Page 1


Met liefde

geven & krijgen Geef een lach en je zal een lach ontvangen. Geef liefde en je zal liefdevol ontvangen worden. Wat je geeft, dat krijg je terug. Misschien niet in de vorm of op het moment waarop je het had verwacht want daar heb je niets over te zeggen. Geef daarom onbevangen en zonder verwachtingen. En krijg je iets moois? Ontvang het dan met open armen en een mooie glimlach. Want jij weet waar het vandaan komt. Ook de ontwerpers van TROLLBEADS willen jou iets geven. Achter iedere kraal zit namelijk een bijzonder verhaal. Hun dromen, filosofie en historie vormen de basis van de ontwerpen. Zo zal elke kraal, die jij jezelf geeft of die je krijgt, jou iets vertellen. En met die bijzondere kralen maak jij weer je eigen unieke verhaal. Het herinnert je aan een bijzondere gebeurte足 nis of doet je denken aan een dierbare. Je weet precies van wie en wanneer je die ene kraal gekregen hebt. Tussen de ruim 400 TROLLBEADS vind je altijd wel je eigen verhaal. In kleur, in vorm, in uitstraling of bete足 kenis. Ontdek de details in de kralen van 18-karaats goud of sterling zilver, bewonder het kleurrijke Italiaanse glas uit Murano, en geniet van de wonderbaarlijke edel足stenen en glanzende parels. Laat je inspireren door de TROLLBEADS in deze brochure, maar surf zeker ook eens naar www.trollbeads.nl of www.trollbeads.be voor de complete collectie. Of ga naar de dichtstbijzijnde TROLLBEADSdealer.


Pluk de dag Geluk bestaat uit zoveel losse stukken, dat er bijna altijd één ontbreekt. Elke dag brengt een nieuw verhaal. Vol spanning of rust, vol avontuur of juist heerlijk vertrouwd. En met TROLLBEADS maak je precies de armband die past bij het ver­ haal van jouw dag.


Speel met jouw kleuren 62021

61402

60193

62015

61399

61707

61349

11336

11351

61351

61709

61720

61724

11325

61409

11509

11336 Venus

11325 Egel

61351 Regenboog

De Venus van Willendorf is een 20.000 jaar oud eerbetoon aan de vrouwe足 lijkheid en de vrouwelijke sensualiteit.

Een vriendelijk dier dat rustigjes en opgewekt op zijn doel afgaat en zich uitstekend kan verdedigen met zijn indrukwekkende berg stekels.

Regenbogen bestaan uit droomlinten en dauwdrup足 pels. Wanneer zij aan de hemel verschijnen, zal je er zeker naar staren, gevangen door de stille magie.


Een bijzonder moment


AR131 Bogotรก

62017 Lichtblauw goud De door de zon verlichte blauwe oceaan strekt uit als een rivier die uit het puurste goud bestaat. Het is net alsof Neptunes langs gezwommen is.


Familie Aagaard

Er was eens ... Sommige waargebeurde verhalen zijn net sprookjes. Zoals het verhaal van TROLLBEADS, dat begint in de jaren ’70 in Kopenhagen. Søren Sølvsmed legt zijn eerste TROLLBEADS kraal in de etalage van zijn vader, de edelsmid Svend Nielsen. Lise Aagaard, de dochter van Svend, ziet hier wat het TROLLBEADS concept met mensen doet. Samen met haar man Peter en de hele familie Aagaard-Nielsen weet ze TROLLBEADS uit te bouwen tot een wereldwijd succes. “TROLLBEADS is meer dan kralen, TROLLBEADS gaat over mensen”, zegt Lise Aagaard. In iedere kraal zit het verhaal van de kunstenaar en in iedere armband of collier zit het verhaal van de drager. Ook in het familiebedrijf dat Lise runt, draait het om mensen. Ieder familielid werkt op zijn eigen manier en doet wat hij of zij het liefste doet. Vader Svend Nielsen (1920) heeft tot zijn dood in 2008 als edelsmid een actieve rol in de productie gespeeld. Dochter Isabel Aagaard was met haar 15 jaar de jongste designer van TROLLBEADS. De broers Søren Sølvsmed en Jens Nielsen zijn beide designers, ieder met een eigen stijl. Broer Per Kanto-Nielsen ontwikkelde een machine die een groot gat in parels kan boren. Echtgenoot en vakfotograaf Peter Aagaard zorgt ervoor dat alle TROLLBEADS items haar­ scherp worden afgebeeld. En zoon Robin Aagaard houdt zich bezig met IT-toepassingen.


Het is nooit het doel van de familie geweest om een grote onderneming op te zetten. Het ging er altijd om dat iedereen gelukkig was en met plezier naar het werk ging. En dat is nog steeds wat Lise Aagaard drijft: doen waar je goed in bent en werken vanuit je kracht. “We kennen elkaars zwaktes en sterktes, en dat beschouw ik als een groot voordeel,” zegt Lise Aagaard, “zo weten we precies waar onze grenzen liggen”. De familie weet dat succes te maken heeft met jezelf onderscheiden van de rest. Door juist datgene te doen wat tegen het gewone indruist. En dat begint helemaal bij jezelf, bij de kracht om je eigen karakter te laten stralen. Of zoals Lise Aagaard het zegt: “Ik doe dit omdat ik het op mijn manier kan doen”. Net als de rest van de familie.


