Page 1

Vremea azi...

Cerul va fi noros şi vor fi prezente lapoviţa şi ninsoarea.

min. -4C / max. 1C presiune atmosferică 760 mmHG

GRATUIT

Miercuri, 25 ianuarie 2012

NR. 938 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16 pagini

Surse medicale:

NICOLETA LUCIU ar putea ajunge din nou la cuţit

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

PAG.

0 7

PAG.

3 în 1:

0 3

Băsescu promite

lămuriri, CC - o decizie, românii - proteste!

Cine câştigă runda a 13-a? Ziua a 13-a de proteste se anunță a fi una decisivă. Președintele Traian Băsescu a promis să răspundă contestatarilor, poziția sa urmând, cel mai probabil, să fie vitală în evoluția mișcărilor de stradă. Tot astăzi, un alt subiect „sensibil“, comasarea alegerilor, ajunge din nou pe masa judecătorilor de la Curtea Constituțională, așteptându-se o decizie finală.

Alin Oprea nu-l uită pe Tavi Colen: „A părăsit Talisman din motive pur egoiste“

SHOWBIZ

Doina Spătaru a anunţat că, după finalizarea anchetei, va renunţa la orice pretenţie asupra apartamentului din zona Gării de Nord, din balconul căruia a căzut fiica sa, Mălina Olinescu. (pag. 8)

„Şoferul groazei“, arestat pentru 29 de zile

EVENIMENT

Într-o plângere adresată CSM, Sindicatul Independent al Juriştilor din România cere îndepărtarea din magistratură a Codruţei Kovesi pentru „încălcarea prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere“. (pag. 6)

Mama Mălinei Olinescu renunţă la „apartamentul blestemat“

SHOWBIZ

EVENIMENT

Sindicatul Juriştilor: „Cerem excluderea din magistratură a procurorului general“

Giurgiuveanul Petre Peicea, care sâmbătă noaptea a accidentat nu mai puţin de nouă maşini, a fost dus, ieri, în faţa instanţei şi, în cele din urmă, trimis în arest.(pag. 6)

www.ziarulring.ro

Cu toate că au trecut mai bine de cinci ani de la scandalul destrămării trupei Talisman, subiectul este încă sensibil pentru Alin Oprea. Artistul nu poate să uite că Tavi a decis unilateral să părăsească trupa. (pag. 9)


0 EVENIMENT 2 MIERCURI, 25 ianuarie 2012

2.500

de protestatari s-au adunat, ieri, în faţa sediului TVR şi au cerut demisia conducerii instituţiei.

CINE ÎNGRIJEşTE BăTRÂNI ÎN SPANIA NU MAI PLăTEşTE LA STAT. Guvernul spaniol a decis că, de la 1 ianuarie 2012, cetăţenii români care sunt îngrijitori la domiciliu nu mai sunt obligaţi să plătească vreo cotizaţie către stat, această responsabilitate revenind angajatorului. Ultimele date ale Institutului Naţional de Securitate Socială Spaniol arată că 16.760 de cetăţeni dintre cei 272.489 de cotizanţi români la sistemul spaniol de securitate socială lucrează, oficial, în gospodării.

Şi „VIERMII“ sindicalişti au strigat „JOS BăSESCU“

LOCURI DE MUNCă ÎN GERMANIA şI NORVEGIA. Ţările cu cele mai multe locuri de muncă disponibile şi pentru români prin reţeaua EURES sunt în Germania şi Norvegia. Aproape 1.000 de români se pot angaja în acest mod. Germania caută 500 de ingineri, medici şi specialişti în domeniul hotelier, Norvegia, 405 ingineri, sudori, tinichigii şi specialişti în turism, iar Danemarca angajează 100 de agricultori şi specialişti în creşterea animalelor.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe străzile Vrejului, Pelinului, Pătlaginei, Tândală, Ştirului, Troscotului, Niţă Elinescu, bd Nicolae Grigorescu şi Şos. Mihai Bravu.

Curs valutar

Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

4,34 lei

1 gram de aur 179,0 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în scădere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

USD GBP CHF CAD BGN MDL

3,33 5,19 3,59 3,30 2,22 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111

Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)

www.ziarulring.ro

n Mii de protestatari, membri ai sindicatelor din Apărare, Învăţământ şi Sănătate, au strigat ieri, în Piaţa Victoriei, lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc. Demonstranţii au pornit apoi în marş către Televiziunea Română pentru a-şi manifesta public dezaprobarea referitor la modul părtinitor în care această instituţie publică prezintă realitatea. Băsescu“, dar nici pe generalul-primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, despre care au spus că e „general fără stagiu în Afganistan“. O altă pancartă le ironiza pe Elena Băsescu şi Elena Udrea. „România ie ţara Elenelor“ stătea scris cu referire la agramatismele din exprimarea fiicei preşedintelui Băsescu.

Alina Nicu & Bogdan Cotigă eveniment@ziarulring.ro

Aproape 7.000 de sindicalişti au venit ieridimineaţă în faţa Guvernului pentru a-şi exprima liber nemulţumirile şi pentru a cere demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc. Oamenii au cerut alegeri anticipate pentru a avea posibilitatea să îşi aleagă cât mai repede conducători mai buni. Mesaje clare pentru conducători Militarii disponibilizaţi nu au uitat să îi ta-

xeze nici pe ministrul apărării, Gabriel Oprea, pe mai multe pancarte fiind menţionat ca „şef al mafiei personale a lui

„Câştig 800 de lei după 37 de ani în câmpul muncii. Soţul meu a fost militar, a scos zeci de oameni de sub dărâmături la cutremurul din ’77 şi

cu gradul de colonel a ieşit la pensie cu 1.500 de lei. Să plece Băsescu şi cu şleahta lui de hoţi“, ne-a spus una dintre protestatare.

Cu taloanele de pensie la vedere Protestatarii au arătat presei taloanele de pensie pentru a dovedi modul în care statul îşi bate acum joc de ei după zeci de ani de muncă.

„TVR, sluga lui Băsescu e!“ În jurul orei 14.00, protestatarii au plecat în marş din Piaţa Victoriei spre sediul Televiziunii Române. Ajunşi în faţa TVR, manifestanţii au început să strige: „Cu televizorul aţi minţit poporul!“, „TVR, sluga lui Băsescu e!“, „Mincinoşii“, „Culcer, afară!“, „Hoţii lui Băsescu“ şi „Jos Băsescu“. În paralel, cameramanii TVR îi filmau pe protestatari de pe clădirea televiziunii publice, dar şi din curtea instituţiei. Mai mult, unul dintre protestatari avea chiar o pancartă, numită „panoul cu băseşti“, cu feţele mai multor jurnalişti, printre care Mircea Marian, Andreea Pora şi Robert Turcescu. În cele din urmă, o delegaţie a cadrelor militare disponibilizate a intrat în sediul televiziunii publice şi a înmânat conducerii un memoriu în care au cerut demisia preşedintelui şi a premierului, organizarea de alegeri anticipate şi redarea demnităţii poporului. De altfel, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, Mircea Dogaru, a precizat că a cerut conducerii TVR să transmită obiectiv realitatea.


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

12

PAG. zile au trecut de când românii ies în stradă şi cer demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc.

0 3

RUNDA 12: Protestele continuă,

BăSESCU promite „o intervenţie“. Cui va purta GHINION ziua a 13-a? n Oamenii s-au strâns şi ieri în Piaţa Universităţii pentru cea de-a 12-a zi de protest. Tot ieri, preşedintele Traian Băsescu a avut prima reacţie faţă de protestele din ţară. El a admis că nemulţumirile românilor sunt justificate, dar a atacat dur opoziţia, asemuind mesajul lor celui al liderului Partidului Comunist din Republica Moldova. Alexandru Manea

alexandru.manea@ziarulring.ro

Românii s-au strâns din nou în Piaţa Universităţii încă din jurul prânzului, unde au continuat să îşi exprime aceleaşi nemulţumiri. Până seara, în jurul Kilometrului 0 al Capitalei se strânseseră peste 1.000 de persoane. Acestora li s-au alăturat şi câteva sute dintre cei care au participat de dimineaţă la mitingul din Piaţa Victoriei şi apoi la marşul ce s-a oprit în faţa sediului TVR. Protestatarii au ales să vină în marş de la Televiziunea Română şi până la Universitate, poliţia fiind nevoită să restricţioneze circulaţia pe traseul respectiv.

Jos Băsescu, Boc şi Corleone Puţin după ora 18.00, în Piaţa Universităţii şi-au făcut apariţia şi suporterii mai multor echipe de fotbal. Potrivit reprezentanţilor acestora, în zona Facultăţii de Arhitectură au fost prezenţi aproximativ 1.500 de ultraşi. Aşa cum au promis, tinerii au purtat semne distincte, astfel încât în rândul lor să nu se infiltreze şi eventuali instigatori. Semnele alese de ei au fost fâşii rupte din tricolor, pe care le-au legat de braţ. Apoi, la îndemnul liderilor lor, suporterii au scandat împotriva preşedintelui, guvernului, liderilor opoziţiei şi a lui Mitică Dragomir.

Ziua cea mai lungă Curtea Constituţională (CC) urmează să se pronunţe astăzi în cazul comasării alegerilor după ce săptămâna trecută judecătorii au decis pentru a doua oară amânarea deciziei. Legea alegerilor comasate a fost contestată la Curte de USL, după ce guvernul şi-a asumat răspunderea în privinţa organizării simultan a localelor şi parlamentarelor. Tot astăzi, preşedintele Traian Băsescu va avea o „intervenţie cu românii“, mesajul preşedintelui putând fi crucial pentru calmarea sau escaladarea protestelor.

Băsescu i-a atacat pe protestatari În timp ce oamenii protestau în Piaţa Universităţii, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu îl învestea ca ministru de externe pe Cristian Diaconescu. Cu această ocazie, şeful statului a făcut şi primele declaraţii referitoare la protestele opoziţiei. „Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, al lui Victor Ponta, al lui Crin Antonescu, al aşa-numitului lider al societăţii civile, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu ale fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al fracţiunii Partidului Comunist din Republica Moldova, Vladimir Voronin“, a declarat preşedintele. În plus, el a admis că nemulţumirile oamenilor sunt justificate şi a promis „lămuriri“.

www.ziarulring.ro


18

PAG.

0 EVENIMENT 4 MIERCURI, 25 ianuarie 2012

manifestaţii dedicate Unirii Principatelor Române au fost declarate la nivel naţional, potrivit Jandarmeriei Române.

