__MAIN_TEXT__

Page 1

VLIEG UIT

IN ZUIDWEST

VOORSTELLINGEN VOOR KIDS EN DE HELE FAMILIE IN ZUID-WEST-VLAANDEREN JANUARI - JUNI 2019


Goed nieuws! Bij alle activiteiten in dit boekje kan je met je UiTPAS terecht! Dat betekent dat je telkens een punt kan sparen, en wie weet heb je wel genoeg om te ruilen voor een leuk cadeau? Vergeet dus zeker je UiTPAS niet mee te nemen bij één van deze activiteiten! Of download de nieuwe UiTPAS app, dan heb je altijd je UiTPAS op zak! Nog geen UiTPAS? Je kan alle info vinden op www.uitinzuidwest.be/uitpas


BZZZZZZZZZZZ... Hé, wie ben jij? Ik ben Vlieg, het diertje dat het vrijetijdsaanbod voor kinderen aanduidt. Waarom vlieg jij zo snel? Omdat ik het belangrijk vind dat jij weet waar de leuke activiteiten doorgaan om je mama en papa mee naartoe te nemen. En dan kan jij dat weer aan je vriendjes vertellen! Zoef… Vlieg UiT in zuidwest van het voorjaar 2019 is geland! In dit boekje neemt Vlieg jou mee op een avontuurlijke tocht langs circus, muziek, film, dans en theater. Heb je zin in een spannend, ontroerend of grappig UiTje? Blader dan snel door en ontdek wat er allemaal te beleven valt van januari tot juni 2019 bij jou in de buurt! Veel plezier! 


IDA VAN DRIL KODO, HET GEHEIM VAN DE SAMURAI

6+ FIGURENTHEATER

Kodo woont samen met zijn vader aan de rand van het geheimzinnige woud. Waar zijn moeder is weet de jongen niet en zijn vader wil over dat geheim niets vertellen. Veel tijd om er over na te denken heeft Kodo niet. Als hij niet speelt met zijn vriend de Vos, die hem leert te vluchten, leert zijn vader hem vechten tegen ninja’s. Maar is dat wel verstandig: vluchten of vechten? En komt Kodo ooit te weten wat er met zijn moeder is gebeurd? Ida van Dril maakte een spannende en schitterende voorstelling over eeuwenoude thema’s als angst en moed.

DONDERDAG 03.01.19 – 15u00 CC DE STEIGER, WAALVEST 1, MENEN TICKETS €8 / €7 (MET REDUCTIE)

(€2 OP LIDKAART GEZINSBOND – ENKEL LOSSE TICKETS)

02

© MINISTERIE VAN BEELD

BESTEL 056/51.58.91 – WWW.CCDESTEIGER.BE


HET GEVOLG ROOD

8+ FAMILIETHEATER

Het is heel klein, en toch zie ik het. Ik wijs naar de wang van Tuur. ‘Je … je bloost …’ Ik knipoog naar Paul. Paul grijnst, Lien lacht. We fluisteren de wangen van Tuur vol kleur. ‘Laat me met rust,’ zucht Tuur. Maar we zijn niet te stoppen. Een vingerknip en het hoofd van Tuur is een vuurtoren. Paul lacht harder en harder. Dit is niet leuk meer. Ik wil dat het nu stopt. Vertel ik het aan de juf? Maar wat zal Paul dan met mij doen?

BZ

ZZZIE

T

DA

!

ZATERDAG 12.01.19 – 16u00 OC D’IEFTE, HOOGSTRAAT 122, DEERLIJK TICKETS €7

© KRIS DEWITTE

BESTEL 056/71.89.81 – WWW.DEERLIJK.BE/CULTUUR

03


HET LAAGLAND (NL) GEWOON HELD

8+ THEATER

Vier superhelden willen alleen nog maar gewoon zijn, met normale krachten en normale gedachten. Maar dat valt niet mee. Niet meer sterk als staal zijn, is fijn. Maar een potje confituur niet openkrijgen, dat is toch wat gênant. En falen? Doodeng! Moet je dan een held zijn om geen held te zijn? In deze energieke, kleurrijke voorstelling gaan vier superhelden de uitdaging aan om gewoonweg gewoon te zijn. Vliegend, springend en vallend, met alle bravoure en verlegenheid die daarbij hoort. Een supernormaal superverhaal.

