Page 1

PUBLICITATE

Vremea azi... Miercuri, 7 noiembrie 2012

GRATUIT

Un ziar de bun-simţ

PAG.

e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

16

NR. 1.138 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab până la moderat.

min. 40C max. 130C presiune atmosferică 764 mmHG

cotidian auditat

www.ziarulring.ro

03

Cum a căzut planul secret pentru alegeri pus la cale de PDL la MAI La 25 de ani, s-a sinucis „cu şoricei“ şi mult alcool: din dragoste!

Preşedinţia şi guvernul, alertate cu 32 de secunde înaintea unui cutremur catastrofal

Andrei Ghimbirea, tânărul care s-a sinucis într-un mod cel puţin ciudat după ce şi-a legat iubita şi a obligat-o să stea lângă el timp de aproape 10 ore, s-a hotărât să-şi ia viaţa, influenţat în mare măsură de alcoolul consumat. (pag. 2)

Instituţiile importante din România, printre care preşedinţia şi guvernul, sunt alertate de REWS, sistemul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter cu 32-35 de secunde înaintea producerii acestuia. (pag. 4)

www.ziarulring.ro

SOCIAL

Fosta soţie a gimnastului Marian Drăgulescu susţine că, din 2010, cei doi copii ai lor, Beatrice şi Richard, nu mai primesc niciun leu pensie de întreţinere de la tatăl lor. (pag. 8)

EVENIMENT

SHOWBIZ

Larisa: „Soția lui Marian mi-a spus că nu înţelege de ce el nu-şi iubeşte copiii“


0 EVENIMENT 2 MIERCURI, 7 noiembrie 2012

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Buzoieni, Prundului, Glicinilor, Şuviţa, Botescu, Dobrun, Mărgeanului, Vasile Milea, între Timişoara şi Iuliu Maniu şi toate străzile adiacente.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Şuşiţa, Izbiceni, Acumulatorului, Căiuţi, Turnul Roşu, Mihăileni, Nataţiei şi Cornăţel.

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Meridianului, Occidentului, Ulcanu Judeţu, Dristorului, Unităţii, Aniversării, Târnava, Biruinţei, Măguricea, Cerceilor, Ţintea, Moeciu şi Ţărmului. Bucureştenii pot semnala existenţa unor situaţii de urgenţă privind furnizarea gazelor la numărul 021.9281.

Curs valutar

Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

4,51

6

1 gram de aur 191,93 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în creștere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

USD 3,53 GBP 5,64 CHF 3,74 CAD 3,55 BGN 2,30 MDL 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)

www.ziarulring.ro

Ar trebui să avem mai multe date pentru a stabili exact ce a provocat acest comportament, dar acţiunile lui – faptul că şi-a legat iubita şi după aceea a recurs la sinucidere – sunt tipice pentru consumatorii de substanţe halucinogene, mai ales dacă sunt amestecate cu alcool.“ PROF. UNIV. DR. FLORIN TUDOSE

La 25 de ani, s-a sinucis „cu şoricei“ şi mult alcool:

DIN DRAGOSTE! n Încă o poveste de dragoste sfârşită tragic! Şi mai ceva ca-n filme! Andrei Ghimbirea, tânărul în vârstă de 25 de ani care s-a sinucis într-un mod cel puţin ciudat după ce şi-a legat iubita şi a obligat-o să stea lângă el timp de aproape 10 ore, s-a hotărât să-și ia viaţa, influenţat în cea mai mare măsură de alcoolul consumat, potrivit specialiştilor. Putea fi el totuşi oprit înainte de momentul fatidic? Radu Barbu

eveniment@ziarulring.ro

Faptul că n-a vrut să schimbe nicio vorbă cu negociatorii Poliţiei Capitalei, care au ajuns la blocul de pe strada Nicolae Racotă, în care locuia Andrei Ghimbirea, imediat ce au fost contactaţi de colegii lor de la ordine publică de la Secţia 2 Poliţie, şi faptul că şi-a pus mai mulţi „şoricei“ (bride folosite la prinderea cablurilor electrice) în jurul gâtului arată că hotărârea de a se sinucide a fost una irevocabilă. Potrivit prof. univ. dr. Florin Tudose, consumul de alcool a fost decisiv în luarea acestei decizii. „Este ştiut că, după depresivi, alcoolicii şi toxicomanii sunt cei mai predispuşi suicidului. Alcoolul creează stări de frustrare şi de dezinhibare care îi fac pe consumatori să ia decizii radicale“, a explicat psihiatrul.

după ce s-a certat cu ea în apartamentul său de la etajul opt, dintr-un bloc de pe strada Nicolae Racotă, a început să bea alcool şi a ameninţat-o că se sinucide. Fata a reuşit să-şi slăbească legăturile în jurul orei 19.00, când Andrei se afla într-o stare avansată de ebrietate. Ea i-a trimis un SMS surorii sale, Nicoleta, explicându-i situaţia. Sora ei a sunat la 112 şi un echipaj de ordine publică de la Secţia 2 Poliţie a ajuns la uşa apartamentului. La apariţia echipajului, tânărul a eliberat-o pe iubita lui, dar a ameninţat că se aruncă de la etaj. Atunci au fost chemaţi negociatorii de la Poliţia Capitalei.

Filmul unei sinucideri... „ca-n filme“ Luni, în jurul orei 11.00, Andrei Ghimbirea şi-a legat iubita de mâini şi de picioare cu bride din plastic şi bandă adezivă

Nu a discutat cu negociatorii şi nici cu tatăl său Oamenii legii au încercat să ia legătura pe toate căile cu Andrei, dar tânărul nu a

Sindicatele vor închiderea magazinelor de Sărbători SOLICITARE.

Confederaţiile sindicale îi solicită premierului Victor Ponta, printr-o scrisoare deschisă, emiterea unei hotărâri de urgenţă a guvernului prin care magazinele să fie închise măcar de Ziua Naţională, 1 Decembrie, prima zi de Crăciun, 1 ianuarie şi prima zi de Paşte. Sindicaliştii îi semnalează premierului „situaţia gravă apărută în cadrul companiilor multinaţionale“ referitoare la politica faţă de angajaţi şi programul acestora de lucru în perioada zilelor de sărbătoare legală. (B.C.)

comunicat cu aceştia. „Am încercat săl abordăm chemându-l la uşă, am încercat prin SMS, prin telefon, prin intermediul reţelelor de socializare, dar nimic nu a funcţionat. Am luat legătura cu tatăl său, care se afla în afara localităţii, sperând că va discuta cu el, dar nici aşa nu am avut succes“, a explicat şeful negociatorilor de la Poliţia Capitalei, Bogdan Căpruci. El a mai spus că agenţii Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă (SPIR) au intrat în casă pe balcon, coborând de pe acoperişul blocului pentru că tatăl lui Andrei nu şi-a dat acordul ca oamenii legii să spargă uşa. Omul s-a gândit că dacă poliţiştii intră cu forţa pe uşă, fiul său se poate arunca de la balcon. Şeful negociatorilor a mai spus: „Am intrat în casă în jurul orei 22.00 pentru că atunci mai existau doar două variante posibile: aceea că a adormit şi cea la care nu voia nimeni să se gândească“.

Românii plătesc mai mult pentru siguranţă DISPOZITIVE. Cumpărătorii români sunt preocupaţi de siguranţa casei şi sunt dispuşi să plătească mai mult pentru electrocasnice dotate cu dispozitive de siguranţă. 41% afirmă că ar plăti cu până la 100 de lei mai mult, iar 23% - cu 150. Cu toate acestea, pentru siguranţa care are rolul de a preveni accidentele care pot apărea în urma întreruperilor în furnizarea gazului metan optează extrem de puţini. (B.C.)


6.000

EVENIMENT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

Cum a căzut planul secret al PDL, de la MAI, pentru alegeri n Strategia pregătită de fostul ministru PDL Traian Igaş, de a transfera poliţişti de la Ordine Publică şi de la Rutieră în subordinea primarilor cu scopul de a-i „avea aproape“ la alegeri, a fost ruinată de ministrul Duşa. Acesta s-a trezit, în minister, cu o comisie ce lucra din greu să facă posibil planul pedelist aprobat chiar şi de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Vlad Manolache

vlad.manolache@ziarulring.ro

Sub pretextul că reformează Ministerul Administraţiei şi Internelor, fostul ministru Traian Igaş a încercat să pregătească din timp o strategie pentru alegerile locale şi parlamentare printro hotărâre care să îi facă pe primari şefii poliţiştilor de la Ordine Publică şi de la Rutieră. Surse din Ministerul de Interne au dezvăluit, în „ring“, drumul unei hotărâri

PAG.

de poliţişti trebuiau să treacă în subordinea primăriilor, conform proiectului PDL.

0 3

PE SCURT Ponta, despre ridicolul acarilor Păun ai referendumului

CONCLUZIE. Cum caracterizează premierul acţionarea în justiţie a trei şefi de secţii de votare de la referendum? „De la două milioane de fraude s-a ajuns la 50.000, şi de la 50.000 s-a ajuns la trei şefi de secţie din Mehedinţi, că au 500 de voturi în plus. Ridicolul celor care vorbeau de probleme la referendum a fost excelent reliefat ieri, când s-au găsit cei trei acari Păun care au pus 500 de buletine“, a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern, caracterizând situaţia drept „absolut jenantă“. (M.F.)

E oficial: „cadouri“ electorale de până la 10 lei

care ar fi putut compromite întreg sistemul Poliţiei Române şi corectitudinea alegerilor. „Pe vremea lui Igaş a venit această iniţiativă de trecere a unei părţi a poliţiei în subordinea administraţiei locale. Nu a existat un proiect negru pe alb, oficial asumat şi pus în dezbatere publică, însă hotărârea a ajuns să fie aprobată în CSAT şi să se întoarcă la minister. A fost atunci consultată şi conducerea Poliţiei Române, care nu a fost prea

Nu am văzut niciodată o hârtie cu acest proiect.“ VASILE LINCU, preşedintele sindicatului Pro Lex încântată. Apoi, în MAI s-a făcut o comisie care să se ocupe de această trecere a mai multor direcţii la primării. Actualul ministru a aflat de această comisie şi a cerut încetarea activităţii“, ne-au declarat surse din minister.

Preşedintele Pro Lex: „Primarii îşi doreau mai multă putere“ „Este un lucru foarte bun că nu s-a întâmplat ceea ce a dorit ministrul Igaş. În primul rând, primarii îşi doreau mai multă putere, şi asta au urmărit. În plus, ei nu aveau cum să facă siguranţă publică în România cu sistemul ăsta. Poliţiştii de ordine publică lucrează într-un sistem integrat cu celelalte structuri de poliţie. În plus, mai există şi intervenţia politică. Ideea era că poliţiştii locali puteau fi folosiţi în special în campania electorală“, a declarat Vasile Lincu, preşedintele sindicatului Pro Lex.

Ce urmărea „reforma“ lui Igaş Măsura luată de Igaş, la comanda PDL, se pare că ar fi avut la bază folosirea poliţiei în scop politic pentru a frauda alegerile. „Nu era posibil ca nişte oameni din poliţie, cu o muncă specifică, să fie trimişi la nişte primării unde nu exista o siguranţă referitoare la posibilitatea achitării salariilor şi a echipamentelor adecvate. Până la urmă, iniţiativa a fost abandonată pentru că nu era fiabilă din foarte multe puncte de vedere. Exista şi riscul ca primarul să folosească în scop politic poliţia pe timp de campanie. La noi încă mai sunt primari care se cred şefi pe moşie“, ne-a declarat o sursă din MAI.

