Page 1

Nº 15 - Juny 2013 / Magazine gratuït - Free

www.zonasec.cat

LA REVISTA DEL PARAL·LEL, EL CARRER DE BARCELONA • LA CALLE DE BARCELONA • THE STREET OF BARCELONA

El Paral.lel, de festa l’1 de juny (pàg. 6)

Entrevista a Josema Yuste (pàg. 8)

42

Foto: Joan Herrera

La FEM organitza la quarta edició d’una festa marcada per l’austeritat


TAPAS Y CARTA. ARROCES, CARNES Y PESCADOS. MENÚS PARA GRUPOS.

Parlament, 34 • Tel. 93 329 68 62

COCINA MEDITERRÁNEA Martes, Miércoles y Jueves de 10 a 24 h. Viernes de 10 a 2 h. Sábados de 11 a 2 h. Domingos de 11 a 24 h. Lunes cerrado

Menú diario: 8,95 E Menú Sábados: 10,95 E Noches y Festivos: Tapas y Carta

MÁS DE 40 TIPOS DE GINEBRA 15 DE TÓNICAS 20 DE CÓCTELES Y 30 DE CERVEZAS

Disfruta con nosotros de todos los partidos del BARÇA y más. LIGA&CHAMPIONS con

PROMOCIONES www.restauranteterramarbarcelona.es facebook.com/terramarbarcelona Y MÁS EN:

Es el mayor cultivador, productor y distribuidor de productos de aloe en el mundo desde 1978. En el año 2012 las ventas aumentaron un 4% en más de 150 productos y se vendieron 28 millones de botellas de zumo de aloe. La estabilización y la pureza en todos los productos garantizan la calidad en 150 países del mundo. Venta de productos y oportunidad de distribución independiente. Tres sellos mundiales garantizan la calidad de los productos FOREVER

www.beneficiosdelaloe.myflpbiz.com • Tels. 93 441 59 86 • 639 23 40 89 • aloeveramrflp@telefonica.net

5 TAL, 7 HOSPI 0 35 64 3 27 TEL. 9

Combinats, còctels, copes, etc... Gran assortiment de tapes. Vine a tastar les nostres croquetes. CENT ANYS AL ‘‘CHINO’’ ENS AVALEN Obert tots els dies de 7 a 3h. (davant de l’Escola Massana)

Edita: Zona Sec Comunicació • Dip. Legal: B-7596/2012 • Tirada: 5.000 exemplars Carrer d’Elkano, 24-26, baixos • 08004 Barcelona • Tel. 93 451 12 92 / 93 329 99 52 / 699 73 97 79 E-mail: zonasec@hotmail.com • www.zonasec.cat • Direcció: Enric Mestres Redacció: Jordi Molina, Ernest Millet, Elena Berlanga, Marta Tello, Enric Mestres Col·laboradors: Xavier Rodríguez, Núria Beltrán, Paco Pàmies, Júlia Costa (CERHISEC) Fotografia: Eva Macia / Ana Inés Fernández • Il·lustracions: David Vila Maquetació: Enric Mestres • Imprimeix: Grup La Veu Creative, SL PUBLICITAT: Ernest Millet: Tel. 699 27 18 25 • ernestmillet@hotmail.com PARAL·LEL OH! No es fa responsable de les opinions publicades en aquesta revista.

2

PARAL.LEL OH!


Editorial

Sumari pàg. 3

• Editorial • Històries del Paral·lel

pàg. 4

• FEM Festa al Paral·lel

pàg. 6

• Crítica cinema

pàg. 7

• L’Entrevista

pàg. 8

• Actualitat del Molino

pàg. 10

• Novetats teatrals

pàg. 12

• Publicitat

pàg. 13

• Gastronomia

pàg. 14

fins a 40* E

(Or de 24 quilats) per gram * segons cotització del dia

Tamarit, 116

0,45 E per gram

Marià Cubí, 78 • Indústria, 146 Secretari Coloma, 79 • Rosselló, 371 Telèfons: 665 28 99 93 • 93 426 59 90

