Page 1

Vineri, 7 decembrie 2012

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1.159 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

La minus 10 grade Celsius şi în doar 10 oameni, echipa lui Reghe a păşit pentru a X-a oară în primăvara europeană prin reuşita lui Rusescu.

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

cel mai citit cotidian local din România Cursul valutar stabilit de BNR USD 3,47 4,53 GBP 5,59 CHF 3,74 XAU 189.01

6

conform studiului național de audiență iulie 2011august 2012

PAG.

GRATUIT

11

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Min: -4 grade Celsius Max: 4 grade Celsius Presiunea atmosferică: 760 mmHg

CEI N~SCU}I AST~ZI

cred despre ei că sunt unici. Excentrici şi indecişi, ei au o viaţă schimbătoare. Azi pot sărbători surprinzându-şi invitaţii cu ceva deosebit (un tort conic?).

CITATUL ZILEI

Lucrurile nu sunt greu de făcut. Greu este să te pui în starea de a le face. CONSTANTIN BRÂNCUşI

Robert Negoiţă inaugurează azi patinoarul din IOR

EVENIMENT

VINO DUMINICĂ LA VOT! VOTUL TĂU CONTEAZĂ!

Primarul sectorului 3 va deschide, astăzi, noul patinoar din Parcul „Al. I. Cuza“, unde bucureştenii care deţin patine se pot distra gratuit. Pentru ceilalţi, echipamentul poate fi închiriat cu 10 lei pe oră. (pag. 3)

SHOWBIZ

Vedetele îşi riscă viaţa cu Dieta Dukan

PAG.

Cine sunt marii absenţi de la aceste alegeri 03 PAG.

20.30 Marea finală „Dansez pentru tine“

Oana Lis îşi umple geanta cu bomboane pentru acasă

www.ziarulring.ro

PAG.

SHOWBIZ Fata Andreei Marin dă 09 autografe cot la cot cu Zâna ASTĂZI ÎN

Regimul de slăbire promovat de nutriţionistul francez Pierre Dukan face furori în rândul celebrităţilor autohtone care vor să scape rapid de kilogramele în plus. Ce nu ştiu VIP-urile, printre care Corina Chiriac, Mirabela Dauer şi Bodo, de la Proconsul, este că dieta le poate afecta grav ficatul şi rinichii. (pag. 7)

08


0 EVENIMENT 2 VINERI, 7 decembrie 2012

Terorişti afiliaţi Al-Qaida, care planificau acţiuni de Sărbători, prinşi de SRI INDEZIRABILI. Serviciul Român de Informaţii dezvăluie filmul prevenirii unei iminente operaţiuni teroriste de tip AlQaida. „În contextul măsurilor întreprinse de autorităţile române competente în prevenirea şi combaterea terorismului, în cursul zilei de ieri (5 decembrie n.r.), Curtea de Apel Bucureşti a

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Alunului, Măslinului, Gemeni, Marginei, Afânata, Cetatea Neamţului, Delta Dunării, Ecluzei, Aciliu, Adalin, Mureş, Milcov, Mirceşti, Caransebeş, Ceremuşului, Podul Vadului, Ipsilanti Voievod, Tugomir Voievod, Seneslav Voievod, Popa Soare, Dragoş Vodă, Păsărani şi Basca Mică.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Şuşiţa, Izbiceni (între Victor Damaica şi Gloriei), Acumulatorului, Căiuţi, Turnul Roşu, Epureşti, Mihăileni, Nataţiei (între Izbiceni şi Jiului), Elanului, Cornăţel, Limpejoarei, Napoca, Ireşti, Mârşa, Liţa (între Turnul Roşu şi Izbiceni), Omului, Parapetului, Elocinţei şi Piatra Morii.

DISTRIGAZ REŢELE SUD. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Almaş, Haralambie Botescu, Berzei, Atelierului, Popa Tatu, Cameliei, Medeleni, Vasile Lucaciu, Labirint, Hagiului, Trifoi, Matei Basarab, Traian, Someşului, D. Dima, Siret, Copilului, Rotaşului, Trotuşului, C. Buzdugan, Puşcaşului, Ţintaşului, Bratocea, Măgura Slătioarei, Sutaşului, Griviţei şi Fruntaşului.

PRIMĂRIA SECTOR 6. În acest sfârşit de săptămână, Primăria Sectorului 6 organizează o nouă serie de concerte în parcurile Drumul Taberei şi Crângaşi. Astăzi şi mâine, publicul îi va putea asculta în concert, printre alţii, pe Aurelian Temişan, Alb Negru, Ionuţ (RoMania), Neylini, Free Deejays, Tavi Clonda sau corul Nostalgia. Intrarea este liberă.

www.ziarulring.ro

declarat indezirabili doi cetăţeni străini pentru o perioadă de 15 ani. SRI, în cooperare cu instituţiile din Sistemul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului, a întreprins măsuri complexe de documentare a unor activităţi pregătitoare pentru comiterea de acţiuni teroriste pe teritoriul României în

perioada Sărbătorilor de Iarnă de către o structură extremistă afiliată Al-Qaida“, a declarat Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI. De ce nu a făcut SRI în mod discret această acţiune şi a anunţat-o fix în campania electorală este, poate, o problemă din... alt film. (Ch.L., A.M.)

Cioacă, ipoteză-şoc: Elodia trăieşte! Ascunsă în programul de protecţie a martorilor n O „alba-neagra“ macabră! Asta pare apărarea lui Cioacă, poliţistul arestat pentru uciderea soţiei sale, dar care susţine în continuare că Elodia trăieşte. Unde? Ba într-un program de protecţie a martorilor, ba într-o ţară de unde nu mai vrea să se întoarcă. Christian Levant christian.levant@ziarulring.ro

După cum veţi vedea din referatul procurorilor Romulus-Dan Varga şi Maria Militaru (din subordinea celebrului criminalist-şef Marius Iacob), argumentele lui Cioacă nu numai că par bizare, dar, pur şi simplu... se bat cap în cap. Prima ipoteză. Elodia, martor protejat „Cu toate că nu formulează cereri de probaţiune, apare în emisiuni televizate în care lansează versiuni fanteziste privind locaţia în care s-ar afla victima în acest moment, pe care Parchetul le-ar ignora în mod deliberat, agitând în acest fel opinia publică“, spun procurorii în referatul adresat judecătorilor, cu propunerea de arestare a lui Cioacă. De exemplu, potrivit procurorilor, Cioacă ar fi afirmat „cu subiect şi predicat“ că Elodia „ar fi putut fi inclusă într-un program de protecţie a martorilor, fapt care ar justifica, în opinia lui, omisiunea de a-şi contacta copilul şi părinţii de mai bine de cinci ani“. A doua ipoteză. Elodia se arată... într-un alt stat Mai mult, Cioacă ar fi „plusat“, invocând baza de date a Interpol. Potrivit procurorilor, Cioacă „susţine că în baza de date privind persoanele urmărite internaţional ar exista o

Mai multe pe www.ziarulring.ro semnalare potrivit căreia victima, identificată de organele de poliţie dintr-un alt stat, ar fi afirmat că nu mai doreşte să fie contactată de familie“, spun procurorii. Tot ei (procurorii) susțin însă că „ambele afirmaţii (ale lui Cioacă - cea legată de programul de protecţie şi cea legată de contactarea Elodiei de către poliţia din alt stat) sunt contrazise de verificările efectuate în cauză, fiind simple invenţii“.

Iacob vs Cioacă: Şah şi... mat Procurorii ar trebui să concluzioneze că aceste două afirmaţii se bat cap în cap: dacă Elodia ar fi într-un program de protecţie a martorilor, nu putea fi chestionată de Interpol. Aşadar, Cioacă ar trebui să pregătească alţi aşi/alte mutări-surpriză pentru a putea da şah magistraţilor (judecătorilor). Deocamdată, în jocul în care, se pare, a jucat „cu negrele“, a primit deja, de la procurorul Iacob, ŞAH. Şi... MAT.

Diplomatul rus implicat în accident, anchetat în Rusia

România va deschide proces pentru repatrierea lui Brâncuși

Vîntu poate fi liber de Crăciun. Năstase... după

VERDICT.

INIŢIATIVĂ.

Tribunalul Bucureşti a decis ieri, definitiv, desfăşurarea în Rusia a anchetei în cazul diplomatului rus Aleksandr Evsiukov, care a accidentat-o grav pe studenta Mădălina B. pe trecerea de pietoni de la Ilioara (Bdul C. Ressu). Victima a fost externată şi se află în recuperare acasă, la Făurei. (M.F.)

Guvernul se va angaja în deschiderea unui proces în Franţa pentru repatrierea osemintelor lui Constantin Brâncuşi, a declarat, ieri, la Tg. Jiu, premierul Victor Ponta. El a primit un tricou cu imaginea lui Brâncuşi de la scriitorul Laurian Stănchescu, iniţiatorul acţiunii de repatriere. Premierul a promis că va purta tricoul cu Brâncuşi în ziua în care va merge la Paris după osemintele sculptorului. (M.F.)

LIBERARE. Comisia de la Penitenciarul Jilava i-a scăzut lui Sorin Ovidiu Vîntu aproape 33 de zile din condamnarea pe care a primit-o pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă şi a constatat că acesta poate cere unei instanţe eliberarea condiţionată. Aşadar, de Sărbători, Vîntu are toate şansele să fie liber. Spre deosebire de premierul Năstase, care ar putea fi liber abia după Anul Nou, cel mai devreme pe 15 ianuarie: de ziua lui Eminescu. (Ch.L.)


PAG.

EVENIMENT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Cine sunt marii absenţi ai acestor alegeri n Campania electorală pentru alegerile parlamentare de duminică este la final. Oraşele se vor goli în curând de afişele candidaţilor care vă cer votul pentru un mandat de patru ani. Fie că le veţi simţi lipsa, fie că nu, noi vă prezentăm topul celebrilor absenţi de la acest scrutin. Alina Nicu & Cosmin Dragomir eveniment@ziarulring.ro

Începem lista cu cel mai răsunător nume care lipseşte de pe listele pentru alegerile de duminică: Adrian Năstase. Fostului premier, condamnat la închisoare cu executare, i s-a retras dreptul de a alege sau de a fi ales. Năstase este urmat de doi foşti miniştri care astăzi nu mai vor să ajungă deputaţi sau senatori: pedelistul Radu Berceanu şi fosta „portocalie“, actualmente liberală, Sorina Plăcintă. Inginerul Berceanu îşi va dedica timpul meseriei sale din tinereţe: „Eu am să fac nişte avioane.

