Page 1

JOURNAL

HVAD SIGER URET

NO TIME TO DIE KUNST · KULTUR · DESIGN · MODE · REJSER · BOLIG · BILER

THIS IS FOR YOU, WORLD. Mød den ny 100 % elektriske EQS. Den lander helt på toppen af vores modelprogram med en helt ny form for luksus og en nærmest vægtløs elegance. Oplev den hos en forhandler og forbered dig på, at intet bliver som før. mercedes-benz.dk/EQS

Mercedes-EQ EQS 450+. Forbrug ved blandet kørsel 16,6 kWh/100 km (WLTP). CO2 0 g/km (lokalt). Mercedes-EQ EQS 580 4MATIC. Forbrug ved blandet kørsel 18,8 kWh/100 km (WLTP). CO2 0 g/km (lokalt). Ved valg af ekstra udstyr påvirkes bilens strømforbrug og dermed rækkevidde. Strømforbruget og rækkevidden påvirkes desuden af faktorer som kørestil, terræn samt vejr- og temperaturforhold. Kontakt din Mercedes-Benz forhandler for information om priser og levering. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.


6 IMPACT /

Indret dit hjem med fremragende lyd. Forkæl jer selv med gedign og autentisk hi-fi lyd og optimer jeres musikog film stunder – helt uden begrænsninger for boligindretningen. Med DALI’s serie af indbygningshøjttalere kan I fylde hjemmet med dansk vellyd når det er bedst.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


7 IMPACT /

Mere om DALI og produkterne på dali-speakers.com ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


8 IMPACT / INDHOLD

INTERVIEW

MICHELLE NUSSBAUMER

IMPACT N⁰ 20 Feature

James Bond, filmen No Time to Die & Bond ure

Velkommen til årets sidste udgave af Impact, hvor vi sætter et sprudlende præg på udgangen af 2021 fyldt med funklende diamanter, ikoniske armbåndsure og ikke mindst hudærlige interviews med inspirerende personligheder. Glæd dig for eksempel til at møde Katerina Pitzner, der løfter sløret for, hvilke investeringsdiamanter, du skal gå efter – og om det virkelig er sandt, at verden er ved at løbe tør for de værdifulde ædelsten. Impact har også taget en snak med Nicklas Bendtner og forfatter Rune Skyum-Nielsen, som efter deres samarbejde med den prisvindende selvbiografi ’Bendtner – Begge sider’ fortsætter den ærlige samtale på en talk-tour over hele landet. Endelig kan du blive klogere på, hvad der driver den prisvindende texanske designer, Michelle Nussbaumer, der er kendt for at sin eklektiske stil med fuld knald på farver og mønstre. Og mens 2021 stille og roligt tikker mod enden, ser vi også frem til et fantastisk 2022, hvor Impact gearer op til start med fuld volume, men inden da dykker vi ned i den fremtrædende rolle, som det klassiske armbåndsur stadig spiller i dag. De ikoniske Bond-film, ikke mindst den seneste i rækken ’No Time To Die’, fortæller i sig selv en spændende historie om urets udvikling, mens den svenske tennislegende Björn Borg fortæller om sit forhold til det vintage 36 mm Rolex Day-Date, der har prydet hans håndled de seneste mange, mange år.

Bjørn Borg & Rolex Feature Interview

Nichlas Bendtner & Rune Skyum-Nielsen

God læselyst

Kunst med

Creative Director Gitte Guldager Tlf. 6053 0980

Jeppe Hein

Journalister Jesper Elm Larsen, Maria Præst

Smykker & ure

Projektleder salg Søren Jensen Tlf. 3242 2927 Forside 1/2: Daniel Craig, James Bond, SF Studios Forside 2/2: Nicklas Bendtner, Fotograf: Rasmus Weng Karlsen

Feature Interview

IMPACT UDKOMMER 2021:

Katerina Pitzner

MARTS - NO. 17 / MAJ - NO. 18 SEPTEMBER - NO. 19 / NOVEMBER - NO. 20 SE MERE PÅ: IMPACTMAGASIN.DK / IMPACT-JOURNAL.COM

theimpact_journal

Published by ISA Publishing - Kontakt: Gitte Guldager - gigl@isa-adv.dk - www.isapublishing.dk

PUBLISHING

@isapublishing

ISA Publishing påtager sig intet ansvar for eventuelle trykfejl i artikler og annoncer. Artikler, billeder, og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra ISA Publishing. Annoncer og artikler indrykket i Impact udtrykker ikke nødvendigvis den kommercielle afdelings holding - Alt indhold er inspiration. Sider med 'sponseret indhold', indikerer at den pågældende forretning har betalt for tekst.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


9 IMPACT /

-

Poul Halse

Søndergade 33, 8700 Horsens

BONELLs

Fields, butik 201, Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København S

Klitgaard

Bispensgade 13, 9000 Aalborg

.


10 IMPACT / BILER

ZENVO TSR-S MARKERER PRÆSTØ PÅ MOTORKORTET

Fotos: Zenvo

Drømmen om Danmarks første superbil begynder at folde sig ud. Zenvo har med den nye TSR-S model skabt hyperbilen, der eftertragtes af alle, som anerkender værdien af power, ydeevne og prestige.

T

orden og lynild - Det er absolut ikke tilfældigt, at Zenvo har valgt tordenguden Thors hammer, Mjølner, som symbolet i deres logo. De danske rødder flashes her med fuld power og passende mangel på beskedenhed. Den eksplosive motorkraft var måske lige udtalt nok i starten, hvor de første Zenvo ST1 modeller bl.a. brød i brand og fik dårlige anmeldelser i det britiske bilprogram Top Gear efter en række uheldige episoder. Disse mindre teknikaliteter fik de ihærdige ildsjæle hos Zenvo dog hurtigt fixet, og mærket havde på kort tid opnået berømmelse og sympati blandt motorsportsentusiaster over hele verden. Gennem hele 2019 startede Zenvo med stort held at promoveret TSR-S modellen ved de største motorshows i verden, og bilmærket er flere gange blevet repræsenteret ved Geneva International Motor Showet.

TSR-S har manuelt justerbare ydelsesindstillinger med variabel effekt samt en unik opsætning af dobbelt gearkasseskifte mellem en standard vejgearkassekonfiguration og en brutal mekanisk direkte gearskift raceopsætning, der leverer en ægte racerbiloplevelse på banen. Designmæssigt lægger Zenvo TSR-S sig tæt op af de tidligere modeller, men skiller sig alligevel mærkbart ud med en aktiv hækvinge (Centripetal Wing), der kan bevæge sig i alle retninger og dermed optimere vindens arbejde i forhold til bilens retning.

Første danske købere En tysk forhandler annoncerede i med en Zenvo TSR-S til en pris på 1.400.000 euro (10.445.000 kr.) - inkl. moms men ekskl. dansk registreringsafgift. Siden Troels Vollertsen stiftede Zenvo i 2004 har kundekredsen da også primært omfattet oliesheiker, rige asiater og amerikanske milliardærer. Først i 2018 blev en dansker den lykkelige ejer af en Zenvo, og den kan du i øvrigt se (efter aftale) i Støjer Samlingen i Assens.

Kun 10 TSR-S sættes til salg

Tekst Jesper Elm Larsen

Den nye TRS-S model danner bro mellem gadebilen, TS1 GT, og den rendyrkede racer, TSR. Som de øvrige modeller bygges TSR-S i hånden af et lille team på fabrikken ved Præstø, og det er planen, at der kun skal produceres 10 eksemplarer. Bilen fremstilles i kulfiber, aluminium, stål og magnesium og er forsynet med en 5,8-liters V8 motor med to turboladere og tørsumpsmøring som i en racerbil. Ydelsen ligger på imponerende 1.194 hk med et moment på 1.100 Nm, og omdrejningsbegrænseren rammes først ved 8.500 o/min. Fra stillestående til 100 km/t går der kun 2,8 sek., mens 0-200 km/t tager 6,8 sek. Af hensyn til dækkene er topfarten elektronisk begrænset til 325 km/t.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


Foto: Constantin Popp

11 IMPACT /

V I N T E RT I D E R H YG G E T I D Til alle de kolde og hyggelige vinterøjeblikke vi går i møde, vil The Gin Sloe være en yndlingsdrink at nyde i godt selskab. Den er sød og frugtig i smagen af slåenbær, appelsin, mandler og vanilje og krydret af kanel og peber. The Gin Sloe er fantastisk serveret med isterninger og lemon tonic eller prøv den i en hot gin toddy med hvid gløgg eller drink den single til julens krydrede småkager og ris a la mande. The Gin bør nydes og drikkes ansvarligt.

www.vradsdestilleri.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


12 IMPACT / GADGETS

BACK TO THE FUTURE Devialet Phantom Premier Gold Opéra de Paris Kompromisløs trådløs højttaler med 4.500 Watt og 108 decibel. Devialet Phantom Premier Gold Opéra de Paris kan levere et lydniveau helt på højde med en live rockkoncert, så du føler musikken i hele kroppen, men du slipper for forvrængning. Stream problemløst med Wi-Fi, Bluetooth, AirPlay, Spotify… Pris ca. 22.999 DKK.

HYT H2O HYT’s markante og sigende payoff er ”Time Is Fluid” – og det lever de i den grad op til. På HYT H2O vises tiden nemlig med et flydende, farvet materiale, hvilket er dybt fascinerende, men kræver lidt tilvænning. Bortset fra ordspillet med vand, peger urets navn desuden på, at der er tale om ”generation 2”. Det manuelle værk udviklet af Renaud & Papi har hele 8 dages gangreserve. HYT H2O er limiteret til 20 eksemplarer, hvor stålversionen koster ca. 900.000 DKK, mens du skal slippe omkring 100.000 DKK mere for guldversionen.

Misty II

RIMOWA x Bang & Olufsen Beoplay H9i Bang & Olufsen og RIMOWA er gået sammen om at skabe en limited-editionudgave af Beoplay H9i – den perfekte løsning til dig, der stiller høje krav til rejseudstyret og aldrig ville drømme om at bære et par hørebøffer rundt om halsen. Sammen med Beoplay H9i får du et signaturetui fra det eksklusive kuffertbrand RIMOWA til ca. 6.000 kroner. Der udbydes et begrænset antal.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Hun kan se sød og tilgængelig ud på ydersiden, men indeni er Misty en benhård præstationsmaskine. En del hardware og en del software – med masser af charme. Misty kan bl.a. navigere rundt i dit hjem uden at rende ind i møblerne, genkende personer, reagere på berøringer på hoved og kind, skifte arme efter behov, trække en lille trailer samt udbygges med de egenskaber, som du har lyst/evne til at programmere. Du kan lige nu bestille Misty II fra $ 2.299.


13 IMPACT /

HYMER Free S

EVENTYR PÅ PREMIUMNIVEAU Tænk at rive nogle dage ud af kalenderen og lade hverdagen ligge. Den nye HYMER Free S med forhjulstrukken Mercedes-Sprinter som basis, giver dig måske den mest komfortable mulighed for at være spontan, hvor og hvornår du ønsker det. Den kraftige motor samt omfattende komfort- og sikkerhedsudstyr, som f.eks. Mercedes 9G automatgear og topmoderne assistentsystemer opfylder selv de højeste krav. At den er forhjulstrukket garanterer en øget lasteevne og endnu mere ståhøjde indvendigt. På den måde er HYMER Free S din perfekte rejsepartner til både små udflugter og store eventyr. ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


14 IMPACT / URE

Bjørn Borg

Björn Borg er den legendariske tennisspiller fra Stockholm, Sverige. Han var en ustoppelig kraft på verdens tennisscene mellem 1974 og 1981 og blev den første mand i Open Era til at vinde 11 Gran Slam -titler, herunder 6 French Opens og 5 på hinanden følgende Wimbledon -titler. Han vandt 3 års mesterskaber og 15 Grand Prix Super Series -titler. Han ejede verdensranglisten i 1977-1980 og blev nummer to i 1975, 1976 og 1981. Han ejer stadig 7 rekorder til enhver tid-hvilket demonstrerer hans dominans inklusive en 92,7% sejrprocent i Wimbledon, 41 sejre i træk i kamp (en anden rekord) og en 89,8% større vinderprocent, der stadig er i dag.

ICEMAN FRYSER TIDEN Every Rolex Tells A Story – og Bjørn Borgs hører som den første og måske største rockstjerne i tennis absolut til en af de mest fantastiske og flamboyante Rolex-eventyr. I dag er legenden en selvskreven ambassadør for mærket. Den indre og den ydre kamp

Ice and fire

Björn Borg betragtes af mange som den bedste svenske sportsmand nogensinde, og alle tiders største tennisstjerne. På trods af at han allerede trak sig tilbage som 26-årig i 1983, nåede han at sætte utallige rekorder, hvoraf mange stadig står i dag, fx en sejrprocent på 92,7 i Wimbledon og 41 sejre i træk. Borg vandt 62 singletitler i alt, heraf 11 Grand Slam-titler (6 French Open og 5 på hinanden følgende Wimbledontitler), og i 1979 og 1980 blev han rangeret som nr. 1 i verden.

Borg lærte hurtigt at styre både spillet og sig selv og blev professionel i en alder af 17 år (1974) – og allerede året før debuterede han i Wimbledon. Med en meget rolig, kraftfuld og udholdende spillestil fik han hurtigt kælenavnet ”Ismanden”, og bidrog som den første rockstjerne i tennis mærkbart til at øge sportens popularitet i løbet af 1970’erne.

- ”Da jeg var 12 år gammel, spillede jeg en juniorturnering, og jeg havde det værste temperament nogensinde: Jeg kastede ketsjere, jeg sværgede, jeg snød ... Du kan slet ikke forestille dig, hvor slemt jeg havde det på banen. Klubben suspenderede mig fra tennis i seks måneder! Men jeg kom tilbage, og åbnede ikke munden efter det. Jeg var bange for, at de ville suspendere mig igen fra tennis! Så derfor begyndte jeg at lære at holde mine følelser inde, at holde alt inde.”

Wimbledon-finalen i 1980, hvor Borg slog den evige rival John McEnroe, regnes fortsat som et højdepunkt i tennishistorien. Med McEnroes rødglødende temperament var det Ice mod Fire, og det var uhyggeligt spændende. Borg besejrede McEnroe med 1–6, 7–5, 6–3, 6–7, 8–6 – og trak sig så tilbage fra sporten et par år senere, mens han stadig var på toppen. Dramaet omkring opgøret blev i øvrigt omsat til en spillefilm instrueret af danske Janus Metz (Armadillo), hvor Bjørn Borgs søn Leo spiller tennisstjernen som ung.

Modeikon og ambassadør At Borg ikke trak sig helt tilbage fra offentligheden, behøver vi vist ikke at nævne. Han eget tøjmærke er stadig en kæmpe succes, og som ikonisk modefigur står Borg også stærkt i mediebilledet – bl.a. som ambassadør for Rolex.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Men en ting er at vinde over modstanderne, noget ganske andet er at vinde over sig selv. Men det mestrede Borg imidlertid også. I starten kneb det nemlig – ifølge ham selv - gevaldigt med at styre temperamentet:

Borg elsker især det klassiske Green Rolex DayDate, især fordi det kom til verden samme år som han selv – 1956 - og fordi det afspejler hans personlighed og det, han står for – storhed. Hans foretrukne model er Oyster Perpetual Day-Date 36mm i guld med grøn urskive på sort læder. Kombinationen af grønt ​​ og gult guld refererer til urmagerens firmafarver.


ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


16 IMPACT / JAMES BOND

HVAD SIGER URET:

”NO TIME TO DIE!” I ’No Time To Die’ fortsætter James Bond flugten væk fra farerne og problemerne i ’Spectre’ (2015) sammen med Madeleine Swann (Léa Seydoux) i sin Aston Martin DB5. Og det er naturligvis ikke kun bilen, der afslører Bonds gennemført elegante stil. I 2021 spiller det klassiske armbåndsur fortsat en fremtrædende rolle, og Bond-filmene fortæller i sig selv en spændende historie om urets udvikling.

... og plottet fortsætter i aller bedste Bond stil på Side 16

Foto: James Bond, No Time To Die, SF Studios

ANNONCETILLÆG · OKTOBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Uden at sige for meget, hvis filmen endnu ikke er blevet set, kan vi fortælle at i ’No Time To Die’ har Bond forladt aktiv tjeneste og nyder det stille liv på Jamaica. Men freden slutter brat, da hans gamle ven Felix Leiter fra CIA dukker op og beder om hjælp. Missionen handler om at redde en kidnappet forsker, men opgaven viser sig at være langt mere forræderisk end ventet, da Bond kommer på sporet af en mystisk skurk bevæbnet med farlig, ny teknologi.


17 IMPACT /

ANNONCETILLÆG · SEPTMBER 2021


18 IMPACT / JAMES BOND

HVAD SIGER URET:

”STILL NO TIME TO DIE!” Rolex æraen No Time To Die er nummer 25 i filmrækken fra Eon studierne, og gennem tiden har der været mange Bond-skuespillere og ure med på lærredet. Mange ældre Bond fans vil nok stadigvæk mene, at 007 naturligvis bærer et Rolex, men hans præferencer har faktisk ændret sig helt naturligt gennem tiderne. Godt nok bar forfatteren Ian Flemmings, der skrev romanerne bag filmene, selv et Rolex Explorer I, og Sean Connery foretrak et Rolex Submariner (sandsynligvis hans eget med referencen 6538A) fra den første filmatisering, Dr. No fra 1962, og til hans sidste Diamonds Are Forever i 1971.

Sean Connery, Dr. No fra 1962, Rolex Submariner.

Rolex lever videre med Roger Moore, der i Live and Let Die (1973) er udstyret med et opgraderet Rolex Submariner ref. 5513, som takket være Q’s indbyggede elektromagnet både kan afværge farlige situationer og trække heltindens kjolelynlås ned. Desuden kan kransen på uret forvandles til en lille, snurrende rundsav, så Bond kan slippe ud af sine reb, da han bliver taget til fange.

Sean Connery i ’Diamonds are forever’

Den digitale bølge Med filmen The Spy Who Loved Me (1977) hoppede Bond på den digitale bølge og flashede et gadgetspækket Seiko 0674, der bl.a. kunne modtage tekstbeskeder fra hovedkvarteret. Trenden fortsatte op gennem 80´erne, hvor fx Seiko H357 modellen gav en forsmag på smartphones ved også at kunne modtage direkte opkald fra M.

Seiko ur fra ’The Spy Who Loved Me’

Alfa og Omega

Pierce Brosnan i Golden Eye

Daniel Craig fulgte trop ved at vælge både et Omega Seamaster Diver 300M (ref. 2220.80) og et Omega Seamaster Planet Ocean (ref. 2900.50.91) til sin debut i Casino Royale (2006), og han har siden vist en stribe varianter og limited editions. Helt specielt for ‘No Time To Die’ gælder det faktisk, at Daniel Craig har været med på råd i designprocessen bag Seamaster Diver 300M 007 Edition med den 42 mm store titaniumkasse, den matsorte skive og de vintagefarvede indekser. Og mon ikke også Q ville være stolt af det pålidelige kaliber 8806 værk, der yder 55 timers gangreserve og er særdeles modstandsdygtigt over for magnetiske felter. Daniel Craig i Casino Royal

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Timothy Dalton i Licence to Kill

Tekst Jesper Elm Larsen

I slutningen af 80’erne fik Rolex Submariner et midlertidigt comeback i filmene The Living Daylights og License To Kill, men sammen med Pierce Brosnan overtog Omega scenen i Goldeneye (1995). Brosnan lagde ud med et Seamaster Professional ref. 2541.80 med quartz, men allerede i Tomorrow Never Dies valgte han at opgradere til et Omega Seamaster Professional ref. 2531.80 med mekanisk værk, som også var med i de to efterfølgende film The World Is Not Enough og Die Another Day.


19 IMPACT /

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


20 IMPACT / GADGETS

NOT ONLY FOR YOUR EYES Man behøver ikke at være James Bond for at tilstræbe en smartere, mere elegant og easy going livsstil, men der er altid god inspiration at hente fra den kant. Så vi har kigget på verdens nye gadgets-bekvemmeligheder med listige spionøjne.

ROVIO - WowWee Robot Explorer Rovio er den moderne version af ”Snooper”, Q’s fjernstyrede overvågningsmaskine fra Bond -filmen A View To A Kill. Uanset hvor du befinder dig, kan du med dette banebrydende, Wi-Fi-aktiverede mobile webcam interagere med dets omgivelser gennem streaming af video og lyd som om du var der i rummet. Se og tal med din familie og besøg ældre slægtninge. Tjek op på dit kontor og tal med kolleger. Tag en tur rundt i dit hjem for at tjekke kæledyr osv. 135,95 $

FLEXOUND Pulse ™ Med verdens første biograflydsystem helt uden højttaler får du en førsteklasses oplevelse i din helt egen hjemmebiograf. Den fulde surroundsound leveres af sædet, og FLEXOUND Pulse ™ tilbyder en distraktionsfri, personlig soundsphere med integreret, naturlig lydbølgevibration, så du også bogstaveligt talt kan mærke lyden. Du får en ekstrem klarhed i dialogen og detaljeret lyd, og FLEXOUND Pulse ™ understøtter alt indhold uden remixing eller omkodning: film, spil, musik, sport, tv, streaming, live begivenheder etc. FLEXOUND Pulse ™ er designet og konstrueret i Finland.

BARSYS 2.0+ Shaken – not stirred! Med robot-bartenderen Barsys kan du skabe perfekte drinks med kun et klik på en knap. Vidunderet er i stand til at blande hundredvis af cocktails, og du kan enten vælge dine cocktails direkte fra Barsys -appen, tilpasse opskrifterne med dine personlige præferencer eller skabe dine egne signaturdrikke fra bunden. 1.250,00 $

DAB Motors Concept-E RS 9kW

Zapatas flyboard Den tidligere jetski-mester og opfinder, Frank Zapata, har opnået det, mange af os bare drømmer om: At kunne flyve solo – uden flyvemaskine. Og den oplevelse deler han forhåbentlig snart med resten af os (efter testfasen) i form af Flyboard Air, der regnes som det sikreste og mest manøvrerbare personlige luftfartssystem i verden. Flyboard Air er en type jetpack, der ved hjælp af gasturbiner kan flyve op til 3.000 meters højde med en tophastighed på 200 km/t (flyvetid: 10 minutter).

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Efter succesen med CONCEPT-E, den første elektriske prototype fra DAB Motors, der blev frigivet i juli 2021, besluttede selskabet at udvikle Concept-E RS, dens lovlige street-egnede modstykke. Desværre er der i første omgang kun planlagt en produktion af 29 unikke eksemplarer af denne fantastisk smukke højteknologiske og håndlavede bike, der bl.a. byder på en 9 kW motor tilsluttet et 51,8 V lithium-ion batteri, som sikrer en rækkevidde på 68 miles på en fuld opladning. Tophastigheden er på 65 miles i timen. Fra 28.500 €


21 IMPACT /

Anti-magnetic. 5-day power reserve. 10-year warranty. The new Aquis Date is powered by Oris Calibre 400. A new movement. The new standard

KØBENHAVN K: Bucherer Illum KØBENHAVN S: Bonell’s BALLERUP: Ballerup Ure, Guld & Sølv HILLERØD: Jan Ehlers RØDOVRE: Aveny KGS. LYNGBY: Palæet Urmager-Juveler ROSKILDE: Svend’s Ure NÆSTVED: Borup Design ODENSE C: Ragnar Ure & Juveler SØNDERBORG: Jacob Nielsen & Søn ESBJERG: City Guld RIBE: Guldsmedjen i Ribe VEJLE: Sct. Nicolai Ure STRUER: Profil Optik SKIVE: Guldsmed Østergaard AARHUS C: Knud Pedersen • Sct. Mathias Ure & Guld SKANDERBORG: Hugo Mortensen HORSENS: Poul Halse VIBORG: Sct. Mathias Ure & Guld AALBORG: Klitgaard Ure HJØRRING: Byens Ure & Smykker THISTED: Bendixen Distributor Denmark, Norway and Sweden: Stæhr A/S +45 45269100 • info@staehr.as • www.oris.ch

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021 01301282 Impact November.indd 1

06.10.2021 09.48


22 IMPACT / FASHION

HVERT STYKKE TØJ ER LAVET MED KÆRLIGHED INTERVIEW Artikel København, Siri Leijonhufvud Hvordan opstod ideen til Artikel København? Vi er en familievirksomhed, der består af mig og min kæreste Malthe, hans bror Gustav og deres mor Helle, og det hele startede faktisk mange år tilbage. Helle uddannede sig til tøjdesigner, da Malte og Gustav var små, og det har været en stor del af deres opvækst. De har været med hende på arbejde, og de har altid syet meget derhjemme. De har altid drømt om, at en dag skulle de skabe en virksomhed sammen med deres eget tøjbrand. For nogle år siden fandt vi Helles gamle tøjmønstre frem og Gustav, Malthe og jeg fik ideen til at bygge et brand op omkring det – og så rullede det hele derfra. Vi fandt ret hurtigt ud af, at vi gerne ville være tæt på produktionen, så vi selv kunne nørde med detaljerne, så vi købte nogle store industrisymaskiner, fandt et lokale på Vesterbro og samlede butik, produktion og designstudio i ét. Vi ville ikke lave fast-fashion, men udvikle en permanent kollektion, som vi hele tiden kan tilpasse. Så I har kun én kollektion? Vi arbejder med modulære mønstre, der kan bruges på tværs af hinanden. Lige nu har vi 15 variationer og en-tre farver af hver. Det giver 30 forskellige produkter i alt. Hvis vi tilføjer en ny style, tager vi en anden ud, så vi hele tiden har 30. Når vi selv syr det hele, kan vi ikke have flere. For at gøre produktionsprocessen så nem som mulig har vi udviklet Cire grundmønstre – A, B, C og D – som vi laver alle styles ud fra. A er for eksempel vores jakkemønster, som alle vores jakker er lavet ud fra, men de varierer i udtrykket alligevel ved at vi skifter i farver, materialer, lommer og detaljer. Lige nu har vi tre forskellige jakker i vores kollektion og er i gang med at introducere en frakke, der også er baseret på samme mønster.

Foto: Artikel CPH

Foto: Artikel CPH

Artikel København er en familievirksomhed stiftet i 2017 af Helle Jørgensen, Gustav og Malthe Risager og Siri Leijonhufvud. Brandet har nytænkt måden at drive et modebrand på og vandt i 2020 prisen som årets bæredygtige brand til Sallings Future Friendly Fashion Award.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Maria Præst

Om Artikel København


23 IMPACT / FASHION

Artikel København blev grundlagt i 2017 som et nyt slowfashion brand, der skaber unisex-hverdagstøj i en kollektion med blot 30 styles, som de tilpasser til hver kunde. Impact har talt med Brand Manager Siri Leijonhufvud om tankerne bag det innovative, bæredygtige brand.

