Page 1

JOURNAL

LADY GAGA BOBLENDE KREATIVITET KUNST · KULTUR · DESIGN · MODE · REJSER · BOLIG · BILER


omegawatches.com


S P E E D M A S T E R M O O N WAT C H The Speedmaster was first introduced in 1957, and its stories will live forever in history. It all started in 1965 when NASA qualified it for all manned space-flight by subjecting it to a series of extreme shock, pressure and temperature tests designed to destroy it. The Speedmaster passed with flying colours and was issued to all astronauts going forward. In July of 1969 the Speedmaster earned its nickname when it became the first watch

worn on the moon, and in 1970 it went above all expectations when it helped to guide the crew of Apollo 13 back to safety after an explosion crippled the mission. Our iconic chronograph is also Master Chronometer certified - tested at the highest level by the Swiss Federal Institute of Metrology (METAS) - which guarantees more accuracy, reliability and supreme resistance to magnetism.

AVAILABLE AT:

BISPENSGADE 13 • 9000 AALBORG


Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC aut. Kontantpris fra 589.900 kr. Forbrug ved blandet kørsel 22,3-25,0 kWh/100 km. CO2 0 g/km (lokalt). Ved valg af ekstraudstyr påvirkes bilens strømforbrug og dermed rækkevidde. Strømforbruget og rækkevidden påvirkes desuden af faktorer som kørestil, terræn samt vejr- og temperaturforhold. Prisen er vejledende og gældende til og med 31. juli 2021. Bilen kan være vist med ekstraudstyr.


Føl strømmen. Mercedes-Benz EQC. En fascinerende køreoplevelse, et fascinerende udtryk. Mærk den nye tid med den fuldt elektriske Mercedes EQC, tæt på lydløs, helt emissionsfri lokalt. Følg din intuition og kør ubekymret, takket være intelligente mobilitetssystemer, køreassistenter og den højeste sikkerhed. Sæt dig ind i EQC og føl strømmen. mercedes-benz.dk


BLUNA LEGNO OLD ABETE NERO + METAL BRONZO


SPACE M EN

InteriorArchitecture

ARKITEKTER | TOTALINDRETNING | 800m2 SHOWROOM | SPACEMEN ApS | TILST SØNDERVEJ 102, 8381 TILST | +45 2060 0378

SPACEMEN.DK


8 IMPACT /

Eksklusive møbler til terrassen

FIND NÆRMESTE FORHANDLER ELLER BESØG SIKA-DESIGN FLAGSHIP STORE Rynkebyvej 245 5350 Rynkeby Tel: +45 6615 4224 | info@sika-design.com www.sika-design.dk

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


9 IMPACT /

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


10 IMPACT / INDHOLD

Interview

IMPACT N⁰ 18

Zaki Youssef Marco Effekten

Ikoniske ure & smykker

FULD FART FREM! Efter det seneste års udfordringer må man nok erkende, at hvis der er noget, som styrker frihedstrangen, så er det indespærring. Og hold da op, hvor der er sparet meget sammen. Det vil du også kraftigt kunne fornemme på hver enkelt side her i Impact. Musikerne, skuespillerne, hotelejerne, alle – fra Lady Gaga og Zaki Youssef til Alexander Kølpin – er i den grad klar til at fyre den af igen og hæve barren med flere store hak. Der er tænkt masser af nye, store tanker under nedlukningen, og nu er det tid til at få det hele prøvet af. Så der er i den grad noget at glæde sig til og kaste sig ud i – såvel her på siderne som ude i by- og kulturlivet.

Interview Smykkedesigner

Camille Brinch

I den anledning guider vi dig til, hvilke smykker, der ifølge guldsmed Therese Krogh er værd at investere i for at være på bølgelængde med sommerens smykketrends. Derudover er der inspiration til smukke serveringsdele, som pryder sommerens middagsborde, ligesom du finder en række danske designs, der har gjort sig fortjent til Danish Design Award prisen inden for møbler og interiør. Inspiration er et af nøgleordene i denne udgave af Impact, hvor vi har taget en snak med den dedikerede møbeldesigner Chris L. Halstrøm og smykkedesigner Camille Brinch, der gik fra at lave smykker i sine forældres skur til en virksomhed med kunder i hele verden og et millionoverskud. Impact har coronapasset klar – Let’s GO!

Interview Arkitekt

Janus Rostock

God læselyst.

Feature editorial Dom Pérignon

Lady Gaga

Creative Director Gitte Guldager Tlf. 6053 0980 Journalister Jesper Elm Larsen, Sultan Sahin Projektleder salg Søren Jensen Tlf. 3242 2927 Forside: Lady GAGA og Dom Pérignon / Foto: Nick Knight

Interiør & Design

IMPACT UDKOMMER 2021: Interview

MARTS - NO. 17 / MAJ - NO. 18

Alexander Kølpin

SEPTEMBER - N . 19 / NOVEMBER - N . 20 O

O

SE MERE PÅ: IMPACTMAGASIN.DK / IMPACT-JOURNAL.COM

theimpact_journal

Published by ISA Publishing - Kontakt: Gitte Guldager - gigl@isa-adv.dk - www.isapublishing.dk

PUBLISHING

@isapublishing

ISA Publishing påtager sig intet ansvar for eventuelle trykfejl i artikler og annoncer. Artikler, billeder, og annoncer må ikke eftertrykkes uden skriftlig tilladelse fra ISA Publishing. Annoncer og artikler indrykket i Impact udtrykker ikke nødvendigvis den kommercielle afdelings holding - Alt indhold er inspiration. Sider med 'sponseret indhold', indikerer at den pågældende forretning har betalt for tekst.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


11 IMPACT /

LØFTER MUSIKKEN TIL UVENTEDE HØJDER I DIT HJEM Vi introducerer Beolab 28. En adaptiv trådløs højttaler der genopfinder musikoplevelsen i dit hjem. Fordyb dig i stor lyd i studiekvalitet og et enestående lydbillede, der tilpasser sig rummet og din position. Det er her magien opstår – hver gang du trykker play.

Ve j l . u d s a l g s p r i s f r a 8 0 . 0 0 0 k r. *

Oplev Beolab 28 hos Bang & Olufsen

* B e o l a b 2 8 : v e j l . u d s a l g s p r i s f r a k r. 8 0 . 0 0 0 f o r s æ t a f t o s t k . i n k l . s t a n d o g s t o f c o v e r. S æ t m e d t r æ f r o n t f r a k r. 9 0 . 0 0 0 .

F I N D N Æ R M E S T E F O R H A N D L E R PÅ O N . B E O . C O M / D K- S TO R E S


12 IMPACT / URE

DYK DYBERE MED CUMBERBATCH OG POLARIS MARINER MEMOVOX

Foto: Jaeger-LeCoultre

At trække vejret er en rimelig udbredt og essentiel disciplin for de fleste, men inden for meditation og dykning stiger kunsten betragteligt. Det kan du nu opleve på flotteste vis i Jaeger-LeCoultre’s nye kortfilm ”In a Breath” med skuespilleren, meditationsudøveren og vejrtrækningseksperten Benedict Cumberbatch i hovedrollen.

Træk vejret dybt, læn dig godt tilbage i stolen, skru helt op for lyden og nyd ”In a Breath” – den nye Jaeger-LeCoultre Polaris Mariner Memovox dykkerur-film med Benedict Cumberbatch. I dykning såvel som i meditation er fokus på vejrtrækningen – kontinuerlig, taktfast og rytmisk som lyden af et ur – og Cumberbatch trækker nogle spændende paralleller mellem de to tilstande og deres indflydelse på vores tidsfornemmelse.

jeg sagde til Jaeger-LeCoultre, at jeg elsker at dykke og meget gerne vil være aktiv i naturen. Jeg tænkte på almindelig scuba diving, som jeg har dyrket lidt af, ”fortalte Cumberbatch efter optagelserne. Han havde aldrig drømt om, at de mente fridykning, og til trods for, at han er en ivrig meditationsentusiast og praktiserer Win Hof-vejrtrækningsmetoden, var det nærmeste, han har været på fridykning, at holde vejret i et par minutter i en pool.

POOLHAJ PÅ DYBT VAND

”Selv med al støjen fra filmoptagelserne, var den ro, du ser mig i, og vejrtrækningen, hvor jeg begynder at komme i den fase af lungekapacitet, hvor ilten går gennem blodet, og hændelserne i vandet, ægte,” sagde Cumberbatch. ”Det var meget let at gå ind i den boble, hvilket også er meget vigtigt at gøre som skuespiller - bare at kunne slukke og fokusere på nutiden. Så jeg tror, jeg vil fortsætte med at dykke. ”

Som skuespiller har Cumberbatch været med til lidt af hvert, og han har aldrig været bange for at bevæge sig ud på dybt vand, men da JaegerLeCoultre udnævnte ham til ambassadør og sendte ham til Rakino Island i New Zealand for at kaste ham ud i fridykning med det nye Polaris Memovox-ur, blev han alligevel lidt beklemt: ”Jeg tror, der gik lidt tabt i oversættelsen, da

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

70 ÅR MED DYKNING De solide egenskaber og den karakteristiske æstetik i det nye Jaeger-LeCoultre Polaris Mariner Memovox er en direkte hyldest til Jaeger-LeCoultre’s første dykkerure fra 1950’erne. Funktionaliteten er naturligvis forbedret og i fuld overensstemmelse med ISO 6425 dykningsspecifikationer og vandtæt til 300 meter (30 bar), mens de koncentriske ringe på den gradientblå urskive skaber en sporty og særegen moderne æstetik. Den selvoptrækkende Caliber 956 er en direkte efterkommer af JaegerLeCoultre’s første automatiske alarmure, og den nye perifere klokke, der skaber plads til en gennemsigtig safirbagkasse, bevarer JaegerLeCoultre Polaris Mariners charmerende signaturlyd á la ”skoleklokke. Se ”In a Breath” på impactmagasin.dk på video side.


Frames depicted for illustrative purposes only, not available for purchase

Ikoniske briller og solbriller hos


14 IMPACT / URE

TUDOR Black Bay

Foto: TUDOR

GRÆNSEOVERSKRIDENDE EVENTYRER I et markant statement af mærkets værdier har TUDOR lanceret en ny #BornToDare-kampagne med Lady Gaga som ambassadør. Bedre valg kunne vel næppe træffes, når man ønsker at demonstrere modet til at overskride grænser og finde nye, kreative veje til fremtiden.

TUDORs #BornToDare kampagne følger netop dette spor, og den blev født i 2017 med David Beckham som første ambassadør. Her i 2021 bæres fanen nu modigt videre af selveste Lady Gaga, der som globalt modeikon er 100 % opmærksom på alt, hvad hun bærer.

Tidløs stil – lige til tiden Lady Gaga har som ingen anden gjort stardom til en mangesidig kunstform. Gennem hver eneste af hendes mange outfits, der i sig selv er en helt kunstforestilling, har hun formået at formidle et stærkt budskab om frihed, individualitet og kampen mod middelmådighed. Den gennemførte opmærksomhed på detaljer har bl.a. medført, at Lady Gaga kan bære tre

eller fire ure på et håndled – hvilket hun fx gjorde på forsiden af ELLE USA sidste efterår. Når hun vælger (kun) at bære et ur, går hun ofte med det sporty Black Bay 32, TUDORs mest berømte historiske design, eller Clair de Rose, et delikat dameur, der er både tidløst og elegant.

trend. Hendes Born This Way foundation giver fx unge mulighed for et bedre liv og for at skabe en venligere og modigere verden. Hun har også ydet betydelige bidrag til at afhjælpe katastrofer i Haiti i 2010 og Japan i 2011 og er fortaler for LGBT-samfundets rettigheder.

Vovet i Vegas – og hvor som helst Som et passende ambassadør-udspil har Lady Gaga for nyligt annonceret et dristigt toårigt showprojekt i Las Vegas på Park Theatre. Her har Lady Gaga udtænkt to kontrasterende begivenheder, der dagligt vil spille op mod hinanden. Den første - med titlen ”Lady Gaga Enigma” - er en unik iscenesættelse af hendes pophits, udført med ultimativ ekstravaganza i en multi-art form med levende musik, teater og episke billeder. Det andet show, som hun kalder ”Jazz og klaver” er en mere intim affære med strippede versioner af hendes sange. Hermed får publikum en chance for at se hendes hits udført i to helt forskellige sammenhænge og fortolkninger inden for 24 timer!

Tekst Jesper Elm Larsen

T

opambassadører med individuelle agendaer - TUDOR-mærket kan dateres tilbage til 1926, hvor det først blev registreret af grundlæggeren af Rolex, Hans Wilsdorf, der havde en vision om at tilbyde ure med Rolex kvaliteten og pålideligheden, så de kunne modstå de mest ekstreme forhold, men til en mere tilgængelig pris. Fra starten har TUDOR urene derfor henvendt sig til dristige individer, som ikke var bange for at udforske grænserne på land, is, i luften og under vandet, og i dag er kollektionen bl.a. kendt for flagskibsmodeller som Black Bay, Glamour og Clair de Rose.

Engageret aktivist For Lady Gaga handler livet imidlertid ikke kun om underholdning og show business; hun tackler også vigtige politiske og sociale spørgsmål. Som engageret aktivist tager hendes budskaber mange former og retninger, der ofte er i modstrid med den almindelige politiske Foto: TUDOR

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


Shizukuishi. A land of majestic white birch groves. A spring of constant inspiration for Grand Seiko. Here, light and shadow are in dynamic harmony. And Time is etched with intricate precision. Here, the TAKUMI infuse the essence of Nature into each and every timepiece, bringing its true beauty to life.

Shizukuishi, Iwate Prefecture

Heritage Collection Series 9 SLGH005 Mechanical Hi-Beat 36000 80 Hours Caliber 9SA5

grand-seiko.com

Poul Halse

Søndergade 33, 8700 Horsens

BONELLs

Fields, butik 201, Arne Jacobsens Allé 12, 2300 København S

Klitgaard

Bispensgade 13, 9000 Aalborg


16 IMPACT / LADY GAGA

LADY GAGA

Foto: Nick Knight / Dom Pérignon

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Dom Pérignon


17 IMPACT / LADY GAGA

H

vad har en Benediktinermunk fra det 17- århundrede til fælles med nutidens største kvindelige, ekstravagante superstar? Umiddelbart ikke det store – men så alligevel. Dom Pierre Pérignons livslange ambition var: “Lav den bedste vin i verden”, og hans champagne tilkæmpede sig en velfortjent plads ved Louis XIVs hof i Versailles. Samme dybe dedikation til kreativitet og perfektion kendetegner Lady Gagas håndværk, der tilsvarende har fundet vej til nutidens største scener, fremtrædende personligheder og millioner af begejstrede fans. Og for få uger siden smeltede de to kreative kilder sammen i et storboblende samarbejde manifesteret gennem dels en kampagnevideo og dels en eksklusiv skulptur, der omslutter champagneflasken.