0 3

Am să fac un avion şi după aceea, dacă toate lucrurile o să iasă cum sper eu să iasă, o să fac o fabrică de avioane“. În cazul Sorinei Plăcintă, trecerea la liberali nu a ajutat-o să mai prindă un loc pe liste, mai ales din cauza scandalurilor de corupţie sau a celui în care a fost implicat fiul ei. Nici Cătălin Voicu, arestat şi ulterior eliberat, nu se regăseşte pe lista potenţialilor parlamentari. Ţopescu va scrie o carte Intrată la mijlocul mandatului în parlament, pe un loc vacantat, Teo Trandafir nu a rezistat prea mult şi şi-a dat demisia. Actorul Mircea Diaconu, demisionar de câteva zile, a fost găsit incompatibil

PE SCURT Ponta: „Băsescu îşi bate joc de România“ POLITICĂ. Premierul Victor Ponta consideră că, prin declaraţia referitoare la Spaţiul Schengen, Traian Băsescu face campanie împotriva României. „Domnul preşedinte, în propaganda sa politică, îşi bate joc totuşi de România. E greu de găsit un om mai iresponsabil“, a declarat Victor Ponta la Târgu Jiu. (M.F.)

CE ne vrea în Spaţiul Schengen „în cel mai scurt timp posibil“

de ANI şi timp de trei ani nu mai are voie să participe la alegeri. Senatorul PNL Cristian Ţopescu va renunţa la fotoliu după un singur mandat: „În Parlamentul României, relaţiile interumane s-

Familia Prigoană, lăsată pe tuşă În septembrie, deputatul Silviu Prigoană a demisionat din PDL, nemulţumit de felul în care a fost tratat în perioada când a candidat pentru Primăria Capitalei şi în urma unui conflict cu europarlamentarul Cristi Preda. Actualul deputat independent nu a mai prins niciun loc pe listele vreunui partid. Honorius Prigoană a schimbat partidul, dar tot nu l-a ajutat. Trecerea la PNL de la PDL, pentru care a candidat, fără succes, pe locul vacantat de Bogdan Olteanu şi unde a pierdut în faţa actualului ministru Radu Stroe, nu a fost văzută cu ochi buni de câţiva lideri ai liberalilor. Oricum, Honorius nu e pe liste.

au deteriorat considerabil. Oameni care înainte erau prieteni şi, în ultimă instanţă, colegi au devenit, realmente, duşmani pentru că au păreri politice diferite“. Fostul comentator sportiv a declarat pentru „ring“ ce planuri are pentru anul viitor. „Intenţionez să scriu o carte cu titlul provizoriu «Patru ani în parlament»“. Fosta pesedistă, în prezent membru UNPR, Aura Vasile nu se regăseşte pe liste. Dacă acum un an, Aura Vasile era foarte prezentă în viaţa politică, trecerea la formaţiunea condusă de Gabriel Oprea a adus cu ea şi intrarea într-un con de umbră.

Gata, am îmbătrânit, am considerat că este moral şi normal să mă retrag. Sunt în parlament din 1990.“ SERGIU NICOLAESCU

SPERANŢE. Poziţia Comisiei Europene la reuniunea Consiliului JAI, desfăşurată, ieri, la Bruxelles, a rămas constantă privind susţinerea integrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen în cel mai scurt timp posibil. Comisarul Malmstrom a afirmat că „nu există condiţii noi, comisia reafirmă că România şi Bulgaria îndeplinesc toate criteriile şi doreşte ca ambele ţări să adere cât mai repede la Spaţiul Schengen“, potrivit comunicatului comun al MAE şi MAI. (M.F.)

Boagiu, dată pe mâna DNA NEREGULI. Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ca urmare a neregulilor constatate în atribuirea contractelor de lucrări la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu. Potrivit preşedintelui ANRMAP, Dan Vlădescu, neregulile au generat atribuirea de contracte de achiziţie publică în mod defectuos şi există suspiciuni de fraudă. (A.M.)

Se deschide un nou patinoar în sectorul 3

Căţei aduşi pentru adopţie în Piaţa Universităţii

TIMP LIBER. Bucureştenii din

BINEFACERE. Iubitorii de animale au ocazia să adopte căţei chiar în centrul Capitalei. Centrul de adopţii funcţionează într-o căsuță de lemn aflată în spatele bradului împodobit de pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii. În fiecare zi, acolo sunt aduşi doi pui de câine de la adăpostul Dog Town, aflat în afara Capitalei. Căţeii sunt vaccinaţi şi cei care-i doresc prin preajmă trebuie doar să semneze un formular de adopţie. Centrul a fost înfiinţat cu ocazia Târgului de Crăciun şi va funcţiona pe toată perioada în care se vor desfăşura activități în acest loc. (B.C.)

sectorul 3 vor avea încă un motiv să vină în Parcul „Al. I. Cuza“. Edilul Robert Negoiță inaugurează, astăzi, un patinoar amenajat de primărie cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă. Acesta are o suprafaţă de 480 de mp, o capacitate de 150 de persoane şi este amplasat în zona Bisericii de lemn de pe strada Liviu Rebreanu. Va fi deschis până pe 1 martie 2013 și va funcționa în intervalul orar 12.00-22.00. Există şi un centru de închiriere a patinelor, preţul fiind de 10 lei/oră pentru o pereche. Pentru cei care au deja patine, accesul este gratuit. (B.C.)

www.ziarulring.ro


0 BUCURE:TI 4 VINERI, 7 decembrie 2012

PUBLICITATE

Dan Voiculescu a înfiinţat o grădiniţă gratuită pentru copiii cu probleme sociale Grădiniţa „Familia Voiculescu“, înfiinţată în septembrie 2011, este o unitate socială creată de fondatorul Antenelor în scopul sprijinirii familiilor defavorizate din comunitatea din Corbeanca. Copiii care beneficiază de acest proiect provin din medii în care accesul la educaţie este îngreunat din cauza lipsurilor materiale. Voiculescu îşi vizitează săptă-

mânal micii prieteni, cărora le aduce cadouri, cu care vorbeşte şi se joacă mai mult de o oră. În cadrul ultimei vizite, copiii i-au pregătit lui Voiculescu o surpriză. Au făcut o miniexpoziţie de obiecte lucrate manual chiar de ei. Încântat de rezultat, mogulul a promis să le promoveze talentul şi le va organiza o expoziţie publică la finalul lunii decembrie. (A.M.)

PUBLICITATE

Nicolae Bănicioiu vrea o clinică modernă pentru inimile copiilor n Candidatul USL pentru Colegiul 18, sector 4, Nicolae Bănicioiu, și ministrul sănătăţii, Raed Arafat, au fost la Spitalul „Marie Curie“ pentru a vedea stadiul lucrărilor la noua secţie de cardiochirurgie a instituţiei. Andreea Matei

andreea.matei@ziaurlring.ro

Medic de profesie, Bănicioiu a anunţat că va face toate demersurile necesare urgentării lucrărilor pentru ca la Spitalul „Marie Curie“ să funcţioneze cât mai curând unul din cele patru centre de cardiologie pediatrică din România. Etalon al profesionalismului Spitalul „Marie Curie“ este unul dintre cele mai importante spitale pediatrice din România, iar Nicolae Bănicioiu crede că instituţia va deveni un etalon al profesionalismului şi al dotărilor la nivel european. El a fost în vizită la unitatea medicală împreu-

www.ziarulring.ro

nă cu actualul ministru al sănătăţii, Raed Arafat. Anual, în România se nasc peste 2.000 de copii cu malformaţii cardiace. Doar câteva sute dintre ei pot fi operaţi în ţară, restul fiind trimişi la spitalele din afară, unde statul român plăteşte între 50.000 şi 80.000 de euro pentru o intervenţie. Noua secţie de chirurgie cardiovasculară a Spitalului „Marie Curie“ a fost vizitată şi de specialişti italieni, care au apreciat investiţiile făcute la acest spital. „Am susţinut crearea secţiei de chirurgie“ „Spitalul «Marie Curie» este recunoscut ca fiind unul dintre

cele mai bune centre unde pot fi trataţi copiii din întreaga ţară. Am susţinut crearea unei noi secţii de chirurgie, care va fi dotată cu echipament performant, de ultimă generaţie. Copiii care vor avea nevoie de ajutor vor fi în grijiţi de personalul medical de aici, cu toată dăruirea şi atenţia cuvenite“, a declarat Nicolae Bănicioiu.

Daciana Sârbu, Cătălin Ivan şi Corina Creţu sunt primii politicieni care au răspuns afirmativ apelului meu de a face ceva pentru copiii bolnavi de inimă. Îmi sunt alături în acest proiect şi sper ca şi cu ajutorul lor să putem da în funcţiune repede această secţie vitală pentru micuţi.“ NICOLAE BĂNICIOIU


PAG.