Jouw stijl 61371 Boterbloem

11321 Verliefde slakken Twee slakken omcirkelen de armband liefdevol. Haast je langzaam als de liefde hevig gloeit en je hart barst van geluk.

Boterbloemen zijn goudkleurig en sterk. Ze doen denken aan het sprookje van Rapunzel met haar gouden lokken, die waarschijnlijk zijn ge誰nspireerd op de diepe, zomerse kleur van de boterbloem.

61723 Vergeet-me-niet met knop 61192 Caribbean De naam van deze kraal is ge誰nspireerd door de weelderig groene Cara誰bische eilanden omringd door kristalhelder water. Om altijd een beetje van de Cariben bij je te dragen; zee, zomer, zon en een blauwe lucht!

Verlies jezelf in de aanblik van deze prachtige vergeet-me-niet, met haar knop die alle verborgen wonderen van de natuur in zich draagt.


Jij bent de ontwerper Om in de wereld van TROLLBEADS te duiken, heb je een armband of collier en een slotje nodig. Je kunt kiezen uit zilver, goud of leer. Zoek een slotje dat bij je past, bijvoorbeeld met bloemen, parels of kleurrijk glas. Het is belangrijk bij een armband de juiste lengte te kiezen. Hij moet los om je pols zitten – er moeten twee of drie vingers onder passen – zodat er altijd genoeg ruimte overblijft voor nieuwe kralen. Vertel met TROLLBEADS je eigen verhaal en laat zien wat voor jou belangrijk is. En daarin kun je naar hartelust variëren, want de kralen zijn heel makkelijk te wisselen. Zo kun je je armband of collier dus altijd afstemmen op je kleding, het draagmoment of je gevoel. Maak er maar eens een geluksbrenger van of een symbool van kracht. Je bepaalt zelf hoe snel je spaart, want al met een paar kralen heb je een mooi sieraad. Speciale stoppers zetten de kralen vast, waardoor je ze gelijkmatig kunt verdelen.


Ontwerp online je ideale armband De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 400 kralen. Ieder seizoen komen er weer nieuwe ontwerpen bij. Moeite met kiezen? Ga naar www.trollbeads.nl of www.trollbeads.be en ontwerp online je ideale armband. En extra leuk: sla je creatie op in de gallery, want de mooiste inzending wint een TROLLBEADS prijs! Word ook meteen lid van club TROLLBEADS. Dan kun je online je verlanglijstje maken, zodat elke TROLLBEADS dealer aan je vrienden en familie kan vertellen welke kralen jij graag wilt krijgen. Schrijf je in voor de TROLLBEADS nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwerpen.

1

2

3


11512 Koala

61196 Licht blauwe pastel

De kleine kieskeurige Koalabeer zit doodstil bovenin een hoge eucalyptusboom. Moeder en jong bekijken ons met hun grote ogen. Ongelooflijk schattig, charmant en “huggable�.

Een hulde aan het tedere wonder van leven. Met de hoop dat al het nieuwe leven, leven in zichzelf draagt.

R5103

61196

11153

11512

51703

Voor jou!

R1109

61313

80101

11130

R6107

80101 Rozenkwarts Rozenkwarts is een steen voor het hart. Biedt bescherming en rust en verwijdert alle negatieve energie uit het lichaam. Rozenkwarts zou als schild dienen tegen schadelijke straling, brengt de emoties in balans en opent het hart.

61383

11130 Kuiken Het kuiken symboliseert het ontstaan van het leven, het kwam zojuist uit het ei en kijkt een beetje verward.


Friends forever


10114

11 5

10

10

1

10106 Fr eja

knoop In de Scan dinavische mytholo is Freja de gie godin va n de liefd de vrucht e en baarheid .

Ee 07 ha n kle Ve ar r na in bl gee am oe tall mpj mees e, n al da iet ze t d gt oo . r

m

e lo en 5 B em t. 10 blo slo 10 nsia het rte en ho orm v

10113 Olifant . Moeder en vrolijk slotje Een wonderlijk rf elkaars en met hun slu en jong houd n sterke keten. vormen zo ee staart vast en nte dieren, sterke en elega Olifanten zijn . voor dit slotje zeer geschikt

el Slo boo ega t p l vo ntie M e 10 as or t n vo staa t zij 11 iet lw t d n e 5 Z op ass e z env wa ler en waa ou an en so n d ar fist sym en m ica 足 ba nd tie. en .

ee Tw

10 10 3

10109

10102 10101

101 10

10

1

Di 1 pe t sim 1 E ee rfec pe env de nvo t b le s oud sig ud ij i lo i n ig em tje g ho en an pa ud fu d s d t. nc ie t tio va ne n el


www.trollbeads.nl

www.trollbeads.be

September 2010 - Prijswijzigingen onder voorbehoud

Trollbeads collectie 2010-2011  
Trollbeads collectie 2010-2011  

Trollbeads

Advertisement