Page 1

PUBLICITATE

Vremea azi... Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla moderat.

min. -17C / max. -8C presiune atmosferică 777 mmHG

GRATUIT

Luni, 30 ianuarie 2012

NR. 941

Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

16 pagini

Stegarul din Piața Universității:

„CINE Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

SUNT EU? UN VOT!“

POVESTEA „VăRULUI“ NEşTIUT al maestrului Florin Piersic: PICTOR şI TAXIMETRIST pe străzile Bucureştiului

PAG.

0 2

PAG.

1 0

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


16

0 EVENIMENT 2 LUNI, 30 ianuarie 2012

zile au trecut de la începutul protestelor în Capitală şi celelalte oraşe ale ţării.

Povestea stegarului de la

Universitate. „Cine sunt eu?

AMENZI PENTRU NECURĂŢAREA ZĂPEZII. Poliţia Locală a Sectorului 1 a demarat o amplă acţiune de control a agenţilor economici şi a asociaţiilor de proprietari care nu-şi curăţă imobilele de ţurţuri sau care nu îndepărtează zăpada de pe trotuar. Nerespectarea obligaţiilor este sancţionată cu amenzi cuprinse între 200 şi 500 lei pentru persoanele fizice şi cu amenzi de la 500 la 2.000 lei pentru persoanele juridice.

UN VOT!“ n A devenit, încă din primele zile, un simbol al protestului din Piaţa Universităţii. Toată lumea l-a văzut căţărat zilnic pe o arcadă a clădirii Universităţii fluturând, ore în şir, un steag al României. „ring“ a aflat direct de la „stegar“ ce îl face să fie atât de rezistent chiar şi la viscol şi ger şi ce îşi doreşte să obţină prin gestul său.

DISTRIGAZ SUD REŢELE.

Societatea întrerupe azi alimentarea cu gaze clienţilor de pe Ghiocei, Tunari, Fecioarei, Fierari, Tăciunelui, Glucozei, Lăcătuşului, Amidonului, Triteni, Maiorului, Caroteni, Vrâncioaia, Olteţului, Pepelea, Dâmbovicioara şi Glodeni.

Bogdan Cotigă bogdan.cotiga@ziarulring.ro

AMBULANŢA SOCIALĂ. Până la îmbunătăţirea condiţiilor meteo, pentru a evita ieşirea din casă, persoanele vârstnice şi nedeplasabile din sectorul 1 pot apela la Ambulanţa Socială şi Poliţia Locală pentru cumpărături şi asistenţă medicală de bază. Persoanele care se încadrează în aceste categorii pot suna în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 7.00 şi 19.00, la nr. de tel. 021/9644 (Ambulanţa Socială) sau la nr. de tel. 021/9540 (Poliţia Locală Sector 1).

Întrebarea zilei

www.ziarulring.ro

În primele zile ale protestului din Piaţa Universităţii, „stegarul“ a fluturat un drapel naţional pe care scria „Respect“. El s-a urcat pe una dintre arcadele clădirii Universităţii şi a stat acolo zi de zi pentru mai multe ore. Zilele trecute l-am găsit la datorie, pe un chioşc de ziare. L-am rugat să coboare puţin să stăm de vorbă. Folosindu-se de un gard al jandarmeriei pe post de scară, „stegarul“ a coborât să ne vorbească despre el.

Cine sunteţi? Un vot! Cu ce vă ocupaţi? Sunt absolvent de matematică şi lucrez. Mai multe detalii strică. Şi după ce terminaţi programul de muncă veniţi aici? Da, în fiecare seară! Cum rezistaţi atâtea ore în ger? Orice om din ţara asta poate sta în orice condiţii dacă simte că are ceva de spus.

„Vinovaţi sunt intelectualii care l-au girat pe Băsescu“ Vi se pare că acest gest al dumneavoastră, împreună cu al celorlalţi, va duce la rezultatul aşteptat de toţi cei din Piaţă? Cu siguranţă. Rezultatul deja există. El nu este materializat într-o schimbare, dar aceasta va veni şi va fi una importantă. Este şi motivul pentru care se produce mai greu. Mai

întâi s-a produs schimbarea în conştiinţă, adică oamenii au căpătat curaj să se exprime liber. După aceasta va urma votul şi acolo se va vedea şi schimbarea practică.

neagră perioadă politică. Cred că cei care ne conduc acum sunt mai imorali decât fanarioţii. Cred că nici aceia nu au jefuit ţara cum au făcut-o şobolanii portocalii.

Ce îi face pe politicienii de la putere să fie indiferenţi la protestele oamenilor? Ce îi face să fie autişti poate vreţi să spuneţi. Nu au inimă. Este cea mai

Ei sunt de vină? Pedeliştii sunt nişte morţi-vii la fel ca şi Băsescu. Dar nu sunt ei de vină, ci intelectualii de genul Pleşu, Liiceanu, Patapievici, Macovei – justi ţiara lu’ peşte prăjit, care l-au girat pe Băsescu. Nu au vrut să admită că au greşit. Când vor lăsa la o parte orgoliul şi vor spune că şi-au dat seama că Băsescu este un mincinos, atunci românii se vor alinia în spatele lor şi se va produce schimbarea. Până atunci, soluţia este această revoluţie e inimii, a moralităţii care se face aşa în stradă.

Fenomenul Piaţa Universităţii, în toată ţara De mai bine de două săptămâni, zeci de mii de români au protestat zilnic în peste 60 de oraşe ale ţării pentru demisia Guvernului Boc şi a preşedintelui Băsescu. Indiferent că afară a fost viscol sau ger de -15 grade Celsius, oamenii şi-au strigat nemulţumirile în speranţa că, din onoare, puterea va ceda. Ei sunt decişi să continue protestele în fiecare zi, convinşi fiind că mesajul lor va aduce schimbarea aşteptată.

Bătăile jandarmilor, în colimatorul Amnesty International

„Puşca şi cureaua lată“, în viziunea ambasadorului SUA

PRESTIGIOASA organizaţie Amnesty International cere ministrului de interne, şefului jandarmeriei şi procurorului general al României o „investigaţie eficientă“ privind intervenţia jandarmilor în Piaţa Universităţii, se arată într-un comunicat al organizaţiei, citat de HotNews.ro. Printre altele, în cazurile exemplificate este citat şi cel al tânărului cu piciorul fracturat, prezentat în „ring“. Organizaţia cere procurorului general „investigaţii prompte, independente, minuţioase şi eficiente“, iar autorităţilor române să se asigure că forţele de ordine respectă drepturile omului. (Ch.L.)

„SIMPLUL fapt că oamenii îşi pot exercita dreptul dat de Dumnezeu de a avea păreri diferite fără a se teme că vor fi împuşcaţi de pe acoperişuri este un semn al progresului. (...) Dacă aveţi îndoieli în această privinţă, întrebaţi-i pe cetăţenii Siriei ce părere au“, a spus, printre altele, despre protestele din România, ambasadorul SUA la București, Mark H. Gitenstein, în cadrul galei „Personalităţile Anului 2011“ organizată de publicaţia „Nine O’Clock“. (Ch.L.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 182,80 lei

4,33 lei

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în creştere. MDL

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,30 5,18 3,59 3,30 2,21 0,27

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

Sper ca UDMR să se ţină de această alternativă şi să aibă în vedere un protocol pentru realizarea alegerilor anticipate din punct de vedere constituţional, adică să se realizeze toate mecanismele parlamentare care să garanteze organizarea alegerilor anticipate într-un termen foarte scurt.“ EUGEN NICOLĂESCU, DEPUTAT PNL

www.ziarulring.ro

Băsescu vrea hackeri români în securitatea cibernetică Înainte de a pleca la Bruxelles pentru a participa la Consiliul European informal şi la o dezbatere cu secretarul general al NATO, preşedintele României a expus, ieri, principalele teme care vor fi abordate. În afara discuţiilor despre scutul antirachetă şi retragerea trupelor din Afganistan, Traian Băsescu a afirmat că România s-ar putea implica în conceptul de Smart Defence cu ajutorul hackerilor. „România ar putea fi un contributor important în conceptul de Smart Defence.

PAG.

0 3

PUBLICITATE

Avem atâţia hackeri talentaţi care ar putea fi folosiţi pozitiv, fie că vorbim despre sisteme civile sau militare“, a declarat Băsescu. Mai mult, acesta a susţinut că una dintre temele principale va fi „criza din zona euro“ care ar putea afecta foarte grav România. „Dacă zona euro intră în recesiune, aşa cum se prognozează de analişti, în a doua parte a lui 2012, România va fi în dificultate, creşterea economică va fi frânată“, a apreciat preşedintele. (V.M.)

Ministrul Borbely nu exclude

VARIANTA ANTICIPATELOR

PUBLICITATE

n Vicepreşedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, ieri, că Uniunea va analiza, săptămâna viitoare, varianta alegerilor anticipate. La doar câteva ore după, liderul formaţiunii a anunţat însă că declaraţiile lui Borbely au fost făcute doar în nume propriu. Alexandru Manea alexandru.manea@ziarulring.ro

Laszlo Borbely, vicepreşedintele politic al UDMR şi, totodată, ministrul mediului, a anunţat, ieri, că Uniunea urmează să analizeze, săptămâna aceasta, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate. Totodată, el a mai adăugat că această procedură ar mai „linişti vocea străzii“. Totuşi, la doar câteva ore de la anunţul lui Borbely, preşedintele UDMR,

Kelemen Hunor, spune că declaraţia vicepreşedintelui Uniunii despre alegerile anticipate a fost personală. Totodată, el a menţionat că o eventuală decizie privind alegerile anticipate ar putea fi luată de UDMR numai după discuţii în cadrul coaliţiei.

gerile anticipate ar putea avea loc în maximum 60 de zile dacă în parlament s-ar semna un protocol pentru organizarea lor. Totodată, deputatul PNL a spus că declaraţiile lui Laszlo Bor-

Ar putea fi organizate în două luni Tot ieri, Eugen Nicolăescu, deputat PNL, a declarat că ale-

Traficul rutier, reluat pe Autostrada Soarelui S-A RELUAT, ieri, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule pe Autostrada Soarelui. Întrucât pe mai multe porţiuni partea carosabilă este acoperită cu zăpadă bătătorită şi gheaţă, conform prevederilor legale, viteza de deplasare nu poate depăşi 50 km/h. (A.M.)

bely, referitoare la oportunitatea alegerilor parlamentare anticipate, înseamnă „conştientizarea riscurilor pe care le are România dacă va mai continua cu acest guvern“.

