Page 1

Vremea azi...

GRATUIT

Marți, 30 octombrie 2012

16

NR. 1.132 Anul IV; Tiraj: 100.000 exemplare pagini

Cerul va fi mai mult noros, iar ziua va ploua slab.

Irina Radu:

„NE STRăDUIM

să păstrăm e-mail: office@ziarulring.ro tel.: 021.311.11.24

www.ziarulring.ro

RATINGUL TVR, dar fără bani“ PAG.

PUBLICITATE

min. 00C max. 80C presiune atmosferică 753 mmHG

PAG.

Un ziar de bun-simţ

cotidian auditat

07

03

SPORT

Duckadam s-a despărţit de ţigări după 30 de ani Operaţia suferită la braţul drept a avut şi alte consecinţe bune în viaţa lui Helmuth Duckadam. Stelistul a fost, timp de trei decenii, un fumător împătimit, însă acum a reuşit să spună stop acestui viciu mult mai uşor decât anticipa. (pag. 11)

EVENIMENT

Ultimul martor al crimelor „Reţelei Băhăian“ a murit, la 22 de ani, de... inimă Locotenenţii lui Sergiu Băhăian, zis şi „regizorul morţii“, dispar unul câte unul. Reporterii „ring“ au aflat, ieri, cauzele oficiale ale morţii, în Penitenciarul Rahova, a ultimului martor al crimelor „Reţelei Băhăian“. (pag. 2)

SHOWBIZ

Ellie White: „Mi-e frică de durerile naşterii“ Cu toate că a intrat în ultima lună de sarcină şi se consideră o femeie norocoasă pentru că nu a avut probleme în această perioadă, cântăreaţa Ellie White mărturiseşte, pentru „ring“, că îi este tare frică de naştere. (pag. 9)

GRIVIțA TOWER www.ziarulring.ro


0 EVENIMENT 2 MARțI, 30 octombrie 2012

APA NOVA. Din cauza lucrărilor de modernizare la reţeaua publică de alimentare cu apă potabilă, furnizorul opreşte alimentarea cu apă pe Înfrăţirii, Vasile Traian, Iosif Iser, Dumitrescu Florescu, Elie Carafoli, Săcele, Parângului, Mircea Petre, Ionel Fernic, Grigore Stamatescu, Străbună, Mezeş, Poetului, Gorunului, Hulubiţei, Agapia şi Dolomitului.

ENEL DISTRIBUŢIE MUNTENIA. Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere a instalaţiilor şi a reţelelor electrice, precum şi a posturilor de transformare, furnizorul anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică pe Ştefan Pascale, Logofăt Cârstea, Dumitru Ţane, Nicolae Paraschiv, Petre Ispir, Gimalău, Ion Marin, Lopeţii, Brâna, Olanelor, Nicolae Pârău, Gh. Zamfir, Folclorului, Măgura Văii, Steaua Roşie, Râul Colentina, Afirmării, Pălămidei, Beiu Constantin, Ferestrei, Neagota, Şipca, Paroşeni, Pietrişului şi Petricani (între Paroşeni şi Şipca).

DISTRIGAZ SUD REŢELE. Societatea întrerupe alimentarea cu gaze clienţilor de pe Aurora, Pompiliu Eliade, Ionel Perlea, Ostaşilor, Gh. Lazăr, C. Cristescu, Ion Slavici, Grigore Cobălcescu, Sf. Constantin, Dumitru Cariagdi, Călăraşilor, Arhiereul Calist, Albeşti, Polonă, Eremia Grigorescu, Cristofor Columb, Ion Cantacuzino, Armaşului şi Sfatului.

Curs valutar

Cursul valutar stabilit de Banca Națională a României

4,54

6

1 gram de aur 193.83 lei Cotaţiile internaţionale ale aurului sunt în creştere.

Info

112

Numărul Unic de Urgență internet: www.112.ro

USD 3,51 GBP 5,65 CHF 3,75 CAD 3,52 BGN 2,32 MDL 0,28

021 310 63 79 Protecția Consumatorului

116.111 Telefonul Copilului (apelabil din rețelele Romtelecom și Cosmote)

www.ziarulring.ro

Imediat a fost anunţat serviciul medical şi a fost transportat la spitalul penitenciarului, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic. În jurul orei 14.50 s-a constatat decesul.“ GABRIELA LIVADARIU, Biroul de presă al Penitenciarului Rahova

Ultimul martor al crimelor „Reţelei Băhăian“ a murit, la 22 de ani, DE... INIMă n Locotenenţii lui Sergiu Băhăian, zis şi „regizorul morţii“, dispar unul câte unul. Reporterii „ring“ au aflat, ieri, cauzele oficiale ale morţii, în Penitenciarul Rahova, a ultimului martor al crimelor „Reţelei Băhăian“. Radu Barbu & Christian Levant eveniment@ziarulring.ro

Săptămâna trecută a făcut infarct, pe terenul de fotbal al Penitenciarului Rahova, Adrian Grigoraş (22 de ani), unul dintre principalii locotenenţi ai lui Sergiu Băhăian, fost regizor, scenarist şi om de afaceri, condamnat în urmă cu trei ani pentru că ar fi ordonat mai multe crime (prin îngroparea de vii a unor foşti colaboratori). În urmă cu un an a murit la Jilava, de o boală incurabilă, Valentin Şpelac, celălalt locotenent al lui Băhăian. Cum cele două morţi au cauze medicale bine determinate, orice speculaţii mai mult sau mai puţin argumentate nu se susţin. Până la proba contrarie, evident!...

surse judiciare ne-au declarat (în exclusivitate): „Moartea a fost neviolentă şi cauzată de o afecţiune a inimii. Cei de la INML trebuie să stabilească exact cauza morţii. Aşteptăm raportul legiştilor, dar din punctul nostru de vedere cazul este lămurit“. Aşadar, experimentaţii judiciarişti ai Capitalei spun că moartea lui Grigoraş nu a fost suspectă. Putem să-l cităm pe celebrul fost poliţist „Şoric“ şi să spunem... „case closed“? Deocamdată trebuie aşteptat să devină oficial... verdictul legiştilor.

Verdictul legiştilor: „infarct miocardic acut“ Legiştii spun că moartea lui Grigoraş a survenit pe 24 octombrie şi că, la ei, la INML, cadavrul deţinutului a fost autopsiat pe 25 octombrie. „Deşi foarte tânăr, prezenta semnele unui infarct miocardic acut“, ne-au dezvăluit legiştii. Cu referire directă la moartea suspectă, în penitenciar, a tânărului Adrian Grigoraş, ieri,

Adus de la Poarta Albă la Rahova, în celula lui... Băhăian Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Rahova, Gabriela Livadariu, a menţionat, pentru „ring“, că Grigoraş nu a fost lovit de nimeni în timpul jocului de fotbal şi că acesta fusese transferat de la Penitenciarul Poarta Albă la Rahova în luna iunie pentru că avea un termen de judecată în această perioadă. În mod curios, el a stat din iunie până acum în aceeaşi cameră cu Sergiu Băhăian şi cu alţi şase deţinuţi. Grigoraş a fost condamnat pentru omor deosebit de grav. El a recunoscut în faţa anchetatorilor că, împreună cu alţi complici, a ucis la comanda lui Sergiu Băhăian şi a îngropat în ciment trei oameni. Soarta a făcut ca, la rândul lui, Grigoraş să fie îngropat la marginea Bucureştiului. La înmormântare, prietenii prezenţi erau convinşi că secretele şi numeroasele detalii ale cazului „Reţeaua Băhăian“ i-au adus moartea.

Ponta, însoţit de Schulz la Gorj

Hoţii au golit rezerva de componente CFR

VIZITĂ.

ÎNTÂRZIERI.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, va fi prezent, astăzi, la depunerea candidaturii premierului Victor Ponta în Colegiul 6 de la Târgu Jiu. Totodată, oficialul european va vizita două parcuri din oraş în care sunt expuse operele lui Constantin Brâncuşi. Oficialii vor inaugura şi o staţie de epurare a apei din judeţul Gorj, care a fost realizată din fonduri nerambursabile. (V.M.)

Călătoriile cu trenul se vor prelungi, în următoarea perioadă, din cauza furturilor. Oficialii CFR au anunţat că s-a epuizat rezerva de componente CFR după ce au fost nevoiţi să le înlocuiască de nenumărate ori pe cele furate de infractori. Astfel, în prezent, au fost afectate 10 din cele 27 de rute ale secţiei Bucureşti-Constanţa. (V.M.)


1.500

PAG.

de metri pătraţi ar urma să concesioneze Consiliul General pentru proiectul imobiliar.

EVENIMENT 0 www.ziarulring.ro 3

Află ştirile de ultimă oră citind

Mai multe pe www.ziarulring.ro

Schema unei afaceri dubioase: GRIVIțA TOWER n În şedinţa de mâine a Consiliului General, aleşii Capitalei vor trebui să decidă dacă vor concesiona un teren pentru construirea a două clădiri - un bloc-turn de 14 etaje şi un imobil de şase etaje ce ar găzdui birouri, restaurante şi săli pentru reuniuni.

Bogdan Cotigă & Vlad Manolache eveniment@ziarulring.ro

Pentru certificatul de urbanism a fost depusă o cerere întocmită de două firme, dezvoltatori imobiliari, ce au fiecare câte un angajat. „ring“ vă prezintă legătura dintre aceste firme şi omul de

afaceri Dinu Patriciu, dar şi cum administratorul lor a fost cercetat într-un dosar de înşelăciune. Municipalitatea ar putea concesiona, prin licitaţie publică, pe 49 de ani, un teren intravilan de 1.500 de metri pătraţi, pe Calea Griviţei, numerele 100-102. Redevenţa stabilită va fi de 94.454 de euro pe an.

Un turn de 14 etaje Terenul este necesar pentru construirea a două clădiri pe o suprafaţă totală de aproximativ 5.000 de metri pătraţi: un turn de 14 etaje, cu destinaţia birouri şi restaurante, şi un imobil lipit de aceasta, cu şase etaje. Potrivit certificatului de urbanism ataşat documentaţiei proiec-

Administratorul, cercetat pentru prejudicierea Bancorex Potrivit Registrului Comerţului, cele două firme au un administrator comun, Daniela Terezia Bădulescu. Aceasta a fost administrator de cont la fostul Bancorex şi apare într-un dosar de înşelăciune întocmit de Poliţia Capitalei. Potrivit poliţiştilor, Terezia Bădulescu ar fi colaborat cu doi oameni de afaceri, Nicoleta şi Gheorghe Albu, şi i-ar fi ajutat pe aceştia să prejudicieze banca, în anul 1996, cu suma de 2,56 miliarde de lei vechi şi 492.000 de mărci germane.

tului, beneficiarul este un anume Rene Cuerten, reprezentantul a două firme, Cee Property Invest şi Dual Construct Invest. Interesant este însă că, potrivit ultimului bilanţ depus anul trecut la Ministerul Finanţelor, cele două firme au fiecare câte un

angajat, dar figurează ca dezvoltatori imobiliari. Şi mai interesant este că ambele firme au ca acţionar majoritar un offshore din Cipru, Siag Holding Limited, despre care presa a speculat că ar fi controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu.

de mii de euro pe an va fi redevenţa pentru terenul obţinut de la Municipalitate. PUBLICITATE

www.ziarulring.ro


0 EVENIMENT 4

Mă rog încă o dată la voi să-mi înţelegeţi mâhnirea din suflet şi să nu uitaţi că, odată, am fost doar un tată şi un soţ.“ GHEORGHE VLĂDAN, în scrisoarea transmisă victimelor sale

MARțI, 30 octombrie 2012

PE SCURT

Un fals călugăr şi un „PROPOVăDUITOR AL APOCALIPSEI“, prinşi la patriarhie

Deplasările externe ale senatorilor, anulate din lipsă de bani

Un fals călugăr care încasa donaţii pentru „mirul“ dat dintr-o sticlă de ulei de salată, un „propovăduitor al apocalipsei“ care împărţea manifeste în care scria că „cei care mănâncă ceafă de porc ajung în iad“ şi mai multe persoane care au furat icoane au fost prinşi de agenţii Poliţiei Locale. Bărbatul de 50 de ani care făcea scandal propăvăduind apocalipsa a fost amendat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Falsul călugăr a fost îndepărtat din zona patriarhiei de agenţii Poliţiei Locale a

CRIZĂ. Toate deplasările externe ale senatorilor în actuala sesiune legislativă au fost anulate din cauza condiţiilor obiective, nemaiexistând bani disponibili pentru această categorie de cheltuieli, a declarat, luni, vicepreşedintele Dan Radu Ruşanu (PNL). Întrebat dacă cea mai recentă rectificare bugetară pune în dificultate activitatea Senatului, el a răspuns negativ. „Rectificarea bugetară de sâmbătă nu ne pune în nicio dificultate. S-au alocat bani pentru alte domenii, ceea ce este un lucru foarte bun“, a ţinut să precizeze liberalul. (C.D.)

