Page 1

Vremea azi... presiune atmosferică 765 mmHG

GRATUIT

Alina Gorghiu: „Este ultimul tren pentru UDMR ca să vină 1 la guvernare 0 cu USL“

Cerul va fi noros şi va mai ninge îndeosebi în prima parte a zilei.

min. -15C / max. -8C

Marți, 7 februarie 2012

NR. 947 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

16 pagini

PAG.

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

Emil Boc, sacrificat.

PAG.

0 3

ȘEFUL SPIONILOR ESTE NOUL PREMIER

Secretarul de stat Vasile Cepoi, în exclusivitate despre planurile noii legi a sănătății

Încă din luna noiembrie a anului trecut, interpretul de muzică populară i-a dăruit inelul de logodnă Luciei, mama protagonistei din serialul „Narcisa sălbatică“. (pag. 9)

A revenit la Ministerul Sănătăţii în plin scandal pe noul proiect de lege menit să reformeze sistemul. De la asociaţiile de pacienţi până la specialiştii în domeniu, toţi au considerat salutară numirea doctorului Vasile Cepoi, fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în funcţia de secretar de stat. (pag. 6)

www.ziarulring.ro

Șeful TNB, Ion Caramitru: „Singura variantă e să mă rog la Dumnezeu“

SHOWBIZ

Gheorghe Turda: „O iubesc pe mama Alinei Pușcaș. Locuim deja împreună“

SăNăTATE

SHOWBIZ

DESEMNAT. Anticipatele mai așteaptă

Directorul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale“ din Capitală reacţionează la supărarea actorilor care au fost nevoiţi să joace sâmbătă în Sala Mare la -2 grade Celsius şi explică faptul că frigul din interior a fost cauzat atât de îngheţarea unor ţevi, cât şi de scenariul tehnic al piesei „Vizita bătrânei doamne“. (pag. 7)


4

0 EVENIMENT 2 MARȚI, 7 februarie 2012

mandate incomplete a avut premierul Emil Boc până la momentul demisiei.

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Mihnea Vodă şi Tanganului.

SCUTIRE DE LA PLATA TAXELOR. Consiliul Local al Sectorului 3 a adoptat Hotărârea privind aprobarea scutirii de la plata impozitelor pe clădiri şi teren pentru unele categorii de persoane aflate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3. Scutirea se acordă persoanelor beneficiare ale Legii 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, persoane beneficiare ale venitului minim garantat conform Legii 416/2001 cu modificările şi completările ulterioare şi copiilor care nu au împlinit vârsta de 18 ani, ai căror părinţi sunt decedaţi sau dispăruţi, care se află în plasament şi care au moştenit o locuinţă, bun imobil administrat de Comisia pentru Protecţia Copilului Sector 3.

ÎNTRERUPERE DESFĂŞURARE EXAMEN AUTO. Ca urmare condiţiilor meteorologice nefavorabile, Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a decis întreruperea desfăşurării probei practice a examenului auto pentru astăzi şi mâine. Persoanele care nu au putut susţine proba practică se vor prezenta pentru reprogramare la sediul Serviciului regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor Bucureşti, din Şoseaua Pipera nr. 49, sector 2, în oricare zi lucrătoare, între orele 8-20.

Întrebarea zilei

www.ziarulring.ro

n După aproape o lună de proteste în ger şi ninsoare, o altă cerință exprimată public de românii din stradă s-a împlinit: premierul Emil Boc a demisionat. Această decizie a fost privită şi ca o mutare de imagine a PDL-ului, care a pierdut mult în sondajele de opinie.

Emil Boc. O demisie dorită Alexandru Manea alexandru.manea@ziarulring.ro

Premierul Emil Boc a anunţat, la 10.30, că depune mandatul guvernului şi a făcut apel la clasa politică pentru a trece rapid prin parlament un nou guvern. „Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la

alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării“, a spus Boc. Udrea are numai cuvinte de laudă Primul ministru care a reacţionat după anunţul făcut de

Emil Boc a fost Elena Udrea. Ea a declarat că premierul „va rămâne în istorie“ ca un primministru care „a reuşit să salveze România“ guvernând „în cea mai grea perioadă pe care a traversato România în ultimii 80 de ani“, că a făcut ceea ce trebuie pentru ţară, se retrage şi „lasă locul unui guvern mai bun“. Schimbare de program la Cotroceni La nici o oră de la anunţul demisiei, preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că a fost sunat, de la Cotroceni, pentru a i se comunica faptul că, în urma anunţului premierului Emil Boc privind depunerea mandatului, obiectul consultărilor cu şeful statului se schimbă, urmând ca liderii USL să fie informaţi şi asupra orei la care vor avea loc. Iniţial, reprezentanţii USL ar fi trebuit să se aibă o întrevedere cu Traian Băsescu, tema acesteia fiind perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Eco-

Situația politică din România, breaking news pentru presa străină Decizia lui Emil Boc a stârnit un val de reacţii în presa internaţională, mai multe publicaţii, agenţii de ştiri şi posturi de televiziune acordând un interes sporit evenimentului. Potrivit BBC, demisia premierului a fost făcută pentru „a dezamorsa tensiunile politice si sociale“ după o serie de proteste faţă de măsurile de austeritate. De asemenea, CNN titra că Emil Boc a decis să plece de la şefia guvernului „în mijlocul protestelor din ţară şi al iernii care a cauzat moartea 34 de persoane“. Cotidianul britanic „The Guardian“ a scris despre demisia unui premier european înaintea alegerilor după mai multe săptămâni de proteste la nivel naţional faţă de măsurile de austeritate, adăugând: „Nu este Lucas Papademos al Greciei (încă). De fapt, este Emil Boc al României“.

nomică şi Monetară, precum şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României. Victor Ponta a mai adăugat că mandatul cu care USL va merge la Cotroceni priveşte declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Cred că primul-ministru o să rămână în istorie ca un primministru care, realmente, a reuşit să salveze România. A avut de guvernat în cea mai grea perioadă pe care a traversat-o România în ultimii 80 de ani. Evident că a avut un mandat greu, dar de succes, pleacă într-un moment în care munca şi efortul îi sunt recunoscute în plan internaţional.“ ELENA UDREA

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 183,61lei

4,34 lei

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în scădere. MDL

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,32 5,23 3,59 3,33 2,22 0,27

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

43

www.ziarulring.ro

PAG. de ani are noul prim-ministru desemnat de preşedinte.

0 3

ŞEFUL SPIONILOR este noul premier desemnat al României n După 10 ore de la demisia lui Emil Boc, preşedintele Traian Băsescu a anunţat numele noului premier: Mihai Răzvan Ungureanu, directorul Serviciului de Informaţii Externe, care are la dispoziţie 10 zile ca să îşi formeze Cabinetul şi ca acesta să fie validat de parlament. Până atunci, ţara va fi condusă de un guvern interimar. Deşi s-a consultat cu partidele politice, preşedintele nu a luat în seamă decât opţiunea personală, susţinută, bineînţeles, de PDL. Bogdan Cotigă

UDMR şi UNPR n-au vrut tehnocrat

bogdan.cotiga@ziarulring.ro

Preşedintele a ţinut să precizeze că demisia lui Emil Boc era programată încă din ianuarie: „Din acest punct de vedere, mi s-a părut imposibil de acceptat împingerea ţării într-o situaţie de instabilitate. Nu este vorba despre nicio manevră, ci nevoia de recredibilizare a guvernului“. Îi mulţumeşte lui Boc Preşedintele nu a uitat să-i mulţumească premierului Emil Boc pentru modul în care a „servit“ ţara: „Îi mulţumesc premierului demisionar Emil Boc pentru profundul devotament pe care l-a avut în serviciul public. Nu spune nimeni că a fost un premier perfect, dar nimeni nu îl poate suspecta că nu a făcut tot efortul pentru că România să iasă din criza economică. A lăsat o Românie cu creştere economică, pregătită să facă faţă eventual unui nou val al crizei economice la nivel european“.

Predoiu, interimar Guvernul interimar, al cărui premier a fost ales Cătălin Predoiu, fost ministru al justiţiei în Guvernul Boc, se va asigura că administraţia funcţionează în continuare în mod normal şi nu va adopta decât hotărâri, nu ordonanţe, ordonanţe de urgenţă sau proiecte de legi. „Solicit tuturor celor care lucrează în instituţiile publice să îşi continue activitatea cu competenţă, calm, legalitate şi bunăcredinţă. Cetăţenii trebuie serviţi indiferent de situaţia politică“, a spus Predoiu la Palatul Victoria.

Opoziţia vrea alegeri anticipate Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, după

Noul premier desemnat Mihai Ungureanu nu este deloc un tehnocrat.“ CLAUDIU SĂFTOIU, fost şef al SIE

Preşedintele UDMR declara, în jurul prânzului, că nu este de acord cu varianta unui premier tehnocrat deoarece şansele ca acesta să treacă de parlament sunt foarte mici. După ieşirea de la consultări, liderii Uniunii au refuzat să dea ochii cu presa. De asemenea, UNPR, prin intermediul unui comunicat, a anunţat că doreşte ca următorul guvern să fie construit pe majoritatea parlamentară existentă. „Uniunea Naţională pentru Progresul României susţine formula guvernamentală construită pe majoritatea parlamentară existentă, care va respecta principiile responsabilităţii, stabilităţii şi solidarităţii şi care va asigura o bună administrare a ţării“, se arată în comunicatul formaţiunii.

întâlnirea cu şeful statului, care a durat doar 10 minute, că USL i-a cerut lui Traian Băsescu demisia. Liderul PNL a spus că a fost o întâlnire scurtă şi „destul de clară“. „I-am comunicat poziţia pe care o cunoaşteţi. I-am spus că, din punctul nostru de vedere, cea mai bună, sănătoasă rezolvare a crizei politice ar fi ca, după pasul înainte făcut de domnul Boc, şi domnia sa să demisioneze. Ne-a spus că

nu demisionează tocmai acum, când a demisionat şi premierul Boc, adică pe aceeaşi teorie a stabilităţii“, a comentat liderul liberal. Preşedintele a mai spus, potrivit lui Antonescu, că nu este de acord cu anticipatele. „Mahalagiul inept“, liderul echipei portocalii La consultările de la Palatul Cotroceni, PDL s-a prezentat cu trei reprezentanţi conduşi de fostul ministru Teodor Baconschi, dat afară pentru că a descris protestele ca fiind rezultatul „mahalalei inepte“. Baconschi a spus că este extrem de important „ca noul guvern să fie instalat cât mai rapid, pentru a păstra credibilitatea externă a ţării noastre şi, totodată, pentru a da semnalul cuvenit pieţelor financiare internaţionale“.

www.ziarulring.ro


1.000.000

PAG.

0 BUCURE:TI 4 MARțI, 7 februarie 2012

PE SCURT

de lei a inclus în buget Primăria Sectorului 2 pentru organizarea alegerilor de anul acesta.

„Procurorul vrăjitoarelor“ RĂMÂNE după gratii Un complet de trei judecători - Săndel Macavei (preşedinte), Sofica Dumitraşcu şi Maricela Cobzariu - de la Curtea Supremă a respins recursurile procurorului Maximilian Bălăşescu şi ale complicilor săi arestaţi pentru mită în urma unui controversat flagrant în care mita... nu a ajuns la mituit. Ca şi la Curtea de Apel, care a decis arestarea lui, şi ieri, la recurs, procurorul Maximilian Bălăşescu a refuzat să facă o declaraţie

Frigul din case a omorât nouă români

completă în faţa celor trei înalţi magistraţi, în schimb, când i s-a dat ultimul cuvânt, a spus: „Pe 24 decembrie am fost chemat ca martor la DNA în dosarul colegului şi prietenului meu Mihai Betelie, şi mi s-a spus să îmi dau demisia. Am refuzat. Sechestrul pus pe conturile denunţătorului urma să fie ridicat, avea zero lei în conturi. Nu eram tâmpit să îi cer mită!“. E ceva putred în această afacere de MITĂ... FĂRĂ MITĂ? (Ch.L.)