Nu ne temem de alegerile anticipate, sunt convins în capacitatea de organizare a UDMR în acest sens. (…) În opinia mea, s-ar mai linişti vocea străzii, în acelaşi timp am ajunge la un consens şi cu opoziţia, reprezentanţii lor fiind cei care au lansat ideea alegerilor anticipate.“

Reţea de traficanţi de droguri, destructurată TREI TINERI piteşteni suspectaţi că au procurat importante cantităţi de droguri din Spania şi le-au comercializat mai multor persoane din judeţul Argeş au fost arestaţi preventiv. Unul dintre cei trei a fost prins de poliţişti în flagrant, în timp ce vindea ciuperci halucinogene de mare risc şi canabis. (A.M.)

www.ziarulring.ro


68%

PAG.

0 BUCURE:TI 4 LUNI, 30 ianuarie 2012

PE SCURT Au confiscat 2.000 de produse POLIţIşTII bucureşteni au confiscat din locuinţa unui bărbat peste 2.000 de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, produse cosmetice şi parfumuri ce purtau însemnul unor mărci consacrate, fără a avea acordul titularilor de marcă. Valoarea estimată a acestor produse este de aproximativ 40.000 de euro, iar prejudiciul adus statului este de aproximativ 70.000 de lei. (A.M.)

Un nou liceu francez

Creştere mică a parcului auto NUMăRUL autoturismelor din parcul auto naţional a crescut, anul trecut, cu 15.661 de maşini, reprezentând un plus de doar 0,36% faţă de anul precedent, ajungând la 4,323 milioane de unităţi. Cele mai multe maşini se află în Bucureşti, respectiv 901.000 de unităţi, Capitala fiind urmată de judeţele Timiş, cu 165.900 de maşini, Cluj - 163.800 şi Prahova - 158.000. (A.M.)

ÎNCEPÂND din această săptămână va fi construit un nou liceu francez în Bucureşti. Acesta va avea o capacitate de 1.200 de elevi, de la grădiniţă până la clasa a XII-a. Inaugurarea lucrărilor va avea loc astăzi, la 11.30, la eveniment participând, printre alţii, ambasadorul Franţei, Henri Paul, şi ministrul educaţiei, Daniel Funeriu. (A.M.)

169 de oameni, cazaţi în centrele DGASMB DIRECţIA Generală de Asistenţă Socială a cazat în centrele sale, sâmbătă noapte, când s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din această iarnă, 169 de persoane fără adopost. Totodată, cei nevoiaşi au beneficiat de igienizare, îngrijiri şi mâncare caldă. (A.M.)

din totalul apelurilor primite la Ambulanţa Bucureşti sâmbătă noapte au constituit urgenţe.

Gerul a pus pe jar Salvarea. În cinci zile,

5.000 DE SOLICITăRI n România a îngheţat, la propriu, în ultimele cinci zile. Peste 20 de oameni au fost ucişi de ger în toată ţara, iar Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a fost luat cu asalt. Pentru a face faţă frigului năprasnic, specialiştii ne învaţă ce alimente trebuie să mâncăm. Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.ro

Numai sâmbătă noapte 452 de oameni au sunat la 112, iar 286 dintre aceştia aveau nevoie urgentă de ajutor medical. „În ultimele cinci zile, pe fondul condiţiilor meteo, am avut peste 5.000 de solicitări, peste 900 de apeluri venind din zona Ilfov, unde circulaţia a fost complet bulversată de viscol“, ne-a declarat dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. 89 de persoane fără adăpost au cerut ajutor „În noaptea de sâmbătă spre duminică, cei mai mulţi pacienţi au acuzat colici biliare sau abdominale, infarct, lipotimii şi crize reumatismale accentuate de frig. Am avut şi patru cazuri de persoane căzute pe stradă, însă accidentele s-au produs pe fondul consu-

Ce să facem pe ger

-26,6 grade Celsius este temperatura înregistrată ieridimineaţă la Întorsura Buzăului. mului de alcool. Gheaţa a făcut şi ea victime. Într-o singură noapte am avut 14 solicitări pentru fracturi sau traumatisme produse prin cădere şi

am transportat la adăposturi 89 de persoane care trăiesc pe stradă“, explică dr. Grasu. Alimente care ne păzesc de frig Un aliment ce stimulează circulaţia sangvină şi ne ajută să luptăm cu gerul este ghimbirul. De asemenea, citricele au proprietatea de a creşte imunitatea orga-nismului şi previn apariţia răcelilor şi infec-

l evitaţi deplasările în spaţii deschise l evitaţi expunerea la frig l purtaţi încălţăminte şi îmbrăcăminte adecvată l nu lăsaţi copiii să aştepte în autoturisme l încălziţi corespunzător locuinţa

ţiilor. Şi polenul ne ajută să trecem cu bine peste vremea rece. Bogat în minerale, proteine şi vitamine, acesta ne creşte rezistenţa. În plus, tradiţionala supă, de legume sau de pui, constituie un remediu antiger. Şi, nu în ultimul rând, magneziul din ciocolata neagră ne

creşte tonusul, iar usturoiul, acest antibiotic natural, ne fereşte de viruşi.

Ce ne aşteaptă Până pe 3 februarie, în Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania şi Maramureş, vremea va fi geroasă, mai ales în cursul nopţii şi al dimineţii, astfel încât temperaturile minime se vor încadra, pe arii extinse, între -25 şi -15 grade Celsius, iar maximele diurne vor fi tot negative.

485.000 de euro pentru EXPERTIZă ECONOMICă la Poşta Română Ministerul Comunicaţiilor va deschide, astăzi, ofertele pentru licitaţia privind serviciile de expertiză economică, tehnică şi juridică în vederea atragerii unui investitor strategic minoritar la Poşta Română, contractul fiind estimat la 485.000 de euro. La începutul lunii octombrie 2011, guvernul a aprobat un memorandum cu privire la privatizarea

www.ziarulring.ro

Poştei Române prin majorare de capital social, cu un investitor strategic. Potrivit actului, statul va păstra pachetul majoritar de acţiuni la Poşta Română, dar şi-ar putea reduce participaţia până la 51% din titluri. În acelaşi timp, Fondul Proprietatea şi-ar putea reduce cota de participare la Poşta Română la 15% dacă nu va

participa la majorarea capitalului. Potrivit datelor ministerului, reprezentanţi ai operatorilor naţionali poştali din Austria, Belgia, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia şi-au manifestat interesul pentru intrarea în acţionariatul Poştei Române. În 2010, Poşta Română a avut pierderi de 29 milioane de euro. (A.M.)


0,5

BUCURE:TI Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

euro este preţul unei călătorii cu metroul plătite prin SMS.

PAG.

0 5

De azi POţI PLăTI călătoria cu metroul PRIN SMS n Metrorex introduce un sistem ce permite plata călătoriilor prin SMS. De astăzi, clienţii Orange România vor putea cumpăra bilete la metrou prin transmiterea de mesaje scrise la numărul 1700. Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

Călătoriile cu metroul pot fi achitate şi prin intermediul unui SMS, în urma unui parteneriat între Metrorex şi Orange România. Deocamdată, doar clienţii din respectiva reţea de telefonie mobilă pot să-şi achiziţioneze bilete transmiţând un SMS la numărul 1700. Preţul unei călătorii este de 0,5 euro. Mai mult, bucureştenii pot opta pentru achiziţionarea a două sau 10 călătorii trimiţând SMS cu textul 2C sau 10C la numărul scurt 1700. Două călătorii costă 0,9 euro, iar 10 călătorii - 2,2 euro. Adiţional, biletele la metrou pot fi achiziţionate şi prin SMS la numărul 7477. PUBLICITATE

Cum se procedează Pentru a avea acces în staţie, după achitarea călătoriei, bucureştenii vor apela, gratuit, numărul 1700 şi vor apropia receptorul telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor ce va fi interpretat de validatorul respectiv, stabilind în timp real dacă în contul clientului există călătorii valide şi permiţând accesul pe peron. De asemenea, cei care vor dori să afle informaţii despre numă-

rul călătoriilor rămase şi despre perioada de validitate vor putea trimite gratuit un mesaj scris cu textul „INFO” la 1700 şi vor primi SMS cu informaţiile solicitate. Disponibil în şapte staţii Sistemul ce permite plata călătoriilor prin intermediul SMS-ului este disponibil, momentan, doar în şapte staţii de metrou. Este vorba despre staţiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozăveşti şi Politehnica.

Abonamentele vor putea fi cumpărate la fel Reprezentanţii operatorului de telefonie mobilă care, împreună cu Metrorex, a implementat acest sistem susţin că, în viitor, serviciul de plată prin folosirea numărului scurt 1700 va fi extins. Astfel, şi abonamentele lunare vor putea fi plătite prin mesaje scrise.

Şi parcarea va putea fi plătită cu mobilul Municipalitatea va implementa, în scurt timp, un sistem prin care şoferii bucureşteni vor putea să plătească taxa în parcările publice prin simpla trimitere a unui SMS. Începând cu 1 februarie, şoferii vor putea achita prin SMS taxa în parcarea publică din faţa Ateneului Român. Tot ce trebuie să facă este să trimită un SMS cu numărul de înmatriculare al maşinii la numărul scurt 7577 - doar în reţeaua Orange, preţul unei ore de parcare fiind de 0,40 de euro, fără TVA. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1.200

PAG.

0 SOCIAL 6 LUNI, 30 ianuarie 2012

PE SCURT 20.000 de persoane, fără electricitate

de mineri au participat la Roșia Montană la un protest la care au cerut locuri de muncă.

Sute de şoferi, amendaţi în patru ore Poliţia Rutieră a organizat, sâmbătă, mai multe acţiuni de depistare a şoferilor care nu respectă regulile de circulaţie. În doar patru ore, prin filtrele organizate pe DN1, Autostrada A1 şi DN7, autorităţile au depistat peste 300 de conducători auto care nu respectau prevederile legale. În timpul acţiunii, au fost controlate 526 de autovehicule, s-au aplicat 306 sancţiuni

contravenţionale, dintre care, cele mai multe, 184, au fost pentru viteză, iar 21 pentru defecţiuni tehnice, şi au fost reţinute 11 certificate de înmatriculare şi nouă permise de conducere. Potrivit Poliţiei Române, de la începutul anului s-au produs, în total, 459 de accidente grave, soldate cu decesul a 93 de persoane şi cu rănirea a 431. (A.M.)

MITING ÎMPOTRIVA AVARIE. Zece localităţi din sudul judeţului Argeş nu au electricitate de şase zile, după ce rafalele de vânt şi viscolul puternic au distrus reţelele de medie tensiune. Astfel, fenomenele meteorologice au afectat peste 20.000 de persoane. Autorităţile estimează că vor remedia situaţia în cursul acestei săptămâni. (A.M.)

