Kausikirja 2009-10

Page 16

Lokakuu SSV:n unelmasta tuli totta EuroFloorball Cupin lopputurnaus, Frederikshavn, Tanska 14. – 18.10. SalibandySeura Viikingit on viimein Euroopan seurajoukkueiden ykkönen. SSV:n kymmenes kerta Euroopan Cupin lopputurnauksessa teki unelmasta totta kun paikallisvastustaja Tapanilan Erä kaatui loppuottelussa jatkoajalla 6-5. Huikean finaalin kuninkaaksi nousi Santtu Manner, joka laukoi mestarien kaikki kuusi osumaa. Naisten EFC päättyi kolmannen kerran peräkkäin ilman suomalaismitalia kun Classic taipui pronssiottelussa. Viimeksi kolmen joukkoon on yltänyt NST kaudella 2006 – 2007.

Oman makunsa lopputurnaukseen toi ruotsalaisjoukkueiden poisjäänti. Sekä hallitseva mestari AIK että Ruotsin ykkönen Warberg jättivät ilmoittautumatta mukaan vedoten kilpailun taloudellisiin rasituksiin. Ratkaisussa nähtiin viestiä Kansainväliselle salibandyliitolle, joka alkoikin talven aikana valmistella huippuseuroja paremmin palvelevaa lopputurnausformaattia. Huikea suomalaisfinaali SSV:n ja Tapanilan Erän välisestä loppuottelusta tuli todellinen trilleri, jossa haastaja Erä oli onnistua sotkemaan SSV:n kuviot aktiivisella koko kentän vauhdinpidollaan. Erä johti toisessa erässä 4-1 ja vielä seitsemän minuuttia ennen loppua 5-3, mutta Mikael Järvi ja Santtu Manner käänsivät pelin. Järvi pohjusti Mannerille kavennus- sekä tasoitusmaa-

Voittajan on helppo hymyillä. Etenkin tehtyään finaalissa kuusi maalia kuten Santtu Manner keskellä.