CAMPANIE Află ştirile de ultimă oră citind

0 5

www.ziarulring.ro

Pavel Abraham, despre comercializarea etnobotanicelor în România:

ESTE UN FENOMEN care

poate fi controlat, dar NU VA DISPăREA NICIODATă! n Generalul Pavel Abraham este sceptic în privinţa eradicării problemei traficului cu etnobotanice. Fostul şef al Agenţiei Naţionale Antidrog susţine că în România nu există un sistem complex prin care să se poată distruge industria „comercianţilor de vise“, care funcţionează la capacitate maximă atât în mediul on-line, cât şi la colţul străzii. Departamentul Eveniment eveniment@ziarulring.ro

Pentru consumatorii care vor să evite cumpărarea de la dealerii de pe stradă, există şi o opţiune. La o simplă căutare pe internet a cuvântului „etnobotanice“, apar sute de site-uri care vând angro sau en-detail substanţe noi cu proprietăţi psihoactive. Mai mult, dealerii şi-au îmbunătăţit serviciile, ajungând să aibă

La etnobotanice, problema este foarte complicată pentru că modificarea unui radical în structura chimică a substanţei respective o scoate de sub incidenţa penalităţii.“ PROF. DR. STREINU-CERCEL

până şi „home delivery“: îţi aduc la uşă orice tip de „drog legal“. Fost şef al Poliţiei Române şi al Agenţiei Naţionale Antidrog, Pavel Abraham a declarat că fenomenul nu mai poate fi oprit. „Există foarte multe feluri în care dealerii fentează legea pentru a nu fi traşi la răspundere. De exemplu, ei dedublează activitatea lor după afaceri legale precum vânzarea de plante exotice, substanţe de îmbunătăţire a aerului în mediile închise, sare de baie. Iar pe lângă aceste produse strecoară substanţele cu proprietăţi psihoactive. Au o capacitate foarte mare de adaptare la mediu. Nu i-a încurcat foarte mult închiderea magazinelor de tip spice shop. Internetul este cheia numărul unu unde vând nestingheriţi, iar poliţia este slab dotată pe această latură. În mediul virtual suntem cei mai vulnerabili“, ne-a declarat Abraham.

Sistemul de contracarare a unor oameni care câştigă mulţi bani în urma comercializării acestor substanţe este foarte slab.“ PAVEL ABRAHAM

„Nu renunţă pentru că au clienţi permanenţi prin dependenţă“ Generalul susţine că dealerii nu sunt deranjaţi prea mult de autorităţi. „Acest fenomen poate fi pus sub control, dar nu va dispărea din România. Dacă ne propunem eradicarea sau dispariţia, ar fi o greşeală. Acesta este un flagel la nivel mon-

Afrodiziacele din sexshopuri, noi „droguri legale“ Pentru a fenta legea, consumatorii de etnobotanice s-au pus pe treabă: au făcut „cercetări“ şi au descoperit o „mină de aur“ în rafturile sex-shopurilor. Dacă vor să îşi prăjească în alt mod creierul fentând legea, consumatorii cumpără un lichid folosit pentru creşterea plăcerii în timpul actului sexual, pe care îl inhalează. Substanţa îi face euforici şi oarecum îi „anesteziază“ pentru că relaxează muşchii.

www.ziarulring.ro

Internetul - „reţetar“ pentru drogaţi

În SUA există un institut de cercetări pentru asemenea fenomene, care are un buget de un miliard de dolari pe an.“ PAVEL ABRAHAM dial, având conotaţii deosebite în spaţiul european unde lumea este mai bogată. Există un sistem de intervenţie rapidă la nivel european, dar nu cred că avem în România un mecanism permanent care să lucreze după acel sistem. Activitatea poate fi diminuată, dar, fiind atât de profitabilă, nu se renunţă la ea. Odată începută, ei nu renunţă pentru că au clienţii permanenţi prin dependenţă. Culmea ar fi ca, atât timp cât pe piaţă ai cumpărători, tu să dispari, mai ales că nu te deranjează nimeni foarte serios“, a afirmat fostul şef ANA.

Cine nu dispune de bani pentru etnobotanice sau nu vrea să plece în căutarea diverşilor dealeri obscuri îşi poate „trimite“ creierul pe „Champs Elysees“ cu ajutorul... internetului. Spaţiul virtual abundă în reţete de droguri care pot fi preparate din produse aflate la îndemâna fiecăruia dintre noi. Coji de banane fierte în acetonă şi votcă, uscate şi fumate. Muşeţel pisat, amestecat cu făină şi pastă de dinţi. Nucşoară pisată, amestecată cu paracetamol dizolvat în alcool, totul uscat la microunde. „Sunt foarte periculoase acele reţete pentru prepararea substanţelor care se găsesc pe internet. Aceste amestecuri ce nu sunt cantonate în unităţi de măsură corecte conduc la boli nevindecabile şi la deces. Nu poţi să îţi laşi sănătatea pe mâna unuia care scrie pe internet o reţetă de genul acesta“, ne-a mărturisit generalul Pavel Abraham.


0 BUCURE:TI 6 VINERI, 7 decembrie 2012

Lectură cu Moş Crăciun la târgul „miniLibri“ La Plaza România se deschide, astăzi, „miniLibri“, singurul târg de carte din România adresat exclusiv copiilor. De la ora 10, în cadrul târgului, va avea loc evenimentul „Citeşte cu Moş Crăciun!“, în cadrul căruia, timp de două ore, cei mici vor citi împreună cu Moş Crăciun şi vor spune poezii. Copiii vor primi şi cadouri din partea Moşului, constând în broşuri cu fragmente din texte clasice, dar şi ale unor autori români contemporani, precum Mircea Cărtărescu, Cezar Paul Bădescu, Dan Mircea Cipariu şi Luciana Grosu. Evenimentul „Citeşte cu Moş Crăciun!“ face parte din campania naţională de promovare a lecturii „România, citeşte!“, iniţiată de către Federaţia Editorilor şi Difuzorilor de Carte din România, ce are ca scop încurajarea lecturii în rândul tuturor categoriilor de public. (A.M.)

RADU POPA: „Votul dumneavoastră este decisiv“ n Mai sunt doar două zile până la alegeri şi candidatul Partidului Ecologist Român (PER) în Colegiul 19, din sectorul 4, Radu Popa, le-a transmis un mesaj bucureştenilor prin care îi îndeamnă să vină la vot. Constantin Valentin eveniment@ziarulring.ro

lament trebuie sancţionate la alegerile din 9 decembrie!“.

Radu Popa trage un semnal de alarmă referitor la corupţia la cel mai înalt nivel în statul român: „Această lună de campanie electorală ne-a arătat încă o dată, dacă mai era nevoie, corupţia din politica românească. Chiar în această perioadă, doi parlamentari au intrat în atenţia procurorilor. 22 de parlamentari din actuala legislatură au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. În cazul altor 42 de senatori şi deputaţi, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul. Pentru că au trimis în una dintre cele mai importante instituţii ale democraţiei româneşti oameni pe care i-a interesat doar să se îmbogăţească, formaţiunile politice din actualul par-

Cetăţeanul are o singură armă: votul Candidatul PER remarcă faptul că se impune o schimbare radicală a clasei politice, dar că aceasta nu se poate produce decât cu ajutorul cetăţenilor: „Întâmplător sau poate nu, 9 decembrie este şi Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei. Votul dumneavoastră este decisiv. Este singurul mod în care le putem arăta că nu ne pot păcăli la infinit. Haideţi să îi sancţionăm! Eu, Radu Popa, cred că a venit momentul unei schimbări. Veniţi alături de mine să dăm corupţia afară din parlament! Cred că avem nevoie de o nouă clasă politică, mai corectă, mai decentă, care să preţuiască

mai mult interesul cetăţeanului decât propria înavuţire. 9 decembrie, ziua în care trebuie să avem curajul să condamnăm corupţia şi să spunem NU unei

clase politice corupte. Datoria mea este să fac legi pentru o ţară mai curată şi o lume mai dreaptă! Aşa să îmi ajute Dumnezeu!“. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PAG.

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

0 7

www.ziarulring.ro

Jojo şochează: era divorţată când se iubea în pădure cu producătorul ProTV SCUZĂ. Vedeta ProTV recunoaşte divorţul de Ionuţ Grama, dar respinge că adulterul cu producătorul show-ului „Serviciul Român de Comedie“, Dan Alexandrescu, ar fi motivul rupturii. Cătălina Grama, alias Jojo, susţine că despărţirea s-a petrecut cu mai mult timp în urmă. De aici rezultă că întâlnirile ei amoroase cu Dan în Pădurea Băneasa se petreceau după ce redevenise o femeie liberă. „Informaţia

privind divorţul e adevărată. Despărţirea a avut loc în urmă cu mai mult timp. Decizia de a nu face publice informaţiile am luat-o împreună, pentru a ne proteja viaţa privată şi copilul. Respectul şi prietenia mea pentru Ionuţ mă obligă să fac această menţiune pentru a pune capăt tuturor speculaţiilor“, a scris Jojo pe contul ei de socializare. Actriţa are cu fostul soţ un băieţel, Achim, de un an şi jumătate. (T.A.)

Vedetele, ÎN PERICOL: Dieta Dukan atacă ficatul şi rinichii n Cea mai nouă dietă în rândul vedetelor autohtone, şi nu numai, este cea care poartă numele nutriţionistului francez Pierre Dukan. Chiar dacă regimul alimentar bazat pe proteine duce la pierderea rapidă în greutate, sănătatea pare să fie serios afectată. Delia Niculae & Alexandru Manea monden@ziarulring.ro

Printre vedetele autohtone care au apelat la cunoscuta dietă se numără Bodo, de la Proconsul, care a pierdut 18 kilograme în doar o lună şi jumătate, Corina Chiriac, care slăbeşte în acest fel ori de câte ori simte că e cazul, şi Mirabela Dauer, care se declară mulţumită de rezultatele regimului. Chiar şi Nico ţine în prezent această dietă, fără să ştie riscurile la care se supune. Regim recomandat în urmă cu 20 de ani Cel care susţine că Dieta Dukan ar fi periculoasă e chiar colaboratorul Mihaelei Borcea, medicul nutriţionist italian Gianluca Mech (foto medalion). „E dificil de spus ceva despre Dieta Dukan deoarece nu există cercetări ştiinţifice publicate şi trebuie să te încrezi în ce spun creatorul şi promotorii acestei diete. Dietele cu

carne, peşte, cu proteină animală sunt antice. În zilele noastre nu se mai practică aşa ceva. Genul acesta de diete se făceau acum 20 de ani. Ştiinţa a evoluat între timp. Consumarea proteinelor animale suprasolicită ficatul şi rinichii, deoarece conţin acid uric şi grăsime animală. În urma unei astfel de diete nu piezi doar grăsime, ci şi masă corporală, precum muşchi“, a declarat, pentru „ring“, specialistul. Efecte vizibile: păr deteriorat şi ten palid În plus, Mech susţine că odată întreruptă Dieta Dukan, revii la greutatea iniţială. „Cu o

PE SCURT Antonia, înşelată cu o şatenă CÂNTĂREAŢA are toate motivele să fie furioasă pe soţul ei, Vincenzo Castellano, după ce, ieri, a apărut o fotografie în care bărbatul e sărutat pătimaş de o şatenă într-un club. Antonia şi Vincenzo au depăşit recent o criză conjugală şi au decis să rămână împreună, mai ales că, potrivit socrului ei, artista e din nou însărcinată. (T.A.)

