- 18 -

PLOEG IN DE KIJKER

Heren B ploeg (4de provinciale)

- 19 -

SPELERSVOORSTELLING HEREN 1ste Om 17:00 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speler

84 1,96 P 87 1,90 P

ZONDAG 18 JANUARI 2015 PROVINCIALE BBC Houtem A BEZOEKENDE PLOEG BBC Houtem A Naam speler

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speelster VAN HOUTTE Virginie COTTRY Nathalie VAN DE VEIRE Lise

geb 84 75 97

Gr 1,74 1,69 1,75

Pos F G F

DE SCHUYTER Amber DEPOORTER Catharina REMMERIE Lies DE BAEREMAEKER Aurelie DE WYN Jolien HEESAKKERS Silke DE GROOTE Tsoike

99 92 83 88 90 83 90

1,81 1,80 1,64 1,69 1,78 1,77

P P G F P P

Coach: DE JONCKHEERE Roel Afgev. VAN DE VEIRE Filip - 22 -

ZONDAG 18 JANUARI 2015 LANDELIJKE B BBC Houtem A

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

BEZOEKENDE PLOEG BBC Houtem A Naam speelster VAN BELLE Lieselotte GEENENS Yana DE MUYTER Elke SCHEVERNELS Hanne BOGAERT Kaat VAN HEMELRIJCK Tia

Coach: DEPESSEMIER Ingrid Afgev. BOUSARD Linda - 23 -

14 dec 2014 Dames Tigers Evergem A - Blue Stars Brugge A 66 - 54 Voor de laatste wedstrijd van de heenronde kon Evergem niet rekenen op Tsoike De Groote (werk). De thuisploeg verdedigde in de aanvangsminuten geconcentreerd, Jolien opende de score met een driepunter, waarna Lies de voorsprong vergrootte tot 9-3. Toen lukte Brugge een 1e driepunter, waarna Virginie voor 11-6 zorgde. Tijdens de rest van dit quarter waren beide ploegen elkaar waard. Brugge lokte regelmatig fouten uit en bij de roodjes nam Silke de score-rol van Lies over. De 2e periode begon met 17-12 en via Virginie en Silke groeide het verschil tot 31-17. Wedstrijd beslist zou je denken, maar niets was minder waar: Evergem speelde nu veel slordiger en liet ook open kansen liggen. Brugge werkte efficiĂŤnter af en naderde aan de rust tot 3628. Bij de Tigers zorgde in de laatste 4 minuten enkel Lies voor punten. Wie gedacht dat de thuisploeg orde op zaken zou zetten in de 3e periode kwam bedrogen uit. De Brugse meisjes toonden dat ze - ondanks 11 nederlagen op rij - over heel wat vechtlust beschikken en ze voerden de richtlijnen van hun coach Philip Wintein goed uit. De Tigers daarentegen speelden rommelig, te overhaast en ze opteerden tevergeefs voor persoonlijke acties. De Blue Stars hadden natuurlijk niets te verliezen en kwamen puntje per puntje dichter. Een timeout bij 43-37 bracht geen beterschap, meer zelfs de frustraties namen toe en dit leidde tot een TF en zelfs tot 43-43 na 3 Brugse vrijworpen. In de laatste 30 seconden van de 3e periode kon Lise 2 op 2 vrijworpen scoren en zorgde Nathalie voor 47-43. Oef... maar wel "chapeau" voor de bezoekers die dit kwart met 11-15 wonnen. - 24 -

In de 4e periode eindigde Tigers naar wekelijkse gewoonte sterk: de verdediging was nu opnieuw attent en na mooie balcirculaties werd meestal Lies aangespeeld, die haar sterke wedstrijd bekroonde met een mooie twintiger. Brugge had een schitterend 3e quarter gespeeld, maar zag uiteindelijk Evergem met 12 pt winnen. Door die 8e zege (op 12 wedstrijden) eindigt Tigers naast Jeugd Gentson op een fraaie 2e plaats in de heenronde. Proficiat! Zaterdag aanstaande start de terugronde bij buur Bavi Gent. Dit is zeker geen makkie, maar de Tigers zijn momenteel de beste away-ploeg van de reeks (83% winst) en gaan voluit voor de 3 punten. Puntenverdeling: Lies 21 - Silke 14 - Jolien 10 - Aurelie 2 - Nathalie 2 Virginie 8 - Lise 3 - Catharina 6.

