Page 1

GRATUIT

Luni, 28 mai 2012 NR. 1.022 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

FELIX PăUN, primul antrenor al lui Bute: „Mândria şi infatuarea lui Lucian l-au dus 1 LA PIERDEREA 2 TITLULUI“

16 pagini

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

PAG.

Vremea azi... min. 120C / max. 180C presiune atmosferică 757 mmHG

SHOWBIZ

Mandinga: „Locul 12 este unul ONORANT“

Cerul va fi noros şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice.

PAG.

0 3

Reprezentanta Suediei, Loreen, a câştigat Eurovision 2012 cu 372 de puncte, locul doi fiind ocupat de Rusia, cu 259 de puncte, iar pe locul trei s-a clasat Serbia, cu 214 puncte. (pag. 7)

EVENIMENT

Silvian Ionescu, legături cu Securitatea şi „ţepar“ Bancorex

Aşa cum am promis în ediţiile precedente, astăzi vă prezentăm încă un articol din seria al cărei protagonist este Silvian Ionescu, fostul şef al Gărzii de Mediu, actualmente şeful PDL Sector 3. Nu rataţi numerele viitoare, în care veţi putea citi despre afacerile cu statul, dar şi cu Liviu Negoiţă, colegul său de filială de partid. (pag. 2)

SHOWBIZ

Anne Jugănaru: „Acţiunile PENALE ale lui Lăzescu trebuie BLOCATE“ Opt membri ai Consiliului de Administraţie al TVR au solicitat, vineri, printr-o scrisoare deschisă intitulată „Apocalipsa după Lăzescu“, ca autorităţile să facă lumină în „ilegalităţile“ comise de preşedintele-director general al TVR, spunând că acesta ar trebui să demisioneze. (pag. 9)

Jaful făcut de ministrul

ELENA UDREA,

anchetat de ofiţerii antifraudă www.ziarulring.ro


1,2

0 EVENIMENT 2 LUNI, 28 mai 2012

milioane de dolari a împrumutat soţia lui Silvian Ionescu de la Bancorex, din care a returnat doar 9.905 dolari.

SILVIAN IONESCU, legături cu Securitatea DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe azi alimentarea cu gaze clienţilor de pe Gheorghe Brătianu, Ştefan Burcuş, Docenţilor, Tuberozelor, Mărăşti, Stolnicului, Alexandru Averescu, Clucerului, Semicercului, Sfinţii Voievozi, Ecaterina Teodoroiu, Mihail Moxa, Stănileşti.

şi „ţepar“ Bancorex n Aşa cum am promis în ediţiile precedente, astăzi vă prezentăm încă un articol din seria al cărei protagonist este Silvian Ionescu, fostul şef al Gărzii de Mediu, actualmente şeful PDL Sector 3. Nu rataţi numerele viitoare în care veţi putea citi despre afacerile cu statul, dar şi cu colegul său de filială de partid, Liviu Negoiţă. Constantin Valentin eveniment@ziarulring.ro

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte astăzi alimentarea cu apă pe Izbiceni, Cireşoaia, Neatârnării, Acumulatorului, Eugen Lovinescu, Aurel Băieşu, Căiuţi, Marsa, Ireşti, Napoca, Epureşti, Bârgăului, Târnăveni şi Mihăileni.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Ştefan Pascale, Logofăt Cârstea, Dumitru Ţane, Nicolae Paraschiv, Căpitan Petre Ispir, Gimalău, Ion Marin, Lopeţii, Brâna, Olanelor, Nicolae Pârău, Gheorghe Zamfir, Folclorului, Măgura Văii, Steaua Roşie, Râul Colentina, Afirmării şi Pălămidei.

Întrebarea zilei

Despre relaţia lui Silvian Ionescu, fost comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, cu Securitatea a vorbit inclusiv Traian Băsescu, care l-a scos din scaunul de prefect al Capitalei. Nu era cazul, spunea Băsescu în ianuarie 2005, să fie desemnat Ionescu pentru această funcţie, din motive „arhicunoscute“. „A avut probleme prin meseria pe care a avut-o înainte“, spunea public şeful statului. Mai precis, el a condus, din 1985 şi până în decembrie 1989, Direcţia I din cadrul Centrului de Informaţii Externe, potrivit unui raport al istoricului Marius Oprea. În această calitate, el este bănuit că l-a cunoscut pe Traian Băsescu, pe atunci membru al reprezentanţei Navrom la Anvers. „În 1985 a devenit şef de serviciu în Direcţia I din cadrul Centrului de Informaţii Externe, care avea drept atribuţii principale spionarea ţărilor membre NATO şi urmărirea informativă a disidenţilor români stabiliţi în străinătate, post pe care l-a deţinut până în decembrie 1989. În aprecieri de

serviciu din perioada în care a lucrat în Securitate se afirmă că «a încălcat normele muncii», având relaţii neoficiale cu cetăţeni străini, deconspirări, raportări şi chiar deconturi false. A fost trecut în rezervă la data de 31 martie 1990, cu gradul de căpitan, de la C-510, unitatea de contraspionaj din cadrul Serviciului de Informaţii Externe (fosta unitate 0195 din cadrul DIE)“, se arată în raportul istoricului Marius Oprea. Acest trecut, invocat deseori în cazul lui Silvian Ionescu, nu l-a împiedicat până în prezent să deţină numeroase funcţii publice, precum şi politice. Familia Ionescu a împrumutat aproape şapte milioane de dolari în anii '90 Trecerea în rezervă i-a priit lui Silvian Ionescu. În 1990, el a fost unul dintre fondatorii Frontului Salvării Naţionale, din care a ieşit însă rapid. În 1999 a reintrat în politică, de această dată în Partidul Democrat. În acest moment, Ionescu era deja un prosper om de afaceri, mai ales după ce două firme în care era implicat au reuşit să obţină credite în valoare de milioane de dolari de la Bancorex,

bancă al cărei faliment a făcut valuri în anii ’90. Astfel, Silvian Ionescu a fost unul dintre asociaţi (cu 15% acţiuni) şi chiar administrator al firmei Promodex SA Bucureşti. Această firmă apare pe lista marilor datornici la Banca de Comerţ Exterior, cu 5,7 milioane de dolari. În anii ’90, Promodex a primit un credit de 6,1 milioane de dolari, din care a plătit doar 402.604 dolari.

În plus, soţia de atunci a lui Ionescu, în calitate de asociat al firmei Monica Impex SRL, a luat un credit de 1,2 milioane de dolari de la Bancorex, din care a returnat doar 9.905 dolari. În urma unei executări silite, AVAS a reuşit să mai obţină aproximativ 100 de dolari în contul acestei datorii. Ambele firme figurează pe lista debitorilor Bancorex, publicată pe site-ul AVAS.

Unul dintre apropiaţii săi este Silvian Ionescu, fost ofiţer de securitate, care, după propriile declaraţii, răspundea în ultimii ani ai regimului Ceauşescu de reţelele de spionaj ale României socialiste în vestul Europei, fiind tocmai şeful Serviciului I (Belgia-Olanda-Luxemburg) din cadrul Departamentului extern al Securităţii.“ Din raportul lui Marius Oprea

S-a publicat „Jurământul“ Monicăi Macovei: către... PCR! UN DOCUMENT „FIERBINTE“, pe site-ul „luju.ro“. Este vorba de „Jurământul“ europarlamentarei PDL Monica Macovei de... „credinţă“ faţă de PCR! Jurământ depus în 1982, pe când doamna europarlamentar PDL se numea... Gherghescu! Care, în „Jurământ“, spune: „Eu, Gherghescu Monica-Luisa – procuror la Procuratura locală Giurgiu –, jur să servesc cu devotament Republica Socialistă România, poporul român, să pun întreaga mea capacitate de muncă în slujba înfăptuirii politicii interne şi externe a partidului“ (n.r. – vezi „Jurământul“ în facsimil, pe ziarulring.ro). Să mai spună cineva că arhivele nu vorbesc. Totul e să le pui... ÎNTREBARE. Nu...ÎNTRE BARE! (Ch.L.)

www.ziarulring.ro

Curs valutar Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

1€

1 gram de aur 178,08 lei

4,46 lei

USD GBP CHF Cotaţiile internaţionale CAD ale aurului sunt BGN în creştere. MDL

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

3,54 5,55 3,71 3,45 2,28 0,29

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)


S-au făcut foarte multe lucrări care nu au fost eficiente şi sunt suspecte de scurgeri de resurse financiare către clientela politică.“ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

EDUARD HELLVIG, ministrul dezvoltării

PAG.

0 3

USL SECTOR 3 SE OCUPă de sănătatea bucureştenilor Parcul Unirii este, până pe 8 iunie, locul unde bucureştenii din sectorul 3 îşi pot testa sănătatea. În corturile special amenajate de USL Sector 3, locuitorii au posibilitatea de a-şi măsura tensiunea şi glicemia. Tot în Parcul Unirii, bucureştenii se vor bucura de concerte şi vor putea

viziona în aer liber mult aşteptatul meci de box dintre Lucian Bute şi Carl Froch. Şi copiii vor avea parte de câteva zile de neuitat în Parcul Unirii. Începând cu 1 iunie, când, de altfel, este sărbătorită Ziua Copilului, şi până pe 8 iunie, aici va fi amplasat un loc de joacă 3D ce se va întinde pe o

suprafaţă de 400 de metri pătraţi. În plus, vor avea loc prezentări de modă pentru copii, concerte, spectacole de teatru, jocuri cu clovni şi tombole. Totodată, în luna iunie va fi organizat şi un concurs la care vor putea participa trupe muzicale formate din tineri. (D.A.)