The Queendom kampagne Kampagnen med titlen The Queendom er ment som en fejring af kreativ frihed, og filmen er skabt af den legendariske modefotograf Nick Knight i samarbejde med Nicola Formichetti, den italienske/japanske modeskaber, der er kendt for sit arbejde for både Diesel og Lady Gaga. Til lyden af sangen Free Woman fra albummet Chromatica optræder Lady Gaga i fejende lyserøde kjoler fra Wiederhoeft og Miodrag Guberinic, uberlange negle samt imponerende hovedstykker og smykker i celebreringen af en flaske Dom Pérignon Rosé Vintage 2005.

Unik Lady Gaga skulptur Et andet højdepunkt i Gagas nye partnerskab med Dom Pérignon er en skulptur designet af ​​ Gaga og Formichetti. Der er kun 110 stykker, der fremvises i Dom Pérignon-flagskibsbutikker og sælges i privat salg. Provenuet går til Gagas Born This Way Foundation, der har til formål at støtte de unges velvære og give dem mulighed for at skabe en venligere og modigere verden. Lady Gaga er en langvarig tilhænger af Dom Pérignon, der har ledsaget hende hele vejen igennem hendes liv som kunstner, aktivist og kvinde for at løfte festlige lejligheder, der deles med familie, venner, Little Monsters (Lady Gagas fans) ... ”For mig handler det ikke om hvor, men hvornår,” fastslår Lady Gaga. ”Jeg kan godt lide at skåle med Dom Pérignon for at fejre livet. At fejre præstationer. At fejre hinanden. Og at fejre venlighed i verden.

”Moden trækker dig også dybt ind i Queendom,” siger Gaga. ”Jeg elsker, at stilen og udseendet ikke defineres af nogen æra. Der er historiske detaljer, der leder tankerne hen på en dronningekjole, men med en moderne kant. For mig er dette indbegrebet af Dom Pérignon Rosé, som handler om at kaste konventioner til side og løbende flytte grænser.”

Champagne – selvfølgelig! Hvad er mere egnet til at fejre foråret, friheden og genåbningen af alt det, vi elsker. Med den kraftfulde kreative kombination af Lady Gaga og Dom Pérignon kan det heller ikke blive mere festligt og storslået. Foto: Nick Knight / Dom Pérignon

BOBLENDE KREATIVITET ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


18 IMPACT / INTERVIEW ARKITEKTUR

MELLEMØSTENS STØRSTE ARKITEKT FLYTTER TIL DANMARK Janus Rostock har gennem mange år ligget i toppen af listen over stjernearkitekter i Mellemøsten. Til august starter han i et nyt job som direktør for Signal, der ejes af ISS og har kontorer i København, Oslo og London samt kunder over hele verden. Janus Rostock er dog ikke ubekendt med Danmark – det er snarere den anden vej rundt. Han er nemlig både født og opvokset her. Men det er de kæmpestore prestigeprojekter i den sydlige og østlige del af verden, bl.a. Dubai Operaen, der har skabt hans verdensberømmelse, som ikke helt er kommet til Danmark endnu.

INTERVIEW JANUS ROSTOCK

D

a Janus Rostock tog til Dubai med familien i 2005 stod en femtedel af verdens kraner her, klar til at opføre verdens højeste bygning (Burj Kalifa) og omkring 148 andre skyskrabere og 917 højhuse. Efter at have skabt et solidt renomme og bidraget til at forme arkitekturen ikke alene i Dubai, men også i Afrika, Iran, Syrien, Aserbajdsjan, Angola, Sydafrika etc., ser han nu frem til at vende kursen hjemad i jagten på nye udfordringer: Jeg har taget en del chancer, og de har indtil nu båret frugt og givet mig en masse spændende muligheder. Det, der er vigtigt for mig, er denne her kontakt med mennesker. ”Jeg får min energi af at være sammen med andre mennesker, og det er i dette samspil, der opstår gode ting. Så på den måde har jeg også en vældig god fornemmelse af de ting, som jeg nu skal til at kaste mig ud i. Det bliver et meget spændende job at lede en tegnestue med et kæmpe potentiale og være med til at løse en række problematikker, som er meget oppe i tiden.”

HVOR LIGGER DE STØRSTE FORSKELLE PÅ ARKITEKTARBEJDET I DANMARK OG MELLEMØSTEN? ”Hernede går tingene væsentligt hurtigere end de gør i Danmark. For mig er det positive, at jeg

har fået lov til at lave ufatteligt mange projekter. Jeg kan selvfølgelig ikke være involveret i samme detaljerede grad, som hvis det var nogle mere langstrakte projekter i Danmark, men det betyder, at man får prøvet en masse ting af meget, meget hurtigt, og man kommer designprocessen igennem mange gange. Og det gør det jo rigtig spændende og sjovt, at man hurtigt ser det, man har tegnet, blive bygget. Det er Dubai Operaen et godt eksempel. Der gik mindre end fire år fra første skitse til bygningen stod færdig.” HVAD HAR VÆRET DET MEST SPÆNDENDE VED AT ARBEJDE I MELLEMØSTEN? For mig har det på mange måder været denne her mulighed for at arbejde med mange forskellige kulturer og prøve at se, hvad det er for nogle universelle ting, vi som arkitekter gør, som virker for alle mennesker. Og den tilgang til det tror jeg, er meget dansk. Mange af de projekter, vi laver hernede, er jo også meget større end det, vi er vant til i Danmark, og for mig har det betydet meget at få lov til at præge livet for de mange.. Vi har lavet en del masterplaner, og det er ofte millioner af kvadratmeter, hvor der er et enormt ansvar forbundet med at få skabt noget kvalitet og diversitet, der inkluderer i stedet for at ekskludere folk. Vi arbejder meget direkte med de kunder, vi har, og de store developers

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

har jo deres særlige brand, som de skal tage vare på. Vores mulighed har så været at gå ind og sige, at det er her, I er i dag, men hvis I fremadrettet gerne vil lidt mere, så kunne man flytte sig herhen og lave nogle bygninger, som kan noget mere, og som er mere bæredygtige og inkluderende. Og det har de været meget lydhøre over for. Dubai Opera var fx ikke kommet, hvis ikke vi havde foreslået at tilføre distriktet en helt anden type værdi. HVORDAN FIK I IDÉEN MED OPERAEN IGENNEM? Det startede med en masterplan, og vi fik så lov til at tegne en multi-purpose-bygning ind, og det endte så med det, der i dag er Dubai Opera. Projektet er også et godt eksempel på de kvaliteter, som jeg lægger vægt på, hvor bygningen rammer jorden, og hvor man kan komme til den fra alle sider. Det er på alle måder en fodgængervenlig bygning, der i sit udgangspunkt er demokratisk med en lobby, som fungerer som kvarterets dagligstue. Det er en bygning, hvor publikum er ”skuespillerne” for kvarteret, når de kommer og går. Det er en bygning, som skaber liv, og som bringer kulturer sammen. Mange af de ting har været vigtige for mig og min karriere indtil nu.


19 IMPACT / INTERVIEW ARKITEKTUR

HVOR SKER DEN STØRSTE UDVIKLING, OG HVAD ARBEJDER DU PÅ I ØJEBLIKKET? Jeg har et hold på 90 medarbejdere lige nu, og vi laver alt fra masterplaner over landskabsdesign til concept-arkitektur. For os er Riyadh et sted, hvor der sker rigtig meget lige nu, fx Complete Communities, et transformativt kvartersløft, hvor vi i 14 kvarterer har arbejdet med at skabe et bedre sammenhold og en større connectivitet, så fx børn, der gerne vil hen og lege i parken og folk, der skal i moskeen, de enten kan gå eller cykle. Mange steder er der ikke fortove eller cykelstier i Riyadh i dag, der er det bare asfalt. Vi har derfor også lavet en meget ambitiøs vision for, hvor Riyadh gerne vil hen i løbet af de næste 10-20 år.

HVAD ER FORKLARINGEN PÅ, AT DU ER KÅRET TIL DEN MEST INDFLYDELSESRIGE ARKITEKT I MELLEMØSTEN, MEN STADIG ER ET NÆSTEN UKENDE NAVN I DANMARK? Det er måske, fordi der er langt fra Mellemøsten til København på nogle måder, og mange af de ting, vi laver, er jo skalamæssigt noget, som kan være svært at forholde sig til i en dansk kontekst. Det er en af udfordringerne hernede i denne del af verden. Mange af bygherrerne er meget påpasselige med, hvad de synes, at vi skal sende ud. De vil gerne selv have så meget af æren som muligt. Og derfor er det ikke i samme grad, at arkitekterne bliver promoveret – i modsætning til Europa. Det glæder jeg mig også til, at det ikke længere skal være sådan.

Hvis vi kigger på de Forenede Arabiske Emirater og Dubai, så har vi tegnet den nye Expo masterplan, og der har vi lavet al landskabsarkitekturen og stået for koordineringen af alt det, der binder pavillonerne sammen, når hele verden vælter ind til åbningen i Dubai i oktober. Det er jo Expo 2020, der er blevet udskudt et år på grund af coronaen, og den vil vare i 6 måneder.

International Free Zone Authority hovedsæde med kontorer, butikker, restauranter og hotel.

Dubai Opera – Janus Rostocks verdensberømte mesterværk ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


20 IMPACT / KUNST

DIGITAL KUNST FORMIDLES BEDST VIA BLOCKCHAIN Hvis noget let kan fås gratis, vil de fleste tro, at det SKAL være gratis - det er simpel udbud og efterspørgsel logik. Men denne disrespekt skaber store problemer for digitale kunstnere, hvis værker nemt kan kopieres med 100 % nøjagtighed. Derfor tilbyder MakersPlace at hjælpe kunstnerne med at udstede og sælge deres digitale værker i unikke, digitale udgaver ved hjælp af blockchain-teknologi.

MakersPlace statistik maj 2021 - 58.3K værker udbudt - 8.8K ejere - 0.86 Ethereum (ETH) i gennemsnitspris per værk - 12.1K solgte værker

HOW IT WORKS SÅDAN FUNGERER MAKERSPLACES BLOCKCHAIN En blockchain er en offentligt tilgængelig database, der ikke kan ejes, ændres eller censureres af en enkelt myndighed.

Da MakersPlace blev etableret i 2018 med en håndfuld digitale kunstnere som Art with Flo, Dania Strong aka Twirble og Mauro Gatti i stalden, var tanken, at blockchain-teknologi ikke alene kunne hjælpe med at beskytte kunstnernes digitale arbejde, men også give dem en ny måde at sælge deres værker på. Her tre år efter ser det ud til, at idéen er bæredygtig. Trods en række generelle blockchain-opstartsproblemer forbundet med bl.a. svindel og ”shitcoins”, har MakersPlace formået at tiltrække tusindvis af kunstnere og brugere, og deres tiltro til den underliggende teknologi er blevet styrket. De tror fuldt og fast på, at blockchain har potentialet til disruption af værdiudvekslingen inden for digitale kreationer.

Digital kunst er ikke gratis Venturekapitalisten Ben Horowitz står fadder til læresætningen om, at et produkt eller en oplevelse, der kun er marginalt bedre, ikke vil være godt nok for folk til at tage det til sig. Det skal være 10 gange bedre. I dag er der en række mekanismer som DRM (Digital Rights Management) og Creative Commons,

der sigter mod at kontrollere den ulovlige brug af et digitalt værk for at indkapsle dets fulde værdi. Disse løsninger ændrer dog ikke særligt meget ved, hvordan du rent mentalt værdisætter det digitale værk - især fordi du ved, at du lige så let kan få en gratis version. Hos MakersPlace forsøger de at tage fat omkring roden af problemet for at ændre folks opfattelse af værdiskabelsen. Det kan nok bedst illustereres ved at se på, hvordan et digitalt kunstværk sælges på MakersPlace. Når en samler køber et digitalt værk ved hjælp af blockchain-teknologien, kan han være sikker på, at der kun er et begrænset antal og nøje defineret antal autentiske udgaver af dette værk, der nogensinde kan ejes. Samtlige produkter på MakersPlace er autentiske og 100 % unikke digitale værker, der signeres og udstedes af kunstneren og er permanent registreret og verificeret gennem blockchain. Selvom det digitale værk kan kopieres, er kopien ikke en autentisk og signeret version.

Blockchain-teknologi giver de digitale kunstnere følgende fordele:

Tekst Jesper Elm Larsen

Knaphed: Når du uploader dit værk til blockchain, kan du definere antallet af udgaver, du vil frigive. Kontrol og distribution af udgaverne er automatiseret i blockchain. Ægthed: Du kan ikke ændre dit værk, når det først er uploadet til blockchain. Køberne kan dermed stole på, at det kunstværk, de køber, er det originale og ikke er blevet manipuleret med. Ejerskab: Hver overførsel/køb af dine værker registreres i blockchain, så ejerskabshistorikken er offentligt tilgængelig. Herkomsten er automatisk dokumenteret.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


21 IMPACT / KUNST

EKSEMPLER PÅ MAKERSPLACE KUNSTNERE URS FISCHER

er en gigant inden for den moderne, digitale kunstverden - født i Schweiz og bor og arbejder i øjeblikket i New York. Han er kendt for at nedbryde grænser, og med hans egne ord ”kan alt bruges til at skabe kunst - dit sind, din hånd, din albue eller tå.” Dette syn på skabelsesprocessen gør hans arbejder på en gang engagerende, legende og tidløse. Fischer har udstillet internationalt på en lang række førende gallerier som Gagosian, Sadie Coles HQ, London, Massimo de Carlo, Milan, The Modern Institute, Glasgow, Galerie Max Hetzler, Berlin og Jeffrey Deitch, New York og Los Angeles. Soloudstillinger på større museer inkluderer Palazzo Grassi, Venedig; Kunsthalle Wien og Museum of Contemporary Art, Los Angeles. Fischer’s legende Untitled skulptur (lampe/bjørn) er desuden blevet et ikonisk kendetegn for Hamad International Airport, Doha.

I april blev CHAOS, 501 originale værker i form af unikke digitale skulpturer, sat til salg hos MakersPlace. Hver NFT i CHAOS består af to unikke objekter (almindeligt kendte ting og sager fra vores moderne hverdag), der er blevet 3D-scannet. Objekterne er sat på en kolliderende kurs i bevægelse og kredsløb. Skulpturerne, der fungerer som nutidens arkæologi, er beregnet til at manifestere sig på enhver enhed, der er i stand til at vise en 3D-skulptur i bevægelse.

