Page 1


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2008

2009

Τα νέα μας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας θα γίνει τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα στο PALACE CINEMAS στο Βλητέ Σούδας.

ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Οι ημέρες που θα παραμείνουν κλειστά ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο θα είναι για μεν τα Χριστούγεννα οι: 24/12, 25/12 και 26/12 ενώ για την Πρωτοχρονιά θα είναι οι: 31/12, 1/1 και 2/1. . Τις υπόλοιπες ημέρες ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο θα λειτουργήσουν κανονικά.

Προσέλευση παιδιών που θα συμμετάσχουν: 4:30 μ.μ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Όλα τα παιδιά εκείνη την ημέρα θα φύγουν από το σχολείο στις 2:30 είτε με τα σχολικά είτε με τους γονείς τους για να προλάβουν να ξεκουραστούν για την απογευματινή παράσταση. ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός.

H πρώτη συνάντηση γονέων για το καινούργιο σχολικό έτος πραγματοποιήθηκε στις 29 Οκτωβρίου και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη συνεργάτη του σχολείου μας πρώην σύμβουλο προσχολικής αγωγής κυρία Αγγέλα Μάλμου για τις σύγχρονες τάσεις της προσχολικής αγωγής, τον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε μαζί με τα παιδιά και τους στόχους που θέτουμε γι’ αυτή τη χρονιά.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ  Με αφορμή τη θεματική ενότητα για το βιβλίο που επεξεργαζόταν στην τάξη, ο παιδικός σταθμός επισκέφθηκε την . Παιδική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων. Τα παιδιά ξεναγηθήκαν στους χώρους της και διάβασαν πολλά παιδικά βιβλία. Έμαθαν επίσης τον τρόπο που . πρέπει να διαβάζουμε και να προσέχουμε τα βιβλία.

Με αφορμή τον εορτασμό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και τη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, τα προνήπια και τα  . νήπια επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της 115 Πτέρυγας Μάχης. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πολεμικά αεροπλάνα, τους τρόπους διαφυγής καιδιάσωσης αλλά και τα μηχανήματα που χρησιμοποιούν στις αποστολές τους.


ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ  Με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής επετείου επισκέφθηκε το νηπιαγωγείο μας ο παππούς Χρήστος Κοντάκης ο οποίος στον πόλμο του ‘40 ήταν . στρατιώτης. Ήρθε στην τάξη μας, κουβέντιασε με τα παιδιά, τους διηγήθηκε τις δυσκολίες που πέρασαν τότε και τους έδειξε τα αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν, όπως την καραβάνα για να φάνε στα σισίτια, το παγούρι που είχε μαζί του, το σουγιά που χρησιμοποιούσε, τη θήκη για τις σφαίρες και μια φωτογραφία δική του από τον πόλεμο. Τα παιδιά τον βομβάρδιζαν με ερωτήσεις για το πως κατάφεραν να επιβιώσουν και να γλιτώσουν από τη . μανία του Γερμανού εισβολέα. Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των παιδιών από τη αφήγηση και η φαντασία τους κάλπαζε με γοργό ρυθμό ώστε μπαίνουμε στον πειρασμό να σας αναφέρουμε μερικές ενδεικτικές ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά: ; - Γιατί δεν πέθανες; ; - Κρύωνες; ; - Τι τρώγατε; - Πως περπατούσες χωρίς παπούτσια πάνω ; στα χιόνια; Ένα παιδί μάλιστα, τελειώνοντας η αφήγηση, παραδέχτηκε ότι συγκινήθηκε πολύ.

 Γιορτάσαμε και φέτος στις 17 Νοέμβρη την επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. . Με τα παιδιά ζήσαμε, στη σφαίρα της φαντασίας, τα γεγονότα που συνέβησαν τότε λεπτό προς λεπτό. Φωνάξαμε το σύνθημα που έλεγαν οι φοιτητές και προβληματιστήκαμε για τη συμπεριφορά των τυρράνων της δικτατορίας. . Τέλος, κάναμε κατάθεση λουλουδιών μπροστά στην εικόνα του άγνωστου φοιτητή αφού τηρήσαμε ενός λεπτού σιγή.