Jaful făcut de ministrul Elena Udrea,

anchetat de ofiţerii antifraudă n Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Eduard Hellvig, a declarat, ieri, că timp de două luni, ofiţeri de la Direcţia Antifraudă din cadrul Ministerului de Interne vor desfăşura controale la unele departamente ale MDRT. Ministrul a criticat activitatea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), renumită că a construit terenuri de sport în pantă şi pârtii de schi care au început să se surpe. Constantin Valentin eveniment@ziarulring.ro

„Măreţele realizări“ ale fostului ministru al dezvoltării Elena Udrea dau acum de

lucru organelor de anchetă ale noului ministru al dezvoltării. „În cazul în care există lucruri care nu concordă cu ceea ce înseamnă legea, bunul-simţ, sunt două tipuri de măsuri:

Pârtii surpate la Braşov Unele dintre construcţiile grăitoare pentru activitatea defectuoasă a CNI sunt pârtiile de schi inaugurate, în decembrie anul trecut, cu mare fast de fostul ministru Elena Udrea. Acestea au început deja să se surpe, iar firmele care au lucrat la acestea trebuie acum să le refacă pentru ca la iarnă să poată fi folosite din nou. Hellvig s-a referit şi la un ştrand la Marghita pentru care nu există drum de acces.

administrative, care îmi stau în sarcină, şi de altă natură, care intră în sarcina instituţiilor abilitate. Voi face sesizări dacă am la ce“, a declarat ministrul. Eduard Hellvig a adăugat că „nu e posibil ca pe 27 aprilie şi pe 5 mai, care a fost o zi de sâmbătă, să se facă plăţi şi să se semneze contracte de 100 de milioane de euro“. Şeful CNI, demis Ministrul a insistat asupra activităţii CNI, pe care a evaluat-o ca fiind mult prea politizată. Hellvig l-a revocat pe Sorin Munteanu din funcţia de director general al companiei şi l-a numit interimar pe Ioan Şimonca (angajat în cadrul acestei instituţii). „Anumite proiecte care nu au justificare din punct de vedere al eficienţei economice nu vor

fi prioritare. Nu cred că este prioritar să facem o sală de sport într-o localitate unde sunt 10 elevi, numai pentru simplul motiv că aparţine unui partid. Am responsabilitate pentru resursa financiară a ministerului. Săptămâna viitoare vom da o ordonanţă de urgenţă şi am solicitat ca bugetele Companiei Naţionale de Investiţii şi Agenţiei Naţionale de Locuinţe să se realizeze prin hotărâre de guvern, nu să fie la îndemâna celui care conduce aceste instituţii“, a mai spus ministrul. 700 de milioane de euro, în conturile clientelei Jurnaliştii de la www.paginaintai.net au demonstrat că, pe parcursul a doar trei ani, nu mai puţin de 700 de milioane de lei au

ajuns la firmele ce făceau parte din clientela PDL, dar şi la UNPR, şi la UDMR. Jurnaliştii afirmă că „printre personajele aflate în spatele firmelor beneficiare se află consilieri locali sau judeţeni,

angajaţi ai cancelariilor ministeriale, parlamentare şi prezidenţiale, afacerişti importanţi cu legături în PDL sau chiar proprietari de trusturi de presă apropiaţi de fosta guvernare portocalie“. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 INTERVIU 4

Îmi doresc să ajung primar al sectorului 3 pentru ca, prin munca mea, să schimb lucrurile în bine pentru fiecare cetăţean din sector. Acest lucru mă deosebeşte, cred, fundamental, de contracandidatul meu Liviu Negoiţă, care, în opt ani de mandat, s-a îndepărtat de cetăţeni, legându-se în schimb de mafia politico-financiară, pe care a susţinut-o şi care încă îl susţine.“ ROBERT SORIN NEGOIŢĂ

LUNI, 28 mai 2012

Robert Sorin Negoiţă: R REPREZINTă PRINCIPAL n Robert Sorin Negoiţă, candidatul Uniunii Social-Liberale la funcţia de primar al sectorului 3 al Capitalei, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că doreşte să le demonstreze cetăţenilor, în cazul în care va câştiga mandatul pe 10 iunie, că „România nu este o ţară de hoţi“, că este posibil să existe o administraţie bună, orientată spre interesul cetăţenilor. În opinia sa, problema câinilor comunitari este una de sănătate şi de siguranţă publică. Robert Negoiţă atrage atenţia, totodată, că sectorul 3, cel mai bogat din Capitală, are, din păcate, un nivel ridicat al infracţionalităţii. Nu în ultimul rând, dacă va ajunge primar al acestui sector, candidatul USL are în vedere construirea de creşe, grădiniţe, a unui spital cu maternitate, precum şi atingerea standardelor europene în ceea ce priveşte spaţiul verde alocat fiecărui locuitor.

Departamentul eveniment eveniment@ziarulring.ro

AGERPRES: Ce v-a determinat să candidaţi pentru funcţia de primar şi care consideraţi că este atuul dvs. în faţa contracandidaţilor? Am spus aşa - vreau să le demonstrez românilor că nu suntem o ţară de hoţi, că este posibil să existe o guvernare, o administraţie bună şi orientată către satisfacerea interesului cetăţeanului. Acesta este un obiectiv al meu, personal, dar şi motivaţia cea mai puternică a candidaturii mele. Îmi doresc să ajung primar al sectorului 3 pentru ca, prin munca mea, să schimb lucrurile în bine pentru fiecare cetăţean de aici. Acest lucru mă deosebeşte, cred, fundamental, de contracandidatul meu Liviu Negoiţă, care, în opt ani de mandat, s-a îndepărtat de cetăţeni, legându-se în schimb

de mafia politico-financiară pe care a susţinut-o şi care încă îl susţine. „Doresc să construiesc cel puţin 4.000 de locuinţe pentru tinerii din sectorul 3“ AGERPRES: Care sunt primele trei priorităţi ale mandatului dvs. dacă veţi fi ales primar? Înainte de toate, voi readuce primăria la funcţia ei legală, şi anume lucrul în interesul public. Numai lu-

Cetăţenii din sectorul 3 plătesc taxe pentru întreţinerea spaţiului verde la nivelul cetăţenilor din Viena. Or, din nefericire, sectorul 3 şi Viena nu suportă comparaţie.“

www.ziarulring.ro

crând în interesul cetăţenilor poţi stabili, ca primar, o ierarhie corectă a priorităţilor. Le-am prezentat deja cetăţenilor sectorului 3 proiectele mele, acestea fiind, în acelaşi timp, şi proiectele lor, întrucât sunt concepute plecând de la problemele lor şi după consultarea lor. Este, din capul locului, evident că reabilitarea termică a blocurilor reprezintă principala prioritate a sectorului 3. Deşi primăria a dispus de fonduri pentru a realiza acest proiect în integralitate, nu s-a făcut aproape nimic până acum. Nu mă voi rezuma însă la reabilitare, ci voi folosi acest proiect pentru a realiza o veritabilă regenerare urbană a sectorului. Voi utiliza fiecare spaţiu conform particularităţilor sale. Nu voi pune bănci acolo unde nu este nevoie, nu voi pune panseluţe acolo unde nu este nevoie, nu voi pune garduri acolo unde nu este nevoie. Voi crea un mediu urban primitor, confortabil şi util. De asemenea, având în vedere că Spitalul Caritas a fost închis în timpul Guvernării PDL, iar cetăţenii din sectorul 3 nu mai au, practic, un spital, voi construi unul nou, modern, utilat cu aparatură de ultimă oră şi un număr suficient de paturi. Doresc, de asemenea, să construiesc cel puţin 4.000 de locuinţe pentru tinerii din sectorul 3. Deficitul de locuinţe este una dintre problemele cele mai importante pentru care, din nou, administraţia actuală a sectorului 3 nu a făcut aproape nimic. Cererile de locuinţe zac, practic, într-un sertar al primăriei. În schimb, au fost dezvoltate proiecte imobiliare de lux, pe suprafeţe unde ar fi trebuit să fie spaţii verzi. AGERPRES: Cum veţi rezolva problema câinilor comunitari? Pentru mine, câinii comunitari sunt o problemă de sănătate publică, dacă nu şi de

siguranţă publică. Mi-am propus să rezolv această problemă în primul an de mandat în colaborare cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei. Voi respecta, desigur, toate drepturile animalelor, dar voi acţiona în acelaşi timp pentru a asigura un spaţiu public curat şi civilizat. Vor fi sterilizaţi şi duşi în afara oraşului, în spaţii special amenajate, şi vor fi hrăniţi cu mâncarea care rămâne de la restaurantele din Bucureşti. În prezent, această mâncare rămasă nu este colectată, ba, din contră, cei din HORECA plătesc pentru a o distruge. În acest mod simplu se poate rezolva problema prin cheltuieli minime. AGERPRES: Odată cu apariţia clasei zero se înregistrează un deficit de spaţiu şcolar. În acelaşi timp, în Capitală există un deficit semnificativ de locuri în grădiniţe şi o lipsă acută de creşe. Cum vedeţi rezolvarea acestor probleme şi cu ce fonduri? Aveţi perfectă dreptate, majoritatea creşelor şi grădiniţelor au fost construite înainte de 1989 şi sunt prea puţine în acest moment. Proiectul meu este de a construi, din fondurile primăriei, dar şi prin parteneriat public-privat, câte o grădiniţă şi o creşă în

Reabilitarea termică trebuie să fie gratuită proximitatea fiecărei familii. Vom face o evaluare a necesarului de locuri şi vom distribui construcţiile pe raza întregului sector. Vom angaja personal de specialitate. Părinţii vor apela la creşa sau grădiniţa din apropierea casei lor şi vor şti că aici copilul lor va avea parte de îngrijire, educaţie şi confort. Pentru că numai un guvern iresponsabil poate diminua atât de dramatic indemnizaţia pentru mame, promiţând că va construi, în schimb, creşe şi să nu facă, de fapt, nimic.