BARBARA BEZINA

er en anerkendt, selvlært kunstner, der især inden for den digitale kunst har vist en fantastisk originalitet og opfindsomhed. Skønheden i hendes værker træder tydeligst frem, når hun mixer sine fotografier, malerier og tegninger med digitale teknikker. Hun har deltaget i mange udstillinger over hele verden, inklusiv Italien, hvor hendes værker nu bl.a. er repræsenteret i den permanente udstilling på Museum of Contemporary Art in Sicily. Barbara Benzina har bl.a. værket ”Inner fountain” til salg på MakersPlace.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


22 IMPACT / MENS SUMMER LOOK 2021

SOMMERLOOK Hvem har lyst til at holde sig tilbage og begrænse sig. Nu du har ventet på det så længe, skal det også gøres fuldt ud og med velvalgt stil. Skru dig ned i de fedeste sko, de mest ekstravagante skjorter og det vildeste tilbehør og indtag sommerbyen med fuld power.

Ralph Lauren jakke

Dior og Kenny Scharf skjorte

Ralph Laurens Purple Labels marineblå Edmond-jakke er fremstillet af førsteklasses materialer og præget af Savile Row skrædderhåndværkets upåklagelige konstruktion. Den flotte finish er skabt i Italien af børstet ruskind forsynet med knaplommer med klapper og en skjult snor i taljen for at temperere den afslappede, lige silhuet.

Denne kortærmede skjorte med perlemorsknapper, skjult knaplås og patchlomme er skabt som et led i samarbejdet mellem Dior og kunstneren Kenny Scharf. Skjorten har en løs pasform med et lige, afslappet snit og er fremstillet i blå silke og bomulds-jacquard med et all-over DIOR OG KENNY SCHARF print. Samme print går igen i seriens korte badeshorts og som bånd på en panama hat.

Versace solbriller Versace er ofte let at genkende på deres markante stil med innovativ brug af nye, uventede materialer. Deres solbrillekollektion er en elegant udformet perlerække af eyewear, der fås i unisex-design til dem, der vælger at udtrykke deres styrke, selvtillid og unikhed gennem en dristig og karakteristisk personlig stil.

Santonis Tan Alder loafers Hvis du skal forny den nederste del af din garderobe, gøres det ikke mere sommerligt og elegant end med Santonis sofistikerede Tan Alder loafers. Disse klassiske sko afspejler det familiedrevne mærkes engagement i traditionelt håndværk og tidløse former. Skoene er fremstillet i Italien af smidigt ruskind og har en traditionel pennyslot toprem, som er monteret på en mørkebrun hæl og lædersål.

Louis Vuitton Soft Trunk

Prada Bermudas De store og fyldige bermudashorts er tilbage (hvis de nogensinde har været væk), og Prada giver den hele benet med disse brede nylon gabardine Bermudas i en dejligt afslappet pasform. Bukserne er sorte og forsynet med såvel vinklede skrålommer som Welt lommer med knapper på bagsiden. Hertil kommer en lille sidelomme med Pradas velkendte trekantlogo.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Inspireret af Maison’s kufferthåndværker-arv, er denne smidige Soft Trunk taske opdateret og forbedret med et broderet åg, der repræsenterer en LV maskot, og en frisk grøn kant langs lynlåsen. Skulderremmen er justerbar og aftagelig, og der er to indvendige lommer. Målene er 25 x 18 x 10 cm (LxHxB).


KØKKENET STÅR OVER FOR EN REVOLUTION – FORM 1 FORBLIVER DET SAMME MODEL:

F O R M 01

TRÆSORT:

EG

CRAFTSMANSHIP SINCE 1982

W : M U LT I F O R M . D K

Det var dér, de første økologiske grøntsager blev tilberedt. Det lagde bordplade til fedtforskrækkelse, fusion og gourmet. Klarede sig igennem stenalderkost, raw food, skyr og Ny Nordisk. I fremtiden bliver det alger, kaktusser og insekter. Form 1 bliver der ikke ændret ved. Sådan er det med sikre klassikere. Det hele begyndte i et lille baggårdsværksted i Aarhus i 1982. Carsten Michelsen havde en ambition om at skabe et gennemtænkt, enkelt og tidløst snedkerkøkken, designet og bygget til at holde hele livet. Nogle kalder det sustainability. Vi kalder det godt design.

ANNONCETILLÆG · MARTS 2021


24 IMPACT / BIL

FRA 0 TIL 100 KM/T PÅ 3 SEK. MED NY DANSK SPORTSVOGN Agile SCX er en ny dansk sportsvogn bygget i sønderjyske Vamdrup af folk med forstand på kulfiber og kubik – masser af kubik. Bilen fås både som baneracer og gadebil med en startpris på ca. 500.000 kr.

Dansk udviklingsprojekt Det hele startede i 2014, da Tim M. Hansen fra ”House of Composites” foreslog nogle ihærdige studerende fra Danmarks Tekniske Universitet at designe en kulfibermonocoque. Tim er ingeniør og har specialiseret sig i at producere højkvalitets kulfiberkompositter til motorsportskunder hos Le Mans- og, Formel 1-fabrikanterne. De studerende tog udfordringen op og efterhånden som projektet tog form, voksede ideen om at opbygge et nyt dansk bilmærke. Agile Automotive blev en realitet i foråret 2016, og året efter kørte en Agile SCX med Lotusteknik sine første runder. I sommeren 2018 stod Agile SCX’en klar med en moderne drivlinje fra Ford med 225 hk og Agileteknik, og for få måneder siden startede serieproduktionen af den lynhurtige Agile SCX-sportsvogn i kulfiber. Den første bil er allerede solgt, og frem mod udgangen af 2021 forventer Agile at sælge og levere 6 biler. Ambitionen er at komme op på en produktion omkring 25 biler om året.

Lille frækkert på 580 kg med 300 hk

Type: Åben twoseater centermotor sportsbil Monocoque: Kulfiber Karosseri: Kulfiber Front crashbox: Kulfiber Ophæng: Dobbelt bærearm og justerbare KW-dæmpere Bremser: Standard støbejernsskiver og aluminium-calipers Motor: 1,6 l Ford EcoBoost 225 HK eller 275 HK begge EURO6-godkendte Transmission: 6-trins manuel gearkasse Vægt: Fra 580 kg. tør, 40/60 fordeling Acceleration: 3 sek. 0-100 km / t (275 HK) og 4 sek. 0-100 km / t (225 HK) Tophastighed: 240 km / t (275 HK) og 230 km / t (225 HK)

Agile Automotive tilbyder to landevejsversioner af Agile SCX, hvor kulfiberkompositter af høj kvalitet er nøglen til den lave vægt - lige fra karrosseriet ned til pedalerne. Sikkerheden er i top med sidekollisionsstruktur (for og bag) samt rullebeskyttelsesstruktur designet til maksimal beskyttelse. Ford 1,6 liters turbo-motoren fås hos Agile med både 225 og 275 hk, som i begge tilfælde går fra 0-100 km/t på under 3,0 sekunder. Agile SCX racerbilen tilbydes i flere versioner fra 225 hk op til imponerende 400 hk. I lighed med gademodellen er den sindssygt sjov at køre i. Styringen er så direkte, som den kan blive, og gearskiftet er kort og præcist, mens motoren leverer masser af power - hvilket passagererne får fuld fornøjelse af via motorens luftindtag, der sidder lige i ørehøjde. ”Vi har bygget en ekstrem køremaskine. Alle, der kører i den, griner som en flækket træsko – det kan nok ikke rigtig beskrives, det skal bare prøves,” siger Tim M. Hansen.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

SPECIFIKATIONER FOR AGILE SCX ROAD CAR


25 IMPACT /

HYMER MODERN COMFORT Vores B-MC er det perfekte resultat af et partnerskab mellem Mercedes-Benz og HYMER. Høje køreegenskaber, ekstra sikkerhed og lav vægt er kendetegnene på B-MC. Oplev friheden ved at køre verden tynd med dit eget hjem. www.hymer.dk

ANNONCETILLÆG · NOVEMBER 2020


26 IMPACT 26 IMPACT / INTERVIEW /

TOTAL REBOOT FOR AFDELING Q

I

lighed med resten af kulturverdenen har Zaki Youssef levet over et år i limbo som følge af Corona-restriktionerne, og han glæder sig derfor ekstra meget til premieren på ”Marco Effekten”, hvor han får sit store gennembrud i en af historiens største, danske filmserier. Præcis samtidig med at Roskilde Festivalen 2021 blev lukket endegyldigt ned, åbnede Zaki op for fortællingen om det nye kapitel i Afdeling Q-sagaen:

INTERVIEW

ZAKI YOUSSEF

Som selvlært skuespiller er der så nogen teknikker/værktøjer eller andet, som du synes, at du mangler – eller er der omvendt noget, som du synes, at du kan byde ind med i forhold til dem, der har gået på teaterskolen? Zaki: - Det er klart, at jeg nogle gange kommer til at skulle opfinde ting selv, og jeg gør også meget brug af at snakke med de andre skuespillere, instruktøren, produceren og de mere erfarne folk. Jeg tror ikke, at der var noget, jeg kunne lære dem. Man må prøve at tage udgangspunkt i det, man har, og det bliver nok ofte en mere intuitiv tilgang, fordi jeg ikke er skolet. Jeg må gå mere efter mavefornemmelsen og den slags ting, men det er klart, at der er nogle gange, hvor jeg godt kunne tænke mig at have lidt flere redskaber i værktøjskassen – det er klart.

Du har tidligere sagt nej til stereotype indvandrerroller og i flere tilfælde skrevet dine roller og teaterstykker selv. Hvad fik dig til at sige ja til din rolle i ”Marco Effekten”? Zaki: - Jeg synes, at det er en spændende rolle, fordi den folder sig meget langsomt ud. Det var lidt som at sige ja til en serie, hvor man har mere tid til at opdyrke en karakter, og hvor man i starten kan gøre folk nysgerrige og hentyde til ting, og så langsomt hen over de næste mange film folde det mere og mere ud. Og så tænkte jeg også at det er rigtig fedt, at Assad er en karakter, der virkelig kan noget. Han er sindssyg dygtig til sit arbejde og har nogle evner, som der bliver hentydet til i denne film, men som man senere finder mere og mere ud af, hvorfor han har disse her evner.

Fungerede dit samspil med Ulrich Thomsen, som du havde håbet – og forventet? Zaki: - Ja, jeg synes, at det var vildt fedt, men også en lille smule intimiderende at skulle stå over for en skuespiller, der er så dygtig. Det skulle jeg lige vænne mig til. Men Ulrich er jo også vildt sød og nede på jorden, og hele setup’et var sådan, at der var en god stemning, og folk havde lyst til at lave det, så der gik meget kort tid, og så kørte det bare. Som skuespiller feeder du også på de andres energi, og jo federe de andre spiller, jo bedre tror jeg også, at du selv bliver. Så på den måde er det rigtig fedt at skulle spille over for så fantastisk en skuespiller. Du får mere lyst til at træde ind i ringen og præstere.

I ”Marco Effekten” er Assad udelukkende defineret ved hans arbejde som politimand. Han har intet privatliv. Hvordan har du det med? Zaki: - I starten var der flere scener med privatliv, men de blev taget ud, og nogle blev slet ikke lavet, og det synes jeg er fint, fordi det gør retningen i filmen klarere. Det er meget Carl Mørcks film. Det er en del af hans rejse, og det gjorde også tingene mere tydelige for mig som skuespiller. Jussi har planlagt, at der skal være 10 film i hele serien, og nu har vi så lavet bog nummer fem, Marco Effekten. I alt skal vi lave seks film med det nye set-up, men de sidste to bøger er endnu ikke skrevet. Den seneste bog skrev han ca. et halvt år før vi gik i gang med optagelserne til Marco Effekten – det er den, der hedder ”Offer 2117” – og det er jo Assads baghistorie, hvor man finder ud af, hvad han har lavet før, og hvorfor han er, som han er. Så for mig var det rigtig fedt, at den kom før, vi skulle starte optagelserne, så jeg kunne spille med det i baghovedet og vide, at det var der, vi skulle bevæge os hen. At det er de ting, min karakter går og bærer på, og det gav mig rigtig meget at arbejde med. Jeg synes, at det er fedt, at det er sådan en lang rejse, man skal på med sin karakter.

Zaki: - Det var faktisk over et år siden, vi blev lukket ned, da vi var i Prag for at indspille. Og så tog vi hjem til Danmark i al hast og genoptog de sidste optagelser i juni, mener jeg, at det var. Så jo, hele kulturbranchen har stået på standby i meget lang tid nu, og det er klart, at der har været meget lavvande. Jeg har gået og skrevet nogle ting selv og lavet castinger til forskellige projekter, og måske kommer der også noget i kølvandet på Marco Effekten, hvis folk synes, at jeg har gjort det godt. Men det er svært med film og tv, for der skal være nogle produktioner i gang, som har brug for sådan en type som mig, og det kan måske være, at der går et år eller to eller hvad ved jeg, selv om man laver en eller anden stor rolle og bliver kendt på den.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

Hvad har coronaen betydet for dine planer og din karriere. Det må være underligt at gå og vente et år på, at publikum reagerer på noget, du leverede for meget længe siden?


27 IMPACT / 27 IMPACT / INTERVIEW

Efter fire film med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne ruller en helt ny version af Jussi Adler-Olsens Afdeling Q univers nu over skærmen med total udskiftning på alle poster. Mens Ulrich Thomsen spiller Carl Mørck, levendegør multikunstneren Zaki Youssef en blændende ny og anderledes udgave af makkeren Assad.

Hvad er det, du skriver på i øjeblikket? Zaki: - Lige nu skriver jeg på en slags animationsfilm, men det er kun i den absolutte opstartsfase. Og så arbejder jeg på noget teater, som er en blanding mellem spoken word, stand up og teaterkoncert. Jeg har allerede lavet to af den slags forestillinger tidligere. Er der nogle drømmeroller – eller bestemte typer af roller – du godt kunne tænke dig at spille i fremtiden? Zaki: - Generelt synes jeg, at det er spændende at spille roller, som er langt væk fra mig selv i forhold til, hvilket liv, de lever. Det kunne fx være sjovt at spille en periodefilm eller en science fiction-film, hvor det var en helt anden form for univers – fantasy og den slags. Men grundlæggende skal det være roller, som har en spændende udvikling, og hvor der er noget at tage fat i, så man kan skralle flere og flere lag af personligheden. Som for eksempel ”Joker”, hvor det starter helt miserabelt og udvikler sig til noget fuldstændig andet. Den slags roller er en drøm for en skuespiller.

Du startede som musiker, men arbejder nu mest som skuespiller. Har du planer om at vende seriøst tilbage til musikken? Zaki: - Ikke planer – men musikken er der altid. Det med at leve af musik har jeg ikke rigtig ambitioner om, og det er også en virkelig hård branche. Også fordi Danmark er så lille et land, så hvis du ikke er i top 10, lever du virkelig kummerligt. Men jeg vil altid involvere musik i mine projekter, som fx min nye animationsfilm, og den har også været med i de teaterstykker, jeg har lavet. Men decideret at leve af musik har jeg ingen planer om.

YOUSSEF TRACK RECORD født i 1979 og opvokset i boligblokken Lille Birkholm i Herlev som søn af en dansk mor og en egyptisk far har bl.a. gået på Akademiet For Utæmmet Kreativitet spillede i avantgardeensemblet Æter og har som rapper udgivet to albums i eget navn: Musikmozaik (2001) og Life, Love & Resistance (2009) debuterede som komponist, dramatiker og performer i 2011 på Det Kongelige Teater og modtog Reumerts Talentpris for forestillingen ’Præmieperker’ har de sidste 10 år været særdeles aktiv indenfor både musik, teater, tv og film både som skabende og som udøvende kunstner medvirker bl.a. i TV2-serien ’Rita’ fik i 2018 sin internationale debut som tv-skuespiller i den amerikanske tv-serie ’The Looming Tower’ debuterede i 2019 som filmskuespiller i Ulaa Salims stærkt anmelderroste spillefilm ’Danmarks Sønner’ vil senere i 2021 dukke op i Thomas Daneskovs film ’Vildmænd’

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


28 IMPACT / SMYKKER

SWEET SUMMER VIBES Signetringe, perler og armbånd er blandt sæsonens store smykketrends i sommeren 2021. Lad dig inspirere her og dyk ned i en verden af fantasi og leg, når guldsmed Therese Krogh, ejer af værkstedsbutikken i Fredericia, præsenterer nogle af de allerstørste smykketrends, som giver øjeblikkelig sommervibes. Sommer, sol og smykker

Hvilken smykkestil passer til hvem?

Guldsmed Therese Krogh elsker at fordybe sig i skønheden ved Tahiti perler, diamanter og godt kvalitetshåndværk, som hun til dagligt arbejder med i værkstedsbutikken ”Me Mori – Den lille guldsmedje” i Fredericia. Og når hun ikke er travlt beskæftiget med at bearbejde unikasmykker, smukke perler eller ædelsten, deler hun ud af sin viden om, hvad der rører sig inden for smykkernes univers. Sommervibes er lig med sol, strand, godt selskab og lange, lune sommeraftener. Hvad skal du have på af smykker for at komme i den helt rigtige sommerstemning, og hvad skal du investere i, hvis du gerne vil være med på moden?

Spørger man Therese Krogh, peger hun som det første på signetringe, der både kan bruges af mænd og kvinder, når det kommer til sommerens smykketrends i 2021. ”Når man køber sin signetring, så sørg for at den bliver håndlavet på et værksted i Danmark, og at der er godt med guld i. Sådan en ring er ment til at holde i årtier - den går ikke lige af mode igen foreløbig, så man kan godt tillade sig at lægge nogen penge i den. Den vil altid have værdi,” siger guldsmeden. Udover signetringe kan man også overveje at investere i kulturperler, foreslår hun. Her peger hun især på Tahiti kulturperler, gyldne South Sea kulturperler og lyserøde ferskvandskulturperler. ”Lange halskæder - perlerne gør det hele for bæreren, så der behøver ikke at være ekstra distraktioner på dem. De skal bare have lov til at være smukke i sig selv, så kan der måske også være en enkelt lås på.” Når det så er sagt, påpeger Therese Krogh samtidig, at sommerens must have smykke er armbånd. Det kan for eksempel være tre spinkle kæder ved siden af hinanden, hver kæde fattet med en rå diamant.

Ifølge Therese Krogh hænger en bestemt smykkestil ikke unægteligt sammen med en bestemt tøjstil, så længe man sørger for at holde sig til god kvalitet, hvad angår smykkerne. Hun forklarer det med, at guld, diamanter og kulturperler passer til det meste, hvis kvaliteten er i orden. ”Selvfølgelig er der lige et individuelt element på, hvilken perles farve, der klæder ens hud, men det er jo derfor, man går til sin lokale guldsmed. For at få god vejledning, fordi vi kan passe smykker til, og fordi vi har et udvalg liggende, så man kan prøve sig frem med nogle forskellige halskædelængder,” slutter hun af med.

Tekst Sultan Sahin

Draget af smykkernes univers

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


29 IMPACT /

GULDSMEDBOYE.DK

håndværk i generationer

Gå ind på vores webshop www.guldsmedboye.dk og lad dig inspirere af de mange flotte smykkekollektioner eller besøg os i vores butikker på gågaden i Aarhus eller i Silkeborg.

Diadem 14 kt. guld med diamanter. Fra 25.275,-

DESIGN

KLASSISK. 14 kt med diamanter. Halskæde fra 5.860,-.

Creoler i 14 kt. hvidguld eller guld med diamanter. Fra 9.950,-

JEWELRY

Tennisarmbånd i 18 kt guld med diamanter. Fra 19.950,-

JEWELRY

Heart of Georg Jensen vedhæng i 18 kt guld. 7.995,-

Piccolo Golden Dawn armbånd i 18 kt guld. 7.900,-

Florence ring i 14 karat guld med morganit og diamanter. 7.950,-

Fay halskæde i forgyldt sølv med ferskvandsperle. 2.500,-

DESIGN

- med det gode håndværk

SØNDERGADE 36 • AARHUS • VESTERGADE 6 • SILKEBORG LANDSDÆKKENDE BYTTESERVICE • EGET GULDSMEDEVÆRKSTED

WWW.GULDSMEDBOYE.DK


30 IMPACT / SMYKKER

Skomagergade 9 · 4000 Roskilde Tlf. 46 35 36 50 · a-v@guldsmedene.dk Webshop: guldsmedene.dk

FRA HOBBY TIL LEVEVEJ Da 25-årige Camille Brinch, stifter af Camille Brinch Jewellery, lavede smykker i sine forældres skur, havde hun slet ikke forudset, at hendes hobby ville blive til en virksomhed med kunder i hele verden, millionoverskud og 13 ansatte. Vi har taget en snak med den unge designer om hendes smykker og det at starte sin egen virksomhed. Hvordan har det været at skulle starte en virksomhed alene?

Det fandt jeg ud af i løbet af gymnasiet, hvor jeg læste bioteknologi og matematik, da jeg først troede, at jeg skulle være kirurg. Men jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke er så boglig, som det kræver at skulle læse til læge. Jeg vidste dog, at jeg skulle lave noget med mine hænder. Noget jeg kunne nørde med og hele tiden dygtiggøre mig. Og så mindes jeg faktisk, at det var min venindes kæreste, der til en fødselsdag sad og talte om guldsmeduddannelsen, fordi hans far er guldsmed - og jeg syntes, det lød SÅ spændende og sjovt.

Det er ikke noget jeg har tænkt så meget over i processen. Da jeg startede, var det meget naturligt, at jeg gjorde det selv. Og jeg havde på intet tidspunkt tænkt, at det var noget jeg skulle leve af. Det var mere bare en sjov hobby for mig. Så det var først lidt senere i processen, at det gik op for mig, at jeg kunne leve af at lave det, jeg elsker allermest.

Hvordan kom du i gang med at lave smykker?

Dog vil jeg sige, at jeg i dag sidder med en følelse af, at det ville have været en fantastisk oplevelse at have haft en partner fra starten af. Én, som man deler op- og nedture med og bare en, som man ved, altid har ens ryg. Det har været ret hårdt til tider selv at skulle træffe alle valg og stå med alle problemer og finde på løsninger selv. I dag er jeg lykkelig over at dele virksomheden med min seje storebror, som er direktør i Camille Brinch Jewellery!

Jeg tilmeldte mig et smykkekursus, hvor jeg for hyggens skyld tog min mor med. Det var over fire gange, og vi lærte de helt basale teknikker til at file, save og lodde sterlingsølv. Allerede efter første gang til kurset købte jeg de mest nødvendige værktøjer og gik ellers i gang med at øve og øve mig.

Jeg har også altid godt kunne lide at lave ting selv, så jeg kan gøre det på min egen måde.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Hvordan vil du beskrive dine smykker? Som simple og rå, men stadig feminine. Jeg bruger typisk tre ord, når jeg beskriver mine smykker: feminin, rå og chunky. Hvis jeg skulle bruge flere ord, vil jeg beskrive mit design DNA som cool, minimalistisk med kant, kontrastfyldt, legende, detaljeorienteret og tidløst.

Hvad er dit næste mål? At tage Europa med storm! Og så selvfølgelig designe en masse fede smykker, der kan stackes og mixes på kryds og tværs. Og sidst men ikke mindst at være med til at inspirere andre.

Tekst Sultan Sahin

Hvornår fandt du først ud af, at du ville være smykkedesigner?


31 IMPACT /

Kongeeg Kollektion En hyldest til nordens ældste træ Dansk håndværk i sølv, 14 karat guld og Tahitiperler

Skomagergade 9 · 4000 Roskilde · Tlf. 46 35 36 50 · a-v@guldsmedene.dk Webshop · guldsmedene.dk Skomagergade 9 . 4000 Roskilde Tlf. 46 35 36 50 . a-v@guldsmed.dk


SPONSERET INDHOLD

Guldsmed og ædelstensfatter Marie V. Østergaard gør en dyd ud af at omdanne dine gamle arvestykker til håndlavede unikasmykker, som bærer videre på en historie og nogle minder, som kun gamle arvestykker kan gøre det.

GULDSMED Ø PUSTER LIV I GAMLE SMYKKER STOR PASSION FOR HISTORIER Mange af os har smykker, som vi har fået af nogen, vi holder af, eller som markerer en stor begivenhed i vores liv. Disse smykker har en speciel plads hos os, fordi de vækker nogle følelser, og derfor bliver de kun brugt ved særlige anledninger, ellers også ligger de på ubestemt tid i et lukket smykkeskrin. Hos Guldsmed Ø pustes der liv i de smykker, som ikke ser dagens lys, på en måde, hvor historie og sjæl bevares intakt. Marie V. Østergaard er nemlig ikke kun optaget af smykkernes udseende, men har en lige så stor kærlighed og respekt for deres historie, som hun gør sig umage med at videreføre, når gamle arvestykker bliver til nye smykker, der følger tidens mode med et enkelt, elegant og råt udtryk. ”Jeg har mange kunder, der kommer til min butik for at få lavet gammelt guld om til nye smykker. F.eks. unge par, der har arvet deres bedsteforældres ringe, som de gerne

vil have indarbejdet i deres nye vielsesringe, således historien fra de gamle ringe bliver videreført til de nye,” fortæller en glad Marie V. Østergaard, der med sin store erfaring og evne til at forstå folk vision gør en tydelig forskel for sine kunder. ”Nogle gange brister mit hjerte, når jeg skal smelte et gammelt, fint smykke, så det er virkelig dejligt, at man kan bevare noget af det gamle, eventuelt opdatere smykket lidt og bruge det på nye måder. På den måde går historien bag smykket heller ikke tabt.”

FULD FOKUS PÅ HÅNDVÆRKET Marie har fået håndværksfaget ind med modermælken og er vokset op i branchen, idet hun er fjerde generation i familievirksomheden Østergaard Ure Guld i Skive. Hun valgte dog at gå sin egen vej i 2018 og åbnede et hyggeligt smykkeværksted med en skøn beliggenhed midt imellem strand og skov, hvor omgivelserne er en del af et mindeværdigt besøg i butikken. Her er der både

færdige og håndlavede unikasmykker, som du kan få en forsmag på, hvis du besøger webshoppen www.guldsmedoe.dk Marie og hendes far tager også på rejser i udlandet for at købe ædelsten, hvorfor de har været i lande som Brasilien, Kina og Afrika. Derfor kan hun også tilbyde en række forskellige sten, som hun inkorporerer i smykker efter kundens ønske, og hvis man har en drøm om en særlig sten, kan hun være behjælpelig med at anskaffe den, forklarer hun. Uanset om det er specielle sten eller et arvestykke, du vil have smeltet om til et nyt smykke, står Marie klar til at vække din drøm til live. Det håndlavede unikasmykke fra Guldsmed Ø er vidunderlig selvforkælelse eller en personlig gaveidé til en person, du har kær og gennem hvem, historien kan leve videre til evig tid.

www.guldsmedoe.dk


33 IMPACT /

nyhed! Kvänum Modern Classic Steneby er klassisk elegance i en ny let fortolkning. Det er sublimt håndværk og en designhistorie, der taler ind i fremtiden. kvanumkøkken.dk

A A R H U S · K O L D I N G · K Ø B E N H AV N · L Y N G B Y ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


34 IMPACT / INTERIØR

Flindt Wall Flindt Wall lampen, der vandt Danish Design Award i 2019, bringer udtryksfuld belysning og tankevækkende design til indendørsog udendørsrum. Designer Christian Flindt arbejdede med en kombination af software, 3D print og metalstøbning for at opnå den perfekte balance mellem proportioner, kurver og lys, da han designede lampen. Lampen anvendes til offentlige rum, lobbyer, trappeopgange, men er også til privat brug. ”Design er mere end form, men dette er en påmindelse om formens betydning. Flindt væglampen føles med det samme velkendt og er samtidig let genkendelig, hvilket er en designmæssig bedrift i sig selv.,” siger juryen blandt andet om Flindt Wall.

VINDERE AF DANISH DESIGN AWARD Om Danish Design Award

Danish Design Award samler designbranchen og hele landet om en årlig designbegivenhed, der fejrer den forskel design kan gøre. Impact giver dig en oversigt over en håndfuld af designs inden for møbler og interiør, der gennem årene er blevet prisbelønnet for unikt design og evnen til at gøre en forskel.

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design Denmark. Prisens kategorier spænder fra design, der har skabt jobs eller sparet penge over sundhedsløsninger og ressourcedeling til visionære koncepter og viser mangfoldigheden i de måder, som design kan give værdi på. Det indebærer ligeledes møbler og interiør, som ikke kun er innovative og en fryd for øjet, men også er med til at gøre en forskel for mennesker.