ZIUA UNIRII, fără conducătorii ţării n Cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Ţării Româneşti cu Moldova, ieri, România a „fiert“ la propriu. La ceremoniile de la Iaşi fusese invitat şi preşedintele Traian Băsescu, care nu a onorat invitaţia. Alături de români, în capitala Unirii s-au aflat liderii opoziţiei, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

A fost o zi însorită la Iaşi şi la propriu, şi la figurat. E foarte bine că cei de la putere nu au venit la Iaşi să-i sfideze pe oameni.“ VICTOR PONTA, PREŞEDINTELE PSD

Acum un an eram tot la Iaşi, când am vorbit despre iminenta constituire a alianţei. Propaganda prezidenţială a făcut tot ce a putut să ne dezbine, dar nu a reuşit.“ CRIN ANTONESCU, PREŞEDINTELE PNL

Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Anul trecut, la Iaşi, preşedintele Băsescu a participat la Ziua Unirii Principatelor, fiind huiduit şi fluierat de mulţime. Ieri, de Ziua Unirii, preşedintele Băsescu şi premierul Boc au adoptat o tehnică specială: a absentării. Le-au transmis românilor câte un mesaj, dar au evitat „baia de mulţime“. IAŞI - Băsescu, marele absent, pedeliştii, huiduiţi Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, lider PSD, le-a spus participanţilor la manifestările dedicate Unirii că trebuie să le fie reamintite vorbele lui Cuza: „Nu uitaţi că acest oraş este leagănul Unirii“. Discursuri au ţinut şi mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, liderul PSD Victor Ponta, liderul PNL Crin Antonescu şi prefectul Dragomir Tomaşeschi, provenit din PDL, drept care a fost huiduit de mulţime. După aceea, cei 5.000 de participanţi s-au prins în Hora Unirii. La final, liderii opoziţiei au plecat pe jos pe bulevardul Ştefan cel Mare și Sfânt până la Biserica Trei Ierarhi, unde este înmormântat

România are nevoie, mai ales acum, de loialitatea noastră, de eficienţa şi responsabilitatea noastră, oriunde am fi. (...) România suntem fiecare dintre noi şi toţi laolaltă.“ TRAIAN BĂSESCU

domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Consilierul prezidenţial Iulian Chifu a fost huiduit în momentul în care a depus la statuia domnitorului o coroană de flori din partea Administraţiei Prezidenţiale. FOCŞANI – 5.000 de oameni cu fulare tricolore Aproximativ 5.000 de persoane au asistat, la Focşani, la manifestările ocazionate de Ziua Unirii. Victor Ponta a participat alături de mulţi social-democraţi şi liberali, toţi purtând la gât eşarfe tricolore. Din partea PDL a fost prezent doar Alin Trăşculescu, şeful organizaţiei Vrancea, spre deosebire de anul trecut, când la eveniment a participat şi şeful statului. Toţi manifestanţii de la Focşani au purtat fulare tricolore. CONSTANŢA- „Ziua Unirii, ziua trezirii“ Constănţenii au ieşit în stradă şi în ultimele 12 zile să-şi strige nemulţumirile, însă, ieri, de Ziua Unirii, a avut loc şi un protest spontan al profesorilor. Circa 70 de cadre didactice au strigat în faţa Prefecturii „Ziua Unirii, ziua trezirii“, după care s-au prins în Hora

www.ziarulring.ro

Acum, la fel ca în urmă cu 153 de ani, este nevoie de unitate pentru a apăra interesele României. Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării în toate momentele de cotitură ale istoriei.“ EMIL BOC

Unirii şi au scandat lozinci împotriva actualei puteri. PITEŞTI - Un izolat „Verde înrourat“ Mai mulţi tineri care au depus, ieri, o coroană la statuia lui Alexandru Ioan Cuza de la Piteşti au purtat pancarte cu mesaje împotriva preşedintelui Băsescu, iar la aceleaşi manifestări organizate de Consiliul Judeţean, o tânără a cântat la chitară „Verde înrourat“, imnul PDL. Un grup de tineri de la asociaţia „Civitas Argeş“ au afişat mesaje precum „Vierme de Piteşti“ şi „Ciumpalac de Piteşti“. ORADEA – „Şi jandarmii sunt ca noi, plini de griji şi de nevoi“ Manifestările dedicate Unirii au fost marcate, la Oradea, de proteste la adresa şefului statului, după ce persoane care au participat şi la protestele din serile trecute au scandat „Băsescu, aşa să ştii, vei sfârşi ca Gaddafi“ şi „Şi jandarmii sunt ca noi, plini de griji şi de nevoi“. CLUJ - Militarii, supăraţi pe preşedinte Reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene s-au prins, ieri, la

153

de ani au fost aniversaţi de la Ziua Unirii Ţării Româneşti cu Moldova.

Cluj, în faţa Prefecturii, în Hora Unirii. Peste 100 de membri ai Sindicatului Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere Cluj au pichetat Prefectura în semn de solidaritate cu protestele care se desfăşoară la nivel naţional, ei scandând „Jos Băsescu“, „Jos Guvernul“ şi „La atac înainte. Oprea ne minte“. CRAIOVA – „Armata este cu noi“ Aproximativ 50 de persoane au protestat, ieri, în Piaţa Prefecturii

din Craiova şi au scandat mesaje împotriva preşedintelui Băsescu şi a guvernului, după ce au participat la manifestările dedicate Unirii. Oamenii au strigat: „Nu vă fie frică, guvernul pică“ şi „Capul lui Băsescu vrem“. De asemenea, a avut loc o defilare a militarilor din Garnizoana „Scorpionii Roşii“, iar manifestanţii au scandat „Armata este cu noi“. BISTRIŢA - Cântece patriotice Peste 300 de persoane au participat, ieri, la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române şi s-au prins în Hora Unirii în jurul statuii lui Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Piaţa Unirii din municipiul Bistriţa. După depunerile de coroane s-au interpretat cântece patriotice.


EVENIMENT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Ne-am dus să protestăm ca oameni normali şi să ne cerem drepturile. (...) Mie mi-au dat în faţă cu pumnii, iar pe tatăl meu, care nu mai putea să meargă, l-au târât până la dubă.“ ANDREI RISTACHE, STUDENT BĂTUT DE JANDARMI

PAG.

0 5

Studentul Andrei: „NE-AU BăTUT pentru că am strigat «Jos Băsescu!»“ n Alte două posibile victime ale jandarmilor - studentul la Drept Andrei Ristache şi tatăl acestuia - s-au adresat APADOR-CH, dar şi cabinetului Paula Iacob spre a fi apăraţi în vederea depunerii unor plângeri penale împotriva „mascaţilor-bătăuşi“. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

„Aici unde vă arăt eu, în staţia lui 69 ne-au bătut prima dată“, spune Andrei Ristache, arătându-ne pe desenul (vezi ziarulring.ro) făcut de el „harta bătăilor“ primite de la mascaţi. „Şi l-au pus jos pe tatăl meu, l-au călcat în picioare, iar pe mine m-au înghesuit vreo cinci-şase jan-

darmi într-o gheretă. După ce ne-au bătut bine, ne-au spus: «Plecaţi!». Ne-am îndreptat spre CCA. Acolo, au venit din spate nişte jandarmi şi au început să ne bată din nou. Ne-au pus jos şi au dat, fără să mai ţină cont de nimic“, relatează studentul la Drept Andrei, în vârstă de 23 de ani, student la „Titu Maiorescu“. El şi tatăl său, Augus-tin Ristache (asistent medical la Ins-

titutul „Cantacuzino“), ar fi fost bătuţi şi amendaţi de jandarmi pentru că au strigat „Jos Băsescu!“. „Pe tata l-a luat Salvarea, pe mine m-au amendat“ „În drum spre Secţia 17, în dubă, l-am rugat pe un jandarm să-l ducă mai întâi pe tatăl meu la spital, că nu mai poate respira. Ei au spus că mai întâi ne duc la secţie să ne dea amendă şi pe urmă... facem ce vrem. Între timp am sunat eu la 112 şi am chemat Salvarea, care a ajuns foarte repede la Secţia 17, de unde l-a luat pe tatăl meu şi l-a dus la spital. Pe mine nu m-a lăsat să-l însoţesc. M-au fotografiat, pe poză chiar se văd urmele de la bătaie, m-au amprentat şi mi-au dat amendă că... am scandat «Jos Băsescu». În procesul-verbal n-au scris

În drum spre Secţia 17, în dubă, l-am rugat pe un jandarm să-l ducă mai întâi pe tatăl meu la spital, că nu mai poate respira. Ei au spus că mai întâi ne duc la secţie să ne dea amendă.“ ANDREI RISTACHE, STUDENT BĂTUT DE JANDARMI că am protestat şi am strigat «Jos Băsescu», ci au spus doar: «Pentru strigăte repetate». Am scris că nu sunt de acord cu acest proces-verbal. M-am adresat, împreună cu tatăl meu, cabinetului de avocatură Paula Iacob pentru a formula o plângere penală împotriva

celor care ne-au bătut. Totodată, ne-am adresat şi APADOR-CH, care, prin ziarul «ring» a solicitat să vină acolo toţi cei care se consideră victimele agresiunii şi abuzurilor jandarmilor“, spune studentul la Drept despre modul

cum... I S-AU ÎNCĂLCAT DREPTURILE! Numai că această posibilă gravă încălcare a drepturilor trebuie să o constate o instanţă. Altfel rămâne doar o poveste, fie ea chiar şi O POVESTE DE COŞMAR! PUBLICITATE

Guvernul nu va relua plata indemnizaţiilor revoluţionarilor EXECUTIVUL a anunţat că nu va modifica legislaţia pentru a reveni asupra deciziei de sistare a plăţii indemnizaţiilor revoluţionarilor începând cu 2012. În presă au fost prezentate prevederile unui protocol, încheiat pe 20 ianuarie, semnat de reprezentanţi ai PDL şi cei ai revoluţionarilor, prin care ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu (foto), şi secretarul de stat pentru revoluţionari, George Costin, se angajează să identifice soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii fără să fie afectat bugetul alocat pe acest an. În protocol s-a stabilit suspendarea „oricărei activităţi publice şi stradale a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, la sediile PDL“, până la realizarea celor înscrise în documentul semnat în 20 ianuarie. (D.A.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

0 EVENIMENT 6

N-ai depus la timp declaraţia de avere şi de interese, primeşti sancţiune (...) sunt diferenţe semnificative în declaraţii, te chem şi nu le poţi explica, afară.“ MONICA MACOVEI, FOST MINISTRU AL JUSTIȚIEI

MIERCURI, 25 ianuarie 2012

Sindicatul Juriştilor: „Cerem excluderea

din magistratură a Codruţei Kovesi“

n Poate părea incredibil, dar totuşi e adevărat. Un sindicat al juriştilor cere excluderea din magistratură a procurorului general al României! Christian Levant

christian.levant@ziarulring.ro

Sindicatul Independent al Juriştilor (SIJ) din România cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nici mai mult, nici mai puţin decât sancţionarea procurorului general al României cu... EXCLUDEREA DIN MAGISTRATURĂ. Motivul, de fapt,

motivele? O presupusă „încălcare a prevederilor legale referitoare la declaraţiile de avere şi de interese“, precum şi o presupusă „rea-credinţă“ rezultată din faptul că, în anul 2007, procurorul general Kovesi ar fi „refuzat să declare că tatăl său, Ioan Lascu, era prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş“.

