Page 1

ZORGNU

“Onze kinderen zijn trots op ons!” “Onbetaalbaar wordt opeens betaalbaar” Sweet memories: vastentijd

voor cliënten van

lente 2017


Vintage is cool Zo’n vijf geleden kocht ik een jaren 70 ski-jack in een tweedehandszaak in Leeuwarden. Blauw, met rode en witte strepen. Opstaande kraag. Ritsjes aan de mouwen. Verstelbare gesp. Een model uit lang vervlogen tijden. De hippe kleuren, de trendy look, de retro uitstraling: deze jas lag hier, in een stad waar ik nog nooit was geweest, speciaal op mij te wachten. Als een kind zo blij rekende ik mijn beste aankoop ooit af bij de kassajuffrouw die me lachend plezier wenste met het jack van haar oom. De laatste jaren heeft mijn jack zon, kou, wind en regen getrotseerd, en kennisgemaakt met verschillende buitenlanden. En dat is te merken. Naden raken los, zakken vullen zich met gaatjes, ritsen lopen geregeld vast. Bij reparatieatelier Kinh-Do ben ik ondertussen kind aan huis. Ze kennen me zelfs bij mijn voornaam. ‘Hé Pieter, je jas is weer klaar. Tot de volgende keer!’ Laatst was ik op het feestje van mijn 9-jarige neefje in Rotterdam. Hij wees naar mijn jas en zei: ‘Cool jack Pieter, zo eentje zou ik ook wel willen hebben.’ Ik glimlachte, terwijl ik dacht aan wat die kassajuffrouw in Leeuwarden jaren geleden tegen me zei.

Pieter Matthijssen

Het beroep van Meike Schellen Casemanager beschermd wonen

"Wat heeft iemand nodig om zichzelf te blijven?" Meike Schellen werkt sinds twee jaar als casemanager beschermd wonen binnen ZZG zorggroep. Eerst bij Berkenhof op Park Dekkerswald in Groesbeek, en het laatste jaar bij de nieuwe woonlocatie Juliana in Nijmegen. Casemanager is een betrekkelijk nieuwe functie binnen ZZG zorggroep die nu op alle woonlocaties wordt ingevoerd. Een casemanager zorgt

"Mijn taak begint bij het kennis­maken"

Op de voorpagina Mevrouw Wolf verwent zichzelf met een bos voorjaars­ bloemen van Het Molentje aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

ervoor dat een nieuwe bewoner zich snel thuis voelt, en zijn leven kan voortzetten zoals hij dat wenst. Ook is de casemanager samen met de specialist ouderengeneeskunde en een woonbegeleider verantwoordelijk voor het zorgleefplan van de bewoner.

Meike: "Mijn taak begint bij het kennis­ maken met de nieuwe bewoner die op de wachtlijst staat. Ik bezoek mensen in hun thuissituatie. Ik kijk naar wat de zorgvraag inhoudt, hoe de bewoner is en waar hij of zij op zijn plek zal zijn. Wat heeft iemand nodig om op de nieuwe woonplek zichzelf te blijven? Hoe blijft iemand zoveel mogelijk in zijn waarde? Dat is zo belangrijk. Daar ga ik mee aan de slag. Mijn functie is heel divers en dat maakt het zo leuk. Van het opstellen van het zorgleefplan tot het organiseren van het bewonersoverleg. Van coaching van medewerkers tot het zijn van het aanspreekpunt op de woonetages voor zowel medewerkers als bewoners en hun families. Het geven van advies, begeleiding en ondersteuning vormt het grootste gedeelte van mijn taak en daar werk ik met plezier aan. Als casemanager voeg je iets toe aan het welzijn en welbevinden van de bewoner en dat voelt goed." MP


Colofon ZorgNu is een uitgave van ZZG zorggroep. Redactie: Tamara Besseling (hoofdredactie), Marion van de Coevering, Jolan Dufourné, Marcel de Groot, Stefanie Hendriks, Rita van Hulst, Gabri Jansen, Marleen Kessels, Dorien Pouwels Met medewerking van: Frouke Arns, Pieter Matthijssen, Marianne Peters Fotografie: Goedele Monnens, Anita Pantus, Judith Visser Vormgeving: COOLBRAND, Arnhem Druk: DPN - Rikken Print, Nijmegen Oplage: 8.000 Redactieadres: Postbus 6810, 6503 GH Nijmegen T 024 - 301 79 18 E communicatie@zzgzorggroep.nl www.zzgzorggroep.nl

Bewoners St. Jozef verhuisd naar Meerstaete Half februari verhuisden 27 bewoners van St. Jozef naar nieuwbouwlocatie Meerstaete in Wijchen. Het sfeervolle gebouw ligt op loopafstand van het centrum, met uitzicht op het Wijchens Meer in de nieuwe wijk Oostflank. Elke bewoner heeft zijn eigen appartement en kan anderen ontmoeten in een van de gezellig huiskamers of de beschutte binnentuin.