Anda Adam: „Sunt singură“ ARTISTA neagă că şi-ar fi refăcut viaţa amoroasă după ce s-a despărţit de Victor Slav, deşi a fost surprinsă de paparazzi în compania altor bărbaţi. „Nu sunt pregătită să am o relaţie. Sunt singură, vreau să mă ocup mai mult de mine“, a spus Anda Adam la „PoveŞtiri Adevărate“ (Acasă TV). (I.V.)

Mircea Badea se ia de Andreea Esca REALIZATORUL de la Antena 3

astfel de dietă există şi riscul să apară «Efectul Yoyo», adică să te îngraşi imediat ce ai încheiat dieta. Acest lucru e cauzat de faptul că ai pierdut muşchi. De asemenea, cei care ţin o astfel de dietă arată ca şi cum ar fi bolnavi, părul se deteriorează, iar tenul lor e palid. E important ca atunci când vrei să pierzi greutate să o faci într-un

mod sănătos. Trebuie să foloseşti metodele de astăzi. Să ţii o dietă de acum 20 de ani nu e bine. Nu aş recomanda nimănui să slăbească folosind proteine animale. Acum avem alte instrumente. Dietele bazate pe proteină vegetală sunt mai bune decât cele care se bazează pe carne şi peşte“, a explicat medicul.

Mirabela Dauer, Bodo și Corina Chiriac au slăbit cu Dieta Dukan

a lipsit de la Premiile „TVmania“, dar a comentat critic o fotografie cu Andreea Esca la eveniment. „Un prilej de PR tâmp. De fotografii tălâmbe cu feţe mimând prost fericirea de a lucra biceps cu trofeul întruchipând o cravată de metal“, a scris Mircea Badea pe blogul său. (I.V.)

Ilinca Vandici vrea să se îngraşe PREZENTATOAREA show-ului „Cancan TV“ mărturiseşte, pentru „ProTV Magazin“, că nu a ţinut niciodată dietă, iar dacă pune două kilograme nu o deranjează. „Dacă reuşesc să mă îngraş unu-două kilograme sunt extrem de fericită şi nu-mi doresc să scap de ele“, a povestit Ilinca Vandici. (I.V.) PUBLICITATE

Marina Almăşan a debutat în muzică

Anca Badiu, chinuită de depresie

PREMIERĂ.

SUFERINŢĂ.

Realizatoarea TVR şi-a lansat ieri, la sala de festivităţi a Liceului „Jean Monnet“, primul album cu muzică pentru copii, în colaborare cu Mihai Alexandru. Marina Almăşan semnează versurile, în timp ce muzica e compusă de Alexandru. Albumul „13 cântecele“ este editat de casa de discuri Roton. (T.A.)

Artista care a făcut parte din trupa Class susţine că medicii nu reuşesc să o scape de depresie. „Sunt pe tratament de luni bune şi nu-mi revin. Starea mea nu e la fel de gravă, însă depresia mă chinuieşte în continuare. M-am izolat de lume, nu-mi place nimic, sunt apatică“, a mărturisit, pentru cancan.ro, Anca Badiu. (T.A.)

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8 VINERI, 7 decembrie 2012

Prea sexy pentru Kuwait, fetele de la Amadeus au fost cenzurate de arabi

Bombănelile Marinei Marina Almăşan

REGULI. Formată din Andreea,

marina@ziarulring.ro

Alexandra, Cristina şi Patricia, trupa Amadeus a susţinut, zilele trecute, un recital în Peninsula Arabică, la aniversarea a 50 de ani a celei mai importante companii de asigurări din zona Golfului. La eveniment au fost prezenţi potenţi oameni de afaceri, dar şi importanţi membri din familia regală a statului suveran Kuwait. Costumele fetelor au reprezentat un

Ziua ștampilei Poimâine voi merge la vot. Mă voi trezi, ca de obicei, la 6 dimineaţa, alegând să-mi savurez cafeaua şi primele ore ale dimineţii în faţa televizorului. Căci mă vor încerca mai multe curiozităţi: să aflu cum debutează „pofta de vot“ a românilor, cum se reflectă evenimentul nr.1 al ţării sub siglele diferitelor televiziuni şi, în fine, care vor fi picanteriile transmisiilor directe de la „feţele locurilor“. După ce şi restul familionului va face ochi, voi începe operaţiunea „Hai la vot!“. Mai întâi voi încerca să-mi conving fiica. Mă îngrozeşte faptul că nici ea, nici tovarăşii ei de generaţie nu mai simt nevoia să voteze. Nu zic neapărat că-şi visează viitorul departe de plaiurile mioritice, dar am constatat că şi-au construit o lume a lor, paralelă cu cea reală, în care încearcă să fie fericiţi. Din păcate, în cea reală au cam încetat să creadă. Apoi voi face o tentativă de a-l lua pe Victoraş cu mine. În amintirea vremurilor bune, în care, copil fiind, ziua votului avea, pentru el, un farmec aparte: era împachetat în hainele „de duminică“, intra, cu mama lui, în cabina de vot, aşeza ştampila pe locul indicat de degetul responsabil al acesteia, după care depunea, solemn, hârtia împăturită în urnă, zâmbind încântat către eventualii pozari, aflaţi prin preajmă. Dar anii au trecut şi, iată, mallul a devenit, pentru fiul meu, o locaţie mult mai tentantă decât secţia de votare... După cele două tentative - sigur eşuate, îmi voi felicita, telefonic, părinţii care, asemenea celorlalţi pensionari, vor candida, cu siguranţă, pentru un ipotetic „Guinness Book electoral“, la secţiunea „Cei mai vrednici votanţi“. După care mă voi rostogoli, eu însămi, către Liceul „Caragiale“, locul de unde mă caznesc, de câţiva ani buni, să influenţez destinele ţării. Voi intra în clasa ce va afişa numele aviatorului care şi-a dat viaţa pentru a deveni numele străzii mele, voi răspunde „Mulţumesc, bine!“ întrebărilor amabilului prezidiu şi voi face avantajosul troc: buletin contra ştampilă. Voi intra în „cutia albastră“, iar de aici încolo... îmi rezerv dreptul de a nu vă divulga continuarea, pentru că, nu-i aşa? - votul e secret! Însă vă promit că, dinspre mine, de răspoimâine, sigur ne va fi mult mai bine!

Rubrică oferită de cambridgeschool.ro

Oana Lis a luat bomboane la PACHET n Prezentă la inaugurarea unui salon de fiţe al Galynei în Cartierul Francez, soţia lui Viorel Lis a venit singură la eveniment, dar s-a gândit şi la soţul rămas acasă. Bomboanele moldoveneşti cu care au fost serviţi invitaţii au încântat-o pe blonda care nu doar că s-a înfruptat pe măsură, dar a mai băgat şi în geantă, spunând că îi duce dulciurile lui Viorel. La eveniment i-au fost alături Galynei şi alte vedete, printre care Mihai Albu, Mihaela Borcea, Ruxandra Dragomir şi prezentatorii „Focus Monden“ (Prima TV) Andreea Fried şi Alexandru Constantin.

Delia Niculae

delia.niculae@ziarulring.ro

Privește...

Mihai Albu a venit printre primii să o felicite pe prietena lui, Galyna

...savurează

și bagă în geantă

Ruxandra Dragomir i-a adus flori Galynei şi a pozat alături de obiectul care i-a adus celebritatea

Delia vrea să cânte și însărcinată Tudor Chirilă pune preţ pe viaţă DORINŢĂ.

CAMPANIE. Artistul s-a alăturat

Cântăreaţa şi soţul ei plănuiesc o nouă vacanţă în Asia, de unde îşi doreşte să revină însărcinată. „Delia nu vrea să aibă niciun fel de problemă nici ea, nici fătul. Speră să aibă parte de o sarcină uşoară, pentru că intenţionează să-şi continue activitatea profesională“, a declarat, pentru nefiltrat.ro, un apropiat al artistei. (D.N.)

campaniei Acasă TV „Pune preţ pe viaţă“, al cărei scop e decontarea de la stat a tratamentului bolnavilor de hemofilie. El a vizitat centrul din Buziaş. „Când îi priveşti pe aceşti tineri, înţelegi cât eşti de norocos şi de dator să oferi un strop din binele tău celor mai puţin norocoşi“, a declarat Tudor Chirilă. (D.N.)

www.ziarulring.ro

subiect larg dezbătut înaintea show-ului, întrucât oricare dintre ţinutele lor, pe care le-au folosit în recitalurile din întreaga lume, au fost considerate de oficialii arabi prea sexy pentru evenimentul lor. Deşi au oferit alte variante de costumaţii pentru spectacolul din Kuwait, organizatorii au decis să confecţioneze chiar ei un rând de costume pentru artistele din România. (T.A.)

Vedetele Prima TV Andreea Fried şi Alexandru Constantin

Elvira Deatcu, de Sărbători, fără brad

Seleşi i-a luat maşină fiului de doi ani

DEZVĂLUIRI.

ANIVERSARE. Vedeta Antenei 1 şi-a sărbătorit, ieri, fiul, care a împlinit doi ani. „Moşul i-a adus o maşinuţă după care a suspinat de ceva vreme în parcuri, iar în weekend ne pregătim de o petrecere cu prietenii lui. De Crăciun mergem mereu acasă la Zalău, iar revelionul îl petrecem în Maramureş“, a povestit Cosmin Seleşi. (D.N.)

Actriţa din serialul „Pariu cu viaţa“ e invitata Oliviei Steer în ediţia de duminică a emisiunii „Doamne de poveste“. Elvira Deatcu povesteşte cum decurgeau pregătirile de Sărbători acasă la bunici. „Ne obligau să ţinem post şi nu aveam brad de Crăciun, dar plecam la colindat“, a declarat actriţa. (D.N.)