În conformitate cu aceste dispoziţii legale şi succesiunea în timp a actelor normative ce vizează acest domeniu, s-au transmis Consiliului Superior al Magistraturii declaraţia de avere şi declaraţia de interese ale procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doamna Laura Codruţa Kövesi, de către Secţia de Resurse Umane şi Documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.“ Procuror-șef birou, RAMONA BULCU

La data de 19.01.2011, pentru a masca lipsa declaraţiei de avere, doamna Kovesi înregistrează în fals pe site-ul CSM... «DECLARAŢIA de AVERE».“ Din PLÂNGEREA către CSM a SJI România Link-uri către site-ul CSM Plângerea, sub semnătura av. drd. Pompiliu Bota (foto stânga), face trimitere, cu „subiect şi predicat“, dar şi cu „adrese electronice“ concrete (mai multe link-uri) la declaraţiile de avere ale doamnei procuror general de pe site-ul CSM. Puteţi vedea în facs. 1 (dar şi pe ziarulring.ro) tot ce... vrea să zică PLÂNGEREA.

„Şoferul groazei“ a fost... arestat Bărbatul care în noaptea de 21 ianuarie a lovit nouă maşini după o cursă nebună oprită cu focuri de armă a fost arestat. Mai întâi, după ce a fost externat din spital, Petre Peicea a fost chemat la Brigada Rutieră pentru a da explicaţii în legătură cu tot ce s-a întâmplat în noaptea plină de peripeţii. Ulterior, a fost reţinut de un procuror şi, în cele din urmă, instanţa a hotărât arestarea lui „Peicea cel viteaz“. Şoferul arestat are 42 de ani, este din Giurgiu şi a fost prins,

www.ziarulring.ro

duminică dimineaţa, abia după ce poliţiştii au tras după el cinci focuri de armă. De pe Calea Rahovei până pe Calea Victoriei, el a avariat nouă maşini. A fost internat în spital deoarece a suferit răni superficiale şi avea un comportament agitat, medicii fiind nevoiţi să îl sedeze. Rezultatele de la IML vor stabili dacă, în noaptea de pomină, şoferul groazei era drogat sau numai agitat. De la cursa demnă de filme polițiste... de mâna a doua. (Ch.L.)

„Cireaşa de pe tort“ a Monicăi Macovei: „Afară!“ Mai mult, ca un fel de „cireaşă de pe tort“, PLÂNGEREA face trimitere la o declaraţie a fostului ministru Monica Macovei, care a spus vineri, 20 ianuarie 2012, la TVR Info, printre altele: „Am o supărare pe răspunderea magistraţilor (...) n-ai depus la timp declaraţia de avere şi de interese, primeşti sancţiune (...) şi eu, aici, aş fi propus chiar excluderea: sunt diferenţe semnificative în declaraţii, te chem şi nu le poţi explica, afară“. „Pisica“, aruncată în „curtea CSM“? Evident, am solicitat un punct de vedere şi doamnei Codruţa Kovesi. Ministerul Public ne-a oferit ieri un răspuns lung şi stufos, de citit mai ales printre rânduri, pe care-l puteţi lectura în facs. 2

1 (şi pe ziarulring.ro) integral. În mare, ar fi de înţeles că, pe de o parte, în ce-l priveşte pe tatăl doamnei Kovesi, ar fi mai degrabă o chestiune de interpretare şi că Parchetul General ar fi trimis declaraţiile de avere şi toate celelalte documente, întocmai şi la timp, către CSM, dar ceva sa întâmplat... pe traseu. Sau

2 poate în curtea CSM? Oricum ar fi, CSM va trebui să soluţioneze PLÂNGEREA SINDICATULUI. Şi să dea răspuns. Pe care-l vom publica integral. Şi atunci vom afla, poate, dacă în „lanţul de transmisie“ al declaraţiilor de avere ale Codruţei Kovesi există vreo... „VERIGĂ SLABĂ“. Sau nu?


2

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

luni după operaţia de implant de silicon la sâni Nicoleta Luciu trebuie să doarmă doar pe spate şi doar după cel puţin două săptămâni va putea trece pragul saloanelor de bronzare.

PAG.

0 7

IPOTEZă-şOC: NICOLETA LUCIU ar putea ajunge DIN NOU LA CUţIT n Grăbită să revină pe scenă, vedeta îşi pune viaţa în pericol doar pentru a-şi îmbunătăţi aspectul fizic după naşterea tripleţilor. Delia Niculae & Daniela Arnăutu monden@ziarulring.ro

Au trecut numai trei luni după ce a născut, dar îşi pregăteşte relansarea muzicală. La numai câteva săptămâni de la operaţia de cezariană, a început tratamentele pentru slăbire şi remodelare corporală, dar se pare că s-a grăbit cu implantul de silicon. „Rezultatul poate fi compromis“ Chirurgii plasticieni se arată îngrijoraţi şi susţin că Luciu s-a operat prea devreme, iar „furtuna hormonală“ de după sarcină „poate compromite rezultatul“, întrucât „ţesutul mamar este încă sub bombardament hormonal“. „Dacă mai slăbeşte, sânii se vor lăsa“ „Nicoleta Luciu a slăbit prea rapid după ce a născut. Prea rapid pentru o mamă care alăptează. Pe fondul cezarienei prin care a adus pe lume tripleţii şi pe cel al alăptării, stresul unei intervenţii de implant mamar este destul de mare pentru organism. În plus, la doar trei luni după naştere, ţesutul glandular mamar este încă

31

de ani are fostul „iepuraș“ Playboy, Nicoleta Luciu.

sub bombardament hormonal, iar elasti- citatea pielii sânilor nu este complet refăcută. Dacă mai slăbeşte, sânii se vor lăsa. De asemenea, consider că şi-a pus un implant mult prea mare. 570 g este foarte mult. Dacă voia o astfel de intervenţie, trebuia să aleagă o dimensiune normală a sânilor. Pe o piele slabă calitativ, sub greutatea implantului şi cu o glandă mamară încă în activitate, rezultatul poate fi compromis. Există riscul ca pielea să se lase, glanda mamară să mai scadă în dimensiune şi, dacă mai adăugăm şi factorul gravitaţional, sânii se pot lăsa. Pot apărea şi dureri la coloa-

na vertebrală“, au precizat specialiştii pentru „ring“. Trebuia să aştepte nouă luni În opinia specialiştilor, pentru rezultate optime şi fără riscuri, intervenţia chirurgicală de mărire a sânilor Nicoletei Luciu ar fi trebuie să aibă loc la nouă luni după ce a adus pe lume tripleţii. „Vehicularea teoriei că implanturile ei sunt garantate pe viaţă nu reprezintă o noutate. Toate protezele aprobate de Food and Drug Administration sunt garantate pe viaţă. Ele nu se «strică» în interiorul corpului, dar înaintarea în vârstă şi gravitaţia pot modifica sânul oricărei pa-

ciente, deci... după un anumit timp trebuie să se reopereze pentru a schimba implanturile“, explică specialiştii. „Intervenţia s-a făcut în deplină siguranţă“ Contactat telefonic de „ring“, medicul Kasem Abu Bakr, cel care a operat-o zilele trecute pe Nicoleta Luciu, susţine că esteticienii de la noi nu sunt la curent cu noutăţile apărute în domeniu, motiv pentru care fac astfel de comentarii. „Intervenţia s-a făcut în deplină siguranţă, conform noilor proceduri în domeniul medical. I-au fost efectuate masaje cu laser pentru refacerea glandei mamare. Cât priveşte mărimea implantului ales, acesta a fost unul personalizat, Nicoleta având deja sânii mari“, a explicat doctorul.

e clusiv

Catinca Roman o trimite pe Luciu la psiholog Fiica Mioarei Roman a criticat-o aspru pe Nicoleta Luciu, considerând că a exagerat cu mărimea silicoanelor. „N-ar fi avut de ce să se teamă. Are o frumuseţe naturală. Nu înţeleg de ce a trebuit să-şi facă sânii atât de mari. Faptul că e atentă cu imaginea ei e un lucru bun, dar nu înţeleg de ce simte nevoia să dea mai mult acum. Pare enorm. Nu ştiu dacă e sănătos, mă gândesc la urmările unei astfel de operaţii. Mai bine îşi punea siliconul la jumătate şi de restul banilor se ducea la un cabinet psihologic!“, a spus Catinca Roman la „Agentul VIP“ de la Antena 2.

Noua colecţie Dana Săvuică, epuizată în... trei ore

Brianna Caradja se teme pentru libertatea fiului ei

SUCCES. Sexy la 42 de ani, creatoarea de

CONSECINŢE. Prinţesa Brianna Caradja a declarat, pentru „ring“, că e îngrijorată atât pentru fiul ei, Maximilian (21 ani), cât şi pentru toţi cei luaţi pe sus din Piaţa Universităţii şi duşi de jandarmi la secţiile de poliţie pentru a fi legitimaţi, fotografiaţi, amprentaţi şi, eventual, avertizaţi sau amendaţi. „Max a fost doar bruscat de jandarmi şi a ieşit cu avertisment. Toţi cei care au copii sau care au fost în situaţia aceasta ar trebui să se adune şi să acţioneze împreună, pentru că datele rămân în baza de date a poliţiei şi la prima demonstraţie de la care mai sunt ridicaţi de jandarmi ar putea primi o zi-două de arest, pentru că au antecedente. Datele colectate abuziv în aceste zile trebuie şterse pentru a nu fi considerate vreodată antecedente. Această luptă e foarte importantă“, consideră Brianna Caradja. (T.A.)

modă continuă să aibă mare succes în afaceri unde, mai nou, e ajutată şi de fiica ei, Julie. Dana Săvuică şi-a sărbătorit ziua de naştere lansând „Etiquette by Dana Săvuică“, noua colecţie ce rulează pe fashiondays.ro. „Deja avem sold out la câteva modele după doar trei ore de la start. Colecţia e gândită pentru femeia dinamică, cea care conduce în viaţă. Toată colecţia e realizată cu sprijinul producătorilor români şi vindem în peste 10 ţări acest brand, aşa că sunt foarte mândră“, spune creatoarea. Dana şi Julie au realizat şi un pictorial pentru promovarea noii colecţii, cu ajutorul make-up artistului Dana Hersulescu şi a fotografului Cătălin Mihai. (T.A.)

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8 MIERCURI, 25 ianuarie 2012

22

de ani avea Mălina Olinescu în 1996, când a intrat la „Şcoala Vedetelor“, show de divertisment realizat de renumitul producător Titus Munteanu şi difuzat la TVR 1.

