Page 1

Nº 9 - Desembre 2012 / Magazine gratuït - Free

LA REVISTA DEL PARAL·LEL, EL CARRER DE BARCELONA • LA CALLE DE BARCELONA • THE STREET OF BARCELONA

Entrevista a Arturo Fernández (pàg. 8)

www.zonasec.cat

El Paral.lel us desitja un Bon Nadal

42


Celebre sus Fiestas Navideñas en:

BRASERIA MARISQUERIA

GALIZA - CATALUNYA

No es ningún secreto que a los gallegos les gusta comer bien. Bueno, a los gallegos, a los catalanes y a cualquier hijo de madre. El hecho es que, Galicia nos proporciona pescado y marisco de calidad y en abundancia; y la mejor carne (con permiso de Girona). OBARAZAL ofrece un exquisito servicio durante todo el día, desde un desayuno de tenedor hasta una cena tardía, pues está abierto ininterrumpidamente todos los días, de 7 de la mañana a 2 de la madrugada.

NUESTRAS ESPECIALIDADES (incluyen una botella de vino turbio)

SUPER MARISCADA 50 E PARA DOS PERSONAS Buey de mar - Nécoras - Caracolillos Boca - Cuerpo - Gambas saladas - Ostras

SUPER COMBINADO 50 E PARA DOS PERSONAS Mejillones - Almejas - Bogavante Gambas - Berberechos - Cigalas

45 E

SUPER PARRILLADA PARA DOS PERSONAS Rape - Merluza - Salmón - Sepia - Cigalas Gambas - Berberechos - Mejillones

45 E

ZARZUELA DE PESCADO Y MARISCO Rape - Cigalas - Calamares - Mejillones Merluza - Gambas - Almejas - Salmón

OTRAS ESPECIALIDADES: Chuletón gallego Paletilla o pierna de cabrito al horno Costillita de cabrito a la milanesa o parrilla Solomillo de ternera gallega al Roquefort Entrecot a la pimienta

Caldereta de merluza o rape a la gallega Rodaballo al horno Bacalao al gusto Dorada al horno con patatas Pulpo a la gallega y Gambas de Huelva

Avda. del Paral.lel, 99 • Reservas: Tel. 93 441 30 71 

PARAL.LEL OH!


Sumari

Editorial pàg. 3

• Editorial • Històries del Paral·lel

pàg. 4

• Estat del Teatre Arnau pàg. 6 • Tancament Sala Apolo pàg. 7 • L’entrevista

pàg. 8

• Exposició Paral·lel

pàg. 10

• Publicitat

pàg. 11

• Novetats teatrals

pàg. 12

• Gastronomia

pàg. 14

fins a 40* E

(Or de 24 quilats) per gram * segons cotització del dia

Tamarit, 116

0,45 E per gram

Marià Cubí, 78 • Indústria, 146 Secretari Coloma, 79 • Rosselló, 371 Telèfons: 665 28 99 93 • 93 426 59 90

Primer, la seguretat Hem viscut un mes de novembre negre per a l’oferta d’oci del Paral·lel. El Teatre Arnau i la Sala Apolo han rebut dues bufetades. El primer, tancat des de fa anys a l’espera de trobar-li un ús, s’està deteriorant mentre es decideix què fer-ne i el segon ha estat obligat a abaixar la persiana per deficiències en l’estructura del soterrani de l’edifici, una part que no és responsabilitat de la sala. El motiu en ambdós casos, la seguretat. La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha tocat el crostó a l’Ajuntament de Barcelona per un equipament seu i que té oblidat. Només per la importància i la seva història es mereix mantenir una bona fisonomia, però Vilà ha obert un expedient per un estat molt deteriorat i que pot arribar a ser perillós. A més espatlla la imatge de la zona i en global la d’aquesta ciutat que tan cosmopolita volen vendre. L’altra queixa també apunta a la nul·la activitat després de quasi dos anys de la compra per part del consistori. En aquest temps no s’ha resolt, encara ara s’ha d’endegar un concurs per cedir-ne l’espai. Pel que fa a la Sala Apolo, la sorpresa ha estat majúscula. A les portes d’un cap de setmana, l’Ajuntament, complint amb els informes de Bombers de Barcelona, Guàrdia Urbana i tècnics del Districte Sant-Montjuïc, ha clos el local. Malgrat garantir l’estabilitat de l’edifici, la seguretat està per davant de tot. I més actualment que encara estan fresques a la retina les imatges de la desgràcia al Madrid Arena, on van morir quatre adolescents. Tot i així, els responsables de l’Apolo ja han posat fil a l’agulla per resoldre la problemàtica i que torni la normalitat, garantint la seguretat dels clients. Perquè ara el Paral·lel està coix, però es refarà i essent més segur.

