Page 1

MÉSZÁROS ZSUZSANNA PORTFÓLIÓ MUNKÁK 2006-2014


MÉSZÁROS ZSUZSANNA Budapest + 36 30 36 24 24 0 zsuzska.meszaros@gmail.com született:1982

MUNKÁK http://issuu.com/zsuzskameszaros/docs/portfoliom http://www.behance.net/zsuzskameszaros

Erős tervezési, konceptuális képességekkel rendelkezem, végig tudok vinni egy munkát elejétől a végéig. Kézzel is jól rajzolok, emellett a következő szoftvereket használom: 3ds Max, Adobe CS (Photoshop, InDesign, Premiere), Archicad, Artlantis, SketchUp ISKOLÁK 1996-2001

Krúdy Gyula Kéttannyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskola, Győr

2004-2005

Alkalmazott Művészeti Intézet, Sopron - belsőépítész

2006- 2011

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest – építész

2007- 2011

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest – rajztanár

2010 jan.-júli.

Danmarks Designskole - térdesign és bútor

MUNKATAPASZTALAT 2001-2005

Idegenvezető, kereskedő (Németország)

2005-2006

Építész asszisztens, Ekler Építész Kft., Budapest

2006-2009

Kutató, KÖH Műemléki Intézet, Budapest

2010-2011

Rajztanár gyakornok, Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest

2011 jan. - 2011 okt.

Építész, MOME EcoLab, Budapest

2011 okt. - 2012 máj.

Építész, Ekler Építész Kft, Budapest

2012 feb. - 2012 ápr.

Kutató asszisztens, Budapest Urbanisztikai Stratégiája, Századvég Alapítvány

2012 jún. - 2013 jan.

Építész, látványtervező, Studio A4, Budapest

2013 feb. - 2013 ápr.

Díszlettervező asszisztens - “The Selection” - Warner Bros produkció


2013 máj. - 2013 okt.

Modellező - Limes Model Kft.

2013 nov. - jelenleg

Rajztanár - Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium

2014 júl. -aug.

Díszlettervező asszisztens - “Strike Back” - Left Bank Pictures

VÁLOGATOTT WORKSHOP, PÁLYÁZAT, KIÁLLÍTÁS Csoportos kiállítás, Győri Képzőművészeti Kör, 2001 Szerencsi alkotótáborok és kiállítások, Szerencs és Budapest, Hungary 2003-2008 MOME workshop, inkubátorház program, projektvezető, Budapest, Hungary, 2008 FAB-RIC 2.0 parametrikus tervezés workshop és kiállítás, Budapest, 2009 Codes of Nature – Processing workshop, MOME, Budapest, 2010 Masdar City Pavilion pályázat, megvétel (We-Grouppal), Dubai, Arab Emirátusok, 2010 Magyarország szubjektív atlasza, workshop és könyv (50 magyar designerrel), 2010 MOME Diplomakiállítás, Ponton Galéria, Budapest, 2011 Árkay-díj a diplomatervért, 2011 European Forum for Architectural Policies konferencia, kiállítás, Budapest, 2011 A Média Építészeti Díja - döntős, 2011 Blue Award International Student Competition for Sustainable Architecture - kiemelt megvétel, Bécs, 2012 Casablanca Sustainable Market nemzetközi pályázat (Studio A4-gyel), 2012 KROB nemzetközi építészeti rajzpályázat, 2014 KUTATÁS Dekonstrukció a filozófiában és az építészetben, 2008 Emergens technikák az építészetben, 2009 Az építészek szerepe a vidékfejlesztésben, 2010 (szakdolgozat, építész szak) A tér mint pedagógiai médium, 2011 (szakdolgozat, tanár szak) Design és építészet fiataloknak és gyerekeknek NYELVEK Angol, német - folyékony társalgás, írás-olvasás Dán - kezdő HOBBI designped.com


ÉPÍTÉSZET

MINTAGAZDASÁG USZKÁN

STRIKE BACK - SOROZAT DÍSZLETE LEFT BANK PICTURES

LÁPKUTATÓK ÉPÜLETE, SZŐCE

SHOWMŰSOR DÍSZLETE, VIVA TV, BUDAPEST

ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKLELTÁR A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGVÉDELMI HIVATAL RÉSZÉRE, BUDAPEST

IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, BUDAPEST

SZOCIÁLIS HÁZ - A MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATTAL, VESZPRÉM

CASABLANCA PIAC PÁLYÁZAT, MAROKKÓ

KIÁLLÍTÁSI PAVILION TERVE MASDAR CITY, DUBAI

MESSER GÁZTÖLTŐ ÁLLOMÁS, BUDAPEST

BALETT STÚDIÓ, BUDAPEST

MAKETTEK

LINK DESIGNTÉR, BUDAPEST


DESIGN

SZERENCSI MŰVÉSZTELEP

FORMATANULMÁNYOK

MAGYARORSZÁG SZUBJEKTÍV ATLASZA

AKVARELLEK

RAJZOK

PARAMETRIKUS TERVEZÉS WORKSHOP

KÉZI LÁTVÁNYTERVEK


MINTAGAZDASÁG USZKÁN - DIPLOMAMUNKA, 2011

A Falufejlesztési Népjóléti Program Egyesület célja az, hogy a földdel rendelkező, de e li vidéki lakosságot segítse új lehetőségekkel, oktatással és tanácsadással. Az Uszkán üz ban gyógyteákat, zöldséget, gyümölcsöt termesztenek és állatokat tartanak. A minta tási feladatokat egyaránt ellát: a környékbeli hátrányos helyzetű lakosokat tanítják itt a érdekében. Munkájukért cserébe oktatást, vetőmagokat és tanácsadást kapnak, az itt alkalmazhatják. Uszka Kelet-Magyarországon, szegény vidéken fekszik, a lakosság na ezért a központ célja, hogy az ide dolgozni érkező embereket hosszú távú megélhetéshe don. A termelésen túl közösségteremtés és tudáscsere egyaránt célja a létesítménynek. N fogadnak. A program komplexitása miatt állandó alaprajzú épületek helyett egy struktúra k megengedi az ad hoc, “csináld magad” beépítéseket. A két hosszúházban így minden funk

“csináld magad!” megoldások a faluban

a régió kulturális öröksége

DIPLOMATERVEZÉS


A TELEK ÉS NÖVÉNYZETE

elszegényedett, munkanélküzemeltetett mintagazdaságagazdaság agrár és oktaa sikeres agrártevékenység tanultakat saját birtokukon agyobb része munkanélküli, ez juttassa, fenntartható móNyáron diáákcsoportokat is készül el, amely volumenében kció “egy tető alá” hozható.

Uszka 360 lelkes falu az ukrán határ mellett, lakosságának 80%-a cigány származású. Engem elsősorban az összetett tervezési feladat inspirált: a falu főutcájára néző két, egymás mellett álló nadrágszíjtelek és a rajta álló házak viszonya, a funkciók sokasága és képlékenysége. Az eredmény két olyan hosszúház lett, ahol közös tető alá hozhatóak a szükséges funkciók. Fa oszloperdő tart egy puha nádfedelet, az oszlopok közeibe, az üresen hagyott helyekre épülhetnek be a helyiségek. Ez a rendszer választ ad felépülés és működés körülményeire: az üres, befogadó házakat pályázati pénzből lehet megvalósítani, majd helyet adni a spontán építésre: az időrőlidőre érkező csekélyebb pénzösszegekből újabb helyiségeket lehet beépíteni a felmerülő szükségletek alapján.

a falu főutcája uborkás a tó

a telken álló régi ház a főutcára néz

egy tipikus hozzáépítés a faluban - hátrafelé egyre kisebb épületekkel egészül ki az eredeti ház - heterogén anyagokból, de homogén fehérre meszelve

MINTAGAZDASÁG USZKÁN 2011


A TELEK ÉS NÖVÉNYZETE

A TELEK A FALU

DIPLOMAMUNKA


A TELEK ÉS NÖVÉNYZETE A két telek fél-fél hektár nagyságú, egymás mellett húzódnak, a rajtuk lévő házak a falu főutcájára néznek. A környékbeli telkek is nagyjából fél hektárra rúgnak – a gazdaságban dolgozók jó, ha látják, hogy mire elég a fél hektár. A telkeket így összeolvasztottam ugyan, de a határvonal egyértelmű, és végül két hosszúházat terveztem. A környéket járva figyelni kezdtem a hozzáépítéseket: milyen irányban, hogyan és mit toldanak hozzá a parasztházakhoz. Ebből következtettem a tervezendő szükségletekre és helyigényre. Figyelmes lettem arra a szokásra, hogy a toldalékokat és gazdasági épületeket fehérre meszelik, ez szépen összefogja a legkülönfélébb anyagokból készült épületegyüttest.