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ Η ενημέρωση ήταν εποικοδομητική και οι γονείς συζήτησαν μαζί της για τα θέματα που τους απασχολούν. Ακολουθεί ενδεικτική βιβλιογραφία προτεινόμενη από την κα Περαματζέλη) για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Στις 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του παιδικού σταθμού ενημέρση για τους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο προνήπιο και το νηπιαγωγείο με θέμα τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση από τη συνεργάτη του σχολείου μας παιδοψυχολόγο κυρία Περαματζέλη Φωτεινή.

Τι μπέρδεμα! Τι κάνουν ο μπαμπάς κι η μαμά; Ο Περ, η Ίντα και το Μικρούτσικο Βιολογικό φύλο, κοινωνικό φύλο και ταυτότητα του Εγώ Το σώμα μας Θέλω να μάθω για το σεξ Η σεξουαλική ζωή Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό σχολείο με τη μέθοδο Project Σεξ και συναισθήματα Κουβεντιάζοντας για το σεξ με τα μικρά μας παιδιά

Σύγχρονη Αγωγή Σύγχρονη Αγωγή Ηράκλειτος ΕΠΕ Ελληνικά Γράμματα Α.Σ.Έ. ΑΕ Καστανιώτης Σμυρνιωτάκης Ελληνικά Γράμματα Κάτοπτρο Θυμάρι


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2008

2009

Τα νέα μας

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας θα γίνει τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο PALACE CINEMAS στο Βλητέ Σούδας. Προσέλευση παιδιών που θα συμμετάσχουν: 6:30 μ.μ. Η γιορτή προβλέπεται να τελειώσει στις 20:30.

Την ημέρα αυτή όσα παιδιά φεύγουν καθημερινά στις 13:30 θα σχολάσουν κανονικά. Όλα τα άλλα θα σχολάσουν στις 14:30.

Την Τρίτη 23 Δεκεμβρίου το δημοτικό σχολείο θα είναι κλειστό.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΤΡΙΜΗΝΟΥ Οι βαθμοί του Α΄ τριμήνου για όλες τις τάξεις θα δοθούν την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου. Για την ακριβή ώρα προσέλευσης και τις λεπτομέρειες θα σταλεί σε όλους τους γονείς ενημερωτικό σημείωμα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ Η γνωστή και καταξιωμένη συγγραφέας Στέλλα Αρκάδη, η οποία στις 28 Νοεμβρίου τιμήθηκε από τους φορείς του τόπου μας σε ειδική εκδήλωση, επισκέφθηκε στις 27 Νοεμβρίου και το Σχολείο μας και συγκεκριμένα την Γ΄, τη Δ΄ και την Ε΄ τάξη. . Τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα διαβάζοντας το βιβλίο της “Παραμύθια της γης” και είχαν την ευκαιρία να περάσουν μαζί της αξέχαστες στιγμές.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Αρώνι. Την ημέρα αυτή θα μπορούν να κοινωνήσουν όσα παιδιά έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Παραμονές των εορτών των Χριστουγέννων, πολλές τάξεις του Σχολείου θα επισκεφθούν διάφορα ιδρύματα (Γηροκομείο, φυλακές, ειδικά σχολεία κλπ) της πόλης για να πουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές. Για το λόγο αυτό όσοι γονείς θέλουν μπορούν να στείλουν στο Σχολείο δώρα και παιχνίδια που δε χρησιμοποιούν τα παιδιά τους αλλά είναι σε καλή κατάσταση για να μπορούν να δοθούν στους χώρους επίσκεψης.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΕΛΕΗΜΟΝΑ Στις 12 Νοεμβρίου, γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα, προστάτη του Ακρωτηρίου, η ΣΤ' τάξη με τη σημαία του Σχολείου, συμμετείχε στον επίσημο εορτασμό και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Μοναστήρι, στον Παζινό.

ΠΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ; Μετά τις διακοπές το Σχολείο θα αρχίσει τη λειτουργία του στις 8 Ιανουαρίου 2009.