Edita: Zona Sec Comunicació • Dip. Legal: B-7596/2012 • Tirada: 5.000 exemplars Carrer d’Elkano, 24-26, baixos • 08004 Barcelona • Tel. 93 451 12 92 / 93 329 99 52 / 699 73 97 79 E-mail: zonasec@hotmail.com • www.zonasec.cat • Coordinació: Enric Mestres Redacció: Jordi Molina, Ernest Millet, Elena Berlanga, Marta Tello, Enric Mestres Col·laboradors: Albert Hernàndez, Xavier Rodríguez, Núria Beltrán, Paco Pàmies, Júlia Costa (CERHISEC) Fotografia: Ana Inés Fernández • Il·lustracions: David Vila Maquetació: Enric Mestres • Imprimeix: Milenio Manipulados, SLU PUBLICITAT: Ernest Millet: Tel. 699 27 18 25 • ernestmillet@hotmail.com PARAL·LEL OH! No es fa responsable de les opinions publicades en aquesta revista.

PARAL.LEL OH!
Històries del Paral·lel El Teatre Nou, 111 anys de la inauguració Aquest espai, que estava als números 63 i 65 del Paral·lel, en la confluència amb Nou de la Rambla, ha tingut diversos usos al llarg dels anys. Es va inaugurà el 19 de juny de 1901 i en principi fou una sala de teatre; però el 1907, s’hi varen fer les primeres projeccions cinematogràfiques. Després d’una important remodelació, el 23 de maig de 1922 es va reobrir com a sala de teatre, amb un aforament de 2500 places. La sala tenia 24 metres d’altura, amb dos pisos, el primer amb llotges i el segon amb cadires i graderia. Potser aquesta fou l’època de màxima esplendor, ja que s’hi conrearen molts diversos gèneres: opereta, sarsuela, vodevil, comèdia i drama (tant en català com en castellà), dansa... Cal destacar l’estrena de la sarsuela Cançó d’amor i de guerra (1926) i figures artístiques del moment com Maurice Chevalier (1927), el ballet sobre gel Kreckow (1923) o el Ballet Nijinski (1933)... Durant la guerra civil fou intervingut per la CNT; però continuà funcionant com a teatre; i també després de la contesa, fins el 12 de novembre de 1948, quan tornà a ser cinema, amb l’estrena de Las modelos, de Charles Vidor.

Però el canvi més espectacular va tenir lloc quan es va reconvertir totalment en una sala de cinema (amb aforament per a 1032 butaques) molt especial: el CINERAMA. El 1958 s’inaugurava el nou espectacle. Aquell llavors moderníssim sistema consistia en tres projectors de 35mm que donaven una projecció resultant única de 105 mm d’amplada, sobre una pantalla corbada; tot amb una qualitat i potència de so que atorga al conjunt de la projecció un realisme intens. Les primeres pel·lícules eren espectaculars documentals de tipus geogràfic: Esto es Cinerama, Las siete maravillas del mundo... Cada programa solia durar com un any de projecció. Després hi arribaren produccions amb argument: La conquista del Oeste i El maravilloso mundo de los hermanos Grimm. El 1966 les projeccions es varen passar a un sistema TAPAS Y CARTA. ARROCES, CARNES Y PESCADOS. MENÚS PARA GRUPOS.

Parlament, 34 • Tel. 93 329 68 62

COCINA MEDITERRÁNEA Martes, Miércoles y Jueves de 10 a 24 h. Viernes de 10 a 2 h. Sábados de 11 a 2 h. Domingos de 11 a 24 h. Lunes cerradoPARAL.LEL OH!