DECIZIE. Candidaţii la alegeri nu vor mai putea oferi alegătorilor alimente, băuturi sau produse din tutun. Ei vor putea da mărfuri nealimentare de până la 10 lei şi obiecte de propagandă electorală precum calendare, pixuri şi brichete. Noua regulă a fost introdusă de guvern prin ordonanţă de urgenţă aprobată în şedinţa de ieri, potrivit ministrului de interne, Mircea Duşa. (A.N.)

Descinderi la traficanţi de etnobotanice PERCHEZIŢII. Poliţiştii de la Brigăzile de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT au descins, ieri, în Capitală şi în alte patru judeţe, la locuinţele unor traficanţi de substanţe etnobotanice. Surse judiciare au afirmat că infractorii aduceau droguri din Spania, plătind 3.000 de euro pentru un kilogram. Până acum, au introdus în ţară aproximativ 80 de kilograme de „droguri legale“. (V.M.)

Regele Mihai, sărbătorit oficial la Londra

OMAGIU. În cadrul unei vizite pe care regele Mihai I al României o efectuează în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în

perioada 6 - 8 noiembrie, Maiestatea Sa va fi omagiată la Londra printro serie de evenimente. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Familiei

Regale, regele Mihai I va efectua această vizită împreună cu principesa moştenitoare Margareta şi principele Radu, principesa Elena cu fiica ei, Elisabeta Karina. Astfel, ieri, principesa Margareta şi principele Radu au luat parte la Gala Anuală a Crucii Roşii Internaţionale, eveniment ce se află anul acesta sub înaltul lor patronaj. Azi, regele Mihai I va avea o întâlnire cu primarul Londrei, Boris Johnson.

Seara, regele Mihai, principesa Margareta, principele Radu, principesa Elena şi Elisabeta Karina vor lua parte la un dineu oficial oferit de ghildele tradiţionale ale Londrei, la Wax Chandlers Hall, unul dintre monumentele istorice ale capitalei britanice. Printre alte evenimente prilejuite de această vizită oficială, joi, în ziua Sfinţilor Mihail şi Gavriil, Familia Regală a României va participa la o

slujbă religioasă în capela regală Savoy, sediul Ordinului Regal Victorian. Ceremonia va avea loc în onoarea regelui Mihai şi va fi condusă de capelanul reginei Elizabeta a II-a şi capelanul Ordinului Regal Victorian, reverendul prof. Galloway. Evenimentul este prilejuit de împlinirea a 75 de ani de când regele Mihai a primit Ordinul Regal Victorian în grad de Mare Cruce. Cu această ocazie, regele Mihai

devine primul suveran străin al cărui blazon este aşezat în capela ordinului. Ceremonia va fi urmată de un dineu oficial, la care vor participa, alături de Familia Regală a României, ducele şi ducesa de Gloucester, ca reprezentanţi ai reginei Elizabeta, dar şi membri ai guvernului britanic, oficiali ai Londrei, membri ai corpului diplomatic, personalităţi din mediul de afaceri şi ale societăţii civile din Marea Britanie. (M.F.)

www.ziarulring.ro


0 SOCIAL 4

Este adevărat că am tot zis că nu va fi un cutremur de peste 7 grade magnitudine prea curând, dar, sincer, nu putem fi siguri, pentru că nu se pot face predicţii de cutremure.“ PROF. GHEORGHE MĂRMUREANU

MIERCURI, 7 noiembrie 2012

PREşEDINţIA şI GUVERNUL,

ALERTATE CU 32 DE SECUNDE înaintea unui cutremur catastrofal n Instituţiile importante din România, printre care preşedinţia şi guvernul, sunt alertate de REWS, sistemul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, în cazul unui cutremur cu magnitudinea de peste 7 grade pe scara Richter cu 32-35 de secunde înaintea producerii acestuia. Profesorul Gheorghe Mărmureanu susţine că populaţia nu poate fi anunţată din cauza pagubelor produse de panica ce s-ar crea după avertizare. Claudia Marcu

claudia.marcu@ziarulring.ro

Puţini ştiu că sistemul REWS, pentru care Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) deţine patentul şi care funcţionează de patru ani în ţara noastră, este conectat la instituţii importante din România. În fapt, sistemul este conectat la Serviciul de Comunicații Speciale (STS), acesta transmiţând mai departe alerta de cutremur catastrofal către guvern, preşedinţie, parlament sau poliţie. Fluxul de date al REWS reprezintă înregistrarea cutremurului, transmiterea alarmei la destinatar şi acţionarea sistemelor de siguranţă a obiectivelor pentru evitarea avariilor şi a accidentelor. Acest sistem poate fi extins şi la închiderea valvelor la conductele de gaze naturale în scopul reducerii riscului de incendiu, izolarea electrică şi protecţia unor sisteme computerizate delicate, din reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi protecţia sistemelor de transport pe şine. INFP se teme să alarmeze populaţia Deşi sistemul REWS poate fi aplicat şi la populaţie, şefii INFP se tem să-şi asume o astfel de responsa-

bilitate. „Suntem conectaţi la STS, care trimite oficialităţilor avertizările de cutremur. În cazul populaţiei este mai dificil pentru că intervine panica, iar aceasta poate produce mai multe victime decât cutremurul în sine. Ce poţi face în 30 de secunde care, de fapt, până ajunge alerta în sistemul normal de telefonie, devin 22 de secunde? Ce poţi face dacă alerta este noaptea? Până te

trezeşti, mai trec ceva secunde. Şi dacă stai la ultimul etaj, ce faci, te arunci pe geam? Ce facem la şcoli, pentru că s-a pus această problemă? Liceul «Mihai Viteazul», din Bucureşti, are trei etaje, dacă le trasmitem avertizarea şi se aruncă elevii de la etaj şi cutremurul nu produce, de fapt, victime, cine este responsabil? Noi, că am trimis alerta. Nimeni nu

www.ziarulring.ro

îşi asumă un asemenea risc, pentru că ar ieşi un mare scandal şi e mai bine să nu te bagi. Deocamdată, sistemul nu e făcut pentru populaţie, dar lucrăm la soluţii în acest sens“, ne-a declarat profesorul Gheorghe Mărmureanu, director onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului. Sistemul trebuie conectat la spitale Reprezentanţii INFP susţin că sistemul REWS trebuie neapărat conectat la spitale. „Imaginaţi-vă o sală de operaţii noaptea, unde medicul este cu bisturiul pe cord şi începe un cutremur de peste 7 grade. La o asemenea magnitudine dispare lumina, dispare telefonia, dispare tot. Mai mult, lucrurile încep să zboare, iar pacientul aflat în operaţie să cadă. Este necesar un mecanism care să permită coborârea imediată a mesei de operaţie, după alerta de cutremur, pentru a evita provocarea de victime“, ne-a precizat prof. Gheorghe Mărmureanu. Până în prezent, REWS a fost instalat la reactoarele de la Piteşti, de la Măgurele şi de la Cernavodă, unde fiecare reactor conţine echivalentul a peste 4.000 de bombe nucleare. Din februarie 2013, va intra în funcţiu-

ne sistemul REWS de pe malurile Dunării, o investiţie de circa opt milioane de euro. Se poate trimite alerta de cutremur din Vrancea cu 17 secunde înainte în Focşani, cu 30 de secunde înainte la graniţa cu Bulgaria şi cu 32-35 de secunde înainte în Capitală. Sistemul, susţin specialiştii INFP, poate fi utilizat la alertarea serviciilor de urgenţă din spitale, staţii de pompieri, a serviciilor apărării naţionale şi protecţiei civile, iar în cazuri particulare, chiar a populaţiei. Alertă pe bani de la „concurenţă“ Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA), entitate privată care se ocupă cu alerte de cutremur pe care, susţin reprezentanţii acestuia, le pot prezice cu 25-30 de secunde înainte, a lansat recent o ofertă pentru bucureşteni. Astfel, atât locuitorii Capitalei, cât şi cei din zonele limitrofe sunt invitaţi la sediul institutului pentru a primi gratuit avertizoare de cutremur. „Oferim gratis aceste avertizoare deoarece perioada financiară pe care o traversăm de câţiva ani reprezintă un impediment pentru achiziţionarea aparatelor respective. Doritorii primesc gratuit avertizorul, dar au de achitat un abonament lunar în valoa-

35

de secunde este timpul maxim de avertizare înaintea unui cutremur pentru Bucureşti. re de 20 de lei. Identitatea abonaţilor şi numărul acestora reprezintă date pe care nu vi le putem comunica, există o clauză de confidenţialitate în contract care nu ne permite acest lucru. Relaţiile cu INFP sunt excelente, lucrăm împreună la proiecte din domeniul seismologiei, securea războiului a fost îngropată de mult“, ne-a declarat Adrian Ailenei, director IRSA. Mărmureanu atacă IRSA: „Le-au rămas pagere pe stoc“ Directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului respinge însă orice idee de colaborare

cu IRSA. „Haideţi să vă spun eu care este toată afacerea. Noi am lucrat cu ei în 19992000. Ştiu că ei au cumpărat vreo 10.000 de pagere şi acum nu au ce face cu ele. Avertizoarele lor nu reuşesc în niciun caz să anunţe cutremurele, singurul sistem viabil este cel dezvoltat de institutul nostru. Şi nici noi nu ne aventurăm. Ei lucrează prin telefonia obişnuită. Noi avem conexiuni directe cu STS-ul şi tot nu avem curajul să ne băgăm la aşa ceva pentru că este suficient să moară un copil şi vă daţi seama ce scandal ar ieşi. Nu există un institut român de seismologie aplicată, există un singur institut oficial în România şi acela este Institutul Național pentru Fizica Pământului. Nu colaborăm nici pe dracu` cu ei, omul lor a fugit la mine că nu aveau ce să-i dea de mâncare şi l-am încadrat la mine aici. Cine merge cu firme particulare în ziua de azi?“, a afirmat profesorul Gheorghe Mărmureanu.


7

BUCURE:TI MIERCURI, 7 noiembrie 2012

spectacole vor avea loc, în acest sfârşit de săptămână, la Casa Artelor, inaugurată la sfârşitul lunii septembrie.

S-A REDESCHIS Muzeul Deşeurilor EVENIMENT. Primul Muzeul al Deşeurilor din Europa şi-a redeschis, ieri, porţile în cadrul Bibliotecii Naţionale a României. Expoziţia dinamică reconstituie traseul de transformare a resurselor în obiecte utile, apoi, la finalul lanţului de consum, în deşeuri. Muzeul cuprinde zone de colectare selectivă a ambalajelor, a deşeurilor electrice, electronice şi electrocasnice şi un spaţiu special de curs pentru elevii claselor

PAG.

0 5

PUBLICITATE

I-VIII. Potrivit organizatorilor, una dintre atracţiile muzeului este „Traseul Deşeurilor“. Accesul este gratuit, de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, timp de o lună. Proiectul iniţiat, în 2010, de Asociaţia Centrul de Excelenţă pentru Dezvoltare Durabilă şi Biblioteca Națională a României prezintă într-un mod inedit problematica deşeurilor în exces şi a limitării resurselor. (A.N.)