Apartamentul Mălinei, lăsat e clusiv de Doina Spătaru surorii artistei n Mama regretatei cântăreţe Mălina Olinescu, artista Doina Spătaru, a decis să renunţe la partea ei de moştenire, iar apartamentul fiicei dispărute prematur să-i revină integral mezinei Codruţa.

În privinţa anchetei, până când va sosi raportul legiştilor, mama Mălinei se abţine de la orice apreciere privind cauza morţii fiicei ei. În schimb, Doina Spătaru se îngrijeşte de ritualurile creştine şi doreşte ca în acest an să amenajeze mormântul Mălinei.

doua zi se vor întâlni şi că lucrurile vor intra în normalitate. Până atunci însă, el a refuzat să-i răspundă şi asta mi s-a părut un pic cam prea mult. Dar ca să-l acuz pe el că e autorul moral, că el ar fi împins-o spre aşa ceva, nu pot face un asemenea lucru. Şi nici nu se ştie dacă a fost până la urmă sinucidere“, a declarat, pentru „ring“, Doina Spătaru.

Sebi i-a promis împăcarea chiar în a doua zi „Se aşteaptă raportul de la IML şi probabil după aceea dosarul se va închide. Încă nu se poate spune cu precizie dacă a fost sinucidere sau accident. Eu nu ştiu ce să cred... După ce voi citi raportul IML, voi mai vedea, deocamdată mă abţin să fac vreo apreciere. Nu le aduc niciun fel de acuze lui Sebastian şi familiei lui. N-am înţeles de ce Sebastian a fost surd la toate apelurile şi mesajele pe care i le-a trimis Mălina atunci. Am înţeles că într-un târziu i-a răspuns la mesaje şi i-a promis că a

Lucrurile vedetei, încă sub cheie „Toate cardurile Mălinei sunt în casă, nu ştiu câţi bani sunt în cont şi, dacă aş şti, ar interesa asta pe cineva? Probabil că sunt bani în contul ei, deocamdată uşa apartamentului ei e sigilată, cheile de la casă încă nu ni s-au dat până când nu vom veni cu un act succesoral. După ce vom prezenta acest act, vom primi cheile de la casă şi lucrurile care au fost ridicate de acolo de poliţie în vederea cercetărilor. Apartamentul Mălinei îi va reveni surorii ei, Codruţa, eu renunţ la partea mea“, a precizat mama Mălinei.

Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Parastasul de 40 de zile l-am făcut la cimitir, apoi la biserică, apoi la o casă de copii, de tineri necăjiţi, acolo am vrut să împart şi după aceea vor urma celelalte, la trei luni, la şase luni şi la un an.“ DOINA SPĂTARU „Nu vreau ceva extravagant la mormânt“ Întrebată cum va amenaja mormântul Mălinei, Doina Spătaru a adăugat: „Nu vreau să fac ceva extravagant, pentru că nici eu și nici Mălina nu suntem genul acesta de persoane. Voi face ceva mai la primăvară spre vară, când va fi timpul frumos şi îmi vor permite resursele materiale... Şi acum mormântul arată onorabil, dar voi îmbunătăţi lucrurile. Voi face în aşa fel încât să arate aşa cum merită Mălina... S-a dus lângă bunicii ei care o iubeau foarte mult“.

PUBLICITATE

Delia Matache, la o colibă de „cinci stele“, în Laos

EXOTIC. Cântăreaţa şi iubitul ei, omul de afaceri Răzvan Munteanu, se relaxează în aceste zile în mijlocul naturii, în localitatea Luang Prabang din Laos, unde sunt peste 30 de grade Celsius. Ei au renunţat la condiţiile luxoase şi s-au adaptat imediat confortului oferit de coliba cu grădină. „Laos e ca un Spa natural imens, plin de exotism, misticism, oameni calzi, mici de statură şi largi la zâmbet“, mărturiseşte Delia Matache. Ea îşi linişteşte admiratorii şi precizează că se apără de ţânţarii care i-ar putea transmite vreo boală cu ajutorul spray-urilor speciale. Delia a descoperit şi un cocktail local preferat: Daiquiri, cu 80 la sută mango. În privinţa conexiunii la internet, artista e mândră de performanţele telefonului ei care funcţionează şi în Laos. (T.A.)

Virgil Ianţu a „îmblânzit“ fluturi în Thailanda AVENTURI. Prezentatorul show-ului „Vrei să fii milionar?“, de la Kanal D, a petrecut o vacanţă de vis în Thailanda alături de partenera lui de viaţă, Roxana, şi de fetiţa lor, Jasmina. „M-am plimbat pe spinarea elefanţilor, printre arbori de cauciuc, am fost într-o grădină frumoasă unde fluturii ţi se aşezau pe umeri, pe palme, Jasmina a hrănit girafe“, a povestit Virgil Ianţu. El a rămas impresionat de frumuseţea exotică a Bangkokului, de blândeţea elefanţilor şi de celebra insulă Phi Phi Leh, unde s-a filmat producţia „The Beach“, cu Leonardo DiCaprio. Virgil Ianţu a început filmările pentru cel de-al doilea sezon „Vrei să fii milionar?“, care va fi difuzat din 1 februarie, la Kanal D. (T.A.)

www.ziarulring.ro


16

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

ani de existenţă are trupa Talisman, lansată în 1996, cu Alin Oprea şi Tavi Colen în componenţă. La sfârşitul lui 2006, după 10 ani de succes, Tavi a părăsit trupa.

Alin Oprea: „Tavi a fost una dintre încercările grele ale vieţii mele“ n Cu toate că l-a iertat pentru plecarea neanunţată din trupa Talisman, Alin Oprea nu vede încă vreo cale de împăcare cu Tavi Colen. Cristina Andrei

cristina.andrei@ziarulring.ro

Au trecut cinci ani de când Alin Oprea şi Tavi Colen nu mai formează o trupă. Chiar dacă au cunoscut un mare succes în anii 2000 cu grupul Talisman, cei doi nu îşi vorbesc nici în prezent. Alin Oprea spune, cu părere de rău, că l-a iertat pe fostul lui coleg, chiar dacă acesta nu i-a mai răspuns niciodată la salut sau la mesaje. „A părăsit Talisman din motive pur egoiste“ „Nu m-am certat niciodată cu Tavi Colen, el a făcut-o unidirecţional, din motive pur egoiste, dând o lovitură sub centură formaţiei Talisman şi, implicit, familiei mele prin plecarea lui neaşteptată din trupă. N-am fost supărat pe el decât cel mult o lună, l-am iertat şi am şters cu buretele amintirile negative, împăcându-mă în acelaşi timp cu ideea că viaţa cere şi

sacrificii. Au trecut de atunci cinci ani şi orice încercare de reconciliere directă sau indirectă a fost sortită eşecului. Ba, mai mult, în tot acest timp şi după 10 ani în care am fost ca doi fraţi, n-a binevoit nici măcar o dată să-mi răspundă la salut sau la mesajele trimise de sărbători“, a dezvăluit Alin pentru „ring“. „«Vinovatul nr. 1» pentru insuccesele lui“ Mai mult, artistul îl consideră pe Tavi „una dintre încercările grele ale vieţii sale, peste care speră să fi trecut cu succes“. „Din păcate, nereu-

PAG.

0 9

PE SCURT Jojo, îmbrăcată în piscină

ACTRIŢA revine pe marile ecrane în filmul „Ultimul corupt din România“, regizat de Sergiu Nicolaescu, o comedie ce va avea premiera în cinematografe din 17 februarie. Jojo va putea fi admirată din nou în piscină, spre deosebire de „Poker“, unde juca o prostituată de lux, va apărea îmbrăcată, în rolul de ministru al culturii. (T.A.)

Turcescu & Casa Presei, live

şitele lui în plan profesional şi personal l-au făcut să mă identifice pe mine ca «vinovatul nr. 1» pentru insuccesele lui. Tavi a fost una dintre încercările grele ale

vieţii mele, de care sper să fi trecut cu succes şi de care sper să nu mă mai împiedic niciodată... dar, vorba aceea, «Niciodată să nu spui niciodat㻓, ne-a mai spus artistul.

Le-a plătit copiilor lecţii de schi în Harghita În ciuda faptului că, printre vedete, la modă sunt staţiunile austriece, Alin Oprea a ales să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă cu familia în staţiunea Harghita-Mădăraş, din Ţinutul Secuiesc. În cele 10 zile petrecute acolo, cei mici au învăţat să schieze. „Copiii au avut un monitor, consider că nu suntem specializaţi în a da lecţii de schi, aşa că am apelat la un profesionist. Noi, părinţii, am fost mai mult cu încurajările şi cu galeria“, a declarat Alin. Cântăreţul e căsătorit cu Larisa de peste 13 ani. „Motivul principal care ne ţine împreună e că ne iubim! De aici derivă probabil şi respectul reciproc, buna comunicare între noi şi, cel mai important, încrederea“, a recunoscut Alin.

JURNALISTUL şi bandul live Casa Presei au semnat cu casa de discuri Cat Music şi vor susţine un prim concert vineri, la Coyote Café (Calea Victoriei 48-50), de la ora 23.00. În urmă cu două luni a fost lansat şi primul single Robert Turcescu & Casa Presei, intitulat „Ce-mi pasă mie“. Trupa Casa Presei a fost înfiinţată la începutul anului 2010. (T.A.)

Bubu, majorat cu LaLa Band MEMBRUL trupei LaLa Band şi-a sărbătorit majoratul împreună cu familia, prietenii, colegii din trupă, pe ritmurile pieselor marca LaLa Band. „Vreau să iau examenul de permis, să iau bacul cu brio, să intru la Berklee, la Boston, sper cu bursă, să se lege cât mai multe conexiuni cu artiştii de afară şi serialul «Pariu cu viaţa» să aibă în continuare succes!“, îşi doreşte Bubu Cernea. (T.A.) PUBLICITATE

Antena 2, în grila analogică RCS & RDS

REVENIRE. RCS & RDS a informat, ieri, CNA că va introduce Antena 2 în grila sa, în reţelele analogice, de unde televiziunea Grupului Intact a fost scoasă în octombrie 2011. CNA a aprobat ieri solicitarea RCS & RDS, după ce compania de telecomunicaţii a primit o somaţie pentru ignorarea statutului de must carry deţinut de Antena 2. Postul Antena 2 a putut fi recepţionat de abonaţii la reţeaua digitală a RCS & RDS şi ai tuturor celorlalte companii de cablu. Tot în această lună, RCS & RDS a anunţat că va reintroduce şi GSP TV în grila de programe. Compania de cablu a fost obligată, la sfârşitul anului trecut, să ia această decizie după hotărârea pronunţată de Judecătoria Sectorului 5, prin ordonanţă preşedinţială. De asemenea, CNA a amendat cu 10.000 de lei societatea RCS & RDS, pentru că a refuzat retransmiterea postului GSP TV. (T.A.)

www.ziarulring.ro


2000

PAG.