VRIJDAG 18.01.19 – 19u00 SCHOUWBURG KORTRIJK, SCHOUWBURGPLEIN 14, KORTRIJK TICKETS €8 / €6 (-26J)

04

© JOOST MILDE

BESTEL 056/23.98.55 – WWW.SCHOUWBURGKORTRIJK.BE


THEATER FROEFROE DE PLANK

6+ FIGURENTHEATER

Een man van weinig woorden komt aan op het strand. Zijn enige bezit is de plank waarmee hij de zee overstak. Hoe zal hij overleven in de nieuwe onbekende wereld? Waar zal hij wonen? Onder de plank. Daar is het voorlopig veilig. Voor ‘De plank’ – gebaseerd op ‘Van de visser en zijn vrouw’, opgetekend door de gebroeders Grimm – zoekt FroeFroe inspiratie bij de groten van de stomme film: Charlie Chaplin en Buster Keaton, die met visuele eenvoud een universeel verhaal vertelden. Ook ‘De plank’ is een tragikomedie van weinig woorden – bitterzoet, grappig, hard en toch ontroerend.

VRIJDAG 01.02.19 – 19u00 SCHOUWBURG KORTRIJK, SCHOUWBURGPLEIN 14, KORTRIJK TICKETS €8 / €6 (-26J)

© KRIS DEWITTE

BESTEL 056/23.98.55 – WWW.SCHOUWBURGKORTRIJK.BE

05


D’IRQUE & FIEN SOL BÉMOL

6+ CIRCUS - MUZIEK

In Sol bémol mengen acrobaat Dirk en muzikante Fien circus en muziek, waar zowel Dirk als de piano van Fien de wetten van de zwaartekracht tarten en keihoog in de lucht een plekje zoeken. Laat je betoveren door dit balancerend duet terwijl nog twee machinisten kranen, katrollen en zelfs de artiesten manipuleren. Acrobatisch dwingen ze je om te kijken en te luisteren van op het puntje van je stoel.

VRIJDAG 08.02.19 – 19u00 CC DE SCHAKEL, SCHAKELSTRAAT 8, WAREGEM TICKETS €13 / €9 (-26J) / €6 (-13J) BESTEL 056/62.13.40 – WWW.CCDESCHAKEL.BE ZONDAG 24.02.19 – 18u00 CC GULDENBERG, ACACIASTRAAT 1, WEVELGEM TICKETS €14 / €8 (-13J)

06

© KRISTOF CEULEMANS

BESTEL 056/43.34.95 – WWW.CCWEVELGEM.BE


TG. WINTERBERG (NL) IN DE KELDER STAAT EEN HUIS

2+ FIGURENTHEATER

Muis woont in de kelder van een gigantisch huis. Alleen en helemaal tevreden leeft ze in de warme kelder daar beneden. Daar beleeft ze honderd-en-een avonturen, maar altijd binnen dezelfde vier muren. ‘In de kelder staat een huis’ is een intieme, beeldende voorstelling over ongebreidelde fantasie. Het Nederlandse gezelschap Tg. Winterberg speelt met poppen, objecten en acteurs, en was al te gast in Schouwburg Kortrijk met ‘Op een klein stationnetje’ en ‘Meneertje Meer’.