Ενθουσιασμένη όμως από την επίσκεψη φαίνεται να έμεινε και η ίδια η συγγραφέας:

“Μερικές ώρες με τα παιδιά των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου. Η πρώτη έκπληξη το μαγευτικό τοπίο, το κτήριο, οι δάσκαλοι, οι μαθητές ή να βάλουμε πρώτη την ψυχή του σχολείου: τα παιδιά. Σήμερα μιλήσαμε για ένα βιβλίο - Τα Παραμύθια Της Γης. Τα παιδιά είχαν προετοιμάσει τη γιορτή αυτού του βιβλίου. Έτσι την είδαν, με τις ζωγραφιές τους και την ωραία ατμόσφαιρα που δημιούργησαν με τους δασκάλους τους. Απορίες, ερωτήσεις ευθείες, καθαρές, έξυπνες. Θελουν να μάθουν πως γεννιέται η ιδέα για ένα βιβλίο, αν το παραμύθι έχει πάντα ωραίο τέλος, πώς έρχεται η έμπνευση, τι περιμένει ο συγγραφέας από το γράψιμο, από πότε άρχισε να γράφει... Ένα ακροατήριο που όλοι όσοι γράφουμε θα θέλαμε να έχουμε πάντα. Συγχαρητήρια στους αφοσιωμένους δασκάλους τους και τη διεύθυνση του σχολείου.” Στέλλα Αρκάδη (συγγραφέας)


ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Στις 17 Νοέμβρη ημέρα αφιερωμένη στο Πολυτεχνείο όλοι οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν την πολύ ωραία γιορτή που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Δ' τάξης. Στη γιορτή αυτή εκτός από το χρονικό, τα ποιήματα και τα τραγούδια, έγινε και προβολή βιντεοταινίας που αναφέρεται στις ημέρες του ξεσηκωμού των φοιτητών και στη συμπαράσταση του λαού της Αθήνας, καθώς και στο γκρέμισμα της εισόδου του Πολυτεχνείου από τανκ και στις ενέργειες της στρατιωτικής χούντας.

Στις 14 Νοεμβρίου, η Γ1 τάξη με το δάσκαλό της, κ. Βαγγέλη Κοκοτσάκη, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της τοπικής εφημερίδας “Χανιώτικα Νέα”, στο Βιοτεχνικό Πάρκο στη Σούδα. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τον τρόπο έκδοσης της εφημερίδας και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος για την τυπογραφία.

 Στις 18 Νοεμβρίου, η Δ΄ τάξη επισκέφθηκε το Μουσείο σχολικής ζωής στα Νεροκούρου με αφορμή σχετικά . μαθήματα του σχολείου.

.

 Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, οι μαθητές της Γ2 τάξης με τη δασκάλα τους κ. Δανάη Σπαντιδάκη, επισκέφθηκαν το βυρσοδεψείο του Κ. Ανδρέα Σεργάκη στα Ταμπακαριά στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος στην Ευέλικτη Ζώνη για τα επαγγέλματα που εξαφανίζονται.

SOMETHING SPECIAL “Describe the best place you have been to” I hadn't seen any special place, until last night. Last night I had the best dream ever. I was in a place named “Dreamy town”. It was full of animals with many colours. Pink, blue, orange, purple, yellow…. . All of them were made of candy!!! The flowers were made of chocolate, the trees of lollipops and you could even touch the sweet pink clothes. All the people there were kind. They all had work and the money was the “zebra caramels”. There wasn't school and the children were playing outside all day. As all people, I had a house! The walls were made of chocolate and the roof of sugar plants. Our clothes were made of sweet cotton and we could sleep as long as we wanted. I went for rides with my lollibike , I had picnics with my friends and … then… I woke up for school. Oh …, all in all it was a special dream which I'll never forget. Papakostanti Xanthippi 10th November 2008

Ο Δ/ντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου εύχονται στα παιδιά του και στις οικογένειές τους χαρούμενες γιορτές με πολλή ξεκούραση και πολλή πολλή υγεία.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ 2008

Τα νέα μας

2009

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου πρόκειται να παραλάβετε την αναλυτική βαθμολογία Α΄τριμήνου για το Γυμνάσιο καθώς και την προαξιολόγηση για το Λύκειο:

 Η Α΄Γυμνασίου επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής που στεγάζεται στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Νεροκούρου στις 6 Νοεμβρίου.

Α΄ Γυμνασίου: Β΄ Γυμνασίου: Γ΄ Γυμνασίου:

5:00 - 5:30 μ.μ. 5:30 - 6:00 μ.μ. 6:00 - 6:30 μ.μ.

Α΄ Λυκείου: Β΄ Λυκείου: Γ΄ Λυκείου:

6:30 - 7:00 μ.μ. 7:00 - 7:30 μ.μ. 7:30 - 8:00 μ.μ.

