Page 1

PUBLICITATE

Vremea azi...

GRATUIT

Vineri, 13 aprilie 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 995 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

min. 60C max. 180C presiune atmosferică 756 mmHG

Cerul va parţial noros, iar vântul va sufla slab.

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, redacția „ring“ vă urează să aveți parte de liniște și bucurie în suflet

EVENIMENT

Cătălin Croitoru, deputatul care câștigă bani grei de la sindicat Românii au putut să vadă, în cei 22 de ani de democraţie, o serie întreagă de lideri sindicalişti care, după ce s-au făcut că le pasă de drepturile bugetarilor, au trecut în barca puterii. Unii, precum este şi deputatul PDL Cătălin Croitoru, au reuşit performanţa să rămână sindicalişti şi chiar să primească bani mulţi pentru asta. (pag. 3)

SPECIAL

Preotul Stanciu: „Iisus Hristos s-a jerfit pentru întreaga umanitate“

pag.

1 0

Următorul număr al ziarului va apărea în data de 18 aprilie PUBLICITATE

DNA a ascuns

DOSARUL PENAL AL LUI LIVIU NEGOIță

timp de trei ani

Procurorii anticorupție au fost obligați să-l scoată de la sertar doar după intervenția fermă a Uniunii Europene. Detalii în pag. 2 PAG.

0 4 www.ziarulring.ro


110

0 EVENIMENT 2 VINERI, 13 aprilie 2012

milioane de euro este valoarea contractului încheiat de primarul Liviu Negoiţă, afacere din cauza căreia România riscă sancţiuni drastice de la UE.

DNA ţine la sertar din 2009 dosarul penal privind tunul de 110 milioane

de euro al lui Liviu Negoiţă n O anchetă privind licitaţia de 110 milioane de euro organizată de primăria lui Liviu Negoiţă, pentru care România riscă o condamnare la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, este blocată în sertarele DNA încă din 2009.

10.000 DE LOCURI DE MUNCă. Aproape 10.000 de locuri de muncă sunt disponibile, la nivel naţional, până pe 19 aprilie, cele mai multe fiind în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Iaşi, Timiş, Mureş, Dolj, Ialomiţa, Constanţa, Braşov şi Vâlcea, anunţă Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). În Capitală sunt disponibile 490 de locuri de muncă. Mai multe informaţii pe http://lmv.anofm.ro/index_lmv.php.

oficiale. Nici patronul firmei Mari Vila, Marin Mândrilă, cel care a sesizat DNA, nu a avut prea mult noroc în comunicarea cu procurorii anticorupţie. „Din 2009, de când am depus dosarul la DNA, şi până astăzi, n-am primit decât două răspunsuri. Primul, la începutul lui 2011, când mi s-a spus că dosarul e în lucru, şi al doilea acum şase-şapte luni, când au zis că a fost repartizat la un procuror. Atâta tot. Ambele hârtii sunt semnate de domnul Doru Ţuluş (procuror-şef la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe

Alexandru Nicola eveniment@ziarulring.ro

Potrivit unor surse din cadrul instituţiei, Dosarul penal nr. 307/P/2009, ce vizează posibile nereguli în organizarea licitaţiei pentru atribuirea acordului-cadru de „Lucrări sistematizare pe verticală/modernizare/ranforsare/ reparaţii curente/extindere apă/extindere canal pe raza sectorului 3“, este în acelaşi stadiu

Colegii se ajută la nevoie

AUTOBUZE DE NOAPTE SPRE „HENRI COANDă“. Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) înfiinţează transport de noapte spre Aeroportul „Henri Coandă“, începând de vineri, 13 aprilie, autobuzul liniei expres 783 circulând la intervale de 40 de minute. Traseul este Piaţa Unirii – Aeroportul „Henri Coandă“, iar preţul unei călătorii pentru linia expres este de 3,5 lei.

Întrebarea zilei

Surse din cadrul DNA ne-au oferit o posibilă explicaţie pentru care acest dosar ce îl privea pe Liviu Negoiţă a fost uitat într-un sertar încă din 2009 de procurorul-şef Doru Ţuluş. Se pare că soția lui Liviu Negoiță a fost colegă de facultate și chiar de bancă cu șeful lui Țuluș, Daniel Morar. Acesta ar fi un motiv destul de puternic pentru ca prietenia dintre cei doi să implice tărăgănarea acelui dosar atât de multă vreme.

ca acum trei ani, când a fost deschis dosarul, şi ca acum doi ani, când procurorul-şef (de secţie) Doru Ţuluş, în octombrie 2010, anunţa firma care făcuse plângerea că dosarul se află în faza... „actelor premergătoare“. Citare discretă la DNA La trei ani de la deschiderea dosarului, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, a fost citat, miercurea aceasta, să se prezinte la DNA. Presa nu a aflat, iar DNA nu poate să confirme (dar nici să infirme) dacă primarul s-a prezentat. DNA: „Informaţiile solicitate nu sunt publice“ Oficial însă, reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu vor să comenteze în niciun fel stadiul dosarului respectiv. „Informaţiile solicitate nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public“, este răspunsul venit din partea DNA în urma unei solicitări

Cutremur în Vrancea SEISM. Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs ieri, la ora 3.33, în Vrancea, la o adâncime de 134 de kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Seismul este cel mai mare din februarie până în prezent, însă nu constituie motiv de îngrijorare, spun specialiştii. În medie, în Vrancea se înregistrează 15-20 de cutremure pe lună, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile. De la începutul anului au avut loc 28 de cutremure. „2012 nu reprezintă nimic special pentru România din punct de vedere seismologic“, spune Mircea Radulian, directorul ştiinţific al INFP. (A.N.)

www.ziarulring.ro

Dacă în tot acest răstimp instituţiile statului cărora m-am adresat, Curtea de Conturi, Parchetul General sau DNA, ar fi luat măsurile ce se impuneau, atunci dosarul nu ar mai fi ajuns la Comisia Europeană.“ MARIN MÂNDRILĂ, contestatar al licitaţiei

infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA – n.r.). Ideea este că, dacă în tot acest răstimp, instituţiile statului cărora m-am adresat, Curtea de Conturi, Parchetul General sau DNA, ar fi luat măsurile ce se impuneau, atunci dosarul nu ar mai fi ajuns la Comisia Europeană“, a declarat Marin Mândrilă. Va fi tras la răspundere Ţuluş pentru tergiversarea dosarului? Că acest dosar întârzie în mod inexplicabil, ca să nu spunem nemotivat, este cât se poate de clar, atâta vreme cât au trecut trei ani şi nu s-a dat nicio soluţie. Celeritatea de care tot vorbea fostul ministru al justiţiei Monica Macovei (acum europarlamentar PDL) lasă mult de dorit. Ar fi interesant de ştiut dacă procurorul-şef Doru Ţuluş va fi sancţionat în varianta în care va fi menţionată această întârziere/tragere de timp şi în viitorul Raport pe Justiţie al Comisiei Europene, decisiv pentru admiterea României în Spaţiul Schengen?!...

Nici Leonard Orban nu crede explicaţiile lui Liviu Negoiţă Autorităţile române insistă la Bruxelles ca România să nu fie sancţionată din cauza neregulilor constatate de CE la o licitaţie a Primăriei Sectorului 3 din 2009, câştigată de aceeaşi asociere de firme chiar şi după sesizarea făcută la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi fără ca detaliile achiziţiei să fie publicate în Jurnalul Uniunii Europene. Primăria Sectorului 3 a trimis mai departe o serie de argumente prin care încearcă să acopere „şmenul“, dar toată afacerea este cusută cu aţă albă încât nici măcar ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, nu crede că România va scăpa basma curată. Ministrul ia serios în calcul posibilitatea condamnării României la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene sau a anulării cu întârziere a contractului incriminat.

Fuia: „Să nu ne mirăm când se scurge apa din parizer“ RISC ALIMENTAR. Ministrul agriculturii, Stelian Fuia, a declarat că, în prezent, nicio autoritate a statului nu are atribuţii legale pentru a controla şi aviza reţetele de fabricaţie a alimentelor. „Să nu ne mirăm când se scurge apa din parizer şi din salam, pentru că acum nimeni nu verifică reţetele producătorilor în privinţa ingredientelor folosite“, a afirmat Fuia. Ministrul a arătat că anul trecut a fost abrogat, la cererea producătorilor, actul normativ prin care Ministerul Agriculturii putea sancţiona operatorii care nu respectau normele privind compoziţia chimică a alimentelor. (A.N.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 177,38 lei

4,37 lei

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe azi alimentarea cu gaze clienţilor de pe Clucerului, Calea Dudeşti, Constantin C. Nottara, Harghita, Bd. Ion Mihalache, Postelnicului, Scărlătescu, Bd. Banu Manta, Dr. Felix Iacob, Lebedei.

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în scădere. MDL

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,33 5,31 3,63 3,33 2,23 0,27

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

300

PAG. de euro este salariul mediu din învăţământ după tăierile din 2010.

0 3

Cine este deputatul PDL care a câştigat şi 4.000 €

pe lună de la sindicat n Alegătorii români au putut să vadă, în cei 22 de ani de democraţie, o serie întreagă de lideri sindicalişti care, după ce s-au făcut că le pasă de drepturile bugetarilor, au trecut în barca puterii fără prea multe explicaţii. Unii, precum este şi deputatul PDL Cătălin Croitoru, au reuşit performanţa să rămână şi sindicalişti şi chiar să primească bani mulţi pentru asta. Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

Deputatul Cătălin Croitoru era, înainte de alegerile din 2008, un mare apărător al drepturilor sindicaliştilor din învăţământ. Funcţia de preşedinte al Federaţiei Educaţiei Naţionale (FEN) l-a adus însă în contact cu puterea politică. În consecinţă, în 2008 îl găsim în postura de deputat PDL ales în sectorul 3. Deşi trecuse de partea cealaltă a baricadei, Croitoru a vrut să rămână şi în luntrea sindicalistă şi să fie remunerat pentru asta. Acest fapt i-a revoltat şi pe

unii sindicalişti, care ne-au spus că nu li se pare normal să plătească din cotizaţiile lor un om al puterii care le-a tăiat salariile. După cum reiese din declaraţia sa de avere depusă anul trecut, şi soţia sa apare ca delegat sindical al FEN din Bucureşti. Nu era, dar… era angajat În încercarea de a afla cum se împacă deputăţia cu lupta sindicală, reporterii „ring“ l-au contactat pe deputatul PDL care ne-a spus că de când a devenit deputat a încheiat toate legăturile cu sindicatul. Când însă i-am spus că,

potrivit ultimei declaraţii de avere, rezultă că, în anul precedent, 2010, a încasat chiar şi o sumă de la FEN, Croitoru şi-a nuanţat declaraţia: „Am mai fost în sindicat o lună sau două din 2010, până mi-am dat demisia şi cred că de aceea mai apare în declaraţia de avere“. Având în vedere faptul că deputatul a trecut în declaraţia de avere că a încasat, în cele două luni, 35.589 de lei (aprox. 8.000 de euro), nu putem fi decât invidioşi pe salariul său lunar de aproximativ 4.000 de euro. La aceste venituri se adaugă şi indemnizaţia de parlamentar, şi un salariu

Sindicaliştii care v-au spus prostii despre mine, îmi pare rău pentru ei, dar ori nu îi ajută mintea, ori sunt nişte mâncători de rahat, pe româneşte. Eu, în momentul în care am intrat în politică, am rupt orice legătură cu sindicatul.“ CĂTĂLIN CROITORU, DEPUTAT PDL de 800 de euro lunar pentru un post de expert la o instituţie subordonată Ministerului Educaţiei.

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


600

PAG.

0 BUCURE:TI 4 VINERI, 13 aprilie 2012

de lei este pensia bătrânei căreia Robert Sorin Negoiţă i-a dăruit un televizor.

PE SCURT În Joia Mare, Robert Negoiţă Nouă spitale pentru urgenţele de Paşte

PERMANENŢĂ. Asistenţa medicală de urgenţă în Capitală, în perioada Sărbătorilor de Paşti, va fi asigurată de nouă spitale. Cazurile vor fi preluate la numărul unic de urgenţă 112, informează Ministerul Sănătăţii. Spitalele care vor prelua urgenţele în perioada 15-17 aprilie, 24 de ore din 24, sunt: Floreasca, Universitar, „Sf. Pantelimon“, „Sf. Ioan“, „Bagdasar-Arseni“, „Grigore Alexandrescu“, „Marie Curie“, Spitalul de Chirurgie Plastică şi Arsuri şi Spitalul de Urgenţe Oftalmologice. Ambulanţa va avea program normal de lucru. (A.N.)

Ponta: USL cere un nou vot pentru uninominalul simplu COD ELECTORAL. USL va propune în plenul parlamentului un nou vot pentru uninominalul simplu, anunţă Victor Ponta. Reprezentanţii PDL, UNPR şi UDMR şi un membru al minorităţilor au blocat proiectul în Comisia de cod electoral, votând împotrivă. Coliderul USL precizează că doar Sulfina Barbu a votat pentru acest sistem. USL va continua să susţină formula alegerii parlamentarilor prin vot majoritar în colegii uninominale, similar alegerii primarilor. Parlamentarii USL vor vota cu bilele la vedere, anunţă Ponta, cerând coaliţiei aflate la putere să procedeze la fel. (A.N.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

I-A DăRUIT UNEI BăTRÂNE din sectorul 3 un televizor n Robert Sorin Negoiţă împreună cu Sorin Oprescu i-au dăruit, ieri, un televizor unei bătrâne din sectorul 3 care, de luni bune, îşi doreşte să îl şi vadă pe edil, nu doar să îl asculte la radio. Televizorul i-a fost înmânat chiar de preşedintele PSD Sector 3, care i l-a adus acasă. Alexandru Tudor eveniment@ziarulring.ro

În săptămâna patimilor, candidatul USL la Primăria Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă, a dorit să respecte promisiunea edilului Capitalei, Sorin Oprescu, de a-i dărui unei bătrâne un televizor. Femeia i-a spus primarului general că îl ascultă întotdeauna la radio, dar şi-ar dori să îl şi vadă. Ascultându-i povestea, Robert Sorin Negoiţă l-a asigurat pe edilul Capita-

lei că va duce personal televizorul bătrânei din sectorul 3. Astfel că, ieri, social-democratul i-a făcut o surpriză femeii, ducându-i televizorul la uşă. „Vai, ce bucurie mi-aţi făcut! Abia aştept să îl vadă şi fiul meu. Am avut odată un televizor vechi şi s-a stricat... Din pensia mea de 600 de lei nu mi-am permis să îmi cumpăr altul. Vă mulţumesc pentru că nu m-aţi uitat. Sunteţi un om minunat“, a afirmat femeia.

I-a urat să câştige lupta pentru Primăria Sectorului 3 Bătrâna i-a urat deputatului Robert Sorin Negoiţă să ajungă primar şi să nu uite vârstnicii din sector. „Să vă ajute Dumnezeu să ajungeţi primar la sectorul 3 şi să ţineţi cont şi de noi, bătrânii. Aveţi susţinerea mea“, a afirmat femeia. De cealaltă parte, social-democratul a asigurat-o că „grija pentru cetăţeni este prioritatea numărul unu“.


BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Cum penalul opreşte civilul, sperăm ca aceste concluzii ale DNA să oprească mascarada din instanţele civile prin care oamenilor li se pun sechestre pentru că nu au colectat o ipotetică taxă de care nu a auzit nimeni până la 1.01.2008.“ GARBIS VINCENŢIU KEHAIYAN, PREŞEDINTELE ASOCIAŢIEI PENTRU PREVENIREA ABUZURILOR FISCALE

PAG.

0 5

DNA contrazice ANAF în problema TVA-ului aplicat retroactiv n DNA a dat, marţi, 10 aprilie, o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale în cazul unui cetăţean reclamat de către ANAF pentru neplata TVA, în perioada 2005-2007, pe care însă acesta nu-l colectase. Prin urmare, ANAF, instituţie care a şi executat silit cetăţeni în această speţă, va fi bună de plata unor despăgubiri. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

La aproape doi ani de la începerea prigoanei împotriva persoanelor fizice ce au vândut terenuri şi apartamente - prin care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), condusă de Sorin Blejnar, finul lui Traian Băsescu, încerca să încaseze, retroactiv, TVA imaginar -, DNA se pronunţă în premieră în această speţă, demontând în totalitate susţinerile Fiscului. Magistraţii DNA contrazic însăşi baza pe care ANAF şi-a construit abuzul: caracterul de continuitate al obţinerii de venituri din vânzările imobiliare, pro-

prietate personală, pentru care ar fi îndreptăţit statul să încaseze TVA. DNA, cu legea pe masă, explică: „Se constată însă că legislaţia fiscală în vigoare în perioada 2005-2006 distingea că nu are caracter de continuitate, în sensul art. 127 alin. (2) din Codul Fiscal, obţinerea de venituri de către persoanele fizice din vânzarea locuinţelor proprietate personală. Arătăm că

normele de aplicare ale art. 127 Cod Fiscal, astfel cum sunt prevăzute de H.G. nr. 44/2004, formă valabilă în anii 20052006, reglementează contrar interpretării date de organul fiscal.“ Norme metodologice „2. (1) Nu are caracter de continuitate, în sensul art. 127 alin. (2) din Codul Fiscal, obţinerea de venituri de către persoanele fizice din vânzarea locuinţelor proprietate

personală sau a altor bunuri care sunt folosite de către acestea pentru scopuri personale. Faţă de prevederile legale de mai sus, plecând de la premisa că toate imobilele vândute de persoana fizică erau proprietatea personală a vânzătorului, atunci prezumţia legală care rezultă fără dubiu din normele de aplicare de mai sus este aceea că nu are caracter de continuitate obţinerea de venituri din vânzarea acestor locuinţe.“

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat mai multe sechestre Decizia DNA este întărită şi de numeroase decizii ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ce au anulat mai multe sechestre puse persoanelor fizice, subliniind, practic, că nu poţi să aduci modificări Codului Fiscal la 1.01.2008, să anunţi Uniunea Notarilor şi populaţia că se va plăti TVA „începând cu 1.01.2008“, pentru ca, în 2010, să susţii că TVA-ul datorat de persoanele fizice este din 2002.

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1.850

PAG.

0 SOCIAL 6 VINERI, 13 aprilie 2012

de copii din Delta Dunării au nevoie de ajutor.

