Page 1

Contactgegevens: Stucadoorsbedrijf L.G. Luschen & Zn Egidius Blocklaan 23 1241 BS Kortenhoef Telefoon 035-6561311 Fax 035-6564149 E-mail Algemene informatie en verkoop: info@stucadoorsbedrijf-luschen.nl www.stucadoorsbedrijf-luschen.nl


Zwembad wanden Unilit

Unilit wastafel

KORTENHOEF Unilit douche wanden

Tierrafino Stone Tadelakt


Stucadoorsbedrijf Lüschen: specialist in bijzonder stucwerk

In het Noord-Hollandse Kortenhoef is Stucadoorsbedrijf Lüschen een welbekende naam. Al generaties lang staan wij garant voor stucwerk van de beste kwaliteit. Van standaard stucwerk, tot de meest bijzondere toepassingen: Lüschen heeft alle disciplines in huis. Met steeds vernieuwende materialen en technieken en de uitstekende service is uw project bij ons in vertrouwde handen!

Architect Hugo van Overbeek. Gevels Strikolith systeem

Wij staan vooral bekend als specialist in bijzondere stucwerken, zoals het restaureren van leemstucplafonds: Lüschen is het enige Nederlandse bedrijf dat dit specialistisch werk voor haar rekening neemt. Er zijn nog maar zes leemstucplafonds in Nederland en onlangs hebben we de eer gehad om ook het laatste plafond te restaureren in de raadszaal en de entreehal van het oude stadhuis in Zutphen. Met een meester-stucadoor aan het hoofd van het bedrijf en als lid van het stucgilde, een exclusieve samenwerking van gerenommeerde stucadoorsbedrijven, kunt u op Lüschen bouwen! Maak kennis met ons bedrijf in dit kleurrijke magazine. Graag bedanken wij de leveranciers die een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie van het magazine. Daarnaast bedanken we onze relaties, klanten én medewerkers voor hun vertrouwen. Vertrouwen, waar wij hopelijk ook in de jaren die volgen op mogen rekenen! Veel leesplezier, Ludwig Lüschen en secretaresse Yvonne v.d. Heuvel

Ludwig Lüschen, Directeur Stucadoorsbedrijf Lüschen

specialist in bijzonder stucwerk


Architect Hugo van Overbeek

Wanden Oikos Ottocento

De geschiedenis van Stucadoorsbedrijf Lüschen voert ons terug naar 1621, toen de familie

Een rijke familiehistorie

Lüschen als Duitse gastarbeiders naar Amsterdam kwamen om als stucadoor aan de slag te gaan. Dat het bedrijf zich in de eeuwen daarna volop heeft ontwikkeld, staat buiten kijf. Een korte terugblik op dit heuse familiebedrijf. In de zeventiende eeuw zag de familie Lüschen kansen in Nederland en besloot van Duitsland naar Amsterdam te trekken en van generatie op generatie werd het stucadoorsvak als vanzelfsprekend voortgezet. De huidige directeur Ludwig Lüschen is de eerste generatie die de vrije keuze had of hij wel of niet voor het vak zou kiezen. Maar het stucadoorsbloed kruipt waar het niet gaan kan en al vanaf zijn zesde levensjaar hielp hij zijn vader met klusjes. Het was ook de vader van Ludwig die hem de kneepjes van het vak bijbracht. Nieuw bedrijfspand Lüschen is uitgegroeid tot een modern bedrijf met zo’n twintig medewerkers. Een groei die geleidelijk tot stand is gekomen. Een behoorlijke dosis ervaring, een goede sfeer en weinig verloop in personeel zijn kenmerkend voor Lüschen. Enkele jaren geleden werd het bedrijf flink uitgebreid en was een verhuizing van kantoor en showroom aan huis naar een nieuw bedrijfspand in de dorpskern van Kortenhoef een feit. Ook het atelier werd uitgebreid, waardoor het bedrijf nu een behoorlijke omvang kent.