Luc Gr

- 25 -

- 26 -

REPORTER TER PLAATSE‌ (vervolg) Zaterdag 10 januari 2015 Onderons Grembergen - Tigers U16

47 - 59

Als goed voornemen werd me ingefluisterd om misschien nog eens een verslagje te schrijven. Bij deze nog een poging, ter gelegenheid van onze wedstrijd tegen Grembergen. Zij staan wel laatste in het klassement, maar dan is onderschatting steeds een gevaar, zeker als enkele van onze jongens de avond voordien blijkbaar nogal lang op de Playstation zaten ‌ Coach Tom kon onze Tigers motiveren om van bij de start wakker te zijn. Wegens veel loopfouten, werd het ritme wel wat onderbroken, maar met 5-16 werd het een sterk eerste kwart. Vooral Warre legde enkele mooie ballen in de korf. Ook Mauk was hele wedstrijd scherp. Beiden zorgden samen voor de helft van het totaal aantal punten. Milan voerde uit wat de coach hem opdroeg en swingde goed mee. Zijn mama swingde eerder ook, maar misschien iets te vlug voorbij een flitspaal. Er werden nog enkele zaken uitgeprobeerd, maar de tegenstanders herpakten zich en lieten zich niet doen. Ruben moest zelfs een elleboogje incasseren. Gelukkig lukte Victor een knap percentage vrijworpen (5 op 6), zodat we nog met een geruststellende tienpuntenkloof konden rusten : 22-32. Bewondering voor de moedige tegenstanders die in kwart 3 zelfs tot op 1 punt kwamen. We werden zelfs een beetje zenuwachtig. Stevige - 27 -

Beste lezer, ga ook eens kijken op onze FB-pagina ! Je vind er unieke videoverslagen !

- 28 -

Lander predikte rust in de opbouw en betrok Maxime in secuur samenspel. Ibe toonde met veel inzet de juiste weg, met gedreven defence en ook 6 punten. Ook Jonathan scoorde, maar kreeg het fysiek wat lastig. Niet te verwonderen nadat hij al 2 wedstrijden had gefloten in de voormiddag. Victor had de dag nadien ook nog 2 wedstrijden te leiden. Respect voor scheidsrechters. Ook voor de scheidsrechters van onze wedstrijd, waarbij een enthousiaste man van 75 jaar, die op een bepaald moment zelfs de chachacha leek te dansen, met liefde voor het basket. Dat brengt ons ook samen bij de Tiger-familie. O ja, ik vernoemde Florian nog niet. Die liet zich vooral gelden na de wedstrijd, als DJ in de kleedkamer. Het was geen glorierijke overwinning, maar de jongens kunnen het goed vinden met elkaar. Ook dat vinden de supporters fijn ! Reporter ter plaatse, Kurt

10 januari 2015 Dames Jeugd Gentson B - Tigers Evergem A 63 42 Tegen de nummer 2, Jeugd Gentson, heeft Tigers Evergem het altijd moeilijk om zijn beste niveau te halen. De "Gentse" dames.. alhoewel.. met 3 Westvlamingen in de ploeg.. zijn niet alleen technisch sterk, maar kunnen dankzij veel trainingsuren (niemand in de reeks traint meer) ook keihard verdedigen. De helft van deze B-ploeg speelt of speelde ook mee bij de A-ploeg in 1e nationale. Genoeg redenen voor Tigers dus om met respect het duel aan te vatten in de Leopoldskazerne. Bij Gentson debuteerde zaterdag de Brugse Muriel Buyse, bij Tigers was Lise out (enkel), maar was Silke terug van skistage. - 29 -

De Tigers gingen niet slecht van start en beide ploegen scoorden om beurt. Virginie lukte in de 1e periode 3 korven. Na 8 minuten misten de Tigers enkele kansen en Gentson liep tot 15-10 uit. Net voor de buzzer zorgde Silke voor de 15-12. In het 2e kwart naderde Evergem via Aurelie onmiddellijk tot 15-14 en bleven de verdedigingen baas over de aanvallers. Toch konden de thuisspeelsters een 5pt-kloof slaan omdat ze veel aanvallende rebounds bemachtigden en zo soms 3 kansen kregen in 1 aanval. Zonder echt te domineren haalde Gentson de rust met een 29-23 voorsprong. In de 2e helft was dus nog alles mogelijk, maar dan moet er natuurlijk raak geshot worden.. Tigers lukte echter op 7 minuten maar 1 doel en Gentson kon zo simpel - zonder zelf super te presteren - uitlopen tot 47-25. Aurelie lukte dan een bom en in de 30e minuut kon Catharina het verschil milderen tot 49-30. Terugkeren zat er niet meer in tijdens het slot-kwart, maar positief was dat de inzet OK bleef en dat zo het verlies niet zwaarder werd. In Q4 kon Virginie zich in de dubbele cijfers shotten en eindigde bij Gentson de nr.10 Evy V.Quickelberghe sterk. Periodestanden: 15-12 14-11 20-7 14-12 Speelden: Virginie 12 - Nathalie - Catharina 2 - Lies 3 - Aurelie 7 - Jolien 9 - Silke 4 - Tsoike 5 Door deze nederlaag zakt Tigers van de 3e naar de 5e plaats. Zondag komt provinciegenoot St Lievens Houtem, dat 3e staat, op bezoek. In de heenronde brak Evergem een mooie reeks af van SLH. Het belooft dus een offensieve en spannende wedstrijd te worden met de 3e-4e plaats als inzet.