Page 1

De perfecte start in de fascinerende wereld van de aquaristiek!

Aquaristiek is kinderspel!


Het leven is de basis van alles, ook in uw aquarium TetraAqua® SafeStart – zorgt ervoor dat u uw pas ingerichte aquarium niet wekenlang hoeft te laten inlopen tot er zich een levensvatbare omgeving voor de vissen heeft ontwikkeld. Dankzij TetraAqua® SafeStartkunt u uw vissen meteen in het aquarium plaatsen, want met TetraAqua® SafeStart wordt uw aquarium onmiddellijk biologisch geactiveerd.

Ammoniak en nitriet worden op een doeltreffende manier gereduceerd. Kortom, dankzij de nieuwe innovatie van Tetra zijn uw eerste stapjes in de fascinerende wereld van de aquaristiek kinderspel.


Zo eenvoudig is dat! Een aquarium voor het eerst inrichten: Richt uw aquarium (bv een aquarium uit de Tetra AquaArt速 Discover Line) in met bodemgrond en planten naar keuze. In uw visspeciaalzaak zullen ze u met plezier helpen bij de keuze van de juiste planten en vissen. Na de toevoeging van

TetraAqua速 AquaSafe, dat de zware metalen in het water bindt, doet u er TetraAqua速 SafeStart bij. Hou daarbij rekening met de doseringsaanwijzingen op de etiketten van de flessen. Vervolgens kunnen de vissen meteen in het aquarium worden geplaatst, want met TetraAqua速 SafeStart wordt uw aquarium onmiddellijk biologisch geactiveerd.

Tip Zorg ervoor dat de gezamenlijke lengte van de vissen per 10 liter aquariumwater niet meer dan 10 cm bedraagt. Zo mag een aquarium van 60 l niet meer dan 15 vissen met een lengte van telkens 4 cm bevatten.


Kleine helpers, grote uitwerking TetraAquaÂŽ SafeStart aan het werk! De bacteriĂŤn reduceren ammoniak en nitriet!


Zo gezond als een Intensief onderzoek TetraAqua® SafeStart is het revolutionaire resultaat van jarenlang onderzoek. De wijdverspreide opvatting dat vooral de bacteriën van de Nitrobactor-familie als nitrificerende bacteriën in het aquarium aktief zijn, wordt op wetenschappelijke basis weerlegd. In de natuurlijke biofilm van aquaria kon het Tetra-onderzoek team vaststellen dat de bacteriën van de Nitrospira-stam de belangrijkste vertegenwoordigers van de nitrietreducerende bacteriën zijn. Ammoniak, dat eveneens zeer schadelijk is voor de vissen, wordt afgebroken door bacteriën van de families Nitrosospira en Nitrosomonas. De meest recente verworven inzichten in de microbiologie hebben tot de ontwikkeling van het product TetraAqua® SafeStart geleid. De in het product aanwezige levende bacteriën reduceren op een aantoonbare manier zowel het ammoniak- als het gevaarlijke nitrietgehalte in aquaria.


n vis in het water van Tetra rendeert! TetraAqua速 SafeStart zorgt voor een 10voudige reductie van het nitrietgehalte 10 8

Nitriet-N mg/l

6 4 2 5

10

15

20

Dagen

TetraAqua速 SafeStart zorgt voor een 14voudige reductie van het ammoniakgehalte 5

Ammoniak-N mg/l

4 3 2 1 5

10

15

TetraAqua速 SafeStart Zonder gebruik te maken van nitrificerende bacteri谷n

20

Dagen

Concurrent A Concurrent B Concurrent C


Vragen of problemen? Bel gratis:

00800 23 58 38 72 elke werkdag tussen 09.00 u en 17.00 u.

Mat.-Nr. 062447 NL 2007

Uw speciaalzaak:

Tetra GmbH Herrenteich 78 D-49324 Melle Meer informatie: www.tetra.net

SafeStart - Tetra  

De perfecte start in de fascinerende wereld van de aquaristiek.

SafeStart - Tetra  

De perfecte start in de fascinerende wereld van de aquaristiek.

Advertisement