Kausikirja 2009-10

Page 44

peliajan lopputilanteeksi. Rangaistuslaukauskisa oli neljän parin jälkeen 1-1 Mika Kohosen onnistuttua Suomelle, mutta viidennessä Ruotsin Henrik Stenberg ohitti Jarno Ihmeen ja Henri Johansson sijoitti laukauksensa ohi maalin. – Lähdimme puolustamaan hyvin ja taistelemaan kuten tapahtuman nimi ”Finnkampen” edellyttää, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kertoi. – Ensimmäisessä erässä oltiin hermostuneita ja toisessa peli parani. Puolustuspeli olikin tänään hyvää, mutta maaleja ei pystytty tekemään tarpeeksi. Tämä oli joulukuun kotikisoja ajatellen tärkeä tilaisuus nähdä, missä tällä hetkellä mennään.

toon. Toisessa erässä Ruotsin 2-3-johto kääntyi vielä maalin etumatkaksi kun Elina Enlund nosti pienestä kulmasta tasoituksen ja Eliisa Alanko kieputteli kolmen vastustajan ohi johtomaalin. Tiia Ukkosen laukomaan 5-3-osumaan juhlat kuitenkin loppuivat kun Ruotsi tuli toiselta tauolta myrskynä ja latoi viisi maalia suomalaisten haparoidessa. – Ruotsi nosti karvausta ja meidän pakka meni täysin sekaisin, päävalmentaja Kuussaari mietti. – Ei päästy omalta alueelta pois. Jos kolmannen erän jättäisi laskuista pois, olen kuitenkin erittäin tyytyväinen esitykseen tänään, kaikki antoivat kaikkensa.

Naisilla uusi taisteluilme

Pojilla maalintekovoimaa

Naisten ensimmäinen maaottelu Karo Kuussaaren komennossa ilahdutti, vaikka voitto kolmannessa erässä käsistä luisuikin. Suomi juoksi kaukaloon ennakkoluulottomasti karaten alussa 2-0-joh-

Suomen pojat kykenivät kuittaamaan Ruotsin kahden maalin johdon kun Ma­ tias Kaartinen kavensi komealla jalkakikkarankkarilla avauserän loppuun ja teki vielä toisen alkuun tasoituksen. Sitten

Suomen naiset taistelivat terävämmin kuin MM-kaukalossa. Elina Enlund (vas.) ja Tiia Ukkonen rymistelevät maalilla.