Page 1

21 T/M 26 AUGUSTUS

de zomerfeesten

VARKEN

MARKT PRESENTATIE: TOMMY NETTEN DINSDAG 21 AUGUSTUS

WOENSDAGMIDDAG

ARKELS VISSERSKOOR

DONDERDAG 23 AUGUSTUS VRIJDAG 24 AUGUSTUS

TINO MARTIN F DOE MAAR NA

WOENSDAG 22 AUGUSTUS

ANITA MEYER F ACT ON DEMAND

ANDERKOVVER F SAMANTHA STEENWIJK SHAKY GROUND F MART HOOGKAMER

ZATERDAGMIDDAG KINDER ZOMERFESTIVAL F ONE TWO TRIO KINDERSHOW ZATERDAG 25 AUGUSTUS

F DANNY ZUIJDERWIJK F RAYMON HERMANS F ONE TWO TRIO

ZONDAGMIDDAG 26 AUGUSTUS

DE CORONA’S

WWW.DEZOMERFEESTEN.NL


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT van ‘vacantiefeest’ naar zomerfeesten anno 2018 In 1951 werd door de lokale VVV in onze stad het eerste ‘Vacantiefeest’ georganiseerd, voornamelijk voor Gorcumers die niet op vakantie gingen. Vanaf dat moment staat Gorinchem ieder jaar in augustus vijf dagen bol van feesten en activiteiten voor jong en oud, zowel sportief als muzikaal. En ook de inwendige mens komt tijdens de dagen niets te kort. Het inmiddels tot “Zomerfeesten” omgedoopte evenement groeide uit tot een waar festival dat niet alleen publiek trekt uit de stad en regio, maar ook ver daarbuiten. Zelfs zoveel dat het festijn dreigt te bezwijken

bewoners de grenzen wel bereikt zijn. Het is daarom de hoogste tijd om het uit 2001 daterende evenementenbeleid te vervangen door een eigentijds evenementenbeleid.

onder zijn eigen succes. Dat mag niet gebeuren. Vandaar dat de organisatie samen met de gemeente Gorinchem en de politie heeft gekeken welke extra maatregelen nodig zijn om de Zomerfeesten veilig en

goed te laten verlopen. Gorinchem is een stad die bruist. Er is altijd wel wat te doen. En dat is natuurlijk fantastisch. Tegelijkertijd constateer ik ook dat voor sommige (binnenstad)

Terug naar de Zomerfeesten. Van dinsdag 21 tot en met zondag 26 augustus 2018 kunt u weer genieten van een prachtig programma in onze historische binnenstad. Ik wens u mooie muzikale momenten én mooie ontmoetingen toe! Reinie Melissant-Briene Burgemeester van Gorinchem

Arkelstraat 77 Gorinchem | 0183 767 071

www.ijkelenstamkeukens.nl

Boreas Maritime, uw Gorkums maritiem uitzendbureau, wenst iedereen veel plezier en een gezellig, zonnig en veilig zomerfeest!

Boreasmaritime.com


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT

20 jaar Zomerfeesten op de Varkenmarkt staat op het punt om los te barsten Van podium, verlichting, artiesten tot sta-tafels, glazen en drank, ook dit jaar hebben we ons lijstje met punten bekeken en afgevinkt. Achter de schermen zullen we de laatste dingen afstrepen en blijven wij ons best doen om óók dit jaar een succesvol feest te maken. Wij als team zijn er klaar voor en éénduidig zeggen wij dan ook: Van dinsdag 21 augustus tot en met zondag 26 augustus 2018 is het weer één en al gezelligheid en dat voor de 20e keer! Gezelligheid Gezellig & gezelligheid! Ieder jaar komen deze woorden weer terug. In deze krant, op onze website en vanuit het publiek. Een woord dat wij als organisatie niet zelf hebben bedacht, maar wat wij al jaren als etiket opgeplakt krijgen van de bezoekers. Gezellig en Varkenmarkt lijken synoniemen van elkaar te zijn geworden. En daar zijn wij als organisatie best een beetje trots op, sterker nog mega-trots! Wat een eer om te horen dat de sfeer op ons plein top is, dat de artiesten een prima keus zijn en dat het publiek enorm geniet. Kortom een waanzinnig Zomerfeest waar menigeen naar uitkijkt en zoals de titel het al zegt: De gezelligste reünie, met de beste muziek, op het leukste plein van Gorinchem! De meeste van u zullen het met mij eens zijn, dat het op de Varkenmarkt inderdaad gezellig is, maar heeft één van u weleens het woord gezellig proberen te vertalen naar bijvoorbeeld het Engels of het Duits? Op vakantie in het buitenland probeerde ik, aan een niet Nederlander uit te leggen, dat wij in Gorinchem een waanzinnig gezellig feest gaan neerzetten. Het woord gezellig kreeg ik in één woord niet vertaald. Ik waagde enthousiast een poging : ‘Gezellig is one of those typical Dutch words. it describes a mood, a feeling. Gezellig is going shopping with a girlfriend, or gezellig is an evening with friends, gezellig is making time for each other, because you can’t be gezellig alone.’ En daar

was mijn eye-opener. Je gebruikt het woord gezellig niet bij een activiteit die je alleen doet. Je kunt het in je uppie naar je zin hebben, je kunt je alleen uitstekend vermaken, maar wij Nederlanders zeggen niet vaak: “Wat ben ik het toch gezellig, alleen, uit eten geweest.” Gezellig wordt dus vaak gebruikt om aan te duiden dat je met anderen erbij van iets genoten hebt. ‘Together, with friends, that is gezellig’, bracht ik in mijn laatste poging uit om dit woord te vertalen. Gezellig een typisch Nederlands woord, maar niet te vertalen. Zou het woord gezellig , wellicht van het woord gezelschap komen? Hoe dan ook…. Wij wensen jullie bij deze een gezellig zomerfeest met fijn gezelschap, vrienden, familie, bekenden en onbekenden toe. Geniet van de gratis optredens, want wederom is het dankzij onze sponsoren en partners gelukt, om dit feest voor jullie mogelijk te maken. Speciale dank aan onze trouwe grootste partners: Attema, Damen Shipyard en Van Oord, die niet alleen de Zomerfeesten, maar ook de Hemelvaartfees-

ten en de Kerstmarkt mogelijk maken. Onze dank niet alleen aan hen, maar ook aan de Gemeente Gorinchem, alle sponsoren, de vrijwilligers en niet te vergeten Marco Uijterlinde (Grandcafé ’t Gelagh) en Esther Bergman (Café ‘t Uyltje). Het complete programma met artiesten, coverbands, DJ’s, vernieuwingen en meer leest u in deze Varkenmarktkrant. Toch willen we hier alvast wat hoogtepunten van deze Feestweek noemen: Tino Martin, Anita Meyer, Samantha Steenwijk en terug van weggeweest Shaky Ground! De welbekende Seniorenmiddag staat als vanouds op de woensdagmiddag gepland. Inhaken en meezingen gaat daar als vanzelf met op het podium: Het Arkels Visserskoor. En natuurlijk extra aandacht voor de Kindermiddag op de zaterdag. 25 augustus vanaf 12.00 uur is er voor de jeugd van 5 tot 12 jaar (in samenwerking met de Groenmarkt en Gorinchem Beweegt) op beide pleinen in Gorinchem van alles te beleven. Als afsluiting van deze middag is er om 16.00 uur op de Varkenmarkt de

One Two Trio Kindershow. Deze band belooft een waanzinnig optreden speciaal voor de kids neer te zetten, waarbij ook iedere volwassenen wéér kind wil zijn.

