Page 1

ARCADIA news

GHID DE INFORMARE ŞI EDUCAŢIE PENTRU SĂNĂTATE

NR.3

ianuarie/ februarie 2011

NOUTĂŢI Operaţii de neurochirurgie la Arcadia Hospital

„Cu mulţi ani în urmă am fost nevoită să stau pentru câteva ore la un spital din Germania. Acum, în Arcadia, m-am întâlnit cu aceeași atmosferă de curăţenie și servicii medicale de cea mai bună calitate. Tot personalul cu care am intrat în contact a dat dovadă de cel mai înalt grad de profesionalism.” M.L, pacientă Chirurgie și Recuperare Medicală

ARCADIA HOSPITAL - SĂNĂTATEA E DE NEPREŢUIT

Arcadia Quick Check – Soluţia pentru sănătatea ta Arcadia Quick Check este un bilanţ complex de sănătate, adaptat vârstei și nevoilor fiecărui pacient, care se realizează într-o singură zi. Rapid, eficient, performant. Totul în cea mai avansată structură de sănătate disponibilă – Arcadia Hospital. Totul în condiţii de atenţie maximă și de confort. La final, pacientul primește un dosar medical și o fișă de evaluare, în care medicul internist sau pediatrul formulează concluziile și recomandările rezultate din constatările echipei interdisciplinare de medici care a contribuit la evaluarea stării de sănătate. Pachetele de servicii Arcadia Quick Check sunt organizate pe categorii de pacienţi, după cum urmează: z JUNIOR (copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 3 – 18 ani) z LADY (femei cu vârsta cuprinsă între 18 – 50 ani) z MAN (bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 – 50 ani) z SENIOR (persoane cu vârsta de peste 50 ani). Pentru fiecare dintre categoriile de pacienţi de mai sus, pachetele de servicii Arcadia Quick Check includ consultaţii multidisciplinare, seturi standard de analize de laborator și explorări de imagistică, grupate astfel încât să conducă la realizarea unui bilanţ de sănătate complex și avizat.

„Serviciile Arcadia te fac să te simţi cel mai important pacient, dar o fac suficient de discret pentru a nu te simţi și agasat. Pentru mine este măsura ideală a profesionalismului. Doresc echipei manageriale puterea de a păstra acest echilibru odată cu creșterea numărului de pacienţi. Va fi un teribil test!” L.L. – pacientă Chirurgie

Arcadia Quick Check – Avantaje deosebite z

PREVENŢIE – Arcadia Quick Check se adresează tuturor persoanelor care doresc sau au nevoie de o evaluare anuală (periodică) a stării de sănătate. Este o metodă eficientă de prevenţie, căci prin realizarea periodică a unui set complex de investigaţii medicale, este prevenită apariţia bolilor sau, atunci când este cazul, diagnosticarea se poate realiza în faze precoce de boală, astfel încât tratamentul să fie administrat corect și la timp, cu șanse sporite de vindecare.

z

FLEXIBILITATE – Arcadia Quick Check este adaptat pe categorii de pacienţi, în funcţie de vârstă ori gen. VITEZĂ – Arcadia Quick Check este un bilanţ de sănătate care se realizează într-o singură zi, ceea ce înseamnă eficienţă și confort maxim pentru persoanele ocupate sau cărora nu le place să revină la spital de mai multe ori pentru analize sau consultaţii. SIGURANŢĂ – În cazul pacienţilor care aleg un pachet Quick Check, evaluarea stării de sănătate se bazează pe argumentele medicale de certitudine ale unei echipe interdisciplinare de specialiști. AVANTAJE FINANCIARE – Pachetele Quick Check oferă un discount de peste 20% faţă de preţul de listă al serviciilor incluse. De asemenea, ele oferă beneficiarilor un voucher în valoare de 125 lei pentru decontarea parţială a unei investigaţii prin rezonanţă magnetică tip Whole Body și un card de fidelitate My Arcadia.