Onţanu bagă, anul acesta, ANALIZA celor 39 de decese înregistrate din 24 ianuarie până în prezent indică faptul că trei nu au fost cauzate de frig (hipotermie), iar nouă s-au produs în domiciliile neîncălzite. Alte două persoane au fost găsite decedate ieri într-un apartament din Capitală. Legiştii investighează cazul, existând suspiciunea că moartea s-ar fi produs prin intoxicaţie cu monoxid de carbon. (B.C.)

Sute de oameni, salvaţi de militari

Trenuri anulate de viscol PESTE 100 de trenuri au fost anulate din cauza condiţiilor meteo, opt secţii de circulaţie sunt închise, traficul auto este oprit pe drumurile naţionale din şapte judeţe şi ar putea fi sistat pentru alte 12. Astfel, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a oprit ieri circulaţia pe aproximativ 46 de drumuri, iar în judeţele din sudul ţării a fost declarată starea de alertă. (B.C.)

APROXIMATIV 300 de persoane rămase în autovehiculele blocate pe drumurile înzăpezite din judeţul Călăraşi au fost salvate de militari în ultimele 48 de ore. Lucrătorii ISU intervin pentru a prelua persoanele care au nevoie de îngrijiri medicale şi nu pot ajunge la spital din cauza ninsorii. Cele mai afectate localităţi în urma ninsorilor abundente sunt Lehliu, Drajna şi Fundulea. (B.C.)

117,5 MILIOANE DE LEI în spaţii verzi n Anul acesta, spaţiile verzi din sectorul 2 vor „înghiţi” aproximativ 117,5 milioane de lei de la bugetul local, în timp ce pentru ordine publică s-au alocat doar 34,6 milioane de lei. Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

Potrivit bugetului pe anul 2012, aprobat recent de consilierii locali ai sectorului 2, s-au alocat peste 76 de milioane de lei pentru întreţinerea parcurilor, a grădinilor şi a spaţiilor verzi. Astfel, cheltuielile curente ale Administraţiei Domeniului Public Sector 2 se vor ridica la peste 63,5 milioane de lei, în timp ce pentru dezvoltare vor fi aproximativ 12,5 milioane de lei. Totodată, de la bugetul local, 21,5

milioane de lei se duc pe proiectele cu finanţare din fonduri structurale derulate de Primăria Sectorului 2 privind întreţinerea şi dezvoltarea parcurilor. Mai mult de 20 de milioane se vor cheltui, printre altele, pentru crearea unui parc în cartierul Ion Creangă, a parcului cultural Insula Plumbuita şi pentru amenajarea zonei Baicului. În schimb, pentru siguranţa locuitorilor sectorului, suma pe care s-au gândit aleşii să o aloce este cu aproximativ 70% mai

mică, respectiv de 34, 6 milioane de lei. „Să nu se mai ducă banii pe panseluţe ultrascumpe“ Consilierul local PSD al sectorului 2 Cristinel Iliescu e de părere că autorităţile ar trebui să se ocupe de investiţii serioase. „În şedinţa de consiliu am ridicat problema

să nu se mai ducă bani pe panseluţe, iarbă şi locuri de joacă ce costă de nu ştiu câte ori mai mult decât este normal. ADP Sector 2 ar trebui să facă investiţii

în Ion Creangă şi în toate zonele din sectorul 2 unde bucureştenii trăiesc, precum în Evul Mediu, fără apă, fără canalizare”, ne-a spus acesta.

Big Brother de 5,4 milioane de lei Autorităţile locale din sectorul 2 au inclus în bugetul pe 2012 şi 5,4 milioane de lei pentru sisteme de supraveghere video în Baicului, Ion Creangă şi Plumbuita-Steaua RoşiePetricani. Însă, în luna martie a anului trecut, Primăria Sectorului 2, condusă de Neculai Onţanu, a atribuit două contracte de 3,8 milioane de lei pentru monitorizarea video a cartierelor Baicului şi Ion Creangă. „Sumele cuprinse în bugetul anului 2012 pentru camerele video montate în cartierele Baicului şi Creangă sunt numai cele pentru ultimele situaţii de lucrări terminate la finele anului 2011 şi urmează a fi plătite la începutul anului 2012”, ne-au spus reprezentanţii Primăriei Sectorului 2. Anul acesta, se va desfăşura şi licitaţia pentru montarea de camere video în zona Plumbuita-Steaua Roşie-Petricani.

CIANURĂ. Cuvântul sperie, tehnologia e sigură În contextul discuțiilor despre redeschiderea minelor în România, există un subiect care se remarcă de departe: utilizarea cianurii ca metodă de exploatare a metalelor prețioase. Legislaţia europeană, revizuită în urmă cu trei ani, este una dintre cele

www.ziarulring.ro

mai restrictive din lume la capitolul siguranţei în exploatare a mineritului metalifer. În Uniunea Europenă, există o directivă care precizează limite precise şi stricte pentru funcţionarea la nivelul de siguranţă adecvat al facilităţilor din industria extractivă.

Mineri din tată în fiu confirmă faptul că cianura s-a folosit în România din cele mai vechi timpuri și că procedurile moderne garantează deplina siguranță. Lorand Kopenetz, președintele Asociației Culturale a Maghiarilor din Abrud,

mărturiseşte: „Eu sunt fiul unui om care a lucrat toată viața cu cianură, acum e pensionar și poate povesti oricui cum s-a folosit cianura 50 de ani în România fără ca nimeni să moară din asta deși standardele nu erau nici pe departe cele de azi“. (B.C.)


BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

Inculpatul voia să le atragă atenţia victimelor sale că aşa cum arată şi cum merg îmbrăcate trebuie să fie conştiente că pot provoca... bărbaţii.”“ PROCUROR MIHAELA PORIMA, FOST CONSUL LA SALONIC

www.ziarulring.ro

PAG.

0 5

„ÎNŢEPĂTORUL din tramvaiul 41“, la un pas de... JUDECATĂ n CAZUL „ÎNŢEPĂTORUL DIN TRAMVAIUL 41“, care a isterizat câteva luni bune capitala României, se apropie cu paşi repezi de VERDICTUL FINAL. Acuzatul, acum arestat, are onoarea să fie trimis în judecată de o frumoasă doamnă... PROCURORDIPLOMAT. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

Duba cu mascaţi îl va aduce azi, în jurul prânzului, probabil pentru ultima oară, la Palatul Parchetelor din strada Scaune pe celebrul funcţionar bancar Toni-Cătălin Nistor, intrat în legendă

Clientul meu regretă enorm fapta prostească pe care a făcut-o. (...) Pentru toată lumea este o surpriză tot ce s-a întâmplat, chiar şi pentru clientul meu. Nu are nicio explicaţie logică pentru aceste prostii.“ APĂRĂTORUL ALES AL „ÎNŢEPĂTORULUI“

ca „Înţepătorul din tramvaiul 41“ sau „Înţepătorul cu agrafă“. Este vorba despre bizarul personaj arestat după ce mai multe femei l-au învinuit că le-ar fi înţepat în tramvaie, troleibuze sau metrou cu un... „misterios ac“. În fapt, „arma crimei“ s-a dovedit a fi o banală... „agrafă de birou“. Trimis în boxă de o doamnă... procuror-diplomat Procurorul Mihaela Porima (foto medalion) - fost consul al României la Salonic şi fost consilier pe Justiţie şi Afaceri Interne la Bruxelles, în prezent magistrat-anchetator, dar şi purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Ju-

decătoria Sectorului 6 - îi va prezenta „inculpatului Nistor“, alias „Înţepătorul“, materialul de urmărire penală în prezenţa avocatului ales. Este probabil o chestiune de ore, cel mult de zile - una sau maximum două -, până când „Înţepătorul“ va ajunge în instanţă. Unde va fi judecat în continuare în stare de arest... sau nu. Şi unde va fi condamnat la cel mult cinci ani de judecată. Sau nu. Numărul victimelor a crescut la opt: toate... „trase la indigo“! Aflând, pe surse, că dosarul „Înţepătorul“ se apropie de final, am vrut să ne informăm pe cale oficială dacă în faza prezentării materialului ar mai putea interveni ceva

spectaculos în caz şi dacă se poate vorbi despre o proximă trimitere în judecată a inculpatului Nistor-„Înţepătorul“. „Se poate spune că este la un pas de trimiterea în judecată întrucât mâine (n.r. - azi), în jurul prânzului, urmează să îi prezint materialul de urmărire penală“, ne-a declarat ieri doamna procuror Mihaela Porima. Aceasta ne-a mai spus că, în afară de încă o victimă, a opta, nu ar mai fi noutăţi în acest caz, urmând ca, după redactarea rechizitoriului, în zilele următoare, inculpatul să fie trimis în judecată: în stare de arest. ,,A mai apărut o victimă. Acum sunt opt părţi vătămate.

Toate, aşa cum v-am mai spus, cu acelaşi tipic: înalte, brunete, slabe. Nici una blondă. Toate frumoase“. Rămâne ca magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 să decidă dacă „Înţepătorul“ este un caz judiciar grav şi trebuie condamnat. Sau nu.

Este posibil ca „Înţepătorul“, care îşi regretă faptele şi încă nu şi le poate explica, chiar să primească o pedeapsă cu suspendare. Faptele lui însă vor rămâne... de poveste. Şi... de legendă (urbană sau nu): LEGENDA ÎNŢEPĂTORULUI! PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

0 S{N{TATE 6

Sistemul public de urgenţă va funcţiona ca şi în prezent.“ DR. VASILE CEPOI, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

MARȚI, 7 februarie 2012

UMANITAR

MICUţUL MINA ARE DREPTUL LA VIAţă. AJUTAţI-L Să TRăIASCă!

Mina Alexandru Ionescu, un băieţel de un an şi trei luni, diagnosticat cu sarcom renal cu celule clare, are nevoie urgentă de tratament în Germania. Internarea, investigaţiile şi intervenţia costă circa 100.000 de euro. Pentru a-l ajuta, puteţi dona în conturile deschise pe numele Ionescu Mina Alexandru - la Banca Millennium, Sucursala Dristor (Bucureşti):

RON – RO04MILB0000000002948361 EUR – RO84MILB0000000002948376 SWIFT: MILBROBU Până pe 30 aprilie puteţi face donaţii apelând, din reţeaua Romtelecom, numărul de teledon 0900 900 080 (10 euro/apel). UMANITAR

Secretarul de stat Vasile Cepoi:

„Există fond de garantare a asigurărilor private din Sănătate“ n A revenit la Ministerul Sănătăţii în plin scandal pe noul proiect de lege menit să reformeze sistemul. De la asociaţiile de pacienţi până la specialiştii în domeniu, toţi au considerat salutară numirea doctorului Vasile Cepoi, fost şef al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, în funcţia de secretar de stat. Vasile Cepoi a dezvăluit, pentru „ring“, planurile noii legi a sănătăţii şi stadiul dezbaterilor. Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.ro

Consideraţi că dezbaterile pe noua lege a sănătăţii sunt eficiente? Credeţi că sunt suficient de transparente? Răspunsul este afirmativ. Pentru asigurarea eficienţei şi transparenţei dezbaterilor privind noua lege a sănătăţii, Ministerul Sănătăţii organizează întâlniri cu reprezentaţii organizaţiilor profesionale, asociaţiilor pacienţilor, sindicatelor, patronatelor, societăţii civile şi ale partidelor parlamentare (de la putere şi din opoziţie). În cadrul acestor dezbateri se discută principiile şi se identifică aşteptările societăţii de la această lege. Ministerul pune la dispoziţie adresa de e-mail propuneri@ms.rola, unde oricine doreşte poate face propuneri şi deschide şi un forum de dezbateri. De asemenea, se constituie un consiliu consultativ format din reprezentaţi ai tuturor partenerilor de dialog, precum şi un grup de lucru format din experţi, propuşi de instituţiile şi organizaţiile implicate. Toate propunerile vor fi analizate de grupul de lucru şi vor fi luate în considerare la elaborarea textului de lege. Propunerile sunt diferite, în funcţie de interese Ce propuneri semnificative aţi primit până acum din partea organizaţiilor/asociaţiilor şi forurilor participante? Sunt puse în discuţie câteva teme mari referitoare la raportul dintre responsabilitatea individuală privind propria sănătate şi

responsabilitatea statului privind sănătatea publică, raportul publicprivat în asigurarea pachetului de servicii medicale de bază, suplimentare şi complementare, modalităţi de creştere a veniturilor şi de eficientizare a cheltuielilor, forma de organizare a spitalelor, ca instituţii bugetare sau nebugetare, şi modul de asigurare a calităţii serviciilor medicale. Propunerile sunt diferite, reflectând interesele grupurilor pe care organizaţiile participante le reprezintă, şi ele vor fi publicate pe site-ul MS. Va exista un fond de garantare pentru asigurările private? Asigurările private sunt conform prevederilor legale ale tuturor categoriilor de asigurări, supravegheate de CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurărilor), şi, evident, există un asemenea fond. Blocajul din Sănătate a făcut necesară noua lege Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, declara că, fără o nouă lege a sănătăţii, sistemul se va bloca

6

luni este timpul propus pentru elaborarea proiectului de lege, după care va intra în dezbatere publică şi apoi în parlament.