Ook zijn er twee appartementen voor tijdelijke opvang beschikbaar. In Meerstaete is 24-uurs toezicht en zorg binnen handbereik. In het voorjaar verhuizen de overige bewoners van St. Jozef naar de andere nieuwbouw­ locaties De Passerel en De Elst in woonservicegebied Wijchen-Noord. Woonzorgcentrum St. Jozef sluit daarna haar deuren.

ZorgNu verschijnt viermaal per jaar: medio maart, juni, september en december. Heeft u vragen over de bezorging? Bel 024 - 301 79 18. Verveelvoudigen of overnemen van artikelen uitsluitend na toestemming van de redactie. © ZZG zorggroep 2017

Slechtziend? ZorgNu is ook in gesproken versie verkrijgbaar. Handig voor wie moeite heeft met lezen. Interesse? Bel 024 - 301 79 18.

Kledingmarkt Vintage People Vintage People is een tweedehands kledingmarkt waar senioren hun eigen kleding aan jongvolwassenen verkopen. De jonge koper weet dus precies waar de kleding vandaan komt, waar deze ooit is gekocht en wanneer deze is gedragen. Kleding met een goed verhaal dus! Dit succesvolle event wordt regelmatig geor­ganiseerd in woonzorgcomplexen in Nijmegen en omgeving. Begin dit jaar was er een Vintage People in Zonnebaars. Moniek Venbrax kocht haar ‘nieuwe’ blouse van mevrouw Vergeer. Moniek is blij met haar coole vintage blouse en mevrouw is blij dat haar blouse een tweede leven heeft gekregen. Wilt u meer weten over dit evenement? Bekijk dan de Facebookpagina van Vintage People Nijmegen.

ZZG goes Hollywood! ZZG zorggroep is sinds kort in de bios­ coop te zien. In de bioscopen Beuningen en Wijchen en straks ook in Malden, is voorafgaand aan elke film een reclame over werken bij ZZG te zien. In de zorg is weinig nieuw personeel te vinden. Daarom is het belangrijk om als werk­ gever goed zichtbaar te zijn. En waar komen veel mensen uit de regio regelmatig in een ontspannen sfeer bij elkaar? Juist…in de bioscoop natuurlijk!

3


Gestopt met roken

Onze “ kinderen zijn trots op ons!” Net als echtpaar Van de Steeg succesvol stoppen met roken? Volg de cursus! De cursus ‘Stoppen met roken’ is een officiële Stivoro cursus voor iedereen die graag in negen bijeenkomsten van 1,5 uur verdeeld over drie maanden het rookgordijn definitief optrekt. Tijdens dit trainingstraject leert u om het niet-roken vol te houden. Daarbij krijgt u steun van de trainer en andere ­deelnemers. De groep bestaat uit ­ongeveer vijftien mensen. U ontvangt een trainingsboek, een zakboekje met tips en een cd met oefeningen om te ontspannen.

Geplande cursussen De eerstvolgende cursus start op 26 april 2017 in Nijmegen. Voor meer informatie en data van geplande cursussen kunt u contact opnemen met onze Zorgcentrale, T 024 - 366 57 77 of kijk op www.zzgzorggroep.nl Kosten De kosten van de training bedragen € 300,(exclusief eventuele ­medicatie of nicotinevervangende middelen). Informeer bij uw zorgverzekeraar voor een mogelijke ­vergoeding en het al dan niet inhouden van het eigen risico.