Foto: Artikel CPH

Hvad giver det jer at arbejde på denne måde? Vi går ikke op i nyhedsværdi, men har fokus på, at de få styles, vi producerer skal komme fra hjertet. Vi synes, det er vildt spændende hver gang vi udvikler en ny style, og det er meget mindre stresset at arbejde på denne måde, frem for at skulle spytte en ny kollektion ud hver fjerde måned. Der er meget mere kærlighed og langsommelighed i det, og vi laver hver enkelt style, fordi vi synes det giver mening. I har samlet designstudio, produktion og salg i én butik. Hvad betyder det for jer at kunne tage jeres kunder med helt ind i maskinrummet? Det betyder rigtig meget for både os og dem. Det er fedt at kunne fremvise det håndværk, der ligger i et stykke tøj. Vi har kun én af hver størrelse hængende i butikken, så vi har mulighed for at tilbyde alle kunder små tilretninger, så de får en jakke eller en skjorte der passer præcis til deres krop. Vi skræddersyr ikke tøjet, men vi kan sagtens tilpasse for eksempel ærmelængde eller længde. Det giver mere respekt for hver enkelt style og forlænger dens levetid. Vi har en vision om at vores tøj skal overleve os alle, så vi bruger kun gode, slidstærke materialer som twill, uld og kanvas, så vi kan forlænge tøjets levetid så meget som muligt.

sammen synes var fedt. Min kæreste og jeg delte i forvejen meget af vores tøj som jakker, sweatshirts og T-shirts, og det passer godt ind i tiden med et nonbinært tøjmærke. For os er en jakke en jakke – og ikke noget kønsbestemt. Hvordan skaber man det mest bæredygtige stykke tøj i jeres optik? Der er mange parametre inden for bæredygtighed, men for os handler det om at kunne bruge et stykke tøj så lang tid som muligt. Derfor laver vi tidløse designs i slidstærke materialer. Vi har kun én af hver størrelse hængende i butikken, og de fleste kunder vil gerne have tilpasninger, så de får et produkt, som er helt nyt og lavet kun til dem. Det betyder også, at vi har en produktionstid på to uger, men det er kunderne helt med på. Det handler også om hele den måde, du tænker din forretning på. Hvis du ikke tænker bæredygtighed ind i alle led, så er det jo lige meget om en T-shirt er fremstillet i økologisk bomuld. Vi har forsøgt at genopfinde måden at skabe tøj på ved have én kollektion, som vi drypvis udvikler.

Foto: Artikel CPH

Hvorfor har I valgt at lave alle jeres styles unisex? Det er faktisk ikke noget, vi har taget stilling til, men noget der skete helt af sig selv. Vi er to kvinder og to mænd i virksomheden, og vi har fundet en fællesnævner for, hvad vi alle

Foto: Artikel CPH

Foto: Artikel CPH

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


24 IMPACT / SMYKKER

PERLER ER SÆSONENS STORE SMYKKETREND Perler er et af naturens største vidundere – og så er de hottere end nogensinde. Uanset om de sidder omkring din hals, på din finger eller hænger i dine øreflipper er det et af de mest feminine og elegante smykker, du kan bære. Impact præsenterer dig her for tre unikke danske smykkebrands, der alle har inddraget smukke perler i deres funklende kollektioner.

Maria Sørensen

Ragbag

Den kun 26-årige Julie Nielsdotter er et af de nye talenter inden for dansk smykkedesign, som har sin egen butik med et magisk lyserødt univers på Gammel Kongevej i København. Julies smykker er primært i guld og fyldt med diamanter og perler. Hendes signatursmykke indeholder de smukkeste lyserøde barok-ferskvandsperler, som er blevet skelsættende for hendes univers. Hun kan godt lide tanken om, at der ikke er to perler, der er ens, så hendes smykker vil altid være unikke. Julie Nielsdotter blev for alvor kendt, da hun lavede et samarbejde med Stine Goya til hendes 10-års jubilæum i 2017, hvor hun kreerede alle smykkerne til det spektakulære show.

Maria kommer fra en familie med en lang historie inden for smykkefremstilling og skabte sit eget smykkebrand i 2015. Hendes smykkeunivers fokuserer på det simple udtryk med få, fine detaljer, der gør hvert smykke til noget helt særligt. Maria smykker er primær i guld, sterlingsølv eller perler. Hendes nye Iris collection består af de smukkeste halskæder med forskellige perler som jade og akvamarin, men hun har også helt klassiske perleæder med hvide ferskvandperler i sin smykkekollektion. Smykkebrandet har også specialiseret sig i recycling, hvor hun skaber nye smykker ud af dine gamle smykker, så har din mormor en gammel perlekæde i sit smykkeskrin er det en ideel mulighed for bære smykkets historie videre og give det nyt liv.

Et andet nyt smykkebrand, det er værd at holde øje med er Ragbag, som er skabt af kæresteparret, Martin Lyne og Jannick Lindberg. De to driver i forvejen modelbureauet Le Mangement og hudplejemærket Woods Copenhagen, og nu skaber de altså også smukke, håndlavede smykker. Smykkerne er enkle og inspirerede af den skandinaviske stil uden for mange detaljer, og de kombinerer gerne smukke ferskvandsperler med små detaljer i guld eller sølv.

Tekst Maria Præst

Julie Nielsdotter

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


25 IMPACT /

Klassisk Vi præsenterer “Cirkel” tidsløs og smuk i sin enkelhed. Vedhæng og øreringe er fremstillet i 18 karat guld eller hvidguld Stenspecifikationer: Color: G-H ⃒ Clarity: VS ⃒ Cut: Excellent

Vedhæng: 1,5 carat Ø22mm

Vedhæng: 1,0 carat Ø19mm

Øreringe: 0,46 carat Ø 8,6mm

Normalpris: 37500,-

Normalpris: 24500,-

Normalpris: 14500,-

Julepris: 29995,-

Julepris: 19995,-

Julepris: 10995,-

HOUSE OF DIAMONDS Ryesgade 33 · 8000 Aarhus C · Tlf. 86 25 61 62 · www.houseofdiamonds.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


THE PLACE TO BUY AND SELL

LUXURY AND HIGH CLASS SECOND HAND

THE SUMMIT OF DREAMS

HOHE BLEICHEN 5 or visit us online

20354 HAMBURG www.secondella.de

FON + 49 (40) 352931 @ secondellahamburg


27 IMPACT /

A XOR ONE — THE ESSENCE OF SIMPLICIT Y NY BRUSER - OG ARMATURKOLLEK TION DESIGNET AF BARBER OSGERBY ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

axor-design.com/dk


28 IMPACT / INTERVIEW

INTERVIEW KATERINA PITZNER Katerina Pitzner er dronningen af diamanter. Hun har handlet på det internationale diamantmarked i mere end 25 år og inviteret seerne indenfor i TV 2-serien ’Diamantfamilien’. Impact har talt med hende, om hvor hun er i livet lige nu, om hendes fascination af de funklende sten, og om verden virkelig er ved at løbe tør for diamanter.

Jeg har haft fuld fart på i mit liv de seneste mange år. Min virksomhed stortrives og er tredobbelt Børsen Gazelle-vinder, men lige nu har jeg trukket mig lidt tilbage for at trække vejret og tænke over livet. Fo to måneder siden blev jeg akut indlagt på hospitalet, og lægerne sendte mig hjem med en diagnose på multiple sklerose (MS). Det var virkelig et wakeupcall – som at få en spade i ansigtet – men fire uger senere fandt lægerne ud af, at jeg ikke havde MS alligevel. Mine symptomer skyldtes blot mangel på D-vitamin. Så i dag er jeg sund og rask og proppet med D-vitamin, og jeg føler, jeg har fået en helt ny start. I forhold til Diamant Børsen bliver jeg i kulissen lidt endnu, men det er stadig mig, der køber stenene ind.

DE SENESTE ÅR ER FLERE OG FLERE AF DE STORE DIAMANTMINER LUKKET. ER VERDEN VED AT LØBE TØR FOR DIAMANTER?

endnu større mangel på farvede diamanter. Overalt i verden bliver der ledt med lys og lygte efter nye miner – selv på havets bund – men det er ikke lykkedes at finde en eneste ny diamantmine de seneste 23 år. Jeg læste en rapport fra det anerkendte analysebureau Bain & Company for fire-fem år siden, hvor de vurderede, at om 50 år vil der ikke være flere diamanter tilbage i verden. Det er ret tankevækkende.

HVAD KOMMER DET TIL AT BETYDE? Først må jeg lige aflive den skrøne, der indimellem florerer om, at diamantmanglen er falsk markedsføring, og at der i virkeligheden findes hemmelige diamantlagre rundt omkring i verden. Det gør der ikke. Så det betyder, at branchen kommer til at ændre sig. De private bliver forsyningskæden fremover, og det bliver et helt andet marked, hvor diamanter vil blive handlet secondhand. Det er jo et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, så prisen kommer unægteligt til at gå op.

Der sker mange spændende ting i branchen lige nu, hvor der er ved at ske et stort skred. Den vigtigste diamantmine i verden, Argyle-minen i Australien, lukkede for et år siden. Den bidrog ellers med 90 procent af alle de naturlige farvede diamanter, der findes i dag, så nu er der

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Fortsættes side 30

Tekst Maria Præst

HVAD ER DU OPTAGET AF FOR TIDEN?


Noget der skal fejres?

Tension ring 14 karat hvidguld m. brillant 1,01ct. TW/VVS2

Skomagergade 9 · 4000 Roskilde · Tlf. 46 35 36 50 · a-v@guldsmedene.dk Webshop · guldsmedene.dk Skomagergade 9 . 4000 Roskilde Tlf. 46 35 36 50 . a-v@guldsmed.dk


30 IMPACT / INTERVIEW

Fortsat fra side 28

INTERVIEW KATERINA PITZNER

”DIAMANTER ER FRAGMENTER AF EVIGHEDEN” HVILKE DIAMANTER ER MEST POPULÆRE SOM INVESTERINGSSTEN? Det afgørende for investering er, at stenene er sjældne og eftertragtede. Den meste sjældne diamant er den røde diamant – den har jeg faktisk kun selv set fem gange i hele mit liv. Generelt er de farvede diamanter som minimum 10.000 gange så sjældne som hvide diamanter – og pink diamanter er 100.000 gange så sjældne. Så de farvede diamanter som pink, men også blå og grønne, er helt klart værd at gå efter. HVAD ER DIN EGEN YNDLINGSDIAMANT? Generelt er alle diamanter fuldstændig fantastiske. De er fragmenter af evigheden. De er mellem tre og fire milliarder år gamle og fuldstændig unikke. Der findes ikke to diamanter, der er ens. Jeg har ikke en bestemt yndlingssten, men jeg har indimellem siddet med nogle sten, der har været fuldstændig fortryllende. De har ikke nødvendigvis været specielt store eller særligt fine, men de har haft noget magisk over sig.

dag ville han gerne vise mig noget helt særligt. Vi gik ind på hans kontor, hvor han tog et maleri ned fra væggen – og bag maleriet havde han indmuret en bankboks. Det var så vildt. Det var i 1980’erne og der var ingen i familien, der vidste det. Jeg følte nærmest, jeg var med i en film, da han åbnede boksen og tog en lille sort æske ud. I æsken lå en stor diamantring i 5 ct. i kvaliteten D IF, som er den reneste, fineste kvalitet. Jeg kiggede på den og blev fuldstændig fortryllet. Da jeg spurgte, hvem den var til, sagde min far, at den ikke var til nogen. Det var hans livsforsikring. Hvis alt går galt, så har vi den, sagde han. Og lige dér gik der flere ting op for mig. Min far, som ellers havde fuldstændig styr på alt, gav udtryk for, at tingene kunne gå galt. Og hvis det gjorde, så ville den lille diamant kunne redde hele min familie. Det har lagt kimen til den karriere, jeg har brugt hele mit liv på at opbygge, og lige som min har jeg altid set diamanter mere som en sikkerhed og en investering end som noget at pynte sig med.

DU HAR ARBEJDET MED DIAMANTHANDEL I MERE END 25 ÅR. HVOR STAMMER DIN INTERESSE EGENTLIG FRA? Når jeg bliver spurgt, hvordan det hele startede, kommer jeg altid til at tænke på en oplevelse, jeg havde med min far, da jeg var 17 år. Min far var landmand og en dygtig forretningsmand, og en

OM KATERINA PITZNER

Tekst Maria Præst

Katerina Pitzner er ejer af Diamant Børsen og et anerkendt navn på det internationale diamantmarked. Siden 2018 har hun sammen med sine tre døtre medvirket i reportageserien Diamantfamilien på TV 2, hvor sæson fem netop har premiere i løbet af efteråret. Læs mere på: katerinapitzner.com

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


31 IMPACT /

Siden 1926

GULDSMED GRAM Torvegade 38 - Vejle - 75622016 www.guldsmedgram.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


32 IMPACT /

GULDSMEDBOYE.DK

håndværk i generationer

Gå ind på vores webshop www.guldsmedboye.dk og lad dig inspirere af de mange flotte smykkekollektioner eller besøg os i vores forretninger på gågaden i Aarhus eller i Silkeborg.