Menú diario: 8,95 E Menú Sábados: 9,95 E Noches y Festivos: Tapas y Carta Los días 25 y 26 de Diciembre y 1 y 6 de Enero ABIERTO SOLO AL MEDIODIA

MÁS DE 40 TIPOS DE GINEBRA 15 DE TÓNICAS 20 DE CÓCTELES Y 30 DE CERVEZAS


similar a l’estàndard d’una sola projecció de 70 mm, ampliant la capacitat a 1127 espectadors. En aquesta etapa hi hagué èxits tan sonats com La historia más grande jamás contada, El regreso de la Pantera Rosa o La guerra de las galaxias. El cinema va tancar el dia 1 de juny de 1986. El local restà abandonat i el 18 de maig de 1988 va partir un greu incendi i fou llavors enderrocat. Des de llavors va romandre abandonat el solar, fins que fa uns cinc anys s’inicià, per iniciativa privada dels propietaris del solar, l’edificació de dos blocs de pisos i d’una residència per a la gent gran, a la zona de la cantonada. XAVIER RODRÍGUEZ Menú y carta Especialidad en arroces, pescados, cabrito al horno, chuletón a la castellana, etc. Menús para grupos y empresas Comedor privado (hasta 20 personas)

El Teatre Nou va arribar a tenir un aforament de 2500 places

LEONÉS

R E S T A U R A N T

RESERVAS PARA COMIDAS Y CENAS NAVIDEÑAS Cocina ‘‘non stop’’ Abierto de 8 a 24h.

50 m. nos separan

Av. Paral·lel, 56 (frente Teatro Apolo) Reservas: Tel. 93 329 11 54

Especialidad en surtidos ibéricos y platos combinados. Más de 50 tapas diferentes. Si no está la que quiere, se la confeccionamos. SNACK-BAR Abierto de 8 a 2h. (madrugada)

Nou de la Rambla, 120 (frente Sala Apolo) Reservas: Tel. 93 442 43 78

BURGERS & FRANKFURTS A LA BARBACOA Productos de la marca ‘‘LEOBOCK’’ Av. Paral·lel, 77 (junto El Molino) L-2 y L-3

¡¡AHORA EN EL PARAL·LEL!!

RESTAURANTE CAFÉ ESPAÑOL Pasado, presente y futuro de la restauración en el Paral·lel Menú diario 9,10 E Menú sábados, domingos y festivos 14 E Lunes a Sábado de 08,00 a 02,00 Domingo de 08,00 a 00,00

Av. Paral·lel, 64 • 08001 Barcelona • Tel. 692 248 221 PARAL.LEL OH!
La Síndica troba perillós l’estat del Teatre Arnau La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha obert un expedient d’ofici pel deteriorament de l’emblemàtic edifici del Paral·lel. El mes de febrer de 2013 es compliran dos anys de la compra del Teatre Arnau per part de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcalde ales· hores era Jordi Hereu i el preu de venta va ser d’una mica més de 2 milions d’euros. Una compra que obria l’esperança al futur d’aquest equipament, però que amb el pas del temps s’ha anat esvaint. La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, aquest pas· sat mes de novembre ha obert un expedient d’ofici per conèixer les actuacions que farà el consistori barceloní a l’edifici. Vilà ha asse· gurat que hi ha parts de l’exterior de la façana que poden ser “perilloses” i ha admès que l’in· terior “no està tan deteriorat”. La Síndica va iniciar tot aquest procés al re· bre “veus” de veïns i comerciants de la zona i després que ho comprovés ella mateixa en persona. Per això ha subratllat que l’organis· me “ha fet el que havia de fer”. Malgrat haver reconegut “altres problemes més importants, dels que ja ens ocupem”, Vilà ha considerat “un problema de seguretat”, a més de cuidar la imatge de la ciutat. Ara esperen una resposta per part de l’administració local “que deu estar al caure”, ha destacat. Des de l’Ajuntament de Barcelona han mostrat la seva “màxima col·

laboració” amb la Síndica de Greuges i han confirmat que s’està preparant un concurs per cedir la gestió de l’Arnau. ALBERT HERNÀNDEZ

ESPECIALIDAD EN:

CARACOLES • CARNES A LA BRASA TORRADES • PIZZA’S Comte Borrell, 37 - 08015 Barcelona Tels. 93 442 31 11 / 678 266 765 / 664 515 842 www.eljardidelcargol.comPARAL.LEL OH!