în doi-trei ani. Consideraţi că este realistă afirmaţia şi de ce? Nu numai domnul preşedinte al CNAS a făcut o asemenea afirmaţie. Domnia sa resimte acut acest blocaj în efortul de a găsi soluţii pentru acoperirea cheltuielilor, dar şi restul populaţiei îl resimte atunci când are nevoie de servicii medicale. Blocajul sistemului de sănătate a declanşat acest demers de elaborare a unui nou proiect de lege. Virgil Păunescu nu a lucrat la noul proiect În forma ei anterioară, noua lege a sănătăţii a născut vii controverse în rândul societăţii civile, al organizaţiilor profesionale, dar şi al angajaților din sistem. Unul dintre argumente îi viza pe domnii Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, cei care au elaborat proiectul. În acest moment, ce contribuţie mai au dânşii la noul proiect? Participă la dezbateri? Controversele au fost generate mai mult de deficienţe de comunicare decât de conţinutul proiectului de lege. După ştirea mea, domnul profesor Virgil Păunescu nu a participat la scrierea proiectului de lege. Coordonarea procesului de elaborare a făcut-o domnul profesor Cristian Vlădescu, un specialist recunoscut în sănătate publică, autor al multor cărţi de management sanitar şi cunoscător al sistemelor de sănătate din lume. Cred că ar fi o mare eroare să nu beneficiem de expertiza domniei sale în domeniu, consultându-l în problemele fundamentale.

Pachet bazal pentru... „toate serviciile“ S-au făcut paşi în vederea stabilirii pachetului minimal de servicii medicale? Cam ce ar cuprinde, în acest stadiu, acel pachet? Pachetul cuprinde toate serviciile necesare rezolvării problemelor de sănătate ale populaţiei. Definirea lui constă în reducerea consumului de servicii nejustificat medical. O problemă interesantă, care s-a desprins din discuţiile cu asociaţiile pacienţilor, se referă la serviciile pentru care ne asigurăm obligatoriu. Ne asigurăm pentru orice risc de îmbolnăvire, respectiv, de la boli al căror cost este accesibil oricui sau majorităţii populaţiei şi până la bolile cele mai grave şi mai costisitoare (cancer, dializă, transplant) ca în prezent? Sau ne asigurăm pentru bolile cu costuri mari, care dacă avem neşansa să apară, nu vom avea posibilitatea să plătim pentru a fi trataţi, deoarece depăşesc cu mult veniturile realizate? Deşi majoritatea participanţilor a apreciat că este mai logică a doua variantă, nu pot spune că am primit un răspuns tranşant.

www.ziarulring.ro

Trebuie să dăm populaţiei posibilitatea să opteze pentru asigurările sociale de sănătate sau cele private şi abia apoi vom vedea care va fi raportul dintre cele două forme de asigurare.“ Dr. VASILE CEPOI Credeţi că firmele ce vor încheia asigurări private de sănătate vor evita clienţii vârstnici sau pe cei cu boli cronice? Nu, nu va fi posibil. Ceea spuneţi dumneavoastră se numeşte „selecţie adversă“, care a fost interzisă în vechiul proiect şi va fi interzisă şi în noul proiect, deoarece încalcă atât principiul solidarităţii, cât şi pe cel al echităţii. Poliţe pentru toate buzunarele Cam la cât estimaţi că se va ridica nivelul unei contribuţii voluntare ce ar asigura o asistenţă medicală complexă? Valoarea poliţei pentru asigurarea voluntară va fi în funcţie de pachetul de servicii contractat cu asigurătorul şi va fi stabilită de către acesta pe baza unor calcule economice. Va avea valori diferite la diferiţi asigurători. Ne putem alege spitalul Cum va fi structurat sistemul: pacientul cheamă Ambulanţa, arată asigurarea privată şi va fi dus la unul dintre spitalele care lucrează cu firma ce i-a încheiat asigurarea? Dacă pacientul doreşte la un anumit spital sau îşi doreşte să-l îngrijească/opereze un anumit medic, cum se va proceda? Dreptul la libera alegere a unităţii medicale există şi în prezent, era stipulat şi în proiectul anterior şi va rămâne ca atare. Referitor la urgenţe, dacă pacientul va contracta un pachet voluntar de servicii de urgenţă, va proceda conform modului în care asigurătorul privat îşi va organiza această categorie de servicii.


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

18

luni va dura renovarea Sălii Mari a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale“. Aceasta va intra în reparaţii capitale în iunie, iar spectacolele vor continua în cele două săli mici şi în alte două noi care vor fi inaugurate până atunci.

PAG.

0 7

Şeful TNB, Ion Caramitru: „Singura variantă e să mă rog la Dumnezeu“ n Directorul Teatrului Naţional „I. L. Caragiale“ din Capitală, actorul Ion Caramitru, reacţionează la supărarea actorilor care au fost nevoiţi să joace sâmbătă în Sala Mare la -2 grade Celsius şi explică faptul că frigul din interior a fost cauzat atât de îngheţarea unor ţevi, cât şi de scenariul tehnic al piesei „Vizita bătrânei doamne“. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

„Duminică s-a ameliorat situaţia şi a fost mult mai bine. Nu cu mult, dar ceva mai bine. Suntem într-un şantier deschis şi numai sălile de spectacol sunt funcţionale. De câte ori se întâmplă ceva afară, plesneşte câte o ţeavă din cele vechi şi tot timpul, pe parcursul spectacolului, sunt echipaje de intervenţie tehnică... Ce să fac?! Singura variantă e să mă rog la Dumnezeu să nu plesnească vreo ţeavă câtă vreme e şantier... Ce să fac?!“, a declarat, pentru „ring“, Ion Caramitru. „Au fost nişte eroi cu toţii, le-am mulţumit public“ „Sâmbătă se pare că au îngheţat, din cauza gerului, nişte ţevi care aduceau căldura şi apa caldă. Eu am cerut nu neapărat o anchetă, ci... un punct de vedere asupra a ceea ce s-a întâmplat. Duminică s-a ameliorat si-

tuaţia pentru că s-au dezgheţat nişte ţevi... În fiecare zi în şantier se întâmplă câte ceva... Demolează o parte din faţadă, se creează curent... Între a nu juca deloc şi a juca din când în când cu spectrul acestei situaţii... Asta este! Şi repetiţiile la acest spectacol («Vizita bătrânei doamne» - n.r.) s-au făcut în timpul şantierului. Au fost nişte eroi cu toţii şi le-am mulţumit public. Aceasta e o chestiune pasageră, se repară, mai avem puţină vreme şi scăpăm de şantier... Sala Mare intră în şantier în iunie. Un an şi jumătate, la Sala Mare nu se va mai juca până se termină lucrările. Se va juca la cele două săli mici şi la cele două săli noi“, a explicat directorul Teatrului Naţional.

tem şi de aici şi problemele... „Centrala de încălzire e una nouă, modernă, deja instalată, dar repartizează căldura pe ţevăria veche care n-a putut fi înlocuită pentru că lucrările au fost începute doar în anumite zone. Ca să înlocuieşti toată ţevăria trebuie să opreşti complet activitatea teatrului. Dar pentru că aşa a fost convenţia, să putem juca măcar la trei săli în perioada de şantier, suntem în situaţia asta... Ţevile sunt cele vechi, de acum 45 de ani, care acum, că e şantier deschis, mai îngheaţă, plesnesc, trebuie înlocuite, trebuie sudate. Tot timpul, 24 de ore din 24, sunt echipe care le verifică. Am avut şi inundaţii parţiale de la ţevi de apă sparte şi aşa mai departe. Ce să fac?! Puneţi-vă în situaţia mea!“

„Ţevile sunt de acum 45 de ani“ Caramitru a precizat că noul sistem de încălzire funcţionează pe vechiul sis-

„Putem opri spectacolele, n-am nimic împotrivă!“ Directorul Teatrului Naţional spune că există şi varianta suspendării activităţii,

Ce temperatură e acum în Sala Mare? „Nu cunosc, n-am pus termometrul acolo, dar putem afla. Totul s-a întâmplat din cauza gerurilor de acum pe care nu le controlez eu. Nimeni nu doreşte condiţiile acestea. Se făceau eforturi pentru remedierea situaţiei chiar în momentele în care actorii jucau în frig“, spune Ion Caramitru.

dar doar dacă aceasta e validată de... „plen“. „Actorii, dacă nu vor să joace, putem stabili să oprim spectacolele, n-am nimic împotrivă, iar banii pe bilete s-ar returna. E o hotărâre pe care trebuie să o ia lumea în plen, dar nu cred că e cazul. Lucrurile se

ameliorează. În această săptămână, eu fac trei spectacole la Sala Mare, două cu «Dineu cu proşti» şi sâmbătă, «Macbeth». La «Vizita bătrânei doamne» sunt şi nişte inconveniente specifice: se ridică trapele din podeaua scenei, iar jos, sub trape, e gol

şi frigul vine şi de acolo, din golul care se creează prin ridicarea trapelor. Deci nu e tot timpul aşa de frig. Sâmbătă a fost un caz şi legat direct de temperaturile foarte scăzute de afară din cauza cărora au îngheţat nişte ţevi“, a adăugat Caramitru.

„Înainte de ‘89 jucam în frig, dar nu e idealul“ Întrebat dacă a jucat vreodată în frig, Ion Caramitru şi-a amintit de anii de dinainte de ‘89: „În perioada de tristă amintire, la toate teatrele se juca în frig, dar nu e idealul. Nu înseamnă că ne bucură chestia asta... La Teatrul Naţional, acum e un caz de forţă majoră, dar sistemele de încălzire şi de ventilaţie care se vor pune - s-au şi pus parţial, centrala termică e gata - sunt la ultimul nivel tehnic, vor funcţiona pe cald şi pe rece în toate sălile şi în foaiere. Sunt cele mai bune instalaţii de climatizare care există la această oră“.

Radu Vâlcan: „Adela, jumătatea perfectă pentru mine“ PICTORIAL. Actorii apar fără haine şi îmbrăţişaţi pe coperta „ProTV Magazin“ din această săptămână. Adela Popescu şi Radu Vâlcan susţin în interviul care însoţeşte pictorialul că dragostea lor nu are nevoie de un certificat de căsătorie. „Cu siguranţă, Adela e jumătatea perfectă pentru mine, dar nu simt deloc nevoia de a demonstra asta prin intermediul unei hârtii. Ştim foarte bine cum stăm şi încotro ne îndreptăm. Pe lângă faptul că e o femeie superbă, are toate ingredientele din care mă «hrănesc» zi de zi: ambiţia, talentul, bunătatea, modestia etc.“, spune Radu. Cei doi sunt împreună şi acasă, şi pe platourile de filmare de la serialul ProTV „Pariu cu viaţa“. (T.A.)