z

z

z

Departamentul de Specialităţi Chirurgicale al spitalului Arcadia a „găzduit” în ultima vreme și cazuri de pacienţi cu probleme din sfera neurochirurgiei. Prima operaţie de acest gen a fost efectuată la începutul anului și a constat în ablaţia unei hernii de disc lombare. Intervenţia a fost efectuată de echipa condusă de prof. dr. Ion Poeată. Din echipă au mai făcut parte dr. Faiyad Ziyad și dr. Sergiu Gaivas, iar pentru anestezie și terapie intensivă - dr. Bogdan Ţuţuianu. În urma evaluării clinice și imagistice a pacientei în vârstă de 33 ani, s-a stabilit diagnosticul de hernie de disc lombară, cu indicaţie de intervenţie neurochirurgicală. Deoarece pacienta prezenta deja semne clinice de pareză a nervului și dureri lombare semnificative, operaţia a fost considerată o prioritate. „Datorită organizării foarte bune a spitalului, pacienta a putut fi operată chiar în prima zi a internării. Intervenţia a decurs excelent, graţie experienţei echipei operatorii și a condiţiilor perfecte de anestezie și terapie intensivă, precum și dotării performante a blocului operator. Pacienta a fost externată după trei zile, având o evoluţie postoperatorie excelentă, iar rezultatele intervenţiei au fost foarte bune: dispariţia durerilor, absenţa deficitelor neurologice”, a declarat, în numele echipei medicale, dr. Sergiu Gaivas. Echipa de neurochirurgi a spitalului Arcadia este pregătită să abordeze mai multe tipuri de intervenţii pe coloana lombară și toracală (hernii de disc lombare și dorsale, stenoze de canal lombar, hernii de disc extrem laterale, etc.), iar pacienţii pot beneficia de dotările și de confortul special oferite de spitalul privat ieșean.


ARCADIA news

2

Oamenii Arcadia Prof. Univ. Dr. Dragoș Negru coordonator Centrul de Investigaţii Arcadia Hospital Biroul profesorului Dragoș Negru, la Arcadia Medical Center, este simplu, luminos, ordonat. Aerul său primitor se simte imediat, însă vizitatorul nu înţelege de la început de unde vine sentimentul acesta de tihnă: poate din nuanţa deschisă a mobilierului, din ospitalitatea însăși a gazdei, ori poate din liniștea calmă din jur, din sentimentul că mecanismul complicat al clinicii de imagistică funcţionează lin și eficient, aparent fără efort, în cabinetele învecinate. În rafturile bibliotecii stau cuminţi, împăcându-se cu graţie, lucrări de specialitate, câteva romane și albume de artă, câteva icoane, mai multe fotografii. Pe o poliţă în perete sunt expuse, fără o ordine anume, lucrări de artă, obiecte decorative dintre cele mai diverse și o mulţime de diplome. Par să povestească celui care le privește despre momente importante din viaţa proprietarului lor. Printre ele, tăcut și foarte atent, stă înrămat un Jurământ al lui Hipocrate, scris în engleză, luxos, pe papirus. Veghează? Supraveghează? Sentimentul meu e că se află în locul cel mai bun și cel mai legitim – în cabinetul unui medic cu vocaţie.

z Domnule profesor, de ce v-aţi aventurat în medicina privată? În toiul unei cariere impresionante, construită în relaţie cu sistemul public de sănătate și cu prestigioasa Universitate de Medicină din Iași, aţi ales să canalizaţi o parte însemnată a energiei, experienţei și viziunii dvs. către domeniul privat, investind alături de familia Fiterman și contribuind la „nașterea” Arcadia Medical Center - Centrul de Imagistică, pe care îl și conduceţi... Radiologia și Imagistica Medicală reprezintă o ramură a Medicinii extrem de scumpă, din cauza costurilor aparaturii: mă refer aici atât la achiziţie, cât și la mentenanţă. Destul de târziu am înţeles că statul nu poate sau nu vrea să investească în aparatură de ultimă generaţie. Mi-am dorit foarte mult să pot oferi pacienţilor noștri acces la cele mai noi tehnici ce au revoluţionat diagnosticul și care implicit au dat o altă șansă vieţii. În anul 2007 am întâlnit în familia Fiterman un partener extraordinar și așa am construit Arcadia Medical – Centrul de Imagistică. Mulţumesc Dan, Raluca, Saul, Patricia, Mara. Visul meu s-a împlinit.