A TELEK MODELLJE A TERVEZETT ÉPÜLETEKKEL A TELEK MODELLJE A HÁROM MEGLÉVŐ ÉPÜLETTEL

MINTAGAZDASÁG USZKÁN 2011


TANULMÁNYOK

DIPLOMATERVEZÉS


FUNKCIÓK BŐVÜLÉSE

MINTAGAZDASÁG USZKÁN 2011


HOMLOKZATOK ÉS METSZETEK

DIPLOMATERVEZÉS


ALAPRAJZOK ÉS STRUKTÚRA Igyekeztem létrehozni egy olyan alaprajzi állapotot, ami a gazdaság teljes körű működését mutatja. Ebben egyrészt minden elképzelt funkció jelen van, másrészt az erős szezonalitás miatt egy nyári állapotot terveztem meg. Ez a merítés később még átgondolható, tömöríthető. Kész ház helyett egy olyan struktúrát kell terveznem, amely befogadja a spontán építést, helyet hagy a bővítéseknek, változtatásoknak. Fontos szempont, hogy a beépítések során a használók fokozottabban azonosulhatnak a programmal, és az is, hogy ne erőltessünk olyan hierarchiát az ide érkezőkre, amelyet kulturális különbözőségek okán nem tudnak használni. Így a hierarchikus elrendezést elvetettem, mind a szerkesztés, mind a felhasznált anyagok tekintetében homogenitásra törekedtem. A két ház a telek felé nyit, a köztük levő udvar közösségi térként szolgálhat. A jelenleg itt álló házak közül a düledező cselédházat feláldoztam a szellősebb udvarért, a jobb állapotú másik két házat bekebelezi a hosszúház. A kucsmaszerű nádtetőt tartó oszloperdő merevségét a megmaradó és további merevítő falak adják. A tetőgerinc játéka és a ház szélességének változása a kezdeti stádiumban alakult ki, az ideális alaprajz nyomán, de úgy döntöttem, hogy ezt a befogadó struktúra tervezésénél is megtartom, mivel gazdagabb téri modulációs lehetőségeket eredményez.

MINTAGAZDASÁG USZKÁN 2011


MODELLEK

MAKETT A TELEKRŐL - ÚJ HÁZAK, NÖVÉNYZET

FUNKCIÓ-MAKETTEK

3D MODELL

DIPLOMATERVEZÉS


MAKETT ÉS A BEÉPÜLÉS FOLYAMATA

MAKETT AZ ÜRES STRUKTÚRÁRÓL

A STRUKTÚRA FELTÖLTÉSE A KÜLÖNBÖZŐ TEREKKEL

MINTAGAZDASÁG USZKÁN 2011


3D MODELLEK

DIPLOMATERVEZÉS


3D MODELLEK

MINTAGAZDASÁG USZKÁN 2011


LÁPKUTATÓK HÁZA

A telken egy életveszélyes álla lebontandó. A t tökéletesen megfe hogy az új épüle bele. Így a be funkció és a strukt

A kutatóházban három szoba a h végeznek itt diákcsoportok és előadótér, rendelkezésre, az fedett-nyitott kiáll

LÁPKUTATÓK HÁZA, SZŐCE ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2010


VÁZLATOK

közel száz éves ház található, apota és az alapozás hiánya miatt telepítés és a ház mérete viszont elel a helyszínnek, ezért úgy döntöttem, etet a régi ház volumenébe tervezem efogadó forma ugyanaz marad, a túra változik.

egy kis labor található, valamint három kutatónak, akik tavasztól őszig munkát. A nyáron érkező számára alvóhely, közösséginyári konyha és mosdók állnak z erre járó kirándulók számára egy lítótér.

LÁPKUTATÓK HÁZA, SZŐCE ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2010


TERVRAJZOK

LÁPKUTATÓK HÁZA, SZŐCE ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2010


TERVRAJZOK

LÁPKUTATÓK HÁZA, SZŐCE ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2010


LÁTVÁNYTERVEK

LÁPKUTATÓK HÁZA, SZŐCE ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2010


LÁTVÁNYTERVEK

LÁPKUTATÓK HÁZA, SZŐCE ÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2010


ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKLELTÁR

ÉPÍTÉSZETI ÉRTÉKLELTÁR A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGVÉDELMI HIVATAL SZÁMÁRA

2007-2009


FÉNYKÉPEK A FELMÉRT HÁZAKRÓL

BUDAPEST BELVÁROSA 2007-2009


POKOLI TORONY

SZOCIÁLIS HÁZ A MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLATTAL, VESZPRÉM MOME ECO-LABBAL, HOLCIM NEXT GENERATION AWARD, 2011


PÁLYÁZATI TABLÓK

POKOLI TORONY


PÁLYÁZATI TABLÓK

POKOLI TORONY A MOME ECO-LABBAL A HOLCIM NEXT GENERATION AWARD-RA 2011


PÁLYÁZATI TABLÓK

POKOLI TORONY A MOME ECO-LABBAL A HOLCIM NEXT GENERATION AWARD-RA 2011


PÁLYÁZATI TABLÓK

POKOLI TORONY A MOME ECO-LABBAL A HOLCIM NEXT GENERATION AWARD-RA 2011


PÁLYÁZATI TABLÓK

POKOLI TORONY A MOME ECO-LABBAL A HOLCIM NEXT GENERATION AWARD-RA 2011


PÁLYÁZATI TABLÓK

POKOLI TORONY A MOME ECO-LABBAL A HOLCIM NEXT GENERATION AWARD-RA 2011


LEÍRÁS

E munkánk középpontjában a korábban munkásszállóként használt, Veszprém külvárosában, ipari környezetben álló toronyház, mely projektünk kezdetekor társadalmi, gazdasági és ökológiai szempontból is katasztrofális állapotban volt. Az épület lakói a leghátrányosabb társadalmi rétegekből kerülnek ki, munkanélküliek, alulképzettek, minden életfunkciót 17m2-rre összenyomó lakásokban laknak, sokszor folyóvíz nélkül, a szintenként közös wc-ket és zuhanyzókat használva. Az épületben nincs fűtés, a 10 emeletből kettő lakhatatlan, beázik, nincs lift, mindent elborít a szemét, a folyosó szűk és sötét. Munkánkat azzal kezdtük, hogy összeállítottuk a ház problématérképét. Ennek során azonosítottuk a központi problémákat: az érdekeltség hiányát, a monotonitást, az elszigetelődést és a kilátástalanságot. A tervezés során ezek megoldása vált a koncepció központjává, szem előtt tartva a többi problémát is. A legfontosabb cél a koncepció kidolgozása során az volt, hogy úgy alakítsuk át a házat, hogy ezzel munkahelyet teremtsünk a házban élőknek, mégpedig olyat, ami helyben van, nem kell utazni hozzá, így a kisgyermekes anyukák, mozgásukban korlátozottak, idősek, vagy csökkent munkaképességűek számára is valós alternatívát jelent, ami munkaerő- és nem tudásintenzív, ami egyszerű, alacsony beruházási értékű eszközökkel végezhető. A felső szinten kialakított oktatási terek megteremtik a készségek elsajátításának lehetőségét, melyet a résztvevők az alsó emeleteken elhelyezett vendéglátó, szerviz és üzleti funkciójú terekben gyakorolnak, később az önkormányzattól kedvezményesen bérelhető helységekben vihetnek tovább. A koncepció ezen túl élhető 17m2-eket nyújt a lakóknak, az emeletek megnyitásával központi tereket teremt, amiket a lakók maguk tölthetnek meg tartalommal, sportolási lehetőséget nyújt a sportpálya felújításával, a homlokzatot revitalizálja.

MOME ECOLAB tagok: Barcza Dániel, Berzicza Sára, Fehér Bori, Fodor Rita, Gunther Zsolt, Holányi Kati, Kovács Bori, Nagy Edit, Mészáros Zsuzska, Oravecz Júlia, Urbán Orsi

POKOLI TORONY A MOME ECO-LABBAL A HOLCIM NEXT GENERATION AWARD-RA 2011


KIÁLLÍTÁSI PAVILON KONCEPCIÓJA

A kiállítás tematikája és a kiállítási időszak rövidsége miatt az újrahasznosításra koncentráltunk. A használt anyagoknak a kiállítás célját kell szolgálniuk, de utóéletük ugyanilyen fontos. a kiállítás felépül, működik, majd eltűnik. a kérdés: hová lesz az anyag?

MASDAR “ZÖLD VÁROS” KIÁLLÍTÁS, DUBAI PÁLYÁZATI ANYAG A WE-GROUP-PAL, 2010


A KIÁLLÍTÓTERÜLET ALAPRAJZA

MASDAR “ZÖLD VÁROS” KIÁLLÍTÁS, DUBAI PÁLYÁZATI ANYAG A WE-GROUP-PAL, 2010


PROJEKTLEÍRÁS A kiállítás falai A4-es papírtömbökből készülnek, sima felülettel vagy geometrikus mintázattal. A kiállítás után a papír visszakerül eredeti helyére, a mubadala mammutcég (ők építik többek között Masdar városát) irodáiba, ahol felhasználják. A bútorok egy része (asztalok, pultok) is ezzel a technológiával készülhet.

MASDAR “ZÖLD VÁROS” KIÁLLÍTÁS, DUBAI PÁLYÁZATI ANYAG A WE-GROUP-PAL, 2010

A felhasznál alkalmas in interaktív vet alakíthatók k programozot hátteret nyújt jól megoldja


INTERAKTÍV GRAFIKA ÉS BELSŐ TÉR

lt papír felülete tökéletesen nformációk megjelenítésére, títésekre, az építésnél minták ki benne, pixelgrafikaként, a tt led-világításnak is megfelelő t. Az akusztikai szeparációt is a tárgyalóterem körül.

MASDAR “ZÖLD VÁROS” KIÁLLÍTÁS, DUBAI PÁLYÁZATI ANYAG A WE-GROUP-PAL, 2010


BALETT STÚDIÓ TERVE

BALETT STÚDIÓ TERVE, 2012 STUDIO A4


ALAPRAJZ ÉS LÁTVÁNYOK

BALETT STÚDIÓ TERVE, 2012 STUDIO A4


LINK DESIGNTÉR

LINK DESIGNTÉR, ÁRKÁD BUDAPEST, BELSŐÉPÍTÉSZETI TERVEZÉS 2013


SZEKRÉNY KIVITEL ÉS FOTÓK: SZABÓ-LENCZ PÉTER

TERVEZŐTÁRSAK: MÓNUS NOÉMI (BELSŐÉPÍTÉSZET), LÁSZLÓ ZSUZSI (GRAFIKA)


STRIKE BACK SOROZAT DÍSZLETE

Strike Back 5 - Bomb measurements

12.08.2014.

Strike Back 5 - Bomb trolley

13.08.2014.

1290

As exploding bridgewire detonators inserted into as brass chimney sleeves Mint EBV detonátor kábelek mint sárgaréz kürtőbe illesztve as component B explosives pressed in form mint component B robbanóanyag formába préselve

800

5

90 12

as aluminium upper first hemisphere mint alumínium felső félgömb

765

flattened tube lapított cső washer + button hexagon socket screw alátét + hengeres fejű belső kulcsnyílású csavar

washer + screw alátét + hatlapfejű csavar

12 90

as aluminium trap-door plug plugged into upper first hemisphere mint alumínium, ajtóval felszerelt, kivehető-visszadugható rész a felső félgömbben

280

bore furat

20

150

20

5 5 10 40 21 28

150

detail 1 / részletrajz 1

as uranium upper first charge mint uranium felső charge

1:2

edge of the bomb bomba pereme

120

as radioactive core (alu sphere) mint radioaktív mag (alu gömb)

500

top view/felülnézet 1:10 flattened tube lapított cső

800 alu tube Ø 20mm alumínium cső Ø 20mm

washer + scalloped handwheel alátét + marokcsavar

20

40

50 5

20

1290

50

see detail 1 lásd: részletrajz 1

washer alátét thick round plate (as alu) vastag kerek alátét (mint alu)

