Page 6

6

tweeluik door Esther Meisel & Isabelle Zumbrink fotografie Creatieve Munitie & Het KunstExpress Maatjesproject opmaak Kim Broekmeulen

Kunsteducatieve samenwerking Nicole Broeders en Susanne Buter vormen de harde kern van Creatieve Munitie, een flexibel, open samenwerkingsverband dat op een eigenzinnige manier verbindingen wil leggen tussen de onbevangenheid van kinderen en het gedrag van volwassenen. Met als uitgangspunt, de bezorgdheid over en zorg voor een eerlijke wereld voor onszelf en de volgende generatie. Het kunst- en doeboek Creatieve Munitie is het eerste project dat voortkomt uit dit samenwerkingverband.

Creatief uitdagen ‘Door onze jarenlange, brede ervaring in en met de creatieve industrie en omdat we inmiddels schoolgaande kinderen hebben, zijn we ons steeds meer bewust geworden van het feit dat kinderen van nature zonder conditionering, anders denken, creatiever, origineler en authentieker zijn. Helaas wordt dit buiten de kaders denken al snel afgestraft zowel binnen onze huidige maatschappij als binnen het onderwijssysteem. Kinderen worden niet meer uitgedaagd, ze worden eerder afgeremd. We stimuleren vooral de linker hersenhelft. De maatschappij, die sterk aan het veranderen is, vraagt om hele andere kwaliteiten, zoals creativiteit, kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Kunst leert je op een andere manier kijken en begrijpen. Door het ontwikkelen en aanbieden van creatieve, kunsteducatieve activiteiten en producten willen we kinderen prikkelen, uitdagen en aanzetten tot duurzamere keuzes. En daar gaat Creatieve Munitie over. Een eigenzinnig en inspirerend kunst- en doeboek met dertig verschillende creatieve projecten en ideeën van Nederlandse ‘kunstenaars’ voor kinderen in de lagere schoolleeftijd. Veel ‘geëngageerde kunstprojecten’ richten zich primair op volwassen. Wij willen ons graag samen met kunstenaars specifiek richten op kinderen. Kinderen kunnen direct zelf met het boek aan de slag. Samen maken ze dan de wereld van vandaag een beetje beter, mooier, eerlijker of blijer’.

s Nicole Broeder

Susanne Buter

Profile for ZiZ magazine

ZiZ Magazine Juni 2013  

Hét online magazine voor en door ondernemende vrouwen! inspirerend, informerend, profilerend...

ZiZ Magazine Juni 2013  

Hét online magazine voor en door ondernemende vrouwen! inspirerend, informerend, profilerend...

Advertisement