Tierrafino Stone Tadelakt wanden

Een rijke familietraditie Zwembad wanden Unilit


Stucadoorsbedrijf Lüschen: Een uniek producten- en dienstenaanbod

Het product- en dienstenaanbod van Stucadoorsbedrijf Lüschen is heel breed. Breder dan dat van de meeste collega-bedrijven. Dat heeft alles te maken met de bijzondere technieken en materialen die het bedrijf gebruikt. Lüschen is geïnteresseerd in alles wat nieuw en innovatief is. Want ons motto is: hoe gekker, hoe beter!

Oikos glanspleisters, Tierafino leem, Unilit Hydraulische kalkpleisters, tadelakt een waterdichte kalkbepleistering voor de badkamer -, mozaïek: het is slechts een greep uit het totale pakket van Lüschen. Omdat het bedrijf is gespecialiseerd in de meer exclusieve werken, bedient Lüschen vooral het topsegment van de markt. Deze exclusieve projecten komen steeds meer op ons pad. Dat komt voort uit onze drang om de nieuwste, maar vooral de meest decoratieve technieken eigen te maken. U kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het! Wilt u een rode tadelakt badkamer? Of een muur met rode glansleem? Wij zorgen ervoor. Sterker nog: dat hebben we al eerder gedaan!

Tadelakt met mozaïk

Lichtgevend De Engelse techniek ‘pebble dash’ is ook een specialisme van Lüschen. Om dit toe te passen bij een jong monument, waarbij het lijkt of de muur al vervallen is, was een uitdaging. Vervallen qua uitstraling dan, technisch is de muur natuurlijk helemaal in orde. Ook lichtgevend glasparelpleister was ooit de wens van een opdrachtgever. Dit heeft in het daglicht een wit-gelige kleur en in het donker glimt het van alle kanten. Deze wandbewerking wordt toegepast in het Huis van de Toekomst. Het materiaal is speciaal ontwikkeld door Boss Paints.

Een uniek producten- en dienstenaanbod


Architect Hugo van Overbeek . Oikos Raffaello Madre Perlato wanden

Eindeloos De mogelijkheden van wandbewerking zijn eindeloos. Dat deze hele speciale materialen niet voor iedere locatie zijn weggelegd, spreekt wel voor zich: het is erg kostbaar. Maar Lüschen staat ook voor u klaar als u een muurtje of een toilet wilt laten stucen. Juist die brede inzetbaarheid maakt Lüschen de juiste partner voor alle partijen. Voor een monumentaal pand of een nieuwbouwwoning, Lüschen heeft alles in huis voor de juiste bewerking. Voor ons is er maar één grens: we stoppen als het vaktechnisch niet verantwoord is. Daarom adviseren wij altijd het beste voor onze klanten. Aangenaam verrast Lüschen gaat altijd met de opdrachtgever om tafel zitten om helder te krijgen wat precies de wensen zijn. Bovendien weten klanten soms niet welke technieken er nog meer mogelijk zijn. Wij adviseren hen graag en weten onze klanten vaak aangenaam te verrassen. Niet alleen komen opdrachtgevers vaak direct bij ons terecht, ook via aannemers en binnenhuisarchitecten krijgen we veel projecten. Vooral binnenhuisarchitecten, die altijd op zoek zijn naar nieuwigheden op interieurgebied, vinden bij ons de juiste technieken en materialen. Daarnaast worden we voor heel specialistische klussen vaak ingeschakeld door collega-stucadoorsbedrijven.

Een uniek producten- en dienstenaanbod

Een uniek producten- en dienstenaanbod

Uni 80 La Terre wanden

Wand en plafond Tierrafino leemfinish


Stucadoorsbedrijf Lüschen: Uw betrouwbare en flexibele partner

Bij Stucadoorsbedrijf Lüschen is de klant koning. Maatwerk, flexibele levertijden en lage prijzen kenmerken onze werkwijze. Wij denken mee met onze opdrachtgevers en installateurs, wat klanten veel overlast, tijd en geld bespaart. Kortom: een betrouwbare partner die borg staat voor een goede en eerlijke advisering en voortdurend streeft naar nog betere kwaliteit en service.