280

15 20

20

7325

5

see details lásd: részletrajzok

40

50

15

4

690

section/metszet 1:5 (mm)

1 850

see detail 2 lásd: részletrajz 2

15

2

4135

6

detail 2 / részletrajz 2

2885

6

15

20

46

details/részletek 1:1 (mm)

caster shock absorber - to be ordered kerék felfüggesztéssel - megrendelni

Trolley for the bomb

Bomb

Zsuzska

Zsuzska

13. August 2014

12. August 2014

30

1:10, 1:2

1:5, 1:1

35

25

25

front view/elölnézet 1:10

STRIKE BACK, SOROZAT DÍSZLETE, 2014 PIONEER PRODUCTIONS, LEFT BANK PICTURES

1:2


A Strike Back című sorozat 5. évadán, az 5-10. epizódon dolgoztam. A történetben kulcsszerepet játszik egy bomba, annak elkészítése és bevetésének meghiúsítása. A bombát, szállító-keretét és a filmekben megjelenő munkálatainak fázisait terveztem meg.

STRIKE BACK, SOROZAT DÍSZLETE, 2014 PIONEER PRODUCTIONS, LEFT BANK PICTURES


SHOWMŰSOR DÍSZLET

SHOWMŰSOR DÍSZLET, VIVA TV, BUDAPEST, 2013 MÓNUS NOÉMIVEL ÉS GUNGL TIBORRAL


SHOWMŰSOR DÍSZLET, VIVA TV, BUDAPEST, 2013 FOTÓ: KAULICS VIA


IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM

HELYSZÍNRAJZ

A tervpályázat célja az Iparművészeti Múzeum műemléki védettségű főépületének komplex rekonstrukciós és értéknövelő fejlesztésének tervezése, javaslat az intézmény épített környezetének megújítására. A tervnek a tervezési program alapján a következő építészeti-műszaki és műemléki kérdésekre kell megoldást adnia: 1. A rendkívül rossz állapotban lévő épület építészeti, műszaki, műemléki rekonstrukciója. 2. A teljes kiállítási rendszer újraformálása, figyelembe véve az épület funkcióinak átszervezését, jelentős területek felszabadíthatóságát. 3. A Hőgyes Endre utcai, megvalósulatlan épületszárny helyének beépítése, az épület építészeti “befejezése”. 4. Az épület és környezetének kapcsolata, urbanisztikai beágyazódása. 5. Az üzemeltetési kérdések átgondolása, környezettudatos, gazdaságos működtethetőség biztosítása.

MADÁRTÁVLAT IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, STUDIO A4, SZIJJÁRTÓ CSONGOR, LENTE MÁRTON 2012


A TERÜLET ÉS AZ ÚJRAGONDOLT FUNKCIÓK

IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, STUDIO A4, SZIJJÁRTÓ CSONGOR, LENTE MÁRTON 2012


METSZETEK

IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, STUDIO A4, SZIJJÁRTÓ CSONGOR, LENTE MÁRTON 2012


a

látogatók elsősorban az

üllőI

útI, másodsorban a

hőgyes

utcaI Főbejáraton érkeznek.

a

köz

tér és az udvarok szabadon bejárhatóak, a látogató tájékozódhat, hogy melyIk kIállítást merre ta szolgáltatásokat vehet Igénybe.

az

állandó kIállítások a két Főbejárat előcsarnokából kIInd

kronologIkus sorrendben előre haladva a régI épületrész előcsarnokából, vIsszaFele haladva az új épüle előcsarnokából járható be. Indul(nak).

a

az

IdőszakI kIállítás(ok) az

üllőI

útI alagsorI előcsarnokból, a pénzt

látogatható raktárak az állandó kIállításhoz kapcsolva, vagy önállóan Is elérhet

másodIk emeleten.

a

kIállítás-vezetésben kIhasználható a meglévő épület hangulata és lehetőség

ALAPRAJZ

hosszantI szárnyak és központI terek útvonalaIt pIhenőkkel, zeg-zugokkal, átlátásokkal, vízszInt

b-b metszet m 1:200

Függőleges összekötésekkel javasoljuk megszakítanI, a kIncsesház FelFedezésének, az elmélyülés külön FokozataInak élményét adva a látogatóknak.