ZONDAG 10.02.19 – 14u00 & 16u00 ARENATHEATER, SCHOUWBURGPLEIN 14, KORTRIJK TICKETS €8 / €6 (-26J)

© JOB VAN GELDER

BESTEL 056/23.98.55 – WWW.SCHOUWBURGKORTRIJK.BE

07


9+ DANS

KOPERGIETERY & CAS PUBLIC 9

Kan iemand die niet kan horen toch bruisend dansen? Ontdek het in de dansvoorstelling 9 van het Canadees gezelschap Cas Public en de Vlaamse Kopergietery waarin de dove danser Cai Glover de 9de symfonie van Beethoven magistraal vertaalt naar spannende hiphopmoves. Samen met 5 horende dansers laat hij op Beethovens muziek gebarentaal uitvloeien tot indrukwekkende pirouettes op spitzen. Oorverdovend mooi voor iedereen vanaf 9 jaar.

BZ

ZZZIE

T

DA

!

ZATERDAG 16.02.19 – 20u00 CC DE SCHAKEL, SCHAKELSTRAAT 8, WAREGEM TICKETS €13 / €9 (-26J) / €6 (-13J)

08

© KRISTOF CEULEMANS

BESTEL 056/62.13.40 – WWW.CCDESCHAKEL.BE


N. BALTHAZAR, B. HUYSENTRUYT EN A. DEWITTE 6+ BADABOEM FAMILIEVOORSTELLING Na de succesproducties Niets (Ben X) en Neeland is dit de nieuwste jeugdvoorstelling geschreven en geregisseerd door Nic Balthazar, die zelf ook een (volgens hem zeer beroerde) drummer is. Vandaar het thema: de liefde en de liefde voor muziek, slagwerk in het bijzonder. BADABOEM is een roffelende ode aan drums en alle vormen van percussie. Het is ook een poëtisch verhaal over een hopeloos verliefde trommelaar aan een prachtige drumster. Dit is de ultieme familievoorstelling. Want jongeren houden van drums. Maar hun vaders en moeders ook. Een wervelend videospektakel ondersteunt een show waarin ook het publiek slagwerker wordt. Het Avelgemse percussie-ensemble o.l.v. Steven Coeman krijgt een centrale rol in de voorstelling. ZONDAG 24.02.19 – 15u00 SPIKKERELLE AVELGEM, SCHELDELAAN 6, AVELGEM TICKETS €12 / €8 (-12J) (€1 OP LIDKAART GEZINSBOND)

© JOB VAN GELDER

BESTEL 056/65.30.90 – WWW.AVELGEM.BE/WEBSHOP

09


1

4

5

6

KIND

2

ER KU

NSTE

3

KORTRIJK INF UIT O T I C KE T S IN K O RTR I J K SCHO U WB U RG PLE I N 14, KO RT 056 23 9 RI JK 85 5

10

NFES

T I VA L


HET KWARTIER, FABULEUS HET PUIN VAN EDEN

10+ THEATER

Martha en Lukas komen dagelijks samen op 'hun heuvel', waar ze hun verbeelding de vrije loop laten. De vriendschap eindigt wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. In die wereld is geen plaats voor spelen, dus ook niet voor Martha. Jaren later komen ze elkaar weer tegen. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden. Een voorstelling voor jonge tieners. Over insiders en outsiders. Over hoe anderen je veranderen. En over de vervaldatum van vriendschap.

ZATERDAG 02.03.19 – 19u00 THEATER ANTIGONE, OVERLEIESTRAAT 47, KORTRIJK TICKETS €8

© JOB VAN GELDER

BESTEL 056/24.08.87 – WWW.ANTIGONE.BE

11


MONKY

6+ FAMILIEFILM

Op een dag vindt Frank een echt aapje in zijn tuin. De komst van Monky is het begin van tonnen plezier en een heus avontuur. Maar al snel ontdekken ze dat Monky geen gewoon aapje is … Kom tijdens een koude winterdag naar een warme familiefilm vol avontuur en misschien pink je ook een traantje weg. Waan je in de pauze als een echte ster op de rode loper van ons heus FamilieFilmFestival met leuke doedingen. Breng ook je broers en zussen (+4 en +10) mee, want voor hen is er ook een film op maat. Hét ideaal gezinsuitstapje in de krokusvakantie.

