Page 1

PUBLICITATE

Vremea azi...

GRATUIT

Marți, 24 iulie 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1063 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

min. 210C max. 350C presiune atmosferică 756 mmHG

Vom avea parte de o zi foarte caldă, fără nori.

EVENIMENT

Eduard Hellvig: Jaf cu banii publici în curtea Elenei Udrea!

PAG.

02

Ministrul dezvoltării şi turismului, Eduard Hellvig, a prezentat, ieri, într-o conferinţă, raportul de audit realizat de MDRT pentru perioada 2009-2012. După numeroasele nereguli constatate, ministrul a catalogat activităţile din ultimii trei ani ai instituţiei drept un „jaf cu banii publici“. (pag. 3)

SPORT

Descoperitorul lui Drăgulescu: „Ioan Suciu este invidios. Din cauza lui am plecat!“ Au trecut aproape trei ani de când Nicuşor Pascu a demisionat din poziţia de antrenor coordonator al lotului masculin de gimnastică, iar acum s-a hotărât să rupă tăcerea. Tehnicianul a dezvăluit, pentru „ring“, dedesubturile acestui sport şi nu numai. (pag. 12)

PUBLICITATE

PAG.

0 7

Soţii Marta: viaţă „PE PICIOR MARE“ de pe urma şpăgilor şi a prostituţiei www.ziarulring.ro


30.000

0 EVENIMENT 2 MARțI, 24 iulie 2012

de euro valorează ceasurile lui Codruţ Marta.

Soţii Marta: viaţă „PE PICIOR MARE“ de pe urma şpăgilor şi a prostituţiei

Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe străzile Apele Vii, Flotei, Eftimie Croitoru, Mărgelelor.

Luxul de care se bucurau soţii Marta, Codruţ - angajat la stat şi Andreea - fost fotomodel, indică faptul că îşi rotunjeau veniturile din alte surse, aşa cum susţin procurorii care anchetează dosarele în care sunt acuzaţi: dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere, în care Codruţ este acuzat alături de Sorin Blejnar şi alte 13 persoane, printre care fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi de Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Dan Secăreanu, şi omul de afaceri Radu Nemeş şi, respectiv, dosarul de prostituţie de lux, în care Andreea este deja arestată.

DISTRIGAZ SUD. Pentru modernizarea reţelei de distribuţie, Distrigaz Sud Reţele anunţă sistarea alimentării cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici, astfel: Aron Cotruş, Tăbliţei, Năvodari, Epocii, Tocului, Ardeziei, Nisipari, Grigore Gafencu, Barajul Argeş, Nordului, Gheţarilor, Caramfil, Parcul Herăstrău, Gliei, Ceasornicului, Priporului, Magheru, Niagara, Amintirii, Bacului, Liniştei, Marginei, Modestiei, Navigaţiei, Pieţei, Şaradei, Almaş, Subcetate, Bucureştii Noi, Moldovei, Munteniei, Olteniei.

Avere de aproximativ 1.000.000 de euro Cea mai recentă declaraţie de avere completată de Codruţ reflectă faptul că familia Marta nu numai că trăia destul de bine, ci chiar „se scălda“ în lux. Pe lângă conturile pline la ING Bank (1.014.114 lei), de la Millennium Bank (111.443 de euro), mai deţineau şi 500.000 de lei în numerar. El a scris în declaraţia de avere că toţi aceşti bani proveneau din vânzarea unui teren din Arad, fără să menţioneze însă şi de unde avea terenul, dar şi din intermedierea vânzării altor terenuri. Ba mai mult, pe lângă sumele de care dispunea „la zi“, fosta mână dreaptă a lui Blejnar a declarat că mai are de recuperat o mică avere şi de la rude sau de

Întrebarea zilei

la societăţi pe care le-a împrumutat personal. Astfel, Codruţ avea de recuperat 515.000 de lei de la SC La Reclama SRL, 140.000 de lei de SC Glasul Aradului, ziar local pe care îl deţine împreună cu alţi asociaţi. Alţi 660.000 de lei au fost împrumutaţi unor rude, iar 12.000 de euro, unui prieten. Ceasuri, bijuterii şi tablouri de zeci de mii de euro Averea lui Codruţ Marta nu consta doar în conturile de sute de mii de euro şi în banii daţi cu împrumut. El şi soţia lui aveau accesorii şi opere de artă în valoare de zeci de mii de euro. Potrivit declaraţiei de avere, Codruţ are ceasuri de diferite mărci în valoare de 20.00030.000 de euro, tablouri în valoare de 10.000-20.000 de euro, bijuterii de 15.000-20.000 de euro şi arme de vânătoare de 5.000-10.000 de euro. El menţionează însă că aceste obiecte nu au fost evaluate de niciun specialist, ceea ce înseamnă că pot valora mult mai mult decât declară Codruţ Marta.

Mihalache: Prezenţa la vot, între 51 şi 60% în sondaje BOICOT. Secretarul general adjunct al PNL, Dan Mihalache, a declarat, ieri, că prezenţa la vot la referendum, după toate sondajele, este între 51 şi 60%. Liderul PNL a arătat că un boicot al PDL ar duce la o situaţie politică extrem de complicată şi că nu îşi dă seama în ce măsură reţelele PDL pot să ţină milioane de oameni acasă. Liderii democrat-liberali sunt convocaţi azi să hotărască dacă boicotează sau nu referendumul. (A.M.)

www.ziarulring.ro

Vezi întreaga declarație de avere pe www.ziarulring.ro Şi matroană, şi prostituată Conform informaţiilor publicate ieri de presă, se pare că şi Andreea Marta se prostitua cot la cot cu fetele pe care le plasa politicienilor, sportivilor sau altor persoane publice cu dare de mână. Tariful era, conform rechizitoriului procurorilor, de 1.000 de euro pe noapte. Andreea Marta se află în prezent în arest.

Curtea de Apel a decis: Blejnar nu poate părăsi ţara Recursul lui Sorin Blejnar la decizia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), prin care i s-a interzis să părăsească ţara, a fost respins de Curtea de Apel Bucureşti. Fostul şef al ANAF a declarat ieri, când s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, că a solicitat să i se ridice interdicţia de a părăsi ţara „ca o chestiune de principiu“. Sorin Blejnar este învinuit de complicitate la evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat în dosarul în care mai sunt cercetaţi şi fostul şef al cabinetului său, Codruţ Marta, dar şi fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă. Pe lângă aceştia, în dosar mai apar numele altor 12 persoane, printre care şi fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, Dan Secăreanu. În urma acţiunilor acestora, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma de 15.203.024 de euro, reprezentând accize şi TVA neachitate, conform procurorilor DNA.

Incendiu aproape de o pădure din Făgăraş URGENŢĂ. Aproximativ 100 de pompieri, pădurari şi localnici încearcă să stingă un incendiu puternic izbucnit, duminică, pe un teren cu vegetaţie uscată. Focul s-a extins, ieri, pe o suprafaţă de peste 10 hectare, în apropierea unei păduri de lângă localitatea Făgăraş. Intervenţia e îngreunată de terenul accidentat. În zonă au fost mobilizaţi peste 40 de pompieri de la detaşamentele din Făgăraş şi Victoria, circa 40 de pădurari, dar şi voluntari. (A.M.)

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 192,02 lei

4,60 lei

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Oastei, Aeromodelului, Mihai Viteazul, Brânarul, Oaşului, Floreasca, Nadeş, Dimitrie Grozdea, Paharnicului Turturea, Popa Nicolae, Giurgiului, Luica, Pogoanele, Drumul Bercenarului, Barca, Mărgeanului, Dumbrava Nouă, Calea 13 Septembrie între numerele 221 şi 239.

n Soţii Marta - Codruţ, fost şef de cabinet al lui Sorin Blejnar la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), şi Andreea, fost fotomodel - trăiau într-un lux incredibil, având în vedere că el era un „simplu funcţionar al statului“, iar ea a avut o carieră destul de obscură ca model.

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN MDL în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,79 5,90 3,83 3,73 2,32 0,30

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


Află ştirile de ultimă oră citind

14

www.ziarulring.ro

contracte de investiţii are încheiate firma SC European Hidroconstruct cu MDRT, deşi are un singur angajat.

PAG.

0 3

Jaf cu banii publici în curtea Elenei Udrea!

Eduard Hellvig: S-AU DAT 15.000 de euro doar pentru capace de WC n Ministrul dezvoltării şi turismului, Eduard Hellvig, a prezentat, ieri, într-o conferinţă, raportul de audit realizat de MDRT pentru perioada 2009-2012. După numeroasele nereguli constatate, ministrul a catalogat activităţile din ultimii trei ani ai instituţiei drept un „jaf cu banii publici“. Alexandru Manea alexandru.manea@ziarulring.ro

Auditul efectuat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) pentru perioada 2009-2012 a scos la lumină mai multe nereguli în cheltuirea banilor publici, potrivit ministrului de resort, Eduard Hellvig, care a prezentat, ieri, concluziile acestuia. „Ministerul are ca obiectiv dezvoltarea durabilă a României şi cine se află la conducere trebuie să ţină cont de acest obiectiv strategic. Au fost plătite în 2009 lucrări neefectuate nici acum. Fosta conducere nu a făcut nimic să recupereze aceşti bani. S-a permis participarea aceleiaşi firme la mai multe licitaţii. Auditul a relevat că există firme abonate la contractele MDRT. S-au făcut săli de sport în localităţi fără apă şi fără drumuri“, a declarat, ieri, ministrul. Banii - daţi, lucrările - neîncepute Potrivit ministrului, în urma auditului s-a descoperit că instituţia a achitat bani pentru contracte încheiate în 2009, dar pentru care lucrările n-au demarat nici până în ziua de azi. În urmă cu trei ani, mai multe firme care au câştigat

contracte pentru realizarea unor piscine au primit în avans milioane de lei pentru achiziţionarea materialelor de construcţie, însă nici până în ziua de azi nu au demarat lucrările. Mai mult, una dintre firme a intrat în faliment, iar directorul Companiei Naţionale de Investiţii de la acea vreme, care ar fi trebuit să se ocupe de recuperarea banilor, nu a făcut nimic în acest sens. Acestea nu au fost însă singurele nereguli descoperite. Potrivit ministrului, multe dintre firmele care au semnat contracte cu MDRT au încheiat apoi acte adiţionale prin care au mărit valoarea iniţială a contractelor chiar şi cu 40%. Firme abonate şi cu întârzieri Concluziile auditului mai relevă că există o serie de firme care sunt abonate la contractele cu Ministerul Dez-

15

mii de euro a cheltuit MDRT, în perioada 2009-2012, pentru achiziţionarea de capace de WC.

Concluzia auditului: jaf cu baNUl public, şi este un cuvânt greu la care m-am gândit DAcă să îl folosesc, DAr rezultatul auditării este acela că avem de-a face cu un dispreţ pentru baNUl public şi pentru cetăţean, o bătaie de joc cu fondurile europene.“ EDUARD HELLVIG, ministrul dezvoltării regionale şi turismului voltării Regionale şi Turismului. Potrivit lui Eduard Hellvig, există firme care au în desfăşurare la ora actuală chiar şi 16 contracte. În plus, multe dintre ele înregistrează întârzieri care, în unele cazuri, depăşesc 700 de zile. Una dintre aceste firme este SC Bela Consulting Construction SRL care, la ora actuală, are încheiate şapte contracte cu MDRT doar prin Programul de investiţii de primă urgenţă. Toate acestea au întârzieri cuprinse între 107 şi 310 zile.

1,1

Vor fi sesizate autorităţile pentru anchete În cadrul conferinţei, ministrul a mai adăugat că, pe baza raportului, va înainta sesizări către autorităţile competente pentru demararea anchetelor necesare. Hellvig a declarat că va semnala aceste nereguli către DNA, Parchet, dar şi Ministerului de Interne. „Cineva va răspunde pentru toate aceste nereguli şi foarte probabil din punct de vedere penal“, a mai spus Eduard Hellvig. Totodată, ministrul a mai adăugat că va fi creată o bază de date cu toate firmele care nu şi-au respectat contractele şi că va înfiinţa o comisie de monitorizare a achiziţiilor publice astfel încât atribuirea contractelor să se facă în mod transparent.

milioane de euro au fost cheltuite pentru asistenţă juridică, cu toate că MDRT are 27 de angajaţi la Direcţia Juridică.

Sală de sport în comuna Rieni, cu 571 de locuitori, în valoare de 2,5 milioane de lei. Sala Polivalentă de 4.000 de locuri din Piatra Neamţ întârzieri de 282 de zile, iar valoarea contractului a crescut cu aproape 45%.

Pe 27 mai, fostul ministru Udrea mă aNUnţa că aşteaptă momentul să îi cer scuze sau să îi mulţumesc pentru activitatea de la MDRT. Pentru ce a identificat auditul şi pentru ce nereguli identificăm zi de zi, doamnă Udrea, NU vă voi mulţumi nicioDAtă, şi nici cetăţenii care au contribuit la buget cât aţi fost la conducere.“ EDUARD HELLVIG, ministrul dezvoltării regionale şi turismului

www.ziarulring.ro


2

0 BUCURE:TI 4 MARȚI, 24 iulie 2012

UMANITAR

ediţii ale acestui eveniment au avut loc până acum şi au fost încuNUnate de succes.

În Bucureşti vor fi 1.235 de secţii de votare

AJUTAţI-O PE ANDRA Să TRăIASCă

REFERENDUM. Bucureştenii se vor putea pronunţa, pe 29 iulie, cu privire la demiterea lui Traian Băsescu în 1.235 de secţii de votare. Prefectura Capitalei a anunţat, ieri, că au fost tipărite 1.973.380 de buletine de vot. Astfel, în sectorul 1 vor funcţiona 161 de secţii de votare, în sectorul 2 vor fi 200, în sectorul 3 - 274, în sectorul

4 - 175, în sectorul 5 - 196, iar în sectorul 6 - 229. Începând de marţi şi până joi, preşedinţii secţiilor de votare vor fi instruiţi de către preşedintele Tribunalului Bucureşti. Prefectura Capitalei mai precizează că au fost confecţionate şi predate preşedintelui Biroului Electoral 301 ştampile de control pentru secţiile de votare din afara ţării. (A.M.)

FII TURIST în Capitală! Andra Nicolae suferă de leucemie acută limfoblastică şi epilepsie. Din iunie 2008 până în septembrie 2009 a făcut chimioterapie în Italia şi, din cauza epilepsiei, nu a putut fi supusă transplantului. În luna iulie, fetiţa trebuie să meargă la control medical în Italia şi are nevoie de 1.200 de euro. Pentru a o ajuta pe Andra, puteţi face donaţii în contul

RON - RO31RNCB0128067186800001, deschis la BCR TÂRGOVIŞTE, titular Nicolae Mihai. UMANITAR

AJUTAţI-O PE DIANA Să POATă ÎNVINGE LEUCEMIA!

Are doar patru ani şi şapte luni, dar viaţa a pus-o la grea încercare. Diana Lupu, o fetiţă din Ogrezeni, judeţul Giurgiu, are nevoie de ajutorul nostru pentru a reuşi să învingă leucemia acută limfoblastică. Pentru că nu reacţionează bine la citostatice, medicii i-au recomandat Oncaspar. Un flacon costă 5.000 de lei, iar ea are nevoie de două pe lună. Tratamentul fetiţei va dura aproximativ 12 luni. Toţi cei care doresc să îi dea Dianei o şansă la viaţă pot dona în conturile:

RO19BRDE190SV13171141900 - ÎN EURO RO16BRDE190SV13609641900 - ÎN LEI BRD, agenţia Bolintin Vale, titular Lupu Dănuţ Cristian

www.ziarulring.ro

Ghidul este GRATUIT n Bucureştenii şi turiştii vor fi răsfăţaţi, începând de sâmbătă, cu poveşti inedite despre cum îşi petreceau vara locuitorii Capitalei: ce localuri frecventau, cu ce delicatese se desfătau, ce melodii fredonau sau unde evadau de căldura insuportabilă. Proiectul „Cu bastonul prin Bucureşti“ invită oamenii să descopere Capitala pas cu pas, aşa cum nu au ştiut-o până acum. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Cutia cu poveşti se deschide, sâmbătă dimineaţă, în faţa Ateneului Român, odată cu a treia ediţie a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti“. Încărcaţi cu noi istorioare, voluntarii Asociaţiei Române pentru Cultură,

Educaţie şi Normalitate (ARCEN) revin pe străzile Bucureştiului cu sloganul „Descoperă oraşul pas cu pas!“ pentru a oferi gratuit locuitorilor oraşului, dar şi turiştilor care se află în Bucureşti un tur ghidat pietonal al Capitalei. Nu lipsesc nici în acest an poveştile de

amor, intrigile şi glumele bucureştenilor care circulau de la un cap la altul al Căii Victoriei.

Promenadă doar în weekend Proiectul se va desfăşura la fiecare sfârşit de săptămână, în perioada 28 iulie - 9 septembrie, pe traseul Ateneul Român Piaţa Naţiunile Unite, sâmbăta de la ora 11.00, iar duminica de la ora 18.00. Din dorinţa de a le reda bucureştenilor istoria pierdută a oraşului, ARCEN precizează că reia proiectul „Cu bastonul prin Bucureşti“ în contextul în care Capitala este puternic afectată de o

9

septembrie este ultima zi în care puteţi participa la acest tur gratuit cu ghid specializat.

dezvoltare haotică. ARCEN oferă, prin intermediul turului ghidat pietonal, şi o alternativă de petrecere a timpului liber în mijlocul oraşului.

