Page 1

PUBLICITATE

Vremea azi... Joi, 8 noiembrie 2012

GRATUIT

16

NR. 1.139 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Un ziar de bun-simţ e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla moderat.

min. 20C max. 140C presiune atmosferică 756 mmHG

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

SHOWBIZ

Gabi Luncă: „Loredana mi-a furat piesa, ne vedem la tribunal!“

EROINA

Interpreta de muzică de petrecere a dat-o în judecată pe Loredana, acuzând-o că i-a furat piesa „Într-o zi, la poarta mea“. „Dacă era o piesă din folclor, de ce n-a cântat-o altcineva dacă ea zice că a auzit-o aşa, pe undeva?“, se întreabă Gabi Luncă, în aşteptarea primului termen al procesului, pe 12 decembrie. (pag. 9)

președintelui

Obama NU ESTE

Medicul care a slăbit 20 kg în 45 de zile ne dezvăluie totul despre diete

ROMÂNCă!

SPORT Emeric Ienei: „Steaua va avea VIAță GREA în Norvegia“ 11

Molde - Steaua, ora 20.00, pe ProTV, Dolce Sport și Digi Sport 1

PAG.

ASTĂZI ÎN

02

Copos, desființat: „Face un joc! NU VINDE Rapidul“ 12 PAG.

Chirurgul Andrei Laslău, rezident de anul IV la Spitalul „Sf. Ioan“, este cunoscut drept promotorul unei diete-minune cu ajutorul căreia a slăbit 20 kg în 45 de zile. El a acceptat să dezvăluie, în „ring“, câteva secrete ale dietelor şi să demonteze câteva mituri. (pag. 13)

PAG.

SăNăTATE

Preşedintele reales al SUA le-a felicitat personal, săptămâna trecută, pe cele şapte asistente medicale de la New York University`s Langone Medical Center care au salvat bebeluşii în timpul uraganului Sandy. În presa românească s-a vehiculat ideea că una dintre ele, Claudia Roman, este româncă, dar purtătorul de cuvânt al spitalului infirmă.

www.ziarulring.ro


0 EVENIMENT 2

Am contactat-o pe Claudia, am discutat despre interviu şi mi-a spus că nu este româncă.“ CRAIG ANDREWS, purtător de cuvânt al New York University’s Langone Medical Center

JOI, 8 noiembrie 2012

Judecarea diplomatului rus, amânată. Studenta accidentată va rămâne cu sechele Finalizarea, în România, a cazului studentei accidentate pe „zebra morţii“ de la Ilioara se învârte în cerc. Procurorii şi poliţiştii susţin că nu mai pot continua ancheta întrucât întreg dosarul este trimis la Judecătoria Sectorului 3. Pe de altă parte, ieri, magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au decis amânarea până

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Bd. I.C. Brătianu, Mărţişor, Cărăruia, Stânei, Lăstarului, Dumitru Mincă, Pajiştei, Brazdei, Colnicului, Moldoviţa, Emil Racoviţă, Ionel Fernic, Înfrăţirii, Dumitru Florescu, Vasile Fuică, Aviator Mircea Petre.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Izbiceni, Şuşiţa, Acumulatorului, Căiuţi, Turnul Roşu, Mihăileni, Limpejoarei, Bd. Drumul Taberei nr. 44, Piaţa Drumul Taberei.

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Carpaţi, Mirceşti, Caransebeş, Milcov, Bucegi, Calea Griviţei, Arad, Soveja, Ceremuşului, Mureş, Polonă, Mihai Eminescu, Emil Balaban, Ramuri Tei, Pastorului, Luigi Galvani, Calafat, Barbu Văcărescu, Turnul Eiffel.

Curs valutar

Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

6

1 gram de aur 195,10 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

USD 3,51 GBP 5,61 CHF 3,73 CAD 3,55 BGN 2,30 MDL 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)

www.ziarulring.ro

„Bagdasar“ ne-au declarat: „Tânăra se simte mai bine. Este în continuare la Terapie Intensivă, dar reacţionează, respiră singură şi se hrăneşte. Va trăi, dar va rămâne cu sechele. Acum este foarte agitată. Tatăl ei o veghează aproape permanent, iar cei doi mai comunică, ceea ce este un semn bun“. (D.A., Ch.L.)

Claudia Roman, salvatoarea bebeluşilor din New York,

NU ESTE ROMÂNCă n Presa din lumea întreagă a urmărit cu sufletul la gură urgia naturii ce s-a abătut asupra americanilor. Când preşedintele Barack Obama a felicitat un grup de asistente medicale care au salvat câţiva nou-născuţi, s-a creat o confuzie: media de la noi s-a „agăţat“ de numele Claudiei Roman şi a etichetat-o ca fiind româncă, fapt infirmat de conducerea spitalului unde lucrează aceasta. Daniela Arnăutu daniela.arnautu@ziarulring.ro

Gestul asistentelor medicale de la Unitatea de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a New York University’s Langone Medical Center de a salva vieţile

7

este numărul asistentelor aflate pe tură la Terapie Intensivă Nou-Născuţi de la NYU Langone Medical Center în noaptea când a lovit uraganul Sandy.

unor copii abia născuţi, printr-un enorm efort, este sublim. În timpul uraganului, mai mult pe beznă, ele au scos din incubatoare, au luat în braţe trupurile bebeluşilor şi au coborât pe scări nouă etaje. Povestea a impresionat tot mapamondul Viaţa bebeluşilor a depins de gestul acestor asistente, în con-

diţiile în care unii aveau probleme cu inima, alţii cântăreau doar câteva sute de grame, iar alţii nu aveau plămânii suficient de dezvoltaţi pentru a putea respira singuri. Gestul asistentelor a impresionat tot mapamondul. Ele au fost subiectul unui reportaj la postul TV ABC şi au fost felicitate personal de preşedintele american Barack Obama.

Reţeaua farmacistelor, la un pas de judecată ANCHETĂ. Dosarul

4,50

vineri a judecării cererii de transfer a dosarului diplomatului rus Alexandr Evsyukov, acuzat de vătămare corporală după ce a accidentat-o grav pe studenta Mădălina B. pe trecerea de pietoni de pe B-dul Camil Ressu (zona Ilioara). În ce priveşte starea de sănătate a tinerei accidentate, surse medicale de la Spitalul

„Reţeaua reţetelor falsificate“ este foarte aproape de a fi finalizat, ne-au declarat, în exclusivitate, importante surse judiciare. Luna trecută au făcut valuri mai multe arestări în serie produse în lumea medicală, mai precis în rândul unei presupuse reţele de medici şi farmacişti implicaţi în falsificarea a mii de reţete, prejudiciul adus bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate fiind de peste 1,6 milioane de lei. (Ch.L)

Corespondenţa cu spitalul ne-a dezvăluit adevărul Gândul că una de-a noastră, o româncă, a salvat atâtea sufleţele nevinovate ne-a determinat să trimitem un mail la New York University’s Langone Medical Center cu o solicitare de interviu pentru Claudia Roman. Răspunsul purtătorului de cuvânt al unităţii medicale, Craig Andrews, a constituit o surpriză: asistenta Claudia Roman nu este româncă. La o simplă căutare pe internet, am descoperit că numai în New York locuiesc 75 de persoane cu numele de Claudia Roman, toate de origine spaniolă.

Raed Arafat, noul ministru al sănătăţii NUMIRE.

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a preluat, ieri, funcţia de ministru al sănătăţii. Decizia a fost luată ieridimineaţă, în urma întâlnirii dintre primul-ministru Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu, iar seara, la Palatul Cotroceni, Arafat a depus jurământul. Premierul Ponta şi-a arătat dorinţa de a-l păstra pe dr. Raed Arafat la cârma Sănătăţii şi după alegerile din 9 decembrie dacă acesta va dori. (D.A.)


EVENIMENT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

1.300

Violenţele de la protestul agricultorilor, declanşate de un pedelist n Manifestarea agricultorilor care a avut loc, ieri, în faţa sediului Guvernului, se pare că a fost folosit drept „instrument politic“ de membrii Partidului Democrat Liberal. Secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu a declarat, pentru „ring“, că violenţele din faţa Palatului Victoria au fost declanşate de „un membru marcant al PDL“.

de protestatari au fost prezenţi, ieri, în faţa sediului Guvernului.

0 3

PE SCURT Ioan Ghişe: „Ne rugăm la Dumnezeu să ne aleagă cetăţenii“

LEGISLAŢIE. Senatorul PNL Ioan Ghişe se teme că nu va prinde un nou mandat din cauza colegiului în care candidează, cel mai mic din ţară. Politicianul condamnă actualul sistem de vot, susţinând că este o prostie şi o idioţenie fără margini: „Ne rugăm la Dumnezeu să fim aleşi, asta este soarta candidaţilor la parlamentare. Eu pornesc cu un mare handicap la aceste alegeri pentru că voi candida în colegiul cu cei mai puţini alegători. Ca să fii ales în parlament trebuie să iei peste 50% din voturi într-un colegiu. Dacă nu, la redistribuire contează numărul celor care te-au votat“. (C.M.)

A ameninţat că îşi dă foc

Vlad Manolache vlad.manolache@ziarulring.ro

Peste 1.000 de fermieri şi producători au protestat, ieri, în faţa Palatului Victoria, deoarece nu le ajung banii pentru a-şi continua activitatea din cauza scăderii cuantumului subvenţiilor pentru animale şi terenuri agricole. Spre finalul manifestării au apărut şi incidentele. Mai mulţi protestatari au fost duşi la poliţie după ce au încercat să arunce cu gardurile de delimitare în jandarmi şi să se îndrepte spre minister (n.r. – Ministerul Agriculturii).

PAG.

„Ce era să facă Jandarmeria, să stea să omoare lumea?“ Întrebat despre violenţele din Piaţa Victoriei, secretarul de stat Daniel Botănoiu ne-a mărturisit că sa dezvăluit identitatea incitatorului.

Politizarea, motiv de neparticipare a Asociaţiei Bio România Asociaţia operatorilor din agricultura ecologică Bio România a anticipat evenimentele ce aveau să se petreacă la protestul agricultorilor şi a preferat calea dialogului. „Nu putem fi de acord cu cei care manifestă în această perioadă, chiar dacă o parte din cerinţele lor sunt comune şi cu cele ale operatorilor din agricultura ecologică, pentru că orice manifestare de acest fel, în apropierea campaniei electorale, riscă să fie acaparată de factorul politic, aducând în acest fel prejudicii mişcării sindicale, dar şi cauzei asociaţiilor profesionale de profil. Problemele cu care se confruntă în acest moment agricultura României nu pot fi rezolvate prin manifestaţii publice de protest, ci prin căutarea de soluţii care să fie acceptate şi implementate de toate părţile, soluţii rezultate în urma unui dialog pertinent cu factorii responsabili din sistemul executiv, legislativ şi/sau financiar“, informează Asociaţia Bio România.

„Am înţeles că au fost 1.300 de oameni acolo. Spre finalul protestului au vrut să rupă gardurile şi să vină spre minister. Atunci, jandarmii au spus că le-au dat aprobarea numai pentru guvern şi că nu au voie să blocheze străzile. În momentul acela, i-au «extras» pe doi dintre ei: un membru marcant al PDL, Victor Chivu, care este partenerul lui Silviu Prigoană la afaceri de pe Teleorman şi... încă un pedelist de aici. Ăla (n.r. - Chivu) i-a instigat pe toţi. A zis «hai să rupem, hai să facem…» şi vă daţi seama… Dacă au băut ceva pe acolo, automat că oamenii… Ce era să facă Jandarmeria să stea să omoare lumea? Nu respectăm toţi o lege? Chivu zicea că este un revoluţionar împuşcat în cap... dar e cu acte în regulă la PDL“, a declarat Botănoiu.