Mihai Tatulici: „Delta este o zonă

defavorizată pentru oameni şi bună pentru plante şi păsări“ n Realitatea TV demarează o nouă etapă a campaniei „În realitate eşti mai bun“, începută în februarie 2012. De data aceasta, sunt vizaţi copiii din Delta Dunării. Accesul la medici şi apa curată sunt doar două dintre obiectivele campaniei iniţiate de Mihai Tatulici şi de Melania Medeleanu. Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Desfiinţarea Spitalului din Sulina încalcă legislaţia

O zonă sălbatică, frumoasă, dar locuită de oameni năpăstuiţi de soartă şi uitaţi de autorităţi – aşa poate fi descrisă Delta Dunării. Campania „În realitate eşti mai bun“, iniţiată în februarie de Realitatea TV pentru a-i ajuta pe oamenii captivi în nămeţi, a trecut acum la o altă etapă: „Poţi schimba viaţa copiilor din Deltă. Depinde de tine“. „Încercăm să schimbăm soarta copiilor din Deltă“ „Am făcut emisiuni în

care ceream să nu se desfiinţeze spitalul din Sulina şi nu am obţinut niciun răspuns de

Ce îşi propune campania Viaţa copiilor din Deltă se poate schimba. Ei au nevoie de acces la apă potabilă, o ambarcaţiune rapidă dotată pentru intervenţii medicale de urgenţă, aparatură pentru centrul SMURD de la Sulina, tratamente stomatologice şi cursuri de igienă dentară. PUBLICITATE

la autorităţi. Din disperare, după apariţia studiului «Salvaţi Dunărea şi Delta», am încercat să găsim ajutor la public. Ne-am asociat, Fundaţia SMURD, Salvaţi Dunărea şi Delta şi Realitatea TV, şi încercăm împreună să schimbăm soarta copiilor din Deltă. Populaţia din zonă trebuie ajutată. Aceşti oameni nu

beneficiază de asistenţă medicală. Ei trebuie să plece la Sfântu Gheorghe, la Murighiol şi pierd ore-n şir pe drum, în condiţiile în care, deseori, minutele pot despărţi viaţa de moarte“, ne-a declarat Mihai Tatulici. Învăţători cu... 10 clase „Şcoala comasată, clasele I-IV, face ravagii în Deltă. Am realizat un reportaj despre unii copii de clasa a VIIIa care nu ştiu tabla înmulţirii şi abia citesc, iar învăţătorii lor sunt suplinitori care au absolvit 10 clase. Delta este o zonă defavorizată pentru oameni şi bună pentru plante şi păsări. Ce face statul român este exces de slugărnicie faţă de

Nu căutăm vinovaţi pentru că nu este constructiv. Noi căutăm doar soluţii. Chiar credem că, în realitate, suntem mai buni. De aceea ne-am implicat. Sfintele Paşti pot fi o ocazie bună pentru a ajunge mai repede la inimile oamenilor.“ MELANIA MEDELEANU

Locuitorii din Deltă şi turiştii au fost lăsaţi de izbelişte de către autorităţi prin desfiinţarea spitalului din Sulina şi transformarea lui în cămin de bătrâni. Pentru orice problemă de sănătate, oamenii trebuie să ajungă la Tulcea sau la Constanţa. Asta pentru că Hotărârea de Guvern 212/2011 a înfiinţat Programul Naţional „Dezvoltarea reţelei de cămine pentru vârstnici“. Există însă şi o altă problemă: desfiinţarea unităţii medicale încalcă o convenţie internaţională ce prevede ca porturile de intrare/ieşire din ţară să aibă autorităţi sanitare pentru evitarea unor eventuale epidemii. Legea pentru aderarea României la Protocolul din 1978 privind Convenţia Internaţională din 1974 pentru ocrotirea vieţii omeneşti a fost semnată chiar de către Traian Băsescu.

normele europene. Noi aplicăm cele mai severe norme de mediu din Uniunea Europeană, protejăm peştii şi păsările, iar fiinţa umană este aproape de stadiul de exterminare“, susţine Tatulici. Există oameni care nu ştiu ce înseamnă dentist „În Deltă există oameni care nu ştiu ce înseamnă dentist. Ca un exemplu, în cifre, dinţii din gura a 14.000 de oameni ar însemna dantura completă pentru doar 1.000. Vârstnicii sunt ştirbi aproape total, tinerii au carii avansate, iar copiii au dantura distrusă din pricina alimentaţiei defi-

Vrem să modificăm Legea administraţiei biosferei, să introducem o lege referitoare la zonele defavorizate şi să încercăm modificarea legilor educaţiei şi sănătăţii.“ MIHAI TATULICI citare şi a rahitismului“, explică Mihai Tatulici. Agentul agricol evaluează... handicapaţii „Am descoperit, în comuna Crişan, un paradox: agentul agricol făcea evaluarea de sănătate a persoanelor cu handicap. Un om cu şapte clase care ar trebui să numere tractoarele... Este inadmisibil aşa ceva! În plus, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Tulcea nu îşi poate face treaba pentru că nu există bani pentru motorină, iar în Deltă nu prea se poate merge cu piciorul. Sperăm să mişcăm autorităţile. Poate le trezim măcar pentru că urmează campania electorală“, afirmă Tatulici.

Cum îţi poţi oferi sprijinul Realitatea TV va organiza, astăzi, un teledon în cadrul căruia puteţi dona 2 euro prin trimiterea unui SMS la numărul 874 (serviciu gratuit în reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote în perioada 11-19 aprilie – nu se percepe TVA): 5 euro la numărul de telefon 0900.900.880 (în reţeaua Romtelecom – nu se percepe TVA) sau 10 euro la numărul de telefon 0900.900.888 (în reţeaua Romtelecom – nu se percepe TVA). Numerele de SMS din reţelele de telefonie mobilă sunt valabile până pe 19 aprilie. Numerele din reţeaua Romtelecom sunt disponibile până pe 11 iunie. Se pot face donaţii şi direct în conturile Fundaţiei SMURD, deschise la BCR:

www.ziarulring.ro

RO15RNCB0188084808040001 (lei) RO85RNCB0188084808040002 (euro)


Şi eu ştiu o grămadă de lucruri despre Oana (Zăvoranu – n.r.), dar nu le spun. Mă aştept ca Oana să facă vreo tâmpenie pe 18 aprilie, dar nunta va merge înainte. Nu mă obligă nimeni să mă însor cu Raluca (Pastramă – n.r.).“

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PEPE

PAG.

0 7

SE ÎNTOARCE ROATA! Oana Zăvoranu le-ar putea lăsa pe vrăjitoare fără case şi maşini n Zăvoranca nu se opreşte! Şi atacă pe multe fronturi: când cu dezvăluiri despre Pepe şi viitoarea soţie a latin loverului, când cu informaţii şocante despre „Reţeaua vrăjitoarelor“. Christian Levant & Tudor Andrei eveniment@ziarulring.ro

În afară de plângerea penală a Oanei (şi a altor trei persoane păgubite), în afacerea judiciară „Reţeaua vrăjitoarelor“ au mai apărut... alte 14 părţi vătămate. „Nu putem obliga persoanele să depună plângere“ Purtătorul de cuvânt al Parchetului Ilfov, doamna magistrat Gabriela Antigona Spirea, ne-a declarat: „Dosarul nu s-a finalizat pentru că au mai apărut acte de făcut în dosar. Se pare că sunt mai multe părţi vătămate şi trebuie să fie audiate. Am solicitat prelungirea cu câte 19 şi, respectiv, 20 de zile a arestării preventive (prelungire admisă ieri de tribunal – n.r.) a celor patru inculpaţi (cele două vrăjitoare, Melissa şi Vanessa, şi doi dintre complicii acestora – n.r.), pentru că am considerat că nu putem da

drumul la dosar întrucât am mai descoperit încă 14 părţi vătămate. (...) Au început să depună plângeri, dar încă nu sunt plângeri în toate cele 14 noi cazuri. Persoanele vătămate trebuie să se hotărască dacă depun plângere – noi nu le putem obliga. În schimb, suntem obligaţi să facem cercetări“. Reprezentanta Parchetului ne-a declarat că instanţa a pus şi sechestru asigurător pe casele şi maşinile inculpaţilor până la acoperirea prejudiciului de 450.000 de euro invocat de Oana Zăvoranu în plângerea penală. „În patru-cinci zile contactaseră 14 persoane“ Direct implicată în dosar, Oana Zăvoranu ştie mai multe: „Când baragladinele au fost reţinute prima dată, au stat în boxă câteva ore, cât s-a făcut percheziţia, şi au fost eliberate. Au stat acasă patrucinci zile până când s-a propus arestarea lor. Există în

dosar o hârtie oficială conform căreia, în cele patrucinci zile, ele contactaseră 14 persoane în vederea escrocării. Vă daţi seama dacă, în momentul în care deasupra capului lor era sabia, ele au avut tupeul să contacteze la modul concret 14 persoane!“. Întrebată dacă ştie cine ar putea fi cele 14 noi victime ale vrăjitoarelor, Oana spune: „Nu ştiu cine sunt aceste persoane, însă ştiu că au stat la baza arestării lor. În acest dosar, de la început sunt patru părţi vătămate, dintre care eu am prejudiciul cel mai mare. Cu siguranţă că se îngroaşă gluma dacă mai sunt 14 persoane care vin şi reclamă“. „De ce toate actele sunt făcute la acelaşi notar?“ Oana dezvăluie cine le-ar fi sprijinit pe vrăjitoare: „Baragladinele au acţionat în funcţie de bugetul fiecărei victime! (...) Dar, cu siguranţă, baragladinele n-ar putea face nimic dacă n-ar exista Sebas-

Vreau să demascăm această reţea criminală. Eu sunt un caz ultrafericit, dar sunt oameni care au rămas nenorociţi pe viaţă. Unii şi-au pus capăt zilelor. Lucrurile sunt extrem de grave.“ OANA ZĂVORANU tian Dobrescu (denunţătorul procurorului Max Bălăşescu, arestat după ce făcuse „arestări“ în „Reţeaua vrăjitoarelor“ – n.r.), un anume notar şi un anume executor judecătoresc. Baragladinele îţi cer mulţi bani şi când spui că ai o casă, dar n-ai atâţia bani, intră în scenă Dobrescu. Actele sunt aparent OK, dar toate sunt făcute întâmplător la acelaşi notar! Sebastian Dobrescu are 18 încuviinţări de executări silite pe rol fără să-l întrebe nimeni de unde le are. De ce toate actele sunt făcute la acelaşi notar?“.

PUBLICITATE

Cazul „Huidu“, pe ultima turnantă spre... rechizitoriu?

ANCHETĂ. Parchetul Judecătoriei

Braşov a primit, ieri, raportul final al expertizei medico-legale psihiatrice în cazul realizatorului TV Şerban Huidu. Concluzia: „cârcotaşul“ era „apt să conducă“ în ziua de 16 octombrie 2011, când a avut loc accidentul rutier soldat cu moartea a trei persoane. Un alt moment important pentru anchetă s-ar putea consuma azi, când trei experţi-parte, printre care şi cel al lui Huidu, ar trebui să depună eventuale obiecţiuni la expertiza criminalistică în urma căreia s-au stabilit viteza cu care a condus Huidu şi condiţiile în care a avut loc accidentul soldat cu trei morţi. Ce mai urmează? Prim-procurorul Braşovului, doamna magistrat Carmina Reit, ne-a declarat: „Dacă se vor depune obiecţiuni, atunci poliţistul şi procurorul de caz se vor pronunţa (în legătură cu obiecţiunile – n.r.), dacă nu, vor analiza ce acte de urmărire penală mai sunt necesare. (...) Nu se poate anticipa momentul când se va întocmi rechizitoriul, având în vedere că nu ştim cum evoluează urmărirea penală“. (Ch.L.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8 VINERI, 13 aprilie 2012

162

de puncte e recordul României la Eurovision. În anul 2010, la Oslo, Paula Seling şi Ovi au obţinut, cu melodia „Playin’ With Fire“, locul al treilea. Finala din acest an se desfăşoară pe 26 mai, la Baku.

Elena îl avertizează pe Costi: „Eurovisionul e imprevizibil!“ n În urmă cu trei ani, la Kiev, Elena Gheorghe a obţinut pentru România locul 19, dar, spune artista, rezultatul slab de la Eurovision a fost cauzat de intrarea în competiţie a artiştilor europeni cu notorietate. Cristian Gagu

cristian.gagu@ziarulring.ro

Îndrăgita cântăreaţă susţine că pentru desemnarea câştigătorului sunt luate în calcul şi „alte considerente“ care, în final, transformă Eurovisionul într-un concurs „foarte imprevizibil“. „«Zaleilah» e o piesă bună, pozitivă, uşor de reţinut“ Eşti jurat la talent showul Prima TV „M-a făcut mama artist“. Ce calităţi trebuie să aibă un concurent pentru a reuşi în muzică? În primul rând trebuie să aibă o voce foarte bună şi charismă. În egală măsură însă sunt importante imaginea şi originalitatea. E vital să reuşească să-şi personalizeze interpretarea. Degeaba ai voce dacă nu ştii să interpretezi o piesă. E foarte bine să participi la festivaluri, concursuri, la tot felul de

activităţi care te dezvoltă ca artist. În al doilea rând e important să-ţi alegi un producător muzical care să reuşească să facă din tine un produs comercial. În 2009 ai reprezentat România la Eurovision. Ce părere ai despre piesa „Zaleilah“, compusă de Costi Ioniţă şi interpretată de Mandinga, care va intra în competiţie? Mă bucur foarte mult pentru Costi. La Selecţia Naţională din 2009 am participat alături de Costi şi ştiu că îşi dorea foarte mult să reuşească. „Zaleilah“ este o piesă bună, pozitivă, uşor de reţinut. Ce a însemnat, pentru tine, Eurovision? A fost o experienţă frumoasă, a fost o maturizare a mea pe plan profesional. Mi-am dat seama cât de important e autocontrolul. Tre-

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

buie să ai o stăpânire de sine extraordinar de bună, dat fiind amploarea acestei competiţii. Eurovision e un concurs foarte imprevizibil. Poţi avea o piesă extraordinar de bună, importantă e concurenţa, cu cine te baţi. „Cel mai frumos cadou de la Cornel e Nicholas“ Cum l-ai cucerit pe Cornel şi care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ai primit de la el? Am încercat să ne ţinem viaţa privată în afara luminii reflectoarelor şi ne-a fost bine. Întotdeauna ni s-a propus fie să apărem împreună pe coperta diverselor publicaţii, fie să venim împreună în emisiuni. Însă nu dorim să ne promovăm prin intermediul acestei relaţii. Îmi doresc să mă promovez prin prisma profesiei mele. Cel mai frumos cadou de la el e, clar, fiul nostru, Nicholas.

În anul în care am participat au concurat o serie de artişti cu notorietate în Europa, Patricia Kaas fiind doar unul dintre ei. În general, îţi dai seama încă de la repetiţii dacă vei ajunge în top trei, în funcţie de piese şi de alte considerente.“ ELENA GHEORGHE Cum s-a schimbat viaţa ta după ce a venit pe lume Nicholas? S-au schimbat în primul rând priorităţile. Încerc să-mi petrec timpul cu Nicholas, prioritatea mea să fie el şi apoi restul. Încerc să nu neglijez nici muzica, dar cu puţin efort le poţi împăca pe ambele. Nu e uşor să faci faţă ambelor provocări, dar nici imposibil.


41

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

de ani, trei copii şi o greutate constantă de 68 de kilograme are Mihaela Borcea, coautoarea cărţii „Secretele unui corp perfect – Dieta Tisanoreică“.

PAG.

0 9

Mihaela Borcea: „De Paşte voi mânca de toate, apoi ţin dietă trei zile“ n Susţine stilul de viaţă sănătos şi regimul alimentar echilibrat, însă, de Paşte, Mihaela Borcea va savura fără restricţii toate bunătăţile tradiţionale pe care nutriţioniştii le consideră combinaţii alimentare mai mult decât periculoase pentru silueta feminină. Delia Niculae & Cristian Gagu

în perioada Postului“, a declarat Mihaela Borcea.

Care e secretul ei? „Am aliaţii mei în privinţa siluetei: Dieta Tisanoreică şi decocturile, aşa că nu mă voi abţine de la nimic, voi mânca de toate. Preparatele Tisanoreice au proprietatea-minune de a face corpul să reţină doar acele proteine şi vitamine bune pentru sănă- tatea noastră. Şi dacă după încheierea sărbătorilor mai ţin şi Dieta Tisanoreică de trei zile, s-ar putea să observaţi că sunt mai suplă decât

Şi-a convins prietenele să ia Lumină din Capitală Cu toate că şi-ar putea petrece Paştele oriunde în lume şi a primit invitaţii de la prieteni din toată Europa, Mihaela Borcea spune că sărbătorile au un farmec aparte când eşti la tine acasă împreună cu cei dragi şi va celebra Învierea Domnului acasă alături de copiii ei. Mai mult, Mihaela Borcea şi-a convins prietenele să vină la Bucureşti pentru a sărbători Paştele în stil

monden@ziarulring.ro

Diana Dumitrescu, premieră cu drob Actriţa îi va găti tradiţionalul drob pentru prima dată soţului ei, Ducu Ion. „Anul acesta m-am hotărât să fac drob, pentru că n-am făcut niciodată şi ştiu că lui Ducu îi place, friptură de miel, să vopsesc ouă, ca în fiecare an, dar nu numai roşii, deşi ştiu că aşa cere tradiţia, ci le voi face diferite culori“, a mărturisit Diana Dumitrescu pe blogul ei. PUBLICITATE

Andi Moisescu organizează petrecere „3 în 1“ Prezentatorul emisiunii „Apropo TV“ şi soţia lui, Olivia Steer, vor petrece Paştele acasă, în familie. „În preajma Paştelui îmi sărbătoresc şi mama, şi fratele. Vom face o petrecere de tip «3 în 1». Ca-n publicitate. Un fel de superofertă. De nerefuzat, practic“, a declarat, pentru „ProTV Magazin“, Andi Moisescu. Cât priveşte masa de Paşte, din meniu nu vor lipsi ouăle vopsite şi pasca, iar Olivia a adăugat legumele şi fructele crude. „Vom îmbina cât putem de bine tradiţia cu sănătatea“, ne asigură juratul de la show-ul ProTV „Românii au talent“.

tradiţional: „Nimic nu se compară cu bucuria unor sărbători petrecute împreună cu cei dragi după datinile cu care am crescut cu toţii. Poate că sunt mai conservatoare, dar ţin la tradiţii şi întotdeauna asociez ideea acestei mari sărbători cu mersul la biserică pentru slujba de Înviere, cu vopsitul ouălor alături de copii, cu mirosul drobului şi al cozonacului. Pentru o vacanţă îţi mai găseşti timp în altă perioadă a anului, dar astfel de bucurii sufleteşti nu-ţi sunt date decât o dată într-un an“.

Anca Ţurcaşiu va „savura“ doar... legume Cântăreaţa petrece sărbătorile în sânul familiei, dar, pentru că e foarte ocupată cu spectacolele, a apelat la ajutorul soacrei şi al mătuşii. „Lucrez până vineri (astăzi – n.r.), voi face nişte ouă roşii sâmbătă, dar mă vor ajuta soacra şi mătuşa mea. Nu voi mânca miel sau drob, ci tot morcovi, spanac. Dar nu sufăr, important e să fiu cu cei dragi“, a declarat, la Kanal D, Anca Ţurcaşiu. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 SPECIAL 0

Cititorilor ziarului «ring» şi tuturor românilor, dragilor noştri creştini, le transmitem şi noi, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti, multă bucurie cu lumină în suflet.“ PREOT ŞTEFAN STANCIU

VINERI, 13 aprilie 2012

Preotul Stanciu: „IISUS HRISTOS S-A JERTFIT pentru întreaga umanitate“ n Moartea şi Învierea, Viaţa şi Resurecţia, Mântuirea şi Iubirea, iată câteva teme care în fiecare an revin odată cu Sărbătorile de Paşti. Lumea creştinortodoxă celebrează astfel sacrificiul Mântuitorului, care a luat cu sine păcatele lumii pentru a o purifica, dar şi Învierea, prin care Iisus Hristos „omoară moartea în sine“. Parohul Bisericii „Sfinţii Apostoli Mihail şi Gavriil“ – Ghencea, preotul Ştefan Stanciu, evocă istoria faptelor de acum peste 2.000 de ani, după consumarea cărora cursul lumii avea să fie schimbat definitiv. Gelu Diaconu

gheorghe.deaconu@ziarulring.ro

Minunea Învierii aduce cu sine o schimbare fundamentală, căci după sacrificiul pe cruce al lui Iisus Hristos devine posibilă, pentru prima dată în istoria credinţei, revenirea omului în rai. „Sâmbătă, înainte de Înviere, se întâmplă lucrul acela minunat, şi anume că Hristos se află în mormânt cu trupul, în iad - cu sufletul, în rai - cu tâlharul şi pe scaun împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt. Adică Iisus coboară în mormânt cu trupul, în rai -