Diadem 14 kt. guld med diamanter. Fra 25.275,-

DESIGN

KLASSISK. 14 kt guld med diamant. Halskæde fra 6.300,-.

DESIGN

- med det gode håndværk

Creoler i 14 kt. hvidguld eller guld med diamanter. Fra 9.950,-

JEWELRY

Ringe i 14 kt. guld eller hvidguld med diamanter. Fra 2.895-

JEWELRY

Offspring halskæde i 18 kt guld. 6.995,-

Tennisarmbånd i 18 kt guld med diamanter. Fra 19.950,-

JEWELRY

14 kt guld eller hvidguld med diamanter. Halskæde fra 3.375-. Ørestikker fra 2.925-

JEWELRY

Piccolo Sea Breeze armbånd i 18 kt guld. 7.500,-

SØNDERGADE 36 • AARHUS • VESTERGADE 6 • SILKEBORG LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE • EGET GULDSMEDEVÆRKSTED

WWW.GULDSMEDBOYE.DK

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


33 IMPACT /

New Limited Edition PH 2/2 The Question Mark By Poul Henningsen

INTERIØR A/S . HØJMARKSVEJ 34 . KRAGELUND . 8723 LØSNINGTLF. 75 89 33 95 . INFO@INTERIORSHOP.DK ÅBNINGSTIDER: MAN - FRE KL. 10.00 - 17.30 . LØR KL. 10.00 - 14.00 BESØG VORES WEBSHOP - INTERIORSHOP.DK ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


CARPET NEW YORK GRAPHITE – STONE CARPET NEW YORK GRAPHITE – STONE

BILLUND BODESIGN BIRKERØD OLSSON MØBLER BIRKERØD INTERIEUR & DESIGN BRENDERUP WERENBERG BOLIGHUS BRØNSHØJ BRDR. FRIIS MØBLER CHARLOTTENLUND DAMGAARD TÆPPER ESBJERG INGVARD CHRISTENSEN FREDERIKSHAVN HEILE MØBLER HERNING HAUS HOLSTEBRO LIVING MØBELSTUDIO HORSENS JACOBSEN PLUS HØRSHOLM KJÆRHOLMS KOLDING BILLUND BIRKERØDMØBLER OLSSON MØBLER BIRKERØD INTERIEUR DESIGN BRENDERUP WERENBERG BOLIGHUS BRDR.PAUSTIAN FRIIS MØBLER CHARLOTTENLUND DAMGAARD INDBOBODESIGN KOLLUND KOLLUND KØBENHAVN VESTERGAARD MØBLER& KØBENHAVN ILLUMS BOLIGHUS KØBENHAVN NYT BRØNSHØJ I BO KØBENHAVN LEM SLOTS MØBLER LYNGBY INGVARD TÆPPER ESBJERG LØSNING INGVARD INTERIØR CHRISTENSEN FREDERIKSHAVN MØBLER HERNING HAUS HOLSTEBRO LIVINGVESTERGAARD MØBELSTUDIO HORSENS JACOBSEN PLUS HØRSHOLM KJÆRHOLMS KOLDING CHRISTENSEN NIBE BRUNO SØRENSEN HEILE MØBLER NYKØBING ART&DESIGN STUDIO NÆSTVED MØBLER ODDER LUND MØBLER ODENSE INGVARD CHRISTENSEN INDBO KOLLUND KOLLUND MØBLERODENSE KØBENHAVN VESTERGAARD MØBLERJØRGEN KØBENHAVN ILLUMS BOLIGHUS KØBENHAVN NYT I BO KØBENHAVN LEM SLOTS MØBLER LYNGBY INGVARD ODENSE LINDEGAARD POULSEN CENTRAL MØBLER ROSKILDE C. NIELSEN ROSKILDE DESIGN CENTER RY BOLIGHUSET RY SKIVEPAUSTIAN HOUMØLLERS MØBLER SØNDERBORG JUHLS CHRISTENSEN INTERIØR NIBE BRUNO MØBLER NYKØBING ART&DESIGN NÆSTVED MØBLERGARANT ODDER AALBORG LUND MØBLER INGVARD BOLIGHUS LØSNING VEJLE INGVARD CHRISTENSEN VEMBSØRENSEN VILLUMSENS BOLIGHUS VIBORG SELTA MØBLER STUDIO VODSKOV VODSKOVVESTERGAARD BOLIGHUS ØSTERBRO BRDR.ODENSE SØRENSEN MØBLERCHRISTENSEN AALBORG ODENSE LINDEGAARD POULSEN ODENSE CENTRAL MØBLER ROSKILDE JØRGEN C. NIELSEN ROSKILDE DESIGN CENTER RY BOLIGHUSET RY SKIVE HOUMØLLERS MØBLER SØNDERBORG JUHLS ULF BOLIGHUS AARHUS INGVARD CHRISTENSEN AARHUS PAUSTIAN AARHUS THORSEN MØBLER DESIGNHUSET-AARUP.DK WOODNOTES.FI BOLIGHUS VEJLE INGVARD CHRISTENSEN VEMB VILLUMSENS BOLIGHUS VIBORG SELTA MØBLER VODSKOV VODSKOV BOLIGHUS ØSTERBRO GARANT AALBORG BRDR. SØRENSEN MØBLER AALBORG ULF BOLIGHUS AARHUS INGVARD CHRISTENSEN AARHUS PAUSTIAN AARHUS THORSEN MØBLER DESIGNHUSET-AARUP.DK WOODNOTES.FI

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


35 IMPACT /

AARHUS

Oplev enestående brillans med Excellent Cut Diamanter

www.hirschjewellery.dk · Jægersgaardsgade 52A 8000 Aarhus C · info@hirschjewellery.dk ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


Tekst Jesper Elm Larsen

36 IMPACT /

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


37 IMPACT / BENDTNER INTERVIEW

IMPACT INTERVIEW

En ‘TALK’ med Med Nicklas Bendtner og forfatter Rune Skyum-Nielsen

HVORDAN FIK I IDEEN TIL AT SKRIVE BENDTNERS SELVBIOGRAFI ’NICKLAS BENDTNER – BEGGE SIDER’? N: ”Der er mange, der har spurgt, om de måtte fortælle min foreløbige livshistorie. Virkelig mange. Men Rune vandt min tillid over et længere stykke tid og lavede blandt andet et magasininterview oppe fra mit hus i Norge, hvor jeg turde tale åbent om nogle store emner som en periode med alkoholmisbrug, dårlige valg, dårlige rådgivere, personlige kriser, sportsligt comeback og familieproblemer. Jeg fik en seriøst god respons fra dem, der havde læst med, og det var vigtigt for mig. At selvom jeg havde været sindssygt ærlig, så blev jeg ikke straffet for det. I stedet forstod folk lidt bedre, hvad det er, der er foregået bag kulisserne i mit lidt rutsjebaneagtige liv. At der nogen gange er andre forklaringer, end man måske lige skulle tro.”

HVORDAN HAR DET VÆRET FOR DIG, BENDTNER, AT DELE DINE PERSONLIGE HISTORIER MED RUNE? OG HVORFOR VALGTE DU, AT DET SKULLE VÆRE HAM, DER SKULLE SKRIVE BOGEN? N: ”Han skriver pissegodt og er god til at stille de svære spørgsmål, uden at jeg klapper i, men faktisk får lyst til at forklare, hvad det alt sammen går ud på. Vi ved rigtig meget om hinanden efterhånden, og jeg stoler på, at han behandler min historie med respekt. Når jeg taler med Rune, frygter jeg ikke, at han fordrejer ting eller tager dem ud af sammenhæng for at lave en endnu vildere historie. Og det giver mig lyst til at fortælle ham noget ekstra.”


38 IMPACT / BENDTNER INTERVIEW

‘TALK’ fortsætter naturligvis her med ...

Nicklas Bendtner og forfatter Rune Skyum-Nielsen

HVORDAN HAR DET VÆRET AT VÆRE SÅ HUDLØS ÆRLIG OMKRING EN TURBULENT TID OG EN RÆKKE EPISODER, SOM MANGE HAR EN HOLDNING TIL? N: ”På mange måder en befrielse. Du skal huske på, at der jo var skrevet sindssygt meget om mig i forvejen. Nu kan jeg så henvise til bogen og sige, at det ikke altid var sådan, det faktisk gik for sig, eller at der var andre grunde til, at ting og sager skete, som de gjorde. Hvis man har brug for at have en mening om mig, og det har sindssygt mange mennesker, så bør man i det mindste sætte sig lidt ind i sagerne i stedet for at læse rygter og halve sandheder på nettet. Samtidig har arbejdet med bogen jo givet mig mulighed for bedre selv at forstå min historie. Tænke det hele grundigt igennem. Hvorfor ting er gået, som de er gået. Og på den måde er det også blevet lidt nemmere at komme videre og finde plads til at smile over alt det sjove og skøre og unikke, som heldigvis også har været en stor del af mit liv.” HVILKE OVERVEJELSER HAR I GJORT JER OM, HVAD OG HVOR MEGET DER SKULLE FREM? R: ”I princippet er der nogle mennesker, vi har ønsket at skåne af den ene eller anden grund. Men vi har også haft brug for at fortælle så meget, så læserne derude kan forstå, at verden ikke altid ser ud, som man går og forestiller sig. At andre mennesker og omstændigheder og en kynisk fodboldpengekultur har haft indflydelse på nogle af de skandaler, som har været fremme i forvejen. Der gemmer sig en større historie i bogen, som ikke bare handler om Nicklas, men om hvad penge, berømmelse og tilbedelse kan gøre ved store drenge og især deres omgivelser, som bliver meget grådige med tiden.” HVAD ØNSKEDE I AT GIVE FOLK MED BOGEN? HVORFOR SKULLE DEN SKRIVES? N: ”En stor og underholdende oplevelse. Og via den også en bedre forståelse af, hvordan det kan være at blive hevet ind på den store scene, mens man kun er en dreng oppe i hovedet. Jeg har næsten altid holdt min kæft og set alt muligt blive skrevet om mig, som jeg alligevel ikke kunne styre. Nu kommer der lidt balance i tingene, uden at jeg prøver at løbe fra mine fejltagelser. For det kan jeg alligevel ikke.”


39 IMPACT / BENDTNER INTERVIEW

BOGEN UDKOM I NOVEMBER 2019. HVORDAN OPLEVEDE I, AT FOLK TOG IMOD DEN, OGSÅ DEM I HAR TÆT IND PÅ LIVET? R: ”Over forventning. Den blev den mest solgte og læste, den har vundet priser, er blevet solgt til en række andre lande og er nomineret til en kæmpe engelsk pris også. Men først og fremmest har det været godt at se, at danskerne – ikke alle, men de fleste – har fået lidt bedre forståelse for det liv, som Nicklas lever på godt og ondt. At han har meget godt gemt i sig også og af og til er blevet påvirket af sine omgivelser og folk med skjulte dagsordener. På den måde har det været ærligheden værd.” HVORDAN HAR TIDEN EFTER BOGEN VÆRET FOR JER BEGGE? R: ”Ret intens.” N: ”Fuld af omvæltninger som altid for mit vedkommende. Intet nyt under solen dér. Men med mindre drama, for mit vedkommende, selvom det er svært helt at slippe for det ene og det andet.” Nu drager I ud på en talk-tour, der fortsætter, hvor bogen slipper. Er der flere historier, der endnu ikke er blevet fortalt? N: ”Det må man sige!” R: ”Og også et par stykker fra bogen, som vi bliver nødt til at få fulgt op på ...« TITLEN PÅ JERES TALK ER ’GAMLE REGNSKABER OG NYE KAPITLER’. HVORDAN SER DE NÆSTE KAPITLER I BENDTNERS LIV UD? N: ”Det vil tiden vise. Men der bliver skrevet på flere nye, kan man sige. Jeg tager træneruddannelsen, kommer ud på eventyr i naturen med nogle seje gutter, som har en fortid i militæret, ser en masse til min søn, og så nyder jeg at bo lidt væk fra storbyen og alle dens fælder og fristelser. Endelig prøver jeg at følge med i landsholdets bedrifter. Det kan jeg selvfølgelig savne at være en del af. Men det kommer vi også til at tale om til vores talk. Det har Rune allerede advaret mig om.”

’TALK’ FORTSÆTTER HER

Oplev Nicklas Bendtner Gamle Regnskaber & Nye Kapitler i DR Koncerthuset, Koncertsalen, København, Tirsdag 16. november 2021 Musikkens Hus, Aalborg, Onsdag 17. november 2021 Odeon, Odense, Søndag 21. november 2021 Musikhuset Aarhus, Tirsdag 30. november 2021


40 IMPACT / KUNST

KUNSTNER JEPPE HEIN Jeppe Hein startede som assistent for Olafur Eliasson, men har siden skabt sig en imponerende international karriere med store installationer, der helt naturligt indtager rummet og får os til at opleve dem med såvel sanserne som kroppen.