DISPERARE. Un bucureştean s-a urcat, ieri, pe acoperişul unui imobil de pe strada Ţepeş Vodă şi a ameninţat că îşi dă foc dacă va fi evacuat din locuinţă. „Sinucigaşul“ a fost convins de doi negociatori din partea Poliţiei şi Jandarmeriei să renunţe la gestul său şi a primit un avertisment. Se pare că bărbatul locuieşte într-o casă naţionalizată şi există o hotărâre de evacuare din imobil. (C.D.)

Calmante la grădiniţă INCONŞTIENŢĂ. Educatoarea de la grădiniţa din localitatea vasluiană Sălceni acuzată de părinţi că pleacă în timpul orelor după ţigări şi băutură în sat este cercetată penal de poliţişti pentru rele tratamente aplicate minorului după ce le-a dat copiilor pastile pentru a-i linişti la ore. Părinţii celor 15 preşcolari de la grădiniţa din Sălceni sunt hotărâţi să nu-şi mai lase copiii la cursuri până când educatoarea, în vârstă de 50 de ani, nu va fi înlocuită. (C.D.)

Ponta sau Băsescu, la Consiliul European - verdict amânat De ce întârzie dosarul japonezei ucise NEGOCIERI. Ieri, primul-ministru şi preşedintele s-au întâlnit la Cotroceni. Victor Ponta a anunţat că i-a cerut oficial lui Traian Băsescu mandatul de a reprezenta România la următorul Consiliu European. Şeful statului a propus însă ca decizia să fie luată după o discuţie finală care să aibă loc ulterior discuţiilor pe care premierul le va avea la Bruxelles, pe data de 13 noiembrie, la întâlnirea cu toţi premierii din UE. Victor Ponta a mai anunţat că decontarea tuturor facturilor pentru POSDRU ar avea loc în luna decembrie, când ar trebui să fie deblocate rambursările şi pentru POR, în timp ce programele operaţionale Transporturi şi Creşterea Competitivităţii ar putea fi deblocate anul viitor. Acestea sunt programele operaţionale susţinute cu bani europeni care au fost blocate din cauza neregulilor identificate de Comisia Europeană. (C.D.)

RECHIZITORIU. Procurorul Marius Iacob a dezvăluit, în exclusivitate pentru „ring“, de ce a întârziat două săptămâni dosarul uciderii studentei japoneze, cel mai mediatizat caz de crimă al ultimilor 20 de ani. „E mult de scris la rechizitoriu“, spune procurorul-şef Marius Iacob, care susţine în continuare că principalul suspect, Nicolae Vlad, zis „Comisaru’“, are toate datele unui „criminal şi violator în serie“, comparabil cu Rîmaru. Tânărul Nicolae Vlad a fost poreclit de presă “Rîmaru II“, întrucât oamenii legii i-au mai pus în cârcă - în afară de violarea, tâlhărirea şi uciderea japonezei, în luna august 2012 - alte două crime, şase violuri şi mai multe tâlhării. În urmă cu două săptămâni, acestuia i s-a prezentat materialul de urmărire penală, iar următorul pas procedural ar fi fost trimiterea în judecată. Pe surse am aflat că, azi, rechizitoriul va fi, în sfârşit, finalizat, iar Nicolae Vlad ar putea fi trimis în judecată. (Ch.L.)

www.ziarulring.ro


0 EVENIMENT 4

Internetul este un loc foarte bun de lansare a zvonurilor şi de multiplicare epidemică a unor informaţii cu profund conţinut manipulator.“ HANIBAL DUMITRAŞCU, psiholog

JOI, 8 noiembrie 2012

PE SCURT

Pedofilul din Drumul Taberei, ÎN CONTINUARE LIBER VERIFICĂRI. La două zile după ce Poliţia Capitalei a difuzat imagini cu presupusul pedofil care a violat o fetiţă de şapte ani şi umblă în continuare liber pe străzile Bucureştiului, lucrurile stau la fel ca înainte de difuzarea lor. Pedofilul este în continuare liber, iar poliţiştii nu au o listă clară de suspecţi. „Am făcut câteva verificări, dar nu l-am identificat încă pe individ“, a spus procurorul Bogdan Staicu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, instituţia care se ocupă de acest caz.

Femeia care a născut în baie, suspectă de pruncucidere ANCHETĂ. Braşoveanca de 35 de ani care a născut în baia apartamentului său, luni noapte, iar a doua zi, dimineaţă, a predat poliţiştilor un sac menajer în care erau bebeluşul mort şi placenta este cercetată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov. Magistraţii braşoveni au luat această decizie după ce raportul necropsiei a stabilit că bebeluşul s-a născut viu şi a avut o moarte suspectă. Bebeluşul avea 2,2 kilograme şi se născuse înainte de termen, la şapte luni. (C.D.)

Reactorul II de la Cernavodă, oprit ALARMĂ. Declanşarea intempestivă a unui de sistem automat de oprire rapidă a lăsat compania de stat Nuclearelectrica cu reactorul 2 al Centralei de la Cernavodă nefuncţional. „Cauzele evenimentului sunt investigate conform procedurilor centralei“, se arată într-un comunicat al Nuclearelectrica. Oprirea reactorului a avut loc la ora 11.30, iar reconectarea unităţii la sistemul energetic naţional este estimată să aibă loc vineri. Conform Ministerului Mediului, oprirea neplanificată nu a afectat siguranţa populaţiei şi a mediului înconjurător. (C.D.)

S-au împlinit deja trei săptămâni de când fetiţa de şapte ani a fost agresată de un bărbat de aproximativ 40 de ani, robust şi mic de înălţime (160 - 165 cm), care a fost surprins de camerele de luat vederi din apropierea şcolii din Drumul Taberei în care micuţa este elevă în clasa a doua. Înregistrarea cu presupusul pedofil sunt pe site-ul poliţiei şi poate fi văzută şi pe site-ul www.ziarulring.ro. Cetăţenii care îl recunosc sunt rugaţi să alerteze de urgenţă poliţia. (A.M.)

O nouă legendă urbană sperie România:

INFRACTORII PUN GPS-URI în materiale promoţionale n Un nou mesaj manipulant a invadat adresele de e-mail şi reţelele de socializare: infractorii pun cipuri de urmărire în materialele promoţionale pentru a şti totul despre oameni, inclusiv când le pot sparge locuinţele.

Voicu nu crede în reducerea TVA REVENIRE. Ministrul delegat pentru mediul de afaceri, Mihai Voicu, a declarat că, deşi se doreşte revenirea cât mai grabnică a TVA la valoarea de dinainte de mărire, nu crede că acest lucru este posibil în 2013. „Putem să o spunem încă o dată: cota unică rămâne nemodificată. Putem să vă spunem încă o dată că în domeniul legislaţiei muncii nu avem în vedere modificări majore. În legătură cu Taxa pe Valoarea Adăugată, este o valoare mare, ne dorim revenirea cât mai grabnică la valoarea de dinainte de mărire, dar nu credem că acest lucru este posibil cel puţin în anul 2013“, a spus Voicu. (C.D.)

Vlad Manolache vlad.manolache@ziarulring.ro

Odată cu apropierea campaniei electorale a apărut şi o legendă urbană despre ceea ce s-ar putea ascunde în obiectele promoţionale. Mesajul, care a fost transmis pe adresele de e-mail a mii de oameni, se pare că a avut efectul aşteptat de manipulatori: a ajuns să invadeze toate reţelele de socializare. „În diverse locuri frecventate: stații de benzină, parcări, supermarketuri, se distribuie gratuit mici cadouri, aparent promoționale, pentru autoturism: portchei, mascote etc. NU LE ACCEPTA!!!!!! Ele conțin un cip de urmărire cu ajutorul că-

ruia hoții știu totul despre tine: unde te afli, când ești acasă, unde-ți staționează mașina etc. În lipsa ta îți intră oricând în casă, te atacă la ieșirea de la bancă, îți fură mașina etc.“ (citeşte mesajul integral pe www.ziarulring.ro), potrivit mesajului care circulă în mediul virtual. Referitor la noua metodă de „intoxicare“ a oamenilor, surse

„Nu am primit nicio sesizare în acest caz.“ SURSE DIN CADRUL POLIŢIEI ROMÂNE

din cadr ul Po li ţiei i R o mâne au declarat, pentru „ring“, că nu a fost primită, încă, nicio sesizare în acest sens. Hanibal Dumitraşcu: trebuie o anchetă a poliţiei şi a procuraturii Psihologul Hanibal Dumitraşcu a explicat că persoanele care au trimis un asemenea mesaj trebuie pedepsite. „Este evident că cei care au lansat zvonul pe piaţă pescuiesc în ape tulburi şi nu fac altceva decât să confuzioneze şi să deruteze electo-

ratul care ar manifesta interes pentru asemenea obiecte promoţiole, pentru a participa chiar la vot. Cei care vă dau asemenea materiale promoţionale sunt în directă legătură cu răufăcătorii, cu interlopii şi vor, în felul acesta, să vă controleze viaţa până în intimitate. Nimic nu sperie mai mult un om decât intrarea bruscă în intimitatea lui. Mesajul ăsta este destul de abil făcut şi cred că este nevoie de o anchetă nu numai a poli-

De la reacţia poliţiei până la identificarea celor care au procedat în felul ăsta, eu sunt convins că e o cale lungă şi posibilul efect de manipulare, de isterizare şi-a făcut efectul.“ HANIBAL DUMITRAŞCU ţiei, ci cred că şi a procuraturii“, a declarat psihologul.

Sfidarea şoferilor străini: majoritatea nu plătesc rovinieta

Bacşişul, legalizat şi trecut pe nota de plată?