Teatre Arnau


La Sala Apolo tornarà a obrir en breu després del seu tancament per seguretat El passat 22 de novembre l’Ajuntament de Barcelona va obligar al tancament de la Sala Apolo i els dos locals adjacents, l’Apolo Diner i la sala de recreatius. Els Bombers de Barcelona, juntament amb la Guàrdia Urbana i tècnics dels Districte van detectar problemes estructurals al soterrani de

Interior de la Sala Apolo

l’edifici, un espai aliè a aquestes sales, però que els desperfectes descoberts van forçar a aturar l’acti· vitat per seguretat. Tot i així, el gerent de l’Apo· lo, Salva Vilanova, va advertir que no hi ha “perill d’enfonsament”. Ara, simplement s’hauran de fer tasques d’apuntalament i Vilanova va mostrar-se esperançat de tornar a obrir el més aviat possible, “en dues o tres setmanes espero estigui arreglat”. Ja al dia següent, la sala de recreatius va reiniciar l’activitat, ja que era una zona que no estava afecta· da. Tot plegat va fer alterar la programació que van traslladar a d’altres locals. ALBERT HERNÀNDEZ

ESMORZARS I MENÚS

PLAT DEL DIA A ESCOLLIR A: TAPES - PAELLES - SANGRIA GRAELLADES DE MARISC O CARN

* 3,50 E

EL MILLOR ÀPAT AL MILLOR PREU Carrer Fontrodona, 1 (davant de El Molino, al Paral·lel)

L2 L3

Horario: 13,30 a 16,00h. 20,30 a 24,00h. ABIERTO TODOS LOS DIAS Margarit, 12 (Poble-sec) Tel. 93 442 50 56

PARAL.LEL OH!
L’entrevista Arturo Fernández Recientemente has recibido el Premio Cultura de la Comunidad de Madrid a mejor actor del año. ¿Qué supone para ti este reconocimiento? Yo pensé que a los que no hacíamos ruido nos habían apartado, pero me equivoqué. Para mí ha sido un verdadero honor y creo que ha sido más generosidad de la Comunidad de Madrid que por méritos propios. Pero tienes una gran carrera detrás... A lo largo de mi dilatada vida de actor he recibido muchos premios en cine, televisión y teatro y, francamente, no pido más. Creo que la vida me ha dado más de lo que yo he pedido. Estoy muy a gusto conmigo mismo. Soy un hombre feliz. En teatro lo has hecho casi todo: actor, director, tienes tu propia compañía.... ¿te queda algo pendiente? Soy dueño de mi compañía desde el 62 y como tal podría haber hecho lo que hubiera querido. Pero yo me siento muy a gusto en la comedia y en estos personajes. Me da mucha satisfacción ver como el público lo pasa maravillosamente bien. Así que no me ha apetecido cambiar. Aunque debo ser sincero: he pensado muchas veces en hacer Otelo, pero pienso que me tendría que maquillar, yo jamás me maquillo en teatro, así que iba a estar más pendiente de no manchar la camisa que del texto... En televisión y teatro has realizado el papel de galán, ¿hay algún matiz de interpretación diferente según el medio? El galán no es ni más ni menos que un primer actor con un físico agradable, que sabe interpretar de una manera brillante lo que ha escrito el autor. El cine se asemeja bas PARAL.LEL OH!

Foto: Eva Macia

Arturo Fernández lleva más de 60 años en los escenarios y trabajando en cine y televisión. Sigue cosechando éxitos dirigiendo y protagonizando “Los hombres no mienten”, Premio Molière de la comedia francesa 2010.

