Bezoek onze adverteerders 41 handelaars, dienstverleners, kleine & middelgrote bedrijven hebben ons dit seizoen opnieuw hun publiciteit toevertrouwd. Veelal uit sympathie, als steun, maar dan toch ook met een nieuwsgierige verwachting naar respons. Door hun advertentie in dit clubblaadje zijn ook wij in staat dit clubblaadje uit te geven en ons publiek te informeren over onze activiteiten. Beste lezers, handel met voorkeur met onze adverteerders. En als u hen een bezoek brengt, verwijs dan naar hun advertentie in het clubblad. U doet er hen (en ons) een plezier mee !

Eerste quart: 7 – 19 Tweede quart: 4 – 25

Derde quart: 5 – 28 Vierde quart: 11 – 22

RUSTSTAND: 11 – 44

EINDSTAND: 27 – 94

Nog een belangrijke affiche in de reeks: BBC Houtem – BBC Bazel Uw reporter ter plaatse, Danny

Wie speelt er allemaal dit weekend? THUISWEDSTRIJDEN – ZATERDAG 26 Februari

VERS VAN DE PERS …

14:30 16:30 18:30 20:30

Wedstrijdverslagen Zondag 13 februari 2011 Pupillen A Bobcat Laarne – BBC Tigers Evergem

Pupillen B Benjamins A Dames Heren

BBC Helios Zottegem - A Optima Jeugd Gentson - A BBC Latem - De Pinte BBC Bazel - A

UITWEDSTRIJDEN – ZATERDAG 26 Februari Zondagmorgen vroeg uit de veren. Vandaag zijn we te gast in Laarne. Een tegenstrever waar we normaal gezien geen problemen mogen mee hebben We kunnen vandaag over al onze spelers beschikken en dat is toch ook al een tijdje geleden. De wedstrijd zelf komt traag op gang en er sluipt een zekere nonchalance in de ploeg, wat onze coach niet zomaar laat gebeuren. Een eerste time-out om ons gasten efkens te coachen langs de zijlijn en we zijn weer vertrokken. Als snel blijkt dat onze tegenstrever niet bij machte gaat zijn om ons een strobreed in de weg te leggen. We stevenen weer af op een verdiende en ruime overwinning. Onze youngster Ruben was goed bij shot en scoorde een 4 op 4 driepunters. Ruben’s rechtstreekse tegenstrever raakt zodanig gefrustreerd dat hij zowaar zijn tanden zette in Ruben’s hand. Positief ook is dat iedere speler scoort vandaag en dit toont aan dat we als ploeg toch heel sterk voor de dag komen.

-3-

13:00 13:00 15:30

Sgolba Aalter Juniores BBC Latem - De Pinte Microben A BBC Scheldejeugd Temse Pupillen A

UITWEDSTRIJDEN – ZONDAG 27 Februari 15:00 17:00 9:30

Pupillen meisjes Microben B Bobcat Laarne

Dames Basket Wevelgem BBC Hansbeke Pupillen A

Activiteitenkalender Tijgerstocht Paaseierenverkoop Barbecue

Zaterdag 26 maart 2011 Voorjaar 2011 Zondag 15 mei 2011 (nieuwe datum !)

-5-

-6-

VERS VAN DE PERS … (vervolg) Zaterdag 19 februari 2011 Pupillen A BBC Tigers Evergem – BBC Lokeren Een kort verslagje deze week. De reden is eigenlijk dat dit een wedstrijd is om snel te vergeten We winnen vrij ruim maar daar is dan ook alles mee gezegd Het enige hoogtepunt of opwinding in de wedstrijd was … de opworp. Men wist blijkbaar niet goed aan welke kant we moesten aanvallen en na 5 seconden scoren we, maar blijkbaar aan de verkeerde kant. Groot tumult van een hyperkinetische, bezoekende supporter, waarop de scheidsrechters beslissen om de wedstrijd opnieuw te laten starten. Het wordt een wedstrijd met chaotische aanvallen, ballen die ontglippen en een vloer die blijkbaar nogal glad was. Menige spelers maken kennis met de harde ondergrond. De uitslag van de wedstrijd is een van de weinige positieve punten tegen een al bij al zwakke tegenstrever. Eerste quart: 13 – 5 Tweede quart: 16 – 5 RUSTSTAND: 29 – 10 Derde quart: 12 – 10 Vierde quart: 18 – 10 EINDSTAND: 59 – 30 Zaterdag 26 februari 2011 wedstrijd in en tegen Scheldejeugd Temse Supporters van harte welkom. P.S.: Bazel bleek geen partij te zijn tegen Houtem. Uitslag: 67 – 36 in het voordeel van Houtem. Uw verslaggever, Danny

-7-

-8-

-9-

- 10 -

- 11 -

- 12 -

VERS VAN DE PERS … (vervolg) Zaterdag 12 februari 2011 Benjamins B – Wasocub Waasmunster 46 - 62 Zoals we op de walk-out-avond soms onverzorgde passing zagen bij Optima Gent, waren ook onze benjamins niet steeds even secuur. Ook de afwerking was wat onnauwkeurig. Bovendien hadden we een hele sterke tegenstander. Wasocub verloor als enige ploeg in de reeks nog maar 1 keer, heeft de beste aanval en de beste verdediging. In de heenronde verloren we met 83 – 19 … Dan bewijst de uitslag nu toch dat onze ploeg vooruitgang boekt en dat we steeds mee doen. Nu was de kloof maar 16 punten i.p.v. 64 … Toch waren we met momenten niet goed wakker, vooral in het 2de kwart. Een time-out was nodig om de defense te organiseren. Dat we het 4de kwart wonnen was dan weer een opsteker. Jammer dat volgende wedstrijd pas op 19 maart is (opnieuw om 12.30 uur, Christine), want het publiek geniet toch van deftig spelniveau. Het zou nog een stap vooruit zijn als de soms knappe individuele acties, ondersteund worden met goed georganiseerd en vlot samenspel. We zullen er in tussentijd dan maar stevig op trainen, zodat we hoopvol volgende wedstrijden kunnen aanvangen. Kurt Engels