3

A D E

B

E

2

1

B

síneken eltolható növényládák

C

C

1

2

3

A

D

FöldszInt-FélszIntI alaprajz m 1:200

IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, STUDIO A4, SZIJJÁRTÓ CSONGOR, LENTE MÁRTON 2012


LÁTVÁNYTERVEK

IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, STUDIO A4, SZIJJÁRTÓ CSONGOR, LENTE MÁRTON 2012


AZ ÚJ SZÁRNY

lépcsőház

IPARMŰVÉSZETI MÚZEUM PÁLYÁZAT, STUDIO A4, SZIJJÁRTÓ CSONGOR, LENTE MÁRTON 2012


CASABLANCA PIAC PÁLYÁZAT Inspiráció A mai marokkói piactér megfogalmazását a piaci árusok közössége által kifeszített-belógatott inspirálták, amiket a hagyományos marokkói bazárokban láttunk. Helyszín

A szerkezetében építési állványra hasonlító épület átengedi a forgalmat, átvezet az árkádszerű épület földszintjén nyüzsgő élet folyik, a teraszokon pedig nyugodtan lehet kávézni, beszélgetni, n Megoldás

A helyszín háromszöge kapcsolódik tágabb környezetéhez, mint ahogy a kötelek is összekötik a szomsz házakra támaszkodik. Az egész szerkezet hozzávetőlegesen két tonna súlyú, a házak megerősíte A piac szürkevize a szemközti iskola elé telepített parkot látja el öntözővízzel. A kofák asztalai es színpaddá változnak. Az új piactér körül kialakuló élet lehetővé teszi, hogy a szomszéd házak ürese éttermek, boltok költözhessenek.

EMBEREK

ANYAGOK CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


PROGRAM, INSPIRÁCIÓ ÉS KUTATÁS

KUTATÁS árnyékoló szerkezetek

ű piacon. A téren és az nézelődni.

zéd házakat. a szomszéd ett vázszerkezetén függ. ste étkezőaszallá illetve en álló üzlethelyiségeibe

közös napvédelem saját esővédelem

lógó textilek fény-árnyék csíkok

Az újrahasznosított PET szálakkal megerősített papírbeton táblák előállítási folyamata (olyan beton, amely pépesített papírt és PET-szálakat tartalmaz) Az újrahasznosított PET palackokból húzott szálból sodort kötél előállítási folyamata (előállító: Arteplas) a napvédelemhez, és az esővédő ponyva (előállító: Plastenka)

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


A HELYSZÍN CASABLANCÁBAN

PROGRAM 250 m2 fedett kiszolgálóhelyiség kifeszített napvédelem az egész területre esővédelem az egyes standok fölé SZÜRKEVÍZ ÚJRAHASZNOSÍTÁS látja el a parkot vízzel

METS

LÁNC-KÖTÉL STRUKTÚRA a környező házak, a járda és az új építmény közé kifeszítve, azokhoz rögzítve

2,0

ESŐVÉDELEM az ülések ládáiból vízhatlan vásznakat lehet kihúzni, és feldobni a standok tetejére CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


RAJZOK

SZET beszélgetések 2,5

táblajátékok 2,5

gyerekek 3,0 5,2

2,0

3,0

2,0

piactér

4,0

csapok

3,5

3,0

kávézó

húsüzlet

3,0

2,5

mosdók

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


ALAPRAJZ

m wc ozgá -k ss

2,5

újs

ág

os

inf

érü

orm ác

3,0

lt

ká rak vézó tár

FÖLDSZINTI ALAPRAJZ

2,5

2,0

2,0

9,0

2,0

2,0

vir

ág

ok

füs

zer

É

ek

zöldség - gy

cs

ap

ok

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


0

FUNKCIÓK PINCEI ALAPRAJZ

2,0

yümölcs

2,0

2,0

2,0

2,0

2,0

ló áro mé tt sze

s

ha gy l és üm ten ö lc g e se r i

wc-k

2,0

8,4

csapok

A húsos illetve halas és tengeri gyümölcsös standok folyamatos hűtést igényelnek, így ezek hat kis helyiséget foglalnak el az új épületen belül. A fűszerek, virágok, zöldség-gyümölcs őstermelői standok elosztása az áru mennyiségétől függ.