Què li passa a El Molino? S’ha especulat molt sobre les possibles causes de la delicada situació econòmica que viu El Molino. De fet, el dubtes han acompanyat el cabaret des de la seva reobertura, l’any 2010, que sempre va estar sota la sospita de no complir amb el llegat d’El Molino d’altres èpoques. Abans de filar prim, és inevitable posar sobre la taula dues consideracions de tall general. En primer lloc, s’ha de tenir en compte que la situació de crisi econòmica ha condicionat les prioritats de la butxaca de la gent, que no es pot permetre segons quines despeses en entreteniment. I, en segon terme, no podem oblidar el paper secundari que les institucions reserven al món de la cultura en aquest país. L’augment abusiu de l’IVA cultural, que ha deixat el sector ferit de gravetat, és un bon exemple de l’actitud impàvida de les institucions envers la Cultura. Fetes aquestes pinzellades, cal abordar qüestions com la qualitat de l’oferta del music-hall, el preu de les funcions, i l’acceptació d’alguns gèneres per part de l’espectador modern. La proximitat i la rauxa dels espectacles d’altres temps sorprenien a un públic molt més impressionable que el d’avui en dia, que percep l’atreviment i la sensualitat d’una altra manera. El gènere emblemàtic del cabaret, com el burlesque, ha trobat el seu públic? S’està promocionant prou des de la base aquesta disciplina? Sigui quin sigui el motiu, s’acumulen els retrets dels comerços, entitats i teatres sobre “l’hermetisme” de la direcció de la FEM. Els sectors més crítics de la societat, que posen en dubte la remodelació de l’avinguda, no són els únics que darrerament han acusat la falta de permeabilitat de la Fundació. Potser cal aprofundir en les comissions de seguiment de la remodelació del Paral·lel i aplicar el diàleg, també, en la gestió d’El Molino.

Valoracions gratuïtes de venda i lloguer Blai, 10 • Tel. 93 442 66 99 / Blai, 41 • Tel. 93 441 14 41 / Poble-sec PARAL.LEL OH!

3


Històries del Paral·lel ‘Los gitanitos del swing del Salón Amaya’. El Savoy Ballroom de Harlem al Paral·lel. El mític Saló Amaya (que estava situat al Paral·lel, 106-108, avui un supermercat com en el cas de la sala de referència de Nova York) era conegut amb el sobrenom de ‘El Palacio de la Música Moderna’. Antonio Astell Mur, que també era el propietari d’altres locals com el Club Trébol i el Casablanca, va ser el fundador de l’Amaya, que va obrir portes el 24 d’abril de 1943, dissabte de Glòria. Era el local més hot de Barcelona als anys 40 i el predilecte de la joventut. El boogi-woggie posava en moviment a la joventut de tota la ciutat. Els millors ballarins eren els gitanos que es reunien al bar del costat ‘La Cubana’ (avui cockteleria ‘La Nuit’). Es feien campionats de swing cada cop més acrobàtics. “En el Amaya era donde se congregaban los ‘polloswing’: pelo abundante y untuoso, chaqueta de hilo, camisa de cuello largo, corbata a rayas, pantalón por encima del tobillo, zapatos de suela de corcho... Y del brazo la Chica Swing: falda acampanada justo por debajo de la rodilla y zapatos modelo ‘topolino’, con suela en plataforma de una sola pieza, de entre uno y dos centímetros de grosor en la puntera y 8 o 9 en el extremo del tacón. En el interior, la sala hervía como una caldera al

El Salón Amaya es trobava al Paral·lel, 106-108

‘Los gitanitos’ eren mestres en el boogui-woggie i el swing

ritmo de ‘Vuelve el bugui bugui’... del renovado Conjunto Virginia... mientras en los rincones dormitaban no pocas madres que acompañaban a sus hijas al baile intentando evitar que fueran presa del fogoso ímpetu de algún que otro ‘pollo swing’. En Barcelona, en 1946, el swing todavía sonaba con fuerza en los salones de baile, pero muy particularmen-

ROSTISSERIA PIZZERIA Menjars preparats a qualsevol hora

MENÚ a 6 i 6,95 E C/ Blai, 51 (Poble-sec)

4

PARAL.LEL OH!

Faci les seves comandes al TEL. 93 443 80 83 Horari: de dimarts a divendres de 12 a 16 h. i de 18 a 22 h. Dissabtes, diumengesi dilluns de 12 a 17 h.


