Page 1

Nº 1 Juny 2013

Juny 2013

Òscar Garcia Guillem López Zara Mateos Paula Monforte Oriol Pedro

1


Barcelona On Air -

Turisme a Barcelona Viatges d’estiu Parks in Barcelona Obama i Merkel defensen el programa d'espionatge de la NSA Tuenti sorprèn L’institut F. De Goya visita la redacció de l’Ara "NO M'IMAGINO TREBALLAR EN UNA ALTRA COSA" Barcelona respira moda Lost & found Escola de música Paula Festival Sònar Pel·lícula Trance Història del Graffiti Esports, basquet Entreteniments

2


Quin tipus de turisme ens beneficia a la ciutat de Barcelona?

L

es persones que ens visiten deixen una empremta a la ciutat.

Nosaltres creiem que el turisme més profitós és aquell format per persones de certa edat que tenen diners i que els aprofiten per gastar en museus, rutes turístiques, restaurants, botigues, etc. En definitiva, els que beneficien la ciutat econòmicament. Aquest tipus de turistes, com hem dit abans, visitaran museus, com per exemple el Museu de la Xocolata, el MNAC, el Museu d’Història de Catalunya... i, fins i tot, potser, compraran a les galeries d’art. És possible que aquests visitants també vagin de compres, passegin pel Passeig de Gràcia, el Portal de l’Àngel i per altres vies emblemàtiques de la ciutat. En aquest número de la revista, us presentem “Barcelona respira moda” un article de Zara Mateos sobre aquest tema. També hi han els turistes més joves que no tenen tant poder adquisitiu i per tant, no gastaran com els que hem citat abans. Tanmateix, poden valorar l’art del carrer, contemplar grafittis i anar a concerts com els del Sónar. I aquests nois i noies, pot ser que s’hi s’ho passen bé durant la primera estància a la ciutat, quan siguin més grans, i tinguin més diners, tornin.

Potser com els hi és més econòmic aniran a parcs per passar l’estona i estirar-se; on segurament hi poden anar perquè són els més “famosos” són: el parc de la Ciutadella, el parc del Laberint, etc. També en aquest número, podeu llegir l’article de Guillem López que destaca els parcs més importants.

Turistes

Hi ha un tipus de turistes, però, que ens visiten només per anar de festa a les discoteques , beure als bars, fer despedides de solter o veure partits de futbol. Aquests , algunes vegades, no tenen una conducta adequada i fan mal a la imatge de la ciutat. Entre tots, hem d’intentar valorar el turisme cultural o esportiu que té un bon comportament i ens beneficia. Tot i així, per sort, a Barcelona el turisme no ho és tot perquè la ciutat és dels seus habitants. Paula Monforte, On Air 3


Viatges d’estiu Les estadístiques presenten una xifra alta dels habitants que no es quedaran a Catalunya durant aquest estiu.

Un 40% de les persones es quedaran a Catalunya. Comparant amb altres anys, la xifra és molt semblant o inclús és una mica més alta a causa de la crisi. La gent prefereix quedar-se a casa per no gastar diners en viatges els quals altres anys hi invertien. El 60% de la població viatja per Espanya. Bé perquè els hi resulta més econòmic que anar a altres països o perquè cada any es mouen per la península. Els llocs més visitats per la població durant l’estiu és Andalusia i les Illes Balears entre d’altres. Com hem citat abans, el nombre d’habitants que surten del país per anar

de vacances és més baix que altres anys però tot i així el percentatge és alt. Encara que la crisi ha afectat alhora de triar els viatges, segueixen agafant vols cars per anar a altres continents com per exemple a Amèrica (Nova York, Cuba). Moltes persones també van a Anglaterra (Londres, York), o es conformen en no sortir d’Europa i anar a França (Marsella ), Alemanya (Berlín) o Itàlia, com és molt freqüent en aquesta època de l’any.

Paula Monforte, On Air

Estadístiques 70% 60% 50% 40% 30%

Estadístiques

20% 10% 0% Es queden a Catalunya

Se'n van de vacances

4


Parks in Barcelona The tourists when come to Barcelona always go to visit the most popular Parks A list of the parks that tourists go to visit in Barcelona is: El Parc de la Ciutadella have visitors because it is a very big park and a peaceful place near the Zoo of Barcelona where you can see all types of animals, from exotic animals to common animals.

it and some people have lost in the laberint. El Parc Güell attract tourists because it isn’t has the normal structure of a normal park and it has a lizard of different colors. La montanya de Montjuic it’s beautiful because the views are very beautiful and there’s a very old castle, it has the Olympic stadium, the Poble Espanyol, the Olympic museum, the Sant Jorge Palace and a place where you can climb in a climbing wall.