Har du børn, ved du med sikkerhed, at børn er glade for at tegne og er ret produktive, men hvad skal du stille op med alle tegningerne? Ram’n, der er designet af Thomas Pii Winkel, er svaret på dine bønner. Det er blot en ramme, men den har en særlig egenskab, der går ud på, at rammen både opbevarer og indrammer børns tegninger. Du presser tegningen ind mod akryllisten, og på to sekunder er tegningen indrammet, og du kan sætte yderligere 50 tegninger ind oven på den første. Smukt og ultranemt. Og derfor har den ifølge juryen fortjent Danish Design Award i 2017.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Tekst Sultan Sahin

RAM’N


Photo by Kristin Støylen Stylist: Birgitta Roald

Model 711 by Fredrik A. Kayser A Norwegian design icon that will last for years to come. Aabenraa: Jacobsen Møbler Aabybro: Svanekjær Møbler Aarhus C: Rosborg Møbler Birkerød: Olsson Møbler Brenderup: Werenberg Brønshøj: Brdr. Friis Møbler Frederiksberg C: Aisen Frederikshavn: Heile Glumsø: WM-Læderbo Haarby Fyn: Haarby Boligmontering Hadsten: Rosborg Møbler Hillerød: Bo Bedst Holbæk: Vestergaard Møbler Hurup Thy: Ydes Boligmontering Hvide Sande: Bolighjørnet Kolding: JOBO Møbler, Indbo Lemvig: Kallesøe’s Bolighus Løsning: Interiør Nakskov: Ullerslev Snedkerforretning Nykøbing Falster: Boligcenteret Jarvig Odense: Central Møbler Roskilde: Læderland Ry: Bolighuset Ry Silkeborg: Møbelhuset Silkeborg Smørum: Buehøjgård Møbler Sønderborg: Juhls Bolighus Terndrup: Max Jessen Tønder: Møbelhuset 2 Thisted: Hvass Design Møbler Vejle: Ingvard Christensen Viborg: Selta Vodskov: Vodskov Bolighus Ålborg Ø: Ulf Bolighus Danish agent: Jan Therkelsen, jt@furniture4ever.dk


36 IMPACT / INTERIØR

VINDERE AF DANISH DESIGN AWARD I’MPERFECT MUG I’MPERFECT MUG er krus med en lille plet eller ridse, som i stedet for rutinemæssigt at blive vurderet som anden sortering og kasseret, bliver til nye unikaværker. Hvert krus får påført grafik, som svarer til krusets konkrete ‘defekt’ og dermed er forskelligt for hvert krus. Grafikken understreger krusenes unikakarakter og redder dem fra at blive kasseret. ”I en verden med et stort behov for bæredygtighed, beviser I’MPERFECT-serien, at de produkter, vi normalt betragter som anden sortering, bør have lov at leve videre som noget nyt, nyttigt og mindre ordinært,” siger juryen og fortsætter: ”I’MPERFECT har potentialet til at gøre en forskel i vores overproducerende verden ved at inspirere og vise en ny vej for virksomheder over hele verden.”

Soft Lounge Chair Takt, der blev grundlagt i 2019, har en ambition om at sælge bæredygtige danske designmøbler til overkommelige priser, og med Soft Lounge Chair, designet af Thomas Bentzen, har virksomheden forsøgt at højne loungestolen som hverdagsobjekt. Kernen i designet er en tynd finérplade, der foldes ud over rammen som et stykke stof. Stolen løb med sejren sidste år i kategorien ”Feel good – Furniture” på grund af det tilgængelige prisleje og saml-selv modellen, som juryen var særligt imponeret over.

REFORM MEMORY En anden designløsning, der er blevet kåret som vinder af Danish Design Award, er Reform Memory Carpets, designet af Carol Appleton. Tæpperne består af genbrugte vandflasker og brugte fiskenet. En særlig fremstillingsteknik omdanner flasker og fiskenet til et materiale, der er holdbart, kan genbruges og er miljøvenligt. Produktets stil, æstetik, funktion og ikke mindst tilgang til bæredygtighed har vundet juryens hjerter, hvorfor kollektionen har vundet Danish Design Award i 2016. Se mere om Danish Design Award og læs juryens fulde begrundelse for kåringerne på: www.danishdesignaward.com

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


Trendy New Yorker-glasdør giver atmosfære & stil

Dansk design & produktion

Markedets bredeste udvalg

Specialister indenfor garderobe og indretning

Skydedøre, inventar & walk-in

Designet efter dine behov uden merpris

find mere inspiration på www.mogensen.dk


Mønstrede trægulve i retrostil er populære En af forårets store gulvtrends er mønstrede trægulve i retrostil, som giver hjemmet varme og karakter og samtidig er holdbare over tid. Noble er Tarketts nyfortolkning af det klassiske, ternede mønster fra 1950’erne. Retrogulvet af nøje udvalgte egetræsplanker er en perfekt kombination af klassisk og nyt. Det fås i forskellige farver og størrelser, så du kan skabe din egen stil, uanset om du er til lys skandinavisk eller varm mørkebrun. Gulvet er enten lakeret eller børstet og olieret, hvilket giver en flot overflade og struktur. Oplev selv de populære retrogulve på tarkett.dk

Noble Eg Retro Basket Weave

Noble Eg Wasa Basket Weave

Noble Eg Retro Basket Weave

Noble Eg Bronx Big Block


TIDLØST DANSK DESIGN

Vores ikoniske loungemøbler Victor og Kato sætter tonen for stuen og fuldender indretningen med et klassisk udtryk. Begge stole er skabt med fokus på materialer i topkvalitet, høj siddekomfort og et design, der følger kroppens form, så der er plads til både afslapning og fordybning. FURNITURE BY SINNERUP Victor drejestol i cognac læder 6.999,Fås også som gyngestol i forskellige farver og materialer. Kato drejestol i sort læder 5.499,- Fås i forskellige farver og materialer.


SPONSERET INDHOLD

Præcis og naturtro tandbehandling

CENTER OF DENTAL COMPETANCE · NORDTYSKLAND

NY TEKNOLOGI

SIKRER BEDRE TANDBEHANDLINGER I EN HYGGELIG VILLA I NIEBÜLL LIGGER EN TOPMODERNE TANDLÆGEKLINIK, HVOR DET DANSKSPROGEDE PERSONALE ER HELT FREMME I FORHOLD TIL NY TEKNOLOGI. DET GIVER BEDRE BEHANDLINGER OG ER POPULÆRT HOS DE DANSKE PATIENTER. Sunde og velplejede tænder handler ikke kun om at bevare et smukt udseende. Bakterier i munden kan nemlig forårsage lungebetændelse og forværre sukkersyge og hjertekarsygdomme. Det er derfor vigtigt at have en god mundhygiejne og sørge for at passe på tænderne. Men mange danskere dropper alligevel tandlægebesøget. Det skyldes dels angst for at sætte sig i tandlægestolen, dels at et tandlægebesøg i Danmark er dyrt. Begge dele har man derfor taget højde for hos Center of Dental Competence (CDC) i Niebüll, hvor 60 pct. af patienterne i dag er danskere. Det dansktalende team har således specialiseret sig i at behandle patienter med tandlægeskræk, og samtidig er det billigere at besøge den tyske klinik end en tilsvarende i Danmark. Det skyldes, at der generelt er et lavere prisniveau i Tyskland, og derfor kan den topmoderne tandlægeklinik, som med 18 ansatte er den største i området, satse på at være helt fremme i forhold til den nyeste teknologi.

SPECIALIST I IMPLANTATBEHANDLING Et af de områder, hvor patienterne kan opleve den nyeste teknologi, er inden for implantatbehandlinger, som klinikejer Torben Dippman er specialist i. - Her benytter vi det nye cone beam-røntgen, så vi forud for behandlingen fx kan undersøge hele kæbehulen, se knoglens kvalitet og nervernes leje i kæben. Alt sammen tredimensionelt, så skader på forhånd kan undgås. Derved bliver implantatbehandlingen en større succes, forklarer han. Et implantat har mange fordele: kroner og broer, der sidder fæstnet på et implantat, byder på høj tyggekomfort, da tyggetrykket - præcist som ved en naturlig tand - direkte bliver overført til kæbeknoglen. Man kan altså selv med et implantat opbygge et stærkt bid, og pirringen af knoglen stimulerer desuden dens beskaffenhed på en positiv måde og forhindrer, at knoglen skrumper. Et implantat er i princip

ikke andet end en kunstig tandrod, som er fremstillet af titan, der accepteres 100 % af kroppen. Titanstiften bliver under lokal bedøvelse indsat i kæben, hvor den vokser fast i knoglen. I denne periode (mellem 0 dage og seks måneder) må implantatet ikke belastes og plejes godt for at undgå infektioner, som kan true behandlingssuccessen. Når titanstiften så er vokset fast i kæben, kan tænderne fastgøres på de kunstige rødder, forklarer Dippmann. I mellemtiden kan et provisorium lette både tygning og tale. Men også den ”normale” tandlægekirurgi udføres på klinikken, da Dippmann også er specialiseret i alle former for oral kirurgi, som f.eks. fjernelse af visdomstænder.

www.cdc-niebuell.de


SPONSERET 41 IMPACT INDHOLD /

CENTER OF DENTAL COMPETANCE · NORDTYSKLAND SPECIALIST I ÆSTHETISK TANDBEHANDLING FULDKERAMISK TANDKRONE PÅ KUN ÉN TIME Et andet område, CDC arbejder med, er de såkaldte CEREC-kroner, som endnu kun tilbydes få steder i Danmark. - I stedet for at tage et almindeligt aftryk, som mange patienter oplever som ubehageligt, scanner vi tænderne med et kamera, som er tilsluttet en computer. I løbet af få sekunder opmåles tænderne præcist, for straks derefter, ved hjælp af disse data og en computerstyret fræsemaskine, at fremstille en perfekt passende porcelænkrone, fortæller Torben Dippmann. Her er der tale om et meget æstetisk produkt i topkvalitet, og for danske patienter er det selvfølgelig en stor fordel, at det hele er overstået i løbet af kun en behandling. Hvor man før fik lavet et aftryk af tænderne, som i sig selv opleves som meget ubehageligt af mange patienter, så fik en provisorisk løsning isat, mens den endelige krone blev lavet på et laboratorie, er det hele på plads nu i løbet af ca. en time. Patienten kan straks gå hjem med den færdige krone og behøver ikke at komme tilbage en ekstra gang for en afsluttende behandling. Det er især interessant for patienter, som bor et stykke væk fra grænsen.

EN PROFESSIONEL RODBEHANDLING KAN BEVARE TANDEN Tidligere var der ofte kun en mulighed, hvis der var gået betændelse i tandroden - tanden måtte ud. I dag kan tanden heldigvis reddes med en rodbehandling, som CDC’s tandlæger gennemfører med den nyeste tekonologi. Den nøjagtige udstrækning og positionen af betændelsen konstateres ved hjælp af cone beam

røntgen, hvor rodkanalerne synliggøres med 3D-optik af allerhøjeste kvalitet. De bittesmå rodkanaler og ultrafine kanalstrukturer bliver først frilagt under mikroskop og derefter nøjagtig udmålt. En speciel, til patienten fremstillet fil, renser kanalerne, som efterfølgende bliver skyllet og gjort kimfri. Alle gode gange er tre. Derfor renses rodkanalerne endnu engang og bliver steriliseret med en softlaser, der har en kimreducerende virkning og kun fjerner sygt væv, men skåner det sunde. Desuden er risikoen for efterfølgende komplikationer som hævelse, blødning eller andre ubehageligheder meget reduceret og helingsprocessen hurtigere. Det er afgørende for en effektiv og helende behandling og giver patienten tryghed. Først når det er helt sikkert, at ingen vævsrester og kim er tilbage i rodkanalen, bliver denne fyldt fuldstændig i alle tre dimensioner. Også her bruges der udelukkende materiale, der tåles 100 % af kroppen. For patienter, som døjer med tandlægeskræk, er den nye teknologi forbundet med endnu flere fordele, da den selv ved akutte betændelser sjælden er smertefuld. Takket være de topmoderne behandlingsteknikker, som vi arbejder med, lykkes rodbehandlingen meget ofte, behandlingen er en succes og tanden bevares. Intet er så godt som en egen tand. Derfor er en rodbehandling en rigtig god investering, og vi rådgiver gerne omkring den bedstmulige terapi.

FOREBYGGELSE ER CENTRAL På lige så højt niveau udføres komplicerede rodbehandlinger. CDC’s tre tandlæger gennemfører nemlig

rodbehandlingen ved hjælp af et mikroskop, så de kan se de bittesmå rodkanaler. Det er afgørende for en effektiv og helende behandling og giver patienterne tryghed. Derudover er forebyggelse af tand-, mund- og kæbesygdomme en central del af klinikkens arbejdsområder. En tandrensning varer fx en hel time og udføres med både hånd- og ultralydsinstrumenter. På den måde fjernes al belægning og dermed bakterier fra tænderne - så risikoen for karies og paradentose mindskes. Samtidig forsvinder hårdnakkede misfarvninger fra kaffe- og te-drikning eller rygning.

SUNDE TÆNDER VED HJÆLP AF TOPMODERNE TEKNOLOGI Sunde og fejlfrie tænder giver ikke kun sikkerhed i hverdagen, øger attraktiviteten og signaliserer dynamik og vitalitet, de er også en vigtig brik, for at bevare en god helse. - Vi ser os selv som patientens partner i tandsundhed og tilbyder på vores klinik en topmoderne og fremtidsorienteret tandbehandling, med de bedste og nyeste teknologier, som findes på området. Hvis der fandtes en guld standard for højeste kvalitet indenfor tandbehandlinger, så ville vi med sikkerhed leve op til den, og det er jeg meget stolt af, afslutter Torben Dippmann.

- Vi taler alle dansk - Tæt på den dansk-tyske grænse

WESTERSTEIG 4, 25899 NIEBÜLL TELEFON +49 (0) 4661 6766-0 For mere information

WWW.CDC-NIEBUELL.DE


42 IMPACT / BELYSNING

HAARA METSA LYSEKRONE En af de lamper, som du kan få skræddersyet efter egne mål og farveønsker er den ambitiøse Haara Metsa, der blev kåret som ’Bedste lysekrone’ ved NYC x Design Awards 2019. Designet er skabt til at blive hængt lodret som en gren fra en grædepil – fantastisk smuk og levende uanset konstellationens længde og omfang (op til 400 cm faldhøjde). De cylindriske lanterner er samlet af håndmalet glas og poleret messing, der skjuler de integrerede LED-lyselementet og skaber en markant lysdiffusor med en super elegant effekt, uanset om lyset er tændt eller slukket.

LYSSKULPTURER

HÅNDFREMSTILLET TIL DIT HJEM Tæt på The Abbey Road Studios og Lords Cricket Ground - i det grønne London Borough of St John’s Wood - ligger et af verdens mest innovative og berømmede lys-studier. Cameron Design House skræddersyr skulpturel belysning til kunder over hele verden fra USA, Canada over Dubai og Golfen og Europa til Kina og Rusland.