KUNST DU KAN SPEJLE DIG I EN BØLGE AF BÆNKE Heins organisk bølgende blå bænke danner faktisk et mere end 600 langt blåt bånd mellem Kastrup Metrostation og Den Blå Planet, så besøgende har nemt ved at følge gå-ruten. Der er i alt opsat 13 pulverlakerede aluminiumsbænke, som hver især er en skulptur og et lille blåt byrum i sig selv, men samtidig udgør de et samlet kunstværk med omkring 130 m siddeplads. Serien ”Modified Social Benches” har også manifesteret sig i andre udformninger rundt om i verden, bl.a. på Manhattan og i Miami, Helsinki, Auckland, Cadiz og Aarhus. I Terminal B i LaGuardia-lufthavnen i New York er rummet fx fyldt med en række skulpturelle bænke, som skal skabe interaktion mellem de travle fremmede flypassagerer. Og rundt omkring hænger hele 70 balloner som en del af værket ”All Your Wishes”. Ballonerne er i lighed med dem på Kongens Nytorv fremstillet af fiberglas og beklædt med et lag krom, mens snorene er lavet af nylon og bevægelige, så de følger vind, udsugning og hvad der ellers måtte være af lette briser i metroen.

Fortsættes side 42

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

S

om udgangspunkt behøver du overhovedet ikke at interessere dig for kunst generelt eller Jeppe Hein specielt for at få noget ud af hans værker. Ofte kommer interaktionen helt af sig selv. Fx hvis du kommer op fra Metroen på Kongens Nytorv og blikket fanger en løsrevet ballon, som klæber sig til loftet højt oppe – helt uden for rækkevidde – og dine følelser er lidt delt mellem et smukt syn af en frihedssøgende ballon og tanken om et stakkels barn, som har mistet grebet. Eller hvis du efter et besøg på Den Blå Planet vil hvile benene og nyde det gode vejr, og du så bliver udfordret af en mærkelig bænk, hvor du både kan sidde meget højt til vejrs og rutsje ned til en lavere position. Begge fænomener er nemlig skabt af Jeppe Hein, der som kunstner elsker at lægge sig et flydende sted mellem kunst, arkitektur, teknik og videnskab.


UDENDØRS MADOPLEVELSER ÅRET RUNDT.

morsoe.com since 1853


42 IMPACT / KUNST

Fortsat fra side 42

INSTAGRAM-VENLIGE VÆRKER

KUNST DU KAN SPEJLE DIG I

Jeppe Hein har i det hele taget et stort ønske om at skabe kunst, som folk har lyst til at dele, og tager det bestemt ikke ilde op, at nogle folk har givet hans værker prædikatet ”Instagram-venlig kunst”. Især her i coronatiden er det vigtigt med ukomplicerede værker, der skaber dialog og et lille smil på læben. Om værket ”Coloured Mirror Balloons” i Metroen på Kongens Nytorv siger han bl.a.:

Da Jeppe Heins balloner er blanke, kan du spejle dig i dem, og spejle har fra starten været et gennemgående element i Jeppe Heins portefølje af kunstværker. For ham er spejlene metaforer for, hvem man er, og hvem man var – et dybt kig ind i sig selv og ud i verden. Det gælder fx kæmpeværket ”Eye of the North” i Lofoten i Nordnorge - en otte meter høj og fem meter bred elliptisk formet spejlinstallation, der med sin smukke placering på en bakketop giver besøgende mulighed for at kigge ind i landskabet, når de kravler op af en lille trappe.

- ”Det, jeg gerne vil med min kunst og det her værk, er at få folk væk fra det daglige virvar og mylder af tanker og prøve at skabe en pause i et øjeblik. Man skal lige stoppe op og blive distraheret på en positiv måde, og få folk vendt indad.” Selv om balloner er en tidløs manifestation, som inspirerer til fester, fødselsdage og bryllupper, er værket særligt aktuelt nu, hvor vi gennem lang tids isolation har været tvunget til at tænke længere og dybere over retningen i vores liv: - ”Når jeg er under jorden, ønsker jeg tit at komme op igen. Det er der en fin symbolik i, og det afspejler ballonerne. De finder deres vej gennem vinden og gennem livet måske. Det prøver jeg at hentyde til – hvor flyver vores liv egentlig hen?”

Går du en tur i området mellem Dyrehaven og Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby, kan du også spejle dig i Jeppe Heins værker. Det naturskønne område omkring LIFE Campus rummer i dag to naturvidenskabelige kunstværker i spejlblankt rustfrit stål, som illustrerer henholdsvis en galakse og himmellegemerne ”Sun, Moon and the Earth”. - “I mine kunstværker er jeg altid interesseret i interaktionen mellem beskueren, kunstværket og omgivelserne. Her inviterer kunstværkerne beskueren til at opleve noget utroligt abstrakt på en virkelighedsnær måde. Vi bringer universet helt ned i børnehøjde og placerer det sammen med fantastiske naturomgivelser og en smuk arkitektonisk bygning,” fortæller Jeppe Hein.

BAR I KØBENHAVN – BOPÆL I BERLIN Jeppe Hein er født i 1974 og uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1997 samt fra Städel Hochschule für bildende Kunst i Frankfurt am Main, Tyskland. I starten af karrieren fokuserede han primært på malerier, men i dag er han mest kendt for sine store installationer, der spiller på det arkitektoniske, designmæssige, tekniske og funktionelle. Studiet og bopælen er flyttet permanent til Berlin, mens den store internationale karriere medfører udstillinger rundt omkring i hele verden. I 2007 etablerede Jeppe Hein desuden Karriere Bar i Kødbyen i København sammen med sin søster, Lærke Hein. Her indgik restauranten og baren i et tæt samspil med hans kunstværker og forskellige kulturelle arrangementer, men stedet lukkede desværre permanent under coronaen. Ønsker du at se – og evt. afprøve - flere af hans værker, kan du få info om aktuelle udstillinger på jeppehein.net.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


43 IMPACT /

Lågen Ramel har en smal og slank ramme - en detalje, som stilmæssigt gør lågen velegnet til både den klassiske og den helt moderne bolig.

A A R H U S · K O L D I N G · K Ø B E N H AV N · L Y N G B Y kvanumkøkken.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


44 IMPACT / INTERIØR

INTERVIEW MICHELLE NUSSBAUMER

“JEG ELSKER AT DESIGNE FOR MENNESKET”

Foto: Michelle Nussbaumer, hvor hendes tapet design Wanderlust kan ses i baggrunden.

Foto: Michelle Nussbaumers hus i San Miguel Mexico. Fotograf Douglas Friedman.

Michelle Nussbaumer er en prisvindende interiør- og produktdesigner, der er kendt for sin eklektiske og maximalistiske stil med fuld knald på farver og mønstre. Hun har designet alt fra luksusvillaer til smukke tekstiler, tapeter og tallerkener og udgiver snart en bog om designet af hendes eget private hus i Mexico.

MN: Jeg elsker at designe for mennesker. Jeg elsker at komme ind i folks hoveder og hjælpe dem med at få deres ønsker til at gå i opfyldelse. Det er mine design kræfter og kompetencer, men som er udviklet efter deres ønsket stil og behov. Jeg har mange forskellige kunder, men det er oftest familier. Nogle gange indretter jeg også for singlefyre, og det er virkelig sjovt, fordi det hele er lidt mere rock n’ roll, men det er mest familier. Jeg har selv mand og fire børn, så jeg ved, hvad familier har brug for i deres hjem. Det er vigtigt, at det bliver en tryg rede, så det skal være smukt og fyldt med ting, der gør lige præcis dem glade.

Hvordan vil du beskrive din stil?

Foto: Michelle Nussbaumer tapet kollection The Wanderlust i

MN: Jeg elsker farver, og min personlige stil er meget sofistikeret. Den er kendetegnet ved et mix af mønstre og usædvanlige farvekombinationer. Jeg vil beskrive den som English countryhouse rock’n roll.

samarbejde med Paul Montgomery.

Hvor finder du inspiration til dine designs? MN: Inspirationen rammer, når jeg rejser rundt i verden, og jeg rejser hele tiden. Jeg bor i Dallas, men jeg har også et hjem i Mexico og Schweiz, hvor jeg tilbringer meget af året. Mine yndlingsdestinationer i verden er Mexico, Marokko og Indien, fordi de er så farverige. De er alle omgivet af ørken, så de bruger farver til at kompensere for det golde miljø, og det bliver jeg superinspireret af.

Er der tekstiler, mønstre eller farver, du er særlig optaget af? MN: Jeg bruger mange vintagetekstiler i mit arbejde, så når jeg rejser, elsker jeg at finde specielle tekstiler, som alle ikke lige kan få fingrene i. Jeg har lige lanceret en ny serie af tekstiler for Clarence House, som indeholder mange af de tekstiler, som jeg selv har manglet i verden. En af dem er for eksempel Crazy Quilt, som er en kombination af tre af de smukkeste mønstre, jeg har samlet fra hele verden gennem årene.

Fortsættes side 46

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst ISA Publishing

Hvorfor elsker du interiørdesign?


45 IMPACT /

Skabt til verden af i morgen. Og dig. Siden 1990 har Garde Hvalsøe været dedikeret til sublimt håndværk og skræddersyede køkken- og interiørløsninger. Kom helt tæt på et dansk signaturdesign i vores showrooms i København og Aarhus.

gardehvalsoe.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


46 IMPACT / INTERIØR

Hvad er du i gang med lige nu?

MN: Jeg har et tæt samarbejde med fotograf Douglas Friedman, fordi han er visuelt meget dygtig. Det meste af mit arbejde bliver vist i nationale og internationale magasiner, og du får bare de smukkeste resultater, når du samarbejder med de dygtigste folk. Når jeg samarbejder med kunstnere som Douglas Friedman føler jeg, at vi tager mine designs til et endnu højere niveau. Jeg er også altid selv med på mine fotoshoots. Jeg arrangerer selv blomsterne og vil gerne sikre mig, at vi får skabt den helt rigtige stemning.

Du har haft enorm succes med dine designs over hele verden. Ser du dig selv primært som forretningskvinde eller designer? MN: Jeg har altid set mig selv som en kunstner og har faktisk været meget overrasket over min succes. Jeg føler mig velsignet over, at rent faktisk har kunnet tjene penge på det, jeg laver. Der er mange mennesker, der ser mig som en hardcore forretningskvinde, men det er altid kommet som lidt af et chok for mig. Jeg har været gift i 37 år og har fire børn. Jeg er en mor, men det gør mig stolt at vide, at jeg kan klare mig selv.

Hvad har været dine mest mindeværdige projekter? MN: Jeg har lavet store luksusvillaer, haciendaer og paladser over hele verden, men de projekter der står mit hjerte særligt nær er oftest de mindre. Jeg har for eksempel lige hjulpet min datter med at indrette hendes nye hjem til hendes lille familie med mand og barn, og det har været skønt. Ikke kun fordi det var min egen datter, men jeg kan virkelig godt lide at arbejde sammen med unge mennesker.

MN: Lige nu er jeg ved at indrette et palads i Mellemøsten, en ranch i Texas og et hus i Seattle, og så er jeg ved at lægge sidste hånd på min nye bog. Den handler om mit eget hus i Mexico, som jeg har arbejdet på de seneste 17 år. Jeg har ønsket at bevare den autentiske version af en mexicansk hacienda – tilpasset det moderne liv. Huset hedder Hacienda Buena Fe – huset af god tro – og ligger i San Miguel de Allende, en lille by uden for Mexico City, og det er et fantastisk sted. Bogen udkommer i løbet af 2021, og det glæder jeg mig meget til.

Det virker til, at du har prøvet næsten alt inden for design. Er der noget, du endnu ikke har designet? MN: Jeg har designet nærmest alt, men der er faktisk én ting, jeg godt kunne tænke mig at lave. Jeg har tidligere designet møbler til luksuskunder, men jeg vil gerne lave en omfattende møbelserie til den almindelige del af befolkningen – måske i samarbejde med IKEA eller nogen i den stil. Det kunne være sjovt.

Din stil er maximalistisk og farverig, men hvis vi danskere skal tilføre nogle af dine designs til vores enkle, nordiske stil – hvad vil du så anbefale? MN: Jeg har aldrig selv været i Danmark, men jeg har været i Sverige mange gange, og jeg elsker lyset og den enkle stil. Hvis jeg skulle tilføre én ting, vil det være mit nye tapet. Jeg har netop lanceret en tapetkollektion i samarbejde med Paul Montgomery, The Wanderlust Collection, hvor jeg har skabt et nordisk tapet, The Gustavia, som er simpelt og elegant med glade, lyse farver, der vil passe godt til jeres nordiske stil.

Michelles hus Hacienda Buena Fe – huset af god tro – og ligger i San Miguel de Allende, en lille by uden for Mexico City.

Foto: Shambala, Fotograf: Douglas Friedman.

Foto: San Miguel. Fotograf: Douglas Friedman.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst ISA Publishing

Hvor involveret er du i markedsføringen af dine produkter?


47 IMPACT /

Eksklusive garderobeskabe, skydedøre & walk-in-closets

Dansk design & produktion

Markedets bredeste udvalg

Specialister indenfor garderobe og indretning

Skydedøre, inventar & walk-in

Designet efter dine behov uden merpris

find mere inspiration på www.mogensen.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


48 IMPACT / KØKKEN INTERIØR

GÅ ”OFF WHITE” I KØKKENET Alle flader kan nytænkes

Tapet

Malerier

En klar 2021 køkkentrend er, at vi ser farver og mønstre sprede sig overalt fra stænkpaneler, skabe og vægge til øer og øvrige omgivelser. Det skal være smukt og føles rart. Det kolde, kliniske og funktionelle restaurant- eller institutionskøkken får i højere grad modspil af varme og kreative madtempler med et stærkt personligt udtryk. Stemninger, farver, materialer og kunstneriske udtryk skal ikke længere underlægges, men spille sammen med funktionaliteten – og som du kan se i denne artikel, er der masser af tangenter at spille på.