CONTROL. Doar 6 la sută din străinii care circulă pe

Finanţe ca bacşişul să fie tipărit pe nota de plată din restaurante. Iniţiativa este agreată de o parte a proprietarilor de localuri, care cred că astfel vor avea un control mai bun asupra veniturilor restaurantului, şi respinsă de alţii, pe motiv că se va încărca factura clientului. În proiect se prevede ca restaurantele să îşi stabilească nivelul „atenţiei“ plătite chelnerilor, care trebuie să fie undeva peste 10%, statul, astfel, colectând mai multe taxe şi impozite. „Multe restaurante vor renunţa să mai plătească ospătarii la negru. Ţinând la negru bacşişul, această poveste nu ajută nimănui“, a afirmat Corina Martin, preşedinta ANAT, care a arătat că în mai multe ţări, printre care şi Statele Unite ale Americii, bacşişul în restaurante este legalizat şi fiscalizat. (C.D.)

drumurile publice româneşti îşi cumpără rovinietă. Cel puţin aceasta a fost concluzia autorităţilor după un control recent al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, Poliţiei şi CNADNR desfăşurat în apropierea punctelor vamale româneşti pe o perioadă de câteva ore. Astfel, acţiunea de verificare a arătat că, din 511 de contravenienţi care circulau fără a plăti taxa de drum, doar 30 erau români. „Noi doar pe români îi putem identifica pentru a-i amenda, pe străini de unde să-i luăm? La unguri şi la austrieci, nici nu intri în ţară până nu ai achitat taxa de drum. Aici, poliţiştii le dau amenzi şi străinii le mototolesc şi le aruncă pe geam, eventual. Dacă nu îi reţii talonul, nu mai ai nicio putere de control“, ne-a declarat Lucian Calmuş, director comercial al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. (C.M.)

www.ziarulring.ro

INIŢIATIVĂ. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a propus Ministerului de


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


30

0 BUCURE:TI 6 JOI, 8 noiembrie 2012

PE SCURT

Împuşcături în trafic pe Centura Capitalei VIOLENŢĂ. Un bărbat a

Restaurant demolat în Drumul Taberei

fost rănit, ieri, în judeţul Ilfov, la PopeştiLeordeni, după un conflict cu împuşcături în trafic produs pe şoseaua de centură a Capitalei. Victima a fost împuşcată în torace, fiind transportată la Spitalul

DESFIINŢARE. Autorităţile Primăriei Sectorului 6 au demolat un restaurant ce se întindea pe 1.000 de metri pătraţi, situat în cartierul Drumul Taberei, după ce au fost constatate o serie de nereguli ce priveau legalitatea construcţiei. Acţiunea are la bază dispoziţia primarului sectorului 6 luată în urma numeroaselor adrese trimise de Metrorex care semnalau îngreunarea continuării lucrărilor la Magistrala 5 Drumul Taberei din cauza construcţiilor provizorii de pe domeniul public. (B.C.)

5% din români se sărbătoresc de Sfinţii Mihail şi Gavriil ONOMASTICĂ. Peste 1,3 milioane de români, cei mai mulţi bărbaţi, îşi vor sărbători onomastica astăzi, cu ocazia Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date. Mai exact, sunt sărbătoriţi 592.114 de femei şi 744.483, bărbați. Potrivit evidenţelor statistice, majoritatea femeilor, respectiv 355.786, poartă numele Mihaela, iar alte 226.026 se numesc Gabriela. Dintre bărbaţi, 459.492 poartă numele Mihai, iar 251.812, Gabriel. (B.C.)

„Incidentul homofob“, condamnat de asociaţia ACCEPT RECLAMAŢIE. Şapte tineri, băieţi şi fete, care au organizat şi au participat la un spectacol de teatru despre istoria homosexualităţii în România, au fost agresaţi la ieşirea de la reprezentaţie, care a avut loc în sediul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA). Asociaţia ACCEPT a condamnat public „incidentul homofob“ în care doi tineri au fost răniţi şi cere sancţionarea celor care se fac vinovaţi de infracţiuni motivate de ură. (B.C.)

de mii de semnături a strâns, în primăvară, primarul Chiliman de la bucureştenii din sectorul 1 pentru susținerea proiectului ce vizează anveloparea caselor.

„Bagdasar-Arseni“. „A fost adus la spital în şoc hemoragic. Are o plagă împuşcată pulmonară, este în sala de operaţie“, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului „BagdasarArseni“, dr. Florian Bica. În urma acestui incident, doi bărbaţi,

care se aflau într-un autoturism cu geamurile sparte, au fost reţinuţi de poliţişti, în apropierea locului în care a avut loc conflictul. Sursele spun că în acest incident au fost implicaţi membri ai clanurilor Cămătarilor şi Sportivilor. (B.C.)

Primăria Sectorului 1

va începe reabilitarea termică a caselor n Edilul Andrei Chiliman a anunţat că programul de reabilitare termică se va extinde şi la casele construite înainte de ’89. Lucrările vor putea începe, cel mai devreme, la sfârşitul anului viitor. Alina Nicu alina.nicu@ziarulring.ro

Autorităţile locale ale sectorului 1 vor finanţa reabilitarea termică a locuinţelor tip casă. Acest lucru este posibil ca urmare a faptului că, săptămâna trecută, guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă, printre ai cărei iniţiatori se află şi primăria condusă de Andrei Chiliman, şi care prevede că administraţiile locale pot introduce în programul de reabilitare termică şi casele. Ieri, actul normativ a fost publicat în „Monitorul Oficial“. „Primăria are resursele necesare pentru a se implica financiar şi în reabilitarea termică a caselor. Suntem cea mai bogată comunitate din România şi pentru că direcţionăm banul public

Şi proprietarii de case plătesc impozite la bugetul local, şi ei au dreptul să beneficieze de investiţiile noastre.“ ANDREI CHILIMAN spre investiţii serioase“, a declarat, ieri, primarul Andrei Chiliman în cadrul unei conferinţe de presă. Alături de acesta s-a aflat şi ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, care a precizat că a sprijinit adoptarea actului normativ privind reabilitarea caselor.

Două treimi din blocuri, anvelopate Reabilitarea termică a tuturor blocurilor din sectorul 1, incluse în program, va fi gata până la începutul lui 2014. De altfel, până la finele acestui an vor fi finalizate lucrările la două treimi din totalul imobilelor.

Din decembrie se pot depune cereri În sectorul 1 există aproximativ 30.000 de locuinţe care ar putea fi reabilitate gratuit. Lucrările vor putea fi demarate cel mai devreme la sfârşitul anului 2013 - începutul anului 2014. Însă din

decembrie pot fi depuse cereri pentru înscrierea în programul de reabilitare a caselor construite între 1950 şi 1989. După anvelopare, valoarea de piaţă a caselor va creşte, vor scădea costurile de întreţinere şi va fi redusă risipa de energie.

„Cum se fabrică... un articol ştiinţific!“ la Muzeul „Antipa“

„Clubul seniorilor“, în sectorul 6

DEZVĂLUIRE. Muzeul Naţional de Istorie Naturală

amenajat un spaţiu de relaxare pentru bătrâni. Astfel, ieri a fost inaugurat „Clubul seniorilor“ în prezenţa primarului Rareş Mănescu, a ministrului apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a viceprimarului sectorului 6, Gabriel Petrea. „Clubul Seniorilor“ este un proiect care se adresează persoanelor vârstnice din sectorul 6 şi îşi propune să încurajeze participarea persoanelor vârstnice la viaţa socială. Aflat în Calea Plevnei nr. 234, centrul are o capacitate de 100 de locuri şi dispune de ateliere de pictură, fotografie, croitorie, spaţii de odihnă şi o bibliotecă. Cei peste 60 de seniori care au participat la inaugurare s-au declarat încântaţi de activităţile pe care le pot desfăşura aici. (B.C.)

„Grigore Antipa“ invită publicul, sâmbătă, începând cu ora 11.00, la o întâlnire în cadrul programului „La Antipa, în spatele uşilor închise“. Subiectul prezentării este „Cum se fabrică... un articol ştiinţific!“. Se spune că fraza cea mai des asociată cu ideea de descoperire științifică nu este „Evrika!“, ci mult mai banalul „Hm... asta-i o chestie ciudată!“. De fapt, așa începe povestea unui articol științific. Astfel, sunteţi invitaţi să descoperiţi etapele realizării unui articol ştiinţific: obţinerea datelor, interpretarea acestora, stabilirea echipei, obţinerea rezultatelor şi, partea cea mai dificilă pentru majoritatea cercetătorilor, redactarea articolului ştiinţific. (B.C.)

www.ziarulring.ro

COMUNITATE. Primăria Sectorului 6 a


600

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

de mii de dolari câştiga tenismenul Horia Tecău la 19 ani, în urma victoriilor din competiţiile internaţionale.

Andreea Raicu, EMOțII în tatonările cu Horia Tecău n În februarie, tenismenul Horia Tecău (27 de ani) era alintat „burlacul de la Melbourne“ şi se gândea la femeia ideală fără să-i treacă prin minte că doar câteva luni mai târziu va trăi o poveste de dragoste cu vedeta Andreea Raicu (35 de ani). Surse din anturajul prezentatoarei de la Prima TV au dezvăluit, pentru „ring“, că relaţia confirmată TecăuRaicu are aproximativ o lună şi jumătate, iar cei doi se află în… tatonări. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Acesta ar fi doar unul dintre motivele pentru care Andreea Raicu se fereşte să facă vreun comentariu pe marginea acestei noi idile fragile, potrivit sursei apropiate vedetei TV. În plus, comentariile presei par să o afecteze foarte mult pe gazda reality-show-ului „Mi-s băiatul de la ţară“ şi, pentru a evita speculaţiile, a preferat să recunoască legătura cu sportivul. Femeia ideală „să fie în primul rând inteligentă“ Până acum fără tangenţe cu lumea strălucitoare a showbizului, Horia Tecău descria, la începutul anului, pentru „ring“, cum arată femeia ideală în viziunea lui... „Să fie în primul rând inteligentă, să fie deosebită, să-mi «declanşeze declicul», când mă uit în ochii ei, să mă şi îndrăgostesc. Nu contează culoarea ochilor, însă cei albaştri mă impresionează. Să fie răbdătoare, deoarece programul unui tenismen este foarte încărcat. Să fie şi caldă, înţelegătoare“, afirma, în februarie, tenismenul.

17

0 7

PE SCURT Morar sărbătoreşte prin muncă REALIZATORUL

emisiunii „Răi, da’ buni“ (Antena 2) îşi va sărbători onomastica într-un club din Capitală care se va deschide în această seară. Mihai va fi maestru de ceremonii în cadrul evenimentului. Cel mai bun prieten al lui, Daniel Buzdugan, îi va fi alături şi îl va suplini pe sărbătorit în momentele în care acesta va fi felicitat de prietenii lui. (C.A.)

Moni, de urgenţă în România pentru Irina

ani avea Tecău când, la un turneu în Bucureşti, a câştigat primii 140 de dolari.

„Nu am un milion de dolari“ Câtă vreme a fost singur, Horia a investit în propria carieră... „La început, toţi banii pe care îi câştigam îi investeam în mine. Bilete de avion, antrenor, cazare şi multe altele. Nu am un milion de dolari. Ceea ce a apărut este suma brută. Sunt taxe, impozite care diferă de la ţară la ţară. Dar de la 19 ani, când am început să adun ceva, pot spune că s-au strâns undeva în jur de 600.000 de dolari. Dar nu acest lucru rămâne în istorie, ci trofeele, şi vreau să obţin cât mai multe. Bineînţeles că dacă o să mai câştig turnee o să vină şi banii. Dar nu primează pentru mine“, a declarat tenismenul pentru „ring“.

PAG.

FOSTA soţie a lui Irinel Columbeanu şi-a rezervat bilete la prima cursă cu escală către România, au declarat surse apropiate acesteia pentru cancan.ro. Se pare că Monica Gabor l-a anunţat deja pe omul de afaceri că îşi va petrece weekendul alături de micuţa Irina. Potrivit deciziei instanţei, Moni are drept de vizitare chiar în acest sfârşit de săptămână. (T.A.) PUBLICITATE

Prima apariţie în public a cuplului Andreea RaicuHoria Tecău a avut loc în urmă cu o lună, la inaugurarea unui restaurant select din Capitală. Tudor Chirilă a iubit-o doi ani Din vara anului 2006, Andreea Raicu a avut o relaţie tumultuoasă cu artistul Tudor Chirilă. Legătura lor a durat până în 2008, când cei doi au anunţat oficial despărţirea. De atunci, presa i-a surprins împreună şi a speculat câteva împăcări ale Andreei cu Tudor, însă ei n-au confirmat altă apropiere. Totodată, amândoi au evitat să se mai afişeze la aceleaşi evenimente şi să comenteze despre viaţa lor privată. Printre foştii iubiţi ai vedetei Prima TV se mai numără tenismenul Răzvan Sabău, fotbalistul Cristian Chivu şi Tudor Vasile.

