Kausikirja 2009-10

Page 48

Huhtikuu Nuoret nousivat ratkaisijoiksi

Mika Moilasen otteet ilahduttivat myös Suomi-paidassa.

Neljän maan EuroFloorball Tour -turnaus, Zürich, Sveitsi 23. – 25.4. Huhtikuun neljän maan turnaus sai erikoisen käänteen jo ennen alkamistaan kun islantilaisen tulivuoren ilmoille puskema tuhkapilvi sotki lentoliikenteen. Niinpä Suomen miehetkään eivät päässeet Zürichin rautatieasemalla pelattuun turnaukseen lentoteitse vaan matka oli taitettava bussilla halki Euroopan. Pitkä matka ei kuitenkaan menoa kaukalossa hidastanut vaan Suomi korjasi koko turnauksen ykkössijan lyötyään niin Sveitsin ja Tshekin kuin viikonlopun kruunuksi vielä Ruotsinkin. Erityinen ilonaihe 50

päävalmentaja Petteri Nykylle oli nuorten pelaajien nousu ratkaisurooleihin. Rickie Hyvärinen nousi hattutempullaan Suomen hahmoksi voitokkaassa avauksessa Sveitsiä vastaan. Hän laukoi avausjaksolla Suomen 3-0-johtoon ja iski sekä toisessa että kolmannessa erässä lisää eroa Sveitsin kirittyä lähemmäs. Esa Jussila ja Mikko Kohonen laukoivat Suomelle voiton myös rangaistuslaukauskisassa. Tshekin Suomi näytti kukistavan helposti karatessaan nopeasti 3-0-johtoon ja Otto Tikan laukoessa toisessa erässä jo 5-2. Tikka, Tommi Aro ja Henri Johansson tekivät Tshekin verkkoon ensimmäiset maaottelumaalinsa. Tshekki yltyi kuitenkin kiriin ja livahti päätösjaksolla jo maalin johtoon. Suomi ehti hukata vielä kaksi ylivoimaa ennen kuin Jani Kukkola tasoitti pelin ja Rickie Hyvärinen teki voittomaalin minuuttia ennen summeria. Rangaistuslaukauskisassa Suomi jäi nollille. Päätösottelussa Ruotsia vastaan Suomi oli vahva alusta asti, ja Jami Mannisen 5-1-maali pakotti vastustajan aikalisään. Ruotsi nousi kahdesti maalin päähän kunnes Esa Jussila linkosi lopullisen niitin tyhjiin. Suomen seitsemästä maalista kuusi merkittiin 21-25-vuotiaille pelaajille, ja parhaana palkittiin juuri Manninen (1+2). Muita maalintekijöitä olivat Mikael Lax (1+0), Mika Moilanen (1+1), Jani Kukkola (1+0), ja Oscar Hänninen (2+0).