La cerveseria Bohemia, un altre dels llocs preferits de la joventut de l’època

te en el Amaya, donde las extravagantes evoluciones de los ‘gitanos del swing’ habían trascendido los límites del Paralelo. Al Amaya acudían parejas de todos los barrios barceloneses con el ánimo de emular las exhibiciones que realizaban en la pantalla los Nicholas Brothers y la entonces pareja de moda en Hollywood, Johnny Coy y Peggy Ryan. La alta sociedad alternaba en sus planes de diversión el nombre del Amaya con el del Ritz y el Rigat. Había noches en la que la asistencia era tanta que no quedaba a los snob otro recurso que acomodarse en el suelo, lo que hacían con muy buen talante, orgullosos de alternar con aquel excitante ambiente. En la pista, ellos con sus almidonadas pecheras y ellas con sus enjoyados escotes, daban rienda suelta a su cuerpo en un vano intento por seguir el desenfrenado ritmo Menú y carta Especialidad en arroces, pescados, cabrito al horno, chuletón a la castellana, etc. Menús para grupos y empresas Comedor privado (hasta 20 personas)

y acrobacias de los gitanos. Era todo un espectáculo, ¡eran las noches del Amaya! Un promotor avispado se llevó a 8 de los bailarines del Amaya a Madrid. Fue la admiración y el asombro del público madrileño. (Jordi Pujol Baulenas, ‘El Jazz en Barcelona 1920-1965’). Eren grans balladors de swing i de rock el Malla, el Sardineta, el Tau, el Polla, Quique Beltrán, el Melenas, el Patillas, el Coqui, el Fredy, el Parra, el Sastre, el Lleó, la Blanca, la Bacilo, la Queca i molts més... El Salón Amaya va tancar portes el 1949. TONI OLLER (ASSOCIACIÓ TALIA OLYMPIA) L’article s’acompanya de 4 fotos. 2 d’elles de la Cerveseria Bohemia (Pérez Rozas AHCB-AF) i 2 del Salón Amaya (aquestes són del llibre citat de Jordi Pujol Baulenas).

LEONÉS

R E S T A U R A N T

Cocina ‘‘non stop’’ Abierto de 8 a 24h. Av. Paral·lel, 56 (frente Teatro Apolo) Reservas: Tel. 93 329 11 54

Marató de ball al Bohemia

50 m. nos separan

Especialidad en surtidos ibéricos y platos combinados. Más de 50 tapas diferentes. Si no está la que quiere, se la confeccionamos. SNACK-BAR Abierto de 8 a 2h. (madrugada)

Nou de la Rambla, 120 (frente Sala Apolo) Reservas: Tel. 93 172 46 69

PARAL.LEL OH!

5


L’austeritat arriba a la Festa del Paral·lel La quarta edició de la Festa que impulsa la Fundació El Molino (FEM) perd el patrocini de Moritz i suprimeix un dels quatre escenaris de l’any passat La quarta edició de Algunes veus han volla Festa del Paral·lel que gut deixar clar a aquesta organitza la FEM s’haurevista que han trobat a rà d’estrènyer el cintufaltar, “aquest any més ró més que mai. L’1 de que en d’altres”, més participació per part dels juny, l’avinguda tornarà teatres i comerços en la a reivindicar-se com un dels eixos culturals i lúorganització de la Festa. Les mateixes fonts critidics més atractius de la quen una certa “manca ciutat però ho haurà de fer amb una festa menys de diàleg” per part de la direcció de la FEM i ambiciosa. La delicada consideren que en les situació econòmica que anteriors edicions han viu la FEM, reflectida en faltat elements propis la crisi d’El Molino, s’ha estès a la festa anual que del món de l’espectacle en una festa que pretén celebra l’avinguda. Tot i així, segons expromocionar la part més pliquen a PARAL·LEL OH! genuïna de l’avinguda. els responsables de la Fundació, s’espera que Menys escenaris passin per l’avinguda Es preveu que al llarg de l’avinguda hi hagi tres prop de 100.000 persoFoto: Joan Herrera nes, “més o menys com escenaris, un menys del L’any passat la festa va aglutinar més de 120.000 persones l’any passat”. Lamenten, que hi va haver l’any pasaixò sí, que enguany any no es pugui comptar amb sat. En concret, es perdrà el que hi havia davant del el patrocini de Moritz, ni tampoc amb el de Fecsa, teatre Arnau. A més, una de les tres plataformes estarà la qual cosa ha provocat “una notable reducció del al servei de la Mostra d’Entitats del Poble-sec, que s’inpressupost”. Dues pèrdues a les que cal sumar tegra per quart any consecutiu en la Festa del Paral·lel. l’actual situació de crisi en què es troben les arques “La Festa sense les entitats veïnals no seria tan lluïda”, públiques i que no permet a les institucions destinar explica el president de la Coordinadora d’Entitats, Josep recursos a causes únicament festives. El que sí que Guzmán. Com cada any, el Paral·lel romandrà tancat al no canviarà serà la jornada de portes obertes –en trànsit entre els carrers Margarit i Arc del Teatre. Fins horari només de matí— d’alguns dels teatres de a Salvà es comprendrà la Mostra. La diada començarà a les 10 del matí i s’allargarà fins a la mitjanit. J.M. l’avinguda, com l’Apolo i El Molino. . 6 PARAL LEL OH!