1 SPECIAL 0

MIERCURI, 25 ianuarie 2012

este anul în care Bucureștiul s-a înfrățit cu Sao Paulo.

STRăDUţE ÎNGUSTE în Bucureşti n Să vedem câteva străzi înguste - dar înguste rău - din Bucureşti. Prima regulă a jocului, ca să zic aşa, e că aceste străzi există de când lumea; nu sunt cine ştie ce alei construite recent din spatele blocurilor. A doua regulă e că se pot parcurge de la un capăt la altul cu maşina (mai greu, dar nu imposibil). A treia regulă este că încep de undeva şi se termină altundeva – nu sunt fundături.

Hungry Mole http://www.bucurestiivechisinoi.ro/

Deci, de unde pornim? În zona RahovaChirigiu găsim două străzi: Petre Marinescu, care leagă Calea Rahovei de Şoseaua Tudor Vladimirescu, şi strada Anul 1821, cu sens unic dinspre Rahova înspre Tudor Vladimirescu.

În zona DorobanţilorFloreasca sunt fel de fel de alei întortocheate şi fundături. Am găsit aici străzile Hristache Pitarul şi Episcopul Timuş; amândouă ajung dinspre Dorobanţilor în strada Cronicarilor, care mai apoi dă în Floreasca. Întâi, strada Episcopul Timuş, care, ca să fim exacţi, leagă străzile Chile şi Cronicarilor.

Oleacă mai încolo, între Calea Rahovei şi strada Uranus, găsim cea mai cunoscută stradă îngustă a zonei – Săpunari.

Apoi, Hristache Pitarul, care are sens unic dinspre Cronicarilor înspre Calea Dorobanţilor.

…e şi cea mai desfundată; din câte ţin minte, nu are vreo restricţie anume de circulaţie.

Strada Petre Marinescu nu are sens unic, dar accesul auto e permis doar riveranilor. Nu prea departe, între străzile Ioan Vodă Caragea şi Polonă - ăsta e şi sensul ei unic găsim strada Slăveşti.

www.ziarulring.ro

În zona Dacia – Eminescu - Moşilor avem strada Prepeliţei, care dă din strada Suvenir în Bulevardul Dacia.


SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Rada, sexy

49

pe Facebook n Secundul Rapidului se simte bine în Antalya.

O imagine cu el stând pe jumătate dezbrăcat în patul din camera de hotel a făcut, ieri, deliciul utilizatorilor celui mai cunoscut site de socializare.

Vasile Ionescu sport@ziarulring.ro sursa foto: Facebook

George Copos se plânge din nou că ţine echipa cu mari cheltuieli. Constantin Zotta e cer-

Pavlovici, fericit că lucrează cu Răzvan Transferat de la Vaslui la Rapid, după conflictul avut cu Viorel Hizo, mijlocaşul sârb Milos Pavlovici a declarat că în alegerea sa nu au contat doar banii şi faptul că va evolua la o echipă din Bucureşti, ci şi că Răzvan Lucescu este antrenorul echipei. „Sunt foarte fericit. Am semnat ieri un contract pe trei ani şi jumătate şi sper ca anul acesta să câştig primul meu titlu în România. Am venit la un club mare, serios şi cu ambiţii. Am avut o discuţie frumoasă şi uşoară cu domnul Copos. Nu au contat doar banii şi oraşul, ci şi că Răzvan Lucescu este antrenor, iar el este apropiat de jucători“, a spus Pavlovici.

cetat de poliţie. Răzvan Lucescu este acuzat de o parte a presei că ar fi produs un accident rutier mortal acum 20 de ani. Cu toate astea, există şi rapidişti fericiţi. Antrenorul secund Marian Rada pare a fi ocolit de toate grijile celorlalţi colegi din stafful echipei de sub Grant. Scăpat de frigul din România, Rada nu s-a sfiit să-şi arate pieptul dezgolit şi accesoriile de fiţe pe care le posedă: ochelarii de vedere de firmă şi iPhone-ul de ultimă generaţie, prin intermediul căruia accesează internetul atât pentru a se informa, dar şi pentru a socializa. Fotografiat... în pânzele albe Nu mică le-a fost mirarea iubitorilor fotbalului când, ieri, au văzut postată pe Facebook fotografia cu Rada stând în patul camerei de hotel, acoperit doar de un cearşaf. Secundul giuleştenilor este extrem de zâmbitor, iar poza îi poate garanta un val de admiratoare în zilele următoare.

Contre Zotta – „Vamă“ După ce Iulian Apostol a fost pus pe „liber“, fostul preşedinte rapidist Dinu Ghoerghe a fost extrem de acid la adresa actualului management al echipei. „Mă îndoiesc că Pavlovici primeşte mai puţin ca Apostol. S-a dat afară un jucător care a făcut performanţă în România şi a câştigat un titlu. Au renunţat la un fotbalist cu gleznă fină şi au adus un jucător care pasează cu jgheabul“, a spus „Vamă“. În replică, Constantin Zotta, actualul preşedinte, a precizat: „Îi mai amintesc domnului Dinu Gheorghe că, atunci cînd l-a adus pe Apostol, a plătit 100.000 de euro primă de instalare, în timp ce Lazăr şi Spadacio, doi superjucători rapidişti, au fost lăsaţi să plece tocmai din cauza banilor“.

Se pregătesc să atace TACTICĂ. În plin scandal în vestiarul „galacticilor“ după înfrângerea de miercurea trecută din Cupa Spaniei suferită în faţa rivalilor, Real se pregăteşte de returul de diseară. Jose Mourinho face revoluţie în echipa din tur şi pregăteşte o formulă ultraofensivă. Spaniolii de la „AS“ scriu că francezul Varane îi va lua locul lui Pepe, cel care nici nu va face deplasarea. Tehnicianul portughez se gândeşte să foloseasca un mijloc cât mai fantezist şi vrea să înceapă diseară pe „Camp Nou“ cu Mesut Ozil şi Kaka. Faţă de meciul cu Athletic Bilbao din weekend, va

ieşi Granero. Mourinho îl preferă pe Lassana Diarra. Un semn de întrebare este în privinţa atacantului central, unde Mourinho are de ales între Benzema şi Higuain, primul părând totuşi favoritul la titularizare. De partea cealaltă, Pep Guardiola va miza pe aceeaşi formulă de pe „Santiago Bernabeu“, unde Barca a câştigat cu 2-1, cu o singură excepţie, în locul gafeurului Pinto în poartă va intra titularul Victor Valdes. (C.S.)

BARCELONA – REAL 23.00, Digi Sport 1

este locul ocupat de Ion Crăciunescu în clasamentul mondial al celor mai buni arbitri din ultimii 25 de ani, topul fiind condus de italianul Pierluigi Collina.

PAG.

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Naționala se confruntă cu Turkmenistanul! LUNA IANUARIE este specifică pregătirii de iarnă a tuturor fotbaliştilor români, la echipele de club sau selecţionatele naţionale (seniori şi tineret sub 21 de ani). Ceea ce s-a întâmplat până acum arată continuarea tradiţiei la mai toate nivelurile, adică puţină „înviorare“ şi vizita medicală acasă, după care au plecat în străinătate. S-au intensificat şi transferurile pentru completarea loturilor, unii zic chiar îmbunătăţirea acestora. Mişcările nu sunt de mare nivel calitativ, fiind mai degrabă plecări sau sosiri care nu afectează starea financiară. Din acest punct de vedere va fi dificil să anticipăm schimbări spectaculoase la nivelul ligii naţionale. Rezultatele din retur vor depinde mai mult de efectele pregătirii de acum şi mai ales de starea financiară a formaţiilor angrenate. Au început şi vor continua jocurile amicale în Antalya, dar acestea, de vor fi pozitive, vor fi „valorificate“ cu optimism, iar de vor fi înfrângeri, vor fi catalogate ca „neesenţiale“, importantă fiind, se va zice, „testarea lotului“. Să mai aşteptăm şi să vedem ce se va întâmpla. Loturile naţionale sunt şi ele tot în Turcia. Reunirea echipelor naţionale are efecte diferite asupra participantelor din Liga I. Aşa, de pildă, Steaua, care a efectuat transferuri cu scop de întărire a lotului, nu va beneficia de pregătirea centralizată şi va putea avea unele probleme în dubla confruntare pentru Europa League… Echipa naţională a plecat în Turcia cu un lot ce cuprinde numai jucători din campionatul intern. În aceste condiţii, scopul principal este „testarea“ unor posibile variante pentru preliminariile ce vor debuta în a doua parte a acestui an. Inventariind rapid lotul convocat de selecţioner, constatăm lipsa de valori autentice care să dea garanţia rezultatelor viitoare. Se debutează, în jocurile amicale, cu o confruntare ce are ca adversar naţionala Turkmenistanului. Este un nume de naţională ce nu spune mare lucru, dar probabil aceasta a fost posibilitatea de moment. Pentru un test amical, nu ar fi prea important, dar tot te frământă o „curiozitate“. Chiar aici am ajuns? Sunt suficiente alte posibilităţi care, indiferent de rezultat, ar fi însemnat ceva, fie şi numai pentru palmares. Măcar de am câştiga acest joc, şi celelalte, pentru a nu fi obligaţi să justificăm, „au fost teste“ cu ceea ce avem la dispoziţie. Mi-ar fi plăcut să fi scris în titlu „Ne confruntăm cu Germania“, de exemplu. Să sperăm că vom ajunge şi la astfel de jocuri amicale de natură să ne stimuleze interesul şi să ne satisfacă şi orgoliul izvorât din dragoste faţă de acest sport. P.S. Luni, Mircea Lucescu a părăsit Spitalul Universitar din Bucureşti, cu sănătatea în evoluţie bună! Va mai reveni vineri pentru o ultimă evaluare, după care dorinţa de a fi în mijlocul echipei pe care o conduce se va concretiza. Acum, când Cel de Sus îl are în pază, am citit şi lucruri (nu fapte) dezgropate după 21 de ani. Păcat că nu înţelegem că, oricare dintre noi, este în „solda vieţii“ date de Dumnezeu.

www.ziarulring.ro


2

1 SPORT 2

MIERCURI, 25 ianuarie 2012

PE SCURT Singur prin parc ATACANTUL lui CS Mioveni Adrian Neaga a declarat că se antrenează singur în parc şi în aceste condiţii este dificil să îşi găsească o altă echipă, aşa cum i-a pus în vedere conducerea grupării argeşene. „Eu am dorit să mă antrenez cu echipa. Le-am spus să mă lase să fac pregătirea cu ei pentru că, pregătindu-mă bine în această iarnă, îmi pot găsi şi eu mai repede alt angajament. Aşa, mă pregătesc singur ca leul prin parc şi este foarte greu să te vrea cineva. În plus, dacă denigrezi un jucător, nici ceilalţi nu te privesc pe urmă cu ochi buni. Cel mai bine ar fi să găsim o soluţie care să fie bună şi pentru club, şi pentru mine, mai ales că mai am contract încă un an şi jumătate“, a afirmat Adrian Neaga. (E.T.)