LOCURILOR DE MUNCă

Ţigări confiscate la frontiera ucraineană INFRACŢIUNE. Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit, sâmbătă, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete voluminoase care conţineau baxuri cu 23.380 de pachete cu ţigări de contrabandă de diferite mărci ucrainene. Întreaga cantitate a fost confiscată, iar poliţiştii fac cercetări pentru depistarea persoanelor implicate. (A.M.)

A murit de la un incendiu declanşat de sobă TRAGEDIE. O femeie în vârstă de 76 de ani dintr-o comună suceveană a murit, ieri-dimineaţă, într-un incendiu care i-a cuprins locuinţa, după ce o serie de materiale combustibile depozitate lângă sobă au luat foc. Pompierii s-au luptat aproximativ trei ore pentru stingerea focului. (A.M.)

n Unii cer locuri de muncă, alţii cer să nu se întâmple nimic. Aşa se face că liderii confederaţiei sindicale Cartel Alfa au eşuat complet în tentativa lor, de săptămâna trecută, de a se transforma într-un agent de comunicare într-o campanie care vizează blocarea unui proiect industrial – adică exact ceea ce nu ar trebui să facă sindicaliştii. Constantin Valentin eveniment@ziarulring.ro

Aproximativ 200 de persoane au cerut, sâmbătă, la Bucureşti, oprirea proiectului minier de la Roşia Montană,

“Vom intra în Cartea Recordurilor“ În prezent, există o presiune socială foarte mare asupra guvernului pentru a crea locuri de muncă sau a contribui la crearea acestora, iar protestele din ultimele două săptămâni sunt relevante din acest punct de vedere. Într-un interviu, analistul financiar Ionel Blănculescu a afirmat că este o „ruşine“ ca România să împrumute bani de la instituţiile internaţionale de credit, în condiţiile în care are resurse şi ţine blocate marile proiecte de investiţii. „Cred că vom intra în Cartea Recordurilor ca un sindicat să boicoteze crearea de locuri de muncă şi să boicoteze un proiect mare de investiţii în România“, a declarat Blănculescu.

ŞAPTE TINERI, răniţi într-un scandal la Iaşi

Sâmbătă noaptea, şapte persoane din Iaşi au ajuns la spital, în urma unui scandal iscat într-un club. În jurul orei 2.00, între mai mulţi tineri a izbucnit un conflict. În scurt timp, acesta a degenerat, participanţii folosind cuţite, spray-uri lacrimogene şi un pistol cu bile. Potrivit primelor cercetări ale poliţiştilor, scandalul ar fi început după ce Ion

www.ziarulring.ro

din judeţul Alba, în condiţiile în care Cartel Alfa, unul dintre organizatori, anunţase prezenţa a cel puţin 5.000 de persoane. În acelaşi timp, în piaţa din localitatea Roşia

Montană, peste 1.000 de mineri cereau să muncească. Miza este proiectul de exploatare a aurului şi argintului propus de compania Roşia Montană Gold Corporation, în care statul român este acţionar cu o participaţie de 19%. Proiectul va duce la înfiinţarea

Hârtopanu, cunoscut ca membru al unui clan interlop ieşean, i-ar fi făcut avansuri unei tinere, care l-a refuzat. Ulterior, acesta a scos un cuţit, cu care l-a atacat pe prietenul fetei. De asemenea, o altă persoană aflată în club a scos un pistol cu bile de cauciuc şi a tras două focuri, fiind rănite două persoane. În timpul incidentului au

fost răniţi şi patru agenţi de pază ai clubului, care au intervenit pentru a calma spiritele. Pentru restabilirea ordinii în clubul ieşean a fost necesară intervenţia mai multor echipaje de poliţie. Autorităţile au început deja cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi port ilegal de arme albe. (A.M.)

a 3.600 de locuri de muncă în minerit şi în domeniile conexe, pe termen lung. Cartel Alfa, avocatul ONG-urilor radicale În mod paradoxal, liderii Cartel Alfa s-au aliat cu organizaţiile ecologiste radicale împotriva acestui proiect, implicit împotriva sindicatelor şi populaţiei din zona de impact a proiectului. Situaţia este cu atât mai stranie cu cât Confederaţia Cartel Alfa cuprinde sindicate ale minerilor şi din industriile metalurgică şi chimică – primele interesate de relansarea industriei miniere.


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

19

ani de carieră în showbiz are Dan Negru: a debutat în 1993 la radio, doi ani mai târziu a ajuns la TVR Timişoara, apoi a lucrat la TVR1, Antena 1, iar de câţiva ani colaborează şi cu televiziunile de peste Prut.

PAG.

0 7

Dan Negru, despre eşecul Eurovision: Câştigătorii rămân adesea în anonimat n Realizatorul Antenei 1 are o explicaţie pentru insuccesul unor evenimente muzicale care altădată creau isterie în rândul publicului şi erau adevărate rampe de lansare pentru artişti: câştigătorilor de acum le este foarte greu să „confirme“ aşteptările admiratorilor. Cristina Andrei cristina.andrei@ziarulring.ro

Implicat la rândul lui în showbiz, Dan Negru (40 ani) prevede un viitor sumbru concursurilor TV, festivalurilor şi competiţiilor internaţionale care se bazează pe promovarea talentelor. Prezentatorul consideră că, treptat, talent-show-urile muzicale vor dispărea, în ciuda faptului că la nivel internaţional se fac încercări disperate de redresare a acestei pieţe altădată profitabile. Excursia în spaţiu, premiu de resuscitare Mai mult, Dan Negru este neîncrezător în viitorul talent-show-urilor muzicale în România, cu toate că formatele TV de acest gen sunt promovate în ţara noastră de abia de anul trecut. „La ora actuală, pe piaţa TV mon-

dială se caută soluţii puternice de redresare, pentru că, pentru concursurile muzicale, 2011 a fost un an fatidic. Postul M6, în Europa, şi Fox, în America, au înregistrat pierderi foarte mari. Şi Simon Cowell, inventatorul «X Factor», a recunoscut că anul trecut lucrurile au mers cât se poate de prost pentru talent-show-urile muzicale. Britanicul se chinuieşte acum să găsescă soluţii pentru un alt tip de emisiune, «Got Talent», iar premiul pe care-l pune acum la bătaie este o excursie în spaţiu, Virgin Galactic fiind sponsor al show-ului din Anglia“, a declarat, pentru „ring“, Dan Negru. „Publicul te doreşte sau nu“ Din punctul de vedere al realizatorului TV, problema acestor show-uri este „con-

Record: 10 ani consecutiv, lider de revelion A prezentat numeroase festivaluri, printre care Mamaia, Eurovision, Callatis, dar şi show-uri TV de succes ca „Academia vedetelor“, „Batem palma“, „Ziua Judecăţii“, „Ciao Darwin“, „Secret Talent“, „Jocuri la Saint-Tropez“ şi, printre formatele mai noi, „Te pui cu blondele“ şi „Plasa de stele“. Timp de 10 ani consecutiv, programele de revelion prezentate de Dan Negru la Antena 1 au fost lider de piaţă, reuşind să stabilească astfel un record greu de egalat în România. Anul trecut, Dan a publicat şi o carte - „Amintiri în alb şi negru“, unde şi-a aşternut amintiri trăite de-a lungul carierei lui în televiziune.

Mă uit la Eurovision din pur interes profesional, televiziunile organizatoare, publice toate, fac o mare risipă financiară pentru finală, e o baie financiară acolo care merită urmărită. Muzica nu mă mai interesează şi nici nu-mi place.“ DAN NEGRU (2010) firmarea de după“ a artiştilor care câştigă, lucru care de multe ori nu se mai întâmplă. „Am prezentat ani de zile toate concursurile posibile din ţară, de la Festivalul Callatis la Festivalul Mamaia. Problema cu aceste festivaluri şi talent-show-uri muzicale este că pentru artiştii care câştigă nu există întotdeauna confirmarea de după.

Adică le-au dat premii în bani, le-au dat premiu o maşină, dar după aceea ce fac aceştia? Un artist nu poate fi impus cu forţa. Publicul te vede şi te doreşte sau nu“, spune realizatorul TV. Festivalurile, îngropate de... câştigători „Festivalul Mamaia a murit pentru că nu s-a mai auzit nimic de câştigători. Poate nici publicul român nu mai are acelaşi interes pentru festivalurile naţionale cum avea pe vremuri. Acum se în-

8

ani au rulat cu succes la televiziunile britanice şi americane concursurile muzicale, însă anul trecut audienţele au fost îngrijorător de mici, susţine Dan Negru.

tâmplă şi cu Eurovisionul... Reprezentanţii televiziunii publice au ales să retragă România din competiţie pe motiv de criză financiară, argumentând că ţara noastră nu va câştiga niciodată concursul. Încă un concurs care nu se mai face…“, a adăugat Dan Negru pentru „ring“.

Pariază pe tenis Împătimit al tenisului, Dan Negru a urmărit cu mare plăcere în aceste zile Australian Open şi cu această ocazie a pus bani în joc. „Pariez, dar numai la tenis. Celelalte sporturi nu mă interesează din punctul ăsta de vedere. Pariez pe sume modice, 15-20 de lei, să ştiu că există o miză“, a mai spus Negru pentru „ring“. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8 LUNI, 30 ianuarie 2012

PE SCURT Stela Popescu, instigată de blonde

ACTRIŢA a fost întrebată la „Te pui cu blondele“ (Antena 1) dacă invidiază pe cineva dintre artiştii români şi dacă da, care ar fi acela. Stela Popescu a recunoscut că şi în teatru există multă invidie, însă le-a oferit blondelor un răspuns surprinzător şi foarte sincer. Află miercuri, de la 20.20, pe cine invidiază Stela. (T.A.)

Adina Buzatu, trădată de un nasture care i-a scos sânii la vedere n Stilista Adina Buzatu a cheltuit 6.000 de euro pentru amenajarea standului de la Romexpo de la Expo Ideal Mariaj, târg la care a participat în weekend. Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

La finalul prezentării de modă, Adina i-a surprins pe cei prezenţi cu un sân care i-a ieşit afară din greşeală. Deoarece avea o bluză extrem de decoltată, stilista s-a trezit cu sfârcul pe afară, fapt care l-a determinat pe unul dintre băieţii-manechin să se uite îndelung la sânul vedetei fără niciun pic de jenă. Adina a văzut într-un târziu ce i s-a întâmplat, însă şi-a acopeit sânul mult prea târziu, fotografii imortalizând deja momentul. „Îmi pare rău de situaţie. A fost un nasture care s-a deschis şi, fiind obosită, emoţionată, n-am mai putut controla nasturele. Am văzut într-un târziu, dar se pare că a fost prea târziu“, a povestit Adina Buzatu pentru „ring“.