Badkamer Unilit wanden en vloer

Dankzij onze goede reputatie, weten veel opdrachtgevers ons moeiteloos te vinden. Afspraak is afspraak bij Lüschen: een zeer gedetailleerde en nauwkeurige prognose maakt dat het bedrijf dit waar kan maken. Als Erkend Stucadoors- en Afbouwbedrijf, garandeert Lüschen vakmanschap en kwaliteit. Daarom werken we enkel met vaste, gerenommeerde leveranciers. Probleem oplossen Flexibiliteit is heel belangrijk in de werkwijze van Lüschen. Wij stellen onze opdrachtgevers nooit teleur, elk probleem wordt opgelost. Ook als dat betekent dat Lüschen fouten van anderen moet oplossen. Met moderne 3d-apparatuur en innovatieve technieken, kunnen we een hele muur uitlaseren, waardoor meteen duidelijk wordt waar het probleem zit. Een techniek, die overigens alleen in heel specifieke situaties hoeft te worden toegepast.

Ontwerp Jos van Zijl Badkamers Interieurs

Kennis en kunde Binnen het bedrijf wordt heel veel aandacht besteed aan het op peil houden van kennis en kunde. Bij Lüschen werken echte allrounders, die veelal hoogopgeleid zijn en veel ervaring hebben. Het bedrijf kiest ervoor om medewerkers zelf op te leiden en hen bepaalde technieken eigen te maken. Als Erkend Leerbedrijf zorgt Lüschen ervoor dat de kennis en kunde wordt overgebracht op de nieuwe generatie.

Een uniek producten- en dienstenaanbod


Rozenbottelweg 2, 3755 BR EEMNES Rozenbottelweg 2, 3755 BRBR EEMNES Rozenbottelweg 2,5310052 3755 EEMNES TEL: 035 TEL: 035035 5310052 TEL: 5310052

Dokweg40, 40, 1976CA CAIJMUIDEN IJMUIDEN Dokweg DokwegTEL: 40,1976 1976 CA IJMUIDEN 0255 548448 TEL: TEL:0255 0255548448 548448 WWW. rigowandstyling.nl WWW. rigowandstyling.nl WWW. rigowandstyling.nl

Van Mondfrans is al zo’n 15 jaar de specialist zo’n 15 jaar de specialist Van Mondfrans Mondfrans is is al al zo’n Van specialist in de regio op het gebied van stuc- en afbouwin de de regio regio op op het het gebied gebied van van stucin stuc- en en afbouwafbouwmaterialen. In samenwerking met Rigo materialen. In In samenwerking samenwerking met materialen. met Rigo Rigo Wandstyling heeft Van Mondfrans de Wandstyling heeft heeft Van Van Mondfrans Mondfrans de Wandstyling de succesvolle sierpleisterlijn MSP opgezet. succesvolle sierpleisterlijn sierpleisterlijn MSP MSP opgezet. succesvolle opgezet. Rigo Wandstyling is onbetwist De innovatieve Rigo Wandstyling Wandstyling is is onbetwist onbetwist De Rigo De innovatieve innovatieve producent van sierpleisters en specialist op producent van van sierpleisters sierpleisters en en specialist producent specialist op op het gebied van Italiaanse stucco-materialen het gebied gebied van van Italiaanse Italliaanse stucco-materialen... het stucco-materialen