S-a făcut scouter EUGEN TRICĂ se află în Antalya unde urmăreşte cu atenţie jucătorii şi îşi exersează talentul de scouter. Fostul mijlocaş al Stelei promite că primul pe care îl remarcă i-l va recomanda lui Gigi Becali. „Sunt scouter pentru România. Pentru toate cluburile din ţară. Am venit să urmăresc jucătorii, dacă văd ceva interesant am să-i propun la Steaua, Dinamo, Rapid. Bineînţeles că am ochi, dacă nici eu, atunci cine? Dacă e jucător bun şi poate să evolueze la Steaua, bineînţeles că primul telefon i l-aş da domnului Becali“, a spus Trică la Dolce Sport. (E.T.)

Se antrenează cu Dinamo MIJLOCAŞUL FRANCEZ Nasser Menassel, care a evoluat ultima oară la Universitatea Cluj, se antrenează începând de ieri alături de lotul pregătit de Liviu Ciobotariu, în cantonamentul din Antalya. Jucătorul francez a sosit luni seara în cantonamentul dinamoviştilor de la „Papillon Belvil“. Mijlocaşul de origine algeriană, în vârstă de 28 de ani, a mai evoluat la Grenoble, Rodez, CS Otopeni, Internaţional Curtea de Argeş, Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Cluj. Altfel, Răzvan Cazacu şi Ionuţ Burnea au fost convocaţi la lotul Under 20, pentru turneul de pregătire din Antalya în perioada 21 ianuarie-2 februarie. (E.T.)

Mijlocaşul

STELEI a ratat

o „afacere“

de un milion de dolari anual

Foto: evz.ro

n Telenovela transferului lui Pablo Brandan în China a luat sfârşit. Finanţatorul Stelei s-a opus transferului, iar mijlocaşul argentinian a ratat un contract pe trei ani ce se cifra, anual, cu tot cu bonusuri, la un milion de dolari. Emilian Tancău

emilian.tancau@ziarulring.ro

După ce a ratat un transfer la VfB Stuttgart pe vremea când juca la Unirea Urziceni, Pablo Brandan se poate declara nemulţumit deoarece nici de la Steaua nu a fost lăsat să plece în China, la Tianjin Teda. Impedimentul care a dus la blocarea acestei mutări a fost suma oferită clubului „roş-albastru“, mai puţin de un milion de euro. Narcis Răducan a anunţat că argentinianul va continua la formaţia bucureşteană şi a precizat că acesta nu are de ce să fie demoralizat pentru că oferta din China nu s-a materializat. „Mă bucur că am ieşit

S-a luat de arbitri

Refuzat de Schalke

SCANDAL. Bătaie la

DEZMINţIRE. Presa din

meciul din Emirate dintre echipa lui Cosmin Olăroiu şi Mirel Rădoi - Al Ain - şi cea a lui Walter Zenga - Al Nasr, care a şi câştigat cu 2-1. Rădoi a fost în centrul scandalului, dar Olăroiu n-a comentat incidentul. „Arbitrul a vrut să avem un campionat mai competitiv şi să nu ne distanţăm faţă de ocupanta locului doi. Au existat nişte îmbrânceli. L-am văzut pe Rădoi şi l-am rugat să aplaneze situaţia. Mirel s-a calmat“, a spus şi Zenga. (C.S.)

www.ziarulring.ro

etape de suspendare este decizia Comisiei de Disciplină în cazul lui Weldon de la CFR, care iniţial fusese penalizat cu cinci etape după eliminarea din jocul cu Steaua.

Spania anunţă că Jose Maria Gutierez „Guti“ a ajuns la un acord cu Schalke 04, echipa fostului său coleg de la Real, Raul Gonzales, şi a lui Ciprian Marica. Gruparea germană a reacţionat imediat şi a dezminţit. „Nu este nimic adevărat. Guti a fost un mare jucător, dar nu ne interesează“, a afirmat directorul sportiv al lui Schalke, Horst Heldt. (C.S.)

sănătoşi din cantonamentul montan, iar acum trecem la jocul cu mingea. Pablo rămâne jucătorul nostru. Nu cred că e demoralizat. Era supărat? Probabil că nu a dormit bine, dar e fericit că joacă la Steaua“, a spus Răducan, care a admis faptul că transferul fundaşului Iasmin Latovlevici la SaintEtienne se mai poate concretiza în această iarnă. În vară va primi oferte mai bune Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, este convins că Pablo Brandan va primi oferte mai avantajoase din punct de vedere financiar în vară. „Brandan este afectat puţin,

dar cred că avem obiective importante şi sper să le realizăm împreună. Sunt convins că va da acelaşi randament şi, dacă va avea un retur la fel de bun ca şi turul, va primi oferte mult mai bune din punct de vedere financiar. Transferul lui Latovlevici nu a căzut încă. Să sperăm că se va rezolva, pentru că ar fi în avantajul ambelor părţi“, a completat Duckadam, care se află la primul cantonament în străinătate alături de FC Steaua de când ocupă această funcţie.

gocierilor, finanţatorul Stelei era dispus să îl lase pe fotbalist la echipa la care a mai jucat un alt român, Bogdan Mara, acesta s-a răzgândit între timp şi i-a transmis argentinianului să se concentreze la meciurile „roş-albaştrilor“ şi să uite de banii chinezilor. „Fotbaliştii trebuie să înţeleagă că, aşa cum au drepturi, au şi obligaţii. Eu l-am plătit la zi, are contract cu Steaua şi trebuie să îl respecte. Sper că va da randament în continuare pentru că îl ştiu ca fiind un băiat serios, dar de plecarea lui vom discuta doar în vară“, a spus Gigi Becali.

Îi cere să se concentreze la Steaua Dacă chinezii nu au fost dispuşi să ofere Stelei un milion de euro pentru jucător, acesta avea un contract beton. Astfel, Brandan avea asigurat un contract anual de 400.000 de dolarii plus bonusuri pentru perforamanţe milioane de euro a plătit ce ar fi dus câştigurile aces- Becali pentru aducerea tuia aproape de 1.000.000 de lui Pablo Brandan de la dolari. Dacă la începutul ne- Unirea Urziceni în 2010.

1,3

Nu vrea în Hexagon REFUZ. PSG a anunţat încetarea negocierilor pentru atacantul argentinian Carlos Tevez. „Am oprit negocierile. Am făcut o ofertă frumoasă, dar nu am reuşit să ne punem de acord. Piaţa nu se mişcă. A existat o oportunitate, am studiat-o. Nu vom exagera în ceea ce priveşte propunerile noastre. Deci s-a terminat“, a declarat directorul sportiv al parizienilor, Leonardo. (C.S.)


20

S{N{TATE www.ziarulring.ro

ARGILA VERDE CURăţă tenul şi VINDECă

Bananele, bune pentru elevi şi studenţi BENEFIC. Sursă de potasiu, bananele ajută la buna funcţionare a nervilor şi a muşchilor şi normalizează valorile tensiunii arteriale. De asemenea, sunt bogate în vitaminele A, B1, B2, C şi E, dar şi în fosfor, zinc, magneziu, potasiu, calciu, fier şi sodiu. De aceea, ne protejează de astenie şi depresie şi sunt recomandate elevilor şi studenţilor pentru că ajută creierul să asimileze mai bine informaţiile. (D.A.)

n Boală de piele localizată la nivelul glandelor sebacee, acneea generează erupţii pe faţă, piept, spate şi umeri. Cel mai adesea, afectează adolescenţii trecuţi de 15 ani. daniela.arnautu@ziarulring.ro

Argila verde bio este cea mai sigură alegere, pentru că nu are contraindicaţii.“ DR. OANA CLĂTICI, DERMATOLOG LA SPITALUL UNIVERSITAR, SPECIALIST DERMAGLIN

Indiferent dacă erupţiile acneice apar sub formă de papule, pustule sau comedoame, acestea pot fi ameliorate rapid, iar vindecarea se produce uşor. „Trebuie să aplici pe faţă măşti pe bază de argilă verde cambriană de două ori pe săptămână, timp de o lună. O singură aplicare îţi lasă tenul curat şi

luminos, dar o lună de tratament consecvent vindecă cicatricele, reglează secreţia de sebum şi împiedică apariţia altor erupţii acneice“, explică dr. Oana Clătici, dermatolog la Spitalul Universitar, specialist Dermaglin. Detoxifierea, esenţială Masca se aplică doar pe tenul curat, demachiat şi tonifiat

1 3

PE SCURT

acneea

Daniela Arnăutu

PAG.

Sfecla roşie protejează inima cu loţiune tonică. „Este foarte important să îndepărtezi impurităţile de la suprafaţă, pentru ca argila verde să poată drena adânc în piele, iar efectele benefice să se facă simţite acolo de unde pornesc, de fapt, problemele. De asemenea, foloseşte săptămânal o mască peeling, indiferent de tipul tău de

Trucuri alimentare În acnee, alimentele indicate sunt legumele şi fructele proaspete, pâinea integrală, carnea slabă, iaurtul şi brânza de vaci. De exemplu, puteţi bea, timp de trei săptămâni, câte un pahar cu suc de varză pe zi sau puteţi lua trei linguriţe de polen sau de drojdie de bere o dată pe zi. Sunt contraindicate grăsimile animale, brânzeturile fermentate, mezelurile, sosurile, dulciurile şi băuturile alcoolice.

piele sau de vârstă. Toţi ne dorim o piele curată, detoxifiată şi luminoasă. Masca peeling ne ajută să obţinem toate aceste lucruri pentru că îndepărtează celulele moarte cu blândeţe, permiţând pielii să se regenereze, să «respire», să strălucească. Persoanele a căror piele se înroşeşte, ustură sau se irită la vânt, căldură excesivă sau în urma abuzului de cosmetice au ten sensibil. Ele trebuie să aleagă doar produse de îngrijire naturale, bio“, susţine dr. Clătici, specialist Dermaglin.

Orbirea, lecuită cu celule stem DESCOPERIRE. Specialiştii americani au realizat grefe oculare cu celule suşe embrionare (celule stem) la doi pacienţi cu grave probleme oculare, iar rezultatele au fost încurajatoare. Aceste celule sunt singurele capabile să se diferenţieze de toate celelalte tipuri de celule şi să se multiplice fără limită, prezentând astfel un enorm potenţial terapeutic. (D.A.)

