Page 1

Wonen op de rand van Rijswijk, vlak bij de Schie en binnen 10 minuten in het centrum Delft

1


Inhoudsopgave

2

3

Wonen in IJsvogelhof

5

Situatie tekening

6

Exterieur

8

Type A

10

Type F

12

Technische omschrijving

14

Technische tekeningen

15

Technische omschrijving

16

Technische omschrijving

17

Technische tekeningen

18

Contact gegevens

Wonen in IJsvogelhof

IJsvogelhof IJsvogelhof is een bouwproject met de charme van de jaren ‘30 en het comfort van nu. Bijzondere entreepartijen, fraaie metselwerkdetailleringen en forse houtafmetingen voor kozijnen en ramen. Al deze kenmerken kunt u terugvinden in het imposante bouwproject waartoe uw toekomstige huis behoort. Met 16 eengezinswoningen aan de Broekmolenweg te Rijswijk is IJsvogelhof ruim gesitueerd in een rustige woonomgeving, vlakbij de Vliet aan de rand van Delft, met alle voorzieningen van het stadscentrum op loopafstand. De woningen nodigen uit om lekker te genieten van het ruimtelijke, open karakter van het wijkje, te profiteren van de rust of ontspannen een praatje te maken met uw nieuwe buren. Gedurende de dag bezoekt het daglicht meerdere kanten van uw huis, wat bijdraagt aan het comfort, de warmte van uw huis en de ruime lichtinval. De woningen aan de levendige Broekmolenweg zijn ondanks hun overeenkomsten in bouwstijl divers in typering, door middel van tuinmuurtjes, tuitgevels en erkers. Het bouwproject sluit niet alleen naadloos aan op de variatie van de omgeving, het valt ook op door het imposante karakter. Dit maakt de wijk een naadloos passende, aantrekkelijke, toonaangevende factor in de buurt.

De locatie

33


Situatie tekening

4 55


Exterieur

6

Kopersbegeleiding Uw woning is standaard voorzien van diverse installaties en afwerkingen. Uiteraard is het mogelijk om uw woning alsnog naar wens aan te passen. Hoewel niet alles te realiseren is, kunnen wij u grotendeels tegemoetkomen op dit gebied om uw huis nog meer te personaliseren, zodat het voelt alsof u elke dag in een warm bad thuiskomt. Voor vragen hierover kunt u terecht bij de kopersbegeleiding van Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V. die de complete advisering en begeleiding van de koperskeuzen verzorgt.

7


Lichtinval

Een kenmerkende eigenschap van IJsvogelhof is de grote hoeveelheid lichtinval. Zo heeft u bijvoorbeeld een grote glazen achterpui op de benedenverdieping en ruime kozijnen in de slaapkamers. Dit zorgt voor natuurlijk verlichte ruimtes met een ontspannen karakter. Bovendien heeft de natuurlijke lichtinval ook andere voordelen: zo zorgt het voor lagere prijzen voor nutsvoorzieningen en is het beter voor het milieu.

Type A

8 8

9

9760

5100

Begane grond

9760

9760

5100

1ste verdieping

5100

2de verdieping

met optie dakkapel


Keuken op maat

Type F

Indien gewenst kunt u een keuken op maat laten maken. Wellicht wilt u een kookeiland in uw keuken, een andere kleur lak of ziet u graag alle installaties ingebouwd. Informeer dan snel naar de mogelijkheden.