Sergiu Nicolaescu, film în 23 de zile: „A mers uns“ PERFORMANŢĂ. Regizorul Sergiu Nicolaescu a filmat comedia „Ultimul corupt din România“ la MediaPro Pictures în doar 23 de zile. „Am avut actori foarte buni: Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Mircea Diaconu, Ion Riţiu, Ion Dichiseanu, George Mihăiţă şi, ultimul corupt, Nae Lăzărescu. Lucrez în general cu aceiaşi actori. Am terminat filmul în 23 de zile. A mers uns“, spune maestrul. Totodată, el susţine că nu poate realiza în ţară proiectul „Candele de zăpadă“: „Astăzi nu mai există armată, nu mai există echipament, nu mai există tunuri, nu mai există nimic. Or, eu sunt obişnuit să am armată, să am arme originale“. „Ultimul corupt din România“ va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 17 februarie. (T.A.)

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8 MARțI, 7 februarie 2012

500

mp, şapte camere, sală de fitness şi studio de înregistrări va avea noua vilă a lui Mihai Trăistariu. Investiţia totală se ridică la 300.000 de euro.

Mihai Trăistariu îşi face cameră „extraterestră“ n Cântăreţul vrea să-şi amenajeze cele şapte camere din vila care va fi construită până în toamnă în stiluri diferite, iar una dintre acestea va fi „extraterestră“, după cum ne-a mărturisit Mihai, şi asta pentru a-şi realiza un vis din copilărie, când îşi dorea să devină... cosmonaut. Cristina Andrei cristina.andrei@ziarulring.ro

Mihai Trăistariu va începe lucrul la noua lui casă de-abia în primăvară, după ce zăpezile vor trece, pentru a nu fi afectată construcţia. Planul casei pe care a gândit-o împreună cu arhitectul a costat nu mai puţin de 6.000 de

euro. „De-abia aştept să văd casa construită. Numai desenul ei m-a făcut să scot din buzunar 25.000 de lei. Vila va avea 500 de metri pătraţi şi şapte camere“, ne-a mărturisit Trăistariu. A renunţat la fondurile europene Artistul îşi va decora

Participă la Eurovision... cu o condiţie Conform unui comunicat trimis ieri de TVR, în perioada 6-23 februarie, Mihai Trăistariu va avea timp să se înscrie la Eurovision, selecţia având loc pe 10 martie. Cântăreţul este încă indecis şi va participa doar dacă va fi mulţumit de vreuna dintre piesele pe care le va înregistra în următoarele zile. „Vreau să particip. Am pregătite patru piese, pe care nu le-am înregistrat încă. După ce voi înregistra şi dacă voi fi mulţumit de vreuna dintre ele, mă voi înscrie la Eurovision. Nu mi-e frică de competiţie“, a punctat cântăreţul.

fiecare cameră diferit şi are în plan să-şi facă o sală de fitness şi un studio de înregistrări, întocmai ca vilele celor mai mari cântăreţi din America. „Vreau să-mi pun lift în casă. Va fi unul transparent. De asemenea, intenţionez să-mi amenajez şi o sală de fitness, dar şi un studio de înregistrări unde să

pot imprima piese de fiecare dată când îmi vin idei noi. Va fi o investiţie de 300.000 de euro pe care nu regret că o fac. Iniţial, am vrut să iau bani din fonduri europene şi să fac o vilă pentru artiştii internaţionali, unde să vină să înregistreze şi să le asigur toate condiţiile. După care m-am gândit că de mult îmi doream casa visurilor mele. De aceea, o voi face doar pentru mine“, ne-a povestit Mihai. Va locui într-un „şvaiţer“ Unul dintre visurile din copilărie ale lui Mihai era acela de a deveni cosmonaut. Fiind un pasionat al Cosmosului, cântăreţul va amenaja una dintre camere în stil „extraterestru“. „O să fac o cameră care să imite foarte bine Cosmosul, mă gândeam cu găuri în pereţi. Sunt foarte pasionat de tot ce înseamnă Cosmos. Şi site-ul meu este tot în acelaşi stil“, a mai spus artistul.

În toată cariera a vândut peste 1,5 milioane de discuri în țări și în străinătate

PUBLICITATE

Vladimir Drăghia, prima dată pe podium DEBUT. Protagonistul show-ului „Burlacul“ de la Antena 1 a fost vedeta prezentării colecţiei de costume masculine de lux realizate de Roxana Mihalache. Actorul Vladimir Drăghia a urcat pentru prima dată pe scena Bamboo în postura de model, în aplauzele şi ţipetele de admiraţie a sute de fete prezente la spectacol. Printre acestea s-au numărat şi pretendentele lui din show-ul ce va fi difuzat de Antena 1 în curând. Intitulată „Buenos Aires“, sub egida Casei de modă Paluggio, colecţia realizată de Roxana Mihalache, împreună cu sora ei, Florentina, a fost prezentată în cadrul unui show realizat de celebrul designer Cătălin Botezatu. (T.A.)

www.ziarulring.ro


64

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

de ani va împlini, pe 6 martie, interpretul de muzică populară Gheorghe Turda.

0 9

Gheorghe Turda: „O iubesc PE SCURT pe mama Alinei Puşcaş. Locuim deja împreună“

Nicoleta Luciu, sejur la Veneţia

ACTRIŢA a învins vremea nefavorabilă şi, după mai multe ore de aşteptare în aeroport împreună cu familia, a reuşit să zboare către Veneţia. Nicoleta Luciu a fost însoţită de Zsolt Csergo şi de fiul lor cel mare, tripleţii de doar câteva luni rămânând acasă, în grija familiei. Ea se reface după operaţia de mărire a bustului. (T.A.)

n Încă din luna noiembrie a anului trecut, interpretul de muzică populară i-a dăruit inelul de logodnă Luciei, mama protagonistei din serialul „Narcisa sălbatică“.

Benone, în reluare pentru o blondă

Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

Artistul a dezvăluit, pentru „ring“, că a cunoscut-o pe Lucia, mama Alinei, prin anii ‘79 – ‘80, când aceasta era încă elevă. S-au plăcut, dar nu a fost decât ceva platonic la acea vreme. „Totul e perfect în relaţia noastră“ „Nu ne-am mai văzut de atunci şi fiecare dintre noi s-a căsătorit. Acum, că ne-am reîntâlnit şi amândoi suntem fără obligaţii, am hotărât să ne trăim dragostea şi să recuperăm timpul pierdut. În luna noiembrie a anului trecut, chiar de ziua ei de naştere, i-am dăruit un inel de logodnă. Locuim când la mine, când la ea, eu fiind plecat şi în turnee. O iubesc pe mama Alinei. Totul e perfect în relaţia noastră. O vom lăsa pe Alina să se mărite cu Viktor, ei au planificat deja, apoi poate ne oficializăm şi noi relaţia“, a dezvăluit Gheorghe Turda. A adăugat apoi amuzat: „La nunta Alinei voi cânta gratis, dar la botez îi iau dublu... de aplauze“, acesta fiind sloganul său pentru apropiaţi.

CÂNTĂREŢUL a fost nevoit să revină cu precizări în emisiunea „Te pui cu blondele“, prezentată de Dan Negru, la Antena 1, despre aşa-zisa „colaborare“ a sa cu fosta securitate. În ciuda faptului că a lămurit acest aspect în „ring“, una dintre blonde a revenit cu întrebarea. Ce i-a răspuns Nea Beni, aflaţi mâine, de la ora 20.20. (T.A.)

Alina Pușcaș a petrecut Crăciunul trecut alături de mama ei, Lucia, și de artistul Gheorghe Turda Autograf de la viitorul tată Relaţia dintre Lucia şi interpret a fost acceptată atât de fetele artistului, cât şi de Alina. „Fetele mele au cunoscut-o şi mi-au spus că atâta timp cât eu sunt fericit şi ele vor fi. Alina mă apreciază şi ea şi chiar a fost haios momentul întâlnirii. Ştia despre relaţia mea cu mama ei, dar din cauza programului încărcat n-am avut timp să ne întâlnim. Eu eram cu

fratele meu la un restaurant din Centrul Vechi, unde lua masa şi Alina cu iubitul ei. M-am dus la ea şi i-am sugerat să ne oferim autografe aşa, ca între artişti. I-am oferit o fotografie pe care i-am scris: «Pentru frumoasa prinţesă, de la viitorul tău tată!». Ea mi-a mărturisit că i-am plăcut întotdeauna ca artist, că a crescut cu cântecele mele“, a adăugat Gheorghe Turda. La rândul ei, Alina

i-a scris pe o bucată de hârtie: „Domnului Gheorghe Turda, un artist desăvârşit pe care îl admir de mic copil şi care mi-a cântat şi mi-a încântat tinereţea. Vă mulţumesc pentru căldura cu care m-aţi întâmpinat şi prea lăudat. Cu la fel de mult drag (sper... fiica adoptivă). Sunt convinsă că aş avea multe de învăţat de la omul şi artistul Gheorghe Turda. Cu drag, Alina Puşcaş“.

Inna, vânzări de cinci „Discuri de Aur“ în 2011 PREMII. Cântăreaţa începe anul cu cinci distincţii pentru vânzările discurilor ei în anul ce a trecut. În cadrul Midem, cel mai mare eveniment muzical al anului, desfăşurat în weekend la Cannes (Franţa), Inna a primit cinci „Discuri de Aur“. Superhitul „Hot“ a fost recompensat cu „Discul de Aur“ în Italia, „Dublu Disc de Platină“ în Suedia, „Triplu Disc de Platină“ în Norvegia şi „Discul de Aur“ în Danemarca. „Sun Is Up“ a primit „Discul de Aur“ pentru copiile vândute în format digital din Italia. Vânzările pentru „Hot“ au depăşit 100.000 de unităţi şi peste 15.000 de descărcări digitale, la care se adaugă cele peste 10.000 de descărcări digitale vândute în Italia pentru „Sun Is Up“. (T.A.)

Mihai Petre vrea cât mai mulţi prieteni COREGRAFUL membru al juriului de la renumitul show ProTV „Dansez pentru tine“ şi-a inaugurat ieri pagina de Facebook. Ajutat de ceilalţi colegi „veterani“ în comunicarea virtuală, Mihai Petre a reuşit să adune în mai puţin de trei ore peste 1.200 de admiratori pe celebrul portal de socializare. (T.A.)

Simona Gherghe, protest în direct la Antena 1 NEMULŢUMIRE. Prezentatoarea emisiunii „Acces Direct“ a protestat, ieri, în direct la Antena 1 din cauza temperaturii scăzute din studio. Astfel, în loc să apară în faţa telespectatorilor într-o ţinută elegantă, Simona Gherghe a prezentat o ediţie scurtă, de o oră şi un sfert, îmbrăcată în blugi, cizme, pulover, căciulă şi fular. „Protestez faţă de frigul din platou! Temperatura este cam aceeaşi ca afară. În studio e cod portocaliu şi m-am adaptat“, le-a transmis Simona telespectatorilor. Gazda show-ului „Acces Direct“ a mai ţinut să precizeze că în studio „vara e ca vara, iar iarna e ca iarna“. Simona împarte platoul de la Teatrul Excelsior cu matinalii Răzvan Simion şi Dani Oţil. Surse din Antena 1 au declarat pentru „ring“ că instalaţia de climatizare din studio nu mai face faţă din cauza gerului. (T.A.)

www.ziarulring.ro


PAG.

