Issuu on Google+

Vuani nga sinusiti? Ja trajtimi i duhur Kafshët shtëpiake, ky ilaç i ëmbël S M i fillim, çfarë janë sinuset? Sinuset janë një sistem kavitetesh të zbrazëta në kafkë, të cilat komunikojnë me njëra-tjetrën. Në kafkën e njeriut gjenden katër çifte ... Faqe 16 A endje e shëndetshme nga rritja e ndërveprimit dhe shmangia e izolimit. Një nga mënyrat për të ruajtur shëndetin e mendjes është angazhimi me të tjerët... Faqe 17 Botim zyrtar i Fakultetit të Mjekësisë, Universiteti i Tiranës Adresa: Fakulteti i Mjekësisë, Nr371, Cel: 069 63 46688, E-mail: suplementi@almedicus.org S SUPLEMENTI MJEKESOR Nr.6 LMEDICU BOTIM I PËRJAVSHËM I GAZETËS SHQIPTARJA.COM TESTET E DEPISTIMIT ZBULOJNË HERËT SËMUNDJET Burra, të gjithë drejt check up-it Shtatzani TIRANE Q umështi i gjirit është forma më e mirë e ushqimit për fëmijët e vegjël. Rekomandohet që bebet të ushqehen vetëm me qumështin e gjirit për 6 muajt e parë të jetës, pa ujë apo lëngje të tjera shtesë. Rrallë ndodh që gjendje të caktuara mjekësore të jenë shenjë e kequshqyerjes me gji. Si bebi ashtu dhe nëna përfitojnë shumë nga qumështi i gjirit!... JANA NANO T abelat e bashkangjitu ra përmbajnë të rendi tura të gjitha ekzaminimet e nevojshme që duhet të kryejë një burrë gjatë kujdesit të tij shëndetësor. Kontrollet e shpeshta dhe testet depistuese në varësi të moshës kanë treguar që mund të përmirësojnë dukshëm shëndetin tuaj. Ato reduktojnë vdekjet premature dhe paaftësitë. Nëse ju jeni pjesë ë një grupi të popullatës me risk të lartë për ndonjë sëmundje ose keni një histori familjare të sëmundjes atëherë është e nevojshme që të mbani kontakte të vazhdueshme me mjekun tuaj të familjes për të kryer në kohë ekzaminimet e nevojshme. Cilat janë sëmundjet malinje më të shpeshta tek meshkujt?... Faqe 14-15           Drejtor: Taulant MUKA Kryeredaktore: Jana NANO Zv/Kryeredaktore: Fjorda KOROMANI Redaksia: Alba Kuqi Arminda Avdulaj Blerta Dollaku Dea Qirjaqi Eralda Asllanaj Erklida Sula Marinela Kumaraku Faqe 18 Përfitimet e qumështit të gjirit Ekzaminimet mjekësore rutinë që duhet të kryeni  E ENJTE 15.03.2012 Ethja       Mirald Gina  Këshilli botues: Departamenti i Shëndetit Publik Enver ROSHI Shërbimi i Endrokrinologjisë, QSUT Agron YLLI Shërbimi i Urgjencës, QSUT Edmond ZAIMI Shërbimi i Nefrologjisë, QSUT Arjana STRAKOSHA Shërbimi i Reumatologjisë, QSUT Argjend TAFAJ Shërbimi i Alergologjisë, QSUT       Etleva QIRKO Shërbimi i Kardiologjisë, Spitali Ushtarak Gerta KOÇEKU Shërbimi i Neurologjisë, Spitali Ushtarak Fatos JAHO Shërbimi i Ortopedi-Traumatologjisë, Spitali Ushtarak Gjergj ÇAUSHI Shërbimi i Tokosikologjisë, Spitali Ushtarak Zyhni SULAJ Biokimi Klinike, QSUT Ndok MARKU Farmaci Leonard DEDJA Faqe 19 Një mik apo armik? Kur dhe si ta trajtojmë Ç farë është ethja.Ethja është një përgjigjje normale e organizmit tonë kryesisht ndaj infeksioneve dhe shfaqet me rritje të temperaturës së trupit. Ajo është një simptomë dhe jo një sëmundje. Mund të shfaqet e vetme ose me simptoma të tjera të sëmundjes shkaktare si kollë, dhimbje fyti, dhimbje koke, dhimbje muskujsh...


Suplementi Mjekesor ALMEDICU, nr.6

Related publications