Cinerama Gran Palace Robot & Frank (Director: Jake Schreler) Gràcies al programa de ràdio La claqueta vaig poder veure fa uns mesos el llargmetratge del debutant Jake Schreier que s’estrena aquest mes de maig amb el títol Un amigo para Frank, després d’haver guanyat el premi del públic al festival de Sitges. En un futur no gaire llunyà els robots estan integrats a les nostres vides realitzant tasques tan quotidianes com el manteniment de les llars o la cura dels nostres grans. Frank és un home rondinaire i poc sociable que només es relaciona amb la bibliotecària del seu poble. Aquest aïllament i el fet que comenci a patir un deteriorament cognitiu són motiu de preocupació per als seus fills. Com aquests viuen lluny del seu pare, decideixen regalar-li un androide que s’ocupi d’ell. Tot i que inicialment per part d’en Frank es produeix un rebuig absolut envers aquesta solució tecnològica, mica en mica el robot esdevé algú molt important a la seva vida, amb qui compartir els seus secrets i les seves passions. A la interpretació destaquen

Si us voleu anunciar: 699 27 18 25 699 73 97 79 zonasec@hotmail.com

un excels Frank Langella i una sempre magnífica Susan Sarandon. El film recull bones dosis d’humor, de drama i de fantasia, barreja perfecte d’emocions i de somriures. Tendra i senzilla, el film ens mostra una història d’amistat i de retrobaments en l’etapa final de la vida. Voldria dedicar aquest article a la memòria del Joan, el meu pare, conegut per alguns en el barri com a Barraca, i que malauradament va patir una malaltia semblant a la del protagonista. Ficció o realitat, Robot & Frank és un relat profundament humanista que de ben segur perdurarà en el cor d’aquells que el sentin i el facin seu. NÚRIA BELTRÁN

bar•tapeo•cerveseria NUESTRO PLATO ESTRELLA: Los huevos estrellados con chorizo de León

¡DESCÚBRENOS EN EL PARAL·LEL! Abiertos hasta las 2 de la madrugada AV. PARAL·LEL, 130 TEL. 93 443 85 26 AV. PARAL·LEL, 200 TEL. 93 425 38 63

Horario: de 12 a 15,30 h. y de 20 a 23,30 h.

También para llevar y servicio a domicilio C/ Sant Pau, 103 (junto Paral·lel) Tel. 93 329 32 52 - Fax 93 441 37 13 www.motimahalbcn.com

PARAL.LEL OH!

7


L’entrevista Josema Yuste

‘‘Interpreto de una forma intuitiva, a través de las sensaciones’’ Josema Yuste es un referente del humor. Desde que alcanzara uno de los mayores éxitos de popularidad con el dúo Martes y Trece no ha dejado de trabajar en televisión, cine, realizando sketchs, presentando galas... En teatro ha actuado en numerosas comedias creadas por su propia productora, Nearco Producciones. Actualmente se encuentra de gira con la exitosa obra de Francis Veber, La cena de los idiotas. Hasta finales de junio se podrá ver en el Teatro Apolo. ¿Cómo definirías al ‘‘idiota” de esta comedia? En este caso el idiota no es tonto. Es una persona bondadosa, generosa al extremo. Al extremo de que te puede llegar a desesperar, por quererte ayudar de una forma compulsiva y exagerada. Al final a mi personaje, que es más bien distante y frío, eso le agobia mucho. Ahí se produce el conflicto y, por tanto, la comedia. ¿Cómo has llegado al actual equipo, junto a Felisuco y David Fernández? Anteriormente todos habíais hecho la obra, pero no juntos... Con mi compañía empezamos hace tres años. Al año de hacer La cena de los idiotas montamos una compañía en Barcelona con David Fernández, Edu Soto y Santi Ibáñez. Esta compañía trabajó en paralelo junto con la nuestra. Nosotros haciendo gira en Madrid y ellos en Barcelona y Catalunya. Terminaron hace ya un año y traje a David a mi compañía de Madrid, porque el actor que hacía de idiota, Agustín Jiménez, se fue. La de Barcelona ha desaparecido como compañía y David ha traído sus gags, que hemos incorporado a los nuestros. Con David Fernández has trabajado mucho últimamente. Parece que habéis congeniado muy bien. Estoy encantado con él y es casi seguro que esté en 8 PARAL.LEL OH!

