Page 1

AGENda d’exposicions ESTIU 2012 DE


SUMARI DE

Projecte Congo

La millor manera de començar. Vincula’t a la nosta tasca en col·laboració amb Intermón Oxfam.

03

Agenda d’exposicions Estiu 2012 Agenda de seminaris i tallers Estiu 2012 No et perdis les nostres exposicions. La millor sel·lecció al teu abast.

04 06

Trobarás alló que més t’interessi i més.

Concurs Nude

08

No deixis passar la oportunitat de guanyar un viatje a Nova York

L’ARTICLE

09

Ull de peix. Dani Tulu.

Entrevista Jan Aureau “L’iris d’un ull és una obra d’art de la naturalesa humana”

10


PROJECTE KONGO

ZOODELUZ AMB EL CONGO

DE

AJUDA’nS! Amb el naixement de zoodeluz neix també un projecte d’ajuda a la construcció d’un hosiptal i un orfenat al Congo. La regió nord del Congo ha patit les tràgedies que una guerra civil comporta i els més afectat han estat els innocents. Especialment els nens moren cada dia amb més quantitat per malalties causades per els pocs recursos vitals que tenen. Amb difícil accés a l’aigua, a l’alimentació i a la sanitat cada vegada és més díficl sobreviure en aquest país. Zoodeluz en col·laboració amb Intermón Oxfam, vol aportar el seu granet de sorra per ajudar a aquest nens. Sense cap ànim de lucre, Zoodeluz posa a la venta unes carpetes de paper recliclat al preu de 2 Euros per a tots els assistents a l’exposició i als tallers i seminaris. Aquests diners anirán directament al fons per a la construcció d’aquests establiment sanitàris i de protecció per als nens i adults de la zona nord del Congo. Més info. a www.intermonoxfam.com

3


AGENda d’exposicions ESTIU 2012 DE

“IRIS” JAN AUREAU

22 de Juny al 22 de Juliol

Jan Aureau capta la nostra atenció amb unes imatges detallades amb macro dels intensos colors dels Iris d’ulls de tot el món.

4


AGENda d’exposicions ESTIU 2012 DE

“SUEÑOS” JÚLIA RAIMON

22 de Juliol al 22 d’Agost

Júlia Raimon ens acosta a un món surrealista on l’estètica ens enbolcalla dins d’una esfera de tendresa i suavitat. La seva visió és particularment sutil, molt poètica i dolça.

“KLIKLOP” JOHAN TERMS

22 d’Agost al 22 de Setembre

Johan Terms ens presenta un treball analògic amb molta força i personalitat. De les imatges més estridents a les més tranquiles, passant per un mar de colors i textures. Kliklop ha sigut exposada a França i Englaterra amb molt d’èxit.

5


AGENda dE SEMINARIS I TALLERS ESTIU 2012 DE

T’OFERIM UN GRAN VENTALL DE PROPOSTES! RECORDA QUE LA FOTOGRAFIA ES UN MÓN INMENS, NO HI HA LÍMITS. VINE I EXPLORA AQUEST ESTIU. Seminaris ESTIU 2012 22 i 23 de Juny

Seminaris ESTIU 2012

Eugeni Poso

10 i 11 d’Agost Gestió del color Daniel Canella

Divendres de 18:00 a 21:30. Dissabte de 10:00 a 13:30. Preu: 22 Euros

Divendres de 18:00 a 21:00. Dissabte de 10:00 a 13:00. Preu: 24 Euros

6 i 7 de Juliol Fotografia amb el format RAW Oriol Soler

24 i 25 d’Agost Strobist: Una manera diferent d’il·luminar Marcelo Isarrualde

Divendres de 19:00 a 21:00. Dissabte de 10:00 a 12:00. Preu: 25 Euros

Divendres de 19:00 a 21:00. Dissabte de 10:00 a 12:00. Preu: 26 Euros

20 i 21 de Juliol Smartphone, fotografia i internet. Una nova cartografia de la imatge. Jordi V. Pou

7 i 8 de Setembre Posproducción digital en bodegó publicitari Daniel Canella

Divendres de 19:00 a 21:00. Dissabte de 10:00 a 12:00. Preu: 26 Euros

Divendres de 17:00 a 21:00. Dissabte de 10:00 a 14:00. Preu: 32 Euros

3 i 4 d’Agost Blanc i negre digital Oriol Soler

21 i 22 de Setembre Arxius digitals. Avantatges de les noves tecnologies.

Divendre de 17:00 a 21:00 Dissabte de 10:00 a 14:00. Preu: 28 Euros.

Divendres de 17:00 a 21:00. Dissabte de 10:00 a 14:00. Preu: 30 Euros

La fotografia analògica al segle XXI

6


AGENda DE SEMINARIS I TALLERS ESTIU 2012

PER SI NO EN TENS PROU, ELS NOSTRES TALLERS T’AJUDARAN A AMPLIAR CONEIXEMENTS Tallers ESTIU 2012

Cursos ESTIU 2012

3, 10, 17, 24, 31 de Juliol Oriol Soler Iniciació al retoc fotogràfic

1, 8, 15, 22, 29 d’Agost Xavi A. Bou Posproducció digital en moda

Dimarts de 17:00 a 21:00 Preu: 180 Euros

Dimecres de 18:00 a 20:00. Preu: 100 Euros

4, 11, 18, 25 de Juliol Ignasi López i Román Fotografia de viatges

4, 11, 18, 25 de Setembre Àlex Pérez Aragó Fotografia i vídeo

Dimecres de 18:00 a 20:00. Preu: 100 Euros

Dimarts de 17:00 a 21:00 Preu: 180 Euros

7, 14, 21, 28 d’Agost Arnau Collblanc Fotografia i Autoedició

5, 12, 19, 26 de Setembre Maria Caro Posproducció analògica

Dimarts de 16:00 a 19:00 Preu:150 Euros

Dimecres de 18:00 a 20:30. Preu: 120 Euros

DE

7


CONCURS

ETS FAN DE LA BELLESA DEL COS HUMÀ?

DE

VOLEM VEURE A TRAVÉS DEL TEUS ULLS ENVIA’NS LA TEVA MILLOR FOTOGRAFIA I GUANYA UN VIATJE A NOVA YORK!! Bases del concurs Entrega on-line zoodeluz@concurs.com Mida máxima:1024x728px Arxiu comprimit amb nom i cognoms Especificacions tècniques incloses en arxiu word Entrega física Gran via 165 Barcelona 08440 20x30cm en un sobre blanc Text adjunt amb especificacions tècniques Data màxima d’entrega: 31 d’Agost 2012 El guanyador sortirà a la pròxima edició de l’Agenda.

8


L’ARTICLE

ULL DE PEIX

DE

PER QUÈ NO? per Dani Tulu.

L’ull de peix és, probablement, el tipus d’objectiu més difícil d’utilitzar a l’hora de compondre les nostres fotografies. La seva gairebé infinita profunditat de camp, l’amplíssim angle de visió que abasta i les deformacions que produeix fan que hàgim d’emprar-nos a fons si volem obtenir bons resultats. La característica més cridanera dels ulls de peix és que distorsionen la imatge de tal manera que les línies tendeixen a corbar-se més a mesura que ens allunyem del centre de la imatge. Per tant, si creuem l’enquadrament amb dues línies rectes (una vertical i una altra horitzontal) per la seva banda central anem a veure que no s’aprecia deformació alguna en elles. No obstant això, en quan comencem a desplaçar-les cap a les vores de l’enquadrament aquestes es corbaran més com més ens allunyem del centre. Vist això, en el cas de voler retratar un paisatge amb un ull de peix podem optar per col·locar l’horitzó en el centre de l’enquadrament de tal manera que aparegui recte o bé desplaçar-ho cap a la part superior o inferior de tal manera que es corbi més o menys en funció de l’efecte buscat. Així i tot, si voleu aconseguir paisatges *resultones jo us recomano que li tireu una mica de creativitat a l’assumpte i col·loqueu l’horitzó en angle. El que no sol funcionar massa bé amb els ulls de peix són les formes arrodonides. Doblegar una corba pot donar lloc a dues coses en funció de la seva forma i la posició que ocupi en l’enquadrament: que es converteixi en un xurro o que es redreci fins a gairebé formar una recta. Sigui com sigui, encara que com en tot hi ha excepcions, ja us dic que els ulls de peix donen millors resultats quan retratem elements formats principalment per línies rectes. Gràcies a l’amplitud de l’angle de visió d’un ull de peix podem aconseguir abastar gairebé tota una estada en una sola fotografia sense provocar grans distorsions si sabem col·locar-nos en el lloc adequat. Aquest tipus d’imatges situen a l’espectador en el centre de l’acció i li fan partícip de l’escena. En el cas dels paisatges, la gràcia de l’assumpte consisteix en la deformació dels elements de l’escena, ja que tota línia recta que quedi més o menys propera a les vores de la imatge es corbarà de tal manera que sempre capta l’atenció de l’espectador. A més, tot patró geomètric en forma de finestres, rajoles, etc que ocupi bona part de l’enquadrament quedarà deformat de forma irregular segons la posició que ocupi en la imatge. Com veieu, les possibilitats que brinda un ull de peix són moltes i variades si som conscients de les seves característiques així com els seus punts forts i febles. Si sabem compondre adequadament amb ell podrem aconseguir imatges molt atractives que captaran poderosament l’atenció de l’espectador.

9


ENTREVISTA DE

JAN AUREAU “L’iris d’un ull és una obra d’art de la naturalesa humana” Aquest fotògraf d’origen francés ens explica els secrets de les seves fotografies i la seva inspiració. Què et va animar a dedicar-te professionalment a la fotografia? Jan Aureau: Vaig tenir l’evidència que la fotografia, a més de ser un hobby apassionant per a mi, era una eina comunicativa amb un alt nivell d’universalitat que no excloïa visions personals i intimistes. Quins consideres que són les qualitats que defineixen a un bon fotògraf? JA: Hi ha moltes, però predomina una: el coneixement - a través de l’estudi reflexiu o de la intuïció - de quina i quins són les coses que la fotografia pot comunicar amb més precisió que altres mitjans - allò que és el tema selectiu de la fotografia -. Hi ha molt poques persones capaces d’encertar. Quins són les diferències entre un fotògraf professional i un *amateur ? JA: La responsabilitat del treball. Si un experiment amateur no funciona, no passa gens: es tracta només d’un petit disgust. Un professional, com a resposta a un encàrrec, no pot dir: “no m’ha sortit bé” o “no m’ha sortit com volia.” Quins són els fotògrafs que admires o que més t’han influït ? JA: Molts, cito només alguns: W. Klein, H. Cartier-*Bresson, Elliot Erwitt, J.H. *Lartigue; tots els que han passat per Magnum, amb poques excepcions; els col·legues immediats (*Masats, Maspons, Terré, Colom, Català-Roca); els incombustibles Avedon, Penn i Newton i alguns atípics com Luy Bourdin o Bill Brandt ... Quins són les característiques que ha de tenir una bona foto? JA: La imatge ha de subjugar-nos de tal manera que ens preguntem qui és el coco que hi ha darrere. No hi ha un altre secret. Una bona foto es busca o es troba? JA: Buscar i trobar són dos aspectes de la mateixa activitat. Una comporta l’altra.

10


Entrevista DE

Tota fotografia té una part objectiva, determinada pel tema escollit i una part subjectiva, condicionada per la lectura personal que fa el fotògraf. Quin d’aquests dos factors consideres més important? JA: El tema és *pegajoso, tendeix a posar-se en primer plànol una vegada i una altra. En una bona foto ha de fer-ho sempre acompanyat del fotògraf. El tema existeix amb o sense fotògraf; però una bona fotografia necessita de l’aportació de tots dos. Quins temes prefereixes quan no es tracta d’un encàrrec? JA: Si no he tingut treball, difícilment he estat capaç d’encarregar-m’ho jo mateix per problemes de producció... Per això sempre acabo deixant volar la imaginació o pensant en les *musarañas. Quina fotografia t’agradaria haver pres que encara no has pogut captar? JA: Moltes. Entre elles una nau marciana amb els seus corresponents tripulants, una foto de la qual poder viure de renda uns quants anys. Quantes càmeres tens i quins utilitzes habitualment per realitzar els teus treballs? JA: Després de molts anys d’utilitzar tot tipus d’aparells, ara, per realitzar el treball editorial que habitualment m’ocupa, porto en la maleta una *reflex de 35 mm. amb un macro i un 200 mm. (70-210) i una caixa Leica amb un 35 i un 21 mm. Un flaix *CT 60 i un paraigua blanc en el cotxe per si es fa imprescindible. Quins han estat les aportacions de la fotografia a la cultura del segle XX? JA: Prefereixo invertir la qüestió: la cultura real del segle XX seria impensable sense la fotografia. Aquesta ha contribuït de forma decisiva en aquesta cultura. Quin paper juga la fotografia al món de l’art? JA: Actualment es parla molt d’artistes plàstics o conceptuals que utilitzen la fotografia. Em sembla molt bé, però crec que és una manera de desorientar el debat. La fotografia s’articula amb la cultura d’una manera molt diferent: a través de la imatge impresa i reproduïble en milers d’exemplars. En el meu llibre Criteri Fotogràfic, d’imminent aparició, dedico els primers capítols i l’epíleg a reflexionar sobre aquest tema. Mentre preparava aquesta entrevista he llegit en diversos llocs que para tu un fotògraf és un declassé. Què vols dir amb aquesta afirmació? JA: Es refereix al fet que el fotògraf no té una classe social concreta que ho aculli. No és ni un obrer ni un empresari, ni un *finolis ni un *granuja, però és capaç d’exercir qualsevol d’aquests papers i molts més. Per a mi, el fotògraf practica sempre el transfuguisme social.

11


DE

www.ZOODELUZ.com

ZOODELUZ MAGAZINE  

Revista de publicitat d'un projecte final de disseny gràfic.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you