Σ τ ο Μ ο υ σ ε ί ο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη και η Γ΄ Γυμνασίου στις 27 Νοεμβρίου. Το τμήμα της παρέλασης, τις τελευταίες ώρες στις 5  Νοεμβρίου επισκέφθηκε την καφετέρια “Κουκουβάγια” για το καθιερωμένο -πλέον- κέρασμα από τον κ. Θεοδωρόπουλο. Η Γ΄ Γυμνασίου ετοίμασε και παρουσίασε τη γιορτή  αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚH ΟΜAΔΑ Η δεύτερη ορειβατική μας εξόρμηση πραγματοποιήθηκε στο οροπέδιο της Ταύρης την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Πεζοπορήσαμε μία απόσταση 7,5 Km από την πλατεία του χωριού Ασκύφου μέσα σε ένα καταπράσινο τοπίο. Στην επιστροφή σταματήσαμε στο σκοπευτήριο όπου μας υποδέχτηκε και μας φιλοξένησε ο κ. Κουφός, με την καθοδήγηση του οποίου οι μαθητές γνώρισαν το ολυμπιακό άθλημα Skip (σκοποβολή με τηλεκατευθυνόμενους στόχους). Στη συνέχεια καθίσαμε για μεσημεριανό φαγητό στην ταβέρνα “Πανόραμα”. Μας έμεινε αξέχαστη η ημέρα αυτή!

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Προγραμματίσαμε την τριήμερη χειμερινή ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ή - ψ υ χα γ ω γ ι κ ή μ α ς ε κ δ ρ ο μ ή ν α πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο. Αναχώρηση την Παρασκευή 19 και επιστροφή την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου. Για το ακριβές πρόγραμμα και κόστος της εκδρομής θα ενημερωθείτε εγκαίρως μέσω των μαθητών.

Η σχολική ομάδα πετοσφαίρισης (Volleyball)  προπονείται προκειμένου να εκπροσωπήσει το σχολείο στους σχολικούς μαθητικούς αγώνες. Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του  Ερυθρού Σταυρού και συνεισέφεραν στον πανελλήνιο έρανο που διεξήχθη από 15 Οκτωβρίου έως 30 Νοεμβρίου 2008.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου, τις 3 τελευταίες ώρες, προγραμματίζουμε να παρακολουθήσουμε την εγκεκριμένη παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης “Η ποντικοπαγίδα”. Το αστυνομικό θεατρικό αριστούργημα της Αγκάθα Κρίστι που διαγράφει μία θεατρική πορεία 56 ολόκληρα χρόνια σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου και που μέχρι σήμερα το έχουν παρακολουθήσει 13 εκατ. θεατές. Τιμή εισιτηρίου 6€