„LUNA ARTELOR“ pentru locuitorii din sectorul 3 n Bucureştenii vor putea urmări, în această săptămână, numeroase piese de teatru puse în scenă la Casa Artelor din sectorul 3. Spectacolele se desfăşoară în cadrul programului „Luna artelor“, iar intrarea este gratuită. Alina Nicu

alina.nicu@ziarulring.ro

PUBLICITATE

În sectorul 3 a debutat, pe 1 noiembrie, „Luna artelor“, un program multicultural destinat bucureştenilor de toate vârstele. În cadrul acestuia, Primăria Sectorului 3 va organiza numeroase manifestări culturalartistice atât în aer liber, cât şi în spaţiile special amenajate, introduse recent în circuitul cultural bucureştean de edilul Robert Negoiţă.

Ce piese se pot vedea La Casa Artelor, din str. Gheorghe Petraşcu nr. 49, s-a deschis stagiunea de spectacole „Teatru pentru toţi“. Accesul pu-

Actori cunoscuţi, pe scenă pentru bucureşteni Şi săptămâna trecută, bucureştenii au putut vedea spectacole la Casa Artelor, în Sala „George Enescu“. Aceştia s-au bucurat de piesele „Aventurile lui Momo şi Mumu“, prezentată de Compania de Teatru Arabela, şi „Floarea de cactus“ (foto), în interpretarea actorilor Adela Mărculescu, Damian Crâşmaru, Cristiana Răduţă-Bobic, Lucian Ghimişi, Mihai Niculescu şi Rudy Rosenfeld, regia fiind semnată de Alice Barb.

blicului este gratuit, în limita locurilor disponibile. Joi şi vineri, de la ora 11.00, are loc spectacolul „Muzicanţii din Bremen“. Un alt eveniment la care sunt aşteptaţi

bucureştenii este „Remember Maria Tănase“, în interpretarea actriței Claudia Negroiu şi regia Mălinei Andrei, care va avea loc atât vineri, cât şi sâmbătă şi duminică, de la ora 19.00. Distracţie şi pentru cei mici Stagiunea „Teatru pentru toţi“ cuprinde şi spectacole pentru copii. Astfel, la Casa Artelor vor avea loc, sâmbătă şi duminică, de la ora 11.00, reprezentaţii ale piesei „Omul de piatră“, în interpretarea Companiei de Teatru Arabela.

Alimente pentru persoanele oropsite

Fonduri de la UE pentru finanţiştii locali din sectorul 1

AJUTOR. Primăria Sectorului 3 distribuie, de ieri, ajutoare alimentare, printr-un program de care beneficiază copiii şi persoanele adulte cu handicap grav și accentuat, precum şi persoanele asistate social. La ridicarea ajutoarelor, beneficiarii trebuie să prezinte în original BI/CI, sau certificatul de naştere, în cazul copilului. Distribuirea se realizează în incinta Pieței Titan 1, la etaj. (B.C.)

INSTRUIRE. Peste 120 de angajaţi ai Direcţiei de Taxe Sector

www.ziarulring.ro

1 şi-au îmbunătăţit, cu fonduri europene, competenţele în mai multe domenii, printre care achiziţii publice şi prevenirea corupţiei. „Profesionalizarea permanentă a funcţionarilor a fost o prioritate de când am preluat mandatul de primar“, a declarat Andrei Chiliman. Valoarea proiectului ce a vizat instruirea angajaţilor este de 813.168,12 lei, fără TVA. (A.N.)


38

0 BUCURE:TI 6 MIERCURI, 7 noiembrie 2012

de mii de euro este suma la care şi-a evaluat Dan Radu Zătreanu obiectele de artă şi din aur pe care le deţine.

Cine sunt CANDIDAțII la alegerile parlamentare în sectorul 3 n Ziarul „ring“ vă prezintă candidaţii USL şi ARD care se luptă pentru Colegiile din Capitală, dar şi „meciurile directe“ pentru fiecare colegiu în parte. În sectorul 3, cel mai interesant duel se dă între doi foşti miniştri, Eugen Nicolăescu şi Sulfina Barbu. Radu Barbu

eveniment@ziarulring.ro

Florin Alexe

raţiei de interese completate înainte de a deveni ministru,

ril Ma

ena

Lăc

În Colegiul uninominal 10, candidatul propus de PNL, Florin Alexe, o are contracandidată din partea formaţiunii ARD pe învăţătoarea Marilena Lăcătuş, care vrea un loc în Camera Deputaţilor, deşi nu a reuşit nici până în prezent să termine facultatea, neavând, la 38 de ani, gradul I de cadru didactic, deşi a absolvit Liceul Pedagogic Bucureşti acum aproape 20 de ani.

ătu

ș

soţia lui Petrescu are contacte de reprezentare şi de asistenţă juridică în procedura de expropriere pe autostrăzile A2 şi A3 în valoare de 285.000 de euro, respectiv 264.000 de euro, dar şi unul de un milion de euro. Conform CV-ului afişat chiar de el pe blog, Petrescu a lucrat ca mecanic utilaj calcul, ca instructor sportiv şi ca agent de turism. El a reuşit să termine Facultatea

logice abia în 2004, la 15 ani după ce a absolvit liceul. De asemenea, în declaraţia de avere completată în aceeaşi perioadă, fostul ministru spune că, împreună cu Agripina Vintilescu, soţie, deţine trei terenuri în Valea Doftanei (Prahova), cu o suprafaţă totală de peste 10.000 de metri pătraţi, dar şi trei case în Capitală. Conduce un Mercedes şi deţine un ceas în valoare de aproape 4.000 de euro.

Ion

ca

Isp

ir

Cristian Petrescu şi contractele cu ministerul pe care l-a condus Pentru Colegiul uninominal 12 se luptă Raluca Ispir, din partea USL, şi Cristian Petrescu (ARDPDL), omul care i-a luat locul Elenei Udrea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Înainte să fie numit ministru, el avea contracte cu acest minister în valoare de peste un milion de euro, iar soţia sa avea contracte cu CNADNR în valoare de peste 1,5 milioane de euro. În calitate de preşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Turism din România, el a semnat cu MDRT trei contracte cu finanţare europeană prin POR. Conform decla-

Cristian Petrescu

de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Eco-

La Colegiul uninominal 14, lupta se dă între Gabriela Podaşcă, de la PSD, şi Dan Radu Zătreanu, pedelistul care a recunoscut că „a mers la prostituate, dar în tinereţe“ chiar într-un interviu acor-

are doar o motocicletă, potrivit ultimei declaraţii de avere. În plus, potrivit site-ului pesurse.ro, Zătreanu este în relaţii reci cu „greii“ din PDL pentru că a fost băgat de ei în

Mir

ela Din

u

pes

cu

Sexy-consiliere şi amatori de prostituate În Colegiul uninominal 13, pesedistul Ionuţ Vulpescu o înfruntă pe Maria-Mirela Dinu, mai cunoscută drept „Miruna - sexy consiliera“. Ea a fost consilier local la Primăria Sectorului 3 din partea PDL şi a reuşit să câştige un post de consilier în cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti, la

Lupta între foști miniştri se dă în Colegiul 11 Colegiul uninominal 11 este disputat de doi foşti miniştri: Eugen Nicolăescu (PNL), fost ministru al sănătăţii, şi pedelista Sulfina Barbu, fost ministru la Mediu. Despre ea şi apropiaţii ei, ziarul „ring“ a scris în repetate rânduri, făcând referire la milioanele pe care firmele la care a fost asociată le primesc de la stat. Una dintre ele, KVB Economic SA, din care deputata s-a retras în 2009, a elaborat, în ultimii ani, numeroase rapoarte de mediu pentru diverse instituţii publice. Printre clienţi s-au numărat, în 2011, Consiliul Local Adunaţii-Copăceni, în 2010 - Primăria Municipiului Giurgiu, iar în 2009 - Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România şi Consiliul Local Avrig. Totuşi, sumele câştigate de KVB Economic nu au fost făcute publice.

www.ziarulring.ro

dosarul de şantaj şi trafic de influenţă care-l viza pe colegul său, deputatul Dan Păsat, pentru care procurorii DNA au cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării. Parlamentul a respins, până la urmă, solicitarea DNA de arestare preventivă a lui Dan Păsat şi scandalul nu a degenerat.

Vul

u Ral

alegerile locale din iunie, remarcându-se în campanie prin pozele în posturi sexy, dar şi cu buzele umflate de colagen „à la EBa“.

dat ziar u l u i „ring“. El are acţiuni la trei firme, Sitraco Conimpex SRL, Saga Intexim SRL şi Unisport - Kempa SRL, care îi rotunjesc veniturile, dar, cu toate acestea, având în vedere că deţine obiecte de artă şi din aur evaluate la 38.000 de euro, şi-a vândut, în 2007, cu 1.000 de euro, un autoturism Toyota, iar acum

Alin Petrach

e

Petrache vs Cerbulescu – trei terenuri, două case În Colegiul uninominal 15, Alin Petrache, din PSD, se luptă cu pedelistul Constantin Cerbulescu, fostul şef al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine trei terenuri, un apartament, două case şi un cont în bancă de 52.000 de euro. ntin sta Con u esc bul Cer


10

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

ani au trecut de când Simona Gherghe activează în trustul Intact.

0 7

Simona Gherghe se fereşte de mâncarea cu... CHIMICALE n Prezentă, luni seară, la lansarea „Top Chef“, cel mai tăios show de cooking difuzat de Antena 1, moderatoarea emisiunii „Acces Direct“, Simona Gherghe, a mărturisit, pentru „ring“, că o parte a timpului liber o dedică gastronomiei, deoarece îi place să se răsfeţe cu lucruri simple gătite de ea. Ionela Vonu

ionela.vonu@ziarulring.ro

„Dacă mă întreba cineva acum două luni şi jumătate cât timp petrec în bucătărie, îi ziceam că extrem, extrem de puţin. Între timp, lucrurile s-au schimbat deoarece am ţinut o dietă care a avut şi rezultate… Am slăbit cinci kilograme şi mă simt foarte bine. Acum intru în bucătărie şi gătesc mai des. Îmi place să ciugulesc puţin câte puţin şi sunt la faza în care mă menţin. Mi-am dat sea-

reţetele simple, care nu necesită mult timp în bucătărie. „Nu-mi place să prepar lucruri complicate, merg pe ideea de simplu. Fac supă de sparanghel, de broccoli, creveţi cu sos de usturoi şi ulei de măsline, îmi plac foarte mult varză călită, mazăre, ciuperci. Lucruri simple care să nu-mi ia mai mult de trei sferturi de oră cu totul. Am observat că, dacă îmi gătesc eu, ştiu exact ce trebuie să folosesc. Mă feresc de condimentele astea cu multe E-uri, ştiu calitatea ule-

Mircea Badea a urmărit prima ediţie „Top Chef“ fără Carmen Brumă şi a intrat în rolul unui adevărat samurai

ma că se poate şi aşa… gătind eu!“, a povestit Simona. Se aprovizionează de la bunica În materie de preparate complicate, Simona recunoaşte că nu-şi impresionează apropiaţii deoarece îi plac

moderatoarea de la „Acces Direct“. Are propria „Biblie“ alimentară Vedeta Antenei 1 îşi alege reţetele din diverse cărţi de bucate şi show-uri TV... „«Biblia» mea alimentară e însă cartea profesorului Mencinicopschi. E incredibil de utilă şi fac multe reţete de acolo. Mai sunt o mare admiratoare a lui Gordon Ramsay, mă uit la show-urile lui, am cartea lui cu autograf, dar n-am gătit nimic după reţetele lui deoarece sunt foarte complicate şi necesită timp. Nu vreau ca statul în bucătărie să devină o monotonie, ci vreau să fac ceva de plăcere“, a mai declarat Simona.

iului şi ce trebuie să folosesc. De asemenea, am început să nu mai consum carne. Nu sunt vegetariană, dar mă simt mult mai bine dacă mănânc mai rar carne. Iar dacă vreau ceva natural, prefer să merg la bunica mea şi să mă aprovizionez de acolo“, a spus

Alături de iubitul ei, fotbalistul Gabi Popescu, ştirista Crina Abrudan a analizat prestaţia concurenţilor „Top Chef“

Nu-mi plac dulciurile şi sunt mândră de asta!“ SIMONA GHERGHE

„Top Chef“, primul în topul audienţelor Show-ul „Top Chef“, transmis luni seară la Antena 1, a fost lider de audienţă în cadrul publicului din mediu urban cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani. Coordonatele înregistrate au fost de 7,5% rating şi 17,2% cotă de piaţă, echivalentul a 420.000 de telespectatori. Pe locul al doilea şi al treilea, la o zecime de punct de rating, s-au clasat ProTV, care a transmis „Pariu cu viaţa“, respectiv Kanal D, cu telenovela „Suleyman Magnificul“.