1 INTERVIU 0

Vor fi oameni din PDL care îşi vor manifesta frustrarea la momentul votului de învestitură. Nu cred că toţi cei aflaţi în coaliţia de la putere vor susţine orice premier pe care îl propune Băsescu.“ ALINA GORGHIU

MARțI, 7 februarie 2012

Alina Gorghiu: „UDMR ARE ULTIMUL TREN în gară pentru a veni alături de USL“ n Deputatul PNL Alina Gorghiu a acordat un interviu, la cald, ziarului „ring“, cu puţin timp înainte de anunţul preşedintelui privind nominalizarea şefului SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, la conducerea guvernului. Gorghiu ridică ştacheta negocierilor politice pentru susţinerea parlamentară a viitorului guvern şi aruncă mănuşa în curtea UDMR. Se pare că maghiarii nu sunt excluşi încă de la formarea viitorului Cabinet, iar USL, prin vocea deputatului Alina Gorghiu, îi invită la discuţii. Dabiel Grunt politic@ziarulring.ro

Doamnă deputat, cum aţi primit vestea demisiei din funcţia de prim-ministru a domnului Emil Boc? Nu am sărit în sus de bucurie. Din păcate, demisia domnului Boc a venit foarte târziu. Până la urmă, această demisie este doar un început. Victoria acestui demers ar fi în momentul în care s-ar ajunge la anticipate, practic, demisia lui Emil Boc este doar o primă etapă din întregul proces. Pentru orice premier venit din partea coaliţiei aflate la guvernare, pe actuala aritmetică parlamentară, nu ar fi o problemă să capete voturile coaliţiei aflate la guvernare. Încă au majoritatea, au 50% + 1 din parlament, astfel încât să poată să treacă liniştiţi un alt guvern, lucru care ar fi extrem de neinspirat pentru toată lumea. Nemulţumirile nu se vor rezolva în niciun caz numind un tehnocrat sau un premier politic. Pe de altă parte, poziţia opoziţiei este foarte clară şi nu e exprimată de astăzi, de ieri: în momentul în care am ajuns la ideea protestului parlamentar, am avut nişte solicitări foarte clare, una dintre ele fiind aceea că vrem să se ajungă la anticipate, or, la alegerile anticipate nu se poate ajunge nicicum prin votarea unui premier, fie el politic sau tehnocrat. Hotărârea politică pe care USL a luat-o este foarte clară: vrem anticipate, cu mandatul acesta s-a mers la discuţiile de la Cotroceni. Ne dorim un guvern legitim care să îşi creeze propria structură

guvernamentală, care să vină cu un nou program pentru Executivul legitim ales. Credeţi că şi preşedintele Băsescu urmăreşte declanşarea alegerilor anticipate? Ce vrea preşedintele, la momentul acesta, sinceră să fiu, nu prea mă interesează. Nu cred că a servi populaţiei un exerciţiu de democraţie, şi anume întoarcerea la urne pentru legitimarea unei puteri în stat, înseamnă un cadou otrăvit. Deşi toată lumea anticipa gestul lui Boc de a-şi da demisia, deşi toată lumea ştia că vom ajunge într-un punct în care nu vom avea guvern şi va trebui să se formeze o nouă structură guvernamentală, am senzaţia că preşedintele şi PDL sunt în derivă. Preşedintele nu cred că ştie exact ce vrea să facă. La nivel constituţional s-a născut oportunitatea de a se ajunge la anticipate. Trebuie să mai pice două guverne în parlament şi apoi preşedintele poate să dizolve parlamentul ca să se ajungă la alegerile anticipate, care pot fi înainte sau după locale, în niciun caz comasate.

Boc nu a fost mai puţin bărbat când şi-a dat demisia şi afară era cod portocaliu. Asta e, slavă Cerului că până la urmă s-a dus.“

Traian Băsescu este nimic fără PDL. Fără un partid în spate nu ar fi fost preşedintele României două mandate, fără PDL nu are nicio şansă să mai existe.“ USL mizează pe sprijinul UDMR pentru susţinerea declanşării alegerilor anticipate? Cred că la UDMR e vorba de o decizie care ţine de conştiinţă, nu ştiu dacă mai ţine de costuri politice. Trebuie să se hotărască dacă susţin sau nu un guvern în mare parte susţinut şi de preşedintele Traian Băsescu. În acest moment, UDMR categoric va trebui să aibă o opţiune: merge în continuare cu coaliţia aflată la guvernare sau optează pentru alegeri anticipate. Eu am văzut poziţiile politice exprimate de preşedintele UDMR şi înţeleg că exclud varianta unui premier tehnocrat. Pe de altă parte, înţeleg de la UDMR că agreează ideea anticipatelor, or, în momentul în care agreezi o astfel de variantă, în mod ferm ai o analiză care să te conducă spre ideea aceasta. Uniunea, aşa cum spunea şi domnul senator Frunda, este obligată în acest moment să aleagă foarte clar: rămâne în barca puterii sau încearcă să mai salveze ceva capital electoral. Eu cred că UDMR are ultimul tren în gară pentru a veni alături de USL. „Oamenii vor mai mult!“ Oamenii care protestează în stradă de aproape trei săptămâni se mulţumesc doar cu demisia domnului Boc? Lumea nu se mulţumeşte cu demisia lui Boc şi atât. Oamenii vor mai mult, iar cerinţele acestora sunt foarte clare: demisie Boc, demisie Băsescu, anticipate. Să presupunem că vor fi declanşate alegeri anticipate

în viitorul apropiat, iar USL câştigă majoritatea în parlament. Întrebarea este ce se va întâmplă atunci, veţi declanşa acţiunea de suspendare a preşedintelui Băsescu? Mă puneţi să gândesc într-o perspectivă cu foarte multe necunoscute. Cred că firesc aşa ar fi, să ducă la capăt un demers pe care îl cer opoziţia şi populaţia în acest moment. În momentul în care ai declanşat o procedură sau testezi sprijinul populaţiei pe o asemenea procedură, iar lucrul acesta s-a făcut de către USL şi se face în continuare, pentru că sunt foarte multe semnături date pentru petiţia de suspendare, nu poţi să spui, după ce ai câştigat un guvern printr-o majoritate parlamentară, că „ceea ce a făcut Băsescu neconstituţional până astăzi ştergem cu buretele“.

Firesc ar fi să continuăm demersul de suspendare. „Nu cred că absenţa PDL din parlament ar fi benefică“ Dacă mâine ar fi alegeri anticipate, consideraţi că PDL ar risca să nu mai ajungă în parlament? Eu nu îmi doresc ca PDL să nu intre în parlament. Nu cred că absenţa PDL din parlament ar fi benefică pentru scena politică şi democraţia din România, dar insistenţa lor de a se ţine de scaunele de la guvern, insistenţa lor de a arunca cu banii în stânga şi-n dreapta şi de a politiza toate structurile din administraţia centrală şi locală, lipsa de dialog de care au dat dovadă în ultimii trei ani mă determină să cred că asta vor. E un exerciţiu de sinucidere pe care, dacă îl vor duce până la capăt, nu vor mai intra în parlament.

„Cred că scorul politic al USL la alegeri va fi de peste 60%“ Ce procent credeţi că va obţine USL în alegerile care urmează? Pot să anticipez un scor politic, dar nu cred că este relevant. În momentul acesta, bătălia politică pe care trebuie să o dea opoziţia este pentru anticipate. Cheia de ieşire o reprezintă alegerile anticipate. După alegeri, în mod categoric vezi dacă eşti capabil să formezi o alianţă care să îţi dea primul-ministru. Discuţia e uşor prematură, dar eu cred că scorul politic al USL la nivel naţional va fi de peste 60%. Nu cred că vom avea dificultăţi în formarea noului guvern.

www.ziarulring.ro


35

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

este locul ocupat de Mircea Lucescu în topul all-time al antrenorilor, clasamentul fiind condus, în ordine, de Alex Ferguson, Arsene Wenger şi Jose Mourinho.

1 1

S-a dus cu tricolorul PE SCURT

A devenit cetăţean de onoare

la SUPER BOWL

n Un jurnalist din ţara noastră a trăit pe viu unul dintre cele mai grandioase evenimente sportive ale planetei.

Niciodată în România nu va putea fi organizat un eveniment de amploarea Super Bowl. E vorba de mentalitate. Am văzut, în baruri, suporteri ale echipelor din finală râzând şi discutând amical. La noi şi-ar fi spart capetele. E doar un exemplu.“ - LAURENŢIU MANDU New England Patriots şi a călătorit de câte ori a avut ocazia pentru a-şi vedea favoriţii. Cine este... el? Un jurnalist: Laurenţiu Mandu.

Traian Racu traian.racu@ziarulring.ro

S-a îndrăgostit de sporturile americane imediat după revoluţia din 1989. Mai întâi a fost fascinat de baschet, la fel ca mulţi alţii din generaţia lui. Era imposibil să rămâi insensibil atunci când pe teren erau

„vrăjitori“ precum Michael Jordan sau „Magic“ Johnson. Mai târziu, prin anii 2000, a început să descifreze tainele unei discipline complet necunoscute românilor: fotbalul american. De atunci a devenit un adevărat fan al sportului cu balonul oval. Iubeşte echipa

Al treilea Super Bowl văzut live Weekendul trecut, Mandu a fost la Indianapolis, acolo unde urma să asiste la marea finală a sezonului de fotbal american. „Nu este pentru prima dată când trăiesc pe viu un asemenea eveniment. S-a întâmplat şi în 2009, şi în 2010. Meseria de jurnalist m-a ajutat să-mi procur acreditare la eveniment de fiecare dată. Am avut şi în 2011, dar, din cauza unor probleme, nu am putut merge la meci“, a declarat ziaristul pentru „ring“.

Steagul n-a mai fluturat Cu românul de la New England Patriots, Laurenţiu Mandu s-a întâlnit atât înainte, cât şi după meci. „Înainte de joc i-am dat steagul României, pentru a-l flutura în cazul în care va câştiga. A fost foarte bucuros. Din păcate, echipa lui a pierdut, aşa că nu a mai fost ocazia ca tricolorul să fie văzut pe «Lucas Oil Stadium». Am vorbit cu Zoli şi după meci, nu părea foarte afectat. Avea doar o umbră de regret, fiindcă e posibil să nu mai joace vreodată în Super Bowl. Există mari jucători care nu au bifat niciodată în carieră un Super Bowl. Zoli Mesko mai are doi ani de contract cu Patriots şi deja se gândeşte la reluarea pregătirilor, în aprilie.

A marcat, dar au pierdut TRIST. Torje a dat primul gol în Italia, dar nu a avut motive de petrecere. Echipa lui a pierdut puncte importante şi se îndepărtează de primele două locuri. „Messi de România“ aşteaptă acum un loc în echipă, chiar duminica viitoare, cu Milan. „Am fost puţin obosiţi, dar şi vântul ne-a afectat în acest meci. Dacă reuşeam să înscriem la ocaziile avute, poate câştigam. Din păcate, n-am reuşit asta azi. Au fost prea multe greşeli personale, ne-au afectat jocul cu Fiorentina. Rezultatul rivalelor noastre? Acum vorbim doar despre noi şi ne analizăm erorile în vederea meciului de duminică cu AC Milan“, a declarat Torje după meciul pierdut la Firenze, 3-2. (E.T.)

Evenimentul din 2012 a fost cu atât mai special cu cât în Super Bowl a evoluat şi echipa lui favorită, Patriots, acolo unde joacă şi timişoreanul Zoltan Mesko. „Din păcate, favoriţii mei au pierdut, 17-21, în faţa celor de la New York Giants. Zoli nu a evoluat foarte mult, însă, atât cât a stat în teren, şi-a făcut treaba foarte bine“, ne-a declarat Laurenţiu Mandu. E legitimat la Bucharest Warriors Cu toate că este extrem de apropiat de lumea sportului, actualmente, Laurenţiu Mandu nu profesează strict în acest domeniu. Este angajat la TVR, acolo unde se ocupă de un program automobilistic, şi colaborează pe teme sportive cu mai multe instituţii media. Pasiunea pentru fotbalul american l-a determinat să şi practice acest sport, aşa că Laurenţiu – în timpul liber – evoluează la Bucharest Warriors, echipa care a câştigat titlul naţional la fotbal american.