4

Roken is slecht voor je gezondheid, dat weten we allemaal. Het is geen ­gewoonte, maar een keiharde verslaving. Stoppen met roken is niet makkelijk, daar is motivatie en doorzettings­ vermogen voor nodig. Je kunt het alleen doen, maar hulp van ­buitenaf geeft vaak net dat steuntje in de rug. ZZG zorggroep heeft preventie hoog in het vaandel staan en organi­seert regelmatig de cursus ‘Stoppen met roken’. Het echt­paar Van de Steeg uit Nijmegen nam deel aan de cursus, mét succes! Hennie en Eef van de Steeg (beiden 70) zijn altijd verstokte rokers geweest. Per week gingen er wel vijf pakjes zware shag bij hem, en zeven pakjes sigaretten bij haar in rook op. Omdat zij allebei gezondheidsproblemen hebben, had de huisarts al vaker aangedrongen om te stoppen. Eef: “Ik sta op de wachtlijst voor een donornier en ik kom alleen in aanmerking voor een transplantatie als ik


stop met roken. ­Hennie: “En ik wist dat Eef alleen zou stoppen als we het samen deden. Toen onze wijkverpleegkundige ons attendeerde op de cursus ‘Stoppen met roken’, hebben we dan ook de knoop doorgehakt!”

stok achter de deur, want je wilt voor de groep niet afgaan. En je krijgt van alle kanten steun, want je zit allemaal in hetzelfde schuitje. Er is veel gepraat, veel gelachen ook.”

Mandarijntje

‘Laat je omgeving weten dat je gestopt bent’ Steun Vanaf november 2016 ging het echtpaar wekelijks naar de cursus in Molenhoek. Eef: “Van de longverpleegkundige die de bijeenkomsten leidde, kregen we heel veel informatie en tips. Ook waren er hulpmiddelen beschikbaar, zoals medicatie of nicotinepleisters. Samen met veertien anderen - mannen en vrouwen, jong en oud - hebben we de cursus doorlopen. Dat je het samen doet, is fijn. Het is een

“De cursus is inmiddels afgesloten”, vertelt Hennie, “en achteraf is het ons eigenlijk meegevallen. Natuurlijk ­hebben we onze moeilijke momenten, maar dan slepen we elkaar er doorheen. Je moet het oude ongezonde gedrag vervangen door nieuw gezond gedrag. In plaats van een sigaret opsteken, neem ik nu een mandarijntje. Belangrijk is dat je aan je omgeving vertelt dat je gestopt bent, zodat mensen er ­rekening mee kunnen houden. Onze zoon die niet rookt, is blij dat het weer fris ruikt bij ons. Want je beseft nu pas hoe het stinkt, dat roken. En je mag jezelf ook best een schouder­ klopje geven, want het is toch een hele prestatie!” FA

Rookvrij herstellen in ZZG Herstelcentrum Het ZZG Herstelhotel op Park Dekkerswald heet voortaan ZZG Herstelcentrum . Dit heeft te maken met de nieuwe koers die ingezet is, waarbij de nadruk nog meer ligt op herstel en revalidatie in een gezonde leefomgeving. Roken hoort daar ­natuurlijk niet bij. Het vergroot de kans op gezondheids­ klachten en ziekten. Daarom is ook het rookbeleid in het ZZG Herstelcentrum aangescherpt. Het aantal plekken waar gerookt mag worden, is teruggebracht. Er mag alleen nog gerookt worden in de rookabri en op het dakterras van het Herstel­ centrum. Wie op andere plekken rookt, wordt daarop aangesproken door de medewerkers en vriendelijk gevraagd om de sigaret te doven. Verder wordt er binnen het Herstelcentrum een aantal medewerkers opgeleid om de cursus 'Stoppen met roken' ook intern te geven, want er is natuurlijk geen beter moment om te stoppen dan na een operatie en tijdens de revalidatie. De reacties op de aangescherpte regels zijn positief: voor cliënten draagt een rookvrije omgeving bij aan een spoedig herstel. Het Herstelcentrum zet alle seinen op groen om dit mogelijk te maken! FA

5


Klachtenfunctionarissen pakken nieuwe rol serieus op

"Klagers zijn je beste ambassadeurs" Sinds de invoering van de nieuwe wet krijgen cliënten én medewerkers in de nieuwe klachtenregeling van ZZG zorggroep meer ruimte om eventuele menings­ verschillen op een informele manier op te lossen. Belangrijke rol bij het vinden van passende oplossingen spelen de klachten­functionarissen. ZorgNu sprak met Hans Ewalts uit Venray en Gerard Hendriks uit Wijchen. Allebei werkzaam als klachten­functionaris voor ZZG zorggroep.