NOUTĂŢI Arcadia Hospital lansează cecul-cadou Arcadia Gift Sfârșitul iernii se apropie cu pași repezi și ne trimite în faţa oglinzii, unde analizăm cu atenţie efectele frigului și ale „dietei” de sărbători. Tenul nu arată prea bine? Corpul și-a pierdut supleţea și strălucirea? Soluţia este la îndemână: masaje, remodelare corporală, tratamente cosmetice adecvate. La Arcadia Hospital toate aceste servicii sunt disponibile în condiţii deosebite, sunt realizate de profesioniști, cu produse și

z Cum aţi descrie lumea Arcadia, în doar câteva cuvinte, unei persoane care nu o cunoaște? În istoria medievală, Arcadia era considerată un paradis. Aș invita pe oricine să viziteze Arcadia – Centrul de Imagistică, spunându-i: „vino să vezi o combinaţie fericită de ambient cald, primitor și funcţional, aparatură de ultimă generaţie, solicitudine și promptitudine și, mai ales, o echipă de profesioniști. Vino să vezi un loc unde deja au fost diagnosticaţi peste 37.000 de pacienţi, în cei aproape trei ani de existenţă.” z În cariera dvs. aţi îndeplinit, în mai multe rânduri, roluri manageriale. O faceţi și acum, ca președinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistică Medicală din România, ori în calitate de coordonator al Centrului de Imagistică Arcadia. Ce înseamnă a face management medical performant? Ce fel de șef sunteţi? Unul dintre profesorii mei îmi spunea mereu: „fă totul în primul rând cu respect faţă de tine”. Cred că de aici începe un management medical performant – respect pentru tine, colaboratori și pacienţi. Trebuie să-ţi stabilești priorităţile și să le respecţi. Trebuie să te gândești că tu sau cineva din familie poate fi pacient în acea clinică. Trebuie mereu să înveţi, să te adaptezi și – nu în ultimul rând – să-ţi planifici în cele mai mici amănunte fiecare acţiune. Ţin extrem de mult la fiecare om din echipa mea, merg întotdeauna pe încredere și, de aceea, cred că sunt un șef rezonabil, cu calităţile și defectele oricărui om normal. z Ce îi trebuie sistemului românesc de sănătate pentru a fi performant și aliniat vremurilor? În primul rând, onestitate. Apoi bani și conducători cu viziune. z Dacă tot am vorbit despre cariera de până acum și despre faptul că aţi adunat deja realizări cât pentru o viaţă, deși sunteţi – ca vârstă – abia pe la jumătatea drumului profesional, trebuie să vă întreb și despre cum arată bilanţurile pe care vi le faceţi singur. Ce înseamnă pentru dvs. reușita în profesie? Dar în viaţă? Dacă am pus diagnosticul corect unui pacient, înseamnă că am reușit. Dacă părinţii și soţia mea îmi zâmbesc, înseamnă că am reușit. Dacă echipa mea e mulţumită, înseamnă că am reușit.

echipamente dintre cele mai bune. Și, nu în ultimul rând, cu o grijă specială acordată fiecărei persoane. Cecul-cadou Arcadia Gift este soluţia perfectă pentru a dărui unei persoane speciale șansa de a se bucura de servicii de estetică facială și corporală, la standarde Arcadia. Cecul-cadou Arcadia Gift costă 300 de lei și oferă posesorului un masaj de relaxare cu aromaterapie și un tratament dermatocosmetic avansat, adaptat fiecărui tip de ten, ce include proceduri de microdermabraziune și mezoterapie virtuală. Pe scurt, Arcadia Gift oferă răsfăţ, relaxare și frumuseţe. Un cadou care te reprezintă!

a consemnat, Mihaela Calcan

P f U Prof. Univ. i D Dr. D Dragoș N Negru – Fișă biografică, pe scurt z Medic primar Radiodiagnostic, doctor în Medicină