Contactată de „ring“, Andreea Raicu nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect.

Iurie Darie, ţinut în viaţă cu 6.000 de euro pe lună SACRIFICIU. Aflată în platoul emisiunii „Happy Hour“, Anca Pandrea a făcut dezvăluiri inedite despre starea de sănătate a lui Iurie, dar şi despre medicii care nu i-au mai dat speranţe celebrului actor. „Iurişca face bine acum faţă de cum era când se afla în spital. Acolo, nimănui nu-i păsa de el. Un doctor mi-a spus că el e foarte credincios, dar să nu-l mai chinuiesc, să-l las aşa. Eu îi fac rost de medicamente. Nu mai mănânc. Banii îi păstrez pentru mâncarea şi medicamentele lui. Tratamentul lui costă 6.000 de euro pe lună“, a spus actriţa. (I.V.)

Brenciu: „Nu fac spectacol de dragul audienţei“ CULISE. Cu o vastă experienţă în domeniul televiziunii, antrenorul de la „Vocea României“ Horia Brenciu recunoaşte că îi place să facă show pe micul ecran, dar nu de dragul audienţei. „Mie îmi place să aduc puţine scântei în spectacol. Probabil că sunt vechi şi ştiu rosturile televiziunii. E adevărat, nu aduc scandal de proastă factură; nu vreau cu orice preţ audienţă, dar ceea ce se întâmplă în spectacol este, câteodată, exact ca în viaţă“, a dezvăluit artistul într-un interviu pentru 220.ro. (I.V.)

www.ziarulring.ro


3

0 SHOWBIZ 8 JOI, 8 noiembrie 2012

Călin Goia (Voltaj), secretul lookului: Nu îmi mai creşte părul

Bombănelile Marinei Marina Almăşan marina@ziarulring.ro

Cu toate că a devenit cunoscut cu mulţi ani în urmă datorită show-ului „Şcoala Vedetelor“, solistul trupei Voltaj, Călin Goia, mărturiseşte, pentru „ring“, că emisiunea a fost punctul culminant din cariera lui şi îşi va aminti cu drag de vechiul look… cu plete. „Pe vremea «Şcolii Vedetelor» aveam părul lung deoarece naş fi cadrat cu un look fără păr. Cu părul lung sau scurt, aveam o faţă de copilaş. Ulterior, când am intrat în trupă, am putut să fac ce vreau… Şi

Intrușii din calculator Nu sunt expertă în ale computerului. El a poposit în viaţa mea la o vârstă la care lucrurile se învaţă mai greu, iar teama devine o dominantă în intersectările cu tehnica de ultimă oră. Sunt mulţumită însă că ştiu să scriu şi să trimit mailuri, să deschid ataşamente, să salvez în memorie şi, mai ales, să cutreier internetul cât mă ţin pingelele virtuale. Nu înţeleg însă nici în ruptul capului cum de poposesc în căsuţa mea poştală tot felul de mesaje venite din neant, din direcţii stranii, de la expeditori cărora nu le-am încredinţat niciodată adresa personală. Toată ziua, bună ziua, mă îndeletnicesc cu lansarea în coşul de gunoi a unor cârduri de mesaje inutile, care cică mi se adresează. Întrun top al ridicolului, pe locul întâi ar sta un anunţ pe care-l tot primesc, de câteva săptămâni bune, şi prin care mi se recomandă, cu căldură, nişte tratamente de mărire a... penisului! Apoi, un oarecare Cătălin Toma mă tot bombardează cu propuneri de a mă ajuta să diminuez factura de la întreţinere. Sincer, avertizată fiind că pe autostrada internetului circulă destui şarlatani, înarmaţi cu viruşi, evit să deschid mailurile de la acest Cătălin. Zeci de agenţii de turism îmi tot direcţionează ofertele lor, propunându-mi cele mai exotice colţuri de lume. Am scanat fluturaşul meu de leafă şi l-am trimis, ca răspuns, tuturor acestor agenţii. Majoritatea mau eliminat instantaneu din baza lor de date. Mai primesc cereri... nu în căsătorie, ci de prietenie. Expeditorii - total necunoscuţi. Încerc să le explic, prin telepatie, că prefer să-mi cunosc prietenii întinzându-le mâna, şi nu acceptul electronic. Mai primesc frecvent avertizări cu privire la iminenta apocalipsă, la otrava din mâncărurile de zi cu zi, la efectul nociv al apei, soarelui, aerului pe care-l inspir. Dau „delete“ instantaneu, continuând să respir cu aceeaşi poftă aerul nociv din jurul meu. Primesc reclame la tigăi, prezervative, candelabre de cristal, vernisaje de pictură, pensii private. Cutia mea poştală gâfâie sub povara unor mesaje ne-aşteptate (nu „neaşteptate“!) şi îmi ia destulă vreme să descopăr, în tot acest balast, mesajele pe care chiar le aşteptam. Şterg tot!... Păstrez însă, într-un fişier secret, ofertele privind mărirea penisului pentru o eventuală viaţă de apoi, când e posibil să mă trezesc vârâtă în pielea unui mascul feroce...

Rubrică oferită de cambridgeschool.ro

am vrut o schimbare spre ceva mai rebel. Pe urmă mi-a plăcut cum îmi vine noua imagine şi am păstrat-o. Acum, şi dacă aş vrea să-mi mai las părul lung, n-aş mai putea; între timp, pletele s-au «supărat» pe mine“, a precizat cântăreţul. După un an plin de concerte şi două single-uri lansate, Călin spune că el împreună cu colegii de trupă se pregătesc de o binemeritată vacanţă, revenind pe scenă de-abia în primăvara anului viitor. (I.V.)

Marian Drăgulescu NU ARE BANI să-şi termine vila din Pantelimon n Gimnastul Marian Drăgulescu se află într-o situaţie financiară dificilă şi a sistat lucrările la vila lui din Pantelimon, au dezvăluit, pentru „ring“, surse apropiate sportivului. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Potrivit surselor, Marian nu a reuşit nici acum să se împace cu părinţii lui după ce a vândut casa de vacanţă unde aceştia îşi petreceau verile. Gimnastul a vândut imobilul de la ţară tocmai pentru a-şi termina vila din Pantelimon, dar se pare că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg. Vrea să rămână la „Dansez pentru tine“ După ce a fost eliminat din lotul care a participat la Olimpiada de la Londra şi a pierdut astfel banii pe care i-a luat în calcul la un moment dat, rolul din show-ul „Dansez pentru tine“ a fost o adevărată mană cerească. „Marian vrea să rămână în concurs pentru că se pricepe la dans şi un alt motiv foarte bun pentru el sunt banii. Are nevoie de bani pentru că a rămas în prezent doar cu salariul de la club şi vrea să-şi termine casa, are multe alte proiecte“, au declarat sursele citate pentru „ring“.

Nadia Comăneci, iritată de paparazzi EXPLICAŢII. Fotografii cehi au surprins-o recent pe renumita gimnastă Nadia Comăneci în costum de baie în timpul unei vacanţe exotice. Ţinta unor comentarii răutăcioase pe internet, Nadia a ţinut să explice pentru „Wowbiz“: „Sunt doar nişte poze. Nimic altceva! Eram la piscină cu băieţelul şi cu soţul meu. Îmi place să fac mult sport. Totul ţine de sport şi de alimentaţie. Mănânc multă carne de peşte, de pui, multe fructe. Niciodată nu mănânc carne roşie (vită, porc şi miel - n.r.)“. (T.A.)

www.ziarulring.ro

terenuri agricole şi două apartamente, unul în Braşov şi altul în Bucureşti, reprezintă averea lui Mihai Sturzu, conform declaraţiei publicate după ce cântăreţul şi-a depus candidatura pentru un loc de deputat.

Corina are mereu ultimul cuvânt Soţia sportivului ţine contabilitatea casei şi tot ea este cea care are mereu ultimul cuvânt, explică sursele din apropierea sportivului. „Corina este o femeie cu o voinţă de fier, dacă vrea ceva, obţine în cele din urmă. Ea este şi cea care conduce în casă, pentru că Marian este sportiv şi atât. Ea ţine evidenţa banilor şi a cheltuielilor. S-a schimbat foarte mult după ce a devenit doamna Drăgulescu. Dacă înainte să-şi oficializeze relaţia cu Marian nu ieşea în faţă, acum ea a devenit purtătorul lui de cuvânt“, au dezvăluit apropiaţii lui Marian. La un pas de împăcare cu Larisa În ciuda scandalurilor cu fosta soţie, Larisa, care i-a dăruit doi copii (Beatrice, opt ani, şi Richard, şase ani), Marian ar putea stinge rapid conflictul. „Nu doar din orgoliu Marian stă departe de copiii lui, ci şi din cauza banilor. Când îşi va reveni cu ba-

Contactat de „ring“, Marian Drăgulescu nu a dorit să comenteze.

nii, este posibil să se reapropie de copii, bineînţeles dacă va fi de acord Corina“, susţin aceleaşi

surse, care adaugă că sportivul îşi doreşte foarte mult copii cu actuala soție.

Delia Matache îşi face trupă de coveruri

Taxi va cânta în deschiderea lui Seal

INIŢIATIVĂ. Cântăreaţa, ajutată

CONCERT. Trupa

de soţul ei, proprietarul mai multor cluburi din Centrul Vechi al Capitalei, iniţiază un proiect nou. Conform unor surse apropiate artistei, aceasta se pregăteşte să lanseze o trupă live de coveruri, în care ea va fi solistă. Grupul, care se va numi „Delia and The Vintage Band“, promite spectacole excepţionale, gândite pentru evenimente corporate şi petreceri private. Un astfel de program va dura 45 de minute şi va costa cel puţin 5.000 de euro. (C.A.)

românească va cânta în deschiderea concertului pe care Seal îl va susţine pe 27 noiembrie, la Sala Palatului din Bucureşti. Biletele pentru acest spectacol au preţuri cuprinse între 95 şi 426 de lei. Aceasta nu este pentru prima dată când managementul artistului britanic alege să colaboreze cu trupa Taxi, care a cântat şi în deschiderea show-ului pe care cântăreţul l-a susţinut la Bucureşti în 2006. (C.A.)


12

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

decembrie este ziua în care Loredana şi Gabi Luncă ar trebui să se întâlnească pentru prima dată faţă în faţă la tribunal.

PAG.

0 9

PUBLICITATE

Gabi Luncă o acuză de FURT pe Loredana:

„Piesa e înregistrată din 1973“ n Un nou scandal a izbucnit în showbiz după ce interpreta de muzică de petrecere a dat-o în judecată pe Loredana, acuzând-o că i-a furat piesa „Într-o zi la poarta mea” şi, mai mult, i-a făcut şi o variantă în limba engleză, ceea ce a enervat-o la culme pe Gabi Luncă. Delia Niculae delia.niculae@ziarulring.ro

Chiar dacă mai sunt şi alţi artişti consacraţi despre care Gabi Luncă (74 de ani) susţine că i-au cântat piesele fără să-i ceară acordul, lucru ce a deranjat-o, a decis să pună capăt acestor situaţii începând cu Loredana. „Avocatul trebuie să vorbească, eu... E prima dată în viaţa mea când fac aşa ceva, dar n-am mai putut răbda pentru că prea mulţi solişti mi-au luat piesele. Am început cu ea şi bineînţeles că Dumnezeu e drept şi va face dreptate pentru toate. Sunt destui solişti care mi-au luat piesele

39

de ani are melodia „Într-o zi la poarta mea“, compusă de Gabi Luncă.

