Page 1

ZorgpleinNoord • Rummerinkhof 2 • 9751 SL HAREN • T (050) 57 57 470 • F (050) 57 57 482 info@zorgpleinnoord.nl • www.zorgpleinnoord.nl

< A R T >EX

Nieuwsbrief

Succesvolle tiende editie van de Open Dag van de Zorg! Geïnteresseerde blikken en gerichte vragen kenmerken de tiende editie van de Open Dag van de Zorg op zaterdag 20 maart. Zowel in Groningen als in Assen is de beurs druk bezocht. Om tien uur openden we de deuren en stroomde het wachtende publiek binnen. In Groningen hebben 26 en in Assen 14 organisaties en scholen zich op enthousiaste wijze gepresenteerd. De organisaties hebben advies gegeven, leuke gesprekken gevoerd en potentiële kandidaten voor opleidingen of vacatures gesproken. Opvallend was de gerichte vraag naar BBLplekken op alle niveaus. Vijfduizend geïnteresseerden hebben een bezoek gebracht aan één van de beurzen. We kunnen spreken van een succesvolle dag waar een breed publiek zijn belangstelling heeft getoond voor de zorg en welzijn!


Interview

Interview

Interview

Naam: Josine Cats en Lotte Oostra Leeftijd: allebei 14 jaar Woonplaats: Assen Lotte: “Ik wil dokter worden!” Josine: “En ik ben mee voor de gezelligheid.” Lotte: “Omdat het de Open Dag van de Zorg is zou ik ook graag in een ziekenhuis willen kijken, maar ik ben nu hier even op de beurs omdat ik in Assen woon en een kijkje wil nemen wat er allemaal te doen is. Maar ik word dokter!”

Naam: Ann Wondergem Leeftijd: 59 jaar Woonplaats: Zuidhorn “Ik kom hier om informatie op te doen en te netwerken. Daarbij ben ik wezenlijk geïnteresseerd in de zorg en wil ik op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in zorg en welzijn. Ik heb namelijk een eigen atelier aan de Oosterkade in Groningen waar ik onder andere psychiatrisch patiënten begeleid. Door middel van de creatieve werkvormen wordt de krachtige kant gestimuleerd. In samenhang met coachingsgesprekken probeer ik mensen verder te helpen. Ik vind dit een hele zinvolle en mooie beurs. Ik heb bijvoorbeeld net een gesprek gehad met iemand van een organisatie die ik nog niet kende. Straks ga ik langs bij de ateliers van de NOVO.”

Naam: Marja Oldenhuis Leeftijd: 19 Woonplaats: Westeremden “Ik volg nu een zorgopleiding bij het Noorderpoortcollege voor helpende. Ik loop nu stage bij een woonvorm voor mensen met een handicap die ook doof zijn in De Noorderbrug. Een hele leuke stage waar ik onder andere gebarentaal heb geleerd. Ik ben hier op de beurs om voor later een werkplek te vinden. Ik ga zeker bij de stands van NOVO en De Zijlen langs.”

Interview

Interview

Interview

Naam: Jenst-Jan Mertens Leeftijd: 31 jaar Woonplaats: Assen “Ik ben mij aan het oriënteren op mijn carrière. Ik ben nu brood- en banketbakker. Iets heel anders, maar op een gegeven moment kwam ik erachter dat ik graag in de zorg wil werken, het liefst richting sociaal pedagogisch werk. En ik had gezien dat de beurs hier op het Koopmansplein zou zijn. Dus ik ben hier om een rondje te maken langs de organisaties, zoals Promens Care en Noorderbrug, en langs de scholen.”

Naam: Rishan Leeftijd: 29 Woonplaats: Zuidbroek “Ik heb altijd in de zorg willen werken. Ik heb de pabo gedaan, maar dat is eigenlijk niets voor mij. Momenteel werk ik op een NSO en doe ik vrijwilligerswerk met gehandicapten. Van dat laatste wil ik mijn werk maken. Het is alleen wel heel moeilijk om een leer-werkplek te vinden. Vandaar dat ik naar de beurs ben gekomen. Ik ga bij de zorgorganisaties langs om te informeren naar leer-werkplekken. Ik hoop echt binnenkort een plek te vinden. Als dat niet lukt, overweeg ik na de zomer de opleiding SPH te gaan doen.”

Naam: Trientje Kok Leeftijd: 35 jaar Woonplaats: Assen “Ik ben op zoek naar informatie over werken in de zorg, na 3 jaar er tussen uit de zijn geweest. Ik zou heel graag aan de slag gaan in de ouderzorg, wat ik ook altijd gedaan heb, of werken met kinderen met een verstandelijke beperking. Ik ben me op de beurs nu aan het oriënteren over de mogelijkheden tot opleiden en om te kijken naar vacatures. We zijn pas net op de beurs, dus ik ga zo een rondje maken langs alle stands. Maar ik wil heel graag weer aan de slag in de zorg!”


< g svraa g

r j o Z ri e d p > pen Dag van O

Op de Open Dag van de Zorg werd in Groningen en Assen een prijsvraag uitgeloofd voor degene met de leukste, origineelste of beste oplossing om de toekomstige personeelstekorten in de zorg- en welzijnssector het hoofd te bieden. Deze prijs, een I-pod , is in Groningen gewonnen door Miriam de With en in Assen door mevrouw Mulder. Op de vraag hoe men reclame zou maken voor werken in zorg en welzijn, kwamen veel leuke en originele ideeën naar voren. Een greep uit de uitspraken van bezoekers:

“Doe eens gek, zorg voor elkaar!”

“Voorlichting op scholen voor de jeugd.”

“Zorg en welzijn, omdat u een zorgeloze toekomst verdient!”

“Geef financiële steun voor zij-instromers om de overstap mogelijk te maken.”

“Kom naar de Provincie Groningen; volop vergrijzing, volop werk!”

“Bied middelbare scholieren een week stage aan in de zorg- en welzijnssector.”

“Mensen aannemen voor BBL-trajecten.”

“Goede arbeidsvoorwaarden en een goed salaris zijn belangrijk.”

“De zorg is dankbaar werk, het geeft zo veel voldoening!”

“Gebruik maken van maatschappelijke stages.”

“Imago-verandering: de zorg is stoer en hip.”

“Subsidies vanuit de overheid.”

Meer informatie over de Open Dag? Binnenkort verschijnt op www.zorgpleinnoord.nl een sfeerimpressie in de vorm van een film over de Open Dag in Groningen. Ook vindt u op onze website meer foto’s van de Open Dag in Groningen en Assen. - 40 deelnemende organisaties - 2600 bezoekers Groningen - 2300 bezoekers Assen Wilt u in 2011 ook deelnemen aan de Open Dag van de Zorg? Noteer dan alvast volgende data in uw agenda: 19 maart 2011

Colofon: Tekst en redactie: ZorgpleinNoord. Vormgeving: Koninklijke Van Gorcum. Fotografie: Eric Snelleman, Fenneke Bouwman en Paul Meijer.

Nieuwsbrief Open Dag van de Zorg 2010  

Nieuwsbrief Open Dag van de Zorg 2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you