pag. 30

Inschrijvingen kampioenschappen

3

juli augustus 2016 VOORWOORD

Het atletiekseizoen draait momenteel op een hoog toerental. Op diverse kampioenschappen werd weerom een heel arsenaal aan eremetaal in de wacht gesleept en op onze eigen meetings was de opkomst telkenmale groot, zowel van eigen als van andere atleten. Internationaal behaalde junior Vasilia Gounakis brons 3000 steeple op de Griekse kampioenschappen alle categorieĂŤn en pakte Jana Horemans goud op de Fisec-spelen in Frankrijk. In eigen land werd Elien Hooyberghs vice-Vlaams kampioen meerkampen. Met 4999pt kwam ze amper 4 puntjes te kort voor goud. Onze hamerslingeraars blijven de atletiekwereld verbazen. Ditmaal eigende ze op de Vlaamse kampioenschappen kadetten-scholieren en masters zomaar eventjes 4 titels (Senne Vanbroekhoven-Orry Willems-Peter Gieghase-Gerard Ooms) toe. Ook onze masters en jeugd bleven niet achter. Van het BK masters kwamen onze atleten huiswaarts met 5 meidailles en op de provinciale kampioenschappen benjamins-pupillen en miniemen werden zomaar eventjes 9 medailles door onze jeugd in de wacht gesleept. Nu gaat alle aandacht en veel werk naar onze grootste meeting, de vroegere Nacht van de Vriendschap , dit jaar herdoopt in Vabco Flanders Classics. We rekenen zaterdag 27 augustus op een grote opkoms zowel van atleten als van supporters.

Ludo Caers

4

5

juli augustus 2016 BK MASTERS

Een kleine week na hun Beker van Vlaanderen, dus sommigen nog met naweeĂŤn zoals stramme spieren en kleine kwetsuurtjes, hebben de masters hun BK in het Deinze afgewerkt. Er waren van VMOL een record aantal deelnemers, en er sneuvelden dan ook meerdere CR en ook enkele medailles kwamen mee naar Mol. * Goud en dus Belgisch kampioen was er voor Hilde Gieghase met kogel 9m78 en voor Louis Wouters die 400m liep in 1.22.34. * Zilver was er voor Wannes Hendrickx op 3000 steeple

* Brons was er voor Griet Drees met de speer en Maurice Vanuytven op 400 horden

Andere prestaties leidden tot een vierde plaats en dus net buiten de prijzen of haalden een andere ereplaats. De overige deelnemers van VMOL waren Youri Demeulemeester (800m), Jozef Van De Reijd (ver en 400m) en uiteraard Gerard Ooms (discus en kogel).

6

7

BK werpvijfkamp: 1 x zilver, 1 x brons Sint-Niklaas, 19-6-2016 Twee masters trokken naar Sint-Niklaas voor het Belgisch Kampioenschap werp 5-kamp die bestaat uit hamerslingeren, kogelstoten, discus-, speer- en gewichtwerpen. Gerard Ooms, uitkomende bij de 65+ kwam naar huis met de zilveren medaille met 2563 punten. (hamer: 34m23 - kogel: 8m30 - discus: 29m55 - speer: 15m42 - gewicht: 10m58)

Peter Gieghase kwam uit in de categorie 50+ en werd met 3212 punten knap 3de. (hamer: 48m54 - kogel: 11m90 discus: 33m45 - speer: 25m50 - gewicht: 15m73)

8

9

Belgisch Kampioenschap alle categorieĂŤn. Brussel, 26-6-2016 Voor VMOL werden dit jaar 4 atleten geselecteerd om deel te nemen aan het Belgisch Kampioenschap alle categorieĂŤn. Op zaterdag werden de reeksen van alle loopnummers afgewerkt. Zo startte scholiere Jana Horemans op de 400h. Zij finishte in een tijd van 65"10. Een week voordien nog geplaagd door een lichte blessure ging Elien Hooyberghs toch van start op de 100h waar ze een tijd van 14"93 liet noteren. Een reeks eerder tikte Eva De Laet 2 horden zwaar aan waardoor ze uit haar ritme kwam met als gevolg; een tegenvallende 16"95. Zondag werden de finales afgewerkt en alle kampnummers. Enkel Jens en Elien Hooyberghs kwamen in actie. Elien werd 7de bij het kogelstoten met een knappe 11m80. Jens had zijn dagje niet. Hij werd 11de bij het speerwerpen met een worp van 53m55 en 13de bij het discuswerpen (in de gietende regen) met 35m89.

10

Schilderwerken BASTIAENS Ginderbroek Mol UIT SYMPHATIE - elektrische installaties - verlichting Vangenechten Roger Kerkstraat 55 2490 Balen Tel. 014 81 36 06

11

INSCHRIJVINGEN KAMPIOENSCHAPPEN. Inschrijven voor een kampioenschap kan enkel bij May Verheyen voor uiterste datum: may.verheyen@telenet.be

DATUM 27/08/2016 28/08/2016 24/09/2016

KAMPIOENSCHAPPEN 2016 PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPPEN KAMPIOENSCHAP PLAATS Hamerslingeren Mol Estafetten Bornem Masters Wervik

INSCHRIJVEN ter plaatse 12/08/2016 ter plaatse

DATUM 15/08/2016 24/09/2016

KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN KAMPIOENSCHAP PLAATS Cad + Schol Kessel-lo Masters Wervik

INSCHRIJVEN 29/07/2016 ter plaatse

DATUM 20 & 21/08/2016 3/09/2016 4/09/2016 11/09/2016 17/09/2016 18/09/2016 25/09/2016

BELGISCH KAMPIOENSCHAP KAMPIOENSCHAP PLAATS Meerkampen Bertrix Cad + Schol Herentals Cad + Schol & estafetten Jun Herentals Jun + Beloften Nijvel hamer + gewichtwerpen masters Eeklo Estafetten Moeskroen Hamerslingeren cad/schol/jun/bel Mol