LEAC. Bogată în acid folic, mangan şi fibre, dar şi în vitaminele A, B şi C, sfecla roşie ajută la detoxifierea ficatului, reglează tensiunea arterială şi protejează inima. De asemenea, această legumă conţine şi minerale precum fier, cupru, fosfor, iod şi zinc. (D.A.)

ring

PUBLICITATE

Redactor-şef

Alexandru David Christian Levant

Editor coordonator Andrei David Secretariat de redacţie Cristian Croitoru

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redactor-şef adjunct

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Victor Predescu Dragoş Dumitru, Cătălin Iurea

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Află ştirile de ultimă oră citind

este numărul respiraţiilor, pe minut, ale unui adult aflat în repaus.


20

PAG.

1 AGEND{ 4

MIERCURI, 25 ianuarie 2012

Seară de animaţie la ICR

CARTE

Filmul românesc de animaţie este, mâine seară, vedeta Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru 38). Începând cu ora 18.00, cele mai reuşite 20 de scurtmetraje autohtone de animaţie ale anului 2011 vor fi proiectate aici. Producţiile alese au fost remarcate la

„Al cincilea as“

Autor: Rodica OjogBraşoveanu Editura: Nemira

Un roman cu intrigă istorică, scris în cel mai autentic limbaj arhaic. Întâlnim toate ingredientele unui roman poliţist captivant, care ne va ţine în suspans până la final.

FILM „Ziua trădătorilor“ Regizor: George Clooney Actori: Ryan Gosling, George Clooney, Paul Giamatti Hollywood Multiplex ora 22.30 Dialogurile tranşante şi inteligente amplasate în lumea modernă a puterii şi politicii fac din Ziua Trădătorilor o poveste profundă despre sex, ambiţie, loialitate, trădare şi răzbunare.

EXPO

www.ziarulring.ro

Anim’est. În sală vor fi şi o parte din regizorii peliculelor prezentate, astfel că, după vizionare, va avea loc şi o discuţie cu publicul. La dezbatere vor lua parte Mihai Mitrică, director Anim'est, Vlad Ilicievici, director executiv Anim'est, şi Toma Peiu, PR-ul festivalului. Înfiinţat în

2006, Festivalul Internaţional Anim'est a devenit, pe parcursul ultimilor ani, un eveniment de marcă pentru Capitală şi unul dintre cele mai importante festivaluri de profil din Europa Centrală, care include o secţiune rezervată creatorilor români. (I.P.)

Vintage punk cu The Dead Ceauşescus şi alte nostalgii n Mâine, Clubul Fabrica (str. 11 Iunie 50) este scena unui concert din seria The Dead Ceauşescus. Iris Păun

magazin@ziarulring

„Într-o ţară unde nici dictatorii n-au murit şi nici poliţia n-a uitat că a fost miliţie, supergrupul format din Gabby (Molotov Cocktail), Stoi (Emil), Albert (Nişte Băieţi), Robert (Cobe), Roxana (Ex-Dekadens) şi DJ Teo la platane va oferă exact ceea ce e de aşteptat de la o trupă de punk rock: Dinamism, Umor, Dezordine şi Agitaţie (DUDA)“, promit organizatorii concertului din Fabrica. Repertoriul celor de la The Dead Ceauşescus include preluări ale unor piese clasice din istoria punk-rockului, dar şi compoziţii proprii. Întâlnirea cu ei se întâmplă mâine, de la ora 21.00, cu titlul „A Tragic Comedy in One Act“. Ca de obicei, concertul lor nu se reduce doar la muzică, dezvoltând un concept de spectacol original. Proiecţii, „şlagăre“, cravate de pionier, „costume din Epoca de Aur“

„Zâmbet pentru viitor“

Parfum de Epocă de Aur

sunt elementele obişnuite pentru show-urile The Dead Ceauşescus. Cine nu a aflat deja poate să vadă acum în ce fel celebrul „Alo, alo, tovarăşi!, rămâneţi la locurili

PRO TV

RECOMANDARI TV

Teatrul Odeon Adresă: Calea Victoriei nr. 40-42, sector 1 În cadrul expoziţiei sunt prezentate fotografii realizate de Alex Gâlmeanu. Pornind de la mesajul „Povestea continuă“, fotografiile surprind optimismul şi puterea cu care copiii din secţiile de oncopediatrie luptă cu boala şi felul în care veselia şi inocenţa copilăriei invadează saloanele spitalelor.

de pelicule din competiţia naţională de la Anim’est 2011 pot fi văzute la ICR.

voastre...“ se transformă în intro punk. Organizatorii sugerează costumaţie „adecvată“ pentru cei care vin la concert. Invitaţi speciali sunt Raising Hell.

ANTENA 1

HBO

20.30 „Pasagerul 57“

21.40 „Greu de pensionat“

Lui John Cutter nici nu-i trece prin cap că, urcând în avionul spre Los Angeles, va zbura alături de un terorist disperat, care, datorită minţii sale diabolice, a reuşit să scape de nenumărate ori din mâinile urmăritorilor.

Filmul se concentrează pe povestea lui Frank, un fost spion de top, cu ceva probleme de adaptare la viaţa obişnuită de pensionar. Cum se pare că ştie prea multe, noua conducere CIA trimite un superasasin pe urmele lui, aşa că Frank apelează la membrii vechii sale echipe pentru a-şi salva viaţa.

14.00 „Mireasă pentru fiul meu“ O emisiune în care concurenţii au parte de poveşti de dragoste, întâmplări spectaculoase, reguli dure, confruntări acide, emoţii, suspans şi multe alte provocări.

Nostalgia este cuvântul de ordine şi pentru Club Tribute (Calea Victoriei 118). Tot mâine, de la ora 22.00, la evenimentul „Înapoi în Epoca de Aur“ (intrarea 30 de lei), clubul oferă cravate de pionier, iar vineri scena este a lui Leo Iorga şi a colegilor săi de la Pacifica.

PRIMA TV

23.45 „Cercul terorii“ Danny şi banda lui pun la cale un jaf. Ei nu ştiu însă că dau lovitura la un şef mafiot. Pentru a se ascunde de răzbunarea celui pe care l-au furat, Danny se întoarce în oraşul natal. Va reuşi el să scape de urmăritori?


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE SERVICIU CURSURI gratuite pentru angajaţi prin Fondul Social European: zidar; zugrav; sudor; electrician constructor; lucrător instalator în construcţii; lucrător pentru izolaţii; lucrător pentru drumuri şi căi ferate. Diplome eliberate de Ministerul Muncii. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 304, telefon: 021.31.55.553; 021.31.55.543; 0760.650.370. TOP SHOP angajează consultant vânzări prin telefon. Oferim salariu fix+bonus+program flexibil. Se cer cunoştinţe minime operare calculator. Detalii: 0733.460.284. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii: inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar (flotă), comerciant, turism şi construcţii. Diplome de stat. Pentru şomeri, cursurile sunt gratuite sau cu reducere. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 207, telefon: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. CASTING pentru toate vârstele pentru public spectator, reality show, reclame. Remuneraţie mare 150-300 lei/zi. Urgent. 0768.462.255; 0722.496.833. CASTING emisiuni TV, public spectator, serial TV, reclame. Câştiguri foarte mari. Nu contează vârsta, nici aspectul, 150-300 lei/zi. 0784.704.928; 0720.608.154. CIDP Biotechnology, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermato-cosmetice, caută voluntari bărbaţi cu vârsta între 18 şi 40 ani cu acnee la nivelul feţei şi voluntari bărbaţi şi femei cu dermatită seboreică: mătreaţă severă, coji pe pielea capului, piele uscată pe frunte,

www.ziarulring.ro

în jurul nasului, al gurii. Evaluarea acestor produse se face sub observaţia unui medic dermatolog. Indemnizaţie foarte atractivă! Apelaţi-ne la: 0730.092.463 /0737.394.050. CELPI (construcţii metalice) angajează urgent: TEHNICIAN aprovizionare, SUDORI. 021.450.20.11/163. CURSURI gratuite pentru şomeri prin Fondul Social European: tehnician în hotelărie (recepţioner), bucătar, barman, ospătar şi lucrător în comerţ. Diplome eliberate de Ministerul Muncii. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei, nr. 17-19, cam. 304, telefon: 021.31.55.553; 021.31.55.543; 0760.650.370. www.idru.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0735.674.012, www.enjoystudio.ro. CALIFICĂRI: electricieni, instalatori, fochişti, constructori, Unirii. 021.326.26.06, 021.330.12.88, 0722.209.409, 0740.306.550. COLABORARE venituri suplimentare, medici, farmacişti, pensionari activi. 0766.338.271. wwwsanatatepentrutine.blogspot. com. ANGAJĂM VÂNZĂTOARE băcănie zona TINERETULUI. Tel: 0769.233.706; 021.332.46.11. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.000-3.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0760.179.243; www.selenstudio.ro.

CERERI DE MUNCă ŞOFER, cat. B, doresc angajare la firmă de pază, la intervenţii. 0721.260.454, 0314.371.270.

OFERT{

SOLICIT angajare ca femeie de serviciu, normă întreagă şi/sau colaborare, 0722.592.022, 0762.590.714. REFLEXOTERAPIE şi masaj de bună calitate la domiciliul clienţilor, 30 lei, 0748.010.815. ELECTRICIAN calificat cu experienţă doresc angajare, 0731.050.900. MASEUR execut masaj somatic (întreţinere, relaxare, anticelulitic) la domiciliul clientului. Şedinţa 40 lei+45 minute, 0786.616. 595.

021.334.82.48, 0744.230.902.

0732.081.134,

PARTICULAR EXECUT: gresie, faianţă, gleturi, zugrăveli, parchet, glafuri. 0723.869.351. APOMETRE! Montaj, sigilări, reparaţii, instalaţii sanitare, cupru, polipropilenă. 021.322.39.36, 0722.141.866.

PRESTăRI SERVICII

VIOREL POP, bioterapeut atestat în terapii complementare de către ANATECOR, se va afla în Bucureşti în perioada 31 ianuarie-3 februarie 2012. Programări la telefon: 0720.135.946.

MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271.

TRANSPORT MARFĂ, mobilă cu dubă, 100 lei/cursă. Dacia papuc, 50 lei/cursă. 0728.680.350.

REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursa, 0764.943.357. CURSURI acreditate naţional: Inspector protecţia muncii (SSM), Inspector resurse umane, Manager resurse umane, Contabil Ciel, Designer Pagini Web, Asistent manager, Secretariat informatizat. Vizitaţi program_cursuri din www.totalschool.ro sau sunaţi la 021.222.81.07, 031.805.34.12, 0766.275.848, 0720.879.847. REPARĂM maşini spălat, frigidere, garanţie. Bucureşti, Ilfov. 0737.149.924; 0767.952.453. PERSOANĂ FIZICĂ execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l RECEPŢIONER(Ă) HOTEL - Efectuează serviciul de cazare, înregistrează clienţii utilizând programul de gestiune hotelieră. Informează corect oaspeţii cu privire la serviciile oferite de hotel; Condiţie obligatorie: limba engleză - nivel mediu/avansat; Experienţă în utilizarea programului de gestiune hotelieră Opera reprezintă un avantaj. l CURIER (BAGAJIST) - Asigură transportul bagajelor; conduce clientul în spaţiul de cazare explicându-i modul de folosire a dotărilor existente efectuează servicii de curierat intern. Condiţii necesare: cunoaşterea limbii engleze la nivel conversaţional, prezenţă agreabilă, persoană proactivă. l CONFERENCE&GROUP ACCOUNT MANAGER - Identifică şi atrage clienţi noi prin oferte speciale şi pachete de servicii; negociază contracte cu partenerii; organizează şi coordonează evenimente corporate (conferinţe, congrese etc.); elaborează planificări strategice şi desfăşurătorul evenimentului. Condiţii necesare: experienţă în vânzarea şi organizarea de evenimente corporate – minim 1 an, posedă noţiuni elementare de Horeca.

Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro

MAŞINI SPĂLAT - reparăm orice model, deplasare -constatare gratuită, garanţie 1-3 ani. 0768.735.555, 0736.537.831.

VÂNZăRI 2 CAMERE PARTICULAR, vând apartament 2 camere, confort 2, semidecomandat, zona Billa Titan, et. 9/10, 36 mp, bucătărie complet mobilată, utilată. Preţ 36.500 euro negociabil. Tel. 0763.655.060. VÂND apartament 2 camere decomandate, et. 2, cu îmbunătățiri, piața Amzei. Tel. 0744.340.232.

CUMPăRăRI 3 CAMERE PARTICULAR cumpăr apartament, cf. 1, 3 camere, sector 4, maxim etaj 4, exclus ultimul etaj, 0741.279.997.

la 2 apariții plătite, în luna ianuarie a 3-a este GRATUITĂ

ÎNCHIRIERI OFERTE DIVERSE

PAG.

1 5

DIVERSE

CAMERĂ, intrare separată, nemobilată, Cotroceni, 300 lei, 0721.773.217.

SCHIMBURI LOCUINţE PARTICULAR schimb apartament 2 camere şi garsonieră cu apartament 34 camere în orice zonă cu metrou. Exclus agenţii. 0762.956.250.

CUMPăRăRI AUTO ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR autoturisme sau jeepuri, fabricate 2000-2011, rog seriozitate, persoană fizică. 0723.400.879. AUTOTURISME nefuncţionale + accidentate (dezmembrat + casare). Radiere + transport. (Numai Bucureşti + Ilfov). 0767.903.318.

FACI nuntă şi nu ai muzică? DJ şi solist vocal (negative). Sună la 0744.350.679. OPORTUNITATE afacere, sfaturi pentru o nutriţie sănătoasă, îngrăşare, slăbire, întreţinere, Gabriela, 0746.701.626. DRESAJ canin la domiciliu. Disciplină. Pază. Protecţie. Refuz hrană, 0722.749.809. COMPOZITOR oferă cântece populare şi de petrecere celor interesaţi. Garantez originalitatea si melodicitatea lor, 0728.499.504. MASAJ! Domn matur doresc doamnă cu/fără experienţă, care practică masaj de relaxare. Rog seriozitate. 0760.725.285.

MEDITAţII MEDITEZ cu multă răbdare matematică IV-VIII. Rezultate deosebite. 021.310.94.97.

CUMPăRăRI DIVERSE CUMPĂR decizii ANRP (Fondul Proprietatea), Bulgaria, Basarabia, Bucovina. 0743.589.934, 0728.358.786. CUMPĂR FRIGIDER, congelator, combină frigorifică, maşină spălat, FUNCŢIONALE 100-150, DEFECTE 50 lei. 021.332.85.99; 0722.417.915.

ÎNTÂLNIRI PE FIR FETE perverse şi fără prejudecăţi la 0906.020.290, tarif 1.5 E/minut + TVA.

VÂNZăRI DIVERSE FRIGIDER mic, mediu, mare, congelator, aragaz, maşină spălat, FUNCŢIONARE BUNĂ. 0721.662.755; 0765.524.440; 0754.292.078.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIA PRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Stirbei Voda 119, ap 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Sos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10 - 22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36 MAXIM Bld Carol nr. 35 sector 2, tel: 021.311.10.96 TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

CATMIR Str. Pupitrului nr. 61, sector 3, tel.: 021.256.34.07 START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Calea Vitan Nr.223,bl.3,sc.2,parter, tel. 031.436.26.26 DIRECT PRESS str. Telita nr. 6 bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10 sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bdul. Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600

www.ziarulring.ro


1 COCKTAIL 6

Puterea şi fericirea unui stat se află în puterea şi fericirea mulţimii, adică a naţiei.“ MIHAIL KOGĂLNICEANU

MIERCURI, 25 ianuarie 2012

HOROSCOP

Whitney Houston

a ajuns în sapă de lemn?

Bonnie & Clyde dau lovitura din nou DOUă ARME ce au aparţinut celebrilor infractori din anii '30 au fost scoase la licitaţie în cadrul unui eveniment organizat în Kansas City. Noul proprietar, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a achiziţionat „jucăriile” pentru suma de 210.000 dolari. Pistolul-mitralieră marca Thompson, de calibru 45 (n.r. - „Tommy gun”), şi un Winchester din 1897, de calibru 12, au fost vedetele serii, peste 100 de ofertanţi participând la licitaţie. Povestea lui Clyde Champion Barrow şi a lui Bonnie Parker a început în 1930. La vremea aceea, tânăra, care avea doar 19 ani şi era căsătorită cu un criminal, i s-a alăturat lui Clyde. Alături de acesta, Bonnie a comis mai multe crime, jafuri şi spargeri, până în 1934, când au fost ucişi de autorităţi. (I.P.)

BANCUL ZILEI Discuţie: Ea: Bărbaţii sunt toţi la fel! El: Am şi eu o întrebare firească pentru fetele ca tine: cine te-a pus să îi încerci pe toţi?

vârstă de 48 de ani, a fost una dintre cântăreţele cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile, fanii cumpărând peste 140 de milioane de albume şi 50 de milioane de single-uri.

n Potrivit publicaţiilor de peste Ocean, cântăreaţa americană trăieşte de pe o zi pe alta, fiind la un pas de a se confrunta cu falimentul.

A obţinut şapte discuri de platină

magazin@ziarulring.ro

Surse citate de revista „Femalefirst“ afirmă că artista este susţinută financiar, în prezent, de casa de discuri, care i-a oferit un cec în avans pentru următorul album. Mai mult, Withney a ajuns să ceară ajutorul şi altor celebrităţi din industria muzicală, ea fiind în pragul de a rămâne fără locuinţă. „Averea lui Whitney este terminată. Celebrităţi din industria muzicală o susţin, iar casa de discuri cu care a semnat i-a dat un cec în avans, pentru viitorul album, care nu se ştie când va apărea... ar putea să rămână chiar fără casă. Este săracă lipită pământului“, a mărturisit o sursă. În ciuda tuturor zvonurilor, artista susţine că nu are nicio problemă, iar aceste informaţii sunt doar bârfe răutăcioase. Whitney Huston, în

Calendar

Sudoku

1554: A fost fondat oraşul São Paulo (Brazilia). 1909: Are loc, la Dresda, premiera operei „Electra“, de Richard Strauss (libretul de Hugo Hofmanstahl, după piesa lui Sofocle). 1944: Se naşte Ion Dolănescu (foto), interpret român de muzică populară (d. 2009)

Capacitatea de convingere va atinge limita superioară, aşa că puteţi încerca să vă găsiţi noi adepţi pentru proiectele pe care le aveţi în plan. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Situaţia financiară nu se arată nemaipomenită, dar unele rezolvări ar putea să apară. Este foarte posibil să vi se propună o colaborare care vă va tenta. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SĂGETĂTOR La slujbă vor fi multe de făcut, aşa că n-ar fi exclus să fie nevoie să rămâneţi peste program. Până la urmă, rezultatele vor fi pe măsura eforturilor făcute. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie 2

1

CAPRICORN Banii pe care îi aşteptaţi vă vor parveni cu oarecare întârziere. Proiectele dvs. ar putea avea succes dacă nu vizează realizări pe termen scurt. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

2 9

9 2

3 7

4

5

3 7 8 1 2 4 9 5 6

2

VĂRSĂTOR 6

9

5 9 1 8 6 7 4 2 3

8

2 3 7 5 8 9 1 6 4 9 8 6 4 1 2 7 3 5

5

1 4 5 3 7 6 2 8 9

6

Dacă pe acasă se fac reparaţii, reamenajări, acestea vor putea fi finalizate. Nu este un moment favorabil pentru a pleca la drum. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI

7

6 2 4 9 5 3 8 1 7

7 1 9 6 3 8 5 4 2

RAC La serviciu vi se vor repartiza noi sarcini, ceea ce va demonstra că şefii vă apreciază eforturile. Colegii, în schimb, nu vor fi dispuşi să coopereze. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SCORPION

3

4 5 3 2 9 1 6 7 8

GEMENI Relaţia cu colegii se va îmbunătăţi considerabil astăzi, când veţi primi sprijinul acestora într-o chestiune delicată. 6Sănătate 5Bani 6Sentimente

În anturajul dvs. apropiat veţi reuşi să vă impuneţi punctele de vedere fără a face un efort deosebit. Proiectele făcute împreună cu prietenii se vor bucura de succes. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

1

8 6 2 7 4 5 3 9 1

În cazul în care doriţi să vă implicaţi în activităţi mai complicate, fiţi cât se poate de atent, deoarece lucrurile ar putea lua o întorsătură neaşteptată. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Relaţia cu familia se îmbunătăţeşte considerabil, aşa că puteţi miza pe sprijinul rudelor pentru a termina treaba cât mai repede. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

4

Rezolvarea din nr. trecut

TAUR

BALANŢĂ

25 ianuarie 2012 Soarele răsare la 7.41 şi apune la 17.16

41: După o noapte de negocieri, Claudius este acceptat ca împărat de Senatul roman.

O activitate pe care aţi început-o de mai mult timp ar putea fi încheiată datorită sprijinului unui prieten. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

LEU

Artista este singura din lume care a reuşit performanţa de a fi premiată şapte ani la rând cu discuri de platină. Printre reuşitele ei se numără şi piesa „I Will Always Love You“, lansată în 1993, care a devenit una dintre cel mai bine vândute melodii din toate timpurile.

Iris Păun

BERBEC

4

8 9

2

1

Din punct de vedere intelectual funcţionaţi la limita superioară, aşa că, dacă aveţi de luat decizii în chestiuni importante, puteţi avea încredere deplină în judecata dvs. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

RING - 25 Ianuarie  

Ziarul Ring, nr.938

Advertisement