Răzvan Simion: „Sunt un mare gurmand“

Delia: „Se consumă bio pentru că aşa e trendul“

Matinalul Antenei 1 povesteşte, pentru „ring“, că nu găteşte pentru prieteni, dar îşi impresionează soţia cu paste dintre cele mai sofisticate. „Îmi place foarte mult să gătesc şi fac mâncăruri foarte reuşite. Nu fac reţete complicate, dar gătesc doar pentru soţia mea. Am o reţetă de creveţi cu sos de lămâie şi puţin usturoi cu care o impresionez. Dar reuşita mea supremă o reprezintă tagliatelle cu sos de gorgonzola şi pepperoncini. Am reţete chiar de la juraţii «Top Chef». De la Nicolai am vreo două reţete, iar de la Joseph am învăţat să fac somon la grătar. Îmi place să mănânc, sunt un mare gurmand“, a povestit Răzvan Simion, însoţit la eveniment de soţia lui, Diana.

Jurată la „X-Factor“, Delia Matache n-a ratat ocazia de a gusta din savuroasele deserturi pregătite cu mare atenţie de bucătari. Sub ochii soţului Răzvan Munteanu, ea a mărturisit, pentru „ring“, că urăşte să stea la cratiţă şi că îi place să deguste tot ceea ce îi pofteşte inimioara: „În bucătărie nu stau deloc… Fac excepţie când mi-e foarte foame şi n-am de ales, trebuie să gătesc. Iar când o fac, stau cu telefonul în mână şi mă sfătuiesc cu mama. Îmi place foarte mult mâncarea gătită. Mai nou se mănâncă bio doar pentru că e în trend. Dar eu nu mă încadrez în niciun trend şi mănânc întotdeauna ce îmi place şi atât“.

www.ziarulring.ro


0 SHOWBIZ 8

În anul 2008 a fost singura dată când Marian mi-a trimis bani în cont pentru Beatrice, bani pe care şi i-a recuperat apoi prin donaţii, n-a dat nimic de la el! Azi spune că a fost pensie în avans şi şi-a ajutat fetiţa pentru toată viaţa!... Marian, întotdeauna ţi-a fost ruşine că ai un copil surd!“ LARISA DRĂGULESCU

MIERCURI, 7 noiembrie 2012

Bombănelile Marinei Marina Almăşan marina@ziarulring.ro

Murphy, misoginul! Deşi Murphy face parte din categoria celor mai buni prieteni ai mei (Mark Twain deţine supremaţia!), nu pot să nu constat că are şi el defectele lui. Cel mai tare mă deranjează că Murphy e misogin. Da, da! Face parte din armata deloc firavă a acelor bărbaţi pentru care noi, femeile, nu valorăm nici cât două cepe degerate. Şi chiar dacă, la un moment dat, li se pare că s-au îndrăgostit de noi, îşi dau repejor arama pe faţă, găsindu-ne cusururi mii şi tot atâtea motive de a ne evacua de pe soclul iubirii. De ce cutez să-l fac pe Murphy misogin? Judecaţi voi înşivă, pe baza câtorva legi ale sale, luate la întâmplare! „Până şi de cea mai frumoasă femeie tot s-a plictisit cineva“, susţine înţeleptul, fără a o fi cunoscut neapărat pe Nicoleta Luciu. Altfel spus, nici măcar femeile tip Afrodita nu sunt în stare să-şi ţină bărbaţii lângă ele. Tot Murphy declară sus şi tare că „femeile sunt ca vapoarele: necesită atenţie şi întreţinere permanentă şi costă o grămadă de bani“. Măgulitor, nu-i aşa? Acelaşi Murphy descoperă, triumfător, cheia fericirii în cuplu: „Un bărbat POATE fi fericit cu o femeie atât timp cât NU o iubeşte!“... Şi dacă v-am pus pe gânduri, tot el vine şi vă lămureşte: „Dragostea pentru o femeie este triumful imaginaţiei asupra inteligenţei“. Ce spui, Franz? Deci, ca să te îndrăgosteşti de o femeie, trebuie musai ca mintea ta să o ia razna, după care doar imaginaţia te-ar putea ajuta să găseşti la ea calităţi pe care amărâta nu le va putea avea niciodată... ...Hm! Murphy e un netrebnic. Auziţi ce calcul face: „Dacă eforturile depuse în a înţelege femeile ar fi transferate la cercetările spaţiale, acum am vinde hotdogi pe Lună!“. În încheierea pledoariei mele, îl citez din nou: „Calităţile care ne atrag pe noi, femeile, la un bărbat sunt cele pe care nu le vom suporta mai târziu“... Aici mă văd nevoită să-i dau dreptate. Când s-a îndrăgostit de Gogu, vecina mea, Alina, era de-a dreptul încântată de fruntea lui exagerat de lată (eu o numeam „lipsă de păr“, ea - „semn de inteligenţă“), găsea drăgălaşă burtica lui rotunjoară, iar ochelarii cu destule dioptrii cică îi dădeau un aer fermecător şi înţelept. După câţiva ani, la o zi după divorţul lor, aceeaşi Alina, mult mai necruţătoare, îşi evoca, cu drăgălăşenie, fostul soţ: „Un chelios nenorocit, cu burdihanul cât casa şi chior pe deasupra!“... Îl suspectez pe Murphy că s-a aflat prin preajmă şi a tras cu urechea...

Rubrică oferită de cambridgeschool.ro

Larisa Drăgulescu: „Corina mi-a spus că NU ÎNțELEGE de ce Marian nu-și iubește copiii“ n Fosta soţie a gimnastului Marian Drăgulescu susţine că, din 2010, cei doi copii ai lor, Beatrice (8 ani) şi Richard (6 ani), nu mai primesc niciun leu pensie de întreţinere de la tatăl lor, întrucât ea a pierdut procesul cu sportivul şi nu intenţionează să continue lupta în justiţie pentru cei 442 de lei pe lună care li s-ar cuveni copiilor. Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Potrivit Larisei, fostul ei soţ s-a folosit de ordinele de plată prin care i-a virat în cont banii pentru operaţia pe care Beatrice a suferit-o în anul 2008 la o clinică din Austria pentru a proba că a plătit în avans pensia de întreţinere pentru ambii copii. Asta în condiţiile în care banii, afirmă Larisa, n-au fost ai lui Marian, ci au provenit din donaţii şi împrumuturi restituite apoi din alte donaţii. „Eram divorţaţi de opt luni, încercam a doua şansă“ „Lumea nu ştie că atunci când am apărut prima dată cu ochiul învineţit la televizor, noi eram deja divorţaţi de opt luni, dar, de dragul copiilor, ne dădusem a doua şansă. În această perioadă, eu am fost cu Beatrice în Austria

Beatrice, la patru ani, alături de Larisa şi de medicul care a operat-o în Austria. Pe 8 august 2008, micuţa a auzit pentru prima dată în viaţă.

Aniversarea de opt ani a lui Beatrice

şi nu puteam ieşi din ţară cu atâţia bani (peste 30.000 de euro - n.r.). Marian era în România şi îmi depunea în cont, în tranşe, suma maximă pe care eu o puteam retrage într-o zi de la bancă. Acum spune că el s-a achitat de toate obligaţiile faţă de copii... A avut câştig de cauză în instanţă pentru că, într-adevăr, noi la acea dată eram divorţaţi, chiar dacă lumea nu ştia acest lucru“, a declarat, pentru „ring“, Larisa. „Îi dictează ce să-mi spună“ În ciuda tensiunilor existente, Larisa a reuşit să vorbească la telefon, ca de la femeie la femeie, şi cu actuala soţie a lui Marian Drăgulescu... „Corina mi-a spus că nu vrea să se bage în relaţia noastră şi că nici ea nu înţelege de ce Marian nu-şi iubeşte copiii. Cu toate că spune că Marian ia singur deciziile în privinţa copiilor noştri, când vorbeam cu el la telefon, am auzit cum Corina îi dicta ce să-mi răspundă. Mai nou, văd că apare şi la televizor şi vorbeşte în numele lui. Aşa mi-am dat seama că Marian nu are niciun cuvânt de spus şi că noua lui soţie conduce, de fapt, totul“, ne-a mărturisit Larisa cu tristeţe în glas. „Stau cu chirie, dar au vila aproape gata“ Revoltată de afirmaţiile Corinei, care a dezvăluit că locuieşte cu Marian într-un apartament

închiriat, Larisa afirmă că fostul ei soţ îşi construieşte un imobil cu mai multe etaje. „Corina a spus că ea şi Marian stau cu chirie, dar de ce nu a continuat să spună că vila lor din Pantelimon e aproape gata şi urmează să se mute acolo?! Am impresia că vila are vreo trei etaje, conform proiectului, şi e situată chiar lângă vila mamei Nadiei Comăneci“, a reacţionat fosta soţie a gimnastului. „Suferă că n-au cui să-i spună «tata»“ Întrebată ce doreşte în prezent de la Marian, Larisa a mărturisit că nu vrea bani de la el, ci

doar atenţia normală a unui părinte pentru copiii lui. „Marian nu i-a mai văzut din iunie, când tot eu am sunat să ne întâlnim. Ca orice mamă, îmi doresc să fie fericiţi, însă îi văd cum suferă că n-au cui să-i spună «tata». Mâine (astăzi - n.r.), Richard împlineşte şase ani, însă noi sărbătorim de astăzi (ieri - n.r.). Copiilor nu le lipseşte şi nu le-a lipsit nimic niciodată, am un venit stabil şi mă ajută foarte mult familia. Anul acesta au început amândoi clasa întâi la aceeaşi învăţătoare, pentru că îmi doresc să fie împreună la şcoală şi să se ajute, mai ales Richard pe Beatrice“, a adăugat Larisa.

Contactat de „ring“, Marian Drăgulescu, înlocuitorul lui Pavel Stratan la „Dansez pentru tine“, nu a dorit să comenteze afirmaţiile fostei soţii. În privinţa zilei de naştere a fiului său, Richard, gimnastul susţine că „se va gândi“ să-i facă o surpriză.