Îl rog pe Dumnezeu ca, în afară de această lumină a Paştelui, care ne luminează ochii, ne luminează calea, să ne dea şi lumina lăuntrică, lumina cunoştinţelor, lumina credinţei, lumina dragostei de Dumnezeu şi de oameni.“ PREOT ŞTEFAN STANCIU

cu tâlharul – pentru că tâlharului din dreapta lui i-a spus: «Astăzi vei fi cu mine în rai», în iad - cu sufletul, deoarece Hristos se duce să dezlege porţile ferecate ale iadului. Până la Hristos, nimeni nu a moştenit raiul. Nimeni nu a avut acces la rai de la protopărinţii noştri Adam şi Eva, deci nimeni de atunci nu a ajuns în rai, indiferent de câte fapte bune a făcut şi cât de drept a fost în faţa lui Dumnezeu. Toţi au ajuns în iad“, a spus părintele Stanciu. „Mântuitorul a fost om şi Dumnezeu în acelaşi timp“ Prin răstignire, Mântuitorul nu numai că a împlinit profeţia lui Isaia, ci a făcut posibilă eliberarea din iad a celor buni şi drepţi, pentru aducerea lor în rai alături de Dumnezeu. „Raiul nu a mai fost accesibil pentru nimeni de la izgonirea lui Adam şi Eva, nici pentru cei vrednici. Toţi au moştenit iadul. Când Dumnezeu i-a alungat pe oameni din rai, porţile acestuia au fost închise. Au fost redeschise abia odată cu Mântuito-

rul Iisus Hristos cel fără de păcat, pentru că a fost om şi Dumnezeu în acelaşi timp. În Sâmbăta Mare, Hristos coboară în iad, dezleagă porţile cele ferecate ale lui şi eliberează de acolo sufletele celor drepţi, pentru că Hristos s-a jertfit nu numai pentru contemporanii săi şi pentru cei care au venit după el, ci şi pentru întreaga umanitate dinainte de el. Prin pironirea sa pe cruce, el a pironit păcatele umanităţii trecute, prezente şi viitoare“, a continuat prelatul.

„Despre Înviere s-au făcut tot felul de comentarii încă de atunci. Evreii, cei care l-au condamnat la moarte, fariseii, cărturarii, arhiereii le-au spus romanilor să sigileze mormântul Mântuito-

rului şi să-l păzească. Chiar asta i-au şi spus lui Ponţiu Pilat: «Să întăreşti mormântul cu pază, pentru că amăgitorul acela ar fi zis că după trei zile va învia. E bine să sigilăm mormântul şi să-l

Romanii au pus pază la mormânt la îndemnul arhiereilor Măsurile de precauţie luate de romani la îndemnul arhiereilor nu au putut împiedica minunea Învierii.

Mironosiţele au fost vestitoarele Învierii „Mironosiţele sunt femeile care, conform tradiţiei iudaice, s-au dus cu mir ca să-i ungă trupul lui Iisus. Ele nu apucaseră să facă această ungere ritualică a trupului după ce l-au coborât de pe cruce. Au amânat-o pe a treia zi, duminică, prima zi a săptămânii, crezând că nu o să le vadă nimeni. Ele au fost, de altfel, şi cele mai curajoase, pentru că l-au însoţit pe Iisus tot drumul Golgotei şi au asistat la crucificare şi la moartea sa pe cruce. Tot ele vor fi primele vestitoare ale Învierii, deoarece vor constata Învierea. Ele au văzut că mormântul era gol. Îngerul le-a spus că Iisus nu este acolo şi că a înviat, după care Hristos li s-a arătat. Li se va arăta şi apostolilor în aceeaşi zi. Au fost dovezi incontestabile ale Învierii Mântuitorului“, a încheiat preotul Ştefan Stanciu.

www.ziarulring.ro

întărim cu pază ca nu cumva apostolii, venind noaptea, să-i fure trupul, să-l ducă în altă parte şi să se creadă că a înviat». Atunci romanii au pus paznici“, povesteşte preotul Stanciu.


10

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

mii de lei este amenda dictată de LPF pentru FC Braşov, din cauza scandărilor suporterilor la meciul pierdut sub Tâmpa, scor 2-3, în faţa Concordiei.

Golurile lui Raul Rusescu au adus multe puncte Stelei în acest sezon, la el fiind cele mai mari aşteptări ale „roş-albaştrilor“

PAG.

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Dinamo salvează pe alţii, dar pe sine, nu

DERBY DE PAşTE n Minivacanţa de Paşte vine, pentru microbişti, cu o etapă aparent liniştită. Un singur meci va atrage însă toate privirile înainte de Înviere: campioana Oţelul primeşte vizita Stelei, echipă care vizează titlul în acest an. Înaintea partidei, cele două par mai degrabă precaute. Cătălin Sandu

catalin.sandu@ziarulring.ro

Steliştii merg la Galaţi cu gândul să lege rezultatele favorabile din ultima perioadă. „Pentru noi este un meci extrem de important, având în vedere că venim după câteva

rezultate foarte bune. Este primul joc greu dintr-o serie de trei în care trebuie să dăm totul pentru a câştiga şi a ne apropia de primul loc. Va fi dificil, deoarece întâlnim echipa campioană şi, mai mult de atât, se ştie că toate echipele se mobilizează la maximum atunci

Amânarea nu s-a aprobat

Clasament Liga I

Prefectul Galaţiului, Paul Florea, a cerut amânarea meciului programat sâmbătă, având în vedere că partida se va încheia în apropierea slujbei de Înviere. Cererea a fost respinsă însă de ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Berca. Oficialul gălăţean a cerut amânarea arătând că există grad ridicat de risc, întrucât partida urmează să se desfăşoare sâmbătă, de la ora 20.00, încheindu-se cu puţin timp înaintea slujbei de Înviere. În replică, ministrul administraţiei şi internelor, Gabriel Berca, a spus că meciul nu se poate amâna deoarece nu ar fi normal. Berca a precizat că trebuie luate măsurile necesare pentru prevenirea oricăror situaţii sau incidente.

1. CFR 2. Dinamo 3. Steaua 4. Rapid 5. Vaslui 6. Oţelul 7. „U“ Cluj 8. Pandurii 9. Astra 10. Ceahlăul 11. Braşov 12. Gaz Metan 13. Tg. Mureş 14. Concordia 15. Voinţa 16. Petrolul 17. Sportul 18. Mioveni

M

V

25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25 25

15 6 4 13 7 5 13 7 5 13 6 6 13 4 8 12 6 7 9 11 5 9 9 7 8 8 9 7 9 9 8 5 12 7 7 11 6 9 10 7 6 12 7 7 11 6 7 12 5 10 10 2 6 17

E

I

G

Pct.

46-22 39-20 33-18 38-21 40-23 25-19 34-25 35-27 24-26 23-33 25-27 30-36 20-31 23-41 17-27 27-34 26-40 15-51

51 46 46 45 43 42 38 36 32 30 29 28 27 27 26 25 25 12

când întâlnesc Steaua. Dar am încredere că antrenorii şi jucătorii vor face totul ca echipa să câştige la Galaţi“, a declarat Narcis Răducan pentru „ring“. Dorinel se mulţumeşte şi cu egal După acelaşi tipar cu adversarii de mâine, şi gălăţenii sunt rezervaţi, deşi ţintesc şi ei cele trei puncte. „E un meci între două echipe care urmăresc să câştige pentru a-şi atinge obiectivul de a intra în cupele europene. Noi urmărim în primul rând victoria, dar să vedem desfăşurarea meciului. Nici un rezultat de egalitate nu ar fi rău, dar sper să câştigăm. Este un meci dificil în care se poate întâmpla orice. Eu cred că elevii mei vor da totul să câştige mai ales

acum când ne-am apropiat de podium. Nu trebuie să ratăm puncte ca să rămânem în obiectiv“, a spus, pentru „ring“, Dorinel Munteanu.

Oţelul – Steaua Mâine, ora 20.00, Digi Sport Echipe probabile Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Filip, Giurgiu - Antal, Stromajer - Didi, Pena Antrenor: Dorinel Munteanu Steaua: Stanca - Bicfalvi, Geraldo, Chiricheş, Pârvulescu - Chipciu, Bourceanu, Bălan, Tănase Tatu, Rusescu Antrenor: Mihai Stoichiţă

Etapa 26

Azi Ceahlăul - Braşov 17.00, GSPTV Petrolul - CFR 20.30, Digi Mâine Sportul - Astra 15.30, Dolce Pandurii - Tg. Mureş 17.00, Digi Oţelul - Steaua 20.00, Digi

Duminică Vaslui - Mioveni 19.00, Digi Rapid - Voinţa 21.30, Digi Luni „U“ Cluj - Gaz Metan 19.00, Digi Concordia - Dinamo 21.30, Digi

S-A ÎNCHEIAT O ETAPă HALUCINANTă, care va mai comporta multe comentarii şi poate chiar analize. Studiind băncile tehnice ale majorităţii competitoarelor din prima ligă, am ajuns la un paradox. Iată la ce mă refer. Prima echipă ajunsă în pragul deznădejdii a fost FCM Tg. Mureş, de unde a plecat Marius Lăcătuş. Cine a venit pentru a salva barca de la scufundare? Ioan Ovidiu Sabău! Adică jucător de frunte din generaţia celui mai preţios metal, din grădina de valori a clubului Dinamo. La Cluj, „şepcile roşii“ au fost nevoite să renunţe la Badea (fost dinamovist) şi să încerce ceva mai bun cu Claudiu Niculescu, tot din galeria Dinamo. Astra Ploieşti a tot încercat variante, până când a găsit „salvarea“ în aducerea la cârma echipei tehnice a lui Mircea Rednic, tot din „conjuraţia“ Dinamo. Petrolul, când s-a „plictisit“ de Răchită, l-a adus pe Gigi Mulţescu, fost jucător de seamă la Dinamo. El trecuse şi pe la Delta Tulcea (o etapă), dar a renunţat (probabil s-a gândit că tulcenii nu pot fi favorizaţi la infinit, aşa cum s-a întâmplat la Iaşi). Când s-a detonat bomba campionatului şi Rapid a surclasat-o, cu 5-0, pe CFR pe propriul teren, colacul de salvare al presupusei campioane a fost un alt produs de la Dinamo, Ioan Andone. Mai pot menţiona şi Mioveniul, care îl are la conducerea tehnică pe Marian Pană, tot din anturajul lui Dinamo. Iată deci şase echipe de Liga I, cu probleme de conducere tehnică, date pe mâna unor dinamovişti. Şi paradoxul aici începe. Dinamo se zbate de nouă luni sub conducerea lui „Ciobi“, jucător trecut prin filiera ProgresulNaţional-Dinamo, cu o escală în Liga a II-a, la Tg. Jiu. Destinul l-a lovit crunt în retur şi corabia „alb-roşie“ a intrat la apă. Se vedea acest pericol mai de mult, când majoritatea din cei de mai sus erau cam liberi. Dar salvarea nu a fost gândită pe filiera proprie (aici nu pot să nu îl am în vedere şi pe Ion Marin), ci s-a mers pe mâna unui italian, Bonetti! Aşadar, am putut gândi că foştii dinamovişti pot salva pe oricine, mai puţin pe Dinamo. Gata cu această analiză şi să revenim la etapa cu numărul 26. Bine că am avut de analizat alt aspect, pentru a fi mai succint în anticiparea rezultatelor acestei runde. După exemplul ultimei etape, fiind mai circumspect, pot spune că sunt partide care, indiferent de locul combatantelor clasament, se pot încheia cu orice rezultat. Adică, Ceahlăul – FC Braşov, Petrolul – CFR Cluj, Sportul – Astra (deşi cred că studenţii s-au cam epuizat), Pandurii – CSM Tg. Mureş (eu cred în spaima ce i-a cuprins pe gorjeni), Oţelul – Steaua, „U“ Cluj – Gaz Metan (medieşenii respiră greu sub presiunea lipsei de puncte) sunt toate partide de 1X2. Aşadar, orice rezultat nu apare ca o surpriză. Mai rămân trei partide care pot fi interpretate diferit. Aşa, de pildă, FC Vaslui – Dacia Mioveni pare a fi un joc de unu solist. Nu ştim dacă argeşenii s-au resemnat sau nu. Dar, vorba proverbului, „fereşte-mă Doamne de mânia săracului…“. La fel, Rapid – Voinţa Sibiu se va desfăşura sub semnul dorinţei giuleştenilor de a confirma ultimele trei rezultate, mai ales jocul practicat (să sperăm că nu vor resimţi oboseala acumulată). Dar dacă sibienii se vor închide din nou şi vor prinde vreun contraatac ucigător?! Să vedem ce va fi. În ultima partidă, care închide runda, se vor duela Chiajna şi Dinamo. Cu alte cuvinte, lidera returului (Chiajna) va înfrunta lidera de toamnă-iarnă (Dinamo). Ar mai fi un element interesant, şi anume acela că Dinamo se exprimă mai eficient în deplasare şi poate a fost resuscitată de Bonetti. Aceasta este etapa de la care aşteptăm, în zilele Sărbătorilor Pascale, bucuria prin joc, concretizată prin rezultate. Acum, nu îmi rămâne decât să le urez tuturor celor care iubesc fotbalul PAŞTE FERICIT!

www.ziarulring.ro


40

1 SPORT 2

VINERI, 13 aprilie 2012

PUBLICITATE

de goluri a înscris Cristiano Ronaldo, până acum, în actualul sezon din Liga BBVA, egalându-şi recordul de anul trecut.

Atac la Bute n Pugilistul american Andre Ward, deţinătorul centurilor mondiale WBA, WBC şi Ring Magazine la categoria supermijlocie, spune că nu a refuzat niciodată o luptă cu Lucian Bute, ci stafful românului nu a vrut să perfecteze vreo dispută între cei doi.

Andre Ward (stânga), în finala Super Six, câştigată în faţa lui Carl Froch, în decembrie 2011

Traian Racu

traian.racu@ziarulring.ro

După ce Andre Ward l-a învins pe Carl Froch în finala turneului Super Six, toată lumea boxului mondial dădea aproape sigură o luptă între el şi Lucian Bute pentru unificarea centurilor. Numai că Ward, sub pretextul accidentării la mâna stângă, a preferat să stea departe de ring o perioadă. Acum, după ce braţul i s-a refăcut, americanul este din nou gata de luptă, dar încă aşteaptă un adversar. Mult aşteptatul meci cu Bute a căzut, în condiţiile

în care, pentru titlul IBF, românul a parafat deja două lupte cu britanicul Carl Froch. Stafful lui Lucian a afirmat că Ward a evitat întâlnirea şi nu a existat nicio negociere, însă boxerul american şi-a prezentat propria versiune, într-un interviu acordat publicaţiei „Sports Illustrated“. Dezamăgit că Bute l-a ales pe Froch „Bute şi stafful lui strigă şi se vaită că nu vreau să boxez cu el.

Nu e adevărat! N-am refuzat o luptă cu Bute, ci doar am vrut puţin timp liber după doi ani grei în Super Six, apoi să clădesc lupta“, a declarat Ward, care şiar fi dorit tot două meciuri cu Lucian, unul în vară, în Oakland, şi celălalt la toamnă, în Las Vegas. „Oricum, nu înţeleg aceste lupte ale lui Bute cu Froch. Dacă Bute pierde în Anglia, speră să-şi ia revanşa în Canada... sau cum?“, a încheiat Ward.

Preşedintele Interbox se amuză După ce a auzit declaraţiile lui Ward, Jean Bedard, preşedintele clubului unde activează Lucian, Interbox, s-a declarat amuzat. „E reconfortant să auzi asemenea glume după Paşte. Nu am avut nicio discuţie cu Andre Ward, de altfel nu am mai auzit nimic de el din decembrie, după ce a câştigat Super Six, iar acum, deodată, el revine la viaţă şi se plânge“, a spus Bedard.

PUBLICITATE

Bucuros pentru Mutu DECLARAŢIE. Antrenorul echipei AC Cesena, Mario Beretta, a declarat că este fericit pentru atacantul Adrian Mutu, care a marcat golul egalizator în partida cu Genoa, scor 1-1, din etapa a XXXII-a a campionatului Italiei. “Sunt fericit pentru Mutu. A făcut o partidă foarte bună, încununată cu gol. Putem spune că suntem satisfăcuţi că am plecat de la Genova cu un punct“, a afirmat Beretta. (T.R.)

Fotbalul, pasiunea ei

Schalke, în cădere liberă

SEXY. Frumoasa Jesse Layne este născută în Ecuador şi, pe lângă cariera de model, este make-up artist profesionist. Sud-americanca a declarat recent că iubeşte toate sporturile de acţiune, dar fotbalul este disciplina cea mai apropiată de sufletul ei, deoarece e plin de suspans, emoţii şi… masculinitate. (T.R.)

CAMPIONAT. După ce a fost eliminată de Athletic Bilbao din Europa League, echipa germană Schalke 04 a continuat seria evoluţiilor dezamăgitoare şi în Bundesliga. În ultima etapă, echipa lui Raul, Huntelaar şi Marica a fost umilită în deplasarea de la Nürnberg, cu 4-1. Cu patru etape înainte de finalul campionatului, Schalke 04 se află pe locul 3, la 12 puncte de liderul Borussia Dortmund. (T.R.)

www.ziarulring.ro


155

CULINAR Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

1 3

kcal au 100 g de ou fiert.

LEGUME LA CUPTOR cu file de berbec n Vă propun o reţetă de sezon, numai bună pentru masa principală de Paşte. Berbecul poate fi înlocuit cu miel şi nu îmi rămâne decât să vă urez Paşte Fericit şi Lumină Lină! www.pranzuldincaserola.ro

Am ales legume proaspete, perfecte, neatinse de vreo meteahnă evidentă. Le-am spălat bine fără să le curăţ. Am tăiat dovlecelul fâşii mai groase, pe lung. Am tăiat vânăta în două, pe lung, cu tot cu cotor, apoi am tăiat câteva felii, în evantai. Am crestat cepele tot în patru, până aproape de codiţă. Tot în patru am tăiat şi cartofii, pe care nu iam curăţat de coajă. Am pus toate astea pe o coală de hârtie de copt, într-o tavă. Am pus hârtie de copt ca să nu se lipească legumele de metalul tăvii în timpul coacerii. Am stropit totul cu ulei de măsline, sare şi piper, ca să intre în legume în timpul coacerii şi să

le dea gust bun încă din cuptorul pe care l-am încălzit înainte. Nu le-am ţinut acolo mai mult de 20-30 de minute, dar le-am verificat din când în când, ca să nu le ţin prea mult şi să nu se usuce. Feliile subţiri, fripte pe grătar Între timp, am tăiat muşchiuleţul de berbec în felii subţiri pe care le-am fript pe grătar după ce le-am dat cu puţin ulei de măsline, un strop de sare şi unul de piper proaspăt măcinat. Le-am fript pe grătarul bine încins, cât să rămână fragede, zemoase şi nu foarte bine pătrunse. Când am scos minunea aia de tavă din cuptor, legumele arătau încântător. Culorile au rămas vii şi frumoase, iar nuan-

INGREDIENTE Pentru două porţii: dovlecel - o bucată; vânătă - o bucată; ceapă roşie lunguiaţă (şalotă) - două bucăţi; cartof - două bucăţi; file de berbec - 250 g; ulei de măsline; sare; piper; suc de lămâie; pătrunjel.

Cine este Copolovici Viorel Copolovici a vrut să fie actor, dar a studiat Jurnalismul. S-a plictisit de presă încă din facultate, aşa că vreme de 12 ani a practicat comunicarea sub mai multe forme: relaţii publice, consiliere electorală, evenimente de marketing, marketing de servicii şi producţii de televiziune etc. După toate acestea, s-a apucat de gătit şi a făcut-o cu suficient de multă pasiune ca să deschidă şi un restaurant în Bucureşti.

