Page 1

De Mobiele Kunstbrigade presenteert...

Verhalen aan de Vliet: reizen in de Gouden Eeuw NASCHOOLS AANBOD STORYTELLING & STOPMOTION

*

GROEP 6 t/m 8

KUNSTGESCHIEDENIS We gaan terug in de tijd aan de hand van een minicollege over wonen en werken in de Gouden Eeuw. De kinderen kiezen een beroep (personage) uit die tijd en gaan schetsen maken van hun huis en hun kleding. We maken portretfoto’s van de kinderen die gebruikt gaan worden voor hun personage in de stopmotionfilm.

STORYTELLING De kinderen beschrijven een dag in hun 17eeeuwse leven. Ze verwerken in hun verhaal dat ze een reis gaan maken met de trekschuit over de Vliet van Voorburg naar Leidschendam. Onderweg zullen ze ook de beroemde Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens ontmoeten. Alle verhalen worden opgenomen als audiofragment.

De Mobiele Kunstbrigade, april 2016

BEELDENDE VORMING Voor het decor van de film gaan de kinderen tekenen en schilderen. De schetsen van hun huis worden uitgewerkt tot mooie gevels. Kun je aan het huis zien wie er woont? De apotheker misschien, of de hoedenmaakster? Vervolgens gaan ze hun portretfoto omtoveren tot hun 17e eeuwse personage.

FILMOPNAMES Met behulp van stopmotion gaat de reis op de trekschuit verfilmd worden. De trekschuit stopt bij alle huizen aan de Vliet. De personages stappen een voor een aan boord. Onderweg komen de verhalen los.

PRESENTATIE De kinderen laten zien wat ze geleerd en gemaakt hebben door het inrichten van een expositie en het vertonen van de film.

Pdf naschools aanbod verhalen aan de vliet groep 6 8  
Pdf naschools aanbod verhalen aan de vliet groep 6 8  
Advertisement