Julie Săvuică, bani de buzunar din haine „cool”

Laura Cosoi: „Cu Smiley am o relaţie sinceră de prietenie”

MODĂ. Inspirată de anii petrecuţi în liceul copiilor VIP din

SENTIMENTE. Fosta iubită a lui Smiley a vorbit pentru prima dată de la despărţirea de artist despre ce a mai rămas din povestea lor de iubire. „Suntem doi oameni care au avut în spate o relaţie, o legătură de cinci ani, o prietenie care a rămas. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat între noi, prietenia noastră nu poate să dispară peste noapte. Nu pot să rămân indiferentă la ceea ce i se întâmplă lui, la fel cum nici el nu ar rămâne indiferent dacă mi s-ar întâmpla ceva ce nu ar fi OK. Avem o relaţie sinceră de prietenie, chiar dacă drumurile noastre s-au separat. Nu am ce să comentez mai mult, relaţia noastră ca iubiţi s-a terminat”, a declarat Laura Cosoi, la „PoveŞtiri Adevărate” (Acasă TV). Laura şi Smiley s-au despărţit oficial pe 6 iunie, după o relaţie de peste cinci ani. (T.A.)

Capitală, fiica Danei Săvuică a decis să se implice în industria hainelor, domeniu care i-a adus venituri frumoase mamei în ultima perioadă. „La «Jean Monnet» se pune mare preţ pe imagine şi de fiecare dată asistam la o adevărată paradă a modei pe coridoarele şcolii. Chiar şi când s-au introdus uniformele, directoarele şcolii ne-au consultat la design. Acum sunt studentă şi pot spune că subiectul modă mă urmăreşte peste tot. Bobocii se pregătesc de baluri, vin Sărbătorile şi toată lumea vrea să arate cool. În plus, vreau să fiu independentă financiar, să fac ceva pentru a avea bani de buzunar. Îmi place moda, îmi place să fac shopping şi ştiu ce îşi doreşte generaţia mea. «Juliette» e un brand al cărui target sunt tinerele care îşi doresc să poarte haine smart, dar la preţuri atractive. Vor fi haine de zi şi de ocazie”, a declarat Julie pentru „ProTV Magazin”. (T.A.)

www.ziarulring.ro


300

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

de mii de vizitatori pe zi avea portalul ilegal de seriale on-line vplay.ro.

0 9

Vedetele, SUPĂRATE că se închid site-urile ILEGALE cu seriale n Tot mai multe voci se declară nemulţumite de închiderea celui mai mare site ilegal de seriale din România. Chiar dacă mulţi sunt de părere că nu există alternativă pentru vplay.ro, alţii declară că ar plăti lunar câţiva euro pentru a urmări filmele preferate, însă pe site-urile din străinătate.

auzit că ProTV a depus plângerea. Ce să zic... N-am intrat niciodată pe voyo.ro“, mărturiseşte realizatorul show-ului „Cu banii jos“ de la Antena 1. Negru este indignat că mai multe site-uri au ajuns să fie închise tocmai de CNA, neştiind că acesta se ocupă şi de internet: „O mulţime de astfel de site-uri au fost denunţate la poliţie de CNA… De când se ocupă CNA de internet?! Nici pe asta n-o ştiam!“.

Cristina Andrei

cristina.andrei@ziarulring.ro

Zilele acestea s-a creat o mare isterie în rândul internauţilor care obişnuiau să-şi urmărească serialele preferate pe vplay.ro. În urma sesizării CNA de deţinătorul portalului voyo.ro, s-a decis închiderea unuia dintre cele mai accesate site-uri de seriale on-line de la noi, vplay.ro. Pe lângă acesta, au mai fost vizate şi serialedetop.com sau deseneanimateonline.info. Dan Negru: „De când CNA se ocupă de internet?!“ Unul dintre cei care îşi mărturisesc dependenţa de filmele on-line este realizatorul TV Dan Negru. „Habar nu aveam că vplay.ro este ilegal. Eu am avut şi

abonament plătit la ei când am început să mă uit la seriale. Nu prea există alternativă pentru acesta. Acolo găseam cele mai noi episoade din serialele difuzate în afară. Am

Tudor (Fly Project): Site-urile străine, restricţionate românilor Nici Tudor de la formaţia Fly Project nu e foarte încântat de închiderea vplay.ro. „Erau foarte multe seriale pe care le urmăream la zi şi nu mi se pare OK ce s-a întâmplat în condiţiile în care voyo.ro are

În loc să mă duc la cinematograf, aş prefera să văd un film bun la mine acasă, pentru care sunt dispus să plătesc.“ TUDOR IONESCU (Fly Project) coperit câteva site-uri plătite în afară, unde mi-aş dori să-mi fac abonament, însă, surpriză! Pentru România nu sunt disponibile. Nici acest lucru nu mi se pare normal“, a mai spus Tudor.

un alt tip de public şi alt gen de seriale. Nu aceasta e soluţia de a scăpa de concurenţă. Încearcă să vii cu ceva nou pe piaţă, să atragi public nou, nu să încerci să îl furi din altă parte“, a declarat Tudor Ionescu pentru „ring“. Artistul nu crede că există alternativă pentru vplay.ro, cel puţin în România, de aceea se gândeşte de ceva timp să-şi facă un cont pe siteurile străine, însă se confruntă cu alte probleme... „Am des-

normal ca, la un moment dat, să se implementeze şi în România acest sistem“, a spus ea pentru „ring“.

Cosmina Păsărin: „E normal să plăteşti vizionarea on-line“ Cu toate că nu este o împătimită a filmelor on-line, Cosminei Păsărin i se pare normal să plăteşti pentru filmele urmărite pe calculator, aşa cum se întâmplă peste tot în străinătate. „Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, nu mă uitam pe vplay.ro. Însă în străinătate toată lumea îşi face abonamente contra cost pentru a urmări seriale şi filme on-line. Numai la noi puteai urmări totul gratis. Probabil că este PUBLICITATE

Tatăl şi soacra Mădălinei Manole, faţă în faţă la proces Aflat în instanţă pentru a doua oară, dosarul „Fetei cu părul de foc“ îi aduce, de această dată, faţă în faţă începând de la termenul de azi - nu numai pe părinţii Mădălinei Manole şi pe soţul acesteia, ca la primul proces penal. Soacra Mădălinei, dar şi admiratoarea care i-a procurat artistei decedate în condiţii suspecte otrava găsită în corp sunt chemate în instanţă! Noul proces penal, aflat azi la al doilea termen, are ca obiect plângerea familiei Ion şi Eugenia Manole (în calitate de petenţi) împotriva soluţiilor de NUP, date pentru Petru Mircea, Maria Mircea (foto dreapta sus) şi Berta Slav, de procurorul Tiberiu Moldovan şi menţinute de prim-procurorul Remus Budăi. În dosar au apărut, aşadar, ca „părţi intimante“, în afară de Petru Mircea, şi Maria Mircea (soacra Mădălinei care, împreună cu fiul şi cu soţul artistei, se afla în vila din Otopeni în noaptea fatidică), dar şi Berta Slav, aşa-zisa admiratoare care a procurat otrava la o misterioasă „comandă“ dată insistent numai prin SMS nu se ştie încă de cine (procurorii nu au stabilit ştiinţific dacă Mădălina a dat SMS-urile). Familia Manole este reprezentată în instanţă de celebra avocată Marilena Crina Radu (mai cunoscută din dosarele „Elodia“). Avocata din Braşov, la solicitarea familiei Manole, a depus la Tribunalul Bucureşti plângere împotriva rezoluţiei de NUP a prim-procurorului Remus Budăi, relansând, practic, „cazul Mădălina“. Tatăl artistei, Ion Manole, spune că ştie cine sunt cei patru vinovaţi pe care-i va acuza direct în instanţă. El are mare încredere în modul în care avocata Marilena Radu îl va apăra şi speră ca justiţia, cu ajutorul lui Dumnezeu, va face în sfârşit lumină în dosarul „Mădălina Manole - moarte suspectă“. (Ch.L.)

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


13

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

noiembrie este noul termen pentru pronunţarea deciziei în dosarul în care sunt judecaţi, pentru fapte de corupţie în arbitraj, Vasile Avram şi Sorin Ţerbea.

Mureşan: „Vrem 4 puncte din meciurile cu Galata şi Braga“ n Visul echipelor româneşti de a intra în primăvara Ligii Campionilor este la un pas să se împlinească. CFR-ul ar putea fi prima echipă dacă reuşeşte să mai adune încă 4 puncte din ultimele trei meciuri. Cătălin Sandu

Ceferiştii şi-au fixat obiectivul în această ediţie de cupe europene. Vor nici mai mult, nici mai puţin decât accederea în faza eliminatorie a celei mai tari competiţii intercluburi de pe continent. „Normal că am emoţii, va fi un meci greu. Galata, în mod normal, este obligată să încerce să obţină victoria pentru că este ultima lor şansă, dar nu ne interesează asta, noi vrem să câştigăm pentru a putea ajunge în primăvara Ligii Europa şi, dacă mai facem un punct din următoarele două întâlniri, suntem în primăvara Champions League şi vom încerca să profităm de această ocazie. Pentru noi ar fi bun şi un egal, dar nu ne gândim la asta, ci ne dorim victoria pentru că vrem să facem încă minimum 4 puncte din următoarele două meciuri de acasă. Dar vrem 3 cu Galata, ca să ne rămână două şanse din trei cu Braga“, a comentat, pentru „ring“, preşedintele clujenilor, Iuliu Mureşan. Terenul, avantaj pentru turci Faţă de condiţiile în care s-a jucat meciul din tur, când CFRul a obţinut remiza pe terenul mocirlos de la Istanbul, de data asta, suprafaţa de joc va fi cu totul alta. „Terenul este foarte bun şi, din păcate, asta o să-i ajute pe turci. Sper ca echipa să joace mult mai bine decât am făcut-o până acum şi să câştigăm“, a spus Iuliu Mureşan. Preşedintele grupării din Gruia este

Echipe probabile CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Piccolo, Sepsi - Aguirregaray, G. Mureşan - D. Valente, Bastos, Camora Kapetanos Antrenor: Paulo Sergio Galatasaray: Muslera Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit - Selcuk, Yekta, Emre Colak Burak, Umut Antrenor: Fatih Terim

C FR - G a l a t as ar a y

Digi 1, Dolce 1 Azi, 21.45,

optimist şi datorită noului tehnician: „În primul rând, jocul s-a schimbat foarte mult cu noul antrenor, s-a văzut în campionat că am jucat bine şi ăsta este cel mai important lucru, sper să continuăm tot aşa şi să creştem de la meci la meci“.

CLASAMENT

catalin.sandu@ziarulring.ro

Atenţie la Umut şi Yilmaz Înaintea partidei, românii şi-au luat toate măsurile şi vor să-i blocheze pe cei doi atacanţi ai lui Fatih Terim. „Galata are

Grupa H

M

V

E

I

G

Pct.

1. Man. Utd. 2. CFR 3. Braga 4. Galatasaray

3 3 3 3

3 1 1 0

0 1 0 1

0 1 2 2

6-3 4-3 4-5 1-4

9 4 3 1

Nu are faţă de Dinamo CRITICI. Dumitru Dragomir a continuat să-l critice pe antrenorul Dario Bonetti, afirmând că, dacă s-ar fi aflat la conducerea clubului Dinamo, l-ar fi ţinut pe tehnicianul italian în funcţie doar ca să îl facă de râs. „Când ai o tactică dintr-asta nenorocită, să stai cu fundul în poartă, nu e bine. Eu sunt echidistant. Când e de criticat, critic, când e de lăudat, laud. De asta spun, cu o a altă tactică Dinamo putea obţine mai mult în faţa Stelei. Ori că primeşti cinci goluri, ori că primeşti trei, e acelaşi lucru, dar joci fotbal. Cine e Bonetti? El a venit să îşi facă o carte de vizită în România. Măcar să fi antrenat şi el prin Divizia B în Italia. Eu, dacă eram conducător de club, îl ţineam la echipă pe Bonetti. Vă spun cinstit, îl ţineam să îl fac de râs!“, a spus Dragomir. (O.A.)