PAG.

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

0 9

www.ziarulring.ro

Fiica „Zânei“ Dă AUTOGRAFE cot la cot cu Andreea Marin

n La cinci ani, Ana Violeta, fetiţa Andreei Marin (37 de ani) şi a lui Ştefan Bănică (43 de ani), merge deja la şcoală şi ştie bine româna şi engleza. Prezentă, miercuri seară, la evenimentul umanitar „«Ho Ho Ho 2» aduce Crăciunul la cinema“, fiica „Zânei“ s-a distrat alături de copiii din centrele de plasament şi, mai mult, a dat autografe cot la cot cu mama ei.

„Abramburica“ a mărturisit, pentru „ring“, că sufletul e „mirodenia“ de bază a unui film de succes

Poliţist dedicat meseriei în film, Dragoş Bucur crede că simpla lui prezenţă îi încântă pe copii

Ionela Vonu

ionela.vonu@ziarulring.ro

Cu toate că Violeta este la o vârstă fragedă, Andreea se declară mulţumită de performanţele şi progresele pe care PUBLICITATE

Violeta a insistat să vină la eveniment pentru a-şi revedea mama în rolul de directoare de orfelinat

le face. „Citeşte şi scrie în română şi în engleză. Am vorbit bilingv de la început. Violeta merge deja la şcoală, a început clasa 0, ceea ce la şcoala respectivă se numeşte anul I“, a mărturisit Andreea.

300

Toţi actorii din distribuţia filmului „Ho Ho Ho 2 - O loterie de familie“ s-au fotografiat cu micuţii şi le-au dat autografe.

de copii s-au bucurat, miercuri seară, de darurile lui Moş Nicolae.

PE SCURT FINALA „Dansez

„Dansez pentru tine“, premii de 147.000 de euro

pentru tine“ va aduce premii totale de 147.000 de euro. Concurenţii vor dansa musical şi, la alegere, Bollywood sau street dance. Echipa câştigătoare va fi răsplătită cu trofeul şi 60.000 de euro, locul II va primi 20.000 de euro, iar locul III, 15.000 de euro. Vor mai dansa în scop umanitar Inna, Horia Tecău şi Iulia Vântur. (D.N.)

Annes a primit cadou o vacanţă la Londra CÂNTĂREAŢA a primit de la Moş Nicolae, pe lângă dulciuri, haine şi produse de make-up, şi o vacanţă la Londra, fiind o destinaţie pe care şi-o dorea. „Dimineaţa, când mi-am verificat ghetuţele, m-am bucurat foarte tare. Am primit o excursie la Londra pentru anul viitor“, a povestit Annes, care a precizat că n-a mai avut o vacanţă de doi ani. (D.N.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE


PAG.

1 1

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

L-a bătut pe „Rege“ RECORD. Răzvan Raţ, românul lui Şahtior, a disputat, miercuri seară, împotriva lui Juventus Torino, meciul cu numărul 96 în competiţiile europene. Recordul de partide în cupele europene al unui român, 95, era deţinut, din 1999, de Gheorghe Hagi. CFR Cluj a devenit, în urma victoriei cu Manchester United, echipa din România care a izbutit cel mai bun punctaj în grupele UCL, 10, după ce Unirea Urziceni acumulase opt puncte în ediţia 2009-2010. Totodată,

CFR este prima echipă care a terminat grupa cu golaveraj pozitiv. Clubul din Gruia a devenit a treia echipă, după Steaua, în 2006-2007, şi Unirea Urziceni, în 2009-2010, care, din grupele Champions League, accede în fazele eliminatorii ale Cupei UEFA/Europa League. CFR Cluj este a doua echipă românească învingătoare pe terenul unei echipe engleze, după Universitatea Craiova, 2-0 la Leeds United, pe 7 noiembrie 1979. (C.S.)

STEAUA DE 10! n După CFR Cluj, Steaua este a doua echipă din România calificată în primăvara Europa League. „Roşalbaştrii“ şi-au respectat blazonul şi au obţinut un punct la Copenhaga, îndeajuns să câştige grupa E. La minus 10 grade Celsius şi în doar 10 oameni, echipa lui Reghe a păşit pentru a X-a oară în primăvara europeană prin reuşita lui Rusescu. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Steaua şi-a jucat la Copenhaga şansa care trebuia să o ducă în primăvara europeană pentru a X-a oară în istoria sa. Elevii lui Reghecampf şi-au luat în serios rolul în faţa unor danezi care erau obligaţi să câştige pentru a merge mai departe din grupa E a celei de-a doua competiţii europene. Ghinionul nu a mai fost de partea Stelei, iar pe stadionul celor de la Copenhaga nu a fost infern, aşa cum îşi doreau fotbaliştii echipei gazde înaintea partidei. Steaua a dominat clar prima repriză, iar primul şut mai periculos spre poarta lui Tătăruşanu al danezilor a fost abia în minutul 40. Cei 17.000 de spectatori de pe „Parken Arena“ nu şi-au făcut simţită prezenţa, iar cele minus 10 grade Celsius

Rusescu a fost trăsnet, Bourceanu a jucat bine. Rusescu este de naţională, dar depinde de antrenor, nu de noi. Rusescu loveşte mingea aşa de bine şi aşa de tare, încât nu ai timp nici să o vezi.“ MITICĂ DRAGOMIR înregistrate de termometre nu le-a îngheţat picioarele steliştilor, care au fost siguri pe ei pe întreaga partidă. Şi în inferioritate, Steaua a marcat Al doilea mitan a început prost pentru „roş-albaştri“, care au rămas în 10 după eliminarea stupidă a lui Tănase. O simulare pe

care doar arbitrul a văzut-o. Şi totuşi, Steaua rămâne la cârma meciului, iar în minutul 73, Raul Rusescu prinde un şut senzaţional de la 25 de metri şi înscrie golul care aduce liniştea în tabăra românilor. La Stuttgart era de mult 1-0 pentru Molde. Danezii ar fi trebuit să înscrie de două ori pentru a merge la braţ cu Steaua mai departe. Nu au făcut-o decât o dată, în minutul 86, şi cum în Germania, norvegienii de la Molde au jucat doar pentru onoare şi i-au învins pe „şvabi“, „roş-albaştrii“ au câştigat grupa cu 11 puncte, iar Stuttgart a terminat pe locul doi.

Vom juca mai bine

Probleme cu licenţa

ÎNCREZĂTOR. Antrenorul naţionalei feminine de handbal a României, Gheorghe Tadici, a declarat, după victoria cu Islanda, că elevele sale au demonstrat că au caracter. „Ne-am aşteptat la un meci greu având în vedere că Islanda lupta pentru ultima şansă. Jucătoarele noastre au arătat caracter până la final şi au făcut un efort foarte mare în acest meci. Putem şi vom juca mai bine decât în primele două meciuri“, a spus Tadici. Diseară, de la ora 19.05, va avea loc partida dintre Rusia şi Islanda, iar de la ora 21.15, cea dintre România şi Muntenegru. (C.S.)

PĂRERE. Avocatul Justin Ştefan, cel care reprezintă nouă jucători rapidişti, a declarat că Rapid nu va obţine licenţa pentru sezonul următor fără acordul fotbaliştilor. „Rapidul va pierde jucători foarte importanţi. Au omis aspecte esenţiale legate de procedura insolvenţei, contractele jucătorilor şi licenţiere. Ei încearcă să obţină aprobarea planului de reorganizare ca să poată lua licenţa. Aprobarea planului de reorganizare nu înseamnă acordul jucătorilor pentru amânarea plăţilor“, a spus avocatul, fost jurist al FRF. (C.S.)