L’actor Arturo Fernández

tante a la TV, pero éstos no tienen nada con el teatro. En el teatro siempre estás en un plano general y debes saber moverte en el escenario. Para eso has tenido que empezar de cero en el teatro. Los actores y las actrices se hacen en el teatro, no en la TV. Aunque evidentemente hay actores cinematográficos y de TV que son magníficos, pero si los traes al teatro y no lo han hecho nunca, se ven perdidos. El teatro te da cierta seguridad y profesionalidad. Disfrutas más en el teatro... Yo soy actor de teatro. Disfruto más que el público. No es que me meta en el personaje, yo siempre soy Arturo Fernández. Estoy muy a gusto conmigo mismo, entonces ¡para que me voy a meter en la piel del otro! Como representas actualmente “Los hombres no mienten” es inevitable preguntarte por la infidelidad. ¿El hombre es infiel por naturaleza? De una manera o de otra siempre se miente, lo que pasa es que a los hombres se nos nota más porque damos muchas explicaciones, y la mujer no. Ella miente y si te ha sido infiel y te dice que no, no profundizas, porque te puedes dar un disgusto de muerte. Pero la mujer no. Si cree que le has sido infiel, te machaca, y tú sigues mintiendo porque sigues enamorado de tu mujer y no quieres perderla. Cuando un hombre miente mucho a una mujer,


en el sentido de la infidelidad, es porque la ama. Y ella tiene que sentirse muy orgullosa porque su pareja no quiere perderla, la adora. Entonces, hay que perdonar las infidelidades? Yo pienso que sí. Los cuernos de cintura para abajo no hay porqué contarlos, los de cintura para arriba, ésos son peligrosos. Ahí se sufre, y hay que tener valor para afrontarlo. Pero a los hombres nos cuesta muchísimo. Somos cobardes. Mientras que las mujeres no. Y yo eso lo admiro muchísimo. Admiro a la mujer porque es muy valiente. ¿Qué te parece el teatro actualmente? Se ha desarrollado mucho, qué duda cabe. En Barcelona existe mucha inquietud en cuanto al arte, y así evoluciona y no se estanca. Coge nuevas ideas, nuevas formas y nuevos autores. Has manifestado que el público catalán es muy exigente... Sí, lo es, porque es un público muy preparado. No admite medianías. O te acepta, o no te acepta. Como el público catalán te diga que no le ha gustado, márchate a la semana siguiente, te lo aconsejo. Ahora, como diga sí, se vuelca. ¿Qué opinas de la actual cantera de actores de teatro? Conozco muy poco a los actuales. Antes nos conocíamos todos, porque los actores nos encontrábamos en los cafés. Ahora no. Todo el mundo está ocupado... Además veo TV, pero no teatro. Porque si me gusta, me fastidia no haberlo hecho yo; y si no me gusta, pues sinceramente no estoy para perder dos horas de mi preciosísima vida. ¿Hay algún actor o actriz con quien tu recuerdes haberte encontrado especialmente a gusto trabajando? Rafael Rivelles, Antonio Vico, Conchita Montes que era una actriz exquisita. Eran actores que recordaré toda mi vida. Tengo que agradecerles todo lo que he aprendido. ¿Alguna anécdota para contar? Antes las anécdotas existían porque estaba el apuntador. No se aprendían las obras de teatro como ahora. Las compañías hacían 8 ó 10 comedias y era imposible aprendérselo todo. Entonces el apuntador ayudaba mucho. Pero había unos camelos terribles si no se le escuchaba bien. Aunque había

un truco: cuando los actores no entendían bien al apuntador, se ponían de espaldas para que el público no les oyera. ¿Has tenido que improvisar frecuentemente? Muy pocas veces, porque cuando salgo al escenario salgo muy concentrado, pero puede ocurrir cuando te distraes por algo, dudas un segundo y ¡plas! Los nervios surgen en los estrenos, cuando no dominas la letra. Por eso ensayo muchísimo. Y no me gusta nada ensayar, ¡nada! Pero reconozco que no tengo más remedio que hacerlo. Ensayo 7 u 8 horas diarias durante 5 ó 6 semanas. Entonces es difícil que dudes. Últimamente en los estrenos me tengo que pellizcar para salir en tensión, porque salgo tan campante y eso no es bueno. ¿Sientes nervios en los estrenos? No me importan nada los estrenos. Me importa la responsabilidad de si gustará eso que he elegido. Para salir concentrado al escenario, ¿haces algún ejercicio previo? No. Hago ejercicios de voz para soltarla un poco y para tener el tono adecuado. Y cuál es la sensación final, cuando llegan los aplausos del público? Es muy elogioso ver y notar cuando el público aplaude de verdad. MARTA TELLO