83

HORIA TECĂU a primit titlul de cetăţean de onoare al oraşului Constanţa. Placheta omagială şi diploma i-au fost înmânate tatălui jucătorului, Romeo. „Este o zi mare şi în numele lui Horia vă mulţumesc pentru această onoare. Este şi o responsabilitate în plus şi sperăm ca la Jocurile Olimpice de Londra să obţină o medalie pentru a face cinste României şi sportului constănţean. Mulţumesc celor care susţin sportul, pentru că nu se poate fără astfel de oameni“, a declarat tatăl campionului de la Melbourne. Prezenţa lui Horia Tecău în finala unui turneu de dublu mixt a fost prima a unui român din 1979. (E.T.)

Mutu l-a făcut KO pe Bute CEL MAI MEDIATIZAT sportiv român al anului 2011, în mediul on-line, a fost Adrian Mutu, atacantul celor de la Cesena având 22.535 de menţiuni din totalul de 169.709 luate în considerare de o analiză Mediafax Monitorizare. Foarte aproape de Mutu s-a aflat pugilistul Lucian Bute, care a avut 21.481 de referiri (12,7% din totalul surselor luate în calcul). Pe locul al treilea în clasament, cu 7,1%, se află fotbalistul Cristian Chivu, urmat de Mihai Costea, cu 5,4%. (E.T.)

de mii de dolari ar fi fost prima pe care românul Zoltan Mesko ar fi încasat-o dacă ar fi câştigat Super Bowl.

Nu suntem Twente SFAT. Steaua a câştigat clar primul amical tare din Antalya. Elevii lui Ilie Stan au surclasat echipa condusă de Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, cu 3-0. Deşi scorul şi maniera în care au jucat roşalbaştrii le dau speranţe în vederea dublei cu Twente din Europa League, „Bursucul“ le-a luat din elan afirmând că echipa sa se află la începutul pregătirilor şi nu se ridică la nivelul olandezilor. „I-am zis lui Ilie că nu suntem pregătiţi fizic şi nici la fel de buni precum Twente. Steaua să nu folosească acest meci ca reper pentru meciul cu olandezii“, a declarat Dan Petrescu la Digisport. (E.T.)

A ales Ucraina FUNDAŞUL STÂNGA Laszlo Sepsi, care a fost declarat de TAS liber de contractul cu FC Timişoara, se antrenează cu echipa Dinamo Kiev, aflată în cantonament în Spania, iar o decizie privind transferul său va fi luată la finalul stagiului de pregătire. Formaţia antrenată de Iuri Semin va rămâne în Spania până în 12 februarie. De achiziţionarea lui Sepsi, 25 de ani, s-au arătat interesate mai multe echipe din Liga I, printre care Steaua şi Dinamo. (E.T.)

Îi este ruşine de Ghencea DECIZIE. Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, s-a răzgândit din nou în privinţa revenirii echipei în Ghencea, declarând că gruparea bucureşteană poate să evolueze în continuare pe Arena Naţională şi că nu este „prost“ să investească în Stadionul Steaua. „Nu putem să ne întoarcem în timp, trebuie să avansăm. Dacă e să ne întoarcem în Ghencea, trebuie să modernizăm stadionul. Dar eu nu mai vreau. Ce să caut acolo, sunt prost?! Am vrut să bag 20 de milioane de euro şi să modernizez stadionul pentru că eram orgolios, veneau străinii, venea Calderon, venea Real Madrid... Mi-era ruşine cu Ghencea. Degeaba le arătam eu palatul să le arăt că sunt mai tare decât ei, dacă Ghencea era cum era...“, a afirmat Becali. (E.T.)

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

MARȚI, 7 februarie 2012

PE SCURT Trage pentru postul de titular ATACANTUL ECHIPEI FC Braşov Mugurel Buga le-a promis fanilor, din stagiul de pregătire din Antalya, un retur mai bun. „Este concurenţă acerbă în atac, dar acest lucru este benefic pentru echipă, pentru că va creşte valoarea echipei. Trag tare la antrenamente şi sper să-l conving pe antrenor că merit un loc de titular. Ştiu că în ţară nu sunt condiţii pentru pregătire, astfel că ar fi bine să se amâne startul returului. Fotbalul este un spectacol şi nu este normal să jucăm pe terenuri impracticabile. Este cel mai lung cantonament din cariera mea“, a declarat fotbalistul. (E.T.)

„Munti“ testează un goalkeeper lituanian

DORINEL MUNTEANU va testa în stagiul de pregătire din Spania, care va începe astăzi, un portar lituanian în vârstă de 21 de ani, Tadas Simaitis, de la formaţia FK Siauliai. La finalul primului stagiu de pregătire din Cipru, tehnicianul gălăţenilor a decis să renunţe la atacantul Hasckic, venit în această iarnă în probe. În Spania nu va merge Frunză, care s-a accidentat chiar în ultima zi a cantonamentului din Cipru. În cadrul stagiului din Spania, Oţelul va disputa patru meciuri de pregătire. Cel mai important adversar este formaţia rusă Spartak Moscova. (E.T.)

32 DICă A DAT ÎN... mintea copiilor este locul ocupat de tenismena română Monica Niculescu în clasamentul WTA, cu 1.725 de puncte.

n E familist convins şi foarte atent cu cei doi copii ai săi. Nicolae Dică le-a făcut o bucurie Samirei şi lui Marco, dar şi altor micuţi din Piteşti, oraşul său natal: a deschis un centru de distracţii pentru copii.

Vrea să îşi păstreze centura BOXERUL Viorel Simion este convins că îşi va păstra centura în meciul pe care îl va disputa, joi, în cadrul Galei Invincibilii 6, la categoria pană, versiunea WBC, pentru titlul internaţional, în compania sportivului mexican Edgar Riovalle. „Sunt pregătit foarte bine şi nu am cum să pierd această centură. L-am văzut boxând o repriză, e un sportiv cu o experienţă mai mare decât a mea, dar eu sunt mai bine cotat, am şi meciurile de la amatori şi nu am cum să pierd. Eu sunt pregătit pentru 12 reprize“, a declarat Simion. (E.T.)

Cătălin Sandu catalin.sandu@ziarulring.ro

Mijlocaşul echipei Viitorul Constanţa Nicolae Dică a deschis, zilele trecute, la Piteşti, un centru de distracţii pentru copii. Cum era de aşteptat, centrul a fost denumit după copiii săi, Samira şi Marco: Sami-Mar

de mii de euro a investit fostul fotbalist de la FC Argeş şi Steaua în centrul de distracţii deschis în oraşul său natal.

Nu renunţă la căpitan

POZIţIE. Selecţionerul Angliei, Fabio Capello, nu este de acord cu FA, care a decis să-i retragă lui John Terry, acuzat de rasism, banderola de căpitan al naţionalei. „Nu sunt de acord cu FA. Am vorbit cu preşedintele, din punctul meu de vedere nu poate fi sancţionat dacă nu este nimic oficial. Acest caz ţine de justiţia civilă, nu de cea sportivă. Eu cred că puteam să-i lăsăm banderola“, a declarat Capello. (C.S.)

www.ziarulring.ro

30

Party Kids. Centrul le oferă celor care vor să se distreze aici foarte multe variante. „Avem tobogane, cinema 3D, karaoke, maşinuţe şi multe alte jocuri pentru copii, plus clovni şi animatori. Părinţii pot serba ziua copiilor sau, pur şi simplu, îi pot aduce să se joace o zi întreagă“, a declarat Dică. N-a avut unde să-şi distreze copiii Fotbalistul a povestit şi cum i-a venit ideea construirii unui astfel de loc de joacă pentru copii: „Anul trecut a fost ziua băiatului, de Sfântul Andrei, şi nu am găsit nicăieri în oraş unde să-i fac ziua, locurile fiind

Măsuri contra fotbalului

Foşti colegi pe terenul de joc, Nicolae Dică şi Dănuţ Coman au petrecut alături de puştii lor la ziua Maiei, fata lui Emil Dică ocupat. Atunci, soţia mi-a zis: «Hai să facem noi un loc de joacă pentru copii!». În două luni a fost gata. Este prima mea afacere şi am încercat să fac ceva unde

copiii să se simtă bine şi să uite de casă. Am investit peste 30.000 euro, dar este utilat după ultima modă, astfel încât cei care vin să nu se plictisească“.

Emil Dică şi-a sărbătorit fetiţa Printre primele petreceri care s-au ţinut la Sami-Mar Party Kids s-a numărat şi cea a fetiţei lui Emil Dică, Maia. Micuţa a împlinit, duminică, un an. Printre invitaţi s-a numărat şi fetiţa lui Dănuţ Coman, Maria, dar şi băieţelul lui Nicolae Dică, Marco.

REACţIE. FIFA va

Huiduielile i-au readus în meci

lua măsuri împotriva ingerinţelor guvernului egiptean în fotbalul din această ţară, apărute după violenţele de la un meci soldate cu 74 de morţi. Guvernul din Egipt a anunţat, joi, demiterea întregii conduceri a forului de la Cairo. „S-a confirmat că guvernul a intervenit direct pentru suspendarea federaţiei. Este o interferenţă directă în organizarea fotbalului. Vom lua măsuri pentru reinstalarea federaţiei, care are responsabilitatea de a organiza competiţii în această ţară“, a spus preşedintele FIFA, Joseph Blatter. (C.S.)

Manchester United, Rio Ferdinand, a scris, pe Twitter, că huiduielile fanilor echipei Chelsea, la meciul de duminică, i-au ajutat pe „diavoli“ să revină de la 0-3 la 3-3. „Am fost huiduit de fanii echipei Chelsea - bravo, băieţi! Mulţumesc că ne-aţi inspirat pe mine şi pe coechipierii mei. A fost ca un combustibil pentru mine! Spirit de echipă“, a scris Ferdinand. (C.S.)

REMIZă. Fundaşul lui


TERAPII www.ziarulring.ro

1.000.000

DERMAGLIN aduce în România măştile cu argilă verde cambriană n Argila verde cambriană, numită de milenii „Pământul miraculos“, are o extraordinară putere de absorbţie, vindecare şi regenerare. Graţie puterii mari de absorbţie, tratează cu succes problemele tenului acneic. Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.ro

Măştile Dermaglin, pe bază de argilă verde cambriană, sunt aduse acum, în exclusivitate, şi în România. Argila verde cambriană absoarbe şi reglează secreţia de sebum fără a agresa epiderma. Are acţiune de cicatrizare şi calmare pentru tenurile normale şi grase. Acneea se ameliorează vizibil dacă aplici măştile pe bază de argilă verde de la Dermaglin de două ori pe săptămână, timp de o lună. O singură aplicare îţi lasă tenul curat şi luminos, dar o lună de tratament consecvent vindecă

PE SCURT Cafeaua solubilă, sursă de antioxidanţi

BENEFICIU. Mai bogată în antioxidanţi decât alte tipuri de cafea, cea verde este recunoscută pentru faptul că substanţele benefice conţinute se absorb rapid în corp. De exemplu, o cană de cafea solubilă aduce organismului circa 400 mg de antioxidanţi. (D.A.)

Jocurile video dau sindromul tunelului carpian

toate cicatricele, reglează secreţia de sebum şi împiedică apariţia altor erupţii acneice. ADIO, TOXINE! Masca antiacneică pe bază de argilă verde cambriană de la Dermaglin absoarbe impurităţile şi toxinele din piele, asigurând mineralele necesare şi curăţă în profunzime, hrănind şi regenerând pielea. De asemenea, reduce secreţia de sebum şi micşorează porii, îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii, vindecă acneea, previne apariţia unei noi erupţii şi calmează iritaţiile pielii.