Surorile Heaven, în Dubai

ADINA şi ROXANA POSTELNICU, surorile din trupa Heaven, şi-au început anul cu o vacanţă exotică şi se află în aceste zile în Dubai. Artistele au vizitat cel mai luxos hotel din lume, Burj Al Arab, de şapte stele, Hotelul Atlantis, unde se află apartamente subacvatice, şi Muzeul Dubai. Din grupul de turiste VIP face parte şi Lora Petrescu (ex-Wassabi). (T.A.)

50

de ani de carieră şi 26 de albume sărbătoreşte pe 1 martie, la Sala Palatului, Irina Loghin (73 de ani pe 19 februarie). Concertul aniversar va începe la ora 19.00 şi îi va avea ca invitaţi pe Lăutarii de la Chişinău, Irinuca Loghin, fiica artistei, Fuego, Benone Sinulescu şi Andra.

Obosită şi răpusă de căderea de calciu Pentru acest eveniment a gândit trei decoruri diferite care să corespundă celor trei concepte în jurul cărora şi-a structurat prezentarea: nunta câmpenească, nunta pe plajă şi nunta classicVOCALISTUL trupei Talis- glam. Suprapuse cu stresul şi oboseala man regretă încercarea de a pe care le resimţea în urma renovării face pace cu Tavi Colen lan- magazinului din Victoriei, eforturile sată în „ring“. Alin Oprea se Adinei s-au lăsat cu… o cădere de calaştepta ca fostului coleg de ciu. Stilistei i s-a făcut rău, vineri, în scenă să-i fi trecut „ura şi timp ce lua parte la o emisiune în direct ranchiuna“, însă n-a obţinut la Giga TV. „Am simţit că mi se încleşdecât un şir de acuzaţii care tează maxilarele, mi s-a înceţoşat privii-au trezit regrete: „Tavi rea şi nu mai auzeam bine. Am încercat mi-a demonstrat că sunt un să nu las să se vadă ce mi se întâmplă naiv. Aproape că-mi pare pentru că eram în direct, dar simţeam rău că mai cred în iubire, că îmi vine să leşin“, a declarat stilista, pace, seninătate, înţelegere care a mers la spital imediat după emisiune. şi corectitudine“. (T.A.)

Alin Oprea: „Sunt un naiv!“

Mălina Olinescu, ritual în grup la miezul nopţii OMAGIU. În noaptea când Mălina Olinescu ar fi împlinit 38 de ani, Călin Geambaşu şi bandul lui, alături de care artista a cântat, i-au dedicat un moment special în cadrul concertului de sâmbătă seară. „Mălina s-a născut chiar la ora 0.00, între 28 şi 29 ianuarie. În lipsa sărbătoritei, am cântat melodia «Eu cred» (melodia României la Eurovision 1998 - n.r.) exact la ora 0.00. I-am simţit prezenţa. A fost înălţător şi cumplit de dureros în acelaşi timp. Glasul ei ar fi trebuit să cânte această melodie, nu noi! O să ne ierte Mălina că n-am fost chiar perfecţi şi că ne-au mai tremurat vocile. Ea nu era critică, ba chiar ne găsea scuze când mai greşeam, aşa că sunt sigur că i-a plăcut! Te iubesc, surioară!“, a scris Geambaşu jr pe internet. (T.A.)

www.ziarulring.ro

Recomandă eleganţa atemporală Referitor la standul pe care l-a avut la Romexpo, Adina a dezvăluit, pentru „ring“, cum au decurs cele trei zile: „Eu nu vând nimic la stand, pentru că mi se pare de prost gust să pui oamenii să se schimbe acolo, mai ales pe vremea asta. Eu îi invit să vină la magazinele mele pentru o şedintă personalizată de consiliere. Acum doar am etalat cele trei propuneri vestimentare. Recomand eleganţa atemporală, dar adaptată personalităţii şi aspectului fizic al fiecăruia, precum şi conceptului nunţii. La o nuntă pe plajă, e potrivit un smoching deschis la culoare, purtat cu pantaloni şi cămaşă bleumarin şi accesorizat cu papion din mătase naturală, viu colorat, pe când la petrecerea câmpenească, jeanşii sunt o variantă potrivită, dar asortaţi elegant cu un dinner jacket ivoriu Maessagerie şi cămaşa de ceremonie maron, iar accesorizarea ceva mai relaxată - o eşarfă ascot“.

Nadine şi Claudiu Bleonţ, într-un pictorial „absurd“ INEDIT. Fosta elevă de la „Şcoala Vedetelor“ cochetează şi cu teatrul, iar recent a realizat un pictorial neconvenţional alături de actorul Claudiu Bleonţ, cel care în urmă cu un an s-a dezbrăcat în cadrul unei conferinţe de presă. Nadine Voindrouh şi Claudiu Bleonţ vor fi parteneri de scenă în piesa „Amedeu sau cum să te descotoroseşti de el“, o comedie psihologică despre problemele cuplului, scrisă de Eugene Ionesco, exponent al teatrului absurdului. Nadine a publicat câteva fotografii din pictorial pe pagina ei de socializare şi a comentat: „Memorie senzorială... Oare cum s-a format acel pumn la Claudiu... Îl crezi că suntem de 15 ani căsătoriţi“. (T.A.)


25 Andra, SEXY la „Românii au talent“ SHOWBIZ

Află ştirile de ultimă oră citind

de ani are Andra, artista care înregistra la 14 ani primul ei album, „Andra“, de pe care sunt extrase hiturile „În noapte mă trezesc“ şi „Eu aş da“.

www.ziarulring.ro

PAG.

0 9

PUBLICITATE

n Vacanţa s-a terminat pentru cea mai mare parte a vedetelor ProTV şi în curând va debuta grila de primăvară cu „Românii au talent“, „Master Chef“ şi „Pariu cu viaţa“. Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

Dacă la prima ediţie a show-ului „Românii au talent“, Andra nu şi-a putut etala ţinutele îndrăzneţe, fiind însărcinată, apoi proaspătă mămică, acum ea face furori cu silueta şi cu rochiţele extrem de sexy. Impresionaţi de la preselecţii Din februarie, bătălia talentelor va fi mai aprigă ca niciodată. Prin faţa juraţilor Andra, Mihai Petre şi Andi

Moisescu se vor perinda tot felul de talente ce vor impresiona prin curaj, charismă şi originalitate, iar prezentatorii Smiley şi Pavel Bartoş le vor încuraja cu umor. Tot din februarie, „Apropo TV“, „România, te iubesc!“, „Ce se în tâmplă, doc to re?“, „S e viciul Român de Co me die“ revin cu subiecte proaspete şi abordări inedite.

Un nou serial românesc Începutul lui martie vine cu încă o premieră la ProTV. Original şi totodată specific românesc, serialul „Las Fierbinţi“ e o comedie spumoasă, cu o coloană sonoră inedită, personaje remarcabile, colorate şi totodată autentice.

Măruţă jr, surpriza de la ProTV David, fiul de 10 luni al realizatorului ProTV Cătălin Măruţă, a participat vineri, pentru prima dată, în studioul „Happy Hour“, la cea de-a 34-a aniversare a tatălui său. Cu toate că până acum l-a ferit de apariţiile publice, Andra a decis că e momentul ca Măruţă jr să-şi îmbrăţişeze tatăl în faţa telespectatorilor. PUBLICITATE

Dana Rogoz, întâlnire șocantă pe munte DEMONSTRAŢIE. Vedeta

ProTV Internaţional s-a declarat uimită de rezistenţa unora la frig după ce s-a întâlnit în vacanţa de la munte cu un turist care circula prin zăpadă încălţat în pantofi de oraș. „Pe 31 (decembrie – n.r.), am urcat mai mulţi pe vârful Păpuşa, cu telescaunul o parte din drum şi apoi cam 40 de minute pe jos, prin zăpadă. Nu era chiar uşor, ne încurajam unii pe alţii şi, spre uimirea noastră, ne-am întâlnit cu un cuplu care cobora, şi el era încălţat cu pantofi de costum. Nu ştiu sincer cum nu degera“, a povestit Dana Rogoz care în curând se va pregăti împreună cu echipa ei pentru un nou sezon al emisiunii „De Suflet“, pe care o prezintă la ProTV Internaţional sâmbăta, de la ora 20.30. (T.A.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


100 „Vărul“ lui Florin Piersic FACE „ARTă“ ÎN TAXI PAG.

1 SPECIAL 0

de tablouri în ulei pe pânză a pictat Petru Zomanţ.

LUNI, 30 ianuarie 2012

n Când nu are clienţi, face portrete pe pachetele de ţigări şi se delectează cu muzică clasică. Petru Zomanţ este un taximetrist talentat căruia îi place să i se spună artist şi nu uită niciodată să specifice că este „văr“ cu Florin Piersic. Vlad Manolache vlad.manolache@ziarulring.ro

A lucrat peste 100 de tablouri în ulei şi face, zilnic, zeci de portrete în creion pe orice colţ de hârtie pe care îl găseşte prin maşină. Cu toate că a studiat arte plastice, nu îi este ruşine cu ocupaţia de taximetrist, pentru că, spune el, „meseria este meserie, talentul este talent“. Mai mult, Petru Zomanţ suţine că face parte dintr-o familie de oameni talentaţi: „Eu sunt neam, prin alianţă, cu Florin Piersic, dar de când am fost împreună în America, îmi spune că sunt vărul lui“. A încercat la Teatru Cât despre pasiunea lui, acesta poate vorbi ore în şir. „Am făcut şcoala de arte populare, dar nu am avut norocul să merg mai departe... am dat chiar şi la teatru. Cu toate acestea, în fiecare zi mă întorc la vechea mea pasiune, pictatul. Decât să stau cu taximetriştii şi să pierd timpul la cafele, prefer să stau în maşină şi să fac portrete pe cartoane de ţigări şi pe bonuri de aparat de taxat. Eu i-am dat astfel de lucrări şi lui Florin Piersic, care îmi spune că sunt un adevărat artist, dar nu am fost niciodată cu lucrările mele la un critic de artă. El îmi apreciază mult lucrările şi mai ales picturile în ulei pe care le am“, a afirmat Petru Zomanţ. Vinde portrete clienţilor Pasiunea lui îi aduce uneori şi mici venituri suplimentare. „Am şi vândut portrete clienţilor. Au văzut câteva lucrări expuse aici, în taxi, şi m-au rugat să le fac şi lor. Aşa că dacă îi plimb dintr-un loc în altul, am timp să le lucrez. Nu le cer o sumă, ci aştept să îmi dea ei cât vor. Pentru un desen mic, pe carton, îmi trebuie 10 minute. La picturile în ulei lu-

www.ziarulring.ro

A îmbinat arta cu meseria După revoluţie, Petru Zomanţ a plecat în America, unde a reuşit să îşi arate talentul într-un atelier de mecanică. „În anul 1991 am fost în America cu Florin Piersic şi a fost o experienţă unică. Acolo am lucrat la un service auto pentru un român. Auzind că ştiu să pictez, mi-a lăsat mână liberă să desenez pe maşini“, ne-a spus Zomanţ. Cât despre colegii lui taximetrişti... „Invidia există... sincer, multor taximetrişti nu le convine că, în loc să rămân cu ei la şuete, stau în maşină şi desenez sau ascult muzică clasică... Nu sunt un manelist ca majoritatea. Mă consider un artist!“, a afirmat taximetristul.