„Se importă panseluţe şi arbori exotici la preţuri exorbitante în loc să se utilizeze flora autohtonă“ AGERPRES: Care este deficitul de spaţiu verde din sector şi cum vedeţi atingerea standardelor europene? Avem o recomandare europeană de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe locuitor, iar cetăţenii din sectorul 3 dispun de jumătate din acest spaţiu. Deficitul este, deci, foarte mare – 50%, şi a tot crescut în ultimii ani. A crescut însă, şi încă

Am sprijinul necondiţionat al lui Sorin Oprescu pentru construirea unui spital AGERPRES: Aveţi în vedere parteneriate public-privat care se pot realiza şi în ce domenii? Parteneriatul public-privat trebuie să rămână o soluţie deşi actuala administraţie l-a folosit pentru deturnarea de la serviciul public. Important este ca toate contractele încheiate de primărie să fie nu doar legale, ci şi corecte, să fie în interesul cetăţeanului. În acest sens, voi publica pe site-ul primăriei toate contractele încheiate şi voi justifica în

faţa cetăţenilor fiecare ban cheltuit. De pildă, spitalul pe care îl voi construi şi care va avea şi o maternitate va fi realizat în parteneriat public-privat. În acest proiect am sprijinul total şi necondiţionat al primarului SorinOprescu. Voi construi, de asemenea, un centru expoziţional modern pentru ca marile expoziţii să poată fi văzute nu numai la Paris sau Barcelona, ci şi în Bucureşti, în sectorul 3.


Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Pentru mine, câinii comunitari sunt o problemă de sănătate publică, dacă nu şi de siguranţă publică. Ei vor fi sterilizaţi şi duşi în afara oraşului, în spaţii special amenajate, şi vor fi hrăniţi cu mâncarea care rămâne de la restaurantele din Bucureşti.“ ROBERT SORIN NEGOIŢĂ

PAG.

0 5

EABILITAREA TERMICă A MEA PRIORITATE Voi utiliza fiecare spaţiu conform particularităţilor sale. Nu voi pune bănci acolo unde nu este nevoie, nu voi pune panseluţe acolo unde nu este nevoie, nu voi pune garduri acolo unde nu este nevoie.“ extraordinar de mult, preţul plătit de primărie pentru întreţinerea spaţiului verde. Se importă panseluţe şi arbori exotici la preţuri exorbitante în loc să se utilizeze flora autohtonă, care este mult mai ieftină şi rezistentă la condiţiile climaterice de la noi. Primăria trebuie să cumpere totul la preţuri corecte şi numai acele produse de care este cu adevărat nevoie. Cetăţenii din sectorul 3 plătesc taxe pentru întreţinerea spaţiului verde la nivelul cetăţenilor din Viena. Or, din nefericire, sectorul 3 şi Viena nu suportă comparaţie. O soluţie pentru diminuarea deficitului de spaţiu verde este amenajarea malurilor Dâmboviţei şi a Parcului Pantelimon. Am convenit deja cu primarul Sorin Oprescu asupra acestor proiecte. Le considerăm viabile şi le vom pune în aplicare. „Faptul că, în ultimul ceas, Liviu Negoiţă a pus schele pe un număr de blocuri nu mai păcăleşte pe nimeni“ AGERPRES: Aveţi în plan un program de anvelopare gratuită a blocurilor? Cum veţi proceda - din fonduri europene, fonduri proprii

sau împrumuturi bancare? Când, la sfârşitul anului trecut, am lansat dezbaterea privind reabilitarea termică a blocurilor, această problemă nu se afla încă printre priorităţile primăriei. În timp ce în alte sectoare, cum este sectorul 1, reabilitarea este aproape finalizată, în sectorul 3 nici nu a început. Fonduri au existat şi există, iar sursele menţionate de dumneavoastră sunt sursele pe care le poate accesa şi pri-

măria. Nu s-a dorit însă acest lucru pentru că actuala administraţie este foarte departe de interesele cetăţeanului. Faptul că, în ultimul ceas, Liviu Negoiţă a pus schele pe un număr de blocuri nu mai păcăleşte pe nimeni. Aşa cum v-am spus, planul meu este de a folosi anveloparea ca proiect central, ce va conduce la regenerarea urbană a sectorului. Ne interesează nu doar reducerea cu 40% a costurilor întreţinerii pentru fiecare cetăţean din sector, ci şi schimbarea întregului aspect al oraşului. Foarte multe blocuri din sector au fost construite în perioada comunistă. Peste tot domină griul. Reabilitarea termică împreună cu proiectele de regenerare urbană vor face cartierele mai prietenoase, mai confortabile. Ne vom despărţi astfel definitiv de o epocă: epoca în care totul era tern şi alienant. Mai precis, reabilitarea se va face la toate blocurile cu costuri suportate integral de primăria de sector, iar celor care deja li s-au cerut bani li se vor returna.

AGERPRES: Una dintre principalele preocupări ale bucureştenilor este legată de siguranţa lor şi a familiilor lor. Ce veţi face pentru a creşte gradul de siguranţă? Sectorul 3, unul dintre cele mai bogate din Bucureşti, are, din păcate, un nivel ridicat al infracţionalităţii. Este un fapt notoriu că BGS, firma de pază angajată de primărie pe bani grei, păzeşte mai degrabă fazanii din Parcul Titan decât să aibă grijă de copiii care se joacă în parc. Întreaga problematică trebuie reevaluată şi trebuie să acţionăm ţintit, către punctele vulnerabile. Unul dintre proiectele care vor creşte gradul de siguranţă a cetăţenilor este amplasarea gratuită a camerelor de luat vederi în scările de bloc. Vom face acest lucru exclusiv cu scopul de a creşte gradul de siguranţă a cetăţenilor. În felul acesta, va scădea numărul spargerilor, iar viaţa şi proprietatea oamenilor vor fi mai sigure. Voi angaja cetăţeni ai sectorului 3 pentru a optimiza serviciul de siguranţă publică.

„Cetăţenii riscă să plătească daune de până la 600 de euro de persoană din cauză că Liviu Negoiţă nu a respectat legislaţia“ AGERPRES: Există zone în sectorul dvs. neracordate la utilităţi şi străzi neasfaltate? Care sunt cele mai mari probleme şi în cât timp ar putea fi ele rezolvate? Încă mai există, din păcate, şi străzi neasfaltate, dar această problemă poate fi rezolvată în câteva luni. În ceea ce priveşte utilităţile, nu atât racordarea este problema în sectorul 3, cât infrastructura învechită. Vom rezolva această problemă angajând un credit, însă vom aloca banii după organizarea unei licitaţii transparente şi nu aşa cum a făcut Liviu Negoiţă, prin fraudă. Contractul Primăriei Sectorului 3, contract care face în prezent obiectul cercetării la nivel european şi se poate solda cu declanşarea procedurii de infringement la adresa României, viza lucrări de infrastructură. După cum probabil ştiţi, cetăţenii din sectorul 3 riscă să plătească daune de până la 600 de euro de persoană din cauză că Liviu Negoiţă nu a respectat legislaţia internă şi europeană, nu a respectat interesele cetăţenilor. Pe de altă parte, avem şi cazuri strigătoare la cer, de exemplu situaţia de pe strada Malva, care figurează pe site-ul primăriei ca fiind deja reabilitată şi unde nici nu au început lucrările, deşi banii au fost încasaţi şi proiectul a fost trecut la capitolul realizări. Aceasta este o stradă pe care nu a fost turnat niciodată asfalt şi unde oamenii au adus pe banii lor pietrişul care există la acest moment.

www.ziarulring.ro


350

0 SOCIAL 6 LUNI, 28 mai 2012

de euro este salariul mediu net în România.

Alimentele s-au scumpit de mii de ori în ultimii 20 de ani n Românii dau aproape jumătate din salariu doar pe mâncare. Şi asta pentru că alimentele de bază s-au scumpit de mii de ori în perioada de după revoluţie. Spre exemplu, laptele, ouăle şi telemeaua de oaie costă de aproximativ 2.500 de ori mai mult decât în 1990, potrivit calculelor Institutului Naţional de Statistică. Andreea Matei eveniment@ziarulring.ro

Aprovizionarea cu alimente şi băuturi nonalcoolice îi costă pe români 41% din totalul sumelor pe care le cheltuiesc lunar, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS). Spre comparaţie, mâncarea nu acoperă mai mult de 25% din bugetele francezilor, italienilor, spaniolilor sau germanilor, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Alimente şi Agricultură (FAO). În România, preţul alimentelor de bază a explodat după revoluţie. Cel mai mult s-a scumpit banalul usturoi, arată calculele INS: dacă acum 22 de ani, un kilogram

de usturoi costa circa 30 de lei vechi, acum usturoiul costă în jur de 12.400 de lei vechi. Cu alte cuvinte, preţul a crescut de 4.107 ori. Varza costă de 2.000 de ori mai mult ca în `89 Merele s-au scumpit de peste 2.000 de ori în ultimii 20 de ani şi asta deşi România este unul dintre cei

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

mai mari producători de mere din UE, cu recolte anuale care depăşesc 400.000 de tone. Doar anul trecut, preţul unui kilogram de mere a crescut cu 30%-40% şi asta în pofida unei producţii-record. Explicaţia producătorilor? „Cererea mare de pe piaţa externă“, a explicat în presă Simona Radu, manager al firmei Măr de Sibiu. O evoluţie şi mai „spectaculoasă“ a avut preţul perelor: acestea s-au scumpit de 3.802 ori. Spre comparaţie, în 1990, un kilogram

costa 12 lei vechi, iar acum, tradus în lei vechi, un kilogram ajunge la 45.900. Varza, morcovii, ceapa şi fasolea, „vedetele“ grădinilor româneşti, s-au scumpit de circa 2.000 de ori. Cea mai „modestă“ legumă de pe masa românilor rămâne cartoful, care s-a scumpit doar de 590 de ori.

Doar 0,7% din salariu pentru educaţie La un salariu mediu net de 350 de euro, un român cheltuieşte lunar pe mâncare 143 euro. Dacă se adaugă şi băuturile alcoolice, şi tutunul, cu o pondere de 7,7% în salariul mediu, jumătate din banii unei familii se duc, practic, numai în magazinele alimentare. Cheltuielile pentru viitor sunt insignifiante – la educaţie ponderea este de 0,7%, iar la sănătate - 4,5%. Explicaţia o reprezintă salariile mici, dar şi preţurile mari la alimente, chiar dacă se obţin producţii agrare record.


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

5

ediţii a câştigat Suedia până în prezent. În 1974 - ABBA, în 1984 Herreys, în 1991 - Carola şi în 1999 - Charlotte Perrelli.

PAG.

0 7

Mandinga: „Locul 12 este unul ONORANT“ n Reprezentanta Suediei, Loreen, a câştigat Eurovision 2012 cu 372 de puncte, locul doi fiind ocupat de Rusia, cu 259 de puncte, iar pe locul trei s-a clasat Serbia, cu 214 puncte. Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

Trupa Mandinga, care a reprezentat România în finala concursului, s-a clasat pe locul 12, cu doar 71 de puncte, în timp ce Moldova, prin Paşa Parfeni, s-a clasat pe locul 11, cu 82 de puncte. „Am sperat să obţinem un loc mai bun“ Cu toate că România a fost cotată de casele de pariuri ca fiind una dintre favorite, ocupând locul 5 sau 6 în clasamentele acestora, după finală, ţara noastră s-a clasat pe locul 12. „Suntem mândri că am avut ocazia să reprezentăm România la cel mai important concurs muzical european. Ne pare rău că nu am reuşit să aducem un loc mai bun pentru ţara noastră, PUBLICITATE

Cu o rochie simplă, neagră și desculță, Loreen a câștigat detașat concursul dar Dumnezeu ne este mar- trişti, pentru că aveam toate tor că am muncit enorm şi semnele că vom obţine un loc ne-am dedicat integral aces- mai bun pentru România, tui concurs, alături de echipa dar, ştiind că am oferit totul TVR. Noi am oferit tot ceea pe scenă şi că multe alte ţări ce am avut mai bun pe scenă. cu piese bune au rămas în Vă mulţumim pentru susţi- urma noastră, credem că locul nerea din această perioadă şi 12 este unul onorant“, coîncrederea în trupa Mandin- mentează Elena Ionescu, ga. E normal să fim uşor solista trupei Mandinga.

Casca Elenei a funcționat perfect în finală după ce în semifinală era să-i strice toată apariția „Votul a lăsat de dorit în finala Eurovision“ Şeful delegaţiei României, Dan Manoliu, consideră că votul a lăsat de dorit în finala Eurovision: „România s-a aflat cel puţin pentru două săptămâni în lumina reflec-

toarelor. N-am exagerat sperând la un loc fruntaş atât timp cât casele de pariuri ne dădeau favorita a cincea-a şasea, presa internaţională ne-a acordat o atenţie deosebită, iar forumurile dedicate Eurovision au fost mai toate favora-

bile României şi laudative la adresa trupei Mandinga. Cred că nu este niciun păcat să speri, să-şi doreşti şi mai ales să crezi în şansa ţării pe care o reprezinţi cu mândrie. Din păcate, votul a lăsat de dorit în finala Eurovision“. PUBLICITATE

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


18

0 SHOWBIZ 8 LUNI, 28 mai 2012

ani are Alina Eremia, actriţă în serialul ProTV „Pariu cu viaţa“. Ea a debutat la patru ani în cadrul emisiunii pentru copii „Abracadabra“, difuzată la ProTV în 1997.

Alina Eremia, emoţii pentru examenul de BAC n În această seară, de la ora 20.20, la Pro TV se va difuza finalul sezonului al doilea din serialul „Pariu cu viaţa“. Protagonista Alina Eremia a dezvăluit, într-un interviu pentru „ring“, care sunt trăirile ei la finalul unei noi etape din viaţa ei şi a serialului: absolvirea liceului şi pregătirea pentru facultate. Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

Filmările au ajuns la final. Ce a reprezentat pentru tine această perioadă? O etapă în care m-am maturizat atât spiritual, cât şi profesional, o perioadă frumoasă, dar şi încărcată.

O parte o voi petrece dând examenele de bac, urmând să filmez pentru sezonul al treilea şi să concertez pe litoral cu LaLa Band. Îmi doresc să prind cât mai mult timp de plajă şi să mă bucur de soare. Urmează un nou sezon „Pariu cu viaţa“, dar şi un nou concert „LaLa Band“. Cum decurg pregătirile pentru concert? Repetăm intens alături de prietenii noştri din trupa X-

Plod, dăm tot ce e mai bun din noi pentru ca toţi cei prezenţi la concert să aibă parte de un spectacol incendiar. Vă aşteptăm la concert pe 2 şi pe 3 iunie, la Arenele Romane. Te pregăteşti pentru examentul de bacalaureat… Ai emoţii? Emoţii sunt, dar le canalizez astfel încât să mă concentrez cât mai bine, să obţin rezultate cât mai bune. Dintre materiile pentru bac, cel mai mult mă atrage istoria.

Vrea să urmeze Ştiinţe Politice Bănuiesc că ai lipsit de la şcoală din pricina filmărilor… Profesorii te-au înţeles? Cum recuperezi? Am avut parte de înţelegere şi de sprijin din partea profesorilor, mi-au facilitat mult efortul depus, astfel încât să pot să duc bine în paralel şi filmările, şi liceul.

Cum te-ai schimbat, ţinând cont că ai devenit un model pentru majoritatea adolescenţilor? Dacă s-au produs schimbări, eu zic că au fost în bine. Încerc ca prin tot ce fac să ofer un exemplu pozitiv care să-i inspire pe ceilalţi mai departe.

Balul de absolvire, la Colegiul de Arte

Vacanţa e dedicată studiului Ce planuri de vacanţă ai?

În această seară, fanii serialului vor vedea imagini de la concertul „LaLa Love“, unde trupa LaLa Band i-a ridicat în picioare pe cei peste 5.000 de fani prezenţi la show-ul exploziv de la Sala Palatului. În plus, vor urmări şi festivitatea de absolvire la care iau parte elevii, profesorii şi părinţii, unde se ţin discursuri înduioşătoare şi motivante. Balul va fi urmat de un impresionant foc de artificii.

PUBLICITATE

La ce facultate te vei înscrie? Voi da admiterea la Fa-

cultatea de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA, dar şi la cea din cadrul Universităţii

Bucureşti şi voi face după aceea alegerea. Ce schimbări ţi-ai dori să aducă noul sezon „Pariu cu viaţa“? Sezonul 3 vă va surprinde într-un mod plăcut şi chiar vă sfătuiesc să urmăriţi toate episoadele. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG. Lăzescu se uită în ochii noştri şi ne minte cu documentele în faţă; acţiunile lui sunt premeditate şi i-am acordat un vot de neîncredere. Datoriile TVR către stat trebuie reeşalonate sub supraveghere şi control. Nu putem închide televiziunea pentru că Lăzescu vrea să o jefuiască.“ ANNE JUGĂNARU, membră în CA al TVR

0 9

ANNE JUGăNARU: „Acţiunile PENALE ale lui Lăzescu trebuie BLOCATE“ Opt membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al TVR, printre care Anne Jugănaru şi Lucia Hossu-Longin, au solicitat vineri, într-o scrisoare deschisă, ca autorităţile să facă lumină „în ilegalităţile“ comise de preşedintele-director general al TVR, Alexandru Lăzescu, spunând că acesta ar trebui să demisioneze. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

„După ce am aflat, neoficial, că Alexandru Lăzescu n-a mai plătit CAS angajaţilor TVR din anul 2009, deşi această taxă a fost colectată din veniturile oamenilor, vineri ni s-a confirmat oficial. Halucinant şi, în acelaşi timp, o chestiune absolut penală! Nu ştim ce s-a întâmplat cu aceşti bani. TVR n-a trecut niciodată prin momente atât de grele“, a declarat, pentru „ring“, Anne Jugănaru. PUBLICITATE

„Ştie că va fi demis de parlament“ „Lăzescu ştie că, în curând, va fi demis de parlament prin respingerea raportului de activitate a TVR şi nu mai respectă pe nimeni şi nimic. El încearcă să cosmetizeze situaţia, dar în tot mandatul nu are vreun proiect de succes. Instituţiile statului trebuie să blocheze acţiunile penale pe care Lăzescu le tot face. Vineri am decis să punem capăt «colaborărilor» din zona publicistică şi a ştirilor, care

scurgeau milioane de euro din banii TVR către o anumită clientelă politică adusă de Lăzescu. Aveam «abonaţi» la stipendii lunare foarte mari care aveau misiunea să atace la ordin. Am decis ca invitaţii angajaţi ai altor trusturi de presă să nu mai fie plătiţi. Sper să se ţină

seamă de hotărârea CA, deşi n-ar fi prima dată când Lăzescu încalcă diverse decizii ale CA. În următoarea şedinţă a CA (de miercuri – n.r.) vom afla cu certitudine ce emisiuni vor fi oprite peste vară“, a declarat membra Consiliului de Administraţie al TVR.

