Page 1

2009. október • VI. évfolyam 10. szám

Nemzetközi bestsellerek

Akcibóer!15.

www.varazsladika.hu ak c lá ió r ol sd és da a zl lo 3. ete n! it

Kettőt fizet, hármat vihet!

Az

Varázsládika Kiadó

2009. októ között er 15. és novemb boltokban ves a Líra köny


Újra k! tó a h p ka

Szakkönyvek FelsŐfokon Béli Gábor

Magyar jogtörténet A tradicionális jog

B/5, 368 oldal, keménytáblás, 5980 Ft Ennek, az elsősorban joghallgatóknak szánt, de minden érdeklődő számára könnyen követhető tankönyvnek a célja a régi, vagyis a tradicionális magyar jog alapintézményeinek bemutatása Szent István uralkodásától a rendiség felszámolásáig, 1848-ig források és forrásrészletek felhasználásával.

Petrétei József

Tremmel Flórián–Fenyvesi Csaba– Herke Csongor

Kriminalisztika

B/5, 480 oldal, kartonált, 6980 Ft Krimináltechnika, krimináltaktika – e két fő részre tagolódik a kötet, illetve az ezek mellékletét képező harmadikra, az interneten megtalálható atlaszra. Olyan alapvetés ez, amit nemcsak a jogászok, joghallgatók, rendőrtisztek, hanem a köz- és magánbiztonságra ügyelő társulások, őrző-védő testületek alkalmazottai, továbbá élvezhető stílusa, egyedülálló képanyaga miatt a kriminalisztika iránt érdeklődő „civil” polgárok is haszonnal forgathatnak. Petrétei József

Magyar alkotmányjog I.

Magyar alkotmányjog II.

B/5, 324 oldal, keménytáblás, 5680 Ft

B/5, 352 oldal, keménytáblás, 5680 Ft

Az első kötet a fogalmi elhatárolások mellett a magyar alkotmányjog demokratikus intézményrendszere dogmatikai részei és néhány egyéb területének bemutatására törekszik.

A második kötetben a szerző az államszervezetet, annak fogalmi rendszerét, tartalmi elemeit tekinti át, majd részletesen bemutatja a magyar államszervezetet alkotó főbb állami szerveket és intézményeket, és sikeres kísérletet tesz e szerveknek az alkotmányos rendszerben való elhelyezésére.

Általános rész

Szalayné Sándor Erzsébet– Mohay Ágoston–Karoliny Eszter– Komanovics Adrienne–Pánovics Attila

B/5, 248 oldal, keménytáblás, 5480 Ft

B/5, 368 oldal, kartonált, 5480 Ft

Bruhács János

Nemzetközi jog I.

A „Nemzetközi jog” című tankönyv I. kötete a nemzetközi jog olyan általános kérdéseivel (jogalkotás, jogalkalmazás, a nemzetközi jog és az Európajog, valamint a nemzeti jogrendszerek viszonya, nemzetközi felelősség, a viták rendezése) foglalkozik, melyek a nemzetközi jog különböző területeinek megismeréséhez szükséges alapokat jelentik.

Gyuricza László

A turizmus nemzetközi földrajza

B/5, 320 oldal, keménytáblás, 5680 Ft E könyv egyrészt vizsgálja a turizmusban végbemenő nemzetközi folyamatokat, elemzi a regionális összefüggéseket, másrészt – a terjedelem adta lehetőségeken belül – komplexen mutatja be az adott országok turizmusának mai helyzetét és a lehetséges fejlődési irányát.

Az Európai Unió joga

A Jogi Szakvizsga Segédkönyvek összefoglalják az adott tárgyhoz kapcsolódó legszükségesebb ismereteket, tartalmazzák a témához kapcsolódó joggyakorlatot, iratmintákat. A kötetek tartalma szorosan kötődik az IRM Jogi Szakvizsga Bizottsága által megállapított követelményekhez.

Buday-Sántha Attila

Környezetgazdálkodás

B/5, 246 oldal, keménytáblás, 5180 Ft Az arany középút megtalálása a „zöld ideológia” és a technokrata szemlélet között nem könnyű dolog. A könyv ezt az utat segíti megtalálni, hogy hogyan kerülhetők el a környezeti ártalmak, és hogyan oldhatók meg a már felmerülő problémák.

DIALÓG CAMPUS KIADÓ ÉS BEMUTATÓTEREM

1088 budapest, RÁKÓCZI ÚT 9. • TEL./FAX: 266-0025 • vasarlas@dialogcampus.hu • WWW.DIALOGcampus.hu


A tartalomból Szerkesztőségi jegyzet

4

Balogh mózes

Könyvet a könyvesboltból?! Reader’s Digest könyvajánló

7

Az emberiség aranykönyve Szakkönyvajánló

8

Schenk Borbála

A jó gazda gondossága Kettőt fizet, hármat vihet! Minden vásárló, aki 2009. október 15. és 2009. november 15. között a Líra könyvesboltokban 2 db könyvet vásárol a Varázsládika Kiadó motivációs sorozatából, plusz egy könyvet kap ajándékba a sorozat bármelyik kötetéből. Az akcióban az alábbi kiadványok vesznek részt: Hallgass a szívedre! • Élj vidáman! • Legyél boldog tinédzser! • Barátkozni jó! • Legyél boldog most! • Meditációs megújulás • Legyél sikeres! • Bízz magadban! • Élj boldogan most! • Bízz magadban most!

A KÖNYVSZAKMA KÉZIKÖNYVE A tartalomból:

• könyvkiadók jegyzéke, • könyvesboltok felsorolása, • antikváriumok listája • több ezer névből álló névmutató, • könyvszakmával kapcsolatos, intézmények, szervezetek, • sajtóbemutatókhoz médialista, • nyomdák jegyzéke. Hasznos kézikönyv, mert:

Lezárva: 2009. szeptember 30.

Megrendelhető: Dialóg Campus Kiadó

5490 Ft

• az adatok naprakészek, • mérete kézbevaló, praktikus, • a kötés spirálozott, • könnyen áttekinthető, • egyszerűen kezelhető, • az adatok gyorsan kereshetők, • az elrendezés regiszteres.

