21-04-18-bsc-unisson-jo17-1-verliest-geflatteerd-bij-vogido-jo17-1

21-04-18 BSC Unisson JO17-1 verliest geflatteerd bij Vogido JO17-1 Afgelopen zaterdag heeft ons JO17-1 elftal de uitwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vogido gespeeld. Het was hoog tijd voor een overwinning aangezien de laatste 3 competitiewedstrijden werden verloren. Ook vandaag een zware opgave, aangezien Vogido zich bevindt in de bovenste regionen van de competitiestand. Om 15:00 werd er afgetrapt door de goed fluitende clubscheidsrechter van Vogido. De eerste minuten golfde het spel op en neer en beide teams lieten zien dat ze vol voor de 3 punten wilden gaan. In de eerste minuten begonnen onze jongens niet scherp genoeg waardoor de technisch begaafde middenvelders zich voortdurend onder onze druk uit konden voetballen. Na een onrustige beginfase begonnen we steeds meer controle te krijgen en werden we steeds gevaarlijker voor de goal van de tegenstander. Florian zag een afstandsschot over gaan, Mats zag zijn schot gekeerd worden door de sterke keeper van de tegenstander. Daarnaast waren we niet geconcentreerd bij het spelen van de eindpass waardoor veel kansrijke aanvallen tot 0 resultaat leidden. Vogido daarentegen wist wel hoe je met doelrijke situaties om moest gaan. Na 25 minutens spelen werd een goede actie van de linksbuiten te nonchalant verdedigd waardoor hij zo de 16 binnen kon soleren. Thijs was te laat met zijn sliding waardoor hij de bal miste maar de speler meenam, penalty! De bal werd goed ingeschoten en gastkeeper Axel was kansloos, 1-0. Nog nauwelijks bekomen van deze onverwachte 1-0 was het ook al 2-0. De linksbuiten was, na een goede steekpass, Merijn te slim af, gaf de bal strak laag voor waarop de sterke spits de 2-0 binnenschoot. Na de 2-0 herpakten we ons iets.. en we wisten de bal weer veelvuldig in ons bezet te hebben en of terug te veroveren. Dit resulteerde wederom in een aantal doelpogingen, uiteindelijk kregen we via een goede actie van Joep en Florian een terechte penalty toegewezen, door een opsomming van meerdere lichte overtredingen in de 16 meter. Jordy ging achter de bal staan en gezien zijn eerdere genomen penalty’s leek dit een koud kunstje. Niets bleek minder waar want zijn schot ging hoog over, stand bleef dus 2-0. Waar wij dus kansen bleven missen werd de 3e Vogido mogelijkheid direct verzilverd. Het was wederom de rechtsbuiten die onze verdedigers te slim afwas en de bal koeltjes achter Axel schoof, 3-0. Wederom waren onze jongens de kluts volledig kwijt en binnen een minuut na de 3-0 schoot de linksbuiten de 4-0 al op het bord. Dit was tevens de ruststand. Na rust hadden we de afspraak gemaakt dat we er niet met de dubbele cijfers af zouden gaan. We wilden druk naar voren blijven geven en we zouden op zoek gaan naar eerherstel aangezien de 4-0 bij rust, in onze ogen zeer geflatteerd was. In de 2de helft konden we goed tegengas geven aan het vlotte combinatiespel. Helaas waren voornamelijk onze jongens op het middenveld en voorin niet scherp genoeg in de omschakeling waardoor we vaak niet lang balbezit konden houden. Zo’n 15 minuten na rust kregen we de genadeklap toen de rechtsbuiten een goed opgezette aanval wist te belonen met zijn 2de doelpunt van de middag. Voor zover het geloof nog niet verloren was, was dat na deze goal wel het geval. In het resterende deel van de wedstrijd leek aan beide zijden de energie wel verspeeld. Guus van Aalst viel de laatste 20 minuten nog in en maakte zijn debuut in de JO17-1, wat hij zeer verdienstelijk deed. In het resterende deel van de wedstrijd kregen we via een penalty en een counteraanval nog 2 doelpunten tegen, zelf kregen we ook nog 3 a 4 100% kansen, echter hielt de Vogido-goalie op zeer knappe wijze de 0 waardoor we met een 7-0 nederlaag teruggingen richting Boekelo. Een onbegrijpelijke zeperd.. die ook zeer geflatteerd genoemd mag worden. Een les die we zeker moeten meenemen, want de kleine foutjes die we maken en het grote scala aan kansen die we nodig hebben, wordt in de 1ste klasse genadeloos afgestraft.

Aankomende zaterdag hebben we een vrij weekend. Volgende week zal er worden aangetreden tegen SP. Eibergen Jo17-1. Graag tot dan!