Mi-aş dori un arbitraj cum l-a avut Steaua în derby-ul cu Dinamo.“ IULIU MUREŞAN mulţi jucători buni, are doi atacanţi foarte buni, pe Umut şi Burak Yilmaz, care joacă şi la naţională şi mai sunt câţiva… dar pe noi nu ne sperie nimeni de la ei. Sigur, echipa este puternică, este un club mare, cu jucători mult mai bine plătiţi şi cu pretenţii mult mai mari. Dar, din fericire, nu joacă bugetul şi sper să câştigăm“, a mai declarat Mureşan.

Azi, în Champions League Grupa E Juventus Nordsjaelland Chelsea - Şahtior, Digi 2 Grupa F Valencia - BATE Bayern - OSC Lille Grupa G Benfica Sp. Moscova Celtic - Barcelona, Digi 3 Grupa H CFR - Galatasaray, Digi 1, Dolce 1 Sp. Braga - Man. United

PAG.

1 1

Editorial Prof. univ. dr. Constantin Anghelache

Derby de România jucat de arbitru Ceea ce am afirmat în editorialul de vineri, 2 noiembrie, în legătură cu tradiţionalul derby naţional s-a adeverit în cea mai mare parte. Luate pe rând, aş putea sintetiza astfel: cererea de bilete a fost maximă; organizatorii au preferat să ţină circa 6.000 de locuri goale decât să le ofere dinamoviştilor; ambiţiile celor două combatante, în teren şi tribune, au renăscut ca prin farmec; galeria „câinilor“ redusă, pe bază de „regulament“, la circa 3.000 de persoane - a fost aproape egala steliştilor; tacticile adoptate de cei doi tehnicieni au coincis cu orgoliile, ambiţiile, structura loturilor şi dorinţa fiecăruia de a învinge. Jocul în sine, în primele 60 de minute, nu a fost prea spectaculos şi curgea oarecum în favoarea „câinilor“ care, la primul contraatac fulgerător, au deschis scorul. Până atunci, cei din Ştefan cel Mare s-au confruntat cu două accidentări care au impus înlocuiri forţate şi restructurarea aşezării, deci şi a dinamicii jocului. Cred că este dificil pentru orice tehnician ca după numai 16 minute să „aşeze de pe margine echipa“, mai ales că la cabine pregătise altceva. Steaua a arătat în acel timp, mai ales în primele 47 de minute (prima repriză cu prelungiri), că este stresată şi nu are răbdarea necesară pentru a-şi „aşeza“ jocul. Ceea ce nu am putut să prevăd în avancronica de vineri a fost influenţa pe care o poate avea arbitrul prin deciziile sale. Fiind străin (belgian), unii credeau că va fi imparţial şi vertical în teren. Am afirmat de multe ori că şi arbitrii români, dacă nu s-ar afla sub presiune, ar avea prestaţii bune şi chiar foarte bune. Prestaţia belgianului de duminică seară m-a făcut să conchid că acesta a stricat jocul, dacă nu cumva a fixat rezultatul. A reprezentat o mostră de ceea ce nu trebuie să facă arbitrul şi nu este un exemplu demn de urmat de tinerii noştri „cavaleri ai fluierului“. Se ştie că, prin propriul lor regulament, arbitrii trebuie să vegheze la corectitudinea meciului şi să sancţioneze regulamentar şi disciplinar orice abatere a unui jucător, fără nicio legătură cu scorul sau cu jocul combatantelor. Dar domnul belgian Alexandre Boucaut a ţinut să ne contrazică şi, prin patru decizii afectate de eroare, dar într-o singură direcţie, a dat un alt rezultat final. Ce a decis domnul? În minutul 15, la un fault violent al lui Rusescu asupra lui Pulhac (acesta a şi fost înlocuit imediat), a dictat numai fault, fără sancţiune disciplinară (cartonaş roşu sau cel puţin galben). În minutul 34 nu a dictat penalty pentru Dinamo la un fault al lui Chiricheş asupra lui Curtean; în minutul 63 a dat penalty pentru Steaua la un duel corp la corp între Munteanu şi Chipciu; în minutul 81 (scorul era încă 1-1) nu a dictat penalty pentru Dinamo şi eliminarea lui Chipciu pentru fault din spate al acestuia, ca ultim apărător, asupra lui Matei! Şi cu aceasta punct. Este clar că i-a pus pe stelişti în joc şi a determinat un alt rezultat. Eu nu fac analiza tehnico-tactică a partidei care, pe indicii calculaţi, evidenţiază superioritatea Stelei şi îi poate influenţa pe mulţi să creadă că victoria este meritată… Eu nu pot intra în aceste detalii şi nici nu îmi propun să le contrazic, numai că, din cele întâmplate pe teren, „eroul negativ“ a fost Alexandre Boucaut. El nu a lăsat jocul la dispoziţia „combatanţilor“ şi a anulat frumuseţea reală a acestui sport. Un mucalit de orientare „roş-albastră“ mi-a zis după joc „ce păcat că, la Chiajna, Steaua nu a avut un arbitru ca acesta… ar fi rezolvat partida în timpul regulamentar!“. Aşadar, arbitrul a jucat, în maniera sa, derby-ul de România! În rest, etapa a curs precum gândeam. Viitorul le-a făcut bistriţenilor viaţa şi mai grea; CSMS Iaşi a învins lejer cu 4-0 şi a ratat o altă mulţime de ocazii, aducând „şepcile roşii“ pe un loc retrogradabil; CFR Cluj, după ce şi-a atins scopul (plecarea lui Andone), a zdrobit FC Braşov cu 5-0; Vasluiul a jucat deschis cu Ceahlăul (4-3) şi i-a încălzit pe puţinii spectatori veniţi la stadion pe o vreme nu tocmai prietenoasă; Oţelul le-a arătat „găzarilor“ din Mediaş că au viaţă grea. Rezultatele partidelor Pandurii-Severin (2-2), Petrolul-Concordia (0-0) şi Rapid-Astra (0-2), deşi sunt considerate, mai ales primele două, surprizele etapei, nu au avut nimic ieşit din comun în afară de luptă şi deznădejde. Cert este că Steaua s-a aşezat mai bine în fotoliul de lider pe care, cu siguranţă, va ierna, chiar dacă se mai joacă şi trei etape din retur.

www.ziarulring.ro


103

1 SPORT 2

MIERCURI, 7 noiembrie 2012

Clasament Liga I

PE SCURT 1. Steaua 2. Astra 3. Pandurii 4. Vaslui 5. Petrolul 6. CFR 7. Dinamo 8. Concordia 9. Rapid 10. Braşov 11. Viitorul 12. Gaz Metan 13. Ceahlăul 14. „U“ Cluj 15. Oţelul 16. Gloria 17. Iaşi 18. Severin

M

V

E

I

G

14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14 14

11 8 8 7 6 6 6 5 5 5 4 4 4 4 3 2 2 0

2 3 3 4 5 4 4 5 4 4 6 4 3 3 7 4 2 5

1 3 3 3 3 4 4 4 5 5 4 6 7 7 5 7 10 9

31-11 29-17 24-18 25-16 22-14 29-17 22-17 13-16 15-16 18-21 17-14 14-22 17-28 15-27 16-16 11-28 12-21 10-21

Antrenorul Gloriei Bistriţa ştie cum poate fi salvat Rapidul Pct. 35 27 27 25 23 22 22 20 19 19 18 16 15 15 14 10 8 5

Etapa viitoare Vineri Severin - Gloria, 19.00, Digi Gaz Metan - Iaşi, 21.30, Digi Sâmbătă Ceahlăul - Oţelul, 16.00, Dolce Astra - Petrolul, 19.00, Digi Dinamo - Vaslui, 21.30, Digi

ani avea cel mai bătrân suporter din Polonia, care a decedat la câteva săptămâni după ce a asistat la un meci al echipei clubului preferat, Sandecja Nowy Sacz, mai „tânăr“ cu un an.

Duminică Concordia - CFR, 19.00, Dolce Braşov - Pandurii, 19.30, Digi Viitorul - Steaua, 21.30, Digi Luni „U“ Cluj - Rapid, 20.30, Digi

Echipă labilă psihic MARIAN RADA, tehnicianul formaţiei Rapid, a declarat, după înfrângerea cu Astra, scor 0-2, că echipa sa „este labilă psihic“. „Sunt puţin indispus pentru că este o seară tristă pentru mine, e clar că echipa este labilă psihic, nu poate juca şi împotriva adversarilor, şi împotriva propriilor suporteri. Nu mai putem continua aşa. S-au făcut şi greşeli de strategie şi, din păcate, acum culegem aceste roade. Mi-e teamă să nu ajungem foarte jos. Poate ar fi mai bine la retrogradare. Îmi aduc aminte că în Divizia B aveam 20-30.000 de oameni în tribune, iar apoi, după 1990, am câştigat 10 trofee“, a spus Rada. (C.S.)

Nae Manea: „Salarii mai mici, jucători tineri şi cu caracter“ n Rapidul se află din nou pe un butoi de pulbere. George Copos vrea iarăşi să vândă clubul, echipa nu mai joacă nimic, iar înfrângerile se leagă. Cu toate că antrenează o altă echipă, Nae Manea nu uită clubul său de suflet şi l-a sfătuit pe finanţatorul alb-vişiniu cum să o scoată la capăt. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

După 14 etape, Rapidul ocupă locul 9 cu doar 19 puncte. Acest loc neonorant pentru clubul giuleştean a fost taxat de un rapidist „pursânge“. Cu toate că Nae Manea se află acum la conducerea tehnică a Gloriei Bistriţa, totuşi urmăreşte cu atenţie ce se întâmplă la formaţia care l-a consacrat. „Felul cum se prezintă acum Rapidul este o ruşine. Trebuie să îşi rezolve cât mai rapid problemele pentru că, dacă nu se întâmplă asta, lucrurile pot să degenereze şi să se ducă rău în jos. De foarte mult timp am zis că Rapidul este al rapidiştilor. Cine are urechi să înţeleagă! Copos nu o să vândă niciodată. Este a cinşpea mia oară când spune asta, dar nu o să se întâmple cu siguranţă nici acum. El trebuie să găsească o

soluţie pentru suporterii care au fost alături de echipă oricând şi pun atâta suflet pentru clubul ăsta care reprezintă ceva în fotbalul românesc“, a declarat, pentru „ring“, Nae Manea. Hagi, un exemplu pentru Rapid În urmă cu aproximativ două săptămâni, după înfrângerea Rapidului în faţa celor de la Dinamo, Nae

Manea a avut o discuţie cu finanţatorul giuleştenilor şi i-a dat câteva sfaturi pentru a ieşi din colapsul financiar. „Eu i-am zis lui Copos: «Domnule, ce ai realizat când ai dat salarii de 30.000, 25.000, 20.000 de euro pe lună? Ai terminat pe şapte sau pe opt. Fă-le salarii mai mici şi dă-le primă la victorii, la obiectiv, ca să-i stimulezi. Situaţia economică este cea pe care o ştie toată lumea, e

Să aducă „oameni cu sânge alb-vișiniu“ Nae Manea ştie şi ce oameni ar trebui să aducă lângă clubul din Giuleşti pentru a ieşi din acest impas. „Domnul Copos s-a înconjurat de oameni care nu au nicio treabă cu Rapidul. Or, acolo e nevoie să fie oamenii cu «sânge alb-vişiniu», care să fie trup şi suflet pentru acest club. Trebuie să fie cineva care să-i motiveze, să aibă jucători cu caracter. Spre exemplu, la mine, la Bistriţa am jucători care nu sunt plătiţi de un an de zile şi totuşi joacă pentru că au caracter. O să-şi primească la un moment dat banii deoarece au contracte clare. Acum, ei ce ar trebui să facă, să nu mai joace fotbal?“, a încheiat Nae Manea.

