#edityourlife Οκτώβριος 2015 5ο τεύχος

Page 1

#edityourlife 5ο τεύχος Οκτώβριος 2015

Greek Digital Bloggers Magazine BLOGGING Πώς να βγάλεις χρήματα με το blogging

MIND AND BODY Yoga και διαλογισμός Τεντώσου κάνει καλό Spa στο σπίτι

ΟΜΟΡΦΙΑ Fall nail art tutorial Φθινοπωρινό μακιγιάζ Τι να πω στο παιδί μου για την 28η Οκτωβρίου Προτάσεις για το Halloween Προσωπικές ιστορίες και άλλα ενδιαφέροντα θέματα
money

γράφει η Κατερίνα

ΠΩΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ BLOGGING ; Ένα θέμα που έχει απασχολήσει κατά καιρούς πολλούς bloggers και όχι μόνο είναι το πώς μπορείς να βγάλεις χρήματα μέσω του Blogging.

Και γύρω από αυτό το θέμα έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι, μερικοί από τους όποιους έχουν καταρριφθεί άλλοι πάλι παραμένουν, δημιουργώντας διαρκώς παρεξηγήσεις και παρανοήσεις.

μύθοι και αλήθειες


Τα δωρεάν προϊόντα ΔΕΝ αποτελούν χρηματική αμοιβή για τους Bloggers, όπως και δεν θεωρούνται χρηματική αμοιβή από τους δημοσιογράφους και τα περιοδικά που τα λαμβάνουν. Πρόκειται για Δείγματα Δημοσίων Σχέσων (PR samples) και αντιμετωπίζονται ως μέρος προωθητικού υλικού ενός προϊόντος, όπως ακριβώς και οι φωτογραφίες, οι αφίσες, τα ενημερωτικά φυλλάδια κτλ. Όταν μια εφημερίδα ή ένα περιοδικό λαμβάνει για τους δημοσιογράφους του PR samples δεν τα κοστολογεί , καθώς αυτά συνοδεύονται από ένα απλό δελτίο αποστολής και η αναγραφόμενη αξία τους είναι μηδενική

ΜΥΘΟΣ Τα δωρεάν προϊόντα είναι χρηματική αμοιβή. Αφού λοιπόν ξεκαθαρίσαμε αυτό πάμε να δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να βγάλουμε χρήματα «μπλογκάροντας» .

1. Η επί πληρωμή δημιουργία άρθρων. Υπάρχουν sponsored άρθρα ή βίντεο που έχουν δημιουργηθεί επί πληρωμή. Σε αυτήν την περίπτωση η εταιρεία ή ο ενδιάμεσος της (εταιρεία δημοσίων σχέσεων) προσεγγίζει διάφορους Bloggers με σκοπό την επί πληρωμή δημιουργία άρθρων για τα προϊόντα τους. Είναι κάτι αντίστοιχο με τα Publi των περιοδικών, αναλυτικά άρθρα για συγκεκριμένα προϊόντα που περιέχουν έμμεσα και όχι άμεσα διαφημιστικά μηνύματα.


Δεν είναι λοιπόν ξεκάθαρη διαφήμιση, όπου ο διαφημιζόμενος πληρώνει για την αγορά συγκεκριμένου διαφημιστικού χώρου. Η επί πληρωμή συγγραφή άρθρων αποτελεί μια πολύ συνηθισμένη πρακτική δημιουργίας εσόδων για bloggers του εξωτερικού, με τις τιμές ανά άρθρο να ξεκινούν από τα 25$. Τα πληρωμένα άρθρα δεν είναι απαραίτητο να δημοσιευτούν στο Blog του συγγραφέα τους. Μπορεί κάποιος να αρθρογραφεί για παράδειγμα σε ένα περιοδικό και να πληρώνεται ως editor για κάθε άρθρο που δημιουργεί.

2. Ghost writing. Είναι ουσιαστικά το ίδιο με την επί πληρωμή δημιουργία άρθρων αλλά χωρίς να αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα πουθενά. Ουσιαστικά αρθρογραφείτε και πουλάτε τα άρθρα σας για να δημοσιευθούν από άλλους σαν να ήταν δικά τους. 3. Η πληρωμένη φιλοξενία άρθρων. Πολλές εταιρείες δημιουργούν μόνες τους τα άρθρα που θέλουν να φιλοξενηθούν από διάφορα Blogs. Έχουν ήδη έτοιμα τα άρθρα και τα δημοσιεύουν επί πληρωμή σε διάφορα ιστολόγια. Σε αυτήν την περίπτωση ο blogger δεν χρειάζεται να γράψει κάτι , απλά να δημοσιεύσει στο Blog του το άρθρο που του δίνει η εταιρεία.


4. Πώληση διαφημιστικού χώρου. Ένα ακόμη τρόπος να βγάλετε λεφτά «μπλογκάροντας» είναι η πώληση διαφημιστικού χώρου. Να αναρτήσετε δηλαδή συγκεκριμένα banners μιας εταιρείας με link προς το site της. Η αμοιβή αυτή συμφωνείτε από κοινού μεταξύ της εταιρείας και του ιστολόγου/υπεύθυνου site. Σίγουρα όμως αποτελεί σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί η επισκεψιμότητα του ιστολογίου , αν θέλετε να διεκδικήσετε υψηλές αμοιβές. 5. Google Adsense. Ίσως ο πιο δημοφιλής τρόπος – αν και όχι ο πιο αποτελεσματικός – για να βάλετε διαφημίσεις στο ιστολόγιο σας. Απλά θα δημιουργήσετε ένα λογαριασμό μέσω της Google Adsense και θα επιλέξετε διάφορους τύπους διαφημίσεων που θα προσθέσετε στο site σας, εύκολα και απλά μέσω της προσθήκης Gagdet.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν χρειάζεται να βάλετε πολλές διαφημίσεις στο ιστολόγιο σας. Το να το φορτώσετε με google ads δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα έχουν επιτυχία, ενώ αντίθετα μπορεί να έχει περισσότερα έσοδα μόνο μια διαφήμιση. Υπάρχει αναλυτική περιγραφή από την ίδια τη Google για το πώς να βάζετε διαφημίσεις και ποιες θέσεις είναι οι πιο πετυχημένες. Η πληρωμή μέσω της Google Adsense γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό μόλις φτάσετε τα 70€ (για την Ελλάδα).Ωστόσο, αυτός ο τρόπος δημιουργίας εσόδων, έχει κατηγορηθεί από πολλούς Bloggers ότι δεν είναι και τόσο επικερδής


6. Affiliate marketing. To affiliate Marketing είναι ο δεύτερος πιο διαδεδομένος τρόπος για να βγάλετε χρήματα από το Blog σας. Μέσω εταιριών, που είναι ευρέως γνωστές ως affiliate networks και λειτουργούν ως ενδιάμεσοι ανάμεσα σε εσάς και τους διαφημιζόμενους, μπορείτε να βάλετε διαφημίσεις στο site σας, με την ίδια ακριβώς λογική του Google Adsense. Τα πιο γνωστά affiliate networks στην Ελλάδα είναι η Linkwise, η Clickbanner και η Forestview. Κάθε ένα από αυτά προσφέρει πλήθος δημιουργικών widgets που μπορείτε να βάλετε στο Blog σας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσετε να βγάζετε χρήματα μέσω του affiliate marketing. Χρειάζεται προσοχή στην επιλογή των διαφημίσεων που θα βάζετε στο site σας, να γνωρίζετε πολύ καλά το κοινό που σας παρακολουθεί . Τα κέρδη σας υπολογίζονται συνήθως με ποσοστά και προμήθειες επί των πωλήσεων από τα διαφημιζόμενα site Και σπανιότερα με τα κλικ που πατιούνται σε αυτά.


7. Πώληση προϊόντων ή υπηρεσιών. Αυτός ο τρόπος δημιουργίας εσόδων απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματικά blog. Όμως τώρα τελευταία όλο και περισσότεροι Bloggers προωθούν προϊόντα τους μέσω του blog τους. Ιδιαίτερη επιτυχία έχουν όσοι φτιάχνουν καλλυντικά, κοσμήματα ή ακόμα και γλυκά (μαρμελάδες κτλ) αλλά και διάφορες άλλες δημιουργίες όπως κεντήματα, κεριά, διακοσμητικά κτλ. Επίσης, μέσω του Blog μπορούν να πωληθούν και υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα υπηρεσίες ομορφιάς (νύχια, μακιγιάζ κτλ), κατασκευή ιστοσελίδων, επισκευή υπολογιστών, λογιστικές υπηρεσίες κ.ά..

8. Πώληση ebook. Περισσότερο διαδεδομένο στο εξωτερικό και λιγότερο στην Ελλάδα. Ουσιαστικά πρόκειται για την πώληση ενός προϊόντος πάλι. Προσωπικά δεν το βρίσκω αρκετά επικερδές, τουλάχιστον όχι για την Ελλάδα και όχι ακόμα. 9. Blog sale. Η επιλογή των νέων. Πολλές fashion αλλά και beauty bloggers στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, κάνουν blog sale προκειμένου να προωθήσουν σε προσιτές τιμές ρούχα, αξεσουάρ και καλλυντικά που δεν χρειάζονται πλέον και θεωρούν ότι μπορούν να τα πουλήσουν για να βγάλουν ένα μικρό χαρτζιλίκι. Έχω γράψει ένα αναλυτικό άρθρο για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα blog sale.

