Page 1

2011-2018

ZIYANG LIN


CONTENT Master of Architecture Design Works The Nest Residensial apartments

Middles & Wedges Middle School

Living, Not Surviving

Refugee accommodation

Bachelor of Architecture Design Works Mountain & River Public Stadium

Ecological City Urban Planning

Other Works Fabrication Works Graphic Works Design Research


The NEST Building Type: Residencial apartments Graduate studio work Year: 2017 Partener: Shufan Zhang, Jugal Ahuja Area: 456,316ft2 (50,701m2) Location: Detroit, MI

The city of Detroit has proposed a series of greenways running parallel to the Dequindre cut, all the way to the riverfront. Our site sits on one such greenway at the intersection of East Jefferson Avenue and Joseph Campau.The proposed greenway with enhanced pedestrian and community oriented designs. will pave way to a more residential and public friendly environment. We would like to take advantage of the urban placement of our site and promote a highly sustainable project which would not only act as a destination for future investments, but also be the pilot project for a sustainable approach towards construction as well as living conditions.


Taking ofof this intersection, ourour project draws sitesite lineslines and and angles fromfrom theirtheir specific identities. Block A Takingforward forwardthe theinfluences innluences this intersection, project draws angles speciiic identities. Block getsfrom its form from being parallel and perpendicular E Jefferson Ave and BlockJos B and C, from Jos gets itsAform being parallel and perpendicular to E JeffersontoAve and similarly, Blocksimilarly, B and C, from Campau. Additionally, Campau. Additionally, historically important Albert Kahn building innluences on each of the blocks. While the historically importantthe Albert Kahn building has heavy influences on eachhas of heavy the blocks. While Block A attempts at formulating Block A attempts at formulating a visual and physical dialogue with the building, Block B takes up a more horizontal ararangement visual and with physical dialogue the building, Block B takesasupwell a more horizontal aarrangement with a low height in reverence a low heightwith in reverence to the building as accentuate pedestrian friendly environment. to the building as well as accentuate a pedestrian friendly environment. The tilt taken by Block B facilitates a clear vision The tilt taken by Block B facilitates a clear vision of the Kahn building from E Jefferson. Block C draws lines from theof the Kahn building E Jefferson. Block C draws lines from the building and angles from Jos Campau. building and from angles from Jos Campau.


Sustainable Diagram


Community Diagram


East Elevation

Site Plan

West Elevation

View from E-Jefferson


Wall Section

Wall Section

Plan Detail

Plan Detail


Middles & Wedges Building Type: Middle School Graduate studio work Year: 2016 Area: 440,000ft2 (49,000m2) Location: Ann Arbor, MI

Middle school students are at the age of exploring the surrounding world. Apart from the knowledge in class, they also learn from social interactions, from the varieties of activities they participate in. The project aims at creating a place for students to fully develop themselves. In general, learning happens everywhere in the building. Wedges are adopted to create different levels of interactions -between good friends, among classmates, among same grade students, among different grades and the most importantly, between individuals and nature.


The massing is formed by inserting wedges into a bar. The strategy of inserting wedges has several advantages: 1. Accommodating programs in wedges create spatial relationships; 2. Wedges for classrooms create classroom groups, and divide different grades; 3. The space in-between wedges provides public zones for circulation, social activities and group work; 4. The edges of the wedges can serve as load-bearing walls that are used as structural element and also accomodate circulation ramps between wedges.

A-A Section A-A Section

Site Plan


Render

Program

The Use of Wedges

B-B B-BSection Section

Circulation


A

B

B

A

Ground Floor Plan

Second Floor Plan


Third Floor Plan


Eco-City Project Type: Urban planning Undergraduate studio work Year: 2015 Area: 187,300m2 (1,685,700ft2) Location: Dalian, Liaoning, China

The site is located on the coast of Dalian. The area is span-new achieved from land reclamation. Without the restriction of the existing road network and building, the land is totally open to a new system. This condition provides a chance to work out a new methodology in urban planning, a system both practical and is able to meet the need of future use. Different from conventional design method, the formation of the new district tend to be more ecological. Firstly, the road network is oriented by zoning, the shape of the zones is largely decided by the best of use; Secondly, I create high-speed road to connect the zones and secondary roads for traffic in zones to increase efficiency; Thirdly, design the different systems in different layers to ensure the consistency of the systems.


