07-04-18-bsc-unisson-jo17-1-verliest-ook-bij-losser-jo17-2

BSC Unisson JO17-1 verliest ook bij Losser JO17-2 Afgelopen zaterdag moest BSC Unisson JO17-1 op bezoek bij Losser JO17-2 voor haar vijfde wedstrijd in de 1ste klasse. Marten Schartman zit nog steeds in de lappenmand met een knieblessure. Aangezien alle overige teams ook in actie kwamen was het niet mogelijk een dertiende speler mee te nemen en is er besloten om met 12 spelers op pad te gaan. Losser JO17-2 zat in de najaarscompetitie in de 2de klasse ook bij de JO17-1 in de competitie en destijds wisten de jongens van Arjan Wissink, Egbert Roossink en Jeroen Tieberink deze (uit)wedstrijd met 3-4 te winnen. Opmerkelijk was toen dat er 9 minuten voor tijd nog tegen een 3-1 achterstand aan werd gekeken en we dus een sensationele slotfase hadden. Opstelling BSC Unisson JO17-1: 1.Wesley van Mil, 2. Slavik Rodionova, 3. Thijs Bentvelsen, 4. Joep Timmers (c), 8. Florian Busscher, 12. Jesse Hinnen, 6. Jordy Wijnsma, 10. Mats Klein Poelhuis, 7. Bram Klein Poelhuis, 9. Pelle Wermer, 14. Mitchell Eilander Wissel: 5. Merijn Snippert Het was BSC Unisson JO17-1 dat beter aan de wedstrijd begon en na vijf minuten een goede mogelijkheid kreeg. Pelle Wermer wist de bal in de achterste linie van de tegenstander te onderscheppen en kon door richting het vijandelijk doel. De laatste man zette een achtervolging in en in plaats van voor deze speler langs te kruizen, liet Pelle zich naar de buitenkant drukken. Aan de andere kant was het na tien minuten voetballen wel raak. De centrale middenvelder krijgt de bal terug gelegd en met een droge knal schiet hij de bal tussen meerdere spelers door in de lange hoek (1-0). Binnen twintig minuten wordt deze voorsprong door Losser JO17-2 verdubbeld als een speler bij een cornerbal vrij kan inkoppen. BSC Unisson probeert de aansluitingstreffer nog te maken voor de rust, maar komt niet verder dan een viertal afstandsschoten die kracht missen. Losser heeft echter meer controle over de wedstrijd, doordat ze makkelijker combineren en meer duels winnen. In de rust wordt besloten om in een 4-4-2 formatie te gaan spelen om het middenveld onder controle te krijgen en in de punt van de aanval meer stootkracht te hebben. Mitchell is hier het slachtoffer van en moet plaatsmaken voor Merijn Snippert. In de tweede helft is het BSC Unisson dat veel meer balbezit heeft en vrij kan combineren in de achterste linie. Losser JO17-2 is zoekende doordat wij een andere veldbezetting hebben, maar komt niet in gevaar doordat zij inzakken en goed compact blijven spelen. Halverwege de tweede helft is het Mats Klein Poelhuis die goed wegdraait bij zijn directe tegenstander en de 2-1 lijkt te gaan maken, maar de kleine keeper weet dit met een katachtige reflex te voorkomen. BSC Unisson gaat steeds opportunistischer spelen en krijgt vlak voor tijd het deksel op de neus als Losser JO17-2 uit een counter de 3-0 maakt. Over de hele wedstrijd gezien werd er vandaag terecht verloren, omdat Losser JO17-2 betere keuzes maakte in balbezit en scherper oogde. Volgende week speelt BSC Unisson JO17-1 thuis om 13:00 uur op De Zweede tegen BWO JO17-1. Er zullen dan punten gepakt moeten worden om mee te blijven doen in de middenmoot in de 1ste klasse en niet af te zakken naar de onderste regionen. Arjan Wissink