WOENSDAG 06.03.19 – 14u30 CC DE SCHAKEL, SCHAKELSTRAAT 8, WAREGEM TICKETS €5

12

© KRISTOF CEULEMANS

BESTEL 056/62.13.40 – WWW.CCDESCHAKEL.BE


VILLANELLA & HANNEKE PAAUWE EN BRAAF ZIJN! Hanneke

Paauwe

schreef

en

regisseerde

reeds

5+ THEATER vele

succesvolle

jeugdvoorstellingen. Theaterrecensent Wouter Hillaert omschreef haar ooit als de laatste ruwe diamant van het jeugdtheater. ‘En braaf zijn’ wordt een humoristische ode aan de verbeelding, het samen fantaseren, creëren en spelen. Een inspirerende associatieve voorstelling vol humor en ontroering. Een pleidooi om even ongeremd kind te mogen zijn. Weg met de betutteling! Weg met de overbescherming. Lang leve het wilde kind!

WOENSDAG 06.03.19 – 15u00 CC DE STEIGER, WAALVEST 1, MENEN TICKETS €8 / €7 (MET REDUCTIE)

(€2 OP LIDKAART GEZINSBOND – ENKEL LOSSE TICKETS)

© JOB VAN GELDER

BESTEL 056/51.58.91 – WWW.CCDESTEIGER.BE

13


KAATJE

3+ MUZIEK

Kaatje gaat met haar vriendjes én muzikanten op reis om samen met alle kinderen te zingen en te dansen. Wie droomt er niet van om zijn tv helden eindelijk in het echt te ontmoeten? Laat iedereen mee schuddebollen op de muziek van Kaatje. Misschien gaat Kamiel wel drummen op het podium… En zou Viktor terug een nieuwe uitvinding bedacht hebben? Een greep uit de setlist: Schuddebollepats – Kaatje’s Tralalaatjes – Vliegen – ‘K heb de zon zien zakken in de zee – Laarsjes – Rumbabij

ZATERDAG 09.03.19 – 14u30 CC HET SPOOR, EILANDSTRAAT 6, HARELBEKE TICKETS €16 / €18

14

© KRISTOF CEULEMANS

BESTEL 056/73.34.20 – WWW.CCHETSPOOR.BE


SPUTNIK JA, MAAR NEEN!

8+ MUZIEKTHEATER

‘Ja, maar neen’ is de 4de jeugdtheaterproductie van Kathleen Vandenhoudt en Rik Tans. Ook nu weer worden de jongeren ondergedompeld in de thema’s van hun eigen leefwereld. Vrolijk maar ook best spannend, stoer maar ook teder. ‘Ja, maar neen’ brengt… de grappigste, strafste, spannendste, rock&rollste, schrikaanjagendste, spetterendste, explosiefste, hartverscheurendste, én evergreenste nummers… die Sputnik ooit heeft gemaakt! Swingende liedjes waar je als ouder ook blij van wordt!

VRIJDAG 15.03.19 – 19u30 DE STRINGE, OMMERSHEIMPLEIN 5, VICHTE TICKETS €7

© CAROLINE VINCART

BESTEL 056/68.82.50 – CULTUUR@ANZEGEM.BE

15


JEUGDTHEATER ONDERSTEBOVEN VZW 3+ KLEINE DRAAK FAMILIETHEATER Na het overdonderend succes van Lotje, de musical komen de makers van deze productie met een nieuw verhaal van Lieve Baeten. Kleine Draak moet groot worden. Vliegen, vuur spuwen, brullen… hij moet het allemaal kunnen. En kinderen bang maken. Dat ook. En dat oefen je het best met een kind erbij. Dus moet er maar een kind ontvoerd worden. Al zorgt dat kind juist voor een verrassend drakenavontuur!