şi nu sunt amatori, ca să zici că, săracii, cântă şi ei să mănânce o bucată de pâine, sunt vârfuri şi aceste vârfuri barem nu mi-au lăsat drepturile de autor, chiar nimic, parcă au fost la piaţă. Cei care voiau să-mi cânte piesele trebuiau să obţină de la mine un acord scris, pentru că toate melodiile mele sunt înregistrate la

Catanga şi Ionuţ Dolănescu, proces pentru un... titlu Scandalul dintre Ionuţ Dolănescu şi Cornelia Catanga a izbucnit încă din 2006. Totul a plecat de la numele albumului „Cu lăutarii după mine”, lansat de Ionuţ Dolănescu la casa de producţie MediaPro Music. În urmă cu nouă ani, Cornelia Catanga realiza emisiunea „Cu lăutarii după mine”, la Etno TV, înregistrând în 2005 marca la OSIM, în mod abuziv, după cum susţine Ionuţ Dolănescu. În final, cei doi s-au împăcat.

ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor - n.r.). Este o lege şi cred că se va face dreptate“, a declarat, pentru „ring“, Gabi Luncă. A avertizat-o acum câţiva ani Gabi Luncă explică faptul că a încercat un dialog cu Loredana, spunându-i că piesa e înregistrată de ea, însă nu a avut nicio finalitate, motiv pentru care a fost nevoită să ajungă în instanţă. „Am avut discuţii cu Loredana pe vremea când Teo (Trandafir - n.r.) avea show la Buftea şi am găsit-o pe culoar. Mi-e dragă Loredana, e o fată drăguţă şi o cântăreaţă bună, însă până la piesele mele. Când am abordat-o a fost foarte drăguţă, probabil se simţea cu musca pe căciulă... I-am zis «Tu mi-ai luat piesa?», că e vorba de câteva zeci de ani, din 1973 de când am înregis-

Bittman dă „gaură“ în bugetul Holograf PAGUBĂ. Problemele de sănătate ale vocalistului Holograf, Dan Bittman, au dus la reprogramarea a două concerte de la Sala Palatului şi astfel s-ar fi produs o „gaură“ de 15.000 de euro. Chitaristul formaţiei, Iulian Vrabete, recunoaşte pierderea, nu şi suma: „N-am pierdut cât s-a spus! Au fost pierderi, dar n-a stat nimeni să calculeze. Concertele s-au reprogramat pe 25 şi 26 februarie. Când vine vorba de sănătate, nu se mai gândeşte nimeni la bani! Dan e bine, dar este foarte răguşit“. (I.V.)

Melodia incriminată, pe albumul „Agurida“ Loredana a inclus melodia „Într-o zi la poarta mea“ pe albumul „Agurida“, lansat în anul 2001. Potrivit artistei, piesa face parte din folclorul sârbesc, precizând că melodia a fost cântată prima dată de Gabi Luncă, însă a aflat de la Asociaţia pentru Drepturile de Autor că piesa nu are un autor înregistrat.

PUBLICITATE

trat-o... Dacă era o piesă din folclor, de ce n-a cântat-o altcineva dacă ea zice că a auzit-o aşa, pe undeva? Să mă arate pe mine cu degetul cineva în ţara asta dacă am minţit eu vreodată! Nu ştiu ce sumă îi voi cere, e primul meu proces“, a mărturisit Gabi Luncă.

Trupa Hi-Q, cu ochii pe fostele colaboratoare APRECIERE. Georgiana Moraru, fostă vocalistă a trupei Hi-Q, îi acuză pe Florin Grozea şi pe Mihai Sturzu că a fost ţinta glumelor lor proaste în timpul colaborării cu formaţia şi că aceea a fost „cea mai neagră perioadă din cariera ei“. Contactat de „ring”, Florin nu a comentat atacurile Georgianei, însă a ţinut să-şi arate aprecierea: „Personal, admir vocea Georgianei, motiv pentru care am cooptat-o în proiectul nostru muzical. Îi urez succes în cariera solo, pe care, de altfel, o urmăresc de când nu mai lucrăm împreună“. (T.A.)

www.ziarulring.ro


PAG.

1 AGEND{ 0

Cred că toate convingerile noastre au nevoie în viaţă de un re-check din când în când.“ CRISTIAN MUNGIU, despre „După dealuri“

JOI, 8 noiembrie 2012

PE SCURT „După dealuri“, în dezbatere

Scurtmetraje PREMIATE n Sâmbătă seară, ShortsUP prezintă pentru publicul bucureştean scurtmetraje premiate la Berlin, Cannes, Sundance sau la European Film Awards şi un concert-eveniment Sofa Surfers. Marian Eana showbiz@ziarulring.ro

Începând din luna noiembrie, Arhiva Naţională de Filme – Cinemateca Română organizează, în parteneriat cu revista „Observator cultural“, seria de evenimente KINObservator. Pentru fiecare premieră cinematografică românească importantă, Sala Union („Paul Călinescu“) a Cinematecii Române (Bucureşti, strada Ion Câmpineanu nr. 21) găzduieşte o proiecţie a filmului, după care regizorul şi membrii echipei de producţie discută cu redactori şi colaboratori ai „Observator cultural“, critici de film, jurnalişti şi bloggeri, precum şi cu alţi spectatori. Primul eveniment din seria KINObservator are loc mâine, 9 noiembrie, de la ora 18.00, când va fi prezentat „După dealuri“, de Cristian Mungiu, distins cu două premii (pentru scenariu şi interpretare feminină) la Festivalul de la Cannes. Proiecţia va fi urmată de un dialog cu regizorulscenarist, însoţit de actorii Valeriu Andriuţă şi Dana Tapalagă. Moderatorul întâlnirii este criticul de film Mihai Fulger. (M.E.) PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Evenimentul este programat pe 10 noiembrie, de la ora 20.00, în Turbohalle (Bulevardul Iuliu Maniu nr. 220B). Întâlnirea are titlul „Cu viteza luminii“, iar proiecţia filmelor se va încheia cu un concert Sofa Surfers, una dintre cele mai titrate trupe austriece ale momentului. Potrivit unui comunicat, „primele două ore vor da ritmul cu filme premiate sub 10 minute, despre personaje care trăiesc în trepidaţia marilor oraşe ale lumii. Când zilele înaintează tumultuos, încurcăturile sunt pe măsură, aşa că vor predomina comediile - hilare, ironice sau doar... negre“, arată organizatorii.

Imagini şi muzică în mixaj Cu peste 20 de premii internaţionale la activ, între care trofee la Sundance şi Palm Springs, scurtmetrajul britanic „Soft“ (în regia lui Simon Ellis) surprinde confruntarea emoţionantă între un tată neputincios şi o gaşcă de cartier ameninţătoare (foto). Tot din categoria superpremiatelor face parte şi pelicula irlande-

2011 este anul în care Noaptea Lungă a Filmelor Scurte a devenit ShortsUP.

ză „Frankie“ (de Darren Thornton), care a obţinut, între altele, un trofeu la Berlin şi unul la European Film Awards. „La 15 ani eşti mic întrun oraş mare. Cum ai putea lua în serios transformarea ta în tată de familie? Disperarea personajului principal ne poartă într-o călătorie dinamică şi palpitantă, montată alert, aproape agresiv“, arată prezenta-

rea oferită de realizatori. „Cutia“ (de Mircea Ghibortz Ghinescu) este filmul românesc al serii. După proiecții, spectatorii prezenţi sâmbătă la Turbohalle vor strânge rândurile în jurul scenei de concert. Sofa Surfers vin cu albumul „Superluminal“, care se va auzi în premieră în România. Pe lângă scurtmetraje şi concert, spectatorii ShortsUP vor mai putea

urmări o expoziţie de fotografie digitală cu oraşele lumii, dar şi un moment care va îmbina filmele şi muzica: o proiecţie cu imagini din scurtmetraje va fi mixată de artistul vizual al trupei, Timo Novotny, şi va deschide concertul Sofa Surfers. Biletele se pot cumpăra prin MyTicket şi Eventim, la preţul de 40 de lei, sau la intrare, la preţul de 50 de lei.


9

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

locuri a urcat naţionala de fotbal a României, ajungând pe poziţia 37 în clasamentul FIFA pe luna octombrie, topul fiind condus, în ordine, de Spania, Germania şi Argentina.

EMERIC IENEI:

„Steaua o să aibă un meci greu în Norvegia“ n După operaţia suferită pe cord deschis, Emeric Ienei a trecut cu bine peste perioada de recuperare. Singura restricţie pe care o va avea toată viaţa este legată de o alimentaţie cât mai sănătoasă. Tot răul spre bine, deoarece, în mai puţin de o lună, fostul tehnician a slăbit considerabil. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Pe 23 septembrie, fostului selecţioner Emeric Ienei i s-a făcut o intervenţie pe cord la un spital din ClujNapoca. Operaţia a fost dificilă, însă, acum, fostul tehnician este mult mai bine decât se aşteptau medicii. Acest „verdict“ i-a fost dat la începutul săptămânii, când fostul antrenor şi-a făcut analize complete la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu“ din Cluj-Napoca. „Am fost luni la un control, la Cluj, iar analizele mi-au ieşit foarte bine. Eu nu am fumat niciodată, aşa că nu am probleme din acest punct de vedere, singurele restricţii sunt cele alimentare, dar cu ocazia asta am slăbit în jur de şaseşapte kilograme. Este un lucru în favoarea mea, să spunem. La 1,80 trebuie să am în jur de 75 de kilograme. Sper să mă protejeze şi natura şi să fiu bine în continuare. Acum e vorba şi de psihic, trebuie să gândeşti pozitiv, să fii optimist pentru

a transmite organismului acest mesaj şi atunci totul este mai uşor“, a declarat, pentru „ring“, Emeric Ienei. Steaua trebuie să joace ofensiv în Norvegia Şi cum sângele apă nu se face, fostul antrenor al Stelei aşteaptă cu sufletul la gură meciul echipei sale de suflet de diseară, cu norvegienii de la Molde, în Europa League. El crede că nordicii vor aborda meciul cu echipa cea mai bună şi nu vor mai folosi rezervele ca la Bucureşti. „Steaua nu o să aibă un meci uşor. Norvegienii au jucat cu rezervele la Bucureşti pentru că erau preocupaţi de campionat, unde luptă pentru titlu, dar la Molde cred că vor băga titularii şi va fi cu totul altceva. Pe acel stadion cochet, dacă va fi plin, Steaua va avea, probabil, ceva presiune, însă «roş-albaştrii» nu cred că vor fi timoraţi aşa uşor. Nordicii sunt doar de doi ani în Europa şi probabil or să vrea să arate că nu degeaba au ajuns aici. Pentru Steaua poate fi bun şi un

PAG.