El Parc del Laberint is popular because it has a laberint and the visitors play in

Guillem López, On air

5


Obama i Merkel defensen el programa d'espionatge de la NSA INTERNACIONAL El president d'Estats Units d'Amèrica Barack Obama avui en el parlament d'Alemanya, ha defensat l'espiament de PRISM a la NSA( Agència Nacional de Seguretat ) a altre gent i la cancellera alemanya ha col·laborat en fer-ho.

explicacions sobre aquesta qüestió, també ha parlat de la necessitat de mantenir l'equilibri entre seguretat i garantia de la privacitat, però ha recordat que gràcies a informacions dels serveis d'espionatge dels EUA es va detenir, l'any 2007.

Angela Merkel va defensar a Barack dient que l'espiament de PRISM era per protegir als ciutadans d'EUA i era un equilibri per la ciutat.

Obama i Merkel han parlat sobre el tractat de lliure comerç entre els EUA i Europa i han abordat altres qüestions polèmiques, com la situació a Síria.

Merkel, que abans de la trobada amb Obama havia advertit que li demanaria

Òscar García,diari ON AIR

Obama i Merkel, durant la roda de premsa.

6


XARXES SOCIALS “ Tuenti

Sorprén”

ECONOMIA Tuenti, la xarxa social propietat de Telefònica, ha presentat avui un nou servei que permetrà que els clients de la seva operador mòbil virtual. Tuenti Mòbil, navega per la xarxa social, xateja i fins es comuniquen entre si (a través de la aplicació oficial Tuenti app) sense consumir dades d'aquesta tarifa. De fet, fins i tot podran fer-ho encara que es quedin sense saldo.

compta amb un bo de dades de minim 6GB de consumició. Si l'usuari consumeix el seu giga completament pot seguir utilitzant l'aplicació de Tuenti sense que es reflecteixi en la seva factura. Si arriba el moment de renovar el bo de dades i l'usuari no desitja o no pot fer-ho, tindrà actiu El Zerolímits durant 30 dies més. La política d'ús raonable de Tuenti es pot trobar a l'app de Tuenti a Play Store,etc.

El nou servei, denominat Zerolímits, s'activa automàticament si l'usuari

Logo Tuenti Òscar García, diari ON AIR

7


L'INSTITUT IES FRANCISCO DE GOYA VSITA REDACCIO DE L'ARA

Els estudiants de segon d'ESO tenen una visita guiada per la redacció del diari ARA

Quan l'institut va arribar al diari ARA una noia que es deia Gemma els va fer passar a una sala on els vam preguntar certes coses del diari com: “Quanta gent treballa al diari?” “Hi treballen unes cent persones, 75 de redacció i 25 de gestió” “Les primeres persones son els editors de la web que entren a les 7:00 i surten a les 11:00, a la 13:00 arriben els de compaginació i a les 23.00 tancament de les noticies i correccions que hi ha 3: la primera es de la gramàtica i la fan els correctors, la segona es repassa que tot estigui en el seu lloc i la fa el subdirector i la última es llegeix i s'imprimeix o no i la fan els de tancament i edició”. Després de la

sala on roden les noticies de la web on els nois que anaven de verd es miraven a televisió no se'ls hi veien la part on tenien la roba verda. Tot seguit vana anar a la redacció on els hi van dir”les taules estan organitzades de la següent manera: a la primera taula hi ha els de comercials , a la segona els compaginadors , a la tercera els de societat, jutjats i turisme, a la quarta hi ha els d'economia, internacional i freeland a la cinquena els de política. Guillem López, On Air

Redacció Ara

8


"NO M'IMAGINO TREBALLAR EN UNA ALTRA COSA"