Balul Mascat caritabil de la Operă, un succes FILANTROPIE. Prima ediţie

37 de incendii la monumente istorice STATISTICĂ. Ministerul Culturii a constatat, în ultimul an, 37 de incendii la monumente istorice, unele dintre acestea fiind suspecte, şi 110 furturi de bunuri de patrimoniu mobil, au declarat oficialii ministerului. Unele dintre aceste incendii sunt „cu ceva bănuieli“, după cum a spus Puiu Haşotti. „Nu discutăm de braconajul arheologic, de furturile de obiecte arheologice, ci doar de furturile de patrimoniu mobil“, a declarat secretarul de stat Sergiu Nistor. El a vorbit şi despre scoaterile de obiecte de patrimoniu peste graniţă, spunând că 10 tablouri au fost scoase anul trecut din România în Serbia. (C.D.)

a Balului Mascat caritabil organizat de Asociaţia „Friends of Opera“ în beneficiul Operei Naţionale Bucureşti (ONB) a adunat suma de 65.000 de lei, potrivit reprezentanţilor instituţiei de cultură. Regi, regine, ducese, cavaleri, prinţese şi alte personaje de poveste - în viaţa reală, ambasadori, politicieni, oameni de afaceri sau de cultură - au petrecut şi au dansat pe scena şi în foaierele Operei Naţionale. (C.D.)

Capitalei după ce îşi câştigase adepţi împărţind mir pentru care primise în schimb donaţii de câteva sute de lei. Peste 50 de amenzi au fost date de agenţii PLMB şi celor care vindeau diverse produse sau alimente fără autorizaţie. Vânzătorii ambulanţi le ofereau pelerinilor de la covrigi sau porumb fiert ţinut în condiţii insalubre până la ciorapi, seminţe, inele sau mărgele. Alte zeci de persoane au furat peste 50 de icoane şi alte obiecte de cult de la standurile târgului organizat de Patriarhia Română. (C.D.)

Criminalul de la „Perla“, SFÂșIAT de regrete n Apărătoarea lui Gheorghe Vlădan, autorul masacrului care a avut loc într-un coafor din zona „Perla“, a depus, ieri, la Tribunalul Bucureşti scrisoarea transmisă de bărbat victimelor sale. Alina Nicu

alina.nicu@ziarulring.ro

Vlădan, judecat pentru uciderea a două persoane şi rănirea altor şase, şi-a exprimat regretul pentru faptele sale şi a mărturisit că „suferinţa şi durerea din sufletul meu nu pot fi vindecate niciodată. Nu pot realiza nici acum, după atâtea luni, cum am putut să fac acest gest necugetat, în acea zi blestemată în care am curmat vieţi şi am distrus familii nevinovate. M-am distrus şi pe mine, şi viitorul familiei mele“.

Este „sfâşiat de durere“ Autorul masacrului de la „Perla“ îşi doreşte ca victimele sale să înţeleagă că nu a avut „nicio secundă“ intenţia să facă rău cuiva. „Sper ca această nenorocire a familiei mele, această ruină să nu însemne şi sfârşitul. Deznădejdea, nefericirea, tristeţea este tot ce mi-a mai rămas, sfâşiat de regrete“, se arată în scrisoare. Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea

dosarului lui Vlădan pentru 26 noiembrie. Martor: Felicia Vlădan se plângea că soţul o ameninţa Magistraţii au audiat, ieri, şi un martor care a afir-

mat că soţii Vlădan îi povesteau, separat, că există neînţelegeri între ei din cauza banilor. Acesta a spus şi că Felicia, soţia lui Gheorghe Vlădan, s-a plâns că acesta o ameninţa.

A tras 11 focuri în incinta coaforului Pe 5 martie, Gheorghe Vlădan a deschis focul într-un coafor din zona „Perla“, unde lucra soţia lui, care voia să divorţeze. Felicia Vlădan şi casiera salonului au murit, iar şase persoane au fost rănite, agresorul trăgând 11 gloanţe.

FăRă COMISION la plata taxelor şi impozitelor cu cardul pe internet Comisionul pentru plata pe internet a taxelor şi impozitelor va fi suportat de primării, nu de contribuabili, legislaţia urmând să fie modificată în acest sens, potrivit Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI). Conform HG 1.235/2010 privind plata on-line a impozitelor şi taxelor, comisionul poate fi suportat de contribuabil, de instituţia publică sau în orice altă variantă aleasă de aceasta la momentul înregistrării în Sistemul naţional electronic de plată online a taxelor şi impozitelor utilizând cardul bancar (SNEP). Practic, se spune în nota de fundamentare, beneficiarul plăţii (instituţia publică) are posibilitatea să impună contribuabilului care plăteşte cu cardul să suporte comisionul

www.ziarulring.ro

perceput beneficiarului de prestatorul său de servicii de plată. „În acest fel, există o discriminare a contribuabilului care plăteşte utilizând cardul prin intermediul SNEP faţă de contribuabilul care plăteşte utilizând cardul la sediul instituţiei publice, având în vedere că, în cazul din urmă, contribuabilul nu plăteşte niciun comision“, se spune în document. În plus, există riscul ca acei contribuabili cărora li se percep, în mod nejustificat şi nelegal, acest comision de instituţiile publice să le acţioneze în instanţă în vederea recuperării prejudiciului.

Ce este www.ghiseul.ro Lansat în martie 2011, SNEP este disponibil pe www.ghiseul.ro şi este

administrat şi operat de Centrul Naţional de Management pentru Societatea Informaţională (CNMSI), instituţie aflată în subordinea MCSI. În urmă cu aproape două săptămâni, directorul general al VISA România, Cătălin Creţu, a declarat la ZF Digital '12 că plata on-line a taxelor şi impozitelor este „puţin cam în aer“ din cauza impunerii de primării a unui comision pentru a oferi cetăţenilor această modalitate de plată. „Avem două probleme. Prima este distribuţia credenţialelor (user şi parolă de acces) către populaţie. Dacă această distribuţie ar fi transferată băncilor, atunci lucrurile ar sta cu totul altfel, pentru că ele ştiu câţi clienţi utilizează serviciile internet banking şi efectuază plăţi on-line cu

cardul“, a spus Creţu. El a adăugat că foarte multe primării au optat pentru suprataxarea plăţilor on-line a taxelor şi impozitelor. (C.D.)


30.000 PE SCURT Bebeluşul Patrick BUCURE:TI

de dolari îi sunt necesari lui Patrick Pohrib pentru operaţia din SUA.

MARțI, 30 octombrie 2012

ARE NEVOIE DE NOI

PENTRU A TRăI n A venit pe lume acum cinci luni, dar nu a văzut lumina zilei niciodată şi abia zilele trecute a părăsit spitalul pentru a ajunge acasă. Patrick Andrei Pohrib, din Tecuci, judeţul Galaţi, are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi şi pentru a învinge bolile cumplite care îi chinuie micuţul trupul. Andreea Matei

andreea.matei@ziarulring.ro

Este un copil dorit şi a fost aşteptat cu bucurie atât de părinţi, cât şi de frăţiorul lui, Luca Ştefan, în vârstă de patru ani. Din păcate, în primele luni de sarcină, Carmen, mămica lui Patrick, a fost diagnosticată cu toxoplasmoză. Nu i s-a administrat niciun tratament, iar pe durata sarcinii medicii nu i-au spus că ar fi probleme cu fătul. Însă când s-a născut Patrick la termen, prin cezariană, cerul a căzut peste familia Pohrib. Medicii le-au dat

vestea că micuţul lor suferă de toxoplasmoză congenitală, sindrom hepatocitoliză, calcifieri intracerebrale parietooccipitale bilaterale, hipoplazie de corp calos, nistagmus bilateral, anemie normocromă microcitară, hiposideremie, splină accesorie, dezlipire totală de retină ochi drept, hipogamaglobulinemie şi microcefalie. Singura şansă, peste Ocean Pentru unele dintre afecţiunile de care suferă, Patrick a primit tratament în România, pentru unele

nu se ştie ce şanse de vindecare există, însă pentru dezlipirea de retină (nu cea totală de la ochiul drept, ci pentru cea parţială de la ochiul stâng) se pare că există o şansă cât de mică. În celălalt capăt al lumii, peste Ocean, în Michigan, Detroit, medicii de la Beaumont Hospital Royal OAK l-au programat la control pe 20 no-

PAG.

0 5

Haşotti: „Hala Matache este o ruină; trebuie mutată şi reconstruită“

FLUIDIZARE. Ministrul culturii a declarat că, din punctul lui de vedere, Hala Matache este „o ruină“ care trebuie mutată şi reconstruită folosindu-se elementele sale originale, astfel încât să nu „impieteze asupra urbanismului şi circulaţiei în Bucureşti“. „Un punct de vedere strict personal este acela că Hala Matache nu trebuie să intre în coliziune cu interesul public al cetăţeanului şi cu urbanizarea Bucureştiului. Trebuie mutată în aşa fel încât monumentul să rămână, dar în alt loc, astfel încât să nu se impieteze asupra urbanismului şi circulaţiei în Bucureşti şi ea ar trebui să fie un spaţiu cultural. La ora actuală, Hala Matache este un dezastru“, a spus Puiu Haşotti. (C.D.)

USL a depus dosarele candidaţilor la parlamentare iembrie şi la operaţie, pe 21. Părinţii lui Patrick au trimis la clinica din SUA scrisoarea medicală prin care specialiştii din România susţin că la noi în

ţară problema lui nu poate fi rezolvată. Acum, singura problemă a familiei este să găsească cei 30.000 de dolari necesari operaţiei la ambii ochi.

Toţi cei care vor să-l ajute pe Patrick pot face donaţii în contul RO88CARP018100830263RO01, titular Pohrib Carmen Daniela, deschis la Banca Carpatica - Tecuci, jud. Galaţi.

ALEGERI. Liderii PSD şi PNL din Bucureşti, Ecaterina Andronescu şi Eugen Nicolăescu, au depus, ieri, la BEM, dosarele celor 40 de candidaţi din partea USL la alegerile parlamentare din decembrie, care vor intra în cursa electorală în Colegiile din Capitală. Printre candidaţii USL se numără fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, într-un Colegiu senatorial din sectorul 1, fostul premier Victor Ciorbea, într-un Colegiu pentru Camera Deputaţilor din sectorul 2, dar şi europarlamentarul George Becali, care va intra în cursa pentru un mandat de deputat în sectorul 6. (C.D.) PUBLICITATE

Căldură în locuinţe dacă asociaţiile sunt de acord RADET a început să furnizeze, de ieri, agentul termic către populaţie, iar bucureştenii pot avea căldură în locuinţe dacă asociaţiile de proprietari sunt de acord să pornească sistemul de încălzire, a declarat directorul tehnic al regiei, Nicolae Niculescu. Acesta a precizat că RADET a început, de săptămâna trecută, furnizarea agentului termic pe timp de noapte pentru şcoli, grădiniţe şi spitale, iar de ieri sunt alimentaţi şi consumatorii casnici. „Până în prezent, aproape 70 la sută din asociaţiile de proprietari din Capitală au fost de acord cu furnizarea agentului termic în zilele cu temperaturi scăzute“, a spus Nicolae Niculescu, precizând că acolo unde bucureştenii nu beneficiază de căldură este decizia asociaţiei. Totodată, directorul tehnic al RADET a arătat că luni (n.r. - ieri) s-au efectuat câteva probe la trei puncte termice din zona Drumul Taberei, unde se desfăşoară lucrările la magistrala de metrou, urmând ca în cursul serii acestea să devină funcţionale şi să furnizeze agentul către populaţie. (C.D.)

www.ziarulring.ro


0 SOCIAL 6

Atât persoanele fizice, cât şi cele juridice trebuie să plătească tariful orar negociat pentru munca prestată de persoana privată de libertate, la care se adaugă TVA.“ COMISAR-ŞEF MARIAN DOBRICĂ, director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

MARțI, 30 octombrie 2012

Deţinut român, caut de lucru. LUCREZ IEFTIN şI NU FUR n Dacă aveţi ceva de lucru prin casă sau pe lângă casă, Administraţia Naţională a Penitenciarelor vă face o ofertă de nerefuzat: mâna de lucru ieftină a deţinuţilor. Ca să angajaţi un puşcăriaş nu vă trebuie decât buletinul şi o sumă care să acopere plata lucrării pe care vreţi să o efectuaţi. Claudia Marcu claudia.marcu@ziarulring.ro