Uiteraard staan er nog veel meer hoogtepunten en activiteiten gepland deze feestweek. Er is ook aan vele extra’s gedacht: Munten om sneller te kunnen betalen; eten; drinken; toiletten; beveiliging en nog zoveel meer. Wat dit jaar nieuw is: een pinautomaat bij de muntverkoop en een invalidentoilet bij de ingang Arkelstraat.

We denken er klaar voor te zijn! 20 keer feest op een rij! Wij zeggen: Hang de vlaggetjes maar klaar, het feest kan beginnen. Proost!

Tot ziens op De Zomerfeesten Varkenmarkt. Organisatie Zomerfeesten Varkenmarkt

Kijk ook op onze site www.dezomerfeesten.nl, of volg ons op Facebook.


Bijzonder betaalbare woonbeleving

In just two words, marine ingenuity, we express that we are passionate dredging and marine contractors with a worldwide innovative approach to meet your challenges. Our people who manage a versatile fleet - specialise in dredging, marine engineering and offshore projects (oil, gas and wind).

www.vanoord.com

Vlietskade 7003 Arkel | 0183 563 122

vdvliet.nl

Dredging and Marine Contractors

Wat er ook gebeurt mooi wonen en goed leven? kies dan deze zomer nog voor:

Blijf opvallen!

stijlvol en ruim IN GORINCHEM DE KRAAG

va. â‚Ź 219.500,- v.o.n. BOUW 1E FASE GESTART! Kijk voor al het woningaanbod op:

Een ontwikkeling van VOF Oosterlinge

bel Alex! 06-29053729


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA DINSDAG 21 AUGUSTUS

TINO MARTIN Als we bekijken wat Tino Martin in zijn carrière al heeft bereikt, een uitverkochte Heineken Music Hall en een uitverkocht Ziggo Dome, dan snappen jullie wel hoe blij wij zijn met het optreden van Tino Martin bij ons op de Varkenmarkt.

Al sinds de finale van Hennie Huismans Soundmix Show in 2012 treedt Tino veelvuldig op in binnen- en buitenland. Nummers zoals ‘Doe wat je wil’, een meezinger van ongekende kwaliteit uit 2013, geven zijn zangcarrière een boost.

Hij blijft zichzelf echter ontwikkelen en in 2014 komt Tino met drie nieuwe single’s uit, namelijk: ‘De gevierde man’; ‘Mijn vriend’ en ‘Jij liet mij vallen’. Drie nummers waarin hij zijn eigen sound goed laat horen en een nieuwe weg in slaat.

Máár sinds zijn optreden als kandidaat bij het SBS6 programma Bloed, Zweet en Tranen is zijn bekendheid en zijn schare fans enorm gegroeid. Met het uitkomen van zijn eerste album: ‘Jij liet me vallen’ wat met een Edison bekroond werd, behoort Tino Martin tot één van de populairste Nederlandse artiesten van dit moment.

top act!

Andere bekende nummers en meezingers van Tino zijn: ‘Toch zal ik altijd aan je denken’; ‘Later als ik groter ben’; ‘Dat ik je zo zou missen’ en ‘Blijf bij mij’.

Wij denken dat een verdere introductie overbodig is en… als openingsact presenteren wij u dan ook, een artiest die geliefd is bij jong en oud, een sfeermaker met echte meezingers… Tino Martin!

Mede mogelijk gemaakt door: De Waal Autogroep

TOMMY NETTEN Hét gezicht van de Zomerfeesten Varkenmarkt! Al jaren is Tommy Netten het gezicht én de presentator van De Zomerfeesten op de Varkenmarkt. Naast presenteren en zingen is Tommy ook eigenaar van het organisatiebureau TNE Entertainment & Events. TNE Entertainment & Events heeft veel ervaring in alle soorten entertainment. TNE zorgt altijd voor een persoonlijke benadering waarbij elk onderdeel van het te organiseren evenement specifiek is afgestemd op de behoeften en wensen van de klant.

Tommy is op jonge leeftijd zelf als zanger, presentator actief geweest en heeft voor ontzettend veel bedrijven gewerkt. Van der Valk, RTL 4, Stage Entertainment, Omroep MAX, SC Heerenveen en in een musical van Joop van den Ende zijn slechts een aantal bedrijven waarvoor Tommy Netten werkzaam was. Later is hij zelf het entertainment gaan organiseren en sindsdien is het bedrijf alleen maar gegroeid. Van kindershows tot seniorenprogramma’s, van dinershows tot thema avonden, van livemuziek tot variété en alles wat daar tussen zit.


Complexe regelgevingen op- en overslag / transport gevaarlijke stoffen Voor de meeste ondernemers geen specialiteit, voor KWA wel. Zoals bijvoorbeeld het invullen van de functie van veiligheidskundige, milieukundige of adviseur vervoer gevaarlijke stoffen. Steeds als aanvulling op uw eigen kennis en capaciteiten zodat u de volle aandacht kunt houden bij alles waar u goed in bent.

Wij bieden u deskundige ondersteuning! • Registratie gevaarlijke stoffen (REACH) • Veiligheids informatiebladen (VIB/SDS) • Indeling, etikettering en verpakking (CLP) • Opslag gevaarlijke stoffen (PGS 15/29) • Veiligheidsbeheerssysteem/ Veiligheidsrapport (BRZO) • Veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen • Opstellen en indienen omgevingsvergunningen (WABO) • Opzetten en onderhouden managementsystemen (ISO)

SAMEN MEER KENNIS MEER ERVARING MEER RESULTAAT

Geen berg is ons te hoog, geen evenement te gek. Van Lopik Catering & Partyservice maakt van elke bedrijfsopening, elk personeelsfeest, elke bijzondere gebeurtenis een onvergetelijke happening.

Van Lopik Catering & Partyservice Vierlinghstraat 3, 4251 LC Werkendam | 0183 307 844

Spijksedijk 18c / 4207 GN Gorinchem T (0183) 649 556 / Fax (0183) 649 557 info@kwakamp.nl / www.kwakamp.nl

glaasje op ?

www.vanlopikpartyservice.nl

laat je varen !

werkt wereldwijd. thuis in gorcum.


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA WOENSDAG 22 AUGUSTUS

De gezelligste woensdagmiddag van het jaar! ARKELS VISSERSKOOR

De afgelopen jaren is de woensdagmiddag uitgegroeid tot een gezellig meezing spektakel. Gelukkig staat dit jaar op woensdagmiddag het Arkels Visserskoor weer op het podium.

lekker meezingen! Mede mogelijk gemaakt door: Van Weenen Groente en Fruit

Op 1 oktober 1995 stak een aantal leden van een traditioneel mannenkoor de koppen bij elkaar en besloten als “zingende vissers” aanwezig te zijn bij een regionale maritieme dag. Deze dag leverde de groep zangers diverse aanvragen op voor meer optredens. Vanaf dat moment was het Arkels Visserskoor geboren.

Het repertoire van het koor bestaat uit ruim 100 nummers varierend van van Nederlandstalige meezingers tot lerse ballads, Engelstalige shanties en evergreens en ook een aantal bekende Duitstalige nummers.

Ook sponsor worden van Zomerfeesten Varkenmarkt het leukste feest van gorinchem!