Renier Guerra és un empresari de Cuba que té dos botigues al Born de Barcelona. Ha treballat durant molts anys en diferents establiments de moda, fins crear els seus dos propis negocis: Le Swing i Blow. Com vas començar en el món de la moda? Encara que vaig estudiar agronomia mai vaig exercir aquesta professió. La meva primera feina a Barcelona va ser per Mango al departament de complements, 7 anys després com a director d'art per a la signatura de calçat Juan Antonio Lopez on vaig estar 4 anys, fins crear les meves pròpies botigues: Le Swing i Blow. Què és el que t'agrada d'aquest món? La roba cara, la barata, la lletja i la bonica, tota barrejada és el més que m'agrada d'aquest món, ara mateix no m'imagino treballar en una altra cosa. Com és el dia a dia portant un negoci? Treballar, treballar i treballar és l'única manera de tirar endavant, abans treballava molt, ara treballo més, per més poc, però m'encanta en el que treballo. D'on treus la roba que vens? Viatges molt per aconseguir la roba? Viatgem a Paris, Los Angeles i Londres a la recerca del que anomenem els nostres tresors, però també comprem a Espanya. Tot el que ens sembli interessant té un espai a les nostres botigues.

El nostre públic és molt eclèctic, com les nostres peces, però sobretot és un públic amb molt criteri de moda, sap el que tenim i el que li agrada. Tens empleats? Sí, tinc empleats i col·laboradors. Com t'anuncies o et promociones? Col·laborem amb moltíssimes revistes de moda tant locals com internacionals, en moda i publicitat i tenim la nostra pròpia pagina web, també a Pinterest, Facebook, Twitter, Instagram. La pròxima setmana, Renier Guerra organitza una passarel·la per promocionar les seves dos botigues. Col·labora la model Helena Barquilla, que va treballar, d' entre altres, com model de la firma Dior durant 6 anys consecutius. Les models seran clientes seves, per què el que ell vol és mostrar els diferents perfils de dones que compren a les seves botigues. Elles seran de totes les models, la més jove de 13 anys i la més gran de 65. La passarel·la serà pels carrers del Born i serà pública, tot i que hi haurà convidats exclusius, com fotògrafs i estilistes amics del mateix organitzador. S'espera que la jornada sigui productiva i interactiva.

A quin públic va destinada teva roba? Zara Mateos, On Air 9


BARCELONA RESPIRA MODA

Comencem pel Passeig de Gràcia, que a més de tenir una gran arquitectura, és un dels centres del comerç de Barcelona. El passeig té 1,6 km de llargaria i en ell podem trobar tot tipus de botigues luxoses com Chanel, Yves Sant Laurent, Prada, Max Mara, Lacoste, i més. També hi ha les "típiques" com el Zara i l' H&M.

ha botigues, tot i que totes són de la mateixa categoria: H&M, Zara, Bershka, Stradivarius. I també establiments de roba interior o banyadors com el Caledonia, Tezenis i Oysho, o de bisuteria com Bijou Brigitte. En el Portal de l'Àngel també hi ha un Corte Inglés, però no tan gran com el de Plaça Catalunya.

La recentment oberta Brandy Melville, causa sensació en les joves d'entre 13 i 18 anys. I per dones de més edat (3055) recomanem COS, que li fa competència a Massimo Dutti.

Continuant pel Portal de l'Angel trobem dos carrers, un ens conduirà a la plaça de la Catedral on està l'entrada a l'antiga ciutat romana de Barcino. L'altre ens portarà a el carrer

Baixant per Passeig de Gracia arribem a Plaça Catalunya, el centre de la ciutat. Aquí estan els dos grans centres comencials: El Corte Ingles i El Triangle (Fnac), en el primer podem trobar tot tipus de productes, des de roba fins a material escolar, i en el segon bàsicament trobem cultura i tecnologia

Portaferrissa, on hi ha moltes més botigues, com ara Vans, Springfield, Kaotiko, Quicksilver, Foot Locker.

Sortint de Plaça Catalunya, agafem el Portal de l'Àngel, que miris on miris hi

Sortint del pla, si ens situem al Born, podem entrar en petites botigues com Le Swing, Blow i Le Petite Parade. Tot i que ara es vol obrir un Dolce & Gabbana, el barri continua tenint molt encant i botigues de tota la vida.

