Page 1

uitnodiging

CONGRES

Zelfsturing en nu...?


UITN OD IGING Beste relatie, Op dinsdag 5 november, woensdag 6 en donderdag 7 november 2019 organiseert ZorgAccent voor de zevende keer het Congres Wijkverpleging van 12.30 tot 20.00 uur in de Almelounge - Businessclub Heracles in Erve Asito, voormalig Polman voetbalstadion. Het thema is Zelfsturing... en nu? Dit congres wordt georganiseerd voor de medewerkers wijkverpleging en andere geïnteresseerden. Ook dit jaar weer een boeiend en gevarieerd congres, waarbij u kunt deelnemen aan diverse praktijkgerichte, interactieve workshops. Deze worden gegeven door medewerkers en samenwerkingspartners van ZorgAccent rondom uiteenlopende thema’s. Voor elk wat wils! We sluiten de dag af met soep en broodjes. Wij hopen u op een van deze dagen te ontmoeten en zien uw inschrijving graag tegemoet.

Aline Poolen

Erik Vuurboom


Data • Dinsdag 5 november 2019 • Woensdag 6 november 2019 • Donderdag 7 november 2019 Tijd 12.30 - 20.00 uur Locatie Almelounge - Businessclub Heracles in Erve Asito, voormalig Polman voetbalstadion. Stadionlaan 1, 7606 JZ Almelo

Deelnemen aan dit congres? Deelnemers kunnen inschrijven voor drie workshop momenten. Er wordt één moment gepland om de informatiemarkt te bezoeken. Kosten: € 100,- per persoon. Wilt u bij aanmelding uw factuuradres doorgeven? De facturatie vindt achteraf plaats. U kunt zich tot 1 november 2019 aanmelden voor dit inspirerende congres via Christel van der Wal: c.vanderwal@zorgaccent.nl We doen ons best om aan uw wensen te voldoen, maar kunnen niets garanderen.

Programma

Data en locatie:

12.30 uur Inloop 13.00 - 13.35 uur Opening door Aline en Erik • Overeenkomen kaders • Kwaliteitskaders wijkverpleging • Zelfsturing? 13.45 - 14.30 uur Workshop ronde 1 14.45 - 15.30 uur Workshop ronde 2 15.30 - 15.45 uur Korte pauze 16.00 - 16.45 uur Workshop ronde 3 17.00 - 17.45 uur Workshop ronde 4 17.55 - 20.00 uur Centrale afsluiting workshops met aansluitend soep met broodjes


Workshopoverzicht NR

1

2

WIE Dorien Kerkhof Trainer/coach bij ZorgAccent

Jeannette Donken werkt bij Stichting Evenmens Informele Zorg. Ze is mantelzorgconsulent en zorgcoÜrdinator met als specialisatie Werk en Mantelzorg. Ook werkt zij acht jaar als trainer op diverse thema’s.

INHOUD

WORKSHOP RONDE

Samen werken aan een sterk team

Ronde 1 en 2

Wat maakt een team een krachtig team? Welke factoren spelen hierin mee? Wat kan jij doen om hieraan een bijdrage te leveren? In deze interactieve workshop krijg je handvatten aangereikt om aan de slag te gaan met jouw eigen functioneren als professional en dat van het team als geheel.

Hoe zorg je voor een goede balans tussen Werk en Mantelzorg? Gemiddeld heeft een op de vijf werknemers mantelzorgtaken thuis. In de zorgsector zelfs een op de drie. Veertig procent van de werkende mantelzorgers voelt zich zwaarbelast of zelfs overbelast. In deze workshop denken we met elkaar na wat hiervoor nodig is. Ook werknemers die geen mantelzorger zijn kunnen in deze workshop meer inzicht krijgen hoe het is voor hun collega die elke dag met deze combinatiedruk te maken heeft.

Ronde 3 en 4


Workshopoverzicht NR WIE

3

Rhea Platenkamp Maatschappelijk werk en klachtenadviseur binnen ZorgAccent.

INHOUD

Wat is de invloed van gedrag van cliënten op een team?

WORKSHOP RONDE Ronde 1 en 2

Hoe kun je omgaan met gedrag van cliënten in een team?