Dagelijks zetten honderden ZZG-medewerkers zich met hart en ziel in om de allerbeste zorg te leveren. Tot grote tevredenheid van de cliënten. ”Er zijn situaties waarin ­zaken net iets beter of anders kunnen“, vertelt Hans Ewalts. “Vaak helpt een gesprek tussen cliënt en mede­ werker om de kou uit de lucht te halen, al dan niet in het bijzijn van de leidinggevende. Soms schuif ik aan, als bemiddelaar of adviseur. Die aanpak bij de bron zorgt voor relativering en begrip, en is heel effectief.”

Actief meedenken Hans - voormalig manager in een ziekenhuis - gaat zijn achtste jaar in als klachtenfunctionaris. Nu met de invoering van de nieuwe klachtenregeling de verplichte externe klachtencommissie is vervallen, krijgt hij meer ruimte voor het uitvoeren van zijn onafhankelijke taak. “ZZG zorggroep wil graag in gesprek met haar cliënten, om iets te doen met negatieve en positieve signalen. Een persoonlijke aanpak helpt daarbij. Ook nieuw trouwens is dat klagers actief worden uitgenodigd om mee te denken over een oplossing. Zo wordt de verbetering van de zorg- en dienstverlening iets ván en vóór iedereen.”

Hans Ewalts (links) en Gerard Hendriks (rechts)

Gratis advies Dat is een goede zaak, vindt ook oud-wethouder Gerard Hendriks. “In de afgelopen zes jaar heb ik zo’n 20 klachten behandeld. Die zijn allemaal naar tevredenheid opgelost. Verder kwamen in gebied Wijchen en Maas en Waal via Tweespraak1 ongeveer 800 signalen over de organisatie binnen. Ruim 80% daarvan was positief. Klachten komen bijna altijd voort uit het feit dat cliënten je met de beste bedoelingen iets willen vertellen. Behalve een serieus leermoment is iedere klacht een gratis advies waarmee we andere ­mensen kunnen helpen.”

Beste ambassadeurs Hans en Gerard pakken hun nieuwe rol serieus op. Beide heren willen in het kader van ‘voorkomen is beter dan genezen’ vaker de regio in om te horen wat er leeft onder medewerkers, bewoners en hun familie. Komt het toch tot een klacht? “Dan zoeken we een oplossing en doen we er alles aan om het vertrouwen te herstellen”, aldus Hans. “Als dat lukt, zijn klagers je beste ambassadeurs.” PM

De klachtenfunctionarissen zijn telefonisch te bereiken via de Zorgcentrale: 024 - 366 57 77 en via een e-mail aan klachtenbemiddeling@zzgzorggroep.nl

1

6

 weespraak is een manier om een signaal af te geven en in g T ­ esprek te komen. Positieve en negatieve ervaringen kunnen via een digitaal formulier met ZZG zorggroep gedeeld worden.

6


SWEET MEMORIES

‘Een pepermuntje en een katjesdropje hoefden niet in het vastentrommeltje’ Het is weer vastenperiode, de tijd tussen Carnaval en ­Pasen. Bij ouderen roept dit herinneringen op aan ge­ disci­plineerd minder eten en alleen op zondag een snoepje uit het vasten­ trommeltje. Jongeren kennen deze traditie nauwelijks meer. Maria Elizabeth Stienstra (95) woont in Campanula in Lent. Zij herinnert zich het vasten uit haar jeugdjaren nog goed. “We waren thuis met elf kinderen en we waren een echt katholiek Limburgs gezin. Mijn ouders hielden zich streng aan de regels van de kerk. Daar hoorde vasten ook bij. Het betekende vooral dat je de vastenperiode niet mocht snoepen. Mijn moeder zette het snoeptrommeltje bovenop de kast en

alleen op zondag en met midvasten mochten we een snoepje kiezen. Het kwam niet bij je op om er eerder een snoepje uit te halen. Echt niet.

Verdwenen tradities De traditie van vasten verdween ge­ leidelijk aan. Zoals zoveel tradities in de kerk verdwenen. Ik heb het nooit ­gemist. Ik heb veel meegemaakt en heb in mijn leven ­zoveel op moeten geven; dat was voor mij al vasten ­genoeg. Toch ben ik wel altijd blijven geloven in iets hier boven. Het is er, maar wat het is, dat weet ik niet. Daar kom ik gauw genoeg achter. Maar hopelijk nu nog niet, ik heb het hier nog veel te goed naar mijn zin.” MP

Het snoepje met het mooiste papiertje Het snoepje met het mooiste papiertje had altijd mijn voorkeur. Daar moest je snel bij zijn. Door de week kregen we wel af en toe een pepermuntje of een katjesdropje. Die hoefden niet in het vastentrommeltje. Daar sabbelde je op zo lang je kon. Ik heb me nooit afgevraagd waarom het zo ging tijdens de vasten. Het was gewoon zo.