Năstase, transferat la Penitenciarul-Spital Jilava URGENŢĂ. Adrian Năstase a fost transferat de la Penitenciarul-Spital Rahova la Penitenciarul-Spital Jilava din cauza afecţiunilor medicale cronice de care suferă. Fostul premier a fost internat la Secţia Boli Interne şi stă în cameră cu o altă persoană privată de libertate. Potrivit purtătorului de cuvânt al PenitenciaruluiSpital Bucureşti-Jilava, Daniela Popescu, Adrian Năstase a fost internat în unitate pe 17 iulie. „Transferul s-a realizat din

cauza afecţiunilor medicale cronice de care suferă, ţinându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialişti“, a precizat Daniela Popescu. Pe 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii“. În seara aceleiaşi zile, Năstase a încercat să se sinucidă în locuinţa sa din strada Zambaccian. (A.M.)


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


31

0 SOCIAL 6 MARțI, 24 iulie 2012

iulie este DAta până la care Ministerul Sănătăţii va promova, în 14 oraşe din ţară, proiectul noii legi a sănătăţii.

În doi ani vom avea case private de ASIGURăRI DE SăNăTATE n Proiectul noii legi a sănătăţii aduce modificări esenţiale în sistemul sanitar românesc. Una dintre ele vizează casele private de asigurări de sănătate: acestea vor deveni funcţionale în doi ani şi doar în anumite condiţii. Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Vestea bună pentru români este că „naşterea“ caselor private de asigurări de sănătate nu va fi haotică sau abuzivă. Acestea vor avea acces la banii pentru pachetul de bază de servicii medicale cu o singură condiţie: cei care se vor asigura pentru pachetul bazal la operatorii privaţi trebuie, în mod obligatoriu, să aibă şi un pachet facultativ de asigurări. Societăţile mutuale iau locul caselor de asigurări „Cetăţenii care nu-şi doresc pachetul facultativ se vor asigura exclusiv la societăţi mutuale de asigurări de sănătate care, practic, vor fi create pe structura actualelor case judeţene, ce se reorganizează în 10-12 case regionale de sănătate. Ei vor beneficia, astfel, doar de pachetul de bază de servicii medicale“, a precizat dr. Alexandru Rafila, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii. Facultativa, condiţionată de... obligatorie Când legea sănătăţii va intra în vigoare, operatorii privaţi care vor avea acces la banii pentru pachetul de bază de servicii de sănătate - asigurarea obligatorie -, vor fi dirijaţi către casele mutuale în primii doi ani de funcţionare. „Ulterior, operatorii privaţi pot primi banii pentru acest pachet bazal, condiţia fiind ca persoanele care se înscriu să aibă şi o asigurare

facultativă. Cei care merg la casele publice nu e nevoie să aibă pachet facultativ. Dacă facem aşa, datorită faptului că asigurătorii privaţi au deja anumite circuite şi sunt mult mai competitivi, pot să ajungă în situaţia

Persoanele care vor apela la aceste case private vor trebui să încheie asigurări atât pentru pachetul de bază de servicii medicale, cât şi pentru un pachet facultativ de asigurări.“ Dr. ALEXANDRU RAFILA, secretar de stat

să nu mai existe casele publice, iar interesul nostru este să aibă cetăţenii acces la casele publice, să aibă o garanţie a decontării serviciilor de sănătate şi acces la acestea“, a explicat reprezentantul Ministerului Sănătăţii. Parlamentul are ultimul cuvânt „Această lege are un pronunţat caracter social. Sunt multe categorii care nu pot cumpăra aceste produse ieftine. De exemplu, pensionarii.

Pentru această categorie, serviciile vor face parte dintr-un pachet social de servicii de sănătate şi vor fi acoperite de bugetul de stat“, a mai declarat dr. Alexandru Rafila. Potrivit proiectului de lege, sistemul de urgenţă rămâne exclusiv public, dar parlamentul are ultimul cuvânt. „Parlamentul României este cel care dezbate în comisiile de specialitate şi, ulterior, votează articolele acestei legi“, a precizat Rafila.

Pentru pensionarii care au mai puţin de 740 de lei, va exista un pachet social de servicii de sănătate acoperit de bugetul de stat. Pachetul social va cuprinde coplata.“ Dr. ALEXANDRU RAFILA, secretar de stat

Se schimbă etichetele alimentelor MĂSURĂ. Producătorii din statele membre UE sunt obligaţi să schimbe etichetele de pe produsele alimentare. Modificarea, care-i priveşte şi pe producătorii români, se va face conform prevederilor Regulamentului 432/2012 de stabilire a unei liste de menţiuni de sănătate permise, înscrise pe produsele alimentare, altele decât cele care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la dezvoltarea şi sănătatea copiilor. De exemplu, pentru calciu, vor fi permise opt menţiuni de sănătate care se referă la reducerea riscului de îmbolnăvire şi la menţinerea sănătăţii sistemelor osos, muscular, a dinţilor etc. Alte menţiuni nu vor fi permise. Regulamentul 432/2012 este afişat pe pagina Ministerului Sănătăţii, la rubrica „Informatii utile“,

www.ziarulring.ro

şi, în perioada următoare, va avea loc o întâlnire de lucru cu reprezentanţii asociaţiilor din domeniu în vederea discutării modalităţilor de implementare a regulamentului. Măsura a fost luată din nevoia de protejare a sănătăţii cetăţenilor. (D.A.)


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

2

PAG.

august este data la care se va încheia actualul sezon al emisiunii „Un show păcătos“.

0 7

DAn Capatos: „Cruduţa NU va avea nicioDAtă o viaţă liniştită!“ n Pe final de sezon al emisiunii „Un show păcătos“ circulă zvonuri potrivit cărora Daniela Crudu ar vrea să părăsească echipa pentru a duce o viaţă mai liniştită… Surse din cadrul Antenei 1 susţin că modelul Biancăi Drăguşanu ar fi inspirat-o şi pe Daniela Crudu, care doreşte să îşi controleze mult mai bine apariţiile. Se pare că asistenta lui Capatos ar fi fost afectată şi de faptul că numele său figurează pe lista anchetatorilor ca „prestatoare de servicii sexuale contra cost“, acesta fiind unul dintre motivele care au determinat-o să-şi reconsidere poziţia.

Cruduţa nu va avea niciodată o viaţă liniştită, astfel că nu se poate retrage din acest motiv din lumina reflectoarelor. Mie nu mi-a spus că ar vrea să plece. Cât despre ce se va întâmpla din toamnă cu producţia, rămâne de văzut. Eu vă promit că veţi avea o mare surpriză. Nu se pune problema să nu continuăm din toamnă, pentru că nu este o emisiune costisitoare. Noi nu plătim invitaţii şi nu am luat decât o amendă, iar audienţa este bună“, a declarat, pentru „ring“, realizatorul Dan Capatos.

„Un show păcătos“ aduce noutăţi „Nu cred că nu mai vrea la emisiune, mai ales că, după părerea mea,

Se pare că Daniela a mai fost la un pas să îşi semneze demisia şi în urmă cu două luni pentru a nu-şi pune în pericol relaţia cu fotbalistul Mihai Costea.

Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

Din 2011, Cruduţa e asistentă păcătoasă Daniela Crudu s-a alăturat echipei „Un show păcătos“ la începutul anului 2011, când a fost pusă pe liber de la emisiunea „’Neatza cu Răzvan şi Dani“ în urma scandalului cu Leo de la Strehaia. Atunci, Dan Capatos i-a făcut o ofertă asistentei, care i s-a alăturat, la acea vreme, Biancăi Drăguşanu. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


2

0 SHOWBIZ 8 MARțI, 24 iulie 2012

sezoane ale serialului „Pariu cu viaţa“ au avut loc până acum, cel de-al treilea urmând să înceapă în această toamnă.

Sore, ÎNDRĂGOSTITĂ: „Sentimentele de pe ecran există şi în realitate“ n Filmările pentru serialul „Pariu cu viaţa“, de la ProTV, au născut deja două poveşti de dragoste în rândul tinerilor. Sore Mihalache a fost cucerită de Rapha, în timp ce Criss a simţit pentru prima dată fiorii dragostei alături de partenerul ei din serial. Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

„Noi doi am fost prieteni foarte buni, aproape confidenţi, încă de la începutul proiectului. Nu ne-am gândit niciodată că ar putea fi mai mult de atât, mai ales că lucrăm zi de zi împreună şi, culmea, personajele noastre aveau poveşti comune. Când am filmat primele secvenţe de cuplu, am simţit fiecare în felul lui că sentimentele de

pe ecran există şi în realitate, deşi nu ni le mărturisisem. Eu mi-am dat seama că s-a schimbat ceva pentru că îl căutam din priviri pe platouri, mă înroşeam. Tipic. Nu îmi recunoşteam reacţiile şi nu înţelegeam cum de simt lucrurile astea pentru un băiat cu trei ani mai mic decât mine. Dar n-a contat, felul lui de a fi şi compatibilitatea dintre noi mi-au demonstrat că el e persoana cu care mă simt în largul

meu. Ah, şi mă face să râd foarte mult“, a dezvăluit Sore Mihalache. Povestea de dragoste a început… la Praga Cel care a avut curajul să-şi dezvăluie sentimentele a fost Rapha, care şi-a luat inima în dinţi şi a făcut primul pas. „La sfârşitul lui iunie, într-o dimineaţă, Rapha mi-a bătut în uşă. Eu mă întorsesem din vacanţă cu o seară înainte şi nu ne

văzusem de 20 de zile. Avea în mână două bilete de avion pentru Praga. N-am avut nicio reacţie, iar el m-a sărutat. După ce ne-am dezmeticit, am discutat, am pus totul pe hârtie şi am ajuns la concluzia că vrem să fim împreună, să vedem ce se întâmplă. E ca la nebuni la noi... Nimic nu se întâmplă într-o ordine normală, dar important e că ne completăm foarte bine“, a povestit Sore.

