week 21

Verenigingsnieuws Bestuur Ron Rijkers telefoon: 06-2263446 voorzitter@saenden.nl Secretaris: Irma Borst telefoon: 06-21409746 secretaris@saenden.nl

1e penningmeester: Kees Jan Fijma telefoon : 06-48860791 1penningmeester@saenden.nl 2e penningmeester: Chiel Nooij telefoon: 075-6211270 2penningmeester@saenden.nl Voetbaltechnische zaken Selectie: Tom Jansen Telefoon:06-22869293 technischezaken@saenden.nl Commissies: Wedstrijd secretaris: Dennis Hollander telefoon: 06-19943101 wedstrijdsecreatris@saenden.nl Terreinen/ opstallen: Rob Vet telefoon:06-10540129 terreinbeheer@saenden.nl Ledenadministratie: I.Sierhuis telefoon:075-6289115 ledenadministratie@saenden.nl Reclame commissie: Rob Vet Eric van Heusden sponsoring@saenden.nl Redactie krantje Marja Knaap 075-6288026. Inleveren kopie voor zondagavond 20.00 uur. krantje@saenden.nl IBAN ING NL57INGB0000319870 t.n.v. penningmeester Saenden Clubgebouw 075-6216037

Week 21 23 t/m 29 mei 2022 Voetbaltassen. Raar onderwerp denk je dan. Toch liep ik zaterdag over de gezellige braderie in Krommenie en schiet mij dit woord te binnen. Ik had het er met mijn lieftallige echtgenoot over. Op ons pad kwamen we allerlei voetballers tegen die het niet nodig vonden om aan een beetje persoonlijke hygiëne te doen. Keer op keer zeiden wij het elkaar: “Ook niet gedoucht…” Bezweet en met hun voetbalschoenen aan liepen ze tussen het volk, vaak nog met een warme jas aan bij 24 graadjes. Geen van allen hadden ze voetbaltas bij zich, niet nodig: we douchen toch niet. En dit terwijl we als verenigingen ons toch sterk ervoor maken om onze complexen uit te rusten met alle gemakken, waaronder ook douches. Het is dus kennelijk niet besteed aan het talent dat wij opleiden. Dat is toch gek te noemen, maar hebben we aan een stuk opvoeding, of eigenlijk het ontbreken ervan, te wijten. Wellicht is het toch tijd om onze lieverdjes bij te spijkeren op dit gebied. Hoe gewoon hoort dit te zijn? Het zou mooi zijn om het nieuwe seizoen te beginnen met normaal douchen, lekker jezelf opfrissen en een voetbaltas mee.. Laten we die er maar eens inhouden. Kleedkamers. Verder de vraag of degenen die een sleutel vanuit de club hebben, niet met die eigen sleutel een kleedkamer wil openen. Regel dat via de bestuurskamer, want het komt nu voor dat er aanpassingen in de kleedkamer bezetting zijn die hierdoor gemist worden. Dan zijn er kleedkamers bezet die beschikbaar moeten zijn. Husseltoernooi. Komende donderdag (Hemelvaartsdag) zal het Husseltoernooi na jaren van afwezigheid weer losbarsten. De laatste keer was in 2019. De bekende Saenden munten zullen dan niet verkocht worden. Wel is het mogelijk om deze voor de laatste keer in te leveren tegen de prijs die het laatste ervoor betaald is, dat was destijds € 1,85. Wij wensen iedereen alvast een geweldig en vooral sportief husseltoernooi toe, want sportiviteit is het belangrijkste op deze dag. Namens ons aller Saenden Groet Ron Rijkers, Voorzitter

Heren 1 Vet 2

Bestuursdienst Schema bestuursdiensten 2021/2022 Taakomschrijving: - Het halen van het tasje bij Irma Borst. - Het openen van de kantine, hulp bij de opstart (koffiezetten, kassa inrichten, toiletten openen en controleren op voldoende toiletpapier, pc’s opstarten) - Het ontvangen van de tegenstanders en scheidsrechters, - Verstrekken van de sleutels van de kleedkamers (tegen inlevering van een eigen sleutel als borg (auto- of fietssleutel) van de ontvanger (geldt ook en vooral voor de eigen teams!!) Weekend