z Profesor universitar, Șef Catedră, coordonator

rezidenţiat disciplina Radiologie – Imagistică Medicală, Facultatea de Medicină, UMF „Gr.T.Popa”, Iași z Membru în comisia de Radiologie-Imagistică şi Medicină Nucleară a Ministerului Sănătăţii, Membru al Senatului UMF „Gr.T.Popa” Iaşi z Şef Clinica Radiologie – Imagistică Medicală „Prof.Dr.Gh.Chişleag”, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf.Spiridon” Iaşi z Preşedinte al Societăţii de Radiologie şi Imagistică Medicală din România și secretar general al Grupului de Imagistică Secţională din cadrul societăţii z Coordonator Arcadia Medical Center – Clinica de Imagistică z Director General al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf.Spiridon” Iaşi, între anii 2004-2006 z Prorector al UMF „Gr.T.Popa”, între anii 20062008 z 7 cărţi de specialitate publicate, ca autor sau co-autor; z autor sau co-autor a peste 210 lucrări știinţifice, dintre care 42 au fost prezentate la congrese internaţionale și publicate în volumele de rezumate; z participant la peste 21 de congrese naţionale și 22 de congrese internaţionale; z a introdus 5 tehnici noi de radiologie – imagistică în practica medicală la Iași.

” ”

„Parcă nu este adevărat! Felicitări!” P.E. – pacientă spital

„Totul este perfect! Suntem cu adevărat foarte mulţumiţi și mulţumim și noi pentru atenţia, tratamentul și eficacitatea acordate de Arcadia Hospital.” I.T. – părinte pacient Pediatrie

„Excepţional! Iașul avea nevoie de un spital ca Arcadia.” D.S. – părinte pacient Pediatrie


ARCADIA news

3

Cel mai frică ĂŽmi este de anestezie‌

�

„Din păcate, nu am putut beneficia de asemenea servicii până ĂŽn prezent, astfel ĂŽncât nu avem termeni de comparaĹŁie. Altfel, totul a fost excelent, ĂŽncepând cu prezentarea facilitÄƒĹŁilor, pregătirea naČ™terii, intervenĹŁia chirurgicală (mulĹŁumiri speciale d-nei dr. Vasilache Č™i d-lui dr. ŢuĹŁuianu), sprijinul permanent al doctorilor neonatologi Č™i al asistenĹŁilor, până la serbarea de Revelion, toate acestea asigurând un serviciu medical de calitate, dar Č™i un confort psihic pentru pacient. Felicitări!â€? T.H. – pacientă Maternitate

�

Gift

$UFDGLD

Pantofi?3DUIXP"0ĹŒQXÄ?L" Din nou? 'HGDWDDVWDDOHJHFHYDVSHFLDO

$UFDGLD*LIW&$'28/&$5(7(5(35(=,17Ĺ‚ Arcadia Gift este un cec-cadou ĂŽn valoare de 300 leiSHFDUHvOSRÄ LFXPSĹ UDSHQWUXDORIHUL XQHLSHUVRDQHVSHFLDOHvQWUXQPRPHQWGHRVHELW Arcadia GiftRIHUĹ SRVHVRUXOXLVHUYLFLLGHHVWHWLFĹ PHGLFDOĹ ¨IDFLDOĹ Ä‚LFRUSRUDOĹ ¨ vQFDGUXO&HQWUXOXLGH'HUPDWRORJLHÄ?L(VWHWLFĹŒ0HGLFDOĹŒ$UFDGLD 0DVDMGHUHOD[DUHFXDURPDWHUDSLH 7UDWDPHQWGHUPDWRFRVPHWLFDYDQVDWDGDSWDWILHFĹŒUXLWLSGHWHQFHLQFOXGHSURFHGXUL GHPLFURGHUPDEUD]LXQHÄ?LPH]RWHUDSLHYLUWXDOĹŒ &HFXOHVWHYDODELOSkQĹ ODGDWDGH31 decembrie 2011

Gift

Seria

APG

$UFDGLD

ROLFO 6&$UFDGLD3

Cec-cadou Arc LQLF65/

adia*LIW

..........................,

...........................

'UDJĹŒ ..................

HQWUXPLQH QĹŒVSHFLDOĹŒS Ä‚D FĹ DPDOHV DÄ‚Ä‚DFĹ (Ä?WLRSHUVRD HRVHELWD H HÄ H UXLHVFFHYDG IUX XVHÄ Ä‚LIIUXP 9UHDXVĹ vÄ LGĹ UPRQLHÄ‚L [DUHOLQLÄ‚WHD DEVVROXW VĹ vÄ LRIHUUHOD Ĺ VIĹ Ä DEVR WDWvQFOLSHGHU DFKH vPS WRWXO GHHOH FXULLGH FXUL HEX WHEX WVĹ  H" ELDDÄ‚WHS ,DUHIHFWHOH"$ & UDJ &XG   

  

APG

‌este cea mai frecventă temere a unui pacient care urmează a fi operat. De ce? (mă ĂŽntreb...) De ce nu de operaĹŁie? La anestezie nu te taie nimeni. Nu ĂŽĹŁi scoate nimeni nimic. Te ĂŽnĹŁeapă cu niČ™te ace subĹŁiri, ca să nu simĹŁi ce urmează, adică durerile Č™i disconfortul intervenĹŁiei chirurgicale. Indiferent de tipul anesteziei (generală, locoregională sau locală), scopul este unul singur: confortul bolnavului. De fapt, confortul bolnavului Č™i confortul chirurgului. Č˜i atunci, de ce să-mi fie teamă de anestezie? Pentru că mi-e teamă de necunoscut, mi-e teamă de ce nu pot să ĂŽmi imaginez. PuĹŁini realizează ĂŽnsă că anestezia a devenit una dintre cele mai sigure specialitÄƒĹŁi medicale Č™i a dobândit standarde noi de performanĹŁÄƒ. Dezvoltarea tehnicii a permis multiple aplicaĹŁii Č™i ĂŽn medicină, aplicaĹŁii care garantează astăzi un nivel maxim de confort, ĂŽn condiĹŁii de siguranĹŁÄƒ maximă. Ne bucurăm că Arcadia Hospital este aliniat acestor standarde moderne de dotare. Monitoarele de ultimă generaĹŁie cu care sunt dotate sălile de operaĹŁie de la Arcadia, aparatele de anestezie performante de care beneficiem, instrumentele de securizare a căii aeriene, materialele de unică folosinĹŁÄƒ Č™i anestezicele de la producători cu recunoaČ™tere internaĹŁională, toate au scopul de a asigura confortul Č™i siguranĹŁa pacientului chirurgical intraanestezic, ĂŽn timpul intervenĹŁiei Č™i ĂŽn timpul recuperării postoperatorii. Unitatea de terapie intensivă Arcadia beneficiază Č™i ea de monitoare performante, de paturi adaptate nevoilor speciale ale pacienĹŁilor operaĹŁi, de aparate de ventilaĹŁie mecanică Č™i de dispozabile Č™i medicaĹŁie care nu fac altceva decât să ajute echipa medicală a departamentului (cu oameni foarte bine pregătiĹŁi, cu experienĹŁÄƒ, totdeauna binedispuČ™i Č™i atenĹŁi faĹŁÄƒ de nevoile pacientului) să ofere pacientului operat suport complet ĂŽn această perioadă, caracterizată de inevitabile neplăceri la nivel fizic Č™i, de multe ori, Č™i din punct de vedere psihologic. Č˜i atunci, de ce să ĂŽmi fie frică de anestezie?

Ce bine că am Č™tiut‌ Consultul preanestezic Consultul preanestezic este o ĂŽntâlnire programată ĂŽntre anestezist Č™i pacient, de preferat cu câteva zile / săptămâni ĂŽnainte de intervenĹŁia chirurgicală. Scopurile acestuia sunt: z Să furnizeze anestezistului informaĹŁii cu privire la istoricul medical al pacientului Primele ĂŽntrebări ĂŽn cadrul interviului se referă la datele de identificare ale pacientului (nume, vârstă), datele antropometrice (ĂŽnălĹŁime, greutate), antecedentele perso-