1 1

Europa League Ora 20.00 Grupa A: Anzhi - Liverpool (19.00) Udinese - Young Boys Grupa B: Ac. Coimbra - Atletico M. V. Plzen - H. Tel Aviv Grupa C: Ol. Marseille Bor. M-gladbach Fenerbahçe - AEL Limassol Grupa D: Bruges - Newcastle Gir. Bordeaux - Maritimo Grupa E: Molde - Steaua Copenhaga - Stuttgart Grupa F: AIK Solna - PSV Napoli - Dnepr

Ora 22.05 Grupa G: Basel - Videoton Sp. Lisabona - Genk Grupa H: Neftçi - Rubin (19.00) Partizan - Inter Grupa I: H. Kiryat Shmona Sp. Praga Ath. Bilbao - Ol. Lyon Grupa J: Lazio - Panathinaikos Tottenham - Maribor Grupa K: Met. Harkov Rosenborg Bayer L. - Rapid V. Grupa L: Hannover - Helsingborgs Twente - Levante

La un pas de transfer ŞTEFAN POPESCU,

Echipe probabile: Steaua: Tătăruşanu Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici Bourceanu, Pintilii Chipciu, Rusescu, Tănase - Nikolici Antrenor: Laurenţiu Reghecampf Molde: Pettersen Linnes, Forren, Vatshaug, Rindaroy Hestad - Eikrem, Berget - Mostrom, Diouf - Chima Antrenor: Ole Gunnar Solskjaer

puncte are Steaua în grupa E, după trei partide disputate. egal, ţinând cont că este un meci în deplasare. Dacă vrei să marchezi, trebuie să joci ofensiv. Legat de acest lucru, eu am o filosofie: dacă vrei un punct în deplasare, trebuie să joci mai mult în terenul adversarului. Nicidecum nu trebuie să te bagi cu fundul în poartă cum a făcut Dinamo în meciul cu Steaua. În partida de diseară, va conta foarte mult şi valoarea echipei. Steaua nu este cu mult peste Molde, nu este o diferenţă foarte mare dacă ei vor folosi titularii“, a încheiat fostul selecţioner.

fundaşul care a jucat în sezonul trecut alături de Mutu la Cesena, a primit şansa vieţii. Jucătorul de 19 ani a ajuns la Olympique Marseille (OM), echipă cu care se antrenează deja de câteva zile. „Faptul că mă antrenez cu OM la 19 ani este un lucru extraordinar pentru mine! Scopul meu e să-mi găsesc locul la o echipă dintr-un campionat puternic al Europei. Adrian Mutu este fratele meu mai mare, cel mai bun prieten şi un exemplu pentru mine. Am fost încântat când am auzit că pot ajunge la Ajaccio, însă acum nu contează. Ajaccio sau Marseille, ambele sunt echipe foarte puternice“, a spus Popescu. (C.S.)

Bucureşti, gazdă de Campionat European de fotbal

Contestă victoria Stelei

Plecăciune pentru „Mister KO“

INTENŢIE. Preşedintele FRF,

MESAJ. Dario

APRECIERE. Fostul

Mircea Sandu, a anunţat că a depus la UEFA candidatura Bucureştiului pentru a organiza meciuri la CE 2020. „Am avut o discuţie cu primarul general Sorin Oprescu şi l-am anunţat că m-am adresat UEFA pentru ca Bucureştiul, alături de alte 12 oraşe, să găzduiască meciuri din cadrul Campionatului European din 2020. Proiectul preşedintelui UEFA este ca, la 60 de ani de la prima competiţie europeană, să se joace meciuri în 13 oraşe din Europa. Asta înseamnă că vom avea un caiet de sarcini, unde politicul va fi implicat în investiţii. În cazare, în infrastructură, aeroporturi şi altele“, a precizat Sandu. (C.S.)

Bonetti nu poate să treacă uşor peste înfrângerea din derby-ul României şi îi ironizează pe stelişti. „Pentru toţi fanii noştri minunaţi: doar cu 100% din decizii ale arbitrului în favoarea Stelei au putut să ne bată. M-au făcut să râd cei care spun că Steaua a câştigat. Nu, nu a câştigat. Dacă l-am fi avut pe Tudor, un arbitru capabil şi corect, am fi câştigat noi. În deplasare şi împotriva celei mai puternice echipe din campionat, am câştigat noi. Vă aştept în retur, la noi acasă!“, a scris Bonetti pe Twitter. (C.S.)

campion mondial la categoria semigrea, canadianul Jean Pascal, a declarat că îşi scoate pălăria în faţa pugilistului Lucian Bute după ce boxerul român l-a învins pe rusul Denis Gracev. Ca şi Bute, Jean Pascal a suferit prima înfrângere din carieră în faţa lui Carl Froch, tot la Nottingham. „Îmi scot pălăria în faţa lui. Nu a fost uşor, dar ştiu prin ce a trecut. Nu este uşor să îl judeci după cum vezi lucrurile din exterior. Revenind după prima înfrângere din carieră, încrederea sa nu era la maximum, iar reflexele sale nu erau la fel de ascuţite ca înainte“, a spus Pascal. (C.S.)

www.ziarulring.ro


5

1 SPORT 2 JOI, 8 noiembrie 2012

Retragere prematură TYLER MORRIS, baschetbalistul american al „U“ Mobitelco ClujNapoca, este nevoit să se retragă din activitate din cauza unei noi accidentări suferite la genunchi. „Din cauza complicaţiilor apărute la genunchi, am decis să mă retrag din baschet. Din păcate, este vorba despre o nouă accidentare care nu are nicio legătură cu cea de anul trecut. Dacă aş evolua în continuare, atunci mi-aş pune în pericol sănătatea în viitor, şansa de a fi un om normal care să poată susţine activităţi fizice“, a spus Morris. (C.S.)

Pleacă în Olanda EDUARD PAP, portarul selecţionatei Under 19 a României, va semna, zilele următoare, un contract cu gruparea RKC Waalwijk, din prima ligă olandeză. Jucătorul pregătit de antrenorul Ilie Botezatu la Şcoala de fotbal „Marcel Băban“, de la Jimbolia, s-a aflat în atenţia mai multor echipe din România, printre care şi Steaua. Tehnicianul Ilie Botezatu, care va prelua o grupă de juniori la Şcoala de fotbal „Marcel Răducanu“, din Germania, crede că transferul lui Eduard Pap în Olanda este un pas important în cariera acestuia. „Drumul meu şi al lui Edi se va despărţi, dar asta nu înseamnă că nu vom ţine legătura. Campionatul Olandei i se potriveşte foarte bine lui Edi. Oricum, este un pas uriaş pentru el“, a spus Botezatu. (C.S.)

Sancţiuni, sancţiuni… ALEXANDRU IONIŢĂ, jucător al Rapidului, a fost suspendat de Comisia de Disciplină pentru un meci şi amendat cu 2.000 de lei pentru eliminarea din partida cu Astra Giurgiu. Aceeaşi comisie a decis ca Rapidul să dispute următoarele două jocuri de pe teren propriu fără spectatori, sancţiune la care se adaugă o penalitate de 40.000 de lei ca urmare a incidentelor de la partida cu Astra Giurgiu. Cluburile Steaua şi Dinamo au fost amendate cu câte 20.000 de lei pentru incidentele provocate de fani la meciul direct. (C.S.)

Jean Valvis: „Copos face un joc! Nu vinde Rapidul“ n Fathi Taher, Lutz Stache, Jean Valvis, Constantin Tampiza sau Dan Ostahie reprezintă lista completă a oamenilor de afaceri care au fost duşi cu zăhărelul de George Copos. Jean Valvis, fost coacţionar la Rapid, crede că patronul giuleştenilor face din nou un joc la mai multe capete. Cătălin Sandu catalin.sandu@ziarulring.ro

Patronul firmei LaDorna, Jean Valvis, s-a visat, în 2006, acţionar la Rapid, dar în câteva luni a fost dat afară din Adunarea Generală. După ce greco-elveţianul a plătit un milion de euro, Copos a propus o mărire de capital care l-a lăsat pe proaspătul investitor cu doar 0,0098% din acţiunile grupării giuleştene. Şi Dan Ostahie, patronul Altex, a „injectat“ aproape două milioane de euro în Giuleşti, dar a rămas şi el cu buza umflată. Nici Constantin Tampiza, reprezentantul LukOil în România, n-a avut o soartă mai bună. „Ţeapa“ cea mai consistentă a luat-o iordanianul Fathi Taher, cel care intenţiona să cumpere clubul. După un conflict cu George Copos, Taher, care în 2008 plătise Rapidului, în calitate de persoană fizică, 6,5 milioane de euro (!!!), a întrerupt finanţarea. Trebuie spus că,

Rapidul nu e în insolvenţă George Copos a anunţat că nu intenţionează să demareze procedurile pentru intrarea în insolvenţă şi nici să falimenteze clubul, precizând că soluţia este cedarea grupării giuleştene unei alte persoane. „N-am băgat şi nici nu voi băga niciodată Rapidul în insolvenţă. Nu se poate vorbi despre insolvenţă sau despre faliment la Rapid. Astea sunt discuţii fără rost, minciuni pe care unii şi alţii le promovează în mass-media. Eu ce am spus mereu a fost faptul că m-am săturat şi că, pur şi simplu, nu mai pot. Este decizia mea de a mă retrage de la Rapid. Poate vom găsi o soluţie să preia cineva clubul. Iar asta o vom face elegant. Eu mi-am făcut datoria faţă de Rapid, nu contează că am cheltuit 40-50 de milioane de euro, dar nu mai pot“, a spus Copos.

Mă doare sufletul pentru ce se întâmplă la Rapid din 2006 încoace!“ JEAN VALVIS timp de câteva luni, iordanianul ţinuse echipa din buzunarul propriu, valoarea investiţiei ridicându-se la alte 7 milioane de euro (!!!). Şi omul de afaceri neamţ Lutz Stache a fost la un pas să se „frigă“, dar s-a retras la timp. Acum, George Copos anunţă din nou că este în căutarea unui alt investitor la club, pentru că el vrea să se retragă. „Fostul meu coacţionar la Rapid a anunţat de trei ori că vrea să vândă. Personal, nu am fost niciodată convins că doreşte să se separe de acest club de tradiţie. Nu cred eu că George Copos va fi fericit fără Rapid în viitor. În concluzie, este o pasiune a lui, o jucărie personală. Convingerea mea este că face un joc al lui şi că nu va vinde!“, a comentat, pentru „ring“, una dintre „victimele“ lui Copos, grecoelveţianul Jean Valvis.

PUBLICITATE

Calificare să fie DORINŢĂ. Jose Mourinho a declarat, după 2-2 cu Borussia Dortmund, că îi este indiferent dacă formaţia sa se califică în faza următoare de pe primul sau de pe al doilea loc al grupei. „Nu pot considera acest rezultat de egalitate ca o victorie, nu sunt mulţumit. Dacă am fi marcat doar două goluri, poate, dar am marcat trei, pentru că şi cel înscris de Callejon (n.r. - anulat pentru ofsaid) a fost perfect valabil. Am făcut o primă repriză slabă, în care am comis două mari greşeli defensive. Sincer, îmi este indiferent dacă ne calificăm de pe primul sau de pe al doilea loc“, a spus Mourinho. (C.S.)

www.ziarulring.ro

ani de închisoare a primit la apel internaţionalul galez Ched Evans pentru viol.