STORBYPULS PARRET MED NORDISK NATUR Siden Cameron Design House blev grundlagt af Ian Cameron i 2014, er studieværkstedet blevet hypet i alle førende designmedier og blevet synonymt med unikt, moderne design og raffineret håndværk. Ian har rødder både i Storbritannien og Finland og formår at kombinere inspirationen og de store visioner fra det pulserende, centrale London med de rene, rolige og lette nordiske linjer. Hvert stykke er udtænkt og håndlavet i studiet, og netop fordi Cameron Design House selv kontrollerer hele processen, har du mulighed for at få skabt dine helt egne lyskreationer med specifikke krav til fx størrelse, konfiguration og finish. SKULPTURELLE KUULA

Størstedelen af ​​Kuula lysekronen fremstilles i St John’s Woodstudiet, men glasperlerne håndblæses af et team af håndværkere i Tjekkiet. Glasperlerne fås i et kurateret udvalg på 14 farvefinish, inklusive skifer, kashmir, pulvergrøn, elektrisk blå og blomme. Hver glasperle håndblæses individuelt af håndværkere til den ønskede størrelse i kundens valgte finish, og farven vil som fælge heraf variere afhængigt af størrelsen og belysningen. Når glasset ankommer til værkstedet i Cameron Design House, arbejder Cameron og hans team af håndværkere sammen om at give hvert enkelt element i konstruktionen maksimalt liv.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Tekst Jesper Elm Larsen

I lighed med Haara Metsa ville Creative Director Ian Cameron med Kuula skabe en lysekrone, der tog sig smukt og dramatisk ud, uanset om lyset var slået til eller fra. Det var hans vision at fejre en forening af glas, messing og lys. ”Jeg har altid haft glæde af at blande materialer sammen for at skabe noget helt specielt,” fortæller Cameron. ”Kuulas er et skulpturelt udstillingsvindue af glas, metal og lys, der arbejder sammen i synergi.”


Hos KUBIK Indretning har vi arbejdet som indretningsarkitekter af private hjem samt erhvervslokaler igennem to årtier, og de mange års erfaring har givet os de fornødne redskaber til at kunne varetage indretningen af din drømmebolig. Vi er passionerede omkring indretning med god kvalitet og godt design, og rigtig mange af vores kunder mener, vi er en smule nørdede. Betegnelsen ”nørder” er nok ikke helt ved siden af, da vi går op i detaljer, som andre slet ikke lægger mærke til.

Vi er perfektionister til fingerspidserne, og stræber efter det unikke og individuelle frem for det ordinære. Det gør vi fordi, vores kunder dagligt skal glædes over funktioner og detaljer, der retfærdiggør deres investering. Vores niche er indretning af køkken, bad og garderobe og prioriterer luksus, samt stilfulde og unikke løsninger. Velkommen til vores indretnings univers!

KUBIK INDRETNING Poulsgade 14 . 7400 Herning . T: 97124800 info@kubikindretning.dk www.kubikindretning.dk


44 IMPACT / INTERIØR

DEDIKERET MØBELDESIGNER Med en svensk mor og dansk far bærer Chris Liljenberg Halstrøms møbeldesigns tydeligt præg af hendes nordiske rødder, der kommer til udtryk ved minimalistiske og skulpturelle møbler. Selv betegner hun sine møbler som på ”grænsen til det kedelige” og peger på taburetter som yndlingsmøblet. Møbeldesigneren, der ved Design Awards 2020 både blev ’Årets Designer’ og vandt ’Årets Møbel’, fortæller om designprocessen og udvælger tre møbler, hun gerne vil fremhæve for læseren. INTERVIEW CHRIS LILJENBERG HALSTRØMS

”Man kan lave møbler på mange forskellige måder, men det, der altid har tiltrukket mig, er den kontrast mellem funktion og skulpturalitet, som man har mulighed for at udfordre, når man arbejder med møbler som medie,” siger hun. Når Chris skal forklare om designprocessen, står det tydeligt, at hun tager processen alvorligt og giver den tid, for som hun siger; ellers bliver den ikke interessant. Hvis hun f.eks. skal løse en opgave for en virksomhed, går hun som regel først i gang med at skrive en masse tanker ned om dem, om situationer, der kan være interessante at tage fat i. Derefter kan Chris gå i gang med at skitsere, men anderledes ser det nu ud, når der er tale om et projekt, hun laver for sin egen skyld eller til en udstilling. ”Her er processen ofte mere kringlet og kan tit have været flere år undervejs, før det endelig går op for mig, hvad det er, jeg har forsøgt at undersøge. Det er vigtigt for mig at balancere min tid mellem frie projekter og kommercielle opgaver for at kunne blive ved med at udvikle mit formsprog.”

rundet af det svenske, hvis tilgang til design er lidt mere ”tosset” og eksperimenterende end den danske, udtrykker hun. Svensk møbeldesign er bestemt også en del af Chris’ møbeluddannelse taget i betragtningen af, at designeren er kommet i Sverige hele sit liv og boede, arbejdede og studerede der i fem år. Ligeså meget som Chris er rundet af danske og svenske designtraditioner, lige så lidt abonnerer hun på tidens trends og tendenser. ”Trends og tendenser er nok grunden til, at jeg engang imellem kan have lyst til at lave noget fuldstændigt andet, end jeg gør. De er skyld i, at folk ikke længere selv tænker over, hvad de kan lide, men forbruger hovedløst. De er skyld i, at virksomheder kopierer hinanden eller laver stort set samme produkttyper for at kunne sælge mere. Jeg kan faktisk ikke se nogen god grund til at gå op i den slags,” påpeger hun.

side 46

Formet af sit bagland

Tekst Sultan Sahin

Da Chris er halv dansk og halv svensk, er hun meget bevidst om de to landes møbeltraditioner og deres indflydelse på hendes møbler. Hun forklarer, at hun er rundet af den danske møbeltradition, idet hun er opvokset med møbelklassikere, der har formet en tidlig bevidsthed om design hos hende. Men det ene udelukker ikke det andet. I hvert fald ikke, hvis det står til Chris, der ligeledes også er

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


HAND KNOTTED WOOL CARPET UNI

BILLUND BODESIGN BIRKERØD OLSSON MØBLER BIRKERØD INTERIEUR & DESIGN BRENDERUP WERENBERG BOLIGHUS BRØNSHØJ BRDR. FRIIS MØBLER CHARLOTTENLUND DAMGAARD TÆPPER ESBJERG INGVARD CHRISTENSEN FREDERIKSHAVN HEILE MØBLER HERNING HAUS HOLSTEBRO LIVING MØBELSTUDIO HORSENS JACOBSEN PLUS HØRSHOLM KJÆRHOLMS KOLDING INDBO KOLLUND KOLLUND MØBLER KØBENHAVN VESTERGAARD MØBLER KØBENHAVN ILLUMS BOLIGHUS KØBENHAVN NYT I BO KØBENHAVN PAUSTIAN LEM SLOTS MØBLER LYNGBY INGVARD CHRISTENSEN LØSNING INTERIØR NIBE BRUNO SØRENSEN MØBLER NYKØBING ART&DESIGN STUDIO NÆSTVED VESTERGAARD MØBLER ODDER LUND MØBLER ODENSE INGVARD CHRISTENSEN ODENSE LINDEGAARD POULSEN ODENSE CENTRAL MØBLER ROSKILDE JØRGEN C. NIELSEN ROSKILDE DESIGN CENTER RY BOLIGHUSET RY SKIVE HOUMØLLERS MØBLER SØNDERBORG JUHLS BOLIGHUS VEJLE INGVARD CHRISTENSEN VEMB VILLUMSENS BOLIGHUS VIBORG SELTA MØBLER VODSKOV VODSKOV BOLIGHUS ØSTERBRO GARANT AALBORG BRDR. SØRENSEN MØBLER AALBORG ULF BOLIGHUS AARHUS INGVARD CHRISTENSEN AARHUS PAUSTIAN AARHUS THORSEN MØBLER DESIGNHUSET-AARUP.DK WOODNOTES.FI


46 IMPACT / INTERIØR

Modul fra A. Petersen ”Modul startede med ideen om at lave et fleksibelt sofasystem, der skulle kunne lidt alt muligt. Det består af en lille sofa og en stol med løse ryghynder. Stilles de i forlængelse af hinanden, har du en ekstra seng til f.eks. gæster. Men de kan også stilles i store formationer i offentlige sammenhænge. De fås enten med ålegræsmadrasser, som de åbenbart er tossede med i Japan, eller fuldpolstrede med herlock, som også er et bæredygtigt polstringsmateriale. A. Petersen har virkelig gjort et stort udviklingsarbejde for at nå i mål med ålegræs-versionen. Det er fantastisk at arbejde sammen med nogen, der ikke giver sig, før det er i orden.”

MØBLER AF CHRIS LILJENBERG HALSTRØM

Kam bænk til galleriet Sunday S ”Kam lavede jeg til kunstgalleriet Sunday S i København, da Peter Ibsen fra galleriet spurgte, om jeg havde lyst til at lave et møbel til stedet. Jeg havde længe været fascineret af den måde, som gamle japanske tsuge-kamme er udskåret. Nogle af dem er helt fantastiske, og jeg havde haft lyst til at oversætte det til et møbel på den ene eller anden måde. Det blev så til Kam-bænken. Den er i år kommet i produktion i nogle mindre sofaborde-størrelser hos den amerikanske virksomhed Design Within Reach.”

Vent-taburetten fra Skagerak ”Vent-taburetten lavede jeg oprindeligt til Snedkernes Efterårsudstilling i 2015. Skagerak satte den derefter i produktion. Jeg havde gennem noget tid eksperimenteret med at flette med papirgarn, som jo er et materiale, vi kender rigtig godt på møbler i Danmark; for eksempel Wengers Y-stol eller Mogensens Folkestol. Jeg kunne godt tænke mig at prøve at forny udtrykket lidt og endte med et ret enkelt flet, der spænder sig selv ud på et spinkelt metalstel.”

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


47 IMPACT /

Secto Designs lamper har spredt deres varme, harmoniske lys i mange hjem og offentlige bygninger gennem mere end 20 år. De er kendt for deres kvalitet og for deres evne til at indgå i forskellige stilarter. Det enkle, tidløse skandinaviske designsprog har gjort Secto Designs lamper til en moderne klassiker. Alle modeller er håndlavet og fremstilles af finsk birk i en bæredygtig produktion i Finland. Kontakt: Designhuset Aarup, tel. +45 40100793, www.designhuset-aarup.dk ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

www.sectodesign.fi


48 IMPACT / KØKKEN DESIGN

MESTERVÆRKER

DER SKABER OPMÆRKSOMHED Møbelsnedkeren Jesper Holm fokuserer på design, der gnidningsfrit passer sig ind i hverdagen, men alligevel tiltrækker sig kendernes interesse og er blevet udstillet i nogle af verdens fineste designbutikker.

Jesper Holm har tegnet og bygget møbler siden sine tidlige teenageår og grundlagde allerede i 1992 Jesper Holm Design og Møbelsnedkeri. - ”Jeg har altid lavet møbler”, fortæller Jesper Holm. ”Da jeg var 14 år, var alle møblerne på mit værelse mine egne. Mine skolekammerater begyndte at bestille møbler hos mig, som jeg håndsnedkererede på min fars lille hobbyværksted. Jeg transporterede materialerne hjem fra Århus med bus 53 og timede turen med, at Ove kørte bussen, for han lod mig have lange planker og plader med i Århus sporvejes bus.” Da Jesper Holm ved et tilfælde hørte om designskolen, søgte han straks ind, og som ung designer fik han stillet en gratis stand til rådighed på Møbelmessen. Han udstillede for at finde fabrikker, der ville producere hans designs, men i stedet kom der en del butikker og bestilte møblerne til deres udstillinger – heriblandt nogle

af verdens fineste designbutikker. Cirka et halvt år senere var han i London og fik et chok, da han opdagede, at hans spisebord stod på ærespladsen i The Conran Shop. Han forsøgte at se resten af butikken anonymt, men blev genkendt og skulle så hilse på hele personalet.

Mange stationer på rejsen mod toppen I starten blev de forskellige møbeldele bestilt hjem fra små snedkerier og fabrikker i Danmark og flækket sammen i Jesper Holms stue i en gammel frisørsalon i Nyboder, senere på et lille værksted i nabogaden og så i et gammelt industrilokale på en skummel vej på Amager. Efterhånden fik han dog flere ansatte og voksede ud af lokalerne, så han i 2003 måtte flytte ind på en gård syd for København, hvor de gamle stalde blev indrettet til snedkeri, udstilling og kontor. Her ligger firmaet stadig den dag i dag og laver både reoler, køkkener, garderober og meget andet.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Bæredygtigt håndværk Gennemtænkt design er fundamentet for et godt produkt. Køber du gode produkter er du med til at bruge verdens resurser med respekt og omtanke. - ”Der er lavet møbler i 8.000 år, alt er opfundet. Jeg opfinder ikke nyt, men forenkler gamle modeller. Jeg bliver inspireret af folks behov, af at skabe noget, der ikke allerede findes og af mine egne møbelbehov. Jeg kan godt lide at omgive mig med ting, jeg selv har lavet.” Ofte bliver et nyt design til ved, at Jesper Holm har en kunde, der efterspørger et eller andet, og så laver han det til kunden - og måske vil flere senere have det samme. Hos Jesper Holm kan du få dit snedkerkøkken fremstillet i 50 forskellige træsorter og med gennemgående finér på dine fronter. Du er også velkommen til at besøge snedkeriet og selv vælge det stykke træ, du ønsker dit drømmekøkken bygget af.

Tekst Jesper Elm Larsen

Dansk møbelsnedker i verdensklasse


49 IMPACT /

God kaffe helt enkelt Brygning på korrekt tid og korrekt temperatur sikrer en perfekt kop kaffe moccamaster.com


r r

50 IMPACT / ACCESSORIES

SOMMERBORDET SommerenSS21 er NEWS lige rundt om hjørnet, og der er ikke længe til, at vi kan nyde de lange og lune @steltondesign SS21 NEWS sommeraftener. Til de hyggelige aftener hører gode middage. Få dit bord til at skille sig www.stelton.com @steltondesign Billedbank: www.stelton.com/dk/press ud med smukke serveringsdele, der gør indtryk ved enhver lejlighed – lige fra livets store www.stelton.com Billedbank: www.stelton.com/dk/press begivenheder til hverdagsøjeblikkene, der skal huskes.

de små ting,

de små ting,

o størrelser

elegante osstørrelser evet til et s elegante

Sofistikeret design fra Stelton

evet til et

urantniveau.