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Vine o iarnă cumplită în fotbal! Când scriu aceste rânduri, sunt încă sub impresia pozitivă a victoriei obţinute de CFR Cluj pe marea arenă Old Trafford din Manchester. Este pentru prima dată când o echipă de vârf din Anglia este răpusă de una din România într-un joc oficial de asemenea importanţă şi încărcătură. Este adevărat că la Manchester au jucat mai multe rezerve, dar aceasta nu s-a „întâmplat“ pentru a-i favoriza pe clujeni. Ferguson, un mare manager în ale fotbalului, îşi calculează bine paşii pentru a reveni în ierarhia internă, mai ales că, pentru primul joc, va „trece drumul“ pentru derby-ul local şi al campionatului cu Manchester City. Acum cred că este limpede pentru toţi oamenii, din şi de pe lângă fotbal, că aşa a gândit şi la partida cu Galatasaray. Nu te poţi pronunţa asupra unei strategii (cum a fost în cazul jocului de la Istanbul) numai pentru că nu îţi convine. Aşa s-ar mai putea spune şi despre Braga, învinsă acasă de turci, că „nu şi-a apărat cum se cuvine şansele“. Dar, în cazul CFR, greşeala le aparţine, deoarece, după un joc eroic la Istanbul tocmai cu aceia care le-au luat acum faţa în Champions League, s-au despărţit de Andone. Am mai citit în presa sportivă şi o declaraţie a finanţatorului celor din Gruia: „Felicit echipele lui Andone şi Sergio“, de parcă după plecarea lui „Ando“ s-ar fi întâmplat vreo mare „revoluţie“. Deh! Sunt opinii ale unor avizaţi care se pronunţă prea des, neavând întotdeauna acoperire. Oricum, CFR trebuie felicitată pentru rezultat şi, de ce nu, pentru că a prins totuşi primăvara europeană! Aştern aceste rânduri înaintea partidei CopenhagaSteaua, deci nu ştiu rezultatul. Ar fi deosebit de frumos să mai avem o a doua echipă în primăvara europeană. În acest caz, calificarea este jucată direct de către cei din Ghencea. Sper ca, la apariţia articolului, să avem zâmbetul împlinirii. Va fi examenul real al lui „Reghe“, care, prin rezultat, va putea infirma sau confirma (din păcate) marile oscilaţii din joc şi rezultate întâlnite în ultimele cinci partide (CS Severin, Stuttgart, Braşov, Chiajna, Copenhaga). Pe plan intern se agită situaţii care nu fac bine fotbalului românesc. Rapid şi-a autodeclarat „insolvenţa“. Are datorii uriaşe (peste 30 de milioane de euro), jucătorii pot pleca, echipa va deveni de pluton sau, ferească Dumnezeu!, va lua drumul Craiovei şi al Timişoarei… Ar fi păcat pentru această echipă frumoasă din campionatul românesc. „U“ Cluj se zice că se gândeşte la aceeaşi soluţie a „insolvenţei“ după ultimele două jocuri. Ei au o situaţie groaznică, atât timp cât fostul finanţator se prezintă „palid“ pe la DNA, iar un alt conducător spune că „poate o cumpără cineva…“. Eu refuz să cred că se va găsi „cineva“ gata să preia o asemenea structură… Să nu zicem încă nimic în legătură cu posibila încurcătură, tot financiară, în care se pot rostogoli Braşov şi Petrolul… Aşa cum zicea şi şeful Ligii, sunt şi alte echipe care au „sindromul“ financiar acutizat. În ceea ce o priveşte pe Dinamo, cu o datorie totală cumulată de circa 9,5 milioane de euro, cred în înţelepciunea acţionarilor, care vor gândi rapid o strategie de salvare şi aducere a acestui brand acolo unde îi este locul. Iată numai câteva aspecte care anunţă o iarnă cumplită în peisajul fotbalistic. Şi acum, etapa a doua din retur. Avem un nou derby pe frontispiciul competiţiei, Steaua-Astra. Giurgiuvenii vin hotărâţi să reducă diferenţa de puncte tocmai în jocul din Ghencea. Analizând, perspectiva nu pare imposibilă. Ar fi interesantă această situaţie ce i-ar aduce şi pe stelişti la realitatea de „vacanţă“. Petrolul-Vaslui este un alt joc de 1X2, care îi poate scoate şi pe moldoveni din visul numit „campioană“. Bistriţa-„U“ Cluj este o dispută între doi „pacienţi“ aflaţi în luptă cu propria situaţie financiară şi perspectivă de supravieţuire. CS Severin-Braşov este de aceeaşi factură a „nesiguranţei“, unde doar lupta pentru puncte poate ameliora situaţia. Pandurii-Gaz Metan, Rapid-Oţelul, Viitorul-Chiajna sau CFR-Ceahlăul sunt, aparent, partide la discreţia gazdelor, dar cine mai poate garanta această perspectivă când unele „organizatoare“ au mari probleme?! Şi, în final, CSMS-Dinamo. Este un meci de altă factură. Cele două echipe par, indiferent de situaţia lor financiară, în creştere de formă. Sufleteşte, fiind legat de ambele combatante, nu-mi rămâne decât să sper că va fi un joc frumos.

www.ziarulring.ro


1 SPORT 2

VINERI, 7 decembrie 2012

Nu se lasă, îl vrea pe Froch!

PE SCURT

REVANŞĂ. Lucian Bute a declarat că impresarul britanicului Carl Froch, Eddie Hearn, încearcă să-l descurajeze în tentativa de a obţine revanşa în primăvara anului viitor. „Vreau să lupt împotriva lui Froch. Avem o clauză solidă pentru o rejucare. Froch va veni în Montreal, fie în martie, fie în aprilie.

Supărat de arbitraj MIRCEA LUCESCU a

Clasament Liga I

acuzat arbitrajul după Şahtior - Juventus Torino, scor 0-1, spunând că golul italienilor a venit după o eroare de arbitraj. „Juventus a câştigat pentru că a avut mai multă voinţă decât noi, dar golul a fost marcat după o eroare de arbitraj. Nu spun că arbitrul a decis partida, dar noi nu suntem respectaţi aşa cum sunt marile echipe ale Europei. Eram deja calificaţi, nu am avut motivaţie“ a spus tehnicianul român. Şahtior şi Juventus s-au calificat împreună în primăvara Ligii Campionilor. (C.S.) 1. Steaua 2. Astra 3. Vaslui 4. Pandurii 5. Petrolul 6. CFR 7. Dinamo 8. Braşov 9. Rapid 10. Concordia 11. Viitorul 12. Gaz Metan 13. Ceahlăul 14. Oţelul 15. Iaşi 16. „U“ Cluj 17. Gloria 18. Severin

M

V

E

I

G

18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18 18

14 11 10 10 8 8 8 7 7 6 4 5 5 4 5 4 2 1

2 4 4 4 6 5 5 5 5 5 8 5 4 7 2 4 5 6

2 3 4 4 4 5 5 6 6 7 6 8 9 8 11 10 10 11

44-15 40-19 30-18 29-24 27-17 34-22 29-22 25-25 19-19 17-27 21-24 18-26 21-32 20-25 17-24 18-34 13-35 16-29

Pct. 44 37 34 34 30 29 29 26 26 23 20 20 19 17 17 16 11 9

Etapa viitoare VINERI Gloria - „U“ Cluj, 18.00, Digi Pandurii - Gaz Metan, 20.30, Digi SÂMBăTă Petrolul - Vaslui, 18.00, Digi Rapid - Oţelul, 20.30, Digi

DUMINICă CFR- Ceahlăul, 18.00, Digi Iaşi - Dinamo, 20.00, Antena 1 / Dolce LUNI Viitorul - Concordia, 18.00 Severin - Braşov, 19.00, Dolce Steaua - Astra, 20.30, Digi

Este şi o treabă de marketing. Eddie Hearn îşi protejează campionul şi îmi trimite mici săgeţi ca să îmi distragă atenţia şi să mă descurajeze, dar eu ştiu ce vreau. Ştiu că vreau revanşa, indiferent când va fi“, a spus Bute. Românul a explicat şi ultima sa luptă, cea cu Denis Gracev. „Eu

Un Mitsubishi Outlander pentru „DANCIU-GOL“, la 36 de ani n S-a născut de Sf. Nicolae, dar a primit numele de botez Ionel. Golgheter, căpitan, lider în topul jucătorilor cu cele mai multe meciuri în Liga I, cu recorduri peste recorduri, Dănciulescu a împlinit ieri 36 de ani. Tudor Ştefan sport@ziarulring.ro

„Nu este o zi specială, pentru că am fost la antrenament, apoi recuperarea şi o masă în cadru intim, cu familia, pe seară. Sigur că fiecare an care trece se simte, pentru că asta e legea firii. Ca la un moment dat să ajungi să pui ghetele în cui, să laşi cariera de jucător pentru o alta de antrenor, conducător de club, om de afaceri sau ce-ţi hărăzeşte Dumnezeu pentru viitor. Deocamdată însă mă simt încă în formă, nici nu se pune problema să mă retrag şi mi-e tare bine“, a declarat, cu modestie, pentru „ring“, omul responsabil cu recordurile la Dinamo. Un exemplu de modestie, n-a pomenit o vorbă despre faptul că unul dintre sponsorii echipei, Mitsubishi, i-a oferit spre folosinţă noul model Outlander - întâmplare, sau nu - chiar de ziua lui. A primit o sumedenie de urări, primele - în alb şi roşu - venind prin intermediul site-ului oficial al clubului din Ştefan cel Mare, care s-a transformat, cu această ocazie, în

purtătorul de cuvânt al tuturor dinamoviştilor. Tonul felicitărilor a fost dat de dimineaţă, când copiii de la Centrul de Plasament Voluntari, invitaţi la Săftica pentru o întâlnire cu Moş Nicolae, i-au oferit lui Danciu un delicios tort cu chipul său, pe care stătea scris cu litere de-o şchioapă „La mulţi ani!“. Împlinit şi ca om, şi ca fotbalist A primit numele de botez Ionel, când mult mai nimerit ar fi fost Nicolae, dat fiind că s-a născut într-o zi pe 6 decembrie. Una dintre explicaţii ar fi că tatăl fotbalistului poartă numele

Nicolae. Doi „Nicu“ în familie ar fi fost poate prea mult. S-a născut la Slatina, iar prima semnătură de profesionist şi-a pus-o pe un contract cu Electroputere Craiova. De acolo au izvorât recordurile lui Dănciulescu. Cariera a mai trecut pe la Altay Izmir, Steaua sau Hercules Alicante. În Liga I a reuşit peste 200 de goluri, fiind pe locul secund în clasamentul golgheterilor all-time. La 36 de ani se poate simţi un om împlinit. Este însurat de ani buni cu Mihaela, are o fetiţă şi deţine restaurantul Smart din centrul Capitalei. Afacerea este condusă de cumnatul său, Marius Cheregi, fost jucător al lui Dinamo în anii `90.

L-a bătut pe Ronaldo

Scos pe targă

Îi place Alexandra

PREMIU.

ACCIDENTAT. Starul lui FC Barcelona, Lionel Messi,

Baschetbalistul Juan Carlos Navarro a primit premiul pentru cel mai bun sportiv spaniol al anului în cursul ceremoniei Premiilor naţionale pentru sport, în care au mai fost recompensaţi portughezul Cristiano Ronaldo şi selecţionerul Vicente del Bosque. Baschetbalistul spaniol, medaliat cu argint la JO de la Londra, nu a fost prezent la Palatul Pardo pentru a primi distincţia de la membrii familiei regale. (C.S.)

accidentat la un genunchi şi scos pe targă la finalul meciului din Liga Campionilor cu Benfica Lisabona, scor 0-0, a fost victima unei lovituri la genunchi. „Messi a suferit o contuzie în partea exterioară a genunchiului stâng“, a explicat Barcelona pe contul de Twitter, subliniind că argentinianul va fi supus unor noi teste. Messi a intrat pe teren după o oră de joc, cu obiectivul de a bate recordul germanului Gerd Muller de 85 de goluri marcate într-un an. (C.S.)