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


A PIAC MŰKÖDÉS KÖZBEN

NAPPAL - PIACKÉNT MŰKÖDIK

mozgássérült wc

beszélgetések

gyerekek

wc-k táblajátékok

kávézó piactér

információ

újságok

fűszerek

szeméttároló csapok hús hal és tenger gyümölcsei zöldség gyümölcs virág

csapok

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


A PIAC MŰKÖDÉS KÖZBEN

ESTE - KÖZTÉRKÉNT MŰKÖDIK

wc-k mozgássérült wc-k táblajátékok

beszélgetés helye gyerekek helye szeméttároló

asztalok szabadtéri étkezéshez

információ újságos

the öz ak ölt áz k kd h lto zé bo msibe és szo ge ek a isé let be ly üz k he nezlet ü

kávézó

színpad csapok

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


LÁTVÁNYTERVEK

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


LÁTVÁNYTERVEK

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


LÁTVÁNYTERVEK

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


LÁTVÁNYTERVEK

CASABLANCA SUSTAINABLE MARKET, 2012 PÁLYÁZATI TERV STUDIO A4 HARGITAY ZSÓFIA, BUTORA TAMÁS


MESSER TÖLTŐÁLLOMÁS

MESSER GÁZTÖLTŐ ÁLLOMÁS, 2012 MAKETT, STUDIO A4


MAKETTEK

A Messer Hungarogáz töltőállomás feújításához készítettem makettet. A lépték-fák a megnyitó ünnepségre nőttek meg.

MESSER GÁZTÖLTŐ ÁLLOMÁS, 2012 MAKETT, STUDIO A4


MAKETTEK

MAKETTEK EGYETEMI MUNKÁK 2007 ÉS EKLER ÉPÍTÉSZ KFT 2011


MAKETTEK


BELSŐ TÉR

Az egyetemi auditórium kísérleti makettjénél a cél az volt, hogy az eredeti és a makettfotók ugyanazt a hangulatot keltsék.

MAKETT TANULMÁNY 2006


TEREPMODELL

MAKETT VAKOK INTÉZETE, A4 STÚDIÓ, 2012


SZERENCSI MŰVÉSZTELEP

SZERENCS MŰVÉSZTELEP, ÉPÍTÉSZ SZEKCIÓ 2009


FESTMÉNYEK ÉS MODELLEK

PIHENŐHELYEK AZ ERDŐBEN, SZERENCS 2009


FORMATANULMÁNYOK

FORMATAN ÉS ANATÓMIA 2006-2008


FORMATANULMÁNYOK

FORMATAN ÉS ANATÓMIA 2006-2008


MAGYARORSZÁG SZUBJEKTÍV ATLASZA

MAGYARORSZÁG SZUBJEKTÍV ATLASZA WORKSHOP, KITCHEN BUDAPEST 2010


EGY OLDALPÁR AZ ATLASZHOZ

MAGYARORSZÁG SZUBJEKTÍV ATLASZA WORKSHOP, KITCHEN BUDAPEST 2010


AKVARELL TANULMÁNYOK

AKVARELL TANULMÁNYOK 2006


TÁJAK HÁZZAL

AKVARELL TANULMÁNYOK 2006


RAJZOK

RAJZOK 2006-2008


TANULMÁNYRAJZOK, FESTMÉNYEK

RAJZOK 2006-2008


PARAMETRIKUS TERVEZÉS WORKSHOP

PARAMETRIKUS TERVEZÉS WORKSHOP MOME III. ÉVFOLYAMÁVAL, 2009


PARAMETRIKUS TERVEZÉS WORKSHOP MOME III. ÉVFOLYAMÁVAL, 2009


KÉZI LÁTVÁNYTERVEK

LÁTVÁNYTERVEK KÉZZEL, VEGYESTECHNIKÁVAL SAJÁT TERVEK ILLETVE FOTÓK UTÁN


Építész portfólió - Mészáros Zsuzsanna  

Munkák, 2006-2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you