Three Leading Ideas in the Scheme: Design Interpretion site is a reclaimed land, which gives us a chance to work out •The Zone-oriented road network our new methodology in urban planning. We wish the scheme to Traditionally, the road network determines the division of zones and sacrifice be both practical and able to meet with the need of future use. the practical use ofwe each district. This projectthree starts from zoning and manages After research, inally summarized guiding philosophy of to give each district an organic shape based on building typology that most this design: benefits the user. 1. Taking building group as the principal Traditionally, the road network deterelement. •mines Efficient traffic the spatial of a design and sacriiice the practical To to theBut increasingly fast lifestyle, use adapt of each district. the ultimate purpose of urban Economic and primary roads connect different groups but do planning should be facilitating the citizen. So we decidTechnical Norms ed togo give each function its best shape forcars use and not through themgroup but branches lead into then groups. plan the road network. residence 305936㎡ the Instead of the streetscape, people culture&sport 141545㎡ only see green plants along a primary road. clas- scientiiic 205862㎡ 2. Dividing the function of primary road siiica- office 212159㎡ and branch. To adapt to the increasingly fast lifetion commerce •style, Layered urban 990132㎡ primary roadssystems connect different groups but do building area 132004㎡ not ensure go through but branches lead systems, cars into the To thethem consistency of the the site area 187268 187268㎡ groups. Insteadare of streetscape, people onlypedestrian, see green components designed in layers: green area 763000㎡ plants along primary road. green plants, road and building groups all has its totali- plot ratio 1.5893 building density0.21189 own enclosed system. 3. Systematic design. Each element in this plan has their own system and can be separated.

Site Frmation Process

greening rate

0.35337

2003

2005

2006

2007

2009

2010

2012

2015

Surrounding Network SurroundingRoad Road Network

Urban Urban Viewpoint Scene Node

G r e e n i n g & Wa l k i n g System A walking belt alone the sea connects the zones and promote outdoor exercise. With a relatively high greening s p a c e rat i o, a m o re ecological life style is proposed in this new region.

Traffic System The function of main ro a d s i s co n n e c t i n g different zones without going through them. Some branches can lead cars in to the zones. This measure can increase the traffic efficiency of this area.

Building Zones System The shape of all the b u i l d i n g g ro u p s a re determined by their practical use and the terrain instead of the road network.

SiteContext Location Site

Ecological City 1.Higher proportion of green; 2.Closed walking system; 3.Building groups grow naturely; 4.Efficient transportation


noisy

silence

Three and two Threelandscape landscapenodes nodes and twovertical vertiaxises cal axises

One to from the coast viewpenetration Sea scene Onelow lowstoried storiedbelt beltextending extending origi- Coastal nal area

Noise distruibution inner area to to the Noise distruibutionfrom from inner area seaside the seaside

tall

low

Skyline


office

shopping

residency

culture

science

hotel

Podiums Podiums connect connect with with eachother to form a eachother to formbig a roof deck for leisure and big roof deck for leiroof greening.

C o m area m e r c is i a ldesigned area is The designed for Pedestrain. for walking. The Tshape h e s hand a p e briges a n d b rconiges connecting upper floors floors necting upper eenlarge n l a r g e ffrontage r o n t a g e ffor or shopping shopping

T h e r resident e s i d e n c i adistrict l zone The locates along thethe riverriver with locates along queit environment and with queit environgood view ment and good view

This area is on is the corner of This area on the the coast of line,the next coast to the corner park and become a tourism line, next to the park node become of the areaa tourism and node of the area

The research area Thescientific tech area is deis designed low signed to to be have of low building and to height buildingdensity density let to allow seascape seascape in. in.

The resort is on The resorthotel hotel is the on endpoint of theofwhole the endpoint the area, becoming northern ahole area, becoming node of thenode area. of the another area.

sure and roof greening.