PE SCURT „Brad Pitt“ a pozat pentru Adina Buzatu

MODELUL elen Aris Kontos (29 de ani), alintat de presa internaţională „Brad Pitt“ datorită asemănării uluitoare cu starul de la Hollywood, va fi imaginea colecţiei de vară „Summer TRENDS 2012“, semnată de stilista Adina Buzatu. „L-am vrut pe Aris Kontos ca imagine special pentru asemănarea cu Brad Pitt, unul dintre cei mai eleganţi bărbaţi. Şi mă refer la adevărata eleganţă, caracterizată prin simplitate şi atitudine, ingrediente de bază ale rafinamentului“, a spus Adina Buzatu. Şedinţa foto a fost realizată într-un peisaj stâncos şi romantic, la malul mării, de fotograful Sergiu Zimbilschi. Din colecţiile celor 32 de branduri reprezentate exclusiv pentru România de „TRENDS“, Adina a ales pentru pictorial două direcţii diferite: tonuri neutre, naturale de bej, kaki, nisipiu, din fibre confortabile precum in, cânepă sau bumbac, şi combinaţii îndrăzneţe de culori şi accesorii extravagante. Aris Kontos s-a născut la Timişoara, din mamă româncă, trăieşte în Grecia şi a devenit celebru după ce paparazzi din SUA l-au confundat cu Brad Pitt. La şedinţa foto, el a mărturisit că intenţionează să se stabilească în România. (T.A.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


71

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Fără handbal românesc la Olimpiadă n Naţionala feminină a eşuat lamentabil la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Londra, pierzând clar cu Franţa şi Muntenegru, singura vagă consolare fiind victoria împotriva Japoniei. Traian Racu

traian.racu@ziarulring.ro

Sâmbăta a fost „neagră“ pentru sportul românesc. Încă dinainte de a afla deznodământul meciului de box Bute – Froch, iubitorii spor-

Antrenorul ideal al naţionalei e o combinaţie între bunătatea lui Voina şi duritatea lui Tadici.“ CRISTIAN GAŢU

de victorii a reuşit în carieră pilotul francez de raliuri Sebastien Loeb, ultima dintre ele ieri, când s-a impus în Raliul Acropole, a şasea etapă a Campionatului Mondial.

PAG.

1 1

PE SCURT Şi-au aflat adversarii de la Roland Garros

PERECHEA de tenismeni Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia), cap de serie numărul 5, va întâlni cuplul Alex Bogomolov/Dick Norman (Rusia/Belgia), în primul tur al probei de dublu masculin de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, informează site-ul oficial al competiţiei. (T.R.) tului primeau deja o primă veste proastă: naţionala feminină de handbal a României era „zdrobită“ de Muntenegru, scor 23-34, şi – după ce, cu o zi înainte, cedase şi în faţa Franţei, cu 19-24 – îşi lua adio de la participarea la Jocurile Olimpice din această vară. În aceste condiţii, jocul de ieri, cu Japonia, nu mai avea nicio miză pentru niciuna dintre combatante, în afară de stabilirea ordinii de pe locurile 3-4 şi bifarea unui rezultat pozitiv în palmares. Elevele lui Radu Voina au reuşit victoria, nu fără emoţii însă. Cu toate că la pauză

conduceau cu 18-10, tricolorele au reuşit să câştige la doar două goluri diferenţă, scor 28-26. Este aşteptată demisia lui Voina Actualul selecţioner anunţase că, în cazul în care nu va reuşi calificarea la Olimpiadă, îşi va depune demisia. Probabil acest lucru se va întâmpla în zilele următoare, după ce delegaţia României va reveni acasă, după turneul preolimpic de la Lyon. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, se gândeşte deja la un alt antrenor şi nu

Nu am arătat nimic pe teren. Nu meritam să ne calificăm la Olimpiadă.“ ADA NECHITA exclude varianta unui tehnician străin. „Viitorul antrenor al echipei naţionale trebuie să fie independent de cluburile din România sau să fie antrenor străin. Imediat ce una dintre propuneri va fi validată, vom porni căutările. Obiectivul se referă la ciclul olimpic următor, adică 2016. În două-trei săptămâni se va stabili noul selecţioner“, a spus Gaţu.

Tadici: Schimbarea generaţiilor trebuia făcută în 2008 Fost selecţioner al României, Gheorghe Tadici a declarat, pentru „ring“, că factorii de decizie din handbal nu au avut curajul să întinerească lotul după JO de la Beijing, din 2008, când România a fost eliminată de Ungaria în faza sferturilor de finală. „Orice infuzie de tineret pe ultima sută de metri nu a rezolvat nimic. Dacă se dorea schimbul de generaţii, trebuia să se înceapă din 2008, imediat după Olimpiada de la Beijing. Eu am propus asta atunci, însă s-a considerat că se mai poate forţa generaţia jucătoarelor care deja şi-au atins potenţialul maxim, care au în jur de 30 de ani. Toate echipele mari ale Europei au început atunci întinerirea, pentru a avea un întreg ciclu olimpic de pregătire în noua formulă“, a declarat Gheorghe Tadici pentru „ring“.

Webber s-a impus la Monte Carlo

VICTORIE. Pilotul

australian al echipei Red Bull, Mark Webber, a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco, fiind urmat de germanul Nico Rosberg (Mercedes) şi de spaniolul Fernando Alonso (Ferrari). În urma acestei curse, Alonso rămâne lider la general, cu 76 de puncte, urmat de Vettel şi Webber, ambii cu 73 de puncte. La constructori, cei de la Red Bull/Renault ocupă prima poziţie, cu 146 de puncte. (T.R.)

Ratarea calificării la Olimpiadă nu e un dezastru, ci doar un ciclu olimpic ratat pentru care însă cei care şi-au asumat strategia trebuie să răspundă.“ GHEORGHE TADICI

Declarat mort pe Twitter SINISTRU. Site-ul prestigioasei televiziuni Fox Sports a făcut o gafă de proporţii. Ieridimineaţă, pe contul oficial de Twitter al celor de la Fox Sports a apărut un mesaj stupefiant: „Vă anunţăm trista veste că Lionel Messi a murit din cauza unui stop cardiorespirator în timpul unui antrenament“. Mesajul a fost retras după doar câteva minute, dar a apucat să se răspândească, în acest fel creându-se isterie printre internauţi. (T.R.)

Crede că e... „puţin dator“ naţionalei PORTARUL echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, a declarat că prima reprezentativă i-a oferit enorm şi este puţin dator, precizând că va răspunde mereu cu plăcere convocărilor. „Atât timp cât voi juca fotbal, voi veni cu cea mai mare plăcere. În 14 ani echipa naţională mi-a oferit enorm şi sunt puţin dator. Am avut emoţii în prima zi, pentru că după un an şi jumătate s-au schimbat multe. M-am bucurat când am fost convocat, îmi doream asta. Mereu o să revin cu plăcere“, a spus Lobonţ. (T.R.)

Koczi, aur european la sărituri GIMNASTUL român Flavius Koczi a cucerit, ieri, medalia de aur în proba de sărituri de la Campionatele Europene de la Montpellier (Franţa), cu un punctaj de 16,116. Medalia de argint i-a revenit ucraineanului Igor Radivilov, cu 16,066, iar bronzul a fost cucerit de rusul Denis Abliazin, cu 16,062. Flavius Koczi a mai cucerit medalia de bronz în concursul pe echipe. (T.R.)

Optimistă pentru Euro 2012 SEXY. Anna Jachniewicz este un celebru model polonez. Cu două săptămâni înainte de startul Campionatului European găzduit de Polonia şi Ucraina, Anna este extrem de optimistă şi crede că naţionala ţării ei poate câştiga lejer grupa din care face parte alături de Grecia, Cehia şi Rusia. (T.R.)

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

Am învins un campion. Bute a trimis lovituri bune în ring, dar am fost mai bun decât el. Acum eu sunt cel mai bun, sunt campion.“ CARL FROCH

LUNI, 28 mai 2012

FELIX PăUN: „MÂNDRIA şI INFATUAREA LUI BUTE L-AU DUS LA PIERDEREA TITLULUI“ n Lucian Bute nu şi-a putut păstra centura mondială în faţa lui Carl Froch, care l-a învins clar în doar cinci reprize. A fost o seară de coşmar pentru român pentru că a încasat în câteva reprize mai mulţi pumni decât a primit în celelalte 30 de meciuri. De ce s-a întâmplat asta? A încercat să ne lămurească primul antrenor al pecheanului, Felix Păun. Emilian Tancău

emilian.tancau@ziarulring.ro

Cel de-al 31-lea meci a lui Lucian Bute la profesioniști i-a fost fatal românului. Adversarul său, Carl Froch, l-a năucit în doar cinci reprize, trimiţându-l pe campionul nostru în lumea viselor prin câteva serii de pumni pe care Bute nu le-a primit niciodată de când a trecut la profesionişti. Alegerea românului de a se bate în oraşul de baştină al britanicului, Nottingham, s-a dovedit o greşeală. În acel loc, nimeni nu l-a învins pe englez, iar încrederea lui în forţele proprii a fost maximă, ca şi în celelalte meciuri disputate de-a lungul timpului. Fostul deţinător al centurii mondiale în versiunea IBF a făcut şi alte greşeli? La această întrebare ne-a răspuns Felix Păun, primul antrenor al lui Lucian, care prognozase un meci foarte dificil pentru fostul său elev, în contrast cu majoritatea, care îl vedeau pe Bute învingător înainte de meci. „Eu am spus înainte că va fi un meci foarte greu pentru Lucian. Multă lume mă credea nebun sau nu mă asculta. Lucian a greşit total tactica.

Comuna natală, ca după o bombă

Bute speră să revină Lucian Bute a declarat, la Nottingham, după ce a pierdut titlul mondial IBF în faţa lui Carl Froch, că este încrezător într-o revenire, deoarece nu este distrus după acest eşec. „Nu mă aşteptam la o asemenea replică din partea lui Froch. Am încercat să-l atrag în plasă, să-l las să mă bage în corzi şi să-l surprind cu stânga, însă nu mi-a ieşit planul. Am nevoie de o perioadă de refacere, apoi, împreună cu antrenorul să analizăm până la cel mai mic detaliu meciul şi să începem din nou pregătirea. Este greu de spus în acest moment dacă va avea loc sau nu revanşa. Sunt sigur că am capacitatea să revin, pentru că nu sunt distrus după această înfrângere. Pot reveni la fel cum au făcut-o şi alţi mari campioni“, a afirmat Bute.