Paco Pàmies, ¡Sacando punta! ¿Alguna vez vistes de sport? Sí. El vestir depende de donde vayas. Todo tiene su momento. Si me invitan a una casa no se me ocurre ir de chándal... voy bien vestido por respeto a esa casa y a mí mismo. ¿Cuál es el secreto de tu formidable aspecto? No lo digo, porque hay mucha competencia.

EL MILLOR RESTAURANT TURC AL PARAL·LEL KEBAB I FALAFEL AL PLAT

PIZZA DEL DIA

A LA NIT, COPES AL MILLOR PREU GAUDEIX DELS CUBATES & MOJITOS

Av. Paral·lel, 74 (davant del Teatre Victòria)

L2 L3 (Paral·lel)

PARAL.LEL OH!
Exposició sobre el Paral·lel al CCCB El Paral·lel al CCCB en l’exposició “El Paral·lel, 1894-1939. Barcelona i l’espectacle de la modernitat”. Es podrà veure fins el 24 de febrer. social més humil, conformant així un nou model d’oci únic a Europa. L’exposició recull en 14 blocs temàtics el llegat d’aquest fenomen a través de fotografies, pintures, vestuari, còmics, figures, documents sonors... en una acurada escenografia, posant de relleu la riquesa cultural de més de 40 anys d’història. L’exposició es podrà visitar fins el 24 de febrer de 2013.

L’evolució urbanística, històrica, política, social i cultural de l’emblemàtica avinguda de Barcelona es mostra al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Un recorregut des que es comença a crear l’avinguda a finals del segle XIX, fins a la finalització de la guerra civil que va suposar el tancament dels teatres. Una exposició amb material únic i imatges que traslladen el visitant a l’esplendor del Paral·lel i alhora mostren l’evolució i canvis que ha patit l’avinguda. L’oferta cultural del Paral·lel es va anar creant i transformant al mateix temps que ho feia la classe

El jazz i el Teatre Talia els grans oblidats L’associació Pro Teatre Talia Olympia ha lamentat que en l’exposició del CCCB no es fes cap referència a la música Jazz, ni es fes esment del Teatre Talia, un dels més importants teatres del Paral·lel. Malgrat que representants de l’associació reconeixen la qualitat de l’exposició i el minuciós treball de recopilació de documents històrics i culturals que ha suposat, expressen el seu malestar perquè també s’han obviat entitats que des de fa anys mantenen viva la història del Paral·lel. Denuncien que en cap moment van ser consultats en el procés de documentació de la mostra, perdent-se així informacions rellevants. MARTA TELLO

L’ANTIC de SANTS

CERVESERIA • RESTAURANT • BRASERIA Especialista en: ARROCES, BACALAO, CARACOLES, ETC. Prepara el menú a tu gusto con nuestros platos del día. MENÚS ESPECIALES Salón interior para banquetes. COCINA PERMANENTE Todos los días de 12 a 24 h. Carrer de Sants, 192 Tel. 93 339 72 96

COCINA CATALANA DE AUTOR Horario continuo de 12 mediodía a 0,30 madrugada

Algunas de nuestras especialidades: Erizos gratinados, espalda de cabrito, estofado de rabo de toro, solomillo de ternera al foie, bacalao al pil pil, ‘‘cargols a la llauna’’, etc. Extenso surtido en tapas, a destacar: Salón privado para los calamares a la romana y las patatas bravas celebraciones Menú mediodía: lunes a viernes 10,65E sábado y domingo 17,65E Av. Paral·lel, 188 - Tel. 93 325 63 07 / 606 43 67 50