nale (anestezii, intervenĹŁii chirurgicale, alergii, afecĹŁiuni infecĹŁioase, cardiovasculare, respiratorii, digestive, renale, neurologice, endocrine Č™i alte probleme medicale semnificative), tratamentele pe care pacientul le urmează sau le-a urmat Č™i care pot afecta evolutia pre-, intra- Č™i postanestezic. Importante sunt Č™i antecedentele familiale, ĂŽn special problemele apărute ĂŽn legatură cu anestezia. z Efectuarea unui examen clinic Urmează un examen fizic orientat pe problemele specifice de sănătate ale pacientului, ca Č™i pe problemele specifice procedurilor anestezice Č™i evaluarea tuturor probelor imagistice (radiografii, ecografii etc.) Č™i de laborator (hemoglobina, hematocrit etc.) ale pacientului respectiv. ĂŽn urma acestei evaluări se stabileČ™te statusul medical al pacientului la data respectivă Č™i, ĂŽn consecinĹŁÄƒ, capacitatea acestuia de a trece cu bine printr-o experienĹŁÄƒ anestezicochirurgicală, pacientul fiind inclus ĂŽntr-o clasificare internaĹŁională a riscului anestezic (ASA - American Society of Anesthesiologists). z Să furnizeze pacientului informaĹŁii cu privire la procedurile anestezice disponibile ĂŽn funcĹŁie de intervenĹŁia chirurgicală Č™i de riscurile specifice ale fiecărui pacient, anestezistul poate propune una sau mai multe tipuri de anestezii. Pentru fiecare procedură ĂŽn parte, pacientul va primi toate informaĹŁiile relevante, incluzând riscurile Č™i beneficiile care rezultă, ĂŽn aČ™a fel ĂŽncât, la final, să fie posibilă stabilirea de comun acord a celei mai potrivite proceduri anestezice pentru pacient. Toate aceste discuĹŁii au ca finalitate nu numai o atitudine medicală mutual acceptată, dar Č™i crearea unei legături psihologice ĂŽntre anestezist Č™i pacient, legătură care ar putea constitui, poate, partea cea mai importantă, baza unei experienĹŁe anestezice reuČ™ite. Consultul preanestezic evită, astfel, acel „dacă aČ™ fi Č™tiut‌â€? al pacientului neinformat, care constată ulterior că anestezia a fost „mult mai uČ™oară decât am crezutâ€?, dar evită Č™i acel „dacă aČ™ fi Č™tiut‌â€? al anestezistului care ĂŽncepe o procedură fără a fi informat pe deplin asupra stării de sănătate a pacientului Č™i care se poate confrunta intraoperator cu probleme uneori foarte serioase, din cauza acestei carenĹŁe. ĂŽn urma unui consult preanestezic reuČ™it, la finalul experienĹŁei anestezico-chirurgicale, atât pacientul cât Č™i anestezistul vor putea spune, mulĹŁumiĹŁi, „Ce bine că am Č™tiut!â€?. dr. Bogdan ŢuĹŁuianu medic primar ATI Coordonator Departament ATI Arcadia
ARCADIA news

4

ARCADIA PENTRU TINE

O nouă promoţie la servicii de dermatologie și estetică medicală Arcadia De ce e astăzi totul mai simplu? Problemele care afectează sănătatea ori aspectul pielii și al corpului nu sunt simple. Ele aduc neliniști, angoase, frustrări și stări de disconfort. Și atunci, ce s-a schimbat? S-au schimbat șansele noastre de a rezolva astfel de probleme: sfera dermatologiei estetice beneficiază astăzi de soluţii moderne, de echipamente performante și de tehnologii revoluţionare, prin care tratamentele de corectare a leziunilor și inestetismelor faciale sau corporale au devenit mai eficiente, mai accesibile, mai rapide, mai durabile. Tratamentul laser și cel cu lumină intens pulsată (IPL) fac parte din arsenalul modern al dermatologului, fiind cele mai avansate soluţii terapeutice pentru o întreagă listă de probleme ale pielii: îmbătrânire cutanată, riduri, afecţiuni vasculare și venectazii, pilozitate excesivă, melasmă și alte tulburări pigmentare, cuperoză, etc.

La Arcadia, cele mai moderne aparate din lume Laserul GentleYAG de la Candela este cel mai rapid și cel mai puternic laser Nd:YAG din lume, în momentul de faţă. Poate fi folosit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea bronzată, având efecte de neegalat încă în tratamentul venectaziilor faciale sau corporale, în combaterea ridurilor, în epilarea definitivă și în reîntinerirea pielii și refacerea fermităţii sale, prin skin tightening, o procedură laser revoluţionară, o adevărată alternativă la liftingul chirurgical. Pacientul se bucură de confort și siguranţă depline, graţie caracteristicilor speciale ale acestui aparat: sistemul unic de răcire cu criogen DCDTM, mărimea și durata variabilă a impulsurilor, lungimea de undă de 1064 nm a fasciculului laser. „Nici un alt laser din lume nu egalează performanţele aparatului GentleYAG de la Candela, în ceea ce privește durata și intensitatea impulsurilor, sau viteza combinată cu eficienţă a sistemului de răcire cu criogen DCDTM.” Luigi Polla, M.D., Forever Laser Institut, Geneva, ElveţiaEpilare definitivă