Zara Mateos, On Air

Paseig de Gràcia, Barcelona

10


LOST & FOUND El Lost & Found es un mercadillo de la ciudad de Barcelona donde se venden objetos de segunda mano. Se organiza tres veces al año, cada 2 o 3 meses. Este mercado nace con la voluntad de ofrecer un espacio interactivo y popular donde desarrollar una forma sostenible y lúdica de comercio basado en la compra.

libre donde se encuentran objetos de todo tipo: ropa, música, juguetes, cámaras, y mucho más… Lost & Found se convierte es un enorme escaparate con la posibilidad de descubrir tesoros olvidados. Aparte de comprar, también hay la posibilidad de vender, alquilando por 30€ un espacio de 2m x 2m, en el que podrás ofrecer todo tu mundo y disfrutar de una jornada intensa e interactiva.

su funcionamiento es sencillo, se trata de un mercado de compra directa y Zara Mateos, On Air

Lost and Found, Barceloneta

11


PAUSA fa un musical per celebrar el 25 è aniversari de l’escola El dia 1 de juny es va celebrar un musical on van participar molts dels alumnes de l’escola. Va ser tot un èxit.

En l’acte de celebració del 25è aniversari de l’escola, es va fer el musical Saupa, protagonitzat pels alumnes més grans de l’escola o els que portaven més temps estudiant allà. Problemes tècnics i de personal L’obra va sortir molt bé encara que en el primer dies hi va haver alguns errors tècnics als micròfons, altaveus i llums però en les altres representacions tot va sortir bé. Una altra dificultat va ser que durant els assajos no hi van poder assistir força alumnes que estaven malalts. Tot i així s’ho van aprendre a casa per fer-ho bé al musical. Simbol del musical de l’escola

Molts participants Francisco de Goya

de

l’institut

Alguns dels participants al musical eren del institut Francisco de Goya com per exemple: Pau Garcès , Sebastià Lalueza, Manel Avia de 3r els tres, Irene Pedregosa Fabeiro, Martí Gómez i Guillem López de 2n, Irene López, Alicia Romero i Roger Jordana de 1r de batxillerat i alguna més de 2n de batxillerat i de primer de la ESO. Dels 50 participants del musical la majoria eren de l’institut Francisco de Goya. Guillem López, On Air

12


El Sònar bat el seu rècord històric amb 121.500 assistents OCI I CULTURA El Festival Internacional de Música Avançada i New Mèdia Art Sònar ha batut el seu rècord històric de públic amb 121.500 assistents, el que significa un 24% més que l'any passat, després de la mudança del Raval cap al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona al marc del 20 aniversari del festival. En total, han passat pel festival 23.000 assistents més, 9.000 sumats a l'edició diürna i 14.000 a la nocturna, que no han penjat el cartell de 'venut 'en cap moment, a l'espera del que pugui succeir la nit d'aquest dissabte. El concert va ser del dia 13 al 16, de dia es celebrava a la Fira de Montjuïc i a la nit es celebrava a la Fira de Gran Via.

Els artistes que hi actuaven eren: Skrillex, Pet Shop Boys, Kraftwerk, i molts més. El Festival New Media Art Sònar i Musica Avançada és una celebració de la música i l'art on hi ha artistes moderns on exposen obres d'art o coses tecnològiques, modernes i innovadores per la gent al Sònar de dia: com pantalles amb tres dimensions o versions modernitzades de cançons barrejades amb sons diferents. Per la nit actuen diferents grups musicals, toquen cançons i les exposen al públic. El festival Sònar 2013 es continuarà celebrant a Barcelona durant 6 anys.

Òscar García,diari ON AIR Festival Sònar, Barcelona

13


TRANCE Trance es una película que trata sobre un robo de un cuadro en una subasta, el robo acaba con un herido por un golpe con el mango de una recortada. El chico queda inconsciente y con secuelas en la memoria, no recuerda nada del robo, solo que le golpearon. El que le hizo el golpe se queda con el cuadro, pero por sorpresa suya al abrir la funda donde está el cuadro be que solo está el marco, le falta el lienzo con la pintura, pues resulta que el herido lo corto i se lo quedo, pero como no recuerda nada no sabe dónde está. El herido resulta que tenía problemas con el juego y debía mucho dinero a varia gente, para solucionar sus deudas fue a hablar con una gente, después de estar hablando llegaron a un acuerdo, ellos le pagaban la deuda i él les traía el cuadro. Estos chicos lo trajeron a terapia de hipnosis para que viera mediante las terapias donde estaba el cuadro. Todo el planteamiento de la

película es recordar a base de esas hipnosis donde está el cuadro hasta que lo averiguan. La terapeuta va a hablar con el “jefe” i decide que ella se llevara una parte de la ganancia, y se lían. Es cuando aparece uno de los compañeros y los ve, y se piensa que se van a quedar el cuadro y las ganancias ellos dos. El final de la película es un poco raro, porque resulta que el chico que fue herido , tiempo atrás fue a la misma terapia a la que va ahora, y la terapeuta y el acabaron saliendo, y al cabo del tiempo el chico se volvió dependiente de ella i empezó a maltratarla, hasta que un día la chica decidió hacerle una terapia para que la olvidase y en medio de la hipnosis le dijo que para que la perdonara le debería de traer un cuadro, el que él había robado, así que todo era un plan de la psicóloga para quedarse con el cuadro.