Criss, primii fiori ai dragostei Fiorii primei iubiri inocente şi adolescentine i-au luat prin surprindere şi pe Criss, şi pe Vlad. „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat şi când s-a întâmplat, pentru că nu a fost nimic declarat, nici măcar între noi, dar brusc am început să ne mai pupăm în pauzele de filmare, după decoruri, ne alergam prin platouri, râdeam şi aşa s-a format cel mai inocent cuplu din serial şi din spatele acestuia. Este o relaţie atât de dulce şi foarte specială datorită atitudinii lui Criss, care m-a făcut să mă port iar ca un puşti de 15 ani deşi am 19 ani. Nu am mai trăit o asemenea dragoste până acum“, a mărturisit Vlad. „Am început să simt fluturaşi în stomac. Pentru prima oară. Acum m-am obişnuit cu ei. Ne sărutăm, ne jucăm, râdem mult, ascultăm multă muzică şi suntem fericiţi“, a punctat Cristina Ciobănaşu. PUBLICITATE

Andra şi Măruţă, vacanţă în Europa CONCEDIU. A încheiat un nou sezon al emisiunii „Happy Hour“ la ProTV, iar acum îşi face bagajele pentru vacanţă. Alături de soţia lui, Andra, şi de câţiva prieteni apropiaţi, Măruţă va reveni şi în această vară în Spania, destinaţie care se pare că l-a cucerit. „Mergem cu prietenii noştri prin Europa, în prima parte la Monte Carlo şi apoi prin Spania. Avem deja locuri preferate, amintiri, sunt convins că va fi iarăşi memorabil“, a declarat Măruţă pentru „ProTV Magazin“. Odată ce va reveni din vacanţă, Cătălin va sărbători şi cinci ani de când a părăsit televiziunea publică semnând cu ProTV. „E mai greu să te menţii decât să ajungi în vârf. Mă ajută starea asta, mă motivează, caut mereu lucruri noi şi valoroase, interesante, ca să-mi ţin publicul aproape“, a mai spus Măruţă. (D.N.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

Relaţia cu MagDA merge excelent! Suntem logodiţi deja şi urmează şi NUnta, dar NU am stabilit încă data evenimentului.“ JOHNNY D.

www.ziarulring.ro

PAG.

0 9

În vacanță, MagDA Pălimariu și iubitul ei și-au făcut PLANURI DE NUNTă n Logodiţi de doi ani şi jumătate, prezentatoarea rubricii Vremea de la ProTV şi artistul cunoscut sub numele de „Piticu“ de la Simplu se gândesc deja la oficializarea relaţiei, iar un bun prilej a fost şi vacanţa petrecută la munte. Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

Magda şi Ionuţ au vizitat Sibiul atât de drag lor, au ajuns la Ocna Sibiului, dar au plecat şi pe Transfăgărăşan, şi la Bâlea Lac. „A fost cu adevărat o vacanţă de re-

laxare, în care ne-am odihnit, ne-am plimbat, am sărbătorit-o pe sora mea pentru că am prins şi ziua ei de naştere, am urcat pe munte, nu am ocolit nici mâncarea de la stână şi am fost pe punctul de a da nas în nas cu urşii“, a povestit Magda Pălimariu.

Speriată de ursoaică Însoţiţi şi de câţiva prieteni, Magda şi Ionuţ au ajuns la Bâlea Lac, dar şi la cascada cu acelaşi nume, unde s-au bucurat din plin de aerul curat şi s-au răcorit printre peticele de zăpadă care încă îmbrăcau muntele. „La Bâlea

Cei doi au hotărât să-și oficializeze relația, DAr încă NU au stabilit detaliile

Vacanţa a fost completată de bronzul de munte obţinut la Ocna Sibiului, acolo unde cei doi s-au relaxat la soare, dar şi de excursia pe Transfăgăraşan.

am ajuns şi la o stână, unde am fost primiţi cu multă căl-

dură. Am mâncat bulz gătit acolo, pe loc, şi pot spune că a

fost cel mai bun pe care l-am gustat vreodată“, a mai povestit Magda. Mai mult decât atât, în drum spre cascadă, vedeta ProTV îşi aminteşte că a tras o sperietură zdravănă când a auzit mormăitul unui urs. „Ştiam de la prietenii noştri că în zona respectivă umblă o ursoaică ce coboară des după mâncare, aşa că, în clipa în care am auzit un mormăit, am rupt-o la fugă, spre amuzamentul celorlalţi din grup“, a mai spus Magda.

„Piticu“ s-a relansat ca Johnny D. Iubitul Magdei Pălimariu a cunoscut succesul alături de trupa Simplu, acolo unde era poreclit „Piticu“. „Trupa Simplu a existat tot timpul şi va exista şi de acum încolo. Chiar vom scoate un nou single anul acesta, mergem mai departe împreună, dar şi cu carierele solo. Smiley dintotdeauna a avut şi va avea succes, e un tip charismatic şi plin de viaţă. Şi, da, mi-ar plăcea să colaborez cu el şi cu CRBL. Nu am renunţat nici la poreclă. În trupa Simplu sunt «Piticu», iar în cariera solo sunt Johnny D. Acum, tot ce pot să spun este că mi-aş dori foarte mult să prindă noua piesă şi să am succes în cariera solo, să fiu apreciat pentru ceea ce sunt“, a declarat Ionuţ pentru „ring“.

DAn Cruceru, prima vacanţă cu fiica lui RELAXARE. Prezentatorul emisiunii „PoveŞtiri

adevărate“ a petrecut prima vacanţă cu fiica sa. „Eu şi soţia mea am petrecut primul concediu cu Sophia Maria. A fost un concediu dedicat ei exclusiv, destinaţia aleasă fiind, cred eu, cea mai potrivită pentru un copil de doar 11 luni. Am ales să mergem pe litoralul românesc pentru că era cel mai scurt drum pe care puteam să-l facem plecând din Bucureşti. Am vrut ca Sophia să nu sufere din cauza transportului. I-a plăcut foarte mult tot ce a însemnat litoralul - mare, nisip, dormit pe plajă. Ne-am bălăcit o grămadă, neam jucat în nisip“, a povestit Dan Cruceru. Cei doi părinţi au avut şi momente de relaxare deplină, pe care le-au savurat la maximum: „Ne-a ajutat enorm de mult bunica Sophiei, care a fost cu noi în vacanţă. Astfel, seara, după ce copilul adormea, eu şi Cristina am putut să ne bucurăm şi de nopţile estivale“, a mai declarat prezentatorul de la Acasă TV. (D.N.)

Botezatu, prezentare de modă cu braNUla în mână

PROBLEME. În ciuda problemelor de sănătate cu care se confruntă, designerul nu renunţă la angajamentele pe care le are de onorat. Deşi avea febră şi tensiunea urcase la 19, Botezatu a fost prezent, sâmbătă, pe Crush Lounge & Beach pentru a-şi prezenta colecţia „Aviator“. Chiar şi aici, a avut nevoie de ajutorul medicilor, ajungând la Spitalul din Constanţa unde a stat cu perfuzii câteva ore, apoi, cu branula în mână, a venit pe plajă şi s-a ocupat de organizarea prezentării de modă. El şi-a mascat branula cu o ghirlandă şi, deşi abia se mai putea ţine pe picioare, şi-a prezentat colecţia. Modelele masculine ale lui Bote au defilat în haine de vizon şi bocanci la prânz, pe o căldură de peste 40 de grade Celsius. (D.N.)

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


98

Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Cristian Borcea, încă un DIVORț DEFINITIV! n S-a încheiat era Borcea la Dinamo! Într-o atmosferă cordială, dar şi încărcată de emoţie, Cristian Borcea şi-a anunţat plecarea din rândul acţionariatului dinamovist. Borcea a vândut acţiunile pe care le deţinea lui Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu. Cătălin Sandu

catalin.sandu@ziarulring.ro

Sosiţi trei în calitate de acţionari dinamovişti, nu au mai părăsit sala unde au vorbit într-o conferinţă de presă decât doi. Nicolae Badea, Dragoş Săvulescu şi Cristi Borcea au stat, ieri, pentru ultima dată la aceeaşi masă, ultimul preferând să se despartă definitiv de Dinamo. Acţiunile lui Borcea au fost preluate de ceilalţi doi - Badea şi Săvulescu -, aceştia anunţând că lucrurile vor merge cât mai bine în continuare. Dialogul dintre cei trei a fost prietenesc, Borcea amintind şi despre divergenţele dintre el şi Dragoş Săvulescu, cei doi făcându-şi mea culpa în faţa ziariştilor. Întâlnirea de ieri a fost şi una a amintirilor. „Borcea a avut o prezenţă pasională, de suflet, şi-a pus toată energia pentru Dinamo începând dintr-o poziţie de execuţie, ca agent de marketing, ajungând până la funcţia de preşedinte executiv“, a spus Nicolae Badea. Plănuia de trei ani să se retragă Chiar dacă era jovial, Cristi Borcea părea afectat de decizia luată. „Retragerea mea a început acum trei ani. A-

PAG.