Naam

29-05

Corrie van den Beld

Verslagen SAENDEN – Hollandia T 3-2 12-05-2022 In een meer spannende dan goede wedstrijd heeft Saenden de overwinning met heel veel moeite over de streep getrokken. De ene wedstrijd is de andere niet blijkt maar weer. Op deze donderdagavond is er op het veld van alles gebeurd wat voetbal zo aantrekkelijk maakt. HollandiaT en Saenden hebben in een open wedstrijd het meer dan spannend gemaakt door kansen voor open doel te missen, schoten op lat en paal en vrijwel op de doellijn de bal over het doel schieten, maar ook een aantal doelpunten die werden afgekeurd. Binnen vijf minuten na het beginsignaal van scheidsrechter A. Hovinga had Saenden de wedstrijd al kunnen beslissen, maar liet dat achterwege. HollandiaT speelde zich al gauw onder de druk vandaan en kreeg een periode waarin het ook hele goede kansen aan zich voorbij liet gaan. Dani Beukman wist op aangeven van Mikey Hoffs in de 29e minuut de 1-0 te maken wat ook tevens de ruststand zou zijn. Direct na rust kreeg Saenden een levensgrote kans om de score te verdubbelen maar ook dat lukte niet. HollandiaT werd naar voren gecoacht en ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker die ook zou vallen in de 64e minuut (11)). De voorsprong duurde maar even want twee minuten later werd de bal uit een goed genomen corner door Dwayne Heistek binnengelopen (2-1). Een kwartier voor tijd kon Mikey zich vrij spelen en bediende Melvin op maat (3-1). HollandiaT gooide alle chroom van zich af en ging voor alles of niets. Met nog tien minuten op de klok viel de 3-2. Daarna was het pompen of verzuipen voor beide teams waar uiteindelijk Saenden de overwinning naar zich toe trok. Verzorger Limmen – Saenden 1-1 15-05-2022 Saenden heeft op bezoek bij Limmen dure en belangrijke punten laten liggen in de slotfase van de competitie. In de allereerste wedstrijd van de competitie was Limmen nog duidelijk een maatje te groot voor Saenden, maar vanmiddag was dat niet het geval. Beide teams trakteerden het talrijke publiek op een enerverende, maar ook een sportieve wedstrijd waarin stevige duels werden uitgevochten. Scheidsrechter M. Overtoom die een voortreffelijke wedstrijd floot kende al in de 2e minuut Saenden een strafschop toe, nadat Damian Wijndal binnen de 16meter op weg naar het doel werd afgestopt. De Limmen doelman wist de ingeschoten bal op een voortreffelijke wijze uit de hoek weg te tikken. De wedstrijd speelde zich vervolgens voornamelijk af op het middenveld af waar pittige duels werden uitgevochten, maar aan beide zijden kwamen er geen uitgespeelde kansen. Hoogtepunten aan de kant van Saenden waren een vrije trap van Jordi de Wit die langs de verkeerde kant van de paal ging en het doelpunt dat Mikey Hoffs maakte, maar die zag afgekeurd worden. In de tweede helft waren er direct na het begin kansen voor Limmen, maar een schot op de paal en een redding van Gennaro Liklikwatil voorkwam dat. Saenden probeerde meer naar voren te spelen en was veelvuldig op de helft van Limmen te vinden. Balverlies halverwege de tweede helft aan de kant van Saenden was de inleiding voor een perfect uitgevoerde counter van Limmen en voldoende voor de 1-0. Trainer René Reijinga anticipeerde door aanvallende wissels in te brengen.