1088 Budapest, Rákóczi út 9. Tel./fax: 266-1265 E-mail: vasarlas@dialogcampus.hu, www.dialogcampus.hu

Könyves extra • 2009. október

3


Szerkesztőségi jegyzet

Könyvet a könyvesboltból?! A rendszerváltás kezdetén – a nagy állami könyvterjesztő cégek privatizációjakor – lepték el a főváros és a nagyobb települések utcáit, aluljáróit a könyveket olcsó áron kínáló asztalok, könyves pultok. A régebben megmosolygott reklámszlogen: „Cipőt a cipőboltból!”, mintha hirtelen újra értelmet kapott volna. Mostanában hasonló jelenségnek – bár korántsem olyan nagyságrendben – lehetünk tanúi. Az antikvár boltok utcáján az aszfaltra terített pokrócon árulják használt portékáikat (könyvet, hanglemezt), az egyéb munka híján ebből „megélni” kívánó árusok. Az aluljáróban segélyszervezeteknek gyűjtve kínálnak új és használt könyveket jutányos áron, ezzel keresve támogatást pénzhiánnyal küzdő megbízóknak. Kisteherautó platójáról lehet válogatni köztereken, kiselejtezett, használt könyveket. Kisebb és nagyobb rendezvényeken árusítanak könyveket kiadók, kereskedők, különböző mértékű kedvezményekkel. Magánkiadó szólítja meg a HÉV végállomáson az utazóközönséget, legújabb verses köteteit ajánlva. De az utcán kívül is a legkülönbözőbb boltokban találkozni könyvekkel – legyen szó újságos standról, fotószolgáltatóról, bio élelmiszereket áruló üzletről, illatszer-, vagy háztartási boltról, avagy éppenséggel postáról, gyógyszertárról – melyekkel mind a nagyérdemű vásárlók kegyeit keresik. Mindezeken túl pedig egyre természetesebb a világhálón való kereskedés, s alig van kiadó, amely ne árulná kiadványait – természetesen kedvezményes áron – közvetlenül a vásárlóknak. Az okokat persze hosszasan lehetne sorolni. Drága a könyv, sokak számára egyre megfizethetetlenebbül drága. Nagy a kereskedelmi árrés, amellyel a könyvterjesztők dolgoznak. A kisebb kiadók könyvei nem, vagy csak vállalhatatlan feltételekkel tudnak bekerülni a könyves kereskedelmi hálózatok üzleteibe. Sok az új, kiadásra kerülő cím, s talán túlbecsültek a példányszámok is. Az állandó akciók pedig arra ösztönzik a vásárlókat, hogy, már csak kedvezményekben gondolkodjanak. Gyakran tapasztaltam, hogy a boltban könyvet 4

vásárlók egyik első kérdése: mennyi a kedvezmény? Elképzelem, hogy amikor BKV jegyet veszek, útlevelet csináltatok, társasági adót, illetéket fizetek be, villany-, vagy gázszámlát, vízdíjat egyenlítek ki, akkor ugyanígy az lenne a kérdés: na és a kedvezmény, az mennyi? Bár lehet, hogy ez csak első hallásra tűnik viccesnek. Hiszen végül is, nemcsak a könyvek esetében, hanem szinte már minden árucikknél, más sem szerepel a reklámokban, mint kedvezmény, kedvezmény. E nélkül lassan már semmit sem lehet eladni. Egy ideig abban a tévhitben éltem, hogy egy demokratikus „nyeremény országban” élek, ahol mindenkinek lehetősége van a szerencsére, a boldogulásra, csak vásárolni kell, mindegy, hogy mit, de legalább egyszerre kettőt, vagy hármat. Aztán már csak le kell vágni a címkét, eltenni a kupakot, gyűjteni a vonalkódot, gyorsan beküldeni és máris megnyerhetünk lakást, autót, bankkártyát, életjáradékot, egy fél életre szóló majonézt, sört, babapiskótát. Ma már tudom, hogy ez nem egészen így van. Mert nem szabad szűklátókörűen csak nyereményekben gondolkodni, az akciókat is figyelni kell. Mert ez egy demokratikus, „akciós ország”, ahol nem csak a filmek akciósak, mert itt mindenki, mindenből kedvezményt kap. Így mindenki jól jár, mert áron alul juthat mindenhez, amire csak szüksége van. Így aztán az árak már nem is érdekesek, közgazdászokat sem kell képezni, az egyetem helyére pedig egy nagy, nyereményes és akciós üzletközpontot kell telepíteni. Szép, új világ. Mindenesetre azt még megvárom, hogy mikor jelennek meg újfent az utcákon, a Reader’s Digest ajánlónkban szereplő, olcsó könyvet kínáló automaták, ahol majd igazán érdemes lesz könyvet venni. Balogh Mózes Könyves extra • 2009. október


A LibroTrade Kft. kínálatából Az Oxford University Press ajánlata

Oxford English For Careers

Oxford English For Careers

Oxford English For Careers

143 oldal, kartonált, 4780 Ft

135 oldal, kartonált, 4410 Ft

141 oldal, kartonált, 4410 Ft

Medicine 1 tankönyv

Nursing 2 tankönyv

Tourism 3 tankönyv

A legújabb szaknyelvi sorozat igazán friss szemlélettel készült annak tudatában, hogy a szakközépiskolában és főiskolákon szakmai gyakorlattal még nem rendelkező, a szakterületre csak készülő diákok megismerkedhessenek a kereskedelem, a turizmus, az egészségügy vagy a műszaki világ alapjaival miközben az angol nyelvet is elsajátítják. Nincs szükség tehát egy általános angol könyvre és még egy szakkönyvre is. Az Oxford English for Careers a diákok által választott szakterület szövegkörnyezetében tanítja az angolt, miközben igen gyakorlatiasan segít elsajátítani az alapvető szókincs és kifejezéskészlet mellett azokat a készségeket is, melyekre később szükség lehet az adott szakmában.

Szakkönyvajánlat Komplex vizsga-elõkészítő kurzus, amely az angol középszintű érettségi vizsgára, és azon belül is annak legmagasabb elvárásaira készíti fel azokat a tanulókat, akik már túl vannak mintegy 250 órányi angoltanuláson, tisztában vannak az alapvető nyelvtani struktúrákkal, valamint működőképes szókinccsel rendelkeznek a hétköznapi élettel kapcsolatos legfontosabb témakörök területén, azaz már elérik a vizsga alsó szintjének tekintett A2 szintet. A tankönyv egyrészt abban segít, hogy a tanulók nyelvtudása elérje az elvárt szintet, másrészt maradéktalanul felkészíti őket a vizsga feladataira.

Király Zsolt

Király Zsolt

Király Zsolt

Király Zsolt

(B1-B2+) Könyv+CD

(B1-B2+) Könyv+CD

125 oldal, kartonált, 2500 Ft

207 oldal, kartonált, 2000 Ft

Bluebird tankönyv 1. 168 oldal, kartonált, 3590 Ft

Bluebird tankönyv 2. 175 oldal, kartonált, 3590 Ft

Bluebird tanári kézikönyv Bluebird munkafüzet

Irodalmi ajánlat Szerb Antal

Michael Meyer

Queen’s Necklace 308 oldal, kartonált, 3935 Ft

A történet Marie Antoinette hírhedt gyémántjai körül bonyolódik. A meghökkentő kalandok sorozatában bíborosoktól szélhámosokig ágaznak szét az udvari cselszövések szálai, s az emberi sorsok váratlan fordulatai egy elkövetkezendő nagyobb változásra utalnak. Az író játékosan könnyed és mégis metsző iróniával vázolja fel az okokat, amelyek végső soron az ancien régime bukásához vezettek, s megnyitották az utat a forradalom előtt.