1 1

PE SCURT

Clasament Liga I

SPORT

este locul ocupat de tenismenul Adrian Ungur după ce a reuşit să urce patru poziţii, revenind astfel în Top 100.

1. Petrolul 2. Pandurii 3-5. Dinamo Oţelul Astra 6-9. Vaslui Gaz Metan CFR Rapid 10-13. Steaua Concordia Braşov Viitorul 14-16. Severin Iaşi Gloria 17. U. Cluj 18. Ceahlăul

M

V

E

I

G

Pct.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 0 0 0 0 1 1 1 1 1

1 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0

0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 1 1 1 1 1

5-0 6-2 2-1 2-1 2-1 2-2 1-1 1-1 2-2 0-0 0-0 0-0 0-0 1-2 1-2 1-2 2-6 0-5

3 3 3 3 3 1 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Debut cu victorie

Etapa 1 Pandurii - „U“ Cluj 6-2 Severin - Dinamo 1-2 Iaşi - Oţelul 1-2 Petrolul - Ceahlăul 5-0 Rapid - Vaslui 2-2 CFR - GM Mediaş 1-1 Gloria - Astra 1-2

Aseară Viitorul - Braşov Steaua - Concordia

Mi-aș dori din tot sufletul ca Dinamo să reușească ce n-am reușit eu: să intre în grupele Ligii Campionilor. E dorința tuturor dinamoviștilor să jucăm și noi în Liga Campionilor!“ CRISTI BORCEA

Săvulescu a negociat Înainte de a pleca de la Dinamo, Borcea l-a rugat pe Dragoş Săvulescu să vină în Statele Unite pentru a negocia redistribuirea acţiunilor. „Săvulescu a venit la Miami şi am căzut de acord pentru a ceda acţiunile mele de la Dinamo. Îi mulţumesc lui Dragoş, a fost omul care mă cunoştea şi care m-a înţeles“, a spus Borcea. În schimb, Săvulescu a declarat că Borcea a dat dovadă de o anumită flexibilitate în cadrul negocierilor.

tunci am spus public pentru prima dată că vreau să mă retrag. A fost o decizie foarte grea să mă despart de Dinamo. Echipa a fost, este și va rămâne în sufletul meu toată viața. Nu va exista o altă echipă la care să mă vedeți. Pentru mine există Dinamo sau nimic! După pierderea campio-

natului cu Unirea Urziceni, am luat această decizie. De atunci, 90% din nopți le dorm cu medicamente. Eram decis încă din iarnă să plec, dar am hotărât să continuăm. A venit acea problemă de sănătate care m-a făcut să-mi dau seama că sănătatea este cea mai importantă“, a spus Borcea.

Dinamo, pe Arena Naţională La conferinţa de presă de ieri, Dragoş Săvulescu a anunţat că Dinamo va juca toate meciurile de acasă, în acest sezon, pe Arena Naţională. În plus, conducerea „câinilor“ îşi propune să desfiinţeze casele de bilete în aproximativ o lună, comercializarea tichetelor de intrare urmând să se efectueze on-line, pe noua platformă www.biletedinamo.ro. Noul site le permite utilizatorilor rezervarea şi cumpărarea de bilete on-line pentru meciurile desfăşurate de Dinamo pe Arena Naţională. Suporterii dinamovişti îşi vor putea alege inclusiv locul dorit pe stadion.

Mulţumit de atitudine

Rămâne jucător

REMIZĂ. Tehnicianul

DEMISIE. Claudiu

Vasluiului, Marius Şumudică, a declarat, după remiza cu Rapid, scor 2-2, că elevii săi ar fi meritat să câştige. „Un punct în Giuleşti este un punct câştigat, chiar dacă am condus de două ori, pentru că am jucat în deplasare cu una dintre contracandidate. Sunt foarte mulţumit de atitudinea şi evoluţia jucătorilor şi am convingerea că vor creşte de la joc la joc. Sunt supărat că am avut ocazii să închidem meciul, dar n-am reuşit. De aceea spun că a fost un rezultat inexact, meritam să câştigăm“, a spus Şumudică. (C.S.)

Niculescu a renunţat la funcţia de antrenor secund al Universităţii Cluj după scandalul avut cu Anamaria Prodan. „Am fost jignit şi nu pot accepta asta. Nu voi mai continua ca antrenor la Universitatea Cluj, însă voi rămâne la club pentru a-mi duce la bun sfârşit contractul ca jucător“, a declarat „Clau-gol“. Pe de altă parte, Anamaria Prodan cere implicarea autorităţilor la echipă. „Voi pleca dacă nu voi primi susţinerea autorităţilor locale. Vreau să am o discuţie cu primarul şi voi decide ce este de făcut“, a declarat Prodan. (C.S.)

Etapa viitoare Vineri Braşov - GM Severin, 19.00, Digi GM Mediaş - Pandurii, 21.30

Sâmbătă Ceahlăul - CFR, 19.00, Digi Astra - Steaua, 21.15, Dolce Vaslui - Petrolul, 21.30, Digi

Duminică „U“ Cluj - Gloria, 19.00, Digi Dinamo - Iaşi, 21.30, Digi

Luni Concordia - Viitorul, 18.30, Digi Oţelul - Rapid, 20.30, Antena 1/Dolce

BOGDAN STELEA, tehnicianul Astrei Ploieşti, este fericit după ce a debutat ca antrenor principal cu o victorie, scor 2-1, la Bistriţa. „Am făcut şi lucruri bine, şi mai puţin bune, dar tot ce contează este victoria. Am început foarte bune şi am marcat de două ori, apoi a trebuit să şi suferim. Era şi normal ca Gloria să încerce să revină, şi a exercitat o anumită presiune, dar faptul că am cedat nu mă mulţumeşte. A intervenit însă o anumită relaxare. Şi repriza a doua am început-o bine, am avut şi o anumită dominare, cornere, lovituri libere, dar dacă este să ne raportăm la ocaziile clare, am câştigat meritat“, a spus Stelea. (C.S.)

Cere aplicarea sentinţei SOMAŢIE. Universitatea Craiova a somat FRF să convoace de urgenţă Comitetul Executiv pentru punerea în aplicare a sentinţei Curţii de Apel Bucureşti. În notificare, oltenii susţin că au primit din partea FRF două înştiinţări contradictorii. Prima, în 13 iulie, în care se comunica faptul că FRF nu va pune în aplicare sentinţa Curţii de Apel, iar a doua, în 17 iulie, în care se menţiona faptul că Universitatea este reintegrată în sezonul 2012-2013 al Ligii a II-a conform unei hotărâri a Comitetului de Urgenţă. În consecinţă, gruparea condusă de Adrian Mititelu solicită lămuriri. (C.S.)

www.ziarulring.ro


850

1 SPORT 2 MARțI, 24 iulie 2012

de mii de dolari primeşte un sportiv din Armenia pentru un titlu olimpic. 100.000 sunt din partea guverNUlui, 50.000 - Comitetul Olimpic şi restul este din partea uNUi om de afaceri.

Descoperitorul lui Drăgulescu: „Ioan Suciu este invidios. Din cauza lui am plecat!“ n Au trecut aproape trei ani de când Nicuşor Pascu a demisionat din poziţia de antrenor coordonator al lotului masculin de gimnastică, iar acum s-a hotărât să rupă tăcerea. Tehnicianul a dezvăluit, pentru „ring“, dedesubturile acestui sport şi nu numai. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

În noiembrie 2009, Nicuşor Pascu pleca de la lotul de gimnastică după aproape un an din motive familiale, dar şi profesionale. Pe cele legate de meserie le-a ascuns publicului larg, însă, după ul-

timele „năzbâtii“ ale celui rămas în locul său, Ioan Suciu, s-a hotărât să vorbească. „Nu prea poţi colabora cu Ioan Suciu, este o persoană dificilă. Când ţineam şedinţe cu antrenorii şi ceream să le spună ceva sportivilor, el le transmitea cu totul altceva.