FAN. Fundaşul Romei, Federico Balzaretti, este fan al Alexandrei Stan, Mr. Saxobeat fiind una dintre preferinţe muzicale. Iată „Top 3“ al lui Balzaretti: 1. Crazy (Aerosmith), 2. Mr. Saxobeat (Alexandra Stan), 3. Redemption Song (Bob Marley). Fundaşul, care ieri a împlinit 31 de ani, a făcut parte din naţionala Italiei, vicecampioană europeană în acest an. (C.S.)

www.ziarulring.ro

veneam după o înfrângere prin knockout. A fost dificil din punct de vedere mental. Prima jumătate a luptei a fost dificilă pentru că eram tensionat şi ezitant. De asemenea, am suferit la capitolul precizie, dar până la urmă mi-am revenit şi totul a fost bine“, a mai spus Bute. (C.S.)


PAG.

S{N{TATE Află ştirile de ultimă oră citind

1 3

www.ziarulring.ro

PUNCţIILE MAMARE îţi pot salva viaţa n Biopsia de sân prin puncţie percutană constă în recoltarea din tumora mamară a unor fragmente tisulare pe care se vor efectua analize histopatologice şi imunohistochimice pentru a stabili diagnosticul şi protocolul terapeutic. Procedura îţi poate salva viaţa dacă descoperi din timp cancerul şi îl tratezi.

Puncţia mamară este indicată atunci când, la mamografie sau la ecografie, s-a descoperit o tumoră sau un nodul mamar şi se urmăreşte ca prin analiza la microscop să se descopere

Tipuri de puncţii O biopsie de sân poate fi făcută în mai multe moduri, însă toate urmăresc extragerea unei porţiuni de ţesut spre a fi analizată la microscop. Biopsia poate fi ghidată (se foloseşte în cazul unei formaţiuni care nu se simte la palpare, dar este văzută de mamografie sau de ecografie) sau deschisă. Tipurile de puncţie diferă prin metoda de recoltare a acestui ţesut.

Puncţia mamară nu presupune internarea pacientei, fiind foarte rapidă şi eficientă în confirmarea sau infirmarea unui diagnostic. Efectele secundare sunt minime şi, în general, constau în echimoze şi dureri reduse, riscul de infecţie la locul inciziei fiind foarte mic.“ DR. ELENA CLAUDIA TEODORESCU

Aspirativă (citologică) Este o tehnică bine tolerată de paciente, prin care se obţine un rezultat rapid. Efectuată sub ghidaj ecografic şi, de obicei, în absenţa unei anestezii locale, puncţionarea poate fi făcută asupra unor leziuni nepalpabile, infraclinice, cu un ac foarte subţire. Metoda se utilizează pentru formaţiuni

solide sau chistice. Colecţiile lichidiene şi chisturile sunt uşor de aspirat prin puncţia percutană cu ac fin. Cu ac gros (histologică) Investigaţia se face cu anestezie locală şi, printr-un ac special (trocar), se prelevează un fragment din ţesutul de la nivelul tumorii. Rezultatul puncţiei se eliberează în cinci-şapte zile. În cazul unor tumori maligne, fragmentele sunt supuse şi unor teste imunohistochimice. „Biopsiile prin puncţii mamare sunt reco-

24

de ore după puncţie pacienta trebuie să evite efortul fizic şi să poarte un bandaj elastic compresiv în jurul bustului.

Cicatricele postpuncţii sunt absente, iar manevra poate duce la evitarea unei intervenţii mamare în cazul unui diagnostic de benignitate.“ DR. ELENA CLAUDIA TEODORESCU mandate şi de preferat pentru obţinerea unui diagnostic histopatologic deoarece sunt puţin invazive şi presupun riscuri mici, complicaţii reduse şi o recuperare mai rapidă decât în cazul unei biopsii excizionale“, explică dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar în radiologie şi imagistică medicală, doctor în ştiinţe medicale, managerul Donna Medical Center (http://www.donnamedicalcenter.ro/).

Vaccinarea antigripală – mit şi adevăr EXPLICAŢII. Este greu, dar nu imposibil să scapi neatins de gripă în sezonul rece. Cea mai eficientă metodă de a preveni infecţia gripală şi complicaţiile acesteia este vaccinarea. „Gripa este contagioasă şi se transmite uşor de la o persoană la alta. Virusul gripal poate cauza chiar infecţii severe, precum pneumonia, sau chiar deces. La nivel mondial, gripa ucide anual între 250.000 şi 500.000 de oameni“, explică dr. Daniela Ştefănescu, vicepreşedinta Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti. Vaccinul antigripal reduce cu 90% riscul de îmbolnăvire la copii şi la adulţii sănătoşi şi cu până la 60% riscul de complicaţii în cazul bătrânilor şi al bolnavilor. Vaccinul asigură imunitatea doar pentru tulpinile gripale care circulă în acel an. Gripa o poţi lua nu doar de la un bolnav, ci şi prin contactul direct cu obiecte infectate. De aceea, nu doar persoanele cu imunitate scăzută ar trebui să se vaccineze, ci toată lumea. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă, începând cu 2012, vaccinarea antigripală inclusiv pentru femeile însărcinate. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David Redactor-şef adjunct

Christian Levant

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Redacţia: Cătălin Sandu; Cosmin Dragomir; Daniela Arnăutu; Vlad Manolache; Bogdan Cotigă; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig; Claudia Marcu; Dorin Irimia Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu Dragoş Dumitru

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

dacă ţesutul prezintă celule canceroase sau nu.

daniela.arnautu@ziarulring.ro

UTILE

Daniela Arnăutu


PAG.

1 COCKTAIL 4 VINERI, 7 decembrie 2012

Armata siriană, la un pas de a recurge la arme chimice AVERTISMENT. Mai mulţi oficiali americani au anunţat că armata siriană a început să încarce bombe cu gaz sarin pentru a le folosi împotriva contestatarilor preşedintelui Bashar al-Assad. Specialiştii susţin că dacă informaţia se va dovedi reală, va începe o nouă etapă în lupta disperată dusă de regimul lui Al-Assad. Situaţia din Siria l-a determinat, de altfel, pe preşedintele Barack Obama să îi adreseze un avertisment lui Bashar Al-Assad. „Astăzi vreau să îi transmit clar lui Assad şi celor care îi respectă ordinele că lumea întreagă îi priveşte. Recurgerea la arme chimice este complet inacceptabilă“. (I.P.)

Cei mai puternici oameni din lume

SONDAJ. Preşedintele SUA, Barack Obama, se află pe primul loc în topul celor mai puternici oameni din lume, sondajul fiind realizat de editorii revistei „Forbes“. Locul al doilea este ocupat de cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 58 de ani, „coloana vertebrală a Uniunii Europene, care poartă viitorul euro pe umerii săi“. Vladimir Putin, liderul rus, ocupă locul al treilea în acest clasament. (I.P.)

Atenţie, şoferi! CăţEL LA VOLAN!

TAUR Zi densă, ai mult de muncă, dar lucrezi fără spor. Ai nevoie de o pauză. Oferă-ţi o prăjitură şi cheamă o prietenă, poate ieşiţi în oraş. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

magazin@ziarulring.ro

Proiectul „Căţel la volan“ a pornit de la ideea unei asociaţii pentru protecţia animalelor de a instrui patrupedele să şofeze. Din câte se pare, proiectul a mers... ca pe roate, blănoşii având un talent înnăscut pentru condus maşina, aşa cum ne demonstrează Monty, Ginny şi Porter. Micuţii au ajuns în grija asociaţiei după ce stăpânii lor i-au abandonat în stradă din varii motive. „Unii cred că un animal abandonat este unul inferior, dar aceste lecţii de şofat demonstrează contrariul“, susţine Christine Kalin, directoarea organizaţiei care a iniţiat campania.

GEMENI Ca să arăţi bine şi să te simţi bine, azi trebuie să te îngrijeşti şi să te îmbraci bine. Obrazul subţire cu cheltuială se ţine! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

4

Iris Păun

RAC Ce poţi să faci când nu ai chef de nimic? Luna în descreştere zice să mimezi activitatea sau distracţia fără să te consumi! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

octombrie este data la care se sărbătoreşte Ziua Mondială a Animalelor.

LEU Planetele s-au hotărât să pună capăt monotoniei cotidiene şi-ţi îndrumă paşii, pe seară, spre un loc unde te vei distra din plin. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Dimineaţa, o veste bună despre un obstacol pe care l-ai trecut cu succes. Sau ceva favorabil la locul de muncă. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

BALANŢĂ Kanye West şi Jay-Z, favoriţii Premiilor Grammy 2013 NOMINALIZĂRI. Cei doi artişti au mari şanse să se aleagă cu

cel puţin un Grammy anul viitor, reprezentanţii National Academy of Recording Arts and Sciences anunţând că au fost nominalizaţi la şase categorii, printre care şi „Cel mai bun album al anului 2012“. Alături de Kanye West şi Jay-Z, alţi cinci artişti din genuri diferite au primit şase nominalizări, printre care Frank Ocean, Dan Auerbach, din grupul The Black Keys, sau trupa Mumford & Sons. (I.P.)

Calendar 7 decembrie 2012 Soarele răsare la 7.32 şi apune la 16.28

Sudoku

1787: Delaware devine primul stat care ratifică Constituţia Statelor Unite ale Americii.

7 8

3 4

4

6

3

1

2 9

4

Rezolvarea din nr. trecut

1

5 2 3 4 6 1 8 9 7 6 7 4 3 8 9 1 2 5

1935: Se naşte Sorin Titel, prozator şi eseist (d. 1985).

3 4 5 1 9 8 2 7 6

5

4 3 9 5 1 6 7 8 2 7 8 6 9 3 2 5 1 4 2 5 1 8 4 7 3 6 9 1 9 2 6 7 3 4 5 8 8 6 7 2 5 4 9 3 1

1

SCORPION Aspecte planetare benefice fac ca ziua să înceapă bine, iar tu să te simţi perfect. Creezi armonie în jurul tău şi eşti bine dispus. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

Încearcă să-ţi impui punctul de vedere prin paşi mici, dar siguri, renunţând la strategia, puţin recomandată, „Totul sau nimic“! 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

VĂRSĂTOR Astăzi este bine să fii mai puţin vorbăreţ şi doar să asculţi. Poţi afla o mulţime de informaţii care îţi pot fi de folos. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

9 1 8 7 2 5 6 4 3

1941: Al Doilea Război Mondial: are loc atacul masiv al aviaţiei japoneze asupra flotei SUA de la Pearl Harbor.