10 PARAL.LEL OH!


ROSTISSERIA PIZZERIA Menjars preparats a qualsevol hora

Acceptem comandes per a les festes de Nadal MENÚ a 6,45 E

C/ Blai, 51 (Poble-sec)

Faci les seves comandes al TEL. 93 443 80 83 Horari: de dimarts a divendres de 12 a 16 h. i de 18 a 22 h. Dissabtes i diumenges de 12 a 17 h. DILLUNS TANCAT TOT EL DIA

COCKTAIL BAR

Si us voleu anunciar: Tel. 699 27 18 25 Tel. 699 73 97 79

TALLERS, 1 esq. Rambles Tel. 93 318 95 92

zonasec@hotmail.com

B O A D A S

ACCPACK CCG. S.L.

Des d’el Poble-sec fins a l’últim racó de Catalunya

Venta al por menor y mayor Bandejas de aluminio, bolsas camisetas, servilletas de todo tipo, secamanos higiénicos hogar e industriales, carteles fruterías, manteles de papel, bolsas de basura, cajas de pizzas... Un buen servicio no es incompatible con precios económicos ACCPACK, la petita-gran empresa. Temps difícils. Força complicats on l’esperança comença a estar seca. I tanmateix hi ha emprenadors (paraula potser ja massa utilitzada pels polítics), valents, contraris de quedar-se a casa i fer del lament l’única veu. És el cas de l’Eduard Moré i Antonio Comín, socis d’ACCPACK, petita-gran empresa de material d’un sol ús per a cafeteries, restaurants, pizzeries, forns, adrogueries... L’empresa es consolida

C/ Salvà, 39 - 08004 Barcelona T. 93 442 99 20 - 661 155 064 - Fax 93 443 02 61 accpack_ccg@yahoo.es lentament, ja hem dit que els temps són difícils, i el servei personal, diligent, econòmic, és ja segell de la casa. Fa pocs mesos, la petita-gran empresa ha obert botiga al carrer Salvà, a pocs minuts del Molino, on un professional d’ACCPACK sempre l’atendrà durant pràcticament tot el dia. Perquè la professionalitat és la principal virtut d’ACCPACK. Ja ho sabeu, una nova empresa al Poble-sec, però que arriba lluny, molt lluny.

PARAL.LEL OH! 11


Teatre familiar per Nadal

El Condal, l’Apolo, el Victòria... menú nadalenc per passar-ho bé tota la família TEATRE CONDAL

www.teatrecondal.cat

Geronimo Stilton, el musical del Regne de la Fantasia (del 6 de desembre al 6 de gener)

EL MOLINO

TEATRE APOLO

www.teatreapolo.com

Piratas Chiflados (del 6 al 30 de desembre)

www.elmolinobcn.com

El Molino Burlesque Fever (dij. a dte. a les 21.30) El Molino aixeca l’ànim (dij. a dge. a les 18.30) Cap d’Any a El Molino (31 de desembre)

TEATRE VICTÒRIA

TEATRE ARTERIA PARAL·LEL www.arteria.com Luis Eduardo Aute (14 de desembre)

www.teatrevictoria.com

La Família Irreal. El Musical (des del 8 de novembre)

TEATRE TANTARANTANA

www.tantarantana.com

Vostè ja ho entendrà (fins el 18 de desembre)

12 PARAL.LEL OH!


Obert tots els dies de 7 a 3h. (davant de l’Escola Massana)

bar•tapeo•cerveseria

Cocina árabe-oriental y francesa

NUESTRO PLATO ESTRELLA: Los huevos estrellados con chorizo de León

¡DESCÚBRENOS EN EL PARAL·LEL!