crez poate şi un an de zile. Nu vă daţi seama ce înseamnă pentru mine acest lucru care pentru unii poate este ceva mărunt. Când vezi că eşti apreciat ca artist, nu mai contează că faci taximetrie sau că munceşti pe şantier. Multe dintre picturile mele sunt inspirate din locurile prin care am trecut. Spre exemplu, am văzut nişte clădiri vechi în zona Gării de Nord şi mi-am făcut o mică schiţă. Seara, când am ajuns acasă, am trecut deja la pictat pe pânză... şi a ieşit un tablou minunat. Îmi fac singur şi ramele. Le pictez, le patinez şi am grijă să nu fie nici kitsch...“, ne-a mărturisit Petru Zomanţ.


5

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

seturi au jucat Novak Djokovici şi Rafael Nadal în finala Australian Open, câştigată de sârb. A fost cea mai lungă finală din istoria turneelor de Grand Slam, cinci ore şi 53 de minute.

Năstase, despre succesul lui Tecău: „Federaţia are cu ce să se mândrească“ n Ultimul titlu de Grand Slam cucerit de un român data din 1978, când Virginia Ruzici a reuşit să se impună la Roland Garros atât la simplu, cât şi la dublu. Duminică seara, la Melbourne, „seceta“ s-a încheiat, Horia Tecău impunându-se la dublu mixt alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Horia a hotărât să joace doar la dublu, înseamnă că îşi cunoaşte potenţialul fizic, şi de aceea merge doar pe meciurile de dublu, unde efortul este mult mai mic decât la simplu. Să câştige el trofee la dublu decât să fie mediocru la simplu“, ne-a spus fostul tenismen.

Emilian Tancău emilian.tancau@ziarulring.ro

Horia Tecău nu este primul român care reuşeşte să câştige un titlu de Grand Slam la dublu mixt. Ilie Năstase are în palmares două titluri la dublu mixt, ambele la Wimbledon, cu jucătoarea

americană Rosemary Casals, în 1970 şi 1972. „Nici nu-mi mai amintesc de acele victorii la dublu mixt. Eu intram în competiţia de la dublu pentru a mă antrena pentru simplu. Chiar nu puneam preţ pe acele meciuri, pentru mine cele la simplu erau totul“, a declarat, pentru „ring“, Ilie Năstase. Decât mediocru la simplu... Deşi de-a lungul carierei nu s-a bazat pe meciurile de dublu, Ilie Năstase apreciază victoria lui Tecău. „Chiar nu am avut cum să văd meciul, pentru că nu a fost televizat. Bravo lui că a câştigat un titlu de Grand Slam. Surprinzător e că a făcut-o la dublu mixt, eu ştiam că joacă bine la dublu masculin. Acum, federaţia are cu ce să se mândrească! Dacă

După meci, direct la aeroport Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands, cap de serie numărul 8, au câştigat proba de dublu mixt la Australian Open, primul Grand Slam al anului, după victoria în faţa perechii Elena Vesnina/ Leander Paes (Rusia/India), favoriţii nr. 5, scor 6-3, 5-7, 10-3. Tecău şi Mattek-Sands s-au impus după 102 minute de joc. „Este un sentiment minunat. Este foarte greu să câştigi un astfel de titlu. Am jucat două finale până acum şi mă bucur că în sfârşit am câştigat una. Sunt puţin grăbit, trebuie să fug la aeroport în jumătate de oră, dar va mai dura ceva acest sentiment şi vreau să mă bucur de el. Este bine că am spart gheaţa, mai ales că ştiu cât de greu este. De acum înainte sper să vină şi alte titluri“, a declarat Tecău după meci.

145

1 1

PE SCURT Dublă Niculae

DANIEL NICULAE a înscris pentru echipa sa, Nancy, două goluri chiar pe terenul fostei sale echipe, Auxerre, meci câştigat de formaţia românului cu 3-1. Niculae, integralist şi revenit pe teren după ce la începutul lunii ianuarie a suferit un edem, a marcat în minutele 69 şi 78. Celălalt gol al oaspeţilor a fost înscris de Mollo, în minutul 68, iar pentru Auxerre a marcat Cisse, în minutul 81. (C.S.)

Rămâne la Steaua!

de mii de dolari este valoarea cecului pe care l-au primit Tecău şi Sands pentru victoria de la Melbourne.

Partenera lui Tecău este o excentrică Bethanie Mattek-Sands este o nonconformistă atât pe teren, cât şi în afara acestuia. În 14 ani de tenis profesionist, Bethanie a atras atenţia prin îmbrăcămintea pe care o poartă în timpul meciurilor, dar şi în afara terenului. Astfel, anul trecut, la petrecerea de deschidere a turneului de la Wimbledon, a venit îmbrăcată într-o rochie din mingi de tenis la care a asortat o pălărie în stil mohican. Înaintea primului meci a venit pe teren purtând o geacă tot din mingi de tenis. În 2005, la Openul american, a jucat un meci având o pălărie de paie, fapt ce i-a adus şi o amendă. Bethanie este singura jucătoare de tenis din circuitul profesionist care poartă şosete trei sferturi şi intră pe teren având pe faţă dungi negre trasate sub ochi, după modelul luptătorilor.

PAG.

Portar nou la Rapid COSMIN VÂTCă, fostul portar al lui Gaz Metan Mediaş, a semnat pentru Rapid. „Am rezolvat şi ultima problemă, avem portar. Vâtcă este al nostru, a semnat un contract pe trei ani cu Rapid. Vine din postura de jucător liber de contract şi luni pleacă în Antalya în cantonament. E bun, e tânăr, am încheiat şi campania de transferuri, gata, nu mai avem nevoie de nici un jucător“, a anunţat George Copos. (C.S.)

SAINT-ETIENNE a anunţat că renunţă la achiziţionarea stelistului Iasmin Latovlevici. Suma de transfer a fost un impediment, francezii oferind mult mai puţin decât a cerut finanţatorul clubului „roş-albastru“. Conform mercato365.com, „pista Latovlevici a fost în final abandonată“. „Verzii“ s-au înţeles deja cu Brison, care va parafa un contract pe doi ani şi jumătate, având posibilitatea să prelungească pe încă unu. Două milioane de euro este cota lui Jonathan Brinson conform transfermarkt.de, iar pentru jucătorul român francezii ar fi trebuit să plătească jumătate din această sumă. (E.T.)

Marica întoarce rezultatul

A fost slab

Antrenor lusitan la Vaslui

MARCATOR. Atacantul

CRITICAT. După prestaţii bune la Saint-Etienne, Bănel Nicoliţă a avut o evoluţie mai puţin reuşită în jocul cu Lille, scor 0-3. Nicoliţă a stat pe teren 82 de minute, ieşind la 0-1. „L’Equipe“ a remarcat totuşi determinarea românului, însă „jocul lui ofensiv nu a adus nimic“. Nicoliţă a primit doar nota 4. „Deşi a fost combativ, Nicoliţă nu a fost mereu inspirat. Într-o echipă fără atacant central, jocul lui a fost banal“, a scris şi „Le Progres“. (C.S.)

NUMIRE. Finanţatorul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a anunţat că fostul internaţional portughez Augusto Soares Inacio, 56 de ani, este noul tehnician al moldovenilor. „Augusto Inacio este noul antrenor. Am primit recomandări, e foarte important că am colaborat şi cu domnul Marcel Popescu la această alegere. Au fost mai multe opţiuni şi ne-am oprit la aceasta, care este finalizată“, a spus Porumboiu. (C.S.)

Ciprian Marica a reuşit un joc foarte bun în deplasarea echipei sale, Schalke 04, la Koln. Românul a înscris primele două goluri după ce gazdele deschiseseră scorul. „Sunt foarte mulţumit că am marcat. Am arătat că avem caracter, voinţă şi calitate. Am fost puţin surprins că am fost titular, dar antrenorul ne surprinde în fiecare zi“, a declarat Marica. Schalke 04 a câştigat cu 4-1. (C.S.)

www.ziarulring.ro


7

1 SPORT 2

LUNI, 30 ianuarie 2012

PE SCURT

puncte este diferenţa dintre prima şi a doua clasată în Primera Division, Realul, care a bătut cu 3-1 pe Zaragoza, profitând de egalul Barcei de la Villarreal.

MINUNEA BLONDă a baschetului românesc n Dincolo de frumuseţe, sportiva este una dintre cele mai talentate din ţară. La doar 23 de ani, Alexandra Uiuiu este triplă campioană naţională şi a fost deja cooptată în naţionala de senioare.

Trofeu cu Dacia ALAIN PROST, pilotul echipei Dacia Lodgy, a câştigat ediţia 2012 a Trofeului Andros, după ce s-a impus în etapa a şaptea şi ultima în staţiunea de schi SuperBesse. Cu 823 de puncte, cvadruplul campion mondial din Formula 1 şi-a adjudecat al treilea titlu la Trofeul Andros, după cele din 2007 şi 2008, pe Toyota. (C.S.)

Vrea în primele opt NUNO VIVEIROS este convins că echipa sa, FC Braşov, va avea un retur bun şi va termina în primele opt. „Avem un obiectiv de îndeplinit şi pentru asta trebuie să muncim serios. Este nevoie de aceste cantonamente, pentru că în ţară nu avem condiţii pentru o pregătire optimă. Tragem tare la antrenamente pentru a fi cât mai buni în retur. Avem valoare şi cred că putem termina campionatul în primele 7-8 echipe“, a spus Viveiros. (C.S.)