Steve Lopez

The Year that Changed the World 255 oldal, keménytáblás, 5950 Ft Az év, amely megváltoztatta a világot címmel jelent meg Michael Meyer könyve, az 1989es forradalom 20. évfordulója alkalmából. „Sokak, de különösen az amerikaiak számára a berlini fal leomlása felemelő pillanat volt. Azt jelképezte, hogy a Nyugat, látszólag váratlanul, győzött a hidegháborúban” – írta a szerző, aki 1989-ben a Newsweek kelet-európai irodavezetője volt.

A kiadványok megrendelhetők és megvásárolhatók: LibroTrade Kft. Famulus Könyvesbolt 1173 Budapest, Pesti út 237. 1137 Budapest, Tel.: 254-0273, fax: 257-7472 ÚjpestI rakpart 6. E-mail: books@librotrade.hu Tel.: 349-3656, fax: 288-0769 Webáruház: www.librotrade.hu E-mail: famulus@chello.hu

The Soloist 328 oldal, kartonált, 1960 Ft Steve Lopez újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayerst, az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin gordonkázik. Lopez megpróbál segíteni a hányatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik köztük, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.

Bookshop Kft. 1052 Budapest, Gerlóczy utca 7. Tel.: 318-8633, fax: 411-0404 E-mail: info@oupbooks.hu

A LibroTrade Kft. a legnagyobb angol kiadók könyveit, munkafüzeteit, hanganyagait, szótárait forgalmazza.


A L Ő T R E B SZEPTEM BAN K O T L O B S E KÖNYV

VÁSÁRLÁS: KRÁTER KÖNYVESHÁZ, 1072 Budapest, Rákóczi út 8/a (H–P: 10–18) Tel.: 266-3153, konyveshaz@krater.hu

NÉZZ VISSZA A MÚLT MAGYAR IRODALMÁBA, HOGY MEGLÁSD, AMIT JÖVÕDBE MAGADDAL VINNI ÉRDEMES!

KÖNYVRENDELÉS: KRÁTER MŰHELY EGYESÜLET, 2013 Pomáz, Búzavirág u. 2. Tel./Fax: 26/328-491, info@krater.hu, www.krater.hu

Minden könyvben van valami tündéri… Az olvasás az egyik legszórakoztatóbb kikapcsolódás. Az otthon melegében töltött estéket felejthetetlenné varázsolhatja egy izgalmas album lapozgatása vagy egy regény útvesztőin való kalandozás. A Könyvtündér Internetes Könyváruház segítségével ez az élmény Öntől is csak egy karnyújtásnyira van! Áruházunk állandó 15%-os kedvezménnyel, újdonságokkal és akciós ajánlatokkal várja a látogatókat. Folyamatosan bővülő kínálatunkban mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb olvasmányt. A vásárláshoz egyszeri regisztráció szükséges, ezt követően bármikor indulhat a barangolás a könyvek varázslatos birodalmában. A Könyvtündér a raktáron lévő könyveket Magyarország területén belül 1–3 munkanapon belül házhoz szállítja, 7 000 forint feletti vásárlás esetén ingyenesen.

A könyvrendelés menetéről részletes információk találhatók a www.konyvtunder.hu honlapon.


Az emberiség aranykönyve Ki találta fel a golyóstollat? Kik voltak az egységesülő Európa élharcosai? Milyen tragikus következményekkel járt az a tény, hogy Charles Lindberg elsőként repülte át az Atlanti-óceánt? Ezekre és még ezernyi hasonló kérdésre ad választ a Reader’s Digest Kiadó Akik megváltoztatták a világot című új kötete, amely minden bizonnyal a karácsonyi könyvvásár egyik slágerkönyve lehet. Az enciklopédia adathű kézikönyvek és lexikonok, valamint a híres személyiségek életét és tetteit megörökítő izgalmas olvasmányok egyedülálló társítása. A mű nyolc fejezetre, illetve több mint 200 alfejezetre tagolva ismerteti a történelmet valamilyen módon befolyásoló 3000 nő és férfi életét, valamint tevékenységét. A fő fejezetek az élet minden területét átfogják, szinte nem akad olyan érdemes személyiség, akinek munkásságáról ne esne szó a könyv lapjain. Az egyes fejezetek tárgykörei: 1. Történelem és politika, 2. Felfedezők és kalandkeresők, 3. Társadalom és sport, 4. Tudomány és technika, 5. Vallás és filozófia, 6. Képzőművészet, építészet és formatervezés, 7. Fotóművészet, film és divat, 8. Zene és irodalom. A könyv végén természetesen betűrendes névmutató található. A kötet arra is kísérletet tesz, hogy a meghatározó személyiségek életpályáját párhuzamba állítsa, illetve egymásra gyakorolt hatásukat ismertesse. A módszernek köszönhetően az izgalmas olvasmány nem csupán a híres emberek életét, de egy adott szakterület történetét is bemutatja, és rávilágít a lényeges összefüggésekre. Aki kézbe veszi ezt a könyvet, az valószínűleg úgy fogja érezni, hogy érdemes elcsábulni erre a nagyszerű olvasói kalandra. Legyen tehát Ön is a nagy gondolkodók és híres uralkodók, a zseniális kutatók, feltalálók és felfedezők, a halhatatlan művészek társa! Ha elolvasta a könyvet, a kötet végére kiderül, hogy tetteiknek és gondolataiknak köszönhetően hogyan vált a világ olyanná, amilyennek ma ismerjük.

Akik megváltoztatták a világot – 3000 rendkívüli nő és férfi élete és kora • Reader’s Digest Kiadó, 2009 220×284 mm, 560 oldal, keménytáblás, 1000 ff. és színes illusztráció, 9990 Ft

Magyar hírességek a kötetből

„Barbie” mamája Ruth Handler (19162002) az 1950-es években megalkotta a kislányok világszerte nagy népszerűségnek örvendő játékbabáját, a Barbie-t.

Univerzális könyvtár Anton Philipp Reclam (18071896) német és külföldi irodalmi klasszikusokat megjelentető, filléres árú „univerzális könyvtár” sorozatát 1867-ben indította. A képen egy 1915-ből származó könyvárusító automata másolata látható.