L-a convins pe Drăgulescu să revină în 2009 În 1995, Nicuşor Pascu l-a promovat pe Marian Drăgulescu în lotul de juniori al României, iar în 2009 tot el a fost cel care l-a convins să se întoarcă în gimnastică, având încredere în talentul său. „Îl ştiu de mic pe Marian, eu l-am adus la lotul de juniori când avea 14 ani. La un concurs, mi-a spus cineva: «Uită-te la unul micuţ şi mai negru, să vezi ce talentat este». Am fost la Federaţie şi l-am cerut la Timişoara, unde era lotul de juniori. Era mai dezordonat în exprimare, dar se vedea că are talent. Ca şi copil, asculta totul, făcea totul, avea ambiţie. Elementele de la Olimpiada de la Atena le-a lucrat doar cu mine. Îi trebuie un antrenor care să-l coordoneze, care să-l susţină moral. Să ştie când să-l împingă de la spate, să-l oprească atunci când trage prea mult. În 2009, nimeni nu mai avea încredere în el, eu i-am acordat tot sprijinul şi l-am convins după câteva luni de discuţii să revină. Efectul? A câştigat două medalii de aur la Mondiale. Visul său era să ia aurul la Londra, pentru asta a revenit. Nu ştiu de ce nu a fost luat“, a mai spus Nicuşor Pascu.

Suciu este mai invidios din fire. Pot spune că a contribuit şi el la demisia mea de la lotul de gimnastică. Pe lângă problemele familiale pe care le aveam, el a avut procentele lui în luarea acestei decizii. Am încercat să îmi aduc familia din Elveţia şi chiar nu s-a putut să fiu ajutat de Federaţie, deoarece era primul an de criză şi chiar nu se găseau bani. Plus problemele cu Suciu, care m-a vorbit pe la spate, mi-au întărit decizia de a-mi da demisia. A încercat să întoarcă sportivii împotriva mea. Chiar şi pe Drăgulescu îl vorbea la Federaţie că nu ar sta cu lotul în hotel şi altele. Toate astea nu erau adevărate“, a mărturisit, pentru „ring“, Nicuşor Pascu. Marius Urzică ar trebui să fie primul antrenor al lotului Actualmente antrenor al clubului de gimnastică din Lucerna, Pascu dezvăluie şi alte lucruri pe care Ioan Suciu le făcea din poziţia pe care o avea la lot. „Pe Suciu l-am desemnat să lucreze cu băieţii la cal şi paralele şi mi se plângea că munceşte prea mult ca antrenor. El însă stătea prea puţin printre băieţi, dădea foarte puţine sfaturi, exact lucrurile pe care trebuie să le facă un tehnician. Când trebuia să facă asta, uneori vorbea câte o oră la telefon pentru a se eschiva. Cu siguranţă s-a bucurat când mi-am dat demisia pentru că îmi era foarte clar că el doreşte să obţină acest post. Nu sunt genul care să ţin de scaun. Marius Urzică lucrează foar-

Activitatea lui Nicuşor Pascu Cluburi la care a activat ca sportiv: CSS Braşov şi CS Dinamo Selecționat la lotul naţional de seniori în 1984 Palmares ca gimnast: u Vicecampion european la bară fixă în 1989, la Stockholm, şi locul 6 la individual compus Cariera de antrenor: u Între 1994 şi 1996 a antrenat lotul naţional de juniori al României cu care a cucerit mai multe medalii la marile competiţii

te bine cu băieţii, eu cred că ar trebui să fie primul antrenor la lot. Eu cred că Urzică

u În 1995 l-a promovat la lotul de juniori pe Marian Drăgulescu u Între 1996 şi 1998 a fost antrenor al lotului naţional de seniori u Între 1998 şi 2008 a antrenat lotul naţional de seniori al Elveţiei cu care a participat la două ediţii ale Jocurilor Olimpice u Din ianuarie 2009 până în noiembrie acelaşi an a fost antrenorul coordonator al lotului de seniori al României u Din 2010 antrenează lotul de gimnastică din Lucerna, Elveţia. Este căsătorit cu Roxana (fostă gimnastă) şi au împreună trei fete: Natalia, Ariadna şi Anastassia.

este un antrenor mai bun decât Suciu. Ştie să lucreze cu sportivii, este apreciat de ei.

Eu i-am avut pe amândoi lângă mine şi ştiu foarte bine ce afirm“, a continuat Pascu.

Are două şanse pentru aur

Vrea să ne facă cinste la Olimpiadă

Iarba londoneză îi prieşte

OBIECTIV. Scrimera Ana

DORINŢĂ. Mihaela Lăcătuş este prima femeie care va

PLAN. Tenismenul

Maria Brânză a plecat la Londra şi îşi doreşte să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului cel puţin o dată. „Obiectivul meu personal este o medalie. E foarte greu să ajungi de două ori consecutiv pe podiumul olimpic, dar muncesc pentru asta şi sper ca rezultatul să fie cel sperat. Avantajul meu de data aceasta este că am şi echipa alături, deci am două şanse, măcar una să o fructific. Visez la aurul olimpic de când am realizat că «joaca de-a scrima» a devenit o treabă serioasă. Şi logica mea tot asta îmi spune, dar aurul e unul singur, concurente sunt 30... diferenţa o va face cea care are nervii mai tari“, a declarat Ana Maria Brânză. (O.A.)

reprezenta România în concursul de box, categoria 60 kg. A plecat la Jocurile Olimpice cu dorinţa de a ajunge cât mai sus în competiţie. „Boxul e văzut de toată lumea ca sport violent, dar eu cred că sunt altele şi mai violente. Boxul pentru mine e o artă, deşi mulţi mă contrazic. Trebuie să ştii când ataci şi când să te retragi. Eu îmi doresc să merg cât mai bine, să nu mă fac de râs şi să demonstrez lumii că avem locul nostru la aceste Jocuri Olimpice şi că îl merităm“, a spus pugilista. (O.A.)

Horia Tecău a declarat, înaintea plecării spre Londra, unde va participa pentru prima oară la Jocurile Olimpice, la dublu masculin şi la dublu mixt, că în cea de-a doua competiţie poate produce surpriza. „De la început am spus că voi participa în proba de dublu mixt alături de cea mai bună jucătoare română din clasamentul WTA, aceasta fiind Irina Begu. Sper să ne calificăm între cele 16 echipe şi să avem câteva zile la dispoziţie ca să ne antrenăm. E mai uşor la mixt pentru că, după două meciuri, te baţi deja pentru o medalie“, a afirmat Tecău. (O.A.)

www.ziarulring.ro


75%

TERAPII www.ziarulring.ro

ne pândesc n În plină caniculă, când căldura devine aproape imposibil de suportat, o seamă de boli apar mult mai frecvent decât în alt sezon, iar altele sunt specifice verii. Medicii ne învaţă cum să ne ferim de acestea. Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Cu toţii simţim nevoia să ne răcorim la mare sau la piscină, să facem plajă şi să ne

Pentru a evita otita şi conjunctivita, nu faceţi baie în bălţi şi lacuri neamenajate, ci doar în mare sau piscine curate.“ DR. LAURENŢIU LUCA, directorul Clinicii PULS

îmbrăcăm cât mai ușor. Chiar dacă e tentant, excesele sunt de evitat, indiferent de natura lor. Pericol pentru cei cu aluniţe „Persoanele care au pielea foarte albă şi multe aluniţe pe corp trebuie să evite, pe cât posibil, expunerea la soare în special în intervalul orar critic 12.00-16.00, pentru a nu se alege cu arsuri sau cu alte probleme dermatologice. Şi în niciun caz să nu stea la plajă şi nici să nu iasă

PE SCURT

Sezonul fresh-urilor de fructe

VITAMINE. Căldura a devenit greu de suportat şi simţiţi nevoia să beţi şi altceva în afară de apă plată? Ideale sunt fresh-urile de fructe. În plus, dacă beţi câteva pahare de suc proaspăt de fructe zilnic, nu doar vă hidrataţi, ci primiţi şi cantitatea necesară de vitamine şi minerale. Atenţie, vă ajută şi să slăbiţi! (D.A.)

Hidroterapia, duşmanul stresului

pe stradă înainte de a-şi aplica loţiuni cu factor de protecţie împotriva razelor ultraviolete“, explică dr. Laurenţiu Luca, directorul Clinicii PULS.

Evitaţi conservele „Vara este anotimpul propice apariţiei toxiinfecţiilor alimentare pentru că o seamă de mâncăruri sunt uşor perisabile. Prin urmare,

evitaţi prăjiturile şi biscuiţii cu cremă, torturile şi chiar îngheţata care arată ca şi când ar fi fost recongelată după ce s-a dezgheţat“, recomandă dr. Luca.

Hidratarea este vitală Din cauza caniculei, transpirăm foarte mult, iar prin transpiraţie nu se elimină doar apa din organism, ci şi sărurile minerale. Când transpiraţi excesiv şi nu beţi suficientă apă, puteţi leşina sau avea şocuri de natură cardiovasculară. De aceea, hidratarea este o regulă foarte importantă pe caniculă.