Nu ai voie să stai la bătaie cu Froch când ştii ce forţă are în pumni şi este un bun încasator. Lucian a fost prea sigur de victorie, a fost mândru, infatuat şi ironic, iar

pentru asta a plătit cumplit. El trebuia să intre cu o glugă pe cap în sală, să ignore spectatorii şi tot ce se întâmplă în jur. Nu trebuia să aplaude ironic atunci când era huiduit, trebuia să îşi vadă de treaba lui, cine l-a sfătuit a făcut-o rău. Dar cea mai mare greşeală a fost în repriza a treia, când l-a provocat pe Froch, i-a făcut acel semn

de sfidare: vino dacă eşti bun. Atunci i-a declanşat sistemul ofensiv al britanicului. Lucian a revenit acum cu picioarele pe pământ, trebuia să analizeze foarte bine acest meci şi să nu mai asculte de toţi trepăduşii care îl sfătuiesc doar pentru a profita de el. Mie îmi pare sincer rău că atâţia ani de muncă pentru el s-au năruit în câteva minute,

Ar fi o greşeală să boxeze imediat cu Froch Singurul boxer român care şi-a încheiat cariera la profesionism fără să cunoască înfrângerea, Mihai Leu, crede că Lucian trebuie să se adune şi să mai facă două meciuri înainte de a boxa din nou cu Froch. „Îmi pare rău pentru Lucian. Este român de-al nostru şi trebuie să-l susţinem. Însă după cum s-a desfăşurat meciul, oriunde ar fi avut loc, avea acelaşi deznodământ, din păcate. El trebuie să îşi analizeze greşelile şi să mai facă un meci, două înainte de a avea loc revanşa cu Froch. Are nevoie de aceste meciuri pentru a căpăta încredere în el. Nu are voie să sară repede într-o revanşă, ar fi o greşeală. Pentru el, dacă meciul cu Froch va avea loc, va fi unul de totul sau nimic“, ne-a spus Mihai Leu.

www.ziarulring.ro

pentru că nu a abordat corect un meci în care s-au duelat forţa şi inteligenţa. Iar forţa a învins, din păcate pentru noi“, a declarat, pentru „ring“, Felix Păun. Se va retrage Lucian? Ce urmează acum pentru Bute? „În primul rând, Lucian are nevoie de susţinere acum şi de o analiză la rece a meciului de la Nottingham. Iar în al doilea rând, trebuie să îşi revină din punct de vedere psihologic. Am înţeles că are un specialist în stafful său. Va conta enorm cum îl va ajuta psihologul, pentru că, oricât de puternic ai fi după un asemenea meci, nu ai cum să nu rămâi «cu urme» la nivel mental. Apoi trebuie să se gândească bine la meciul retur. Dacă va avea

La Pechea, comuna natală a lui Lucian, ieri era tristeţe mare. Pechenii nu îşi imaginau că al lor consătean poate fi învins de Froch. „Acum, în Pechea e ca după căderea unei bombe. Nu vezi pe nimeni pe străzi. Este o linişte de mormânt. Nimeni nu s-a aşteptat la un asemenea final. Îl aşteptăm pe Lucian acasă, poate acum va asculta de sfatul mai multor oameni şi îşi va schimba atitudinea. Eu îi doresc să se refacă după pumnii încasaţi de la Froch, pe care nu i-a luat în toată cariera, şi să demonstreze că este un campion adevărat şi peste câteva luni să urce din nou în ring“, a încheiat Felix Păun.

loc, va fi ultima lui şansă ca boxer. Pentru că, dacă va învinge din nou Froch, atunci Lucian cred că se va retrage, pentru că nu va mai avea nicio şansă de a se bate pentru centură. Ce să mai facă, meciuri pentru palmares? Ar fi bani puţini, iar el a acumulat o sumă care o să-i ajungă toată viaţa. Dacă va evita meciul-revanşă, atunci cred că se va retrage. Dar nu cred că vrea să plece pe uşa din dos din lumea boxului, ar fi prea urât. Eu sper să îşi revină şi să se mai bată o dată cu Froch. Va fi un meci de totul sau nimic, aşa cum a fost pentru englez la Nottingham“, ne-a mai spus cel care l-a descoperit pe Lucian.


PAG.

LIFESTYLE Află ştirile de ultimă oră citind

1 3

Diferenţa între stil şi modă este calitatea.“ GIORGIO ARMANI

www.ziarulring.ro

ADEV{R sau PROVOCARE Stilista Adina Buzatu

Nu trece pe roşu!

n Anul 2012 a venit cu o mulţime de noutăţi în materie de modă, iar unul dintre stilurile care încep să câştige teren în faţa caselor de modă este cel sport. Confortabil şi tineresc, stilul sport are, ca şi restul, câteva reguli de „bună purtare“. Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Marii designeri s-au gândit să dea un suflu nou acestui domeniu propunând ţinute care mai de care mai interesante şi, bineînţeles, cât se poate de feminine. Nu este vorba nicidecum de veşnicul şi neobositul trening asortat

cu pantofi sport, creatorii de modă uimind prin articole vestimentare ce îmbină confortul cu eleganţa. Inspiraţie Atletism, tenis, golf sunt doar câteva dintre sursele de inspiraţie ale designerilor. Ţinutele propuse de specialişti vor avea drept caracte-

ristici principale cusăturile evidente, tăieturile perfecte, formele aerodinamice sau utilizarea materialelor precum lycra şi spandex.

fuste cu trei, patru numere mai mari. Fustele sau rochiile cu o croială lejeră, din care nu lipsesc detalii precum buzunarele sau imprimeurile sport (carouri, dungi negre pe fundal alb), sunt cele care s-au regăsit pe podiumurile de modă.

Cum le combinăm? O ţinută lejeră, dar care să nu ştirbească din Lejer, dar sofisticat Unul dintre aspectele feminitate poate fi reaspre care s-au îndreptat lizată prin combinarea creatorii de modă se re- unui cardigan în culori feră la hainele largi. Însă tari şi a unei veste din fâş nu te gândi la bluze sau cu o fustă midi şi o

pereche de pantofi sport. De asemenea, poţi combina articole vestimentare din spandex sau lycra cu piese smartcasual sau chiar elegante. Vei vedea că efectul este de proporţii. Şi dacă tot vorbim de contrast, poţi apela şi la următorul truc: asortează pantalonii skinny din garderobă cu un top sport. Dacă ţi se pare însă prea banal, poţi miza pe culoare. Alege una tare fie pentru pantalon, fie pentru top, bineînţeles care să se asorteze.

Poşeta mini îşi recâştigă drepturile

UTILE

Revin tricotajele REACTUALIZARE. Dacă tot am vorbit despre ţinute lejere, atunci nu putem omite un alt aspect ce domină sezonul primăvară-vară 2012 - tricotajele. Maiouri, cardigane sau chiar rochii de diferite modele şi culori au inundat podiumurile de modă anul acesta. Pentru un look glamour, de senzaţie, alege o bluză tricotată de culoare bej sau crem care să conţină fire aurii şi asorteaz-o cu o fustă lungă, elegantă. Dacă vrei însă o ţinută şic casual, o bluză tricotată, cu unu-două numere mai mare, asortată cu o pereche de pantaloni scurţi din denim reprezintă ţinuta perfectă pentru tine. Şi nu-ţi face griji în privinţa magazinelor în care poţi găsi astfel de articole vestimentare. Colecţiile H&M, Zara, Mango sau New Look sunt doar câteva dintre cele care au introdus aceste elemente pe piaţă, iar diversitatea este pe măsură. (I.P.)

Mizează pe culoare DIVERSITATE. Monotonia cromatică a negrului este înlocuită şi în cazul rochiilor de seară. În acest sezon, ţinutele elegante vor fi dominate de nuanţe vibrante, având texturi fluide. Nu numai că îţi pun în evidenţă formele corpului, dar sunt, în acelaşi timp, şi lejere. (I.P.)

TREND. Iată că genţile supradimensionate ies uşor din tendinţe, vara aceasta fiind promovate intens poşetele mini. Cu lanţ lung, cu baretă scurtă, plicuri simple, sunt doar câteva dintre modelele pe care le veţi găsi în magazine. În privinţa culorilor se aplică aceeaşi regulă ca şi în cazul hainelor - tari, aprinse, electrizante. (I.P.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator Andrei David Redactor-şef adjunct Secretariat de redacţie Christian Levant Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Emilian Tancău; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig

Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187 Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

TREND ALERT: stilul sport!

Dragii mei, când spun acest lucru nu mă refer la ceea ce ştiaţi deja din copilărie, ci la faptul că am observat o uşoară obsesie în legătură cu pantofii roşii. Nu îi exclud, doar i-am recomandat două sezoane, dar nici nu cred că este momentul lor de glorie. Nu a trecut mult timp de când o parte din bărbaţi erau circumspecţi când vedeau pe raftul unui magazin (mai curajos) sau în reviste de modă care respectă trendurile internaţionale o pereche de pantofi coloraţi. Lucrurile s-au schimbat! Dar de ce oare atâta înverşunare în a purta ceea ce poartă majoritatea? Cred că a venit vremea când poţi să-ţi alegi ceea ce ţi se potriveşte şi să fugi ca din gaură de şarpe de clişee, de uniformă. Roşu? De acord! Dar depinde de model! Un Oxford în această culoare va fi cool, ceea ce nu se poate spune despre mocasini. Turcoaz, verde, galben sau mov sunt noile provocări. Nu trebuie să dezvolţi sindromul Carrie Bradshaw (obsesia pentru pantofi), dar vara aceasta trebuie să-ţi cumperi măcar o pereche de pantofi, dacă nu două în culorile de mai sus. Aşadar, fii prudent! Nu trece pe roşu! Mulţi dintre voi nu aţi primit răspunsuri la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar acest lucru nu înseamnă că vor rămâne aşa. Întrebaţi-mă pe paginile de Facebook „Adina Buzatu“ sau „TRENDS by Adina Buzatu“ şi pe site-ul adinabuzatu.ro, la secţiunea Contact, şi veţi găsi răspunsurile săptămânal, în ediţia de luni a ziarului „ring“.