V-aţi săturat să fiţi furaţi de cei pe care îi angajaţi? Orientaţi-vă către muncitorii puşi la dispoziţie de şefii închisorilor din România. Cel puţin acesta pare să fie mesajul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), care ne îndeamnă să angajăm deţinuţi. Atuurile principale ale contractării acestora, descrise pe larg în paginile site-ului ANP, sunt preţurile fără concurenţă şi „siguranţa asupra materiilor prime, materialelor, uneltelor şi utilajelor folosite în procesul tehnologic, neexistând riscul sustragerii acestora“. Acest risc nu există deoarece deţinuţii angajaţi sunt foarte bine păziţi de gardieni în timpul desfăşurării activităţilor. Anul trecut, Adminis-

traţia Naţională a Penitenciarelor a obţinut din activităţile lucrative ale deţinuţilor un venit de 25.809.000 lei, cu 28,4% mai mult decât în 2010. În 2011, din cele 7.318 persoane private de libertate folosite la muncă, 2.612 au efectuat muncă remunerată, faţă de 6.458 deţinuţi scoşi la muncă în 2010, din care 2.062, plătiţi. Comparativ cu cei doi ani, anul acesta nu-

mărul lor a crescut, astfel că, până în acest moment, ANP avea înregistraţi 2.843 de deţinuţi remuneraţi, din cei 7.804 folosiţi la activităţi lucrative. Angajaţi doar cu buletinul Pentru persoanele fizice care doresc să angajeze persoane private de libertate, singurul document pe care trebuie să-l aibă este actul de identitate. În plus, acestea trebuie să achite în avans contravaloarea estimată a serviciilor, în cazul în care perioada de derulare a contractului este mai mică de o lună. Pentru contractele care urmează să se deruleze pe o perioadă mai mare de o lună, beneficiarul-persoană fizică trebuie să achite în avans, în luna în curs, contravaloarea estimată a lucrărilor ce ur-

mează a fi realizate în luna următoare. Ca să angajeze deţinuţi, persoanele juridice au nevoie de o copie a certificatului de înregistrare şi a certificatului constatator emis de Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă tribunalul teritorial, o declaraţie pe proprie răspundere că nu se află în nici una din situaţiile prevăzute la art.180-181 din OUG

www.ziarulring.ro

Scutire pentru plata obligaţiilor la buget Printre avantajele angajării deţinuţilor se numără şi scutirea de la plata obligaţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fond de şomaj etc., susţin reprezentanţii ANP. Totodată, aceştia spun că pot asigura un număr constant de deţinuţi pe toată durata derulării contractului, deţin spaţii de producţie în interiorul penitenciarelor, iar cheltuielile totale privind desfăşurarea activităţii cu persoanele private de libertate sunt exclusiv cele determinate de remunerarea acestora pentru lucrările efectuate, neimplicând contribuţii financiare sau plata unor taxe suplimentare. Un alt avantaj pentru angajatori prezentat de ANP este acela că procesul de producţie se poate opri la solicitarea agentului economic sau a persoanei fizice pe anumite perioade de timp fără ca acest lucru să atragă cheltuieli suplimentare. De asemenea, paza şi hrana deţinuţilor angajaţi intră în responsabilitatea penitenciarelor. Printre serviciile prestate de deţinuţi se numără producţia de mobilier, lucrări în domeniul construcţiilor civile, rutiere, feroviare, lucrări în agricultură, servicii de cusut manual a încălţămintei, ambalat confecţii textile, producţie ambalaje carton, mase plastice, componente electronice şi cabluri electrice, de accesorii şi piese pentru autovehicule şi întreţinere şi amenajare spaţii verzi.

34/2006 şi dovada bonităţii financiare sau achitarea unui avans lunar în cuantum de 40% din valoarea lunară a prestaţiei. Totodată, agenţii economici nu trebuie să aibă plăţi restante către unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. Potrivit informaţiilor transmise de ANP, numărul persoanelor fizice care au încheiat contracte de prestări servicii cu aceasta nu a depăşit 100 la nivel naţional, în decursul anilor 2011 şi 2012.

De regulă, domeniile preferate de persoanele fizice pentru angajarea de deţinuţi au ca obiect efectuarea de lucrări agricole sau munci necalificate în domeniul construcţiilor pe terenurile aflate în proprietate personală. Salariul maxim în puşcării, 235 de lei lunar Conform informaţiilor furnizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cea mai mică sumă pe care o poate câştiga într-o lună o

1,38

lei pe oră câştigă un deţinut din munca prestată.

persoană privată de libertate ca urmare a muncii prestate este cea corespunzătoare salariului minim brut pe ţară: 700 de lei pentru un program complet de lucru de 169,333 ore, în medie, pe lună în 2012. „Astfel, venitul minim încasat într-o lună de un deţinut pentru un program complet de lucru este de 235,20 lei, sumă ce reprezintă o cotă de 40% din cei 700 lei, din care s-a reţinut impozitul pe venit. Restul de 60% din salariul minim revin penitenciarelor.

De regulă, venitul minim este şi cel maxim pe care îl poate câştiga un deţinut, pentru că nu se depăşeşte această sumă. Persoanele private de libertate sunt remunerate corespunzător salariu- lui minim de 4,13 lei/oră, la care se aplică o cotă de 40% şi impozitul pe venit. Remunerarea deţinuţilor se face în funcţie de tariful negociat în fiecare contract, care nu poate fi mai mic decât salariul minim pe economie“, se arată într-un comunicat al ANP.


7

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

ore a durat ieri, între 11.00 şi 18.00, prima şedinţă a noului Consiliului de Administraţie al TVR.

0 7

Irina Radu: „Ne străduim să păstrăm ratingul TVR, dar FĂRĂ BANI“ n Reluări, reluări, reluări... În aşteptarea restructurării, TVR economiseşte bani din oprirea producţiei, în direct se difuzează doar ştirile şi câteva emisiuni care îşi acoperă cheltuielile din sponsorizări, iar noua aşa-zisă „grilă de toamnă“ ar putea intra pe post chiar şi... la primăvară.

Pentru că nu s-a ţinut cont de o serie de reglementări, sindicatele au câştigat deja în instanţă amânări şi blocări ale deciziilor conducerii TVR. Există chiar riscul, potrivit unor colegi jurişti, ca instanţa să anuleze proiectul de restructurare.“ SORIN BURTEA

Tudor Andrei monden@ziarulring.ro

Aflată la stadiul de proiect, noua grilă a TVR nu se poate concretiza în lipsa fondurilor. Delegată să se ocupe de noile programe, Irina Radu nu a putut înainta niciun termen pentru reintrarea în normal a producţiilor televiziunii publice. De Ziua Naţională se munceşte Dacă în Televiziunea Română angajaţii din producţie n-au activitate de câteva săptămâni bune, de 1 Decembrie se pare că aceştia vor munci. Întrebată de emisiunile-reper ale TVR ca „O dată-n viaţă“, „Dănutz SRL“, „Profesioniştii“ şi „Ne vedem la TVR“, Irina Radu a declarat pentru „ring“: „Am fi fericiţi să avem bani pentru ceva special de 1 Decembrie şi de sărbători. În rest, ne străduim să păstrăm ratingul de anii trecuţi, dar fără bani. Eu mă ocup de grilă în calitate de consilier. Decizia o iau cei cu funcţii, eu doar propun. Chiar nu am ce să mai spun“. „Au plecat de bunăvoie aproape 100 de oameni“ Mai mult, prima întrunire de ieri a noului Consiliu de Administraţie (CA) al TVR a tulburat şi mai mult apele după ce în chestiunile

vitale, cum ar fi continuarea procesului de restructurare şi concedierea a 872 de angajaţi, s-a decis cu limită de voturi (de şapte la şase - n.r.). Reprezentant al salariaţilor în CA, Sorin Burtea a explicat, pentru „ring“, că blocajul TVR a fost cauzat de ezitările conducerii. „Au plecat de bunăvoie aproape 100 de oameni, de aici reducerea cifrei iniţiale de concedieri. Dar tot aproape 1.000 de oameni sunt, va fi măcel! Dincolo de orice, avem un memorandum pe care trebuie să-l executăm în faţa guvernului, însă măsurile nu s-au luat la timp... Nu s-au dat afară 200-250 de oameni, nu s-au redus lefurile şefilor, nu s-au organizat concursurile... Dacă din prima lună în care la

626 de mii de telespectatori pe minut a înregistrat Jurnalul TVR1 în prima zi în care a revenit la ora 20.00

conducerea TVR a venit Claudiu Săftoiu se luau aceste măsuri, televiziunea economisea câteva milioane de euro“, susţine Burtea. „Audienţa se prăbuşeşte dacă n-ai emisiuni proaspete“ Restructurarea şi noua grilă de programe se află în strânsă legătură, adaugă Sorin Burtea, iar noile proiecte

nu pot fi aprobate în lipsa unei scheme finale de personal. „Despre noua grilă de programe nu s-a discutat încă nimic oficial, pentru că toată lumea se concentrează pe restructurare. Justificarea e că atunci când dai drumul la noua grilă, ştii şi cu cine vrei să mergi mai departe. Nu există garanţii că după restructurare vei putea realiza noua grilă, pentru că

Răzvan şi Dani, contra sexului practicat ca sport

Ianuarie, cel mai optimist termen Când vom vedea la TVR şi altceva decât redifuzări? „Mai devreme de ianuarie nu s-ar putea da drumul la emisiunile în direct. Probabil până atunci se vor face, cu cheltuieli minime, două-trei emisiuni mari de divertisment pentru sărbători. Eu şi alţi colegi am intrat în direct pentru că avem mii de euro sponsorizări şi am explicat că pierdem aceşti bani şi publicul. După trei ediţii în direct, audienţa s-a dublat. Putem menţine audienţa fără investiţii majore dacă realizăm emisiuni doar în studio, fără mult public şi fără cheltuieli exorbitante“, consideră Sorin Burtea.

Loredana, sexy-gospodina anilor ‘50

OPINIE. Matinalii Antenei 1 glumesc şi se contrazic adesea când se află în direct la TV, dar când vine vorba despre sexul privit ca un sport, Răzvan Simion, Dani Oţil şi asistenta lor, Roxana Vancea, împărtăşesc aceeaşi părere. „Sunt unii care practică sexul ca pe un sport, unii se cred chiar maratonişti, dar cred că putem recomanda oricând alte metode de făcut sport mai eficiente“, a declarat, pentru „ProTV Magazin“, Răzvan. „Nici eu nu puteam să zic mai bine!“, l-a aprobat Dani. Ceva mai înţelegătoare, Roxana crede că e opţiunea fiecăruia: „Poate că unii privesc sexul ca pe un sport. Depinde de persoane“. Subiectul i-a amintit şatenei de un moment amuzant petrecut în adolescenţă: „Am vrut să fac parte din trupa de dans a şcolii. Am pregătit un dans cu alte două colege şi pentru că mi se ridica tricoul când dansam, am pus-o pe mami să mi-l coasă de blugi“. (T.A.)

aceasta depinde de personal, care urmează să treacă prin restructurare. În acelaşi timp, oprirea producţiei este şi un element de reducere a cheltuielilor. Nu produci, nu cheltuieşti, dar dacă nu produci emisiuni proaspete, audienţa se prăbuşeşte. Grila nouă depinde de modul în care se face restructurarea, sunt corelate“, a explicat Burtea.

ROL. Melodia „Apa“, noul single al Loredanei în colaborare cu rapperul Cabron, va avea în curând şi un videoclip. Filmările au avut loc la

Studiourile MediaPro din Buftea, iar regia clipului a fost semnată de Liviu Neagoe. Piesa, care se bucură deja de un feedback foarte bun, are un sound special, cu influenţe R&B şi pop, partea de rapp aparţinându-i lui Cabron. La fel ca versurile, şi scenariul clipului descrie o poveste de iubire la care Lori nu poate renunţa. Artista joacă rolul unei gospodine veritabile din anii ’50 care îşi aşteaptă iubirea vieţii. „Am încercat să facem ceva comic, dar care să aibă, în acelaşi timp, stil şi fluiditate. Cât despre piesă, este un cântec pe care l-am scris în urma unui vis. M-am trezit cu refrenul în gând şi a fost doar o chestie de ore ca să-l termin“, a declarat Loredana pentru „ProTV Magazin“. (T.A.)

www.ziarulring.ro


10

0 SHOWBIZ 8 MARțI, 30 octombrie 2012

Bombănelile Marinei Marina Almăşan marina@ziarulring.ro

Vreau să plec din ţară! ...Acestea sunt cuvintele pe care nu mă veţi auzi rostindu-le vreodată. În schimb, David, copilul unor prieteni foarte buni, le foloseşte ca laitmotiv de cel puţin cinşpe ori pe zi... La fiecare veste proastă livrată de micul ecran, David vrea să plece din ţară. La fiecare mizerie cultivată de tabloide, David vrea să plece din ţară. La fiecare dezamăgire provocată la şcoală de profesori, colegi, manuale, sistem etc., David vrea să plece din ţară. La fiecare chenzină mizerabilă a părinţilor săi, ambii medici, David vrea să plece din ţară. La fiecare crimă, viol, incest, hoţie şi nelegiuire anunţate la televizor, David vrea să plece din ţară. La fiecare nou val de scumpiri care-i afectează, indirect, banii de buzunar, David vrea să plece din ţară. La fiecare confruntare de la liceu, din care ies învingători cei care au pile şi nu cei care-nvaţă, David vrea să plece din ţară. În fiecare zi de pensie a bunicilor, şi ei foşti medici, David vrea să plece din ţară. La fiecare vot sau referendum, cu toate că nu a votat încă niciodată, David vrea să plece din ţară. La fiecare apariţie pe micul ecran a unor personaje caricaturale care se joacă „de-a ţara“, care vorbesc mult fără a spune ceva, David vrea să plece din ţară... Părinţii lui David par a se fi resemnat, deşi n-au încercat niciodată să-şi crească feciorul „pentru export“. Bunicii sunt încă o rană vie la acest capitol. Încă îl mai numesc „trădător“ când David ameninţă cu depărtările. Eu îl ştiu de mic şi, recunosc, nu de puţine ori m-am întrebat în gând, văzându-i parcursul profesional şi moral impecabil, ce Dumnezeu va face un asemenea copil, viitor adult, într-o astfel de ţară care nu-l merită?... Caut însă resurse, la fiecare confruntare verbală cu David, pentru a-l convinge că locul lui e aici, că e total greşit să creadă că „ubi bene, ibi patria“ şi că bancul acela cu „ultimul (care pleacă din ţară - n.a.) stinge lumina“ nu va putea provoca niciodată decât cel mult un surâs amar, nicidecum un râs sănătos... Îmi rostesc însă pledoaria cu o voce din ce în ce mai stinsă, cu o convingere din ce în ce mai palidă... Iar zilele trecute m-am trezit întrebându-l, aproape involuntar: „Şi... în ce ţară ţi-ar plăcea să trăieşti?...“

Rubrică oferită de cambridgeschool.ro

ani au trecut de când Marius Nedelcu a cunoscut celebritatea alături de trupa Akcent şi cinci ani de când a părăsit formaţia şi s-a relansat în cariera solo.