5Sănătate 6Bani 5Sentimente

CAPRICORN

9 9

Saturn, pe lângă o oarecare întârziere, îţi aduce şi rezolvarea unei probleme de familie ce părea fără ieşire până acum.

După veştile bune trebuie neapărat să-ţi faci planuri pentru vacanţa de Crăciun - poate un pelerinaj, poate o excursie. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie 2

43 î.Hr.: Moare Cicero (foto), om politic, filosof, scriitor şi mare orator roman.

www.ziarulring.ro

Nu trebuie să fii foc şi pară chiar dacă a nins şi este frig. Nu te enerva inutil, fii mai calm, păstrează focul în inimă! 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

n Dacă aveţi de gând să vizitaţi, în viitorul apropiat, Noua Zeelandă, sunt mari şanse să aveţi parte de o surpriză de proporţii. Noii dumnevoastră colegi de trafic ar putea fi... câinii. Nu, nu este o glumă. În această ţară, patrupedele şofează mai ceva ca oamenii.

BANCUL ZILEI Loteria şi băutura Loteria îţi dă o şansă de 1 la 200.000.000 să nu te mai duci la muncă mâine. Băutura îţi dă o şansă de 1 la 5. Ce alegi?

BERBEC

PEŞTI 5 7

4 2

8

3

Vremea friguroasă şi vremurile nesigure îţi dau griji care nu sunt ale tale. Scutură-te de ele şi regăseşte-ţi buna dispoziţie! 5Sănătate 5Bani 6Sentimente


PAG.

MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCă CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0760.179.243; www.selenstudio.ro.

1 5

www.ziarulring.ro

BONUS. 0720.818.129, 0767.818.129. CĂUTĂM fete/doamne, 300 $ salariu fix+comision, videochat, câştiguri foarte bune, pe bune! C e r e m / o f e r i m discreţie/seriozitate, cazare. 0767.589.321; 0736.438.121. ACTIVITATE videochat pentru fete cu/fără experienţă. venituri 500-3.000 $, SALARIU GARANTAT 500 $! Comision 50-70%+bonus angajare 200 $. 0730.872.297, 0763.089.972. SC ALBAS DISTRIBUTION SRL angajează mecanic auto cu experienţă în domeniu de minimum 5 ani, cunoscător tester. 0760.664.238. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti, zonele limitrofe, 8001.200 RON. 021.318.99.67, orele 9-16. ANGAJEZ croitoreasă pentru reparaţii, retuşuri, parttime/full-time, program flexibil. 0722.224.032.

ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000 E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0735.674.012; www.enjoystudio.ro.

COMPANIA internaţională Roossa angajează personal: agenţi vânzări, distribuitori, curieri, promoteri pentru filiala Bucureşti. 1.200 RON+câştiguri zilnice. 0730.566.776; 021.315.16.90.

WWW.LIVESTUDIO.RO ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ VIDEOCHAT. CENTRAL, LEGAL, SALARIU 500-4.000 EURO+

CAUT meseriaşi pentru deschidere service obiecte electrocasnice. Am spaţiu stradal, 20 mp, în Piaţa Victoriei. Detalii la 0741.330.100.

FIRMĂ producţie industrială, Bucureşti, zona Republica, angajează tâmplar, experienţă. 0733.258.625. PRESTăRI SERVICII MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 0 2 1 . 2 3 0 . 7 2 . 0 6 , 021.420.93.71, 0722.599.271. MAŞINI spălat automate, reparaţii urgente, deplasare gratuită, garanţie. 0761.290.233; 0729.374.669. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei. 0764.943.357. CURSURI 3-30 zile, certificat UE: maseur, 450 RON; cosmetician, vânzător, manichiurist, stilist 500 RON; Terapii Alternative, Cabinet Bioterapii Bowen. 0724.395.645. MAŞINI spălat automate, reparăm orice model, deplasare, constatare gratuite, garanţie piese. 0768.735.555, 0736.537.831. ACOPERIŞURI, parazăpezi, jgheaburi, burlane, mici reparaţii (recomandări). 0731.139.064, 0740.345.188.

ACTE firme întocmire/depunere ONRC, înfiinţări SRL, II, PFA, IF, ONG, puncte de lucru, acte adiţionale, cesiuni, fuziuni, cooptări, radieri, litigii datorii. Bucureşti 0757.699.362, Constanţa 0745.056.508. TRANSPORT marfă cu dubă, 100 lei cursa. 0720.037.407, 0768.480.695. VÂNZăRI 3 CAMERE DR. TABEREI - sector 6. Superocazie! 117 mp, et. 2, 2 gr. sanitare, bloc finalizat 2012, toate utilităţile: gaz, Apa Nova, canalizare. 65.000 E. 0729.806.650. DR. TABEREI - sector 6, bloc nou 2012, 98 mp, et. 3, 2 gr. sanitare, toate utilităţile, 59.000 E. 0729.806.650. ÎNCHIRIERI OFERTE 2 CAMERE

ÎNCHIRIEZ apartament 2 camere în Crângaşi. Îmbunătăţiri, modern. 0732.148.494.

CUMPăRăRI AUTO

CUMPăRăRI DIVERSE

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

CUMPĂRĂM în condiţii avantajoase, cu plata pe loc, următoarele: drepturi litigioase, titluri executorii şi contracte de împrumut cu garanţii imobiliare. Detalii la 0784.045.202.

AUTOTURISME pentru dezmembrare+casare. Asigur documente radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318. DIVERSE CUMPĂR maculatură, deşeuri hârtie tipografică, de birou, cărţi, ziare, reviste, pliante, arhivă, fier, preţuri atractive, 0764.258.873, 0730.201.227.

ACHIZIŢII, cumpărăm garantat: TV-LCD (eventual defect); laptop; cameră video; GPS; jocuri; iPhone; tabletă; GSM; magnetofon; diverse. 0785.699.822. CUMPĂR frigider, congelator, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. Funcţionale 100-150. Frigider defect 50. 021.332.85.99; 0722.417.915.

VÂNZăRI DIVERSE

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786.

USCĂTOR rufe cu scripeţi şi fixare în tavan. Este ideal pentru balcoanele închise în termopan. Detalii şi comenzi pe: www.uscatorrufe.ro.

CUMPĂR Hotărâri Legea 290 (Basarabia) şi Legea 9 (Bulgaria). Informaţii şi programări notariat: 0733.633.217. PUBLICITATE

CALCULATOARE, reparaţii, instalare Windows, devirusare, vânzare componente, inclusiv weekend. 0766.898.259. PANOURI radiante, plasme termice, încălzire infraroşu, w w w. p l a s m a - t e r m i c a . r o, w w w. l a m p i - i n f r a ro s u . ro, w w w. p r i z a - t e r m o s t a t . ro. 0722.673.343.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! AGER PRESS

STANCANA CONSULTING

ADPLANNER STUDIO

Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel. 021.312.24.83; fax 021.310.06.53. Ion Mihalache nr. 119, sector 1, tel. 021.224.38.00, 021.212.04.95.

Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, parter, sect. 4, tel. 021.451.00.01.

Str. Pop de Băseşti nr. 25A, sect. 2, tel. 031.805.95.00, 0734. 782.448.

STANDARD MEDIA

BONENI TRADE

Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc.1, ap. 4, parter, sector 2, tel. 021.255.53.44.

RAI MEDIA PLUS

Bdul Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sect. 4, tel. 021.330.47.16.

Şos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax 021.255.10.92. Piaţa Amzei 10-22, sect. 1, tel. 021.312.24.94.

DIRECT PRESS

Str. Telita nr. 6, bl. 67A, sect. 5, tel. 0723.780.846.

MAXIM

Carol I nr. 66, Carol nr. 35, Colentina 2D, sector 2, tel. 021.314.52.10, 021.311.10.96.

MEDIAPRESS

Calea Moşilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel. 031.107.37.01. Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, sector 4, tel. 021.336.79.00.

TELEFAX

TERRA TRADE Bdul 1 Decembrie nr. 35, bl. L 14, sc. 11, tel. 031.436.26.26.

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sect. 5, tel. 021.335.98.36.

AGENŢIA DE PUBLICITATE ANUNŢ AZ Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel. 021.336.65.45. Iuliu Maniu nr. 69, bl. 5P, sc. 2, parter (vizavi de Piaţa Gorjului), tel. 021.434.98.84.

UNIPRESS Str. Ion Câmpineanu nr. 24 sect. 1, tel. 021.315.51.83, 021.314.15.16.

EXTIM Str. Academiei nr. 4-6, sect. 3, tel. 021.312.27.13.

CORE ADVERTISING Str. Ştirbei Vodă nr. 119, et. 2, ap. 3, sect. 1, tel. 021.637.37.36.

NEXTPRIM SOLUTIONS Str. Eraclie Arion nr. 6, demisol, camera 3, sect. 1, tel. 021.224.09.51, 021.224.09.56.

INDICATIV MEDIA Ing. Nicolae Teodorescu nr. 41, camera 1, sector 6, tel. 021.311.69.80.

FAD-PAPER Str. 19 Noiembrie nr. 9, sect. 3, tel. 0720.563.963.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l CORPORATE EVENTS COORDINATOR - Organizează şi coordonează evenimente corporate (conferinţe, congrese, seminarii etc.); elaborează planificările strategice şi desfăşurătorul evenimentului; proiectează bugetul, soluţionează necesităţile tehnice ale derulării evenimentului, concepe şi gestionează serviciile auxiliare (preluare video, audio etc.); realizează evaluări post-eveniment şi target-urile semestriale. Candidatul ideal are experienţă în vânzarea şi organizarea de evenimente corporate - minimum 2 ani. l ŞEF DE SALĂ - Supervizează evenimentele desfăşurate în cadrul hotelului asigurând servicii de cea mai bună calitate; oferă suport permanent managerului banqueting; menţine legătura cu organizatorul de eveniment; soluţionează eficient cererile clienţilor. Cerinţe: calificare şi experienţă în domeniu, cunoştinţe nivel mediu de limbă engleză, abilităţi excelente de comunicare, prezenţă agreabilă şi spirit de echipă. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici.

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

1159  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you