De Zomerfeesten op de Varkenmarkt zijn een begrip. De grootste reünie van de stad, het leukste feest van het jaar op het gezelligste plein in Gorinchem! Dinsdagavond tot en met zondagmiddag, in de laatste week van de zomervakantie, ontmoeten vrienden en oude bekenden elkaar weer op de Varkenmarkt. Met het grote podium als de blikvanger, waarop de hele week optredens te zien zijn van bekende Nederlandse artiesten en gerenommeerde coverbands. Op 21 augustus is het weer zover. Dan gaan op de Varkenmarkt de

Zomerfeesten 2018 van start! Een evenement van deze omvang kan niet bestaan zonder de steun van sponsoren. Daar hebben wij de hulp van het bedrijfsleven uit Gorinchem e.o. bij nodig. Uiteraard staat daar

een tegenprestatie van ons tegenover: mooie exposure! Dat loopt uiteen van logo- en naamsvermelding tot advertentieruimte in deze speciale Varkenmarkt-krant, vlaggenmasten en festivalhekken en zelfs je bedrijfsnaam gelinkt aan een

artiest! Uiteraard blikken we dit jaar ook weer samen terug tijdens de sponsorborrel, een fantastische gelegenheid om bij te praten of kennis te maken met andere sponsors!

Hebben we je al een beetje enthousiast kunnen maken? Neem dan eens een kijkje op onze website: www.dezomerfeesten. nl. Hier lees je alles over de sponsorpakketten. Wil je meer informatie? Neem alsjeblieft contact op met Leontien van Honk leontien@dezomerfeesten.nl

Ben je sponsor van de Zomerfeesten Varkenmarkt? Dan heb je ALTIJD toegang tot de Varkenmarkt!


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT hoe het begon...

Zomerfeest Varkenmarkt, wat is het en hoe is het begonnen? De 20e editie van de Zomerfeesten Varkenmarkt staat op het punt te beginnen. Het plein wordt omgebouwd tot een festival-plein met podium, verlichting en een gevarieerd programma met artiesten voor jong en oud. Ieder jaar weer stroomt de Varkenmarkt vol en kan de jaarlijkse reünie beginnen en lijkt het nog mooier en beter dan het voorgaande jaar. Een hele prestatie, vooral als je weet hoe ze het eerste jaar begonnen zijn. John Bergman en Marco Uijterlinde vertellen: 20 jaar geleden bedachten John Bergman (Café ‘t Uyltje) en Piet Damen (Café Het Vosje) dat het leuk zou zijn om voor de vaste gasten en ander publiek een groot feest te organiseren op de Varkenmarkt tijdens de Zomerfeesten. Een tent van de Gemeente zou dienst doen als podium en werd op de Varkenmarkt neergezet en lokale artiesten en regionale bands werden geregeld. “Dat de tent geen dak had leek in eerste instantie geen probleem, echter op de zondag waren de weergoden ons niet gunstig gestemd en kwam het water met bakken uit de hemel”, vertelt John. “Snel werd er een zeil gespannen en provisorisch werd er een dak gemaakt. Gelukkig kon al het water de pret niet drukken en iedereen was laaiend enthousiast. Het was zo chaotisch, maar tegelijkertijd ongelofelijk gezellig”, lacht John. Dit zomerfeest moest elk jaar terugkomen vond ook het publiek. Er was een traditie geboren, de Zomerfeesten Varkenmarkt waren een feit. Dit eerste jaar viel het woord gezelligheid al en zoals u heeft kunnen lezen werd dit het terugkerende woord en gevoel bij de Zomerfeesten Varkenmarkt. Ieder jaar weer werd er geëvalueerd. Wat kan anders? Wat moeten we verbeteren? Wat moeten we zo houden? Zo werd en wordt er hard gewerkt en nagedacht, door zowel personeel als vrijwilligers, om op de Zomerfeesten Varkenmarkt een prachtig feest neer te zetten. Marco Uijterlinde (Grand Café ’t Gelagh) keek het eerste jaar (2002), nadat hij op de Varkenmarkt gevestigd was, naar het feestgedruis voor zijn zaak. “Ik werd aangestoken door het Zomerfeest-virus”,zegt Marco. Geheel enthousiast organiseerde hij het jaar erop mee en tot op heden is zijn enthousiasme niet bekoeld. Sterker nog de Kerstmarkt en de Hemelvaartweken (een soort mini-zomerfeest) vloeiden hieruit voort. Een gratis feestprogramma voor iedereen, dat hielden ze erin en dat is waar ze het voor doen. En gezelligheid als motto bleek de insteek en het succes waar de Varkenmarkt tot op heden bekend om staat. De stichting Zomerfeesten

Varkenmarkt werd opgericht. Esther Bergman nam de plaats van haar vader John Bergman in, een vaste groep vrijwilligers en bedrijven als partners en sponsoren zorgen voor de herhaling ieder jaar weer. Van een vrachtwagen met uitschuifpodium tot een groter podium meer richting de Nieuwe Doelen, alle verbeteringen en aanpassingen werden geëvalueerd en toegepast. Zo ook, andere verlichting, beter geluid en ga zo maar door. Overal waarvan ze denken dat het ten goede komt voor het feest wordt meegenomen en aangepast. Van lokale artiesten tot grote bekende namen, ieder jaar wordt er hard nagedacht over het programma met soms een herhaling vanwege het grote succes. Dat een succes soms te groot wordt weet Marco nog goed . “John kwam met het idee om voor het volgende jaar Jan Smit te boeken. Ik had werkelijk geen flauw idee wie Jan Smit was en of het een succes zou worden, maar John was zo enthousiast dat we Jan op het programma zetten”, verteld Marco. “Nou we hebben het geweten, nog voor de Zomerfeesten was Jan Smit doorgebroken en hadden we ineens een topartiest op ons podium. Het leek wel of heel Nederland naar de Varkenmarkt kwam voor een gratis optreden van Jan. Dit was nog voor de tijd van de dranghekken en niet alleen ons hele plein stroomde vol, maar in heel de stad zag het zwart van de mensen. Dat het zó druk zou worden hadden we niet kunnen voorzien. Wat een enthousiast publiek, maar wat een gedrang. Achteraf vonden we het wel heel gaaf om zo’n grote naam op ons podium te hebben. Maar wat waren wij geschrokken van de toestroom aan publiek. Daarna hebben wij dat wel

vaker gehad. Artiesten die wij hadden vastgezet bleken een ware publiekstrekker. Ons plein is daarom weleens gesloten uit veiligheidsoverwegingen, want teveel mensen op het plein is niet prettig. Hierdoor is het weleens voorgekomen dat mensen teleurgesteld zijn vertrokken, omdat ze het plein niet meer konden bereiken. Dit evalueren we ieder jaar en proberen we te verhelpen, door middel van bijvoorbeeld hekken en de draaideuren. Wij proberen mee te denken en te helpen om het voor iedereen toegankelijk én gratis te houden. Maar wat wij vooral willen benadrukken: Kom op tijd naar ons plein, want vol=vol!”.

Dat het veel werk is om dit festijn neer te kunnen zetten en dat gedurende het hele jaar bezigheden nodig zijn en vele vergaderingen gepland staan, zien ze niet als vervelend. Op het moment dat ik ze complimenteer met hun doorzettingsvermogen, vinden ze het eigenlijk niet meer dan normaal dat er zoveel tijd in de organisatie gaat zitten. Het hoort erbij, de kick dat het ieder jaar weer lukt, de feestende mensen, de enthousiaste reacties van het publiek, maar ook de complimenten van de optredende artiesten, dat is waardoor ze het volhouden en met veel plezier doen. Zelfs voor de twintigste keer.