Marius Nedelcu: „Mi-am SACRIFICAT

studiile şi relaţiile pentru religie“ n Cu toate că a cântat de mic în corul bisericii, Marius Nedelcu (36 de ani), fost membru al trupei Akcent, mărturiseşte, pentru „ring“, că biserica i-a influenţat viaţa într-un mod pozitiv, dar ataşamentul excesiv faţă de religie i-a adus, la un moment dat, mai mult rău decât bine. Ionela Vonu

Akcent în anul 2002

ionela.vonu@ziarulring.ro

„Începutul meu în muzică a fost în corul bisericii, la 20 de ani eram o persoană credulă. Biserica a adus multe lucruri pozitive în viaţa mea, dar au existat şi aspecte negative. Oamenii trebuie să fie atenţi când vine vorba despre religie. Dusă la fanatism, religia poate să facă mai mult rău decât bine. Mergeam des la biserică, ţineam post, mă implicam şi sacrificam munca, studiile, relaţiile. Am renunţat când am realizat că s-a rupt echilibrul“, a povestit Marius. „Nu sunt un monden, deci am nevoie să muncesc“ În anul 2002, solistul a cunoscut celebritatea alături de trupa Akcent, dar, în acelaşi timp, nu s-a dat înapoi de la muncă şi s-a angajat ca recepţioner la World Class. Persoană muncitoare din fire, Marius a mers cu ambele joburi în paralel. „La World Class am trecut prin toate etapele, de la recepţioner la manager. Cele două cariere au crescut în acelaşi timp şi, pe lângă asta, imaginea mea nu a fost afectată pentru că mi-am dorit să muncesc mai mult. Nu provin dintr-o familie cu bani, nu sunt un monden, deci am nevoie să muncesc pentru a realiza lucruri în viaţă“, a mărturisit cântăreţul. „Când am ajuns pe scenă, am visat să fac management“ „Totodată, la început nu ştiam care dintre cele două cariere o să mă ducă mai departe, aşa că am alergat după doi iepuri şi am ignorat proverbul care instigă la lene şi automulţumire... «Nu alerga după doi iepuri, că nu vei prinde nici unul.» Toată copilăria am visat să fiu pe scenă, iar când

am ajuns pe scenă, am visat să fac şi management în paralel. Mi-e foarte greu să aleg, pentru că cele două se împletesc excelent în viaţa mea. Dacă îmi pui pistolul la tâmplă şi mă pui să aleg, voi alege, dar, în acelaşi timp, mă voi gândi cum să te dezarmez pentru a face tot ce vreau eu... adică să le aleg pe amândouă“, a mai spus Marius. A răbdat de foame şi s-a îmbrăcat de la „second-hand“ Tot în anul 2002, într-o melodie a trupei Akcent, Marius îi promitea iubitei că o va lua cu el dacă va pleca departe, dar că, din păcate, nu are bani de bilet... „Am început de jos, a fost greu... De multe ori nu aveam mâncare, bani de autobuz, cumpăram haine second-hand, dar nu aveţi idee cât de mare e satisfacţia când reuşeşti să pleci de jos şi să-ţi cumperi singur absolut tot ce ţi-ai dorit. Dacă aş putea să mă întorc în timp, n-aş schimba nimic!“, a povestit artistul.

Am visat, am muncit şi am realizat.“ MARIUS NEDELCU

„Imaginează-ţi o lume fără Monica şi Irinel“ De curând, Marius a lansat melodia „Love is Blind“ şi susţine cu tărie că dragostea e oarbă. „Versurile ultimei piese sunt inspirate din experienţa mea. De asemenea, e şi o concluzie trasă în urma a ceea ce am observat. Poţi să mergi pe stradă şi să notezi câte cupluri ciudate vezi sau de câte ori te întrebi ce au văzut unul la celălalt. O să constaţi că dragostea nu ţine cont de reguli sau de ce considerăm noi că e universal normal. Pe de altă parte, dacă dragostea ar avea ochi de vultur, nu-i aşa că ar fi puţin cam plictisitor? Imaginează-ţi o lume fără Monica şi Irinel!“, ne îndeamnă Marius.

Pavel Bartoş, concurent la „Vocea României“

Iris: „Oamenii, mulţumiţi de schimbarea lui Minculescu“

ÎNCERCARE. În această seară, de la ora 20.15, ProTV difuzează ultima ediţie a „Audiţiilor pe nevăzute“ de la „Vocea României“. Echipele vor fi completate, astfel încât fiecare antrenor va avea câte 14 elevi. În următoarea ediţie, cea a „Confruntărilor“, antrenorii vor stabili duete în cadrul echipelor lor, iar în urma fiecărui duel vocal va fi eliminat unul dintre concurenți. La final, din cei şapte rămaşi, doi vor intra la „Cântecul

IMPRESII. Trupa Iris a trecut cu bine peste

www.ziarulring.ro

decisiv“, urmând ca echipa de „live“ a fiecărui antrenor să fie formată din şase membri. Pe scenă va urca, în postura de concurent, însuşi Pavel Bartoş, prezentator al show-ului, iar Dalma Kovacs, pe care telespectatorii o ştiu din show-ul ProTV „Land of Jokes“, îşi va încerca şi ea norocul. Şi Elena Vasile, membra trupei ElectricFance, cea care a făcut furori la Selecţia Naţională Eurovision, va încerca să întoarcă unul dintre scaunele juraţilor. (T.A.)

plecarea lui Cristi Minculescu şi, alături de noul vocalist Toni Şeicărescu, formaţia şi-a reluat activitatea în studio. Liderul Iris, bateristul Nelu Dumitrescu (foto dreapta), a mărturisit pentru „ring“, că noul lor coleg e plin de emoţii, dar s-a integrat foarte bine în trupă, iar în curând vor reapărea în industria muzicală cu un nou single. „Toni se integrează foarte bine. Are emoţii mari, dar se descurcă. Vă daţi seama, publicul vine curios la spectacole să vadă ce se întâmplă. Am avut concerte la Constanţa şi la Buzău, iar fanii au fost înnebuniţi. Sălile au fost aproape pline, iar oamenii, mulţumiţi de schimbare. Aşteptau să vadă cum o să iasă, iar totul

a fost foarte bine. Noi suntem mulţumiţi. Nu de mult, am înregistrat patru piese noi, acum suntem la mixaj şi, începând cu luna noiembrie, o să apărem pe posturile de radio cu un nou single“, a precizat Nelu Dumitrescu. (I.V.) Mai multe pe www.ziarulring.ro


6

SHOWBIZ Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

luni şi jumătate avea sarcina lui Ellie White la filmarea celui mai nou clip, „Ziua mea”, în Malta.

Ellie White:

0 9

PUBLICITATE

„Mi-e FRICĂ de durerile naşterii” n Cu toate că a intrat în ultima lună de sarcină şi se consideră o femeie norocoasă pentru că nu a avut probleme în această perioadă, cântăreaţa Ellie White mărturiseşte, pentru „ring“, că îi este tare frică de naştere. Ionela Vonu

ionela.vonu@ziarulring.ro

De revelion voi fi pe scenă. Eu aşa vreau. Până acum am avut o sarcină foarte uşoară, am reuşit să-mi fac treaba, aşa încât mă gândesc că, după sarcină, nu va fi nicio problemă.“ ELLIE WHITE

„Am emoţii foarte mari, mi-e frică de naştere. Sunt sigură că o să treacă, dar n-am ce să fac… Când mă gândesc cum va fi, dacă mă va durea sau nu, mă tem din ce în ce mai tare. Nu ştiu pentru ce să optez. Încă mă gândesc dacă să merg pe va rianta de naştere normală sau cezariană. Părerile sunt împărtiţe, multe fe mei îmi spun să fac cezariană, altele îmi spun să nasc nor mal. Cred că de cizia finală depinde de or ga nismul fiecăreia“, a po ves tit solista.

Sarcina… „o senzaţie unică” Artista trăieşte de mai bine de patru ani o frumoasă poveste de dragoste alături de Doru Tinca şi vor avea împreună un băieţel. „Doru este foarte nerăbdător. El abia aşteaptă, dar altele sunt senzaţiile pe care le trăiesc eu. Încerc să-l fac şi pe el să simtă, să-l aduc aproape… Una e când pui mâna pe burtică şi simţi ceva şi alta e să simţi în interiorul tău. Este o senzaţie unică, pe care ar trebui să o trăiască orice femeie. În timpul sarcinii nu s-a întâmplat nimic surprinzător, dar cel mai fericit moment a fost când am simţit prima dată bebeluşul că mişcă“, a spus Ellie. PUBLICITATE

Formaţia BZN, răsplătită cu lacrimi şi... palincă

PUBLICITATE

TRADIŢIE. Olandezii Anny Schilder şi Jan Kaiser, de la trupa BZN, au susţinut, duminică, la Sala Palatului din Capitală, un dublu concert la care au participat mii de fani. Cu o orchestră compusă din cinci instrumentişti şi un backing vocals talentat, cei de la BZN au smuls aplauze frenentice şi lacrimi de bucurie de la spectatori. Artiştii au primit zeci de buchete de flori, iar la un moment dat cineva din public a aşezat pe scenă chiar o punguţă-cadou în care se afla o... tradiţională palincă. Surprins şi amuzat de gest, Jan s-a revanşat faţă de public. A scos o hârtiuţă din buzunar şi a citit în română: „Suntem aici pentru că vă iubim!”. Annie a coborât apoi în mijlocul spectatorilor pentru a cânta împreună. BZN va susţine un concert şi la Constanţa, la Sala Sporturilor, pe 2 decembrie, iar pe 6 decembrie va reveni în Capitală, pentru un spectacol dedicat Sărbătorilor de Iarnă. (T.A.)

www.ziarulring.ro


91

1 FASHION 0 MARțI, 30 octombrie 2012

de ore anual petrece o femeie în faţa oglinzii pentru a se farda sau a-şi aplica tratamente pentru întreţinerea tenului.

TREND ALERT: Culorile de păr ale sezonului rece n Odată cu trecerea în noul sezon apar noile tendinţe nu numai în vestimentaţie, încălţăminte sau make-up, ci şi în materie de hair style. Aşa că ne-am gândit ca, de data aceasta, să trecem în revistă cele mai influente schimbări ale sezonului rece în materie de culori de păr. Iris Păun

magazin@ziarulring.ro

Se pare că nu numai în machiaj se preferă lookul natural, ci şi în privinţa culorilor podoabei capilare.

Toamna şi iarna aceasta, hair styliştii au mizat pe nuanţe calde, brunetulciocolatiu, roşcatul-mahon sau blondul închis fiind doar câteva dintre vedetele sezonului.

Blondul rămâne la putere Dacă ai rămas o admiratoare înfocată a blondului, atunci te poţi considera norocoasă. Şi în acest sezon se poartă, blondulcupru fiind una dintre vedetele anotimpului rece. Această nuanţă se potriveşte de minune tonurilor deschise de piele. O altă prezenţă incontestabilă de pe podiumuri a fost şi blondul platinat sau blondul argintiu, Helmut Lang, Gucci sau Nina Ricci propunându-l şi în acest sezon.