Daarmee kwam Limmen onder druk te staan en speelde het verloop van het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van de gastheren. De verdediging van Limmen hield stand en voor Saenden bleven de echte kansen uit. Een kwartier voor tijd, na een handsbal, wist Damian Wijndal de toegekende strafschop beheerst binnen te schieten (1-1). Het laatste kwartier werd het nog spannend omdat Saenden voor de volle winst ging en Limmen het met de counter probeerde. Saenden grossierde in het laatste kwartier in corners maar ook die leverden niets op. De uitblinkende Christiaan Supusepa had uit zo’n corner nog de beste mogelijkheid maar zijn inzet ging rakelings voorlangs. Verzorger Saenden – Vrone 3 – 2 22-05-2022 In een toch weer moeilijke wedstrijd tegen Vrone was het uiteindelijk toch Saenden dat in de laatste minuten de winnende goal maakte. Nu gelijk met Hercules in punten al is het doelsaldo van Hercules beter dan van Saenden. Het wordt een spannende ontknoping in de laatste wedstrijden !!

Saenden Dames Dames bestuur Voorzitter Femke Schermer 06-30368970 damesvoorzitter@saenden.nl Secretaris Jorien de Boer 06-34485662 damessecretaris@saenden.nl Algemene Zaken Eric Vonk 06-29223254 Suzannen Nelen 06-41523473 dameszaken@saenden.nl Festiviteiten Tessa van Deijzen Elena Tanahatoe damesfeest@saenden.nl Lief en Leed Elena Tanahatoe damesliefenleed@saenden.nl Redactie krantje/site Tessa van Deijzen Trainer/ Coach Dames 1

Mozes Isaac 06-38416464.

Vorige week donderdag hadden de dames een inhaalwedstrijd tegen WSV’30 VR2 Helaas werd hun team versterkt door hun dames 1 elftal. Dit is ons dit seizoen vaker voorgenomen, erg balen want KNVB doet hier niks aan. We hielden ons goed in de eerste helft en kwamen zelf voor begin 2e helft. Echter kwam WSV’30 sterkt terug en won uiteindelijk met 3-1. Het was geen eerlijke wedstrijd veel overtredingen op ons die niet gezien werden. Erg jammer, zulke wedstrijden zijn gewoon niet leuk! Volgend seizoen pakken we ze! Het kampioenschap zit er helaas niet meer in, maar wat hebben we het toch goed gedaan dit seizoen. We draaide lang mee en het bleef ook spannend. Het was vaak het conditie gebrek waar we de wedstrijden op verloren, iets om mee te nemen voor volgend seizoen. Nu gaan we dit seizoen lekker uitvallen, geen druk meer dat is ook wel fijn. Vorige week zondag speelde de dames tegen Kolping boys VR1, het was prachtig weer en de bal ging goed rond. De winst bleef in Wormerveer 3-0 !

Afgelopen donderdag opnieuw een inhaalwedstrijd, nu stond ADO’20 VR2 op de agenda! We opende met een mooie treffer van Shona in de eerste minuut. Daarna kwam ADO met versterking van hun jeugd 019, deze meiden waren hartstikke goed! Ze speelde hoofdklasse en dat was echt te zien. We kwamen al heel snel met een 1-4 achterstand. We moesten ons spel omgooien, de jongen meiden vastzetten! Na de rust speelde we tegen de echte ADO want de meiden zaten wissel, we konden ons eigen spel weer spelen. En dit deden de dames! Na de treffers van 2x Noa, Anouk stonden we weer op een gelijke stand! ADO gooide hun versterking er direct in maar de dames zaten zo lekker in de flo! We bleven druk geven en toen kwam Lisanne T er doorheen en maakte de winnende 5-4 wat een heerlijke overwinning! Afgelopen zondag moesten de dames uit tegen VVA Assendelft, het was prachtig weer maar bloed heet op het kunstgras. De eerste helft was VVA de domineerde partij en kwamen op een 1-0 voorsprong. Saenden herpakte zich in de tweede helft en creëerde veel kansen. Toch wist VVA de voorsprong uit te breiden naar 2-0, niet vlak daarna schoot Suzan prachtig de 2-1 erin. Daarna kansen op de paal, lat of de keepster zat er goed bij. Het geluk zat ons niet mee waardoor we helaas geen punten wisten te halen in Assendelft. Het was wel een leuke/goede wedstrijd!