ZATERDAG 23.03.19 – 15u00 THEATERCENTRUM ZWEVEGEM, OTEGEMSTRAAT 18A, ZWEVEGEM

w

1 1

1

TICKETS €9 BESTEL HTTPS://WEBSHOPZWEVEGEM.RECREATEX.BE

16


M am m

s!

at 10, Kor ra

t

t oe

m e

,

m

lee

scoop, K

p ts

flmplezier rond l- en de tse ∫U cin u k r ij kn é DA

!e l

ag kinde d n rf o z l ke ucijnenst ap

€6,50 (kind/volwassenen) welkom met UiTpas

www.∫UDAkortrijk.be Vier samen met jouw vriendjes jouw verjaardag in Budascoop en trakteer met een heerlijke verrassingsmand! meer info info@budakortrijk.be of www.budakortrijk.be

13:30 deuren open en cinéMammoet 14:30 2 kinderflms (verschillende leeftijden) + 1 volwassenenflm (14:00) 17:30 einde van cineMAATjes

17


ESMÉ BOS & BART VOET WIEGELIED

2,5+ MUZIEK

Zangeres Esmé Bos en muzikant Bart Voet brengen een intiem concert voor een jong publiek. Slaap- en wiegeliedjes van over de hele wereld, in verschillende talen. Liedjes van dichtbij, ook al komen ze soms van heel ver. Puur, ontroerend en ontwapenend. ‘Wiegelied’ is misschien wel het allereerste concert voor de allerkleinste kijkers. “Esmé Bos opent haar mond en tovert net als La Poppins de wereld in slaap met de niet mis te verstane boodschap om toch vooral wakker te blijven.” (Annemie Tweepenninckx, De Standaard)

ZONDAG 31.03.19 – 11u00 & 15u00 CONCERTSTUDIO, CONSERVATORIUMPLEIN 1, KORTRIJK TICKETS €8 / €6 (-26J) (€1 OP LIDKAART GEZINSBOND)

18

© PAULIEN VERLACKT

BESTEL 056/23.98.55 – WWW.SCHOUWBURGKORTRIJK.BE


5+ FAMILIE

BEELDSMEDERIJ DE MAAN DE TUIN VAN DE WALVIS

Walvis wil een mooie tuin op zijn rug. Daarin kan hij bezoek ontvangen. Zou Sprinkhaan hem kunnen helpen? Als de sprinkhaan op een dag een briefje ontvangt waarin de walvis hem vraagt om een tuin, verzamelt hij alles wat hij daarvoor nodig heeft in een boot en gaat op weg … Beeldsmederij De Maan dompelt je onder in een hedendaagse vertelling vermomd als dierenverhaal. Een prachtverhaal over ons consumptiegedrag - bekroond met de Zilveren Griffel 2016 - van schrijver Toon Tellegen met de stemmen van o.a. Tom Van Dyck en Stefaan Degand. BZ

ZZZIE

T

DA

!

WOENSDAG 17.04.19 – 15u00 CC DE SCHAKEL, SCHAKELSTRAAT 8, WAREGEM TICKETS €13 / €9 (-26J) / €6 (-13J)

© DIEGO FRANSSENS

BESTEL 056/62.13.40 – WWW.CCDESCHAKEL.BE

19


8+ LOD MUZIEKTHEATER & HET PALEIS & THEATER - INSTALLATIE INNE GORIS - HUIS ‘Huis’ is geen traditionele theatervoorstelling, maar een groot huis waar je als bezoeker zelf op eigen tempo kan doorwandelen. Je krijgt bij het binnengaan een koptelefoon waarin een verhaal te horen is. Dat verhaal duurt 50 minuten. Kinderen horen de gedachten van de moeder, volwassenen de stem van het kind. Samen krijgen ze het volledige verhaal te horen. “Huis is zeldzaam kostbaar theater dat je omhult als een tere cocon. Je mag wegzakken in de (visuele en verbale) schoonheid van een somber hoofd. Het is theater als pauze van het leven. Het is als vertoeven in een stil, donker huis waar je hoofd helder van oplicht. Wauw.” (Els Van Steenberghe, Knack Focus) ZATERDAG 25.05.19 & ZONDAG 26.05.19 13u00, 14u00, 15u00, 16u00 & 17u00 SINT-FRANCISCUSKERK, IEPERSTRAAT 28, MENEN TICKETS €5