Şatenul, vedeta sezonului Nelipsite de pe podiumurile de modă sunt şi nuanţele de şaten. Fie că alegi chocolat, moka sau caramel, părul trebuie să aibă reflexe naturale. Burberry Prorsum, Cacharel sau Emporio Armani sunt doar câteva dintre casele de modă în ale căror colecţii s-au putut regăsi aceste culori. Tot aici se poate vorbi şi despre stilul ombre, care îmbină armonios

UTILE

Coafurile hot ale toamnei DETALIU. Doamnele care doresc să afle noutăţile în privinţa coafurilor, trebuie să ştie că lucrurile nu s-au schimbat foarte mult faţă de perioada verii. Se poartă în continuare buclele lejere, coada de cal, împletiturile sau diferite modele de cocuri. Există însă câteva detalii noi de care ar trebui să ţinem cont. Spre exemplu, se poartă bretonul drept, metodă perfectă de a ascunde fruntea lată, dar şi de a scoate ochii în evidenţă. De asemenea, buclele lejere merg mână în mână cu un volum pe măsură. În ceea ce priveşte împletiturile, acestea vin la pachet cu accesorii care mai de care mai interesante, mai complexe. Totodată, un alt stil ce pare a rămâne în topul preferinţelor stiliştilor este cel retro. Oscar de la Renta sau Donna Karan sunt doar câţiva dintre designerii care au preferat să-şi completeze colecţiile cu nenumărate tipuri de coafuri care amintesc de glamul hollywoodian al anilor `40, `60. (I.P.)

www.ziarulring.ro

nuanţele şatene cu cele arămii. Această culoare

ADEV{R sau PROVOCARE Stilista Adina Buzatu

Schimbă foaia! Este evidentă uşurinţa de asortare a cămăşilor uni sau în dungi atât la cravate, cât şi la sacouri sau pulovere. Pentru office rămân opţiunile cele mai frecvente, dar în acest sezon fă-ţi curaj şi, din când în când, schimbă direcţia. Cămăşile înflorate intră în forţă şi în ţinutele de birou, poate tocmai pentru a înlătura o parte din stricteţea programului. Creativitatea îţi este pusă la încercare, dar în momentul în care vei stăpâni nebunia imprimeurilor şi a culorilor vei fi un tip invidiat pentru stilul vestimentar. PASUL 1: Caută o cămaşă înflorată care să conţină nuanţele tale preferate. Este inutil să mai menţionez importanţa calităţii, dar tu nu trebuie să neglijezi acest aspect. Florile vor părea ofilite, culorile spălăcite după spălări repetate.

este foarte îndrăgită de vedetele de la Hollywood.

Cod roşu Cu toate că sunt puţin mai pretenţioase şi aţi avea nevoie de un specialist pentru alegerea unei nuanţe potrivite, tonurile bogate în roşu îşi fac loc încet, dar sigur în topul preferinţelor hair styliştilor. Arămiul, rubiniul sau roşul aprins sunt doar câteva dintre culorile-vedetă ale sezonului răcoros de toamnă/iarnă.

PASUL 2: Cravatele uni sunt mai uşor de asortat, de aceea poate este bine să începi aşa. O culoare din imprimeul cămăşii sau un ton total contrastant sunt două alternative câştigătoare. Totuşi, înscrie-te în următoarea fază şi aleSFAT. Cea mai bună ge ca şi cravata să fie imprimată. De soluţie pentru a scăpa de exemplu, dacă îţi face cu ochiul una în vârfurile despicate este, dungi, asigură-te că are cel puţin o cubineînţeles, tăierea lor. loare care se regăseşte în imprimeul căEste recomandat să faceţi măşii. O altă variantă ar fi ca una dintre acest lucru o dată la şase nuanţele cravatei să fie comună cu a sasau opt săptămâni. Dar, coului, iar cămaşa să rămână piesa-vedacă doriţi totuşi să detă. Acelaşi principiu trebuie respectat prelungiţi termenul, şi în cazul în care alegi cravata în buline încercaţi să-l uscaţi cu aer sau romburi. Ca un exerciţiu de imagirece şi să-l pieptănaţi naţie, îţi propun o cămaşă înflorată cu nuanţe de verde, bleu şi corai şi sacou începând cu vârfurile. (I.P.) maro. Eu aleg una maro cu buline sau paisley alb. Tu ce ai alege? Aştept răspunsul tău la acest minitest. PONT. Aspectul uleios Mulţi dintre voi nu aţi primit al părului poate fi uşor răspunsuri la problemele pe care mi le-aţi ridicat, dar acest lucru nu evitat dacă apelaţi la următorul truc: după ce înseamnă că vor rămâne aşa. Întreabăaţi spălat părul de trei- mă pe paginile de Facebook „Adina patru ori cu şampon şi Buzatu” sau „TRENDS by Adina l-aţi clătit bine, aplicaţi Buzatu” şi pe site-ul adinabuzatu.ro, la secţiunea Contact, şi vei găsi pe păr un amestec de răspunsurile în „ring”. apă cu sucul de la două-trei lămâi. După Cu prietenie, ce aţi masat bine scalpul cu această soluţie, clătiţi bine părul pentru a nu rămâne reziduuri. (I.P.)

Trucuri pentru un păr fără vârfuri despicate

Cum scapi de părul gras


11

SPORT Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

este minutul în care Adrian Mutu a reuşit să spargă gheaţa şi să marcheze pentru noua sa echipă, Ajaccio, în meciul din deplasare cu Lorient, scor 4-4.

DUCKADAM s-a despărţit de ţigări după 30 de ani n Operaţia suferită la braţul drept a avut şi alte consecinţe bune în viaţa lui Helmuth Duckadam. Stelistul a fost, timp de trei decenii, un fumător împătimit, însă acum a reuşit să spună stop acestui viciu mult mai uşor decât anticipa. Octavian Arthur sport@ziarulring.ro

Steaua s-a impus fără probleme în Ghencea în faţa Gloriei Bistriţa, cu un categoric 4-0. Diferenţa putea fi mult mai mare dacă elevii lui Reghecampf nu încetineau motoarele în a doua repriză. Acest scor l-a deranjat pe patronul bistriţenilor, Jean Pădureanu, care a spus că doi dintre jucătorii săi nu şi-ar fi apărat corect şansele şi ar fi lăsat-o mai moale în faţa „roş-albaştrilor“. Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, a încercat să explice, pentru „ring“, afirmaţiile lui „Tata Jean“: „Eu nu comentez

prostiile astea. Noi întotdeauna am avut probleme cu Bistriţa şi la ei, şi aici. Steaua şi-a arătat clasa în meciul cu ei. Ce poţi să mai spui după acest scor şi joc, în general, când i-am dominat fără drept de apel? În repriza a doua am încetinit ritmul, că le mai dădeam câteva. Ne aşteaptă două meciuri dificile în cupă, apoi derby-ul cu Dinamo şi era normal ca băieţii să îşi protejeze forţele“. A plecat la Arad împreună cu familia Chiar dacă problemele de sănătate pe care le are în urma operaţiei suferite la brațul drept nu au dispărut complet, Duckadam s-a în-

PAG.

1 1

PE SCURT

Fanii îl vor pe Şumudică înapoi MARIUS ŞUMUDICĂ este iubit în

Giuleşti, iar fanii vor ca tehnicianul să se întoarcă pe banca giuleştenilor. Astfel, un suporter „alb-vişiniu“ şi-a manifestat dorinţa pe blogul său ca „Şumi“ să revină în Giuleşti în postura de salvator al echipei. „Nimeni nu înţelege mai bine spiritul Rapidului decât unul care trăieşte nebunia tribunei giuleştene. Din fericire pentru noi, cei care iubim echipa asta mai mult decât pe propria noastră familie, acest om există. E «Şumi». Unicul şi irepetabilul «Şumi-gol». «Şumi» plânge neîncetat. Plânge pentru Rapid, pentru spirit, plânge pentru steagurile pe care şi le confecţiona cu mâna lui pe când era copil“, a scris suporterul pe blog. (O.A.)

Nu s-a lăsat umilit GHEORGHE MULŢESCU a făcut primele

cumetat să se urce la volan şi să plece cu toată familia, pentru mai bine de o săptămână, la Arad pentru a-şi vedea părinţii după aproape patru luni de zile. În altă ordine de idei, preşedintele Stelei ne-a povestit cum a reuşit să se lase de fumat după 30 de ani de „sudat“. „M-am lăsat de fumat fără

Chiricheş, la Chelsea? Vedem la iarnă... După meciurile bune făcute de Vlad Chiricheş atât în Europa League, cât şi în campionat, s-ar părea că, pe lângă AC Milan, care şi-a manifestat interesul pentru fundaş, a apărut un alt nume galonat al echipelor de club care îl doresc, Chelsea. Helmuth Duckadam ştie că toţi fotbaliştii Stelei sunt monitorizaţi, însă îndeamnă la calm şi se va vedea în perioada de transferuri dacă se va materializa ceva. „Să aşteptăm iarna, când începe perioada de transferuri. Toţi jucătorii de la Steaua sunt monitorizaţi, nu numai Chiricheş. Eu cred că toţi o să aibă oferte frumoase. Dacă nu am avea un lot valoros, nu am fi la 10 puncte de Dinamo“, a încheiat preşedintele de imagine al Stelei.

mari probleme. Nu e chiar o filosofie să reuşeşti acest lucru, aşa cum credeam şi eu înainte. Am fumat peste 30 de ani! Am vrut să mă las de multe ori până acum şi tot eşuam la fiecare încercare. E de ajuns să se declanşeze un declic pe creier pentru a reuşi. Nu am nicio tentaţie, nici nu îmi imaginam înainte că poate să îmi fie atât de uşor. Mai ales că soţia mea fumează din când în când şi nu mă deranjează. Noi nu am fumat niciodată în casă de când o avem pe cea mică. O să stau la Arad o săptămână, nu mi-am văzut părinţii de patru luni de zile, era timpul să mai merg pe acasă“, a continuat Duckadam.

declaraţii după despărţirea de Astra, formaţie care a lăsat-o pe locul trei în Liga I. „Sunt dezamăgit pentru că am muncit pe brânci acolo. Eu nu cred că există un om mai tolerant decât mine, dar nu accept să fiu călcat în picioare. Eu nu l-am jignit pe domnul Dinu Gheorghe. El a intrat după discuţia cu patronul la toate televiziunile şi a început să arunce cu venin, cu noroi în mine. Domnul Dinu nu a realizat nimic în fotbal. Eu am realizat atâtea şi ca jucător, şi ca antrenor. Nu am fost de acord să vină un jucător fără să-l văd eu. Cum să comunicăm când domnul Dinu nu răspundea la telefon? S-a opus să-l luăm pe Curelea. Aveam nevoie de el, dar a făcut toate manevrele să nu-l luăm“, a spus Mulţescu la Sport Total FM. (O.A.)

Profită de abandonul lui Federer VICTOR HĂNESCU (locul 61 ATP) va juca direct în turul II al turneului de 1.000 de puncte de la Paris, dotat cu premii în valoare de 2.427.975 de euro. Tenismenul român profită de abandonul lui Roger Federer de la turneul parizian. În această fază, Hănescu îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre cipriotul Marcos Baghdatis (locul 32 ATP) şi francezul Gilles Simon (poziţia 20 în ierarhia mondială). Prezenţa în manşa secundă îi asigură românului un cec în valoare de 16.460 de euro. Hănescu este la a doua calificare consecutivă pe tabloul principal al unui turneu din postura de „lucky loser“ după ce, săptămâna trecută, a intrat în acelaşi mod în turul întâi la turneul de la Basel, în locul francezului Jeremy Chardy. (O.A.)

Tunurile, pe Sânmărtean

S-a schimbat modificarea!

SCANDAL. Adrian

LUSITANI. Instalarea

Porumboiu, finanţatorul Vasluiului, l-a criticat dur pe Lucian Sânmărtean după meciul pierdut de moldoveni la Gaz Metan Mediaş. „Dacă doreşte o despărţire, nu e niciun fel de problemă, stăm la masă şi discutăm. Nu e nici prima, nici ultima dată când mă atacă. Am încercat să mă implic destul de mult în joc. Am jucat şi accidentat, data viitoare nu voi mai juca dacă nu mă simt bine din punct de vedere fizic. Îmi reproşez că nu am ieşit din teren când m-am accidentat. Nu vreau să intru în polemică cu domnul Porumboiu“, a spus Lucian Sânmărtean. (C.S.)

noului antrenor la CFR devine o telenovelă. După ce au anunţat că s-au înţeles cu Sergio Conceicao, şefii clujeni s-au răzgândit. Noul tehnician este alt lusitan, Paulo Sergio Bento Brito. În vârstă de 44 de ani, a antrenat echipele Olhanense, Santa Clara, Beira-Mar, Pacos Ferreira, Vitoria Guimaraes, Sporting Lisabona şi, ultima dată, Hearts of Midlothian, alături de care a câştigat Cupa Scoţiei în 2012. „A Bola“ a scris că CFR l-a adus pe Brito după ce Sergio Conceicao a cerut prea mult timp de gândire. (C.S.)