Et køligt glas vin på en varm dag eller en salat serveret i en smuk glasskål. Det er de små ting, der kan løfte stemningen og gøre hverdagen til en fest. Stelton, der er et dansk designhus, har med Pilastroserien løftet et måltid fra hverdag til restaurantniveau. Designeren Francis Cayouette har ladet sig inspirere af 1920’ernes elegante og funktionelle Art Déco-stil i hans design af en ny vinkøler og serveringsskåle i to størrelser passende til Steltons Pilastro-drikkeglas. Det sofistikerede udtryk fra vinkøleren og serveringsskålene kan mikses med de fleste spisestel på grund af materialevalget.

levalget gør, urantniveau. ks. en pastaret levalget gør,

som ks. enfrugtfad. pastaret

som frugtfad. kan vinen

stra vinen vase, så kan

stra vase, så

yser.

yser.

og

og

og

og

og

og

Skandinavisk design af Bloomingville Det danske brand Bloomingville blev grundlagt i 2000 af Betina Stampe, som er drevet af lysten til at skabe nordisk design. Inspireret af brændte nuancer, rå natur og feminine silhuetter byder SS21 kollektionen på interiørtrends med upolerede nordiske linjer og varme vibes fra Middelhavet.

FØLG OS: @steltondesign FØLG OS: @steltondesign

Klassiske Georg Jensen Hvis du er til moderne boligtilbehør i klassisk skandinavisk design, har Georg Jensen det, du søger efter. Lige siden 1904 har de tidløse skandinaviske design fra Georg Jensen spredt glæde og elegance. De smukt håndlavede skåle og fade fra flere forskellige kollektioner er en dekorativ måde at servere dine snacks, salater eller retter på.

Enkelhed med Royal Copenhagen Sæt rammen for alle de hyggelige sommeraftener med den nye Blueline kollektion fra Royal Copenhagen. På Blueline omkranser en håndmalet, blå linje et håndtrykt stempel med Royal Copenhagens krone og bølger, placeret i et diskret ophold i den riflede bort – et designmæssigt greb, der fremhæver den ikoniske, riflede overflade.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


51 IMPACT /

AUTENTISK SMAG DANSK DESIGN.

since 1853

Scan koden og se opskriften

FORNO GAS GRANDE vejl. 6.999,- morsoe.com


52 IMPACT / GASTRONOMI

FJORDENHUS SKABER LYST TIL FORKÆLELSE OG FORDYBELSE

Foto: Restaurant Lyst

Selv om Olafur Eliassons arkitektoniske mesterværk Fjordenhus ikke er bygget til at rumme en restaurant, da alle rum er runde eller elipseformede, er det trods benspændene lykkedes at skabe en af Danmarks mest spændende madtempler i Vejles nye, ikoniske vartegn.

D

a brødrene Casper, Anders og Morten Kirk Johansen for over 10 år siden besluttede sig for at bygge nyt hovedsæde til deres fælles virksomhed, Kirk Kapital, var de enige om, at det skulle være en bygning, der gav noget tilbage til deres fødeby, Vejle. Og det har byen i den grad fået med Fjordenhus - Olafur Eliassons 28 meter høje, kompromisløse skulptur i mursten i Vejle Fjord. Bygningen er forbundet med havnen via en bro, som hver dag befærdes af omkring tusind nysgerrige og forventningsfulde besøgende, hvoraf en lille, lykkelig andel har booket bord på restaurant Lyst, som åbnede i efteråret 2019.

Magisk samspil mellem elementerne

Alt er specialdesignet Alt på Lyst er lavet specielt til stedet, hvor bestikket fx er Olafurs kunstneriske afstøbninger af kviste fra Morten Kirk Johansens skov. Middagen indledes og afsluttes i den runde, specialdesignede spisebar, mens den formidable udsigt til Vejle Fjord kan nydes sammen med de næste 10-12 retter i selve restaurationslokalet, hvor en række sejl skaber private rum omkring de skibsformede borde i farvet glas og stolene har reference til de bøjer, der duver i fjorden. Under middagen inviteres du også med ud på de to terrasser, hvor bl.a. Olafurs særlige grill og et isbord a la skøjtebane supplerer køkkenets udfoldelser. Hele seancen ledsages af den stemningsfulde musik, som komponisten Mikkel Hess har skabt til hvert af de 4 elementer med lyde fra naturen omkring Vejle.

Tekst Jesper Elm Larsen

Fjordenhus er udviklet i vekselvirkningen mellem de omgivelser, bygningen befinder sig i; hav og havn, vind og vejr, og det er ifølge chéf Daniel Mcburnie også katalysatoren for det madkoncept, Lyst har valgt at udfolde. Menuen på ca. 20 retter skal ikke alene være lokal – den skal også afspejle naturen på den dag, hvor den bliver serveret. Derfor besluttes de endelige serveringer først, når fisk, ål og kaviar fx er kommet ind fra Lyksvad Fiskefarm i Vamdrup, og gartner Endrik Maat fra nærliggende Rødmose har leveret sine biodynamiske grøntsager, frugt, krydderurter samt blomster. Som gæst vil du ved modtagelsen først møde et barometer med de fire elementer: jord, ild, luft og vand, og det forklarer Daniel Mcburnie på denne måde: ”På barometeret vil man for eksempel kunne se ilden som dominerende element, hvis vejret tillader, at der kommer gang i den store grill på terrassen. Vandet vil være dominerende, hvis den lune østenvind har gjort det muligt at fange en masse makreller. De rette elementer bliver dermed en helt uvidenskabelig, men magisk iscenesættelse af lige netop denne aftens madoplevelse.”

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


Tilbagelænet luksus Tankerne bag designet på vores smukke Horizon-loungeserie har været at skabe en skandinavisk serie med kant. Udgangspunktet har været at udvikle et maskulint og stringent design, som samtidig skal være klassisk og tidløst, så det passer ind på de fleste terrasser. Serien indeholder hjørnesofa, bord, stole, sidebord samt en solvogn, hvilket giver mulighed for at indrette hele terrassen med samme serie og nemt skabe ro og en følelse af samhørighed.

Se det store havekatalog i bolighusene eller på ilva.dk

Good to know Ingen vedligeholdelse Ruster ikke God siddekomfort Hurtigtørrende

HORIZON HAVEBORD L 210 x B 100 x H 75 cm. 4.299.- HAVESTOL 1.199.- LOUNGESTOL 2.999.- LOUNGESIDEBORD 799.-

GRATIS LEVERING

Køb møbler for over 3.000,og få leveret gratis til kantsten

ILVA_IMPACT_April_266x380_cm_K1.indd 1

SHOP ONLINE

og afhent gratis i bolighus

UBEGRÆNSET FORTRYDELSESOG BYTTERET

LIVING INSIDE OUT 2021

Returnér dit køb når som helst

25.03.2021 08.42


54 IMPACT /

MATRIVO Når borddækningen skal være stilfuld...

Two Hearts

Clio

New Pen Cocktailglas, Ginglas, Champagneglas, Hvidvinsglas, Rødvinsglas, 2 slags Vandglas & Vaser - med ægte krystaller

www.lforliving.dk ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


55 IMPACT /

H E LT T Æ T P Å En ny hvid reflekterende følelse, en ny RAW-oplevelse. En ny Arctic White stentøjskollektion.

RAW - Crafted Concept forener det rå og naturlige look med et stilrent og enkelt design i nordiske nuancer. RAW er skabt i samarbejde med den danske livsstilsekspert & darling, Christiane Schaumburg-Müller. Dobbeltbrændt stentøj i højeste kvalitet Håndlavet - hvert produkt er unikt Eksklusiv rå gennemfarvet stentøjsmasse Tåler ovn, mikroovn samt opvaskemaskine - Håndlavet stentøj med ridsefri glasur www.aida.dk

CHRISTIANE SCHAUMBURG-MÜLLER RAW Crafted Concept er skabt i samarbejde med Christiane Schaumburg-Müller.

ARCTIC WHITE Føl den iskolde luft, der næsten gør ondt i dine lunger, lyt til roen som den nyfaldne sne giver, hvor den eneste lyd er åens rindende vand der leger i vintersolen – som giver dig følelsen af at være helt alene i det arktiske vidunderland.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Krus 30 cl. 79 kr. - middagstallerken 28 cm. 129 kr. - frokosttallerken 23 cm. 119 kr. - suppetallerken 19 cm. 119 kr. - skål 13 cm. 99 kr. vejl. udsalgspris

Nyhed


56 IMPACT / INTERVIEW ALEXANDER KØLPIN

ET GODT GREB OM NUET OG LIVETS LYSE SIDER

Foto: Hotel Sander

INTERVIEW ALEXANDER KØLPIN Blot et stenkast fra Det Kgl. Teaters gamle scene ligger Alexander Kølpins stilsikre og luksuriøse Hotel Sanders. Selv om karrierespringet kan forekomme stort, har den prisbelønnede solodanser taget meget med fra balletten, som han kan bruge som hotelejer på sin nye scene.

Se side 58


Pilastro Glas gør hverdagen til en fest

Pilastro vinkøler DKK 249,95, serveringsskål lille DKK 179,95, stor DKK 249,95, drikkeglas 6 stk. DKK 199,95. Design: Francis Cayouette Hurricane lille DKK 279,95, stor DKK 339,95. Design: Maria Berntsen EM77 termokande 1 l. - sand, lupin el. dusty green DKK 499,95. Design: Erik Magnussen / Brødpose - dusty green / white DKK 199,95. Design: Klaus Rath Sixtus skærebræt DKK 799,95, forskærerkniv, forskærergaffel, grilltang eller stegepalet DKK 449,95. Design: Søren Refsgaard

Et køligt glas vin og servering i en smuk glasskål kan gøre hverdagen til en fest. Den sofistikerede Pilastro-vinkøler og serveringsskålene i to størrelser passer til Pilastro-drikkeglassene. Designet er inspireret af 1920’ernes elegante og funktionelle Art déco-stil. Pilastro indgår i Stelton Classic.

www.stelton.com


58 IMPACT / INTERVIEW ALEXANDER KØLPIN

Foto: Hotel Sander

INTERVIEW ALEXANDER KØLPIN

HOTELS SANDERS

H

jemlige og afslappede omgivelser - Hotels Sanders er indrettet i tre gamle Københavnske borgerboliger, og ånden fra kolonitiden præger stadig stilen og indretningen i hotellet. Alexander Kølpin har nemlig valgt at undgå alt det moderne glatte, sterile og upersonlige og i stedet valgt at prioritere den afslappede, hjemlige hygge:

Alexander Kølpin betragter sin nye rolle som hotelvært som verdens fedeste job. Han føler det som et kæmpe privilegium at kunne trække nogle af de erfaringer og redskaber, han har tilegnet sig gennem 40 år ved teatret, ind i en helt anden branche: ”Jeg prøver at være tro mod det, som jeg er rundet af, nemlig at lave en ramme og en fortælling, der giver publikum en oplevelse. Det er jo tæt beslægtet med en teaterforestilling, hvor du hos os foruden en hovedpude og en kop kaffe også indløser billet til nogle oplevelser, der rører dig og skaber gode minder. Og det allermest spændende ved hotellet er, at du ikke bare kan sige ”her er showet”. Du skal i stedet ind i den tætte dialog med hver enkelt gæst og skabe en individuel performance og fortælling. Du skal hele tiden finde ud af: Hvad søger forretningsmanden, hvad søger entreprenøren, hvad søger det elskende ægtepar.”

Startede med badeog strandhoteller Allerede i 2001 købte familien Kølpin Helenekilde Badehotel, og i 2006 føjede de Tisvilde Strandhotel til konsortiet. Begge huse blev i 2008 gennemgribende renoveret af Alexander Kølpin, der har indrettet og bevaret charmen i de smukke huse. Trods den umiddelbart store forskel til citykonceptet hos Hotel Sanders er der en rød tråd gennem det hele: ”Hvert hotel er unikt, men har samme DNA: det er intimt, hjemligt, nærværende – en uformel luksus båret af noget meget personligt og den diametrale modsætning til copy paste af 400 ens værelser.

Tekst Jesper Elm Larsen

”Vi har gjort meget ud af at holde den gamle arkitektur intakt og bygge oven på den, så gæsterne føler, at de kommer på besøg i et autentisk Københavner-hjem med en personlig tilgang til tingene. Der er brugt naturlige materialer som træ, læder og bløde stoffer, og med de varme farvetoner minder det faktisk også meget om, hvordan jeg selv bor. Stilen er i det hele taget mere uformel og uprætentiøs, og hermed tilbyder vi en noget anden form for luksus end de andre hovedstadshoteller i den tilsvarende prisklasse. Det er meget båret af værtskabet og den tætte, daglige dialog med vores gæster. Mange af gæsterne føler sig da også så godt hjemme, at de ofte kommer igen, og vi har endda haft nogen, som har boet her et helt år i træk.”

Som en teaterforestilling

Foto: Hotel Sander

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


Quooker.dk

59 IMPACT /

Vandhanen, der kan det hele 100 °C kogende

Varmt

Koldt

Afkølet

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Brus


60 IMPACT / BADEVÆRELSET

Badeværelset skal være et sted, hvor du nyder at bruge tid - som en blid start på dagen eller en velfortjent afslutning på en lang arbejdsdag. Omgivet af træ, planter og natursten kommer du let helt ned i gear, og vi giver dig her inspiration til at oprette dit helt eget, naturinspirerede wellnessrum.

NATURLIG WELLNESS I BADEVÆRELSET

Brug vægpaneler med træ- og/eller steneffekt - Ved at integrere vægpaneler i dit badeværelse, gør du det både mere afslappet og tidløst og samtidig nemmere at holde rent. De er tilpas neutrale til at dække alle badets vægge, hvis du ønsker det. Samtidig er de nemme at montere, og selvom de ligner fliser, undgår du de

installations- eller vedligeholdelsesproblemer, som fliser er kendt for. De er hurtige at rengøre, kræver ikke fugning, der kan udvikle skimmelsvamp, og misfarves ikke ved at blive våde. Skab fx kontrast til neutrale vægge, og indram din brusekabine eller dit badekar med vægpaneler med steneffekt. Til at fremkalde varme og ro kan du fx vælge en træeffekt.

Gå efter neutrale farver - Farverne på dit badeværelse har en afgørende betydning for den afslappede og naturlige stemning. Til væggen bør du vælge neutrale farver, så de andre elementer i dit badeværelse kommer mere i centrum. Det optimale er at afspejle de udendørs nuancer: beige kan fx spejle sand, træ og småsten, mens gråt spiller fint sammen med vand, sten og himmel.