ULEIUL DE JOJOBA FACE MINUNI Masca bio antiacneică matifiantă Dermaglin este special concepută pentru tenul gras şi mixt, cu tendinţe acneice. Mineralele naturale au un efect de matifiere a tenului. Masca purifică în profunzime, absoarbe excesul de sebum, îndepărtează celulele moarte, acţionează împotriva acneei şi uniformizează culoarea pielii. Extractul de muşeţel cal-

mează roşeaţa, iar arnica are efect antiinflamator. Uleiul de jojoba se absoarbe uşor în piele, lăsând-o netedă şi catifelată. FORMULă UNICă PENTRU BăRBAţI Masca bio antiacneică pentru bărbaţi de la Dermaglin are o

formulă unică, destinată tenului cu acnee, ce întruneşte exigenţele tenului masculin. Complexul inovator purifică, hidratează şi hrăneşte pielea. Masca absoarbe secreţia în exces a glandelor sebacee şi reglează activitatea acestora. Este un puternic regenerant.

Măştile Dermaglin se găsesc în lanţul de farmacii Catena, Remedio, Alissa, Rețeta, Ecofarmacia şi pe www.edermaglin.ro.

Zahărul ucide 35 de milioane de oameni pe an

UTILE

1 3

OAMENII de ştiinţă asociază zahărul cu alcoolul şi ţigările şi susţin că, anual, acesta ucide peste 35 de milioane de oameni. Ei arată că sucroza din zahăr este foarte nocivă, fiind urmată de zaharoză, o componentă naturală rezultată din fructoză şi glucoză. Prezent nu doar în dulciuri, ci şi în alimente procesate, precum supe sau sosuri, zahărul rafinat este foarte periculos pentru organism. Fructoza din compoziţie este absorbită de ficat şi dezechilibrează funcţiile hepatice şi favorizează apariţia diabetului de tip II. Nivelul mare de zahăr din fluxul sangvin forţează pancreasul să secrete tot mai multă insulină. Însă, în timp, pancreasul oboseşte, iar hormonul secretat - insulina - nu reuşeşte să controleze cantitatea de zahăr din sânge pentru că celulele organismului devin tot mai rezistente la acţiunea lui. Prin urmare, nivelul de zahăr din sânge nu mai poate fi ţinut în frâu prin funcţiile organismului. (D.A.)

Uleiul de peşte lecuieşte astmul TERAPIE. Cercetătorii susţin că persoanele care suferă de astm se pot lecui cu ulei de peşte. În cadrul unor studii în care pacienţilor li s-a administrat ulei de peşte timp de 21 de zile s-au obţinut rezultate încurajatoare. (D.A.)

30.000 de români suferă de autism

Carnea de vită creşte imunitatea REMEDIU. Bogată în zinc, carnea de vită are proprietatea de a creşte imunitatea organismului. Deficitul de zinc duce la scăderea celulelor albe din sânge şi face organismul vulnerabil în faţa atacului viruşilor şi bacteriilor. Prin urmare, o friptură de vită pe zi asigură organismului 30% din necesarul de zinc. (D.A.)

ÎNGRIJORARE. Asociaţiile neguvernamentale susţin că aproximativ 30.000 de români suferă de autism. În lume, un copil din 150 este afectat de o tulburare din spectrul autismului, această afecţiune fiind mai frecventă decât cancerul, diabetul, SIDA sau sindromul Down. (D.A.)

PROBLEMĂ. Anumite mişcări repetate ale mâinilor pot genera sindromul tunelului carpian. Situat chiar la încheietura palmei, un nerv între două tendoane este cel care ne va da amorţeală, furnicături şi dureri dacă exagerăm cu utilizarea tastaturii computerului, cu jocurile video sau cu „butonarea“ tastaturii telefonului mobil. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David Christian Levant

Editor coordonator Andrei David Secretariat de redacţie Cristian Croitoru

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redactor-şef adjunct

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Victor Predescu Dragoş Dumitru, Cătălin Iurea

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Află ştirile de ultimă oră citind

PAG. de români suferă de diabet, principalele cauze fiind sedentarismul şi obezitatea.


250

PAG.

1 AGEND{ 4 MARțI, 7 februarie 2012

MUZIC{

Atelierul care îţi transformă povestea în teatru Până pe 10 februarie, trainerii proiectului „Scrie despre tine“ aşteaptă înscrieri pentru o nouă grupă în cadrul atelierului. Proiectul „Scrie despre tine“ a pornit în toamna anului 2009, când un actor şi o regizoare din Bucureşti (Sorin Poamă şi Vera Ion) s-au întors acasă

„Don Quijote by Ada Milea“

Club Mojo Adresă: Str. Gabroveni nr. 14

Don Quijote al Adei Milea este în mod evident un spectacol despre dragoste, dar şi despre singurătate, iluzie, prietenie, putere şi mori de vânt. Evenimentul va avea loc de la ora 20.30.

CARTE „Cartea scurtelor iubiri eterne“

Autor: Andrei Makine Editura: Polirom

Concepută ca o galerie de instantanee, volumul surprinde, în capitole de mică întindere, dar de o intensitate inegalabilă, opt momente de graţie dintr-o existenţă frământată, când manifestarea neaşteptată a iubirii preschimbă clipa în eternitate.

FILM

Hollywood Multiplex 13.30, 16.15, 19.00 Războiul Rece face în continuare ravagii în planul relaţiilor internaţionale. Serviciul Secret al Marii Britanii (SIS), cunoscut sub numele MI6, cu nume de cod „Circus“, face eforturi ca să ţină pasul cu serviciile de spionaj ale altor ţări pentru a menţine siguranţa Marii Britanii.

www.ziarulring.ro

dacă vă interesează observarea contextului în care trăiţi şi vreţi să învăţaţi să povestiţi/scrieţi despre asta, indiferent de experienţă, timiditate, frici, atelierul poate fi locul căutat. Rezultatul acestor întâlniri este câte o piesă de teatru care va fi jucată în faţa unui public. (M.E.)

n Regizorul Victor Ioan Frunză a adus la Teatrul Metropolis montarea piesei „Îngeri în America“, pentru prima dată pusă în întregime pe o scenă din România.

Am încercat să refacem chiar şi spiritul acelor vremuri prin costume, prin muzică. Am imaginat mediul sonor pornind de la un personaj care petrece mult timp ascultând radioul şi m-am gândit ca tot ce se aude să pară că vine dintr-un radio la care cineva schimbă din când în când canalele, cu toate păcăniturile şi fâşâiala specifice.“ VICTOR IOAN FRUNZĂ

Marian Eana showbiz@ziarulring.ro

Joi, 9 februarie, şi vineri, 10 februarie, bucureştenii pot vedea cele două părţi ale uneia dintre piesele care au marcat anii ‘90. Textul lui Tony Kushner a fost distins cu Premiul Tony pentru cea mai bună piesă de teatru în 1993. Scrisă pentru opt actori, fiecare interpretând mai multe roluri, piesa surprinde sfârşitul anilor ’80 în Statele Unite. Apariţia virusului HIV se suprapune cu mişcările politice şi sociale care au marcat această perioadă. Totul este redat din perspectiva unor personaje care îşi definesc identitatea sexuală şi socială. Subintitulată „O fantezie gay pe teme naţionale“, piesa a fost definită drept „un basm postindustrial despre diferenţe, tabuuri, dar mai ales despre îngerii coborâţi din mistica urbană a intoleranţei“.

Un diptic teatral Prima parte - „Sfârşitul Lumii e aproape“ - durează două ore şi jumătate şi spectatorii bucureşteni îi pot urmări pe scenă pe Virginia Mirea, George Ivaşcu, George Costin, Sorin Miron, Adrian Nicolae, Alexandru Ion, Nicoleta Hâncu şi Cristiana Răduţă-Bobic. Vineri se va juca şi partea a doua a spectacolului, „Perestroika“. Biletele pentru fiecare dintre cele două părţi costă 32,40 lei, dar pot fi achiziţionate bilete şi pentru ambele spectacole, la preţul de 48,60 lei.

PRO TV

RECOMANDARI TV

Actori: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy

după o lungă călătorie pe străzile Europei, în care au lucrat ca şi clovni pe stradă. Dacă vă place să cunoaşteţi oameni noi şi să le aflaţi poveştile, să investigaţi universul altor persoane şi să vă exploraţi propriile experienţe prin scris, interviuri, exerciţii de observaţie şi de actorie,

„Îngeri în America“, la Metropolis

„Un spion care ştia prea multe“ Regizor: Tomas Alfredson

de lei costă participarea la atelierul „Scrie despre tine“, timp de o lună, cu două şedinţe pe săptămână.

ANTENA 1

HBO

20.30 „Umbra şi întunericul“

21.00 „Un drum nou“

Locotenent-colonelul John Paterson este trimis în Africa de Est pentru a construi un pod de cale ferată. Termenul la care trebuie să predea lucrarea este unul foarte apropiat, dar nu are dubii că vor reuşi să termine lucrul la timp. Un leu începe să facă însă ravagii printre oamenii săi.

Hervé Chabalier, şeful unei agenţii de presă, descoperă că viaţa şi cariera îi sunt distruse de dependenţa de alcool şi decide să se lase de băut. Departe de tot şi mulţumită celor din jur, încearcă să depăşească momentul.

20.20 „Tornada“ Cea mai mare furtună care s-a abătut în ultimii 50 de ani asupra Oklahomei este pe cale de a se dezlănţui. Este furtuna mult aşteptată de două grupuri rivale de cercetători dornici de a-şi înscrie numele în istoria meteorologiei.

PRIMA TV

23.15 „Secrete la liceu“ Violet trăieşte şocul vieţii ei atunci când se vede obligată să-şi lase viaţa din buricul târgului pentru a se muta cu mama ei într-un cartier al oraşului, un loc în care fata descoperă cât de uriaşe pot fi diferenţele dintre şcoli.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE SERVICIU

CURSURI gratuite pentru angajaţi prin Fondul Social European: zidar; zugrav; sudor; electrician constructor; lucrător instalator în construcţii; lucrător pentru izolaţii; lucrător pentru drumuri şi căi ferate. Diplome eliberate de Ministerul Muncii. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 304, telefon: 021.31.55.553; 021.31.55.543; 0760.650.370. CALIFICĂRI: instalatori, electricieni, fochişti, constructori, Unirii. 021.326.26.06, 021.330.12.88, 0722.209.409, 0740.306.550. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii: inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar (flotă), comerciant, turism şi construcţii. Diplome de stat. Pentru şomeri, cursurile sunt gratuite sau cu reducere. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 207, telefon: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. CIDP Biotechnology, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermato-cosmetice, caută voluntari bărbaţi

www.ziarulring.ro

cu vârsta între 18 şi 40 ani cu acnee la nivelul feţei şi voluntari bărbaţi şi femei cu dermatită seboreică: mătreaţă severă, coji pe pielea capului, piele uscată pe frunte, în jurul nasului, al gurii. Evaluarea acestor produse se face sub observaţia unui medic dermatolog. Indemnizaţie foarte atractivă! Apelaţi-ne la: 0730.092.463 /0737.394.050. CURSURI bucătar, vânzător, avizate MM. Posibilitate angajare. 0 7 2 7 . 1 4 0 . 2 4 5 . www.meniurevelion.ro. CURSURI gratuite pentru şomeri prin Fondul Social European: tehnician în hotelărie (recepţioner), bucătar, barman, ospătar şi lucrător în comerţ. Diplome eliberate de Ministerul Muncii. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 304, telefon: 021.31.55.553; 021.31.55.543; 0760.650.370. www.idru.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. ŞOFER LIVRATOR PIZZA cu auto propriu (consum mic) şi pentru auto firmă. 0757.973.744. DISPECERĂ comenzi PIZZA, cunoştinţe PC şi engleza peste mediu. 0757.973.744. CĂUTĂM fete îndrăzneţe, 1830 ani cu un caracter dinamic şi

OFERT{

o doză de ambiţie şi seriozitate pentru sesiuni de videochat întrun mediu plăcut. Unirii, 60%; oferim training şi cazare gratuită. Sună acum! 0766.788.840; 0734.529.582.