Click here


10. Δημιουργία Σεμιναρίων. Ίσως η πιο συχνή επιλογή για τους ξένους Bloggers. Πρόκειται ουσιαστικά για την πώληση Webinars ή Σεμιναρίων πάνω στο θέμα που ειδικεύεται ο ιστολόγος. Τα πιο συχνά στο εξωτερικό είναι σχετικά με life coaching, NLP, Marketing , sales, εναλλακτική φιλοσοφία και εναλλακτικές θεραπείες αλλά και arts & crafts.

Δείτε το βίντεο

Αυτοί είναι πιο διαδεδομένοι τρόποι για να βγάλετε λεφτά μέσω του Blog σας. Παράλληλα υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι, να εξοικονομήσετε χρήματα χωρίς όμως να πάρετε πραγματική αμοιβή. Για παράδειγμα μπορείτε να κερδίσετε Bonus rewards συστήνοντας το αγαπημένο σας κατάστημα και να εξοικονομήσετε χρήματα από την επόμενη παραγγελία σας. Έτσι λειτουργεί το Iherb για παράδειγμα. Για κάθε φίλο σας που συστήνετε με τον κωδικό σας, εκείνος εξοικονομεί κάποια χρήματα από την πρώτη του παραγγελία αλλά και εσείς έχετε την δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα με τις συστάσεις σας.


TECH

Κάνε το android κινητό σου αγνώριστο Δύο δωρεάν apps που θα κάνουν το τηλέφωνό σου πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο

γράφει η Δέσποινα Το κινητό σου κολλάει συχνά και σκέφτεσαι να πάρεις καινούριο; Ε,λοιπόν, δε χρειάζεται! Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας καλός εκκινητής (launcher) . Τι είναι αυτό; Μία εφαρμογή που αντικαθιστά την "εκκίνηση" του κινητού σου και σου δίνει τη

δυνατότητα να ξαλαφρώνεις το κινητό από εφαρμογές που τρέχουν στο background με ένα απλό tap στην οθόνη, με αποτέλεσμα το κινητό να γίνεται πιο γρήγορο. Επίσης, αλλάζει την εμφάνιση της αρχικής οθόνης και των εικονιδίων και σου δίνει πρόσβαση σε θέματα και wallpapers

ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ

Και τις δύο εφαρμογές θα τις βρεις στο Playstore με μια απλή αναζήτηση


Εγώ δοκίμασα και σου προτείνω τον Hola Launcher. Κατά τη γνώμη μου είναι από τις καλύτερες εφαρμογές στο είδος του, είναι πολύ ελαφρύς (κάτω από 10 MB και μπορείς να τον βάλεις είτε στο τηλέφωνο είτε στο tablet σου. Αν αναρωτιέσαι που βρίσκουν όλοι τις φατσούλες και τα διάφορα εικονίδια που συνοδεύουν τα posts τους στο instagram και αλλού, η απάντηση είναι ότι έχουν εγκαταστήσει ένα άλλο πληκτρολόγιο στο κινητό ςτους. Γίνεται αυτό; Θα μου πεις. Ναι, θα είναι η απάντησή μου. Κι εγώ πρόσφατα το ανακάλυψα κι έχω να σου πω ότι εκτός από τις φατσούλες τα διάφορα apps

σου δίνουν τη δυνατότητα να διαμορφώσεις το πληκτρολόγιό σου με τον τρόπο που σε βολεύει. Μπορεί πχ να μη θέλεις να αλλάζεις από γράμματα σε αριθμούς κάθε φορά που θες να πληκτρολογήσεις ένα νούμερο. Έγινε! Μπορεί να θέλεις να εμφανίζονται βελάκια για εύκολη μετακίνηση στο πληκτρολόγιό σου. Έγινε!Μπορεί να θέλεις να αλλάξεις απλά χρώμα στο πληκτρολόγιο;Γίνεται κι αυτό! Τα keyboard apps έχουν τόσες πολλές επιλογές που μπορείς να κάνεις τα πάντα! Το αγαπημένο μου είναι το SwiftKey keyboard. Δεν μου έχει κολλήσει ποτέ τους 3 μήνες που το έχω και με βολεύει απίστευτα για λόγους που δεν μπορείς να καταλάβεις αν δεν το δοκιμάσεις. Τι περιμένεις λοιπόν; Give it a try!


Add a little bit of body text

Χρωματικές προτάσεις για μετάβαση από καλοκαιρινό σε χειμερινό μακιγιάζ! γράφει η Νατάσα

Το φθινόπωρο για μια γυναίκα σημαίνει συνήθως την αρχή αλλαγής αποχρώσεων και υφής στα καλλυντικά της και ενώ είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τις περισσότερες καθώς προσφέρει μια ανανέωση στιλ, .

μια μερίδα γυναικών προβληματίζεται ως προς τις επιλογές που έχει για μια πιο ομαλή μετάβαση σε χειμερινό μακιγιάζΤο καλοκαίρι τυπικά προστάζει φωτεινές, φλούο


αποχρώσεις σε μάτια και χείλη με ελαφριά κάλυψη και ηλιοκαμένη όψη στην επιδερμίδα, ενώ το φθινόπωρο επιλέγουμε συνήθως μια πιο επιτηδευμένα ματ όψη, εντάσσεται και πάλι το ρουζ (αντί για bronzer/terracotta,) στο καθημερινό μας μακιγιάζ και επιλέγουμε αποχρώσεις πλούσιες και με μεγαλύτερη χρωματική ένταση . Σε αυτό το άρθρο θα σας προτείνω ορισμένες εναλλακτικές για αποχρώσεις που τιμούμε ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο για μια ευκολότερη μετάβαση για όσες δυσκολεύεστε να τις αποχωριστείτε!

Μπλε ρουα η ’navy’ αντί για τιρκουάζ/ μπλε ηλεκτρικ Το σκούρο μπλε αποτελεί μια ώριμη, chic μεταβατική επιλογή για το τιρκουάζ η μπλε ηλεκτρικ –αποχρώσεις τις οποίες οι περισσότερες γυναίκες τιμούν δεόντως το καλοκαίρι, συνήθως σε μορφή μάσκαρα η μολυβιού στο εσωτερικό του ματιού. Ένα σημαντικό θετικό που προκύπτει σε αισθητικό επίπεδο με την χρήση αυτής της απόχρωσης είναι ότι δημιουργεί την ‘ψευδαίσθηση’ λευκότερου βολβού στα μάτια, με αποτέλεσμα το βλέμμα δείχνει πιο ξεκούραστο και νεανικό! Τέλος, υπογραμμίζει πιο αυστηρά το βλέμμα προσθέτοντας ένταση που παραπέμπει περισσότερο σε χειμερινή σεζόν.


Δαμασκηνί η ‘plum’ αντί για μπρονζε Αν και το μπρονζε μπορεί να θεωρηθεί απόχρωση παντός καιρού καθώς πρόκειται για μια πιο φωτεινή εναλλακτική της απλής καφέ σκιάς στην οποία συνήθως επιστρέφουν οι περισσότερες γυναίκες, το δαμασκηνί σίγουρα αποτελεί μια περισσότερο ενδιαφέρουσα πρόταση για Φωτεινό κόκκινο αντί για φθινοπωρινό μακιγιάζ καθώς κοραλλί/πορτοκαλι και μωβ η κολακεύει λίγο πολύ όλες τις δαμασκηνί αντί για φουξία γυναίκες και παράλληλα Ένα φωτεινό κόκκινο κραγιόν διατηρεί την ιδία οικεία μπορεί να δείξει εξίσου ζεστασιά στο βλέμμα.. παιχνιδιάρικο με ένα κοραλλί η Το μωβ ενώ επίσης είναι πορτοκαλί κραγιόν, όντας όμως αγαπημένο χρώμα για το "κλασσική" απόχρωση σίγουρα χειμερινό μακιγιάζ ματιών, προσθέτει μια παραπάνω αρκετές γυναίκες το θεωρούν σοβαρότητα και παραπέμπει δύσκολη η "τρομακτική" περισσότερο σε χειμερινό μακιγιάζ . απόχρωση (ιδιαίτερα σε Θεωρείται chic επιλογή για όλες τις μορφή σκιάς όπου καλύπτει ηλικίες.Το φούξια είναι από τις μεγάλη επιφάνεια του ματιού.) πλέον αγαπημένες αποχρώσεις Έτσι το δαμασκηνί αποτελεί κραγιόν για το καλοκαίρι καθώς μια πιο ήπια "φιλική" επιλογή είναι απόλυτα κοριτσίστικη και η που ταιριάζει εξίσου σε όλα τα φωτεινότητα του αναδεικνύει χρώματα ματιών!


ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα το μαύρισμα που αποκτούν οι περισσότερες γυναίκες-ειτε φυσικά είτε με την χρήση κάποιου bronzer. Το μωβ η δαμασκηνί λοιπόν αποτελεί ιδανική πρόταση για ένα εξίσου trendy μακιγιάζ για όλες τις ηλικίες, άπλα προσαρμόστε το στα μέτρα σας επιλέγοντας είτε ματ υφές για πιο extreme fashion statement, ενυδατική/κρεμωδη υφή για ‘κλασσικό’ αποτέλεσμα η sheer/διάφανη υφή για πιο φυσικό ‘δαγκωμένο’ εφέ στα χείλη. Στη τελευταία περίπτωση επιλέξτε ένα προϊόν σε μαρκαδόρο η μολυβί/balm.

Κλείνοντας σας αφήνω με μια all time classic επιλογή μακιγιάζ, το λεγόμενο 'pin-up' με το όποιο μπορείτε άφοβα να φορέσετε οποιαδήποτε απόχρωση κραγιόν θέλετε συμπεριλαμβανόμενου φυσικά και του λατρεμένου Μπορντώ-το όποιο σαν πινελιά στα


στα χείλη και νύχια αποτελεί σταθερή αξία για όλες και ένδειξη ότι το καλοκαίρι έχει έρθει πια επίσημα στο τέλος του…κάλο χειμώνα σε όλες!

΄Δείτε το πιο πρόσφατο βίντεο της Νατάσας


Από μικρή έβλεπα ταινίες ή διάβαζα βιβλία – δεν υπήρχαν βέβαια αρκετά βιβλία τότε για την γιορτή αυτή- για το Halloween. Πότε κάποιο κανάλι έβαζε την ταινία τον Οκτώβριο, πότε όμως τις βάζανε όταν είχαμε και εμείς Απόκριες. Το Halloween στην Ελλάδα δεν γιορτάζεται αν και δεν διαφέρει πολύ από τις δικές μας Απόκριες.

Halloween movies

Τι είναι όμως το Halloween ; Στις 31 Οκτωβρίου κάθε χρόνο στην Βόρειο Αμερική γίνονται πολλά τρομακτικά πράγματα : Φωτισμένες κολοκύθες, ανθρώπινοι σκελετοί, φαντάσματα, μάγισσες κάνουν την τρομακτική τους εμφάνιση στους δρόμους της Αμερικής. Τα παιδιά ντυμένα με κάθε λογής ενδυμασίες πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι και ρωτάνε αν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού θέλουν φάρσα ή κέρασμα και με την σειρά τους οι ς ιδιοκτήτες τους δίνουν ζαχαρωτά για την ανάπαυση των ψυχών. Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even και σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων», που γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου στις καθολικές χώρες. . Η γιορτή χάνεται στα βάθη των αιώνων. Έχει ειδωλολατρικές ρίζες και σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

που πρέπει να δει

γράφει η Τίνα


Σας μάζεψα τις αγαπημένες μου ταινίες για να τις δείτε είτε μόνες είτε με παρέα : • Hocus Pocus (1993) • Ernest Scared Stupid (1991) • Idle Hands (1999) • The Nightmare Before Christmas (1993) • Addams Family Values (1993) • The Pumpin Karver (2006) • Trick ‘r Treat (2007) • Ginger Snaps (2000) • Lady in White (1988) • Halloween (1978) • Frankenweenie (2012) • Monster House – Το Τερατόσπιτο (2006) • Ghostbusters (1984) • Coraline (2009) • The Witches (1990) • Beetlejuice (1988) Φυσικά μπορείτε να αναζητήσετε και άλλες ταινίες ή βιβλία με το συγκεκριμένο έθιμο Oπότε εσείς τι διαλέγετε :Trick ‘r Treat;


Halloween nails

Γράφει η Κατερίνα Το φθινόπωρο μπορεί να φέρνει τη βροχή και τα φύλλα που κιτρινίζουν στα δέντρα, αλλά μαζί του έρχεται και το Halloween. Ξενόφερτη γιορτή που μοιάζει στην δική μας Αποκριά, ωστόσο δεν παύει να επηρεάζει τα τελευταία χρόνια και την εγχώρια μόδα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να περάσει απαρατήρητο και από το edityourlife.


Τα Nudes συνεχίζουν να είναι σταθερά στις πρώτες επιλογές μας, αλλά αυτή την εποχή γίνονται λιγότερο φωτεινά. Επηρεασμένα από την μουντάδα του καιρού, χάνουν κάτι από την ζωηράδα τους.

Μαζί με τα nudes έρχονται και οι taupe αποχρώσεις. Taupe = Σταχτί σε ελέυθερη μετάφραση. Και για άλλη μια χρονιά θα πλυμμηρίσουμε με αποχρώσεις του σταχτί.


Το πράσινο δίνει εξωπραγματική διάσταση στα νύχια μας το φετινό φθινόπωρο. Το μαύρο παραμένει πάντα στην μόδα, ενώ η κολοκύθα εμπνέει χρώμα στα νύχια μας.


Fall Nail art tutorial γράφει η Ελευθερία

Φθινοπώριασε που σημαίνει ότι τα έντονα χρώματα στα βερνίκια νυχιών δίνουν την θέση τους στις πιο σκούρες, μελαγχολικές ίσως αποχρώσεις. Στο μανικιούρ που θα σου δείξω επιλέγω σκούρες αποχρώσεις ως βασικά χρώματα, όμως προσθέτω πινελιές σε χρώματα και σχέδια που το κάνουν λίγο πιο χαρούμενο. Έχω επιλέξει χρώματα ως βασικά κόκκινο βουργουνδίας και καφέ και για το nail art πράσινο, μπεζ, πορτοκαλί, κίτρινο, κόκκινο και NOMADIC 24 χρυσό. |


Αρχικά, βάφω τα νύχια εναλλάξ με μπορντό και καφέ. Επιλεγώ να δημιουργήσω το σχέδιο σε μέσο και παράμεσο. Βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

1. Με μια οδοντογλυφίδα δημιούργησε κάθετες γραμμές με πράσινο βερνίκι, δεν χρειάζεται να είναι ευθείες

2. Στην συνέχεια σχημάτισε λουλουδάκια με την βοήθεια ενός dotting tool και με τα βερνίκια νύχια χρώματος μπεζ, πορτοκαλί, κίτρινο και κόκκινο.


3. Έπειτα γεμίζεις με αφηρημένες τελίτσες από πράσινο βερνίκι.

4. Τέλος με το χρυσό βάζεις μια τελίτσα στο κέντρο από τα λουλουδάκια που δημιούργησες πριν. Στα υπόλοιπα νύχια κάνεις τελίτσες κάθετα σε τρία μεγέθη. Έτοιμο! Δοκίμασε το αν θέλεις κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα!


Voila!

Δεν παραλείπεις την βάση στο ξεκίνημα για να προστατέψεις τα νύχια σου και το top coat για λάμψη και εξτρά διάρκεια του αποτελέσματος. Καλή επιτυχία! Τα βερνίκια που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο tutorial


FITNESS

Με το δεξί χέρι πιάνεις την αριστερή πλευρά του προσώπου και την πιέζεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Το ίδιο κάνεις και με το αριστερό χέρι. Είναι απλή διατατική άσκηση για την ένταση στον αυχένα και για όσους περνάνε πολλές ώρες στον υπολογιστή. Μπορείς να την επαναλάβεις πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας! Μία παραλλαγή της είναι με την τοποθέτηση του χεριού στο κεφάλι, πιέζοντάς το δεξιά και αριστερά μέχρι να νιώσεις ένα ελαφρύ τράβηγμα στον αυχένα.

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορεί να έχεις πιαστεί και να έχεις διάφορους πόνους στη μέση, στον αυχένα, στα χέρια, στα πόδια, σε όλο σου το σώμα. Μπορεί να οφείλεται στις πολλές ώρες ορθοστασίας, στις πολλές ώρες στην καρέκλα, στη λάθος στάση σώματος, στα λάθος παπούτσια, σε μια απότομη κίνηση, η λίστα είναι ατελείωτη. Γι’ αυτό υπάρχουν οι ασκήσεις stretching όμως (κοινώς διατάσεις)! Γιατί είναι πιο εύκολο να κάνεις μερικές απλές κινήσεις στο κρεβάτι σου για να ανακουφίσεις τη μέση σου, παρά να αλλάξεις τα αγαπημένα σου παπούτσια, ακόμα κι αν σε επιβαρύνουν. Γυναίκα είμαι, σε καταλαβαίνω!

Τεντώσου κάνει καλό!

γράφει η Βίλλυ Παρακάτω θα δεις απλές ασκήσεις stretching («τεντώματος»/ «ξεπιάσματος»/ διατάσεις όπως θέλεις πες το) που μπορείς να τις κάνεις στην καρέκλα, στον καναπέ, στο κρεβάτι σου ή ακόμα και περιμένοντας στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας. Τόσο απλές, τόσο εύκολες κι όμως τόσο ευεργετικές!


Τοποθετείς το δεξί χέρι πάνω από το αριστερό, πιάνεις τις παλάμες σου και τις πιέζεις προς τα πάνω, ενώ τους ώμους προς τα κάτω. Επαναλαμβάνεις με το αριστερό χέρι πάνω από το δεξί. Είναι κατάλληλη διατατική άσκηση για το ξεκλείδωμα των ώμων και ιδανική για όσους εκτός από καθιστική δουλειά, έχουν και κακή στάση σώματος.