Especialidad en cous-cous Cerrado lunes no festivos Vila i Vilà, 82 (junto El Molino) Reservas: Tel. 93 329 83 84 Más información en Facebook

C/ Santa Mónica, 4 Tel. 93 318 79 80 www.barpastis.com barpastis@hotmail.com

Abiertos hasta las 2 de la madrugada AV. PARAL·LEL, 130 TEL. 93 443 85 26 AV. PARAL·LEL, 200 TEL. 93 425 38 63

DEL POBLE SEC

PRESENTA EN EXCLUSIVA EN DICIEMBRE

Todos los jueves, tarde y noche

Orquesta

LOS CATINOS

y todos los viernes, sábados y domingos, tarde y noche

Diputació, 94 • www.saladefiestastango.com L1 (Rocafort) • L3 (Pl. Espanya)

CARACOLES BACALAOS CARNES Y VERDURAS A LA BRASA EMBUTIDOS IBERICOS PAN CON TOMATE

www.labodeguetabcn.com

5 TAL, 7 HOSPI 0 35 64 3 27 TEL. 9

Combinats, còctels, copes, etc... Gran assortiment de tapes. Vine a tastar les nostres croquetes. CENT ANYS AL ‘‘CHINO’’ ENS AVALEN

Blai, 47 y Blasco de Garay, 13 (Poble Sec) Reservas: Tel. 93 442 08 46

La França Hostal per a parelles intimitat, discreció i luxe www.lafransa.com C/ La França Xica, 40 Tel. 93 423 14 17 PARAL.LEL OH! 13


Els fogons del... Braseria O Meu Lar O Meu Lar (carrer Margarit, 24 / Poble-sec) De 13.30 a 16.30 i de 20.30 a 00.30 h. Dimarts i diumenge nit tancat, excepte festius Telèfon 93 329 70 74 La família Rodriguez, procedent de Lugo, va crear al 1989 aquest restaurant rústic, acollidor i familiar per gaudir menjant. Les racions són generoses com és tradició a les famílies gallegues i el menjar saborós. L’Antonio, el cap de família ha combinat la tradició gallega amb la seva experiència en restaurants i marisqueries de Barcelona, on va arribar al 1970, creant un restaurant que és un referent a Barcelona en cuina gallega. El restaurant O Meu Lar porta els autèntics sabors de Galícia. Carn gallega feta la brasa de carbó natural, que es cuina davant dels comensals; i també peix de gran qualitat: pop gallec, cloïsses, gambes, bacallà a l’estil “O meu lar” i marisc per encàrrec. A més de postres casolanes com Cañitas de Santiago, pastís de pinyols, Oreja de Fraile o Tarta de Santiago. La bodega també és destacable amb vins de La Rioja, Ribera del Duero, Navarra Mencias, Godellos, Albariños, Penedès i Empordà. I si es vol tastar de tot una mica, el millor és demanar el pica-pica on degustar una mica de cadascun dels millors plats a l’estil O Meu Lar. MARTA TELLO

Façana de la braseria O Meu Lar (Margarit, 24)

Percebes, navalles, cloïses... El millor marisc

Carns gallegues a la brasa

BRASA NATURAL - COCINA A LA VISTA Carnes gallegas y Pescados, Cordero, Cochinillo de Burgos, Almejas, Pulpo gallego, Calamarcitos, etc... Extensa bodega

www.omeular.es

14 PARAL.LEL OH!

MARGARIT, 24 (Poble-sec) Tel. 93 329 70 74


DESAYUNOS - CAFETERIA - MEDIODIA MENU MEDITERRANEO CARNES ARGENTINAS A LA BRASA Especialidad en ‘‘Ojo de bife’’ ANGUS

PASTAS ARTESANAS ITALIANAS, PIZZAS Y ENSALADAS

Servicio de cocina ininterrumpido de 9,30 a 24 h. CERRADO LUNES

PRINCESA, 53 (esq. Comerç) Tel. 93 310 10 20 www.restauranteelforo.com

La Bella Napoli

RISTORANTE PIZZERIA

Forno a legna Pizza da portare Todos los días de 13,30 a 16h. y de 20,30 a 24h.

Villarroel, 101 (junto Aragó) Reservas: Tel. 93 454 70 56

POETA CABANYES, 43 TEL. 93 187 25 13

Bones Festes i millor 2013 !!!

PARAL.LEL OH! 15


16 PARAL.LEL OH!

Paral·lel OH! 9  

Revista gretuïta de l'Avinguda del Paral·lel de Barcelona

Paral·lel OH! 9  

Revista gretuïta de l'Avinguda del Paral·lel de Barcelona

Advertisement