Mă doare sufletul când văd ce se întâmplă la Rapid. Poate Copos o să-mi asculte sfaturile.“ NAE MANEA greu. Strânge-te un pic, adu jucători tineri, de perspectivă, lasă-i pe ăia care se cred consacraţi». Exemplu sunt cei de la Viitorul Constanţa. Credeţi că acolo sunt salarii ca la Rapid? Dar sunt tineri şi au foame de performanţă, nu sunt blazaţi pe contracte mari care-i fac să se plafoneze. Şi joacă de la egal la egal cu toată lumea. Este exemplul cel mai bun care poate fi urmat şi la Rapid“, a afirmat actualul tehnician al Gloriei Bistriţa.

Şi-a ales preferatul

Spre Chelsea?

Atac la sora lui Hulk

PăRERE. Ronaldo şi-a

OFERTE. „El Mundo

RăPIRE. Sora mai mică a

ales favoriţii pentru „Balonul de Aur“ şi pentru „Antrenorul anului 2012“. „Messi va primi votul meu pentru «Balonul de Aur», pentru că, dincolo de golurile pe care le marchează şi de trofeele pe care le câştigă, are nişte calităţi magice ieşite din comun. Cristiano este foarte tehnic, e drept, dar Messi continuă să facă lucruri pe teren la care nu se aşteaptă nimeni“, a declarat Ronaldo, care l-a nominalizat şi pe Jose Mourinho cel mai bun antrenor. (C.S.)

Deportivo“ anunţă că Josep Guardiola are trei oferte: de la Chelsea şi de la cele două echipe din Manchester, United şi City. Cel mai aproape pare să fie de Chelsea, patronul Roman Abramovici făcând deja două transferuri pe placul său: Hazard şi Oscar. Pep însă nu s-a decis, scriu jurnaliştii de la „El Mundo Deportivo“, dar o mutare în Premier League pare iminentă. Fostul tehnician al Barcei şi-a făcut şi lista de transferuri. Aceasta îi include pe Muniain de la Bilbao, Isco de la Malaga, Benat de la Betis, dar şi pe Falcao, vedeta lui Atletico Madrid. (C.S.)

internaţionalului brazilian Hulk, care a ajuns de la Porto la Zenit, a fost răpită în Brazilia. Angelica Aparecida Vieira, 22 de ani, se afla singură în maşină în faţa unui restaurant din Campina Grande, statul Paraiba, când a fost răpită de indivizi înarmaţi. Răpitorii nu au contactat încă familia, care a cerut poliţiei să nu intervină, temându-se pentru viaţa fetei. „Aşteptăm să ne contacteze, nu au făcut-o până acum“, a declarat mama victimei, Maria do Socorro. (C.S.)

www.ziarulring.ro


3,2

S{N{TATE Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

kg cântăreşte pielea de pe suprafaţa organismului uman.

1 3

Mezoterapia TE SCAPă de riduri, celulită şi grăsime

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Este o terapie nechirurgicală larg utilizată ce presupune injectarea de substanţe sub formă de „cocktailuri“ (amestecuri de vitamine, aminoacizi, enzime şi alte substanţe farmacologice active) la nivelul mezodermului (stratul mijlociu al pielii). „Starea de sănătate a mezodermului se reflectă în aspectul şi tonicitatea pielii noastre. Se folosesc «cocktailuri» de vitamine, minerale, extracte vegetale naturale, aminoacizi, acid hialuronic, substanţe de lipoliză, medicamente convenţionale/homeopate care penetrează bariera stratului cornos prin injectare directă în derm/ţesut

O şedinţă durează 45 de minute

Centrul Medical Mediclass, str. Sf. Elefterie nr. 47-49; Complex Cotroceni, sector 5, Bucureşti, tel.: 021.412.01.28; 021.412.01.29; 021.410.27.27; programari@mediclass. ro; www. mediclass.ro.

subcutanat sau, mai nou, prin electrodermoporatie“, explică dr. Nazila Saki, medic specialist dermatovenerologie, supraspecializare dermato-cosmetică şi laserterapie.

CONTRAINDICAţII l boli cronice ale pielii l infecţii localizate l diabet l tratament anticoagulant l gravide

Menţine tinereţea pielii Substanţele folosite în cadrul terapiei sunt introduse local, în cantitate mică, cu ajutorul unor ace foarte subţiri sau al unor aparate.

„Mezoterapia are beneficii în eliminarea celulitei, are efect antiîmbătrânire la nivelul pielii şi de întinerire la nivelul zonelor expuse,

de-a lungul vieţii, la lumina solară, cum ar fi faţa, mâinile, gâtul şi pieptul (decolteul). Mezoterapia estetică se utilizează pentru: reîntinerirea, energizarea şi tonifierea tenului, tratarea celulitei, ţesutului adipos excesiv localizat în anumite zone ale corpului («colăcei», «aripioare», genunchi, glezne, «guşă»), în tratarea vergeturilor, a petelor hiperpigmentare, prevenirea îmbătrânirii pielii (dând tenului strălucire

Trei cafele pe zi micşorează sânii DESCOPERIRE. Un studiu recent arată că femeile care beau mai mult de trei cafele pe zi riscă să rămână fără sâni. Cercetătorii spun că un consum mare de cafea afectează hormonii din corp şi reduce dimensiunea sânilor femeilor cu aproape 17%. De vină pentru acest proces pare a fi o genă. Specialiştii au menţionat că femeile care au sânii mai mari prezintă un risc mai ridicat. (D.A.)

Îndulcitorii artificiali, periculoși SFAT. După folosirea îndelungată a îndulcitorilor artificiali, una dintre principalele probleme de sănătate care apar este sindromul metabolic. Acesta se manifestă prin exces de grăsime depusă în zona şoldurilor şi a stomacului, rezistenţă la insulină, hipertensiune şi colesterol mărit. Sindromul metabolic este însoţit de pofta permanentă de dulce, de fapt, o dependenţă de zahăr cauzată de folosirea îndulcitorilor artificiali. (D.A.)

Tratamentul nu este dureros, nu necesită recuperare şi nu presupune întreruperea activităţii zilnice. „Disconfortul local prin injectare este minim. Pot fi percepute uşoare senzaţii de arsură sau mâncărime, care dispar în 30 de minute, înroşirea zonelor injectate, care dispare după o zi, sau pot apărea mici vânătăi în zonele tratate care dispar şi acestea. O şedinţă de mezoterapie durează 45 de minute, iar pacientul observă primele îmbunătăţiri după două-trei şedinţe, însă pentru un efect evident este nevoie de patru-şase şedinţe“, explică dr. Nazila Saki.

şi hidratare), diminuarea cearcănelor închise la culoare, în tratarea căderii părului de la nivelul scalpului etc.“, susţine medicul.

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig; Claudia Marcu; Dorin Irimia Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu Dragoş Dumitru

Difuzare difuzare@ziarulring.ro

Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

Daniela Arnăutu

Terapia este minim invazivă şi foarte puţin dureroasă în cazul injectării locale şi total inofensivă în cazul folosirii aparatelor fără ac.“ DR. NAZILA SAKI

UTILE

n O specialitate al cărei nume – mezoterapie – provine din limba greacă (mesos mijloc şi therapiea a trata medical) ne dă speranţă că putem învinge semnele bătrâneţii de pe chip, dar şi celulita, căderea părului, vergeturile sau depozitele de grăsime.


PAG.

1 COCKTAIL 4

Incultul slăveşte întotdeauna ceea ce nu înţelege.“

MIERCURI, 7 noiembrie 2012

CESARE LOMBROSO

Momente stupide din campania prezidenţială americană n Alegerile din Statele Unite au fost presărate de nenumărate situaţii care mai de care mai interesante. Iată câteva dintre cele mai amuzante sau penibile momente din campania candidaţilor la preşedinţie. Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Cele mai vizibile greşeli au putut fi observate în discursurile celor doi candidaţi, democratul Barack Obama şi republicanul Mitt Romney. Unul dintre momentele memorabile a fost discursul de la Miami al lui Romney în faţa minorităţii cubaneze. Încercând să le câştige simpatia, politicianul a menţionat, printre altele, că iubeşte „papaya“. Până aici, nimic ciudat, dar dacă e să luăm în considerare faptul că în Cuba numele fructului este şi echivalentul argotic al... vaginului, atunci putem spune că republicanul a comis-o.

Schimbări în anturaj, o întâlnire care îţi face plăcere şi una nu prea. Domeniul relaţiilor umane este avantajat de conjunctură. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

RAC Astăzi, configuraţia astrală te sfătuieşte să progresezi în unele lucrări mai vechi şi să lămureşti câteva aspecte ale sentimentelor tale. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

LEU pe invers, care fură de la săraci pentru a le da bogaţilor. Afirmaţia preşedintelui în exerciţiu a fost taxată pe măsură de candidatul republican. Romney a intrat în joc numindu-l, la rândul său, pe democrat... „Obamaloney“ sau, mai pe înţelesul nostru, o persoană lipsită de raţiune.

Sudoku

şi desene batjocoritoare împânzind site-urile de socializare. Dulciuri şi prezervative electorale Orice campanie vine la pachet şi cu mici daruri. Spre deosebire de alţi politicieni, americanii par a fi ceva mai inspiraţi. Păpuşi, mingi de baschet, dulciuri sau prezervative sunt doar câteva dintre atenţiile de care s-au putut bucura alegătorii.

5

3

6

SĂGETĂTOR

1

2 8 5 6 4 3 1 9 7

3

6

7 1 6 8 5 9 2 4 3

2011: Moare Joe Frazier, campion mondial american de box la categoria grea (n. 1944).

1 6 9 7 3 5 4 2 8

3 7 4 5 6 8 9 1 2 8 5 2 4 9 6 3 7 1 4 3 7 2 8 1 6 5 9

9

O zi bună dacă acţionezi. Urmează-ţi intuiţia, prima gândire, prima impresie. Lasă analizele sofisticate pentru altă dată. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

6

1

7

2

După obositoarele ore de la serviciu este bine să te duci undeva să faci puţin sport. Nu biliard sau şah, mai bine la sală! 6Sănătate 5Bani6Sentimente

8 4

5 9 8 3 1 2 7 6 4 6 2 1 9 7 4 8 3 5

CAPRICORN

VĂRSĂTOR

Rezolvarea din nr. trecut

9 4 3 1 2 7 5 8 6

2

9 4

1996: NASA lansează sonda spaţială Mars Global Surveyor.

BALANŢĂ Ai ceva de făcut şi nu ai chef. Nici nu este urgent, aşa că poţi amâna. Concentrează-te pe problemele importante ale familiei. 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Dedică ziua rezolvării problemelor importante, însă nu forţa în soluţionarea rapidă a unor situaţii. Aşteaptă timpul să lucreze. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

8

7

FECIOARĂ O zi binevoitoare. Stelele te sfătuiesc să leneveşti un pic mai mult azi, pentru că mâine te aşteaptă o altă zi, poate mai densă. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SCORPION

3

1801: Alessandro Volta prezintă prima baterie electrică.