Lăudat în Spania APRECIERI. Fundaşul Cristian Săpunaru a fost desemnat de cotidianul „As“ „jucătorul meciului“ în partida câştigată de Real Zaragoza, scor 2-1, pe teren propriu, cu FC Sevilla, în care românul a marcat al doilea gol al gazdelor în min. 45. „De netrecut în apărare, el a mers şi în atac şi a ameninţat poarta oaspeţilor. Prestaţia sa a fost încoronată cu un gol marcat cu capul“, a notat „As“. Cristian Săpunaru a reușit primul său gol de la transferul la Real Zaragoza, dar a primit şi un cartonaş galben în minutul 62. (C.S.)

www.ziarulring.ro


61

1 SPORT 2

MARțI, 30 octombrie 2012

1. Steaua 2. Pandurii 3. Astra 4. Vaslui 5. Petrolul 6. Dinamo 7. CFR 8. Braşov 9. Rapid 10. Concordia 11. Gaz Metan 12. „U“ Cluj 13. Ceahlăul 14. Viitorul 15. Oţelul 16. Gloria 17. Iaşi 18. Severin

M

V

E

I

G

13 12 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 13 12 13 13 13 13

10 8 7 6 6 6 5 5 5 5 4 4 4 3 2 2 1 0

2 2 3 4 4 4 4 4 4 4 4 3 3 5 7 3 2 4

1 2 3 3 3 4 4 4 4 4 5 6 6 4 5 7 10 9

28-10 22-14 27-17 21-13 22-14 21-14 24-17 18-16 15-14 13-16 14-20 15-23 14-24 14-13 14-16 10-27 8-21 8-19

Etapa a XIII-a / Rezultate „U“ Cluj - Oţelul 1-1 Braşov - Petrolul 0-1 Astra - Iaşi 1-0 Severin - CFR 1-3 Concordia - Rapid 0-0

Ceahlăul - Dinamo 0-0 Gaz Metan - Vaslui 1-0 Steaua - Gloria 4-0 Aseară Viitorul – Pandurii

Pct. 32 26 24 22 22 22 19 19 19 19 16 15 15 14 11 9 5 4

Contra este… pro-Petrolul n S-a întâmplat, ieri, ceea ce se anunţase: Cosmin Contra a devenit noul antrenor al Petrolului Ploieşti. „Guriţă“ n-are timp nici să respire. A făcut şi un antrenament cu noii săi elevi şi astăzi debutează deja pe bancă împotriva Braşovului, în Cupa României. Cătălin Sandu

catalin.sandu@ziarulring.ro

Ieftin şi bun! După această deviză s-au ghidat oficialii de la Petrolul atunci când l-au instalat pe Cosmin Contra antrenor al „găzarilor“, având în vedere că este unul dintre tinerii tehnicieni de perspectivă. „Cosmin Contra este, oficial, noul antrenor principal al echipei noastre, semnând un angajament valabil pentru un an şi jumătate şi având clauză de prelungire pentru încă un sezon. Tânărul tehnician va debuta mâine (n.r. - azi), pe banca «lupilor», cu ocazia meciului cu FC Braşov, contând pentru optimile de finală ale Cupei României. FC Petrolul îi urează bun-venit lui Cosmin Contra şi îi doreşte să obţină cât mai multe succese pe banca formaţiei noastre“, a fost anunţul pe

B r a ș o v - P e t ro l u l 1 8 . 45 , D i g i

Foto: www.fcpetrolul.ro

Clasament Liga I

PE SCURT

este locul ocupat de tenismenul Victor Hănescu în clasamentul ATP după ce a coborât două poziţii.

site-ul oficial al „lupilor galbeni“. Din stafful tehnic al lui Cosmin Contra fac parte antrenorul secund Laurenţiu Roşu şi antrenorul cu portarii Florin Tene. Contra, cu tot cu bonusuri, va primi, lunar, 9.000, cu mult mai puţin de-

cât predecesorul său, Mircea Rednic, cel care avea un salariu anual de 180.000 de euro, „Puriul“ primind şi 50.000 de euro la semnătură. Contra intră direct în focul meciurilor tari, Petrolul fiind programat astăzi să joace în

Meci cu alt specific… CUPA ROMÂNIEI / OPTIMI Azi Astra - Tr. Severin, 18.30, ProTV Braşov - Petrolul, 18.45, Digi Rapid - D. Tulcea, 21.30, Digi Mâine CFR - Botoşani,

18.45, Digi Ceahlăul - Gaz Metan, 18.30, ProTV Concordia - Steaua, 21.30, Digi Joi Oţelul - Brăila, 18.45, Digi

Înaintea partidei de astăzi, Sorin Cîrţu a declarat că speră ca elevii lui să se impună în faţa Petrolului. „În Cupa României va fi un joc cu un alt specific şi cu siguranţă va fi greu pentru că Petrolul a anunţat că vrea să prindă o cupă europeană prin Cupa României, deci e clar că vor intra pe teren pentru a lua cele trei puncte. Va fi o încărcătură deosebită, dar sperăm să trecem cu bine peste. Ferească Dumnezeu să mai avem parte de încă o înfrângere, pentru că ne aşteaptă jocuri grele şi o înfrângere ar face ca moralul echipei să fie afectat şi să ne fie mai greu să ne remontăm. Ne aşteptăm la schimbări în lotul lor, dar nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de acest lucru şi să ne vedem de joc“, a declarat Cîrţu.

deplasare cu FC Braşov, în optimile Cupei României. Adversarul îi urează succes Sorin Cîrţu, adversarul de astăzi al lui Cosmin Contra, a declarat că se bucură mult pentru noul tehnician al Petrolului. „Mă bucur tare mult pentru Contra, are şansa de a antrena la o echipă bună, cu pretenţii. Contra a fost un mare fotbalist, iar acum are posibilitatea să demonstreze că poate fi şi un antrenor de valoare. El a avut un început bun la Timişoara şi chiar cred că are şanse în această meserie“, a spus „Sorinaccio“.

Şters de pe listă

Banii, înapoi!

Supăraţi pe arbitraj

MăSURă. Numele lui

PARIURI. Un site de pariuri a anunţat că va

Lance Armstrong va fi şters de pe lista celor care au reuşit să termine maratonul New York, deoarece rutierului american i-au fost retrase, recent, cele şapte titluri de câştigător al Turului Franţei şi alte recorduri în urma unor dovezi clare de dopaj. „Şi noi ne supunem regulilor agenţiei americane antidoping şi de aceea va trebui să îl scoatem pe Lance din lista celor care au încheiat maratonul“, a declarat Mary Wittenberg, şefa New York Road Runners, citată de Bloomberg. (C.S.)

restitui banii pariorilor care au mizat pe o victorie a Cataniei în meciul de acasă cu Juventus, scor 0-1, rezultatul fiind viciat de arbitraj. „Uneori, un pariu este atât de nedrept încât, pur şi simplu, este normal ca banii să fie returnaţi“, este mesajul de pe site-ul www.paddypower.it, bookmaker care a decis „să îi asculte pe fani“ şi să aplice „Justice Payout“. Juve a câştigat cu 1-0, dar sicilienii au avut un gol, al lui Gonzalo Bergessio, anulat pe motiv de ofsaid. (C.S.)

MEMORIU. Chelsea a depus plângere pentru „limbaj nepotrivit“ împotriva lui Mark Clattenburg, arbitrul din partida cu Manchester United, scor 2-3. „Am depus plângere la delegatul Premier League pe tema limbajului nepotrivit utilizat de arbitru la adresa a doi jucători de-ai noştri, în două incidente diferite, în cursul meciului de duminică. Delegatul va transmite plângerea Federaţiei Engleze. Noi nu vom mai face alte comentarii“, a anunţat Chelsea. Potrivit presei britanice, unul dintre jucătorii vizaţi este nigerianul John Obi Mikel (foto). „Daily Telegraph“ susţine că Obi Mikel îl acuză pe Clattenburg că i-a adresat injurii rasiste. (C.S.)

www.ziarulring.ro


3 Protezele mamare S{N{TATE Află ştirile de ultimă oră citind

www.ziarulring.ro

PAG.

1 3

ore este durata unei operaţii de augmentare mamară.

şi RISCURILE ce vin odată cu ele Daniela Arnăutu

daniela.arnautu@ziarulring.ro

Fie că e vorba despre o problemă de sănătate sau doar de una estetică, mărirea sânilor cu proteze mamare este printre puţinele intervenţii care pot da un rezultat atât de rapid şi spectaculos. În domeniul operaţiilor estetice există deja o paletă vastă de categorii de

proteze mamare ce diferă în funcţie de formă, material, cantitatea de material pe care o conţine şi aspect. Implantul, ales de comun acord cu medicul „Un implant mamar constă într-o proteză mamară formată dintr-o membrană siliconată plină cu gel siliconic sau ser fiziologic.

Fiecare femeie este unică şi are forme şi aşteptări diferite. De aceea, pacienta trebuie să poarte o discuţie cu chirurgul în care vor alege, de comun acord, tipul de proteză potrivită toracelui ei“, explică specialistul în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă dr. Silvia Stănculescu, de la Clinica Metamorphosis.

CE COMPLICAţII POT APăREA „Dat fiind faptul că răspunsul organismului la orice corp străin este acela de a-l respinge sau izola, corpul va forma în jurul protezei o capsulă. Cea mai frecventă complicaţie este contracţia capsulară. Aceasta apare când capsula ce se formează în jurul protezei începe să se strângă, iar tratarea constă în excizia capsulei, incizia ei şi înlocuirea cu o altă proteză mamară. Pot apărea şi tulburări de sensibilitate în zona mamelonului, sângerări sau infecţii. În urma unui traumatism, protezele mamare se pot rupe. În cazul fisurării unui implant cu proteză salinică, serul fiziologic este absorbit de organism fără efecte nocive. În cazul celui cu gel siliconic, conţinutul protezei nu se scurge în organism datorită capsulei periproteice“, explică dr. Stănculescu.

CE ALEGEţI l Protezele cu ser fiziologic recomandate persoanelor de peste 18 ani, utilizate pentru că substanţa din interiorul lor se regăseşte în 70% din corpul uman. Sunt flexibile şi conferă bustului un aspect natural. Deoarece gradul de obstrucţionare a vizibilităţii este mic, în cazul mamografiei, rezultatele sunt mai precise în comparaţie cu celelalte proteze. l Protezele cu silicon au un aspect şi o senzaţie tactilă naturală. Sunt recomandate femeilor de peste 22 de ani şi sunt elastice, fără a-şi schimba forma în timp. Implantul cu gel siliconic se poate modela uşor şi are ca avantaj o garanţie de lungă durată. l Protezele mixte combină siguranţa implanturilor saline cu calităţile gelului siliconic.

Cicatricele dispar în 12 luni „Intervenţia constă în crearea unei incizii în şanţul submamar, periareolar sau în pliul aflat sub axilă care va fi «buzunarul» în care se va introduce proteza mamară. Cicatricele se vindecă în maximum 12 luni, iar durerile vor fi calmate prin tratamente şi sfaturi recomandate de medicul specialist“, susţine dr. Stănculescu.

Goji, fructul care ne menţine tineri PONT. Bogate în vitamine (A, C, B1, B3, B5), minerale (fier, calciu, potasiu, magneziu, seleniu, zinc), fibre, aminoacizi, fructele goji au multe efecte benefice pentru organism. Ele sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii, scad colesterolul rău, previn degradarea vederii şi întăresc oasele şi ligamentele. (D.A.)

ring

Redactor-şef

Alexandru David

Editor coordonator

Redactori-şef adjuncți Andrei David

Christian Levant, Cosmin Dragomir

Secretariat de redacţie Cristian Croitoru; Cosmin Predescu

Şef secţie sport Cătălin Sandu Şef secţie social Daniela Arnăutu

Redacţia: Delia Niculae; Cristina Andrei; Marian Eana; Gheorghe Deaconu; Tudor Andrei; Alina Nicu; Alexandru Manea; Traian Racu; Mirela Pipirig Fotoreporteri Adrian Martalogu Ionel Vîlcan Ștefan Ioniță Secretariat Diana Ioana Predescu

Departament Tehnic Răzvan Atanasiu Vlad Pelinescu-Onciul Costin Marinescu Eugenia Oprea Luminiţa Sandu Mariana Dinu

Difuzare

Dragoş Dumitru

UTILE

Smartphone-urile ne îmbolnăvesc PERICOL. Încrederea tot mai mare în smartphone-urile pe care le folosim ne predispune într-o mai mare măsură la îmbolnăvire, întrucât telefoanele mobile reprezintă spaţii de dezvoltare pentru bacterii, potrivit „Daily Mail“. Testele arată că smartphone-urile poartă la fel de multe bacterii ca şi mânerul unei uşi de la grupul sanitar şi ne pot transmite boli precum gripa, afecţiuni ale sistemului digestiv şi infecţii ale ochilor. (D.A.)

