Page 1

VAN KARWEI

26 oktober

Klusdag VAN KARWEI

Schrijf je snel

in!

Net nieuw binnen! De nieuwe collectie meubelen van Karwei Binnen bij... Familiehuis en werkplek in Amersfoort Pop-up werkplek In een handomdraai een eigen werkplek Shopping inspiratie Eigentijds zwart / wit en wat tinten daartussen

Lekker binnen blijven!


laat zien wie je bent

Thuis. Dat is helemaal jouw plek. Waar je vrij bent en alles klopt. En met Lundia kan dat. Want over onze deuren, kasten en vloeren is net even wat beter nagedacht:

www.lundia.nl

je kiest de basis die bij je past. En met alle kleuren en details maak je er helemaal jouw ontwerp van. Zo kun je eindeloos variëren. Net zo lang tot je ziet: dit ben ik!

deuren • kasten • vloeren


BINNEN BIJ

Familiehuis én werkplek in Amersfoort… Als interieurarchitect en aannemer, wil je het liefst een huis kopen dat flink verbouwd moet worden. Angela en haar man vonden zo’n huis, centraal gelegen tussen park, school en stadscentrum. Ideaal voor het creëren van een fijn familiehuis.

Bewoners Angela (39) interieurarchitect, getrouwd met Dennie (42) aannemer. Ze hebben een dochter Maron (8) en een zoon Ties (5). Waar Amersfoort Soort huis Verbouwd jaren ‘30 huis Woonoppervlak 160 m2 Sinds 2006

Misschien zijn het juist de verschillen in de stijl van Angela en Dennie die hun huis aantrekkelijk maken. Hij houdt van een tikje klassiek en ingetogen. Zij voegt graag wat kleur en modern design toe. “Over de verbouwing waren we het snel eens: de klassieke details en de indeling van het huis moesten behouden blijven, maar de nieuwe inrichting mocht eigentijds, fris en stoer worden. De keuken en badkamer hebben we naar eigen ontwerp laten maken.” 21


Om de sfeer van de jaren dertig woning te benadrukken werd een klassieke en-suite boekenkast en hardstenen schouw teruggeplaatst. De diepe kamer is nu verdeeld in een knusse zitkamer en een lichte eetkamer, grenzend aan de tuin. Door de open verbinding met de keuken is de eetkamer de spil van het huis. Daar wordt met het gezin gegeten, met familie en vrienden gedineerd of door de kinderen geknutseld.

Ook werkt Angela regelmatig thuis, van waaruit ze haar eigen interieurbureau runt. Sinds een jaar werkt ze samen met stylist Irene van den Brink en fotograaf Suzanne Paap aan particuliere interieuropdrachten. Naast de eettafel thuis heeft Angela een werkplek op een andere locatie in de stad; in een oude zeepfabriek, nu een broedplaats voor creatieve industrie.

Productie Woonstudio 033 (Suzanne Paap, Irene van den Brink en Angela van Staalduinen)

22


“De eetkamer is de spil van het huis.”

Idee van Angela: Door de en-suite boekenkast zonder schuifdeuren te maken, was het mogelijk de doorgang breed te houden. Daardoor scheidt de kast de ruimtes wel subtiel, maar sluit ze niet af.

“Ik werk graag met mensen samen. En nu de kinderen groter worden en beiden naar school gaan, vind ik het ook prettig om wonen en werken te kunnen scheiden. Heerlijk om ’s ochtends de deur achter me dicht te trekken en ’s avonds weer echt thuis te komen. Ik geniet dan nog meer van ons fijne huis.”

23


“We kozen donkere tegels, fris wit stucwerk en veel hout. Een warme, tijdloze badkamer voor het hele gezin.” Idee van Angela: Door een plank te maken onder de zwevende badkamerkast creëerden we extra opbergruimte voor handdoeken en badspeelgoed.

24


Idee van Angela: We monteerden keukengrepen onder een boekenplank, zodat Ties zijn favoriete voetbalshirt boven zijn bed kan hangen.

“De kamer van Ties is de kleinste kamer van het huis. Heel knus toen hij een baby was, maar nu zou wat extra speelruimte voor hem wel fijn zijn. De plannen liggen al klaar om de zolder te verbouwen tot een grote slaapkamer voor ons met badkamer en veel bergruimte. Ties verhuist dan naar

onze huidige slaapkamer met balkon aan de tuin. Voor Maron is er voldoende speelruimte. Onder het boomhutbed is plek genoeg om met vriendinnetjes thee te drinken. Ook speelt ze graag in haar verkleedkast, ingebouwd onder de zoldertrap. Kortom: ook de kinderen voelen zich hier helemaal thuis.�

Idee van Angela: Het onlangs gekochte vitrinekastje van Karwei in de kamer van Maron staat niet alleen leuk, ze gebruikt het ook als poppenhuis.

25

Woonstudio 033 in Idee van Karwei  

Een 5 pagina grote binnenkijker bij binnenhuisarchitect Angela van Staalduinen, in samenwerking met stylist, Irene van de Brink en interieur...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you