Traian Racu traian.racu@ziarulring.ro

Are ambiţii pentru retur GABRIEL VIGLIANTI, mijlocaş al Oţelului Galaţi, crede că echipa sa trebuie să aibă un retur mai bun decât turul. „Va fi dificil în această primăvară, ca şi în primăvara anului trecut, mai ales că acum suntem obligaţi de faptul că suntem campionii la zi. Suntem obligaţi să luptăm acolo sus. De asta trebuie să avem în minte obiectivul încă de pe acum: trebuie să facem un retur mult mai bun decât turul“, a spus Viglianti. (C.S.)

Născută la Sibiu, blonda a fost îndrumată de părinţi către sport de la o vârstă fragedă. A practicat tenisul şi atletismul pentru ca, în cele din urmă, să se oprească la sportul cu mingea la coş. „Baschetul m-a atras fiindcă e un sport colectiv care dezvoltă mai multe calităţi: altruism, inteligenţă şi spirit de echipă“, spune Alexandra Uiuiu pentru „ring“. Juniora-

tul l-a efectuat la Magic Sibiu, apoi a evoluat trei ani la ICIM Arad (cu care a câştigat două titluri). În sezonul trecut a preferat să se transfere în Austria, la Herzogenburg, apoi a revenit în România, la MCM Târgovişte, cu care a câştigat, în 2010, un nou titlu. Vrea să joace cu naţionala la Mondial Talentul şi calităţile ei au promovat-o rapid în echipa

naţională. Atât la tineret, cât şi la senioare. „Până acum, mă mândresc cu titlurile de la Arad şi Târgovişte, cu cele două medalii de argint de la Europenele de tineret, cu optimile de finală FIBA Eurocup jucate cu MCM şi cu aurul câştigat cu naţionala la Jocurile Francofoniei. Pe viitor îmi doresc să ajung să evoluez cu echipa naţională la un Campionat Mondial şi, pe plan personal, un transfer în campionatul Rusiei“, declară sibianca. Topless departe de privirile curioşilor Frumuseţea ei a fost remarcată de mulţi dintre

Încă aşteaptă bărbatul perfect În ciuda frumuseţii răpitoare, Alexandra nu are un iubit. „E greu să ai o relaţie când nu ştii unde vei fi anul viitor, unde vei juca. Oricum, pentru a mă cuceri, un bărbat trebuie să fie comunicativ, încrezător în sine, dar şi modest în acelaşi timp, să ştie cum şi când să mă facă să zâmbesc“, mai spune frumoasa baschetbalistă.

S-a luat de arbitri

Înapoi în Premier League?!

A atras atenţia

SCANDAL. Nu prea dă

INTENţIE. Presa britanică anunţă revenirea lui Jose

declaraţii, dar n-a mai rezistat după egalul Barcelonei de la Villarreal, scor 0-0. „Nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar de multe ori aceştia sunt aroganţi şi te ameninţă cu cartonaşul galben“, a spus Lionel Messi. Argentinianul s-a referit la faptul că adesea este faultat, dar centralii nu dau nimic, considerând că simulează. Şi portarul Victor Valdes susţine declaraţia lui Messi: „În acest sezon nu ni s-au dat mai multe penalty-uri clare“. (C.S.)

Mourinho în Premier League. Sunday Times ştie că „The Special One“ are trei destinaţii posibile. Revenirea la Chelsea pare plauzibilă în condiţiile în care Andre Villas-Boas nu confirmă. Celelalte sunt de la cele două mari forţe din Manchester, City şi United, deţinând suficienţi bani pentru a satisface exigenţele tehnicianului portughez. (C.S.)

MICROBISTă. La ultimul El Clasico, în care Barca şi Real au terminat 2-2, fanii de pe „Camp Nou“ şi-au bucurat ochii când au văzut-o pe superba Bar Rafaeli luând loc în tribunele arenei catalane. Considerată una dintre cele mai sexy femei ale lumii, fosta iubită a lui Leonardo DiCaprio a fost unul dintre starurile „Sports Illustrated“. (C.S.)

www.ziarulring.ro

fanii baschetului. Acum doi ani, la All Star Game-ul disputat la Drobeta-Turnu Severin, Ale - aşa cum îi zic prietenii - a fost desemnată „Miss Baschet 2010“. „Îmi place să pozez. Tatăl meu a fost fotograf profesionist şi pentru el am fost cel mai drag model încă de mică. Aş poza în pictoriale sexy, dar doar în lenjerie intimă, niciodată nud, indiferent ce ofertă aş primi. Obişnuiesc să fac plajă şi topless, dar doar dacă nu sunt foarte multe persoane în preajmă“, declară Alexandra, în exclusivitate, pentru „ring“.


LIFESTYLE www.ziarulring.ro

Cum să-ţi vopseşti natural părul n Multe dintre noi, când vine vorba despre cosmetice, încercăm să stăm departe de chimicale. Printre cele mai nocive substanţe se numără cele din vopseaua de păr. Din fericire, există soluţii simple pentru a ne feri de acestea. Iris Păun magazin@ziarulring.ro

Una dintre alegerile sănătoase o reprezintă vopseaua de păr naturală. Nu va avea efectul imediat de colorare sau decolorare, dar cu siguranţă veţi reuşi să vă protejaţi părul, stând departe de substanţele nocive. Suc de lămâie sau miere de albine pentru o culoare deschisă Doamnele care doresc să facă o schimbare de look pot apela la... suc de lămâie sau la miere de albine. Acesta vă ajută la decolorarea eficientă a părului. Stoarce-ţi sucul a patru-cinci lămâi, apoi aplicaţi-l pe părul umed pentru 15, 20 de minute. Odată finalizat acest proces, şamponaţi bine părul. Puteţi folosi aceeaşi metodă şi în cazul mierii. Cafea şi ceai negru pentru culori închise Cele care-şi doresc o culoare brun-ciocolatie pot folosi ceai negru sau cafea. Puneţi la fiert un ibric de cafea sau ceai (de o concentraţie mai mare decât în mod obişnuit), apoi aplicaţi lichidul pe părul uscat. Pentru un rezultat bun este necesar să repetaţi procesul de 15-20 de ori.

Foloseşte henna O altă metodă sănătoasă de a vă colora părul este utilizarea hennei. Pe lângă strălucire, puteţi obţine cu succes culori ca roşcat sau şaten. Însă henna face adevărate minuni în cazul doamnelor care au deja o culoare deschisă a părului.

UTILE

1 3

ADEV{R sau PROVOCARE Stilista Adina Buzatu

TRUE BLUE

Este încă iarnă afară, dar cred că o privire la sezonul care vine ne poate da o stare bună, de optimism, mai ales că se pregăteşte o adevărată explozie de culori în vestimentaţia masculină. Albastru în toate variantele, de la cel mai pal până la cel mai intens, va fi alegerea hot a sezonului. Până când noile colecţii îşi vor intra în drepturi înlocuind paltoanele şi jachetele groase din magazine, îţi recomand să-ţi faci o inspecţie a hainelor din dulap. Dacă nu ai identificat nici un articol albastru, mai ai timp să găseşti cel puţin o cămaşă bleu (poate chiar la preţ redus) care poate fi inclusă în garderoba ta de primavară. Toate obiectele albastre pe care deja le ai pot fi actualizate în combinaţii cu galben solar şi oranj vibrant. Marea fiţă a primăverii este să porţi din cap până în picioare aceeaşi culoare, evident jucându-te cu tonurile. Utilizează morcov şi sfeclă Primesc în continuare multe întrebări Sucul de morcovi şi cel de sfeclă pot referitoare la vestimentaţia de nuntă. La fi aliaţii dumneavoastră în procesul de finalul săptămânii, când târgul Expo Ideal schimbare a culorii părului. Amestecaţi Mariaj de la Romexpo se va fi închis, voi o jumătate de cană de suc de morcovi avea o imagine clară asupra celor mai cu o jumătate de cană de suc de sfeclă. frecvente „probleme” cu care se confruntă Rezultatul va fi aplicat pe părul umed, viitorii miri. În ediţiile următoare ale pentru 30 de minute, prin tamponare. ziarului „ring” le vom înfrunta pe toate... Clătiţi apoi cu apă clăduţă. Pentru Mulţi dintre voi nu aţi primit răspunsuri rezultate bune va trebui să repetaţi la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar procesul săptămânal, până când veţi acest lucru nu înseamnă că vor rămâne aşa. Întrebaţi-mă pe pagina de Facebook obţine culoarea pe care o doriţi. TRENDS by Adina Buzatu sau pe site-ul www.adinabuzatu.ro, secţiunea CONTACT, şi veţi găsi răspunsurile, săptămânal, în ediţia de LUNI a ziarului “ring”. Cu prietenie,

Uleiul de floareasoarelui nu afectează inima

Încetineşte încărunţirea TRUC. Odată cu înaintarea în vârstă apar şi inesteticele fire albe care ne dau bătăi de cap. Însă nu doar trecerea anilor poate fi unul dintre motivele apariţiei acestora, ci şi stilul de viaţă pe care îl avem. Aşa că, pentru a încetini albirea părului, avem nevoie de un plan bine pus la punct. Încercaţi să introduceţi în alimentaţie mai mulţi morcovi, banane, crabi şi stridii. De asemenea, este necesar să consumaţi seminţe de floarea-soarelui, migdale, ulei de cocos şi germeni de grâu. Trebuie să evitaţi produsele care conţin coloranţi artificiali, conservanţi şi produsele cu mulţi carbohidraţi. Acestea pot accelera procesul de albire şi fac părul „casant“. (I.P.)

PAG.

Cum ne ascundem burtica SFAT. Stratul inestetic de grăsime de pe abdomen poate fi camuflat uşor cu un sacou lung şi cambrat. Acesta poate fi office sau lejer, importantă fiind accentuarea taliei. În materie de bluze, alegeţi-le pe cele care vă scot în evidenţă bustul, ideale fiind bluziţele de tip baby-doll. (I.P.)

MIT. Potrivit cercetătorilor spanioli, mâncarea prăjită în ulei de floarea-soarelui sau de măsline nu este dăunătoare pentru inimă. Studiul a fost efectuat pe un număr de 40.757 de adulţi, timp de 11 ani. Specialiştii au monitorizat dietele acestora şi au constatat că incidentele cauzate de afecţiuni cardiace nu au putut fi asociate cu mâncarea prăjită în ulei de floareasoarelui sau de măsline. (I.P.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David Christian Levant

Editor coordonator Andrei David Secretariat de redacţie Cristian Croitoru

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redactor-şef adjunct

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Victor Predescu Dragoş Dumitru, Cătălin Iurea

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Află ştirile de ultimă oră citind

Oricine are abilitatea de a vedea frumuseţea nu va îmbrătrâni niciodată.“ FRANZ KAFKA, SCRIITOR


19.30

PAG.