Şef secţie eveniment Vlad Manolache Şef secţie București Bogdan Cotigă

difuzare@ziarulring.ro Cotidian editat de S.C. RING MEDIA GROUP S.R.L. Înregistrată la Registrul Comerţului cu nr. J23/1672/30.05.2008 ISSN 1844-3605 Ziar auditat de Biroul Român de Audit al Tirajelor Departament vânzări publicitate „ring“

Alina Vîlceloiu: 073.111.14.86; alina.vilceloiu@ziarulring.ro

Responsabilitatea juridică pentru conţinutul articolului aparţine autorului. În cazul agenţiilor de presă şi personalităţilor citate, responsabilitatea juridică le aparţine. Articolele pamflet se vor trata ca atare.

Tipografia ring Bucureşti tel: 0721 291 187

www.ziarulring.ro

Şoseaua Vitan-Bârzeşti, nr. 7D; Sector 4, Bucureşti; Tel./fax: 0213 111 124, e-mail: office@ziarulring.ro

n Intervenţia de augmentare - mărire - a sânilor este, cu siguranţă, una dintre cele mai dorite operaţii chirurgicale alese de femei pentru schimbarea lookului. Însă puţină lume ştie că există mai multe tipuri de proteze şi mai ales riscurile pe care le implică.


PAG.

1 AGEND{ 4

«Furtuna» este un text atât de bogat şi misterios, încât dacă acum ar trebui să mă mai apuc o dată de el, cred că aş găsi cu totul alte uşi prin care să intru.“

MARțI, 30 octombrie 2012

Socializare în reţea pe scenă

SILVIU PURCĂRETE, într-un interviu recent

Focus Silviu Purcărete în FNT n Potrivit unui comunicat de presă, starul săptămânii teatrale care a început ieri cu opera într-un act „Gianni Schicchi“ (foto), de Giacomo Puccini, şi se încheie duminică, 4 noiembrie, cu montarea „Măsură pentru măsură“, este, la prima vedere, un regizor cum nu se poate mai străin de acest statut. Marian Eana

showbiz@ziarulring.ro

TEATRUL ARCA îi aşteaptă azi pe bucureşteni la premiera primei producţii din România despre celebra reţea de socializare Facebook. Diseară, de la ora 20.00, teatrul anunţă că dă „INVITE“ şi aşteaptă ca spectatorii să confirme ca „ATTENDING“ la premiera spectacolului „Feisbuc“, în club La Scena. Ioana Calotă, Laura Anghel, Marina Neagu şi Diana Iarca (nu e doar interpreta Mioarei în acest spectacol, ci chiar autoarea textului) urcă pe scenă ca să ne spună cum e cu dependenţa faţă de această formă de comunicare şi socializare virtuală, cum poate ea lega şi destrăma prietenii şi, mai ales, câte semnificaţii poate avea un „LIKE“ sau un „POKE“. „Feisbuc“, un spectacol cu femei şi despre femei, dar nu doar pentru femei. Realizatorii promit mult umor pentru a face să merite ieşirea de după ecranul calculatorului. Preţul unui bilet este 25 de lei. (M.E.)

PUBLICITATE

www.ziarulring.ro

Hiperbolice ori miniaturale, supra- ori hiperrealiste, ludice, tandre, comice şi pline de graţie, ori, dimpotrivă, pline de cruzime, universurile create de Silviu Purcărete nu pot fi aduse la acelaşi numitor. Dacă o secţiune Purcărete ar fi, în mod cert, un pariu câştigat pentru orice festival din lume, de la Avignon la Edinburgh, Festivalul Naţional de Teatru (FNT) se poate lăuda, la ediţia din 2012, cu patru repere ale vastului său univers regizoral. Văzute în suită, acestea compun o imagine elocventă nu doar asupra unui artist inconfundabil, care trece cu lejeritate de la Shakespeare la Beckett şi de la Jonathan Swift la Giacomo Puccini, ci şi asupra unor poli de creativitate ai mişcării

noastre teatrale, se arată în comunicatul FNT. Swift & Beckett, marca Purcărete Unul dintre cele mai aşteptate titluri ale secţiunii este „Călătoriile lui Gulliver“, exerciţii scenice inspirate din opera lui Jonathan Swift (Teatrul Naţional „Radu Stanca“, din Sibiu). Este primul spectacol din România produs la comanda

Festivalului Internaţional de la Edinburgh, acesta aducându-i regizorului, în cadrul ediţiei din 2012 a marelui eveniment teatral, Premiul „Herald Angel“, acordat de Bank of Scotland. „Gulliver...“ va avea, de asemenea, două reprezentaţii succesive: vineri, 2 noiembrie - orele

18.00 şi 21.30 -, la Sala Mare a Teatrului Naţional Bucureşti. Tot Teatrul Naţional „Radu Stanca“, din Sibiu, prezintă şi spectacolul „Aşteptându-l pe Godot“, de Samuel Beckett, sâmbătă, 3 noiembrie, ora 21.30, şi duminică, 4 noiembrie, ora 18.00, la Sala „Liviu Ciulei“

a Teatrului „Bulandra“. Producţie a Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, „Măsură pentru măsură“, de William Shakespeare, va încheia festivalul printr-o unică reprezentaţie, duminică, 4 noiembrie, ora 21.30, pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional Bucureşti.

Film de teatru în festival Festivalul Naţional de Teatru oferă publicului şansa unei priviri indiscrete în laboratorul de creaţie al unui mare spectacol. Joi, 1 noiembrie, ora 18.00, la Sala „Liviu Ciulei“ a Teatrului „Bulandra“, va fi proiectat documentarul „Insula. Într-O furtună: Silviu Purcărete“, realizat de Laurenţiu Damian. Conceput ca un triptic: partea I - „La repetiţii“ (53 min.), partea a II-a - „În culise“ (24 min.), partea a III-a - „Spectacolul“ (2 h), filmul apreciatului cineast Laurenţiu Damian este, deopotrivă, un exerciţiu de admiraţie şi un document.


MICA PUBLICITATE Află ştirile de ultimă oră citind

OFERTE DE MUNCĂ CENTRU DE CERCETARE SPECIALIZAT ÎN EVALUAREA PRODUSELOR DER MATO-COSMETICE PENTRU LABORATOARE RENUMITE CAUTĂ VOLUNTARI, CU VÂRSTA ÎNTRE 18-60 ANI, PENTRU TESTAREA DE PRODUSE DERMATO-COSMETICE. EVALUAREA ACESTOR PRODUSE SE REALIZEAZĂ SUB OBSERVAŢIA UNUI MEDIC SPECIALIST DERMATOLOG. INDEMNIZAŢIE ATRACTIVĂ! DACĂ SUNTEŢI INTERESAT, VĂ RUGĂM APELAŢI NUMERELE DE TELEFON: 0720.789.940/ 0737.394.050. IDRU organizează cursuri acreditate MINISTERUL MUNCII (ANC): inspector resurse umane, protecţia muncii, PSI, contabil, operator calculator, bucătar, ospătar, tehnician în hotelărie, electrician, zidar, zugrav, instalator. Toate cursurile au o reducere de 30% până la data de 30 noiembrie. Pentru persoanele angajate, cursurile în domeniul construcţiilor sunt GRATUITE. Înscrieri: Bucureşti, str. Doamnei nr. 17-19, cam. 304, tel: 021.31.55.543; 0760.650.370; www.idru.ro. A&N VIDEOCHAT ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ CU/FĂRĂ EXPERIENŢĂ. OFERIM 600$ BONUS, AVANS 300$ IMEDIAT, SALARIU FIX 1.200$ ŞI PROCENTE 50%-84%. ANUNŢ REAL 100%. 0731.080.888. ABSOLVENTE ACTIVITATE VIDEOCHAT, avans 500E, venit 1.0003.000E, CM, cazare; 0734.959.924/ 0 7 6 0 . 1 7 9 . 2 4 3 ; www.selenstudio.ro. ACTIVITATE legală videochat, venit 1.0003.000E, CM, CAZARE; 0763.156.150/ 0 7 3 5 . 6 7 4 . 0 1 2 . www.enjoystudio.ro. COMPANIE multinaţională angajează operatoare curăţenie full-time şi part-time, chiar şi pensionare cu drept de muncă. Pentru detalii, sunaţi 021.252.47.85/031.805.82.81. WWW.LIVESTUDIO.RO ANGAJEAZĂ PERSONAL FEMININ VIDEOCHAT. CENTRAL, LEGAL, SALARIU 500-4.000 EURO+BONUS. 0720.818.129, 0767.818.129. ACTIVITATE videochat pentru fete cu/fără experienţă. SALARIU FIX GARANTAT! Comision 50-70%+bonus angajare 200$. 0730.872.297, 0763.089.972.

www.ziarulring.ro

19 STUDIOURI inovatoare videochat angajează fete cu/ fără experienţă. Limbile străine nu sunt necesare. Oferim 600$ bonus+procente 50%84%+500 lei cadou la interviu. 0768.839.893. EURO PERSONAL organizează în premieră la Bucureşti cursuri de WinMentor acreditate de producător. 40 ore - 850 de lei. Locuri limitate la 10 persoane. Detalii la 0729.215.938. ANGAJĂM FETE CU SAU FĂRĂ EXPERIENŢĂ PENTRU SALON DE MASAJ EROTIC, EXCLUS SEXUL! POSIBILITATE CAZARE, CÂŞTIGURI SUBSTANŢIALE, MINIMUM 3.000 EURO LUNAR. 0723.652.135; 0760.344.199 LABORATOR cofetărie Bucureşti angajează TINERI cu simţ ARTISTIC, design sau ABSOLVENŢI Arte Plastice pentru a realiza figurine, torturi deosebite, marţipan pentru alte localităţi, asigurăm cazare. 0723.564.103; 0786.363.100. RIMCOR EX, fabrică textile, angajează CONFECŢIONERI şi LUCRĂTOR AMF, contract cu durată nedeterminată, condiţii plată avantajoase, tichete masă, zona Viilor. 021.424.62.93. FIRMĂ pază angajează tineri domiciliaţi în Bucureşti pentru obiectiv deosebit. Obligatoriu curs calificare agent pază. Relaţii între orele 9-16, telefon 0741333928. FIRMĂ pază angajează pentru Departamentul intervenţie agenţi cu permis conducere şi curs calificare, cu domiciliul în Bucureşti. Relaţii luni-vineri, între 8.30-15.00, telefon 0752.238.262. AGENŢI pază calificaţi, experienţă control acces auto/persoane. 021.318.44.67, luni-vineri 9-17. SCORSEZE angajează agenţi securitate calificaţi, Bucureşti. Asistentă medicală. 0734.664.669, 0733.040.015. ANGAJĂM agenţi pază, Bucureşti, zonele limitrofe, 8001.200 lei. 021.318.99.67, ora 9-16. ACTIVITATE vânzări directe 4 ore/zilnic – comision (venit) atractiv. 0720. 655. 798. MAGAZIN ultracentral angajează vânzătoare. 021.313.62.25. BLOC str. Gării de Nord nr. 2, bloc „C”, instalator sanitarist. 0721.417.532, 021.317.14.87. ANGAJEZ cofetar cu experienţă. Sector 4. Şos. Giurgiului. 0735.353.011. AGENŢI vânzări, distribuitori, curieri pentru Bucureşti anga-

OFERT{

jează Compania editorială Roossa. Salariu fix+comision. 0730.566.776; 021.315.16.90. ANGAJEZ confecţionere maşini liniare, Triplock. Zona Doamna Ghica, Baicului, Gara de Est. 0767.365.160. ANGAJEZ persoane toate vârstele pentru aparitii TV, public spectator, reality-show. Câştiguri mari, până la 1.500 lei. Plata imediat. Urgent. 0784.704.928; 0720.608.154. PRESTĂRI SERVICII MAŞINI SPĂLAT automate, deplasare gratuită, repar, garanţie. Urgenţă, seriozitate. 021.230.72.06, 021.420.93.71, 0722.599.271. REPAR maşini spălat Ariston, Whirlpool, Ardo etc. Garanţie. 0767.177.665, 0722.327.483. TRANSPORT Dacia Papuc 50 lei. 0764.943.357. ACOPERIŞURI, parazăpezi, pazie pentru protejarea scândurilor. Sediu: Slt. Zaharia 8. 0728.376.624, 0374.073.595, 0740.019.171. TABLĂ zincată, lindab, acoperişuri, tâmplărie, mici reparaţii, promoţie. 0740.410.857; 0722.722.743. ACOPERIŞURI, tinichigerie, lindab, vopsitorie, 40% reducere. Şi în afara Bucureştiului. 0724.716.882; 0753.709.391.

ani, vânzări materiale Suedia. 0760.084.872, 0733.477.729. MEDITEZ cu multă răbdare matematică IV-VIII, rezultate deosebite. 021.310.94.97. CUMPĂRĂRI AUTO LOGAN, SUPERNOVA, Solenza, Cielo, TICO, Chevrolet, MATIZ, Opel, Renault, SKODA, VW, Peugeot, 19942010. Şi cu mici defecte. 0721.309.765; 021.255.11.02. AUTOTURISME pentru dezmembrare+casare. Asigur documente radiere+transport. Valabil Bucureşti+Ilfov. 0767.903.318. VÂNZĂRI DIVERSE ACORDEON Welmeister 60 başi, televizor provision DIG 52, servantă 2 uşi, masă TV. 0721.220.453; 0733.010.936. CUMPĂRĂRI DIVERSE DOAMNĂ, cumpăr pictură românească şi străină, porţelanuri, argintărie, obiecte din bronz şi antimoniu, mic mobilier etc. 021.411.30.48; 0721.491.271. CUMPĂR decizii Fondul Proprietatea, Legea 247, 290 (Basarabia). 0743.589.934, 0728.358.786. COLECŢIONAR, cumpăr insigne sportive, plachete, medalii, torţe olimpice. Tel: 0722.274.911.

la 2 apariții plătite, în luna octombrie a 3-a este GRATUITĂ

PAG.