10 10

1111

Optioneel 9100

9100

6600

Begane grond

6600

1ste verdieping

9100

6600

2de verdieping


12

Technische omschrijving

Projectomschrijving ‘IJsvogelhof’ Het project omvat de realisatie van 16 eengezinswoningen onderverdeeld in 8 types aan de Broekmolenweg te Delft (gemeente Rijswijk). De koper kan de woning door gebruikmaking van diverse opties, na overleg met Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling bv, naar wens invullen. Langs de Broekmolenweg en binnen het plan worden parkeerplaatsen gerealiseerd. ‘IJsvogelhof’ is ruim gesitueerd in een rustige woonomgeving, nabij de Delftse Vliet, aan de rand van Delft, met alle voorzieningen van het stadscentrum op loopafstand. Op de bestaande jaren ‘30 bebouwing is aangesloten met het ontwerp van deze woningen. Voor alle woningen zijn de charmante, karakteristieke eigenschappen van deze bouwstijl in de gevels verwerkt: horizontale belijning, royale gootoverstekken, metselwerkdetailleringen enz. De woningen zijn bij uitstek geschikt om te genieten van de rustige omgeving of, door het open karakter van het wijkje, een praatje te maken met de buren. De ruime woonlaag vangt door de dag heen van meerdere kanten het daglicht. De keuken is aan de voorzijde van de woning gesitueerd en door middel van een groot raamkozijn verbonden met de wijk. Deze relatie wordt versterkt doordat de kozijnen van de slaapkamers aan de voorzijde eenzelfde uitstraling hebben. De woningen aan de “levendige” Broekmolenweg zijn divers in typering, met tuinmuurtjes, tuitgevels, een erker en afwijkende beukmaat. Hierdoor sluit dit plan naadloos aan op de variatie in de omgeving. De woningen in het binnenhof zijn rustiger gelegen en hebben eenzelfde architectonische kwaliteit: de charme van de dertiger jaren bouwstijl met het comfort van nu. Kortom, variatie door keuzevrijheid en eenheid door gevelindeling en detaillering. Hoogteligging en maatvoering Het peil (P) is de bovenkant van de afgewerkte begane grondvloer en wordt door de gemeentelijke dienst nader vastgesteld. Vanuit dit peil worden alle hoogte¬maten gemeten. Het maaiveld en de bestrating liggen circa 50mm beneden dit peil. Ter plaatse van de entree van de woning zal de bestrating worden opgetrokken naar 20mm beneden peil. De genoemde

maten in de tekeningen en in de technische omschrijving zijn in mm en zijn globale maten. Ruimtebenamingen MK = meterkast WM = opstelplaats wasmachine CV = opstelplaats centrale verwarmingsinstallatie Onbenoemde ruimte = volgens bouwbesluit geen verblijfsgebied dat voldoet aan de normen van ventilatie, daglicht, centrale verwarming en minimale afmeting. Woningborg De woningen worden gebouwd onder Woningborg. De Woningborggroep verstrekt waarborgcertificaten aan kopers van nieuwe woningen. Alle producten en diensten van de Woningborg groep zijn er op gericht om: - de (financiële) risico’s van kopers zoveel mogelijk te beperken; - faalkosten voor bouwondernemingen te voorkomen; - de kwaliteit van nieuwbouwwoningen te verhogen. Grondwerken Hiertoe behoren alle ontgravingen die nodig zijn voor de aanleg van de fundering, riolering, kabels en leidingen. De bodemafsluiting van de kruipruimte bestaat uit zand. Riolering en Nutsleidingen De riolering wordt uitgevoerd in kunststof. Afvalwater en hemelwater worden met gescheiden systemen afgevoerd, in overeenstemming met de geldende gemeentelijke voorschriften verzameld en geloosd op het gemeenteriool. De aansluitkosten van de riolering en Nutsleidingen zijn bij de koopsom inbegrepen. Bestrating Waar het op de tekening is aangegeven, wordt aan de voorzijde en achterzijde van de woning bestrating gelegd. De entree en het terras worden bestraat met betontegels. Het pad in de achtertuin naar de buiten¬berging bestaat uit zogenaamde staptegels van beton. Buitenberging De berging met een vlak afgewerkte betonvloer, wordt