De særligt holdbare og ”rengøringsvenlige” køkkentapeter spænder i dag fra subtile, neutrale mønstre over historisk prægede motiver til dristige blomstergrafikker og overfyldte frugtkurve i alverdens farver og mønstre. Størstedelen af ​​ køkkenvæggene er dækket med skabe, apparater og vinduer, så det gælder om at vælge noget, der enten blender perfekt ind i helheden eller skaber en markant modvægt. Ud over en hyggelig spisekrog kan du fx også beklæde bagsiden af ​​dine skabe eller hylder med tapet.

Måske skal du ikke lige hænge dit dyreste oliemaleri lige over kogepladerne, men kunst løfter ethvert rum, og i køkkenet skal der også være højt til loftet. Vælg dine yndlingsmotiver med køkkenperspektiv og sørg for, at de er bedst muligt beskyttet.

Fliser

Træ er et levende og smukt materiale, som giver stemning og varme til køkkenet, og desuden indeholder det kemiske stoffer, som virker bakteriehæmmende. Med den rette grundbehandling og løbende vedligeholdelse kan du bruge træ alle steder i køkkenet – også ved vasken. Farven bestemmer du selv.

Den tid er for længst forbi, hvor fliser kun var til stænkpaneler/backsplash. Nu breder de sig op og ned og allevegne - selv til loftet – og skaber et friskt, nyt look med spændende mønstre og farver. Trenden har også fået mere plads og momentum i takt med, at mange i dag dropper det øverste kabinet og dermed frigør plads til at tilføje noget smukt håndmalet flisearbejde – evt. som en videreførelse af backsplash i et samlet udtryk, der får dit køkken til at se større ud.

Træpaneler

Tæpper Uanset om du vælger flisegulve eller trægulve til dit køkken, kan du overveje et køkkentæppe – fx et minitæppe eller en løber. Vælg gerne en version i bæredygtige tekstilmaterialer, der tåler blegemiddel, maskinvask og tørretumbler.

Et par spændende flisetraditioner at tjekke ud er de utroligt smukke, 100% håndlavede, -glaserede og malede mexicanske Talavera fliser, der har deres oprindelse ved spaniernes ankomst til landet i det 17. århundrede, og Marokkanske cementfliser håndfremstillet efter traditionelle metoder med klassisk design.

Tekst Jesper Elm Larsen

Det helt hvide køkken er stadig populært, og i mange hjem er den eneste kulør på væggene sprøjtet fra tomatsovsen. Men flere og flere begynder at få kreative idéer og ser nu køkkenet mere som en fortsættelse af resten af hjemmet; ​​ fyldt med farver, mønstre, kunstværker og personlige genstande.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


Krus 30 cl. 79 kr. - middagstallerken 28 cm. 129 kr. - frokosttallerken 23 cm. 119 kr. - suppetallerken 19 cm. 119 kr. - skål 13 cm. 99 kr. vejl. udsalgspris.

M E T A L L I C

B R O W N

RAW Metallic Brown - Leder tankerne hen mod en sensommeraften ved søen. Guldsmedens funklende dragt mod søens dybe vandspejl er vores inspiration.

RAW - Crafted Concept

forener det rå og naturlige look med et stilrent og enkelt design i nordiske nuancer. RAW er skabt i samarbejde med den danske livsstilsekspert & darling, Christiane Schaumburg-Müller. Dobbeltbrændt stentøj i højeste kvalitet Håndlavet - hvert produkt er unikt Eksklusiv rå gennemfarvet stentøjsmasse Tåler ovn, mikroovn samt opvaskemaskine - Originalt håndlavet stentøj med ridsefri glasur www.aida.dk

C H R I S T I A N E S C H A U M B U R G - M Ü L L E R RAW Crafted Concept er skabt i samarbejde med Christiane Schaumburg-Müller.

M I D N I G H T

B L U E

RAW Midnight Blue - Bliv inspireret af nordlyset, hvor blå og grønne lys danser på himlen. Dæk et funklende RAW bord med Midnight Blue eller leg med farverne fra Northern Green og Metallic Brown, som sætter sanserne på spil.


50 IMPACT / GASTRONOMI

GOURMET BRUNCH Det glade vanvid - Aarhus Brødrene Kochs udgangspunkt er, at alt det, man ikke vil undvære, er der, og alt det, man kun håber på, er en selvfølge. Hver lørdag og søndag klokken 11.00 serverer de på ”Det Glade Vanvid” den vildeste og lækreste brunchbuffet med deres egne favoritter fra både det kolde og det varme bord (fx dagens æggeret med fisk fra egen rygeovn), økologisk aperitif, oste- og dessertbuffet, hjemmebagt brød samt kaffe, te og årstidens juice ad libitum. Hertil kommer en flot udsigt over de vuggende både i den gamle havn. 295,-

Restaurant Knapp - Aabenraa Den sønderjyske stolthed Restaurant Knapp vokser idyllisk ud af bakkedraget ved Mølleåen. De smukke gule bygninger ved skoven er fyldt med hygge og traditioner, og en af dem er brunchen. Efter en varm velkomst med kolde bobler bliver du trakteret med tre serveringer: Det kolde bord, Det varme bord og Knapps dessertsymfoni. Maden er i høj grad inspireret af Frankrig, men sammensat af de friske danske råvarer, der hentes direkte i havet og i haven, på marken og i skoven. Øl/vand/kaffe/the samt vin skænkes rundhåndet ad´libitum. 430,-

Nimb - København Hver lørdag og søndag fra 10.00 til 12.30 kan du lege turist for en dag og nyde Nimbs luksusbrunch midt i Tivolis farverige omgivelser. Efter et herligt glas mousserende vin, serveres der en række små varme retter ved bordet. Desuden kan du mæske dig med masser af forskellige lækkerier fra den store buffet. Du får kaffe/te, limonader, juice og sunde shots til at skylle det hele ned med – og så rundes der naturligvis af med kager og macarons. 445,-

Hotel d’Angleterre - København

Restaurant Under Lindetræet - Odense Restaurant Under Lindetræet ligger lige ved siden af H.C. Andersens Hus og museum midt i det historiske Odense. Her kan du hver lørdag og søndag mellem kl. 10-14 nyde en brunch bestående af fire serveringer – startende med ”Luftig Ymer anrettet med friske frugter & hjemmelavet sprødt” efterfulgt af ” Nordisk Charcuteri, lavet på Gamle Traditioner, 2 slags ost.” og ” Hr. Nielsen Skinke og Porcheret Æg” afsluttende med ”2 slags hjemmelavet kage”. 210,-

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Glemt alt om bare sådan spontant at droppe ind til Hotel d’Angleterres legendariske søndagsbrunch på den Michelin-hædrede Restaurant Marchal. Travel+Leisure udpegede i 2016 brunchen som en af verdens 14 allerbedste, og den er så eftertragtet, at alt er udsolgt flere kvartaler i forvejen. Så følg deres hjemmeside og se, når de åbner for nye reservationer. Når bookningen er på plads, kan du se frem til over 30 forskellige retter og du bliver selvfølgelig budt velkommen med et glas champagne. 645,-


Oplev den nye Moccamaster Optio. Halv kande. Fuld smag.

I mere end 50 år har Moccamaster fremstillet kaffemaskiner med et enkelt formål - at brygge den absolut bedste kop kaffe. Med Moccamaster Optio fører vi den tradition videre. Nu er det bedste blevet endnu bedre.

NYHED! Eksklusivt på moccamaster.com


Nu kan din Quooker også give vand med brus

Quooker.dk

Vandhanen, der kan det hele

100˚C kogende og afkølet vand med brus fra samme hane


Secto Designs lamper har spredt deres varme, harmoniske lys i mange hjem og offentlige bygninger gennem mere end 20 år. De er kendt for deres kvalitet og for deres evne til at indgå i forskellige stilarter. Det enkle, tidløse skandinaviske designsprog har gjort Secto Designs lamper til en moderne klassiker. Alle modeller er håndlavet og fremstilles af finsk birk i en bæredygtig produktion i Finland. Kontakt: Designhuset Aarup, tel. +45 40100793, www.designhuset-aarup.dk

www.sectodesign.fi


54 IMPACT / BAD

TIDENS SPEJL TIL BADET Siden vi for mange hundrede år siden fandt en todimensionel version af os selv i blankpolerede sten og metaller har spejlet fascineret os, og det er i dag et centralt element i indretningen – ikke mindst på badeværelset. Lige nu er de store, dekorative helkropsspejle i høj kurs, men mere diskrete installationer kan også skabe et stærkt statement – som det klart fremgår her af vores eksklusivt udvalgte spejlkabinet.

Venice Mirror by Maison Valentina Spejl tillægges ofte fortryllende kræfter takket være deres evne til at reflektere lys og skabe smukke og præcise billeder. Med dette Venetisk inspirerede spejl går magien hånd i hånd med en både elegant og lidenskabelig romantik. Glasarbejdet er udført af erfarne specialister og repræsenterer Maison Valentinas ambition om at forene ægte håndværk med moderne design. H: 214 cm x B: 147 cm x D: 6 cm, Ca. 133.853 kr.

Ultrafragola by Ettore Sottsass Jr. Med sit lidt drilske og frække Fifty Shades Of Grey-agtige udtryk er Ultrafragola (”det ultimative jordbær”) i organisk formet akryl og pink neonlys nok lige så egnet til badeværelset som det er til soveværelset. Det er den store italienske designer Ettore Sottsass Jr., der har spejlet sig i tidsånden og designet ”værket”, som har været i produktion siden 1970 hos Poltronova. H 188 x B 105 x D 15cm., Ca. 65.000 kr.

Mirror Oval by Fritz Hansen Et printet spejl fra Fritz Hansen, der skiller sig ud som et særdeles smukt og velproportioneret stykke kunst. Hvert spejl er unikt og håndlavet med akvarelgrafikker, og stålpladen giver en enestående refleksion af lyset. Uanset, hvor du vælger at placere spejlet, vil det tilføre farve og bryde lyset i dit hjem. H 84 x B 56 cm 4.387 kr.

Til de mere praktisk anlagte kan vi anbefale ShowerLite, der med sin patenterede teknologi (inkl. højteknologiske LED-lyspaneler og specialdesignet varmepude) sørger for at du altid får et velbelyst, tågefrit og uforvrænget spejlbillede af din fulde skønhed. Alt, hvad der kræves, er tilslutning til et lavspændingssystem eller en stikkontakt. LED -lyset er klassificeret til 70.000 timer og yder 3.024 Lumen, hvad der svarer til en 200 watt pære. Fås i forskellige størrelser: 30,5 x 30,5 cm, 30,5 x 61 og 45,7 x 45,7 cm. Fra ca. 5.700 kr. til 7.700 kr.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Showerlite Fogless Mirror by ClearMirror


55 IMPACT /

The original

Børstet guld Inspireret af naturens farver. Dansk design og dansk håndværk i smuk symbiose. 2471-061 indbygget armatur med hovedbruser og håndbruser i f. 70 (exclusive colour) Læs mere om danske sommerhuse og se film på vola.com/on-design Følg os på

vola.denmark

VOLA Showroom København Frederiksborggade 43, 1 TV | Søtorvet DK - 1360 København K Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

VOLA Showroom Aarhus Kystvejen 5 DK - 8000 Aarhus C Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

VOLA A/S Lunavej 2 DK - 8700 Horsens Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

ANNONCETILLÆG · SEPTMBER 2021

vola.dk


56 IMPACT / ARKITEKTUR

FRA RÅ INDUSTRI TIL TRENDY PENTHOUSE LEJLIGHEDER Mens industrien flytter ud af byen, rykker masser af kulturhungrende nybyggere ind – og de gamle siloer og fabrikker forvandles til spændende luksuslejligheder.

The Silo Trenden startede med 84 nybyggede lejligheder med navnet Gemini Residence i Soyakagefabrikkens tidligere frøsilo på Islands Brygge, som huser både kendte fodboldspillere og kongelige. Siden har den bæredygtige idé med at skabe luksuslejligheder i forladte industribygninger spredt sig over hele landet. Mens en liebhaver-lejlighed i Gemini Residence lå på 7,5 mio. kr., har et af de seneste Københavner-projekter, The Silo i Nordhavnen, bl.a. tiltrukket sig opmærksomheden ved at have landets dyreste og vildeste penthouselejlighed til 32,5 mio. kr. Med en størrelse på 264 m2 når vi hermed op på en kvadratmeterpris på 123.000 kr., men så er der også havudsigt næsten hele vejen rundt.

Carlsbergs sodavandsfabrik

Fængslende omgivelser Historien om det tidligere Horsens Statsfængsels lukning og forvandling til oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET er efterhånden gammel (mere præcist fra 2006). Nu følger Vridsløselille Statsfængsel eksemplet og bliver til ny bæredygtig bydel i Albertslund. Fængslets karakteristiske port kendes af de fleste fra den faste indledning på alle Olsen Banden filmene, hvor Egon løslades med nye planer i lædermappen. Fremover får det nedlagte fængsel fokus på fællesskab, bæredygtighed og foreningsliv af en helt anden karakter og i frie rammer med bl.a. et kulturcenter, hvor de eksisterende bygninger tilføjes nye funktioner.