“Time flies when you are having fun” zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen, is dat hoe het voor jullie voelt?” vraag ik. Ze bevestigen dat de tijd inderdaad omvliegt en dat ze nu aan de vooravond van de 20e editie zoveel herinneringen aan alle jaren hebben, maar dat ze de volgende uitspraak toch beter bij de Varkenmarkt vinden passen: Gezelligheid kent geen tijd!


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA WOENSDAG 23 AUGUSTUS

ANITA MEIJER Anita Meijer staat al meer dan 40 jaar aan de top! Wij zijn er trots op deze unieke Nederlands artieste te mogen verwelkomen op de Zomerfeesten Varkenmarkt! Anita Meijer zullen de meeste van ons wel kennen van haar doorbraak als solo artiest in 1976 met haar nummer 1 hit: The alternative way. Nóg bekender werd zij in 1981 met het nummer Why, tell me why, dit was een nog grote doorbraak. De opvolger van deze single They don’t play our lovesong anymore werd wederom een succes en ook haar albums: Shades of Desire; Past, present and future en Moments together scoorden goud. Anita Meijer scoorde hit na hit en zij stond bovenaan de hitlijsten. Een Nederlandse artieste, die veel records brak. Zo is het uniek te noemen, dat Anita als eerste Nederlandse artieste een videoclip opnam met het nummer: Heart of stone. Ook

had zij als eerste Nederlandse artieste een theatershow door heel Nederland. Een talentvolle artieste, maar dat haar bekendheid nog veel en vele malen groter worden was bijna niet mogelijk, maar het gebeurde. Bij het Gala of the year van Lee Towers was zij te gast en zong samen met hem het duet: Run to me, dit werd een enorm succes ! Alle TV programma’s wilden hen in hun programma. Ivo Niehe had de primeur en de uitzending in de TV Show zette haar carrière op zijn kop. Het duo Anita Meijer en Lee Towers was een succes, heel Nederland wilde deze twee rasartiesten zien en horen en de boekingen zaten snel vol. Ze waren een hit. Een album vol met opgenomen duetten van hen werd al snel Goud en in een mum van tijd zelfs Platina. Beide artiesten stonden aan de top en nog zijn ze hot als duo maar zeker ook als solo artiest.

Dat Anita uniek te noemen is en veel als eerste vrouwelijk Nederlandse artieste dingen voor elkaar kreeg bleek ook uit de 3 volgeboekte optredens in Ahoy! Nog nooit eerder en zelfs nu nog is deze eer aan haar. Zij is de eerste Nederlandse vrouwelijke artieste die het meest in een uitverkochte Ahoy heeft gestaan.

De beste hits, energie en topmuzikanten!

top act! Anita Meijer wordt mede mogelijk gemaakt door: Attema

ACT ON DEMAND De coverband voor een topfeest!

Act on Demand is een professionele top coverband bestaande uit de beste muzikanten met één belangrijk doel: iedere gelegenheid omtoveren tot een geweldig feest.

Elk feest wordt pas onvergetelijk als top feestband Act on Demand is langs geweest!

De bezetting van de band bestaat uit 6 personen: een vierkoppige allround coverband en 2 fantastische vocalisten (2 zangeressen of 1 zangeres en 1 zanger).


Food Bioplastics Biochemicals Biomedical

GESELECTEERDE ZONNEBRILLEN VAN O.A.

corbion.com www.dewaalautogroep.nl

groep o t u A l a st e De Wa e f r e m o ďŹ jn z nst u een

we

Bannepoort 4, Gorinchem Tel. 0183 - 407 555


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT

De wijn op de Varkenmarkt komt dit jaar van Egrappé! De zon laat zijn stralen door het bladerdak schijnen, de terrasjes zitten vol. In de bomen hangt prachtige sfeerverlichting en de middag gaat vanzelf over in een zwoele zomer avond. Het lijkt een tafereel uit het buitenland. Je waant je haast op een Frans dorpspleintje maar dit is toch echt op een plein in de Gorcumse binnenstad. De Varkenmarkt. Wout Kasen, eigenaar van Égrappé Wijnen herkent de ambiance van dit plein, het lijkt op de plaatsen waar hij komt, als hij zijn wijn- importeurs in Frankrijk en Italië bezoekt. Kleine producenten, vaak familiebedrijven, die met liefde kwalitatief hoogwaardige wijnen produceren op een eerlijke manier en dat proef je. Wout vertelt enthousiast, gepassioneerd en met veel kennis over zijn vak, terwijl ik een glas wijn proef.

Wout Kasen ruikt en proeft... Het is de wijn die tijdens de Zomerfeesten op de Varkenmarkt, uit de fles geschonken gaat worden. Schuchter en een beetje voorzichtig durf ik te vragen: “Ik

heb er niet zoveel verstand van, maar dit is niet wat je noemt een festival-wijntje, toch?” “We gaan het dit jaar anders

Wat doe je op de Zomerfeesten? ‘Ik sta achter de bar tijdens de Zomerfeesten, buiten bij de lange bar en de eettentjes,’ vertelt Karin.

Wat is er leuk aan om vrijwilliger te zijn? ‘Je bent aan het werk terwijl je om je heen blije en vrolijke mensen ziet. Ik lijk wel een soort gastvrouw en vermaak mij daar prima. Het is werkelijk één groot feest.’

Hoe omschrijf je de sfeer? “Ontspannen!” Dat is het eerste

Ik ben al enthousiast en heb er zin in, maar oordeelt u zelf en bestel de kleur die bij uw smaak past, tijdens deze Zomerfeesten.

DE VRIJWILLIGER

Wie zijn zij? De vrijwilligers van de Zomerfeesten Varkenmarkt. Een paar vragen aan Karin Brood om haar beter te leren kennen.

Waar kennen wij je van? ‘Ik ben een geboren en getogen Gorcumse en de mensen zullen mij vast wel kennen uit Gorinchem en het uitgaansleven. ‘t Uyltje is toch zeker wel de plaats waar ik graag kom en als vrijwilliger van de Stichting Zomerfeesten Varkenmarkt help ik graag en vaak mee met de evenementen.’

aanpakken, we kiezen bewust om kwalitatief betere wijnen te gaan schenken. Speciaal voor de Zomerfeesten heeft Égrappé voor de Varkenmarkt de verschillende soorten wijn met aandacht uitgezocht. Er komt een witte Chardonnay, een wijn geschikt voor een breed publiek. Daarnaast schenken wij een mooie zachte, lichte rosé. Provence stijl en doordat de schil maar heel kort in de wijn heeft gezeten is de kleur heel licht en de smaak zacht. Voor de liefhebbers van zoete witte wijn hebben we een Duitse mooie kwaliteit Moezel-Saar-Ruwer ingekocht. En een milde rode Merlot, dat is voor iedereen wel herkenning.” legt Wout mij uit.

Waar kijk je naar uit? ‘Zonder twijfel Act on Demand! Misschien kent nog niet iedereen deze cover-feestband, maar het is een super band. Annemarie Boekelmans zingt daar, zij is écht een hele goede zangeres. Mensen die vaker bij Café ‘t Uyltje komen, zullen haar echt wel kennen en het met mij eens zijn, dat ze goed is!’

KARIN BROOD wat Pleun zegt. “Geen agressie, het gaat écht om het samen zijn en bekenden tegenkomen. Volgens mij is de muziek niet voor iedereen hoofdzaak, maar met elkaar een drankje drinken en elkaar weer zien, daar gaat het om.” Zou je niet veel liever zelf mee feesten? Karin reageert zonder enige aarzeling: ‘Dat doe ik ook! Ik feest

gewoon mee achter de bar. Weet je dat je een polonaise achter de bar kunt lopen? Het is echt feest, zowel voor als achter de bar.’ Ik kan het niet laten om dit te visualiseren, dansende en hossende barkeepers in de bierstraat en ik beloof langs te komen tijdens de Zomerfeesten.

Liever een avond werken of de woensdag- of zondagmiddag? ‘Dan kies ik voor de seniorenmiddag op de woensdag met Het Arkels Visserskoor. Zoveel plezier zie je bij de ouderen. Ik denk dat ze ’s avonds uitgeteld op bed liggen na een middag Varkenmarkt, dat is toch geweldig. Dat zichtbare genieten, daar doen we het voor.’ Werken of zelf feesten? ‘Als ik niet zou werken, ook dan zou ik hier te vinden zijn. Wat een succes is het steeds weer! Mensen houden zelfs rekening met de feestweek als zij hun vakantie plannen, zodat ze in ieder geval met de feestweek in Gorinchem zijn. Hoe mooi is dat?’


Avelingen Oost 8 - 4202 MN Gorinchem - 0183-632955

www.strago.nl

gv.nl

In just two words, marine ingenuity, we express that we are passionate dredging and marine contractors with a worldwide innovative approach to meet your challenges. Our people who manage a versatile fleet - specialise in dredging, marine engineering and offshore projects (oil, gas and wind).

www.vanoord.com

Wij Wensen jullie een energiek zomerfeest!

Dredging and Marine Contractors


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA DONDERDAG 24 AUGUSTUS

Nominatie beste talent en beste zangeres!

SAMANTHA STEENWIJK

Samantha Steenwijk van TVOH en Heel Holland zingt Hazes bij ons op het podium!

Televisie kijkend Nederland zal deze Samantha al meerdere keren in een zang-talentenjacht voorbij hebben zien komen. In 2013 was zij het, die de lovende worden van teamcaptain Gerard Joling te horen kreeg bij haar finale aan het SBS6 programma: Bloed, Zweet en tranen. “Dat zalm roze bloesje met dat Haagse accent en die geweldige stem, je bent een kroonjuweel en een talent op en top!” Gerard kreeg gelijk, want een paar maanden later ontvangt Samantha een BUMA NL nominatie voor beste talent én beste zangeres . Haar single ‘Lieveling, Wat Hou Ik Van Jou’ is 20 weken in de Nederlandse hitlijsten te vinden en ze haalt hiermee een nummer 1 positie.

Máár de meeste van u zullen haar kennen van haar recente optreden in het populaire televisie programma: The Voice of Holland. Hier deed zij in februari van dit jaar auditie met het liedje: ’Ik leef mijn eigen leven’, van André Hazes. Steeds verder komt zij in dit programma maar tijdens de finale haalt ze niet de eerste, maar de tweede plaats. Dat ze trots is om zo ver gekomen te zijn lezen we in een interview waarin ze zegt: ,,Een jaar geleden besloot ik mijn carrière een boost te geven door mee te doen aan TVOH. Maar wat er nu gebeurt, overtreft al mijn dromen. Ik stond niet alleen in de finale, maar mag nu ook meedoen met Holland Zingt Hazes”. Van gastartiest in het Ziggo-dome en dan nu als solo artiest op donderdagavond bij ons!

Mede mogelijk gemaakt door: Van Lopik Catering

ANDERKOVVER Muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos zijn de ingrediënten van Anderkovver. Natuurlijk moet er gedurende het optreden een wisselwerking zijn tussen het publiek en de band.

Muzikaliteit met een vleugje humor en een toefje chaos Toch heeft deze band het vermogen om ook, wanneer het aanwezige publiek liever luistert of met andere dingen bezig is, de avond volledig naar zich toe te trekken om uiteindelijk de zaal plat te krijgen.

Trots zijn wij dan ook dat Samantha ons feestje compleet maakt met haar optreden bij ons op de Varkenmarkt!


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT

Gorcum TV op de Varkenmarkt Vorig jaar zagen we Gorkum TV al op de Varkenmarkt en dit jaar zijn ze er weer. Met dezelfde energie en nieuwe ideeën komen ze ook dit jaar weer filmen en nemen ze diverse items op tijdens de Zomerfeesten Varkenmarkt. “De filmpjes werden geweldig ontvangen vorig jaar. En dat smaakt naar meer”, zegt Remie Schuurman van Gorkum TV uitgelaten. “Dit jaar wilden we eigenlijk de optredens van de artiesten live streamen. Helaas is dat te kort dag, want we krijgen het nu niet voor elkaar om toestemming van alle artiesten te krijgen. We houden het idee zeker vast en gaan dit volgend jaar weer proberen.” Voor dit jaar hebben de mannen zeker ook weer leuke plannen. Zo gaat het item: Samen met je vrienden op het scherm bij de Varkenmarkt veel meer aandacht krijgen. “We willen nog meer betrokkenheid van bezoekers. Hoe leuk is het om je vrienden terug te zien op het grote scherm!?” ”Download de Gorkum TV app en eigenlijk wijst alles zichzelf dan al.” Op de site zie ik met eigen ogen hoe makkelijk dit is: film jezelf, waarbij je telefoon/

Remie Schuurman interviewt een bezoekster en Leroy Brood filmt

camera dwars houdt (liggend filmen), geef je film een titel en verstuur de video. “Allemaal meedoen!” is dan ook de oproep van Remie. Hij vertelt “Vorig jaar hebben we een tiental video’s van bezoekers binnengekregen. Hilarische beelden waar veel op gereageerd werd! We hopen er dit jaar echt veel en veel meer binnen te krijgen. “Tommy Netten heeft vorig jaar zijn best gedaan om dit item bekend te maken vanaf het podium en hoe leuk zou het zijn als we het succes van vorig jaar kunnen overtreffen. Dus bij deze nogmaals de op-

roep: Stuur massaal jullie filmpje in en zie jezelf terug op het grote scherm!” Het is sowieso een tip om op de site van Gorkum TV de filmpjes van vorig jaar terug te zien. De sfeer, het feest en de swingende menigte zijn op luchtige wijze in beeld gebracht. “We gaan nog met een teaser van vorig jaar komen, een compilatie van de feestweek 2017, dus houdt onze website en facebook in de gaten. En vergeet niet de app te downloaden, zodat je op de hoogte blijft!” herhaalt Remie zijn stokpaardje nog maar eens.

Een bevlogen Remie, ik kan het niet anders verwoorden, vertelt mij veel en ik doe mijn best om zijn enthousiaste verhalen bij te houden door snel aantekeningen te maken om dit verhaal neer te kunnen zetten. “Vergeet ook niet Leroy Brood en Larissa Bakker te noemen. Zij zijn ook dit jaar weer betrokken en met dezelfde setting gaan wij dit jaar weer een mooie impressie van het feest maken. Wij hebben zelf ook zoveel plezier om zowel vóór als achter de schermen een beeld van de Zomerfeesten weer te geven. Dat is sowieso wel opvallend, het plezier. De hele crew van de Zomerfeesten Varkenmarkt straalt plezier uit. Als je ziet wat een onzin die groep in een week uitkraamt, is het eigenlijk een wonder dat ze zoiets moois kunnen organiseren. Daar zit een tijd in hoor, pfoe!” Henry Wessels is trouwens ook vaak te zien in onze items”, zegt Remie. “Zo gaan we na dit interview het item ‘Broodje Gorkum’ met Henry opnemen.”

“Mocht je er dit jaar om wat voor reden dan ook niet bij kunnen zijn, niet getreurd: alles is dus on demand terug te kijken” sluit Remie af.

PROGRAMMA VRIJDAG 24 AUGUSTUS

OKÉ FM VARKENMARKT LIVE Vrijdagmiddag Live vanaf de Varkenmarkt: 12:00 tot 17:00

OKE FM is de streekomroep voor het Land van Heusden en Altena en de Bommelerwaard. OKE FM is in de gemeenten Aalburg en Zaltbommel te beluisteren via de kabel op 102. Daarnaast hoort u OKE FM in de ether op 106.4 FM (regio Aalburg), 105.3 FM (regio Langstraat) en 104.9 FM (regio Bommelerwaard).

OKE FM is jouw familieradio. De gehele dag wordt u verrast met de lekkerste muziek van toen en nu. Daarnaast hoort u veel muziek van eigen bodem. Om het uur hoort u bij ons het laatste regionieuws in de OKE Magazine Updates. Ook biedt OKE FM een brede programmering met informatie, amusement en actualiteiten.


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA VRIJDAG 24 AUGUSTUS

Shaky Ground terug op De Zomerfeesten!

SHAKY GROUND Shaky Ground terug op het podium!

‘Na vele vele jaren zijn we weer terug met Shaky Ground op de Gorinchemse Zomerfeesten’. Dit lezen wij op de website van deze coverband en bij de zin die zij onder deze kop gezet hebben kunnen wij ons helemaal aansluiten: “En we gaan er samen met jullie weer een te gek feest van maken!!! Wij verheugen ons er enorm op….”

Wat kunnen wij hier eigenlijk nog meer aan toevoegen? Wij zijn blij dat ze op ons podium staan.

Voor velen is het een bekende coverband, maar mocht je nog niet weten wat je kunt verwachten we laten het ze zelf uit leggen. “kenners wisten het al, voor de beste funk, soul, disco, house & dance moet je nog steeds bij Shaky Ground zijn. Al 25 jaar speelt deze super-energieke topformatie zalen, kroegen, tv-studio’s en arena’s plat! Stilstaan is geen optie, ‘Shaky’ sleurt je als vanzelf de dansvloer op!

super feest band! Mede mogelijk gemaakt door: Damen Shipyards

MART HOOGKAMER

Op zijn tiende stond hij in het Gelredome, waar hij met Gordon en René Froger zong in de finale van Kinderen zingen met sterren. Dan al heeft Mart een voorkeur voor het repertoire van Willy Alberti en André Hazes.

Met zijn deelname aan Holland’s Got Talent 2016 maakt Mart Hoogkamer de weg vrij voor een nieuwe generatie volkszangers. Mart is nog jong, geboren in 1998, maar de warme klank van zijn stem verraadt zijn jarenlange ervaring met het levenslied.

Met het nummer ‘Liefde’ van Willy Alberti raakt hij de harten van velen. Niet alleen door de jury, maar ook door de familie Alberti zelf wordt Mart de nieuwe Willy Alberti genoemd. Dat leidt tot een bijzondere samenwerking: in september 2016 brengt hij samen met Willeke Alberti de single Lachen, Beetje Huilen uit. Uiteindelijk wordt Mart tweede bij Holland’s Got Talent en dat blijkt de start van een prachtige carrière.

top talent!

In februari 2017 bracht Mart zijn eerste solosingle In Mijn Droom uit, geschreven door Bram Koning en Hans Aalbers. In de zomer die volgt, zet hij met het vrolijke nummer Lekker Leven elke Nederlandse enclave op de Spaanse Costa Brava op zijn kop. Dat levert hem bovendien een #10-notering op in het Sterren.nl Jaaroverzicht van 2017. Mart treedt dat jaar onder meer op tijdens Muziekfeest op het Plein en Dutch Valley en hij wordt als Grootste Talent genomineerd voor een BUMA NL Award. Eind 2017 gaat Mart samen met Willeke Alberti op theatertour.

In het voorjaar van 2018 wordt Mart gevraagd voor het programma ‘Topper Gezocht’. Mart schopt het tot de finale en zal samen met de andere finalisten de halftime show voor zijn rekening nemen. feesten en partijen.


bosreclame.nl

Ideaal daglicht! Lichtkoepels

Lichtplaten

Lichtstraten

Hoogwaardige kunststoffen scheppen onbeperkte mogelijkheden. In de hedendaagse architectuur speelt daglicht een belangrijke rol. Van Boven geldt als pionier op het gebied van kunststof bouwproducten en heeft zich ontwikkeld tot één van de belangrijkste producenten van kunststof daglicht producten. Voor vrijwel iedere toepassing wordt een lichtdoorlatend kunststof product geleverd.

Terrasoverkapping

rd gemoffeld Rechtstreeks van fabriek. Standaa t. aluminium profielen in wit of antracie informatie, of ntatie Vraag uitgebreide docume bel Peter de Veer (0183) 633 477. Buitengewoon genieten!

Schelluinsestraat 52-56 | 4203 NN Gorinchem Telefoon 0183 63 34 77 | www.van-boven.com

Theater De Nieuwe Doelen en Cultureel Café De Vijfzinnen wensen iedereen geweldige zomerfeesten.

Zacht drinkwater

voor een zacht prijsje... Broxo wateronthardingszout, verzacht het water en vergroot de duurzaamheid van waterbehandelingsinstallaties.

* Een hele pallet (40 zakken à 25kg) voor 219,- excl. BTW geleverd bij u thuis zolang de voorraad strekt. Europallet 15,00 statiegeld.

HET HUIS VAN DE STAD


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT DE VRIJWILLIGER

ISCHA WILLEMS

Wie zijn zij? De vrijwilligers van de Zomerfeesten Varkenmarkt. Een paar vragen aan Ischa Willems om hem beter te leren kennen. Waar kennen wij je van? ‘Geen idee of de mensen mij (her-) kennen, want ik help vooral achter de schermen mee bij de organisatie van de Stichting Zomerfeesten Varkenmarkt. Bij veel evenementen op de Varkenmarkt ben ik betrokken, zoals de Kerstmarkt, de Hemelvaartfeesten en natuurlijk de Zomerfeesten.’ Wat doe je op de Zomerfeesten? ‘Meedenken, meehelpen en van alles wat maar voor kan komen.

De verwachte en onverwachte dingen en in dat laatste zit de meeste uitdaging.’ Wat is er leuk aan om vrijwilliger te zijn? ‘Als ik die blije gezichten, de feestende menigte zie op de markt, daar krijg ik zelf ook wel een heel blij gevoel van. Ik zou niet eens weten hoe ik dit nu goed moet omschrijven, een soort kick dat er een goed feest ontstaan is. Bij de afsluiting voel ik mij opgelucht, blij als alles goed verlopen is.’ Hoe lang ben je al vrijwilliger? Ischa heeft geen flauw idee hoe

RELAXED DE VARKENMARKT VERLATEN

Het wordt ieder jaar drukker op de Varkenmarkt en dan is het een hele uitdaging om iedereen blij te maken. Vooral het plein op een makkelijke manier op komen en verlaten werd steeds

Zou je niet liever zelf meefeesten? ‘Wij hebben zelf onderling onze pleziermomenten. We maken er ook een feestje van. Een beetje dollen met de mensen van het geluid, de andere vrijwilligers maar óók met de artiesten. Als wij het laatste optreden van de artiest op die dag zijn, dan blijven ze soms nog wel even hangen om één drankje te drinken, of twee, of drie…. Het is voor ons een groot compliment dat zij zich gastvrij voelen en nog even na borrelen en dan komen ook de verhalen.’ Naar welk optreden kijk je uit de komende Feestweek? ‘Ik kies voor de eerste avond. Naar de openingsact van de Feestweek:

Tino Martin.’

Welke avond of dag is jouw favoriet? ‘Zonder twijfel de woensdagmiddag. Als ik die oudjes met hun rollator (of zal ik beter zeggen: de oudere, niet zo mobiele medemens) zie genieten van de muziek, de koffie, thee, maar vooral ook van een borreltje en een advocaatje, dat is gewoonweg top. Vorig jaar kwam er een sponsor langs en hij keek echt zijn ogen uit. Hij vond het prachtig om iedereen te zien genieten. Hoe leuk is dat? En ook dit jaar sponsort hij weer mee, geweldig, want zonder sponsoren zou het toch echt niet zo’n feestje worden.’

Heb je nog een speciale tip of advies voor het publiek? Dit jaar komt er bij de ingang van ons plein een invalidentoilet, aan de kant van de Arkelstraat. Daar is sowieso de beste ingang voor mensen in een rolstoel met de minste obstakels om het plein op te komen.

Nieuw is ook de mogelijkheid om te kunnen pinnen bij de muntverkoop-punten. Daar was veel vraag naar en introduceren wij dit jaar. Maar mijn belangrijkste tip: Kom op tijd naar het plein, want het zou jammer zijn als je te laat bent en het plein al volgestroomd is.’

COLOFON

18 - 24 jaar? Met polsbandje om kun je alcohol drinken op de Varkenmarkt

Veilig en makkelijk! Hoe maken we het nóg prettiger voor onze bezoekers? Dat is de vraag die we ons tijdens en na elke editie van de zomerfeesten weer stellen.

lang dit al is. ‘Lang denk ik, misschien wel net zo lang als Marco. Ik heb een keer gevraagd aan Marco Uijterlinde of ik ergens mee kon helpen? En die zegt natuurlijk geen nee, dus voor ik er erg in had, was de week voorbij en was het ineens zondagavond. Had ik gewoon alle dagen meegeholpen en sindsdien kom ik er niet meer onderuit’. Waarschijnlijk door mijn verbaasde blik zegt hij meteen: ‘Dat is natuurlijk een grapje is, want met alle plezier help ik al die jaren mee. Marco leest toch ook dit interview?” vervolgt hij met een big smile.

lastiger. Vooral op de drukke dagen, als er teveel bezoekers dreigen te komen en de hekken gesloten worden. Daarom plaatsen we dit jaar weer de draaideuren aan beide kanten van het plein. Dan kan iedereen die weg wil makkelijk weg. Niet meer door een dringende menigte wurmen, maar relaxed naar huis. We hopen het hier voor onze bezoekers nóg prettiger te maken.

Na vertoon van een geldig legitimatiebewijs krijgen jongeren die minimaal 18 jaar zijn een posbandje. Bij de bar wordt er dan niet meer naar een legitimatiebewijs gevraagd, maar is het tonen van het polsbandje voldoende. Is er enige twijfel over de leeftijd, dan wordt er geen alcohol verstrekt! We adviseren alle bezoekers in de leeftijd van 18-24 een gratis polsbandje af te halen. De polsbandjes zijn te verkrijgen bij de bar!

Dit is een uigave van de stichting Zomerfeesten Varkenmarkt. Teksten: Ingrid v/d Bosch Fotografie en opmaak: AlexMedia

ORGANISATIE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT Programmering: Petty de Swart, Esther Bergman en Marco Uijterlinde Sponsoring: Thierry Grimbergen, Leontien van Honk, Esther Bergman Facilitaire zaken: Ischa Willems Techniek: Martin van Tricht Media en Communicatie: Leontien van Honk, Ingrid v/d Bosch en Alex Willemsen


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA ZATERDAG 25 AUGUSTUS

ZATERDAGMIDDAG

ONE TWO TRIO KINDERSHOW De One Two Trio Kindershow is er speciaal voor de kleintjes! Meneertje Blauw is zo trots als een pauw, meneertje Rood is de sportieve malloot en meneertje Geel is zo sloom als een kameel! Ze spelen 100%live hun eigen bekende kinderhits als ‘Sjoe Sjoe Wa’ en ‘de Hokie Pokie’.. Maar ook liedjes als ‘Ik heb een snotje in mijn neus’ en ‘Ik lust alleen maar friet’ zijn zo herkenbaar voor het jonge publiek dat ze deze direct mee kunnen zingen. U bent dus gewaarschuwd! Tussen de nummers door doen er zich allerlei dolkomische, cabareteske situaties

voor, die ook bij de ouders flink op de lachspieren werken.

Niet voor niets wordt de One Two Trio kindershow omarmd door kinder t.v programma’s als ‘De BZT Show’ of ‘De Schatkist’ van Telekids en ook zijn zij al meerdere jaren de ‘’huisband’’ van Sinterklaas tijdens het jaarlijkse ‘RTL grote club van Sinterklaasfeest’! One Two Trio Kindershow heeft tijdens de Sinterklaas en Kerst periode een doldwaze thema show die ieder jaar voor heel veel blijde gezichtjes zorgt! De One Two Trio Kindershow: zo leuk dat iedere volwassene weer kind wil zijn!

De One Two Trio Kindershow: zo leuk dat iedere volwassene weer kind wil zijn!

ZOMERFESTIVAL GORINCHEM

Sport, spel, creativiteit fun en muziek Ook dit jaar wordt er door Gorinchem beweegt, de Gemeente Gorinchem, de Groenmarkt én de Varkenmarkt een kindermiddag georganiseerd. Meer informatie is te vinden op de facebookpagina van het Zomerfestival Gorinchem. Rond 16:00u wordt het festival afgesloten op de Varkenmarkt met een optreden van One Two Trio.


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA ZATERDAG 25 AUGUSTUS

ONE TWO TRIO

De ultieme feestband die doorbrak met hits als ‘Juffrouw Toos’ en ‘10 Kleine Tuinkabouters’, is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam als het gaat om feest! Live gespeeld en gezongen top-entertainment met veel humor, interactie en een bijzonder aanstekelijk enthousiasme. Hierdoor vormt het publiek als het ware ‘’de vierde man’’ en brengen ze samen ieder feest naar een absoluut hoogtepunt! Het Feesthits repertoire is eigenlijk onbegrensd. Eigen hits als ‘Juffrouw Toos’, ‘10 Kleine Tuinkabouters’, ‘Toedeloe’ of het ‘La LaLied’ worden afgewisseld met andere bekende nederlands of engelstalige hits, maar altijd in een bekend One

Two Trio jasje! De nummers worden ter plaatste afgestemd op het publiek en zo ontstaat het unieke One Two Trio sfeertje dat deze band zo geliefd maakt!

Niet voor niets is One Two Trio regelmatig te gast is bij diverse radio en t.v programma’s; D.j’s als Giel Beelen van Radio3FM en Edwin Evers van Radio 538 nodigen deze heren graag uit voor speciale gelegenheden en bombarderen het trio daarbij vaak tot huisband en vrienden van de show! Zin in 3 kwartier springen en meezingen? Bereid je dan meer vast voor.... One Two Trio maakt namelijk van ieder feest een écht feest!

DANNY ZUIJDERWIJK Danny Zuijderwijk, geboren in 1987 in Delft. Al op 6 jarige leeftijd stond hij met zijn microfoon voor tv alle bekende liedjes mee te zingen. En op menig feestje sprong hij op de tafel om op te treden. Een ding was toen al zeker: Entertainen is zijn lust en zijn leven! Vanaf zijn 16e begon hij met het organiseren van Hollandse avonden en al snel kwam hij in contact met diverse Nederlandstalige artiesten. Na wat zanglessen en het winnen van een talentenjacht,

waagde Danny zich steeds vaker op het podium om een feestje te bouwen. Een single kon dan ook niet lang uitblijven en werd al snel uitgebracht. Nu 5 jaar, 7 singles en een album verder, treed Danny door het hele land op. Van kroeg tot bedrijfsfeest en van bruiloft tot feesttent, Danny zet overal de boel op zijn kop met zijn Nederlandstalige hits. En worden zijn nummers overal uit volle borst meegezongen.

RAYMON HERMANS Raymon Hermans wordt op 18 maart 1994 geboren in Roosendaal en groeit op in St. Willebrord. In zijn jeugd staat er één ding centraal en dat is muziek, overal waar hij gaat en staat.

Inmiddels is de 24-jarige Raymon zich gaan focussen op het schrijven van zijn eigen tracks. Dit resulteerde in 2015 tot de single HYPNOSE waarmee hij een nieuw geluid van zich liet horen.

In 2010 kreeg Raymon Hermans de kans om zich te laten horen aan Nederland met zijn debuutsingle. In de jaren erna bracht Raymon verschillende singles uit. Deze singles kregen de aandacht bij diverse TV- en Radio zenders en er kwamen optredens..

2015 was een fantastisch jaar! Met de releases van HYPNOSE en M’N FAVORIET scoort hij dan ook twee hit-singles in het land. Zijn pakkende tracks met de stevige en dansbare beats worden dan ook door heel Nederland gedraaid. Hiermee bevestigt Raymon Hermans zijn juiste sound gevonden te hebben.

Mede mogelijk gemaakt door: Van Oord Marine Ingenuity


GROENEVELD LUBRICATION SOLUTIONS

IndustriĂŤle Kring Gorinchem

Professioneel installatiemateriaal voor in en om het huis

Installatie volgens Attema

www.attema.com


DE ZOMERFEESTEN VARKENMARKT PROGRAMMA ZONDAG 26 AUGUSTUS

DE CORONA’S TOPACT ALS AFSLUITER VAN ZOMERFEESTEN VARKENMARKT De Coronas brengen een unieke interactieve muziekshow, geknipt voor elk publiek. De zes multi-talenten hebben zo’n 5000 liedjes in de vingers. En nóg unieker: het publiek bepaalt de muziek! Stand-up Pop De Coronas maken muziek met een vleugje humor. Ze dagen het publiek uit om hun muzikale wens door te geven aan de band én de zaal via de Coronas Hotline midden in het publiek. De groep speelt het nummer direct met de nodige vocale, muzikale én fysieke acrobatiek. Ook speelt de band eigen werk en zingt het publiek geregeld een deuntje mee.

Mede mogelijk gemaakt door: Hoog Dalem

Rock’n Roll Theater Van stevige popsongs tot gevoelige ballades en van latin tot smartlap. De Coronas spelen het niet zomaar, ze laten het ook zien! Met originele filmbeelden, eigengemaakte animaties, schitterend decor en een verrassend flexibele vleugel. Dit, in combinatie met hun aanstekelijke optreden, zorgt voor een onvergetelijk muzikaal en visueel spektakel! Muzikale achtergrond In hun vierjarig bestaan tourden De Coronas al door heel Nederland en daarbuiten. Bijvoorbeeld tijdens de WinterSpelen van Turijn (06), het Museumplein op Koninginnedag (2007) en De Nijmeegse Vierdaagse (2007). In 2008 speelden De Coronas festivals plat als Dauwpop en Wish Outdoor en

bliezen ze het dak van Daklozenparty Silvolde en Schuurfeest Bant. Ook begeleidden De Coronas Guus Meeuwis naast het Philips Stadion, speelden ze bij de Amstel Curaçao Race en huldigden ze drie weken lang onze Olympische helden in het Holland Heineken House in Peking.

Dit jaar stonden de heren onder andere op Paaspop, Bospop en Bevrijdingsfestival Haarlem.De heren zelf hebben een rijke muzikale achtergrond als producer en (sessie)muzikant. Rias Baarda, Danny ten Have, Axel Lindelauf, Harold Mingels, Hans Vorstenbosch en Erik Vorstenbosch waren eerder te zien en te horen bij o.a. VanVelzen, Volumia, Rowen Hèze, Het Goede Doel, 2nd Place Driver en Crazy Piano’s.


Jouw talenten inzetten voor Vreugdenhil? We zijn op zoek naar gemotiveerde medewerkers voor onze afdelingen productie en techniek. Bekijk de vacatures op onze website of bel voor meer informatie naar 06 - 100 099 33.

We bring you the best of milk

www.vreugdenhil.nl

The best of both worlds. Bij Rüttchen Automotive kunt u terecht voor Mercedes-Benz personen- en bedrijfsauto’s, van occasions tot de allernieuwste modellen. Een sterk merk gevoerd door een krachtig familiebedrijf. Dat noemen wij het beste uit beide werelden! U bent van harte welkom voor een kennismaking en proefrit. Gecombineerd verbruik A-Klasse: 3,8 - 7,1 l/100 km, 26,3 – 14,1 km/l, CO2-uitstoot; 98 –165 g/km.

Rüttchen Gorinchem, Avelingen West 29, 4202 MS Gorinchem, tel. 0183 - 65 15 00. Ruttchen.nl, customersupport@ruttchen.nl


HET COMPLETE

PROGRAMMA

wat een feest!

Dinsdag 21 augustus

Vrijdag 24 augustus

VARKENMARKT

VARKENMARKT

Tommy Netten Doe Maar Na

OK FM Mart Hoogkamer

Tino Martin

Shaky Ground

GROENMARKT

GROENMARKT

De Lievelings DJ’s van je Zusje Oakmadness Het Feestteam Lampegastuh

LaFuente Tim van Werd Freddy Moreira

Woensdag 22 augustus

Zaterdag 25 augustus

VARKENMARKT

VARKENMARKT

Het Arkels Visserskoor Act on Demand

One Two Trio kindershow Danny Zuijderwijk Raymon Hermans

Anita Meyer

GROENMARKT Maan Lampionnenoptocht Vuurwerk Brinkman Nielson

Donderdag 23 augustus

One Two Trio

GROENMARKT Gebroeders Ko Kees van Hondt Dansado en De Feestneger Puinhoop Kollektiv

Zondag 26 augustus

VARKENMARKT

VARKENMARKT

Anderkovver

De Corona’s

Samantha Steenwijk

GROENMARKT Wulf HAEVN Waylon

GROENMARKT The Auratones met Thijs van Leer


sponsors bedankt! • Bedrijfsfeesten • Bruiloften • Drive-in shows • Bedrijfspresentaties • Beurzen • Modeshows • Kinderfeesten • Sinterklaasshows • Horeca • Themafeesten

Eurosound-2015 Bord HOPIJS.indd 1

04-11-15 15:02

Royal Shadow

VAN WEENEN GROENTEN EN FRUIT V.O.F. 0099693.pdf 1

1-8-2013 10:44:10

WWW.KWAKAMP.NL

Wij zoeken collega’s!

Café De Mop

Vloerconsulting.nl Kunststofvloersystemen - Slijtlagen - Routing / markeringen

MPA GELUIDSTECHNIEK

AndriesdeSwart

Music & Show Productions

www.dezomerfeesten.nl

Varkenmarktkrant 2018  
Varkenmarktkrant 2018  
Advertisement