Nu face eroarea să-ţi uiţi duşmanii, mai ales în dragoste. Dacă un inamic nu se manifestă, înseamnă că pune la cale un complot! 5Sănătate 5Bani 6Sentimente

Dacă eşti înţelept şi mai ales dacă poţi, stai acasă. Poate este ziua ta şi vrei să te bucuri de ea cum vrei tu, nu cum vor alţii! 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

7 noiembrie 2012 Soarele răsare la 6.54 şi apune la 17.06

www.ziarulring.ro

TAUR

Configuraţia stelară arată că astăzi poţi coopera bine cu semnele de aer şi foc, dar mai puţin fericit cu semnele de apă şi pământ. 6Sănătate 6Bani 5Sentimente

„Dosarele pline de femei“ ale lui Romney Încercând să povestească un moment relevant de pe vremea când era om de afaceri, Mitt Romney a făcut o gafă de proporţii. Acesta a afirmat că primea constant dosare „pline de femei“ de la echipa sa, vrând să spună, probabil, „pline de CVuri ale femeilor“. Momentul a fost taxat imediat de internauţi, zeci de compilaţii de fotografii

1867: Se naşte Marie Curie (foto), chimistă, fiziciană, laureată a Premiului Nobel (d. 1934).

Evită astăzi orice document, vorbă, faptă sau gest care poate avea o implicaţie juridică sau un aspect din domeniul dreptului civil. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

GEMENI

„Romney Hood“ versus „Obamaloney“ Cine crede că politicienii nu sunt buni de stand-up comedy se înşală amarnic. Într-unul dintre discursurile sale, preşedintele în exerciţiu s-a dat în spectacol cu o afirmaţie ironică legată de programul fiscal al lui Romney. Obama l-a numit pe contracandidatul său „Romney Hood“, un soi de Robin Hood

Calendar

BERBEC

1

PEŞTI

4 2

5

9

Nu te băga inutil şi neinvitat în problemele altora. Nu uita vorba veche: câinele moare de drum lung şi prostul, de grija altuia! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind OFERTE DE MUNCă

CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DERMATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DER MATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM SĂ APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate de MINISTERUL MUNCII (ANC): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, zidar, zu-

www.ziarulring.ro

grav, instalator. Toate cursurile au o reducere de 30% până la data de 30 noiembrie. Pentru persoanele angajate, cursurile în domeniul construcţiilor sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei nr. 17-19, cam. 304, tel.: 021.31.55.543; 0760.650.370 ;www.idru.ro. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500 E, venit 1.0003.000 E, CM, cazare; 0 7 3 4 . 9 5 9 . 9 2 4 / 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.000-3.000 E, CM, CAZARE; 0 7 6 3 . 1 5 6 . 1 5 0 / 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 . www.enjoystudio.ro. W W W. LI V E S T U D I O. R O ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ VIDEOCHAT. CENTRAL, LEGAL, SALA-

OFERT{

RIU 500-4.000 E+BONUS. 0720.818.129, 0767.818.129. EŞTI DRĂGUŢĂ, comunicativă, vrei să câştigi bine? Angajează-te la noi ca maseuză, exclus sex, part/fulltime, cu/fără experienţă. Delia - 0741.127.655. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti, zonele limitrofe, 800-1.200 RON. 021.318.99.67, orele 9-16. AGENŢI vânzări, distribuitori, promoter Compania Roossa angajează. Salariu lunar+comision zilnic. 021.315.16.90; 0730.566.776. CASTING persoane toate vârstele, public spectator, roluri reality. Câştiguri foarte mari, până la 1.500 RON. Urgent. 0784.704.928; 0720.608.154. CĂUTĂM fete/doamne, 300 $ salariu fix+comision, videochat, câştiguri foarte bune, pe bune! Cerem/oferim discreţie/seriozitate/cazare. 0767.589.321; 0736.438.121 - Bella.

PUBLICITATE

PRESTăRI SERVICII

MAŞINI spălat automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. MAŞINI spălat automate, reparaţii urgente, deplasare gratuită, garanţie. 0761.290.233; 0729.374.669. CURSURI calificare 3-30 zile, Certificat UE, cosmetician, maseur, vânzător. Cabinet Terapii Alternative Tratamente+Cursuri Terapeut. 0724.395.645; www.terapiialternative.ro. TRANSPORT marfă cu dubă, 100 RON cursa. 0720.037.407, 0768.480.695. MEDITEZ cu multă răbdare matematică IV-VIII, rezultate deosebite. 021.310.94.97. ACOPERIŞURI, tinichigerie, lindab, orice mici reparaţii, 40% reducere. 0724.716.882, 0753.709.391. CURSURI coafor, manichiură, cosmetică, unghii false. 0724.125.697. ACOPERIŞURI, parazăpezi, pazie pentru protejarea scânduri-

la 2 apariții plătite, în luna noiembrie a 3-a este GRATUITĂ

lor, Slt. Zaharia 8. 0728.376.624, 0374.073.595, 0740.019.171. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. PROIECTARE construcţii, asistenţă tehnică, seriozitate maximă, preţuri minime. 0762.580.575. ACOPERIŞURI, tâmplărie, tablă zincată, lindab, mici reparaţii, promoţie. 0740.410.857, 0722.722.743. TRANSPORT Dacia Papuc, 50 lei. 0764.943.357. VÂNZăRI AUTO

VÂND Ford TRANZIT 70.000 km, 21 mc, 3,5 tone. 0722.248.694. CUMPăRăRI AUTO

LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 19942010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02.

PAG.

1 5

CUMPăRăRI DIVERSE

CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 10, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786. CABINETE MEDICALE

CENTRUL DE SĂNĂTATE „VICTORIA“, cele mai accesibile preţuri! Prima consultaţie gratuită, 3 şedinţe+1 gratis. Tratare celulită, riduri, acnee; Probleme la sâni; Tratarea durerilor coloanei vertebrale (hernie de disc, lombosciatică), genunchi, şold; Scolioze, lordoze, picior plat; Dermatologie - eczeme, varice, psoriazis, probleme cu părul; Nevralgie trigemen, pareze faciale, zgomote în urechi, accidente vasculare, cerebrale. 0744.990.611. ÎNTÂLNIRI PE FIR

FETE perverse, fără prejudecăţi, la 0906.020.318, tarif 1,1 E/ minut+TVA.

AUTOTURISME pentru dezmembrare+casare. Asigur documente radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318.

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile:

VREI UN ANUNţ ÎN ZIARUL „RING“? CONTACTEAZă-NE ACUM! AGER PRESS

STANCANA CONSULTING

ADPLANNER STUDIO

Ion Câmpineanu nr. 22, sector 1, tel. 021.312.24.83; fax 021.310.06.53. Ion Mihalache nr. 119, sector 1, tel. 021.224.38.00, 021.212.04.95.

Şos. Giurgiului nr. 117, bl. 4, sc. 6, parter, sect. 4, tel. 021.451.00.01.

Str. Pop de Băseşti nr. 25A, sect. 2, tel. 031.805.95.00, 0734. 782.448.

STANDARD MEDIA

BONENI TRADE

Aleea Dobrina nr. 2, bl. 49, sc.1, ap. 4, parter, sector 2, tel. 021.255.53.44.

RAI MEDIA PLUS

Bdul Dimitrie Cantemir nr. 21, bl. 4, sc. A, parter, ap. 4, sect. 4, tel. 021.330.47.16.

Şos. Pantelimon 260, bl. 46, sc. 4, parter, ap. 136, sect. 2, tel./fax 021.255.10.92. Piaţa Amzei 10-22, sect. 1, tel. 021.312.24.94.

DIRECT PRESS

Str. Telita nr. 6, bl. 67A, sect. 5, tel. 0723.780.846.

MAXIM

Carol I nr. 66, Carol nr. 35, Colentina 2D, sector 2, tel. 021.314.52.10, 021.311.10.96.

MEDIAPRESS

Calea Moşilor nr. 264, bl. 10, sc. A, parter, tel. 031.107.37.01. Dimitrie Cantemir 16, bl. 6, sc. C, ap. 69, sector 4, tel. 021.336.79.00.

TELEFAX

TERRA TRADE Bdul 1 Decembrie nr. 35, bl. L 14, sc. 11, tel. 031.436.26.26.

TITAN MEDIA Şos. Viilor nr. 92, sect. 5, tel. 021.335.98.36.

AGENŢIA DE PUBLICITATE ANUNŢ AZ Aleea Dealul Mitropoliei nr. 5, tel. 021.336.65.45. Iuliu Maniu nr. 69, bl. 5P, sc. 2, parter (vizavi de Piaţa Gorjului), tel. 021.434.98.84.

UNIPRESS Str. Ion Câmpineanu nr. 24 sect. 1, tel. 021.315.51.83, 021.314.15.16.

EXTIM Str. Academiei nr. 4-6, sect. 3, tel. 021.312.27.13.

CORE ADVERTISING Str. Ştirbei Vodă nr. 119, et. 2, ap. 3, sect. 1, tel. 021.637.37.36.

NETXPRIM SOLUTIONS Str. Eraclie Arion nr. 6, demisol, camera 3, sect. 1, tel. 021.224.09.51, 021.224.09.56.

INDICATIV MEDIA Ing. Nicolae Teodorescu nr. 41, camera 1, sector 6, tel. 021.311.69.80.

FAD-PAPER Str. 19 Noiembrie nr. 9, sect. 3, tel. 0720.563.963.

l EDUCATOARE - Planifică şi proiectează activităţile instructiveducative; organizează şi amenajează mediul educaţional; asigură mijloacele de învăţământ, materialele şi auxiliarele didactice. Cerinţe obligatorii: experienţă de 5 ani în învăţământ şi pregătire pedagogică în învăţământul preşcolar, cunoştinţe avansate de limba engleză. l ELECTRICIAN - Asigură buna funcţionare a instalaţiilor electrice şi execută lucrările de întreţinere şi reparaţie necesare; verifică buna funcţionare a grupului de pompare, a centralei termice din punct de vedere electric; deţine controlul asupra tablourilor de distribuţie din toate zonele hotelului, se asigură de existenţa schemelor electrice, curăţenia şi securizarea lor. l INSTALATOR - Asigură întreţinerea şi reparaţia instalaţiilor sanitare din cadrul hotelului; cunoaşte atât instalaţiile sanitare, de încălzire/răcire, scurgeri, canalizări etc., cât şi pe cele de tratare a apelor (potabilă, agent termic, piscină) din clădirea hotelului şi notează orice modificare sau intervenţie apărută în sistem. l RECEPŢIONER(Ă) HOTEL - Efectuează serviciul de cazare, înregistrează clienţii utilizând programul de gestiune hotelieră. Informează corect oaspeţii cu privire la serviciile oferite de hotel. Condiţie obligatorie: limba engleză - nivel mediu/avansat; experienţă de minimum 2 ani pe un post similar; experienţă în utilizarea programului de gestiune hotelieră Opera reprezintă un avantaj. l PORTAR - Întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel mediu/avansat, permis de conducere categoria B. l ÎNGRIJITOR SPAŢII EXTERIOARE - Efectuează şi menţine curăţenia în toate spaţiile exterioare ale hotelului. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici.

www.ziarulring.ro


PUBLICITATE

1138  
1138  

Ziarul Ring 1138