Με το αριστερό χέρι πιέζεις τον δεξιό αγκώνα προς τα κάτω, τοποθετώντας τον πίσω από το κεφάλι. Είναι άσκηση για διάταση τρικέφαλου. Μετά από αυτή την άσκηση θα νιώθεις τα χέρια σου ανάλαφρα!


Με τη δεξιά παλάμη πιέζεις το αριστερό χέρι προς το σώμα σου. Είναι διάταση για το λαιμό, τον αυχένα και κυρίως για τους ώμους. Τεντώνοντας τα χέρια μπροστά, με τα δάχτυλα του αριστερού χεριού, τραβάς τη δεξιά παλάμη προς τα έξω και μετά προς τα μέσα. Είναι διάταση του πήχη και του δικέφαλου. Πολύ ευεργετική άσκηση είτε κάνεις χειρωνακτική εργασία, είτε πληκτρολογείς πολλές ώρες.


Πιάνεις τα δάχτυλα των χεριών μεταξύ τους και τεντώνεις τα χέρια ψηλά και ελαφρά πίσω από τους ώμους, κρατώντας όμως χαμηλά τους ώμους. Είναι κατάλληλη άσκηση για τη χαλάρωση του αυχένα και των ώμων. Ξαπλώνεις και τυλίγεις τα χέρια σου γύρω από τα γόνατά σου πιέζοντάς τα προς το στήθος. Μπορείς να κάνεις και κυκλικές κινήσεις με τη μέση σου. Είναι μια καταπληκτική άσκηση για την αποσυμπίεση της μέσης. Συνήθως γίνεται μετά το τέλος έντονης σωματικής άσκησης.


Ξαπλώνεις και τυλίγεις τα χέρια σου γύρω από το αριστερό γόνατο πιέζοντάς το προς το στήθος. Επαναλαμβάνεις με το δεξί πόδι. Θα νιώσεις τη μέση σου να ξεκουράζεται στο λεπτό.

Ξαπλώνεις ανάσκελα και στρέφεις τη λεκάνη προς την δεξιά πλευρά. Με το δεξί χέρι πιέζεις το αριστερό γόνατο προς το πάτωμα. Επαναλαμβάνεις από την άλλη πλευρά. Είναι ιδανική άσκηση για τη μέση.


Κάθεσαι ανοίγοντας τα πόδια και σκύβεις τον κορμό σε κάθε πόδι, ακουμπώντας τα χέρια κοντά στα πέλματα. Είναι άσκηση για ξεκούραση πλάτης, μέσης αλλά και των προσαγωγών

Κάθεσαι και τεντώνεις τα πόδια μπροστά. Σκύβεις με τον κορμό μπροστά απλώνοντας τα χέρια μέχρι τα πόδια.. Βοηθάει στην ευλυγισία,τεντώνει τησπονδυλική στήλη και είναι κατάλληλη για διάταση των δικέφαλων μηριαίων και γαστροκνημίου μυ. Είναι ιδανική για εσένα που σε τρώει η ορθοστασία.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την yoga & pilates instructor και personal trainer Χριστίνα Βασκαντήρα για την καθοδήγηση και την προθυμία της να φωτογραφηθεί καθώς και το αγαπημένο μου γυμναστήριο 2be Fit (που με έκανε να αγαπήσω τη γυμναστική) για τη φιλοξενία!

Στέκεσαι όρθια και λυγίζεις το αριστερό γόνατο. Με το δεξί χέρι πιάνεις το πέλμα, πιέζοντάς το προς το σώμα σου. Μπορείς να στηρίζεσαι σε σταθερή επιφάνεια για να μη χάσεις την ισορροπία σου. Είναι πολύ καλή άσκηση για τα πόδια, καθώς ξεκουράζει τους τετρακέφαλους.


Το καλοκαίρι πέρασε, ενώ το φθινόπωρο έχει μπει με βήμα ταχύ, τουλάχιστον ημερολογιακά. Εσύ έχεις ήδη ανανεωθεί εσωτερικά και εξωτερικά. Το σπίτι σου όμως; Όχι, δεν εννοώ χαλιά, ριχτάρια και couvre lit. Ούτε τη διακόσμηση του σπιτιού, που φυσικά είναι απαραίτητη για να μπεις στο κλίμα. Μιλάω για την αύρα του σπιτιού. Αυτό το αδιόρατο στοιχείο που εντοπίζεις στην ατμόσφαιρα και σε κάνει να μη θέλεις να ξεκολλήσεις από το συγκεκριμένο χώρο! Ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να «καθαρίσεις» ενεργειακά το σπίτι και να το κάνεις μια ζεστή και φιλόξενη φωλίτσα είναι με τη μέθοδο της αρωματοθεραπείας.

Αρωματικά κεριά, sticks, home diffusers, αρωματικά χώρου σε μορφή σπρέυ, αρωματικό λύχνο με αιθέρια έλαια, ποιος δεν έχει κάτι από τα παραπάνω στο σπίτι του. Ποια αρώματα όμως είναι κατάλληλα για αυτή την εποχή και σε τι συμβάλει το καθένα;

SPA στο σπιτι γράφει

η Βίλλυ

Υποδέξου το φθινοπωρο με τη βοηθεια της αρωματοθεραπείας


Κανέλλα: Είναι το νούμερο ένα άρωμα για το φθινόπωρο και το χειμώνα! Μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της κανέλας είναι ιδανικές για την αναζωογώνηση του χώρου. Μπορείς να αφήσεις το άρωμά της να διαχέεται σε πιο σκοτεινούς χώρους του σπιτιού και θα δεις τη διαφορά στην ενέργεια του χώρου άμεσα! Επίσης ενδείκνυται και για χώρους που δεν αερίζονται καλά.

Ευκάλυπτος: το φθινόπωρο τα κρυολογήματα πηγαινοέρχονται. Το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου είναι ιδανικό για την πρόληψη αλλά και την καταπολέμησή τους, καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στις λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Λεμόνι: το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει παρόμοιες ιδιότητες με αυτές του ευκαλύπτου. Καθαρίζει την Πορτοκάλι: Το άρωμα από το αιθέριο ατμόσφαιρα, βοηθά στην έλαιο του πορτοκαλιού είναι γλυκό καταπολέμηση της γρίπης και φρουτώδες. Δημιουργεί μια ζεστή και λοιπών λοιμόξεων του και γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι, αναπνευστικού και επιπλέον λειτουργώντας καταπραϋντικά για το λειτουργεί ως νευρικό σύστημα. Θεωρείται αντικαταθλιπτικό. Παύει να σε αγχώνει η μελαγχολία της εξαιρετικό αντικαταθλιπτικό και βοηθά στην καταπολέμηση του στρες. εποχής!


Σανδαλόξυλο: το σανδαλόξυλο είναι πολύ δημοφιλές στην Ινδία και το χρησιμοποιούν ως ιερό θυμίαμα και συστατικό των αρωμάτων. Στην αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του άγχους, της κατάθλιψης και της αϋπνίας. Το ξυλώδες άρωμά του επίσης βοηθά στον διαλογισμό, ενώ παράλληλα είναι από τα πιο αγαπητά αρώματα σε άνδρες.

Κέδρος: το άρωμα του κέδρου λειτουργεί καταπραϋντικά, καθώς χαλαρώνει το νευρικό σύστημα. Χρησιμοποιείται κυρίως στο διαλογισμό, αφού είναι φυσικό ηρεμιστικό και αγχολυτικό. Το άρωμά του, αν και λίγο βαρύ, είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον χειμώνα και την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα.

Λιβάνι: είναι ιδανικό όχι μόνο ως αρωματικό χώρου, αλλά και για χρήση στο σώμα. Μια λοσιόν με βάση το λιβάνι είναι ιδανική για το δέρμα που έχει εκτεθεί πολλές ώρες στον ήλιο. Επίσης συμβάλει στην καταπολέμηση του στρες καθώς αποφορτίζει την ατμόσφαιρα.


Βανίλια: στην αρωματοθεραπεία δεν επιλέγονται τα αρώματα μόνο με βάση τις ιδιότητές τους, αλλά κυρίως με τα συναισθήματα που μας προκαλούν αλλά και με τις ιδιαίτερες προτιμήσεις που έχει ο καθένας. Έχει διαπιστωθεί λοιπόν ότι το άρωμα της βανίλιας είναι το πιο περιζήτητο, συμβάλει στην καλύτερη διάθεση και προκαλεί συναισθήματα ζεστασιάς και γαλήνης! Μήπως συνδέεται με τις μνήμες που έχουμε όλοι από τα κουλουράκια της γιαγιάς;

Τροποι χρήσης

Τα αρωματικά sticks είναι προτιμότερο να τοποθετούνται σε χώρους που κάνει ρεύμα, όπως κοντά στο παράθυρο, ώστε να διαχέεται το άρωμά τους.

Επίσης σύμφωνα με το feng shui, με αυτό τον τρόπο ο αέρας και η ενέργεια του σπιτιού ανανεώνονται και γεμίζουν με την καθαρή ενέργεια των αρωμάτων που επιλέγεις! Τα αιθέρια έλαια τοποθετούνται στον αρωματικό λύχνο, αραιωμένα σε νερό. Προσοχή όμως στην ποσότητα, 2-4 σταγόνες συνήθως αρκούν.


Τα home diffusers καλύτερα να τοποθετούνται στο μπάνιο, ενώ προτιμότερες είναι οι λιγότερο γλυκιές μυρωδιές, όπως λεμόνι ή ευκάλυπτος.

Ένας άλλος πολύ πρακτικός και εύκολος τρόπος χρήσης αρωματικών ελαίων είναι να αραιώσεις μερικές σταγόνες σε ένα μπουκαλάκι σπρέυ γεμισμένο με νερό. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ψεκάζεις τους χώρους που επιθυμείς, όποτε το επιθυμείς χωρίς να έχεις το άγχος των κεριών.


BODY AND MIND

Yoga και διαλογισμός γράφει η Βίλλυ

Πριν από αρκετά χρόνια έπαθα την πρώτη κρίση πανικού. Και ακολούθησε δεύτερη, που την ακολούθησε και τρίτη. Και γενικώς ακολουθούσαν κρίσεις πανικού

απροειδοποίητα, σε διάφορα μέρη και σε διάφορες ώρες της ημέρας. Τις αγνοούσα, μέχρι που άρχισαν να δυσκολεύουν τη ζωή μου, αφού δεν μπορούσα να μπω στο μετρό πλέον. Και τότε μπήκε στη ζωή μου η

yoga και μαζί με τη yoga ο διαλογισμός. Κι από εκεί που κοίταζα περίεργα όποιον μου έλεγε «Πάρε μια βαθιά αναπνοή», άρχισα να παίρνω βαθιές αναπνοές από μόνη μου. Και να κάνω και «ομμμ». Και να κάθομαι και οκλαδόν. Ο διαλογισμός είναι μέρος της yoga. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία μπορείς να επιτύχεις πολύ βαθιά χαλάρωση και ηρεμία, επιβραδύνοντας και βαθαίνοντας την αναπνοή. Τα οφέλη του διαλογισμού είναι αμέτρητα. Το κυριότερο βέβαια είναι η χαλάρωση και η καταπολέμηση του στρες. Λίγα μόλις λεπτά την ημέρα αρκούν για να χαλαρώσεις την ένταση της ημέρας και να χαμηλώσεις τους τόνους.


BODY AND MIND Κι αν το δοκιμάσεις το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς, θα δεις σημαντική διαφορά στην ποιότητα του ύπνου σου. Για να διαλογιστείς δεν χρειάζεσαι πολλά πράγματα. Μόνο ρούχα που θα σε κάνουν να νιώθεις πολύ άνετα κι ένα ήσυχο περιβάλλον με χαμηλό φωτισμό κατά προτίμηση. Θα μπορούσες να διαλογιστείς ακούγοντας απαλή μουσική (θα βρεις πάρα πολλές επιλογές στο youtube). Προσωπικά προτιμώ ήχους από τρεχούμενο νερό, και θα σου συνιστούσα να ακούσεις διαφορετικές μελωδίες μεχρι να

άρωμα που βοηθάει στη συγκέντρωση. Στο διαλογισμό το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η αναπνοή. Υπάρχουν διαφορετικά είδη αναπνοής.

βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο! Παράλληλα θα μπορούσες να απολαύσεις και τις ευεργετικές ιδιότητες της Πάρε μια αρωματοθεραπείας, βαθια ανάσα επιλέγοντας ένα


BODY AND MIND ευθυγραμμισμένο στο α ή/ πάτωμα.Για καλύτερη δ αφρα ατ ή συγκέντρωση μπορείς να κλείσεις τα μάτια α απ ή: και να ακουμπήσεις τα Όταν γεννιόμαστε η χέρια στα γόνατα αναπνοή μας είναι ακουμπώντας τον κοιλιακή. Με το αντίχειρα στον δείκτη. πέρασμα των χρόνων Κατά την κοιλιακή όμως αυτό αλλάζει. αναπνοή νιώθεις να Υπάρχει μια θεωρία που φουσκώνει η κοιλιά υποστηρίζει ότι η σου στην εισπνοή και αναπνοή παύει να είναι να επανέρχεται στην κοιλιακή επειδή εκπνοή. Θεωρείται η συσσωρεύουμε πολύ κατάλληλη αναπνοή αρνητική ενέργεια από για χαλάρωση, καθώς άγχος και αρνητικά είναι πιο βαθιά και συναισθήματα, η οποία καταβάλλεται λιγότερη αποθηκεύεται στην προσπάθεια και κοιλιακή χώρα. Κι έτσι ενέργεια για να δεν υπάρχει ελεύθερος επιτευχθείΚατά τη χώρος για την αναπνοή διάρκεια του Για να διαλογιστείς με διαλογισμού είναι την αναπνοή σου καλό πολύ λογικό, ειδικά είναι να καθίσεις σε μια στην αρχή να άνετη στάση με τον δυσκολεύεσαι να κορμό κάθετα συγκεντρωθείς

Η κοιλι κ ι γμ ικ ν νο

.Κάθε φορά όμως που από το μυαλό σου περνάνε οι έγνοιες και τα θέματα που σε απασχολούν, τότε προσπάθησε να συγκεντρωθείς στην αναπνοή σου, νιώθοντας και ακούγοντάς την. Έστω και 3 λεπτά μέσα στην ημέρα για διαλογισμ όαρκούν για να δεις τα οφέλη του. Κάποια από τα οφέλη που αντιλαμβάνεσαι άμεσα, είναι η βελτιωμένη συγκέντρωση, η αίσθηση ηρεμίας και η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Είναι πολύ σημαντικό οι αναπνοές να γίνονται από τη μύτη.


BODY AND MIND

Είναι η αναπνοή που πραγματοποιείται ή: από τον θώρακα.

Πλευρική/ Θωρακική αναπνο

Ξαπλώνεις, τοποθετείς τα χέρια σου στα πλευρά σου και με την εισπνοή νιώθεις να ανοίγει ο θώρακας και με την εκπνοή να κλείνει. Συνήθως επιλέγεται πριν από κάποια σωματική άσκηση.

Αφήνεις τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα, ύθ ρ α απ ή: ενώ είσαι ξαπλωμένη ανάσκελα.Μετά Δεν είναι ακριβώς από μερικά λεπτά στρέφεις το σώμα στη διαφορετικό είδος δεξιά πλευρά σε εμβρυακή στάση. Η αναπνοής, λέγεται ελεύθερη ξαπλωτή αυτή στάση ονομάζεται όμως γιατί δεν χρειάζεται να savasana και γίνεται στο τέλος της yoga, είσαι συγκεντρωμένος σε όταν έχει προηγηθεί μια σειρά αυτήν και δεν είναι διαφορετικών στάσεων. Ρίχνει τους απαραίτητο να κρατάς παλμούς της καρδιάς και ηρεμεί το κάποιο ρυθμό. πνεύμα.

Ελε ε η ν

νο


Γι’ αυτό λοιπόν πάρε βαθιά ανάσα και πες χαμηλόφωνα «ομμμ»!


λλάζοντας χρώματα το Φθινόπωρο

Α

Δεν ήμουν λάτρης και φανατικός οπαδός του φθινοπώρου. Ανέκαθεν λάτρευα το καλοκαίρι, αγαπούσα την άνοιξη, με ενθουσίαζε ο χειμώνας. Το φθινόπωρο πάντα μου προκαλούσε ανάμεικτα συναισθήματα, είχε την ικανότητα να με κάνει

γράφει η Βίλλυ νιώθω χαρά και λύπη ταυτόχρονα. Πρωτοστατούσε μια μελαγχολία που δύσκολα μπορούσα να τη διευκρινίσω. Οι συχνές βροχές, η μέρα που αρχίζει να μικραίνει, τα παιδιά που μαζεύονται νωρίτερα στα σπίτια τους, όλα συνέβαλαν στην κακή διάθεση που με έπιανε κυρίως τις απογευματινές ώρες. Και πώς να συμπαθούσα το φθινόπωρο αφού ήταν Σεπτέμβριος όταν αποχωρίστηκα τις φίλες μου γιατί πέρασαν σε σχολές σε


διαφορετικές πόλεις. Και Οκτώβριος ήταν όταν έπρεπε να φύγω κι εγώ. Σεπτέμβριος πάλι όταν έπρεπε να γυρίσω στην πόλη μετά από το πιο τρελό, μαγικό και μεθυστικό καλοκαίρι κάπου στο Αιγαίο. Τον πιο επώδυνο χωρισμό μου τον πέρασα Νοέμβριο. Λένε όμως ότι η ζωή έχει το χρώμα που της δίνεις, κι εγώ θα πω ότι και οι εποχές έχουν το χρώμα που τους δίνεις. Αποφάσισα να αλλάξω χρώμα στο φθινόπωρο και από γκρίζοανθρακί να το κάνω χρυσό, σαν το χρώμα των φύλλων που πέφτουν και καφέ, σαν τη μουσταλευριά που έτρωγα μανιακά όταν ήμουν μικρή πάντα τέτοια εποχή! Και κάπως έτσι συνειδητοποίησα ότι μπορεί να μην είναι και τόσο άσχημο! Όσο κρυώνει ο καιρός τόσο αυξάνονται οι συγκεντρώσεις στα σπίτια. Φίλοι πηγαινοέρχονται μαζί με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά, γλυκά στο ταψί, ποτά και επιτραπέζια. Τα ράφια γεμίζουν με κάθε λογής ποικιλίες τσαγιού.