uitgevoerd als een houten stijl en regelwerk, aan de buitenzijde voorzien van verduurzaamd vuren delen. De bergingsscheidingswand is uitgevoerd in stijl en regelwerk, aan beide zijden afgewerkt met beplating. De bouwnummers 1, 12 en 16 krijgen een stenen garage, welke tevens dienst doet als berging. De garage bij bouwnummer 3 is optioneel. De platte daken van de bergingen en garage worden voorzien van een houten balklaag met dakbeschot en bitumineuze dakbedekking. Langs de dakranden een aluminium daktrim. Terreininrichting Houten paaltjes worden waar mogelijk op hoeken, geplaatst als erfafscheiding. De tuinmuurtjes langs de Broekmolenweg, hoog ca. 0,50 m1 meter, worden uitgevoerd in metselwerk. Een rode (in de winter bladhoudende) beukhaag van ca. 0,50 en 1,80 meter hoog, welke volgens tekening zijn aangegeven t.p.v. blok 1 en 2. Afhankelijk van het jaargetijde kan het voorkomen dat de beukhaag enige tijd na oplevering geplant wordt. De bovengenoemde erfafscheidingen maken deel uit van het inrichtingsplan van de wijk, en dienen gehandhaafd te blijven. De erfafscheidingen, bestrating en overige terreininrichtingen vallen niet onder de waarborgcertificaten. De koper is zelf verantwoordelijk voor het inrichten van de eigen tuin. Funderingen De woningen en bergingen worden gefundeerd op prefab betonnen palen. Bij de woningen daarop aangebracht een raster van betonnen funderingsbalken. Bij de bergingen daarop aangebracht een prefab betonnen vloerplaat met vorstrand. Alle funderingsconstructies worden in overeenstemming met de tekeningen en berekeningen van de constructeur uitgevoerd na goedkeuring door Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente. Vloeren De begane grondvloeren van de woningen bestaan uit geïsoleerde betonnen systeemvloeren. De verdiepingsvloeren, en de dakvloer van de erker worden uitgevoerd als een in het werk gestorte betonnen vloer met wapening, op een prefab betonnen bekistingplaat met aan de plafondzijde de V-vormige naden in het zicht. De vloerdikten zijn in overeenstemming met de berekeningen van de constructeur.

1331

Badkamer Net als uw keuken kunt u ook de badkamer personaliseren. Naast de royale standaarduitrusting zijn alle wensen bespreekbaar.


Binnenwanden De binnenspouwbladen van de gevels worden uitgevoerd in kalkzandsteen. De woningscheidende wanden worden uitgevoerd als zogenaamde ankerloze spouwmuren. Alle in de woning als zodanig aangegeven separatiewanden worden in gipsblokken uitgevoerd, met uitzondering van de schacht op zolder. Kamerscheidende wanden en de technische kast op de 1e verdieping worden uitgevoerd in een verzwaard type in verband met geluidsisolatie. Wanden t.p.v. natte ruimtes worden uitgevoerd in een hydrotype in verband met vocht. In de keuken naast het aanrecht komt een demontabel paneel in de wand voor de bereikbaarheid van de douchepijp wtw.

14 14

Isolatie De begane grondvloeren, gevels en daken worden geïsoleerd. In combinatie met de installatie voldoen de woningen aan de wettelijke eis met betrekking tot duurzaam bouwen betreffende de Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC). Alle kozijnen, ramen en deuren, liggend aan de gevel, worden voorzien van isolerende beglazing. De dikte hiervan is volgens de voorschriften van de fabrikant of bouwfysisch adviseur. Hiermee volstaat de woning volgens de wet aan het energielabel. Buitenwanden De geïsoleerde buitengevels worden uitgevoerd in metselwerk: gevelsteen in handvorm waalformaat met enigszins verdiept voegwerk, daar waar op tekening aangegeven voorzien van: - een patroon met een enigszins terugliggende laag volgens tekening. - boven en onder de kozijnen prefab betonnen banden als latei en waterslag. Trappen De vurenhouten trap van de begane grond naar de eerste verdieping wordt gesloten uitgevoerd met stootborden van mdf. De vurenhouten trap van de 1e verdieping naar de zolder wordt open uitgevoerd zonder stootborden. Hekwerk daar waar van toepassing, van hout in geschilderde uitvoering. Houten leuning aan muurzijden van de trap.