Singurul aparat din Europa care te scapă de acnee TRATAMENT. Inestetica acnee, care le dă bătăi de cap în special adolescenţilor, dar şi multor adulţi are un duşman de temut în aparatul BLU-U cu lumina albastră de la Bio-Medica International - Clinica Bio-Medica Prestige (BIO-MEDICA Prestige, Calea Floreasca nr. 111-113, sector 1, Bucureşti, tel. 021/311.77.93 (94... 96) - www.bio-medica.ro; www.bioderm.ro; call center 031.9101). BLU-U este singurul aparat de acest tip din Europa şi, în funcţie de particularităţile pacientului, în 14-20 de şedinţe de terapie, acneea se vindecă. O şedinţă durează 14 minute, iar clinica vă oferă, la începutul terapiei, trei şedinţe gratuite, pentru a vă convinge de reuzultate. „După o serie de ședințe, la câteva luni de la finalizarea terapiei, pentru a preveni reapariţia acneei, se mai recomandă câteva şedinţe. În funcţie de pacient, medicul stabileşte numărul acestora. În plus, tratamentul poate fi făcut în orice sezon, inclusiv vara, şi nu există nicio restricţie cu privire la expunerea la soare“, explică dr. Lucian Russu, medic dermatolog. (D.A.)

UTILE

1 3

apă conțin ţesuturile corpului uman, unele ajungând şi la peste 95%.

Ceaiul de mentă, vedeta verii IDEAL. O băutură ce oferă organismului energie şi senzaţie de răcoare este ceaiul de mentă. Ideal pe caniculă, acesta se bea călduţ, cu puţină lămâie. În plus, are şi efect de pansament stomacal. Se bea cu înghiţituri mici, în aşa fel încât să terminaţi o cană de ceai într-un sfert de oră. (D.A.)

Pepenele tratează disfuncţiile erectile TERAPIE. Arginina conţinută de pepenele roşu scade hipertensiunea arterială şi are proprietatea de a trata disfuncţiile erectile. Pepenele este bogat în citrulină, un aminoacid ce contribuie la crearea argininei – substanţă ce ajută la eliminarea amoniacului din organism şi favorizează producerea de oxid nitric. Acesta din urmă este prezent în compoziţia unor medicamente ce tratează disfuncţiile erectile. (D.A.)

Primul ajutor în insolaţie SFAT. Dacă aţi stat mult în soare şi aţi făcut insolaţie, trebuie să vă mutaţi rapid la umbră, să staţi culcat şi să vă stropiţi cu apă rece. De mare ajutor este aplicarea de gheaţă pe frunte şi ceafă. Dacă aveţi şi febră, în niciun caz nu recurgeţi la tradiţionalele frecţii cu alcool. Dieta trebuie să cuprindă multe supe şi sucuri de fructe. (D.A.)

PONT. Preferată în special pe timpul verii, hidroterapia relaxează şi revigorează corpul, îmbunătăţeşte rezistenţa organismului în faţa infecţiilor, normalizează circulaţia sangvină şi accelerează metabolismul. De asemenea, îmbunătăţeşte şi funcţionarea sistemului nervos scăpându-ne de anxietate şi stres. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig

Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Află ştirile de ultimă oră citind

PAG.


PAG.

1 COCKTAIL 4

Viaţa înseamnă evoluţie. DAcă încetăm să mai creştem, fizic şi spiritual, suntem ca şi morţi.“ MORIHEI UESHIBA

MARțI, 24 iulie 2012

VICTORIA BECKHAM NU mai vrea să audă de Spice Girls Katherine Jackson... s-a DAt dispărută la recomanDArea medicilor După ce a stârnit mare vâlvă în presă prin dispariţia sa subită, mama lui Michael Jackson a apărut declarând poliţiei că a fost tot timpul în siguranţă. Din câte se pare, Katherine se află la reşedinţa unuia dintre membrii familiei Jackson, Jermaine, din Arizona. Potrivit acestuia, mama megastarului a sosit acolo pentru câteva zile de odihnă, la recomandarea medicilor. Jermaine a relatat totodată, printr-un mesaj postat pe Twitter, că mama lui este „sănătoasă şi în siguranţă“. În ceea ce priveşte lipsa de comunicare dintre Katherine şi nepoţii săi, acesta a explicat: „Este o femeie de 82 de ani care urmează sfaturile medicului pentru a se odihni şi a scăpa de stres, departe de telefoane şi de computere“. La scurt timp după declaraţiile lui Jermaine, Paris Jackson fiica starului american - a postat pe Twitter următorul mesaj: „Da, bunica mea a dispărut. Nu am vorbit cu ea de o săptămână şi vreau ca ea să vină acasă chiar acum“. (I.P.)

BANCUL ZILEI

Un nebun mergea cu un papuc legat ca şi cum ar fi un câine. Un doctor trece pe lângă el şi, ca să-i facă pe plac, îi spune: - Ce câine frumos ai! - Ce aveţi, domnule, nu vedeţi că e un papuc? Medicul pleacă uimit. - Hai, Azorel! Am mai păcălit unu.

n Reuniune cu năbădăi! Soţia fotbalistului David Beckham a relatat că nu mai vrea să aibă nimic de-a face cu tot ceea ce ţine de Spice Girls după ce va susţine un ultim concert cu grupul britanic la Jocurile Olimpice din acest an.

GEMENI

RAC Este bine să faci o verificare, ştii tu la ce şi de ce. Nu este nimic rău în asta, ci doar o măsură de prevedere. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

LEU Consultă-te cu cei născuţi sub semnele Taurului şi Săgetătorului, vei găsi multă bunăvoinţă, sfaturi competente şi idei bune. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

FECIOARĂ O zi bună. Poţi să-ţi iei o recuperare sau, pur şi simplu, te simţi foarte bine. Concentrează-te azi pe relaţiile sentimentale. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

BALANŢĂ

fostele sale colege de trupă şi a făcut tot posibilul să pară că s-a distanţat de ele. În topuri de la lansarea primului single Grupul britanic a fost înfiinţat în 1994, cucerind inimile a milioane de fani chiar de la lansarea primului

Sudoku

24 iulie 2012 Soarele răsare la 5.41 şi apune la 21.19

1974: Curtea Supremă de Justiţie din SUA i-a cerut lui Richard Nixon să dea toate documentele privind cazul Watergate. 2005: Lance Armstrong câştigă Turul Franţei pentru a şaptea oară consecutiv.

www.ziarulring.ro

Astăzi zâmbeşte mult şi vorbeşte puţin. Bucură-te de succesele prietenilor şi încurajează-i cu o vorbă bună. Nu împrumuta bani.

single, „Wannabe“, piesă ce 6Sănătate 5Bani 6Sentimente a ajuns în scurt timp pe primul loc în topurile muzicale din 30 de ţări. În 1998, SCORPION în plin turneu, Geri Halli- Ai de rezolvat o problemă împreună cu şeful well a decis să părăsească tău. Dacă te descurci onorabil, adu vorba şi trupa. După trei ani, grupul despre o posibilă mărire de salariu. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente britanic s-a destrămat, în ciuda succesului pe care îl avea. SĂGETĂTOR

Pune-ţi mintea la contribuţie 6

1

2 2

1945: La Conferinţa de la Potsdam, Harry Truman l-a informat pe Stalin despre producerea bombei atomice în SUA. 1970: Se naşte Jennifer Lopez (foto), actriţă şi cântăreaţă americană.

TAUR

O veste legată de copii. Împrumutul este pe calea cea bună, dar se amână. Îţi mai trebuie nişte hârtii şi aprobări. Seară plăcută! 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

magazin@ziarulring.ro

Calendar

Nu ai bani suficienţi şi asta te obsedează. Trebuie să reduci cheltuielile. Vezi dacă nu poţi vinde ceva din lucrurile vechi. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Dă-i un buchet de flori soacrei şi sărută-i mâna. Preventiv. O veste bunicică despre o sumă de bani. Astăzi nu cumpăra nimic. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Iris Păun

Se pare că fosta Posh îşi doreşte cu ardoare să şteargă tot ceea ce a însemnat vreodată episodul Spice Girls. Ultima întrevedere cu cele patru membre al grupului, Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Halliwell şi Melanie Chisholm, a ieşit cu scandal după ce Victoria a acceptat să cânte cu ele cu o singură condiţie, ca acest lucru să nu se mai întâmple niciodată. „După Olimpiadă, nici nu-mi imaginez să mai vorbesc vreodată cu ea, nici să mai fiu pe aceeaşi scenă. Mel B. avea dreptate, şi-a pierdut spiritul de trupă“, a declarat, indignată, Geri Halliwell. Tensiunile par a fi început la lansarea musicalului „Viva Forever“, de luna trecută, când Victoria a afişat o atitudine superioară faţă de

BERBEC

4

9

1 7

7

6

8

3

2

Rezolvarea din nr. trecut

4 6

8 3 9 2 1 5 4 6 7 1 2 6 7 4 3 8 5 9

9

5 7 4 6 8 9 2 1 3 9 4 5 8 6 7 1 3 2 7 6 3 9 2 1 5 4 8 2 1 8 5 3 4 7 9 6 6 5 1 3 7 2 9 8 4 3 9 2 4 5 8 6 7 1 4 8 7 1 9 6 3 2 5

1

4

8

6

9 8

Nu întotdeauna şeful, tata, mama, soacra, cei mai în vârstă au dreptate, dar trebuie să le arăţi acelaşi respect şi consideraţie. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

CAPRICORN Veşti bune de la părinţi sau de la rude în legătură cu o sărbătoare sau o mare reuniune în familie, un bun prilej de revedere. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

VĂRSĂTOR Ţine-ţi prietenii aproape şi duşmanii şi mai aproape. Dacă nu ştii ce se bârfeşte pe seama ta, nici nu ştii ce măsuri să iei! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

6

PEŞTI

7

Dacă nu ai plecat încă în concediu, pregăteşte-te. Veselii tăi prieteni trag de tine să pleci cu ei în vacanţa cea fără de griji. 5Sănătate5Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCă

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM SĂ APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei nr. 17-19, cam. 207 sau 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro.

www.ziarulring.ro

WWW.STUDIOVIDEOCHAT.COM ANGAJEAZĂ MODELE VIDEOCHAT. LOCAŢII CENTRALE, LEGALITATE, LUX, CÂŞTIGURI 1.200-3.000 EURO/LUNAR. 0720.818.129, 0767.818.129. FIRMĂ pază angajează agenţi securitate domiciliaţi în Bucureşti, pentru interior hipermarket. Relaţii luni-vineri, 9.00-16.00. Tel.: 021.224.29.69, 0755.128.964. OFER loc de muncă pentru damă de companie în Elveţia, Zürich, club sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 1835 ani. Câştiguri între 200-1.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

AGENŢI de teren pentru vânzare directă articole editoriale. Oferim traininguri gratuite. 0734.744.131.

MAŞINI spălat automate, reparăm orice model, deplasare, constatare gratuite, garanţie piese. 0768.735.555, 0736.537.831.

AGENŢI vânzări/distribuitori cu/fără experienţă, Editura Roossa-Cişmigiu. Salariu lunar + comision zilnic. 0730.566.776.

REPARAŢII CALCULATOARE, laptopuri, INSTALARE Windows la domiciliu, DEVIRUSARE, inclusiv weekend. 0767.679.593; 0724.848.242.

MT&T Property&Facility Management angajează tehnicieni mentenanţă clădiri de birouri. Postul necesită calificări (electrician, instalator). Experienţa anterioară în mentenanţă poate fi un plus. Telefon: 021.231.97.74. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti+zonele limitrofe. Salariu: 800-1.200 RON. 021.318.99.67, orele 9-16. PRESTăRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483.

SC SECURIT FORCE SRL angajează pentru Departamentul Intervenţie agenţi cu permis conducere şi curs calificare, domiciliaţi în Bucureşti. Relaţii luni-vineri, între 8.30-15.00, telefon 0752.238.262. STUDIO videochat profesional, fete, 18-30 ani, zona Unirii; 0766.788.840, 0734.529.582. CAUT CROITORESE TRIPLOCK, MUNCITORI NECALIFICAŢI PENTRU CROITORIE, ZONA BD.TIMIŞOARA, SECTOR 6, 0724.021.256, 0724.326.466.

TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursă, 0764.943.357. CALIFICARE acreditată, fără curs, ASIM Floreasca, 300 RON. 0755.043.361, 0725.434.655, 021.231.51.75. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. TRANSPORT MARFĂ, mobilă, cu dubă, 100 RON/cursă. Dacia papuc, 50 RON/cursă, 0728.680.350. TRANSPORT marfă cu dubă, 100 RON cursa. 0720.037.407, 0763.280.466.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! MEDIAPRESS Bd-ul Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, Tel: 021.336.79.00, 021.301.99.45 STANCANA CONSULTING Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, sector 4, parter, tel.: 021.451.00.01 AGER PRESS Strada Ion Câmpineanu nr. 22, tel.: 021.312.24.83 CORE ADVERTISING GRUP Str. Știrbei Vodă 119, ap. 3, sector 1, tel.:/fax: 021.637.37.36 BONENI TRADE Șos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax: 021.255.10.92 RAI MEDIA PLUS Piaţa Amzei 10-22, sector 1, Bucureşti, tel.: 021.312.24.94

OFERT{

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sector 5, tel.: 021.335.98.36 MAXIM Bd-ul Carol nr. 35, sector 2, tel: 021.311.10.96 TERRA VISUAL Calea Rahovei nr. 328, bl. 57 A, sc. 1, ap. 1, sector 5, tel.: 021.423.96.12 TELEFAX Bdul. Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sector 4, tel.: 021.330.47.16 SC EXTIM SRL Str. Academiei nr. 4-6, sector 3, tel.: 021.312.27.13 COLOSAL Str. Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel.: 021.312.12.22 ANUNŢ DE LA A LA Z Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel.: 021.336.65.45

STANDARD MEDIA COMPANY Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc. 1, ap. 4, parter, sector 2, tel.: 021.255.53.44 START MEDIA Piaţa Presei Libere nr. 1, corp C2, et. 1, cam. 29, tel.: 021.317.98.00 TERRA TRADE Bd-ul 1 Decembrie nr. 35, bl. L14, sc. 11, tel. 031.436.26.26

la 2 apariții plătite, în luna iulie a 3-a este GRATUITĂ

VÂND casă curte, 3 camere, baie (27 km până la Călăraşi, A2), fosă septică, apă curentă la poartă, St=2.000 mp, 19.000 euro, 0766.832.337, 0733.068.222. VÂND casă la curte, teren 288 mp, cu 2 apartamente de 3 camere+anexe (fiecare a 65 mp), situat în zona metrou CrângaşiPod Grant. Tel. 0728.233.132.

VÂNZăRI 2 CAMERE

VÂND apartament 2 camere, 48 mp, calorifere noi, termopan, vinarom, instalaţie electrică parţial cupru, 10/10, terasă fără probleme (recent refăcută, în garanţie), semidecomandat, renovat, balcon închis, loc parcare. Lângă hipermarketul Auchan Titan, mijloace transport: tramvai, autobuz, metrou, aflate între 1-5 minute distanţă. Parc pentru copii în faţa scării. Liftul funcţionează impecabil. Preţ 45.000 E, uşor negociabil. Pentru particulari, negocierea porneşte de la 44.000 E. 0765.88.33.09 (dl Mircea). VÂNZăRI CASE

VÂND casă şi teren, Pârscov-Buzău, apă, gaze. Tel.: 0767.302.944.

VÂNZăRI AUTO

VÂND Fiat Punto, 2003, 66.000 km, CD JVC cu mp3, 2 rânduri de cauciucuri, geamuri electrice, 3 uşi, preţ 2.300 E, discutabil. Tel. 0730.777.096.

PAG.

1 5

VÂNZăRI DIVERSE

VÂND 2 locuri de veci în Mogoşoaia, 0785.289.976. CUMPăRăRI DIVERSE

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 18, 290 (Basarabia). 0743.589.934. CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. FUNCŢIONALE, 100-150. 021.332.85.99; 0722.417.915.

CUMPăRăRI AUTO

CUMPĂR deşeuri de hârtie tipografică, ziare, cărţi, reviste, maculatură,arhivă, fier, 0764.258.873, 0730.201.227.

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

CUMPĂRĂM acum electronice după 2005: TV-LCD; laptop; aparat foto digital; cameră video; GPS; calculator P4; Play-Station; GSM; diverse. 0785.699.822.

AUTOTURISME româneşti + străine după 2000, cerem şi oferim seriozitate. 0768.312.387. AUTOTURISME pentru Rabla. Asigur radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318.

PROPUNERI AFACERI

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l RECEPŢIONER(Ă) HOTEL - efectuează serviciul de cazare, înregistrează clienţii utilizând programul de gestiune hotelieră. Informează corect oaspeţii cu privire la serviciile oferite de hotel. Condiţie obligatorie: limba engleză – nivel mediu/avansat. Experienţa în utilizarea programului de gestiune hotelieră Opera reprezintă un avantaj. l FRIGOTEHNIST - montează, repară şi întreţine aparatele şi agregatele frigorifice (frigidere, congelatoare, camere frigorifice, aparate de aer condiţionat etc.). Condiţie obligatorie: experienţă de minimum 3 ani în domeniu. l ELECTRICIAN - asigură buna funcţionare a instalaţiilor electrice şi execută lucrările de întreţinere şi reparaţie necesare; verifică buna funcţionare a grupului de pompare, a centralei termice din punct de vedere electric; deţine controlul asupra tablourilor de distribuţie din toate zonele hotelului, se asigură de existenţa schemelor electrice, de curăţenia şi securizarea lor. l AJUTOR BUCĂTAR - prepară produsele în conformitate cu reţetele stabilite şi cu normele igienico-sanitare; debarasează şi asigură curăţenia în bucătărie. Cerinţe: experienţă pe un post similar, pasiune pentru arta culinară, persoană energică. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail: resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici. PUBLICITATE

DIRECT PRESS str. Telita nr. 6, bl. 67A, tel.: 0723.780.846 MEDIAPRESS Calea Moșilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel.: 031.107.37.01 și 0737.353.359 ROMANIA PRESS Bd-ul Iancu de Hunedoara nr. 38, sector 1, București tel.: 0741.330.100, 0766.242.111, fax 021.310.09.600 PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

1063