Θέλοντας να έχει και η τελευταία τάξη του Λυκείου μια πινελιά σε αυτή την εφημερίδα, ζητήσαμε από δυο παιδιά της, να αφήσουν τα μολύβια, να καθαρίσουν το μυαλό τους και να μας δώσουν κάποιες πληροφορίες για τους στόχους που έχουν, τις δυσκολίες της τάξης τους και βέβαια τις Πανελλήνιες. Τα παιδιά που μας βοήθησαν ήταν ο Πρόεδρος της τάξης Γιάννης Ορφανουδάκης και ο Γιώργος Λουράκης. Πιστεύετε ότι είναι δύσκολη η τάξη; Διαβάζετε όσο μπορείτε ή όσο θα έπρεπε; Γιάννης : Η τάξη είναι αρκετά δύσκολη και γι' αυτό διαβάζω όσο μπορώ. Γιώργος : Είναι η πιο δύσκολη τάξη και διαβάζω όσο μπορώ. Ποιες είναι οι απαιτούμενες ώρες διαβάσματος; Γιάννης : Περίπου 4 ώρες την ημέρα. Γιώργος : Περίπου 5 ώρες την ημέρα. Ποιοι είναι οι στόχοι σας; Γιάννης : Σκεπτόμουν για Δομικών έργων. της Μαγδαληνής Μουλά (Γ΄ γυμνασίου) Γιώργος : Ελπίζω Αστυφυλάκων. Με ποια κριτήρια διαλέξατε τη σχολή σας; Γιάννης : Τη συγκεκριμένη δουλειά την γνώρισα από τον πατέρα μου και μου άρεσε πολύ.Έτσι τη διάλεξα. Γιώργος : Μου αρέσει πάρα πολύ και επίσης δεν θα μείνω άνεργος. Η επιτυχία στις Πανελλήνιες είναι εύκολη; Γιάννης : Όχι βέβαια. Χρειάζεται πολύ διάβασμα και μεγάλη προσπάθεια. Γιώργος : Όχι. Γιατί υπάρχει δυσκολία στα μαθήματα και για να βγάλεις καλό βαθμό πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, που και πάλι μπορεί να μην τα καταφέρεις. Το σύστημα των Πανελληνίων είναι καλό; Τι θα αλλάζατε για να γίνει καλύτερο; Γιάννης : Πιστεύω ότι δεν είναι βολικό. Δίνουμε μαθήματα που δεν θα τα χρειαστούμε στην μετέπειτα ζωή μας. Γιώργος : Θα ήταν καλύτερο να δίνουμε μαθήματα που μας ενδιαφέρουν και θα μας βοηθήσουν στη δουλειά μας. Πόσο δύσκολη είναι η απόφαση για την κατεύθυνση; Γιάννης : Καθόλου. Πας εκεί απ' όπου μπορείς να πας στη σχολή που θέλεις. Γιώργος : Σύμφωνα με τα μαθήματα που τα καταφέρνεις, διαλέγεις και την κατεύθυνσή σου. Πιστεύετε ότι αξίζει να διαβάζετε για να περάσετε σε μια καλή σχολή, που όμως θα παίρνετε τα ίδια χρήματα με έναν άλλο που δεν διαβάζει και δεν θα περάσει σε καλή σχολή; Γιάννης : Αξίζει, γιατί δεν θα έπρεπε να μας μοιάζουν τόσο τα χρήματα, όσο το αν μας αρέσει και πως κάνουμε τη δουλειά μας. Γιώργος : Φυσικά και αξίζει. Πρώτα πρέπει να μας νοιάζουν τα ενδιαφέροντα της δουλειάς μας και τα χρήματα έρχονται δεύτερα. Γιώργο, ήρθες φέτος από την Κύπρο, όπου έμενες χρόνια. Για πες μας πώς είναι το σύστημα των Πανελληνίων εκεί; Υπάρχει διαφορά; Γιώργος : Είναι αρκετά διαφορετικό. Στο σχολείο δεν υπάρχουν κατευθύνσεις. Διαλέγεις και δίνεις εσύ τα μαθήματα που θέλεις. Δηλαδή μπορείς να διαλέξεις μισά θεωρητικά και μισά θετικά. Παιδιά, είστε 17 χρονών, μέσα στην εφηβεία. Αλλά δεν την ζείτε όσο θα θέλατε λόγω του σχολείου. Πείτε μας, τι θυσιάζετε για να διαβάσετε καθημερινά; Γιάννης : Δεν βγαίνουμε όσο θα θέλαμε. Είμαστε σπίτι και διαβάζουμε. Δεν είναι εύκολο αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να το κάνουμε. Γιώργος : Περιοριζόμαστε στο σπίτι. Πηγαίνουμε περιορισμένες μέρες και ώρες για καφέ και αυτό μας πιέζει, αλλά είναι τελευταία χρονιά και βάζουμε τα δυνατά μας. Σας ευχαριστούμε πολύ.

συνέντευξη

Με τις ευχές καθηγητών και μαθητών για μια πιο δημιουργική χρονιά, άρχισε η νέα σχολική περίοδος για την ΕΠΑΣ «ΖΗΤΑ» ειδικότητας Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών. Οι καθηγητές και οι μαθητές όρισαν τους νέους στόχους για τη χρονιά αυτή, το πρόγραμμα των εργασιών (ομαδικών και ατομικών), καθώς και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις που θα γίνουν σε διάφορους χώρους που έχουν σχέση με την ειδικότητα Μηχανοσυνθετών Αεροσκαφών. Ήδη οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης έχουν επισκεφθεί τρεις φορές την 115 Πτέρυγα Μάχης. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το συνεργείο Κινητήρων και το Υπόστεγο Συντήρησης και παρακολούθησαν εργασίες αποκατάστασης βλαβών, επιθεωρήσεις και λειτουργικούς ελέγχους των αεροσκαφών F-16. Στις 21 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν το Flight Simulator (εξομοιωτής πτήσεων) της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Αγία Τριάδα και είχαν την ευκαιρία να κάνουν εικονική πτήση και να παρακολουθήσουν ομιλία για το ρόλο και την αποστολή του εξομοιωτή στην εκπαίδευση των χειριστών της Ο.Α. Επίσης έχουν προγραμματιστεί διάφορες επισκέψεις, όπως στην 3Σ, εταιρία κατασκευής ιπτάμενων στόχων στη Σούδα, παρακολούθηση διαφόρων εργασιών στα εργαστήρια της 115 Π.Μ. καθώς και η καθιερωμένη επίσκεψη στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.