Verkering niet op bezoek Voor mijn oudere zussen betekende vasten ook dat hun verkering niet op bezoek mocht komen. Ik herinner me nog goed dat mijn oudste zus daar echt niet blij mee was. Nu kun je je dat niet meer voorstellen.

Vasten van nu: 40 dagen zonder alcohol Voor de vijfde keer houden de gemeenten Heumen, Mook en Middelaar de actie “40 dagen zonder alcohol”. Een moderne versie van het vasten. De actie is een uitdaging om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Kijk voor meer informatie op www.40dagenzonderalcohol.com

7


Tot 2020 extra overheidsgeld voor bewonersactiviteiten

“Onbetaalbaar wordt opeens betaalbaar” Verpleeghuizen krijgen de komende jaren extra geld uit het VWS-programma ‘Waardigheid en Trots’. Het geld komt geheel ten goede aan de bewoners en is vooral bedoeld voor activiteiten. Familie en cliëntenraden hebben een belangrijke stem in de besteding. ZorgNu bezocht vijf locaties om te kijken hoe zij de bonus inzetten.

«

“We wilden graag nieuwe bewonersactiviteiten ­organiseren. Hierdoor kregen onze plannen een boost’, aldus Ricky Hendriks van De Globe in Nijmegen. “Met de cliëntenraad is besloten het geld te verdelen over activiteiten voor iedereen, activiteiten op de huiskamer, en specifieke wensen van bewoners.” Voor de komende periode staan bijvoorbeeld uitjes en beweegactiviteiten op het programma. Verder wordt met andere organisaties een multi-generatietoestel in speeltuin ’t Kraaienest bekostigd. Ricky: “We betrekken ook familieleden. Mevrouw Brandenburg bijvoorbeeld heeft dankzij een tip van haar dochter een Teddy Cat gekregen; een levensechte kat die zichtbaar veel vreugde geeft.” De Globe zet het geld ook in om medewerkers meer tijd te geven voor bewoners. Dat geeft meer plezier ­in het werk en extra energie.

Beweegboxen “Na overleg met de cliëntenraad hebben wij besloten om het geld te besteden aan groepsactiviteiten”, vertelt Silvia Hardeman, teamcoach van Vlindertuin in Berg en Dal. “Een deel is gebruikt voor de aanschaf van onder meer een tovertafel en een duo-fiets. Verder zijn op alle woongroepen beweegboxen neer­ gezet. Scholieren van het Montessori College komen voor hun maatschappelijke stage geregeld langs om een uurtje te bewegen met bewoners. Die vinden alle aandacht geweldig. Het onbetaalbare wordt opeens betaalbaar. Daarnaast is iemand aangenomen die alle activiteiten organiseert.”

8

Levensechte kat

«


NEC

“We hebben familie gevraagd naar wensen en hobby’s van bewoners, wat tot leuke uitkomsten leidde. Zo is een bewoner met een ­stagiaire naar een NEC-wedstrijd geweest. Ook heeft hij een Ziggo-Eredivisie-abonnement gekocht. Een rolstoelafhankelijke bewoonster bezoekt geregeld per taxi haar dochter in Bemmel; iets wat ze eerder nooit kon. Dankzij het geld kunnen we bewoners op een leuke manier kleine feestjes laten vieren. Dat ­samen mogen doen met hun families, is echt iets om trots op te zijn!”

Breiclub In het Wijchense verpleeghuis De Weegbree legt een coördinator onder meer contacten met verenigingen en clubs, vertelt locatiemanager Marius van den Hoogen. “Die doen graag iets voor én met onze bewoners. Dat kan een dagje vissen zijn of een potje schaak. Bovendien helpen die externe contacten ervoor dat de activiteiten straks doorgaan als het overheidsgeld op is.” Samen met de familie zijn ook in De Weegbree zin­ volle dag­activiteiten van de grond gekomen, zoals de breiclub op vrijdagmiddag. Marius: “Veel familieleden vinden het prettig dat er zichtbaar iets met het geld van hun naasten gebeurt en niet op de grote hoop verdwijnt.” PM

Vrijwilligers Ook voor Ria Rutten, locatie­manager van Campanula in Lent, was de geldtoewijzing heel welkom. "Onze welzijnsraad had één topprioriteit bij de geld­ besteding: vrijwilligers werven."