Nu s-a vrut transparenţă Valvis a explicat şi cum a decurs colaborarea dintre el şi George Copos. „În perioada 2003-2007, am făcut tot ce era posibil ca Rapid să devină un club modern, transparent, o adevărată industrie sportivă. Viziunea mea nu a întâmpinat dorinţele acţionarului majoritar, dar, astăzi, am o concluzie: Jean Valvis nu este compatibil cu fenomenul fotbal din România. Pentru că fotbalul din România nu lucrează ca o industrie sportivă contemporană, modernă. Şi cu transparenţă, cu audit şi cu management modern. Cu competenţă, cu delegare de putere. Nu se inspiră din structurile administrative ale corporaţiilor mari şi moderne“, a mai spus omul de afaceri.


70%

S{N{TATE Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

din corpul omenesc este format din apă. La naştere, 80% din greutatea totală a unui nou-născut este reprezentată de apă.

PAG.

1 3

Medicul CARE A SLăBIT 20 KG în 45 de zile ne dezvăluie totul despre diete n Rezident în anul IV la Chirurgie, la Spitalul „Sf. Ioan“, dr. Andrei Laslău este pasionat de nutriţie şi studiază intens. Mai mult, medicul a reuşit performanţa de a slăbi 20 kg în 45 de zile cu o dietă specială (www.facebook.com/drlaslauandrei). Dr. Laslău a acceptat să spulbere multe mituri şi să ne dezvăluie totul despre diete.

O dietă cu fructe şi lactate ar fi eficientă? Nu. Când aud de dietele bazate pe fructe, mă apucă groaza. Fructele, mâncate în exces, îngraşă. Nu am nicio problemă cu un măr, o portocală, un kiwi şi 200 g de fructe de pădure. Nu poţi mânca prea multe fructe întregi, până la urmă, dacă le alegi, aşa cum ar fi ideal, pe cele puţin dulci. Am, în schimb, o problemă cu băutul fructelor în formă concentrată – aşa-zisele cure de „detoxifiere“ - altă gogomănie special făcută pentru a ne păcăli să cumpărăm diverse suplimente sau produse - deci nu suntem toţi intoxicaţi şi ficatul se pricepe de minune la treaba asta. Ce dietă ne recomandaţi? Eu recomand dietele în care se mănâncă brânză, carne, seminţe, nuci, salate de crudităţi, legume şi fructe puţin dulci. Nu cred că este bine să excludem ceva azi şi mâine şi poimâine. Avem nevoie şi de proteine de calitate, şi de grăsimi, şi de glucide, dar ultimele trebuie limitate drastic dacă vrem să slăbim şi trebuie să vină din surse de mare calitate.

Mâncatul în viteză, risc de cancer Are importanţă ora la care mâncăm sau ceea ce mâncăm? Eu am o singură regulă - să mănânci doar alimente neprocesate, doar când îţi este foame, după ce ai verificat dacă nu-ţi era sete. Se mănâncă încet şi relaxat, nu în viteză. Mâncatul în viteză şi pe nemestecate te poate îmbolnăvi - îţi dublează riscul de diabet şi de cancer esofagian.

Fructoza are o cale metabolică specială prin care se transformă foarte uşor în trigliceride grăsime. Deci, excesul de fructe duce rapid la obezitate.“ corect nu îi pune omului viaţa în pericol. Majoritatea oamenilor încep întâi cu dieta, apoi merg să facă efort, pentru că le plac rezultatele obţinute şi vor să grăbească procesul.

Ce i-aţi sfătui pe obezi? Întâi să slăbească puţin şi ulterior să se apuce de sport, pentru a nu face infarct? Merg mână în mână cele două. Dietele cu puţine glucide ajută la slăbit, iar un sistem de antrenament

Dacă pastilele ar avea efect, nu ar mai exista graşi Ce părere aveţi despre pastilele de slăbit? Există unele care au o oarecare eficienţă? O să fiu 100% sincer. Dacă pastilele ar avea efect, nu ar mai exista graşi. Toţi am fi slabi. Nu există să iei pastile de slăbit şi să mănânci torturi şi prăjituri. Nu există să te operezi şi să-ţi micşorezi stomacul şi să mănânci torturi şi prăjituri. Pe primul loc este o dietă cât mai corectă, de preferat personalizată, în funcţie de preferinţele alimentare şi bolile pe care le ai. Iar dieta trebuie

10

portocale nu poţi mânca niciodată, dar poţi bea un fresh făcut din 10 portocale. însoţită de schimbarea stilului de viaţă pe termen lung. Nutriţionismul a greşit. Specialiştii au scos nu-

trienţii din alimente, alimentele din dietă şi dieta din stilul de viaţă. Ca lucrurile să funcţioneze pe termen lung, este important ca totul să devină un stil de viaţă. Cu dietă, antrenament, odihnă, evitarea substan+ţelor toxice. Nu merge să slăbeşti pe low carb (dietă săracă în carbohidrați - n.r.) 20 kg şi apoi să te întorci la torturi şi prăjituri. Cred că se observă obsesia mea cu torturile şi prăjiturile, de aia le-am dat oamenilor nişte reţete low carb demenţiale.

Putem renunţa total la zahăr „Dacă scoatem total zahărul din dietă, glucidele vor veni din fructe puţin dulci, nuci, seminţe, crudităţi, legume, poate chiar şi o cantitate mai mare din acestea dacă facem suficient sport şi ardem acele glucide.“

Roşiile modificate genetic întreţin arterele DESCOPERIRE. Tomatele modificate genetic produc o substanţă care acţionează la fel ca şi colesterolul „bun“ şi reduce ateroscleroza - acumularea depunerilor care astupă arterele. Cercetătorii americani au făcut un studiu pe şoareci hrăniţi cu un produs realizat din roşii modificate genetic (o pulbere obţinută din roşiile congelate şi deshidratate). La final, s-a dovedit că aceştia au fost mai puţin afectaţi de inflamaţii şi ateroscleroză. (D.A.)

Avocado ne menţine tineri PONT. În afară de grăsimile sănătoase din compoziţia sa, avocado mai conţine glutation, o substanţă care blochează absorbţia intestinală a unor grăsimi ce provoacă stres oxidativ. Prin urmare, avocado ne menţine tineri deoarece combate stresul oxidativ, adică procesul prin care sunt creaţi radicalii liberi, compuşii responsabili cu îmbătrânirea. În plus, avocado are mai mult acid folid decât oricare alt fruct. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David Redactor-şef adjunct

Christian Levant,

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Redacţia: Cătălin Sandu; Cosmin Dragomir; Daniela Arnăutu; Vlad Manolache; Bogdan Cotigă; Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig; Claudia Marcu; Dorin Irimia Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu Dragoş Dumitru

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

daniela.arnautu@ziarulring.ro

UTILE

Daniela Arnăutu


PAG.

1 COCKTAIL 4

Cunosc mulţi oameni care de departe par ceva, iar de aproape - nimic.“

JOI, 8 noiembrie 2012

Jared Leto revine în lumea filmului HOTĂRÂRE. Solistul trupei 30 Seconds to Mars a decis să-şi reia cariera de actor după o pauză de trei ani, urmând să joace într-o dramă alături de Matthew McConaughey şi Jennifer Garner. Artistul va interpreta rolul unui travestit infectat cu HIV în pelicula intitulată „The Dallas Buyer’s Club“, regia fiind semnată de Jean-Marc Vallee. Jared Leto a lucrat cu David Fincher la „Fight Club“ şi „Panic Room“, dar a devenit celebru după colaborarea cu Darren Aronofsky la impresionantul „Requiem for a Dream“, un film despre ravagiile produse de droguri. (I.P.)

LA FONTAINE

VICTORIA LUI OBAMA

prilej de sărbătoare n Milioane de oameni s-au strâns, marţi seara, pe străzile din marile oraşe ale SUA pentru a sărbători realegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte.

TAUR

GEMENI Te simţi din ce în ce mai în formă, cu mai multă energie, şi asta chiar dacă vremea este mai friguroasă şi miroase a iarnă. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

RAC Atenţie la un coleg sau „prieten“! Saturn indică o indiscreţie sau chiar o trădare. Domeniul relaţiilor umane este afectat. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

EXTRAVAGANT.

BANCUL ZILEI Discuţie în familie: - Tată, cum de a ajuns Grecia în situaţia în care e acum? - Grecia n-ar fi ajuns niciodată în situaţia asta dacă Atena n-ar fi cheltuit ca Sparta!

Mirela Pipirig

LEU

mirela.pipirig@ziarulring.ro

Norocul nu te ocoleşte azi. Nu este vorba de bani, ci de ceva mult mai important: de preţuirea, iubirea şi ajutorul celor dragi. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Confetti, steguleţe şi sute de mesaje de felicitare au creat o atmosferă extraordinară, unii izbucnind chiar în lacrimi de fericire. „Dumnezeule, sunt atât de bucuroasă!“, spune Jill Zaggo, o actriţă de pe Broadway. „Cu Romney eram atât de speriată că taie toate fondurile artiştilor! Şi noi iubim artiştii“. În acelaşi spirit cu oamenii de rând au fost şi vedetele, care şi-au exprimat bucuria prin nenumărate mesaje de felicitare postate pe reţelele de socializare. Printre acestea s-au numărat Beyonce, Lady Gaga, Katy Perry şi Eva Longoria, suţinătoare înfocate ale lui Obama, care au postat imagini cu ele sărbătorind alături de prieteni victoria politicianului democrat. „Nu am putea fi mai fericiţi ca acum! Dumnezeule,

Calendar

Sudoku

FECIOARĂ Lucrurile par că îţi vorbesc şi tu înţelegi. Istoria lor este importantă pentru tine. Totuşi, ai o perioadă foarte subiectivă. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente cât de mare e bucuria atunci când libertatea învinge!“, a fost mesajul lui Lady Gaga care însoţea fotografia cu pricina. Pe de altă parte, Oprah Winfrey, care a plâns de bucurie în timpul manifestărilor din Grant Park din Chicago după victoria lui Obama, a declarat pentru o emisiune de televiziune: „Am fost atât de entuziasmată şi apoi m-am simţit dintr-odată foarte calmă. Este ceva real şi mă simt minunat“.

Pune-ţi mintea la contribuţie 3

8 noiembrie 2012 Soarele răsare la 6.55 şi apune la 17.05

6

1971: Trupa britanică Led Zeppelin îşi lansează al patrulea album, care include una dintre cele mai cunoscute piese, „Stairway to Heaven“.

1

4

2

8

1793: Este inaugurat Muzeul Luvru din Paris. 1935: Se naşte Alain Delon (foto), actor francez.