ÎNCHIRIERI OFERTE GARSONIERE

GARSONIERĂ DUBLĂ, zona Cişmigiu, pe strada Ion Brezoianu (spre Sala Palatului), et. 4/4, 35 mp, vedere spre Cişmigiu, semidecomandată, complet utilată, gresie, faianţă, parchet, închidere termopane, AC; cost redus utilităţi. Preţ: 320 euro, negociabil. Contact: 0723.362.321.

CERERI DE MUNCă

VÂNZăRI GARSONIERE

DOAMNĂ 50 ani, serioasă şi responsabilă, fac menaj 3-5 zile/săptămână, 0767.751.337.

ADJUD, jud. Vrancea, garsonieră, 30 mp, et. 4, 12.000 euro, 0723.714.510.

BĂRBAT, 48 ani, serios, caut de lucru: om de serviciu, curăţenie etc., 0720.916.760.

VÂNZăRI 2 CAMERE

PRESTăRI SERVICII

MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. PERSOANĂ FIZICĂ execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursa, 0764.943.357. REPARĂM maşini spălat, frigidere, garanţie. Bucureşti, Ilfov. 0737.149.924; 0767.952.453.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru postul: l CORPORATE ACCOUNT MANAGER - Identifică şi atrage noi clienti prin oferte speciale şi pachete de servicii; menţine şi dezvoltă relaţia cu partenerii existenţi; observă piaţa şi concurenţa. Cerinte obligatorii: experienţă în domeniul vânzărilor hoteliere, bune abilităţi de comunicare şi negociere; cunoştinţe bune de limba engleză.

Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro

PARTICULAR, vând apartament 2 camere, confort 2, semidecomandat, zona Billa Titan, et. 9/10, 36 mp, bucătărie complet mobilată, utilată. Preţ 36.500 euro negociabil. Tel. 0763.655.060. VÂND apartamente 1 MaiChibrit, 2, 3 camere, construcţie 2011, finisaje la comandă, direct proprietar, preţuri avantajoase. 0723.400.879, 0768.388.882. VÂND apartament 2 camere decomandate, et. 2, cu îmbunătățiri, Piața Amzei. Tel. 0744.340.232. VÂNZăRI TERENURI

BIG Berceni - zona Mărţişor, suprafaţă 154 mp. Telefon 0749.297.112.

la 2 apariții plătite, în luna februarie a 3-a este GRATUITĂ

CUMPăRăRI 3 CAMERE

PARTICULAR cumpăr apartament, cf. 1, 3 camere, sector 4, maxim etaj 4, exclus ultimul etaj, 0741.279.997. SCHIMBURI LOCUINţE

BUCUREŞTI, schimb apartament 2 camere decomandate pentru 3- 4 camere în vilă sau bloc mic, 0725.696.705. VÂNZăRI AUTO

SOLENZA, an fabr. 2005, euro 4, 89.000 km reali, primul proprietar, cu piese schimb, 0724.770.376 (seara).

PAG.

1 5

0727.496.361, 021.450.94.86. VÂNZăRI DIVERSE

SUPORT uscare rufe cu scripeţi şi prindere în tavan. Detalii şi comenzi pe: www.uscatorrufe.ro. DEŞEURI: cablu, cupru, aluminiu, bronz, argint, acumulatoare, plumb. Asigur transport. 0723.085.147. VÂND palmier în ghiveci, deosebit de frumos, 500 lei, 0726.721.643. VÂND haine de blană de vulpe, astrahan, marmotă, 021.230.50.82. DIVERSE

CUMPăRăRI AUTO

ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. AUTOTURISME nefuncţionale+accidentate (Rabla+dezmembrat). Radiere+transport. (Numai Bucureşti+Ilfov). 0767.903.318. CUMPăRăRI DIVERSE

DOAMNĂ cumpăr pictură românească şi străină, porţelanuri, argintărie, obiecte de bronz şi antimoniu, mic mobilier etc. 021.411.30.48; 0721.491.271. CUMPĂR antichităţi, tablouri, mobilă, ceasuri, argintărie, televizoare, sabie Toledo, cărţi, covoare, magnetofoane, bibelouri,

ÎNCHIRIEZ atelier Al/PVC, utilat, zi/săptămână/lună. Tel.: 0721.267.447. FACI nuntă şi nu ai muzică? DJ şi solist vocal (negative). Sună la 0744.350.679. BUCUREŞTI, Dr. Taberei, Favorit, pensionară ofer cameră mobilată, gratuit, unei intelectuale, pentru mici servicii, 0752.598.862. CÂNTĂREŢ de muzică populară, petrecere, dans, cu apariţii la TV cântă la petreceri private, 0728.499.504. MEDITAţII

MEDITEZ cu multă răbdare matematică IV-VIII. Rezultate deosebite. 021.310.94.97.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIA PRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Stirbei Voda 119, ap 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Sos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10 - 22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13

MAXIM Bld Carol nr. 35 sector 2, tel: 021.311.10.96

START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00

TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16

TERRA TRADE Calea Vitan Nr.223,bl.3,sc.2,parter, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6 bl. 67A, tel.: 0723.780.846

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44

MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10 sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359

COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22

ROMANIA PRESS Bdul. Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1 COCKTAIL 6

Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere.“ ROBERT BRASILLACH

MARțI, 7 februarie 2012

HOROSCOP

Angelina Jolie, MOTIVUL DESPăRţIRII cuplului Paradis-Depp n Zvonurile cu privire la o posibilă despărţire a Vanessei Paradis de Johnny Depp continuă să apară pe primele pagini ale tabloidelor de peste Ocean. De data aceasta, se speculează că motivul separării celor doi ar fi... Angelina Jolie. Iris Păun

O FEMEIE din Marea Britanie a rămas şocată după ce bărbatul care a violat-o a vrut să o adauge în lista de prieteni din cadrul platformei de socializare Facebook. Cu toate că gestul bărbatului i-a stârnit cele mai urâte sentimente, Emily McCombs a decis să ia legătura cu violatorul. Cei doi au discutat printr-o serie de mesaje şi chiar la telefon, femeia explicând că dorea să afle răspunsuri la întrebări care o chinuiau de multă vreme. Bărbatul s-a oferit să o ajute „în orice mod posibil“, ba mai mult, i-a dat şi câteva sfaturi. „Ai grijă de fetele tale. Iubeşte-le în aşa fel încât să se simtă preţuite. Şi învaţă-ţi fiul că nu înseamnă nu“. Din câte se pare, convorbirea nu tocmai plăcută a ajutat-o destul de mult pe Emily. „M-a ajutat mai mult să trec peste episod decât mii de ore de discuţii pe care le-am avut cu psihologi“. (I.P.)

BANCUL ZILEI Un preot se adresează unei prostituate, pe stradă: - Ştii că eşti pe un drum greşit? - Ştiu! Nu trece mai nimeni pe-aici!

Surse citate de publicaţia online showbizspy.com susţin că interpreta hitului „Joe le Taxi“ crede cu tărie că partenerul ei de viaţă ar fi înşelat-o cu Angelina Jolie în timpul filmărilor pentru pelicula „The Tourist“. „Nu este o coincidenţă faptul că relaţia dintre Vanessa şi Johnny a început să meargă prost din momentul în care el a început să lucreze cu Angelina. Vanessa este ferm convinsă că iubitul ei a întreţinut relaţii sexuale cu partenera lui Brad Pitt.“ Aceeaşi sursă a mărturisit că actriţa franceză nu a fost de acord, din start, ca actorul american să lucreze cu Jolie. „Se simţea ameninţată, gândindu-se că va avea aceeaşi soartă ca Jennifer Aniston. Dacă Angelina l-a furat pe Brad din braţele lui Aniston, de ce nu ar fi făcut acelaşi lucru şi cu Depp?!“. În prezent, informaţiile nu au fost comentate în nici un fel de nici una dintre părţi.

Sudoku

1962: Statele Unite au impus embargo Cubei, excepţie făcând alimentele şi medicamentele. 1979: Moare Josef Mengele (foto), criminal nazist supranumit „Îngerul morţii“ din cauza experimentelor inumane de la Auschwitz (n. 1911).

Pentru nativii din Leu este o zi favorabilă dezvoltării unor relaţii de parteneriat cu persoane din afara ţării. 6Sănătate 6Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Financiar, stau foarte bine nativii din Fecioară. Însă astăzi este posibil să devină mai agitaţi decât de obicei. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Se pare că nici o replică spirituală nu le mai poate salva de critica şefilor, care se declară total nemulţumiţi de prestaţia acestora la locul de muncă. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

SCORPION Nativii acestei zodii vor avea parte de recunoaşterea şi aprecierea celor din jur. Persoana iubită le va fi alături în orice ar întreprinde. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

4

1992: În baza Tratatului de la Maastricht s-a constituit Uniunea Europeană.

www.ziarulring.ro

3

9

5

7 6 1 8 9 4 2 3 5 9 2 5 6 1 3 7 4 8

3

3 8 4 5 7 2 1 9 6 8 7 2 9 5 6 4 1 3

5 1 7 2 6 9 3 8 4 6 9 3 1 4 8 5 2 7

8

8

6

8

Tot ce şi-au propus au reuşit, iar săptămâna care urmează va reprezenta pentru Capricorni o încununare a efortului depus. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

1 1

7 6

CAPRICORN

2

4

Rezolvarea din nr. trecut

2 4 8 7 3 5 9 6 1

Este posibil ca Săgetătorii să primească un cadou pe care l-au aşteptat cu înflăcărare. Sunt mari şanse să îşi schimbe locul de muncă. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

5

4 5 9 3 8 1 6 7 2

GEMENI

LEU

1

1 3 6 4 2 7 8 5 9

În plan sentimental, lucrurile stau mai bine decât săptămâna precedentă, conflictele cu partenerul de viaţă se răresc şi armonia se restabileşte. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC

7 februarie 2012 Soarele răsare la 7.28 şi apune la 17.32

1935: Este lansat pe piaţă Monopoly, cel mai cumpărat joc în America.

TAUR

În urma multiplelor atenţionări din partea superiorilor, Racii îşi dau în sfârşit silinţa să-şi facă datoria aşa cum trebuie, cu simţ de răspundere şi maturitate. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

A dezminţit indirect speculaţiile Într-un interviu acordat postului de radio Europe 1, în urmă cu două săptămâni, actriţa franceză a ironizat zvonurile privind despărţirea sa de Johnny Depp. „Imediat ce mănânc trei boabe, sunt însărcinată... Imediat ce vizitez un oraş, cumpăr o casă... Iarna, mă despart de iubit, vara, mă căsătoresc... De 15 ani mă căsătoresc în fiecare an!“.

Calendar

În dragoste e posibil să apară ceva discuţii legate de planul financiar şi discuţii mai vechi care au rămas fără răspuns. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Deşi aud în stânga şi în dreapta cum se distrează colegii lor, pe Gemeni nu prea pare să îi intereseze acest aspect momentan. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

magazin@ziarulring.ro

INSOLIT! I-a cerut prietenia pe Facebook după ce a violat-o

BERBEC

VĂRSĂTOR 5

9

6 2

5

PEŞTI

5 4

7

Vor întâmpina dificultăţi deosebite în rezolvarea problemelor financiare. Însă marea problemă va fi stresul acumulat în urma lor. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

6

Toate planurile şi proiectele vor fi finalizate în timp util. Astrele sunt favorabile şi călătoriilor în interes de afaceri. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

RING - 7 Februarie  

Ziarul Ring, nr.947

Advertisement