«

Marleen Kessels, locatiemanager van De Meent in Groesbeek, stond helemaal achter het plan van ‘haar’ Cliëntenraad om samen per cliënt een plan op te stellen.

«

“Als nieuwe instelling in Lent is Campanula gebaat bij een stabiel vrijwilligersbestand met mensen uit het dorp”, vertelt Martin Bezemer van de welzijnsraad Campanula. “Tijdens verschillende acties zijn maar liefst achttien nieuwe vrijwilligers binnen­gehaald die helpen bij gezamenlijke activiteiten, zoals wandelen en knutselen. Ook h ­ ebben we ons hard gemaakt voor extra uren voor de coördinator Welzijn en Vrijwilligers, de aanschaf van een braintrainer en de komst van een visiteclown.”

9


Handige apps! Houd uw hersenen in conditie! U kunt uw brein trainen door verschillende spelletjes van de app Einstein Brain Trainer op uw telefoon of ­tablet te spelen. Uw logica, geheugen, rekenvermogen en inzicht worden uitgedaagd. U kunt zelfs in de app zien of u met uw trainingen vooruitgang boekt.

Voordelig naar de Matthäus Passion in Nijmegen

Beter zien Gaat het lezen wat moeizaam? Met de Beter Zien-app worden tekst en beeld vergroot. Zo kunt u tekst ­makkelijker lezen en beeld beter zien. Ook kunt u extra contrast instellen. Tekst kan met deze app zelfs worden voor­gelezen. Deze apps zijn gratis te downloaden via de App Store of Google Play.

Stichting Klassieke Concerten Nederland organiseert ­jaarlijkse ongeveer 90 concerten. Deze concerten, onder leiding van dirigent Pieter Jan Leusink, zijn bekend vanwege de enorme passie en het topniveau. Speciaal voor de lezers van ZorgNu is er een aanbieding om voor een betaalbare prijs een klassiek concert in Nijmegen te bezoeken om zo van de dirigent en zijn orkest te kunnen genieten. Bachs Matthäus Passion in Stevenskerk te Nijmegen  Zondag 9 april 2017, aanvang 19.00 uur   Met de korting, betaalt u nu voor dit concert  slechts € 30,- per ticket.   Voor meer informatie over het concert en het aanschaffen van tickets gaat u naar de website: www.pieterjanleusink.nl. Om gebruik te maken van de korting voert u de volgende actiecode in:   ZNU78.

Cursus ‘Duidelijkheid over dementie’ Heeft uw partner of familielid (beginnende) dementie? Bent u mantelzorger voor een dementerende? Lijkt het u prettig om ervaringen uit te wisselen met anderen? Dan kan de cursus ‘Duidelijkheid over dementie’ u ­helpen om misverstanden over dementie weg te nemen en er op een goede manier mee om te gaan.

De cursus is bestemd voor partners, kinderen en (overige) mantelzorgers. De kosten bedragen € 25,- per deelnemer.

Locatie en data De eerstvolgende cursus vindt plaats in Cultureel Centrum D’n Bogert, Van Heemstraweg 53 in Druten. De cursusdata zijn: 21 en 28 maart, 5, 11, 18 en 25 april 2017. Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur.

Meer informatie en/of aanmelden Bel onze Zorgcentrale: 024-366 57 77 of kijk op www.zzgzorggroep.nl

10

Start zeer binnenkort!


THUIS IN...

Wijchen Naam Wim Deumers Leeftijd 81 jaar Woonlocatie Wim Deumers en zijn vrouw Agnes wonen in een appartementen­complex in Wijchen.

U woont hier mooi, woont u hier al lang? “Zes jaar geleden zijn wij hier komen wonen. Daarvoor woonden we ook al 38 jaar in Wijchen. Al die jaren hadden wij dezelfde goede buren. We zijn ­tegelijkertijd verhuisd en werden in dit complex opnieuw buren. Dat vonden we erg speciaal. Het is fijn bekenden om je heen te hebben.”