înainte

după

Tratamente vasculare

înainte

după

Tratamente de reîntinerire şi skin tightening

înainte

după

Sistemul Pulsar IPL este unul dintre cele mai bune sisteme din lume utilizate pentru rejuvenare (reîntinerire) și epilare de lungă durată. Fiind cea de-a treia generaţie de sisteme de lumină intens pulsată, este rezultatul remarcabil al experienţei acumulate în timp și al perfecţionării tehnologice continue. Rezultatele terapiei IPL, la toate tipurile de piele, sunt rapide și eficiente pe termen lung, ducând la îndepărtarea fără durere a părului nedorit, la tratarea rozaceei și leziunilor vasculare congenitale, la reîntinerirea cutanată prin netezirea ridurilor, prin reducerea dimensiunilor porilor, prin îmbunătăţirea texturii și flexibilităţii cutanate. Arcadia Hospital facilitează accesul pacienţilor la tratamentele de estetică medicală realizate prin laser și lumină intens pulsată, cu echipamentele moderne descrise mai sus, și lansează cea mai nouă campanie promoţională Arcadia – consultaţii și ședinţe de testare gratuite, împreună cu facilităţi deosebite la plata tratamentului, pentru toţi cei care doresc o rezolvare rapidă, elegantă și durabilă a problemelor faciale sau corporale.

TOP ÎNTREBĂRI z Mamei mele i se recomandă să facă o histerectomie totală.

Poate beneficia de o astfel de intervenţie la Arcadia Hospital? Doina A., 35 ani, Iași Da, în cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a spitalului Arcadia se realizează inclusiv intervenţii chirurgicale majore, în funcţie de patologia fiecărei paciente. Prima intervenţie de acest tip a fost o histerectomie radicală, realizată la o pacientă în vârstă de 60 de ani, care fusese diagnosticată în luna septembrie 2010 cu o leziune malignă localizată la nivelul colului uterin. În această situaţie, s-a practicat histerectomie radicală tip C2 (Querleu) cu limfadenectomie pelvină sistematică. Operaţia a decurs în condiţii tehnice foarte bune, iar evoluţia postoperatorie nu a fost marcată de complicaţii. Pacientele cu suferinţe în sfera ginecologică pot să se adreseze fără probleme spitalului Arcadia, indiferent de semnele clinice sau de diagnosticul deja confirmat, după caz, căci experienţa echipei și dotările avansate ale blocului operator reprezintă o garanţie a calităţii serviciilor medicale de care vor beneficia. prof. dr. Nicolae Ioanid medic primar Coordonator Dpt. Obstetrică-Ginecologie Arcadia

z Am auzit de la diverse persoane că, în cazul în care apar complicaţii după naștere, mama și copilul sunt transferaţi de la Maternitatea Arcadia la o unitate spitalicească de stat. Aș vrea să nasc la Arcadia, însă doresc să știu dacă e adevărat ce se spune. Maria P., 29 ani, Podu Iloaiei, jud. Iași Maternitatea Arcadia beneficiază de cea mai avansată unitate ATI pentru nou-născuţi din ţară, iar mamele care au nevoie de terapie intensivă pot beneficia de una dintre unităţile ATI pentru adulţi din structura blocului operator Arcadia. Indiferent de situaţia medicală apărută și de natura „complicaţiilor”, atât mamele cât și bebelușii pot primi cea mai competentă și performantă îngrijire medicală la Arcadia, în condiţii care nu există în alte unităţi spitalicești, Maternitatea Arcadia asumându-și fără rezerve și fără excepţii astfel de cazuri. dr. Iulian Zonenstain Director medical Arcadia Hospital

Arcadia News Ianuare/Februarie  
Arcadia News Ianuare/Februarie  

Numarul 3, Ianuarie - Februarie 2011

Advertisement