Aki fölfigyelt Dietrichre Az Erik Pommer (1889-1966) produkciójában készült filmek sorába tartozik A kék angyal is. Emil Janningsszel, valamint Marlene Dietrichhel a főszerepben.

• Apáczai Csere János (1625-1659) A mindössze 34 évet élt tudós író és tanár 1655-ben jelentette meg az első magyar lexikont Magyar Encyclopaedia címmel. • Czukor Adolf (1873-1976) A 103 éves korában elhunyt magyar származású Adolph Zukor, az USÁ-ba kivándorolva szőrmekereskedőként alapozta meg vagyonát, majd a mozgókép világában próbált szerencsét. 1912-ben megalapította a Famous Players nevű filmgyártó céget, amely Paramount Pictures néven máig a filmszakma meghatározó vállalata. • Galamb József (1881-1955) Henry Ford (1863-1947) 1908-ban mutatta be az első, hivatalosan Ford T-modellnek keresztelt példányt, amelyet mindenki csak Tin Lizzynek (Bádog Böske) becézett. A később méltán világhírűvé vált 1908-as modellt a magyar Galamb József mérnök-konstruktőr tervezte. • Halász Gyula (1899-1984) A Brassaï művésznéven alkotó, magyar származású fotográfus a párizsi éjszakai életről készített albumával (Paris de Nuit, 1933) vívott ki világszerte elismerést. Halász Gyula az akkoriban még teljesen szokatlan éjszakai fényképezés mesterévé vált. • Kármán Tódor (1881-1963) A világhírű magyar mérnök fejlesztette ki azt a repülő-

Amerika „igazi felfedezője” Öt évet töltött Amerikában Alexander von Humboldt (1769-1859). Mindent lejegyzett és rendszerezett, ami a szeme elé került.

Kvíz

gépet – Bell X–1 –, amellyel a világon először sikerült átlépni a hangsebességet. • Mihály Dénes (1894-1953) A magyar mérnök nevéhez fűződik az első televíziós közvetítés. Neki sikerült ugyanis először 1919-ben, a képek pontokra való szétbontásával nyert képadatok továbbítása több kilométeres távolságra. • Pesti Gábor (16. század) Az európai meseköltészet Aiszóposz (Kr. e. 6. század) nevével kezdődik. Aiszóposz-fordításokkal kezdődött a magyar meseirodalom is: a Pesti Gábor átdolgozásában megjelent mesegyűjtemény volt az első magyar nyelvű nyomtatott szépirodalmi mű 1536-ban. • Solti György (1912-1997) A magyar születésű brit karnagy, Sir Georg Solti összesen 31 alkalommal kapta meg a tekintélyes zenei Grammy-díjat. Ezzel máig ő tartja a világcsúcsot. • Stein Aurél (1862-1943) A magyar származású régész és orientalista, Sir Marc Aurel Stein, a selyemút menti kultúrák emlékeit tárta föl, leghíresebb leletére a nyugat-kínai Mogao-barlangok egyikében bukkant rá. Itt került elő az emberiség történetének legrégebbi táblanyomata, az első nyomtatott szöveg, a 868-ból származó Gyémánt Szútrának nevezett buddhista írás.

Milyen nemzetiségű volt Stein Aurél? A megfejtést 2009. október 26-áig kérjük beküldeni a Könyves Extra szerkesztősége címére (1088 Bp., Rákóczi út 9.) A helyes megfejtők között 3 db Az allergia – Amit tudni kell – a felismeréstől a gyógyításig című Reader’s Digest könyvet sorsolunk ki.


Szakkönyvajánló

A jó gazda gondossága

Schenk Borbála rovata

„Lenyűgöző gazdagságú munka, melynek minden sora arról árulkodik, hogy a szerzője szenvedélyesen szereti a szakterületét.” Ez az első gondolatom, amikor az utolsó oldalt is átolvasva becsukom Czerny Róbert vadonatúj könyvét, Az állatvédelem tízéves törvényét. Persze, nem csodálkozom, hiszen Czerny Róbertet már ismerem pár éve. Először az interneten bukkantam az írásaira, amikor A Jogerő legyen veled! című gyerekeknek szóló jogi könyv állatvédelmi fejezetének megírására kerestem szerzőt. Elolvasva a cikkeit rögtön tudtam, hogy ő lesz az, sütött a szavaiból az állatok szeretete és tisztelete, és – nem utolsósorban – nagyon élvezetesen fogalmazott. Végül Robi nem is a fejezetével lepett meg (hiszen az pont olyan jó lett, mint gondoltam), hanem a Jogerő rendezvényein: a Parlament Caféba Lóci sólyommal érkezett, a Könyvhétre egy nyesttel, a tv-felvételre német juhász kutyájával. Ahogy az új könyve végén található fotógalériát végigböngésztem, Robi udvartartásának tagjai gyakorlott médiaszereplők: a fentieken kívül Pali varjú, Károly kakas és Cuki kutya is tiszteletüket tették már a tv-stúdiókban. De most nincs idő az elkalandozásra, emlékidézgetésre, térjünk vissza az új műhöz! A könyv két nagy részből áll. Az első fele találóan „Az állatvédelmi jog kihívásai” címet viseli, szemezgetek a feldolgozott témákból: mit tehet a jegyző, ha túl hangosan ugat a kutya az egyik portán? Mi a jogi megítélése a csincsillaprém-bundának vagy a bevásárlóközpontokban karácsony táján megjelenő, pontyokkal zsúfolt akváriumoknak? Számos gyakorlati állattartási, állatvédelmi kérdésre adja meg 8

a jog válaszát a szerző saját praxisából vett történetekkel és meglehetősen határozott véleménynyilvánítással fűszerezve. A második fejezetkör az „Állatvédelem tízparancsolata” – azok a gondolatok, melyeket minden leendő és gyakorlott állattartónak el kell olvasnia. Ez a rész különösen izgalmas a nem jogász olvasók számára is, a képanyag pedig kifejezetten megkönnyíti a befogadást. A szerző jogi szaktudásán kívül ismét megjelenik a személyes tapasztalat, hiszen Robi kicsi gyermekkora óta egy egész sereg különböző fajú, nemű és lábszámú állat jó gazdája. Czerny Róbertet 2009-ben a Fehérkereszt Állatvédő Liga állatvédelmi ombudsmanná választotta. Ez a jelentős presztízsértékű megbízatás, a kiváló írások és az elégedett ügyfelek valósághű képet adnak a fiatal jogász elismertségéről – és ezt a legújabb könyv szakmai visszhangja csak megerősíti. Czerny Róbert: Az állatvédelem tízéves törvénye és tízparancsolata (1998-2008), Rejtjel Kiadó, 2009 A könyv megvásárolható: Justitia Könyvesbolt (1053 Budapest, Kecskeméti utca 10–12.) Jurátus Könyvesbolt (1088 Budapest, Szentkirályi utca 20.) Könyves extra • 2009. október


A

jó könyv

szolgálat

Tormay Cécile

Az ősi küldött A/5, 352 oldal, kartonált, 2900 Ft

rű Ma is idősze

Az írónő élete főművének tekintette e munkáját, és utolsó leheletéig dolgozott rajta: a regény írása közben hullott ki a toll a kezéből. A derékba tört regényt, a látomásos erejű befejezést az írónő hátrahagyott feljegyzései és a tartalmi elgondolást ismerő gróf Ambrózy-Migazzi Lajosné vázlata alapján Kállay Miklós írta meg, szem előtt tartva az írónő szellemét és szándékait, amellyel Tormay kiváló stílusához és tiszta zengésű magyar nyelvéhez sikeresen idomult.

Befejezett

töredék

Bajcsy-Zsilinszky Endre

Juhász Előd

Helyünk és sorsunk Európában

Zenehíd – Hazafelé B/5, 352 oldal, kartonált, 3800 Ft

B/5, 286 oldal, kartonált, 3600 Ft A szerző e műve legutóbb 1941-ben került kiadásra, de mondandója azóta sem változott. Végső soron három történetpolitikai tanulmányt tartalmaz: Az eltévedt lovas maga a magyar nemzet, amely letévedt az ősi útról; az Európa ellenünk és önmaga ellen című rész Trianon szörnyű igazságtalanságát jelöli meg az új háború okaként; míg a harmadik, a Dunai kibontakozás elé az ésszerű, tartós, eszmei, elvi alapokat vázolja föl a magyar jövő számára. Az új kiadást Czettler Antal történész utószava zárja.

ség

Zenei örök

A szerző korábban megjelent, Amerikába és a nagyvilágba vezető „zenehídjait” megkoronázza a hazafelé tekintés, út a hazai zenevilágba, amelyet ezekkel a szavakkal ajánl az olvasóknak: „Gyorsan felejtő korunkban sokan sajnos már nem emlékeznek-emlékeztetnek a múltra, örökségünkre, pedig csak az alapokból kiindulva terebélyesedhet, élhet tovább minden. Ezek a gyökerek kerülnek előtérbe könyvem lapjain.”

Botos Katalin

Keresztény gazdaság – Globális piacgazdaság Fr/5, 124 oldal, kartonált, 2200 Ft

tpálya zdelmes éle

Mi az oka annak, hogy a második évezred végén a gazdasági növekedés motorja áthelyeződött Ázsiába? Vajon van-e szerepe az eltérő gazdasági eredményekben annak, hogy az elmúlt századokban a különböző világrészeken különböző vallások váltak uralkodóvá, amelyek kozmológiai nézetei, világszemlélete számos ponton eltér egymástól? Vajon szerepet játszanak-e az egyes országok, országcsoportok sikerességében a világvallások társadalmi-gazdasági tanításai? Hozzájárultak-e az eltérő vallási tanítások a gazdasági fejlődéshez, és hogyan?

ualitás

it Üzlet és spir

Helen J. Alford OP–Michael J. Naughton

Hankiss János

Menedzsment, ha számít a hit

A/5, 250 oldal, kartonált, 2900 Ft

B/5, 312 oldal, kartonált, 3200 Ft

Keresztény társadalmi elvek a modern korban (új kiadás)

Tormay Cécile „Felidézem erőt adó emlékét: a voltaképpen törékeny, szőke asszonyt, aki mégsem tette egy pillanatra sem a gyöngeség vagy segítségre szorulás benyomását. Talán azért, mert szép szürke szemeiből a jóság és erő olyan szövetsége sugárzott, amilyent a kor leghíresebb vezérférfiainál sem tapasztaltam. Hallom a meleg zengésű hangot, amely méltó szárnya volt a szép és hatalmas gondolatnak. És érzem a lélek biztos lebegését az élet fölött: a ma már tökéletes harmóniát az életpálya küzdelmessége és a remekművek örök nyugalma között, a túlfinomult kultúra elszigetelő célzata és a közéletnek nagy emberekre szomjazó porondja között.” – írja a szerző.

aság

zd Vallás és ga

A kötet a gazdasági életben esedékes paradigmaváltást sejteti. A szerzők forrásként az egyház társadalmi tanításából indulnak ki, s lefektetik egy olyan „új” gazdaságtan és menedzsment alapjait, amely nemcsak elméletben, hanem a gyakorlatban is működőképes. A munkahely és a hit összekapcsolását három szinten végzik el, amelynek csúcsán a kapcsolatfenntartás kulcsát, a keresztény munkahelyi spiritualitást mutatják be. Az üzlet és a spiritualitás összekapcsolását tudományos és szakmai esettanulmányokkal támasztják alá, és követendő módszerként tárják az olvasók elé.

K airosz Kiadó 1134 Budapest, Apály u 2/B • Telefon/Fax: 359-9825


a tudás! világába

A Bencés Kiadó új helyre költözött könyvesboltjában (Budapest V., Károlyi Mihály utca 19.) a vallási könyveken kívül a pannonhalmi bencések apátsági termékei – gyógytea, bor, likőr, mustár, ecet, csokoládé – is megvásárolhatók. Az új boltban ezentúl a Dialóg Campus Kiadó jogi szakkönyvei is kaphatók lesznek. A nyitás alkalmából 2009. november 15-éig a kiadó 10% kedvezményt ad ezekre a szakkönyvekre.

nézd meg • hallgasd meg • csináld velünk

Pannonhalma Budapesten

Lépj be

Minden Mi MICSODA Junior kötet karton, 24 oldal, 23,7x28 cm 2450 Ft

Tudtad? Nézd csak! Fejtsd meg!

www.mimicsoda-junior.hu

Minden lépés számít Galambos László

A nordic walking varázsa

A/5, kartonált, fekete-fehér illusztrációkkal, 120 oldal, 2690 Ft A környezeti változások, a család és a munka közötti egyensúly meg­tartása, a rohanó életmód stb. mind-mind elbizonytalanítják életünket és megbontják az egészséges életvitel harmóniáját. Ezen új kihívások egyetlen orvossága a mozgás. A mozgás, amely egyszerű, gyorsan megtanulható és mindenütt, mindenkor korlátok nélkül végezhető; amely minden életkorban gyakorolható, és a terhelés a gyengétől egészen az intenzív edzésig terjed, minden izomcsoportot átmozgat, valamint egy időben erősíti az állóképességet és fejleszti az ügyességet. Ugyancsak lényeges, hogy a kalóriaégetésnek is kiemelkedő szerepe legyen. A szabadban eltöltött idő és a természetélvezet ideális energiafelvételt, valamint teljes mértékű kikapcsolódást jelent. Ez az egészséges mozgás a nordic walking, amely jó szívvel ajánlható mindenki számára.

Dialóg Campus Kiadó

1088 Budapest, Rákóczi út 9. Tel./fax: 266-1265 www.dialogcampus.hu

10 

Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve Az ásványok és nyomelemek testünk számára létfontosságúak. Ebben a klasszikus orvostudomány és a természetgyógyászat is egyetért. Kövekkel gyógyítani olyan terápiaforma, ami hatással van a testre, a lélekre és a szellemre egyaránt. A könyvben 156 kristály és drágakő részletes leírása olvasható, melyek segítségével könnyedén megtalálhatjuk a számunkra ideális köveket. Ára: 3800 Ft Michael Gienger ÚJDONSÁG! A kristályok karbantartása Tisztítás – feltöltés – tárolás A kövek gyógyító erővel bírnak, de akár meg is betegíthetnek minket. Természetes folyamat, hogy az őket ért hatások miatt a kövek veszítenek erejükből, gyógyhatásukból. Ezért fontos, hogy rendszeresen ápoljuk, feltöltsük őket. Ebben a kis útmutatóban Michael Gienger, a kristálygyógyászat szakértője a gyógykristályok karbantartásának bevált módszereivel ismerteti meg az olvasót. Ára: 990 Ft Andreas Jopp: Veszedelmes vitaminhiány Ez a könyv választ ad a vitaminokkal kapcsolatos összes kérdésre. Megtudhatjuk belőle, mely vitaminok hiányoznak leginkább az étrendünkből, mennyi vitamin kell sejtjeink optimális védelméhez, mely vitaminokat lehet túladagolni, hogyan érdemes vitamintermékeket vásárolni. A szerző külön kitér azokra a körülményekre – aktív sport, stressz, cukorbetegség, magas koleszterinszint, rák – amelyek fokozott vitaminbevitelt indokolnak. Ára: 2300 Ft Rüdiger Dahlke: Súlyproblémák A nyugati világban szinte mindenütt súlyos problémát jelent a helytelen táplálkozás és ennek egészségügyi következményei. A tünetek azonban üzeneteket is hordoznak testünkről, lelkünkről, ezeket megértve pedig tanulhatunk belőlük. A könyv bemutatja a súlyproblémák különböző jelentéssíkjait, majd a terápiák alternatíváit. Olyan, új szemléletű gyógymódokat ír le a szerző, amelyek segítségével a súlyproblémák valódi okait tudjuk kezelni. Ára: 1900 Ft

Könyves extra • 2009. októbeR


Ágh István

Rókacsárda Ágh István életműsorozat

A/5, 236 oldal, keménytáblás, 2500 Ft

Kovács Erika

Pilinszky és a család A/4, 160 oldal, keménytáblás, képeskönyv, 2900 Ft

A könyvet regénynek mondhatnánk, mert a regény műfajához áll legközelebb. És bár valódi megtörtént élményekből táplálkozik, mégis fikció marad, nem dokumentumregény. De kriminek is mondhatnánk, rejtélyes eltűnések, lopások, felderítetlen bűnügyek is történnek a dolgos hétköznapokban. És az események középpontja a falu középpontja: a Rókacsárda, ahol igazi róka is megfordul, előbb tyúktolvajként, aztán turistalátványosságként. Ágh nem elsősorban a maga, hanem a faluja, Iszkáz és a falusiak életét írja meg ebben a könyvben, a saját gyermekkorától fogva egészen a ’90-es évek elejéig. Megismerjük az ávósok ’50-es évekbeli működését, a téeszesítést, a falut és történelmét. Gazda László

A szerző Pilinszky János unokahúga. Mindvégig szeretetteljes rokoni kapcsolatokat ápolt a költővel, aki az ő édesanyjának a testvére. Ebben a családi krónikában helyet kapnak Pilinszky János levelei, melyeket felnevelő nénjéhez írt; láthatjuk osztálytársait, megismerhetjük az operaénekes Pilinszky Zsigmondot, és sok-sok képet láthatunk a családról, de főként a költőről, úgy, ahogyan Kovács Erika látta őket. Képeskönyv ez a javából, a szokásosnál részletesebb képaláírásokkal. Radnóti Miklós

Levél a hitveshez Költők a Költőről sorozat Válogatott versek a válogatók esszéivel AK/40, 104 oldal, keménytáblás, 2500 Ft

Felkértük a Nap Kiadó költő szerzőit: Ágh Istvánt, Csokits Jánost, Csoóri Sándort, Deák Lászlót, Ferencz Győzőt, Kodolányi Gyulát, Lator Lászlót, Lukács Sándort, Papp Zoltánt, hogy a legkedvesebb 5 Radnóti-versüket nevezzék meg, és rövid esszében mondják is el, hogy miért azt választották.

Csángómagyar falvak Moldvai magyar vonatkozású települések történeti tára. I. kötet. A–G. A/5, keménytáblás, fényképekkel illusztrált, 336 oldal, 3900 Ft

A 250 települést bemutató mű első kötetében 94 településről esik szó. A földrajzi behatárolás és jellemzés után nagyjából időrendben következnek az adatok, melyek kiterjednek a település korai okleveles említéseire, a lélekszám, a nemzetiségi és vallási viszonyokra, a foglalkozási tagolódásra, megélhetési lehetőségekre, olykor nyelvjárási jellegzetességekre is. A feldolgozott terület nem a szoros, hanem a tágabb értelemben vett Moldvát öleli föl. Benne vannak azok az észak-moldvai egykor volt magyar falvak is, amelyeket a 18. század végétől az első világháborúig Bukovina területén tartottunk számon, és Moldva városai is, Aknavásártól Bákóig. Eddig senki nem csinált még ilyen áttekintést, pedig másfélszáz éve érlelődik rá az igény. A 2007-ben elhunyt szerző és Tánczos Vilmos fotóival.

A magyar királyi nemesi felkelés 1809. évi szabályzatai Korabeli katonai szótárral Sajtó alá rendezte Lázár Balázs B/5, 420 oldal, keménytáblás, Reprint sorozat, 3500 Ft

Az 1809. évi utolsó nemesi felkelés szabályzata József nádor kezdeményezésére, magyar nyelvművelők (tudós katonák és értelmiségiek) nagyszabású munkájaként jött létre a Napóleon ellen vívott háború és a nemesi felkelés hadba szólításának előestéjén. Az alkotóknak sikerült egy koherens és használható magyar katonai terminológiát alkotniuk. A nyelvi érdekességeken túl, e regulákból kézzelfogható közelségbe kerül a korabeli hadviselés, katonaélet és katonai mentalitás is, továbbá aprólékos leírást kapunk a fegyverzetről és felszerelésről, de a táborozás leghétköznapibb mozzanatairól is.