Tierrafino Tierrafino Tierrafino

PLASTER AND AND COLOURED COLOURED FINISH FINISHIN INONE ONE-- PLASTER - PLASTER AND COLOURED FINISH IN ONE -

Tierrafino is is producer producer and and distributer distributer Tierrafino Tierrafinoof producer and distributer ofisall all day products: products: day of all day products: Tierrafino Clay Clay plaster plaster Tierrafino Tierrafino Clay Tierrafino Base clay undercoat Tierrafino Base clayplaster undercoat Tierrafino Base clay undercoat Tierrafino Contact primer Tierrafino Contact primer Tierrafino Contact primer Tierrafino Tierrafino Fix Fix day day fixative fixative Tierrafino Fixoriginal day fixative Tierrafino Stone Tadelakt Tierrafino Stone original Tadelakt Tierrafino Stone original Tadelakt Tierrafino Paint clay Tierrafino Paint clay paint paint Tierrafino Paint clay paint

Leembouw Leembouw Nederland Nederland 2e 51 Leembouw Nederland 2e Helmersstraat Helmersstraat 51 1054 CD 2e Helmersstraat 51 1054 CD Amsterdam Amsterdam 1054Netherlands CD Amsterdam Netherlands Netherlands Phone: 2515 Phone: +31 +31 (0)20 (0)20 689 689 2515 Phone: +31 (0)20 689 2515 www.tierrafino.com www.tierrafino.com www.info@tierrafino.com www.tierrafino.com www.info@tierrafino.com www.info@tierrafino.com


Stucadoorsbedrijf Lüschen: De trends een stapje vóór

Met het oog op de toekomst wil Lüschen nóg beter worden in het toepassen van hoogwaardige producten en materialen, zonder de breedte van het aanbod tekort te doen. Dat zit nou eenmaal in ons: we leggen de lat voor onszelf heel hoog.

Badkamer Unilit Wanden en Vloer

In de toekomst wil Lüschen nog meer zelf zijn markt opzoeken. Nu bedienen we vooral de klanten die ons benaderen en dat is zo succesvol, dat we er niet aan toekomen om zelf de boer op te gaan. Ook in het buitenland - er zijn al projecten geweest in België - liggen absoluut kansen voor Lüschen. En verder zien we graag tegemoet wat op ons pad komt. Dat kenmerkt ook onze ontwikkelingen tot nu toe: we kijken niet te ver vooruit. Wij zijn bereid om op gekke dingen in te springen. Supersnel en met uitstekende kwaliteit! Trendsetter Dankzij de vernieuwende materialen, technieken en toepassingen is Lüschen trendsetter in de markt. Zo zijn gepleisterde badkamers tegenwoordig helemaal ‘hot’, je ziet ze steeds vaker in de woon- en trendbladen. Al vóór onze collega’s de trend in de gaten hadden, hadden wij al diverse projecten uitgevoerd. Ook in de toekomst willen we de trends graag een stapje vóór zijn!

De trends een stapje vóór Wanden Unilit

Wanden Unilit


Zuiderloswal 2a 1216 CJ Hilversum Postbus 532 1200 AM Hilversum Te l e f o o n : Te l e f a x :

035-62 400 53 035-62 401 32

info@beukersijzerhandel


Deze uitgave werd geheel verzorgd door:

PUBLI Publi Center b.v. Graafschap Hornelaan 182 6004 HT Weert Tel.: 0031 (0)495 - 58 34 66 Fax: 0031 (0)495 - 58 34 92 e-mail: info@publicenter.nl Publi Center b.v.b.a. Herckenrodesingel 77 bus 5 B - 3500 Hasselt Tel.: 0032 (0)11 - 85 92 00 Fax: 0032 (0)11 - 85 00 45 e-mail: publicenter@yucom.be

Met dank aan de volgende adverteerders : Beukers Ijzerhandel bv Bofimex Bouwstoffen bv H u g o van Overbeek Design Studio Jos van Zijl Leembouw Nederland P ontmeyer Hilversum bv Rigo Wandstyling Strikolith bv Van Mondfrans

Stucadoorsbedrijf L.G. Luschen & Zn  

Stucadoorsbedrijf L.G. Luschen & Zn : Als stucwerk meesterwerk moet zijn

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you