Trainingen: Dinsdag & Donderdag 20:00 t/m 21:30  Graag voor 16:00 afmelden bij Eric als je verhinderd bent.  Bij wedstrijden voor donderdag af bericht geven. Aankomende wedstrijd: Zo 29/5 10:00u Saenden VR1 - Alcmaria Victrix VR1 Ma 6/6 10:00u Saenden VR1 - HSV VR1 Zo 12/6 11:00u Vitesse’22 VR1 - Saenden VR1 Zo 19/6 11:00u ADO’20 VR2 - Saenden VR1 Activiteiten: Algemeen, husseltoernooi 26 mei Liefs, Tessa

Jeugdnieuws Jeugd bestuur Voorzitter Rick Vet Telefoon: 06-50250573. jeugdvoorzitter@saenden.nl Wedstrijdzaken jeugd Hans Glim voetballertje@saenden.nl Scheidsrechters jeugd Ferry van Breukelen jeugdscheidsrechters@saenden.nl Activiteiten Vanessa Mooy Mirella Peereboom jeugdactiviteiten@saenden.nl Vertrouwenscontactpersoon Mirella Peereboom Telefoon: 06-43891930 vcp@saenden.nl Kantinedienst jeugd Bianca Muilwijk kantinedienstjeugd@saenden.nl Zie de site en hou de teamapps in de gaten!. Kopij Krantje Marja Knaap krantje@saenden.nl Inleveren kopij zondagavond voor 20.00 uur Saendenkantine 075-6216037

Maandag 23 mei tot en met zondag 29 mei

Wedstrijdflitsen van zaterdag 14 mei Eindelijk sinds weken weer een redelijk vol programma, maar ook een van de laatste volle programma’s van het seizoen. Langzamerhand naderen we alweer het einde. Thuis speelde JO11 een fantastische wedstrijd. Uitgeest werd van het kastje naar de muur gestuurd. Na de winterstop is JO11 eigenlijk niet meer tegen te houden geweest. Het werd vandaag liefst 15-4! JO12 speelde een zware wedstrijd tegen Vitesse’22. Het op de 2e plaats staande Vitesse was net effe een maatje groot vandaag, 2-6. Jo15 ging op bezoek bij VV Assendelft. En daar werd een hele nette 3-9 overwinning geboekt. JO17-2 won met 9-7!!! …thuis tegen Wijk aan Zee. Een harde pot werd het, en bij bijna elke aanval viel een doelpunt. JO19-1 kreeg thuis op de broek van Westzaan met 3-5. Ondanks dit tegenvallende resultaat nog steeds op een nette tweede plaats op de ranglijst. Wedstrijdflitsen van zaterdag 21 mei

nog door met trainen.

Eigenlijk al weer de laatste volle wedstrijdronde van het seizoen. Na deze zaterdag worden er nog “losse” inhaalpotjes gespeeld. Uiteraard gaan we wel voorlopig

Thuis werd JO8-1 kampioen met een dikke 12-1 overwinning op SDOB. Helaas voor de leiders was de afspraak gemaakt dat zij bij een overwinning in de sloot moesten duiken. Met een dikke laag bagger kwamen zij uit de sloot vandaan. Je kan het nu nog ruiken. Helaas kreeg O9-1 op de broek bij HSV, 7-1. HSV vandaag gewoon te sterk. O11 deed het weer deze week. Een driepunter uit bij Wherevogels. Wat is die trein toch op stoom gekomen de laatste maanden. O12 op bezoek bij het versterkte Uitgeest. Een leuke pot, maar wel 4-0 op de billen.