NAP KIADÓ • 1117 BUDAPEST, BUDAFOKI ÚT 183 • Telefon/fax: 208-0796 E-mail: napkiado@napkiado.hu • www.napkiado.hu


Modern mesék klasszikus kivitelben Kika meséi

32 oldal, keménytáblás, 1980 Ft 1. mese: Kató tehén és a „múúú”

Fodor Gyöngyi

A királykisasszony fogyókúrája

24 oldal, keménytáblás, 1980 Ft

Begónia királyságát egy gonosz sárkány támadta meg. Jöttek messzeföldről a lovagok, akik készek lettek volna a fél királyságért és a királykisasszony kezéért megvívni a sárkánnyal. A gond csak az volt, hogy a királykisasszony bizony kicsit dundibb volt a kelleténél. Hogy megfelelhessen a vitézeknek, fogyókúrára kellett fognia magát. Sokat szenvedett, míg egy szép napon találkozott valakivel, akinek éppen úgy tetszik, ahogy van…

Valamikor réges-régen, mikor még a tehenek nem tudtak sajátos nyelven beszélni, az okos Kató tehén elhatározta: utánajár a dolognak, hogy miért is nincs egyedi hangjuk a teheneknek. Ahogy a világban jártkelt és kereste a tehénhangot, az egyik kudarc érte a másik után. Mikor már elszomorodva éppen feladni készült a keresést, hirtelen történt valami…

2. mese: Oszkár szamár és a rímek

Oszkár, a szamár nagyon különbözött a testvéreitől, sőt minden más szamártól is. Ő ugyanis, ellentétben velük, csak rímekben tudott beszélni, ez pedig kifejezetten ­bosszantotta a többieket. Így aztán Oszkár legtöbbször magára maradt. Ám egyszer csak találkozott egy szamárlánnyal, és ez megváltoztatta Oszkár addigi életét …

Julia Breitenöder

A királykisasszony fogkrémje

32 oldal, keménytáblás, 1980 Ft A kis királykisasszony mindig nagyon vidám és kedves volt, csupán akkor vált akaratossá és durcássá, ha a szülei rászóltak, hogy mossa meg a fogát. A király és a királyné mindent megpróbáltak, hogy rávegyék a fogmosásra. Ám hiába, s még a nagy varázsló sem tudott segíteni nekik. Mikor már teljesen tanácstalanok voltak, hogy mitévők is legyenek, történt egy váratlan esemény…

Történelem mindenkinek Tabuk nélkül a lábelkötésről

Megszólalt a nevelőnő

A lábelkötés rejtélyes jelenség. Csak az egyértelmű, hogy mai szemmel kegyetlen kínzása volt ez a kínai nőknek. Valódi oka azonban még mindig nem világos. Hogyan terjedt el? És elsősorban: mit gondoltak erről maguk a kínai nők? A kínaiak kerülik ezt a témát. Számukra a láb­elkötés egy hagyományt jelentett. Enélkül talán egyetlen, tehetősebb kínai nő se tudott volna annak idején férjhez menni. A lábelkötést a történelem során több alkalommal is betiltották, utoljára 1949-ben, de Kínában még ma is látni néhol elkötött lábú idős asszonyokat …

Egy nevelőnő meséli el ebben a kötetben mindazt, amire emlékezik, és amire emlékezni is akart. A háború borzalmairól keveset tud mondani, hisz azt 1943-1945 között itt, Berlin mellett közvetlen közelről nem élte át. Ellenben részletesen bemutatja azt a csalóka idillt, amiben a Goebbels családnál élt és dolgozott. „Bár voltak kételyeim, mégis fontosnak tartottam, hogy a háború után hatvan évvel ezeket a visszaemlékezéseket is a kedves olvasók elé tárjam” – írja a szerző.

Stefan Messmann

Petra Fohrmann

A/5, 168 oldal, kartonált, 2280 Ft

A/5, 102 oldal, kartonált, 1980 Ft

Tipegő lábak, törékeny testek

A propagandaminiszter gyermekei

Dóm Kiadó

Bp., 1088 Rákóczi út 9. • www.dialogcampus.hu • Tel./fax: 266-1265


Sri Chinmoy zenéje nemzetközi együttesek előadásában

Alapító-főszerkesztő: Schenk János Szerkesztő, lapigazgató: Balogh Mózes Tervezőszerkesztő: Stubnya Tibor Szerkesztőség és hirdetésfelvétel: Könyves Extra, 1088 Bp., Rákóczi út 9. I. em. 1. Telefon/fax: (1) 266-1265, 266-0025 E-mail: info@kepes-extra.hu

A lélek dalai

koncert

Kiadja a lapalapító megbízásából a Dóm Bt. Felelős kiadó a Dóm Bt. képviselője Megjelenik minden hónap első hetében Könyves Extra (Kulturális Magazin) HU ISSN 1785-8275 Terjesztés: ingyenesen a könyvesboltokban

először Magyarországon

Nyomdai munkák: Oláh Nyomdaipari Kft., Budapest Magánszemélyek, könyvesboltok és intézmények a lapot megrendelhetik a szerkesztőség címén, postaköltséget felszámítunk.

Budapest: 2009. november 3., kedd 19:30 SYMA Sport- és Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György út 1.

A lapban megjelent hirdetések tartalmáért, adataikért a szerkesztőség nem vállal felelősséget. Szerkesztőségünk fenntartja magának a jogot, hogy a lap szellemiségétől eltérő hirdetést nem közöl. Az újságban szereplő, általunk szerkesztett és tervezett hirdetések más lapban való közlése csak a szerkesztőség előzetes hozzájárulásával lehetséges.

Győr: 2009. november 4., szerda 19:00 Bartók Béla Megyei Művelődési Központ 9022 Győr, Czuczor Gergely utca 17. BELÉPÉS DÍJTALAN!

www.lelekdalai.hu

Sri Chinmoy (1931-2007)

Kéziratokat, fotókat, leveleket nem őrzünk meg és nem küldünk vissza.

a sajtó története és jövője Havasi János

Az egyszemélyes stáb A/5, 80 oldal, kartonált, 2425 Ft Az erősödő hírverseny nem hagyja érintetlenül a hagyományos tudósítói, riporteri munkát sem. Míg korábban két-három, sőt négyfős televíziós stábok érkeztek egy-egy esemény helyszínére, ma már egyre gyakoribb látvány hogy a képes-hangos tudósítás egyetlen személy nevéhez fűződik: ő a VJ, vagyis videojournalist. Magyarul: videóriporter.