1,3

PAG.

1 AGEND{ 4 LUNI, 28 mai 2012

este procentajul adulţilor români care participă la forme de educaţie permanentă, spre deosebire de 10,8% în Uniunea Europeană, potrivit cifrelor citate în volumul lui Călin Georgescu.

ROMÂNIA profesionismului n Cartea publicată de Editura Compania „Pentru un ideal comun“, de Călin Georgescu, oferă o perspectivă competentă asupra situaţiei din România de azi. Marian Eana

„Crize“, la Comedie

showbiz@ziarulring.ro

Teatrul de Comedie găzduieşte, vineri, una dintre primele reprezentaţii ale piesei "Crize", în regia lui Vlad Cristache. Scrisă de dramaturgul Mihai Ignat acum 10 ani, a fost nominalizată în 2003 la "International Radio Playwriting Competition 2003”, concurs al BBC World Service & British Council, anul următor aducându-i o nouă nominalizare la concursul UNITER „Cea mai bună piesă românească a anului 2003”. De atunci, piesa a fost jucată în diferite colţuri ale României, dar şi la Londra, atât în varianta de scenă, cât şi pentru radio. De data aceasta, personajele sunt interpretate de Smaranda Caragea şi Marius Galea. Spectacolul de vineri începe la ora 19.30 la sala Studio a Teatrului din strada Sfântul Dumitru 2. Biletele costă 15 lei. (M.E.)

Călin Georgescu este membru fondator şi director executiv al Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi dezvoltare. Numele său apare, din când în când, în discuţiile legate de postul de primministru al României. Surprinzător la intervenţiile lui Călin Georgescu (fie că este vorba despre conferinţe, fie despre interviuri) este faptul că evită metaforele şi cuvintele goale, preferând să facă apel la date concrete. Cei care au auzit măcar o singură dată de acest specialist ştiu şi care este miza discursului său: reprofesionalizarea. Identificând ca probleme ale lumii contemporane lăcomia şi trufia în varianta lor de sistem (economic, politic etc.). Chiar şi atunci când este vorba despre un cititor care nu are nicio idee despre ce poate să fie vorba, „Pentru un ideal comun“ vine cu o expunere coerentă asupra

PUBLICITATE

principalelor probleme şi soluţii posibile aflate în faţa noastră. „Reeducarea statului“ „Politizarea excesivă a sistemului decizional prin ignorarea flagrantă a competenţelor autentice încă existente în această ţară ne costă dureros şi ne va costa în continuare. (...) Dincolo de doctrinele politice şi de ciclurile electorale, profesioniştii sunt păstrătorii ideii de continuitate şi, deopotrivă, propulsorii ideii de de schimbare atunci când noile realităţi ale societăţii o cer“ (p.55), scrie Călin Georgescu. Printre alte abordări, alături de „Gânduri pentru reeducarea statului“, volumul include şi o viziune economică şi profesională asupra istoriei României. „O agendă, un memento, o arhivă. Seamănă şi cu un documentar, şi cu un reportaj dintr-un teritoriu nou, deşi nu tocmai necunoscut“, scriu editorii. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

PUBLICITATE


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCĂ

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate Ministerul Muncii (CNFPA): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, sudor, zidar, zugrav, instalator. Pentru persoanele aflate în şomaj sau angajate, anumite cursuri sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, Str. Doamnei, nr.17-19, cam. 207 sau 304, tel: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro.

www.ziarulring.ro

A se nota că aceste teste vor fi făcute sub supravegherea unui medic dermatolog. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500E, venit 1.0003.000E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. WWW.StudioVideoChat.Com angajează modele pentru videochat. Locaţii centrale, legalitate, lux, câştiguri, 1.2003.500 euro lunar. 0720.818.129, 0767.818.129. OFER loc de muncă - damă de companie - în Elveţia, Zurich, club sau casă privată, cazare gratuită, vârsta între 18-35 ani. Câştiguri între 200-1.000 franci/zi. Relaţii la telefon: 0041.765.275.667; 0041.433.215.979; e-mail: club79@gmx.ch.

CIDP BIOTECHNOLOGY, centru de cercetare specializat în evaluarea produselor dermatocosmetice pentru importante branduri din Europa, căutăm voluntari pentru testarea acestor produse cosmetice. Dacă eşti sănătos/sănătoasă, ai între 18 şi 45 ani, crezi că ai o culoare uniformă a spatelui, nu eşti bronzat(ă) (nu ai expus spatele la soare sau solar), doreşti să câştigi o extraremuneraţie care să rotunjească bugetul lunar, crezi că te apropii de profilul menţionat, te rugăm să ne suni la: 0720.789.940 /0737.394.050. PUBLICITATE

STUDIO Moderna angajează consultant vânzări prin telefon. Oferim salariu fix+bonus+program flexibil. Se cer cunoştinţe minime operare calculator. Detalii: 0733.460.284. AGENŢI vânzări/distribuitori cu/fără experienţă, Editura Roossa angajează. Salariu 1.200 lei+comision. Posibilitate avansare. 0730.566.776. SOCIETATE internaţională recrutează colaboratori asigurări. Instruire gratuită, câştiguri motivante. 0723.371.158. PERSOANE toate vârstele pentru figuraţie simplă/specială, câştiguri mari, roluri pentru toţi, prin rotaţie. 0784.704.928; 0720.608.154. ANGAJEZ persoane pentru public, roluri concursuri televizate, persoane decente, vorbăreţe. Plata la zi 2.000 lei/proiect. 0720.465.168; 0765.975.303. PRESTĂRI SERVICII

MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271

VIDEOCHAT legal, 600 euro bonus angajare, posibilitate cazare, câştig garantat 1.000-3.000 euro. w w w. b e s t o f v i d e o c h a t . r o , 0786.238.785. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 , www.enjoystudio.ro.

OFERT{

ANGAJĂM fete procent 50-80% fără program fix, fără penalizări. Câştigi uşor 2.500 lei, www.teenstudio.ro, 0764.76.77.24; 0737.336.640. RESTAURANT Şoseaua Viilor 42A, sector 5, angajează BUCĂTAR-ŞEF specialist, şef sală, OSPĂTARI (fete), femei serviciu. 0722.380.906; 0721.740.786. FIRMĂ producţie industrială, Bucureşti, zona Republica, angajează tâmplar, experienţă. 0723.524.881. FORMARE manager, instruire, companie multinaţională. Spirit de iniţiativă, comunicativ. 0721.266.753. FIRMĂ instalaţii sanitare angajează cu CM muncitori necalificaţi. 0766.489.288.

CURSURI acreditate naţional: Specialist/Inspector SSM, Inspector resurse umane, Manager resurse umane, Contabil Ciel, Designer pagini Web, Asistent manager, Secretariat informatizat, Utilizare calculator. Vizitaţi program_cursuri din www.totalschool.ro, contact: 021.222.81.07, 031.805.34.12, 0766.275.848, 0720.879.847. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. PERSOANĂ FIZICĂ execut lucrări de confecţii metalice, spre exemplu: porţi acces, garduri, scări, balustrade, grilaje, panouri publicitare etc. Telefon: 0727.253.133. TRANSPORT marfă cu dubă 100 lei cursa. 0720.037.407, 0763.280.466. CURSURI masaj somatic, reflexogen, recunoscute UE, max. 9 c u r s a n ţ i . www.cursurimasajacreditate.ro; 0727.022.829, 0786.893.483.

ACOPERIŞURI, tablă zincată, burlane, jgheaburi, mici reparaţii, vopsit, lindab, 0724.716.882, 0753.709.391. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei/cursa, 0764.943.357. DEPANĂRI TV cu tub, LCD, garanţie. Inginer. Deplasare Bucureşti. 0720.484.027. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902.

la 2 apariții plătite, în luna mai a 3-a este GRATUITĂ

PARTICULAR, vând teren 1.600 mp situat între 2 case, la 100 m de pădurea Ordoreanu şi 500 m de lacul Mihăileşti, 16 m deschidere pe 2 străzi, posibilitate 2 parcele de 800 mp. Facilităţi: fundaţie beton 10x10 m cu pivniţă 6x4 m, puţ cu apă, curent 220 V-380 V- stâlp în curte, cabină cu tablou electric, conducte gaze la intrare, preţ 1.600 mp=30 euro/mp sau 800mp=35 euro/mp, 0723.668.722. CUMPĂRĂRI TERENURI

REEMAILEZ, recondiţionez căzi de baie, chiuvete. 021.324.86.68, 0722.463.385.

CUMPĂR teren 1 Mai, Chibrit, Bucureştii Noi, Dămăroaia, Dorobanţi. Particular, 0723.400.879.

MAŞINI spălat automate, reparăm orice model, deplasare constatare gratuită, garanţie piese. 0768.735.555; 0736.537.831.

