Page 1


Brandbook

Foto cover: De Schaapjesfabriek/Tessa Veldhorst

6 Missie en visie 10 Merkessentie 12 Onze overtuiging 16 Onze merkbelofte 18 Onze merkwaarden 24 Logo 30 Kleuren 31 Lettertype

2


Amare Brandbook

3


Foto: Nederlands Dans Theater Š Rahi Rezvani

Stage

4


For Excellence 5


Visie

Kunst en cultuur hebben zowel autonome betekenis als maatschappelijke impact. In een steeds diverser wordende stad en samenleving zetten wij in op een veelkleurig programma, op inclusiviteit en ontmoeting. Amare wordt een huis voor heel Den Haag, het representeert het Nederland en de wereld van nu.

Amare wordt een huis voor heel Den Haag 6


Amare Brandbook

Amare verbindt en inspireert

Missie Amare verbindt en inspireert mensen met podiumkunst uit alle culturen. In ons inhoudelijk beleid kiezen we de komende jaren voor drie speerpunten, die onze missie concreet maken en richting geven aan al onze activiteiten: internationaal en inclusief, de stad als curator, een leven lang leren. 7


Foto: De Schaapjesfabriek/Tessa Veldhorst

Place

8


Amare Brandbook

To

Wonder

9


Merkessentie Je voelt je altijd welkom in Amare. Welkom om je te verwonderen, welkom om even stil te staan bij de dag of juist even te vergeten. We willen je uitdagen en verrassen bij elk bezoek. We zijn nieuwsgierig. We openen ons voor nieuwe ontwikkelingen, voor andere geluiden en zoeken deze ook op. Samen met onze huisgenoten verbinden we zo de wereld van internationale topklasse aan de wereld van breed talent. I am we are, Amare.

Je voelt je altijd welkom in Amare. 10


Amare Brandbook

I am we are

Amare

11


Onze overtuiging Iedereen heeft behoefte aan schoonheid, hartelijkheid en verbeelding. Kunst geeft het leven betekenis. Ze inspireert, geeft energie en inzichten. De (podium)kunsten spelen een rol in het doorvoelen en begrijpen van de veranderingen in de wereld.

Kunst geeft het leven betekenis. 12


Amare Brandbook

Ze inspireert, geeft energie en inzichten. Door je mee te nemen in een verhalende emotie, in gedachten of ideeĂŤn die je nog niet kende. Waardoor je de ruimte vindt om erbij stil te staan hoe je je tot die veranderende wereld kunt verhouden. Of juist om even te vergeten. Daarmee dragen de podiumkunsten bij aan de veerkracht van de samenleving.

13


Foto: Rob Hogeslag

House

14


Amare Brandbook

For

Everyone

15


Onze merkbelofte

Ontmoeten, bespiegelen, ontdekken. In Amare proberen we je even stil te laten staan. Je te verwonderen of te inspireren. Je te verbinden met de wereld. Je voelt je welkom in Amare. Je voelt je hier vrij. Je kunt je mee laten voeren. Je ervaart ons enthousiasme voor diverse en nieuwe geluiden.

16


Amare Brandbook

Ervaar ons enthousiasme voor diverse en nieuwe geluiden. 17


Onze merkwaarden

Uitnodigend

18

Sprankelend

Prikkelend

Kwaliteit

Internationaal verbonden


We zijn nieuwsgierig. We willen je echt leren kennen: wat houdt je bezig, wat zijn je behoeftes? We zijn open en gastvrij: je voelt je welkom om aan te sluiten, om je te laten zien. Amare is bedoeld en ingericht als ‘third place’. Een derde plek waar je, naast woning en werk, naar toe gaat om te ontspannen en waar je deel uitmaakt van het sociale en culturele leven. Waar je uitgaat of waar je graag bent omdat het er aangenaam is.

Sprankelend We zijn altijd open, altijd actief. Van gepland tot spontaan, er is bij ons altijd iets te zien of te doen. We zijn een diamant met vele facetten. Voor alle gemeenschappen, met een lage drempel en een hoge aantrekkingskracht.

Amare Brandbook

Uitnodigend We willen dat iedereen zich welkom voelt in Amare. Door, vanuit oprechte aandacht, te geven waar men behoefte aan heeft en altijd positief te verrassen.

Op ons dynamische en inspirerende ‘plein’ in de stad voel je de verbinding met de cultuurstroom. We zijn enthousiast en naar buiten gericht: op zoek naar samenwerking, naar energie, naar leven.

19


Prikkelend Als bezoeker kom je niet alleen in aanraking met de voorstelling of het evenement waarvoor je komt; er gebeurt altijd iets meer. Onconventionele combinaties prikkelen je verbeelding. Je wordt geĂŻnspireerd en aangemoedigd je blik te verbreden.

Kwaliteit We zijn een best-in-class huis voor de kunsten, met een in de wereld unieke samenstelling van bewoners. Nergens vind je de combinatie van deze bewoners, faciliteiten en kwaliteiten gecombineerd op ĂŠĂŠn locatie, en dan ook nog in het hart van een stad.

We houden ervan om uitgedaagd te worden. En dagen onszelf ook uit om nieuwe manieren te vinden. Van presentatie tot uitingsvormen, van producten tot bedrijfsvoering.

In alles wat we doen leveren we topkwaliteit. Op artistiek niveau, in organisatie, in de aankleding van de ruimtes, ons eten en drinken, onze communicatie.

20


We profileren ons internationaal als hoogstaand en levendig podium. Een keur aan internationale studenten, artiesten en gezelschappen zijn bij ons te gast, werken aan hun ontwikkeling en presenteren zich. Voor bezoekers van over de hele wereld zijn we een attractie.

We brengen Den Haag naar de wereld Wij bieden een podium aan artiesten en gezelschappen die klaar zijn om de stap naar een groter, diverser publiek te maken.

Amare Brandbook

Internationaal verbonden We brengen de wereld naar Den Haag

We ontdekken de wereld in Den Haag We zijn ons bewust van de krachtige culturele stromen in de stad, vaak vanuit internationale bronnen. We trekken de stad in om ze op te zoeken, ernaar te luisteren en te participeren.

Uitnodigend Sprankelend Prikkelend Kwaliteit Internationaal verbonden 21


Foto: Alex Schrรถder

Space

22


Amare Brandbook

For

Creation

23


Logo Ons logo is een stoer en eigenzinnig, vriendelijk woordmerk. Het herbergt de gedachte dat iedereen welkom is en zich thuis kan voelen in Amare. Deze gedachte wordt samengevat in de zin: i am we are, Amare. Deze betekenis is uit het logo te herleiden door de ingreep in het woordbeeld. Tegelijkertijd creĂŤert deze ingreep visueel een markering, ruimte, of een podium voor diverse onderwerpen.

24


Amare Brandbook

25


26


Amare Brandbook

27


Foto: Maarten Fleskens

Platform

28


Amare Brandbook

To

Connect

29


Kleuren We hebben een rijk en divers palet, geĂŻnspireerd op de diverse kleuren en culturen in de stad Den Haag.

30


Amare Brandbook

Lettertype Visuelt pro

Pianissimo Piano Mezzo piano Forte Fortissimo 31


Amare p/a Zuiderstrandtheater Kranenburgweg 203 2583 ER Den Haag marketing@zuiderstrandtheater.nl telefoon: 070-8800333

Profile for zuiderstrandtheater

Amare Brandbook  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded