Page 1

Checklist

Tips & tricks voor het beste resultaat


Introductie Wij zijn er om jouw woning het mooist te presenteren. Professionele foto’s en video’s, die jouw woning zo optimaal mogelijk in beeld brengen. Wij zorgen voor kwaliteit, maar een groot gedeelte van het eindresultaat is zelf te beïnvloeden. Door het opvolgen van de tips in deze checklist en het vooraf in orde maken van je woning, kunnen onze fotografen zich richten op het beste eindresultaat. Door onze ruime ervaring met woningfotografie en -video’s, weten wij als geen ander dat een opgeruimde, nette en sfeervolle woning het meest prachtige eindresultaat kan opleveren. Vanzelfsprekend is daarom jouw voorbereiding op onze opnames dan ook van essentieel belang. Neem daarom onze tips in deze lijst ter harte en bekijk je woning kritisch, vanuit de invalshoek van een woningkoper.

Welke indruk maakt uw woning? Zorg voor voldoende ruimtelijkheid. Ruimtelijkheid creëer je door voldoende lichtinval, overbodige spullen weg te halen, met lichte kleuren te werken en door voldoende ruimte te tonen. Hoe meer er van de vloer zichtbaar is, hoe ruimer de kamer lijkt. Verwijder ook spullen op en onder kasten. Deze vallen vaak hinderlijk op. Namens Zibber wensen we je heel veel succes met de voorbereidingen en de verkoop!


Algemene tips Zorg voor een frisse indruk: stoffen/poetsen, stofzuigen, dweilen, ramen zemen etc. Doe dit ruim voordat de fotograaf aanwezig is, zodat de oppervlakken droog zijn. Ditzelfde geldt voor (muur)verf. Berg losse spullen zoals afstandsbedieningen, post, tijdschriften, kleding en speelgoed op, bijvoorbeeld in manden of kratten zodat deze snel verplaatst kunnen worden. Zorg dat er niet teveel jassen of kledingstukken aan kapstokken hangen. Houd maximaal 2 stuks aan. Verwijder persoonlijke spullen en haal zoveel mogelijk herkenbare familiefoto’s uit het zicht. Attendeer de fotograaf er duidelijk op als er nog een stuk extra tuin, weiland of garagebox is die ook in beeld moet worden gebracht. Geef duidelijk aan bij de fotograaf als er op steenworp afstand een speeltuintje of park aanwezig is. Deze zullen wij dan ook in beeld brengen. Doe de gordijnen open, rolluiken omhoog en de ramen dicht. Zorg ook dat deuren dicht zijn. Doe alle lampen aan en controleer of deze allemaal werken. Haal de vensterbanken zoveel mogelijk leeg om het zicht naar buiten niet te belemmeren. Verwijder (deur)matten uit het zicht. Koop eventueel vers, kleurrijk fruit en/of bloemen voor een huiselijke sfeer. Zorg dat huisdieren niet in de weg lopen. Haal vuilnisbakken, kabels, benches, kattenbakken en andere accessoires tijdelijk weg. Blijf buiten het zicht van de fotograaf tijdens de opname.


Woonkamer Haal afstandsbedieningen en losse kabels uit het zicht. Zet de televisie en andere beeldschermen (van computers) uit. Doe de gordijnen open en haal eventueel de vitrages weg voor een optimaal uitzicht. Ruim speelgoed op en bewaar deze eventueel in afgesloten boxen. In geval van huisdieren graag de manden, speeltjes en drinkbakken weghalen. Verwijder losse en overbodige spullen zoals post, tijdschriften en dergelijke van tafels. Verplaats kinderstoelen en kinder/babyboxen naar andere ruimtes. Schud de kussens op. Verwijder dekentjes op stoelen en banken. Zet de open haard aan voor een huiselijke sfeer. Verwijder kerstversiering/bomen, geboorteborden, sinterklaas versiering etc. Op deze manier zijn de foto’s niet seizoensgebonden, hebben ze een neutrale uitstraling en zijn er geen storende objecten die alle aandacht trekken.

Keuken Zorg voor een schone, frisse keuken Haal het aanrecht zoveel mogelijk leeg en zorg dat er niet teveel apparatuur staat. Een koffieapparaat kan blijven staan, maar probeer de kabels uit het zicht te halen. Haal ook de oven leeg. Zorg dat de kranen, kookplaat, het werkblad en apparatuur goed schoon zijn. Verwijder vaatdoek, handdoek, theedoek, afwasborstels, zeeppompjes en andere accessoires.


Slaapkamer Zorg voor schone, opgeruimde slaapkamers die niet te vol staan. Maak het bed netjes op met een neutraal dekbedovertrek. Haal kledingstukken, schoenen en badjassen weg. Zorg dat er geen spullen onder het bed of op een kast in het zicht liggen. Bij kinderkamers: speelgoed, babybadjes en posters graag tijdelijk weghalen.

Badkamer + Toiletruimte Zorg voor een schone, frisse badkamer en toilet. Haal tandpasta, douchegel, shampoo flessen, borstels en tandenborstels uit het zicht. Haal badjassen, prullenbakjes, wasmanden en een badmat uit het zicht. Zorg voor schone handdoeken. Laat mooie accessoires zoals parfumflesjes of wellnessproducten staan. Doe de toiletbril naar beneden. Berg een voorraad aan toiletrollen, kalenders, prullenbakjes en potjes op.


Exterieur Zorg dat er geen auto’s of andere voertuigen voor de woning staan. Dit blokkeert het zicht op de woning en maakt het fotograferen een stuk lastiger. Dit geldt ook voor een carport. Geen fietsen, containers of vuilniszakken voor de woning of tegen de gevel plaatsen. Ruim de garage op indien je deze gefotografeerd wil hebben. Veeg de stoep, haal onkruid weg, maai het gras en snoei de tuin indien nodig. Haal tuingereedschap, wasmolens, vuilnisbakken en tuinslangen uit het zicht. Plaats kussens in de tuinmeubelen. Zorg dat de tuinmeubelen schoon en droog zijn. Verwijder kinderspeelgoed uit de tuin zoals glijbanen en fietsjes, wanneer mogelijk. Rolluiken graag omhoog halen en gordijnen openen. Verwijder het makelaarsbord uit de tuin.


Veel gestelde vragen Hoeveel tijd neemt het fotograferen van een woning in beslag?

De tijd die onze fotografen nodig hebben voor het fotograferen van een woning, is afhankelijk van de grootte van de woning. Gemiddeld zijn onze fotografen ca. 1,5 uur bezig. Voor het filmen van een woning zijn we ongeveer een half uur bezig. Onze medewerkers van de afdeling planning zullen een inschatting voor je maken. Waarmee moet ik rekening houden voor de 360 graden foto’s & video? Wij filmen per verdieping. Dit houdt in dat we bijvoorbeeld de

benedenverdieping aan één stuk door filmen. Houd er dus rekening mee dat spullen niet achter deuren worden neergezet, of van kamer naar kamer geschoven worden. Zijn er ruimtes die standaard niet in beeld gebracht worden?

De fotograaf neemt niet standaard een berghok of de binnenkant van een schuur(tje) mee. Indien dit wel gewenst is kan dit aangegeven worden bij de fotograaf of makelaar. De ruimte dient dan wel schoon en opgeruimd te zijn. Verzorgen de vastgoedfotografen van Zibber ook styling?

Onze fotografen letten wel op kleine zaken zoals een vaatdoekje op het aanrecht, of een shampoo fles in de badkamer, maar niet op de complete styling. De fotograaf heeft alle geplande tijd nodig voor de opname van de woning, om geen kwaliteit te verliezen. Mocht je een professionele woonstyliste willen inschakelen, loopt dit via je makelaar. Wat doen jullie bij neerslag of slecht weer?

Bij neerslag maken wij standaard wel de interieurfoto’s en video-opnames, maar maken we een nieuwe afspraak voor de exterieurbeelden. Bij vragen kun je altijd naar ons kantoor bellen, op 085 040 21 31. Kunnen jullie een woning opnemen zonder dat wij aanwezig zijn?

Ja, dat kan. Indien gewenst kunnen wij de sleutels ophalen bij je makelaar. Alsnog is deze checklist van belang, zodat wij goed te werk kunnen gaan. Na de opname zullen wij de sleutels retourneren bij de makelaar. Uiteraard gaan wij hier discreet mee om. Hoe kan ik de afspraak annuleren of verplaatsen?

Wanneer je onverhoopt de afspraak moet annuleren of verplaatsen, vragen wij je dit minstens 24 uur van tevoren te doen. Dit kan telefonisch tijdens kantooruren, op 085 040 21 31. Wat is de rol van de fotograaf?

De fotograaf zal met de juiste technieken en professionele apparatuur je woning fotograferen en filmen. Onthoud dat onze fotografen een beperkte tijd hebben om je woning op te nemen. Opruimen is helaas niet onze taak. We wensen je het beste resultaat toe!


Flight Forum 92, Eindhoven 085 040 21 31

info@zibber.nl

www.zibber.nl

Profile for Zibber

Checklist - Nederlands  

Checklist ter voorbereiding op de foto- en video opname van een woning.

Checklist - Nederlands  

Checklist ter voorbereiding op de foto- en video opname van een woning.

Profile for zibber
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded