Page 4

Luisteren naar je pen Op de boerderij

Door Corrie Gramser

van Shodo. Het is een vorm van creatief dagboekschrijven. Al schrijvend zetten de deelnemers zichzelf en hun verhaal centraal.

Begin november was Zinexprez met vijf schrijfgasten te vinden in Werkhoven. Drie dagen lang ‘Luisteren naar je pen’ op een boerderij aan de Kromme Rijn. Het gaf de cursus een heel speciaal tintje.

Technisch versus reflectief Er zijn diverse schrijfcursussen waar aandacht wordt besteed aan de technische kant van het schrijven. Over hoe je een verhaal opbouwt, over het vormgeven van je personages, enzovoort. Bij ‘Luisteren naar je pen’ is dat niet aan de orde. Daar benutten we het schrijven om tot inzichten te komen en bij dingen stil te staan, zonder dat men zich druk hoeft te maken of het technisch goed is geschreven.

Boerderij Katteveld in Werkhoven is een melkveehouderij in vol bedrijf. Een deel van de originele boerderij is ingericht als accommodatie voor acht mensen en daar was Zinexprez met vijf deelnemers voor de basiscursus ‘Luisteren naar je pen’ te gast. Schrijven met uitzicht op de Kromme Rijn en de geiten, tussendoor een bezoekje brengen aan de koeien, de kalfjes en andere dieren op de boerderij. Creatief dagboek schrijven ‘Luisteren naar je pen’ is een cursus ontwikkeld door Christine de Vries -4-

Op de boerderij Zinexprez geeft de cursus in zes losse dagdelen, maar dus ook als een driedaagse met overnachtingen. Daarvoor zoeken we steeds een mooie locatie, waar het ook als er niet geschreven

Schrijfglossy Zinexprez okt 2017  

Plezier in schrijven wordt nog leuker als je het deelt met anderen. Daarom brengt Zinexprez elke twee maanden een Schrijfglossy uit.

Advertisement