1 AGEND{ 4 LUNI, 30 ianuarie 2012

Balet la TNB

MUZIC{

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ găzduieşte diseară, de la ora 19.30, o reprezentaţie de balet clasic. Teatrul Municipal din Kiev, fondat în 1980 de Vahtang Vronskii, este oaspetele bucureştenilor. Până în 2005, colectivul de balet al teatrului a fost condus de Valerii Covtun, laureat al Premiului „Vatlav Nejinskz“ al Academiei franceze de dans. Astăzi, maestru de balet este Victor Litvinov. Spectatorii români vor

„Trofeul Club A Avanpost Rock“

Club A Adresă: Strada Blănari nr. 14

Marţi, 31 ianuarie, ora 19.00, „Trofeul Club A - Avanpost Rock“ îi are pe scenă pe Antarctica, Maya, Red’s Queue şi RMN. Invitaţii de onoare vor fi cei de la Blackbeers.

FILM „Habemus Papam“ Regizor: Nanni Moretti Actori: Nanni Moretti, Margherita Buy, Michel Piccoli Hollywood Multiplex miercuri, ora 21.00 Colegiul Cardinalilor catolici aleg un nou succesor la funcţia supremă de papă. Creştinii aşteaptă însă degeaba în Piaţa Sfântul Petru din Vatican să îl vadă ieşind la balcon pe noul suveran pontif, acesta nefiind încă pregătit pentru o asemenea responsabilitate.

EXPO

n „Vocile“, al treilea volum pe care Arnaldur Indridason îl dedică detectivului Erlendur, se adaugă în 2003 seriei vândute în peste 25 de ţări.

Indridason te ţine în suspans până la ultima pagină.“ „MAIL ON SUNDAY“ Marian Eana showbiz@ziarulring.ro

Editura Trei a publicat acum varianta românească a romanului „Vocile“, semnată de celebrul autor islandez. Indridason a fost jurnalist la începutul anilor ’80 şi, pentru mult timp, a fost critic de film. „Vocile“ i-a adus al doilea premiu Glass Key, rezervat celor mai bune romane poliţiste nordice. Ceea ce îl distinge pe Indridason între scriitorii remarcaţi în acest gen în ultimii ani este măiestria cu care ştie să îşi ţină cititorii cu sufletul la gură de la prima până la ultima pagină. Cititorii români nu sunt complet străini de ceea ce scrie islandezul,

Expoziţia „Oglinzile sufletului“ alătură două autoportrete ale artistei Alma Redlinger, unul „clasic“, tributar anilor de căutare a unei formule plastice proprii, şi unul „recent“, cumul al preocupărilor şi explorărilor vizuale întreprinse de-a lungul vremii.

www.ziarulring.ro

aceeaşi editură publicând până acum în România alte două romane ale sale, „Oraşul borcanelor“ şi „Liniştea mormântului. Erlendur se întoarce la lucru De data aceasta, detectivul trebuie să dezlegele iţele unei crime petrecute la un mare hotel din capitala Islandei, Reykjavik. Drama poliţistă are aici accente poetice şi melancolice, în spatele eleganţei tihnite de pe culoarele hotelului fiind ascunse secrete pe care Erlendur nu se va abţine să le descopere. Personajele care se învârtesc în jurul lui sunt fascinante mai ales prin imperfecţiunile lor, imperfecţiuni care pun în lumină aspecte surprinzătoare ale poveştii. Astfel, romanul are parte de întorsături pasionante şi, în ciuda blazării eroului, cititorii sunt cei mai câştigaţi.

PRO TV

RECOMANDARI TV

Adresă: Intrarea Murmurului nr. 2-4, 2D, sector 1

putea să aplaude o montare a „Spărgătorului de nuci“, principala direcţie a ucrainenilor fiind popularizarea şi păstrarea celor mai faimoase balete clasice. Cei peste 60 de dansatori ai teatrului din Kiev sunt absolvenţi ai înaltelor şcoli de profil din Kiev, Moscova şi Sankt-Petersburg, dar şi din alte mari oraşe. Tatiana Tsyganova şi Constantin Vinovoi sunt prim-soliştii care-i vor încânta pe spectatorii bucureşteni. (M.E.)

NUMELE CRIMINALULUI trebuie să fie rostit

„Oglinzile sufletului“

Galeria Veroniki Art

este ora la care începe spectacolul de la Teatrul Național.

ANTENA 1

HBO

20.30 „Alien: Ultima şansă“

20.00 „Norocul“

Doi extratereştri care se prăbuşesc pe Pământ sunt în conflict din cauza unei arme îngropate pe planeta noastră. În timp ce unul dintre ei vrea să găsească arma şi să o neutralizeze, celălalt face tot ce-i stă în putere ca primul să nu-şi îndeplinească misiunea.

Eliberat din închisoare după trei ani, Ace Bernstein plănuieşte să se răzbune pe colegii care l-au trădat. Împreună cu asistentul şi şoferul său Gus Demitriou, Ace urmăreşte să schimbe soarta nefericită a unui hipodrom celebru.

20.20 „Mireasă pentru fiul meu“ O emisiune în care concurenţii au parte de poveşti de dragoste, întâmplări spectaculoase, reguli dure, confruntări acide, emoţii, suspans şi multe alte provocări.

PRIMA TV

23.15 „Focus Monden“ În cadrul emisiunii, prezentatorii Andreea Fried şi Alexandru Constantin îşi propun să radiografieze viaţa vedetelor, a politicienilor şi a oamenilor de afaceri dintr-o perspectivă inedită.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE SERVICIU CURSURI gratuite pentru angajaţi prin Fondul Social European: zidar; zugrav; sudor; electrician constructor; lucrător instalator în construcţii; lucrător pentru izolaţii; lucrător pentru drumuri şi căi ferate. Diplome eliberate de Ministerul Muncii. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 304, telefon: 021.31.55.553; 021.31.55.543; 0760.650.370. CLINICĂ veterinară CORBEANCA angajez veterinar cu domiciliul în zona de nord. Tel.: 0744.272.634. Salariu 2.000 lei. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii: inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar (flotă), comerciant, turism şi construcţii. Diplome de stat. Pentru şomeri, cursurile sunt gratuite sau cu reducere. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 207, telefon: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.000-3.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0760.179.243; www.selenstudio.ro. CIDP Biotechnology, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermato-cosmetice, caută voluntari bărbaţi cu vârsta între 18 şi 40 ani cu acnee la nivelul feţei şi voluntari bărbaţi şi femei cu dermatită seboreică: mătreaţă severă, coji pe pielea capului, piele uscată pe frunte, în jurul nasului, al

www.ziarulring.ro

gurii. Evaluarea acestor produse se face sub observaţia unui medic dermatolog. Indemnizaţie foarte atractivă! Apelaţi-ne la: 0730.092.463 /0737.394.050. DISPECERĂ comenzi PIZZA, cunoştinţe PC şi engleză peste mediu. 0757.973.744. CURSURI gratuite pentru şomeri prin Fondul Social European: tehnician în hotelărie (recepţioner), bucătar, barman, ospătar şi lucrător în comerţ. Diplome eliberate de Ministerul Muncii. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 304, telefon: 021.31.55.553; 021.31.55.543; 0760.650.370. www.idru.ro. PREPARATOR/ PREPARATOARE PIZZA, cu experienţă (chiar şi din panificaţie) pentru producţie pizza. 0757.973.744. ŞOFER LIVRATOR PIZZA cu auto propriu (consum mic) şi pentru auto firmă. 0757.973.744. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. VIDEOCHAT legal, serios, plata la timp, mediu de lucru friendly & fun, carte muncă, cazare, training, venit sigur. www.anystreaming.ro. 0746.816.514, 0724.22.73.11.

CERERI DE MUNCă ELECTRICIAN calificat cu experienţă doresc angajare, 0731.050.900. MASEUR execut masaj somatic (relaxare, întreţinere, anticelulitic) la do-

OFERT{

miciliul clientului. Şedinţa 40 lei/45 minute, 0786.616.595. DIRIGINTE de şantier, construcţii civile şi industriale, urmărirea calităţii şi execuţiei lucrărilor, 0723.093.309.

PRESTăRI SERVICII MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. CURSURI acreditate naţional: Inspector protecţia muncii (SSM), Inspector resurse umane, Manager resurse umane, Contabil Ciel, Designer Pagini Web, Asistent manager, Secretariat informatizat. Vizitaţi program_cursuri din www.totalschool.ro sau sunaţi la 021.222.81.07, 031.805.34.12, 0766.275.848, 0720.879.847. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/ cursa, 0764.943.357. REPARĂM maşini spălat, frigidere, garanţie. Bucureşti, Ilfov, 0737.149.924; 0767.952.453. VIOREL POP, bioterapeut atestat în terapii complementare de către ANATECOR, se va afla în Bucureşti în perioada 31 ianuarie-3 februarie 2012. Programări la telefon: 0720.135.946. MAŞINI SPĂLAT - reparăm orice model, deplasare -constatare gratuită, garanţie 1-3 ani. 0768.735.555, 0736.537.831.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l CURIER (BAGAJIST) - Asigură transportul bagajelor; conduce clientul în spaţiul de cazare explicându-i modul de folosire a dotărilor existente, efectuează servicii de curierat intern. Condiţii necesare: cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional, prezenţă agreabilă, persoană proactivă. l CORPORATE ACCOUNT MANAGER - Identifică şi atrage noi clienti prin oferte speciale şi pachete de servicii; menţine şi dezvoltă relaţia cu partenerii existenţi; observă piaţa şi concurenţa. Cerinte obligatorii: experienţă în domeniul vânzărilor hoteliere, bune abilităţi de comunicare şi negociere; cunoştinţe bune de limba engleză.

Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro

ASIGURĂM: Servicii de pază, curăţe-nie, administrare imobile; Cursuri agenţi pază, agenţi curăţenie, iniţiere arme şi muniţii. 0722.309.490, 0764.029.393. PLACĂRI marmură, gresie, faianţă, zugrăveli vinarom, glet, tapet, izolaţii rigips, parchet, tencuieli, şape, 0769.538.915.