υ ο ί α Τα νέα τ υ ε λ ε τ

2008

2009

του

Έλατο! Έλατο! Τι όμορφο! Τι λαμπερό! -Τι είναι αυτό το όμορφο στολίδι πάνω σου; -Είναι οι μπάλες οι χρωματιστές μου. Με στολίζουν και με κάνουν μοναδικό. -Τι είναι αυτό το λαμπερό στολίδι πάνω σου; -Είναι τα φωτάκια που με κάνουν λαμπερό και μαγευτικό. Αχ, έλατο! Αχ, έλατο! Τι όμορφο! Τι λαμπερό!

υ ο ί ν α θρ

Μαντινά δα

Σαν το κ οπέλι έσ τειλα στον Άη Βασίλη γ ράμμα να στείλ ει εσένα ό ,τι ποθε κι εγώ δ ίς ε θέλω π ράμα. Ελευθερ

ία Παπα

σηφάκη,

Ε΄

Κασσιανή Γκάρλα, Ε΄

ήταν αιρό κ ν Μια α κι έν ρινο. τ ά ί ρ κ ο ν ετά Μια φ το έλεγα και μ υ υ ο ο τ π κι ρώμα τερά νος ένα χ ασε το ασ υ ο πράσι αι ρθε κ το έχ ή ς α ς ο ρ υ λ έ ί ο μ φ ατ αζί ήκε ο παρέ λοι μ ν Ο η . τ το βρ ο .Σ ίζα φυλλ αχος α γκρ αντά ι Τ ρ . βάτρ τ η ν φέ κκινο α λί μ τ ο κα το κό τη γαλάζι Σ . ή ροχ ες νσ άσπρ ραν β πήγα ν ι ε α φ κ έ α β έγινα ο φ μ α ε τ ν ν ν α σύ ώμ ωσα φύτρ τα χρ α α λ μ ώ Ο χ ες. ρούν . η, Α΄ παπα αρέα υδάκ π ο ή ε λ ρ α Γε μια κ ιάννα Μαρ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Στην Ιταλία τα Χριστούγεννα δε λένε κάλαντα. Όμως κάνουν γιορτές με το σχολείο τους και κάνουν πάρτι στο σπίτι τους. Στολίζουν τα σπίτια τους και στη σκεπή των σπιτιών βάζουν έναν Άη Βασίλη ή πάνω σε ταράνδους ή μόνο του. Στην Ιταλία φτιάχνουν επίσης κουλουράκια σε διάφορα σχήματα όπως Άγιους Βασίληδες, τάρανδους, ξωτικά, δώρα και χριστουγεννιάτικα δέντρα. Θεοδώρα Λουκοπούλου, Δ΄

4 1 7

3

ΒΑΛΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΣΕ ΣΚΕΨΗ !

2

6 5

8

1. Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς τα βρίσκουμε κάτω από το δέντρο μας 2. Τα παίρνουμε μαζί μας για να πούμε τα κάλαντα 3. Τα λέμε τις ημέρες χαράς τριγυρνώντας στα σπίτια 4. Το στολίζουμε τα Χριστούγεννα 5. Τότε χαιρόμαστε και περνάμε καλά 6. Το να στολίζουμε το δέντρο ή το καράβι είναι ένα από τα... 7. Υπάρχει στον ουρανό μαζί με πολλά άλλα. 8. Οι βοηθοί του Αγίου Βασίλη Νεφέλη Μπαρνιαδάκη, Ε΄ Χαρά Μαμαλουκάκη, Ε΄ Ραφαήλ Μπόζης, Ε΄

Εφημερίδα - τεύχος 7  

Εφημερίδα των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you