U heeft dus niet altijd in Wijchen gewoond? “Nee, ik kom oorspronkelijk uit Delft en mijn vrouw uit ’s Heerenberg. 57 jaar geleden zijn we getrouwd. Voor mijn werk zijn we in 1971 naar Wijchen gekomen. Tot 1990 gaf ik hier met plezier les aan een ROC. Ik kom nu nog wel eens een oud-leerling tegen. Zoals laatst in een winkel, toen zei een mevrouw tegen me: ‘U kent me zeker niet meer, maar ik u nog wel. Ik heb bij u in de klas gezeten.’ Dat vind ik leuk. Zulke ontmoetingen kan ik erg waarderen.”

Er is het laatste jaar veel voor u veranderd. Hoe gaat u daarmee om? “Voorheen was ik mantelzorger voor mijn vrouw, dat deed ik met liefde en plezier. Vorig jaar heb ik zelf lichame­lijke problemen gekregen en werd ik afhankelijk van anderen. Nu zijn de rollen omgedraaid en helpt Agnes mij. Dat vind ik erg moeilijk.

‘We hebben lieve vrienden en goede verzorgenden’

wennen. Gelukkig hebben we lieve vrienden en goede verzorgenden en kunnen we rekenen op de steun van onze zoon en zijn gezin.”

Ik zie veel foto’s van uw kleinkinderen. U bent vast trots op hen? “Wij zijn zeker erg trots op de klein­ kinderen. We hebben een kleindochter en kleinzoon. Ze studeren beiden en wonen helaas niet dichtbij. Onze kleinzoon loopt stage in Straatsburg bij de Europese Unie. Dat is zo bijzonder. Ik heb een hele goede band met hem. Een paar jaar geleden hebben we ­samen een reis naar Polen gemaakt. Dat zijn de mooie dingen in het leven.” MP

Van de een op de andere dag kom je in de medische molen terecht en krijg je te maken met allerlei vormen van zorg en regels. Bijvoorbeeld voor het verkrijgen van medische hulpmiddelen. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer. Dat is een nieuwe wereld voor me en daar moet ik nog erg aan 11


Puzzel mee

Vul de Sudoku in en stuur uw oplossing voor 1 mei 2017 naar: Redactie ZorgNu, Postbus 6810, 6503 GH Nijmegen. Zet het woord ‘puzzel’ en de oplossing op de envelop of kaart. Vergeet niet uw naam, adres en telefoonnummer te vermelden.

eet

Prijs Onder de goede inzendingen verloten we drie cadeaubonnen van € 25,- van Het Molentje, Bloem & Tuin, uit Nijmegen. De winnaars en de oplossing maken we bekend in het volgende nummer van ZorgNu.

smakelijk

Pasta met groente, paddenstoelen en noten Ingrediënten

   1 bosuitje  100 gram champignons  100 gram shiitake  1 eetlepel olie  1 blik tomatenblokjes zonder zout  Provençaalse kruiden 

8 3 8 6 1

1 9 6 9 5 3 4 7 2 3 5 8 2 7 1 6 4 2 1 5 2 5 7 8 De onderste rij cijfers van de puzzel vormt de oplossing.

Winnaar winternummer De oplossing van de puzzel in het vorige nummer is: ‘aandacht’. Onder de vele goede inzendingen is de prijs verloot. De winnaar is mevrouw M.C. van Kleef uit Nijmegen. Zij ontvangt een cadeau­ bon voor een 3-gangen diner voor 2 personen bij Gasterij ’t Groeske in Groesbeek. Gefeliciteerd!

Copyright Sanders PuzzelMedia Groep

3

4

2 personen - hoofdgerecht 175 gram volkoren pasta 1 handje walnoten 400 gram roerbakgroente

Bereiding • Kook de pasta in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing. • Hak de walnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. • Snijd het bosuitje in smalle ringen. • Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken. • Verwarm de olie en roerbak de groenten enkele minuten. • Voeg de tomatenblokjes met wat ­Provençaalse kruiden en peper toe. Laat de saus enkele minuten pruttelen. • Roer er de ringetjes bosui door. • Verdeel de groentesaus over de pasta en strooi de noten er over. Dit recept is afkomstig van het Voedingscentrum. Voor meer gezondere en lekkere recepten, bezoek de website www.voedingscentrum.nl/recepten

ZorgNu Lente 2017  

Bekijk ons cliëntenblad ZorgNu digitaal

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you