ZUID magazine feb/mrt 2016

Page 33

Ivo Franssen en Thei Iding

dat is de voornaamste reden waarom ik jurist ben geworden,” vertelt Thei Iding, de drijvende kracht achter ZUID juristen. Waarom de keuze voor ZUID juristen? Je was voorheen advocaat.

“In de advocatuur ligt de focus vooral op het winnen van een casus. No matter what. Dit betekent dat je vooral met procedures en conflicten bezig bent. Dat was te abstract voor mij. Als jurist ben je eerder een adviseur, die dicht bij de mensen staat.” Waarom werkt ZUID juristen anders dan de concurrent?

“Bij ZUID juristen zijn we van mening dat juridische dienstverlening beter kan. We willen toegankelijk zijn en gemakkelijk benaderbaar. Daarnaast vinden wij dat persoonlijk contact het verschil maakt. Zeker wanneer je in een situatie zit waarin je een jurist nodig hebt,” zo legt Thei Iding uit. “Je wilt niet naar een hoofdkantoor in de Randstad hoeven bellen. Bij ZUID juristen zijn de communicatielijnen

kort en houden we direct persoonlijk contact met onze cliënten. Daarbij is snelheid van handelen van belang,” vervolgt hij. “Je wilt snel geholpen worden en ook voor een betaalbaar tarief. Daarom ZUID juristen.” Jullie bieden het MKB-pakket voor ondernemers. Kun je dat nader ­toelichten?

“Voor een vast bedrag per jaar of per maand neemt ZUID juristen de ondernemer alle juridische en andere overeengekomen zaken uit handen. Ideaal als je zelf geen jurist in dienst hebt, maar wel – wanneer nodig – direct persoonlijk contact en juridisch advies wenst. Het pakket wordt op maat samengesteld. Het kan voor enkele uren zijn of structureel. Geheel naar behoefte van de ondernemer.” Je komt zelf ook uit het zuiden?

“Ik ben zelf woonachtig in Kerkrade en actief binnen de Kerkraadse gemeenschap. Ik mis geen enkele thuiswedstrijd van Roda JC en loop samen met mijn familie mee

in de carnavalsoptocht. Ook ben ik voorzitter van de raad van toezicht bij Kinderopvang Kerkrade.” Waarom juist deze organisatie?

“Er is in deze branche veel gebeurd. De overheid kondigt maatregelen af die niet altijd het gewenste resultaat opleveren, maar wel een enorme maatschappelijke impact hebben. Ik ben niet alleen heel betrokken bij mijn werk, maar ook binnen de gemeenschap waar ik woon en leef. Misschien dat ik net daarom jurist ben geworden,” geeft hij lachend toe. Wanneer ben je tevreden?

“Klinkt cliché natuurlijk, maar als mijn klant tevreden is. En dat betekent niet altijd dat het gewenste resultaat doorslaggevend is, maar dat je een persoonlijk contact hebt. Een dienstverlening die start met een kop koffie en een luisterend oor.” Lees meer op: www.zuidrecruiters.nl en www.zuidjuristen.nl FEBRUARI / MAART ‘16

33