Tekst Jesper Elm Larsen

Den næsten umættelige efterspørgsel efter boliger i hovedstaden har efterhånden ført til ombygning af utallige fabriksbygninger, værksteder og lagerhaller. På Frederiksberg er den gamle kongelige porcelænsfabrik forvandlet til Porcelænshaven, de legendariske værksteder for danske motorcykler og støvsugere er blevet til Nimbuspark og det gamle F.L. Smidth-anlæg i Valby er omdannet til boliger. Lige nu er det Carlsberg-området, der står for tur, men selvom der skyder vilde skyskrabere op er der kun én fredet bygning på den historiske bryggerigrund, der bliver indrettet til beboelse. Det er den ikoniske Mineralvandsfabrikken fra 1920’erne, som vores internationale stjernearkitekt Dorte Mandrup forvandler til luksuriøse boliger i to plan med lyse rum, betongulve, egetræspaneler og køkkener i stål og marmor.


Emma gør hverdagen smukkere Design: HolmbäckNordentoft

Emma - soft sand, termokande, kaffe, 1,2 l. eller te, 1 l. DKK 799,95, elkedel 1,2 l. DKK 1.199. Design: HolmbäckNordentoft Theo kop med coaster - sand DKK 169,95. Design: Francis Cayouette Brødpose sand/white DKK 199,95. Design: Klaus Rath Original osteskærer DKK 499,95, ostehøvl DKK 399,95. Design: Peter Holmblad. Hoop hurricane DKK 349,95. Design: Unit 10

Kendt for sine rene linjer og innovative materialekombinationer af træ, stål og porcelæn er Emma serien blevet en designklassiker til hverdagsbrug. Stelton brødposen er rummelig og passer til alle slags brød.

www.stelton.dk


58 IMPACT / BELYSNING

NYT LYS OVER MÅLTIDET Lyset, farverne og designet er med til at give maden karakter og smag – og spisebordslampen har en helt central betydning for din oplevelse af måltidet. Det er helt op til dig at sætte scenen. Her er 4 gode bud på moderne gourmetbelysning.

Everlys åbne og imødekommende design gør det utroligt nemt at passe lampen ind i forskellige stilarter. Desuden kan den bruges såvel enkeltvis som i multipler eller arrangeret i forskellige højder for at skabe liv og dynamik i rummet. En flot Olde Bronze® glasur tilfører et vintage touch til de vaseformede, glasblæste skærme af klart glas og en finish for et enkelt og elegant look.

Den bæredygtige - The Under The Bell Pendant Muuto Under The Bell Pendant er fremstillet af genanvendt PET -polymerfilt og formet, så både lys og lyd fokuseres på bordet. Det innovative design skaber et miljø med varmt og diffust lys samt en kontrolleret akustik. Foruden en god, grøn samvittighed får du dermed også en forbedret menneskelig interaktion i både fysisk og abstrakt forstand. Muuto er solidt forankret i skandinavisk design og inspireret af det finske ord ”muutos”, der betyder ”ændring” eller ”nyt perspektiv”, hvilket afspejles i deres eksklusive design og materialevalg.

Den futuristiske - VP Globe Den krystalklare, gennemsigtige akrylkugle omkranser fem smukt buede reflekser i aluminium ophængt i tre stålkæder, mens stænk af rødt og blåt tilføjer de sidste detaljer i Verner Pantons sublime, skulpturelle design. Ifølge Panton var det hans ambition at designe en lampe, der kunne fange øjet og forene et rum, uanset om den hang alene eller i klynger. Den store Ø50 cm VP Globe er det ideelle valg til spisebordet. Fås i en Ø40 udgave.

CAVALLO HEST H 28 cm. 199.- H 49 cm. 499.-

Den Moderne Klassiker - Ron Arad: Lolita I Ron Arads version er den klassiske krystallysekrone naturligvis udstyret med computerstyrede lysdioder. “Lolita” blev oprindeligt designet til Swarovski Crystal Palace i 2004, men Arad har senere redesignet eksperimentet med digital teknologi til et interaktivt design med 2100 krystaller, 1050 hvide lysdioder, 1 km 9-vejs kabelflettet afskærmning og 31 processorer, der kan vise tekstbeskeder sendt via SMS.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Den vaseformede - Everly Glass Pendel


NORUP BORDLAMPE. Ekskl. pære. 799.Findes også som gulvlampe og pendel i tre forskellige størrelser.

SKAB STEMNING OG HYGGE

Lys er med til at sætte en scene for hele dit hjem. Du kan gøre rummene dramatiske eller bløde, alt efter hvad der skal ske. Lys er uundværligt i vores dagligdag. Det gælder på de korte vinterdage, men også på de regnfulde sommerdage.


60 IMPACT / CIDER

NØRDER OG FANTASTER PÅ ÆBLEROV I løbet af de seneste 20 år har såvel produktionen som udvalget og indtagelsen af drikkevarer ændret sig væsentligt i Danmark. Først skabte mikrobryggerierne en ny og vedvarende bølge af kvalitetsøl, så blev akvavit-produktionen suppleret med alverdens former for spiritus (ikke mindst whisky og gin) inden kombucha toppede under fermenteringsfeberen. Og nu gælder det cider, som nogle dybt seriøse, nørdede og visionære æblefanatikere giver en velfortjent renæssance.

Cider fremstilles primært eller udelukkende af gæret juice af æbler, og det kan derfor virke mærkeligt, at Danmark som et udpræget frugtavlerland ikke har en mere udbredt ciderkultur. Herhjemme kender vi nærmest kun den søde sodavandsversion, mens den oprindelige alkoholiske drik (typisk 3,5% til 12% ABV) især er udbredt i Irland og England, men også har solidt fodfæste i nogle bestemte regioner i Portugal (Minho og Madeira), Frankrig (Normandiet og Bretagne), Norditalien (Piemonte og Friuli) og det nordlige Spanien (Asturien og Baskerlandet). Desuden produceres en særligt syrlig version kendt som Apfelwein i Rheinland-Pfalz og Hesse. Og nu melder vi os så også ind i cider-selskabet med en alsidig produktion jævnt fordelt fra Skagen til Gedser. Lad os se på nogle af de mest spændende og banebrydende udbydere.

Jylland

Mergelsø Cider: Vilde æbler, gamle danske æblesorter, en unik jordbund og et usædvanligt mikroklima ved Mergelsø på den jyske højderyg danner grundlaget for gårdens indtil videre fire forskellige økologiske cidere, hvoraf en variant er med lokale solbær. Sur Cider: Stiftet i 2017 af tre unge iværksættere, Simon, Max og Aske, som alle har rødder i restaurantbranchen i Aarhus. Æblerne er håndplukkede og 100% danske og cideren er spontangæret og håndflasket.

Fyn Sort Cider: Laver cider på æbler og pærer fra økologiske, biodynamiske og uautoriserede æbleplantager. I starten af 2022 har 2020 brygget ligget i et år på gæren (i flasker) og vil være klar til at blive proppet. Produktionen er lille, så det anbefales at forudbestille.

Sjælland Æblerov: Ægte pionerer inden for naturgæret og ufiltreret cider. Transformerer frugter og bær til sprøde cidere, anden-generations frugtvine og drikbare mash-ups, der udvisker grænserne mellem cider, øl og vin. Decideret cider: En af de større danske producenter af rigtig cider, der brygges i København af overskudsæbler andre ikke kunne tage sig sammen til at bruge. Ciderrevolution: Æblerne kommer fra haver og plantager rundt omkring i Danmark, men cideren fremstilles hos nogle af de bedste franske producenter på deres udstyr (altså kontraktbrygning á la Mikkeller).

Tekst Jesper Elm Larsen

Horn Cider: Har siden 2012 produceret håndlavet nordisk frugtvin og cider på gamle danske æblesorter som Bramley og Belle de Boskoop og lidt tilsat honning. Alt laves fra bunden helt uden kemi og efter naturlige metoder.

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


MATRIVO MATRIVO MATRIVO

Når borddækningen skal være stilfuld... Når borddækningen skal være stilfuld... Når borddækningen skal være stilfuld...

New Pen NewPen Pen New

- krystalglas med -- krystalglas krystalglasmed med

Clio Clio Clio

krystaller... krystaller... krystaller...

Two Hearts Two Hearts Two Hearts

www.lforliving.dk www.lforliving.dk www.lforliving.dk


62 IMPACT / OPLEVELSER

YACHT ELLER UBÅD

- HVAD ER DIN FORETRUKNE LUKSUSFERIE? At bo ved, i, på eller under havet er en luksus, ikke mange af os nyder dagligt. Derfor drager det maritime miljø så meget mere i ferierne, hvor luksus, afslapning og oplevelser skal koncentreres og optimeres. Vil du prøve lidt andet end badehoteller næste gang, så er her to rigtig gode forslag. Luxury Yacht Hotel Gibraltar Fernando Monteverde er født og har levet hele livet på sin elskede klippeø Gibraltar. Tilbage i 2014 købte han luksusyachten ”The Lady Anita” fra et hollandsk firma, sejlede den hjem og lagde den til kaj ved Gibraltars populære lystbådehavn. Efter at have nydt yachtens luksus med familien i nogle år, fik Fernando idéen om at tilbyde andre mulighed for at nyde de uforglemmelige solnedgange og den imponerende udsigt til klippen fra båden – og det unikke Luxury Yacht Hotel var født. Glade feriegæster strømmede til, og på en af de største online rejsesider, Booking.com, blev The Luxury Yacht Hotel tildelt en sjælden topscore på 9,8/9,9. Du bliver da også forkælet grundigt allerede ved ankomsten, hvor der venter en lækker, kold forfriskning, som du kan nyde helt privat på øverste skibsdæk i det varme middelhavsvejr med udsigt over The Rock. Når du er færdig med at solbade kan du slå et smut inden om Gibraltars prestigefyldte Marina Bay eller dykke ned i skibets luksuriøse indre, hvor kahytten er udstyret med dobbeltseng og eget badeværelse samt en tilstødende stor salon. Suiten er naturligvis pakket med den nyeste teknologi (Wi-Fi, fladskærms-tv, stereoanlæg osv.) og køleskabet er fyldt med lokale lækkerier. Få yderligere info på luxuryyachthotel.com

Lovers Deep submarine Hvis økonomien ikke er afgørende for valget af ferieform, så er det måske på tide at prøve en helt ny oplevelse. For knap 2 mio. DKK per nat ($292,000 - 2 personer) kan du få din helt egen suite om bord på Oliver’s Travels ekstravagante luksusubåd Lovers Deep. Som bekendt skal man være rimelig varsom med hvem, man dykker ned i dybet med, og der er selvfølgelig også en overvægt af nygifte på honeymoon, der booker turen, men så har de også mulighed for at blive medlemmer af den eksklusive ”Mile Low Club”.

Maden er en kæmpe oplevelse i sig selv – specielt komponeret til lejligheden med fx en ”aphrodisiac menu” inklusiv østers, russisk kaviar og den lækreste chokoladefondant. Den udsøgte service leveres af en kok, jeres helt egen personlige butler og kaptajnen, men de er behørigt stuvet af vejen i den anden ende af ubåden, når I ikke har brug for deres hjælp. Hele pakken kan studeres nærmere på oliverstravels.com

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Helt isoleret fra resten af verden kan du nyde lidt kvalitetstid med din elskede i The Underwater Hotel, der er totalt lydisoleret og udstyret med en glasfront, så I kan nyde den utrolige udsigt over de smukke koraller og eksotiske fisk dybt nede i det Caribiske hav. Suiten er naturligvis fuldt udstyret med ekstremt komfortable lædermøbler og en suite badeværelset har fx topersoners bruser.


63 IMPACT /

Et lyspunkt i vintermørket - nyd skønne dage på hotel med dejlig mad

LYS I MØRKET Hotel Phønix

Hyggeligt hotelophold med 2 overnatninger samt dejlig morgen- og aftensmad udvalgt og tilberedt af vores dygtige køkkenchefer

Hotel Hjallerup Kro Hotel Limfjorden

Hotel Søparken

Dronninglund Hotel

Golf Hotel Viborg

Hotel Marina

Hotel Vildbjerg Hotel Falken

Østergaards Hotel

Vælg frit mellem vores hoteller og kategorier...

Hotel Medi Hotel Lynggaarden Hotel Årslev Kro Hotel Ringkøbing Hotel Juelsminde Strand Hotel Ansgar

Hotel Postgaarden Hotel Kryb i Ly Kro Hotel Vissenbjerg Storkro

Hotel Dagmar

Hotel Norden

Hotel Vinhuset

Hotelkategori

Oplevelser 2 retter/buffet begge dage 2 overnatninger i delt dobbeltværelse 2 morgenmad Pris pr. person dobbeltværelse KUN

Hotel Menstrup Kro

Nørherredhus Hotel

699,-

Vælg mellem Dronninglund Hotel, Hotel Hjallerup Kro, Hotel Vildbjerg, Hotel Falken, Hotel Phønix. Undtaget er Hotel Lynggaarden, der er B&B hotel.

Klassisk / Vandkanten

Forkælelse

Forkælelse *

3 retters menu + 2 retters menu 2 overnatninger i delt dobbeltværelse 2 morgenmad

3 retters menu + 2 retters menu 2 overnatninger i delt dobbeltværelse 2 morgenmad

3 retters menu + 2 retters menu 2 overnatninger i delt dobbeltværelse 2 morgenmad

Pris pr. person i delt dobbeltværelse KUN

Pris pr. person i delt dobbeltværelse KUN

Pris pr. person i delt dobbeltværelse KUN

949,-

1.099,-

Vælg mellem Hotel Søparken, Hotel Marina, Hotel Norden,

Vælg mellem Hotel Ringkøbing, Hotel Juelsminde Strand,

Hotel Limfjorden, Østergaards Hotel, Hotel Årslev Kro,

Hotel Kryb i Ly Kro, Hotel Vinhuset.