Valg af fugtighedselskende planter At inkorporere planter i dit badeværelse er en fantastisk måde at afbalancere iltniveauer på. Desuden skaber de en smuk skærm, som du kan nyde dag efter dag. Aloe Vera er fx en super nem badeværelsesplante, der ikke skal vandes så ofte, og saften i de fyldige blade indeholder en beroligende gel. Edderkoppeplanter elsker indirekte lys og vokser meget hurtigt, mens de formerer sig ved at sætte babyplanter, du kan dyrke videre på. Orkideer er også ideelle til badeværelser, især hvis de er godt opvarmede, da de trives i fugtighed og blomstrer i flere uger ad gangen. De er dog lidt sværere at holde i live.

Tekst Jesper Elm Larsen

F

ritstående badekar og vandfaldsbrusere - Det er vigtigt at drage nytte af både den visuelle og den lydlige inspiration, når du henter naturen ind i dit hus. Du kan fx genskabe fornemmelsen af de foryngende kurbade i det tropiske paradis ved at introducere et stort, fritstående badekar. Minder om Bali og Thailand eller luksuriøse spa-hoteller fremkaldes også let ved at lytte til lyden af et sprudlende vandfald. Det får dig til at føle dig ét med naturen, når du står midt mellem alle dine tropiske plantevækster og det friske vand vælter ned over dig fra den smukke vandfaldsbruser. Med nogle fede surroundhøjttalere som spiller lækker exotica musik eller dyrelyde fra junglen fuldendes oplevelsen af Amazonas regnskov.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021


61 IMPACT /

The original

Børstet guld Inspireret af naturens farver. Dansk design og dansk håndværk i smuk symbiose. 2471-061 indbygget armatur med hovedbruser og håndbruser i f. 70 (exclusive colour) Læs mere om danske sommerhuse og se film på vola.com/on-design Følg os på

vola.denmark

VOLA Showroom København Frederiksborggade 43, 1 TV | Søtorvet DK - 1360 København K Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

VOLA Showroom Aarhus Kystvejen 5 DK - 8000 Aarhus C Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

VOLA A/S Lunavej 2 DK - 8700 Horsens Tel: +45 7023 5500 | sales@vola.dk

vola.dk


SPONSERET INDHOLD

Rene linjer, gedigent håndværk og en stemningsfuld belysning bidrager til et elegant eksempel på en finsk sauna.

HER BLIVER DIN WELLNESS-DRØM TIL VIRKELIGHED Wellness er blevet en del af danskernes hverdag, og ofte har wellness en fast plads i hjemmet. Wellness-oasen giver dig spa-oplevelser på hjemmebane, hvor du ikke skal forholde dig til andre og blot fokusere på følelsen af velvære. Skab en flot kontrast i dit hjem med en saunaniche - som her, hvor saunatræets varme udtryk skaber modspil til badeværelsets kølige linjer.

Gør saunaen til en integreret del af dit badeværelse - selv et mindre hjørne kan omdannes til et sanseligt frirum.

Besøg vores hjemmeside: www.badogwellness.dk

Kom i va


M

SPONSERET INDHOLD

Den infrarøde sauna opvarmes ved hjælp af infrarøde stråler, der øger blodcirkulationen og lindrer muskler og led.

Privat saunaløsning, hvor optimal pladsudnyttelse går hånd i hånd med et luksuriøst udtryk og sans for detaljen.

DET SANSELIGE FRIRUM

SKRÆDDERSYEDE SAUNAOPLEVELSER

Vi har i mange år dyrket wellness med spa-ophold, sauna i svømmehallen og ikke mindst vinterbadning. Men hvor meget wellness hidtil er foregået uden for hjemmet, er vi i stigende grad begyndt at tænke velvære ind som en del af dagligdagen – og helt ind bag hjemmets fire vægge.

Da det i 70’erne blev moderne med sauna i hjemmet, blev denne oftest forvist til et fjernt rum i kælderen. I dag integreres saunaen ofte i forældrebadeværelset, og vi inviterer således wellness ind i privatlivets kerne.

Hos Bad & Wellness, der står bag en række spændende projekter hos bl.a. Hotel d’Angleterre, Hotel Kokkedal Slot Copenhagen, Skodsborg Kurcenter, Skovshoved Vinterbadere og Det Kolde Gys på Helgoland, ser man en klar tendens til, at folk ønsker wellnessoplevelser af mere privat karakter i deres eget hjem. ”I Sydfrankrig ser vi, at folk, der bor lige ved Middelhavet, alligevel har egen pool. På samme måde ønsker mange danskere også at have deres egen wellness-oase. Et sted hvor de kan stresse af og trække stikket – uden at dele oplevelsen med andre,” siger Ernst Nielsen, indehaver af Bad & Wellness.

Kombineret finsk, damp-, og infrarød sauna i varmebehandlet ask.

”Vi ser en tendens til, at vi skræddersyr vores hjem, og det samme gælder nu også wellness-oasen, der tilpasses den enkelte familie. Men også saunaen er særligt afstemt efter brugerens behov. I dag findes der mange typer af saunaer, herunder biosauna, aromasauna, infrarød sauna, dampsauna og lyssauna, og selv om disse har forskellige funktioner, kan flere af dem indpasses i én kabine,” forklarer Ernst Nielsen.

DIT HJEM - DIN OASE Bad & Wellness mestrer kunsten at skræddersy wellness-oasen til den enkelte familie, og her er det både muligt at integrere wellness-elementer i et eksisterende badeværelse, såvel som det er muligt at skabe separate wellness-oaser, man ellers kun tør drømme om. ”Vi arbejder løsningsorienteret ud fra dine ønsker, rammer og behov, så wellness bliver et helt naturligt element i hjemmet,” afslutter Ernst Nielsen. Læs mere på www.badogwellness.dk


mor Butik Inger Øster

&

datter WeBshop www.soeshops.dk

Kom til ‘Retro udstilling’ fra d. 11. maj Fra d. 11. maj, kan du komme tættere på Ingers designunivers, ved at besøge Retro udstillingen over et udvalg af smukke festkjoler, som hun har kreeret i løbet af årene. Udstillingen kan ses i butikkens første sal og er arrangeret i anledning af Ingers runde fødselsdag. Trænger du til inspiration, eller skal garderoben fornyes, opfordrer vi til at besøge Inger Østers indbydende og lækre butik.

1997

Butikken bærer tydeligt præg af Inger Østers stilsikre blik for mode og design, som udover en unik sammensætning af de nyeste trends fra eksklusive brands, også tilbyder flotte festkjoler, cocktailkjoler eller gallakjoler.

2021

Tøj og accessories fra Marc Cain

Klodsborgvej 1 • 7130 Juelsminde • Tlf. 75 68 20 88 M a r c C a i n • L u i s a C e r a n o • C a m b i o • H e r n o • Fa b i a n a F i l i p p i Antonelli • Arovescio • Rosso35 • Stenströms • Mala Alisha


65 IMPACT /

LUKSUS PARASOLLER FRA SCHWEIZ Kompromisløs kvalitet og funktionalitet i topklasse. Parasollerne er udviklet og produceret i Schweiz og spænder over et bredt udvalg til alle typer behov. Her er der tænkt over funktionaliteten Med en parasol fra Glatz får du ikke alene en parasol i absolut topklasse, du får også et væld af tilpasningsmuligheder. Du kan sammensætte parasollen, så den passer præcis til dit behov. Vælg mellem mange modeller, størrelser, farver, former og tilbehør, samt muligheder for at få både lys, varme og højttalere indbygget i din parasol. Kendt for professionel kvalitet Zederkof er forhandler af hele sortimentet fra Glatz. Zederkof er en af Danmark’s største leverandører af møbler til restaurant og café og er kendt for at levere kvakva litet til professionelle. Kontakt Zederkof på tlf. 89 12 12 00 og hør mere om parasoller fra Glatz.

MANGE TYPER OG FARVER

PARASOLLER

RING 8912 1200 SHOP zederkof.dk BESØG Showroom Prins Christians Kvarter 28 7000 Fredericia (v. E20)

Zederkof er forhandler af hele sortimentet fra Glatz. Ring 89 12 12 00 og hør om de mange muligheder.

1.235 anmeldelser ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Der tages forbehold for trykfejl, prisændringer, udsolgte varer, afgiftsændringer og force majeure.


66 IMPACT / OPLEVELSER

Foto: Virgin Limited Edition

HOLD BRYLLUPPET ELLER FIRMAEVENTEN PÅ JERES EGEN CARIBISKE FERIEØ

Badeferie, bryllup eller teambuilding

Fantastiske udfoldelsesmuligheder

Bæredygtig luksus

Foruden det perfekte klima, underskønne badestrande, lækker balinesisk luksusindretning og herlig tropisk føde har Necker Island også den kæmpe fordel, at den fungerer som en lille, selvstændig enhed – perfekt for private arrangementer for grupper op til 40 personer. Hvis du gerne vil have det hele for dig selv, kan du leje hele øen og bygningskomplekset inkl. store fællesrum, spisesale og sammenlagt 20 soveværelser. Foruden den store hovedbygning – Great House - får du også Leha Lo, Bali Hi, Bali Beach, Bali Cliff, Bali Lo, Bali Buah, Bali Kukila, Temple Master og Temple Sunrise med i købet. Prisen for hele molevitten er USD 105.000 per nat for op til 40 personer, og er det lidt i underkanten, kan der også arrangeres supplerende indkvartering på nærliggende Moskito Island for op til 16 ekstra gæster.

Necker Island villaerne er indrettet i ægte, åben og naturinspireret Bali-stil i flere niveauer med pools og frit udsyn over det underskønne kystlandskab. Og den åbne indretning skal tages helt bogstaveligt: der er ingen nøgler og i nogle tilfælde heller ingen døre eller vægge.

Necker Island har forpligtet sig til en bæredygtig udvikling og udviser respekt for det lokale samfund og miljø. Strategien om at gøre Necker Island energiuafhængig realiseres bl.a. via tre vindmøller og 1.232 solpaneler, der dækker 0,6 hektar, og sammen med et batterisystem giver øen mulighed for at være uden generatorer i omkring 90 % af dagstimerne. De bæredygtige tiltag sparer cirka 2,5 ton kulstof for at blive lukket ud i atmosfæren hver dag.

Ønsker du blot at leje en enkelt villa, koster det USD 27.000 om ugen.

De hvide sandstrande og det krystalklare vand byder på en endeløs liste over aktiviteter, du kan kaste dig ud i på egen hånd eller under kyndig instruktion: dykning, kitesurfing, wakeboarding, paddleboarding, vandski, kajak, sejlsport osv. På selve øen kan du desuden dyrke alt fra yoga til tennis. Og når solen går ned begynder festen med en syv retters gastronomisk menu, et lokalt caribisk band, drinks omkring strandpoolen og DJ og bål hele natten igennem. Personalet arrangerer også gerne Olympiske lege, kapsejladser rundt om øen, skattejagt, piratog casinoaftener samt fester med bl.a. James Bond-tema.

ANNONCETILLÆG · MAJ 2021

Necker Island ligger i De Britiske Jomfruøer øst for Puerto Rico, og priserne inkluderer de 35 min. transfer til og fra Beef Island Lufthavn på Tortola, der er nærmeste internationale lufthavn.

Tekst Jesper Elm Larsen

Richard Bransons private Necker Island er det foretrukne feriested for en række berømtheder som Mariah Carey, Kate Winslet, Oprah, Jimmy Fallon og David Beckham. Lej den eksklusivt til dig selv eller firmaet og indkvarter op til 40 gæster.


67 IMPACT /

NYHED! Hyggeligt gårdhus med plads til 20 personer

Topklasse golf

Spa & Wellness

Sommerhuse & lejligheder

36 huller designet af en af verdens bedste golfbanearkitekter, Robert Trent Jones II. Både den garvede og mindre erfarne spiller kan se frem til betagende golfrunder.

Luksuriøst 3.500 m² stort wellnesscenter med spa, fitness & subtropisk bad, café & lounge. Her kan hele familien opleve luksus og forkælelse i grønne omgivelser.

Vi tilbyder eksklusive og hyggelige ferieboliger til jer, der ønsker at tilbringe flere dage på resortet. I lejlighederne er der 4 sengepladser, og i et hus kan I bo op til 6 personer.

Lübker – afslappet luksus Lübker Golf & Spa Resort udgør pejlemærket for golf-, wellnessog familieoplevelser i særklasse. Midt på Djursland finder I en betagende natur, et imponerende golfanlæg, luksuriøse spafaciliteter samt flotte ferieboliger, der alt sammen skaber rammerne om et enestående ophold. Gør et stop hos Lübker. Læg hverdagens stress og travlhed fra jer for en stund og nyd, at der er højt til himlen og langt til storbyens trængsel. I vores dejlige oase er der rig mulighed for at få kvalikvali tetstid med familien, drikke champagne med sin udkårne eller udfordre golfkammeraterne i en dyst på banen.

Førsteklasses ferieresort Inviter kæresten, familien eller vennerne med på et ophold med masser af forkælelse. I vil bo i en dejlig feriebolig midt i naturskønne omgivelser og med direkte udsigt til vores smukke golfanlæg. Vi tilbyder forskellige opholdspakker, som kan dække alle behov. NYD FX ET SPAOPHOLD FOR 2 • 2 x overnatning i ferielejlighed • Adgang til spa i op til 3 timer • Linned, håndklæder og slutrengøring Pris for 2 personer fra kun

2.575,-

Priser varierer efter ugedag.

Lübker Golf & Spa Resort | Lübker Allé 123 & Trent Jones Allé 3 | 8581 Nimtofte | mail@lubker.com

www.lubker.com

3840 8000


MARSELIS JEWELLERY MORE THAN FOREVER

HANDCRAFTED IN SCANDINAVIA Rainbow ring i 18kt. rosa guld. Safirer i alle regnbuens farver fordelt på 2,67ct. 24.900 kr.

Rainbow ørestikker i 18kt. rosaguld med safirer fordelt på 2,28ct. 23.900 kr.

SKT. CLEMENS TORV 6 · 8000 AARHUS C · 86 12 17 99 · KNUDPEDERSEN.DK

Profile for ISA Publishing

Impact #18 Lady Gaga Luksus livsstil magasin Maj 2021  

Impact #18 Lady Gaga Luksus livsstil magasin maj 2021 - feature articles and interviews Lady Gaga Janus Zaki Youssef Marco Effekten Janus Ro...

Impact #18 Lady Gaga Luksus livsstil magasin Maj 2021  

Impact #18 Lady Gaga Luksus livsstil magasin maj 2021 - feature articles and interviews Lady Gaga Janus Zaki Youssef Marco Effekten Janus Ro...

Profile for gitte9

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded