Page 1

PUBLICITATE

GRATUIT

Marți, 10 aprilie 2012

NR. 992 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

Vremea azi... min. 30C / max. 120C presiune atmosferică 761 mmHG

Cum s-a îmbogățit fostul consilier al lui Băsescu din bani 0 publici 3

16 pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

PAG.

Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab.

Din puțul managementului:

PAG.

0 5

Onțanu sapă de 800.000 €

DUPă APă

CHIOARă. Cu amortizare

în 30 de ani!

PUBLICITATE

PAG.

0 4

www.ziarulring.ro


6

0 EVENIMENT 2 MARȚI, 10 aprilie 2012

ani au trecut de la înfiinţarea Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Consilierul lui Băsescu

şi-a dublat salariul în 2011

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte astăzi alimentarea cu apă în perimetrul străzilor Gherghiţei, Gălvăneşti, Teslei, Ochişorului, Constantin Bogorin, Gaterului, Magneziului, Pietroasa, Cheile Turzii, Sistematizării, Oituz şi Dumbrăveşti.

Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.r

Nu a contat că, pe fondul crizei economice, guvernul a redus salariile funcţionarilor publici, inclusiv pe cele ale angajaţilor din Sănătate, şi că bolnavii îşi numărau zilele în aşteptarea medicamentelor. Cristian Vlădescu aproape şi-a dublat, în 2011, leafa de şef al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică şi Management Sanitar (SNSPMS). Potrivit propriei declaraţii de avere, în 2010 a fost remunerat cu 50.122 lei, iar în 2011, pentru acelaşi post, a câştigat 96.854 lei.

Astăzi voi discuta cu premierul Ungureanu despre această anomalie. Este inadmisibil ca doamna Vlădescu, ca şef de laborator, să aibă o leafă mai mare decât managerii unor spitale de urgenţă.“ VASILE BARBU Stătea la Bucureşti şi preda la... Timişoara În 2010, Cristian Vlădescu a câştigat cinci salarii: ca director la SNSPMS, ca

profesor universitar la Facultatea de Medicină din Timişoara (44.679 lei), ca profesor asociat la Universitatea Bucureşti (20.422 lei), la care se adaugă remuneraţia de membru CNAS (7.083 lei) şi cea de manager de proiect POSDRU la SNSPMS (35.028 lei). În 2011, leafa de manager POSDRU s-a redus la 25.200 lei, cea de profesor la UMF Timişoara a ajuns la 42.409 lei, iar cea

de profesor asociat la Universitatea Bucureşti a fost de 19.426 lei. În schimb, salariul de manager al SNSPMS aproape s-a dublat. „Este în situaţie de incompatibilitate“ „Este revoltător acest cumul de funcţii. Când ajungea el să predea studenţilor din Timişoara? În plus, este în situaţie de incompatibilitate ca manager al SNSPMS şi ma-

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Şos. Fundeni, între Şos. Colentina şi Str. Simetriei, Şos. Colentina, între Şos. Fundeni şi Str. Sportului, străzile Tănase Dumitrescu, Simetriei, Ferăstrăului, intr. Frumuşiţa, Sulfului, intr. Roiniţa şi Catrinţei.

Întrebarea zilei

Mai multe trenuri de Paşte SUPLIMENTARE. CFR Călători informează că, între 12 şi 17 aprilie, în programul trenurilor au fost introduse suplimentar 12 garnituri. Totodată, pe cele mai utilizate rute, trenurile InterRegio vor avea mai multe vagoane cuşetă, pentru a face faţă numărului de pasageri estimat pentru Sărbătorile de Paşte. Călătorii pot afla informaţii despre circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR, la numărul 021/9521 sau pe www.cfrcalatori.ro. (A.N.)

www.ziarulring.ro

Angajările în asistenţa socială ar putea fi reluate MĂSURĂ. Posturile din asistenţa socială ar putea fi deblocate, potrivit unui proiect de hotărâre al Ministerului Muncii, supus dezbaterii publice. Iniţiatorii actului normativ arată că imposibilitatea angajării personalului de specialitate poate crea probleme majore. Fiecare ordonator de credite va putea să stabilească posturile absolut necesare pentru a fi ocupate prin concurs, în funcţie de situaţia existentă. (A.N.)

nager al unui proiect POSDRU derulat tot de SNSPMS. Această şcoală condusă de Vlădescu trebuie desfiinţată. Nu face nimic, doar consumă fonduri“, ne-a declarat Vasile Barbu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor. „El şi soţia sunt paraziţi ai sistemului sanitar“ „Am informaţii că SNSPMS a primit bani de la CNAS. O sumă mare. Banii noştri, ai asiguraţilor, în loc să se ducă pe medicamente se duc la el. În plus, face presiuni ca noua lege a sănătăţii să fie finalizată până la sfârşitul sesiunii parlamentare. Este şantaj politic făcut de Băsescu prin el. Ministerul Sănătăţii este legat de mâini de către CNAS şi Cristian Vlădescu. Nu prea mai are putere de decizie. El şi soţia lui sunt paraziţi ai sistemului sanitar. Ea este medic primar anatomopatolog, şef de laborator la Spitalul «Sf. Pantelimon», şi a câştigat, în 2010, suma de 105.889 lei, iar în 2011, 107.999 lei“, susţine Vasile Barbu.

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 174. 04 lei

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe azi alimentarea cu gaze clienţilor de pe Bucegi, Carpaţi, Griviţei, Cluj, Maria, Turda, Vulcan Judeţul, Vântului, Păcală, Drumeagului, Troscotului, Pelinului, Peneş Curcanul, Piscul Răchitei, Ştirului şi Mircea Vulcănescu.

n A bulversat întreaga societate românească atunci când a „născut“ controversatul proiect al noii legi a sănătăţii ce a fost retras. În ciuda acestui „succes“, tot el, consilierul prezidenţial Cristian Vlădescu, lucrează la actualul proiect. Mai mult, în plină criză, acesta şi-a dublat salariul.

4,36 lei

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în scădere. MDL

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,34 5,30 3,63 3,34 2,23 0,27

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

25

www.ziarulring.ro

de contracte pentru lucrări la unităţile de învăţământ din sectorul 3 a încheiat AB Construct SRL, firma amicului primarului Liviu Negoiţă.

PAG.

0 3

Cele patru firme care au speriat UE: PE SCURT

AXA PORTOCALIE A CăPUşăRII

Studenta criminală Bejan va naşte după gratii

BANILOR PUBLICI n De fiecare dată când mass-media numeşte câte o firmă drept parte a „clientelei politice“ la contracte cu statul, apar imediat reacţii ale instituţiilor vizate care mereu spun că, de fapt, au respectat legea. Vă prezentăm, astăzi, câteva firme de construcţii despre care se poate vedea şi din avion că sunt abonate la contracte cu puterea. Nu este singurul lucru pe care îl au în comun: le mai uneşte şi un contract care ar putea să ducă la condamnarea României la Curtea de Justiţie a UE.

Arestată după ce şi-a bătut bebeluşul Gheorghe Falcă de Drumuri, consilii judeţene, conduse de pedeliști, precum Cristache Rădulescu, în Ilfov, sau RADET Bucureşti, condusă de un fost consilier PDL, sunt doar câţiva clienţi ai firmei lui Berna. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 280 de milioane de lei.

Theodor Berna Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

Tehnologica Radion este un SRL condus de Theodor Berna, fost consilier al lui Traian Băsescu pe vremea când era primar al Capitalei. În 1999, această firmă avea doar 17 angajaţi şi se ocupa cu extracția şi prepararea minereurilor feroase. Cum mineritul nu a fost prea profitabil, peste trei ani, firma s-a reprofilat pe asfaltări. Lucrurile pentru Tehnologica Radion încep cu adevărat să meargă bine după ce Băsescu câştigă Primăria Bucureştiului. Rezultatele sunt evidente: în 2004, firma fostului consilier a avut o cifră de afaceri de trei ori mai mare decât în 1999 şi de 10 ori mai mulţi angajaţi. În prezent, Berna a ajuns un adevărat „rege al asfaltului“, cu peste 2.000 de angajaţi şi o cifră de afaceri ameţitoare.

2008-2012: 35 de contracte cu statul Colaborarea strânsă bazată pe contracte cu Primăria Capitalei în vremea mandatelor lui Băsescu şi al lui Adriean Videanu a consolidat poziţia firmei lui Theodor Berna şi în relaţiile cu instituţii publice din restul ţării: în ultimii patru ani, Tehnologica Radion a pus mâna pe 35 de contracte (n.r. - am avut în vedere doar contractele mari care prin valoare obligă instituţia să organizeze licitaţii). Compania Naţională

Preferata lui Falcă şi a tatălui cuţitarului din Deta O altă societate de construcţii cu lipici la contractele cu puterea actuală este Axela Construcții SRL, controlată de omul de afaceri Ioan Alexa. Firma a încheiat, în perioada 2008-2012, 25 de contracte, 90% din acestea fiind primite de la Consiliul Judeţean Arad, condus de Petru Ioţcu (PDL), şi cu Primăria Arad, condusă de finul preşedintelui Băsescu, Gheorghe Falcă. Axela Construcţii are un contract chiar şi cu primarul „celebrului“ oraş Deta, tatăl lui Bogdan Daniel Roman, arestat pentru că a înjunghiat trei persoane cu o sabie.

Compania, partenera lui „mesia“ Antonie Solomon În oraşul Craiova, în care primar este Solomon (fost pedelist, actual uneperist), cel care şi-a făcut un afiş electoral în care este luminat de lumina divină, „regina străzilor“ este firma Pro Cons XXI. În ultimii trei ani a încheiat 23 de contracte cu Primăria Craiovei şi alte şase cu o altă primărie „portocalie“ din judeţul Arad, Compania Naţională de Drumuri SA.

O TÂNăRă în vârstă de 26 de ani şi concubinul acesteia au fost arestaţi preventiv pentru rele tratamente aplicate minorului şi vătămare corporală. Femeia îşi agresase fetiţa în vârstă de 11 luni, care a ajuns la spitalul din Haţeg cu fractură de craniu şi de umăr şi cu vânătăi pe tot corpul. În urma cercetărilor, poliţiştii au aflat că bebeluşul, ce cântăreşte mai puţin de şase kilograme, a mai fost bătut şi de concubin pentru că plângea. (A.N.)

CURTEA DE APEL Timişoara a respins, ieri, recursul înaintat de fosta studentă la Medicină Carmen Bejan, condamnată la închisoare pentru omor, faţă de o sentinţă a Tribunalului Arad. Aceasta va naşte în Penitenciarul Arad. Tot după gratii va avea loc, mâine, cununia civilă a tinerei cu tatăl copilului, un fost deţinut condamnat pentru trafic de droguri. Potrivit mamei fetei, ceremonia va fi restrânsă. Decizia instanţei timişorene de ieri este definitivă. (A.N.)

Prinţul Harry, cinstit cu palincă de prune

Antonie Solomon

Ce le leagă pe aceste firme Deşi par a avea treabă fiecare în câte un colţ al ţării, aceste firme sunt, de fapt, partenere. Şi nu numai cu puterea „portocalie“, ci şi între ele. AB Construct SRL (firma lui Bogdan Gruia, apropiat al primarului sectorului 3, Liviu Negoiţă) alături de Tehnologica Radion, Axela Construcţii şi Pro Cons XXI - cele trei firme despre care am scris mai sus - au format o asociere prin care au câştigat un contract de 110 milioane de euro cu Primăria Sectorului 3. Cu toate că prima licitaţie a fost declarată nulă, primăria a făcut în aşa fel încât la a doua strigare tot aceste firme să câştige. Din cauza nenumăratelor nereguli din acest contract, România a primit un avertisment din partea Comisiei Europene şi riscă acum să fie sancţionată drastic.

PRIMARUL oraşului Baraolt din judeţul Covasna, Nagy Istvan, i-a dăruit, ieri, palincă de prune prinţului Harry, aflat câteva zile într-o vizită privată în România. Cei doi s-au întâlnit la reşedinţa contelui Kalnoky din satul Micloşoara. Băutura a fost făcută de edilul oraşului covăsnean. „A fost o întâlnire scurtă, ocazie cu care am prezentat zona noastră“, a spus primarul. Se pare că prinţul Harry a părăsit, ieri, România, după ce a petrecut aici, pentru prima dată, Paştele catolic. (A.N.)

Doctor cardiolog, REţINUT după ce A VIOLAT DOI MINORI Medicul cardiolog braşovean Horaţiu Rus, în vârstă de 43 de ani, şi alte şase persoane au fost reţinuţi, ieri, pentru 24 de ore pentru infracţiunile de sex cu minori şi proxenetism. Doctorul, care lucrează la Spitalul Judeţean Braşov, dar şi la un cabinet privat, este acuzat de viol, în două cazuri, după ce ar fi constrâns doi minori să întreţină relaţii

sexuale cu el contra tratamentului gratuit. Se presupune că medicul racola minori din orfelinate sau din zone rău-famate fie prin intermediul reţelei de proxeneţi, fie la cabinetul său privat. În plus, cardiologul este cercetat şi pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu unul dintre minorii traficaţi de gruparea de proxeneţi care îşi desfăşura

activitatea în două cluburi din Braşov. În acest dosar mai este cercetat şi Traian Cojocaru, cel care a câştigat concursul Miss Travesti România 2010, sub numele de scenă Dana de Kronstadt. Doctorul şi celelalte persoane reţinute urmează să fie prezentaţi Tribunalului pentru Minori şi Familie Braşov cu propunerea de arestare preventivă. (A.N.)

www.ziarulring.ro


6.000

PAG.

0 BUCURE:TI 4 MARțI, 10 aprilie 2012

de lei costă un cort al Partidului Naţional Liberal.

CORTURILE DE ASISTENţă MEDICALă ale PNL, ridicate abuziv în sectorul 3 n Partidul Naţional Liberal Sector 3 a iniţiat campania „Avem grijă de sănătatea ta”. Astfel că liberalii au amplasat corturi în care cetăţenii să primească asistenţă medicală gratuită. Deşi aveau autorizaţie de la Primăria Capitalei, corturile au fost ridicate abuziv, peste noapte, de Poliţia Locală Sector 3, la comanda primarului PDL Liviu Negoiţă. Alexandru Tudor eveniment@ziarulring.ro

Din dorinţa de a ajuta cetăţenii din sectorul 3 al Capitalei, liberalii au iniţiat o campanie, în perioada 1 aprilie-7 mai, de consultări gratuite pentru cetăţeni. Astfel că aceştia au amplasat corturi pe străzile principale ale sectorului, unde echipe de specialişti trebuiau să informeze oamenii despre o viaţă sănătoasă, să ofere servicii de măsurare a tensiunii

Noi le-am arătat acest document, care este autorizaţia în baza căreia funcţionează toate corturile noastre, inclusiv acesta.!“ DIANA TUŞA, DEPUTAT PNL PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

arteriale, pentru stabilirea indicelui de masă corporală şi a cantităţii de ţesut adipos. Având în vedere că acţiunea se desfăşoară în folosul oamenilor, liberalii nu au întâmpinat greutăţi în a obţine autorizaţie de la Primăria Capitalei.

„Corturile au fost montate joi, 5 aprilie, şi confiscate în mod abuziv la comanda directă a primarului Negoiţă, prin Poliţia Locală”, a afirmat consilierul local PNL Sector 3, Cristian Tudorache. Şi pentru că acestea au fost ridicate fără ca să fie informat Liviu Negoiţă le-a distrus cineva, liberalii au anunţat acţiunea Secţiile 12 și 13 de furtul La scurt timp după am- corturilor de la intersecţia plasarea corturilor, acestea au Str. Câmpia Libertăţii cu dispărut cu tot cu scheletele Str. Baba Novac şi de la de metal. Liberalii susţin că intersecţia Bd. 1 Decembrie „protagonistul” furtului este 1918 cu Bd. Theodor chiar primarul sectorului 3. Pallady.

Caz la indigo în sectorul 2 Un scandal de proporţii a avut loc, ieri, între Poliţia Locală Sector 2, reprezentanţii primăriei conduse de Neculai Onţanu şi membrii USL. Motivul a fost tot amplasarea corturilor ce aveau postate planurile de dezvoltare economică ale USL pentru sectorul 2. Pentru a opri distrugerea acestora, reprezentanţii USL au făcut un lanţ uman în jurul unui cort şi au afirmat că au autorizaţie pentru amplasarea lui.


3

BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Onţanu VREA Să FOREZE în parcuri de 3,4 milioane de lei n Primarul Neculai Onţanu şi-a dat seama că sectorul 2 are o nouă problemă: lipsesc puţurile. Din acest motiv, edilul plănuieşte să foreze în 10 parcuri şi să cheltuiască aproximativ 800.000 de euro pentru acest lucru. Potrivit actelor oficiale, investiţia se va amortiza, probabil, când omul va pune piciorul pe Marte. Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

Autorităţile locale au de gând să foreze puțuri care să deservească cişmelele şi sistemele de irigaţii din 10 parcuri ale sectorului 2. În documente se precizează că puţurile vor avea „o adâncime de aproximativ 200 de metri pentru a îndeplini condiţia de a avea apă potabilă“. Investiţia se ridică la peste 3,4 milioane de lei (n.r. – aproximativ 800.000 de euro), proiectul fiind aprobat de consilierii locali în şedinţa de luna trecută. PUBLICITATE

Lucrări costisitoare În Parcul Florilor este însă amplasat un sistem de forare care se doreşte a fi utilizat pentru amenajarea viitoarei fântâni, potrivit actelor. În ciuda acestui fapt, puţul din parcul respectiv se numără printre cele mai costisitoare. În acest caz, investiţia se ridică la peste 311.000 de lei.

PAG. luni durează realizarea unei fântâni în sectorul 2.

0 5

PE SCURT Ateliere de origami la „Antipa“ MUZEUL Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“, în colaborare cu Asociaţia de Origami România – ADOR, lansează programul „Creaturi şi creaţii din hârtie“. Între 18 aprilie şi 16 mai, precum şi în perioada 20 iunie - 18 iulie, la muzeu vor fi organizate ateliere de iniţiere în universul origami şi în arta împăturirii hârtiei sub forma unei sfere, sau kusudama, în scopul dezvoltării aptitudinilor artistice, relaxării şi perfecţionării înclinaţiilor către pictură. (A.N.)

Au dat TV-ul vechi pe o maşină de spălat nouă

Investiţia se va amortiza în 2042 Concluziile ce apar în acte susţin că

sumele plătite de autorităţi pentru operarea gospodăriilor de apă vor fi mai mici

Parcurile, irigate ocazional Din aceeaşi documentaţie aflăm şi un alt aspect interesant. Primăria Sectorului 2, care cheltuiește anual zeci de milioane de euro pentru întreținerea spațiilor verzi pe care le administrează, recunoaște, într-un document oficial, că „în cele 10 locuri nu există sisteme de irigat performante, irigarea fãcându-se ocazional și local ori cu furtunuri având ca sursă de alimentare reţeaua de apă potabilă a oraşului, ori cu cisterne cu apă din râul Dâmboviţa“.

decât în cazul în care primăria lui Onţanu va continua să folosească apă din reţelele edilitare. Dar tot din documente aflăm şi că „perioada de amortizare a investiţiei este de 30 de ani“. Ne întrebăm, în schimb, ce garanţii are primarul Onţanu că şi peste 30 de ani va exista apă în puţurile respective...

PRIMăRIA Sectorului 6 şi Asociaţia RoRec au premiat, ieri, cei mai activi bucureşteni care au scăpat de electrocasnicele vechi în cadul campaniei de colectare „Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare“. Cinci bucureşteni au fost premiaţi cu câte o maşină de spălat, alţi 10 au primit câte un aspirator şi alţi 10 câte un robot de bucătărie. În total, peste 350 de bucureşteni din sectorul 6 au adus la punctele fixe şi mobile nu mai puţin de 11.000 kg de deşeuri de echipamente electronice şi electrocasnice. (A.N.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

0 DEZV{LUIRI 6

Acest proces-verbal mi-a fost smuls de către dl procuror Panait, care s-a opus să fac orice menţiune.“

PROCURORUL ALEXANDRU LELE

MARȚI, 10 aprilie 2012

CHEIA MORţII procurorului Panait stă într-un proces-verbal... rupt n Un document senzaţional şi, totodată, tulburător vede, după o lungă şi inexplicabilă aşteptare, lumina tiparului. În exclusivitate absolută, „ring“ vă prezintă un proces-verbal olograf care, începând de azi, ar putea deveni „cheia“ decriptării celei mai misterioase morţi din „curtea“ Parchetului General al României. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

Nu se ştie din ce motive, de 10 ani încoace, mai precis din 10 aprilie 2002, data ciudatei morţi a procurorului Cristian Panait, opinia publică nu a aflat că există unele documente clare ce dovedesc cauza cedării nervoase a procurorului Panait. Noi vă prezentăm aceste documente în facsimil şi pe ziarulring.ro. Concluziile le pot trage specialiştii. Şi, poate, istoria...

www.ziarulring.ro

Procesul-verbal, salvat de la... distrugere În urmă cu 10 ani şi câteva zile, după o tentativă eşuată de arestare a procurorului Alexandru Lele (foto) la Oradea, tânărul procuror Cristian Panait de la Parchetul General, o adevărată „vedetă“ printre magistraţii timpului, l-a chemat pe procurorul orădean la Bucureşti, hotărât fiind să-l aresteze. Dorea, practic, să pună în operă ceea ce, sigur pe sine, afirmase de faţă cu procurorul general Joiţa Tănase şi cu alţi doi sau trei procurori martori la discuţie. Înainte să-l aresteze, Panait i-a prezentat lui Lele acuzele şi le-a consemnat într-un proces-verbal, a cărui primă pagină se vede că a fost ruptă în partea de sus. Veţi vedea de ce. În procesulverbal scrie, printre altele: „Procurorul Cristian Panait de la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie, având spre soluţionare dosarul cu nr. de mai sus (n.r. - Dosar nr. 102/P/2002), în temeiul art. 6 C.P.P. şi văzând Re-

zoluţia nr. 102/P/2002 din 25.03.2002, înainte de a-i lua prima declaraţie, am adus la cunoştinţa învinuitului Lele Alexandru învinuirile care i se aduc şi care constau în: 1) săvârşirea infracţiunii prev. de art. 264 cu aplic. art. 33 lit. a C.P. prin aceea că, în calitate de procuror, i-a favorizat personal pe mai mulţi infractori cercetaţi în dosarele (n.r. - sunt menţionate mai multe dosare), îngreunând şi zădărnicind urmărirea penală în cauzele în care aceştia sunt cercetaţi; 2) săvârşirea infracţiunii prev. de art. 266 cu aplic. 33 lit. a Cod Penal prin aceea că a dispus arestarea nelegală a unor persoane în dosarele (sunt menţionate dosarele); 3) sustragerea din unitate a dosarului cu nr. 1113/P/94 şi a altor încrisuri (n.r. - atenţie la această menţiune „ALTE ÎNSCRISURI“!) ale Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, infracţiuni prevăzute de (n.r. - sunt precizate articolele din Codul Penal)“. STOP JOC. Urmează o menţiune de o însemnătate excepţională care, după câte veţi vedea, face referire la tentativa de rupere a acestui proces-verbal întrucât procurorul s-a opus ca Lele să facă menţiuni pe documentul oficial. Cum a devenit învinuitul... stăpânul jocului Aşadar, în menţiunea sa, Lele spune: „În momentul în care am început să consemnez sub semnătura mea obiecţiunile mele cu privire la modul în care mi s-a adus la cunoştinţă învinuirea, acest procesverbal mi-a fost smuls de către dl procuror Panait, care s-a opus să fac orice menţiune. În cele din urmă (...), în prezenţa dlui avocat Kolozy, a domnului procuror Păun şi a domnului lt... (indescifrabil),

fac următoarele obiecţiuni: Cer ca învinuirea de la pct. 3 să fie detaliată conform dispoziţiilor constituţionale şi C.P. Penală, în sensul că să fie precizată învinuirea sub aspectul timpului când aş fi comis infracţiunea şi care sunt «alte înscrisuri» pe care le-am sustras, cu indicarea lor concretă“. Procesulverbal a fost completat şi semnat, dar, practic, din acel moment, Lele era... stăpânul jocului.

Rodica Stănoiu de... 14 ori. Nici mai mult, nici mai puţin. Nu dorea să se plângă de faptul că se fac presiuni mediatice asupra lui, ci, pur şi simplu, dorea avize pentru toate celelalte fapte menţionate în procesul-verbal care, nemaifiind rupt, a devenit proba forte, arma secretă a lui Lele. Ministrul Rodica Stănoiu i-a spus lui Panait că nu poate da avize retroactiv, pentru că ar încălca legea.

De ce era descoperit anchetatorul Experimentatul procuror orădean ştia că mai tânărul Panait nu are acoperire legală pentru toate faptele de care îl acuza. Mai precis, anchetatorul Panait avea nevoie de mai multe avize de urmărire penală din partea ministrului justiţiei (acum aceste avize le dă CSM). Câte un aviz pentru fiecare faptă. Iar Panait nu avea aviz decât pentru o singură faptă a lui Lele, nu şi pentru cele menţionate atunci când făcea vorbire de sustragerea „altor înscrisuri“. Iar procurorul Lele a spus în gura mare, pe la toate posturile de televiziune, acest lucru: că procurorul Panait este... descoperit, că nu are avize de la ministru.

Procurorul cedează şi dă SUP... Panait şi-a dat seama că nu mai are nicio şansă să-l aresteze pe Lele. În doar patru zile, pe 1 aprilie 2002, procurorul Panait ia o decizie fermă, decizia vieţii lui: constată că „din actele de cercetare rezultă că acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare“ şi dispune, în mod şocant, scoaterea de sub urmărire penală (SUP) a procurorului Lele.

10 ani au trecut de la misterioasa moarte a procurorului Cristian Panait, moarte survenită după ce magistratul a eşuat în arestarea unui coleg din provincie. Cum şi de ce a fost sunată şefa justiţiei de... 14 ori Văzându-se descoperit, procurorul Panait a sunat-o pe doamna ministru

...şi cine i-a forţat mâna lui Panait În aceeaşi zi, şeful ierarhic superior al lui Panait, respectiv Ilie Picioruş, dispune „infirmarea ca nelegală şi netemeinică a ordonanţei de SUP din 1.04.2002, dispusă în Dosarul nr. 102/P/2002 al acestui Parchet privitor la inculpatul Alexandru Lele“. Şi încearcă să-l convingă să ducă dosarul mai departe. Panait refuză şi spune că hotărârea lui este una singură: SUP pentru Lele. Căderea... fără întoarcere Din acel moment, Cristian Panait intră în concediu. Timp de 10 zile, el se „crucifică“ în propria dramă: mărirea şi decăderea, extazul şi agonia unui procuror. Pe 10 aprilie 2002, împins de propria prăbuşire interioară, procurorul Panait cade de la etajul clădirii în care locuia. O cădere... fără întoarcere.


15 Iepuraşii lui Dan Negru, ameninţaţi de Google SHOWBIZ

Află ştirile de ultimă oră citind

ani de carieră în televiziune are Dan Negru, pregătit şi lansat de regretatul producător TV Valeriu Lazarov.

www.ziarulring.ro

PAG.

0 7

n Ciobănescul mioritic îi dă bătăi de cap realizatorului de la Antena 1. Unii dintre prietenii apropiaţi ai prezentatorului au povestit, pentru „ring“, o situație mai mult decât hazlie prin care trece Negru în Săptămâna Mare. Cristina Andrei cristina.andrei@ziarulring.ro

Mai sunt doar patru zile până la Paşte, iar mulţi dintre noi aşteaptă cu nerăbdare să vadă ce cadouri le va aduce Iepuraşul în acest an. Prietenii apropiaţi ai lui Dan Negru ne-au povestit că acesta s-a gândit să-i facă fetiţei sale, în vârstă de doi ani, un

PUBLICITATE

cadou inedit. Realizatorul TV i-a cumpărat Dariei doi iepuraşi pe care îi ascunde până duminică în curtea casei, aflată în paza mioriticului Google. Caută adăpost pe la prieteni „Iepuraşul va veni la Daria, în carne şi oase, în ziua de Paşte. Dan şi Codru-

După Paşte, Dan Negru va continua petrecerea cu botezul fiului său, Bogdan Petru, născut pe 28 februarie. ţa, soţia lui, s-au gândit să-i cumpere fetiţei lor doi iepuraşi. Pentru ca surpriza să fie mai mare, Dan a ascuns animăluţele în curtea casei până duminică“, au declarat, pentru „ring“, prietenii lui Negru. Conform acestora, realizatorul TV are însă o singură problemă: ciobănescul mioritic al familiei le dă târcoale celor doi iepuraşi. „Google a mirosit că în curte mai există alte animale şi face urât. Dan va trebui să le găsească alt adăpost pentru zilele următoare. Chiar caută pe cineva care să se ofere voluntar în acest sens“, au mai povestit sursele noastre.

Vedeta Antenei 1 și mioriticul Google, paznicul feroce al casei lui Dan Negru

De Înviere, cu soţia, mama şi soacra Dan Negru va petrece Paştele alături de părinţii lui, pe care îi va aduce de la Timişoara în Capitală. „Dan nu are talent în bucătarie, dar se lasă pe mâna celor trei femei din viaţa lui: soția, mama şi soacra. Este încântat în fiecare an de rezultat, acestea ocupându-se de toate preparatele tradiţionale de Paşte“, au mai spus prietenii realizatorului. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8 MARțI, 10 aprilie 2012

31

de ani are prezentatoarea Digi 24 Emma Zeicescu. În urmă cu doi ani, ea i-a spus „Da“ lui Mihai Stegerean.

Emma Zeicescu, despre colegul de prezentare: „Cosmin e soacra echipei“ n Realizatoarea emisiunii „România 24“, difuzată de luni până vineri, între orele 13.00 şi 16.00, s-a alăturat echipei Digi 24 încă de la debut şi susţine că se simte confortabil în noul proiect, cu atât mai mult cu cât lucrează cu vechea echipă. Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

Ce reprezintă pentru tine Digi 24? Simţi că îţi lipseşte ceva de la Realitatea TV? În cariera mea am ajuns, în general, în instituţii de presă unde se apropia mai degrabă sfârşitul. Digi 24 e începutul după care am tânjit. Emoţia aia... Echipă nouă, colegi din toată presa, un proiect care se naşte sub ochii tăi. În plus, mă simt confortabil în noul proiect pentru că aduce ceva nou şi tare plăcut: echilibru, ştiri curate, fără vorbe în plus. Spuneai despre Cosmin că e „soacra“ echipei. De ce? Soacră, da’ soacră rău! (Râde.) E cel mai simpatic pisălog. Asta vine şi din felul lui foarte exigent de a fi sincer. Chiar dacă uneori îmi scoate peri albi, pentru jurnalele noastre e foarte bine. De fapt, noi suntem un profesionist pisălog (Cosmin), o artistă veselă şi visătoare (eu), un om calm cu un râs nebun (Bebe, producătorul) şi o olteancă aprigă ce învârte

cuvintele (Ramona, editorul). Nu vreţi să fiţi acolo când ne mai şi certăm... Suntem un fel de familia Pic şi Poc. (Râde.) Ai lucrat şi în radio... Ţi-e dor de acele vremuri? E marele meu dor din suflet. Oricând mi-ar plăcea să mă întorc în radio. Mai mult, pun pe hârtie un proiect pentru FM, împreună cu colegul meu Cosmin Stan. „Undeva era scris să fim împreună“ Soţul tău lucrează şi el în domeniul televiziunii. Acasă vorbiţi despre proiectele voastre? Acasă rămâne puţin timp şi da, avem ce vorbi. Şi el e om de televiziune, aşa că avem în comun emoţia, ambiţia şi spiritul competitiv. Ne sfătuim mereu înainte de a lua decizii. Cum te-a cucerit Mihai? Inteligenţa e seducătoare, nu? Să spunem, pe scurt, că undeva era scris să fim împreună. Nimic nu e întâmplător.

Petreci mult timp în bucătărie? Ce-ţi place să găteşti? Nu prea am timp de bucătăreală, dar când mă apucă, de obicei prin weekend, îmi place să trântesc fără milă ceva paste carbonara, fructe de mare cu usturoi şi somon afumat sau un pui cu sos gorgonzola. Dietetic, nu? (Râde.) Cum îţi menţii silueta? Care sunt „secretele“ tale? Care siluetă?! (Râde.) Niciodată n-am fost în categoria femeilor filiforme. Am învăţat în timp, în special după ce am dat 10 kilograme jos, că viaţa înseamnă sport şi... dulciuri. Ştiu că se bat cap în cap, dar iubesc dulciurile şi fac eforturi să le evit. Mai nou, m-am organizat şi fac sport de trei ori pe săptămână chiar dacă asta înseamnă să mă trezesc la 6 dimineaţa. Mănânc mai organizat şi beau mai multă apă.

Cumva, cândva... îmi doresc un copil. Nu pot zice că-mi bate însă ceasul... Cred în destin. Ce e scris e scris. Aşa că cineva îmi şopteşte că, într-o zi, o fetiţă bruneţică îmi va spune: «Mami, hai să ne jucăm!».“ EMMA ZEICESCU

PUBLICITATE

Ştefan Stan a agăţat în cinci minute PERFORMANŢĂ. Inaugurarea clubului „The Artist Studio“, patronat de impresarul sportiv Florin Manea, l-a scos recent din casă pe Ştefan Stan, câştigătorul primei ediţii a show-ului ProTV „Vocea României“. În timp ce pe scenă cânta colegul lui Claudiu Mirea, atenţia lui Ştefan a fost atrasă de o domnişoară aflată în apropiere, care parcă se afla strategic acolo. Nu a rezistat tentaţiei şi a intrat în vorbă cu ea. În cinci minute, cei doi parcă se cunoşteau de-o viaţă. Asaltat de obicei de admiratoare, de această dată Ştefan a făcut primul pas. În următoarele zile, el va avea un concert chiar în clubul lui Florin Manea, iar fetele îl pot întâlni atunci faţă în faţă pentru o poză sau un pupic. (C.G.)

Adela şi DJ Project, videoclip din 10.000 de poze INEDIT. Adela Popescu şi DJ Project vor lansa, în curând, clipul piesei „Bun rămas”, un clip inovativ, primul de acest gen realizat în România, care va fi format din peste 10.000 de fotografii. La şedinţa foto pentru videoclip, Adela a purtat patru ţinute, a pozat în diferite locuri şi în ipostaze diferite. „Am făcut foarte, foarte multe fotografii o zi întreagă, în multe locuri din Bucureşti, pornind din Centrul Vechi, la metrou, pe străzi, la Grădina Icoanei, la Biblioteca Naţională. M-am bucurat să filmez din nou alături de regizorul Dragoş Buliga şi am lucrat foarte bine cu echipa de styling formată din Cami Negrea, Alexandra Caspruf şi Traviata Păduraru. Mi-era dor să mă exprim pe muzică“, a declarat Adela. (C.G.)

www.ziarulring.ro


71

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

de ani ar fi împlinit anul acesta, pe 3 februarie, marele actor Ştefan Iordache.

0 9

Ştefan Iordache a primit o stea, post-mortem, pe Aleea Celebrităţilor n Ieri, în prezenţa a numeroşi artişti, oameni de cultură şi admiratori, numele marelui actor Ştefan Iordache a fost adăugat în „constelaţia“ de pe Walk of Fame-ul românesc. Gelu Diaconu gheorghe.deaconu@ziarulring.ro

Aleea Celebrităţilor, din Piaţa Timpului, de lângă Magazinul Cocor, este, de ieri, mai bogată cu steaua care poartă numele unui monstru sacru al teatrului şi cinematografiei româneşti: Ştefan Iordache. Distincţia a fost primită de sora artistului, Ileana Iordache, care, vizibil emoţionată, a evocat momentul despărţirii de marele artist. „Acum trei ani şi jumătate, cerul a plâns, ceea ce însemna că lui Ştefan îi părea rău că ne părăseşte prea devreme. Ştefan a fost şi este un mare om şi sunt convinsă că de acolo, dintre

Omagiu din partea a doi mari actori La eveniment au mai participat alţi doi mari actori ai scenei româneşti: Ilinca Tomoroveanu şi Mircea Albulescu. „Mihail Sebastian spunea că stelele nu se abat niciodată din drumul lor. Iată că steaua lui Ştefan Iordache ne atinge cu aripa ei şi coboară aici, în această piaţă a stelelor. Ştefan a fost o stea adevărată, un mare actor şi un mare om, căruia îi aducem omagiul nostru şi îi urăm drum bun, sus, în stele“, a spus dna Tomoroveanu. „Câtă vreme Ştefan Iordache este încă printre noi, prin amintire, stau liniştit, pentru că această sfântă îndeletnicire de actor e bine reprezentată. Ştefan a fost un om profund religios. Iată că întâmplarea, sau poate nu, face ca această stea să apară între noi în preajma Sărbătorilor Sfintelor Paşti“, a adăugat Mircea Albulescu.

Ştefan Iordache spunea că arta nu e ceea ce vezi, ci ceea ce-i faci pe ceilalţi să vadă. Aşadar, artistul ia forma unui făcător de minuni. Îi mulţumim lui Ştefan Iordache pentru minunile pe care le-a făcut pentru noi.“ GEORGE IVAŞCU stele, unde a plecat să-şi trăiască veşnicia, se uită cu drag la această stea care îi este oferită aici, pe Pământ, spre nemurirea numelui său“, a spus dna Ileana Iordache, care a mai primit de la directorul Direcţiei Cultură

din Primăria Capitalei, Emanuel Papagheorghiu, „Placheta Bucureştiului“, în semn de preţuire pentru meritele deosebite ale lui Ştefan Iordache în slujba teatrului şi filmului românesc. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 SPECIAL 0

Dacă Hristos n-ar fi înviat, spune apostolul Pavel, zadarnică ar fi fost credinţa voastră, zadarnică propovăduirea noastră.“ PREOT ŞTEFAN STANCIU

MARțI, 10 aprilie 2012

Preotul Stanciu: „Trecem cu multă trăire prin SăPTăMÂNA PATIMILOR“ n Perioada de la Florii până la Sâmbăta Mare, inclusiv, este considerată, potrivit canonului creştin, Săptămâna Patimilor. Acest interval de timp premerge sărbătoarea Sfintelor Paşti, care de peste 2000 de ani este asociată cu Învierea Mântuitorului. Parohul Bisericii „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ – Ghencea, preotul Ştefan Stanciu, a istorisit pentru „ring“ câteva dintre faptele din acele vremuri şi despre semnificaţia lor în viaţa creştinilor ortodocşi. Gelu Diaconu gheorghe.deaconu@ziarulring.ro

De peste două milenii, toată suflarea creştină sărbătoreşte Învierea Mântuitorului, eveniment care a avut loc în ziua de Paşte. Această zi este de o importanţă deosebită pentru creştini, ca de altfel toate zilele de peste an care au legătură cu viaţa Mântuitorului. „Noi de 2000 de ani sărbătorim Naşterea, Învierea sau anumite evenimente din viaţa Mântui- torului. Trecem, de asemenea, cu multă trăire prin Săptămâna Patimilor. Pentru un creştin, toate aceste evenimente se pe-

În fiecare an, la Ierusalim, lumina se aprinde în chip minunat. Nu s-a găsit nicio explicaţie tehnică, nu s-a găsit niciun instrument care să facă să se aprindă lumina altfel decât de la Dumnezeu.“ PREOT ŞTEFAN STANCIU

trec an de an. Nu este o comemorare a ceea ce s-a întâmplat acum 2000 de ani, ci este o permanentă trăire“, este de părere preotul Stanciu. „Suntem contemporani cu Iisus Hristos“ Conform învăţăturilor Bisericii, timpul scurs de la evenimentele premergătoare Învierii lui Iisus Hristos este în aşa manieră comprimat încât, practic, toţi creştinii se pot considera, an de an, martori ai acelor întâmplări. „Noi suntem acum, în momentul acesta, contemporani cu Hristos. Toate acele lucruri se întâmplă acum. Nu e un eveniment istoric de care e bine să ne amintim ca să nu-l uităm. Adevăraţii creştini trebuie să trăiască momentul, pentru că toate faptele acestea se desfăşoară în faţa ochilor noştri. Noi suntem martori, dar nu nişte martori reci, ci nişte martori trăitori ai evenimentelor respective. Asta este învăţătura Bisericii despre fiecare sărbătoare şi despre fiecare eveniment petrecut în istoria mântuirii omului“, a continuat părintele.

www.ziarulring.ro

„De la venirea Mântuitorului, moartea nu ne mai stăpâneşte“ „Hristos, prin moartea sa, omoară moartea în sine. El desfiinţează moartea şi după aceea înfiinţează viaţa prin înviere, a treia zi. Se desfiinţează astfel şi cultul morţii, deoarece până la Hristos trupurile morţilor erau depuse în sarcofage. De altfel, «sarcofag» înseamnă «mâncător de cadavre». Sarcofagele erau puse în piramide, în mausolee, exista o cultură a morţii până la Mântuitor. Prin moartea sa, Mântuitorul se înmormântează într-un mormânt obişnuit. De la el încoace, trupurile morţilor se duc în cimitir, iar «cimitir» înseamnă «dormitor», pentru că este loc de odihnă, de adormire. Moartea nu ne mai stăpâneşte de la venirea Mântuitorului, nu mai are stăpânire asupra noastră, şi atunci noi nu mai murim, ci doar adormim întru Domnul, trecând dintr-o realitate pământească într-una cerească“, a încheiat părintele Ştefan Stanciu.

„Duminică înseamnă Ziua Domnului“ Semnificaţia zilei de duminică, în care s-a petrecut minunea Învierii, este explicată de cuviosul părinte: „Învierea are loc în zorii zilei, a treia zi, în zi de duminică. Ştiţi ce înseamnă duminică? Vine de la expresia «dominus dei», adică «Ziua Domnului». Până la momentul Învierii, evreii sărbătoreau sâmbăta Sabatul. Sabat înseamnă zi de odihnă, nu înseamnă sâmbătă. Duminică este pentru creştini prima zi a săptămânii, nu a şaptea zi. A şaptea zi este Sabatul, sâmbăta. Deci pentru noi, creştinii, prima zi este duminica, deci cea mai importantă, deoarece în această zi Mântuitorul Iisus Hristos a înviat“, a explicat părintele Stanciu.

„Crucea simbolizează verticalitatea omului“ O altă problematică legată de Învierea Mântuitorului şi de evenimentele de dinaintea acestei minuni este cea legată de dimensiunea spaţială în care Iisus Hristos şi-a dat ultima suflare. „Interesant de menţionat este că Mântuitorul nu moare nici în cer, nici pe pământ, ci între cer şi pământ, într-o verticală care este crucea. Crucea, de altfel, simbolizează şi verticalitatea omului. De aceea, omul este biped, pentru că el trebuie să facă legătura între cer şi pământ. Are această verticalitate care uneşte cerul cu pământul, iar omul trebuie să aibă întotdeauna privirea aţintită spre cer, adică spre Dumnezeu. Mântuitorul moare între cer şi pământ, dar moare sigur pentru fiecare dintre noi. Practic, prin pironirea sa pe cruce, pironeşte cu trupul şi cu sângele său toate păcatele lumii“, spune prelatul.


94

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

este locul pe care a urcat Adrian Ungur, singurul român din primii o sută de tenismeni ai clasamentului ATP.

1 1

Ola Hardy: „SUNT REVOLTATă fiindcă statul român MI-A OFERIT DOAR DETALII AMBIGUE legate de moartea fiului meu“ v i s u l c e n Într-o corespondenţă avută cu preşedinta FR Baschet, Carmen Tocală, mama sportivului american Chauncey Hardy, ucis anul trecut la Giurgiu, justifică procesul prin care cere daune imense instituţiilor din România.

Traian Racu traian.racu@ziarulring.ro

Cazul baschetbalistului ucis de interlopii din Giurgiu este departe de a fi încheiat. Sentinţa prin care Ionuţ Tănăsoaia a fost condamnat la (doar!) cinci ani de închisoare a determinat o adevărată „furtună“ peste Ocean. Mama lui Chauncey Hardy s-a constituit în parte civilă şi a dat în judecată instituţiile statului român, cerând despăgubiri în valoare de 123 de milioane de dolari, conform presei americane. Mai mult, cazul a fost prezentat şi în Congresul american, de senatorii Joe Lieberman şi Richard Blumenthal, care s-au angajat să ofere tot sprijinul familiei baschetbalistului în câştigarea acestui proces. Mama lui Hardy a cerut federaţiei române să plătească avocaţii americani Şefa baschetului din România, Carmen Tocală, a purtat permanent un dialog, prin e-mail, cu Ola Hardy. La începutul anului, americanca a înştiinţat federaţia că intenţionează să se constituie în parte civilă într-un alt

proces şi a solicitat forului român să susţină financiar avocaţii care se vor ocupa de caz. „Ştiam că familia Hardy este sărmană, însă m-a uimit această solicitare. I-am explicat doamnei Hardy că FR Baschet nu are nicio bază legală pentru a putea plăti nişte avocaţi străini într-un caz în care federaţia nu are nicio implicare, în afară de cea... emoţională. Ola Hardy mi-a răspuns, solicitându-mi să plătim măcar avocaţii români. I-am dat acelaşi răspuns, apoi, după ceva timp, am aflat din presa americană că mama lui Chauncey doreşte despăgubiri de 123 de milioane de dolari“, a declarat Carmen Tocală, în exclusivitate pentru „ring“.

Ola Hardy (a doua din dreapta), mama baschetbalistului ucis la Giurgiu. Lângă ea sunt cei doi avocaţi americani care o reprezintă, Sandy Brown şi Rick Altschuler, dar şi sora lui Chauncey, Jada Kinsey, în vârstă de 14 ani. agresori, dar, la final, a fost condamnată o singură persoană. De asemenea, acuză spitalul din Giurgiu pentru că nu a dat un diagnostic corect fiului ei, precum şi SMURDul, fiindcă medicii de pe

ambulanţă nu au încercat resuscitarea lui Chauncey. Pe lista instituţiilor de la care se solicită despăgubiri se află şi FR Baschet, însă este absurd. Federaţia nu poate fi trasă la răspundere pentru un fapt

Sunt vizaţi anchetatorii şi instituţiile medicale din România Dincolo de pedeapsa prea blândă pentru agresor, Ola Hardy a fost deranjată şi de lipsa de transparenţă a instituţiilor din România care sau ocupat de acest caz. „Ola Hardy mi-a scris că e revoltată fiindcă statul român i-a oferit doar detalii ambigue legate de moartea fiului ei. De aici înverşunarea ei. Ea ştia că au fost mai mulţi

petrecut în afara arenei, în afara competiţiei sportive. Sportivul a semnat un contract care prevedea şi respectarea unui Regulament de ordine interioară, care, în mod normal, trebuia să prevadă şi aspectele din viaţa extrasportivă“, a precizat Tocală.

Consider că la Giurgiu a fost o altercaţie între un star al baschetului şi... starurile locale. Probabil cei din urmă şi-au simţit ameninţată supremaţia. De aici a izbucnit acel conflict. E aberant să se afirme că e vorba de rasism!“ CARMEN TOCALĂ

„România nu e rasistă sau antiamericană!“ Prin vocile senatorilor Lieberman şi Blumenthal, crima de la Giurgiu a fost numită antiamericană, antiafro-americană şi rasistă. Ola Hardy a acuzat FR Baschet că nu a informat sportivul despre pericolele sociale existente în România. „Ni s-a reproşat că nu am informat că, în România, siguranţa publică este şubredă. Ceea ce nu era cazul, pentru că este neadevărat. România nu e nici rasistă, nici antiamericană. Putem da nenumărate exemple din cei 10 ani de când baschetbaliştii americani evoluează în Divizia A şi toţi s-au simţit excelent în România“, a continuat preşedinta FR Baschet.

Steaua revine în bătălia pentru titlu VICTORIE. Steaua profită de paşii

greşiţi făcuţi de echipele din vârful clasamentului şi se apropie ameninţător de poziţia de lider, după victoria cu 4-1 obţinută contra Sportului Studenţesc. „A fost un meci frumos, care putea să ia o altă turnură în a doua repriză, când ne-am relaxat. Atâta timp cât am fost concentraţi, am reuşit să ne dominăm clar adversarul. Vreau să îi felicit atât pe jucători, cât şi publicul de la stadion, care ne-a făcut

să ne simţim ca o echipă iubită. Eu nu sunt important în această situaţie. Trecutul meu la Steaua se pierde în negura vremii. Acum este o altă generaţie care vine la stadion. Etapa următoare stau cu inima cât un purice, să văd ce surprize mai sunt. Etapa asta noi am fost beneficiarii unor rezultate. Eu nu mă bucur de răul altuia“, a spus Stoichiţă. Tehnicianul a mai precizat că Leandro Tatu, care a fost huiduit de public, a dat răspunsul

pe teren. „Tatu nu trebuie să facă nimic pentru a nu mai fi huiduit, trebuie să-şi vadă de treabă. Dar răspunsul l-a dat el pe teren, cu trei pase extraordinare din care şi eu o băgam în poartă de acolo. Prin ceea ce face este un exemplu de urmat. E greu să mă descurc cu el, ne înţelegem într-o terţă limbă, în spaniolă. Avem timp să ne descoperim. În acest moment este extrem de util“, a explicat „Lippi“. (C.S.)

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

Pentru Peluza Nord merită să jucăm în Ghencea, dar, când vezi 20.000 de scaune goale, îţi pierzi elanul...“

MARțI, 10 aprilie 2012

MIHAI STOICA

PE SCURT Nou director tehnic la Dinamo

DARIO BONETTI va fi instalat director tehnic la Dinamo. Italianul a avut, ieri, o întâlnire cu preşedintele Nicolae Badea. Bonetti, care a mai pregătit Dinamo în perioada iulieoctombrie 2009, a refuzat să vorbească despre preluarea echipei după întâlnire. „Sunt în România în vacanţă pentru două-trei zile. M-am întâlnit cu domnul Badea pentru că avem aceeaşi pasiune, pictura“, a spus în glumă Bonetti, care a plecat după întrevederea cu Badea cu o maşină a clubului Dinamo. (C.S.)

Jumătate de secol! Atât a împlinit, ieri, Mircea Rednic, antrenorul Astrei Ploieşti. „Puriul“ a fost aniversat, ieri, de familie şi de prieteni, în timp ce, astăzi, cei care-l vor sărbători vor fi elevii săi. Cătălin Sandu catalin.sandu@ziarulring.ro

Se gândeşte la finală

Se scuză SORIN GHIONEA a declarat că nu a lovit pe nimeni la meciul cu Gaz Metan, ci doar a sărit la cap în duelul cu Zarko Markovici, care a suferit o entorsă de coloană vertebrală cervicală. „Nu am lovit pe nimeni intenţionat. A fost o simplă săritură la cap. Se ştie că acesta este riscul jucătorilor înalţi: atunci când sar la cap, sunt cu mâinile destul de sus. Eu aşa sar la cap, poate şi ca să mă protejez, deoarece am avut nasul spart de trei ori“, a spus Ghionea. (C.S.)

ŞTEFAN GRIGORIE este optimist înaintea partidei cu Vasluiul din returul semifinalei Cupei României. „A trecut meciul cu CFR, a fost al naibii de frumos, dar acum ne concentrăm pe Vaslui. Am câştigat cu 1-0 în tur, aşa ca suntem favoriţi. Jucăm acasă şi ne gândim doar la finală. Nu contează cu cine, Dinamo, Gaz Metan, visăm să aducem trofeul în Giuleşti. Sperăm să avem voie cu fani“, a spus Grigorie. (C.S.)

Ca jucător, a fost una dintre cele mai importante figuri ale echipei create de Mircea Lucescu la Dinamo. Ca antrenor, este unul dintre cei mai titraţi din România. Mircea Rednic a fost sărbătoritul zilei de ieri în fotbalul românesc, iar telefonul s-a înroşit de mesaje. „M-au sunat foarte mulţi prieteni. Şi de la Dinamo, şi de la Rapid, şi le mulţumesc pentru mesaje. M-a sunat domnul Badea, dar de la Borcea n-am primit niciun semn. A uitat de mine, e la Miami… Nici prietenul meu „Ando“ (n.n. – Ioan Andone) nu m-a felicitat, dar mai are timp până diseară (n.n. – aseară)“, a glumit Rednic. Chiar dacă suntem în ultima săptămână de post, antrenorul nu şi-a refuzat nimic de ziua sa. „Neşansa mea este că ziua mea a picat chiar în ultima săptămână de post. Dar eu zic că e o şansă, pentru că sărbătoresc în timp ce alţii ţin post. E ziua mea şi petrec în Postul Paştelui, mai ales că am împlinit o vârstă frumoasă. Am băut deja un pahar de

E dorit de Barcelona TRANSFER. Presa engleză scrie că FC Barcelona pregăteşte o ofertă de 48 de milioane de euro pentru aducerea atacantului Robin van Persie de la Arsenal Londra. „Pentru a-l convinge pe Van Persie să vină pe «Camp Nou», Guardiola a apelat la Fabregas, fostul coleg al olandezului de la Arsenal“, scrie „Daily Star“. (T.R.)

www.ziarulring.ro

83

de meciuri are Mircea Rednic în naţionala României, echipă pentru care a marcat de două ori.

şampanie şi sunt foarte fericit pentru că am toată fami-

lia lângă mine. Mi-au venit şi cele două fete din Belgia“, a declarat „Puriul“ pentru „ring“. Ceas scump de la soţie De ziua sa, lui Mircea Rednic nu i-au fost alături şi elevii săi, aceştia având zi liberă după victoria de ieri, obţinută contra celor de la Pandurii. „Mi-au făcut un cadou frumos, având în vedere că a fost primul meu meci ca antrenor al Astrei. Mâine va fi rândul lor să îi

cinstesc. Sunt invitaţii mei la un restaurant din Ploieşti, unde nu vor avea restricţii. Fiecare consumă ce vrea…“, a spus tehnicianul Astrei. Dacă elevii săi i-au făcut deja cadou cele trei puncte din meciul cu Pandurii, familia şi prietenii l-au umplut de parfumuri şi de obiecte vestimentare. „Toate cadourile sunt superbe şi sunt foarte multe, dar îmi place mult un ceas Ulysse Nardin, mai ales că vine din partea soţiei“, a mărturisit Rednic.

Trofee şi ca jucător, şi ca antrenor Despre Mircea Rednic se poate spune orice, doar că nu e dinamovist nu. „Puriul“ a cunoscut consacrarea ca jucător la Corvinul, însă trofeele avea să le obţină abia după ce a ajuns în Ştefan cel Mare, la echipa creată de Mircea Lucescu. În culorile alb-roşu, Rednic a câştigat două titluri şi trei cupe. Tot aici, de data asta în calitate de tehnician, a mai adus clubului Dinamo încă un titlu, chiar ultimul din palmares, cel obţinut în sezonul 2006-2007. A doua casă a lui Rednic este Rapidul, echipă cu care a câştigat un titlu şi o cupă ca jucător şi un titlu ca antrenor. Dacă Rapid este clubul adoptiv, Belgia este ţara adoptivă a actualului tehnician al Astrei. Rednic mai are în palmares Cupa Belgiei cu Standard Liege, echipă la care a evoluat între 1991 şi 1996.

Leucemie din cauza Cernobîlului?!

Dor de Berbatov

naţionalei Bulgariei, Mihail Iliev, a declarat că, în opinia sa, jucătorul Stilian Petrov (foto), diagnosticat cu leucemie acută, este victima accidentului nuclear de la Cernobîl, din 1986. „În familia sa nu există alte cazuri de cancer, de aceea cred că Stilian este victima lipsei de informare a fostului regim comunist atunci când a explodat reactorul de la Cernobîl şi norul radioactiv a ajuns în ţara noastră“, a spus Iliev. (T.R.)

întreaga lume după relaţia pe care a avut-o în urmă cu câţiva ani cu atacantul lui Manchester United, Dimităr Berbatov. Cu toate că ei nu mai formează un cuplu, frumoasa Tedi are numai cuvinte frumoase legate de fotbalistul care aşteaptă oferte pentru a părăsi la vară „Teatrul Viselor“. (T.R.)

SUSŢINERE. Medicul

SEXY. Theodora Velinova a devenit cunoscută în


70

TERAPII Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Între tradiţie şi terapie:

FRIPTURA DE MIEL lecuieşte impotenţa n Pe masa tradiţională de Paşte nu va lipsi friptura de miel. Specialiştii în medicină tradiţională chineză susţin că acest preparat are beneficii miraculoase şi, dintre acestea, lecuieşte şi impotenţa.

de cazuri de scarlatină s-au înregistrat în Capitală în primele trei luni ale anului.

Avalanşă de cancer de piele

PERICOL. În ultimele decenii a crescut îngrijorător numărul bolnavilor de cancer de piele, susţin cercetătorii americani. Statisticile medicale arată o rată mărită a îmbolnăvirilor la persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani, iar incidenţa cazurilor este de opt ori mai mare în rândul femeilor tinere şi de patru ori în rândul bărbaţilor. (D.A.)

Amoniac în... mâncare NOCIV. După descoperirea că la prepararea mezelurilor se foloseşte amoniac, iată că s-a dovedit că această substanţă nocivă pentru organism este folosită şi la prepararea brânzeturilor. Amoniacul, asociat adesea cu produse de curăţare, a fost aprobat de autorităţile americane din domeniul sănătăţii şi este folosit la fabricarea mai multor produse alimentare. (D.A.)

Plină de vitamine şi minerale „Carnea de miel este bogată în calorii. 100 g au un aport de 300 de calorii, dar şi mult potasiu. Organele, în special ficatul, conţin mult fier care se absoarbe foarte uşor. De asemenea, carnea

de miel este bogată şi în zinc şi carnitină, substanţe cu rol energetic, dar şi în calciu, acid folic şi vitamina E. Este bine să nu faceţi excese deoarece carnea de miel conţine multe grăsimi saturate - 80 mg de colesterol la 100 g de carne“, explică şi dr.

Mieii sub 10 kg pot fi toxici „Carnea de miel care provine de la un animal cu o greutate mai mică de 10 kg sau care are mai puţin de nouă săptămâni de la fătare este toxică. Aceasta are un conţinut ridicat de colagen bogat în oxipurine ce o fac dificil de digerat, iar excesul creează probleme, putând declanşa atac de gută la cei suferinzi deja, şi boli gastrointestinale şi hepatorenale la cei predispuşi. Acest tip de carne trebuie asociat doar cu legume, nu cu pâine sau mămăligă“, susţine dr. Ciuhodaru.

Tudor Ciuhodaru, de la Spitalul „Sf. Ioan“ din Iaşi.

Rinichii de oaie pot lecui disfuncţiile erectile chiar şi în situaţiile pentru care medicina clasică nu mai are soluţii.“ ADRIAN FLOREA, SPECIALIST ÎN MEDICINĂ TRADIŢIONALĂ CHINEZĂ

VICTORIE. Campania dusă de celebrul bucătar Jamie Oliver a avut succes. El a reuşit eliminarea a ceea ce numea „mâzga roz“ din hamburgeri. Pasta respectivă era formată din resturi rămase după procesarea cărnii, amestecată industrial şi tratată cu o substanţă toxică - hidroxid de amoniu. (D.A.)

Oxitocina creşte activitatea sexuală

Ceaiul verde, mai bun decât cafeaua REMEDIU. Într-un top al băuturilor consumate zilnic de români, apa îmbuteliată este pe primul loc (66,2%), urmată îndeaproape de cafea (64%), potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. „Teanina din ceaiul verde ajută organismul să se menţină relaxat şi atent pe parcursul întregii zile. Cafeina din ceai acţionează ca stimulent uşor şi, spre deosebire de cafeina din cafea, care îşi face efectul imediat, se eliberează mai încet din organism. Acest efect mai lent constituie un avantaj, întrucât starea de bine, de revitalizare pe care o induce în organism, se va prelungi mai mult faţă de cea dată de cafea“, a explicat prof. dr. Mencinicopschi. Studiul arată că cele mai populare tipuri de ceai pe care le beau românii sunt infuziile de plante medicinale, preferate de 50% din băutorii de ceai, şi infuziile aromatice (44%). (D.A.)

Hamburgeri mai... sănătoşi

Cafeaua ne protejează de Parkinson PONT. Studiile arată că antioxidanţii din cafea ne sporesc capacităţile intelectuale şi ne asigură protecţie în faţa maladiei Parkinson. De asemenea, protejează celulele şi au efect antiinflamator. În plus, cafeaua are şi proprietatea de a scădea cantitatea de glucoză din sânge. (D.A.)