4

Ben Wenting samen met Erik Vuurboom

Zelfsturing en nu…..?

Ronde 3 en 4

We werken nu al een aantal jaren met zelfsturende teams. Laat je door Erik en Ben inspireren om hierin samen de volgende stappen te zetten.

5

6

Rianne Nijland, coördinator wijkservicecentrum ZorgAccent

Enny Grootoonk samen met Lian Clemens en Iris Rutgers. Deskundigen op het gebied van infectiepreventie.

‘We zien door de bomen het bos niet meer’

Ronde 3 en 4

Interactieve workshop m.b.t. Wet en Regelgeving, indicatie en registraties.

Hygiëne en infectiepreventie Dit wordt een interactief programma over hygiënisch werken. Doe mee aan de escaperoom.

Alleen op 6 en 7 november Ronde 1 en 2


Workshopoverzicht NR WIE

7

8 9

Bo van Aalst Palliatief zorgdeskundige

INHOUD

Communicatie in de laatste levensfase

Ronde 1 en 2 Ronde 3 en 4

DE KUNST VAN HET VERBINDEN Praten over doodgaan is de normaalste zaak van de wereld. Doe het nu, nu kan het nog. Dit is wat Bo, vanuit de stichting STEM onder de Deze workshop duurt aandacht wil brengen, want vroeg of laat krijgt iedereen met sterven 1,5 uur. Je schrijft je 1x te maken. STEM staat voor sterven doe je op je eigen manier. in voor ronde 1 & 2 of 1x voor ronde 3 & 4.

VN NierpatiĂŤnten Vereniging Nederland

Hoe om te gaan met nierfalen vanuit de beleving van de cliĂŤnt.

Sevilay Luiken-Dalli IMEAN Care BV

Cultuursensitieve dagbesteding voor migrantenouderen met dementie

Wil jij weten wat cultuursensitiviteit betekent? Wil je als professional de doelgroep beter leren kennen? Cultuursensitieve dagbesteding bij IMEAN Care, hoe ziet dat eruit?

WORKSHOP RONDE

Momenteel zijn er voor migrantenouderen nauwelijks kwalitatief goede voorzieningen voor deelname aan psychogeriatrische dagbesteding die aansluit bij hun culturele achtergrond. Terwijl ook deze groep vergrijst en hulpbehoevender wordt. Het aantal ouderen neemt toe. In 2030 telt Almelo naar schatting 3000 migrantenouderen, in 2010 was dat nog 1165. Door het gebrek aan voorzieningen dreigt deze doelgroep gerichte zorg te missen die het nodig heeft.

Alleen op 5 en 6 nov Ronde 1 en 2 Ronde 3 en 4


Workshopoverzicht NR

WIE

10

Karina DĂŠsirĂŠe Meijers-Verhoeven Verpleegkundig specialist (MSc) en docent HBO-V. Karina heeft 12 jaar ervaring in de pijngeneeskunde en 8 jaar in het onderwijs.

11

To the Point en Theater aan de lijn Astrid Verhaag en Ilse Roelofsen

INHOUD

Klinisch redeneren bij pijnbeleving De workshop behandelt de theorie omtrent de fysiologie van de pijnprikkel, het classificeren van pijn, de pijnbeleving en pijnbestrijding in het algemeen.

Humor helpt, humor heelt Humor in de zorg is veel belangrijker dan je misschien denkt. In deze interactieve workshop ontdek je op welke manieren je humor in kunt zetten. We werken aan de hand van gespeelde voorbeelden. De workshop geeft handvatten om in je dagelijks werk met humor aan de slag te gaan. PS. Lachen gegarandeerd!

WORKSHOP RONDE Ronde 1 en 2 Ronde 3 en 4 Deze workshop duurt 1,5 uur. Je schrijft je 1x in voor ronde 1 & 2 of 1x voor ronde 3 & 4.

Ronde 2, 3 en 4


NR

WIE

12

Ilse Wierbosch Spring Medical BV

INHOUD

WORKSHOP RONDE

Medicinale honing

Ronde 1

Toepassing van medicinale honing bij behandeling van gecompliceerde wonden.