Office Zone

Commercial Zone

Scientific Research Zone

Hotel

Residencial Zone

Culture District


Mountain & River Building Type: Gym Undergraduate studio work Year: 2015 Area: 16,000m2 (177,778 ft2) Location: Suzhou, Jiangsu, China

This project is designed to hold big events and competitions but also can serve as a public gym during the pause between events. Located in Suzhou the site of the project is part of the new-launched city center urban planning. With its significance as a potential landmark of the city, the design focus on providing a sense of local character with architectural language. R i ve r a n d m o u n ta i n a re t wo important components of the conventional impression of Suzhou. Mountain represents strength while river stands for beauty and softness. A combination of softness and sharpness becomes the main idea of the project.


Site Plan

Ground Floor Plan


View from the evacuation platform Curved sunsheld on the east and west facades reduce direct sunlight.

Interior View The stadium is supposed to hold 2500 audience. Roof supported by curviliar long-span beam can introduce sunlight during daytime

Perspective of the main entrance The main entrance adopts curviliar metal facade with LED spots on it.


Living, Not Surviving Building Type: Refugee Accommodation Graduate studio work Year: 2016 Area: 128,325ft2 (50,701m2) Location: Paris, France

Fifty years ago, the Albert Tower was built to accommodate people from the various cultural background. Designed by Edward Albert, it once was the highest residential tower in Paris representing the good wish to build an open, equal and liberate society. Over the past several years, Paris has been concerned about the increasing refugees. The intensified social contradiction reminds people of Edward Albert's original dream. The project focuses on providing possible habitation and occupation for refugees. Connecting itself to Albert Tower, the new building continues Albert's idea of multi-cultural living and social interaction. It also serves as a interim habitant for newly entered refugees to get prepared for the new life


Accommodating Strategy The proposal is concoposed of three parts-- a refugee community, public area and a market. Market and public area works as intersections while refugee community is more isolated in respect to their cultural and religious tradition. In this work, a market selling traditional Syria and Sudan products provides a platform for social interaction between refugees and Paris citizens. The market also provide refugees with jobs. Apart from housing units in the community area, places like group work area and activity center enhance communication inside the community. Small education institute is also established for volunteers to teach refugees French and basic marketing knowledge.

Conventional Refugee Accommodation

Site Plan

Resident (Refugee)

Public

Circulation


Axonometric


4-5th Floor Plan

6-7th Floor Plan

1st Floor Plan

2nd Floor Plan

3rd Floor Plan

8th Floor Plan


C-C Section

B-B Section

A-A Section


OTHER WORKS Fabrication Works Graphic Works Design Research

Onion (2016)

Digital fabrication work Tool: 7-axis robots KUKA KR6 Partener: Allison Ford, Francisco Salgado


Process Fabrication Process

Concept Concept

Permutations PERMUTATIONS


Joints

Dressing Light (2016) Digital Fabrication Work Partener: Wei Wu, Xiaofei Wu

PERMUTATIONS

Lighting


Impression (2016)

Digital fabrication work Tool: CNC router Partener: Max Neiswander, Lisa Kuhn, Aditi Choudhary

Synthetic Garden (2018) Thesis work


VINEA RECREATUR AURA

FRUMENTUM SCELERISQUE IMPERIUM

Function: purify air; absorb carbon dioxygen; release oxygen Life span: 5 years Modes of reproduction: manually cloning Dimension: 2-6m (6-18ft) above ground, 1-1.5m (3-4.5ft) underground

Function: Heating and cooling surrounding environment Life span: 3 years Modes of reproduction: manually cloning Dimension: 0.8-1.5m (2.4-4.5ft) above ground, 0.1-0.3m (0.3-1ft) underground

Intensified air-purifying leaves

SIGNUM ENHANCER Function: Enhance digital signal Life span: 5 years Modes of reproduction: mannually cloning Dimension: 1-2m (3-6ft) above ground, 0.2-0.5m (0.6-1.5ft) underground Signal enhancer

Stem growing along upholder, transmiting air and nutrition

Heating&cooling granule

Rotatable stem

Nutrition core

Stem transmiting digital signal

Thermal sensor Heating&cooling granule

Transmit nutrition, air andwaste Filled with photosynthesis

Signal enhancing wire

Spread root keeping the plant erected

Root going deep into the soil Sensor

Air filter before releasing

Signal searcher

PLANT LUMINATIONE Function: Provide lumination Life span: 2 years Modes of reproduction: mannually cloning Dimension: 2-2.5m (6-7.5ft) above ground, 0.2-0.5m (0.6-1.5ft) underground