DESCOPERIRE. Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că hormonul care le ajută pe femei să nască – oxitocina – poate creşte potenţa masculină. Studiile au dovedit că utilizarea unui spray nazal cu oxitocină nu doar că stimulează erecţia, dar îi menţine efectul o perioadă mai lungă. La bărbaţi, acest hormon creşte încrederea în sine, iar la femei dezvoltă instinctul matern. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu Dragoş Dumitru, Cătălin Iurea

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

daniela.arnautu@ziarulring.ro

UTILE

1 3

PE SCURT

Daniela Arnăutu

Indiferent dacă mâncaţi friptură de miel, oaie sau berbec, efectele vor fi aceleaşi. „Această carne constituie un tonic pentru organism, reglează funcţiile splinei şi rinichilor şi ajută la tratarea disfuncţiilor erectile“, explică Adrian Florea, specialist în medicină tradiţională chineză.

PAG.


1841

PAG.

1 AGEND{ 4 MARțI, 10 aprilie 2012

„Olandezul zburător“, la ONB

CARTE

Cristian Mandeal dirijează mâine seară, de la ora 19.00, spectacolul „Olandezul zburător“ la Opera Naţională. Beatrice Rancea semnează regia, mişcarea scenică şi lighting design, iar decorurile îi aparţin lui Helmut Sturmer. Costumele pentru această montare a cunoscutei opere wagneriene sunt semnate de Irina Schrotter. Solişti sunt Horia Sandu, Ana Maria Comşa, Marius Vlad Budoiu, Sorana Negrea, Liviu Indricău, Ionuţ Pascu şi Marina Grecu.

„Povestea fără sfârşit“

Autor: Michael Ende Editura: Polirom

Când lumea poveştilor e în pericol, atacată fiind de refuzul oamenilor de a mai crede în basme, este nevoie de un erou. Un erou fără puteri magice şi fără pretenţii de viteaz: un băieţel de 10 ani din lumea oamenilor, care descoperă că a devenit personaj al poveştii pe care o citeşte, reuşind să salveze, prin imaginaţia şi inocenţa sa, această lume.

„Toată lumea din familia noastră“ Regizor: Radu Jude Actori: Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu Hollywood Multiplex orele 14.30, 16.45, 21.15

n Azi şi mâine, de la ora 20.00, în cadrul „La Scena“ (Calea Călăraşilor 55) este programată avanpremiera montării „Prima dată“.

neînţelegerilor reciproce între un el şi o ea de azi”.

showbiz@ziarulring.ro

Radu Dragomirescu semnează regia spectacolului care porneşte de la textul unuia dintre cei mai prolifici dramaturgi polonezi din generaţia nouă. Născut în 1980, Michal Walczak (foto jos) a debutat în 2001 cu o piesă care a fost montată de 11 teatre şi a fost tradusă în germană, engleză, maghiară, cehă şi italiană. Despre cele mai recente piese ale sale, dramaturgul spune că „pornesc în primul rând de la o confruntare feroce şi tragicomică între sexe, cu toată cruzimea şi cu tot umorul

Chestionarea unei relaţii Întrebările pe care şi le pune dramaturgul sunt prezentate astfel de gazde: „Adevărurile de ieri sunt bullshiturile de azi. Nimeni nu poate prezice cum va arăta lumea mâine. Există o asemenea răsturnare şi la nivelul sexelor, o transformare care-i afectează şi pe bărbaţi, şi pe femei, care afectează rolurile şi relaţiile dintre ei. Statisticile arată că între 33-50% din cuplurile căsătorite ajung la divorţ. Între 33% şi 50%! Şi totuşi,

Pelicula tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie.

toţi când se căsătoresc sunt convinşi că lor n-o să li se întâmple. Gândul că există aproape 50% şanse să se despartă nici nu le trece prin cap. Ce se întâmplă? De ce sunt din ce în ce mai multe relaţii în jurul nostru care eşuează? Sunt schimbările prea rapide şi creierele noastre ajung să nu mai ţină pasul cu felul în care arată lumea astăzi?

EXPO „Sub semnul tradiţiei. Căutarea de sine“

Evenimentul prezintă 50 de fotografii preluate din albumul „Le Village Suisse“, realizate în 1896 de renumitul fotograf François Frédéric (1848 – 1946) şi expuse, pentru Expoziţia Naţională Elveţiană din 1896, la Geneva. Imaginile surprind aspecte din viaţa cotidiană a satelor Elveţiei de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

www.ziarulring.ro

RECOMANDARI TV

PRO TV

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti“ Şoseaua Kiseleff nr. 28

„Pe întinsul necuprins al mărilor, un vas-fantomă bântuie prin furtuni îngrozitoare în căutarea… iubirii adevărate! Căpitanul vasului, Olandezul, este blestemat să cutreiere mările şi numai din şapte în şapte ani are posibilitatea de a coborî la ţărm şi a căuta dragostea care să-l salveze de lunga pribegie. S-a împlinit sorocul celor şapte ani. O găseşte pe frumoasa Senta“, se spune în prezentarea spectacolului de la Operă. (M.E.)

Probleme de azi pentru „PRIMA DATă“ Marian Eana

FILM

este anul în care Richard Wagner a încheiat „Olandezul zburător“, pe care o considera „începutul meu ca poet“.

ANTENA 1

HBO

20.30 „MasterChef“

20.00 „Lupta cu valurile“

Este unul dintre cele mai incitante şi spectaculoase reality show-uri din lume care reuneşte oameni pasionaţi de artă culinară, amatori pentru care bucătăria este o reală bucurie. Concurentul care demonstrează că deţine toate ingredientele pentru reţeta succesului va deveni primul MasterChef al României şi va fi răsplătit cu 50.000 de euro.

O adolescentă care face surfing încearcă să-şi facă curaj să se întoarcă în ocean după ce-şi pierde un braţ din cauza atacului unui rechin. Un dramă sportivă inspirată dintr-o incredibilă poveste adevărată.

20.20 „Plasa de stele“ Pe parcursul emisiunii, telespectatorii au parte de surprize cu adevărat spectaculoase. Vedete îndrăgite, reacţii şocante şi multe aventuri incredibile îi aşteaptă pe cei de acasă.

Sunt relaţiile dintre bărbaţi şi femei într-o criză? Suntem prea imaturi? De ce atâtea femei se complac în continuare în relaţii disfuncţionale cu bărbaţi dominatori şi violenţi? De ce există atâţia bărbaţi în relaţii nefaste cu femei abuzive şi manipulative?“. Ioana de Hillerin şi Gabriel Răuţă sunt protagoniştii acestei piese.

PRIMA TV

23.15 „Focus Monden“ Cine cu cine s-a mai combinat, ce maşini sau bijuterii şi-au mai cumpărat „băieţii de bani gata“, ce hobby-uri au oamenii de afaceri sunt întrebările la care veţi găsi răspuns doar la „Focus Monden“.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCă

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE, CAUTĂ VOLUNTARI CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940 /0737.394.050. VIDEOCHAT legal, 600 euro bonus angajare, posibilitate cazare, câştig garantat 1000-3000 euro. w w w. b e s t o f v i d e o c h a t . r o , 0786.238.785. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 . www.enjoystudio.ro. CIDP BIOTECHNOLOGY, centru de cercetare, specializat în evaluarea produselor dermato-cosmetice pentru importante branduri din Europa, căutăm voluntari pentru testarea acestor produse cosmetice. Dacă eşti sănătos/sănătoasă, ai între 18 şi 45 ani, crezi că ai o culoare uniformă a spatelui, nu eşti bronzat(ă) (nu ai expus spatele la soare sau solar), doreşti să câştigi o extraremuneraţie care să rotunjească bugetul lunar, crezi că te apropii de profilul menţionat. Te rugăm să ne suni la:

www.ziarulring.ro

0720.789.940 /0737.394.050. A se nota că aceste teste vor fi făcute sub supravegherea unui medic dermatolog. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ANGAJĂM persoane de sex feminin, maximum 35 ani, pentru conversaţii pe calculator în limba engleză. Salariu minim 1.500 lei. w w w. c o n v e r s a t i i p e n e t . r o . 0766.517.495. ANGAJĂM FETE CU/ FĂRĂ EXPERIENŢĂ PENTRU VIDEOCHAT. PROGRAM 5-7h/ ZI. SALARIUL FIX 1200 $, PROCENTE 50-90%, BONUS 300 $, AVANS 500 $ DIN PRIMA ZI. STUDIOURI ÎN ZONELE: UNIRII, UNIVERSITATE, CRÂNGAŞI, OBOR, VICTORIEI, IANCULUI. 0732.656.366, 0763.380.077. ACUM ai şansa să îţi rotunjeşti veniturile considerabil cu apariţii TV, public spectator, reality show, seriale TV, 100-300 RON/zi, fără limită de vârstă. 0784.704.928; 0720.608.154. 500$ DIN PRIMA ZI, PERSONAL STRICT FEMININ PENTRU VIDEOCHAT, SALARIU 1000 $ NECONDIŢIONAT DE TARGET. 0731.214.102, 0760.357.692. SELECTĂM persoane toate vârstele pentru figuraţie simplă/ specială, roluri în seriale Prima, Kanal D, câştiguri foarte mari, 100-1500 lei, plata imediat. 0768.462.255; 0722.496.833.

CAROLI FOODS angajează OPERATOR DEPOZIT. CERINŢE: - rezistenţă la efort fizic şi temperaturi scăzute - disponibilitate pentru tura de noapte - studii: min. 10 clase Trimiteţi CV la adresa de e-mail: resurseumane@caroli.ro Informaţii suplimentare la tel. 021/444.08.09. PUBLICITATE

OFERT{

ANGAJĂM ŞOFER, cat. B, în vederea distribuirii mărfii în magazinele societăţii. Cerinţe: 1 an experienţă, seriozitate. Aşteptăm CV-urile pe fax: 021.313.52.30 sau pe e-mail: office@rafar.ro. ANGAJĂM reprezentanţi, 1000 RON, CV+interviu, zilnic ora 17, Str. Apuseni nr. 11/et. 3/sector 6. 0769.058.567. ANGAJĂM ŞOFERI TAXI cu atestat. Dispecerate SPEED şi Pelicanul 12/24. 0765.999.449. PRESTăRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. CALIFICARE acreditată, fără curs, ASIM Floreasca. 0755.043.361, 0725.434.655, 0770.251.413. MAŞINI spălat, reparăm orice model, deplasare, constatare gratuită, garanţie piese, 0768.735.555; 0736.537.831. OFERTĂ masaj terapeutic – aprilie (cabinet/ domiciliul clientului), 25 lei şedinţa. 0 7 6 4 . 8 3 5 . 1 5 6 ; catalin.gaian42@gmail.com. PERSOANĂ fizică execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/ cursa, 0764.943.357. ŞCOALĂ de şoferi. Preţuri şi calitate atractive. Telefon: 0721.636.636. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti +Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. TRANSPORT MARFĂ, mobilă, marfă cu dubă, 100 RON/ cursă. Dacia papuc, 50 RON/ cursă. 0728.680.350. VÂNZăRI APARTAMENT 2 CAMERE

VÂND apartament cu 2 camere, decomandat, bloc nou. Telefon: 0721.636.636. VÂNZăRI CASE

VÂND casă curte 3 camere, baie (27 km până la Călăraşi, A2), te-

la 2 apariții plătite, în luna aprilie a 3-a este GRATUITĂ

PAG.

1 5

ren, viţă-de-vie, pomi fructiferi, fosă septică, apă curentă la poartă, St=2.000 mp. 0766.832.337, 0733.068.222.

AUTOTURISME pentru Rabla+ dezmembrare. Asigur radiere+ transport. (Bucureşti+ Ilfov). 0767.903.318.

magnetofoane, covoare, cărţi, discuri, 021.450.94.86, 0727.496.361.

CASĂ Titu, cărămidă, 4 camere, toate utilităţile, central, 800 mp. 0741.208.119.

CUMPĂR maşini Remat. Transport, radiere gratis. Plata pe loc. 0757.224.238, 0785.945.740.

VÂND loc veci Berceni 2, mozaic, cripte. Telefon: 0727.397.903.

VÂNZăRI TERENURI

CUMPăRăRI DIVERSE

TEREN de vânzare, 1820 mp, Giurgiului, Str. Acţiuni, DEDEMAN. Telefon: 0722.510.444. CUMPăRăRI AUTO

ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

VÂNZăRI DIVERSE

MEDITAţII

COLECŢIONAR cumpăr insigne sportive, plachete, medalii, torţe olimpice, 0722.274.911.

DOAMNĂ titrată, meditez limba engleză, începători, la domiciliul elevului. 0749.098.867.

AC H I Z I Ţ I O N Ă M - C U M PĂRĂM acum electronice fabricaţie după 2005: Laptop; TV-LCD; Aparat foto digital; Diverse. Preţuri maxime – deranj minim. 0785.699.822.

MATRIMONIALE

CUMPĂR tablouri, mobilă, argintărie, patefoane, fotoaparate, calculator, televizoare, timbre,

PROFESOR italian cinstit, arătos, serios, 42 de ani, doresc coabitare sau căsătorie cu femeie cinstită, drăguţă, feminină, cu vârsta între 25-40 de ani, dispusă să se mute în Italia. Scrieţi pe adresa boxcomune@virgilio.it.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l BUCĂTAR - pregăteşte preparatele din reţetarul restaurantului în conformitate cu standardele în vigoare; verifică îndeplinirea standardelor HACCP (etichetare, curăţenie etc.); verifică şi respectă zilnic fişa de producţie (fişa de evenimente, bufete); stabileşte producţia conform meniurilor. l AJUTOR BUCĂTAR - prepară produsele în conformitate cu reţetele stabilite şi cu normele igienico-sanitare; debarasează şi asigură curăţenia în bucătărie. Cerinţe: experienţă pe un post similar, pasiune pentru arta culinară, persoană energică. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. l BARMAN - prepară băuturile conform reţetarului restaurantului; răspunde de păstrarea şi gestionarea stocului de băuturi. Condiţii obligatorii: calificare barman şi experienţă pe un post similar. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. l INSTALATOR - asigură întreţinerea şi reparaţia instalaţiilor sanitare din cadrul hotelului; cunoaște instalaţiile sanitare, de încălzire/răcire, scurgeri, canalizări etc., şi cele de tratarea a apelor (potabilă, agent termic, piscină) din clădirea hotelului şi notează orice modificare sau intervenţie apărută în sistem. Postul disponibil este pentru RIN AIRPORT HOTEL (Otopeni). Trimite CV-ul la e-mail johanna.chivaran@rinhotels.ro sau depune-l la recepţia hotelului RIN AIRPORT. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM!

MEDIA PRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13

MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96

START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00

TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

Omul este făcut să trăiască, şi nu pentru a se pregăti să trăiască.“ BORIS PASTERNAK

MARțI, 10 aprilie 2012

MAMA REGINEI Elisabeta a II-a nu avea sânge albastru

HOROSCOP BERBEC Dvs. şi partenerul ar trebui să profitaţi de ocazia care vi se va ivi de a face o scurtă călătorie. Veţi putea astfel să mai uitaţi de problemele zilnice. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

TAUR Calmul şi concesiile sunt indicate astăzi. Sunteţi combativ şi vă ocupaţi energic de ceea ce aţi de făcut. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

n Dezvăluiri şocante despre mama reginei Elisabeta a II-a! Se pare că Elizabeth Bowes-Lyon a fost născută de o mamă-surogat.

GEMENI Vi se vor spune o mulţime de lucruri, însă sursele nu sunt neapărat de încredere, aşa că fiţi atent la acţiunile viitoare. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

RAC În relaţia de cuplu tindeţi să faceţi presiuni asupra partenerului de viaţă. Încercaţi să-l lăsaţi să se exprime singur. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Solistul Bee Gees, diagnosticat cu o pneumonie severă LA DOAR O LUNă după ce a vorbit despre vindecarea sa „spectaculoasă“ de cancer hepatic şi de colon, muzicianul Robin Gibb se confruntă acum cu o nouă boală. Artistul în vârstă de 62 de ani a fost internat, de urgenţă, într-un spital din Marea Britanie şi se află în stare gravă din cauza unei pneumonii. Medicii se tem pentru sănătatea lui şi au anunţat deja familia acestuia pentru a-i fi alături. „Se tem că va fi pentru ultima oară când îl vor vedea pe Robin. Ameliorarea stării lui de sănătate şi îndârjirea sa au fost remarcabile, dar acum lucrurile s-au înrăutăţit. Organismul său a suferit o lovitură cumplită. Medicii se tem pentru sănătatea lui, dar este hotărât să continue lupta“, a declarat o sursă pentru „The Sun“. (I.P.)

BANCUL ZILEI Discuţie în cuplu: Soţul: Îţi promit să te fac cea mai fericită femeie din lume. Soţia: Când pleci?

LEU Relaţiile cu cei dragi sunt puţin cam tensionate. Din fericire, este vorba numai despre ceva de moment. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Fiţi subtil atunci când vreţi să dominaţi situaţia şi veţi avea de câştigat. Cei care au o relaţie sunt fericiţi alături de partener. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Iris Păun magazin@ziarulring.ro

Informaţiile au fost dezvăluite într-o biografie scrisă de Lady Colin Campbell, scriitoare ce provine dintr-o familie aristocrată britanică. Aceasta relatează în cartea cu pricina că mama reginei Elisabeta a II-a a fost fiica unei bucătărese, descrisă ca fiind „o franţuzoaică drăguţă şi atractivă“, care se numea Marguerite Rodiere. Potrivit lui Colin, decizia Familiei Regale de a apela la

Calendar

serviciile unei mame-surogat a venit în urma incapacităţii Ceciliei (n.r. - mama oficială a lui Elizabeth Bowes-Lyon) de a avea urmaşi. Iar dezvăluirile ce au scandalizat Marea Britanie nu se opresc aici. Se pare că Marguerite Rodiere este şi mama lui David, fratele cel mic al reginei. Publicarea unor pasaje din această biografie tocmai în perioada în care s-au împlinit 10 ani de la moartea reginei-mamă i-a indignat pe mulţi. „Lady Colin Campbell promovează de

Sudoku

10 aprilie 2012 Soarele răsare la 6.12 şi apune la 19.08

1970: Paul McCartney a anunţat destrămarea The Beatles. 1970: Se naşte Leonard Doroftei (foto), boxer profesionist român.

2

7

6

3

9

Rezolvarea din nr. trecut 7 6 2 3 1 9 5 8 4

8

4

8 1 4 6 5 7 3 2 9 5 2 7 1 9 4 8 3 6 6 4 1 5 8 3 2 9 7 1 3 8 7 4 5 9 6 2 4 5 6 9 3 2 7 1 8

5

5

2 1

9

2

9 3 4

5

1

7 7

9

5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SCORPION Nu încercaţi să faceţi totul numai după cum credeţi dvs. de cuviinţă, pentru că nu veţi realiza mare lucru. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

SĂGETĂTOR După-amiază sunteţi invitat la o petrecere, unde faceţi cunoştinţă cu o persoană deosebită. S-ar putea să descoperiţi că aveţi multe în comun. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

Sunteţi hotărât să puneţi la punct detaliile unei afaceri şi să începeţi o viaţă nouă. Puteţi fi optimist pentru că aveţi şanse mari de reuşită. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR

8 3

3

3 9 5 4 2 8 6 7 1

9 8 3 2 7 6 1 4 5

4

Comunicarea va fi mai eficientă astăzi cu partenerii de afaceri. La sfârşitul discuţiilor, veţi vedea că totul se va lămuri.

CAPRICORN

9 1

2 7 9 8 6 1 4 5 3

www.ziarulring.ro

Pune-ţi mintea la contribuţie

4

1814: A abdicat Napoleon I și a fost exilat pe Insula Elba. 1912: Vasul „Titanic“ a plecat în primul şi singurul voiaj dintre Southampton, Anglia, şi New York, SUA.

ceva vreme această teorie bizară în conversaţii şi alte activităţi ale sale. Trebuie să spun că, după părerea mea, este o teorie complet eronată. Trebuie doar să priveşti fotografiile cu regina-mamă şi mama ei, Cecilia, ca să îţi dai seama că sunt rude de sânge“, afirmă Hugo Vickers, un specialist în istoria Familiei Regale britanice. Biografia, intitulată „The Queen Mother: The untold story of Elizabeth BowesLyon“, va fi pusă în vânzare în luna mai a acestui an.

1

Este posibil să întâlniţi o persoană mai în vârstă care vă va ajuta într-o afacere. Spre seară sunteţi invitat la o petrecere. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

PEŞTI Sunt şanse mari să plecaţi într-o călătorie din care veţi obţineţi satisfacţii atât pe plan financiar, cât şi sentimental. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

RING - 10 Aprilie  

Ziarul Ring, nr.992

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you