13

14

Werkgroep Maatschappelijke Ondersteuning

Ellie Klein Haarhuis Docent Verpleegkunde van het ROC van Twente Ri-ja Hoving BPV-coĂśrdinator

Gedeelde zorg is complete zorg!

Op interactieve wijze gaan we kijken naar samenwerken binnen de WMO. Met o.a. Anneke Velthuis (wijkverpleging) Mirjam Valk (dagbesteding) - Lilian Brouwer (thuisbegeleiding) - Marjo Krikken (huishoudelijke ondersteuning) - Margit Biemans (kwartiermaker maatschappelijke ondersteuning)

Werkbegeleider en Beoordelaar... hoe dan?! In deze workshop krijg je handvatten voor het begeleiden en beoordelen van stagiaires en leerlingen in de dagelijkse praktijk. We borduren voort op jouw ervaringen en de dilemma’s en vragen die regelmatig aan de orde zijn.

Ronde 1 en 2

Ronde 1 en 2


NR

WIE

15

Anyta Mulder Creatief marketing- en communicatieregisseur, ‘Sinds een jaar of acht geef ik op congressen training over communicatie.’ Anne-Loes Huizing Een enthousiaste grafisch vormgever met een passie voor Social Media. Sanela Omerovic Personeelsadministratie Sanela is het aanspreekpunt als je een vacature wilt uitzetten. Zij werkt ruim 11 jaar bij ZorgAccent. Sinds kort werkt de personeelsadministratie met SSS (self sollicitant service) en dat is even wennen voor veel teams. Voor ondersteuning hiervoor kunnen jullie bij haar terecht.

INHOUD

WORKSHOP RONDE

Zoekt en ge zult vinden? Hoe zoek en vind ik nieuwe collega’s?

Ronde 3 en 4

De meeste teams lopen er vroeg of laat tegenaan. De zoektocht naar een nieuwe collega. Maar hoe dan? In deze workshop geven wij samen praktische tips hoe je de meest geschikte collega vindt. Hoe stel je een vacature op en welke middelen zet je in? We laten zien welke social media ZorgAccent inzet bij het werven van medewerkers en hoe zij daar gebruik van kunnen maken. We geven ook nog een stoomcursus LinkedIn: de plek waar werkzoekenden en werkgevers elkaar vinden. Na deze cursus hebben Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn en vloggen geen geheimen meer voor de medewerkers.


Workshopoverzicht NR

16

WIE Miranda van den Berg en Jolie Koldenhof

INHOUD

WORKSHOP RONDE

Materiaalkeuze bij incontinentie

Ronde 1

Hoe bied jij je cliënt de beste zorg?

Vanuit Abena

17

Lisette Essink coördinator ouderenzorg Sophie Gwinner mondhygiëniste, werkt veel met ouderen. Praktijk Wiranto

Mondzorg in de wijkverpleging LAAT JE INFORMEREN OVER HET BELANG VAN MONDZORG Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren toe. Juist voor mensen die ouder worden is een goede mondgezondheid van groot belang. Hoe ouder de patiënt, hoe meer kans op ziekte en beperkingen, denk hierbij aan het ontstaan van longontsteking, ontregelde diabetes etc. Hoe belangrijk is dan de aandacht voor een goede mondgezondheid. Tandartsen/mondhygiënisten spelen een belangrijke rol als het gaat om de voorlichting, preventie en behandeling van de mondgezondheid.

Ronde 3


Workshopoverzicht NR WIE

INHOUD

WORKSHOP RONDE

18

Workshop ronde 2: Bijscholing voor de teams die reeds met Geholpen Trombosezorg werken.

Ronde 2 en 4

Suzanne Kley NTD: Nationale Trombosedienst

Workshop ronde 4: Een informatieve bijeenkomst voor Trombosezorg op Maat, bedoeld voor de teams die geïnteresseerd zijn in Geholpen Trombosezorg.

19

Veronique Loohuis Voetencentrum Wender

20

Aline Poolen bestuurder van ZorgAccent

21

Inspiratiemarkt

Het verzorgen van de voet bij de ouderwordende mens.

Ronde 4

In gesprek met onze bestuurder. Hoe kijken we naar kwaliteitskaders? Heb je vragen voor Aline? Sluit dan aan bij deze workshop.

Ronde 3

Ook de informatiemarkt is een workshopkeuze • Laat een leuke professionele portretfoto maken bij fotograaf Niek Erents • Een kijkje in de TZA Zorgtechnologiebus buiten op het parkeerterrein mag je niet missen. • En haal een lekkere versnapering op de markt, aangeboden door AFAS.


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE

1

Cliëntadviseurs ZorgAccent

De juiste zorg vinden is niet altijd makkelijk. De zorg moet aansluiten bij de wensen van de cliënt en zijn verwanten. Daarnaast moet de zorg ook aansluiten bij de indicatie die toegekend is. De cliëntadviseurs van ZorgAccent helpen daar graag bij.

2

Kennisdragers Ergonomisch werken

Vergroot je kennis over ergonomisch werken en fysieke belasting.

3

Ondernemingsraad

4

ZorgAccent PLUS

5

Zorgtechnologie

6

Afdeling PR Communicatie & Vormgeving

Laat je op de markt informeren over wat ZorgAccent PLUS kan betekenen voor je cliënten. ZorgAccent PLUS is er voor ondersteuning en welzijn thuis zoals: kapper, pedicure, glazenwasser en klusjesman aan huis. Daarnaast verzorgen we ook rijbewijskeuring en brengen we mensen met elkaar in contact door Samen eten met een snufje koken. ZorgAccent PLUS organiseert inspirerende Theatervoorstellingen met een toefje Zorg en bijeenkomsten voor en door mantelzorgers. Ook geven we voorlichting over hulpmiddelen en geven tips en adviezen voor slechte slapers. Kom een kijkje nemen in de ingerichte trailer vol met technologie van de TZA. Tijdens het congres richt de afdeling communicatie & vormgeving samen met huisfotograaf Niek Erents een fotoshoot-stand in. De kans om een mooie profielfoto van jezelf te laten maken om toe te voegen aan je account in het smoelenboek van het ZorgAccentPlein! En natuurlijk mag je hem ook gebruiken voor je eigen social media.


Niek Erents en Lisa Smit

Portretfotoshoot met visagie van huisfotograaf Niek Erents Sinds eind december 2018 heeft ZorgAccent het ZorgAccentPlein waar je alle informatie uit de organisatie kunt vinden. Ook vind je hier jouw collega’s in het smoelenboek. Helaas doet het zijn naam nog niet echt eer aan. Er zijn nog maar weinig smoelen te zien. Misschien weet je niet hoe je je foto moet plaatsen of heb je geen mooie foto van jezelf? Dan is nu je kans om die te laten maken! Tijdens het congres wordt op de informatiemarkt een fotoshootstand ingericht. Afdeling Communicatie & Vormgeving maakt in samenwerking met huisfotograaf Niek Erents van iedereen een mooie foto die je vervolgens zelf kunt toevoegen aan je persoonlijke account. Zo maken we met elkaar het ZorgAccentPlein nóg persoonlijker! En natuurlijk mag je deze foto ook gebruiken voor je persoonlijke Facebook- of Instagram account en Pynter!


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE

7 8

Vakgroep bewegen

Thuisbegeleiding

9 10 11

Mirjam Zuijdgeest (O&O) neemt je mee in de wereld van Pynter.

Casemanagers dementie

Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten voor ouderen (65+) die niet graag alleen op stap gaan. Zij worden thuis opgehaald door een gastheer of gastvrouw van Vier het Leven en samen met andere gasten gaan zij gezellig naar de bioscoop, een concert, een theatervoorstelling of naar een museum. De deelnemers genieten van een drankje tussendoor en elkaars gezelschap en worden na afloop weer veilig thuisgebracht. Vier het Leven inspireert en brengt mensen samen. Wij zorgen ervoor dat ouderen mee blijven doen en onderdeel blijven uitmaken van de maatschappij door samen te genieten van een middag of avond uit.


INFORMATIE

12

Zorgboerderij ‘t Klein Wierke

Zorgboerderij ‘t Klein Wierke en Zorgerf Kötter richten zich op senioren en op ouderen die beperkingen hebben op het gebied van geheugen en oriëntatie (zoals ouderen met dementie), sociale redzaamheid (ouderen die door de dementie of andere beperking in een sociaal isolement dreigen te raken), bewegen en verplaatsen (ouderen die lichte lichamelijke verzorging nodig hebben) of psychisch functioneren.

13

Ecare

Onder voorbehoud

Netwerk palliatieve zorg

Stichting Leendert Vriel Almelo e.o. biedt hulp aan mensen in de laatste levensfase die graag thuis verzorgd willen worden. De vrijwilligers maken het al bijna 30 jaar mogelijk dat men deze bijzondere hulp thuis kan krijgen. Zij ondersteunen mantelzorgers en waken zowel overdag als ’s nachts. Daarnaast zijn ze ook een luisterend oor en helpen ze bij de verzorging. Stichting Leendert Vriel is werkzaam in de gemeenten Almelo, Tubbergen, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden en Hellendoorn.

14

Eén op de vier mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. Vroeg of laat raakt het ons allemaal.


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE

15

Alles over de brandweer, brandveiligheid in en om je huis, op vakantie en op je werk. De brandweer doet meer dan alleen maar brand blussen.

16

De Stichting Twentse Wens Ambulance is een non-profit organisatie die ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) erkend is. De stichting heeft als doel de laatste wensen van langdurig zieken en (pre)terminale patiĂŤnten mogelijk te maken door passend vervoer te bieden.


INFORMATIE

17

De Dichterbij-Clowns maken warm contact, vol aandacht. Ze zijn er voor jong en oud. Voor iedereen die afleiding verdient en bij wie een warm en vrolijk contact een bijzonder moment kan opleveren.

18

ConvaTec is een wereldwijd actief producent van medische hulpmiddelen en technologiën. Zij hebben een groot assortiment aan stomaproducten, moderne wondproducten, continentie en critical care producten en infusiematerialen. De producten leveren duidelijke klinische en economische voordelen, waaronder infectiepreventie, bescherming van kwetsbare huid, verbeterde klinische resultaten en gereduceerde totale zorgkosten. De merken includeren AQUACEL® moderne wondverbanden, die een gellaag vormen wanneer ze in contact komen met wondvocht. Hierdoor ontstaat een optimaal wondmilieu waardoor de wond beter kan genezen.

19

Het verhaal van Coloplast begint in 1954. Elise Sørensen is een verpleegkundige. Haar zus Thora heeft net een stoma-operatie ondergaan en durft niet meer onder de mensen te komen omdat ze bang is dat haar stoma zou kunnen gaan lekken. Luisterend naar de problemen van haar zus, komt Elise op het idee van ‘s werelds eerste zelfklevende stomawegwerpzakje. Op basis van Elises idee wordt het stomawegwerpzakje ontworpen. Een stomazakje dat Thora – en duizenden andere mensen zoals zij – helpt hun leven te leiden op de manier zoals zij het willen.


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE

20

21

Abena wil dagelijks het verschil maken in het leven van mensen. Dat doen ze door te werken aan oplossingen voor betere zorg. Oplossingen die de kwaliteit van leven van mensen verbetert. Voor mannen, vrouwen, kinderen, baby’s, maar ook voor zorgprofessionals en mantelzorgers die dag in en uit voor anderen klaarstaan. De gezondheid van mens en milieu staat altijd centraal in alles wat ze doen.

Goede zorg begint met echte aandacht. Elk mens is uniek en dus ook elke uitvaart. Daarom zijn uw keuzes bepalend voor uw uitvaart. Welke bloemen, muziek, kist of locatie? Elke uitvaart vertelt immers zijn eigen verhaal. Zowel voor als na een overlijden kunt u bij Nijkamp Uitvaartzorg rekenen op persoonlijke aandacht, zorg en begeleiding.

22

Nestlé’s doelstellingen zijn erkend te worden als de wereldleider op het gebied van Nutrition, Health & Wellness, geloofwaardig te zijn bij alle belanghebbenden en een referentie voor financiële prestaties in de industrie te zijn.

23

B. Braun is een bekende naam in de medische wereld. De producten en diensten vinden hun weg naar medische groothandels, ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorg. Belangrijk is dat de producten zijn afgestemd op de patiënt én de gebruiker. Ze staan voor kwaliteit, veiligheid, gebruiksgemak en zoveel mogelijk comfort.


INFORMATIE

24

25

26

27

TRANSFERS beLICHT: trainingen fysieke belasting en haptonomie. Een opleidings- en adviesbureau op het gebied van het verminderen van fysieke belasting voor medewerkers in de gezondheidszorg. Medipoint is de grootste aanbieder van zorg- en welzijnsproducten in Nederland. Of het nu gaat om advies, lenen, huren of kopen: bij Medipoint kunt u terecht met uw zorgvragen. Zij helpen u graag persoonlijk en nemen daarvoor de tijd. Heeft u tijdelijk een hulpmiddel nodig? Dan kunt u deze bij Medipoint eenvoudig lenen of huren. Daarnaast beschikt Medipoint over een uitgebreid aanbod van zorg- en welzijnsproducten.

De Nationale Trombose Dienst (NTD) is de grootste landelijke aanbieder van trombosezelfzorg en is opgericht door de Stichting ‘Virtuele Trombose Dienst’ (VTD). Het initiatief voor de oprichting is genomen door specialisten uit het Academisch Medisch Centrum (AMC). In 2005 is De Virtuele Trombose Dienst door het College van Zorgverzekeringen (CVZ) toegelaten als Trombosedienst en worden zij erkend door de Nederlandse Zorgautoriteit. Nutricia gelooft in de kracht van voeding om een positief en bewezen verschil te maken in gezondheid.


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE

28

29

30

31

De producten van Flen Health voor wondgenezing zijn gebaseerd op het vochtwondgenezingsprincipe en zijn afkomstig van gepatenteerde polymeertoepassingen en gepatenteerde enzymcomplexen. De eerste lijn van producten bevindt zich in wondverzorging. Nieuwe producten zijn in ontwikkeling op dermatologische en aanverwante gebieden.

Eten met gemak is in 2013 gestart als regionale maaltijdservice voor het bezorgen van lekkere, verse en gevarieerde maaltijden aan huis. Dit mondde uit in een enorm succes waardoor Eten met gemak inmiddels is uitgebreid tot het huidige succesvolle bedrijf met maar liefst 29 lokale contactpersonen, werkzaam in verschillende regio’s verspreid over Nederland. Voetencentrum Wender is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 200 vestigingen verspreid over het midden en het noorden van Nederland. Zij hebben de mogelijkheid om met veel verschillende medische disciplines samen te werken en hebben zelf de nodige specialisaties in huis gehaald. Het Repose gamma biedt een unieke en eenvoudige oplossing om druk efficiÍnt te herverdelen of op te heffen (zwevende hielen) en bij te dragen in de preventie en behandeling van decubitus.


INFORMATIE

32

Heeft jouw cliënt problemen met het slikken van medicatie? Gloup is wereldwijd de allereerste medicatie slikgel om de inname van orale medicatie in vaste vorm, zoals tabletten, capsules en pillen, maar ook poeders te vergemakkelijken. De medicatieslikgel is bedacht door een Nederlandse verpleegkundige en is een geregistreerd medisch hulpmiddel Klasse 1. Het is geschikt voor iedereen die zelfstandig kan slikken vanaf een leeftijd van twee jaar. Gloup heeft geen negatief effect op de toegediende medicatie. Er zijn geen interacties bekend tussen de ingrediënten en medicatie. Gloup is 100% natuurlijk (en bestaat uit grondstoffen met voedselkwaliteit) en is vrij van allergenen, gluten, lactose en dierlijke gelatine. Gloup bevochtigt de hele mond en keel en kan als prettig ervaren worden in geval van droge mond. Het natuurlijke aroma verbloemt de onaangename smaak van de medicatie.

33

SpringMedical levert innovatieve ‘eerste keus’ wondzorgproducten, service en kennis. Daarmee willen zij de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren, de zorgprofessionals in hun werkzaamheden ondersteunen en een bijdrage leveren aan de beheersing van de zorgkosten. In ons dagelijks handelen staat de mens en onze maatschappelijke verantwoordelijkheid steeds centraal.


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE

34

Mathot is sinds 1897 merkonafhankelijk leverancier van medische hulpmiddelen. Bij hen kunt u terecht voor allerlei merken stoma-, continentie-, wondverzorgingsen diabetesmaterialen en voor het aanmeten van therapeutische elastische kousen en orthopedische hulpmiddelen. Dit doen zij op verschillende locaties door het land, om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor mensen die onze hulp nodig hebben. Iedereen is welkom om bij een van onze vestigingen binnen te lopen. Bij de aanmeetlocaties kunt u alleen op afspraak terecht.

35

Smith & Nephew is een internationaal opererend medisch technologiebedrijf met focus gericht op herstel en genezing van het menselijk lichaam. Al meer dan 150 jaar houden zij zich bezig met het ontwikkelen van technologisch geavanceerde medische hulpmiddelen. Zij hebben leidende posities op het gebied van: • Wondverzorging - behandelen van acute en chronische wonden • Orthopedie - gewrichtsvervanging: knieën, heupen en schouders • Trauma & Extremities - herstel van o.a. botbreuken • Sports Medicine - minimaal invasieve gewrichts-chirurgie

36

NCare is gebaseerd op ‘Veilige principes in de medicatieketen’. Door het gebruik van NCare is het mogelijk deze principes in de praktijk te volgen. Bovendien levert NCare veel gemak, tijdswinst en kostenbesparing op.


INFORMATIE

37

38

39

Joerns Healthcare is in 1889 begonnen als klein familiebedrijf en is uitgegroeid tot marktleider in de gezondheidszorg. Zij richten zich op het verbeteren van de leefomstandigheden van mensen die kort- of langdurige zorg nodig hebben. De normen en waarden van het familiebedrijf zijn nooit uit het oog verloren: de cliënt staat centraal en zij bieden de beste producten en zorg op maat, voor particulieren en zorginstellingen. Al 130 jaar zijn zij de betrouwbare partner waar de cliënt recht op heeft. Als zorgverlenend team moet je goed bereikbaar zijn. Als iemand belt, wil hij of zij graag snel een antwoord of hulp. Maar soms sta je net met je handen in het sop of ben je nauwkeurig iemand z’n bloeddruk aan het meten. Dan kun je natuurlijk niet opnemen. Ook het overdragen van de bereikbaarheidsdienst kost vaak veel tijd. Met TeamTelefoon is het doorgeven of doorschakelen van de telefoon niet meer nodig. De app zet mobiele telefoons van de teamleden namelijk om in teamtelefoons, zo krijgt de beller altijd iemand aan de lijn. Hierdoor komt goede zorg weer op de eerste plaats en kan alle aandacht weer naar de mensen gaan.

Van Heek Medical is een deskundige partner in producten voor wond-, continentie-, diabetes- en acute (EHBO en BHV) zorg. Zij bieden u een uitgebreid assortiment aan medische producten.


Standhouders

Inspiratiemarkt Congres Wijkverpleging 2019 INFORMATIE Het aantal ouderen in Nederland neemt de komende jaren toe. In 2035 is meer dan 1 op de 4 Nederlanders 65 jaar of ouder. Ook tandartsen zullen deze groep dus steeds vaker in hun stoel zien. Dit vraagt om kennis over de mondzorg aan ouderen en in sommige gevallen om een andere aanpak van de mondzorg. Juist voor mensen die ouder worden is een goede mondgezondheid van groot belang. Hoe ouder de patiënt, hoe meer kans op ziekte en beperkingen en hoe belangrijker de aandacht voor een goede mondgezondheid. Tandartsen spelen een belangrijke rol als het gaat om de voorlichting, preventie en behandeling van de mondgezondheid van de ouder wordende patiënt. Omdat de tandarts zijn patiënten vaak vele jaren achtereenvolgens ziet, kan hij veranderingen in de (mond)gezondheid of zelfredzaamheid van de patiënt vroegtijdig signaleren.

40

0900 0678 www.zorgaccent.nl Hoezosaai TalentvoorZorgAccent ZorgAccent_nl ZorgAccent ZorgAccent Almelo TalentvoorZorgAccent


Profile for ZorgAccent

Uitnodiging ZorgAccent congres wijkverpleging 2019 - Externen  

Uitnodiging ZorgAccent congres wijkverpleging 2019 - Externen  

Advertisement