1 5

PROPUNERI AFACERI CREDITE cu/fără garanţii pentru persoane fizice şi juridice. Credite pentru proiecte europene câştigate. 0724.144.978/ 0784.821.320/ 0734.473.190.

contractul de finanţare prin POSCCE 2007-2013, Axa prioritară 3, nr. 564/311/ 6.09.2012, proiect cu titlul ”Sprijinirea societăţii S.C. SCALINI S.R.L. în privinţa accesului la internet şi la servicii conexe”, COD SMIS 37422, organizează în perioada 30.10.2012-02.11.2012, procedura de „Achiziţionare echipamente TIC” şi „Achiziţionare licenţe software” prin atribuire directă. Data-limită pentru primirea ofertelor este 2.11.2012, ora 12.00. Data deschiderii ofertelor este 2.11.2012, după ora 12.30.

CABINETE MEDICALE CENTRUL de Sănătate „Victoria”, cele mai accesibile preţuri! Prima consultaţie gratuită, 3 şedinţe+1 gratis. Tratare celulită, riduri, acnee; Probleme la sâni; Tratarea durerilor coloanei vertebrale (hernie disc, lombosciatică), genunchi, şold; Scolioze, lordoze, picior plat; Dermatologie - eczeme, varice, psoriazis, probleme cu părul; Nevralgie trigemen, pareze faciale, zgomote în urechi, accidente vasculare, cerebrale. 0744.990.611.

S.C. SCALINI S.R.L., având sediul social în Cart. Brazda lui Novac, Bl. A23, Sc. 1, Ap. 12, Craiova, jud. Dolj, România, cu contractul de finanţare prin POSCCE 2007-2013, Axa prioritară 3, nr. 564/311/06.09.2012, proiect cu titlul ”Sprijinirea societăţii S.C. SCALINI S.R.L. în privinţa accesului la internet şi la servicii conexe”, COD SMIS 37422, anunţă încheierea procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie informare şi publicitate şi servicii internet broadband.

LICITAŢII S.C. SCALINI S.R.L., având sediul social în Cart. Brazda lui Novac, Bl. A23, Sc. 1, Ap. 12, Craiova, jud. Dolj, România, cu

PIERDERI PIERDUT carnet student, legitimaţie student pe numele ALEXANDROV OANA. Le declar nule.

CUMPĂR FRIGIDERE, CONGELATOARE, maşini spălat, aragaz, combină, ladă frigorifică, FUNCŢIONALE orice an. 021.332.85.99; 0722.417.915. CUMPĂR maculatură, hârtie tipografică, de birou, cărţi, ziare, reviste, arhivă, fier, preţuri atractive, 0764.258.873, 0730.201.227.

PUBLICITATE

MAŞINI SPĂLAT automate, reparăm orice model, deplasare constatare gratuite, garanţie, piese. 0768.735.555, 0736.537.831. CURSURI calificare 3-30 zile certificat UE, cosmetician, maseur, vânzător. Cabinet terapii alternative tratamente+cursuri terapeut. 0724.395.645; www.terapiialternative.ro. CURSURI drenaj limfatic acreditate, 9 cursanţi/grupă, noi e m b r i e . www.cursurimasajacreditate.ro. 0786.893.483, 0745.253.847. REPARAŢII frigidere, combine frigorifice, garanţie. Bucureşti+Ilfov. 021.334.82.48, 0732.081.134, 0744.230.902. TRANSPORT MARFĂ, mobilă cu dubă, 100 lei/cursă. Dacia papuc, 50 lei/cursă. 0728.680.350. TRANSPORT marfă cu dubă, 100 lei cursa. 0720.037.407, 0768.480.695. PICTURI pereţi camere copii, grădiniţe, restaurante, vopsele ecologice. Telefon: 0735.838.924. ACOPERIŞ lindab, dulgherie, ţiglă metalică, ţiglă toda, case la roşu, placări polistiren, gard fier forjat, firmă de construcţie, sediu Bucureşti, garanţie materiale 30

Alătură-te echipei RIN HOTELS pentru posturile: lRECEPŢIONER(Ă) HOTEL - Efectuează serviciul de cazare, înregistrează clienţii utilizând programul de gestiune hotelieră. Informează corect oaspeţii cu privire la serviciile oferite de hotel; Condiţie obligatorie: limba engleză - nivel mediu/avansat; experienţă de mininum 2 ani pe un post similar; experienţă în utilizarea programului de gestiune hotelieră Opera reprezintă un avantaj. l PORTAR - Întâmpină clienţii conform standardelor impuse de hotel; ajută oaspeţii la transportul bagajelor de la maşină la recepţie şi invers; oferă informaţii despre facilităţile şi serviciile hotelului. Condiţii obligatorii: studii medii, limba engleză la nivel mediu/avansat, permis de conducere categoria B. l EDUCATOARE - Planifică şi proiectează activităţile instructiv-educative; organizează şi amenajează mediul educaţional; asigură mijloacele de învăţământ, materialele şi auxiliarele didactice. Cerinţe obligatorii: experienţă de 5 ani în învăţământ şi pregătire pedagogică în învăţământul preşcolar, cunoştinţe avansate de limba engleză. l ÎNGRIJITOR SPAŢII EXTERIOARE- Efectuează şi menţine curăţenia în toate spaţiile exterioare ale hotelului. Trimite CV-ul la e-mail resurseumane@rinhotels.ro menţionând în titlul mail-ului postul pentru care aplici.

www.ziarulring.ro


PAG.

1 COCKTAIL 6

Fiecare om vrea să fie liber în viaţă, dar toţi fug de consecinţele libertăţii lor.“ MIRCEA ELIADE

MARțI, 30 octombrie 2012

Madonna, huiduită

URAGANUL SANDY

paralizează New Yorkul n Cel mai mare oraş din Statele Unite a fost complet blocat din pricina uraganului Sandy. Circulaţia mijloacelor de transport în comun a fost oprită şi peste 375.000 de oameni au fost evacuaţi din zonele inundabile. Iris Păun

POLITIZARE. La concertul susţinut la New Orleans, diva pop şi-a îndemnat fanii să voteze cu Barack Obama la apropiatele alegeri prezidenţiale din SUA, care vor avea loc pe 6 noiembrie. Mai mult, la scurt timp după acest lucru, unii spectatori au plecat, însă Madonna nu a părut afectată de această reacţie. Într-o pauză dintre piese, artista s-a adresat publicului cu următoarele cuvinte: „Cine are drept de vot? Nu-mi pasă cu cine votaţi, atât timp cât votaţi cu Obama... Serios, numi pasă cu cine votaţi. Nu consideraţi acest privilegiu ca pe ceva ce vă este oferit în mod automat. Mergeţi la vot!“. Cel mai recent turneu mondial al Madonnei a fost marcat de controverse încă de la început. În Franţa, de exemplu, cântăreaţa a pornit un scandal cu partidul de extremă dreaptă după ce, în videoclipul original al piesei „Nobody Knows Me“, a afişat o svastică suprapusă imaginii liderului Frontului Naţional, Marine Le Pen. (I.P.)

tat ore bune să intre. Cu toate acestea, nimeni nu a plecat fără cele necesare. În ceea ce priveşte transportul, sute de zboruri au fost anulate, turiştii care au avut ghinionul de a se afla în New York sau în oraşele de pe Coasta de Est fiind blocaţi pentru mai multe zile, până ce sta-

Eşti mai calm şi mai hotărât în faţa obstacolelor. Ai prins gustul luptei şi plăcerea victoriei. Totuşi, fii mai realist astăzi. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente rea de alertă va fi ridicată. Preşedintele Barack Obama le-a cerut cetăţenilor americani să trateze „cu foarte mare seriozitate“ potenţialul pericol pe care îl reprezintă sosirea uraganului Sandy pe coastele Statelor Unite şi să ţină cont de recomandările autorităţilor. „Uraganul nu a atins coasta. Nu ştim încă unde va lovi sau unde va fi impactul cel mai important şi de aceea este important să fim pregătiţi pentru a reacţiona masiv şi repede“, a declarat preşedintele american.

Pe Lună plină, zi bună pentru Răcuşorul sentimental şi dornic de armonie. Treburile par mai calme sub timpul mohorât şi monoton. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

LEU Eşti în formă, poţi să faci efort şi chiar performanţă. Îndreaptă-ţi atenţia către problemele dificile ca să profiţi de situaţie. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

FECIOARĂ Horoscopul îţi arată că nu trebuie să începi nimic azi, mai ales în domeniul serviciului, sau să faci cheltuieli neprogramate. 5Sănătate 6Bani 6Sentimente

Astăzi reuşeşti să vrăjeşti pe toată lumea. Ai un dar de a spune exact ce se aşteaptă de la tine. Trebuie doar să te odihneşti mai mult. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SCORPION Vezi problemele într-o manieră pozitivă, constructivă, încercând să găseşti soluţii. Anturajul îşi dă seama şi încearcă să te ajute. 5Sănătate 5Bani 5Sentimente

SĂGETĂTOR

Sudoku

30 octombrie 2012 Soarele răsare la 6.46 şi apune la 17.14 1485: Henry Tudor este încoronat rege al Angliei sub numele de Henric al VII-lea.

8

4

5

3

6

5 1

4 3

8

6

2

5

6

Rezolvarea din nr. trecut

5

4 8 7 3 6 5 9 1 2

3

1 3 6 4 9 2 7 8 5 5 2 9 1 7 8 4 6 3

1975: Moare Gustav Hertz (foto), fizician german, laureat al Premiului Nobel (n. 1887).

8 5 4 7 1 6 3 2 9

2

2 4 1 6 5 9 8 3 7 3 9 8 2 4 7 1 5 6 6 7 5 8 3 1 2 9 4 7 6 2 9 8 3 5 4 1 9 1 3 5 2 4 6 7 8

Îţi plouă în gânduri, reflexul vremii reci şi mohorâte. Du-te la cumpărături sau la sală, aşa îţi schimbi atitudinea şi umorul! 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

Pune-ţi mintea la contribuţie

7

1954: Se naşte Mihai Măniuţiu, regizor de teatru, prozator şi eseist român.

www.ziarulring.ro

RAC

BALANŢĂ

La puţin timp după nuntă: - Iubitule, te-ai schimbat atât de mult… nu te mai recunosc! - Dragă, ţi-am spus de o mie de ori de când ne-am cunoscut, femeile măritate nu mă interesează!

1922: Benito Mussolini devine primministru al Italiei.

TAUR

GEMENI

BANCUL ZILEI

Calendar

Nu-ţi face iluzii cu privire la schimbarea pe care ţi-o doreşti. Prietenii tăi sunt buni atât timp cât le poţi oferi ceva în schimb. 6Sănătate 6Bani 6Sentimente

Configuraţiile celeste sunt favorabile, mai puţin în domeniul relaţiilor umane. Cu tact poţi evita discuţiile în contradictoriu. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

magazin@ziarulring.ro

Efectele uraganului s-au făcut simţite încă de duminică de-a lungul coastei, mai ales în Carolina de Nord şi Maryland, unde mai multe zone au fost inundate din cauza creşterii nivelului apelor. Disperaţi, oamenii au luat cu asalt magazinele alimentare, rafturile rămânând practic goale în decursul a doar câteva ore. La unele supermarketuri, cozile au fost imense, ajungând până în stradă, iar oamenii au aştep-

BERBEC

4 7

9

5 2

1 9

CAPRICORN Azi faci descoperiri interesante şi, poate, profitabile în ceea ce priveşte relaţiile din anturaj, din familie sau de la serviciu. 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

VĂRSĂTOR Ai neşansa de a întâlni persoane negativiste astăzi, genul „pisici ude“, care te descurajează. Zâmbeşte şi treci mai departe! 5Sănătate 5Bani6Sentimente

PEŞTI Se apropie sfârşitul unei situaţii nu prea favorabile. Fii optimist, încă un mic efort şi ajungi la liman. Nu renunţa tocmai acum! 5Sănătate 6Bani 5Sentimente

1132  

Ziarul Ring 1132

Advertisement