Mo13, op bezoek bij DIOS uit Nieuw-Vennep, moest helaas een uur wachten omdat er geen veld beschikbaar was!!! Ongelooflijk! Maar in deze truc trapten onze dames natuurlijk niet. Met goed voetbal werd met 2-7 gewonnen in NieuwVennep. Jo13 maakt het seizoen af met een 3-3 gelijkspel tegen AFC’34. Een mooie pot was het. Jo13 eindigt hiermee op de nette 5e plaats. JO15 kreeg buurman Fortuna op bezoek. Met rust liefst 4-0 voor. Toen kwam de klad er een beetje in. Uiteindelijk werd een 7-3 overwinning genoteerd. MO17 sloot het seizoen af met een heerlijke 5-1 overwinning op Monnickendam. Zaterdag 14 mei: Mini-Champions Leaque bij VV Assendelft Het was weer Mini-Champions Leaque weekend zaterdag 14 mei. Saenden deed mee als Inter Milaan en AS Napoli. Het weer wat natuurlijk zalig en iedereen heeft zich weer top vermaakt. VVA bedankt voor de organisatie. Op naar de volgende editie. Mini’s trainen nu doordeweeks Vanaf heden op de woensdagmiddag trainen we van 17.15 tot en met 18.15 uur ook met de Mini’s. Deze training is serieuzer dan de zaterdag, dus hou daar rekening mee. Tevens is er de mogelijkheid om keeperstraining te krijgen. De vaste zaterdagtrainers Ray en Sjaak zijn dan ook aanwezig. Zaterdagochtend 28 mei: Viswedstrijd bij Saenden Wie wordt de beste visser van Saenden? Op zaterdagochtend 28 mei is er bij Saenden een viswedstrijd voor de gehele jeugd, de ouders mogen de kinderen “helpen”. Tegen valsspelen wordt keihard opgetreden. We gaan i.t.t. eerdere berichten niet langs het A-veld en langs de kanten van de voormalige tennisvelden vissen, maar langs de lange zijde van het B-veld. Degene die het de meeste centimeters aan vis vangt wint de gigantische hoofdprijs. Komt allen! We maken er een gezellige ochtend van. Iedereen dient om 9.15 uiterlijk aanwezig te zijn. De wedstrijd duurt precies van 9.30 tot en met 11.30. Iedereen dient zelf voor een hengel en aas te zorgen. Meer info volgt nog via de teamapps. Overigens zetten we voor degenen die absoluut niet van vissen houden op het veld een paar voetbalveldjes uit zodat die onderling partij kunnen spelen. Ook hier volgt nog info via de teamapps.

Mini-training – Kleutervoetbal – Kaboutervoetbal bij Saenden Wil je ook een keer met je zoontje of dochtertje meetrainen? Iedereen is welkom vanaf (ongeveer) 4 jaar. De training is elke zaterdagochtend van 10 tot en met 11 uur bij Saenden. Het is gratis en geheel vrijblijvend. Er is een speciale Mini-informatie-app waarin alle ouders staan m.b.t. informatie over de trainingen. Wil je toegevoegd worden? Mail dan naar: jeugdvoorzitter@saenden.nl of geef dit op zaterdag door aan Ray, Hans of Vanessa. Agenda 28 mei 11 juni 22 juni 1 juli t/m 3 juli

-

Viswedstrijd bij Saenden Mini-Husseltoernooi; voor kinderen en ouders Mini-Champions League bij VV Westzaan Jeugdkamp