20

© KOEN BROOS

BESTEL 056/51.58.91 – WWW.CCDESTEIGER.BE


BRONKS / PASCALE PLATEL OLA POLA POTLOODGAT

5+ THEATER

In een sprookjesachtige wervelwind komen Pascale Platel en Randi De Vlieghe in contact met zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Ze springen van het ene verhaal naar het andere in dit vrolijke onzinstuk met een absurdistisch randje. Deze voorstelling uit 2002 toerde lang in binnen- en buitenland én won de Grote Theaterfestivalprijs. In 2017 kroonde het Theaterfestival de voorstelling tot Golden Oldie. Ontdek nu zelf wat ‘Ola Pola Potloodgat’ zo uniek maakt. Aarzel niet, want misschien krijg je pas over vijftien jaar een nieuwe kans.

ZONDAG 26.05.19 – 15u00 SCHOUWBURG KORTRIJK, SCHOUWBURGPLEIN 14, KORTRIJK TICKETS €8 / €6 (-26J) (€1 OP LIDKAART GEZINSBOND)

© FKPH

BESTEL 056/23.98.55 – WWW.SCHOUWBURGKORTRIJK.BE

21


HELP VLIEG ZIJN VRIENDINNETJE TE REDDEN!


KLEUR MAAR IN!


“Ik heb al puntjes gespaard bij de Warande, de bib en het zwembad. Mijn gespaarde puntjes heb ik omgeruild voor een gratis ticket in het cultuurcentrum.�

www.uitinzuidwest.be/uitpas www.uitinzuidwest.be/uitpas


rande, arde gratis

COLOFON V.U. PIETRO IACOPUCCI KORTRIJKSEWEG 68, 8791 WAREGEM COÖRDINATIE & REDACTIE ZUIDWEST, PRESIDENT KENNEDYPARK 10 KORTRIJK INFO@ZUIDWEST.BE, 056/24.16.16 VORMGEVING BARONSDESIGN.BE OPLAGE 27.000 EXEMPLAREN


03.01.2019

KODO, HET GEHEIM VAN DE SAMURAI

06.03.2019 PG 02

12.01.2019

ROOD

KAATJE

JA, MAAR NEEN! KLEINE DRAAK CINEMAATJES

16.02.2019

31.03.2019 PG 08

24.02.2019

WIEGELIED

PG 17

PG 18

DE TUIN VAN DE WALVIS PG 19 25.05.2019 & 26.05.2019

PG 10

HUIS

PG 20

26.05.2019

02.03.2019

HET PUIN VAN EDEN

PG 16

17.04.2019 PG 09

01.03.2019 - 10.03.2019

SPINRAG

PG 15

2019 - ELKE ZONDAG

IN DE KELDER STAAT EEN HUIS PG 07

BADABOEM

PG 14

23.03.2019 PG 06

10.02.2019

9

PG 13

15.03.2019 PG 05

08.02.2019 & 24.02.2019

SOL BÉMOL

EN BRAAF ZIJN! 09.03.2019

PG 04

01.02.2019

DE PLANK

PG 12

06.03.2019 PG 03

18.01.2019

GEWOON HELD

MONKY

PG 11

OLA POLA POTLOODGAT

PG 21

WWW.UITINZUIDWEST.BE

Profile for zuidwest2

Vlieg UiT Voorjaar 2019  

Zoef… Vlieg UiT in zuidwest voorjaar 2019 is geland! In dit boekje neemt Vlieg jou mee op een avontuurlijke tocht langs circus, muziek, film...

Vlieg UiT Voorjaar 2019  

Zoef… Vlieg UiT in zuidwest voorjaar 2019 is geland! In dit boekje neemt Vlieg jou mee op een avontuurlijke tocht langs circus, muziek, film...

Profile for zuidwest2
Advertisement