1.349,-

Vælg mellem Golf Hotel Viborg, Hotel Dagmar.

Hotel Vissenbjerg Storkro, Nørherredhus Hotel, Hotel Medi, Hotel Menstrup Kro, Hotel Postgaarden. Undtaget er Hotel Ansgar, der er B&B hotel.

Tilbuddet gælder til 31. marts 2022. Enkeltværelsestillæg kr. 300,- pr. nat Tillæg for hund kr. 200,- pr. nat (alle hotelkategorier)

danske-hoteller.dk

Læs mere om vores hotelkategorier på danske-hoteller.dk og book jeres ophold online på det valgte hotels hjemmeside.


SPONSERET 64 IMPACT INDHOLD /

Præcis og naturtro tandbehandling

CENTER OF DENTAL COMPETANCE · NORDTYSKLAND

NY TEKNOLOGI

SIKRER BEDRE TANDBEHANDLINGER I EN HYGGELIG VILLA I NIEBÜLL LIGGER EN TOPMODERNE TANDLÆGEKLINIK, HVOR DET DANSKSPROGEDE PERSONALE ER HELT FREMME I FORHOLD TIL NY TEKNOLOGI. DET GIVER BEDRE BEHANDLINGER OG ER POPULÆRT HOS DE DANSKE PATIENTER. Sunde og velplejede tænder handler ikke kun om at bevare et smukt udseende. Bakterier i munden kan nemlig forårsage lungebetændelse og forværre sukkersyge og hjertekarsygdomme. Det er derfor vigtigt at have en god mundhygiejne og sørge for at passe på tænderne. Men mange danskere dropper alligevel tandlægebesøget. Det skyldes dels angst for at sætte sig i tandlægestolen, dels at et tandlægebesøg i Danmark er dyrt. Begge dele har man derfor taget højde for hos Center of Dental Competence (CDC) i Niebüll, hvor 60 pct. af patienterne i dag er danskere. Det dansktalende team har således specialiseret sig i at behandle patienter med tandlægeskræk, og samtidig er det billigere at besøge den tyske klinik end en tilsvarende i Danmark. Det skyldes, at der generelt er et lavere prisniveau i Tyskland, og derfor kan den topmoderne tandlægeklinik, som med 18 ansatte er den største i området, satse på at være helt fremme i forhold til den nyeste teknologi.

SPECIALIST I IMPLANTATBEHANDLING Et af de områder, hvor patienterne kan opleve den nyeste teknologi, er inden for implantatbehandlinger, som klinikejer Torben Dippman er specialist i. - Her benytter vi det nye cone beam-røntgen, så vi forud for behandlingen fx kan undersøge hele kæbehulen, se knoglens kvalitet og nervernes leje i kæben. Alt sammen tredimensionelt, så skader på forhånd kan undgås. Derved bliver implantatbehandlingen en større succes, forklarer han. Et implantat har mange fordele: kroner og broer, der sidder fæstnet på et implantat, byder på høj tyggekomfort, da tyggetrykket - præcist som ved en naturlig tand - direkte bliver overført til kæbeknoglen. Man kan altså selv med et implantat opbygge et stærkt bid, og pirringen af knoglen stimulerer desuden dens beskaffenhed på en positiv måde og forhindrer, at knoglen skrumper. Et implantat er i princip ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021

ikke andet end en kunstig tandrod, som er fremstillet af titan, der accepteres 100 % af kroppen. Titanstiften bliver under lokal bedøvelse indsat i kæben, hvor den vokser fast i knoglen. I denne periode (mellem 0 dage og seks måneder) må implantatet ikke belastes og plejes godt for at undgå infektioner, som kan true behandlingssuccessen. Når titanstiften så er vokset fast i kæben, kan tænderne fastgøres på de kunstige rødder, forklarer Dippmann. I mellemtiden kan et provisorium lette både tygning og tale. Men også den ”normale” tandlægekirurgi udføres på klinikken, da Dippmann også er specialiseret i alle former for oral kirurgi, som f.eks. fjernelse af visdomstænder.

www.cdc-niebuell.de


65 IMPACT / SPONSERET INDHOLD

CENTER OF DENTAL COMPETANCE · NORDTYSKLAND SPECIALIST I ÆSTHETISK TANDBEHANDLING FULDKERAMISK TANDKRONE PÅ KUN ÉN TIME Et andet område, CDC arbejder med, er de såkaldte CEREC-kroner, som endnu kun tilbydes få steder i Danmark. - I stedet for at tage et almindeligt aftryk, som mange patienter oplever som ubehageligt, scanner vi tænderne med et kamera, som er tilsluttet en computer. I løbet af få sekunder opmåles tænderne præcist, for straks derefter, ved hjælp af disse data og en computerstyret fræsemaskine, at fremstille en perfekt passende porcelænkrone, fortæller Torben Dippmann. Her er der tale om et meget æstetisk produkt i topkvalitet, og for danske patienter er det selvfølgelig en stor fordel, at det hele er overstået i løbet af kun en behandling. Hvor man før fik lavet et aftryk af tænderne, som i sig selv opleves som meget ubehageligt af mange patienter, så fik en provisorisk løsning isat, mens den endelige krone blev lavet på et laboratorie, er det hele på plads nu i løbet af ca. en time. Patienten kan straks gå hjem med den færdige krone og behøver ikke at komme tilbage en ekstra gang for en afsluttende behandling. Det er især interessant for patienter, som bor et stykke væk fra grænsen.

EN PROFESSIONEL RODBEHANDLING KAN BEVARE TANDEN Tidligere var der ofte kun en mulighed, hvis der var gået betændelse i tandroden - tanden måtte ud. I dag kan tanden heldigvis reddes med en rodbehandling, som CDC’s tandlæger gennemfører med den nyeste tekonologi. Den nøjagtige udstrækning og positionen af betændelsen konstateres ved hjælp af cone beam

røntgen, hvor rodkanalerne synliggøres med 3D-optik af allerhøjeste kvalitet. De bittesmå rodkanaler og ultrafine kanalstrukturer bliver først frilagt under mikroskop og derefter nøjagtig udmålt. En speciel, til patienten fremstillet fil, renser kanalerne, som efterfølgende bliver skyllet og gjort kimfri. Alle gode gange er tre. Derfor renses rodkanalerne endnu engang og bliver steriliseret med en softlaser, der har en kimreducerende virkning og kun fjerner sygt væv, men skåner det sunde. Desuden er risikoen for efterfølgende komplikationer som hævelse, blødning eller andre ubehageligheder meget reduceret og helingsprocessen hurtigere. Det er afgørende for en effektiv og helende behandling og giver patienten tryghed. Først når det er helt sikkert, at ingen vævsrester og kim er tilbage i rodkanalen, bliver denne fyldt fuldstændig i alle tre dimensioner. Også her bruges der udelukkende materiale, der tåles 100 % af kroppen. For patienter, som døjer med tandlægeskræk, er den nye teknologi forbundet med endnu flere fordele, da den selv ved akutte betændelser sjælden er smertefuld. Takket være de topmoderne behandlingsteknikker, som vi arbejder med, lykkes rodbehandlingen meget ofte, behandlingen er en succes og tanden bevares. Intet er så godt som en egen tand. Derfor er en rodbehandling en rigtig god investering, og vi rådgiver gerne omkring den bedstmulige terapi.

FOREBYGGELSE ER CENTRAL På lige så højt niveau udføres komplicerede rodbehandlinger. CDC’s tre tandlæger gennemfører nemlig

rodbehandlingen ved hjælp af et mikroskop, så de kan se de bittesmå rodkanaler. Det er afgørende for en effektiv og helende behandling og giver patienterne tryghed. Derudover er forebyggelse af tand-, mund- og kæbesygdomme en central del af klinikkens arbejdsområder. En tandrensning varer fx en hel time og udføres med både hånd- og ultralydsinstrumenter. På den måde fjernes al belægning og dermed bakterier fra tænderne - så risikoen for karies og paradentose mindskes. Samtidig forsvinder hårdnakkede misfarvninger fra kaffe- og te-drikning eller rygning.

SUNDE TÆNDER VED HJÆLP AF TOPMODERNE TEKNOLOGI Sunde og fejlfrie tænder giver ikke kun sikkerhed i hverdagen, øger attraktiviteten og signaliserer dynamik og vitalitet, de er også en vigtig brik, for at bevare en god helse. - Vi ser os selv som patientens partner i tandsundhed og tilbyder på vores klinik en topmoderne og fremtidsorienteret tandbehandling, med de bedste og nyeste teknologier, som findes på området. Hvis der fandtes en guld standard for højeste kvalitet indenfor tandbehandlinger, så ville vi med sikkerhed leve op til den, og det er jeg meget stolt af, afslutter Torben Dippmann.

- Vi taler alle dansk - Tæt på den dansk-tyske grænse

WESTERSTEIG 4, 25899 NIEBÜLL TELEFON +49 (0) 4661 6766-0 For mere information

WWW.CDC-NIEBUELL.DE ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2021


1.

2.

Husk den unikke julegave 3.

Følg os på facebook

4.

5.

6.

1. Kuglering, 14 kt med 0,10 ct. Kr. 9.300,- 2. Øresmykke, 14 kt med 2 stk 0,01 ct. Kr. 3.400,- 3. Cirkelvedhæng 14 kt,. Kan laves efter ønske. Her med 29 stk 0,01 ct. Kr. 22.500,- inkl. kæde. 4. Vedhæng 14 kt med smaragd. Kr. 12.000,- eks. kæde. 5. Square øresmykke 14 kt med 2 stk 0,02 ct. Kr. 3.900,- 6. Square ring 14 kt med 0,10 ct. Kr. 8.600,- Midten: Vedhæng 14 kt. Kan laves efter ønske. Her med 0,70ct. Kr. 59.500,- eks. kæde

Håndlavede smykker Unikke smykker – også i samarbejde med dig . Design af vielsesringe i samarbejde med dig Upcycling af gamle smykker i samarbejde med dig . Isætning af sten Smykker i mange prisklasser . Stort udvalg af spændende ædelsten . Reparationer af smykker

Resenlund . Strandvejen 9 . 7800 Skive . Tel. 2133 3545 . guldsmedoe.dk


Spa & Wellness for alle livsnydere Lübker Spa er to etager ren luksus med spa- og wellness faciliteter i alle former, skønne behandlinger samt lækre produkter – blandt andet selvbehandlingskit fra vores tilhørende shop.

MAGELIGE SPAFACILITETER Du får adgang til dampbad, kneipp, rain showers, fodbadsfontæne, spabad, finsk pejsestue, sauna, varme og kolde vildmarkskar, koldtvandskaskader, behandlerlounge og spabuffet med frugt, te og vand. Se alle faciliteter på lubker.com

ENTRÉ LÜBKER SPA

Frna ku

300,Lørdag/søndag 400,-

Spaophold i rekreative omgivelser Kan du ikke få nok af spa, afslapning og den pragtfulde natur? Så tag din kæreste eller bedste ven i den ene hånd og rejsetasken med badetøj i den anden. Sammen får I et tiltrængt afbræk med wellness, skøn natur og tid til at koble af i en dejlig feriebolig med smuk udsigt til de livgivende omgivelser.

WELLNESSOPHOLD – 2 OVERNATNINGER • 2 x overnatninger i lejlighed • 2 x entré til Spa & Wellness • Linned, håndklæder og slutrengøring Pr. pers. ved 2 pers. fra ......

1.450,-

WELLNESS & RELAX

WELLNESS & GOURMET

• • • • •

• • • • •

1 overnatning i lejlighed Entré til Spa & Wellness Valgfri 30 min. behandling Morgenmad Linned, håndklæder og slutrengøring

Pr. pers. ved 2 pers. fra ......

1.310,-

1 overnatning i lejlighed Entré til Spa & Wellness 3-retters menu Morgenmad Linned, håndklæder og slutrengøring

Pr. pers. ved 2 pers. fra ......

1.375,-

* Priser varierer efter hverdag/weekend. Få et tilbud på wellness@lubker.com

Lübker Golf & Spa Resort | Lübker Allé 123 | 8581 Nimtofte | wellness@lubker.com

www.lubker.com

3840 8000


omegawatches.com omegawatches.com

SEAMASTER 300 BRONZE GOLD Launched in 1957, the Seamaster 300 represents OMEGA’s first-ever SEAMASTER 300 BRONZE GOLD professional divers’ watch. Today’s Co-Axial Master Chronometer update has been in crafted exclusive Bronze Gold, an ingenious Launched 1957, intheOMEGA’s Seamaster 300 represents OMEGA’s first-ever alloy that produces a softToday’s pink hue, as wellMaster as incomparable professional divers’ watch. Co-Axial Chronometercorrosion update resistance. With the warm aesthetic of bronze and the luxurious inclusion has been crafted in OMEGA’s exclusive Bronze Gold, an ingenious of gold, beautiful andpink unique complementedcorrosion by the alloy thatthis produces a soft hue, material as well asis incomparable watch’s open-Arabic numerals on an aged bronze and a brown resistance. With the warm aesthetic of bronze and thedial, luxurious inclusion ceramic ring withand its unique diving scale in vintage Super-LumiNova. of gold, bezel this beautiful material is complemented by the watch’s open-Arabic numerals on an aged bronze dial, and a brown ceramic bezel ring with its diving scale in vintage Super-LumiNova.