Jeugdverslagen

HSV J09-3 - SAENDEN J09-1

Zaterdagochtend 21 mei, vandaag helaas de laatste wedstrijd van dit seizoen! Om 9.00 uur moest er afgetrapt worden, dus werd er al om 8 uur verzameld op station Wormerveer. Dit keer mocht de kracht gemeten worden tegen HSV uit Heiloo. Een tegenstander waar we nog niet eerder tegen gespeeld hebben. Na de gebruikelijke warming up stonden we klaar om te beginnen. Al snel werd duidelijk dat dit een zware tegenstander was. Door 2 vroege tegendoelpunten raakte Saenden uit zijn eigen spel en, hoe zuur ook, stonden we al snel 5-0 achter. Met zo’n achterstand is het moeilijk het geloof te houden, maar Saenden geeft nooit op! En dus probeerde we ons eigen spel weer op te pakken. Kansen dienden zich weer aan door goed samenspel, waardoor Jemuël door de verdediging kwam en er vlak voor rust 5-1 van wist te maken. In de rust even toegesproken door de coaches gingen we met goede moed de tweede helft in. Eenmaal afgetrapt probeerde we de achterstand weg te werken, maar het mocht niet zo zijn. Kans na kans werd gemist. Omdat we zo graag wilden scoren viel er een gat in de verdediging, en was Jayson niet bij machte om de 6-1 en de 7-1 tegen te houden. Met nog een paar minuten te gaan ging het over en weer, maar helaas bleef de stand 7-1. Wat ook de eindstand was. Toppers ook al hebben jullie het seizoen niet winnend af kunnen sluiten, toch zijn jullie kampioenen! De groei die jullie hebben laten zien en al dat mooie voetbal was dit seizoen gewoon genieten! Ik verleng in ieder geval mijn seizoenkaart en zal jullie volgend seizoen weer elke wedstrijd aanmoedigen. Tot volgende seizoen! Jullie trouwe supporter

Verslag van vorige week

De Wherevogels

vs Saenden JO 8

3 – 12

14 Mei stond er eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. Na een aantal weken vrij af hadden de mannen er weer zin in. 11:15 iedereen mooi op tijd bij het station. Vanuit daar vertrokken wij richting Purmerend Eenmaal aangekomen bij de Wherevogels moesten we even wachten tot het veld speelklaar was. Na een korte warming up waren de boys er klaar voor. De tegenstander probeerde indruk te maken met hun warming up. Maar dan kennen ze onze toppers nog niet. Ik kan u vertellem na vandaag wel. 12:00 floot de uitstekend leidende scheids voor het begin. Binnen 2 min hadden we eral 3 inliggen. De eerste werd door Lucas na een schitterende combinatie met Joey in de korte hoek binnengeschoten. De tegenstander mocht wederom aftrappen, echter binnen een mum van tijd had Seth de bal veroverd deze maakte een een tweetje met Joey en Seth scoorde de 2-0 De 3-0 viel ook snel deze werd door Joey gescoord. De ruststand was 7-0 voor ons. De 5-0 wil ik toch een met u delen. Als Ajax of welke andere grote club in de wereld zo´n goal maakt wordt daar nog weken over gesproken. Vanuit achterin werd de bal met zeer mooi combinatie voetbal naar voren gebracht. Uiteindelijk na vele malen overspelen na elkaar kwam de bal bij Lucas terecht die zag Joey vrij staan en die hoefde de bal er alleen maar in te duwen. Het massaal meelevende publiek klapte hun handen stuk na deze goal. Dustin stond vandaag op de goal had niet zo heel veel te doen en als hij al een bal kreeg stond hij weer zijn mannetje. Achterin Dylan, Daley K, Lucas zo sterk en goed verdedigen. Echt grote klasse. Op het Middenveld stonden Seth, Daeley M, en Rayaan ook al zo goed samen spelend en de duels keihard aangaan. Ook grote klasse. Voorin stonden Joey en Lex een plaag voor iedere tegenstander. De uitslag werd uiteindelijk 12-3 voor Saenden Doelpunten waren er van Joey 7x Lucas, Seth, Rayaan,Dealey M en Lex ieder 1x Op het laatst werd Daley K normaal verdediger van beroep in de spits gezet om een goal te maken. Helaas lukte dat net niet maar wat was je er dichtbij topper. De paal en een paar goede reddingen van de keeper stonden jou eerste goal in de weg. Al met al een zeer goede overwinning met zeer mooi voetbal. Volgende week de laatste competitiewedstrijd. Word deze winnend afgesloten mogen de coaches in het water worden gegooid.. Nog te memoreren dat de twee mini s Yasir en Jeace ook een penaltie na afloop mochten nemen. Yasir miste helaas net maar Jaece scoorde zijn allereerste goal. Woensdag en Vrijdag nog lekker trainen dan zal het zaterdag ook vast goed gaan Tot volgende week. Een trotse voetbal vader. Ps Mark, Remco en ondergetekende neem volgende week schone kleding mee.