“Bis vincit, qui se vincit in victoria” (Tweemaal overwinnaar is hij, die bij een overwinning zichzelf overwint ) - 13 -

- 14 -

SPELERSVOORSTELLING HEREN 2de

UIT SYMPATHIE

Om 20.30 uur – BBC Evergem-Sleidinge KAASWINKEL - Dorp 5 – Sleidinge THUISPLOEG BBC Evergem-Sleidinge Naam speler

SPELERSVOORSTELLING DAMES 1ste Om 18:30 uur – BBC Evergem-Sleidinge

BEZOEKENDE PLOEG BBC Bazel A Naam spelers (*)

geb gr Pos

4. 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Coach: Afgev.: (*) er zijn geen ploeggegevens door de bezoekende club doorgegeven

- 17 -

THUISPLOEG BBC Evergem-Sleidinge Naam speelster geb 4 COBBAERT Joke 81 5 COTTRY Nathalie 75 6 STRUMANE Kathy 64 7 LAGAISSE Sofie 79 8 DE BAETS Saskia 76 9 DE MEY Delphine 79 10 DEHUISSER Barbara 80 11 DE VETTER Deirdre 90 12 DE DONCKER Liesbet 79 13 14 15 16 STRUMANE Ilja 69 17 CALLENS Nathalie 74 Coach: DEJONCKHEERE Roel Afgev.: VAN DE VEIRE Filip / HERREGODTS Kurt - 18 -

Gr 1,74 1,69 1,64 1,68 1,70 1,80 1,74 1,76 1,83

pos F G F G F P F P P

1,68 F 1,82 P

ZATERDAG 26 FEBRUARI 2011 PROVINCIALE BBC Latem – De Pinte BEZOEKENDE PLOEG BBC Latem – De Pinte Naam speelster (*) geb Gr pos 4 . 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Coach: Afgevaardigde: (*) er zijn geen ploeggegevens door de bezoekende club doorgegeven

- 19 -

- 20 -

- 21 -

- 22 -

Waar naartoe de volgende weken? WEEKEND 19 – 20 FEBRUARI 2011 THUISWEDSTRIJDEN Zaterdag 11:00 14:30

- 26 -

Wat zeggen de laatste uitslagen ? 2e Provinciale Heren BBC Evergem-Sleidinge Basics Melsele - B Basket Meetjesland - B

Sgolba Aalter - B BBC Evergem-Sleidinge BBC Evergem-Sleidinge

85 - 63 65 – 77 55 - 87

1e Provinciale Dames BBC Evergem-Sleidinge DBC Laurastar Aalst - B BBC WS St.Amandsberg

49 – 63 76 – 85 69 - 56

Pupillen gemengd B1 BBC Melle Vogelhoek - A BBC Evergem-Sleidinge - A BBC Evergem-Sleidinge - A

BBC Evergem-Sleidinge - A 39 – 58 BBC Bazel 50 – 49 BBC Scheldejeugd Temse 90 - 21

91 – 19 44 – 77 43 - 81

TOMBOLA Winnende nummers 1ste prijs: 15 991 - Nathalie Cottry (Dames) 2de prijs: 14 824 – Nathalie Audenaert 3de prijs: 15 314 4de prijs: 13 432 5de prijs: 14 677

Proficiat aan alle winnaars ! Prijzen kunnen afgehaald worden tot en met zaterdag

- 29 -

- 30 -

VERS VAN DE PERS … (vervolg) Premicroben 13/02/2011

Mag er nog gelachen worden ?

BBC Optima jeugd Gentson - BBC Tigers Evergem Acht spelers die vandaag in vorm zijn, die al hun talenten willen laten zien. Het wordt zeker en vast een spannende match! In het eerste kwart komt Gentson op voorsprong, maar wij laten onze kopjes niet hangen en maken er een gelijke stand van: 4-4. In het tweede kwart zijn we een beetje onze concentratie in defense kwijt en kunnen de anderen veel doelpunten maken. Wij creëren ook wel goede aanvallen maar kunnen slechts één keer scoren door een vrijworp van Kyllian. Een logische stand dus: 9-1. Na de pauze spelen we heel goed maar door enkele foutjes wint Gentson het derde kwart. Het vierde kwart gaat gelijk op maar we kunnen het toch winnen door Artjom die in de laatste seconden scoort. Dit werd het met de kwarten en de punten: eerste kwart: 4-4 tweede kwart: 9-1 ruststand: 13-5 derde kwart: 6-2 vierde kwart: 2-4 EINDSTAND: met de punten 21-11 en met de kwarten: 9-7. Proficiat aan de coach en de spelers: Artjom, Michiel, Ruben, Kyllian, Robbe, Stef, Kobe en Emiel. Volgende afspraak op 19/2 in Deinze. Zo premicrobekes, vecht de volgende keer weer als echte Tigers!!!