ÎNCHIRIERI OFERTE APARTAMENT 2 CAMERE

CENTRU îngrijire vârstnici ofertă promoţională - 50 lei/zi. Piteşti-Argeş. 0765.306.382, www.azildebatraniromania.ro. VÂNZĂRI APARTAMENTE 4 CAMERE

APARTAMENT 4 camere, etaj 2/4, sector 4, Emil Racoviţă, 75.000€. 0724.263.026. VÂNZĂRI CASE

VIIŞOARA, Teleorman, casă 4 camere, utilităţi, garaj. 1.500 mp, 22.000€. 0728.022.460. VÂNZĂRI IMOBILE DIVERSE

1 MAI-Chibrit, vând apartamente 2, 3 camere, garsonieră, finisate, construcţie 2012, D+P+2+M, direct de la constructor. Preţuri foarte avantajoase. 0768.388.882, 0723.400.879. VÂNZĂRI TERENURI

VÂND teren Şos. Odăii lângă benzinăria MOL, 1.495 mp, 290.000E. 0722.204.890.

METROU, Dristor, particular, închiriez apartament 2 camere, mobilate, aer condiţionat, loc de parcare, fără intermediari, 0723.082.887. VÂNZĂRI AUTO

VÂND BMW, seria 5, 525 Diesel, 2007 (2008), model facelift, cutie automată cu joystick, adusă recent personal din Germania. 0723.400.879. VÂND Fiat Punto, 2003, cc 1.2, 66.000 km reali, albastră, 3 uși, cauciucuri vară/iarnă, cd mp3 player JVC, impecabilă. 2.500 € discutabil. Tel. 0745.016.191, 0730.777.096. Ofer și rog seriozitate! CUMPĂRĂRI AUTO

ACHIZIŢIONEZ 1994-2010: LOGAN, DACIA 1310, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, Tico, Chevrolet, Matiz, Opel, Renault, Skoda, VW, Peugeot. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. CUMPĂR autoturisme sau jeepuri, fabricate 2000-2011, rog seriozitate. 0723.400.879.

PAG.

1 5

AUTOTURISME pentru Rabla+dezmembrare. Asigur radiere+transpor t (Bucureşti+Ilfov). 0767.903.318. VÂNZĂRI DIVERSE

USCĂTOR rufe cu scripeţi şi fixare în tavan, ideal pentru băi şi balcoane. Detalii pe: www.uscatorrufe.ro. CUMPĂRĂRI DIVERSE

COLECŢIONAR cumpăr insigne sportive, plachete, medalii, torţe olimpice. Tel: 0722.274.911. ARAGAZ, maşină spălat, FRIGIDER, COMBINĂ FRIGORIFICĂ, plasmă, MOBILĂ, butelii, congelator, Alba Lux, diverse. 0723.169.306; 0761.800.221. ACHIZIŢIONĂM acum electronice fabricaţie după 2005: TV-LCD; Laptop; Aparat foto digital; iPhone; Diverse. Preţuri maxime - deranj minim. 0785.699.822. CUMPĂRĂM acum obiecte unice – preţioase. 0785.699.822. CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. FUNCŢIONALE 100-150. 021.332.85.99; 0722.417.915. DIVERSE

GALERIA Ana vă invită la expoziţie pictură Tony Stanciu, str. Ermil Pangratti, nr. 25. 0747.118.558. PIERDERI

PIERDUT poliţă BAAR R70612222, Allianz Ţiriac, necompletată. Declar nulă. ROPUNERI AFACERI

CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l BUCĂTAR - pregăteşte preparatele din reţetarul restaurantului în conformitate cu standardele în vigoare; verifică îndeplinirea standardelor HACCP (etichetare, curăţenie etc.); verifică şi respectă zilnic fişa de producţie (fişa de evenimente, bufete); stabileşte producţia conform meniurilor. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l PORTAR - întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel conversaţional, permis de conducere categoria B. Postul disponibil este pentru RIN GRAND HOTEL. l CAMERISTĂ - efectuează curăţenia unui număr de spaţii de cazare conform standardelor impuse de hotel. Postul disponibil este pentru RIN CENTRAL HOTEL. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

A trebuit întâi să trăiesc în deşert ca să îmi dau seama de adevărata frumuseţe a ierbii.“ ELLA MAILLART

LUNI, 28 mai 2012

HOROSCOP

Lady Gaga şi-a anulat concertul din Indonezia n Celebra cântăreaţă a decis să îşi anuleze concertul programat în capitala Indoneziei. Totul din cauza unor ameninţări ale grupurilor religioase care erau împotriva prezenţei artistei în această ţară.

GEMENI

magazin@ziarulring.ro

ACTORUL american Matthew

McConaughey îl va interpreta pe John F. Kennedy în filmul „The Butler“. Producţia este bazată pe povestea reală a lui Eugene Allen, un valet de culoare care a lucrat la Casa Albă pentru opt preşedinţi americani. Rolul lui Allen va fi jucat de Forest Whitaker, laureat al Premiului Oscar pentru filmul „Ultimul rege al Scoţiei“, în timp ce regia va fi semnată de Lee Daniels. Filmul „The Butler“ are la bază un articol publicat în ziarul „Washington Post“ despre Eugene Allen. Acesta şi-a început cariera în 1952, într-o perioadă în care legile segregaţioniste erau încă în vigoare în Statele Unite. A lucrat mai întâi în bucătărie, dar a ajuns, în cele din urmă, să fie valetul principal pentru opt preşedinţi americani. (I.P.)

BANCUL ZILEI Vine Ion la Gheorghe şi îl întreabă: - Cum poate vaca ta să dea câte 100 litri de lapte pe zi? Gheorghe: - E simplu. Totul depinde de amabilitate. Mă apropii de ea şi o întreb: „Ce avem astăzi, lapte sau carne?“.

Activităţile de divertisment vă vor da posibilitatea să vă relaxaţi, dar şi să cunoaşteţi o persoană care vă va fi de un real folos în viitorul apropiat. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

Potrivit presei britanice, poliţia indoneziană a refuzat să elibereze un permis pentru concertul cântăreţei Lady Gaga din Jakarta după ce grupări islamice au protestat faţă de spectacolul pe care urma să îl susţină, pretinzând că este „prea vulgar“. Gruparea Islamic Defenders Front a menţionat că o va împiedica pe Lady Gaga să coboare din avion. Concertul artistei era programat pentru 3 iunie şi până în momentul anulării fuseseră vândute peste 50.000 de bilete. Concertul făcea parte din turneul mondial al artistei, „The Born This Way Ball“, care a debutat pe 27 aprilie. În cadrul acestuia, artista are planificate concerte şi în 21 de oraşe europene, printre care şi Bucureşti, unde va ajunge pe 16 august.

RAC Cheltuielile vor fi destul de mari, dar veţi avea parte şi de ceva câştiguri suplimentare şi veţi reuşi să vă descurcaţi fără probleme. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

LEU O activitate socială va fi în centrul preocupărilor pentru această zi. Nu vor lipsi ocaziile de a petrece clipe excelente în compania prietenilor. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Popularitatea în rândul persoanelor de sex opus creşte considerabil. Vi se vor face complimente, declaraţii. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

Obişnuită cu protestele Nu este prima dată când Lady Gaga are de-a face cu proteste faţă de prezenţa ei într-o ţară. Un lucru asemănător s-a întâmplat şi în Coreea de Sud, în luna aprilie. Autorităţile au interzis atunci accesul minorilor la concert după mai multe proteste ale grupărilor religioase. Totodată, artista a mai fost ţinta protestelor creştinilor în Filipine, unde, înainte de un concert, ea a fost acuzată de blasfemie de diferite grupări.

Calendar

BALANŢĂ Traversaţi o perioadă de acumulări cantitative şi puteţi fi sigur că eforturile nu vor rămâne neobservate. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

SCORPION Din punct de vedere sentimental, situaţia pare să vă favorizeze. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

Sudoku

28 mai 2012 Soarele răsare la 5.37 şi apune la 20.50

4

1963: Moare Ion Agârbiceanu (foto), scriitor român, membru al Academiei Române. 1995: În oraşul rus Neftegorsk are loc un cutremur de 7,6 grade pe scara Richter, soldat cu peste 2.000 de victime.

www.ziarulring.ro

5

8

4

1912: Se naşte Patrick White, scriitor australian, laureat al Premiului Nobel.

1

2

6

6 7

5

3 2 9 8 4 7 1 6 5 1 8 5 9 2 6 4 7 3 5 9 2 3 7 4 6 1 8 7 3 6 2 1 8 9 5 4 8 1 4 6 9 5 7 3 2 2 4 3 5 6 1 8 9 7 9 5 1 7 8 2 3 4 6 6 7 8 4 3 9 5 2 1

8

9

5

2

6

5

3

6

2 6

9

CAPRICORN Activităţile sociale vă fac mare plăcere şi nu vor lipsi ocaziile de a petrece clipe excelente în compania celor din anturajul apropiat. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

VĂRSĂTOR

1 8

8 9

Pe cât posibil, nu vă implicaţi în activităţi la limita legalităţii, deoarece în scurt timp lucrurile ar putea lua o întorsătură neaşteptată. 6Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

9

1948: Printr-un decret al Guvernului Petru Groza, Rezolvarea regelui Mihai şi membrilor familiei regale li din nr. trecut se retrage cetăţenia română. 4 6 7 1 5 3 2

TAUR Starea generală nu va fi dintre cele mai bune. Pot apărea unele neînţelegeri cu ceilalţi membri ai familiei. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Iris Păun

Matthew McConaughey, în rolul lui JFK

BERBEC Dacă aveţi de gând să demaraţi unele lucrări în apartament, şansa va fi de partea dvs., dar nu vă propuneţi termene nerealiste. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

4 2

Relaţia cu partenerul de viaţă vă va interesa în mod special în această zi, şi nu numai. S-ar putea să aveți o perioadă mai plină. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI Din punct de vedere sentimental, veţi fi cam confuz în această zi, aşa că nu este cazul să luaţi nici un fel de decizii în această direcţie. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

1022