PARTICULAR, vând apartament 2 camere, confort 2, semidecomandat, zona Billa Titan, et. 9/10, 36 mp, bucătărie complet mobilată, utilată. Preţ 36.500 euro negociabil. Tel. 0763.655.060. VÂND 2 camere, balcon, 45 mp, Piaţa Matache. Tel.: 0723.181.091. VÂND apartament 2 camere decomandate, et. 2, cu îmbunătățiri, Piața Amzei. Tel. 0744.340.232. OCAZIE 29.000 E! Apartament 2 camere, liber, superîmbunătăţit SECTOR 5, particular. URGENT! w w w. a p a r t a m e n t - i e f t i n . c o m . 0721.662.755. SĂLĂJAN 2, Plt. P. Ionescu, apartament 2 camere, semidecomandat, 9/10, 35 mp, balcon, neîmbunătăţit, 37.500 euro, 0756.892.123.

VÂNZăRI 3 CAMERE CRÂNGAŞI, 3 camere, p/4, complet îmbunătăţit, balcon, beci, parcare sau schimb cu apartament 2 camere, acelaşi confort+diferenţă, 87.000 euro, 0765.392.994.

PAG.

1 5

VÂNZăRI TERENURI

CUMPăRăRI DIVERSE

VÂND parcelă 550 mp, Berceni, Ilfov, gaze, electricitate, 16.000 euro negociabil, 0760.951.255.

CUMPĂR decizii ANRP (Fondul Proprietatea), Bulgaria, Basarabia, Bucovina. 0743.589.934, 0728.358.786.

CUMPăRăRI 3 CAMERE

ACHIZIŢIONĂM acum: Laptop; Aparat foto digital; TV-LCD; GSM; Cameră video; GPS; Calculator P4; PSP; Play-Station; Magnetofoane; Diverse. Preţuri maxime deranj minim. 0785.699.822.

PARTICULAR cumpăr apartament, cf. 1, 3 camere, sector 4, maxim etaj

VÂNZăRI 2 CAMERE

la 2 apariții plătite, în luna februarie a 3-a este GRATUITĂ

4,

exclus

ultimul

etaj,

0741.279.997.

ÎNCHIRIERI OFERTE SPAţII COMERCIALE

VÂNZăRI DIVERSE

SCM ARTIM, cu sediul în str. Ştir-

SUPORT uscare rufe cu scripeţi şi prindere în tavan. Detalii şi comenzi pe: www.uscatorrufe.ro.

bei Vodă nr 105, bl 24B, sector 1, Bucureşti, închiriază: spaţiu comercial în suprafaţă utilă de 170 mp situat în Drumul Taberei nr. 24, complex 4, Favorit, sector 6. Relaţii la telefon:

PORTBAGAJ Dacia 1400, radioCD PIONEER cu difuzoare, motor defect Dacia 1400, cutie viteze, planetare, preţ negociabil, 0763.662. 582.

021/637.01.01; 021/ 637.01.02.

SCHIMBURI LOCUINţE PREDEAL, duplex + 300 mp, toate utilităţile, schimb cu apartament 2

VÂND cartuşe compatibile pentru imprimante Canon Pixma IP 3300, IP 4200, IP 5200, MP 500, MP 530, IX 4000, MX 700, MX 850, 8 lei buc., 0785.726.781.

sau 3 camere în Bucureşti sau Braşov, VÂND televizor Samsung 150 lei, nişă cu grilaj pentru patru urne la Bellu 200 lei, 021.685.48.09.

preţ discutabil, 0744.917.259.

CUMPăRăRI AUTO ACHIZIŢIONEZ

1994-2010:

LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. AUTOTURISME nefuncţionale + accidentate (dezmembrat+casare). Radiere + transport. (Numai Bucureşti + Ilfov). 0767.903.318.

DIVERSE ÎNCHIRIEZ atelier Al/PVC, utilat, zi/săptămână/lună. Tel.: 0721.267.447. PERSOANĂ 53 ani, fără obligaţii, îngrijesc bătrâni, indiferent de localitate, regim intern, 0727.161.417. OFERIM tratamente naturiste de mare calitate, cu sprijin medical de specialitate. 0727.548.308.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIA PRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Stirbei Voda 119, ap 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Sos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10 - 22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36

SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13

MAXIM Bld Carol nr. 35 sector 2, tel: 021.311.10.96

START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00

TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16

TERRA TRADE Calea Vitan Nr.223,bl.3,sc.2,parter, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6 bl. 67A, tel.: 0723.780.846

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44

MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10 sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359

COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22

ROMANIA PRESS Bdul. Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


1 COCKTAIL 6

Uneori o greşeală poate fi tot ce este necesar pentru o realizare valoroasă.“ HENRY FORD

LUNI, 30 ianuarie 2012

HOROSCOP

CEI MAI INFLUENţI producători din industria muzicală actuală n Beyonce şi Jay-Z au fost incluşi, recent, în top 100 al celor mai influenţi producători din industria muzicală actuală. Iris Păun magazin@ziarulring.ro

Protest topless în Washington

PESTE 200 de persoane care fac parte din mişcarea Occupy DC s-au reunit, sâmbătă seară, pentru a protesta... la bustul gol, în faţa unui mare hotel din Washington. Protestatarii s-au adunat strategic în acest loc, hotelul fiind gazda unui eveniment ce a reunit elita socială a oraşului, printre invitaţi aflându-se şi preşedintele american Barack Obama alături de soţia sa, Michelle. Imaginea a şocat autorităţile, care priveau stupefiate cum persoane de toate vârstele dansau dezbrăcate, în ciuda temperaturilor scăzute. Manifestanţii militau împotriva desfiinţării taberei de corturi din McPherson Square, în apropiere de Casa Albă. Mişcarea anticapitalistă care a început în septembrie, anul trecut, la New York cu Occupy Wall Street se împarte la Washington în două tabere: Occupy DC în McPherson Square şi Occupy Washington DC în Freedom Plaza, ambele situate în apropiere de Casa Albă. (I.P.)

Cei doi artişti au ocupat poziţia a 13-a în cadrul topului „Power 100“ realizat de revista „Billboard“, inedit fiind faptul că foarte puţini muzicieni au reuşit performanţa de a se afla pe această listă. Titlul le-a fost acordat datorită numeroaselor afaceri şi parteneriate realizate în ultimii ani, dar şi pentru sumele câştigate de pe urma contractelor încheiate cu ca-

sele de discuri şi, nu în ultimul rând, din vânzările de albume. Printre proiectele familiei se numără compania de manageriat artistic şi organizare de evenimente muzicale „Roc Nation“ a lui Jay Z, dar şi contractele pe care le-a avut Beyonce cu nume mari de branduri precum L'Oreal. Pe aceeaşi listă se mai găsesc şi artişti precum Jon Bon Jovi, membrii trupei U2, în frunte cu managerul lor, Taylor Swift, şi Lady Gaga. Primul şi ultimul loc a

fost ocupat de Irving Azoff, preşedintele companiei Live Nation Entertainment, respectiv Simon Cowell. Artista cu cea mai mare avere din SUA În urmă cu patru ani, Beyonce a ocupat prima poziţie în topul cântăreţilor cu cele mai mari venituri din industria muzicală. La vremea aceea, publicaţiile americane scriau despre artistă că ar avea în conturi peste 80 de milioane de dolari.

BERBEC Nu duceţi lipsă de energie, dar nu reuşiţi să o folosiţi concret. Excesele alimentare nu vă vor face decât rău. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

TAUR Încercaţi să luaţi lucrurile mai uşor şi veţi vedea că va fi bine pentru toată lumea. O surpriză plăcută vă va ajuta să vedeţi ziua în culori mai vesele. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

GEMENI Discuţiile în contradictoriu cu rudele nu vor face decât să vă accentueze starea de iritare ce vă caracterizează în ultimele zile. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

RAC Colaborarea cu cei din jur vă va permite să rezolvaţi chiar mai multe decât v-aţi propus în această zi. Una dintre dorinţele mai vechi se va finaliza. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

LEU Acceptaţi cu încredere colaborările care vi se propun. Unul dintre proiectele pe care vi le-aţi făcut pentru timpul liber va înregistra schimbări majore. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

FECIOARĂ Posibile cheltuieli în compania partenerului de suflet. Dacă aveţi de gând să plecaţi la drum, mare atenţie, căci aţi putea avea o surpriză mai puţin plăcută. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Dacă aveţi de luat decizii, încercaţi să priviţi situaţia în ansamblu şi nu zăboviţi asupra detaliilor. Nu veţi fi în cea mai bună formă astăzi. 6Sănătate 6Bani 5Sentimente

BANCUL ZILEI

SCORPION

Discuţie între doi vecini:

Suprasolicitarea poate genera probleme de sănătate pe fond nervos. Încercaţi să vă treceţi în program şi o activitate care să vă relaxeze. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

- De ce are nevastă-ta ochii vineţi? - Am vrut să-i fac albaştri, dar am greşit nuanţa...

SĂGETĂTOR

Calendar

Este posibil ca o activitate începută de mai mult timp să necesite un efort suplimentar. Relaţia cu fiinţa iubită vă va interesa în mod special. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Sudoku

30 ianuarie 2012 Soarele răsare la 7.36 şi apune la 17.24

Pune-ţi mintea la contribuţie 3 1

1695: Constantin Brâncoveanu primeşte titlul de „Principe al Imperiului“ ca recompensă pentru serviciile Rezolvarea din nr. trecut făcute Curţii din Viena.

7 2 3 4 9 1 5 6 8

1930: Se naşte Gene Hackman (foto), actor american.

6 7 4 8 2 5 9 1 3

1933: Adolf Hitler este numit cancelar al Germaniei. Începutul dictaturii hitleriste.

5 8 1 2 6 7 4 3 9 9 1 2 3 7 4 6 8 5 8 3 5 6 1 9 2 4 7 3 4 8 9 5 2 1 7 6 2 5 7 1 8 6 3 9 4 1 9 6 7 4 3 8 5 2

9 2

2

6

5

CAPRICORN

7

8

5 8

4

3

9

1

6

3

4 6 9 5 3 8 7 2 1

1820: Edward Bransfield descoperă Antarctica.

2

9

Veţi avea o perioadă ceva mai lejeră, în care vor predomina activităţile de rutină. Este foarte posibil ca astăzi să vi se facă o ofertă aparent avantajoasă. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR Fiţi prudent şi nu acceptaţi orice doar de dragul schimbării. Veţi cheltui o mulţime de bani. Fiţi cu mare băgare de seamă. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

PEŞTI 8

6

4 5

2 9

Sensibilitatea de care daţi dovadă în această perioadă vă va da posibilitatea de a vă consolida relaţia cu fiinţa iubită. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RING - 30 Ianuarie  

Ziarul Ring, nr.941

RING - 30 Ianuarie  

Ziarul Ring, nr.941

Advertisement