. Οι χνουδωτές ζακέτες είναι σε πρώτη ζήτηση στην ντουλάπα και τα χαριτωμένα καλτσάκια με φιογκάκια επιτέλους βγαίνουν από τα συρτάρια. Ακόμα και τα χρώματα δείχνουν διαφορετικά! Το κοραλί και το κίτρινο αποκτούν άλλο νόημα και μπορούν να σου φτιάξουν τη διάθεση σε μια μέρα χωρίς ήλιο. Το πρωινό χουζούρεμα γίνεται όλο και πιο συχνό, ενώ η Κυριακάτικη τεμπελιά απενοχοποιείται πλήρως! Είναι η εποχή που οι άνθρωποι έρχονται πιο κοντά, δεν ξέρω γιατί αλλά συμβαίνει, και κάνουν σχέδια μακρινά και κοντινά. Είναι μια μικρή Πρωτοχρονιά, όσο είσαι στην αναμονή για την κανονική Πρωτοχρονιά. Σεπτέμβριο πέρασα το τελευταίο μάθημα στη σχολή μου και Σεπτέμβριο έπιασα την πρώτη μου δουλειά. Ήταν Νοέμβριος όταν πήρα αποφάσεις που άλλαξαν τη ζωή μου προς το καλύτερο και όταν επιτέλους πραγματοποίησα ένα ταξίδι που το οργάνωνα καιρό! Και ήταν Οκτώβριος όταν γνώρισα εσένα.


Οι αναγνώστριές μας απάντησαν Despina Despinaki: «Έντονα βαμμένα χείλη και μάτια!!! #not #edityourlife #wrong» Kate Adrastea: κακό μακιγιάζ ματιών (απουσία μάσκαρας, κακό σβήσιμο σκιάς), foundation σε λάθος απόχρωση.» Theodora Sandali: «Να τα έχουμε βγάλει όλα απ’ το συρτάρι του boudoir μας και όσο περιτέχνως κι αν τα βάλουμε πάνω μας… να ξεχνάμε το χαμόγελο! Sevi Diakantonis: «Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει μια γυναίκα, είναι να θέλει να μεταμορφωθεί σε μια άλλη με τη βοήθεια του μακιγιάζ.»

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο Magda Kapiri-kokkali: «Το λάθος φρύδι! » λάθος στο Gourou Nitsa: «Πιστεύω ότι στο μακιγιάζ δεν μακιγιάζ; υπάρχει σωστό ή λάθος. Το μακιγιάζ είναι παιχνίδι και τρόπος έκφρασης της κάθε γυναίκας! Επομένως ό,τι κι αν κάνει κάποια, το αποτέλεσμα εκφράζει εκείνη και μόνο εκείνη. Τώρα αν αρέσει και σε άλλους ή όχι είναι άλλο θέμα.


Corinne Mignon: «Τη λάθος απόχρωση του foundation αναλόγως την απόχρωση την σώζεις με concealer αν είναι πιο σκούρα ή με ένα bronzer αν είναι υπερβολικά ανοικτή. Ένα από τα λάθη είναι όταν δεν απλώνουμε το make up και στο λαιμό, φαίνεται σαν να φοράμε μάσκα στο πρόσωπο. Ένα άλλο λάθος, που είναι από τα σημαντικότερα για μένα ,είναι ο λάθος σχηματισμός των φρυδιών όταν τα τονίζουμε υπερβολικά τα φρύδια μας {…} δείχνει ένα ψεύτικο αποτέλεσμα και αγριεύει το πρόσωπο αντί Τζενη να αναδεικνύει τα φυσικά Τριανταφυλλοπουλου: «Η μας χαρακτηριστικά.»

Mirto Thanos Dionusioy: «Θεωρώ μέγα λάθος το πολύ έντονο μακιγιάζ που ξεπερνά τα όρια του βαψίματος. Αόρατο μακιγιάζ με καλυπτικά καλά προϊόντα. Επίσης το λάθος του μεικ απ απόχρωση και αντίθεση λαιμού με πρόσωπο και τα λάθος κραγιόν που κάνουν τα δόντια κίτρινα.»

#edit_readers

λάθος απόχρωση του foundation καταστροφικό!» Kitty Zola: «με μια λέξη… την υπερβολή! Την υπερβολική ποσότητα, την υπερβολική ένταση, την υπερβολική αντίθεση, το υπερβολικό… μέγεθος, τον υπερβολικό ζήλο… όλα μπορούν να θεωρηθούν λάθος, όταν είναι too much και κραυγαλέα… και όλα μπορούν να συγχωρηθούν όταν γίνονται με μέτρο!»


Giota Konsta: «Χμ, Eleni Papandreou: «Το πιο βασικό για σίγουρα είναι το λάθος μένα είναι όταν βάζουμε το eyeliner όπως foundation και η μεγάλη να’ ναι και καταστρέφουμε το σχήμα των ποσότητα. Αν θέλεις να ζωγραφίσεις πρέπει να ματιών μας και φαινόμαστε θλιμμένες και έχεις και έναν ωραίο κουρασμένες και όταν δεν είναι καλής καμβά και η λάθος ποιότητας το eyeliner ή το μολύβι και απόχρωση σε κάνει να γίνεται μαύρο όλο το μάτι! Σαν να μην έχεις μια ‘μάσκα’ (έχω έφτανε αυτό, δε βάζουμε καθόλου ρουζ και πέσει κι εγώ σε αυτό το φαινόμαστε πολύ χάλια με μαύρα μάτια και λάθος όταν ήμουν άχρωμο πρόσωπο! Επίσης είμαι κατά των μικρότερη). Για μένα σημαντικά είναι τα απεριποίητων φρυδιών! Καταστρέφουν και φρύδια (επίσης πονεμένη το καλύτερο μακιγιάζ! Αν δε γεμίσουμε τα δικιά μου ιστορία), δεν κενά και δε βάλουμε ένα brow gel(για όσες γίνεται να κάνεις ένα το χρειάζονται) το αποτέλεσμα είναι ωραίο μακιγιάζ αν δεν αστείο! {...}Επίσης καλό είναι να μη έχει καλοσχηματισμένα φρύδια. Κάτι ακόμα που χρησιμοποιούμε σκιές σε έντονα χρώματα έχω προσέξει είναι τα αν δεν πιάνει και τόσο το χέρι μας γιατί το πολύ σκούρα κραγιόν, αποτέλεσμα κάνει πολλούς να γελάνε!!! ναι μεν είναι ωραία αλλά κάνουν τα χειλάκια να φαίνονται μικρότερα από το κανονικό ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Και θα συνεχίζω γιατί τα λάθη δε σταματούν, χαχα!! Το υπερβολικό ρουζ και οι υπερβολικά έντονες σκιές (πχ μπλε, πράσινο) που φτάνουν μέχρι κάτω από το φρύδι.{...}


Iro Argyroudaki: «Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε εμείς οι γυναίκες είναι να μην φροντίζουμε το δέρμα μας, να μην το ενυδατώνουμε και να μην κάνουμε ντεμακιγιάζ {...} Η λάθος απόχρωση foundation, το υπερβολικό πάστωμα με το foundation, το ρουζ σε όλο το πρόσωπο, τα υπερβολικά ζωγραφισμένα ή ανύπαρκτα φρύδια, το ανύπαρκτο blending των σκιών, το eyeliner ως τον θεό και άλλα πολλά είναι εξίσου σημαντικά λάθη αλλά προέχει να μάθουμε να αγαπάμε και να φροντίζουμε το δέρμα μας.»

Ειρήνη Τριανταφύλλου: «Πιστεύω λίγο πολύ όλες κάνουμε ή κάναμε κάποια λαθάκια με το μακιγιάζ, αλλά για μένα το πιο καταστροφικό είναι το εξής: παράλειψη foundation.. θεωρούμε ότι δείχνουμε πιο φυσικές χωρίς αυτό, το παραλείπουμε και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου όμορφο, ειδικά αν το κοτσάρουμε και με έντονο κραγιόν! Επίσης η λάθος απόχρωση του foundation. είναι καλό να μαθαίνουμε 2-3 τιπ, να επιλέγουμε τη σωστή απόχρωση {...} Υπάρχουν 6-7 βασικά λάθη αλλά αυτό πιστεύω είναι το βασικότερο!»