El actor Josema Yuste

nuestro siguiente proyecto en teatro. Es muy buen actor cómico y además es un tipo estupendo, se trabaja súper a gusto. Para mí es muy importante estar a gusto trabajando. Sobre todo con tu partenaire. No sé si no tengo edad, o no me apetece, o puedo permitirme ese pequeño lujo de elegir a quien tengo enfrente; y con David tenemos buena química, él me escucha, yo le escucho, y trabajamos muy en equipo. Estoy muy contento con él y con Felisuco. Felisuco llegó de manera casual al teatro... Sí, pero es un tío muy camaleónico que ha aprendido el oficio rápidamente. Además creo que es una persona que cae bien y eso es muy importante. Sale a escena y transmite humanidad y su vis cómica. Es la guinda, el complemento perfecto. Además Felisuco es un tío muy sociable. Está en todos lados y nos viene bien también. David y yo somos más ‘interioristas’, somos más tranquilos, así que hacemos un buen equipo. ¿Cómo llegaste a la producción? He llegado a este punto porque yo no me quería quedar esperando a que alguien me llamara para hacer televisión. No me apetecía. Ni luchar para hacer otro programa. La televisión es una selva. Llegó un momento en que yo quería trabajar tranquilo, relajado, sin estrés; y como me conozco un poco a nivel profesional, sé que en el teatro doy lo mejor de mí mismo y creo que es el medio donde mejor desarrollo mi oficio, así que decidí montar mi compañía para trabajar y para pasármelo bien. Y para ganarme la vida, claro. Entre la subida del IVA y la poca promoción ¿cómo ves el futuro del teatro? Sinceramente, yo creo que el teatro, gracias al público sobre todo, tiene una “mala salud de hierro”. Creo que el teatro no está tan mal, comparado con otro tipo de


Foto: Javier Naval

Josema Yuste, David Fernández y Felisuco en la obra

espectáculo, porque el teatro no te lo puedes llevar casa. Es directo, es magia, emoción. Cada día es diferente. La subida del IVA ha sido salvaje y para productoras que tenían muchas compañías de gira por España ha sido tremendo. Pero para una productora tan pequeña como la nuestra, de tres personas, que hacemos una función, y a lo mejor coproducimos alguna otra, y nunca hemos tenido entradas muy caras, lo único que hemos tenido que hacer ha sido subir su precio uno o dos euros. ¿Cómo se prepara un espectáculo para TV y teatro? En teatro no hay estrés y en la tele sí lo hay. En teatro el proceso es más lento, pero tienes el tiempo para prepararlo más tranquilo. En TV como tienes a la cadena y la productora detrás, hay un estrés acojonante. El teatro como profesión no genera estrés y se hace con tranquilidad si se hace con un poquito de cabeza: un presupuesto moderado, una escenografía normal, no puedes tener 4 actores primeras figuras en la obra; hay que poner 2 que estén bien, luego actores más normales... Hago el cálculo para que si me pego la hostia no me suponga arruinarme y si va bien, pues tengo para ganarme la vida el tiempo que dure la comedia. Y lo hago disfrutando. Mi trabajo me encanta. Yo no estoy aquí por casualidad, yo estoy aquí porque desde pequeño quería ser esto. Eso no lo puede decir mucha gente...

Claro, pero eso es un accidente. Yo de pequeño sentí que quería ser actor. Me gustaba imitar y hacer personajes y no sé muy bien porqué. En mi familia no hay ni un solo actor. Sin embargo, yo tenía esa vocación. ¿Quiénes son tus referentes? Como cómicos Tip y Coll. Pero no soy de idolatrar a nadie, aunque admiro a muchos actores por cómo han llevado su carrera, como Arturo Fernández. Referentes hay muchos, pero no son un espejo para mí. Yo tengo mi forma de interpretar. Nunca me he fijado en nadie para ello. Interpreto de una forma intuitiva, a través de las sensaciones. El teatro y la interpretación son para mí sensaciones, más que técnica. La técnica está bien, pero es peligrosa, sobre todo en el teatro. Puede resultar muy fría, y el teatro nunca ha de ser frío. Ha de ser cálido, cercano, directo y que traspase. Y eso es a través de las sensaciones, de cómo tú te sientes. Si te sientes bien, lo que estás haciendo te lo crees, te diviertes, disfrutas y escuchas al otro; eso se transmite. MARTA TELLO

Paco Pàmies, ¡Sacando punta! ¿Cómo es que has interpretado tanto a mujeres? Creo que me ofrecen personajes de mujer porque los demás creen que lo hago bien. Ésa es la única razón. No me importa, aunque es incómodo por los pantis, la peluca... el tacón ni te cuento. Lo odio. Ahora estoy encantado, haciendo de tío toda la obra. Estás en forma ¿haces mucho ejercicio? Necesito hacer deporte, te hace estar sereno, en paz contigo mismo. Te da un punto de equilibrio mental muy agradable y te ayuda a estar tranquilo. Hay que hacerlo todo con cierta tranquilidad. Si tienes que ir al teatro, ves con tiempo, te tomas un café, te relajas en el camerino y empiezas la función tranquilo.

COCINA CATALANA DE AUTOR Horario continuo de 12 mediodía a 0,30 madrugada

Algunas de nuestras especialidades: Erizos gratinados, espalda de cabrito, estofado de rabo de toro, solomillo de ternera al foie, bacalao al pil pil, ‘‘cargols a la llauna’’, etc. Extenso surtido en tapas, a destacar: Salón privado para los calamares a la romana y las patatas bravas celebraciones Menú mediodía: lunes a viernes 9,85E sábado y domingo 15,85E Av. Paral·lel, 188 - Tel. 93 325 63 07 / 606 43 67 50

PARAL.LEL OH!

9


El Molino, tocat però no enfonsat El símbol del Paral·lel viu ‘‘un mal moment econòmic’’ però els seus promotors confien en redreçar la situació i neguen que el teatre tanqui L’ombra del 1997, quan El Molino va haver d’abaixar econòmics. “Una de les coses que es poden fer és una el teló per problemes econòmics, s’ha tornat a passejar bona promoció, una bona campanya i portar els miliper l’avinguda aquest mes de maig. Una informació ons de persones que visiten la ciutat”. Un crit salvador apareguda al diari La dirigit al turisme i als Vanguardia deixava a ciutadans barcelonins l’aire la continuïtat de que contrasta amb all’activitat del cabaret. tres veus del sector i la Dies més tard, Elvira zona, que qüestionen la Vázquez, la consellera qualitat de l’oferta del teatre: “quan una obra delegada d’Ociopuro, empresa propietària d’El és bona, i al Paral·lel Molino, negava en roda en tenim molts exemde premsa que el teatre ples, l’IVA i la crisi no estigui en perill, i dessón excuses per al públic”. Segons damentia el suposat deute de 15 milions d’euros des de l’empresa, els que havia avançat el ingressos han caigut El Molino va reobrir el 2010, 13 anys després del darrer tancament mitjà del Grup Godó. progressivament duLes aspes del símbol de l’avinguda, doncs, continua- rant els darrers anys. Si el 2011 es van facturar ran girant. Ara bé, Vázquez, escortada en roda de premsa 1.800.000 euros, l’any passat només 820.000 euros. pels artistes del cabaret, va admetre “un mal moment” Ara caldrà veure quines mesures adopta el cabaret que ha portat a l’empresa a presentar un concurs de per redreçar una situació que pot marcar el procés creditors, això sí, “de continuïtat”. Segons els promotors, de remodelació de l’avinguda. J.M. el deute que caldrà eixugar és de 9.200.000 euros, dels quals 7.800.000 s’han contret amb entitats financeres –sobretot amb el Banc de Sabadell—. L’empresa, que fa tres mesos que no paga la hipoteca, té un deute de 107.000 euros amb el personal, la qual cosa ha provocat un endarreriment de dos mesos en el pagament de les nòmines. Sis treballadors d’una plantilla formada per 22 persones han hagut de reduir la jornada un 25%. Tot i aquestes dades, Vázquez va fer un discurs tenyit d’esperança. “El Molino no necessita diners, Tel. 93 179 23 53 sinó públic”. Un públic que l’empresa insta a recuperar Jorge L. Chang Chaves amb el suport de l’Ajuntament, però no en termes

Tancat diumenges i dilluns

Vallhonrat, 28 • Tel. 93 325 85 38 (Poble-sec, tocant a pl. Sta. Madrona)

10 PARAL.LEL OH!

Carpaccio de bacallà, anxoves, seitons, arengada de vinagre, gambes salades, cargols punxencs, moixama, musclos, esqueixada de bacallà, escopinyes de gallet, navalles, cloïses, ostres, percebes, nècores, boques...


RESTAURANTE RINCÓN La gastronomía es una de las más grandes y ricas herencias culturales de la humanidad. La cocina persa, que bebe de sus diversos pueblos, ofrece una gran variedad de exquisitos manjares. Tenemos el inmenso placer de ofrecerle la cuidada elaboración de nuestros productos para su degustación y para que usted pueda conocer y disfrutar toda la variedad de los ricos colores y sabores de uno de los más preciados tesoros de la milenaria cultura persa: su gastronomía. Viernes y Sábados cena amenizada con DANZA DEL VIENTRE CERRADO Domingo noche y Lunes Cite este anuncio y le OBSEQUIAREMOS con un dulce típico o un té C/ FLORIDABLANCA, 85 (junto Comte Borrell) Reservas: Tel. 93 425 59 96 / 607 27 11 04 • www.rinconpersa.com

PARAL.LEL OH! 11


Cartellera de Teatre al Paral·lel TEATRE CONDAL

www.teatrecondal.cat

Don Juan Tenorio (fins el 28 de juny) EL MOLINO

TEATRE APOLO

www.teatreapolo.com

La cena de los idiotas (fins el 23 de juny) Cambalache (del 26 de juny al 21 de juliol)

www.elmolinobcn.com

El Molino Burlesque Fever (dij. a dte. a les 21.30) BARTS www.barts.cat (antic Artèria Paral·lel) El Molino aixeca l’ànim (dij. a dge. a les 18.30) Lucinda Williams & Doug Pettibone (14 de juny) El Molino Flamenco & Copla (sota petició) Beatlemania (del 19 al 30 de juny) Lunch Show (dmc. a dge. a les 14h) (sota petició)

TEATRE VICTÒRIA

www.teatrevictoria.com

La Família Irreal. El Musical (fins el 30 de juny)

TEATRE TANTARANTANA www.tantarantana.com La festa (del 7 al 9 de juny) Anomia (del 19 de juny al 14 de juliol)

Lunch Show El Molino

Visiteu la web del

SÚPER OFERTES en Flyers publicitaris

Tel. 699 73 97 79 Tamany A5 (148 x 210 mm) 5.000 exemplars 160 E 20.000 exemplars 450 E 50.000 exemplars 910 E 100.000 exemplars 1.430 E

Publicació del Poble-sec

www.zonasec.cat 12 PARAL.LEL OH!

Tamany A6 (148 x 105 mm) 5.000 exemplars 120 E 20.000 exemplars 300 E 50.000 exemplars 525 E 100.000 exemplars 845 E Tamany A4 (díptic a A5) (210 x 297 mm) plegat

5.000 exemplars 350 E 20.000 exemplars 995 E 50.000 exemplars 1.900 E 100.000 exemplars 3.000 E

Paper estucat de 115 grs. Impressió color per les 2 cares També podem fer el disseny També podem fer la distribució Altres tipus d'impressos Tamany A4 (tríptic) (210 x 297 mm) plegat

5.000 exemplars 380 E 20.000 exemplars 1.050 E 50.000 exemplars 2.050 E 100.000 exemplars 3.150 E Altres formats (210 x 100 mm) 30.000 exemplars 585 E 60.000 exemplars 930 E Formats minis (148 x 70 mm) 30.000 exemplars 485 E 60.000 exemplars 730 E

Faci conèixer el seu negoci


¡Vista su mesa en CRISTALITA!

CRISTALITA

SUMINISTROS DE HOSTELERIA Y HOGAR VAJILLA, CRISTALERIA, CUBERTERIA Y MENAJE Poeta Cabanyes, 8 • 08004 Barcelona • Tel. 625 506 882

Perfumeria Cosmètica P. BRUGUERA

Kanebo Carita Guerlain Orlane Nuxe

Bulgari Kenzo Lalique Givenchy Cartier

Blai, 63 • Tel. i Fax: 93 441 26 53 • 08004 Barcelona pbruguera@pbruguera.e.telefonica.net

Si us voleu anunciar: Tel. 699 27 18 25 Tel. 699 73 97 79

zonasec@hotmail.com

PRESENTA EN EXCLUSIVA EN JUNIO Todos los jueves y viernes, tarde y noche

sábados tarde y noche y domingos tarde y todos los domingos noche

ORQUESTA

MILLENNIUM Diputació, 94 • www.saladefiestastango.com L1 (Rocafort) • L3 (Pl. Espanya)

La França Hostal per a parelles intimitat, discreció i luxe www.lafransa.com C/ La França Xica, 40 Tel. 93 423 14 17 PARAL.LEL OH! 13


Els fogons del... Funicular

‘Platillos de capritx’ Carrer Vallhonrat, 28 Telèfon: 93 325 85 38 De dimarts a dissabte: de 12 a 17 i de 20 a 24 h.

Façana del restaurant Funicular (Vallhonrat, 28)

Gaudint dels ‘platillos de capritx’

Fotos: Marta Tello

L’antiga bodega Funicular del carrer Vallhonrat, número 28, amb el temps s’ha convertit en una marisqueria de platillos de capritx, on es poden degustar plats especials. El restaurant és petit i conserva el seu estil de bodega, així que és perfecte per gaudir de l’atenció del Sergi Planas, propietari del local, a qui li agrada donar una tracte personalitzat als clients, aconsellar-los i escoltar les seves impressions. Al Funicular es poden degustar exquisits plats elaborats amb productes de gran qualitat. Des de la senzilla ensaladilla russa, una de les tapes de més èxit, on els ingredients es fusionen per aconseguir un gran sabor; fins a la cresta de gall al forn, una especialitat tan estranya com espectacular. Un plat que atrau turistes encuriosits per la seva raresa, ja que al Funicular és dels pocs llocs on es troba aquest plat que, comenta en Sergi, per la seva textura i sabor no deixa indiferent a ningú. Entre les diverses tapes i les curiositats es troba una gran varietat de plats que són un autèntic delit: carn de vieira a la planxa amb ceps confitats, carpaccio de bacallà amb sorbet de tomàquet, carpaccio de peix espasa amb formatge de cabra i pinyons, escopinyes de gallet, cloïsses, ostres, percebes, nècores, foie fresc... I postres casolanes com pastís de pastanaga amb crema de formatge o tiramisú. A més, per arrodonir l’exquisidesa dels plats i el bon servei, al restaurant Funicular no falten els petits detalls per cortesia de la casa, com els Carquinyolis de Sant Quintí de Mediona, fets a mà un a un, per acompanyar el cafè, o el pa de vidre per donar un toc delicat als plats. REDACCIÓ 14 PARAL.LEL OH!

Sergi Planas, propietari del restaurant


NOU DE LA RAMBLA, 109-111 PARAL·LEL, 61 TEL. 93 329 01 28

Horario: de 9 a 1h (de domingo a jueves) de 9 a 2h (viernes, sábados y vísperas)

ANTIC CAFÈ ESPANYOL Cuina de mercat a la carta i tapes Menú diari amb 10 varietats de 1r plat, 10 de 2on plat, postres i cava 9,10 E Menú especial festius amb cava 14 E Obert tots els dies. Horari continu. Recentment reformat. Nou saló fins a 100 persones. Celebracions

Av. Paral·lel, 64 • 08001 Barcelona • Tel. Reserves: 692 248 221

PARAL.LEL OH! 15


16 PARAL.LEL OH!

Paralleloh 15 jumy2013  

Revista de l'Avinguda Paral·lel de Bareclona

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you