Luminating bloom

Luminating flower

ATCG -Synthetic Biological Technology Proving Ground Near Snowfield

1

6

18

2 2

27

5

7

7 8

3

9

11

4 10

8 12

12

13

15

16

17

14

Curved stem holding upholder

19

20 21

1. Library 2.Library Storage 3.Gym 4.Gym Storage 5.Auditorium 6. Control Room 7. Lab 8. Lab Assistance 9. Digital Lab 10. Restroom&Storage 11. Social Area 12. Chemical Lab 13. Fabrication Lab 14. Lab Storage 15. Cultivation Lab 16. Office 17. Temporary Accommodation

22 23

18. Cultivation Soil 19. Soil With Thermal-control Bacterial 20. Soil With Nutrition-generating Bacterial 21. Soil With Biomass-converting Bacterial 22. Soil With Waste-degrading Bacterial 23. Mechanical Room 24. Nutrition Generator 25. Power Generator 26. Air Pump 27. Exchanger

24

Luminating bloom

25 26

26

SECTION 1:150

Luminating flower

SCELERISQUE IMPERIUM BACKTERIAL Function: Thermal control Life span: 2 years Modes of reproduction: Self devision

CLOSTRIDIUM IGNOMINIA DIRUTAE Function: Waste degrading Life span: 6 Month Modes of reproduction: Self devision

SACCHARUM PRODUCENDO BACTERIALIBUS Function: Generate bio-mass Life span: 1 year Modes of reproduction: Self devision


Rusting (2017)

Representation work

Topiary Garden (2017) Representation work


Buddhist College Project Type: Design Research Year: 2015

Using modern architectural language to build a Buddhist college with traditional Chinese architecture features is the main idea of the work. The project is about trying out a new design method based on the natural quality of components in Sketch up. Different from overall planning leading the whole plan, I start from designing little nodes and then assemble them to form the whole area. Element

Pavage & Stair

Water

Roof

Floor

Wall & Column

Plant

Small Assemble Experiment

wall, Roof, Roof, wall, column, water, pavage, loor and column, water, plants are basic elements in Chipavage, nese floor traditional gardens. and plants are this scheme, we basic In elements break the elements into pieces in Chinese and recombine them. The methodology its the traditional spread-point building groups gardens. well. By adding details

the little eleIn thistoments project, in sketch up, we are able to the basic thorough the design effectively. elements are designed ahead of overall planning. The

Design Interpretion methodology fits the Chiese traditional building groups Ourwell. leading thought of this scheme is using modern archiarchi tectural language to build a traditional Chinese yard and create Buddhism conception. Tradition Chinese architec-

By adding details and making changes basic ture is often made of wood structure, howeverto wethe adopt large amount of steels and glass in this design. Different elements as components in sketch up, the whole from overall planning leading the whole plan, we start project isdesigning formedlittle automatically. from nodes and then piece them together to form the whole area.

Perspectives & Sections

section1

section2

section3

section4


Parametric Design Project Type: Design Research Year: 2015

The work focuses on Studying how parametric tools could assist in architecture design. Parametric tools provide varieties of spacial qualities by adjusting certain leverage data. A series of projects based on one algorithm in grasshopper is generated in this research.

FundamentalData Figure Leverage

Response to Program&Circulation Response to Function

Space Generated

Generating Space

Possibile Projects

Possibile Function Generated from the Arithmetic

Treshold=42 Treshold=42

Green Belt Green Belt

By moving the basic points under a platform, a leisure park between blocks is generated

Treshold=35 Treshold=35

Treshold=28 Treshold=28

Commercial Center Commercial CenterAn organic-shaped shopping mall come to exist by controling the height

Treshold=21 Treshold=21

Office Building Office BuildingWe can generate loors by the arithmetic and eventually get an office building.

Treshold=14 Treshold=14

Treshold=7 Treshold=7 Square Structure By keepingZone the UV curves, a innovent structure can be placed in a public square. Community Activity


Ziyang Lin (734)7094426 liziyang@umich.edu

Lin ziyang portfolio issuu250  
Lin ziyang portfolio issuu250  
Advertisement