Olga Kapsali: «Για μένα πρωταρχικό ρόλο παίζει η σωστή ενυδάτωση και η καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας… ακολουθεί το λάθος foundation που δεν απλώνεται και στο λαιμό με αποτέλεσμα διχρωμιών… σημαντικό ρόλο παίζουν τα φρύδια μας και ο τρόπος που τα τονίζουμε ΟΧΙ έντονα, αλλά όσο πρέπει… δε χρειάζονται υπερβολές μην το ξεχνάμε αυτό…»


Οι αναγνώστριές μας απαντούν Maria Ifadopoulou: «Ασορτί τσάντα-παπούτσιααξεσουάρ! Ξεπερασμένο και τρε-μπανάλ!» Eleni Papandreou: «Οι σιλικονάτες τιράντες στα σουτιέν! Ή έστω οι σιλικονάτες πλάτες στα σουτιέν! Άμα είναι και λίγο κιτρινισμένες ακόμα χειρότερα! Mina Gika: «Μαύρο σουτιέν με άσπρο μπλουζάκι! Τραγικό!» Kitty Zola: «Το να προσπαθείς να μιμηθείς κάποιον άλλον!» Αικατερινη Ραπτη: «Έλεος με την υπερβολή! Διαφανή και ξώπλατα, είτε έχεις ωραίο δέρμα, πλάτη, στήθος είτε όχι, κοθόρνοι που σέρνονται, τονισμένες ματάρες, χειλάρες, νυχάρες, φρυδάρες. Που πήγε η απλότητα? Τα κόκαλα της Coco Chanel θα τρίζουν.»

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μεγαλύτερο στιλιστικό λάθος;


Να αναβάλεις τις Είναι ΟΚ... δραστηριότητές σου για να περιμένεις ένα γράφει η Βίλλυ τηλεφώνημα που μπορεί να μην έρθει και Να θέλεις να μιλάς ολημερίς και ολονυχτίς με το αγόρι σου, ακόμα ποτέ. κι αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να του πεις! Να λες δυνατά και με θάρρος τις ιδέες σου, όσο τρελές κι αν ακούγονται! Να πηγαίνεις κρυφά στο ψυγείο αργά τη νύχτα γιατί είχες μια «λιγουρίτσα»! Να θέλεις να τρέφεσαι για μια ολόκληρη μέρα με σοκολάτες και milkshake! Να θέλεις να περάσεις χουζουρεύοντας όλο το πρωινό της Κυριακής, και το μεσημέρι και το απόγευμα και μέχρι να κοιμηθείς!

Να φεύγεις από την παραλία/συναυλία/πικ νικ/πάρκο αφήνοντας πίσω σου σκουπίδια. Να σε απορροφούν τόσο πολύ τα δικά σου «θέματα» που να αγνοείς τα «θέματα» των φίλων σου. Να μιλάς με αγένεια, έπαρση και άσχημο τρόπο στους συνανθρώπους σου και ειδικά σε αυτούς που σε έχουν στηρίξει.

Δεν είναι ΟΚ


Την 28η Οκτωβρίου γιορτάζουμε το "ΟΧΙ" που είπε ο Μεταξάς στους Ιταλούς με αποτέλεσμα την είσοδο της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Δυστυχώς με την παπαγαλία που υπάρχει στο σχολείο τα παιδιά μπερδεύουν την 28η Οκτωβρίου με αυτή της 25ης Μαρτίου που είναι 2 διαφορετικές Εθνικές εορτές . Η 28η Οκτωβρίου είναι Τι να πω στα παιδιά μου επίσημη γιορτή και είναι και ημέρα αργίας όπου οι Έλληνες για την 28η Οκτωβρίου τόσο του εσωτερικού, όσο και γράφει η Τίνα του εξωτερικού γιορτάζουν το «ΟΧΙ» Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Οκτωβρίου ο Ιωάννης Μεταξάς παρέλαβε ένα τελεσίγραφο από τον Ιταλό πρέσβη που ζητούσε την ελεύθερη διέλευση των Ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Ο Μεταξάς απάντησε «ΟΧΙ» , εκφράζοντας τη βούληση του Κάπως έτσι μπορούμε να Ελληνικού λαού. ξεκινήσουμε να εξιστορούμε στα Ξημερώματα, πριν τη λήξη παιδιά μας τα γεγονότα με δικά του τελεσίγραφου, ιταλικά μας λόγια για να κατανοήσουν την στρατεύματα κατέφτασαν στην σημασία εκείνης της ημέρας και Ελλάδα, έτσι αρχίζει και το φυσικά τον λόγο που παίρνουν λεγόμενο « Έπος του Σαράντα μέρος στις παρελάσεις.


Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα, γίνεται στη Θεσσαλονίκη η επίσημη εορτή με παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων επισήμων, με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης κατά τον Α΄ Βαλκανικό Πόλεμο και τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου. Στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις γίνονται μαθητικές παρελάσεις, ενώ δημόσια και ιδιωτικά κτίρια υψώνουν την ελληνική σημαία. Επίσης εκείνη τη μέρα ακούγονται τραγούδια της Σοφίας Βέμπο η οποία ερμήνευε πατριωτικά τραγούδια εκείνη την εποχή και εμψύχωνε τους Έλληνες.

Αυτά είναι κάποια από τα βασικά στοιχεία για την επέτειο της 28ης ,φυσικά μπορείτε να βρείτε πολλά εκπαιδευτικά site που αναφέρουν περισσότερα ή να επισκεφτείτε το «Πολεμικό Μουσείο» ή το «Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού» όπου κάνουν έκθεση προς τιμήν των ηρώων. Τέλος ,υπάρχουν πολλές ταινίες που έχουν γυριστεί για το 1940 όπου μπορείτε να δείτε μαζί με τα παιδιά ή να διαβάσετε κάποιο βιβλίο. Σε πιο μεγάλη ηλικία τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τους Γερμανούς και τις καταστροφές που προκάλεσαν αλλά και για τα στρατόπεδα στο Άουσβιτς και στο Νταχάου. Ένα πολύ καλό βιβλίο που μπορείτε να προμηθευτείτε είναι και το ημερολόγιο της Άννα Φρανκ –έχει γυριστεί και σε ταινίακαι περιγράφει την ζωή της μικρής Άννας κατά την διάρκεια του πολέμου.


Επίσης ο ελληνικός κινηματογράφος έχει γυρίσει πολλές ταινίες που μπορείτε να δείτε : • 28η Οκτωβρίου, ώρα 5.30 (1971) • Όχι (1969) • Η μάχη της Κρήτης (ή στη μάχη της Κρήτης, 1970) • Υπολοχαγός Νατάσα (1970) • Κατάσκοπος Νέλλη (1981) • Η Μεσόγειος φλέγεται (1970) • Οι γενναίοι του Βορρά (1970) • Η χαραυγή της Νίκης (1971) • Υποβρύχιο Παπανικολής (1971) • Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971) • Αυτοί που μίλησαν με το θάνατο (1970) • Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) • Γοργοπόταμος (1968) • Το μπλόκο (1964) • Το νησί των γενναίων (1959) • Κονσέρτο για πολυβόλα (1967)

Παιδικά και εφηβικά βιβλία για την 28η Οκτωβρίου γράφει η Δέσποινα Τα παιδιά μεγαλώνοντας είναι καλό να έρθουν σε επαφή με λογοτεχνικά βιβλία που σχετίζονται με την περίοδο του ΕλληνοΪταλικού πολέμου, την Κατοχή και την Αντίσταση.Αυτό θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν και να μάθουν πολύ περισσότερα στοιχεία για 'κείνη την εποχή.


Πολλοί αξιόλογοι Έλληνες συγγραφείς έχουν ζωντανέψει στα βιβλία τους την εποχή εκείνη. Εγώ, ως εκπαιδευτικός, σας προτείνω κάποια που αγάπησα κι εγώ στην παιδική μου ηλικία αλλά και άλλα που εκδόθηκαν όταν είχα πια μεγαλώσει. Όλα τα βιβλία που αναφέρω τα έχω διαβάσει και η ίδια και πιστεύω ότι μπορούν να απευθυνθούν και σε κοινό μεγαλύτερης ηλικίας. Διαβάστε τα λοιπόν μαζί με τα παιδιά ή προτείνετε στα παιδιά να τα διαβάσουν αν είναι μεγαλύτερης ηλικίας ή διαβάστε τα εσείς για να μπορείτε να μιλήσετε στα παιδιά πιο άμεσα γι'αυτό το θέμα. Για την κατοχή και την Αντίσταση Για τη δικτατοριά του Μεταξά Το καπλάνι της Βιτρίνας Η μωβ ομπρέλα Δύο βιβλία της Άλκης Ζέη κατάλληλα για παιδιά Δ΄ Δημοτικού και άνω

Τα γκρίζα Χρόνια της Άννας Δεϊμετζή - Καλλιότσου για παιδιά από Δ΄ Δημοτικού Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου της Αλκης Ζέη για παιδιά από Ε' Δημοτικού Τραγούδι για τρεις της Λότης Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου για παιδιά από Ε΄Δημοτικού Όταν ο ήλιος της Ζωρζ Σαρή για παιδιά από ΣΤ' Δημοτικού Το διπλό ταξίδι της Λίτσας Ψαραύτη για παιδιά Γυμνασίου


