Reglament FIBA amb interpretacions

Page 45

Situació 2

Interpretació

Amb la pilota morta i el rellotge del partit aturat, l’entrenador A, des de la seva banqueta, sol·licita directament un temps registrat a l’àrbitre més proper. Es concedirà el temps registrat?

L’àrbitre indicarà a l’entrenador que es dirigeixi a l’anotador i esperi el seu senyal. L’anotador indicarà el temps registrat i aquest serà concedit.

Situació 3

Un entrenador-jugador està jugant en la pista de joc. Aquest sol·licita directament un temps registrat a un àrbitre, haurà de ser concedit el temps registrat en la propera oportunitat?

No, la sol·licitud ha de ser feta a l’anotador

Situació 4

Un entrenador-jugador està jugant en la pista de joc. Està autoritzat l’ajudant de l’entrenador a estar dret durant el partit?

Sí.

Situació 5

Si una substitució té lloc durant un temps mort, quan el substitut esdevé un jugador i el jugador un substitut?

Tan aviat com el substitut informa de la substitució a l’anotador.

Art. 19

Substitució

19.1.

Definició Una substitució és una interrupció del joc feta a petició d’un substitut per convertirse en jugador.

19.2.

Regla

19.2.1.

Un equip pot canviar un o diversos jugadors durant una oportunitat de substitució.

19.2.2.

Una oportunitat de substitució comença:

19.2.3.

Per ambdós equips, quan una pilota esdevé morta, el cronòmetre de joc és aturat i l’àrbitre ha acabat de comunicar-se amb la taula d’auxiliars.

Per ambdós equips, quan la pilota queda morta després de l’últim o únic tir lliure convertit.

Per l’equip que rep la cistella, si s’aconsegueix una cistella de camp quan el rellotge de partit mostra 2:00 minuts o menys del quart període o de qualsevol període extra.

Una oportunitat de substitució acaba quan la pilota és a disposició d’un jugador per un servei de banda o per al primer o únic tir lliure.