Oriol Pedro, On Air

14


GRAFFITI El graffiti es un mode d'expressió típic d'un estil de vida urbà, els seus creadors són joves que plasmen les seves obres a les parets. El graffiti va sorgir a Nova York, als anys 60, quan els adolescents van començar a escriure els seus sobrenoms a la paret acompanyats d'un numero, que era el del carrer a on vivien. A finals dels setanta el graffiti va arribar al seu punt més alt amb la incorporacions de imatges. Això va generar una gran guerra de competència entre els escriptors, la qual va fer sorgir les anomenades “crews”, que eren grups de gent que firmaven am el seu nom i un signe o un altre nom, que era el de la crew. Als 80 les autoritats de Nova York van començar la seva lluita contra el

graffiti, incrementen la seguretat en les estacions de metro, cotxeres, carrers... A partir dels anys 90 el graffiti va fer un gran canvi, de ser un art de carrer, va passar a ser un art de galeria i museus, va arribar a formar part de las grans col·leccions de art de tot el món. Les influencies del graffiti provenien de la coneguda cultura undreground. La música, el còmic, els dibuixos animats, la publicitat o l'art són gran font d'inspiració per els escriptors. El graffiti i la publicitat tenen moltes coses en comú, per exemple un graffiti busca cridar l'atenció i té el mateix objectiu que la publicitat: que el missatge arribi al major nombre de persones i fer-se conèixer. Oriol Pedro, On Air

15


BASQUET El barça es juga contra el Madrid la final dels play-offs de la lliga Endesa, s’han jugat quatre partits dels cinc possibles, avui a les 20;00 es jugaran a cara o creu qui es el campió. El Madrid va començar el primer partit jugant-lo a casa i segons les estadístiques, el equip que juga el primer partit a casa sempre guanya, esperem que aquet anys es trenqui l’estadística.

partits han hagut de vèncer mes de 7 equips diferent per arribar a on estan, es una final a set, es a dir, el primer que guanyi 4 partits es el vencedor, de moment s’han disputat sis partits, per tant van 3-3, tots els partits han estat bastant igualat amb diferències inferiors als 15 punts el pròxim dijous es decidirà el guanyador en el que es l’últim partit de la final.

Els dos primers partits, a diferència dels dos últims, van ser molt ajustats, la diferència total de punts entre els dos equips ha sigut de 5 punts, en el primer partit el Madrid va guanyar per 4 punts am un final bastant polèmic, en el segon partit el barça va guanyar per 1 punt amb un tres mes un bastant decisiu de Wallace. En el segon i tercer partit la diferència total va ser de 22 punts, en el primer partit el Madrid es va imposar per 12 punts, en un partit clarament dominat per el Madrid, en el quart partit el barça va guanyar per 10 punts d’avantatge, Marcelinho Huertas, base del Braça Regal va ser clarament l’amo de del partit, amb mes de 10 punts i tres triples. Aquesta nit es sabrà el vencedor de la lliga Endesa, una lliga podríem dir, disputada fins l’últim partit.

NBA Els Spurs es juguen la final de la NBA contra els Miami Hitt , aquets dos 16


Oriol Pedro, On Air

17


ENTRETENIMENTS

18


SOPA DE PARAULES. Troba les paraules d’aquesta sopa de lletres.

B

R

P

S

G

R

A

F

I

T

I

O

A

T

V

A

O

N

A

I

R

Q

W

C

S

W

M

U

S

I

C

A

Y

K

P

K

Q

P

U

G

E

O

N

Q

B

E

P

B

V

L

A

T

P

S

T

L

L·L

A

E

J

E

Y

G

B

V

A

P

I

L

O

T

A

T

O

X

E

L

R

C

I

S

A

U

P

A

F

R

T

P

U

H

Z

V

A

C

D

O

S

U

Z

L

M

Q

I

V

S

O

N

A

R

O

A

X

U

Z

Q

D

M

E

L

Y

19


20

On air  
On air  
Advertisement