Σχιστίες και Λογοθεαπεία από τη Χριστίνα Εμμ. Γεωργαλλή Λογοθεραπεύτρια αποτέλεσμα τη μειωμένη ικανότητα σίτισης του ατόμου σε πρώτο στάδιο και κατ’ επέκταση τη δυσκολία στην ομιλία και την Τι είναι οι σχιστίες; άρθρωση, αν η σχιστία δεν αποκατασταθεί (στις μέρες Στην ιατρική ορολογία ο όρος μας η χειρουργική χρησιμοποιείται για να περιγράψει αντιμετώπιση λαμβάνει χώρα μία γενετική δυσμορφία ή ανωμαλία. σε αρκετά νεαρή ηλικία). Τις Η δυσπλασία αυτή οφείλεται στην περισσότερες φορές η αποτυχία συνένωσης των διαφόρων σχιστία είναι μονόπλευρη και αποφύσεων του προσώπου κατά την εμφανίζεται στην αριστερή προγεννετική περίοδο. Οι συχνότερα πλευρά στο σημείο όπου εμφανιζόμενες μορφές σχιστιών είναι γίνεται η ένωση μεταξύ οι σχιστίες του χείλους και της μέσου και έξω μέρους του υπερώας. πάνω χείλους. Σύμφωνα με Στην περίπτωση ύπαρξης μίας σχετικές μελέτες η σχιστία χειλεοσχιστίας είναι πιθανό το άνω χείλους εμφανίζεται σε χείλος να είναι ανοιχτό από τη μία ή αναλογία 1/1000 γεννήσεις και από τις δύο πλευρές, με και είναι συχνότερη


σε πρόωρα βρέφη αρσενικού φύλου. Όταν η σχιστία βρίσκεται στην περιοχή της υπερώας (στον ουρανίσκο), τότε αυτή μπορεί να χωρίζεται μερικώς ή ολικώς σε όλο της το μήκος, έτσι ώστε η ρινική και στοματική κοιλότητα να μη διαχωρίζονται όπως συμβαίνει φυσιολογικά, αλλά να υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σοβαρές διαταραχές κατάποσης, σίτισης, φώνησης και επικοινωνίας. Αξίζει να σημειωθεί πως εμφανίζεται συχνότερα στα κορίτσια με αναλογία 1/2500. Οι παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση τους είναι γενετικοί αλλά και περιβαλλοντικοί (πιθανή ασθένεια της εγκύου, φάρμακα, διάφορες μορφές ακτινοβολιών, κληρονομικότητα κ.ά). Αξίζει να σημειωθεί πως είναι πιθανό να συνυπάρχουν με άλλα πολύπλοκα σύνδρομα χωρίς φυσικά αυτό να είναι απαραίτητο.

Ποιος ο ρόλος της Λογοθεραπείας στην αποκατάσταση; Είναι αποδεκτό πως μία φυσική ανωμαλία που επηρεάζει τα όργανα της στοματικής κοιλότητας και του προσώπου είναι δυνατό να έχει αντίκτυπο στην άρθρωση και γενικά στην επικοινωνία του παιδιού. Αυτό συμβαίνει γιατί τα χείλη, τα δόντια, η γλώσσα, η άνω γνάθος, η σκληρή και η μαλθακή υπερώα, η σταφυλή, ο φάρυγγας και η μύτη είναι τα όργανα με τα οποία ο άνθρωπος παράγει ήχο χρησιμοποιώντας τον αέρα που έρχεται από τους πνεύμονες, ο οποίος περνάει από τις φωνητικές χορδές και μέσω του φάρυγγα διοχετεύεται στη μύτη (ένρινα φωνήματα, όπως το /m/) ή το στόμα (υπόλοιπα –τα περισσότερα– φωνήματα).


Οποιαδήποτε αρθρωτική παρέκκλιση είναι δυνατό να επηρεάσει τη φωνητική και φωνολογική ανάπτυξη του παιδιού με σχιστία. Όμως, η ανάπτυξη του λόγου είναι δυνατόν να επηρεαστεί και από άλλες παραμέτρους όπως η δυσκολία στην ακουστική διάκριση και αντίληψη των φωνημάτων από τα παιδιά, λόγω των συχνών περιπτώσεων ωτίτιδας που συχνά συνυπάρχουν με τις σχιστίες.

Ένας άλλος μηχανισμός, ο υπερωϊοφαρυγγικός, επίσης επηρεάζεται. Σε περίπτωση σχιστίας καθίσταται αδύνατη η διοχέτευση αέρα χωρίς την αποφυγή μέρους του από τη μύτη, με συνέπεια την εμφάνιση διαταραχών αντήχησης όπως η υπερρινικότητα (η ομιλία παράγεται από τη μύτη, παράγονται ένρινα τα περισσότερα φωνήματα) αλλά και την ρινική αναγωγή (έξοδος φαγητού από τη μύτη κατά την κατάποση). Πώς αντιμετωπίζονται οι σχιστίες; Συνήθως οι σχιστίες αποκαθίστανται χειρουργικά σε αρκετά νεαρή ηλικία όμως ορισμένα παιδιά ίσως χρειαστούν πάνω από μία


επέμβαση ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Όσον αφορά τη βελτίωση της ομιλίας, μπορεί να πραγματοποιηθεί φαρυγγοπλαστική επέμβαση η οποία έχει ως στόχο να αλλάξει το σχήμα του φάρυγγα ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί ο υπερωϊοφαρυγγικός μηχανισμός που θα εμποδίζει τον αέρα να βγαίνει από τη μύτη και την ομιλία να ακούγεται ένρινη. Ένα παιδί που αντιμετωπίζει κάποιο είδος σχιστίας μπορεί να βελτιώσει σε ικανοποιητικό βαθμό το βιοτικό του επίπεδο με τη βοήθεια των εξειδικευμένων επιστημόνων οι οποίοι είναι απαραίτητο να συνεργαστούν ομαλά όχι μόνο με την οικογένεια και το παιδί, αλλά και μεταξύ τους.

Η ομάδα αυτή μπορεί να αποτελείται από: χειρουργό, ορθοδοντικό, γναθοχειρουργό, παιδίατρο, οδοντίατρο, λογοθεραπευτή, ακοολόγο – ΩΡΛ, ψυχολόγο, νοσηλευτή. Διανύοντας μία εποχή κατά την οποία ο τομέας της επιστήμης αναπτύσσεται ραγδαία, είναι εφικτό ένα βρέφος το οποίο έχει γεννηθεί με κάποια μορφή σχιστίας να ενταχθεί ομαλά στην κοινωνία. Εφόσον το παιδί προχωρήσει στην απαραίτητη χειρουργική επέμβαση, με την κατάλληλη υποστήριξη από το οικογενειακό του περιβάλλον αλλά και από τη διεπιστημονική ομάδα, θα κατορθώσει να μειώσει σημαντικά προβλήματα που αφορούν τη σίτιση , την κατάποση, την ομιλία και γενικότερα την επικοινωνία . Ωστόσο πρέπει να γίνει σαφές πως το παιδί ίσως να μην αναπτύξει κάποιες δεξιότητες στο βαθμό που υπάρχουν σε ένα φυσιολογικό παιδί.


Το Nagging In Bed ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και έχει να κάνει με τις σχέσεις είτε είναι οικογενειακές, είτε φιλικές, είτε ερωτικές. Από την αρχή στο μυαλό μου το είχα ως ένα καυστικό site όπου η κάθε αρθρογράφος με βάση τις εμπειρίες της θα βγάζε το άχτι της, τον πόνο της ή και την χαρά της.

Το να γράφει κάποια για τον χωρισμό, ή την κατάθλιψη ή για την εμπειρία του να ΄ναι μαμά η καλύτερή σου φίλη ή το να έχεις χάσει τους γονείς σου για εμάς αυτά είναι αναμνήσεις, εμπειρίες καλές και κακές, άλλα περισσότερο είναι άρθρα βγαλμένα από την καρδιά μας με πολλη αγάπη­ βέβαια και "μίσος" υπάρχει στα άρθρα με τους πρώην.

Visit Η κάθε μια από μας έχει και ένα δικό της τρόπο γραφής , το δικό της καυστικό τρόπο, αλλά πάνω από όλα όλες μας αγαπάμε το site Το site αποτελείται από τις : Τίνα Μιχαηλίδου Σοφία Γαλάνη Δανάη Γαλάνη Μαίρη Ντίμη Αναγνωστοπούλου Μίρκα Αρβανίτη Ντόνα Πέτρο


EDITYOURLIFE

#

Find us

ΘΕΛΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

EDITYOURLIFE;

#

Πρόσθεσε το e-mail σου για να λαμβάνεις τα νέα του περιοδικού κάθε δύο μήνες ! Επικοινώνησε μαζί μας στο edityourlife.contact@gmail.com


Χριστουγενιάτικη κάρτα DIY Πρωτοτυπες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι Δώρα για "δύσκολους" παίχτες Και πολλά ακόμη

Ο ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΥΧΟΣ Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ

ΣΤ

2 0 1 5 ενδιαφέροντα θέματα

Προτάσεις για βιβλία ταινίες

¨Οπως πάντα σχέσεις παιδί μικρές ιστορίες