Daken De geïsoleerde schuine daken op de 2e verdieping zijn opgebouwd uit prefab houten dakelementen met dragende constructieve knieschotten, aan de binnenzijde met een groene spaanderplaat, onafgewerkt. De buitenzijde is bedekt met keramische dakpannen volgens opgave kleurenstaat. Aan de voor- en achterzijde is de woning voorzien van houten bakgoten. Het platte dak van de erker voor bouwnummer 4 is opgebouwd uit een geïsoleerde bitumineuze dakbedekkingconstructie waarop grijze betontegels worden gelegd. De gemetselde borstwering is afgewerkt met een betonnen muurafdekker. Op de woningen worden dakkappen geplaatst waarin diverse in- en uitlaten voor de installaties worden ondergebracht. Eén en ander volgens nadere uitwerking van de installateurs.

gelijksluitend systeem. De binnendeuren van de woonkamer en slaapkamers worden voorzien van een loopslot. De deuren van toilet en badkamer van een vrij- en bezetslot. De deuren van de trapkast en meterkast worden voorzien van een kastslot, de technische ruimte voorzien van een loopslot.

Constructieve wanden De woningscheidende wand wordt uitgevoerd als ankerloze spouwmuur met 2x 120mm kalkzandsteen en 60mm luchtspouw. Stalen ligger, afmeting in overeenstemming met de berekeningen van de constructeur, wordt in de vloer gestort t.b.v. erker uitbouw.

Vloeropeningen In de woningen op de begane grond is een geïsoleerd kruipluik opgenomen t.p.v. de voordeur. In de afwerkvloer wordt een stalen rand opgenomen ter grootte van het kruipluik. Trapgaten worden afgetimmerd.

Wandopeningen, buiten De buitenkozijnen worden uitgevoerd in hardhout. De hoofdtoegangsdeur van de woning wordt uitgevoerd als een vlakke houten deur met brievenbusopening en een verticale glasstrook. Aan de achterzijde wordt een houten glaskozijn met loopdeur toegepast. De houten bergingsdeur heeft een borstwering met enkel draadglas. Vensterbanken van kunststeen enigszins overstekend ten opzichte van het binnenblad. Onder de kozijnen met een borstwering worden prefab betonnen waterslagen aangebracht. Onder de puien op de begane grond worden prefab kantplanken aangebracht. Hang- en sluitwerk Op de buitendeuren van de begane grond zal inbraakwerend beslag worden toegepast. De buitendeuren aan de voor- en achtergevel worden voorzien van cilindersloten met een meerpuntsluiting in een

Wandopeningen, binnen De binnenkozijnen zijn, voor zover niet anders aangegeven, van metaal, fabrieksmatig in een lichte kleur gemoffeld. Uitvoering is zonder stofdorpels, ter plaatse van toilet en badkamer wordt een kunststenen dorpel aangebracht. De binnendeurkozijnen worden van een bovenlicht voorzien, zulks met uitzondering van de trapkast, meterkast en technische kast. In de binnendeurkozijnen worden in een lichte kleur afgelakte opdekdeuren gehangen.

Wandafwerkingen De wanden worden behangklaar (zonder behang) opgeleverd, met uitzondering van de 2e verdieping, deze wordt niet nader afgewerkt. De wanden van het toilet worden tot ca. 1200mm hoog betegeld. De badkamerwanden worden rondom tot 1500mm hoog, en t.p.v. de douchehoek tot 2100mm hoog betegeld. Boven het wandtegelwerk worden de wanden voorzien van spuitwerk. De standaard wandtegel is wit. Via de tegelshowroom kan het tegelwerk gewijzigd worden naar wens van de koper Vloerafwerkingen Alle vloeren zijn voorzien van een ca. 50mm dikke zandcementdekvloer. Er worden geen plinten aangebracht. In de afwerkvloer worden de nodige leidingen voor de installaties opgenomen. Het is derhalve niet toegestaan in de vloeren te boren of te spijkeren. De vloeren achter de knieschotten op zolder worden niet voorzien van een afwerkvloer, deze zijn onafgewerkt. De meterkast wordt uitgevoerd met een invoerplaat volgens voorschriften van de Nutsbedrijven.

515 1


16

Technische omschrijving

De vloeren van toilet, badkamer en douchehoek zijn betegeld. De standaard hardgebakken vloertegel is grijs. Via de tegelshowroom kan het tegelwerk gewijzigd worden naar wens van de koper Plafondafwerkingen De betonplafonds binnen de woning worden voorzien van (wit) spuitwerk, behoudens het plafond van de meterkast. De naden tussen de betonplaten blijven in het zicht. Zonwering Niet van toepassing. Beglazing De beglazing van buitenkozijnen en 窶電euren bestaat uit hoog rendement isolerende beglazing in blanke uitvoering, de zogenaamde HR++ beglazing. Daar waar nodig zal gelaagd glas worden toegepast. De beglazing van de bovenlichten in de binnenkozijnen bestaat uit blank enkelglas. Schilderwerk De volgende onderdelen worden in het werk dekkend geschilderd, te weten; - buiten: de houten kozijnen, ramen en deuren, de gootbetimmeringen; - binnen: de trap (excl. treden), trapgat betimmeringen, trapbomen, de traphekken en de binnenzijde van de houten gevelkozijnen, (incl. buitenramen en -deuren). Sanitair Al het keramisch sanitair is uitgevoerd in de kleur wit. Het sanitair zoals op de tekening aangegeven, wordt in elke woning standaard geleverd en aangebracht. Het toilet (duoblok) op de begane grond wordt voorzien van een fontein met koudwatertappunt. De badkamer op de eerste verdieping wordt voorzien van een wastafel, planchet en spiegel, en een betegelde douchehoek op afschot naar afvoerputje. De douchehoek wordt voorzien van een douchekraan en een glijstangcombinatie. Via de sanitair showroom kan het sanitair gewijzigd worden naar wens van de koper Tapkranen Ter plaatse van de opstelplaats voor een wasautomaat wordt een tapkraan met beluchter en slangwartel aangebracht. Er is een keukenmengkraan opgenomen in de keuken inrichting.

Waterleidingnet Vanaf de watermeter in de woning wordt een koudwaterleidingnet aangebracht naar alle koudwatertappunten. Vanaf de warmwatervoorziening wordt een warmwaterleidingnet naar de douchemengkraan, wastafel en de keuken aangebracht. De watervoorziening geschiedt via het plaatselijk waterleidingbedrijf. Verwarming Toegepast wordt een individueel centraal verwarmingssysteem inclusief warmwatervoorziening. De CVcombiketel (type Kombi Kompakt HRE 28/24) is van het type hoogrendement (HR) in gesloten uitvoering en heeft een gecombineerde warmwatervoorziening. De temperatuurregeling vindt plaats in de woonkamer middels een digitaal uitleesbare kamerthermostaat, in de overige ruimten middels radiatorkranen. De verwarmingselementen zijn fabrieksmatig afgelakt in lichte kleur. Ventilatie Er wordt een CO2 gestuurd mechanisch ventilatiesysteem toegepast. De leidingen worden waar mogelijk ingestort in de vloeren. De luchttoevoer wordt geregeld door middel van ventilatieroosters in de gevel boven de kozijnen. Elektrische installatie De elektrische installatie wordt uitgevoerd volgens de geldende voorschriften NPR5310 tabel eenvoudig. De elektrische installatie wordt aangelegd vanaf een door het plaatselijk energiebedrijf te plaatsen elektrameter in de meterkast van de woningen. Er zijn standaard half-inbouw schakelaars en wandcontactdozen voorzien. Het schakelmateriaal en de wandcontactdozen worden ca 1050mm boven de vloer geplaatst, de loze leiding voor CAI en KPN op ca 300mm boven de vloer. De woningen worden voorzien van deurbel met drukker bij de entree. De elektrische installatie wordt zoveel als mogelijk in wanden en vloeren weggewerkt. CAI/Telefoon De woonkamer is voorzien van loze aansluitingspunten t.b.v. CAI en telefoon. Aansluitpunt CAI en telefoon wordt in de meterkast aangebracht.

Rookmelder In de hal op de begane grond en 1e verdieping worden rookmelders aangebracht. Deze rookmelders zijn aangesloten op de elektrische installatie. Keukenopstelling De woning is voor zien van een standaard keuken welke wordt beschreven in de keukenspecificatie van keukenshowroom. Via de keukenshowroom kan de keuken gewijzigd worden naar wens van de koper. Plaatsen van de keuken zal plaatsvinden na oplevering van de woning. Gasvoorzieningen De gasaansluiting komt binnen in de meterkast. Van daaruit wordt een gasleiding gelegd naar de opstelplaats kookplaat in de keuken, en de CV-ketel. Extra voorzieningen Douchepijp-WTW volgens EPC berekeningen in de bouwfysische plantoets. Geplaatst in demontabele koker t.p.v. keuken begane grond. Opties Standaard opties welke gelijktijdig met de bouw uitgevoerd worden, volgens bijgaand overzicht. Keukens, sanitair en tegels kunnen worden aangebracht volgens nadere wensen en eisen van de verkrijger. Eテゥn en ander in overleg met de kopersbegeleiding van Tetteroo Bouw & Projectontwikkeling B.V. Meer- minderwerk U dient er rekening mee te houden dat niet al uw wensen met betrekking tot meer- en minderwerk kunnen worden ingewilligd. Dit vanwege het feit dat de woning bij oplevering moet voldoen aan de garantievoorwaarden, dus ook het bouwbesluit. Dit kan ook gelden voor eventuele door u gewenste meerwerkopties. Om uw garanties ten opzichte van de garantieplichtige ondernemer te waarborgen, dienen alle meerwerkopdrachten alleen met deze ondernemer schriftelijk geregeld te worden. U dient er rekening mee te houden dat meerwerk de geplande oplevering kan verschuiven. De ondernemer is gerechtigd het aantal werkbare dagen aan te passen in zijn offerte.

1771

Optie


18

optie achteruitbouw

opties schuifpui

Op alle type woningen in blok 1, 2 en 3 zijn de volgende opties mogelijk: - achteruitbouw - dakkapel - schuifpui opties dakkapel

van Foreestweg 4 2614 CJ Delft

Contact gegevens

Opties

Hoebee de Roo Makelaars Tel. 015-212 99 88 Fax. 015-212 23 24

www.hoebeederoo.nl info@hoebeederoo.nl

Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars Oude Delft 110a 2611 CE Delft

Tel. 015 - 212 52 88 info@vansilfhout.nl Fax. 015 - 213 68 92 www.vansilfhout.nl

Tettroo bouw & projectontwikkeling Oude Trambaan 50 Leidschendam

Postbus 44, 2260 AA Tel. 070-3209212 Leidschendam info@tetteroo.nl

9191


20

www.ijsvogelhof.nl

Ijsvogelhof  

16 schitterende 'jaren 30' woningen die worden gerealiseerd door Tetteroo. Meer informatie verkrijgbaar bij Hoebée de Roo Makelaars of Van S...

Ijsvogelhof  

16 schitterende 'jaren 30' woningen die worden gerealiseerd door Tetteroo. Meer informatie verkrijgbaar bij Hoebée de Roo Makelaars of Van S...

Advertisement