5

7

Rezolvarea din nr. trecut

6

8

2 5 4 8 1 7 9 6 3 8 9 1 4 6 3 5 2 7

8

3 6 7 9 2 5 4 8 1 7 3 5 1 4 2 8 9 6 4 2 8 7 9 6 3 1 5

1 7 2 3 5 9 6 4 8 6 4 3 2 8 1 7 5 9

6 9

8 6

5

9

7

4

5

SCORPION O zi plină de promisiuni, la propriu şi la figurat, dacă reuşeşti să-ţi domini încăpăţânarea şi să dai dovadă de tact şi diplomaţie. 5Sănătate 6 Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR Dimineaţă plină de surprize, de veşti plăcute şi întâlniri neaşteptate care, pentru unii, pot trezi amintiri crezute uitate. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

VĂRSĂTOR Poate ceva de îmbrăcat, neapărat din lână de calitate, sau o componentă de computer ceva îţi cumperi azi şi îţi face plăcere. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

PEŞTI

1

9 1 6 5 3 8 2 7 4 5 8 9 6 7 4 1 3 2

5

5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Lucruri aproape fără importanţă, detalii cotidiene îţi vor arăta că eşti un norocos şi un răsfăţat în cursa vieţii. O zi bună. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

8 4

BALANŢĂ O schimbare - probabil în bine. Zâmbeşte, uită-te în ochii oamenilor şi nu uita că momentul de faţă este cel mai important.

CAPRICORN

2

1674: Moare John Milton, poet englez (n. 1608).

www.ziarulring.ro

O dimineaţă foarte dinamică în jurul cafelei, cu multe vorbe. Se discută şi pe seară, din nou, despre vechi proiecte şi idei. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

Lasă totul aşa cum e, nu-ţi mai bate capul inutil astăzi - rezolvarea nu stă în puterea ta. Te întrebi degeaba ce să faci. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

Robbie Williams îşi răsfaţă soţia Cântăreţul britanic este pe cale să achiziţioneze o vilă în Bahamas, pe care i-o va dărui soţiei sale, Ayda Field. Potrivit unor surse citate de publicaţia on-line contactmusic.com, artistul pare dispus să cheltuie o sumă generoasă doar pentru a-şi mulţumi partenera de viaţă, care se cam plânge de vremea capricioasă din oraşul în care se află actuala lor reşedinţă. „Robbie, dar mai ales Ayda au început să simtă efectele vremii reci din Londra în ultimele săptămâni. Ei erau obişnuiţi cu temperaturile din Los Angeles - şi aşa au început să vorbească despre vacanţe însorite“. (I.P.)

BERBEC

6 9

Azi eşti plin de poante cam răutăcioase, de ironii, dar eşti iertat. La prânz, o posibilă schimbare de program te bucură mult. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCă CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM SĂ APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de MINISTERUL MUNCII (ANC): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, zidar, zugrav, instalator. Toate cursu-

www.ziarulring.ro

rile au o reducere de 30% până la data de 30 noiembrie. Pentru persoanele angajate, cursurile în domeniul construcţiilor sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei nr. 17-19, cam. 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370 ;www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000 E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 . www.enjoystudio.ro. A&N VIDEOCHAT ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ CU/FĂRĂ EXPERIENŢĂ. OFERIM 600 $ BONUS, AVANS 300 $ IMEDIAT, SALARIU FIX 1.200 $ ŞI PRO-

OFERT{

CENTE 50-84%. ANUNŢ REAL 100%. 0731.080.888.

1.500 RON. Urgent. 0784.704.928; 0720.608.154.

WWW.LIVEST UDIO.RO ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ VIDEOCHAT. CENTRAL, LEGAL, SALARIU 500-4.000 E+BONUS. 0720.818.129, 0767.818.129.

CĂUTĂM fete/doamne, 300 $ salariu fix+comision, videochat, câştiguri foarte bune, pe bune! Cerem/oferim discreţie/ seriozitate/cazare. 0767.589.321; 0736.438.121-Bella.

RIMCOR EX, fabrică textile, angajează CONFECŢIONERI şi LUCRĂTOR AMF, contract cu durată nedeterminată, condiţii de plată avantajoase, tichete masă, zona Viilor. 021.424.62.93.

COMPANIE multinaţională angajează operatori curăţenie full-time sau part-time, chiar şi pensionare cu drept de muncă. Detalii: 021.252.47.85/ 031.805.82.81.

ANGAJEZ confecţionere maşini liniare, Triplock. Zona Doamna Ghica, Baicului, Gara de Est. 0767.365.160.

ANGAJEZ cofetar cu experienţă în torturi speciale, Şos. Giurgiului. 0735.353.011.

AGENŢI vânzări, distribuitori, promoter Compania Roossa angajează. Salariu lunar+comision zilnic. 021.315.16.90; 0730.566.776. CASTING persoane toate vârstele, public spectator, roluri reality. Câştiguri foarte mari, până la

SC angajează tineri pentru departamentele reprezentanţi stradali şi hostess. 0768.514.609. SCORSEZE angajează agenţi securitate, intervenţie calificaţi, atestat, Bucureşti+limitrofe. 0734.664.669, 0733.040.015. PRESTăRI SERVICII MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271.

PUBLICITATE

MAŞINI spălat automate, reparaţii urgente, deplasare gratuită, garanţie. 0761.290.233; 0729.374.669. CURSURI calificare 3-30 zile, Certificat UE, Cosmetician, Maseur, Vânzător. Cabinet Terapii Alternative Tratamente+Cursuri Terapeut. 0724.395.645; www.terapiialternative.ro. TRANSPORT marfă cu dubă, 100 RON cursa. 0720.037.407, 0768.480.695.

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! AGER PRESS

STANCANA CONSULTING

ADPLANNER STUDIO

Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel. 021.312.24.83; fax 021.310.06.53. Ion Mihalache nr. 119, sector 1, tel. 021.224.38.00, 021.212.04.95.

Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, parter, sect. 4, tel. 021.451.00.01.

Str. Pop de Băseşti nr. 25A, sect. 2, tel. 031.805.95.00, 0734. 782.448.

STANDARD MEDIA

BONENI TRADE

Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc.1, ap. 4, parter, sector 2, tel. 021.255.53.44.

RAI MEDIA PLUS

Bdul Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sect. 4, tel. 021.330.47.16.

Şos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax 021.255.10.92. Piaţa Amzei 10-22, sect. 1, tel. 021.312.24.94.

DIRECT PRESS

Str. Telita nr. 6, bl. 67A, sect. 5, tel. 0723.780.846.

MAXIM

Carol I nr. 66, Carol nr. 35, Colentina 2D, sector 2, tel. 021.314.52.10, 021.311.10.96.

MEDIAPRESS

Calea Moşilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel. 031.107.37.01. Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, sector 4, tel. 021.336.79.00.

TELEFAX

TERRA TRADE Bdul 1 Decembrie nr. 35, bl. L 14, sc. 11, tel. 031.436.26.26.

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sect. 5, tel. 021.335.98.36.

AGENŢIA DE PUBLICITATE ANUNŢ AZ Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel. 021.336.65.45. Iuliu Maniu nr. 69, bl. 5P, sc. 2, parter (vizavi de Piaţa Gorjului), tel. 021.434.98.84.

UNIPRESS Str. Ion Câmpineanu nr. 24 sect. 1, tel. 021.315.51.83, 021.314.15.16.

EXTIM Str. Academiei nr. 4-6, sect. 3, tel. 021.312.27.13.

CORE ADVERTISING Str. Ştirbei Vodă nr. 119, et. 2, ap. 3, sect. 1, tel. 021.637.37.36.

NETXPRIM SOLUTIONS Str. Eraclie Arion nr. 6, demisol, camera 3, sect. 1, tel. 021.224.09.51, 021.224.09.56.

INDICATIV MEDIA Ing. Nicolae Teodorescu nr. 41, camera 1, sector 6, tel. 021.311.69.80.

FAD-PAPER Str. 19 Noiembrie nr. 9, sect. 3, tel. 0720.563.963.

la 2 apariții plătite, în luna noiembrie a 3-a este GRATUITĂ

MEDITEZ cu multă răbdare matematică IV-VIII, rezultate deosebite. 021.310.94.97. ACOPERIŞURI, tinichigerie, lindab, orice mici reparaţii, 40% reducere. 0724.716.882, 0753.709.391. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti +Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. ACOPERIŞURI, parazăpezi, pazie pentru protejarea scândurilor, Slt. Zaharia 8. 0728.376.624, 0374.073.595, 0740.019.171. PROIECTARE construcţii, asistenţă tehnică, seriozitate maximă, preţuri minime. 0762.580.575. ACOPERIŞURI, tâmplărie, tablă zincată, lindab, mici reparaţii, promoţie. 0740.410.857, 0722.722.743. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei. 0764.943.357. VÂNZăRI 2 CAMERE 1 DECEMBRIE 1918, 5/8, 54 mp, 1987, complet mobilat, utilat, 55.500 E, decomandat, proprietar. 0744.312.801; 0722.423.613. VÂNZăRI TERENURI PARTICULAR, vând teren 1.600 mp, situat între 2 case, la 100 m de pădurea Ordoreanu şi 500 m de lacul Mihăileşti, 16 m deschidere pe 2 străzi, posibilitate 2 parcele de 800 mp. Facilităţi: fundaţie beton 10x10 m cu pivniţă 6x4 m, puţ cu apă, curent 220 V-380 V - stâlp în curte, cabină cu tablou electric, conducte gaze la intrare, preţ 1.600 mp=30 euro/mp sau 800 mp=35 euro/mp, 0723.668.722.

PAG.

1 5

VÂNZăRI AUTO VÂND Ford TRANZIT 70.000 km, 21 mc, 3,5 tone. 0722.248.694. CUMPăRăRI AUTO LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 1994-2010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. AUTOTURISME pentru dezmembrare+casare. Asigur documente radiere+transport. Valabil Bucureşti+ lfov. 0767.903.318. CUMPăRăRI DIVERSE CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786. CUMPĂR garantat electronice diverse: aparat foto (obiective); tabletă; laptop; TV-LCD (eventual defect); cameră video; GPS; calculator P4; iPhone; jocuri; magnetofon; diverse obiecte unice preţioase. 0785.699.822. CUMPĂR FRIGIDER, CONGELATOR, combină frigorifică, aragaz, maşină spălat. FUNCŢIONALE 100-150. Frigider DEFECT 50. 021.332.85.99; 0722.417.915 CUMPĂRĂM în condiţii avantajoase, cu plata pe loc, următoarele: drepturi litigioase, titluri executorii şi contracte de împrumut cu garanţii imobiliare. Detalii la: 0784.045.202.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: l EDUCATOARE - planifică şi proiectează activităţile instructiv-educative; organizează şi amenajează mediul educaţional; asigură mijloacele de învăţământ, materialele şi auxiliarele didactice. Cerinţe obligatorii: experienţă de 5 ani în învăţământ şi pregătire pedagogică în învăţământul preşcolar, cunoştinţe avansate de limba engleză. l ELECTRICIAN - asigură buna funcţionare a instalaţiilor electrice şi execută lucrările de întreţinere şi reparaţie necesare; verifică buna funcţionare a grupului de pompare, a centralei termice din punct de vedere electric; deţine controlul asupra tablourilor de distribuţie din toate zonele hotelului, se asigură de existenţa schemelor electrice, de curăţenia şi securizarea lor. l INSTALATOR - asigură întreţinerea şi reparaţia instalaţiilor sanitare din cadrul hotelului; cunoaşte atât instalaţiile sanitare, de încălzire/răcire, scurgeri, canalizări etc., cât şi pe cele de tratare a apelor (potabilă, agent termic, piscină) din clădirea hotelului şi notează orice modificare sau intervenţie apărută în sistem. l ÎNGRIJITOR SPAŢII EXTERIOARE - efectuează şi menţine curăţenia în toate spaţiile exterioare ale hotelului. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici.

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

1139  

Ziarul Ring 1139

1139  

Ziarul Ring 1139

Advertisement