Bernáth László

Volt egyszer egy Esti Hírlap A/5, 76 oldal, kartonált, 1480 Ft Bernáth László az Esti Hírlapnál kezdte, és e lapnál fejezte be hosszú újságírói munkásságát. E kis könyvben a lap történetéről, indulásától a megszűnéséig mesél, érdekesen, sztorizva, szubjektív sajtótörténetet kínálva az olvasónak.

DIALÓG CAMPUS KIADÓ ÉS BEMUTATÓTEREM

1088 budapest, RÁKÓCZI ÚT 9. • TEL./FAX: 266-0025 • vasarlas@dialogcampus.hu • WWW.DIALOGcampus.hu

Könyves extra • 2009. október

13


Ajándékok és ötletes kiegész Lábjegyzet

Strandpapucs formájú jegyzettömb

Az unalmas íróasztalt vidámmá varázsolja!

„„Minden tömb 100 db, láb formájú jegyzetpapírt tartalmaz. „„A tömb alján mágnes található, amelynek segítségével a jegyzet fém felületeken rögzíthető. „„8 különböző színben kapható. jegyzetpapír

Lábjegyzet deluxe 15×6,5 cm

930 Ft

Kék kövekkel

narancs

pink

piros

világoskék

lila

sötétkék

zöld

Lábjegyzet 15×6,5 cm

mágneses hátlap

Leopárdmintás

sárga

750 Ft

Levendula kövekkel

Lila tollas

Tigrismintás

Zebramintás

A lábjegyzet deluxe változata különleges díszítéssel, tollakkal, kövekkel teszi még látványossabbá az íróasztalát. Erre az üzenetre biztosan felfigyelnek majd! „„6 féle kivitelben kapható

Stylus könyvolvasó-lámpa 4090 Ft

kék ,ezüst Méret: 15,5×3×3 cm (lámpa) 23×5×4,5 cm (csomagolással)

A Stylus könyvolvasó-lámpa a leg­­modernebb LED-technológiá­val működik, koncentrált, egyen­ letes fényt biztosít az olvasáshoz. Hosszú, vékony formájá­nak köszönhetően minden zseb­ben elfér és univerzálisan használható. Az extra világos LED égő, a könnyen mozdítható lámpafej és a kihúzható, fordítható „nyak” teszi különlegessé ezt a terméket. A stabil fémkapocs miatt minden könyvre kitűnően illeszkedik. Karcsú, elegáns megjelenése igazi esztétikai élményt nyújt. Kék és ezüst színekben kapható.

LED könyvolvasó-lámpa • extra világos, a könyvre csíptethető LED lámpa, amely felnyitáskor automatikusan bekapcsolódik • kihúzható és fordítható lámpafej, amely a legoptimálisabb irányba állítható • keménytáblás és papírkötéses könyvekre is használható, lila ezüst kék • felállítva olyan, mint egy kisebb asztali lámpa • teljesen laposra összelila, ezüst, kék csukható, ezáltal minMéret: 20×4,2×2,4 cm (lámpa) den zsebben elfér 14,4×5,3×2,6 cm (dobozzal) • három darab AAA mére2890 Ft tű elemmel üzemel

Ötletes és praktikus nonbook termékek a Dialóg Ajándékok a Nordex Kft.-től! v 1088 Budapest, Rákóczi út 9. Telefon/fax: (1) 266-0025 v e-mail: vasarlas@dialogcampus.hu v www.dialog-ajandek.hu v www.bookchair.hu


zítők az olvasás barátainak az Ön és a könyve kényelméért mű any agb

Csillogott már a papír olvasáskor, vagy rosszul látta a betűket, mert a fény nem megfelelő szögben esett a papírra?

®

Ajándékozza meg könyveit ezzel az elegáns nyugággyal! Kapható méretek

bo

A bookchair megoldást kínál az összes ilyen jellegű problémára, hiszen az ergonómiai adottságoknak megfelelően beállítható és könnyű könyvtámasz garantálja az Ön és a kedvenc könyve kényelmét és színt visz az életébe!

ok

cha

ir –

Bajlódott már a konyhában a szakácskönyve elhelyezésével? Valószínűleg igen.

Színes, vidám vászonhuzat

ól

Érezte már, hogy fáj a háta, a nyaka olvasás, tanulás vagy a komputernél végzett munka közben?

Prakti­ kus, kihúzható fülecskék

ból

csíkos

műanyag, csíkos

fából, kék

2480 Ft csíkos, áttetsző kék, kék

műanyag, áttetsző piros

Jegyzettábla – Brightnotes

Jegyzettábla – brightnotes 16×13×2,5 cm 2690 Ft

xe – elu

fekete

bookchair műanyag medium méret

3480 Ft

bookchair fából mini méret

műanyag, áttetsző kék

ir d

N ÚJDO bookchair műanyag mini méret

fából, fekete

Háromféle szögben dönthető

SÁG

műanyag, áttetsző szürke

fából, csíkos

cha

large bookchair műanyagból 25×32 cm fából 24,5×32 cm nagyobb méretű, például A/4 formátumú könyvekhez

ok

medium bookchair műanyagból 16×21 cm fából 16×21 cm közepes méretű, papír- és keménytáblás könyvekhez használható

bo

mini bookchair műanyagból 13×18 cm fából 13×18 cm papírkötéses, kisebb méretű könyvekhez

idő

táll

ó fá

Stabil, fából készült keret

4680 Ft

csíkos, víztiszta, áttetsző piros, kék bookchair fából medium méret

3180 Ft

4580 Ft kék , csíkos

A felállítható, vagy a beépített mágnesek segítségével fémfelületekre rögzíthető tábla négy oldalán jegyzetek, üzenetek hagyhatóak. A felület a mellékelt toll végére rögzített szivaccsal letörölhető és újra írható. Az így megtakarított papírmennyiséggel pedig Ön a környezetét is óvja!

bookchair műanyag large méret

csíkos, áttetsző szürke, kék bookchair fából large méret

6180 Ft kék , csíkos, fekete

kék , csíkos

Type and write – laptoptartó és írótábla

A laptopot rendszeresen használók körében ismert jelenség a nyak- és a hátfájás, hiszen a képernyő ergonómiailag nem megfelelő magasságban van. Ezt a problémát oldja meg a Type and write tábla, amely biztonságosan emeli meg a laptopot és egyben író-, illetve rajzolótáblaként is használható. Type and write laptoptartó és írótábla 30×37×12 cm

5580 Ft

Ötletes és praktikus nonbook termékek a Dialóg Ajándékok a Nordex Kft.-től! v 1088 Budapest, Rákóczi út 9. Telefon/fax: (1) 266-0025 v e-mail: vasarlas@dialogcampus.hu v www.dialog-ajandek.hu v www.bookchair.hu


Könyves Extra 2009 október  

Ingyenes könyvajánló magazin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you