ţele de pulpă coaptă completau apetisant întregul tablou. Vedeţi şi voi că nu exagerez cu nimic Presăraţi o mână de pătrunjel, din prietenie pentru vitamina C Am tăiat totul în cuburi nu prea mari, am amestecat cu bucăţelele de carne, am mai pus un strop de ulei de măsline şi suc de lămâie care a adus contrastul de gust pe care-l prefer în astfel de alăturări. Oricum, câteva picături de acreală trezesc amorţeala dulceagă a legumelor coapte. La

„Aspectul preparatelor este parte din programa de învăţământ de specialitate în arta culinară. Până ajung să fie consumate de meseni, preparatele trec prin câteva etape. În primul rând, este citit meniul care, dacă e scris într-o manieră apetisantă, ne excită papilele gustative. În al doilea rând, urmează contactul vizual. Dacă preparatul are coloritul şi prezentarea în plan vertical artistic efectuate, atunci ochii transmit semnale tot aceloraşi papile. În al treilea rând, e contactul olfactiv, mirosul apetisant al preparatelor influenţându-ne în acelaşi mod”, spune Horia Vîrlan.

UTILE

Friptură de miel gustoasă şi suculentă

În apa fiartă în care aţi pus vopseaua se adaugă obligatoriu şi oţet, iar după aceea, când ouăle sunt încă destul de calde, se ung cu puţin ulei (nu untură sau unt). Apoi se lasă la uscat pe o foaie de hârtie, întorcându-le după două minute pentru a se uniformiza şi vopseaua, şi luciul.

Mielul se şterge bine cu o cârpă, iar pieliţa exterioară nu trebuie înlăturată sub nicio formă. Când carnea e pătrunsă, acea pieliţă păstrează suculenţa din interior, de aceea trebuie păstrată. Apoi mielul se unge cu un amestec din usturoi pisat, ulei, cimbru sau rozmarin.

Ciorbă de miel fără gust amar Spumaţi întotdeauna ciorba de carne cu mare grijă, iar când nu se mai ridică spuma, ştergeţi marginile interioare ale oalei cu un şerveţel umezit în apă rece. În acest fel, ciorba va fi aspectuoasă şi fără gust amar.

ring

Redactor-şef

Sfaturi de la Horia Vîrlan pentru masa de Paşte

Ouă vopsite foarte lucioase

final, am pus şi o mână de pătrunjel proaspăt, tocat, din prietenie pentru aromă şi vitamina C. Zău că vă recomand cu toată căldura treaba asta, chiar dacă aţi decis să ţineţi post! E la fel de bună şi fără carne pentru că legumele coapte sunt adevărata savoare a întregii poveşti. Sigur că în tavă mai e loc de multe altele, de un ardei gras sau capia sau chiar de un ardei iute, de roşii, ţelină, păstârnac şi aşa mai departe. Totul ţine de dispoziţia de moment şi de ce găseşti prin cămară, desigur.

Alexandru David

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

difuzare@ziarulring.ro

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Viorel Copolovici


PUBLICITATE

PAG.

1 AGEND{ 4 VINERI, 13 aprilie 2012

22

este ora la care începe mâine petrecerea de Paște la clubul „În culise“

Învierea petrecerilor

n Sfârşitul săptămânii aprinde lumina petrecerii în cluburile bucureştene. Începând din această seară şi până duminică, toţi cei care doresc pot sărbători Învierea trecând dintr-un club în altul. Marian Eana showbiz@ziarulring.ro

În Control Club (Strada Academiei 19), distracţia începe în această seară, la ora 22.00, cu „The Friday Night Dance Extravaganza“ într-o sesiune dedicată Paştelui: „The Rock’n’Roll Easter“. Ostilităţile distracţiei sunt conduse aici de Cliza. Intrarea va fi liberă, iar de la ora 4.00, băuturile alcoolice vor avea preţul redus la jumătate. Centrul Vechi aşteaptă iepuraşii. În Old City (Strada Lipscani 45), de la ora 23.00, se întâmplă „Absolutely Bunny Party – Easter Special Friday“. Petrecerea în familia Old City îl are alături de iepuraşi şi pe DJ Arrow. Cei care vor să petreacă în Barletto Club (Olteţului 30) pot alege între

petrecerea de diseară şi cea de mâine. Ambele încep la ora 22.00. „Easter Weekend“ promite distracţia potrivită pentru cei care vor să aibă un program fix în acest sfârşit de săptămână. Mâine, ciocnirea distracţiilor Cei care sunt obişnuiţi să stingă lumina în Malibu sunt aşteptaţi mâine, de la 22.00, să facă să strălucească localul din Mihai Bravu 32. Pentru „Easter Gone Wild“, sunt invitaţi camerunezul DJ Diego, portughezul MC Predator şi congolezii DJ Shark şi Mika Moupondo (foto). Intrarea este 10 lei şi include un shot de tequila. Paştele se sărbătoreşte şi în Old City. Se aniversează sezonul patru al generaţiei Old

RECOMANDARI TV

PRO TV

www.ziarulring.ro

City cu „New Generation Spring Saturdays“. Începând cu ora 23.00, petrecăreţii vor fi ţinuţi în picioare de DJ Arrow. Pe strada Inişor, la numărul 2, cei din Indie Club încep seara de mâine cu cozonaci şi atmosferă chill. DJ Andrei dă tonul muzicii de la ora 22.00. Intrarea este liberă. Petrecerea

ANTENA 1

Club&Fetish Învierea înseamnă un weekend de petreceri în Bellagio (Şoseaua Ştefan cel Mare 31), unde se promite un „Club Easter Weekend“, şi în Club Bamboo (Strada Ramuri Tei 39) cu „Fetish Easter“. Atât diseară, cât şi mâine, în aceste cluburi distracţia începe de la ora 22.00.

HBO

20.30 „Românii au talent“

20.00 „Secretariat“

În Vinerea Mare, încă 12 concurenţi participă în cea de-a doua semifinală a supershow-ului „Românii au talent“. Semifinaliştii promit un show complet, cu ingrediente dintre cele mai diverse.

Gospodină şi, totodată, mamă, Penny Chenery acceptă să preia herghelia din Virginia a tatălui ei bolnav, în ciuda lipsei de cunoştinţe în ceea ce priveşte creşterea cailor sau cursele.

20.20 „Chef cu Nae şi Vasile“ Îndrăgiţii actori au pregătit, pentru cei de acasă, momente de umor savuros intrând în pielea unor personaje care mai de care mai surprinzătoare.

nu are sfârşit în Dumars (Splaiul Independenţei 290), unde se anunţă „Unlimited Easter Party“. Iar în Club Maya (Calea Moşilor 138), organizatorii au pregătit „baloane colorate, ouă roşii şi cozonac din partea casei, superoferte, dănţuială până în zori, muzică pe toate gusturile, shot-uri incendiare, surprize şi animatoare“.

PRIMA TV

20.30 „Personal şi confidenţial“ Tally Atwater este o tânără ambiţioasă, dornică să-şi croiască o carieră în televiziune. Tenacitatea sa, conjugată cu interesul şi ajutorul acordate de Warren Justice, directorul departamentului de ştiri al postului TV care o angajase, fac din Tally o vedetă.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCă CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940 /0737.394.050. VIDEOCHAT legal, 600 euro bonus angajare, posibilitate cazare, câştig garantat 1.000 – 3.000 euro. w w w. b e s t o f v i d e o c h a t . r o, 0786.238.785. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 . www.enjoystudio.ro. CIDP BIOTECHNOLOGY, centru de cercetare, specializat în evaluarea produselor dermato-cosmetice pentru importante branduri din Europa şi căutăm voluntari pentru testarea acestor produse cosmetice. Dacă eşti sănătos/sănătoasă, ai între 18 şi 45 ani, crezi că ai o culoare uniformă a spatelui, nu eşti bronzat(ă) (nu ai expus spatele la soare sau solar), doreşti să câştigi o extraremuneraţie care să rotunjească bugetul lunar, crezi că te apropii de profilul menţionat? Te rugăm să ne

www.ziarulring.ro

suni la: 0720.789.940 /0737.394.050. A se nota că aceste teste vor fi făcute sub supravegherea unui medic dermatolog. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. FIRMĂ în domeniul producţiei industriale din Bucureşti angajează sudor în argon şi dioxid de carbon. Informaţii suplimentare la. 021.425.67.70, 0722.550.445. ANGAJĂM FETE CU/FĂRĂ EXPERIENŢĂ PENTRU VIDEOCHAT. PROGRAM 5-7h/ZI. SALARIU FIX 1.200$, PROCENTE 50-90%, BONUS 300 $, AVANS 500 $ DIN PRIMA ZI. STUDIOURI ÎN ZONELE UNIRII, UNIVERSITATE, CRÂNGAŞI, OBOR, VICTORIEI, IANCULUI. 0732.656.366, 0763.380.077. ANGAJĂM menajere pentru fabrică de medicamente zona Chitila, salariu 750 lei. 0730.073.147. 500 $ DIN PRIMA ZI, PERSONAL STRICT FEMININ PENTRU VIDEOCHAT, SALARIU 1000$ NECONDIŢIONAT DE TARGET. 0731.214.102, 0760.357.692. FIRMĂ în domeniul producţiei industriale din Bucureşti angajează vopsitor în câmp electrostatic. Informaţii suplimentare la 021/425.67.70, 0726.743.533.

OFERT{

PRESTăRI SERVICII MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. PERSOANĂ FIZICĂ execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133. MAŞINI spălat, reparăm orice model, deplasare, constatare gratuită, garanţie piese, 0768.735.555; 0736.537.831. ŞCOALĂ de şoferi. Preţuri şi calitate atractive. Telefon: 0721.636.636. TRANSPORT MARFĂ, mobilă cu dubă, 100 lei/cursă. Dacia papuc 50 lei/cursă. 0728.680.350. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. VÂNZăRI APARTAMENT 2 CAMERE VÂND apartament cu 2 camere, decomandat, bloc nou. Telefon: 0721.636.636. VÂNZăRI CASE VÂND casă curte 3 camere, baie (27 km până la Călăraşi, A2), teren, viţă-de-vie, pomi fructiferi, fosă septică, apă curentă la poartă, St=2.000 mp. 0766.832.337, 0733.068.222. CIOROGÂRLA, casă modestă, teren 1.400 mp, 40.000 euro. Telefon: 0740.001.703.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l BUCĂTAR - pregăteşte preparatele din reţetarul restaurantului în conformitate cu standardele în vigoare; verifică îndeplinirea standardelor HACCP (etichetare, curăţenie etc.); verifică şi respectă zilnic fişa de producţie (fişa de evenimente, bufete); stabileşte producţia conform meniurilor. l AJUTOR BUCĂTAR - prepară produsele în conformitate cu reţetele stabilite şi cu normele igienico-sanitare; debarasează şi asigură curăţenia în bucătărie. Cerinţe: experienţă pe un post similar, pasiune pentru arta culinară, persoană energică. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL.

VÂNZăRI TERENURI TEREN de vânzare, 1.820 mp, Giurgiului, Str. Acţiuni, DEDEMAN. Telefon: 0722.510.444. CUMPăRăRI AUTO ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR maşini Remat. Transport, radiere gratis. Plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740. AUTOTURISME pentru Rabla+dezmembrare. Asigur radiere+transport. (Bucureşti+Ilfov). 0767.903.318. CUMPăRăRI DIVERSE COLECŢIONAR cumpăr insigne sportive, plachete, medalii, torţe olimpice, 0722.274.911.

PAG.

1 5

la 2 apariții plătite, în luna aprilie a 3-a este GRATUITĂ

CUMPĂR tablouri, ceasuri, mobilă, patefoane, argintărie, televizoare, calculator, fotoaparate, cărţi, covoare, bibelouri, timbre, 021.450.94.86, 0727.496.361.

MEDITAţII LIMBA GERMANĂ pentru copii, vorbitor nativ, 45lei/şedinţa, o oră jumătate. 0741.955.834.

VÂNZăRI DIVERSE

PROPUNERI AFACERI

SUPORT uscare rufe cu prindere în tavan, ideal pentru băi, balcoane închise în termopan etc. Detalii pe: www.uscatorrufe.ro.

SOCIETATEA comercială Golden Gate International este interesată să colaboreze cu baruri în vederea amplasării de aparate pentru jocuri de noroc. Oferim condiţii avantajoase de colaborare. Contact: office@goldengateint.ro, tel. 0725.221.752.

VÂND loc de veci, Berceni II, 2 cripte mozaic. 0727.397.903. VÂND loc de veci cu bordură şi cruce, Cimitirul Berceni 2. 0741.094.792, 031.412.21.78. VÂND serviciu de cafea marca Rosenthal (12 ceşti + 12 farfurioare); nuci în coajă, 021.230.50.82. DIVERSE DJ şi solist vocal la orice petrecere. Preţ de criză. Sună la 0744.350.679.

PIERDERI PIERDUT legitimaţie transport CFR, Marin Marius. O declar nulă. DECESE Familia Dobre anunţă cu durere în suflet decesul domnului Bălan Nicolae. Înmormântarea va avea loc vineri, 13.04.2012, ora 13.00, la Cimitirul Cernica.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIA PRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36 MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96 TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600 PUBLICITATE

l BARMAN - prepară băuturile conform reţetarului restaurantului; răspunde de păstrarea şi gestionarea stocului de băuturi. Condiţii obligatorii: calificare barman şi experienţă pe un post similar. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. l INSTALATOR - asigură întreţinerea şi reparaţia instalaţiilor sanitare din cadrul hotelului; cunoaște instalaţiile sanitare, de încălzire/răcire, scurgeri, canalizări etc. şi cele de tratarea a apelor (potabilă, agent termic, piscină) din clădirea hotelului şi notează orice modificare sau intervenţie apărută în sistem. Postul disponibil este pentru RIN AIRPORT HOTEL (Otopeni). Trimite CV-ul la e-mail johanna.chivaran@rinhotels.ro sau depune-l la recepţia hotelului RIN AIRPORT.

Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6 VINERI, 13 aprilie 2012

Suntem ceea ce iubim!“ NICHITA STăNESCU

HOROSCOP

MEL GIBSON, declaraţii ce au scandalizat mapamondul n Se pare că scandalurile se ţin scai de actorul şi regizorul australian. Un cunoscut scenarist de la Hollywood a dezvăluit câteva declaraţii ale lui Gibson ce au şocat o lume întreagă. Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Axl Rose spune „nu“ Rock and Roll Hall of Fame SE PARE Că au rămas ceva frustrări de pe vremea când solistul trupei Guns N’ Roses activa alături de foştii săi colegi de formaţie. De ce spunem acest lucru? Ei bine, Axl a refuzat includerea sa în Rock and Roll Hall of Fame alături de formula originală a trupei pe motiv că nu va fi respectat şi nici dorit la ceremonia care va avea loc cu ocazia acestui eveniment. „Nu voi participa la ceremonia de includere în Rock and Roll Hall of Fame din 2012 şi refuz respectuos includerea mea ca membru al trupei Guns N’ Roses în Rock and Roll Hall of Fame“, a declarat Axl Rose într-o scrisoare deschisă făcută publică, miercuri, de purtătoarea sa de cuvânt. Acesta a avertizat că nu doreşte să fie inclus nici în absenţă, argumentând că „nimeni nu este autorizat şi nu are permisiunea“ să accepte includerea lui în această formulă ori să vorbească în numele său. (I.P.)

În urmă cu ceva timp, Mel Gibson i-ar fi trimis o scrisoare lui Joe Eszterhas în care i-ar fi spus, printre altele, părerea sa despre John Lennon. Se pare că nu prea îl avea la inimă pe artist sau, mai bine spus, îl ura de-a dreptul. „Sunt fericit că a murit, a meritat să fie împuşcat. Era al dracului de mesianic. Ascultă-i cântecele. «Imagine»… urăsc acest cântec tâmpit! Mă bucur că a murit”, afirma Gibson în scrisoarea cu pricina. Iar declaraţiile şocante nu se opresc aici. Printre rânduri, a lăsat să-i scape câteva cuvinte de dulce şi în ceea ce o priveşte pe fosta sa soţie, Oksana Grigorieva. Actorul şi-a exprimat dorinţa de a-şi omorî fosta consoartă în timp ce ar întreţine relaţii sexuale cu aceasta. Şi nici nu-i de mirare acest lucru dacă luăm în

Timpul liber îl veţi petrece în compania fiinţei iubite, astfel încât veţi avea ocazia să mai uitaţi de nemulţumirile din ultimul timp. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR Este posibil să primiţi o ofertă excelentă de colaborare din punct de vedere financiar. Pe de altă parte, n-ar fi exclus ca la serviciu să aveţi o realizare. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

GEMENI Capacitatea de a vă canaliza energia în scopuri practice este destul de scăzută. Colaborările vă vor ridica probleme neaşteptate. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

RAC Situaţia financiară este destul de complicată. Cheltuielile nu vor fi mari, dar banii care vi se datorează vă vor parveni cu întârziere. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

LEU considerare înregistrările mai multor conversaţii telefonice dintre Oksana şi Gibson din care reieşea clar că acesta are un comportament violent. Într-o înregistrare, femeia se plângea că este bătută, în timp ce actorul îi spunea că şi-o merită.

O carieră de succes Mel Gibson este unul dintre cei mai populari şi mai bine plătiţi cineaşti din lume. El a câştigat două premii Oscar la categoriile „Cel mai bun regizor“ şi „Cel mai bun film“, în 1995, cu pelicula „Braveheart/Inimă neînfricată“.

PUBLICITATE

BANCUL ZILEI Purceluşul isteric se duce la un bar. – Primiţi şi comenzi? – Da, bineînţeles. – Culcat!

Calendar 13 aprilie 2012 Soarele răsare la 6.06 şi apune la 19.14

1864: Camera Deputaţilor adoptă o moţiune de vot de blam asupra Guvernului Kogălniceanu, care-şi depune demisia, însă domnitorul Al. I. Cuza o respinge. 1919: La Amritsar, India, trupele britanice şi cele din Gurkha masacrează peste 380 de demonstranţi neînarmaţi. 1945: Are loc eliberarea oraşului Viena de sub ocupaţia fascistă.

www.ziarulring.ro

BERBEC

1963: Se naşte Gari Kasparov (foto), şahist rus.

Este posibil să aveţi parte de multă alergătură pentru a rezolva chestiuni urgente apărute pe ordinea de zi. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Aveţi tendinţa de a fi cam impulsiv, ceea ce vă poate crea neplăceri majore. Nu veţi reuşi să comunicaţi prea bine cu cei din jur. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

BALANŢĂ Revine în actualitate o problemă legată de rudele mai îndepărtate. Este posibil să fiţi obligat să interveniţi într-o discuţie aprinsă. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SCORPION Relaţia cu superiorii va fi destul de tensionată. Nu este cazul să încercaţi să-i convingeţi să vă accepte iniţiativele. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

SĂGETĂTOR Partenerul de viaţă ar putea avea unele câştiguri financiare care vor asigura îmbunătăţirea bugetului comun. În plan profesional vor fi multe de făcut. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

CAPRICORN Deşi interesul pentru persoana iubită este la fel de mare ca până acum, veţi acorda ceva mai puţin timp întâlnirilor cu aceasta. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR Manifestările de gelozie ale partenerului ar putea determina apariţia unor tensiuni în relaţia dumneavoastră. La slujbă, situaţia s-ar putea deteriora. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

PEŞTI Aţi putea primi noi sarcini la serviciu, care se vor dovedi dificile, dar pe care le veţi rezolva din mers. Oricum, relaţia cu colegii va fi mulţumitoare. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

RING - 13 Aprilie  

Ziarul Ring, nr.995

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you